Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Mam menší větší problémek a proto zakládám nové téma do foora,jelikož i po dlouhém hledání jsem nic podobného nenašel.
koupil jsem nejetou,ale přes inzerát 1000W HPS značky SUNMASTER
a předřadník asi po domácku dělaný,ale s tlumivkou GIP a starter taky.
Zapojoval mi to elektrikář,který ví jak a co a zapojil už hodně takových věcí a při zkoušce co se nestalo...
Při zapnutí se nezapálila do běla,tak jako běžně ostatní,ale kolem ohniska začaly probíjet modré elektrony,jako u takových těch ozdobných koulí kde jsou blesky,ale neblikala.
Asi po dvou minutách se začala žhavit normálně a dokonce po nažhavení začala svítit tak jak má :O
Jenže asi po deseti z ohniska začal utíkat sodík a bylo po prdeli,sice nejebla,vypl jsem ji a zjistil,že je v hajzlu
Ohnisko bylo prasklé a konce stříbrné a dokonce v ní štěrká jeden střípek a jeden kroužek
Tak mně napadlo,jestli to není starter...
Ještě jsem to pro vás nafotil,tak pošlu foto a pokud je tady někdo komu se to stalo,tak ať mi rosím napíše,byl bych vděčný.
Díky moc!
K tomu černání krajů. Někdo to tady kdysi psal, že getr zbělá když se poruší těsnost uvnitř a dostane se tam nějaký jiný plyn (vzduch). Takže to černé u objímky by mělo být v pohodě. To černé na konci výbojky kde není žádný spoj asi nebude normální. Otázka je, jestli se to vytvoří dlouhodobým používáním nebo nějakou fatalitou.
Hmm, všichni jste viděli asi hodně vybojek co ?? , no tohle je SUNmaster , jak uz psal , takže ty konce jsou tmavý normálně , myslim ta baňka , jinak ty konce , pokud se bavíme o hořáku , ktery je vyroben z průsvitného korundu a aby to tam drželo pohromadě tak je to tam zalepený skelnou pájkou a ta je podle kvality (výrobce) jiná takže ted tady doma čumim na GIBku a Phillipsku oboje 600W a gibka ma hořák docela černej , Phillipska je skoro pruhledná , no nic divného ale oboje jsou nové , takže podle toho se toho moc nemusi poznat .
fananek , hele to co jsi popsal , když ji zapneš po vychladnutí udělá znova ?? Jestli jo tak ma za sebou asi tak 25tisic hodin svícení , protože tomuhle se řiká že vybojka cykluje , tzn. je po ní a tomu kdo ti ji prodal poděkuj čau Hlava
Původní příspěvek od High to je kdyžtak rtut která má zabránit unikání sodíku....i nová 70w výbojka osram to měla....nafotce to vypadá jako černý al ej to stříbrný..vííííš
Mluvím o korundovém jádru výbojky.. ne o getru na baňce. A ten nezabraňuje unikání sodíku, ale slouží k absorpci zbytku vzduchu po uzavření baňky.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Tak vám všem moc děkuji za odpověď a tomu co mi to prodal tedy poděkuju a budu šetřit na novou
Prodávající mně ještě upozorňoval na štěrkající střípek uvnítř baňky a po tomto vyhoření tam štěrkal i kousek kovu.
Ale to už byl asi výsledek toho prasknutí hořáku a kovový kousek vypadl uvnitř někde u objímky.
V každém případě je hýn a chtěl bych se hlavně ujistit,že pokud koupím novou,jestli se to nestane znovu a pokud bude dělat to samé jak ta před ní,tak ji hned vypnout a vymněnit starter,že???
Díky za odpovědi
Původní příspěvek od fananek7 Tak vám všem moc děkuji za odpověď a tomu co mi to prodal tedy poděkuju a budu šetřit na novou
Prodávající mně ještě upozorňoval na štěrkající střípek uvnítř baňky a po tomto vyhoření tam štěrkal i kousek kovu.
Ale to už byl asi výsledek toho prasknutí hořáku a kovový kousek vypadl uvnitř někde u objímky.
V každém případě je hýn a chtěl bych se hlavně ujistit,že pokud koupím novou,jestli se to nestane znovu a pokud bude dělat to samé jak ta před ní,tak ji hned vypnout a vymněnit starter,že???
Díky za odpovědi
Startér tohle nedělá.. to je věc výbojky. Vyměníš za novou a jedeš dál. Co máš za starter.. většina startérú má ochranu před přetížením systému vlivem zacyklení starých výbojek. Takže se mu nemuselo nic stát.
citace:
Púvodní příspěvek od Anatole France Zkušenost je nepřenosná
Tak záhada je vyřešena koupili jsme úplně novou výbojku a fičí skvěle,takže to bylo výbojkou a né starterem.
Obvodový plášť výbojky byl narušen u objímky odlomením nějakého střípku a při zapnutí v obalu nebyl tlak a proto sodíkový hořák praskl a do baňky unikl sodík
Ten od koho jsem to koupil,tak ji koupil od někoho jiného a nepoužíval ji,takže o tom nevěděl,ale slíbil mi,že to snad nějak se mnou vyřeší a proto ho teď nebudu zveřejňovat a dávat ho na černou listinu,ani K-.
Tímto považuju treed za uzavřený,ale pokud budete mít někdo podobný problém,tak se můžete ptát dál.