Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Maaayské prorOUTství 2012 - Klikni zde pro originální téma
MaaaYaaa
Zdravím vespolek s mym prvnim dokumentovanym outdoor pěstem!!

Doufam, že když už jsem se dokopal k založení tématu tak ho budu pravidelně aktualizovat a dojedu ho do do zdárnýho konce se všim všudy. Taky se pokusim přimluvit u MaaaYů aby letošní rok nebyl rokem zániku civilizace, ale naopak rokem obohacení civilizace, nebo alespoň její části, příjemnym podzimem a tudíž ničim nerušenym dozráváním výtečný sklizně..
..ale dost bylo slibů a keců..

PLÁCEK
Bydlim na kraji lesa .. pole, louky, remízky, houštiny, křoviska ..všechno tu máme tak přece se něco najde

HLÍNA
Pro každou svěřenkyni +-30L díra s následujícím složením:
1/3 hlína na pelargonie, 1/3 rašelina, 1/3 hlína z placu +perlit, hydrogel, vápenec dolomitskej


HNOJKY
Růst Fishmix + kvašený kopřivy.
Květ slepičí základ, odzoušenej Plagron Alga Bloom a nakonec podle potřeby PKčko.


OSAZENSTVO :
..ze řízků objednaných od člena Ozárek kterého tímto také doporučuju co se kvality týče, žádný mrzáky jsem nedostal
* KC33 (Kc Brains) ÚSPĚŠNĚ SKLIZEN ZDE
* Vanilla Kush (BFS) ----DEAD, nájezd ropáků----
* Nepalese Dragon (MoC) ----DEAD, nájezd ropáků----
* Himalaya Gold (GHS) ----DEAD,podkousanej srnkama/zajícema---- :(
* Great White Shark (GHS) RETARD - NEDOJEL, MASTIČKY
* Power Plant (SS) ----DEAD, začátkem květu se zbláznil ---- ZDE
* Mazar (DP) ----DEAD, zvadnul a už ho nic nezachránilo----

+ od ostatních jako R-Man, Travojed..
* Magic Bud (PS) SKLIZEN pod nánosem sněhu - 80 % shnilo
* The Gaffa (Seedism Seeds) ÚSPĚŠNĚ SKLIZENAZDE
* California Indica (SS)

Moje semena
Posbíraný semínka loňských Critical+ x ?? a několik vybranejch "dýlerskejch" semínek co pudou někam k vodě na samotku jako překvapení podzimu :D monitorovat zde je nebudu nejspíš

Plán
Zkompletovat předpěstovávací boxík :hanged: //nerealizováno
Mám doma zatim 125W CFL kombo (ano, bohužel), skříňku a pár drobností.
Na prvního máje mít zasazeno v lesopoli //splněno
Počítam že v tý době budu mít i zmíněný řízky, tak bude "zahradnický týden" zakončený stylově s rukama od hlíny na MMM 2012
Sklidit unikátní úrodu
.. která nejen že dostatečně pokryje potřeby, ale bude moct být zachovaná i pro další generace, světy, civilizace a nebo co to příjde před těma vánocema a zničí všechno zlozlézlo na zemi..

Každopádně RAĎTE, KONTRUKTIVNĚ SE VYJADŘUJTE, pokud to i někomu dalšímu pomůže, tak sem, jinak PM!!!!
:winner: :winner:
Celller
citace:


Mám doma 125W CFL kombo (ano, bohužel..ale při lacinější variantě na tom netrvam), materiál na stavbu a všecky potřebný věci (vlastně větráky koupim ještě). Kdyby jste mi sem někdo hodil ideální rozměry a setup pro takovejch 20 zakořeněnejch semínek v jiffech aby z nich vyrostly pěkný předpěstky, byl bych vám neskonale vděčnej..




Zdar, na tu 125W dej tak 50x 50x 100 bednu, natri to zevnitr bilou barvou. Jestli nevis PH a i EC vody, tak by nebylo marny, pokud to chces mit dokonaly, tyhle hodnoty maji pomerne velky vliv, koupit meraky a kyselinu dusicnou, treba i Fishmix (Biobizz) ten je na vsechny faze dobry, takze ho pak zdelas i na kvetu, je i na postrik listu, smrdi jak svine. Hořkou sul na postrik listu. Vetracek ti staci nejaky slabsi "trubkovy ventilator, nebo klidne i vetrak ze zachodu, treba kolem cca 160m3/h i slabsi, jestli neresis lehky zapach rostlin. Dodrzuj vyssi vlhkost. A v posledni rade taky ofuk, aby byly pekne trenovane. Cely te to vyjde do 1000Kc v pohode, pokud uz mas funkcni lampu a nejaky veci na stavbu bedny, jak pises vyse. Nevim, jak umis pestovat, tak jsem se rozepsal, na tvoje pociny se jdu podivat az ted. At to jde:afro:

Edit.: tak jeste mrkni na upresneni na nejake pesty pod usporkama a do FAQ.
MaaaYaaa
citace:
Původní příspěvek od Celller


Zdar, na tu 125W dej tak 50x 50x 100 bednu, natri to zevnitr bilou barvou. Jestli nevis PH a i EC vody, tak by nebylo marny, pokud to chces mit dokonaly, tyhle hodnoty maji pomerne velky vliv, koupit meraky a kyselinu dusicnou, treba i Fishmix (Biobizz) ten je na vsechny faze dobry, takze ho pak zdelas i na kvetu, je i na postrik listu, smrdi jak svine. Hořkou sul na postrik listu. Vetracek ti staci nejaky slabsi "trubkovy ventilator, nebo klidne i vetrak ze zachodu, treba kolem cca 160m3/h i slabsi, jestli neresis lehky zapach rostlin. Dodrzuj vyssi vlhkost. A v posledni rade taky ofuk, aby byly pekne trenovane. Cely te to vyjde do 1000Kc v pohode, pokud uz mas funkcni lampu a nejaky veci na stavbu bedny, jak pises vyse. Nevim, jak umis pestovat, tak jsem se rozepsal, na tvoje pociny se jdu podivat az ted. At to jde:afro:

Edit.: tak jeste mrkni na upresneni na nejake pesty pod usporkama a do FAQ.

Díky za reakci každopádně..
Na Ph koupim nějakej měřák do kila, EC řešit zatim nebudu. Na ofuk 12cm PC větroň, odtah nejspíš taky 12cm, přítah pasiv, vedro tam nebude od úsporky, naopak mam strach ze zimy - zahradní domek. Teplovlhkoměřáky teprva shánim jetý po známejch nebo to poshánim na aukru koukal jsem tak za 300,- max. Vnitřek, pokud už budu dělat 100*50*50, si asi připlatim a dopřeju jim diamantovku až seženu práci za pětikilo :D
Úsporkový pěsty jsem sledoval poslední půlrok,kdy jsem se snažil dokopat k takovýdlemu indooru..ale doteď zatim marně, tak alespoň takhle napůl si to kompenzuju.. :D
Mašťák
Bachca na KC33, dozrava dost pozde a ma dost tvrdy palice v kterejch se drzi voda a jsou extremne nachylny na plisen. Dokvist ji bez nejakyho podpurnyho pripravku proti plisnim, bude dost tezky. Na ND jsem mel taky nejakej mensi plesnivej pozdrav, ale nic vaznyho, GWS jsem jel pred 4ma rokama a dokvejtala utra pozde, ale nastesti bez plisni.

Good luck
Spála
hele na ten predpest je zbytecna ta diamantovka pokud nemas nejaky zbytky koupil bych obyc bilou na mesic to v pohode staci a měřáky bych vynechal stačí teploměr obyč za 30,-
MaaaYaaa
Takže coseděje kamtospěje situace se vyvíjí takto:

Plácek:
Bažiny mi přes rok vyschly, proto mě ještě čeká celodenní výlet do nekonečnýho lesa, kde jsem zatim našel 2 pěkný plácky 2*2m a ještě po dvou/třech dalších koukam, protože semínka mi jedou jako div(n)ý.

Osazenstvo:
Dal jsem na radu Mašťáka a místo KC33 jsem vzal Mazara kterej pokud sluníčko dopustí bude sand lepší volba.
Shiva Shanti2 z loňskejch semínek jede jako divá, už je jich několik ve vlastnim květináči a dneska pude 5 kousků na dovolenou do skleníku.

Oba Cheesy jsou 15cm vysoký, fakt že za oknem kvetou (tak se koukni na periodu žejo), smrdí ..a tak max na jedno pětibrko z toho bude.. no co, lepší dát 200,- matkářovi a mít z toho takovýdle potěšení než si tupě zase koupit vjetnamskou jedničku.

Autoflower semínka od člena Tibeth už jsou doma, jestli budou výsledky vypadat tak jako semínka, budu nadmíru spokojenej. Jedná se o Auto AK47 x Lowrider2 x AutoLowkiller. Bohužel jelikož jedu v půlce června na měsíc někam pryč, asi ho necham až na druhou polovinu léta, jinak bych přišel o to nejlepší - dozrávání a sklízení :( bohužel jsem je opět začal řešit pozdě ale znáte to..


Plán:
Předpěstovací boxík se nehnul ani o píď, klíčí a jede mi to za jižnim oknem celkem v pohodě a když už nedosvicuju Cheesum, je to zbytečný, necham materiál a energii na "dospělej" box kterej rozjedu časem, neslibuju :D

FOTO (z mobilu, sorry):
1/ Rozfázovaný život kytky i s kvetoucim řízkem
2/ Kvetoucí Cheese s pomocníkem
3/ Vzpamatovávací terárkobox pro dovezený řízky, majitele objektu si můžete všimnout vpravo nahoře jak podřimuje
4/ Dolomitský vápanec a Hydrogel.. nevynechatelná složka budoucí půdy do lesa !!


Jináč všem vám patří dííky za rady, jen mi do toho pořádně kecejte, pak to promažu když by to bylo dlouhý.

A v neposlední řadě díkydík za K+ který přiletěly !!
MaaaYaaa
Dokopal jsem se k pár fotkám a komentářum viz příspěvek vejš !!
Bohužel se mi stala doma menší pohroma, ty menší hranatý květináče v kterejch byla Shiva Shanti2 nejsou tak stabilní jak jsem si myslel.. takže pozdravujte v kytičkovym nebi..
O víkendu má bejt pěkně, tak pude něco pokusně do lesa už ;) Přikreju to prozatim půlpetkama a něco necham "napospas-napokus", s výsledkem se pochlubim.
Zatim AmigoČao
stara_baterka
To je leguan? Nebo co je to za jestera?
Blackjack15
Myslím že to je agama :) a ináč thread budu sledovat ať se darí :)
MaaaYaaa
Jak jsem slíbil, prvního máje jsem vyrazil do lesa a ve skleníčku mi zbyly jen 3 řízky, zbytek už vegetí v lesopoli. Fotky z políček bohužel zatím nemám u sebe, pro potěchu oka alespoň tyhle dvě fotky..


1) NAkvetlejŘÍzekČÍsu ...takže propříště už jen "Projekt Naříčí"

..tenhle 15cm prcek už má za sebou asi měsíc nechtěnýho květu, schovávam ho teda každej druhej den tak aby měl 12/12, jinak je ve stínu a 12hod na něj pere slunce přímo, tak snad mu to bude stačit, ale vede se mu dobře. Jeho brácha je o týden pozadu, fotku si zatim nezasloužil, ale brzo příjde..



















2) Growerova výbava do lesopole

MaaaYaaa
Ve skleníčku mi zustal jeden maličkatej GWS kterej se zřejmě moc nechytil, Mazar kterej se začal nesmyslně tahat do vejšky a Nepal Dragon kterýmu lístky nerostou v patrech,ale napřeskáčku - jeden vlevo, o půlpatro vejš jeden vpravo.. jsou v litrovejch květníkách a o víkendu se těší do přírody!!
ABORTED
big up za ten oldskul batoh :D
MaaaYaaa
ROPÁCI mi vyžrali pole ! ! !

Já tam napícham všude klacky aby zvířata neprošly ani po cestičkách, před výpravou vypiju litr vody a mávam tam pak pohlavním orgánem při chcaní do všech stran aby mi tam nevlezly ..a voni se tam přídou jen tak napást ropáci zjevně imunní vůči dosavadnim metodám odpuzování zvěře!!


Udělali mi z políčka paseku, u každý kytky jáma jak kdyby to člověk vyndaval opatrně, ale to, že některý kyti byly poházený kolem a netknutý, některý "nakouslý" a jiný hluboko v substrátu, přisuzuju zvířecím obyvatelům naší říše.



No a to že to byli ropáci (viz foto 1,2) je jasný protože..

  • Plastový popisky modelů jsou okousaný a ožvejkaný
  • Dva ze čtyř popisků zmizely úplně
  • 2L květináč kde čekala ShivaShantiII nenalezen v okruhu 10m
  • Petlahve s vodou schovaný v tom nejkřovinatějšim křoví tam překvapivě taky nejsou
  • Člověk tam prokazatelně nebyl, to mam vyřešený


Přehled RIP řízků:rip:
Nepalese Dragon
- ztracená, nalezen jen jeden lístek, z toho usuzuju že k pěstování je zcela nevhodná kvůli vysokému obsahu PET složky již v mladé rostlině
Vanilla Kush
- nalezena naprosto suchá spodní část rostlinky, zřejmě si ji schroupli jen jako zákusek nebo jim tolik nejela. Z toho vyplývá že je to velmi rychloschnoucí model, doporučuju mikrovlnkářům a jiným nedočkavcům
Power Plant
- viz foto č. 3. Pohozený cca 2 od jeho stanoviště, když jsem dnes přišel na zbídačené pole, ještě byl schopný si zavolat o pomoc a zacháni si tak život. Opravdu power-natá rostlinka s minimálním možným obsahem PVC, její listy zůstaly nedotčené, proto ji považuji za vhodnou převážně na léčivé přípravky

..a několik dalších, které nestojí za zmínku, protože ještě nedávno byly teprv v semínku


Na poslední fotce je sestřička Shivy, které smrt její příbuzné ohlásím až zítra jelikož se momentálně hřeje ve skleníku a moc jí to sluší..

Aby byl report kompletní, projekt NAŘIČÍ se chýlí jednou polovinou ke konci, druhej kousek ještě pořád má co dělat
MaaaYaaa
Dámy a pánové, nečekaně brzo, v květnu, nám přicházíííí..

SMOKE REPORT rostlinky..
Vanilla Kush

Celkový vzhled kytky viz. FOTO č.1 (+bonusová okousaná cedulka)
Celkově se táhla dost do výšky, nepouštěla ty klasický šlahouny u stonků, rostla jen hlavní palice takže se jasně projevila sativní dominace. 1/10
Kouř viz. FOTO č.2
Zemitá chuť, byl cítit slinami nějakého zvířete které nedoceňuje práci na poli vykonanou. Dochuť jako spálený fusekle nebo hořící dřevo.
Kouř je těžce dusivý, ale neškrábe.
Stav
Ne
Celkové hodnocení
S kouřenim jsem nebyl spokojen, v zásadě bych rostlinu doporučoval maximálně na venkovní posezení ke grillu, kde je vhodná např. k jeho zažehnutí..

Ps. Zasraná lenost - kadeřnice v rodině a neumim si sehnat vlasy abych je rozházel kolem pole!! :rocket:
MaaaYaaa
Aktuální dění

Po zvážení několika zabezpečovacích systémů jsem se nechal inspirovat u MIREXe v jeho ohradnim království a většinu prosluněný soboty strávil s přítulkyní, mačetou, vojenskou lopakou a kladivem v lese. O tom se detailnějš rozpovídám až příště při fotkách..

Na fotce díry který jsem moh celý nabrečet po tech ropácích..

Každopádně při kosení trávy jsme asi 2m od původního místa našli onu záhadně zmizelou kytku v rozkousanym květníku s životem visícim sotva na vlásku/kořenu. Dostalo se jí odborné péče a už se válí na sluníčku v bezpečí ohrady s ostatníma kráskama..

:banana::banana:
MaaaYaaa
Stavba ohrady + znovuosázení



Takže jak jsem slíbil, tady máte fotky ze stavby ohrady. Zároveň se stavbou proběhlo znovuobsazení původních děr doteď-ve-skleníku-čekajícíma řezama GWS , Mazar/Kc33? = MAZÁNEK , HG , přeživšího PP a dvou bezpohlavních SS2 z loni.



Klacky a kůly jsem nanosil z okolí místa, jen blb by tahal dříví do lesa :)

Dál bylo potřeba pár hřebíků, provázek, rejč... nic, co by průměrnej grower neměl doma. Pak v neposlední řadě nenechte doma koule, protože přivlastnit si takhle kus lesa, a na úkor nebezpečí od dvounohejch posílit obranu před čtyřnohejma, to chce trošku koule..




Nicméně celý to zabralo tak 2-3 hodinky i s přesazovánim, takže taky nic náročnýho, jak by řekli robotický uživatelé aukra "D*O*P*O*R*U*Č*U*J*I"
Přírodní posilovna se solárkem nejvyšší kvality je v ceně zdarma!!



Oplotili jsme s drahou polovinou půlkruh asi 5m průměr, protože jak jsem psal jsme využili původní díry (plný hlíny kterou tam přece nenecham) a menší to zkrátka být nemohlo. Kůly jsou 25cm v zemi totálně zajílovaný, klacky jsou na nich přivázaný protože to tam fičí jak o život, proháněj se kolem prasata a takhle mam klid :)
MaaaYaaa
Co nám tedy v ohrádce roste?

Fotky z růstu jsou nudný, přesto si dovolim vás jimi otravovat aspoň jednou takhle zezačátku:


Foto1 - Nepal Dragon
Ten jsem si možná spletl s Himalaya Goldem, ale je to prašť jako uhoď podle mýho. Očekávám od něj záchranu v případě deštivýho a hnusnýho podzimu, kdy ukáže severský kořeny










Foto2 - KC33 / Mazar ..Mazánek
Muj favorit, hledám už dlouho "TEN" citronovej model, co se mi dostal pod ruku beze jména ale s naprosto nepřekonatelnou nezaměnitelnou citrusovou chutí/vůní. Fiknul jsem si z něho muj první řízek, tak snad se povede a poputuje do skleníku, jelikož se bojim aby to tu dozrálo. Kvůli záměně v porodnici to může bejt jeden z výš popsanejch modelů, uvidíme na podzim












Foto3 - Power Plat (od nynějška Sir Pepík, viz. níže)
Opravdu ukázal, že má sílu, protože z tohodle se během týdne stala plnohodnotná kyti s vůlí žít a udělat mi radost. Proto ho před celým growerstvem povyšuji do šlechtického stavu.












Foto4 - Great White Shark
Moc velkej neni, bílej taky ne a ploutve to nemá ..nevim kdo vymyslel tak hloupej název ..ehm.. prostě roste a nevim co k tomu psát!











Foto5 - Shiva Shanti II x ??
Neměl jsem jí a její sestru kam frknout, tak mi uzavřely kruh a počkají si na místě na odhalení pohlaví. Prclo se mi to loni ve skleníku, takže jen tak planej pokus
MaaaYaaa
Opět kulturní vsuvka v podobě zmiňovaného projektu NaŘíČí


Nestíham už oba řízky zatemňovat, snad se to na nich nějak nepodepíše. Cca 14 dní zalejvam jenom vodou, jelikož prvního adepta na skosení podseknu zejtra a druhej, kvůli zkoušce délky optimálního proplachu, půjde na řadu za týden.


Foto č. 1 - celá první "kytka", palice má velikosti dvou zaťatejch pěstí nad sebou, snad to bude alespoň trochu stravitelný






Foto č.2 - druhý exemplář v detailu vrcholové palice, pokud jsem to blbě odhad a ještě neni na sklizení, budu rád když mi to vytknete

:rasta:
MaaaYaaa
Nedavno jsem narazil v cizim papírku na něco co z dálky, z blízkosti i na jazyku, vonělo jako citronovej tabák do vodnice, tak jsem si dal příslib, že ještě tuhle sezonu zjistim co to bylo za modýl..

Shání se proto...
:einstein: ten nejcitronovější model :einstein:
...marihuany, jakej znáte, máte nebo o něm víte. Rady, návrhy, v nejlepšim případě rovnou vaši nabídku cca 5kusů, mi pište prosim PMkem. Vezmu to určitě od více lidí a udělám porovnání citrónovosti všech modelů s výsledkama prezentovanejma zde:):death:
sunking
super lemon haze - best of lemon :D daš si 3 prasky a ideš spať :P
MaaaYaaa
smazat, díky
MaaaYaaa

Projekt NaŘíČí




1) Oběma adeptům začaly nenávratně žloutnout listy, trichromy už jsou krásně zakalený, rostly už vlastně jenom listy, jiné změny se neděly. Na 2 dny jsem je zavřel do tmy aby jim došlo jakože už fakt přijde d-day. Na fotce ještě s velkejma listama, který tam nechávam po čas sušení - neopadá z toho tolik krystalků a neztratí tak rychle chuť v případě přesušení..








2) Dodneška mi knězl hlídal minulou úrodu, ale jelikož musí dojít řada i na tu nejposlednější větvičku, která zmizela v nenávratnzm kouři, dostal hned další úkol - měření. Figurka má cca 15cm a budete se s ní setkávat v threadu častěji, když už nemá co na práci..











3) 1,5 l Květináč byl pro projekt podle oka akorátní, kořeny umí kreslit pěkný věci :) Co se dýlky týče, byly stejně dlouhý jako kytka a nyní slouží jako závěsný provázky v provizorní půdasušírně.
MaaaYaaa
Průběžné info


*Pořídil jsem Fish Mix za asi 150,- půl litru, což stačí na růstovou fázi 15 kytek jsem tak nějak počítal. No nekup to za tu cenu.. doporučuju všem co to tu teď čtou a ještě váhaj :)

*Po týdnu na políčku jsem byl velmi nemile překvapen!!
Ohrada/neohrada, prase mělo prostě chuť, tak si cestu našlo.. hodně z nás ten pocit zbytečný práce už jistě zažilo. :grrr:

Víc ve fotkách..







1+2) Už z dálky jsem viděl že je tam místo 1 kyti díra jak po mamutovi. Jak jsem mluvil o tom smutnym pocitu, tak si představte, že po smířeníse s tim, že další kytka je pryč mě tohle opravdu nadchlo a jestli existuje nějakej ten bůCH, tak tuhle kytku držel pevně v rukou když kolem ní to prase řádilo. 15cm do hloubky, metr šířka.. :titanic: a uprostřed na ostrůvku 5x5 skrčenej GWS :bravo:









3) Himalya Dragon (pořád nevim jestli to je HG nebo ND) i ostatní v počasí před týdnem rostly jak z vody (10cm výšky/týden), tenhle tejden nečekam že by povyskočil..











4) Neopatrnou manilupací ..ok, prostě jsem tu kytku přehlíd při couvání.. jsem byl nucenej udělat mikrořízek Mazánka. Kupodivu se mu daří a když na něm bude na brko, budu na podzim rád :D Zároveň jsem teda koupil stimulax a řízky si z něčeho ještě nadělam.










5) Nějaká debilní housenka (????) postupuje následujícim způsobem: list pokouše, lehne si do něj, udělá z něj ruličku a do toho asi dává vajíčka nebo co a bydlí v něm. V MEJCH LISTECH už NE!
MaaaYaaa
Kontrola před 3týdenní pauzou


Zdravím vespolek, dneska proběhla kontrola před odjezdem na dovolenou, prolití, druhá aplikace fišmyksu a hlavně doosetí prázdných míst řízkama modelu The Gaffa a Magic Bud.

Řezy byly poslaný poštou, došly v naprostym pořádku, luxusně balený s perefektní rychlou dohodou se členem Travodlak :david:
Díky ti, chlape, zachránils mě!! Do ohrádky tedy přibyly 2 Gaffy a 1 Magic Bud



Foto 1) Retardovanej GWS. Zatimco ostatní kytky jsou velký jako PowerPlant viz. Foto 2), tenhle chcípáček za stejnejch podmínek má sotva 15cm, úzký čepele krabatejch listů a divně světlezelenou barvu. Netušim čim to je, ale jestli se za tech 20 dní nespraví, pude na hnuj.











Foto 2+3) zmíněnej Sir PePík. Ostatní 4 kyti v ohradě jsou stejně velký, pěkně rostlý, začínaj košatět. Škoda že ty spodní výhonky okousala veverka, viz. minule. NoName opět nezklamal a drží si náskok 20cm výšky, ostatní kytky jsou mi po pupek. Na záložnim políčku který tady nezmiňuju to jede úplně stejně s většíma ztrátama, protože tam neni ohrada..






Mějte se tu všichni fajnově, přeju sobě, vám i našim kytkách pěkný počasí hlavně.. jo a hlavně hodně zdraví, jak řiká moje babička..
MaaaYaaa
KONEC projektu NaŘíČí

Usušeno, sklizeno !!

Celkem to hodilo rovný 4g, takže "cíle" jsem dosáh - 200,-Kč investovanejch do řízků se mi vyplatilo dokonce 4x víc než kdybych za to koupil v únoru ušmudlanej pytel s 0,9 K nezaplacení jsou další věci jako motivace dotahnout vše do úspěšného podzimu, odhalení účinků "zatemňování" ..a hlavně .. hlavně ten pocit.. :heart:



Smokereport doplnim po dovolený, ještě to necham uležet ať je na co se těšit :drools:

Velikost, vzhled a další věci co by vás mohly zajímat vám poví kněz Sv. Marián, protože já už fakt nestíham..
MaaaYaaa
Takže po dovolený jsem stihnul zatim oběhat "boční" místa, kde jsou jednadvě kytky. Na hlavní pole jsem se ještě nedostal, tak o tom až zítra.
Ze 12 kytiček o kterejch jsem tu hodlal psát je bilance následující:
:grrr:

  • 3 kytky podhrabaly a vyžraly myši
  • 2 kytky byly jen pahýlky bez listů a paliček
  • 2 jsem prostě nenašel, zviřátka to vzaly na čisto
  • 5 se jich má čile k světu

Posledních zmiňovaných 5 má výšku 0,5-1m, žádný retardíci, zastřiženo jest, oškubaný mrtvý listy, pohnojeno rozumnou dávkou FishMixu. Po okolí rozházený nový chlupy, chcal jsem tam jak pes na každym rohu a -jelikož se některé z nich nacházejí ve školkových ohradách- opravil jsem i ty menší díry myslivcum :wink:


Foto č.1 Největší radost mi udělal vlastní řízek Mazánka (KC33 nebo Mazar), kterej roste jak pominutej a hravě dohnal ostatní o měsíc starší kolegy..




Foto č.2 Řezy The Gaffa a Magic Bud zasazený 23.6. jsou očividně pomalejší, ale od tech nečekam nic než alespoň metrový křovíčko. Na místech kde rostou jsou jako příprava na příští rok. Sluníčko, čorky, vlhkost a zviřátka ..pokud si poradí s těmahle čtyřma elementama, příští rok bude míst habaděj
Sunsee
MaaaYaaa - myši,srnky,prasata, s tím se musí v přírodě počítat :-) ,ale to je ti jasné

-je půlka července,a ze 100 rostlinek ,už asi 15 to schytalo úplně,že to nerozdýchaly
-a asi 10 rostlinek dostalo zabrat,ale rozdýchaly to,a mají se ke slunci :-)-tady u nás se méně rostlin po přírodě sait nehodí,a to na to nebívám sám :D

-odhodlám se,a založím téma

Měj se draku,a ať se daří
MaaaYaaa
Novinky z ohrady po 3 týdnech

Takže na ohrádkovym políčku to vypadá líp než jsem čekal. Minikřovíčko kolem zarostlo, krásně schovalo ty vytahnutý kytky a kromě jednoho nedostatku, ke kterýmu se ostanu až ve druhym příspěvku níž, jsem naprosto spokojenej. Až na GWS, kterej retardem byl a zustane!!

Ohrada obrostla mimo jiné stovkama SLADKEJCH MALIN :popcorn:

Foto 1) Retardovanej GWS. Má cca 50cm, 4 hlavní větve, zastřihnuto metdou SRNA kdysi dávno. Od Ozárka jsem dostal samý luxusní řezy, všechno roste jak z vody (viz Sir Pepík, Nepal Gold..) ale ten žralok je prostě divnej..









Foto 2) Sir PePík má 180 cm, díky zastřihnutí se pustil do bočních větví, který jsou silný ale zatim maj malý další větvičky. Dopříště přinesu kolínka a naohejbam ho aby košatěl.













Foto 3) Mazánek se pomalu stává favoritem ohrady. Vejšku má skoro 2m, křoví že když to obcházim tak se stihnu zapotit a všecko na něm krásně roste jak má.









Foto 4) NouNejm, kříženec čehokoli co rostlo sousedum a Shiva Shanti II nebo Critical+ co jsme měl já. Něco kolem 160 cm, pěkně se větví, rozstřiženej na 2 hlavní, bohužel pohlaví zatíím nevííííme žééé :(










Foto 5) Vpravo Magic Bud, vlevo The Gaffa. Obě sazený 23.6. (!!!) z řízků od Travodlaka. Zastřižený pokusem o FIM, uvidim co to udělá - zvládá to každá srnka, tak proč by ne já!(EDIT: nezvlád)
V lesích kolem maji ještě asi 8 sestřiček, zbytek z asi 20ti padl kvůli místní zvěři a rolníkovi.
.. třetího bráchu jsem jim v ohradě píchnul do mraveniště, zbyla jenom vata a pozdrav myší :D
@jdam
zdar hele moc pekny ale mozna budu za idiota ale on ten ropak existuje?to snad ne ne?sorry kdystak smazu peace dik za odpoved
MaaaYaaa
citace:
Původní příspěvek od @jdam
zdar hele moc pekny ale mozna budu za idiota ale on ten ropak existuje?to snad ne ne?sorry kdystak smazu peace dik za odpoved


:winner: někdo s tim musel přijít.. najdi si dokument "Ropáci" ;)


PS. Už nějakou dobu nejdou mazat vlastní příspěvky :/
miravlak
zdravím :) jak je na tom zahrádka? jinak K+
MaaaYaaa
Přechod do květu

Zdravim po delší pauze s delší aktulizací! Omlouvám se za zpoždění, ale po návratu z další -táborový- dovolený jsem měl plnou hlavu starostí (copak hlavu..tam šlo o srdce, přátelé :( ), tak se ozejvam až teď s o to čerstvějšíma fotkama.

Tákže během posledního měsíce jsem chodil 1x týdně zalejvat, škubat zbytečný listy a na chuť holky dostávaly Atami BloomBastic a z loni snad ještě funkční Plagron Alga Bloom.
Události v ohradě: :david:
- píďalka podzimní sem tam pořád zlobí, vytrhávání napadenejch listů neni správnej postup
- stádo prasat si to proběhlo rovnou skrz ohradu kůlynekůly, naklonili PowerPlant a poničili Gaffu. Vše se dalo rychle do kupy včetně přestavby ohrádky
- kyti jsou už dost stísněný a lepí se na ně okolí, bylo tedy potřeba prosekat okolí ohrady
- přivázat, zatížit, nakolínkovat, ustřihnout, zlomit .. prostě COKOLI, jenom aby to nebylo vyšší než okolní porost!



Co nám v zahradě zustalo a jak se to má?

  • NouNejm #1 - dole oholenej srnkama, nahoře jak jabloň, 3 metry výška s adekvátní šířkou, ale je to řídký a květ zatim nahazuje velmi pomalu, zabírá nejvc sluníčka takžeč jsem ho přivázal bokem - snad jsem mu neublížil. Znepokojujou mě jen jeho listy, ale o tom jindy.
  • NouNejm #2 - retardík s úzkočepelatejma krabatejma listama se drží standardu - 1,8m, příjmený křovíčko, životaschopnej. Nemá ještě ani náznak květu, asi pude dopiče brzo, stíní Pepíkovi
  • Great White Shark - 170cm křoví s nespočtem vrcholků, roste do šířky a mam problem ho víc roztahnout protože neni místo. Na to, že řízek byl opravdu postiženej (nejspíš stará matka), se z toho vylízal a má normální listy. Květ si schovává na pozdějc :(
  • Power Plant (sir Pepík) - učebnicová sativa, jede do vejšky, kde jsem ho střihnul aby nepřečuhouval a má tak "jenom " 2metry. Píšou o něm že nakvejtá pozdě ale rychle ..už aby to bylo, děsí mě jeho opožděnost! (i když je rychlejší než gws)
  • Mazánek - Tak jsem z toho jelen - už jsem celkem přesvědčenej že to je Mazar, ale podle ostatních kdo to letos jedete to nevypadá! Myslim ale že by takhle měla vypadat a chovat se každá kytka. +-2,5m do vejšky (ty vrcholy je mi škoda střihat nebo ohejbat- je jich asi 20), 3 lidi by ho objali, zdravá barva, vůně, nakvejtat začal na začátku srpna takže už se paličatí ostosedm. Prostě všechno jak má bejt viz. FOTO č. 1 focené s rukou nad hlavou, jinak to nejde zabrat
  • The Gaffa, Magic Bud - zasazený 14.6. takže zázraky jsem nečekal, přesto jsou to příjemný krovíčka tak 1,5m velký, pěkně stavěný a s náběhem na velký paličky, který začínaj fousatět. Snad to stihne, jelikož kdosi mi řikal že Gaffa trpí na plísně. FOTO č. 2 kde je MB




FOTO č. 3 kromě těch pozdě zasenejch maj všechny pekelný stonky, ze skleníku jsem zvyklej na párátka, tohle trošku strom. Na fotce NN#1









FOTO č. 4 Začátek květu The Gaffy








FOTO č. 5 Nakvétání Mazánka- jedinej pořádnej kousek co se má ke tvorbě palic zatim! :flick: Líbí se mi že je má bílošedivý ty chlupy!



Celek bohužel vyfotit nejde, jedině malou helikoptérou, okolí zarostlo jak Růžena v zámku a fousatej princ s flintou přes rameno ji snad zachránit nepřijde.

:einstein: Moudrý pán radí: Opadl strach ze zvěře, nadešla doba strachu z lidí... :goldcup:
Zdravím, takovej bambus :) už se těším na další rok..
Jsem zvědavej na toho mazara taky ho chci na příští rok - pokud samozdřejmě náký bude :D :D

Tak ať ti to roste pěkně ;) K+
MaaaYaaa
Kvetení, nakvétání .. MAZÁNEK znatelně rychlejší než ostatní:heart::heart:

Tak dneska před hlášenejma bouřkama jsem šel kyti v ohrádce podepřít a lehce zajistit. :bravo: Proběhlo taky klasicky odlistování žlutejch a "odstonkovejch" listů, čimž se holky krásně prosvětlily.

Jelikož mi došlo květový hnojivo a peníze na něj nemám, přihnojuju jenom Atami BloomBasticem. Snad někde po okolí seženu nějaký zbytky, byla by škoda je nechat jen na vodě a chemický vzorky z Cannafestu tam asi cpát nechci kvůli chuti (ne?)


FOTO č. 1 Kluk mazlivej nakvétá snad před očima. Je na tom tak 20 vrcholků. Foceno opět se zvedlou rukou z vejšky, má 2,3m








FOTO č. 2 Detail Mazánka, už cukruje, začíná smrdět a odhazuje čimdáltimvíc listí










FOTO č. 3 Náš poklad ještě jednou. No jako když na ostatních neni skoro co fotit, holt má přednost











FOTO č. 4 Vepředu GWS, ten se nemá k palicim vůbec. Nejspíš bude překvapením listopadu. Vpravo dole paličáci Gaffy. Vzadu Power Plant žloutne, ale možná je to jenom nedostatkem vody, poslední dny to prahlo a nezalil jsem :rolleyes:










FOTO č. 5 Gaffa cukernatí a smrdí na desetmetrů daleko, fujtajbl :D



:einstein: Moudrý pán radí: Tak jsme si užili sluníčka a čeká nás první tejden zkoušky vlhkosti podle předpovědí..
MaaaYaaa
Chudák jarní řízeček Mazánka to má za sebou

Dnes jenom menší update s prosbou o radu.

Byl jsem se jen tak pokochat na boční zahrádce, kde bydlej dvě podprůměrný 150cm California Indica a tenhle řízek z fotky č. 4.
Bohužel byl jako jedinej z party vidět od pěšinky, tak si ho přišel zkontrolovat nepřející myslivec-debil. Vytržený i s kořenama, pohozený metr od díry co po něm zbyla. Už leží 2-3 dny podle paliček který se snažly doject a vykroutit na sluníčko. Strašně rychle se zbarvila do fialova a začala vypadat dokveteně ..jenom jestli mi jí myslivec nevyměnil sem si řikal :D


FOTO č. 1 Fotka z předposlední návštěvy před týdnem a půl, vejška cca 1m






FOTO č. 2 Detail paličky. Cukruje, tmavne, nekalí - tak si řikam ještě minimálně 2-3 týdny :(








FOTO č. 3 Takto ho změnily zlý myslivcovo úmysly.:starwars:
Hezky se zabarvil, večer mu byla asi slušná zima.










FOTO č. 4 Omlouvam se za kvalitu, foťák odjel na dovolenou. Snad je tam vidět jak "moc" zralý to je - nahovno prostě.



Oholil jsem žlutý listí, otrhal beznadějný spodní pálky a dal jsem to do kýble s vodou, kam jsem přimíchnul Enzymy od Gold Label:jerk: vyfasovaný na cannafestu - jestli je to dobrej nápad nevim, rád se poučim.

DOTAZ: Přežije alespoň týden, aby ty paldy dojely alespoň o něco víc? Nebo jí mam pověsit a nechat houpat.. A ty Enzymy - je to bejkovina od toho očekávat něco? Co chuť?

EDIT1: Jste zlí, nikdo mi nic neporadil na to :D

EDIT2: Už visí..:vampire:
MaaaYaaa
Nedokvetlí cudáčci bojující se zimou a vlhkem:micro:



Ohrada se vyprazdňuje, včera šel pod kosu největší NN, vonící po lesních jahodách (nejspíš to bude C+)



FOTO č. 1 Magic Bud necham ještě týden živořit, má bejt pěkný počasí, takž možná dojede. Potřeboval by 2 týdny sluníčka a aspoň 20°C ale to je luxus který nám letošní podzim už nedopřeje







FOTO č. 2 MB má zvláštní paličky, nafukovat se měl v době kdy byla docela zima, takže poupátka vypadaj trochu anorekticky. Holt už ani babí léto neni co bývalo







FOTO č. 3 Listopadový GWS. Opět připomínam že to byl mrzáček od zasazení, měl nejspíš starou matku. Ale nezanevřel jsem na něj, tak pokud nezačne padat sníh ve stř. čechách, možná překvapí v listopadu









FOTO č. 4 GWS - listopad, možná prosinec pude pod půdu :D









FOTO č. 5 Úzkolistá krabatá nounejmová slečna si ani nezaslouží celkovej pohled na ní, kterej je spíš k pláči než k smíchu. Je to kříženec Shiva Shanti II, má zvláštní zemitou vůni s nějakou bylinkou. Netušim jak dlouho jí nechat, ale má toho ještě velmihodně před sebou


:einstein: Moudrý pán radí:
Ještě nevěšte hlavu, ani kytky ..má být do konce týdne TEPLO !!
MaaaYaaa
:love:M A Z Á N E K řekl bych max 14 dní před kosou


Podělim se s váma o novější fotky Mazánka viz. FOTO č. 1 . Voní už i přes křoviska kolem, palice krásně nabíraj na objemu a ze 3 salámků z posledně jich je tedko tak 8. Když řikam salámků, myslim tim že maj fakt velikost celýho poličanu protože tam nemam měřítko :guitarist: , nestačim se divit a chodim se tam koukat už obden ( i kvůli plísni, že). Na listech se místy objevuje šedivej povlak, ale většinou na tech velkejch , který otrháva mtakže neřešim. Plíseň jsem v palicích nenašel - ani náznak. Na fotce je vidět v popředí zelená, v pozadí a nahoře fialová. Možná se doženou a chce to jen čas.

Zabarvil se nádherně do fialova, ale !!!jen půlka kytky!!! :confused:. Dole byl kdysi rozvětvenej na 2 základní větve a jedna prostě zustává zelená, a to jsou paldy promíchaný, takže vlivem okolí to neni nejspíš. Stále odhazuje žlutý listí, ale spodní paldy ještě nevypadaj zdaleka na kosu, horní už naznačujou že by rády do mayského květinového nebe tak nevim ..sklízet nadvakrát?? Pokud s tim máte zkušenost, klidně se pochlubte do tématu výjimečně.





FOTO č. 2 Detail "zelený" top palice, fotka o týden starší než ostatní







FOTO č. 3 PowerPlant mi dělá problémy :(

* žloutne mu všechno listí
* hnijou mi vrchní paličky
* vadnou mu boční paličky
* je takovej gumovej :slizoun:

..mam podezření na nějaký neplechy s kořenama, ale už ho řešit nebudu - buď ho zachrání tedko slunečnej tejden, nebo pude na hnuj aby nestínil. Přelitej neni, přehnojenej taky ne, nic ho nenapadlo viditelnýho..

:einstein: Moudrý pán radí: 2 dny chčije a ty jsi nebyl na kvetoucích kytkách?!
Zvedni prd€l od kompu a mazej omrknout plíseň, nechceš přijít o skoro hotovou úrodu..
..Jo a slyšel jsem, že prej přijdou nějaký baby ještě v létě jo?


MaaaYaaa
Co nám roste jinde aneb pokusné holky California Indica



Jako většina zkušených a zkušenějších nesázim na jednu kartu a kdyby se nedejbůCH něco stalo v ohrádce, snad mě úrodu zachrání tyhle záložandy..


FOTO č. 1 CI, je ve stinnějšim místečku lesního remízku, tak moc nenarostla. Hnojená Fishmix + agla bloom









FOTO č. 2 No má toho holka ještě hodně před sebou..












FOTO č. 3 Druhá CI, tentokrát ve 12L smartpotu. Během růstu měla dvakrát namále, když jsem jí zapomněl zalejvat.
Bude mít něco kolem metru a dokud jí nebyl květináč malej, rostla jak gumedvídek v perlivý vodě.










FOTO č. 4 Nahoře roztrojená dračí halva pouští nový a nový paličky, zároveň jsou rodůstány těma spodníma, takže nahoře místo TOPovky vzinká cosi jako fotbalovej míč plnej palic ..










FOTO č. 5 Dealerský semínko z pytlíku. Provozně Violetka .
Krásný barvy to má, zasazena čistě z průzkumného hlediska - jestli je cestička kolem zvěře nebo lidská :D zatim se jeví jako zvířatovská, kyti vesele kvete dál.
:wink: že to neni žádnej zázrak vidíme všichni :D ale slušnej prak,ne?

:einstein: Moudrý pán radí:
Rybářský háček do stonku odradí napříště kdejakého zloděje..
MaaaYaaa
smazat, dík :goldcup:
MaaaYaaa
:love:Mazánek - definitivní KC 33 a posledních pár dní života


TENHLE příspěvek mě, ujistil, že opravdu Mazánek nebude zamýšlenej mazar,
ale že na obrázcích KC33 od Styffa je úplně stejná kytka jako u mě v ohradě.


FOTO č. 1 Celej mazanec, horní pálky jsou ready, ale spodek má pořád fousky doběla - pořád nevim jestli sklidit nadvakrát, ale vzhledem k počtu houbařů v lese budu mít radši už něco pod postelí než přijít o vše. Smrdí to 20 metrů kolem, krásně ovocně a rozpoznatelně od "vůně lesa" pro zkušeného..










FOTO č. 2 :goldcup:










FOTO č. 3 :goldcup:









FOTO č. 4 Tady je hotovo, neni co řesh!t :death:



:einstein: Moudrý pán radí:
Budééé zíííímáááááá budéééé mrááááz !!
Zplesnivíííí náááám trááávááá zááááás ...
MaaaYaaa
:banana: Jen pro potěchu oka z posledních pár dní.. :banana:




FOTO č. 1 Modelka K.C., 33let, míry 230cm x tři lidi na obejmutí, se nám ukazuje nahoře ještě neoholená, nicméně svlečená v plném květu..









FOTO č. 2 Detail slečny noname Violety..









FOTO č. 3 Magic Bud dokazuje svoje jméno a krásně se vykresluje :love:
MaaaYaaa
:chef::busted::chef:

:love: KC 33 - předsmrtná prohlídka + :chef: :chef: KOSA :chef: :chef:



Tady poslední živá fotka, už se těšíme na pondělní seknutí, jelikož v tomhle případě smrtí vše teprve začíná !









Jedna z osmi pěkně rostlejch vrcholovek ..
..jo, pánové.. dovést dámu k OSMI vrcholum , komu se to kdy povede!! :flick:










Ani na šířce nezáleží, leč za zmínku stojí..

Nutno podotknout že "modelku" pro fotosession jsem vybral tu nejprůměrnejší :flower:










Detail ..pro ty co by nepoznali..




:einstein: Moudrý pán radí:
Co je doma, to se počítá..
MaaaYaaa
:leaf:Dosušení, košt a archivace tohoto řízku KC33
Kytka to byla malá, vytrhnutá vandalem ze země byla o 2-3 týdny
dříve než byla hotová a než jsem taky seknul Mazánka (což je její máti).

14 dní se sušila na větraný půdě :hanged: v temnu při cca 17°C. Po nafocení uložená do finální skleničky.


Neberte to jako recenzi KC 33 kvůli předčasnýmu úmrtí a věcma s tim spojenejma, ale když už se tu rozepisuju::winner:
Chuť je lehce sladká, cvrnknutá nějakym dřívim. Kvůli nepropláchnutí dost škrábe a neni tolik výrazná
Vůně se ztratila na půdě, takže klasickej čudkosmrad, nemůžu si pomoct, třeba se ještě ale uleží
Vzhled nevábnej, paličky jsou pěkně pocukřený, bohužel se nestihly donafouknout a jsou řídký
Výnos je taky k pousmání - 15 rovných gramážůů i s tim stonkem na fotkách :teef:


Děkuju všem za K+ co mi lítaj a přeju vám pěknej weekend..


:einstein: Moudrý pán radí:
Kněze jsme tu dlouho neviděli, spad za skříň a zlámal si ruce..
Where is YOUR God now?
MaaaYaaa
Neslavný KONEC Power Plantu :rolleyes::rolleyes:

Už mi došla trpělivost a umírajícího žlutýho sira Pepíka jsem odeslal do věčných lovišť.

Nejspíš bude opravdu vhodnej jen IN, případně skleníkovka, protože jinak měl stejnou péči jako ostatní žívý kyti a nevim tudíž co se mu nelíbilo. Kořeny, jak jsem se mylně domníval, nebyly shnilý a tudíž jako jedinej problém vidim moc velkou zimu za posledních 14 dní..

Dostával alga bloom, pak když začal pičovatět i drobet FishMixu kvůli dusíku.




FOTO č. 1,2 Poslední živý foto a račte se nechat useknout, sire..
















FOTO č. 3 Vršky co neshnily nechám do mastí nebo sociálnim kamarádum co mě už týden prosí jestli jim nedam domastínasušený spodky, že nemaj co do papírku :smash:

Co se stonkama? Má cenu je házet do mastiček? budu je dělat prvně, tak nevim viď.:whisperer:





FOTO č. 4 Kořen, moc toho fotka nepoví, ale byl na oko v pohodě, na řez taky..

:einstein: Moudrý pán radí:
Jako zima je, ale ne ješět taková aby nám mrzly kytky.
Jo a kdo by to byl řekl, že na poslední fotce je kořen ..ještě že tam dáváš popisky !!
MaaaYaaa
Nedokvetlí cudáčci bojující se zimou a vlhkem:rejp:

Ohrada se vyprazdňuje, včera šel pod kosu největší NN, vonící po lesních jahodách (nejspíš to bude C+) a zůstává tam téměř zralá Gaffa a toto:


FOTO č. 1 Magic Bud necham ještě týden živořit, má bejt pěkný počasí, takž možná dojede. Potřeboval by 2 týdny sluníčka a aspoň 20°C ale to je luxus který nám letošní podzim už nedopřeje







FOTO č. 2 MB má zvláštní paličky, nafukovat se měl v době kdy byla docela zima, takže poupátka vypadaj trochu anorekticky. Holt už ani babí léto neni co bývalo










FOTO č. 3 Listopadový GWS. Opět připomínam že to byl mrzáček od zasazení, měl nejspíš starou matku. Ale nezanevřel jsem na něj, tak pokud nezačne padat sníh ve stř. čechách, možná překvapí v listopadu










FOTO č. 4 GWS - listopad, možná prosinec pude pod půdu :D










FOTO č. 5 Úzkolistá krabatá nounejmová slečna si ani nezaslouží celkovej pohled na ní, kterej je spíš k pláči než k smíchu. Je to kříženec Shiva Shanti II, má zvláštní zemitou vůni s nějakou bylinkou. Netušim jak dlouho jí nechat, ale má toho ještě velmihodně před sebou


:einstein: Moudrý pán radí:
Ještě nevěšte hlavu, ani kytky ..má být do konce týdne TEPLO !!
markal
cau tak na to ma stejnej nazor verim tomu ze jestze par dni zavali oskar pestu zdar -)
ABORTED
Taktez se pridavam k nazoru ze este bude teplo :)
dalick
Kámo nezoufej , já myslim že lepší než nic a příště to vychytáš ;-D
K+
MaaaYaaa
:chef::busted::chef:
:love: Velkej NoName -JAHODA - předsmrtná prohlídka + :chef: :chef: KOSA :chef: :chef:





V pondělí ve 14*04 se ztratil měsíc z oblohy, aby mohl začít růst znovu..

Z ohrady se přibližně ve stejný čas začala ztrácet největší její obyvatelka - s palicemi tvrdými jak rathova vazba, vonící po lesních jahodách, v rodokmenu má nejspíš C+ s něčim co si přiletělo zašukat loni do skleníku..




Protože se na plácek plazí poslední 4 metry po kolenou "tunelem" z ostružin, byla na místě rozstřihaná a posvazovaná do krásných ganjapugétů a přenesena do civilizace..



I s následnym odlistěnim a upravenim do sušitelný podoby to zabralo 2 lidem většinu odpoledne.
:beer:






Fotky popisovat nebudu, stejně jako to jak nám lepily ruce a smrděly hadry. Po jahodách smrdím snad ještě teď a to už se holky houpou na bezpečnym, ale trošku studenějšim místě..:hanged:


Na fotkách je podstatná část sklizně, teprve až to bude suchý přineseme s knězem komplet fotky :winner:
Ps. Pořídím na to taky lepší foťák, já vim!! :D :baseball:









:einstein: Moudrý pán radí:
Pugét, pugét.. zkuste to slovo opakovat několikrát a zapomenete jeho význam, pokud jste ho kdy znali..

:flower:
MaaaYaaa
:banana: Jen pro potěchu oka z posledních pár dní vol.2 :banana:

Když totiž my, lidé, tu přírodu nebudeme kurvit,
odvděčí se nám takovejhlema krásnejma pohledama na ní.



:bounce:






:bounce:






:bounce:

Dneska proběhla mimochodem dokosa Gaffy, sklízel jsem jí nadvakrát. O tom ale až jindy, jsem línej zpracovat fotky..
MaaaYaaa
:chef::busted::chef:
The Gaffa zkosená nadvakrát ale přeci :chef:


Takže venku je v čechách mlha že rákosníček se může přestěhovat kam si usmyslí, teploty dnes maj spadnout k nule a sluníčko vídáme jen na obrázcích už pár dní.
:baseball: Ideální počasí na plísně..





15.10. jsem sklidil 1.půlku ilustrační Foto 1,2,3, byly zasažený asi 4 malý paličky a vypadala už hotová tak jsem nechtěl riskovat.
3 dny jsem doma tak vidim jak je venku (nebo spíš nevidim), což mě dnes dohnalo ke kose 2.půlky a ještě že tak. Po necelym týdnu bez kontrol najížděla plíseň i na hlavní palici, třetina z ní musela jít pryč :rolleyes:. Holt když je někomu zatěžko jít na procházku..

Jo a foťák furt nemam, poslední fotka je focená kalkulačkou :D


Listí a beznadějný paličky šly do mastí, suší se s listim, který jsem z toho seškubal tentokrát během chvilky, moc ho tam už nebylo. Řídký paldy jsem tam naházel taky, kdo se s tim má srát a hulit stonky. I tak si myslim že takovejch 80g suchýho zustane, ale ještě nemam správný voko se přiznam, tak se necham překvapit.



Co se vůně při zpracovávání týče, je to takový "hash", nic výraznýho, univerzální-venkovka-smrad zatim.
Jak to s ní je doopravdy ukáže teď čas, průvan a trochuteplo ... všechny tři elementy ale nedokážu skombinovat dohromady, takže jdu z vlhkýho průvanu (týden+-) do teplejšího stojícího vzduchu (2 týdny +-) a nakonec ještě pořád drobet vlhký to dam dozrát do 5L zavařovaček a ty denně otvírat aby se nadechly.. dokud nebudou "tak akorát", pak uložit dle libosti a možností.. :guitarist:



:micro: :busted:
Jenom to PROSIM vás nikdo .. NIKDO .. nesušte v mikrovlnkách, v troubě nebo na sporáku.. půl roku si to hýčkáte a pak .. .no to mi prostě neleze do hlavy, viďte že to tu nikdo na G.cz neděláme .. nebo jsem jenom naivní??
:micro: :busted:







:einstein: Moudrý pán radí:
Radši utrhnout při kose kolem shnilý paličky o něco víc kdyby to bylo chycený taky, než pak plakat nad plesnivou celou sušárnou..
MaaaYaaa
:grrr: :grrr: ZKURVE*Á PLÍSEŇ ! ! ! :grrr: :grrr:


Každej rok stejný místo, každej rok stejný sušící podmínky .. a letos to počasí prostě domrdalo. :baseball:

Stará vyčištěná slepičárna, pěkně prostoru, zavěšený bez listí ve tmě, fičí na ně po půlhodinách velkej ventilátor a přesto mě dohnala!! Sice jsem denně chodil a obhlížel holky,ale předevčírem jsem je sundal a prohlíd detailně.



Výsledek: 30% dosavadní sklizně (doslova spláchnutý) v hajzlu


Denně je teda nosim napřesden domu do pokoje, kde se pomalu vyhřejvaj a schnou. Přes noc sice trochu navlhnou když je šoupnu kvůli smradu zpátky, ale plíseň se jim naštěstí nerozjíždí dál :flick:
Očekávam že timdle stylem budou do týdne hotový KC33, zbytek o pár dní víc.

Co ještě přežívá venku?
California Indica - 2 přízemní křovíčka 1m vysoký, bez náznaku plísně, velmi pomalu dokvejtající ale pořád!
NN - ten to má jistý jenom do mastiček, i kdyby dozrál bude to koště
M a g i c B u d - hraje všema barvama, o víkendu jde pod nůž, poctivě ho bránim před plísní (pětinu kytky jsem vyhodil)
GWS - jen mu neustále vystřihávam listí aby nehnil a vede se mi udržet tech pár paliček při životě ..dozraje v prosinci, jestli ale nedorazí ještě babí léto
:einstein: : "A ty jsi z který galaxie že čekáš ještě na teplo.."


Mimo thread jsem skosil i čudky co byly u řeky, většinou to byla jedna větev a univerzální smrad, nic záživnýho ani zvláštního.
Dostanou to socky a přisírači, který zase po cizí sklizni vylezou ze zavšivenejch děr a začnou se po půl roce zase kamarádit..
Zdááár, jak se... máááš ...něco? :rocket:


:einstein: Moudrý pán radí:
Další důkaz o tom, že až suchý v zavařovačce se má oslavovat..
Do té doby vyžadují naše holky pořád nějakou tu péči !
MaaaYaaa
Co nám stále roste jinde aneb pokusné holky California Indica před prvním sněhem

:love:




Dvě téměř metrové svěřenkyně hrdě bojují s plísněma a sněhem. Ještě by potřebovaly nějaký ten týden, ale neni nám přáno :/


Před tim frmolem co zasypal celou republiku jsem jim otrhal asi 3 plesnivý paličky, jinak se zdaj dojetý ale spodky jsou ještě bílý a trichromy většinou průhledný :/










FOTO č. 1-3 První slečna, sazená naštěstí ve smartpotu, takže jestli bude příležitost, přesunu jí někomu do skleníku ještě na 14 dní alespoň..














FOTO č. 4-5 Druhá kolegyně, která to prostě musí vydržet, nebo pude prostě dřív :(






Hned jak dopíšu příspěvek jdu se na ně po 3 dnech zase podívat.. takže omluvte mě, stejně to nikdo nečte, a jdu dokud je světlo..

:girl: :girl:








:einstein: Moudrý pán radí:
..a kde jsou všechny fotky zasněžených palic letos??
MaaaYaaa
:grrr: VŠECHNO OSTATNÍ v ohradě CHCÍPLO, sněhu bylo víc než jsem čekal..


Přišel jsem, odkopal jsem sníh ze zlámanejch kytek a palice s největšíma "krystalkama" co kdo kdy viděl tady na groweru jsem dal roztát naférovku ke krbu. žádný sraní i se sušenim, asi tamtéž, stejně totiž pudou do mastí, nebyly zdaleka hotový (retardovaný křoviňácký GWS mi bylo líto rozstřihat do tašky takhle nezralý, ale neviděl jsem jedinej hnědej chlup)


Jedinej Magic Bud byl hotovej,tak ten pro změnu chytil plíseň a budu rád když zachránim polovinu z něj.. proto žádný fotky, žádný dlouhý kecy dneska ..a jdu do garáže vystřihávat, odlistovávat a dát ho do kupy..

EDIT: Vejš zmíněný CI stále hrdě stojí, opucovaný od sněhu nevypadaly ani moc shnilý.. :love:


:einstein: " ..a já se na to můžu pro dnešek taky vysrat furt sem psát něco chytrýho, jdu mu dolu poradit jak z toho zachránit co nejvíc..
MaaaYaaa
:chef::teef::chef:Zastíněná menší California Indica - KOSA




O posledním úplňku, 29.10. po sněhu, mlhách a zatažený obloze sklizena menší záložní CI.

Bude na ní pro zasmání, ale opět lepší jak březový listí...






FOTO č. 1-3 Sami vidíte že nic extrémního tam nebude. Byla zasazená začátkem června do polostínu. Příští rok tam nepojedu, polostín NESTAČÍ, chce to sluníčko pro tyhle ne úplně brzo kvetoucí odrůdy.
Voní hašišově, vypadá sametově, lepí přiměřeně..






Už se houpe v kurníku,ale s tim sušenim to budu muset napřesrok vychytat .. stále mi tam 30% plesniví, ačkoli denně větram, mam tam větrák a jsou pověšený jak maj bejt, bez listí.











FOTO č. 4-5 :rocket: Magic Bud, vyhodil jsem půlku sušícíhose, bylo to nacucaný vodou a takový nahnilý místy, nešlo to dokonale vystřihat.
:rip:rozjela se tam proto nehezky plíseň, navíc umocněná kvůli rozbitýmu větráku :rocket:. Bohužel hlavně na vrcholovkách, takže z MB bude tak na košt a speciální magický příležitosti. Naštěstí hermelínovka skočila jen na vedlejší čudku, Jahoda i Gaffa schnou, ale pomááálu.



Venku zbývá: 1x CI ve SmartPotu :shots:



:einstein: Moudrý pán dělá reklamu:
KCčko už má Maaayaaa dosušený a uložený :drools: očekávejte report tento týden!!
:smoker:
MaaaYaaa
:chef::teef::chef:Poslední bojovník - California Indica ve smart potu - KOSA

Na svátek Liběny 6.11. jsem definitivně ukončil poslední živolu letošního roku.
Neni o nic lepší než předchozí kolegyně, taková záložní dvacetigramovka bych řekl :)

Nějaký super extra efekt Smart Potu jsem nad zemí nezaznamenal. Snad jen pod zemí že ty kořeny v něm byly pěkně vlásečnatý, žádný metrový dlouháni s pár výhonkama bokem, ale prorostlej celej substrát jak má bejt, na dně tudíž nebyl "talíř" ze smotanejch kořenů jak bývá zvykem.. každopádně na tyhle menší kytičky je to ideální pomocník, takže příští rok je jedu s autoflowerama..


FOTO č. 1
Vůně, tvrdost, velikost a obsypanost je (ve smart potu) stejná (jako kolegyně z hlíny). Jediný co mi přijde jinačí je stavba kyti, ale moh tam bejt nějakej zvířecí záštip o kterym nevim, tak to nebud svádět na kýbl. Takhle na podzim začíná bejt nápadná v tý krajince, jinak celej rok jako by tam patřila..




FOTO č. 2
Jak řikam velikost nic moc, ale tak sadil jsem pozdě a chtěl jen pokustónovat. Opět staré dobré lepšíjaknic!! Alespoň bude další na chuť do sbírky
:bong:



FOTO č. 3
Detailní detail, líp to nejde. Stejná jako kolegyně, jen jí zimou začaly hnědnout lístky už..
Do příštího roku si koupim growerfotografický nástroj a nebudu to smažit mobilem jak malej kluk :D




FOTO č. 4 Pokud tomuhle někdo přijde na kloub, má u mě štrůdl !! Normálně ti sbíram jablka na zahradě.. a najdu tohodle mutantního JABLKOŘENA ..svět se zbláznil !!


Venku už tedy nezbývá VŮBEC NIC !!


:einstein: Moudrý pán říká:
Nebuďte líní, dopilujte si thready a dotahněte je do konce ..
..až jednou další civilizace najdou na ynternetu naše deníčky, nechceme je nechat zklamané v půlce příběhu..
MaaaYaaa
:bandit::slizoun::bandit:
Uskladnění a zhodnocení KC33 - Mazánka
(smokereport maybe next time)

Takže po 14denním pobytu ve sklenicích s denním větránim jsem to všechno dal dohromady, zvážil, vyfotil a pokochal jsem se. Zhruba polovinu jsem schoval do sklenice k zakopání v lese, druhou polovinu nacpal do "čtvrtročních" sklenic, abych vyšel až do příští sklizně! Pokud se tedy přehoupneme přes předvánoční sliby předků..
:drools:


FOTO č. 1
Bohužel až pozdě jsem zjistil že mam tu "hlavní" fotku mázlou, takže je jen orientační, znova to vyndavat nebudu :-P
V pozadí asi 8 těch "hlavních" palic, centrál jsem neměl jak jste si všimli dřív už :)
Na fotce 170g, celkem bylo z kytky krásnejch 220g + asi 40g spodků do mastiček co jsem česal rovnou s listim. Vzhledem ke stavbě kytky - košatá krásně rostlá pravidelnástrom - jsem čekal o něco víc, ale i tak jsem nad míru spokojenej !!









FOTO č. 2+3
Jelikož kytka dozrála celkem brzo, stihla všechny horní a důležitější palice řádně nafouknout a zpaličatět, spokojeně dozrála a ukázala co umí. Paličky se sice daji zmáčknout, ale přilepí vám prsty a pěkně zasmrádnou. Voní to ovocno-kořeněně, občas tak až agresivně štiplavě (pozn. neni to sušenim ;) )








FOTO č. 4
Barva suchejch palic zdravě zelená, listí je tmavěfialový, takže i ten nejvypálenější mozek v pátek ve 3 ráno dokáže zabalit brko bez listů :) Houmer to zde na ilustraci zvládá i při jídle koblihy..



:einstein: Moudrý pán říká:
Jako byl tu v plánu smoke report ..ale MaaaYaaa chce bejt "v obraze" o tom o čem má psát a neměl si s kym zapálit.. sám nehulí.. tak někdy jindy..
MaaaYaaa
Smouuuuuuuuuk report :rasta: KC 33 :rasta:

Vůně: Směs tropick0ovocný vůně s něčim co vzdáleně připomíná koření. Po nadrcení koření zmizí a zustane sladký dřev0ovoce :cool:
Kouř: Těžší, ale ne zas škrábací chrchlák. Je znát že je to silnější, neni cejtit chuť "čudkovitosti" a nechá pěkně sladkokyselo v hubě :wink:
Stav: Jak jsem napsal vejš, je to silnější než ostatní, jde to rychlejc do hlavy a tělo si po brčku rádo odpočine. hlad tak za 20 minut,ale to já mívám po všem skoro..

:einstein:Znalecký posudek moudrého pána::winner: :winner:
Slušně to nakopává tak na hodinku, po pár pivech návaly do hlavy..
Mělo to bejt citrusový - anihovno! :)
Ale tu kořeněnou vůni je příjemný si pustit do místnosti jako voňavku..


Příští rok ho rozhodně pojedu zase !!! K němu přiberu ještě další modely od KC Brains, protože jak doba kvetení, tak množství i ta chuť dopadly :heart:NAD OČEKÁVÁNÍ dobře :heart:
dalick
Sem rád že to takhle dobře dopadlo....tak ještě jednou K+ :)
MaaaYaaa
:bandit::slizoun::bandit:
Uskladnění a zhodnocení JaHoDy - domnělého křížence nebo samooprcu loňského C+

Co nás ještě čeká v threadu příště?

  • The Gaffa - sklizeň a report průměrnýho venkovního outu..
  • Magic Bud - co neshnilo z kouzelníka nám ukáže co umí..
  • California Indica sisters - poslední bojovnice a jejich hodnocení..

Dneska jsem se konečně dokopal k sepsání osudu Jahody. Jedno z mála semínek co jsem našel loni na Criticalu+ je opravdu to nejvoňavější, nejlepší, nejchutnější, nejaromatičtější, nejdopíčy, nejčtetetoještě? ..prostě fakt libovka!!!
Sušil jsem2 týdny pod střechou s větrákem, 2 týdny v kurníku a 3 dny v pokojový teplotě v bedně. Pak byl všechen matýrijál nacpanej do 2 téměř plnejch zavařovaček a 2 týdny denně se nadechoval vzduchu a pomalu dojíždí ještě teď.. Neztrácí vůni, chuť, nic.. Za letošek jednoznačně :goldcup:
Škoda že nezanechala žádné potomky. Možná i štěstí že jich nebyly plný kvítka.. :smoker:

FOTO č. 1,4
Celkem jsme nakonec naměřili s bandou figuráků dostatečnejch 150gé + opět asi 30g smetí do mastí. O výnosu jsem neměl zdání, ze začátku se jenom větvila a rostla. A rostla. Pak nahoře udělala dva "koláče" na kterejch bylo asi 1/3 sklizně.
Ještě nutno podotknout že odhadem dalších 60g zplesnivělo, ale chybama se člověk učí a když odevzdam státu s klidem 30% vejplaty za posraný daně z rohlíků, můžu bez slzy spláchnout 30% kytky do odpadu

FOTO č. 2
Zpracováno na paličky velikosti kindervajíčka, kytka si tak rostla. hlavní pálky (3ks) jsem rostřihal taky.

FOTO č. 3
Paličky jsou pěkně tvrdý, nesypou se. To aroma lesních jahůdek bych vám všem přál alespoň na chvilku zažít. Ať už při přenosu, drcení nebo kouření...

Kouření jak už jsem řikal krásně sladký, příjemný a lehký. Což se nedá říct o stavu kterej přijde - zhlenost po celym těle, srovnatelná beze studu se skérem. Číslovat to nebudu, jasnej vítěz sezony!

NALEZENO 1 semínko !! JumJum !!

:einstein: Moudrý pán říká:
Mnohokráte osmokereportováno, ale aby jste mohli být součástí kouře, musel by to MaaaYaaa zveršovat..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma