Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: [1] 2 3 
Sklenik -=jak zacit, techniky=- - Klikni zde pro originální téma
srnec
Takze se mi naskytla moznost ziskat prostor ve skleniku pro dve kytky:

1) Vyska skleniku je tak 1.80 - 2 metry.
2) Jak je to s vlhkosti, teplotou?
3) Hnojit jako normal INDOOR?
4) Hodne x Malo ZALEJVAT?
5) Vyplati se je konci v kvetu strikat nejakym pripravkem na zvyseni potence?
6) Model: asi spis outdoor a takovej co roste do 2m a je do 8tejdnu na kvetu?
7) Na co si dat pozor a co dodrzovat....

Predem MOC MOC dik za INfO..... :)
Hajavan
minulej rok jsem taky pestil ve skleniku, http://grower.cz/forum/showthre...51358#post51358
a moje rada zni: nesazet brzo, jsem sadil nekdy v pulce dubna. a strasne to prerostlo a musel jsem to slozite vohejbat,zbytecne hodne prace. doporucoval bych ti sadit tak na zacatku prazdnin.
dalsi problem co jsem mel byl s vetranim. presne jak psal mrvoslik :) foukal jsem na to velkym domacim vetrakem ale az na kvet.radeji bych foukal celou dobu. bohuzel byl sklenik trochu starsi tak kdyz zaprselo tak tam mistama kapala voda. stacilo par kapek na palici a hned se objevila plisen.takze foukat na palice porad. preju hodne zdaru.
viridis
Presne - sazet pozdeji, hodne pozdeji. Proti plisnim strikat Polyversum, proti sviluskam a vubec hmyzakum dravce z Biocontu. Okynko otevrit, vetrat, vetrat, vetrat ! Pred sazenim, radeji rok predtim na podzim, zakopat pod kytku kybl hnoje. Jestli mas hnuj dobre odlezely, muzes jeste ted. Jinak hnojit rozumne a postupne - hlinu ve skleniku nevyplachnes ! S tema postrikama koncem zari, v rijnu: ja bych mel strach, ze to zplesnivi
zmrskank
loni sem sazel do skleniku a hrozne to jelo do vejsky,tagze bych ti doporucoval kytku kosit co to de...zastrihni hnet prvni zubaty listky a potom kazdy druhy aby se ti to co nejvic vetvilo a slo to co njmin do vejsky dokonce bych ti radil zasadit do naky horsi hliny apredpestovat ze zacatku v nakych drsnejsich podminkach. dyby ti kytka presto jela do vejsky ke sklu nemilosrdne ji skos...kytka vydrzi fsechno a vo palice se taky nemusis bat...kamosovi loni vozral srnec celou kytku-us nasazovala palice -za tejden znova nasadila palice a nakonec byla nejhutsi ze vsech. taky si davej pozor aby se listy nedotykaly skla jinak ti zacnou plesnivet.esi nechces kytku kosit tak ji muzes tvarovat pomoci dratku a zavazicek ale wo tom je tady fuck hafo jinejch threadů.taky bach ti doporucoval zacit kytkus trikat proti plisni-treba kuprikolem,jelikoz ve skleniku je mnohem veci vlhkost tak to tam proste plesnivi...chce to zacit tak v srpnu protoze2-3 tejdny pred sklizni se uz nesmi pouzivat. este muzes skusit jednu fintu esi nechces aby kytka jela dop vejsky.zasad ji do kyble aspon 15 l a zakopej to pod hlinu .to ti zaruci ze ti nevyroste 4 metrova krava ale sympaticka bonsai na kterym bude par vetvi 10-30 podle zastrihavani. palic mozna nebude tolik,ale za to budou veci a nahustenejsi. tak at ti to vyjde chlape
srnec
Diky za rady dam si na vse pozor. Jinak pokud to bude SKUNK-AFGAN tak by to nemlo jit mod vejsky ne? Kazdo padne budu hodne zastrihavat...
Vyhozeney
Ve skleníku pěstuju každej rok a jediný co mě štve je ta plíseň :/ Ne ní mam vůbec smůlu, chytly ji i kytky venku grrrr. Jinak je právě docela zábava s tou kytkou zápasit.. no jak se blíží sklizeň tak se to spíš mění v takový přemlouvání aby kytky ten skleník nezbouraly :-))))
Dejva
no tak loni sme pestili taky ve skleniku je to fakt best kamosova baka se vo to starala mela tam totiz i vokurky jinak si myslim ze dyz tam nechas votevreny dvere tak vetrak mit nemusis zalejvat tak akorat a nelepsi na hnojeni az tam budes vysazovat udelej vetsi diru dej tam slepicajky prihrn hlinou dej tam kyti a uz jen cekej
zmrskank
tovahozeney ...a davas na kyti postriky proti plisni???? chce to dost loni sem to postrikoval Kuprikolem a chce to venku i ve skleniku . ve skleniku je to na plisen hodne nachylny zvlast dys se ti kytky dotykaj skla---to jepruser-raci ty listy co se ho dotykaj hned sejmi a palicky provazkem vychyl nekam dal vod skla...
zmrskank
to dejva...s tima slepicima hovnama to raci koc neprehanej protoze to po nich hodne leti do vejsky.a to veskleniku je nezadouci.A hzlavne ta chut--bleee .loni sem delal mliko ze samcu ktery byli hnojeny slepicakem a fuck sem tamty hovna cejtil.. i v tech palickach se to odrazi-proste z 10% hulis hovna....ale jedeto po nich huste no :).
Hajavan
a co dat do skleniku bublak??? premejslim ze by jsem to tenhle rok testnul.

velky kyble + vzduchovaci motorek.
liby se mi na tom taky to ze ty kytky nebudou v zemi=nebude zemita pachut.a daj se lehce premistovat. ale chce se o to vic starat. a naky lepsi hnojivko.
Vyhozeney
zmrskank: postřik sem nezkoušel.. on asi leccos pochytí, ale při hustým větrání ani ení nutnej.. stačí mít otevřený střešní okna (zavírat je na déšť) a hlavní dveře otevřít každý ráno.. když na tohle zapomenš tak ... za rok zase
KABUTO
Letos jedem 1.sezonu foliovnik,postavili jsme konstrukci,natahli folie.Vse ok.
Asi pred 14 dnema nam to ale kompletne roztrhal vytr,proto jsme se rozhodli udelat steny z takovi ty bublinkovy foli,je odolnejsi a ma jeste jednu vyhodu:neni pres nej tolik videt.
Ale problem:folie jsou siroky 1m a my mame konstrukci vysokou 1,8 az 2m.
Nevite nekdo jak to treba svarit nebo proste pospojovat,aby to neco vydrzelo???
Dik
zmrskank
to vyhozeney tam de hlavne wo to ze ty pary ktery ti dou ze zeme a te vseho-jelikoz to zalejvas nemaj kam jit protoze se zachyti na skle.. leda ze bys kazdej vecir a kazdy rano utiral oroseny sklo hadrem :) ne ...nemyslim ze to je tzas tak nachylny ale postrik se ti vyplatri chlape.... akorat to musis prestat fcas pouzivat...abys nahodou nemel z ty svy ganji haldy....to by ale wuuuuuuuubec nevadilo ale vadila by ta rakovina krku a plic :(.. ---ne zas takovej driak to nejni...ale doporucuju postrik proti plisnim protoze jak ti zacne plesnivet kousek palicky tak ji musis sejmout celou jinak mas celou kytku vhajzlu...:(
zmrskank
to kabuto...jo taq to je chlape s dobrej napad...napis jak to facha protoze sem si vydedukoval,ze ve foliovniku z tadytech bublinek by melo vydrzet dyl teplo.....este by to chtelo ty bublinky napustit vodou aby to drzelo teplotu co nejdyl.....asi to neni dost dobre technicky proveditelny...naja no
prophet
já kytky nedoporučuju zastřihávat-dobrý modely se větvej až až/kor ve skleníku/,pak se totiž dost lámou,dobrý je taky sázet do skleníku později/v červnu/protože kytí rostou v pařníku moóc rychle
jinak všem,kdo chtěj stavět kvůli ganje skleník či fóliák,tak se na něj vyprdněte,pod sluníčkem to kvete líp
já používám fóliák na jaře pro předpěstování a koncem léta fólii sundám
DiMiR
mate nekdo zkusenosti s Bilou Vdovou ve skleniku?
zmrskank
to prophet....ale jako jak chces udrzet kytku ve skleniku bez zastrihavani???? modely se vetvi podle toho jak je zastrihnes,neni pravidlem ze se dobry model vetvi . mozna letos skusim zasadit as v cervnu ale nemyslim ze z toho bude moc huleni protoze vyqete brzo quli fotoperiode ale dys zacne qist dejme tomu zacatkem srpna newim newim esi stihnou ty palicky dozrat a esi to zacne qist drif tak to bude mikro kerik
KABUTO
to zmrskant...Noo tak folie se mi podarilo svarit v pohode,drzi to fajnove,zmakli jsme u toho postrani pruduchy a sundavaci strechu.Az pojedou kyti poslu nejaky foto.
Jinak foliak nas prisel na 200 za folii na strechu+60 za teplomer coz si myslim de.
tvrda.startka
to Zmrskank....žádnej strach já sázím pravidelně koncem května a začátkem června,vždy mi vyrostou krásný a silný kytky,
prophet
2 zmrskank-kolik si toho už vypěstoval/venku či ve skleníku/?
dobrý modely se větvej podle osvětlení/dobrý model je šlechtěný
a není to koště jako technika/jsou to/pro mě / odrůdy s jistým obsahem cannabis indica
tyhle modely jen tak brzy nevykvetou/kvůli fotoperiodě už vůbec ne ,protože potřebují na květ 12hod světla,ne víc a tak v létě na nich nenajdeš většinou ani paličku,kvetou až na podzim a to dost pozdě
jsem z polabí a tady máme dlouhé a pěkné podzimy,takže můžeme venku pěstovat i některé indoory
ale nejlepší jsou kytky šlechtěné na outdoor
2 dimir-bílou vdovu tenhle rok jedu poprvý venku ,tak uvidíme po sklizni:)
KABUTO
2prophet-ja jsem taky z polabi :) - muj kamos mel loni nejlepsi uspechy s krizencema skanku a ganji,vetvilo se to samo,parkrat to zastrih a nebylo to tak nachylny.A bylo toho dost.
Jinak letos jsme postavili novej foliak a chceme u toho vychytat i zatemnovani,zkousel jste nekdo?
KABUTO
Nejaky novinky co se tyce foliaku a skleniku?
Ted v tech vedrech jsme mely vevnitr i 40.Takze strecha chodi pres den dolu.
Mame problem: Zloutnuti listu,nevim jestli je to z toho vedra,nebo jestli to neni prelity.Kytky vypadaj vpoho(Bioalgen),ale spodni listy jim zloutnou,nemoh jsem to prehnat s tim algenem???(pouzivam ho poprvi)Poradi nekdo??
kytky jsem zahrabal hodne hluboko,uz je zastrihal,ted maj tak 15cm,coz oproti OUT kde uz mam kytky cca 70cm malo,tak ¨se to tam snad nejak vejde.
Zdravim vsechny tropicke pestitele.
Bruce
2KATO
Brácha má foliák 50x12,5m v=4m, a na stínění použivá netkanou textilii přes kterou projde 40-60% světla, záleží na druhu.
Kámoš použivá folii z growshopu do svého solarního skleníku jako 1.stínění a zatmění - bílou stranou k slunci. Zatmění dáva max.36 hod=Buster Paldus
2.solarní panel na ohřev v ranních a večerních hodinách pěstuje od 4 měsíce do 11. Záleží i na venkovní teplotě skleník fachá v pohodě do-5 v noci pokuď přez den aspoň trochu svitne. Pamatuju si jak na párty v 2 měs jsme byli u něho ve skleníku venku za dne -3C a vevnitř 25. K tomu bambusové roletky a paráááda.
Bruce
Jinak k větrání
Brášinův foliák funguje jako trouba na vzduch, z jedné strany vsaje a z druhé vyfičí průván jak prase a nejlepší na tom je že funguje samočinně(čím větší teplota tím větší tah) a je zadarmo.
Kámoš funguje na principu tepelně roztažných válců u oken + záloha na léto , ventilátor na vývod a ventilátor na vnitřní proudění na termospínač. Problemý s plísní měl jenom když se rostliny dotýkaly skla.
KABUTO
Jak tady nekdo psal,ze kytky ve foliaku hrozne letej,ac neumyslne,trochu jsem to vychytal:Nakliceny seminka jsem dal do parenicku a nechal je tam trochu dyl.
Ted kdyz venku mam kytky pres pul metru,ty ve foliaku maj tak 20 cm a maj 4 patra.Zastrihal jsem to a uz to zacina kerikovatet.

Zatemnování:Este jsem to nezkousel,ale mam pripravenej cernej igelit co se pouziva pro silazovani+rakosovy rohoze(home made) tak jsem zvedavej
Zdarek
zmrskank
to prophet: newim teda chlape jak vysokej mas sklenik (ja jen 0.5m) ale i gdys v nom mas indicu tak ti vyjede dejme tomu 1,5-2 m tagze ji proste zastrihavat nebo tvarovat musis. a esi se ptas kolik sem toho vypestoval...tak za ty 4 uplynuly roky tak 8 kilo,neni to moc ale neni to malo
prophet
sorráč zmrskank,já používám pořádnej foliák,asi 2,5m vysokej a 5*3metry základna=takže mívám giganty/tenhle rok 2*Mexican sativa od Sensi Seeds a je plno:)
a nezastřihuju,spíš je pokládám na zem
KABUTO
to prophet: hmm tak to je celkem mazeček.Dobrá plocha.Já mám
ve foliaku většinou jenom nejaký NONAME-každá kytka jiná.Ale pěkný.Trošku jsem neošéfoval místo,protože mam cca 20kytí na 3x3x1,8 ,je to mega moc větvený,všude nějaký závaží,provázky,je to na lanovku.
Příští rok bych chtěl sehnat nějaký exotický modýlky,zvyklí na větší teploty.Samozřejmě sativu radši než indicu.
Zdar
Dejva
1) vejska je v poho dystak budes ohybat
2) staci kdys nechas otevreny dvirka aby to trosku vetralo
3)spis hnojit jako normalni out ale to zalezi co tam mas za model
4) zalejvej tak jednou denne bud rano nebo vecer
5)-------
6)-------
7) hlavne si davej pozor na plisen proto nechavej furt votevrino, taky davej bacha aby ti kiti ten sklenik nezborily:D a taky na sousedy
Cicmon
2Kabuto: proc sativu - vdyt jde spis o to aby to nebylo tak vysoke, nebo je to jen podle osobnich preferenci?

Cicmon
zmrskank
to prophet: rozhoduju se jakej model vod sensi seeds je ta mexican sativa dobra?? cumel sem na to Early skunk a Ruderalis indica co bys mi doporucoval??? ja jedu ve skleniku nakej skungh ani nevim jakej a aby to nenarazelo do skla tak to vohejbam a zatezuju dratkama a formuju provazkama, jelikoz sem delal takovej pokus se zastrihovanim abych se dozvedel jak to s tim je a poznatky tady negde prezentuju v nejblizsi dobe...ale to je jinej thread ,no a taxem zjistil ze je lepci vohejbani nez strihani-alespon v dobe qetu ....kurewa ta cestina je tezka :(
Dejva
to:zmrskank mas pravdu ze po slepicakach to leti nahoru ale da se prece zastipavat vohejbat privazovat musis si stim skratka trochu pohrat a nejni pravda ze to v tom je cejtit kdyz delas mliko tak asi jo ale v palickach urcite ne kdyz prestanes hnojit 2-3 tejdy pred sklizni a ece to prolejes destilovanou vodou po slepicim hovne ani pamatka
KABUTO
To cicmon:no jasně jde o preferenci sativy.
Nemam rad takovy ty modylky,co jseu fakt silny,ale vice meně tě pošlou do kolen.
Jinak s tou vejškou bych si nedělal zas takový starosti,fakt se to da zvladat .Mam foliak cca1,8m vysokej a jsou tam kytky,ktery kdyby se narovnaj tak maj 2,5.
Začíná to bejt hustá voňavá Jungle :)
Lipeno potřebuju ten foták!!!
prophet
2 Zmrskank:mexican sat. je fakt hutná,mám ve foliáku 2 a je plnej :frog: /
dneska pudu foliák zvednout o metr
ruderalis ind. se mi moc nepovedla-obří samec3m, teď mám akorát jednu samičku tak 0,5m,ale měsíc kvete,je dost ranná
early skunk je pěknej,ale dosud nejlepší model je SENSI SKUNK:satan:
je to fuckt dělník,venku i pod lampou
zmrskank
to prophet a doporucujes tu mex. sativu??? uvazuju ze koupim naky seedz od sensi ale newim aky--sem uvazoval o tom early skunku
MALCON
mě se vyplatilo nechat normálně ve kvetináči na okně a pak to šlo do většího a to mám ve zemi a má 2 m + ve skleníku
KABUTO
Poslal jsem do Galerie nějaký foto našich letošků z foliaku,dal bych link,ale nevim jak se to dělá.
Kabuto/Inzos fóliák 2003,nebo je to v moji galérce :)
KABUTO
6e by to bylo tohle?:
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=8181
POMOC plisen a nemužu mit otevrenej sklenik!! postrik ?:??? cokoliv¨¨¨please
zmrskank
to puljec skos to,postrik je takle pozde humus-je to prece jenom jed a prestavat s postrikem se ma 2-3 tydny pred sklizni
už jsem to skosil a jsou to bomby jako svině !!!!
Predator
Sklennik maš dostatočne vysoky nato, aby si mohol pestovať.Teplota v sklenniku je asi o 2-3 stune C.Nepostrekuj svoje rastliny.Nechaj to na prirodu ona sa ti postara o kvalitu tvojich rastlin.
G@nja M@n
asi to taky zkusim
Hallowen H20
No ja sem pestoval ve skleniku moji prvni ganju a myslim ze zalezi s tou vyskou spis na odrude jak to ma geneticky dany.A taky zalezi jak se o to staras tim myslim zastipovani.Nijak sem nehnojil proste to tam rostlo a ja jenom zaleval nasadil sem to tam 2 tydny pred prazkama a na konci prazdnin-uplny konec srpna sem sklizel kytka mela 2 metry
MACDOG
Nazdar všetci mam otazku moj kamos chce dat do sklenika ale na okolo byvaju jebnuty susedia može zatriet steny niecim ak ano cim a bude mat dost svetla rastlina ak bude vidno len cez strechu ? vdaka
DEVIATIO
je Jaro 2006 a ja hodlam postavit foliak...dam mu 2.5 na vejsku a zakladnu jeste nevim ale pocitam tak metr ctverecni minimalne na kytku..pac budu muset ohejbat jak svin jestli to povali...budu holt zastipovat uz od zacatku...loni sem jel normalne na zahrade a celou dobu kytka tak metr as pul ,pak odjesu na 14 dni a po navratu sem nedosahnul na vrsek:-)) z cehoz vyvozuji ze ve foliaku to asi vali jeste rychlejc takze strihat a to dokonce prubnu FIM
DEVIATIO
No tak nic foiak asi nebude ,dam to radsi ke sterjcovi do skleniku ma takove velke zemdelske...asi 10*5 metru zakladna a 4 metry vejska... a ma ho hned 4 x takze se tam par kytek vleze jenze ja nevim jak mu to mam rict jestli je tam muzu dat...nevim jakej zastava ohledne marihuany nazor,nechci mit pruser:-) nasi to vedej ale strejda bydli ve stejnym meste jako babicka a byl bych nerad kdyby ji to rekl...
onrejblesk
ja sme jel taky slkelnik a nejk sme ot nevychytal kdyz ta kytka mela pres dav metry asi nekdy v cervnu a uz se oejbala o strechu pag sem odjel na ctrnact dni na prazdniny a kdyz sem prijeůl tag kytki nikde jenom rozbita strecha matka mi ty kytky vytrhala protze ji to rozbilo sklenik?? asi nejky starsi skleneny tabule?? nebo to nechapu jak to muze mit taovou silu?? leots mi to asi nedovoli a kdyz jo tag sadim pzdejs a budu furt strihat strihat strihat nedovolim kyce vyrust na ty dva metry!! ale napadlo me kdyz sem byl vypalenej jestliby nefungoval sklenik zapustemej do zeme?? pokusim se to nakreslit
Ono
Take skleniky normalne existuju a funguju, akurat ze viac su nad zemou ako v zemi (takze 1 m v zemi a 2 m nad nou). Lenze tam musis potom robit betonove zaklady, aby ti to drzalo atd. takze je to podla mna pracnejsie ako normalny sklenik. A preco vlastne chces sklenik zapusteny do zeme? Ci to len taka uvaha? :)
onrejblesk
2Ono: no me napadlo ze kdyby byly 2m v zemi a treba 1m nad zemi tag moc skleniku nebude vedet a ta kytka by v poho mohla bejt treba 3metrova:??? vis jak je to z duvodu aby kytka se nemusela tag zastrihovat a tak a zaroven to bejt ukryto castecen???
Ono
K takemuto typu skleniku sa nemozem vyjadrit z vlastnej skusenosti, ja som to len videl u niekolkych zahradkarov a zahradnictvach. Oni to vacsinou mali kvoli tomu, ze mali nerovny teren a tak to museli riesit tymto sposobom. Ale ked tak nad tym rozmyslam, vacsinou to boli stare a stredne velke skleniky. Tie novsie uz som videl vsetky len nad zemou.:)

Jy myslim, ze keby bol ten sklenik dost vysoky, tak by tam taka 3-metrova fesanda kludne mohla byt:):).
DeThomas
Letos mam dovoleno par kytuli do skleniku u tchana a ten je taky zapustenej. Asi metr v zemi, dva metry nad zemi, rozloha 9*3 m (odhadem). A musim ten sklenik pochvalit, uz ted je tam luxusni vedro, ze by se dalo pestovat i ted.
Ale s vysadbou asi pockam, sklenik je sice velkej ale i tak ho nemuzu celej zabrat kytkama. =o) Dohodli sme se na 4-5 a uz se moc tesim jak bude valit oci az mu ty 4 kytky zaberou tretinu skleniku. =o) jj. A funny cast nasi dohody je, zemu necham par palusi na ochutnavku a nejaky listi aby si z nejmohl varit caj, ze mu nekdo rikal, ze je lecivej. (Coz sem mu samozrejme rad potvrdil =o)
DEVIATIO
Heej lidi a co teplota,ptal sem se strejce a prej tam v lete sou i 60ky,myslite ze to prezijou ty kytky?!?Vrsek hliny by se posipal takovou tou kurou aby pomalejc se odparovala voda a bylo to vlhky ale presto bych si myslel ze by to neprezili...
DeThomas
DEVIATIO: ... vetrat vetrat vetrat. Stresni okna, dvere otevrit a kdyz tam das vetrak taky tomu neuskodis. A zalejvat moc a moc. Ale zase ne az moc. =o)
hasun
JJ, větrat, větrat. Netkaná textílie proti odpařování vody, i když to moc nepomůlže, je to ale lepší než nic. Mulčovací kůru nevim jestli bych dával, měl bych strach z plísně, ale nemam zkušenost. Asi budelepší prostě víc zalejvat. A to buď ráno, nebo večer.Aby se kytky nespálili.
Možná se tu někdo najde kdo má s kůrou zkušenosti.
DeThomas
Hele a misto kury bych zkusil kurovy stepek , vypada to zajimave. Ale ja to tam asi davat nebudu, prijde mi to zbytecny, dam tam samozavlazovaci koliky, takze mi je uplne fuck kolik se toho odpari. =o)
motor tvor
->everybody: tak sme posefily sklenik, uz tam krasky rostou, jen je problem ze neni dostupnej kazdej den ( v idealnim pripade tak 1x tejdne). Tudiz bych potreboval vedet jak to lidi v podobny situaci resej se zavlazovanim??? S kamosem sme tam dali barel, hadici kterou tam hodis obema koncema ( potom co ji "nacucnes") a vedes ji mezi kytickama a semo tamo do ni udelas dirku. Presvedcoval me ze je to starej zahradkarskej trik fungujici, ale nevim proc sem celkem skeptickej. Tak me nekdo uklidnete muzete-li, nebo popripade dejte vedet jak na to dete vy...
thanx
DeThomas
motor tvor: ... nakoupil bych keramicky samozavlazovaci jehly a pichnul ke kazdy kytce jednu.
Tak si kazda kytka bude brat kolik jeji srdce zada. Kdybys u ni mel jenom hadici s dirou, ze kteryby pomalu tekla voda, mohl bys ji snadno prelit nebo ususit, obzvlast, kdyz bys ji videl jen jednou tejdne.
Napadlo me, ze by to slo resit i pomoci kapacek, resp. takovejch tech hadicek se skrtidlem, ktery dovoli jen malinkej prutok. Ale to by chtelo nejdriv nejakou dobu zkouset doma abys nasel idealni prutok a stejne by to pak bylo naprd, protoze se starim a vyskou kytky se spotreba vody zveda. (Takze je to vlastne uplne nepouzitelny =o)
Keramicky koliky proste rulezz. =o)
motor tvor
deThomas tnanx, tyhle koliky vypadaj lakave a ani cena nejni pekelna. . . tebou popsany problemy byly presne ten duvod, proc se mi nase zavlazovani nezda :(
jediny co se mi teda nelibi je to, ze udajne je to pro kvetinace do 25cm prumer, coz teda sklenik neni zejo. A kdybys mel s prumerem 10kytii\sklenik kupovat ke kazdy 2 jehly, tak uz by se to prece jen celkem prodrazilo. . .
tudiz mas s tim nakou zkusenost, pouzivas to a vis??
DeThomas
motor tvor: ... Nekdo uz to tady zkousel a provadel to tim zpusobem, ze tu jehlu pichnul primo vedle ty kytky a kazda kytka mela osobni jehlu. Takz by voda sla primo ke korenum a ne do okoli. Ma to tu nevyhodu, ze kolem ty jehly jsou potom vic nahusteny koreny, ale na nejakou stabilitu kytky to nema vliv, koreny rostou normalne, jen u ty jehly se jich udela vic.
Kdyz by byla kytka starsi tak by mozna bylo dobry pichnout tam treba jeste druhej kolik, aby vlahy bylo doopravdy dost.
Ve skleniku by to podle me mohlo fungovat idealne. Ja s tim jeste zadny zkusenosti nemam, ale budu to davat jak do skrine tak asi i na jedno policko ven. Do skrine jednu na kvetinac, ven tak dve jehly na kytku. Tak drahy to zase neni. =o)
motor tvor
joo pravda, v porovnani s tim co to usetri prace a kolik zivotu to muze zachranit je to sakra levny...
pocitam ze se to kupuje v nakejch zahr.potrebach? treba bude pri nakupu vic kusu naka mnozstevni sleva, hehe :D
no a ty korenovy chumace ci jak to nazvat by se mozna dali poresit tak, ze bys tu jehlu pichl vzdy na jiny misto, ale nevimnevim.
Suri
Sklenik moc dobra vec a kdy na to davas dobre hnojeni tak ty na 100 procent vyrazi stresni okenice...........
DeThomas
motor tvor: ... Jako, ze bys tu jehlu jednou za cas prepich nekam jinam? To je zajimavej napad, mohlo by to fungovat. Ale asi se na to vykaslu, ty chumace nejsou nijak na skodu. Obzvlast ve skleniku ti to muze byt fuk. =o) A hlavne ja venku tu jehlu budu mit asi zahazenou mulcovaci kurou nebo nejak jinak zamaskovanou, kdyby mi nahodou nakej hazlik sklidil kytky aby mi neodnes i tuto. =o)
Mnozstevni sleva? No myslim, ze kdybys jich kupoval sto a vic, ze by ti nakou tu korunu slevili. =o) Cena neni nijak hrozna. Mohlo by to sice byt i levnejsi, ale co nadelas....
Napadla me dalsi vec. Videl jsem (pred par rokama) takovy truhliky, ve kterych byly knoty a ty tahaly z misky dole vodu a zavlazovaly kytky odspodu. Taky docela automatika. Zajimalo by me jestli by to fungovalo treba i ve skleniku. jakoze zakopat pod kytku knot a ten pak vyvest do nejaky nadrze s vodou. Nevim, je to jen napad, chtelo by to vyzkouset, ale kdyby to slapalo, bylo by to nejlevnejsi = nejlepsi. =o) Nezkousel jste to nekdo?

suri: ... Nerikej. =o) Nemusis ani nijak zvlast hnojit, klima ve skleniku dela divy samo o sobe. Staci kristalon start a pak troska kobylincu.
motor tvor
2deThomas - jasne ze chomace nejsou na skodu, mel sem na mysli spis to, ze prepichavanim vytvoris chumacu VIC, coz by mohlo kytii nejak pomoct/popohnat, nevim. . .
ale ven to davat se mi zda pomalu jako moc velkej luxus, vzdyt je to preci jen "plevel" a mel by neco vydrzet, pokud teda nepestis zrovna na pousti. . .:bandit:
jinak nevim presne co mas na mysli knotem, ale mame nejaky podobny truhliky na balkone, zalejva se to do diry ktera hlinu vede pod hlinu. . .poptam se mati jak to funguje.
mozna je to to co mas na mysli ty a asi by to fungovalo i ve vetsim, jenze by to chtelo trochu prace a hlavne by se to muselo realizovat este pred zasazenim(nenapada me jak jinak), coz je ted uz passe :D

jinak este ad tvuj prispevek (neumim este citovat : ) - "Nemusis ani nijak zvlast hnojit, klima ve skleniku dela divy samo o sobe. Staci kristalon start a pak troska kobylincu"

- kristalon start co to? naka hnojka na rust+co to stoji? kobylince na kvet?? pocital sem ze prvni rok to necham jen tak v hline ale vypada to ze se necham zlakat:satan:
DEVIATIO
suri: strejda ma velke zemedelske skleniky...i kdyby jsem to hnojil od rana do vecera tak to ke strese nedosahne:-p jestli to vyjde a budu tam moc jet az do sklizne tak ani nemusim zastrihavat...sklenik ma strop odhadem tak na 5 metrech mozna jeste kousek...
čepra
citace:
Původní příspěvek od motor tvor
- kristalon start co to?

http://grower.cz/forum/showthread.p...light=Kristalon
DeThomas
motor tvor: ... Taky te odkazu na thread jako cepra, ale ve zkratce. kristalon je to nejlevnejsi, nejdostupnejsi a nejznamejsi hnojivo. Ma spoustu nevyhod, ale cena z nej dela favorita. =o) Stoji asi 90 a je to na 5000 litru zalivky, coz je vicemene dozivotni zasoba. =o)
add kobylince. Uz sem to nekde psal, ale budu postupovat tak, ze pred zasazenim si vykopu diru, na dno dam vrstvu hnoje, na to hlinu a teprve pak kytku. Jde mi o to, ze kobylince se aspon poradne rozlezi a kytka se k nim korenama dostane az kdyz bude vetsi. Ono by se melo prohnojovat uz na podzim aby to pekne lezelo, ale ja sem na to nemel cas, tak to resim aspon takhle. Kobylince jsou taky evergreen mezi prirodnima hnojkama, o prvenstvi bojujou se slepicincema. =o)
V hline to nenechavej, kazdy hnojivo pouzivany s mirou je na ty kytce znat. Staci hnojit tim kristalonem a ma to vysledky.
K tem chomacum. Nevim jetsli by vetsi mnozstvi korenu melo nejakej vyznam, podle me by to bylo neutralni, ani dobry ani zly. =o)
tekknou
letosni sezonu jedu taky ve foliovniku,na vejsku je to neco prez 2m a na dylku kolem tech 3m.jednu kyti uz jsem tam presadil ta uz je starsi,predpestovana ve skrini a zastipovana od 3 patra.celkem pekne se to vetvi a uz nasadila i palky,je uz tak kolem 1m velka tak doufam ze to neprorve strechu.pocitam tam tak s 5-6 vytribenejma kytkama a jebat na to co myslite?
DeThomas
tekknou: ... Dal si ji tam dost brzo mi prijde. Poleti fakt hodne do vejsky, to abys ji nejak ohybal a privazoval, jinak ti ten foliak nadzvedne. =o)
tekknou
Hele vypada to ze to bude spis takovej ten nizssi modylek,je fakt dost kosata takze myslim ze zase tolik nepoleti.ted jsem ji jeste zazal strikat Phyt-aminem od Plargonu tak jsem zvedav jak na to frajerka zareaguje...:)
DeThomas
tekknou: ... MYslim, ze budes prekvapenej az se ti to nevejde pod strechu. =o) Ale to je docela prijemny prekvapeni, ne? =o)
Ono
citace:
tekknou: ... Dal si ji tam dost brzo mi prijde. Poleti fakt hodne do vejsky, to abys ji nejak ohybal a privazoval, jinak ti ten foliak nadzvedne. =o)

A kedy odporúčaš dávať do foliovníka/skleníka?
tekknou
To jo no prekvapko to bude asi husty,zkusim si pak od kamose pujcit fotaka a neco sem poslu.....Jsem pripravenej i na nejhorsi kamos loni taky prorezaval foliak a rezal fakt dost silny vetve aby mu to neprorvalo strechu ale palky se tam pak stejne jeste udelali ferovy..Zatimco on tam mel pristup tak 1 do tejdne,ja to muzu kontrolovat kazdej den takze bych snad vcas zamezil nejakejm neplecham:)
tekknou
Mel jsi to fakt hodne huste prorostly.....Akorat by me chlape zajimalo jak si potom zalejval ten sklenik:)?Koukal jsem ze ti to tam ty okna asi malo vymlatilo co:)?A co sousedi ty to videli?Z tech mam asi tak nejvetsiho bojara aby nekde neplacali ze tamhleten tam ve skleniku pestuje ty drogy tu "MARIHUÁNU" a me pak neprijelo navstivit policejni komando.Ve smes jsou to starsi lidi a myslim ze vsichni zname ty jejich pohledy a nazory na dnesni svet.A vykradaci cizich poli to jsou taky pekny zmrdi cely leto se kopou do prdele a jenom se tesej az nekomu oblozej pole...Ty do toho vynalozis vsechnu svoji peci aby to bylo fakt husty a pak nabehnou blbouni a rvou to jeste nezraly....
čepra
to tekknou: jj bylo to fakt moc. Nejdřív se vršky draly ven větracím okýnkem, pak jsem musel sundat 2 horní skla a nakonec i pár bočních :D Bylo tam toho fakt moc. Já už se tam pak skoro ani nevešel, takže jsem je zastříhával zvenčí a zevnitř musela přítelkyně - přece jenom je skladnější než já :frog:
Čórkaří jsou jebkaři, to je jednou jistý, mě vybrali zahradu před 2 rokama, minulej rok se mi vyhli - asi pro to, že jsem si na toho debila, co nám tam vlez, trochu došlápnul a pořídil jsem si hlídače - miláčka Maxíčka - kříženec vlčáka, staforda a akity inu. Takže snad bude pokoj i letos.
Já si , a to musím zaklepat, nemohu na sousedy stěžovat, všichni jsou absolutně v pohodě. Jedný sousedce, je jí asi 70 jsme dávali i semínka, pěstovala si to na mastičku :D

to Ono: do skleníku údajně stačí dát i koncem června a bez problémů dojedou, já to ale nezkoušel a letos je mám ve skleníku už taky.
tekknou
To jo no ja jsem tam dal zatim jednu,ktera se ma celkem hezky k svetu....zbytek kytek tam mam ale taky jenze zatim jeste v kvetinacich takze pak ty nejhezci jedince tam nafrkam(od kazdyho modelu 1 samicu od jednoho zvlast oblibenyho mozna i vicero..) a zbytek prasknu do prirody:)!to ja si ne nektery sousedy taky jako nestezuju,jeden se me ptal jestli nevim kde by se dali sehnat seminka tabaku...tak jsem mu rekl ze mu nejaky seminka sezenu:)!dal jsem mu takovej mix semen tak jsem zvedavej co s tim provede...hhhh
Dissaster
Taky sem si udělal Foliák Přesadil sem tam jednu kytku a chcipla horkem!!!tak sem musel dořešit lepší větrání!!!
udělal sem tam 2 díry!!!a udelala se tam takova kapsa
jede do vnitř studeny vzduch a druhou stranou to fouka teply!!!
Tet sem tam dal 3 a jede to jak z vody!!!
DEVIATIO
2 ČEPRA: by jses divil chlape ("nazor starejch lidi na svet").NEZAPOMEN ze "hypici:-))" nejsme mi ale byl to nekdo pred nama-a jak je znamo to byla asi nejvetsi hulici akce jakou ja bohuzel nepamatuju...jestli se jeste nekdy bude takhle proflakle hulit ,smeknu...
čepra
2 Deviato: k tomuhle "nazor starejch lidi na svet" jsem se myslím nikde nevyjadřoval. Jinak můžu jen souhlasit s tím, co jsi napsal.
DEVIATIO
jej promin čepra,ja jsem to zmotal:-)) asi nepolezu na grower po vecerech...mel jsem namysli vetu od tekkoun :
"Ve smes jsou to starsi lidi a myslim ze vsichni zname ty jejich pohledy a nazory na dnesni svet."

tak proste promin a neber si to tak:-p...
čepra
Já jsem si to myslel, proto jsem se také ozval. Všechno v klidu, já už se tolikrát překouk :D .
tekknou
Tak tohle je muj foliak
Jurgen
Tu mate nejake fotky mych kytek ze sklenika 2006
motor tvor
hmm pekne vam to roste pane, sem zvedavej jestli vyhraje zelenina nebo kytiiz....:D
hele mel bych dotaz, vseobecne na vsechny, davam to sem protoze mam taky sklenik rozjetej a nechce se mi zakladat novej thread.

takze, pokud kytky hnojite ( koprivy, slepicaky...), vyuzivate potom nejak zastipany ostatky ( listy, vetvicky, vrsky...) - kuoreni, mlicko..?? de mi o to, ze i kdyz zalejvam slepici ( vlastne holubem, hehe :punk:) jen jednou tejdne v maly koncentraci, tak i potom je to ve skleniku celkem cejtit a vseobecne se ma koncit s hnojenim tak mesic pred sklizni, aby to nebyl ekl.....takze me zajima vas nazor na tohle. Ja zatim - i pres velkou chut neco si ususit a zkourit - sem vsechny zastipky dodaval do koprivovy zalivky. aneb kytiiz pohnojej sami sebe:D
ogi
letos bych to rád taky šoupl do skleníku
Skleník sem postavil na podezdívce a vynechal každou druhou cihlu kolem celího obvodu tím sem zajistil průvan od spodu (tedy přívod chladnějšího vzduchu) 2 střešní okna + 1 boční.osobně nebudu sázet rovnou do hlíny ale do kchýblů pro lepší manipulaci a kytky se tak nešplhají.
Takže pokud nechcete aby Vám paldy neproráželi vokna v glassroomu sázejte do kchýblů ošefujte si z jaký strany vám nejčasteji fouká vítr.Na větrnou stranu vražte okno na druhou vrata ..pokud to de. Mě to vyšlo i na vítr i na slunce
kchýble se dají ve finále zakopat do země ale to na 100%nebude třeba měl sem mexiko 5ks v květináčích a 5 hned vedle toho na záhoně rozdíl mezi nima tak 1m i s květináčem měli 1,8m na záhoně některý i 3metry.a dostávali nažrat stejně bestie.
kytky do skleníku vrazím začátkem července už zakořeněný aby mohli hned startovat myslím si že je to akorát měsíc a půl na růst a zbytek na květ.V září bych už ani nezalejval jen bych přihnojil PKčkem 13-14 nebo něco podobnýho a začal aktivně foukat co to de
tekknou
Cus hele prosimte jak se ti tam povedlo dat ty fota..??Asi si to tam prasknul normalne pres galerii co?Me nak porad nejdou vlozit dalsi fotky do galerie nevis co s tim..??
tekknou
Pohoda tak uz je to tam uz jsem si zase vzpomnel jak se to dela..Tak jeste pridam naky novejsi fota..
tekknou
novejsi fotos.....
DEVIATIO
ohledne toho hnojeni:
koprivama to snad ani prehnojit nejde,a cejtit to podle me neni ani kldyz to budes hnojit do konce...slepicaky bych vyradil uplne nebo je opouzivat jen ze zacatku(spis si kup nejake biohnojivo:-)
KYTKY ZASTIPOVAT:
jaxvina(kdyz mate malej sklenik) a dat jich spis mene nez vice=> fakt verte ze kdyz budete mt par poradnejch kytek dopadnete lip nez kdyz je nahnacate...
KDY SAZET:
klido cerven-poroster to jako z vody...
TEPLOTA:
bacha na ni,vetrat vetrat vetrat(btw mate nekdo postreh co kytky prezijou za teplotu je mi jasne ze je to od modelu ale nejaka priblizna?!?treba do 60 stupnu by prezili?!?)
ZALEJVANI:
denne-rano i vecer pokud mate vedro vevnitr a ztaci to behem dne proschnout-ke konci(kvet) ztaci uz o polovinu mene
Tak to by zatim ztacilo-vic uz snad ani nepotrebujete vedet..jestli sezenu fotak postnu fotky skleniku:-))ja nezastrihavam(skoro vubec) pac se nemusim bat ze by prerostli a rozbili sklo...
motor tvor
joo tak prve mliko probehlo, pomalounku polehounku ale bliska se na lepsi zitrky :D
ja zastrihavam jaxsvin a myslim ze je to vseobecne prospesny - hodne prosvetleni, vetve rostou jako z vody, hafo matrose na vareni....
jinak je to moje prva sezona a rad bych se poptal, kdy zhruba to zacina kvest?? vim ze model od modelu ruzne, ale nakej hrubej odhad...
a k zalejvani - moznost je jen jednou tejdne, ale holkam to ocividne vubec nevadi, rostou stejne jako z vody. dostavaj mix hovna a koprivy, mnam:D
vivat
Kolom&n
vypada to pekne a chtel bych se zeptat jestli by bylo mozny pestovat v pisku????, diky a PEACE
Ono
citace:
jinak je to moje prva sezona a rad bych se poptal, kdy zhruba to zacina kvest?? vim ze model od modelu ruzne, ale nakej hrubej odhad...

Rátaj tak prvú tretinu augusta (srpna) - približne:).
motor tvor
Kolom&n: me by to zajimalo taky, a zjistim to ca za 14 dnu, kdy pojedu obhospodarit venkovni polnosti :D
pote muzu dat vedet...
Seraa
Skleník je velmi slvělá věc, ve skleníku se drží nejvíc tepla, ale zároveň i nejvíc vlhkosti, je dobrý, i na to když pozdě sadíte, tak mají tendenci rychle růst, ja mam ted ve skleníku pár kytek, které hnojim krystalonem start, pač jsou ještě malé, protože mi první sazení nevyšlo a kytky venku nepřežily tak je mam teď ve skleníku.jak budou větší a začnou se dělat palice, přejdu okamžitě na krystalon start, osvědčené.
freshbrain
ja mam ve skleniku 4 kyticky, sou to krasky. hnojim jedine OBM, akorát budu muset nejak vyresit velikost protoze i kdyz jsem sadil dost pozde tak ke sklizni ty kocky urcite vynalozi usily znicit ten sklenik.
shakelukas
freshbrain: taky sem sadil pozde docela do skleniku,ale kytka jedna je velka jako pra.. !!jak hnojis tim OBM?kavovou lzicku na litr nebo vic?
Vladbur
Skleník
Skleník-1.)měl by být na vlastní zahradě
2.)měl by mít dobrou zeminu+perlit kvůli plísním
3.)měl by mít alespon 3 okna kvůli větrání+dveře,což je jasný
4.)měl by být na slunečném místě-jih
5.)hloubka pro zeminu by měla být cca 1 metr
6.)vlhkost ve skleníku by se měla pohybovat mezi 60-80%
7.)optimální velikost-výška cca 2-2,5 m
délka cca 4-5 m
šířka cca 2-3 m
8.)sklo musí propouštět UV paprsky,na typu nezáleží
9.)musí mít vevnitř teploměr a vlhkoměr

Tak takto by asi měl vypadat skleník,hlavně musíte vědět jestli do skleníku budete sázet indiku nebo sativu.Já mám tenhle rok kytky taky ve skleníku,ale protože je vysokej pouhých 160cm,tak musim svoje indiky zaštipovat,a ještě k tomu jsem je do skleníku dal moc brzy,v půlce dubna,takže počítám s ti že se jen tak tak vejdou do sklizně.Hlavně je musim obden nebo jednou za 3 dny zavlažit,protože strašně tam zemina vysychá,ve skleníku mám vlhkost kolem 75% a teplota ve stínu je mezi 50ti stupních,ale kytky to snášej dost dobře,jsou to totiž modely z Hawaje.
Takže zdar skleníkářům...
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Ono
Tak môj názor k niektorým tvojim bodom:
5.) stačí aj 50 cm,
7.) optimálna výška cca 2,5 - 3 m.
S ostatným plne súhlasím. A dovolím si tvrdiť, že zas až taký rozdiel v tom, či tam dáš sativu alebo indiku nevidím, pretože mám Passion 1, ktorý musím zohýbať ako sa dá, pretože je vysoký (skôr teda dlhý:D) cca 2,5 m a to bol sadený začiatkom júna.:)
Vladbur
u tý 5.)s tou hloubkou je mi jasný že stačí 50 cm,ale viděl jsem masivní kořen o dýlce přes 80 cm,takže s tim 1m je to jen doporučení kdyby kytky náhodou přerostly
Ono
citace:
u tý 5.)s tou hloubkou je mi jasný že stačí 50 cm,ale viděl jsem masivní kořen o dýlce přes 80 cm,takže s tim 1m je to jen doporučení kdyby kytky náhodou přerostly

To je jasné, čím viac priestoru, tým lepšie.:) A tie potvory rastlinky naozaj majú v obľube prerastať.:D

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma