Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Outdoor Pěstování

Stránky: 1 [2] 3 
Sklenik -=jak zacit, techniky=- - Klikni zde pro originální téma
Vladbur
Přesně tak občes i vysklej okno jak rostou,to jsem viděl u kámoše,a to měl 5mm tlustý sklo a skleník byl vysokej víc jak 2 metry,hold i rostlinky maj sílu:D
matko291
s tou teplotou v tom skleniku u kamarata som to videl vyriesene tlmicmi z auta ktore boli navarene na okienko a pri zahriati olejovej naplne v tlmico bola ticka s tlmica vysunuta a tym otvorene okienko a bol prisun cerstveho vzduchu po ochladeni naplne zas tycka klesla a okinko sa uzavrelo
onrejblesk
tag to je goood napad tema stlumicema.. ale to yb se dalo osefovat i jinak kdyby se tam dla jina takutiana ne? ktera se vic roztahne po zahradi.... benzin nebo tag.. aby se to tevrelo vic a rychlejs se to zase shladilo?
matko291
ale aby zas ta tekutina nebol vybusna:D
ten olej je vyskusany a plni svoj ucel na jednotku
das do sklenika na kazde okno jeden tlmic a ked ho natres na cierno tak on sa tak rychlo neochladi kym neprestane nan svietit slnko
onrejblesk
to by asi nasralo kdby mi bouchnul sklenik..:D no ja to skusim a dam vedet .. a kdybych prisel na neco lepcejsiho tag se taky ozvu zatim mier... btw.. kde sebral tolik tlimicu to mam fotrikovy rozebrat auto?M?..:D oni nejsou zrovna nejlevnejsi??
tekknou
tak toto jsou fotky stary 10 dni..jinak ted uz to vypada zase jinac,ale novejsi fota dodam zase az za nejakej casek,s fotakem jsou porad problemy..
tekknou
Tady je nejaka ta starsi fotka:)..
tekknou
tady to je..
tekknou
za tu posledni fotku se omlouvam,to je fotka kamose,to melo bejt tohle..
Symbio
mám taky skleník. plíseň se mi zatím úspešně vyhýbá. v parném létě doporučuju maximálně otevírat okna pokud možno i dveře (kvuli proudění vzduchu). jinak pokud máš skleník do tvaru "a" tak sadit kytky k prostředku. semínka sem nechal klíčit první týden v květnu. skleník mi to hrozně nakopnul. za měsíc sem měl 70cm vysokou kytku a to jsem ani nehnojil růstovým hnojivem. doporučuju hodně zaštipovat ale přesto opatrně. mám tam totiž ještě pár kytek který sem hodně ostříhal a vypadá to že je na nich malej výnos. tu velkou kytku sem pak svázal provazem trochu k zemi. dělám to hodně systematicky a promyšleně (světlo, další růst, další možnost ohýbání..). ale stejně se tam nevešla, protože ten skleník tomu fakt dává, tak sem nakonec ohnul 30cm vršky směrem dolů. můj skleník má asi 2m na výšku a ty kytky mají tam 2,6 metru ale sou tam pěkně vlezený a nic se nedotýká stěn. teď je polovina září a mám už přes 3cm velký paličky...
tekknou
symbio:
tak ukaz,at se mrknem..
Magor
Čaute, jenom jedna zkušenost se skleníkem (je mi jasné že to nemůže udělat každý, ale třeba to někomu pomůže).

Mám skleník 3x6m a rok jsem v něm nic nepěstoval, tak jsem tam naskládal tak půl kubíku březových polínek (moc místa to nezabralo, jenom kolem severní stěny).
Už přes zimu to vyschlo jak prase, tak suché dřebvo jsem neviděl. No a pak jsem tam něco nasadil (žádná extra džungle, jenom 3 kytičky, výnos cca 800g) a to dřevo jsem tam nechal. Zafungovalo jako perfektní absorbér vlhkosti, bylo tam pořád sucho. S plísní nebyl nejmenší problém, i když jsem sklízel až v listopadu. Bez postřiků, větrání jenom automaticky otvíraným hydraulickým okýnkem (otvírá tak při 30°C).
Ono
2Magor:

Čau. Vytvárali sa ti na strope skleníka kvapôčky?
Magor
Ono: Nee, tak vlhko tam zdaleka nebylo. Letos tam hodím vlhkoměr, uvidíme. Uznávám, že to nebyl moc intenzivní growing, ale myslím že by to pomohlo i kdyby tam byla džungle.
Jo ale objevily se mi svilušky. To už je asi holt takový tradeoff: sucho=svilušky, vlhko=plíseň.
hawks team
cus mam folnicek asi 120cm. vysokej 2m. dlouhej a 1m. sirokej vejdou se mi tam 4 kyti ? no name
Lahvan_FlaskiCZ
ne. tak max 2 kousky. nejdřív ale vyselektuj samce ať tam zbytek roku nepěstuješ kedlubny.
Lux
já s kámošem postavil fóliák jen tak asi na měsíc a potom se daj do země fóliák má skoro přesně metr krychlovej a sestrojili jsme ho za pomocí latí, hřebíků a izolepy....předevčírem byla bouřka je v něm díra a je trošku rozpadlej ale srovnal jsem ho
hawks team
stary folnik
hawks team
nyni sem si vyrobyl za spoluprace kamose tuto konstrukci mam us koupenou plachtu dneska du natahovat zitra poslu foto hotoveho folniku
Stoner
Mám rastlinku v sklenníku, a začínajú jej odspodu žltnúť a uschýnať listy.A pritom ju hnojím.Si myslým že jej može škodiť dosť velké teplo v sklenníku. Máte nápad čo by pomohlo?
DEVIATIO
napadu je bagl,kdyz uz si nakousnul tu teplotu,kolik ty kytky snesou? pac u babci ve skleniku bejva i 70 a to se vetra naplno...
Stoner
PETREF

Asi si to vystihol. Vyzerá to akoby sa zbavovala prebytočných listov, ale je to jedno, rozhodol som sa ze ju dám von. Diki za vase odpovede
DEVIATIO
Hele.kucí co ta teplota? mate nekdo odzkousenen priajtelne maximu?
jakoze kdyz tam maj kytky prez den 70-80 tak je to asi problem co.-)
Jenze rajcata by tak mela mit do 50 a stejne tam jedou.zajima me jestli to nekdo mate odzkousene a ne jen odhady.
alko
kluci leto sem se taky rozhodl pro sklenik ale hodil jsem to tam moc brzy cca konec dubna a na konci cervna se uz kyticky draly ven udelal jsem radikalni prostrih strihnuty na polovinu...ale za mesic to samy tak sem to zopaknul a ony se holky zacly zhustovat a zhustovat ale uz narazily palicky tak uz jenom ohybam a taham do sirky a ostrihal jsem docela dost listi tak uvidime co z toho bude fota dodam az bude hotovo
DEVIATIO
bych chtel vydet jakej kusanec si smiknul.-D
alko
no bylo to tak 2x 50cm (na nespoctu vetvi) a kytce to vubec nevadilo jinak by uz zborila sklenik:-)....zkusim to nafotit jak to vypada ted a poslu co nejdriv
alko
tak tady jsou fota porad to roste jak cert....
alko
tady fotoz moc toho neni videt ale aspon neco....je to nekolikrat strihnute a trosku ohle.....aloha
DEVIATIO
fotky nejsou videt...
edit: jo uz jsou,dik za dodani.-)
Seti
Cau lidi tak si shanim zahradku nejakou a premyslim na igelitakem.. chtel bych se zeptat jestli nekdo nema nejaky nakresy a podobne treba.. protoze z hlavy bych mel neco vymysleny ale nechcu udela debilne rozmery treba moc maly tak prosim o radu a tak kolik kytek by se tam mohlo kdyz tak vlest pac jak sem to tu cetl tak se ve skleniku mile rady rozahuji diky za rady PEACE
Ono
2Seti:

Ahoj.:) Nákres skleníka/fóliovníka síce nemám, ale odpoviem na inú otázku. Rozmer fóliovníka si zvol taký, aby tebe vyhovoval. Pretože ťažko spraviť fóliovník, ktorý bude vopred určený na určitý počet rastlín. Jasné, že sa to dá spraviť aspoň približne, ale vždy sú podmienky iné. Všeobecné pravidlo je také, že je lepšie v skleníku zasadiť menej rastlín ako viac. Rastlinky majú obrovský rastový potenciál a je problém ich rast ustrážiť.;) A čím viac priestoru budú mať rastlinky okolo seba, tým lepšie kvôli dostatku svetla a cirkulácii vzduchu.

Pre predstavu: napr. Skunk1 ti dokáže narásť v skleníku do veľkých rozmerov - vysoký 2,5 m, priemer 2 m. A to je ešte nič napr. oproti takému Durbanu Poison. V skleníku sa často treba vyhrať s ohýbaním, lámaním atď. Na groweri nájdeš veľa informácií, len treba pohľadať.:leaf:

K 2. príspevku:
Pozri si tento thread od Hlavy. Nájdeš tam užitočné informácie.;) Ahoj.:smoker:
Seti
Ono:
Ok dikec jakoze chtel jsem jen tak priblizne kdo ma jake rozmery a kolik a jakych kytek v nem. jinak ten thread jsem jiz kompletne precetl ale jen me zajimalo jestli by zakorenily i vetsi urezane rostliny.. mno ale asi jo tak predchoti dotaz mazu dikec
Seti
a jinak mam v planu tam dat Blue Berry :-P
Freeloader
2 seti:cim vetsi tim lepsi:)
Seti
freeloader:
jn to je fuckt :-D :-D :-D :-D
ceklisTHC
no ja idem sklenik tento rok prvy krat...celkovo nemam stym moc skusenosti tak sa uvidiii...len mam tam automaticke zavlazovanie z hora je to myslite problem?a ako to je stym vetranim?plesne?co amm proti nim robit?
Ono
2ceklisTHC:

Čau. Skleník je super vec, pokiaľ si vychytáš vetranie, čo je asi pri skleníku najdôležitejšie.:einstein:

Zavlažovanie zhora - neodporúčam, pretože:
a) počas rastu by to šlo, ale iba ak by nesvietilo slnko, pretože ak sa slniečko ukáže, prepáli ti cez kvapky vody listy.
b) počas kvetu budeš mať čo robiť, aby si čo najviac znížil vzdušnú vlhkosť, nie ešte aby závlaha padala rovno na šišky.

Vetranie pri skleníku - čo najviac je to možné! Ja som skúšal otváranie všetkých dverí, ventilátory, časté prerieďovanie a pomohlo to iba veľmi málo. Nemohol som však naplno otvoriť dvere (kvôli susedom :baseball: ), čo by iste bolo lepšie. Člen SAM používal dokonca odvlhčovačku, ale na priestor veľký ako skleník by bolo treba nejakú veľmi výkonnú, čo je zase finančne nákladné.

Plesne - súvisia najmä s vysokou vlhkosťou. Dajú sa použiť rôzne prostriedky, niekto má s nimi dobrú skúsenosť, niekomu nepomáhajú vôbec. Ja osobne som ich nepoužíval.:)

Do skleníka je lepšie dať menej rastliniek ako veľa, pretože sám uvidíš, ako rýchlo dokážu rásť.:love: Sadiť stačí kľudne začiatkom júna, skôr je to zbytočné, pretože budeš mať len veľa práce s ukočírovaním rastu. A lepšie je zvoliť odrody, ktoré dozrievajú skôr, kým je vonku ešte relatívne pekné počasie, pretože pleseň dokáže behom pár dní zničiť komplet celú rastlinu!:death: Ahoj.:)
ceklisTHC
2ono:

nazdar...diky za par rad ale nakolko problem s otvorenymi dverami mam podobny ako ty bo mame staru hnusnu upratovacku ktora ma vobec nema v laske a predpokladam ze mi rastlinky vytrha ak ih nezamknem...a vetracie okno je tam len jedno...aku odrodu pouzivas ty?a co sa tyka tyh pripravkou na plesen....to ze je vlhko v skleniku ma za nasledok len plesne?nijak inac to rastlinke neskodi?
Ono
2ceklisTHC:

Na to vetranie si naozaj daj pozor. Čím menej tam bude prúdiť vzduch, tým väčšie riziko výskytu plesne.

Odrody, ktoré som mal v skleníku, mám v popise dole.;) Prípravky proti plesni sú napr. Previcur a pod. Na groweri je veľa rád ohľadom tejto problematiky.

Tá vlhkosť v skleníku je pre rast výborná, keďže počas rastu rastliny majú rady vyššiu vlhkosť (90 - 70 % - podľa veku). Okrem plesní môže vyššia vlhkosť spôsobiť aj redšie šišky, ale to sa mi nepotvrdilo. Tento problém vidím skôr v nedostatku svetla, resp. v zlej genetike.:injured:
Dr.House
Minulej rok sem jel taky ve skleníku a na tendle rok si dám pozor na pár věciček... Takže zaprvé, jak se zde psalo již mnohokrát zastříhávat co to jde protože mě ta kytka vyrostla do vejšky tak že už se plazila po skle a to se rovná plíseň další problém je když se moc nezastříhává tak stonky jsou moc tenký a je to taky tím že na ně nefouká přírodní vítr a palice byly tak těžký že se neudržely, ohýbaly se dolů a v tý poslední fázi květu neměli ty ohnutý paldy tolik světla a je hodně komplikovaný je nějak uchytávat když má jedna palda tak okolo 40 G. Tak já jsem to dělal tak že jsem vzal izolepu, přilepil jsem oba konce provázku ke sklu a do tý smyčky jsem zahákl paldy ale ta izolepa byla na prd tak se odlepovala tak jsem to vyčekoval tak že konstrukce skleníku byla udělaná tak, že tam bylo pár matek no tak jsem je povolil a tam jsem ty konce provázku zašrouboval a šlo to vpohodě... Jinak se mě jiný problém nevyskytl a všem pěst ve skleníku doporučuju protože paldy a efekt stál za to...
NorN2
Jo minuly sklenik rostl uzasne vlhkost prez 50procent proste rustove fazi vic nez prospiva ..leto ale bylo jake bylo, takze jsem vsechny presazoval pod svetla. Vec, ktera by mne ale docela zajimala, jsou vlastnosti ruznych typu folii vuci svetlu. Pokud si pamatuju prez bezny sklo moc UV neprojde a delat si sklenik z bromosilikatu si dovoli malokdo8)) Takze ...?
Letos chcu rozjet svuj prvni foliovnik vyška 150cm , šiřka 140 cm delka 180 cm .Počítam tak 2 až 3 kytky. Sadit bych začal co nejpozději.Potřeboval bych par rad a taky bych chtěl vědět jestli nebude malej na ty 2 maximalně 3 kytky
tekknou
citace:
Původní příspěvek od PIPER
Letos chcu rozjet svuj prvni foliovnik vyška 150cm , šiřka 140 cm delka 180 cm .Počítam tak 2 až 3 kytky. Sadit bych začal co nejpozději.Potřeboval bych par rad a taky bych chtěl vědět jestli nebude malej na ty 2 maximalně 3 kytky

No mohlo by stačit,ale leda v případě,že je tam dáš dýl a nebo budeš muset lámat o 106;).Bejt tebou tak bych to zacal stříhat tak od 3 patra ty větve pod tím pak ořízni a vzniknou ti tam dobrý kmeny,no to by sme měly aspoň nám to víc povalý do vršků:D,pak se neboj ohýbat nebo dokonce i lámat,já třebas používal na ty silnější kmeny i novodurový kolínka a taky jsem to naohýbal kam jsem potřeboval!A v pozní části květu luftuj co to dá pač riziko vzniku plísně ve fóliáku je fakt veliký,pokud máš možnost nebyl by od věci klíďo nějakej fukar;).
nemam tam zdroj elektřiny tak s tim větrakem to nejde :-( budu hledat ještě nake ty info na growu je to muj prvni sklenik tak se těším jak malej :-D jinak dik za rady
ještě jedna otazka když tam budu mit hodně otvoru na vzduch a bude pršet a dostane se mi dovnitř naka voda muže to taky začit plesnit ne?
Thorax
Zdar groweri chtel bych se zeptat kdyz je to dotykani listu o sklo tak nachylny na plisen, dalo by se to vyresit treba ze pripevnim na to sklo nejakou pruhlednou folii?
Ono
2PIPER:

Áno, to môže. Ale to máš ako pri pestovaní outdoor. Tam rastlinky pred dažďom tiež neskryješ. Tak sprav okienka a keď bude pršať, tak ich zavrieš a je to.:)

2Thorax:

Dotýkanie listov o sklo nie je náchylné na pleseň, dotýkanie šišiek áno. Problém však často nie je v samotnom kontakte, ale v skutočnosti, že vzdušná vlhkosť spolu s kvápaním nazrážanej vody do šišiek tú pleseň tak, či tak spôsobia. A tou priehladnou fóliou na sklo vlastne nič nevyriešiš, iba pridáš ďalšiu bariéru medzi slniečko a rastlinky.:leaf:
no tak to okno asi těžko zavřu když ten skleník nemam hned vedle baraku :-D
Thorax
jeste bych se chtel zeptat jestli pri vytrvalem postriku listu a palic proti plisnim se nezhorsi vysledna chut huleni pripadne kdy prestat s postrikem diky
Cicmon
PIPER: ad ventilace - IMHO vyborna vec je otvor dole (idealne severni strana) a pak naproti nahore - oboje z boku, takze ti tam nebude prset a mel by se tam vytvorit krasnej tah :wink:

ad vyska 150cm - kdyz se kouknes na muj out2003 v podpisu, tak jsem tam sazel rizky prvni tejden v cervenci - jedna kytka mi dorostla na 195 cm (nezastrizena), takze v tvem pripade doporucuji sazet tak 3. tyden v cervenci jinak prerostes ;)

Thorax: hehe, kolik ti je :wink:? Postriky proti plisnim v drtive vetsine jsou tezke chemky - na kazdym je napsana ochrana lhuta - tim bych se -+ ridil. Jinak kokretne k tvoji otazce - chut bude strasna a hlavne to bude JED :rejp:

btw. narazil jsem pri brouzdani siti na zajimavou folii na foliaky....

....Fólie GINEGAR SUN SELEKTOR BLUE ANTIVIRUS
na http://www.chovanec.cz/folie.htm ta modra

vypada opravdu lakave
-zivotnost 10 let, zaruka 5 let
-modra barva = neni videt dovnitr a navic udajne meni fotosynteticky nevyuzitelny spektrum na vyuzitelny :eek:
-POTLACUJE rozmnozovani skudcu jako jsou msice, trasnenky, svilusky nebo molice :)
-ma vnitrni povrchovou upravu ktera necha stekat vodu dolu a nekape do kytek :)
-snižuje rozvoj plísně šedé a okurkové :)

a nevyrobila ji nasa, ale zidi :D
tekknou
citace:
Původní příspěvek od Cicmon
PIPER:

....Fólie GINEGAR SUN SELEKTOR BLUE ANTIVIRUS
na http://www.chovanec.cz/folie.htm ta modra

vypada opravdu lakave
-zivotnost 10 let, zaruka 5 let
-modra barva = neni videt dovnitr a navic udajne meni fotosynteticky nevyuzitelny spektrum na vyuzitelny :eek:
-POTLACUJE rozmnozovani skudcu jako jsou msice, trasnenky, svilusky nebo molice :)
-ma vnitrni povrchovou upravu ktera necha stekat vodu dolu a nekape do kytek :)
-snižuje rozvoj plísně šedé a okurkové :)

a nevyrobila ji nasa, ale zidi :D

Zdarc,tak jsem koukal na tu folii a ode mě má všechny+!Akorád ta cena je trochu hustší, ale zase neni to tak hrozný,jak povidám kdybych mohl jet fóliák na svojom pozemku,tak bych neváhal,ale nevim jestli by se mi vyplatilo do ní investovat,kdyby jsem stavěl folios někde v přírodě.No tož ještě se uvidí,přípravy na out jsou v plném proudu:).
Kdybych se pouštěl zase do fóliáku, tak bych šel rozhodně do tejhle fólie.Co ty, už s ní máš nějakou zkušenost co se pěstu týče??
Cicmon
cena tak na pomezi, chce to na svym no :)
zkusenosti nemam, letos snad uz budu mit, uvidime jak dopadnu, foto vavs nemine :wink:
Cicmon

a stihne to dozrat? ja pojedu ze seminek nejspiš. Ta odruda dozrava dost rychle loni jsem sklizel 1 tyden v zaři . Jinak s tim větráni to by nebyl problém. Bude to muj první skleník tak vubec nevim co od toho očekávat
mialena
kluci chci se zeptat k článku 51.ondrejblesk.je to podle mě pecka nápad a taky to mám tak v plánu,ale mam strach že slunce-světlo se nedostane až dolu.-když bych to vykopal cca 2metry do hloubky.jasanka že teplo bude atd,ale myslím že to světlo se nedostane dolu.co vy na to?-nechtěl sem se vam nabourat do debaty ale byl bych rád za odpověd.díkes
mialena
jo a mam ještě takový nápad,když tak to smázněte jestli je to kravina.
v liedl u -no nevim jak se to píše.to je fuk.snad to mam dobře.sem koupil asi za 160kaček pařník ted ho tam prodávaj je do stylu oblouk a přes něj folie délka cca 2,5m a výška 1,5m no a napadlo mě až kytí poroste a bude větší a-kluci co nemaj koruny na skleník-,tak by se jen udělala taková nástavba-podezdívka,třeba zděná,dřevěná,nebo jiný materiál.vyšlo by to velice levně a myslím že by to mohlo někomu helfnout. a hlavě to máte postavený hned,laciný a kdykoliv zase složit.co vy na to?
onrejblesk
2 mialena : o to svetlo ybch se nabal.. a kdyz bys to pak nejak jakes takes prostrihal tak ybh ubec nemel strach.. spis by se ten sklenik musel vyresit fakt nejak profesionalne.. aby ti nezaplrseo a nesesunulo se ti to.. a tak vis jak.. to yb chtelo udelat nejakou jamu treba 2.5m tech pool metru vybetonovat.. pak tu driru obezdit nejakyma cihlama nebo nevim cim.. no a na to pak postavit ti strisku nebo jen nejau konstrukci a tu potahnout folii a byl by to oukej.. chtel sem to delat letos na chalupe.. ale je to moc narocny lepci je dat kytky na zahradku dkyz muzes..:P..
Mišák
For Cicmon.Dík za dobrý tip na folii,asi ju prubnu a jestli se nerosí zevnitř tak paráda.Zatím čus.
mialena
for ondrejblesk: já do toho jdu na tuti,myslim že to za tu práci stojí.dle mě to je na nobelovku.on by se dal i skleník určitě nastavit jako bez kopání-udělat zed a na ní skleník položít a upevnit,ale varianta od tebe myslim je lepší a i diskrétní,ani tak se nebojim čorky jako bonzu od sousedu.já už nad něčím takovým přemýšlim dlouho.moje obavy byly že sem se bál že slunce nepujde dolu a kytí lehne nebo tak něco.
a kámo díkes za rady.
Cicmon
mialena: hele to nastavovani bude IMHO orisek - z hlediska pevnosti konstrukce. Chce to mit tramky pekne zakopany, aby ti je neodfouk vitr :wink:

btw. si spocitej jestli ti tam pujde slunce, pro prahu dopada pod uhlem 16°33‘ /21.-22. prosince/ a 63°27‘ /21.-22. června/
pro snazsi pochopeni koukni na http://solar.solar-design-studio.cz/

budes muset udelat zaklady - nejjednodussi beton, nebo tvarnice - ale na to potrebujes stavebni povoleni, nebo vyzkousej dreveny bedneni a doufej, ze nebude moc prset :cool:

ad bonz od sousedu - o neco vyse pisu o modre folii, pres kterou dovnitr neni temer videt ;)
onrejblesk
jak rikam.. kdyz udelas aspopn pool metrovej zaklad z betonu.. do neho zapustis nejaky ocelovy sloupky.. oblozis napriklad tema cihlama co se davaj do kamen (myslim ze to sou chamnotovy.. ty celekm vydrzej).. nebo nejaky poradny paleny.. urcite ybhc tam nedaval tvarnice.. pac ty asaknou okolni vlkhost a pude to do kelu.. tim padem odstranis i strach z toho aby se to nesesunulo.. kdyz bude prset urcite ybhc nejak vyresil drenaz.. na to se daj sehnat i odvodnovaci trubky.. ktery polozis okolo obvodu skleniku.. a navrch natahnes folii.. na ty zapusteny sloupky.. tak ybhc se nebal ani vetru.. na povoleni ybhc se taky vykaslal.. neverim tomu ze to bude nekdo zkoumat.. a kdyz te nekdo nepraskne.. tag to ani nikdo resit nebude.. a s tim sluncem bych to ubec neresil.. to je imho to samy.. jako kdyby si se bal ze ti nepude svetlo do bytu oknem.. ?? vem si ze budes mit celey vrsek propustnej.. a doma mas taky svetlo.. a to mas jen okno z boku.. a o ty modry folii to mi prijde zbytecny.. kdyz tam das obycejnou propustnou (ne pruhlednou) folii tak asi nidko neprijde na to ejslti tam mas rajcata okurky a nebo sweet mery-jane..

kazdipadne prace jakxvin.. imho kopat diru vetsi nez ses sam.. bude dobrey sranec... a financi to spolkne asi taky ranec.. ale proti gustu zadny disputat.. a drzim palce at to vyjde jeslti do toho fakt jdes..
mialena
for all:já dotoho jdu i za tu fušku.věřim že to splní moje očekávání-hodim pak report stavby a foto jak se kytí vede.
takže díkes kuci.
tekken
čus mám celkem velkej foliák a nevim kdy tam mám zasadit vydim to tak na 10 kytek a chtěl bych sazet už tak na začatku května nebo na konci dubna co¨myslite ??
Ono
TO tekken:

Do fóliovníka stačí zasadiť začiatkom júna. Akú máš odrodu? Ak máš nejakú menšiu indiku, tak sa dá aj skôr, ale väčšina odrôd v skleníku/fóliovníku aj tak prerastie, ak budú zasadené príliš skoro.
Ruprecht
tekken: vydrž až do druhé půlky června, já dávám do foliáku začátkem červenca a stejně to dělá víc jak 2 metry, a to ještě 1-2 X kytky brutálně projedu nůžkama...
siemens
Nazdarek chystam se tento rok zasadit do foliaku Black jack .White rhino , Aurora indica myslite že to dozraje když to nebudu zatmivat? Rozmery foliaku 3dx1,5šx2v dik za odpověd Mysto severní morava .
siemens: osobně s ní nemám zkušenosti, ale myslím, že ti dozraje i bez zatmívání. Podívej se do threadu mopslika, který ji roku 2006 pěstoval a sklízel už počátkem října. viz http://grower.cz/forum/showthread....16&pagenumber=1
siemens
dik futeW sem to chtel mrsknout jen do skleniku ale skusim to i někam ven nevypada to spatne treba to bude vypadat aspon jak to mopsikovo
zdarec všem potřeboval bych poradit jestli mužu mít ve foliovníku kytky do výšky zhruba 1-1,5 metru a pak je přesadit ven na zahrádku jestli to má nějaký vliv na růst a taky jestli kolem toho nejsou problémy atd pomůžete někdo......
Ono
Ahoj ZIGIman!:)

Spraviť to môžeš, ale pri výške 1 - 1,5 m má rastlina vytvorený rozsiahli koreňový systém, ktorý môžeš pri presádzaní porušiť. Ak to myslíš tak, že by si ju predpestoval v kvetináči, tak to je iná vec.:) Vo všeobecnosti platí, že čím väčšiu rastlinu presádzaš, tým je riziko neprijatia vyššie. Veľa growerov však už presádzalo aj 2 m vysoké rastliny (zväčša kvôli zlodejom alebo hroziacej plesni) a rastlinky sa pekne ujali.;) To presádzanie si však dobre naplánuj, aby si nepresádzal pri prechode na kvet, resp. musíš zohľadniť istý čas, kým sa presadená rastlina spamätá a začne znova rásť. Veľa zdaru.:wink:
2 Ono
Jak říkals předpěstoval bych si to v květináči.....a zloději to jsou taky problém.....ale myslíš že když bude kytka kvést a přesadím ji že se jí něco stane.......já jsem chci abych si ji předpěstoval ve foliovníku který mi to nastartuje a zbytek at dokona sluníčko na jižním svahu :)........
když ji přesadím že se spomalí růst na chvilku spomalí nebo na dobro....
něbo ji mám nechat ne foliovníku dokonce....
Ono
ZIGIman:

Rastlinku, ktorá je už v kvete, je docela risk presádzať, pretože je to veľký stresový faktor a neviem, aký dopad by to malo na kvet. Keď by som už presádzal, tak určite ešte počas rastu a v dostatočnom období pred prechodom na kvet. Lepšie by vedeli poradiť groweri, ktorí takto presádzali.

Pri presadení sa rast spomalí na chvíľku, kým si zvykne na nové prostredie a korene začnú znova rásť. Určite sa nedá vylúčiť ani možnosť absolútneho spomalenia rastu, ale to bude asi málo pravdepodobné, keďže konope je silná a húževnatá rastlina.:leaf:

Kľudne môžeš nechať rastlinky vo fóliovníku aj do konca, ale to záleží od toho, akú máš odrodu (či je to model náchylný na pleseň), či máš fóliovník dostatočne vetraný a pod. Riziko plesne je vo fóliovníku vyššie ako vonku, ale zase môžeš rastlinkám dopriať ochranu pred mrazmi a dlhodobými dažďami.

Výber vhodnej odrody by som naozaj nepodceňoval. Mal som v skleníku Santa Mariu, ktorú pleseň zničila absolútne celú.:death: Ale mal som aj jeden prekrásny noname od kamaráta z indooriku, bola to indika, ktorá narásla cca 1,5 m bez zaštipovania, malá tvrdé a pocukrované šišky, pleseň sa jej zďaleka vyhýbala a výnos bol tiež veľmi solídny v porovnaní s ostatnými rastlinami, ktoré boli aj 3-krát také veľké.
2 Ono
tak to jo já plánuju asi 10 rostlinek a bude to no name tak se nechám překvapit co z toho vyroste ale měl by to být nějakej indoor říkal kámoš....
foliovník bude práve hodně málo větraný toho se bojím nejvíc že mi to zničí všechno.... ale zajímá měl kdy můžu chytit plíseň jen při květu nebo i normalně minulej rok jsem měl out jen na okrasu :D v kýblu :D a když měla kolem 50-60 cm tak tomu zežloutli nejnižší listy ale rostla dál nijak to ji nenarušilo akorát měla dolní listy žlutý a vypadalo to celkem blbě.....
ale zpátky z foliovníku myslíš že je lepší než skleník nebo je lepší foliovník zatím to nechám ve foliovníku.....a budu se to snažit korigovat stříháním a ohýbáním.... hlavně stříháním dokud z toho nebude bonsai :D:D
Ono
ZIGIman:

Ťažko povedať, či je lepší skleník alebo fóliovník. Pokiaľ sa nemýlim, cez sklo nepreniká UV žiarenie. Prípadne ma niekto opravte. No a niektoré typy fólií toto UV žiarenie prepúšťajú, čiže by mali byť vhodnejšie ako sklo.:)

V skleníku (resp. fóliovníku) hrozí pleseň hlavne počas neskoršej doby kvetu, kedy už vonku býva spravidla chladnejšie a vlhkejšie prostredie. Počas rastu som sa s plesňou stretol iba výnimočne - stonková pleseň sa mi vyskytla na miestach, na ktoré kvapkala voda.

Že mala tvoja rastlinka dolné listy žlté je v poriadku. Boli staré, neuchovávali už žiadne živiny, tak ich rastlina chcela zhodiť. Taký list stačí odstrihnúť a je to. Nič tým nepokazíš.;)

Korigovať rastliny v skleníku strihaním a ohýbaním je veľmi dôležité, pretože pokiaľ nemáš vychytanú dobu sadenia, aby ti to nakoniec neprerástlo a ešte k tomu nepoznáš genetiku, takže nemôžeš predpokladať konečnú veľkosť vzrastu, je to naozaj potrebné. Osvedčilo sa mi rastliny ohýbať k zemi tak, aby sa z pôvodných bočných vetiev stali hlavné tým, že začnú rásť smerom hore. Týmto dosiahneš väčší výnos, lepšiu cirkuláciu vzduchu okolo potenciálnych šišiek a nižší vzrast, čo sa v skleníku vždy hodí, pretože nie je nič horšie, ako šišky, ktoré sa dotýkajú skla/fólie.;)

Kedy chceš sadiť? Do skleníku/fóliovníku stačí kľudne začiatkom júna, rastliny rastú aj 5 cm denne. Keď ich budeš mať veľké, bude s nimi zložitá manipulácia a ak máš malé dvere, von ich nedostaneš.:teef:
2 Ono
sázet tot je velice dobrá otázka zajímá mě totiž jaký vývoj to má na rostlinku když zasadím tedka nebo až v júnu protože bych chtěl rychle sklízet řekněme když zasadím tedka budu sklízet kolem přelomu července a srpna a když zasadím v júnu tak budu sklízet koncem září ale v té drudé variante si myslím že to bude rychlejc růst protože to bude přes léto a to bude jaks říkals kolem 5 cm na den i víc když to bude mít dobrý podmínky.

Někde na foru jsem četl že nekomu dal skleník na týden 70 cm což je podle hodně pokud dotyční nekecal....)

Prostě nevím jestli mám zasadit tedka nebo v júnu ale myslím si že by nevadilo kdybych to zasadil tedka při nejhorším bych sklízel v létě to by nevadilo ne......

nebo i to má velký vliv jestli bych zasadil tedka nebo až v júnu že se to odrazí na růstu v letě by to bylo rychlejší ale mě zajímá jesli by se to odrazilo na palicích na výnosu atd.....
Ono
ZIGIman:

Odporúčam preštudovať tento thread o botanike marihuany. V ňom a nasledujúcich kapitolách sa môžeš dozvedieť, aký vplyv má vek rastliny pri prechode na kvet.

Upresním jednu podstatnú informáciu: prechod konope z rastovej fázy na kvetovú nie je ovplyvnené vekom (teda nie je to rozhodujúci faktor), ale svetelnou periodou. Je jedno, či rastliny zasadíš teraz alebo v júni, aj tak začnú kvitnúť až vtedy, keď sa svetelná perioda upraví = čiže bude dlhšia noc a kratší deň. Ak by si chcel zasadiť teraz a mať šišky hotové v lete, musel by si rastlinky umelo zatmievať, čo je každodenná práca.

A tých 70 cm za týždeň... Nemusí to byť nereálne. Môže sa to zdať prehnané, keď si človek predstaví taký nárast iba do výšky, ale tá rastlina naozaj rastie veľmi veľmi rýchlo.
2 Ono

Takže když zasadím tedka tak stejne budu sklízet v září,říjnu a když zasadím v júnu tak taky budu sklízet v září v říjnu což je pro mě nepochopitelne:)...

Někdo psal na fóru že sázi vždycky až 1 júna protože ta kytka jak si psal má foto periodu a tak si pamatuje kdy je den delší než noc a obráceně což ohromně ohlivnuje růst palice jejich velikost a výnos....
Ono
ZIGIman:

Presne ako píšeš v prvej vete. Konope je jednoducho taká rastlina, ktorá na to, aby prešla na kvet, potrebuje mať cca 12 hodín svetlo a 12 hodín tmu. Ak si pozrieš v indoor galérii, groweri, ktorí pestujú matičné rastliny, svietia na ne 18 hodín denne, 6 hodín majú tmu a takto rastliny neprejdu na kvet, stále budú v rastovej fáze. V nej môžu zotvrať aj niekoľko rokov.

No a keďže príroda si sama určuje fotoperiodu, v našich podmienkach je takáto perioda na kvet vždy na jeseň.

Existujú aj odrody s tzv. autofloweringom, čiže pri ľubovoľnej periode prejdú na kvet. Ale keby si semienka z takej rastlinky mal, to by si vedel. Pretože ako píšeš, mali by to byť semienka z indooru, a tam sa rastliny s autofloweringom nepestujú. Aspoň neviem o nikom, kto to skúšal.

K tej druhej vete:
Keď zasadíš do skleníka 1. júna, stihne ti vyrásť veľká a silná rastlina, ktorá bude pripravené niekde v prvej polovici augusta prejsť na kvet. Rastlinka zo semienka musí byť min. mesiac stará, aby bola schopná prejsť do kvetovej fázy. Pri rezoch je to iné, tie môžu ísť na kvet hneď, keďže sú to vlastne klony z dospelých rastlín. Ale to nie je tvoj prípad.:)
2 Ono

Takže jak psal můžu klidně 5 let pěstovat indoor stylem 18/6 nebo 24/0 a nepřejde na květ ale jak přejdu na 12/12 tak začne kvést ????

A k outu to znamená že lepší je to zasadit 1 jůna abych měl silnou krásnou :) kytičku s pěknejma paličkama?? a sklizet budu kolem přelomu srpna a září.... tot je lepší verze ne mít pevnou atd kytku než se s tím dělat o 3-4 měsíce víc a nemít možná z toho nic ???

Asi to tam dám v tom júnu abych to bylo hezký a něco z toho měl ale jak s tím stříháním to mě zajíma jestli to roste rychlejí a palice jsou prý větší já jsem osobně nikdy nestříhal a nechtěl bych to zkazit co jsem se díval tak nejlepší technika by měla být FIRM že to zvyšuje počet palic atd....;)

A jaks psal s tím zatěmnováním to by něměl být problém protože máme foliovník uprostřed zahrady a mám velkou černou plachu (je z jednoho kamionu.........):D
Ono
ZIGIman:

Prvá veta súhlasí.

Druhá veta: Môžeš kľudne zasadiť aj skôr, nemusíš zrovna 1. júna. Aj keď ju zasadíš už teraz, tak vyrastie pekná a silná rastlina, akurát že ti to v tom fóliovníku prerastie. Iný rozdiel tam nie je.;)

FIM metóda je veľmi dobrá, ale niektoré rastliny je lepšie nezastrihnúť - napr. také, ktoré majú geneticky dané, že vytvárajú 1 mohutnú centrálnu šišku. Keby si ju zastrihol, mohol by si sa pripraviť o výnos. Ale to sú už úvahy pre experimentovanie, praxou sám zistíš, čo je pre tvoje potreby najlepšie.:)

Ak by si si zvolil metódu zatemňovania, zasadiť by si mal už teraz, aby si mohol rastlinky o také 3 - 4 mesiace skosiť.

Ja by som ti odporúčal klasicky zasadiť semienka niekedy koncom mája, začiatkom júna. Uvidíš, ako sa bude rastlinkám dariť, aké veľké budú, a potom sa rozhodneš, či ich premiestniš von alebo necháš v skleníku. Môže sa ti vyskytnúť veľa faktorov, ktoré sa ťažko dopredu určujú.
ceklisTHC
Dobrej večer...Tak ja som pred dvoma dnami konecne dal setky ryzky do skleniku....Sklenik mam 6krat4metre výška je v najvyššom bode asi 210cm....zasadil som tam dokopy 10 rezov...je tam nejaky New York City diesel,WW,Blueberry...Vsetky rízky mam z madarska...+ tam mam nejake tie baklažany,paradajky,papriky a pod....myslite ze mi tam hrozie plesne.???Co poviete na automaticke zavlazovanie ktore sa spusta kazdy vecer o 8 hodine?
mialena
to ceklis ti mužeme jen závidět velikost skleníku a myslim že i modely,i když budeš mít automat.okno hodně větrej-nechávej otevřený dveře.pozor na plísen.nedávej kytky blýzko oken aby se neotíraly o okno-jistá plísen.myslim že toho najdeš hodně-zadej tvé otázky do hledání je toho moc i zatemnování atd.pěstu zdar
2 ceklisTHC
mialena-má pravdu skleník můžeme závidět no a hlavně vetrat okna,dveře hlavně aby tam cirguloval vzduch někdo tady psal že dokonce dává do skleníku dřevo jako větve nebo klády a prý to absorbuje to vlhko a že se nemůsí bát plísně ale víme jak je to s ní hlavně větrat větra a větrat ....... :) a s zavlažováním skušenost nemám zalívám to konvicí :D mám to nějak od voka :cox: změření kolik si ta kytva vezme....:punk:
ceklisTHC
2ZIGIman:
No dnes som si vsimol ze ked necham otvorene dvere aj okna tak tam v poho fuka....dufam ze sa plesni vyhnem...
2 ceklisTHC

No tak to je dobře jen at tam fouká aspon budeš mít kytky pevný a silný ale doufám že nesázels už tedka protože je to celkem na skleník brzo co jsem četl tak bych sázel tak na začátku června až do půkly června.....

Jinak s tou plísní hlavně bacha a kontrolovat to a jak uvidíš náznak plísně něčekat a hnedka ušmiknout jinak během 2 dní i mín máš kytku :hanged:
ceklisTHC
2 ZIGIman:
no tak ja som us zasadil rezi asi pred tyzdnom do sklenika aj do kochlikov.ja som sa práveže bál že to je us neskoro...da sa spravit take njeco ze by som njekedy v auguste na dva tri dni prikryl sklenik nejakou dekou a umelo by som snimi presiel na kvet?ze by mali menej svetla aj ked by bolo svetla dost?
2 ceklisTHC

Sázels celkem brzo na to že je budeš mít ve skleníku takže budeš muset hodně ale opravdu hodně stříhat aspon 3 protože ohýbání by nemuselo stačit.......

A co se týče k tomu zakrývání a přejít na květ uměle za 2 dny :biglaugh: to by nešlo protože zaleží na odrůdě ale průměrné květení venku je tak 7-8 týdnů a musel bys to zahrývat hodně najdi nějakej theard kde to budeš mít napsaný protože by 2-3 dny opravdu něšly........
mialena
to ceklis
zatemnování moc brzy neblázni,nebud horlivej,vše má svuj čas.o zatemnování je moc info-zadej si do hledání-zatemnování od a do z.
hodně si na groweru přečti.hlavně kámo ted vubec nezatemnuj.
ZIGIman-s tím dřevem jsem to taky četl myslím že je to super nápad.
2 mialena
Já si myslím taky ale záleží na skleníku jestli má dobrý větrání tak si myslím že by to mohlo stačit.......a taky záleží na dřevě jestli tam dáme něco ztrouchnivělího anebo normální špalík který asborbuje 5x líp než něco rozsypanýho....... :D
Jinak že to tady ve foru Sklenik -=jak zacit, techniky=- //// Příspěvek č. 115.....
...
srnec
Obavam se, ze jde o kazdedenni praci a zakryvani. Tudis alespon tak jsem to delal ja. Je to pracne a na cas narocne, ale pro sve kytky jsem vzdy udelal vsechno. Hlavni problem jsem vzdy vdel v zakryvani vetsich kytek, a vybudovani konstrukce pres kterou by se nasledne prehazovala preprusvitna folie nebo jiny material na zakryti. Byva take problem s tim ze vitr muze zakryvanou vec poskodit odnest atd. Vzdy narazis na nejaky problem. Napr pokud ti vitr strhne uchycenou zakryvaci folii nebo deku nebo neco tak muze dopadnou na kytku a ponicit palice (kord pokud na to neprijdes brzy po tom co se to stalo. Vzdy zalezi jakou mas konstrukci a jakej pouzivas material. Zakladni pravidlo je se pripravit na vlivy pridny tudis na poryvy vetru, vichrice, bourky, kroupy atd ;)
Tak to si ma moc nepotesil.no snad nieco vymyslim..
srnec
Tak urcite se da pouzit invence a udela tautomatizovany system zakryvani. Avsak o komlikovanosti takoveho reseni neni treba spekulovat.

Drzim palce a dej vedet... Letos je chladny a vlky podzim, takze na outdoor, predevsim slechtenych indoor genetik nic idealniho.. :(
Cicmon
relisys: hele nevidel bych to tak hrozne, kazdodenni zatmivani je nutne IMHO jen po dobu, nez by kytka normalne zacla kvest.
Tzn. kdyz by bez zakryvani zacla kvest na konci srpna, tak zacit zakrejvat na konci cervence a prestat na konci srpna, pak uz by to mela dojet ;)
S kazdodennim zakryvanim a predpestem nekde se IMHO daj v pohode stihnout 2 sklizne za rok, pricemz v cervenci uz je co hulit :smoker:
...
srnec
Ano, to je pochopitelne pravda, ale to je proto, ze napr kdyz zkryvam v zari tak uz v v rijnu nemusim protoze se jiz perioda blizi 12/12.
...
Cicmon
relisys: foliak - smrad tak v okoli 3m
venek - smrad v okoli 5m

ale zalezi samozrejme na modelu, neco smrdi vic, neco min ;)
...
Cicmon
hehe, desitky metru by to mohlo smrdet, ale jen kdybys mel foliak jak stodolu :wink: pri par kytkach to bude ok :)
Filipzzhk
ahoj lidi , chtel bych se zeptat ohledne skleniku...staci , kdyz budu zalejvat 1 denne? a jeste kdy muze zacit ta plisen na kytkach? az nekdy kolem obdobi kvetu?

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma