Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

 
Prosim o radu - libra Drip - Klikni zde pro originální téma
Thorn69
Vim ze to pro vas budou hloupe otazky ale po precteni hromady prispevku tady na foru sem se stejne nedozvedel co potrebuji a chtel bych poprosit o radu.
mam to na grodanovych rohozich. Jak velky reservoar se zalivkou potrebuju? Kolik ji tam mam dat, cetl jsme ze se zacina zavlazovat 3x denne a postupne pridavat. Nekde bylo popsano ze zalevani ma trvat tak dlouho dokud z kazdeho kvetinace neco nevytece, jenze ja to mel zaple cca 5 min a neco vyteklo pouze asi ze 4 kvetinacu jinak nic a to mi radily predchozi majitel systemu ze to daval jen 3x denne na dve minuty. JSme ze vseho docela zmateny, tak budu rad za kazdou radu. Jo a zalivku z dripu necham odkapavat a potom vylevam, delam to dobre? nebo ji mam nechat cirkulovat a vymenovat co tyden?
Easy Grow
Tak u prvního dotazu ohledně nádrže ti poradíme asi většina stejně..čím větší objem tím líp jelikož budeš mít stabilnejší PH roztoku.Takže 100l+ výborné.Mít 25 libra truhlíků je pěkné..Ale využiješ je všechny? Podle mě zbytečně moc a pokud by si je chtěl všechny v jednom systému tak bys potřeboval aspoň 4 pumpy a od každé 4 rozvody a každý z těch rozvodů na jeden truhlík a z něj kapiláry.U závlahy je to tak jak si četl.Postupně zvyšovat intervali mezi zálivkami a potom trvání jednotlivých intervalů.Na 25 libra truhlíků bys potřeboval redukce na kapiláry aby se ke každé rostlině dostalo ve stejný čas stejné množství roztoku.A na konec pokud máš v libráčích grodanové rohože což jsou jak předpokládám RW tak to nech kolovat..Podle mě jen tehdy pokud tam máš médium jako je hlína tak bych nechával odkapat mimo systém aby se nešpinil roztok,dýl vydržel a neucpali se ti kapiláry.To je můj názor a snad i smysluplná rada.
Thorn69
No ja to mam napojedne na kalove cerpadlo. POdle meho by to melo stacit, kdyz to zapnu, zda se mi ze tecou vsechny kapilary stejne ale je prava ze jsem to jeste nemeril. Mam ke kazde kytce vedenou jen jednu kapilaru ale prej je to tak ok.
Thorn69
A prosim Te jeste, jak dlouho t zalivku muzu nechat kolovat? Tyden a pak vymenit? Dyl, ci kratsi dobu?
Easy Grow
No to záleží jaké máš hnojiva.Já jedu teď DUTCH PRO a 7-10 dní to vydrží a měním to z prevence abych pak jednoho dne nezjistil že sem kytiny závlažoval řasama hnilobou a bakterijemi ze zkaženého roztoku.Ke každé kytine jedna kapilára je běžné pokud nemáš nějaké monstrózní stromy nebo ti řve pumpa tak aby si jeden interval urychlil dáš tam dvě a za menší čas se ti kytina zaleje rychlej ale to je snad všem jasné.Jinak jestli by to šlo hodil by si sem nějaké fotky pro představu?Protože jestli máš 24 libráčů a jednu pumpu tak máž z té pumpy ke každému truhlíku jednu hadici ze které vedou kapiláry.Takže 24 HADIC? :O A ještě si samozřejmě musíš změřit vydatnost kapiláry aby si věděl kolik ze za jednu minutu dostane ke kytině roztoku a podle toho pak můžeš regulovat tlak u jednotlivých kapilár redukcemi. Já jedu v hydrotonu a tam mi za jeden interval (jedno zalití) proteče 720 ml/1min ale u hydrotonu to nevadí sice zůstane vlhký ale vody vyteče a kořeny mohou stále dýchat.U kokosu bych to viděl stejně tam by neměl být problém když se údajně nedá přelít.U hlíny už to je něco jiného ale kdo by jel HYDRO v hlíně že :D u RWček se mi zdá to je stejný případ jako u kokosu.Hodně zdaru a postni fota prosím :) jsem zvědavý.
NORM
jelikož tomu vůbec nerozumíš tak rači jeď na odpad, tzn. bez cirkulace..
jaký průměr mají ty kapiláry?
jaký výtlak má čerpadlo?
máš vůbec pH a EC metr?
Easy Grow
http://grower.cz/pestovani/navody/hydroponie/9.html#26 Tady máš pak návod na výpočet mnou zmiňované vydatnosti kapilár.
ong-bak
nazdar hosi chystam se rozjet drip o 4 librach z kokosovyma rohozema ale potrebuji poradit jak zavlazovat ty kokosove rohoze jestly stejnym spusobem jak rw nebo tomu bude stacit treba 1 dene ? dekuji za rady :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma