Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: 1 [2] 3 
2x 600W do 1+1??! - Klikni zde pro originální téma
tomas2pet
[QUOTE]Původní příspěvek od WarloušaFrediee
To je pěkný a co takhle se na to podívát z jiného pohledu polož te si otázku jak je možný že vyhmatnou kterou koliv pěstírnu ve většině případech to nejni naprášení ale je to tim že v čezu pracujou tajni policajti a maj přístup ke všemu a samozřejmě uměj počítat věřte nevěřte ale je to tak tak opatrnosti nikdy neuškodí a pěstu zdar [/QUOTE

Já bych spíš řek, že ty máš v hlavě nějakého tajného policistu:D opravdu sem se pobavil.
WarloušaFrediee
klid v poradku dik za vysvetlení jenom jsem to chtel nadhodit ted se aspon nemusim bat
HujerII
Zdarek, vim že se plati za elektřinu všude jinak, ale o kolik asi navýší ta 250W cenu elektřiny za měsic, plus minus?
outdoorista
0,25kW x 6(sazba za kW/h) x 12(hodin) x 30(dní v měsíci)=cca 540kč

záleží na periodě,sazbě a spotřebě.....když máš elektrický předřadník tak jen dobře pro tebe...;)
gremlin101
WarloušaFrediee - > Lehce paranojidni ne? Blbost jako sviňa ;-)
robitaill
Já jel asi 3 roky v bytě 2+1 3x600w tarif přímotop trend a no problema
ssmokyy
má někdo zkušenosti s podnájmem od rpg ??? zkoušel to tam už někdo ??
mtm1234
citace:
Původní příspěvek od tomas2pet
[QUOTE]Původní příspěvek od WarloušaFrediee
To je pěkný a co takhle se na to podívát z jiného pohledu polož te si otázku jak je možný že vyhmatnou kterou koliv pěstírnu ve většině případech to nejni naprášení ale je to tim že v čezu pracujou tajni policajti a maj přístup ke všemu a samozřejmě uměj počítat věřte nevěřte ale je to tak tak opatrnosti nikdy neuškodí a pěstu zdar [/QUOTE

Já bych spíš řek, že ty máš v hlavě nějakého tajného policistu:D opravdu sem se pobavil.

taky me chlapec docela pobavil, opatrnosti nikdy neni dost to je pravda ale schizofrenie taky neni dobrá...........

jen tak mimochodem, v UK hledaji pestirny nejjednoduším stylem a to sice za pomoci termovize, vrtulnik mesto velikosti ustí je chopnej to propatrat od vsech pestiren za hodku, na termovizi se ukaze teplota lampy(nekolik set stupnu) a jsou 2 moznosti, but tam hori nebo se tam pestuje. Ja osobne ríkam, chovat se nenapadne, neprehanet velikost groovu vzledem k mistu, davat bacha na smrad, a je vse ok, kdyz je nekdo hodne opatrnej muze poridit tu folii so pohlcuje nebo odrazi paprsky z termovize ale tim to koncí, a jen tak mimochoidem, kdyz budes vysihovanej a budes litat k oknu jak blazen pokazdy kdyz u baraku zastavi auto tim spis na sebe upozornís, do bytu 2+1 bych dal max 2 x 600W, na elketrane nahlasil ze budes pritapet primotopem, daj ti lepší sazbu, a vic to neřesil, s nejakym groowem 250W bych si vubeC svedomi nezatezoval, tech 500 kč navyseni na ele, to je o nicem, kazdej zacinajici grower a siroka verejnost si mysli ze kdyz rozjedes lampu tak ti za mesic prijde nedoplatek nekolik desite´k tisic ale neni to tak, a jen tak mimochodem NEJVETŠÍ KRAVINA JAKOU U GROOWU MUŽEŠ UDĚLAT JE BRÁT ELE NA ČERNO !!!!ne ze bych se zastaval cezu a jinejch zmrdu , ale ber to logicky, zacne se jim ztrácet ele a budou patrat po tom kde, a problem je na svete, a hlavne nezapominejme na UNTZ (utvar nechechnických ztrát) takovou polovojenskou soukromou armadu cezu která prijede ve 3 ráno, zaklepe, sebere te a nuti te nekde u lesa podepsat souhlas s dluznou castkou takze asi tak, mejte se a at roste ALOHA
mirage
Musím souhlasit s MTM1234

Rozhodně bych se toho nebál, ale šel bych taky max do 2x600W... Narozdíl u nás od Ameriky je rozdíl ten, že my nemáme domy z papíru, a vše máme postavene trošku jinak :). Ja sám jsem u kamaráda zkoušel rozdíl mezi teplem vyzářeným bez folie a s folii. Musím říct, že je to opravdu rozdíl. Mam doma ještě docela hodně folie reflex termosystem. Zkoušeli jsme to prvně na radiatorech, šli jsme ven a termovizi jsme mířili do míst, kde jsou radiátory, opravdu i teplo vyzařene z radiatoru šlo do žluto-oranžových-červených barev. Pak jsme umístili za radiátory folii, kterou jsem mu daroval. A opravdu veliký rozdíl. Barva byla zelená až světle žlutá, rozdíly oproti stěnám apod. malé.. Tak samo jsme zkoušeli vylepit skříň, která byla udělana z 4cm dřevotřísky. Dívali jsme se na to prvně bez folie, no vidět to šlo :D, ale s folii to šlo vidět také, ale už né tak intenzivně, z venku to nemá cenu řešit, vidět nic nešlo.

Z mých postřehů co se stalo kolegům je to tak. Když u nás na vesnici vidí policajt, že máš na zahradě 20 velkých kytiček, usměje se a jede si spokojeně dál. Když jsem se jednou o tom s policajtem bavil, říkal mi, že oni to chápou a nevadí jim to, ALE když tě někdo nahlásí, tak i kdyby nechtěli, MUSÍ to jít vyšetřit....
Stalo se mi už hodně křát, že jsem šel takhle podvečer na malou procházku, ještě jak jsem bydlel ve městě, koukám na paneláky, svítílo se tam, prostě normální žárovka a najednou někdo otevřel stan, a bylo mi do vteřiny jasné, že se tam pěstuje :). Takže na tohle hodně bacha, mít stan, tak aby světlo nezasahovalo do oken. Však to znááme :D

S tou elektřinou bych se nebal vůůbec. Být v tomhle paranoidní není zcela na místě a je to zbytečné. 2x 600W v dnešní době není skoro nic. Vždyť například můj počítač ma zdroj 1kw, a když hraju hry na full, je zatíženy na 90%..
Doporučit mužu určitě nahlasit si, že si přitopuješ přimotopem, zbavíš se tak pochybnosti sám u sebe, protože oni by těch 1200W navíc určitě neřešili (O tom jsem se bavil taky s kolegou z CEZ, že začínají řešit nárazové odběry až kolem 50kw nahoru), hlavně jde o to, že ti daji trošku lepší sazbu za elektřinu :) Teda asi jak u které společnosti, ale myslím, že ti tu sazbu nabídne každá z nich.
Další věc je smrad, který bych v paneláku stavěl jako prioritu číslo jedna. Nevím jaké máš sousedy, já jsem je měl v poho, dokonce někdy si dali čoudika semnou ,-). Ale vedle v paneláku to někdo mastil v pivnici a asi to nějak neřešil a při fázi květu si pro něho přijeli. Slyšel jsem sice, že z toho nic moc neměl, jen mu posbírali kompletní systém a nějaka pokutka. Rozhodně bych to nepodceňoval.
Další věc bych ti doporučil maximálni diskrétnost. Řekl to jen lidem, kterým opravdu věříš :) Protože takový závistivý "kamarád" může byt taky pěkná sfině- a to znám z vlastní zkušenosti a určitě nebudu sám

Takže když to shrneme
1. Na odběr elektřiny se vyser a určitě se toho neboj, zkus se u společnosti poptat na tarif přimotop

2. 100% bych se zaměřil na kvalitní filtraci smradu a stavěl bych to jako prioritu číslo 1. ROZHODNĚ NEPODCEŇOVAT!!

3. Diskrétnost - neříkat nikomu nic, jen opravdu lidem, kterým se dá věřit.

4. Vztahy - Každopádně měj dobré vztahy se sousedy :)

5. Hluk - Doporučuji absolutní odhlučnění. (už jen takovy stan 120x120x200 600W odtah dělá hezký rachot ,-) )

Věřím, že časem přijdeš na to, že je to vše v pohodě a nemusíš se bát. Každopádně přeju ti hodně štěstí s pěstem :) a užívej život. Měj se

S pozdravem K.
Rákosníček
já bych měl trošku jinačí dotaz, plánuju se přestěhovat do nějakýho menšího podnájmu a těch mejch 400w bych si rád vzal taky, mno možná 600 :D víc rozhodně ne.... ale kam takhle taháte vzduch ze skříně? nevytáhnu si přece potrubí z okna do ulice.. :teef: a tahat to jen ven z boxu do nevelký místnosti, to tam bude jak v tropech a plísni a brutální vlhkosti bych se rád vyhnul obloukem, odvlhčovačka mě napadla, ale mám pocit, že by dělala bordel větší než celá skříň, nehledě na to, že má taky nějakej odběr a není úplně levná
mtm1234
cuzz, tahej to do odtahu v baraku, sterj barak komin, a panelak ventilce- odtahy z koupelen sjou v kazdym lanelaku, mrkni so stupaček, je tam vetsinou normalni potrubi, rozrizni to, hod tam T - čko a napoj to, pokud mas podhledy protahni to podhledem, když ne, tak do rohu mistnosti a prs zdi, az se budeš stehovat tak to zahazis maltou nebo sadrou, premaluješ a hotovo, zaleži na tom jak mas postavenej byt, jak mas rozpolozeny mistnosti, ale kazdopadne jdi do toho jedine s pořádným pacháčem jinak vyvoníš celej panelak :-D at roste aloha
myguláš
měl sem za to že se to rozebere jinym směrem..smazat díky.
myguláš
:Da taky vše v pohodě bez plísní a velkého vlhka to ustřední topení prostě dělá divy:D
Botox
Zdravim Growers zajimalo by me co si myslite o byte 1+1 ve kterym pojede jenom 2*600w + ostatni veci na grow. Je to realny nebo si mam jit rovnou sednout na postel...?

nezlob se,ale fakt si mě pobavil :D
Rolnicka
nazdárek lidi, mám takovou otázečku, padla tu řeč o tom že dvě šestikoule vydávají moc velké teplo, ptám se tedy: Je lepší vybavit pěstební prostor ze stran a ze zhora tepelnými štíty? Mám pocit že tu někdo psal o testu s termokamerou.. Lítaj nám tu hodně
sata
nejlepe koupit ledky :D
Seky
citace:
Původní příspěvek od Rolnicka
nazdárek lidi, mám takovou otázečku, padla tu řeč o tom že dvě šestikoule vydávají moc velké teplo, ptám se tedy: Je lepší vybavit pěstební prostor ze stran a ze zhora tepelnými štíty? Mám pocit že tu někdo psal o testu s termokamerou.. Lítaj nám tu hodně

Ahoj. Asi máš na mysli spíš antidetekční fólii, je to tak? Tepelne štíty (tzv. Heat Shield) se umísťují pod výbojku pro lepší rozptyl světla po stranách.
O helikoptérách s termokamerami marně hledající pěstírny konopí si myslím své :) Omez množství vykouřené marihuany, popř. zmenši pěstírnu a buď v klidu :)
Modelář
Na thermokameře jde vidět jen povrchová teplota snímaného materiálu,tudiž stěny domu.takže aby někdo přez stěnu poznal že tam máš výbojku,by musel první tu stěnu zbourat..Každopádně když budeš mít odtah ven tak na odtahovém otvoru půjde vidět zvýšená teplota,proto bych to teplo rozptýlil po bytě a ventilačkama odvětrával rovnoměrně.ono je dost divné že ti furt jde rourou z bytu teplo jak kdyby jsi byl závodní vývařovna(teda pokud věříš že benga lítaj s kamerkou a hledaj pěstírny)...ony mi hodně šestikila ušetří peníze za vytápění bytu..no a přez léto je to samozřejmě problém i přez noc
mtm1234
S tou thermokamerou nemas pravdu kámo, v anglii takhle hledaj indoor garden normalne ale u nas se to proste nevyplatí, nebo nejsou prachy, ale uz jsem cet ze nekde v kromerizi nebo kde daj 50 tisic na rok 2013 a budou letecky prohledavat kukuricný pole, takze snad to neni zacatek konce, jinat ty termokamery samozrejme najdou pestirnu (lampu) jak nic GL at roste
Modelář
To hledaj pěstírny,ale né z jednou lampou.Když jich tam máš deset tak už se ti zahřívá celej barák a pak jde vidět teplotní stopa,ale že by spatřili přímo lampu přez zeď to ne..to možná ve filmu likvidátor..každopádně tady ti barák zčekujou firmy(ne všechny)když ti zateplujou barák,aby ti ukázali že to udělali dobře a pak by něco málo spatřit mohli,což nebyl problém našeho paneláku..takže pokud nevlastníte velkopěstírnu nějakejch thermokamerek bych se nebál...jen pro zajmavost když jsme bydlel v olomouci,tak benga lítali s vrtulníkem a obří lampou a prosvěcovali skleníky na zahradách a to pak byla prdel
Rákosníček
citace:
Původní příspěvek od Modelář
jen pro zajmavost když jsme bydlel v olomouci,tak benga lítali s vrtulníkem a obří lampou a prosvěcovali skleníky na zahradách a to pak byla prdel

to je už trochu hardcore ne? :D tak 5x se mi stalo, že nám relativně nízko nad hlavama při kontrole outu proletěl vrtulník, minimálně jednou to byla záchranka, ale jinak nevim :D vždycky jsme byli docela vystrašený a rychle odešli, ale nikdy nic a už jsme tam sklidili 5x
Modelář
no hardcore ani ne..spíš takovej nápad..nevim kde se vzal..každopádně zbytečná hrotička..ani nevim jestli někoho vychytali,ale asi jo když už si dělali tu námahu..podle mě tady brko bez udání už ani neřešej a svítička do skleníku byl poslední výstřel do tmy,kdy si ještě mysleli že s tím něco udělaj
Rolnicka
citace:
Původní příspěvek od mtm1234
S tou thermokamerou nemas pravdu kámo, v anglii takhle hledaj indoor garden normalne ale u nas se to proste nevyplatí, nebo nejsou prachy, ale uz jsem cet ze nekde v kromerizi nebo kde daj 50 tisic na rok 2013 a budou letecky prohledavat kukuricný pole, takze snad to neni zacatek konce, jinat ty termokamery samozrejme najdou pestirnu (lampu) jak nic GL at roste

Tak teď jsem z toho zmatený, podle mě to ty termokamery určitě uvidí i jednu 600w, proto se ptám má někdo zkušenost s něčím co zabrání odhalení zahrádky? Nebo mi to prosím vyvraťtě :)))
VFR
jasne, ze uvidi, však videj v lese člověka, kterej vydava min. teplotu. Na termovizi videj místo, kde se kumuluje teplo, coz v byte je třeba sporak, plotynka, toustovac, fritak, televize atd.
Pokud snimaj a pak udelat nejaky vyhodnoceni, tak rozhodne ne z jednoho snimku, ale musí jich bejt preci vic aby vyloucily spotrebice a i ty nejdou 100% vyloucit. Pokud mas strach, tak je to jasny, je to nelegalni konicek :D :D, ale bobky mej spis z lidi který te muzou prasknout a ne z termovize :).

A vis jak: lidi jsou svine, maj to v povaze bohužel, kor když jim jde o jejich blaho....
mtm1234
citace:
no hardcore ani ne..spíš takovej nápad..nevim kde se vzal..každopádně zbytečná hrotička..ani nevim jestli někoho vychytali,ale asi jo když už si dělali tu námahu..podle mě tady brko bez udání už ani neřešej a svítička do skleníku byl poslední výstřel do tmy,kdy si ještě mysleli že s tím něco udělaj

samosebou ze bez udani se do niceho nepohrnou, ale kdyz hledaj nejakýho dementa co udelal benziku s nozem a prohledvaj les thermokamerou, a najednou na konci sidlište svítí v byte 2 lampy tak tam but hori nebo se tam pesti, a kdyz uz maj na to pesteni podezreni, mysliz ze je problem tam vlitnout ,? duvody se vzdycky najdou a oni nic neriskujou, a proc neziskat frcky navíc ? nahodou nebo zamerne odmena a frčky se na tohle neptaj, musi si kazdej uvedomit ze tohle je hra kočky s myší, a metrix je tady ta kočka, mys muze vyhrat jen diky napadum a ze přechčije kočku, silou nikdy vyhrat nemuze = antidetekční folie At roste gl
WAMParjan
jak to tu pročítám tak už s toho záčíná být skoro kanálové téma . . .

jak už tady bylo řečeno tak infra kamera NEVIDI !! skrz zdi ale snímá povrchovou tepltu materiálu když tadyak dumáte proč stese nepodívaly na youtube je tam asi milion ruznych videji jako třeba http://www.youtube.com/watch?v=uCZ51V6-w7o tady je to slavné videjko z anglie http://www.youtube.com/watch?v=CRbBu8nkjRk kde policista přímo vysvětluje že se dívá po tepelných stopách na špatně tepelně odizovovanách místech rozhodně to nevidí žadnou lampu skrz zeď ale že je ta zeď treba prostě od středu teplejší . .
UnnamenD
Tak uprime bydlim v 1+1 mam doma ds 120 120 180 a palim rocne 20000 za elektrinu a nic kdo je u čezu a plati jak ma tak je v suchu
orome9
no jedna moja známa ma doma psy, ktoré ležia na gauči a na posteli, takže perie prádlo každý druhý deň cca:)) takže pračka sušička a majú v byte 3 plus kk zálohy 1400 czk...a to nevaria, nepečú, iba sporadicky... je bežné, že elektrika sa píše na nájomníka (CEZ to dovolí prepísať na iného aj ked je na odbernom mieste dlh a nahánajú toho na koho to bolo napísane v čase vzniku dlhu). a v systéme oni nevedia, že či máš 3 plus KK alebo garsonku....
a ked je v troizbáku rodina s deťmi...
Ertexs
zdravim mam takovy dotaz a jak to viditě se sušenim když už mate pachač atd.. tak kde to potom se bude sušit když třeba některe kviti bude ještě potřebovat čas..
a nebo když pojdete hned dalši varku tak at to nejde citit při sušeni si myslim že to jede dost.
MICHAL88
Pokud nemáš půdu, sklep co není společnej s ostatníma nájemníkama, garáž nebo větranou komoru tak pak jedině postavit druhej box jenom na sušení s venťákem a pacháčem no a pokud se ti do toho nechce investovat pak nezbejvá než nezvat návštěvy.
rapmasterc
2+kk 600w???
Keen
To se jako ptáš nebo se divíš nebo co ten výkřik má znamenat ?
rapmasterc
Sorry jo ptám se ?? Je to realné ?
Keen
Ano
rapmasterc
Muzes mi prosim doporucit nejakej home ??
Dirty86
do 2+ kk klidne 2x box a v kazdem 2x 400w uplne v pohode na stridacku aj
Machoman
Tohle je stupidní thread, jestli si někdo myslí, že ČEZ bo jakakoliv jiná firma řeší odběr( bavím se o normálním pěstu, několik 600W výbojek a ne pěstu ala vietkong ), tak by neměl vůbec pěstovat.
MethodMan
citace:
Původní příspěvek od Machoman
Tohle je stupidní thread, jestli si někdo myslí, že ČEZ bo jakakoliv jiná firma řeší odběr( bavím se o normálním pěstu, několik 600W výbojek a ne pěstu ala vietkong ), tak by neměl vůbec pěstovat.

Pobavil :D
Dirty86
muj bratr jel v 2+1 7 let 3 boxy v jednom 600w v druhem 600w a v tretim 400 w vzivote nikdo nezaklepal ze ma vysoky odber si myslite ze kdyz nekdo chova terarijni zvirata tak resi odber picoviny...
outdoorista
...souhlas s Machomanem...
pokud jde o ČEZ,tak ten řeší sestupně věci takto:

odběr elektřiny na černo
nezjistitelná ztráta elektřiny v okolí
neplacení
pozdní placení
spotřebu dle podlahové plochy(pokud máte na 100m2 spotřebu nad 50 tisíc v domácnosti,ev.bytě,tak je to divný)

pokud platíte včas,tak jste všem víte kde...

...dál bych asi řekl ''nepaktovat'' se s Vietnamci a jinými cizinci(Albánci,Jugoslávci a jiní jim podobní)

Nejlépe podnikat ve vlastní nemovitosti,pronájem je stručně řečeno na hovno - nemůžete si dělat vyloženě co chcete a dohadovat se s majitelem taky není to co by jste od toho chtěli a pokud jdete do podnájmu,lepší je vyložit jak se říká karty na stůl - dnes lidi slyší na peníze a pokud se snaží prodat,či pronajmout nemovitost třeba 2 roky a více,tak jsou schopní kývnout za pravidelný příjem na cokoliv(vlastní zkušenost),lepší začít tím že občas kouříte trávu a jestli to majiteli nevadí,téma se rozjede samo a asi se budete i divit,hlavně nerozjíždějte to že tam bude více lamp(třeba 4 nebo 20,to je jedno),jak jednou řeknete že budete mít malou lampu Vám zajistí že majitel nebude chtít chodit kontrolovat stav objektu a vůbec je možné že ho uvidíte jen při placení nájmu,pokud nemáte úhradu bankovním příkazem(s čímž se spojuje tato věc,nevkládejte peníze z vašeho podnikání na bankovní účet či konto a rozhodně neskladovat vydělané peníze(i materiál) v místě podnikání - přihoršující okolnost v záležitosti zákona a navíc přijít o výdělek je k trestu odnětí svobody na několik let je nepříjemná záležitost,už jen z důvodu,že ve vězení je to s penězi mnohem,mnohem,mnohem lehčí,i kdyby šlo o pár tisíc měsíčně,věřte mi).
Řešit by jste měli hlavně to jestli to nesmrdí,nehlučí,není to vidět z venku a dále hlavně nevytopit sousedy vodou pokud jste v paneláku,vícegeneračním domě,jestli se u Vás doma otočí 5-50 lidí denně,jestli odpovídáte profilu ''pachatele zabývající se trestnou činností''(jako já dready),vztahy se sousedy,kdo všechno o vašem ''podnikání'' ví,nemít rozpory - nejste v postavení si ''vyskakovat'',neupozorňovat zbytečně okolí na přísun peněz(luxusní - oblečení,auta,elektronika,nemovitosti,prostě materiální věci hodnoty vyšší než je váš legální příjem a je to vidět,který je chtě nechtě Vašemu okolí znám - hlupák kdo myslí že ne,jsme jen velká vesnice ve středu Evropy) - nedej Bože pokud jste nepracující,to jste jasný,pokud se navíc zbavujete zboží po malém množství více než několika lidem a ne v celku jednomu inkognito spolehlivému člověku.Nezapojovat se do jiných nelegálních činností(tvrdé/jiné měkké drogy,zbraně,krádeže,pašování,převádění lidí přes hranice a vůbec celkové upozorňování na sebe(rvačky) a cokoliv co k Vám přivede Policii ČR nebo jinou jakoukoliv aktivní státní složku.Prostě kamarád nekamarád,rodina nerodina,holka neholka.....mlčeti zlato.Lidi jsou závistiví a baví je škodit ostatním,navíc pokud jim z toho nekape do vlastní kapsy.Vyhněte se lidem užívající drogy typu heroin,kokain,pervitin,ale také extáze a LSD(to je zrovna dosti vzácné a dobře dohledatelné až ke zdroji,všechny prodejce a výrobce ''Tripů'' které jsem znal zavřeli),také lidem chodící pravidelně jak se říká ''kalit'' do města a nebo pravidelným návštěvníkům hospod a jiných nalévačských částí Vašeho okolí,mějte na paměti,že alkohol rozvazuje jazyk a v tom to tkví,omylem Vás proflákne kamarád,nebo dokonce i Vy sami.Já osobně pochopil že problém jsou sociální sítě všech typů jako: Facebook,Twitter,ICQ,Instagram,Email a cokoliv co je na internetu,nemluvě o této stránce(nepřipojujte se na G z místa kde podnikáte),či jakékoliv ověřitelné,připojitelné zařízení do sítě stejně jako mobilní telefon(ty ''chytré''dotykové telefony a Tablety,IPody jsou nejhorší protože mají všechny automaticky GPS a at chcete nebo ne,projdete v místě kde je (bezdrátové) Wifi připojení k síti - Váš telefon,či jiný přístroj s operačním systémem se připojí i bez užívání a pak je jednoduchý stáhnout si cokoli z toho co tam máte uloženo(SMS,MMS,fotky,volaná čísla,sociální sítě) a to nemusíte být ani u Policie,tyto programy jsou stáhnutelné na internetu a i v autobuse,vlaku,či metru,nebo na ulici/v práci se může kdokoliv kdo toto zneužije připojit a prolustrovat Váš telefon od A do Z.Nemilé že?!
Pokud tohle někdo nechápe tak at se do toho radši nehrne,dřív nebo později Vás někdo udá,nebo proflákne a to at neúmyslně,či pouhým vytahováním(známe ty mladý,hloupý typy co s někým hulí,neznaj ho a řeknou Vaše jméno,nebo příjmení,častěji však přezdívku která je blízkému okolí známá a od adresy to už tak daleko není a víc k tomu snad říct nejde,chovejte se nenápadně,at Vás nikdo nevidí ''hulit'' nebo jinak zacházet s tím o čem se bavíme...
Co oči nevidí,to srdce nebolí...
Avšak nejlépe tuto věc vystihuje Bible kde je psáno:

''Kde není pomluvač,tam není problém.''

Toto neberte jako návod,či nabádání,ale snad jen jako pravdivé tvrzení,ověřené mnohými a hlavně mnou osobně,neberte v potaz že jde o téma 2x600W do 1+1??!
K tomuto tématu jsem to napsal z důvodu poučení,pomoci a předcházení zbytečným problémům a věčným otázkám v současnosti i budoucnu i když se jistě budou věci časem měnit,ten základ jsem tu napsal,pokud se to sem nehodí,tak to hodte do threadu kam to patří.
Díky za pozornost,snad jsem tím oslovil nejednoho growera:)
Tečka.
TheLittleOne
A co pořídit si akvárko/terárko a dát ho někam na oči. Každej uvidí, že je osvětlený (můžeš tam dát bodový ledky - když svítí do žluta rozdíl není vidět a tvar mají stejnej jen to žere daleko míň), vrazíš tam teploměr (bez tepelnýho zdroje),... ? Nevím, možná by to mohlo být jako dostatečnej důvod spotřeby takové energie. Z akvárka se dá zezadu hadičkou odvádět voda s využitím pro zavlažování, tím vyřešíš i zálivku. Tuším že rybí trus by mělo být dobrý hnojivo ne? Názor někoho dalšího?
Negative Creep
outdoorista ... Ve svý podstatě to nedělat pro peníze, protože většina věcí s postupem času prakticky nejde dodržet. Většina lidí se k pěstu dostala tím, že si ráda pokouří a to je přímo v rozporu stím, být profi v čemkoliv...
TheLittleOne
je fakt že nějakej odběr elektřiny je každýmu u zadku, dokud platíš.
nikolajmorozov
citace:
Na thermokameře jde vidět jen povrchová teplota snímaného materiálu,tudiž stěny domu.takže aby někdo přez stěnu poznal že tam máš výbojku,by musel první tu stěnu zbourat..
Pamatuju si jak sem asi před rokem v zimě četl článek jak v řadovejch barákach v Nizozemsku našli podkrovní pěstírnu tak, že všude okolo byl sníh a na střeše kde jeli grow nebyl. :D :D :D To je pak nahovno když seš všemožně tajnej, s nikým o tom nemluvíš, nikdo ti do baráku moc nechodí a po prvním snížku ....
Jurij Gagarin
Ahoj všem.Já žiju v rodinném dome na vsi žijeme tu 3 já máma a táta,místností plno,pořád se vsude svítí,pracuje na strojích,táta ma hoblovku,pilu 5 kw motor,soustruh na železo,elektrickou drážkovačku,prostě elektrika u nás jede pořád v baráku se svítí i v noci v garáži a na půde kvuli zlodějům tak tu jedu zatím jednu 600w mám zatím miminka postupem času budou 4 x 600w
zubáč222
Pestil sem v garzonce ktera mela 16m2 a platil sem ZA 2x600 asi 30tacu za rok.Kámoš má bit 3+1 a ma v nich přímotopy a platí mesíčne 5 tisíc a to nepestuje!!! Takže až budu chtít zase pestit v náky garzonieře nebo 1+1 tak si spocítam metry čvereční abych se nák vešel :D ja osobne bych byl schopnej jet v 1+1 i 3KW a mislim si ze tady sou večí střelci ktery si tema 1200Watama přisvicujou když dou vecír na zachod :D
HOKUSPOKUS
Blbost. Mám 3+1 přímotopy ne pěstují a platím 1,2k/měsíc
Podlahový vytápění bojler na vodu televize počítače atd. Buď ti kámoš kecá a nebo plati ještě za sousedy
Jurij Gagarin
Ahoj.Žiju v rodinném domě a nemám problém tu mít 2 boxy s 8 lampama
zlobivejkluck
Mel jsem v 1+1 pusteny 24h denne 3 bitcoin minery, kazdy s odberem 1200w + klasicky spotrebice, sporak, mikrovlnku, lednici, troubu. A nabusenej PC co taky bezel skorem porad a jen zdroj 600w plus periferie. Nikoho nic nesralo akorad zalohy byly fakt vysoky... ,.) Akorad jednou se prisel zeptat cezak, jestli je to oukey, jestli mi nepada jistic, a jestli mam fakt takovej odber. Aby pak na konci roku u vyuctovani pak nebyly spory. Tak jsem mu to vycislil jak to jede a cajk. A to jsme zrovna meli malou seanci takze kdyz jsem otevrel dvere vyvalil se na nej vonavej dym. Jen se pousmal. Poptal co potreboval a vic ho nezajimalo ,.)
GGGG
Zdravím, nebudu kvůli tomu zakládat nové téma, tak to dám sem.. Je 3x600 v malém domku 2+kk nápadné co se tyce elektriny? Případně 4x600 jestli je nápadné.. Par kol jsem odjel, ted posledně 2x600. Ale chtěl bych zkusit 3x600 nebo 4x600. Ale nejsem z tiho úplně v pohodě kdyz jsem procital ruzny příspěvky.

Zajímá me vas nazor na to, pripadne ruzny tipy a návody aby to bylo co nejmene nápadné.
MICHAL88
a v tom domku budeš mít ještě něco jinýho na elektriku nebo pojedeš jen tohle? když to rozložíš na 2x600w po 12 hodinách myslím, že pohoda ono teoreticky i těch 4x600w by neměl být problém, ale zkušenosti s tím nemám
GGGG
Domek je obydlenej, ohrejvac vody, televize, sporak, 2x lednice a 1x mrazak..

Take si myslim ze by to nemel byt problem, ale radsi se ujistim.. Budu klidnejsi kdyz mi to odsouhlasite :D
Privitam další názory...

Kazdopadne na podzim zvednout zálohy ze se přitápí přímotopy.. nebo nějaké dalsi napady?:D
fikus37
Pokud tě někdo neuda, tak buď v klidu. 2,5 kW není nic neobvyklého. Hlavně hod kontrolu kabelu, jestli nemáš hliník. Při spouštění hps jsou na startu hps dost vysoké proudy. Hlavně kvalitní časovače a pouštět lampy postupně (třeba po minutě).
Pěstník
Zdravím všechny. Mám podobnou otázku, bydlím v 3+1 ve třetím patře a chci rozjet jen menší skříňovej indoor s jednou 400w žárovkou na 2 kytky a menším větrákem na odtah tepla který má cca 60w. Myslíte že by do budoucna mohl někdo přijít s nějakým podezřením kvůli spotřebě elektřiny nebo se nemusím bát ? Ještě jedna menší otázečka myslíte že sousedi ucítí nějaký smrad ze dvou kytek ? díky moc za odpovědi.
Kazo
Odběru bych se nebál a pokud hulíš doma brka tak to už stejně cítí.
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od Pěstník
Zdravím všechny. Mám podobnou otázku, bydlím v 3+1 ve třetím patře a chci rozjet jen menší skříňovej indoor s jednou 400w žárovkou na 2 kytky a menším větrákem na odtah tepla který má cca 60w. Myslíte že by do budoucna mohl někdo přijít s nějakým podezřením kvůli spotřebě elektřiny nebo se nemusím bát ? Ještě jedna menší otázečka myslíte že sousedi ucítí nějaký smrad ze dvou kytek ? díky moc za odpovědi.

Spotřeba je jen jeden z nepřímých důkazů. Sám o sobě neříká nic, ale pokud k tomu přibude např. termovize objektu s velkým uníkem tepla z okna, zjištění operativy, že jseš kuřák a fotografie, že často chodíš nakupovat do shopů, tak už to na problém stačit může. Tvoje spotřeba ale bude tak nízká, že to nikdo řešit nebude. Zvážil bych i tak antidetekční fólii, pro klid v duši.
Pěstník
Za tu dobu jsem to trochu změnil místo 400w výbojky dám 250W jak na růst tak na květ do boxu (50x80x150) to bude stačit :). Takže si myslím že se spotřeby vážně bát nemusím :). Každopádně díky moc za odpověď :)
fellina
Jste blazni a paranoidni lidi.....spotreba 1,2 kw se schova. Staci platit...
GGGG
Už to několikrát padlo ze lepší svítit "na směny " když je vetsi počet lamp.. Aby to nebylo pozna narazove.

A jak by to mělo byt poznat? Jakože elektroměr někam odesílá/ukládá to v kolik hodin máš jakou spotřebu?

Stejně jako že poznají když máš systematicky vetsi odběr.. ze spinas vzdy v nejakou hodinu..

To je podle me hloupost, ale rád se priucim.. Třeba má muj elektroměr nějaký funkce o kterých nevím :D

Analogové nebudem zmiňovat ani už, ted mám namysli digitální
Pěstník
GGGG: Ohledně toho jsem si všude možně četl a došel názoru že pokud nemáš spotřebu nad 1000W tak se nějaké kontroly nebo něčeho bát nemusíš. Já z toho měl popravdě strach když jsem nedávno začínal a to moje spotřeba skříne má dohromady snad jen cca 350W. Ba co víc pěstování Indoor jako takové nelegální není takže kdo nám co může ? :D. A svítím normálka v růstu od 4 rána do 10 večer :), na květ hodlám od 6 do 6 :).
tgun
Zbytečně vysoká watáž, lepší by bylo 2x 400w a nebo ledky.. i tak to bude problém uchladit a o hluku ani nemluvím.. no je to jen můj názor..
zippec
V jedné místnosti, panelák, 2x 600w okno na sever, se dá v pohodě uchladit. Vždy svítí jen jedna skříň. Samozřejmě v létě, když je přes třicet to problém je, ale to je až na sklep skoro všude.. Hluk z 2x 420m3 přes zavřené dveře neruší
Bouřekk
Chlapy nehulete to když jste paranoidní..Borec od čezu přijde a zapíše a jde do hajzlu jestli to platíte tak to není žadný riziko měl sem ve 2+1 asi 72 metrů čtverečných 2 krát stan 600w plus spotřebiče záloha na měsíc byla 1700..jelo to celý rok v srpnu jsem se odstěhoval majitel si spotřeby přepsal na sebe a doplácel jsem jen asi 1900 kč..teď jsem ve 4-kk 120 metrů čtverečných el.sporák.mička na nádobí mikrovlná trouba,vestavěná el.trouba 2 televize,comp,ps4..odšťavňovač (žena jede zdravé věci jelikož kojí do toho telka běží stále a tablet taky) předpokládám tak 3500 zálohy na proud a ještě topení na plynový kotel ústřeďáky a ohřev vody tak dvojka za plyn kdyby měl někdo řešit odběr tak se z toho vomrdá :D vždyť když si uděláte el,topení v baraku tak vám elektrikář jen udělá rozvody a pojistky a nikdo se o to nezajímá plus nějaký spotřebiče děcka mají compy telky běží kdejaký indukce atd..na nějaký zálohy když budete mít baráky nebo i kvartýry sere pes...plaťte složenky včas jestli máte více světel nastavte si časovače aby spínaly po dvou minutách když máte na hovno pojistky a neřešte sračky 14 let pěstuji v bytech nebo u kámoše ve sklepě všechno platím jak mám a nikdo nic neřešil až na jeden problém kdy mi odpadla ventilace a pri sušení sklizně přijeli na popud sousedů benga k dědovi a babičce kde jsem svítil že tam smrdí marihuana vše se po dobrém vyřešilo a byl klid..ještě že semd let nehulím a nejsem díky tomu tak paranoidní :D :D :D a moudro na závěr kdo se bojí sere v síni :D plať jak máš a neřeš nesmysly buď pěstuj a nebo se na to vyser :)
panpanvicka
Jen doplním zvlastní zkušenosti a měření mi jen počítač při zatížení žene skoro 1200W klidovej stav 700W. Přestaň pařit na kompu a je to ok. Pokud ti to nesmrdí tak nikdo nic netuší....
kilopaprik
klidovej stav 700w :D :D gpu s cpu a monitorem má max 100w, 700w bys mel pekne drahe pc
Mamboo
Jde fakt o to zda je to najem, nebo byt toho kdo vi co se tam bude delat a je mu to " jedno" . Jestli je to najem, tak rozhodne ne. Majitel uvidi fakturu a budes mit problemy... Pri nejlepsim jen s majitelem bytu. Kdyby to byl byt tvuj, tak urcite koupim predradniky s regulaci.. v rustu jim to stahnu na 250w , v kvetu jim to osolis na max tech 660 w.. a ona ta spotreba takova "neni" s tema regulatorama.Kazdopadne poradne poresit pachace, odtah, odhlucneni, at sousedi nic nevi.
nesmysl
To by mělo projít úplně v klidu
Jurij Gagarin
Já vyfasoval za boxik 2 roky s podmínkou na rok ted nic nejedu
Bouřekk
citace:
Původní příspěvek od Jurij Gagarin
Já vyfasoval za boxik 2 roky s podmínkou na rok ted nic nejedu
. Tak to tě někdo napráskal ne?
Jurij Gagarin
ČEZ kdo jinej
crazyn
Určitě ne, kdyby to byl Cez tak polovina republiky, co polovina, tak skoro všichni maji podmínky, takže té práskl někdo ze známých, soused, Kamos, nějakej fetak z ulice který ví o tom jak sis doma smelil boxik
Bouřekk
citace:
Původní příspěvek od crazyn
Určitě ne, kdyby to byl Cez tak polovina republiky, co polovina, tak skoro všichni maji podmínky, takže té práskl někdo ze známých, soused, Kamos, nějakej fetak z ulice který ví o tom jak sis doma smelil boxik
přesně tak..ČEZ určitě nebude nikoho práskat hochu, myslíš že když máš doma všechno na elektřinu, třeba jako já doma a mám zálohy 2500 měsíčně,tak že mi domů jezdí policajti jo?ale no tak 😂😂😂 nemluvě o baráku kde je vše na elektřinu taky myslíš že po všech bydlištích jezdí policisté aby zjistili proč platí vysoké zálohy jo? normálně tě někdo napráskal 😉😉
fikus37
Jurij, to ses musel přiznat. Jináč tady někdo postnul za 18 kytek pokuta. Nenašli sušinu, jen kytky a dobrej právník = ani podmínka.
Jurij Gagarin
Mně sebraly 13 kytek,100 sušiny, váhu atd.NA PAPÍRU NA DOMOVNÍ PROHLÍDCE BYL NAPSANE ZVYsenEJ ODBER elektriky v roce 2016-2017 obvyklLe větší než v předchozích letech.Při odečtu typem cejtil smrad aja slyšel ventilátor plus odtahy.
Jurij Gagarin
Odsoudily mne v nepřítomnosti. BouzeL mohl to bejt i nakej zmrd ale to se ne dovíme nikdo.Fotky pořízeny termokamerou,věděly i to kde se zdržuje, že chodim na ryby co delam atd.Typem se nám mne usmál při odečtu a ještě mi řekl ať to dobře roste....
Bouřekk
Tak to si to měl v nějakém malém bytě ne? že slyšely odtah? vždyť hodiny jsou na chodbě,ne vy bytě...
Jurij Gagarin
Jo bohužel mám byt a na chodbě rozvaděč. OTEVŘEL SEM MU DVEŘE ,NAŠÍ DOMA NEBYLY.
Bouřekk
To je tak když to nemáš promyšlené no..
Jurij Gagarin
Stalo se ,nic uz neuděláme. Odsouzenej sem ted rok sekat latónů a koukat na Vaše vytvory
Negative Creep
Kdo je dilino je hold dilino a posere se mu pod rukama všechno ne jenom ilegál...
Znám pár lidí co neuměj poslechnout i přesto, že jsem snima domluvenej.
Dostanou svůj rozum když se zadaří a světě div se většinou to prostě poserou, ať jde o cokoliv.
Nejlepší je, že jejich ega nestrpěj to když jim někdo narovinu řekne co maj dělat. Trochu OT, ale je to taky reakce na to, jestli do 1+1 2x 600W ... vyser se na to, když si o sobě moc myslíš.
Jurij Gagarin
Neresim to uz
Jurij Gagarin
Neresim to uz a pro po ne bydlel sem v 1+1 ale v rodině baraku.Lamp bylo 10,ale včas sem je uklidil a nechal si jen jednu :)
Bouřekk
Deset lamp do 1+1 ????? no tak to si debil,to jinak než takhle napsat nejde :D :D Tvl divím se co tady je všechno za členy :D :D :D
kanapee
:D :D tvl , to jsi bydlel mezi tim ? :D si spal pod lampou ne ?
Kazo
Umite cist? Pise, ne nebydlel v 1+1 ale v rodinnem dome
Bouřekk
Teď už jsem to přelouskal..😉 nicméně se není čemu divit že naroste spotřeba energie při deseti lampách 😂
Anarchom
Mě by zajímalo kolik lidí sklízejí když mají 10 lamp po 600w , kámoš mi říkal, že má známého, který dělá pod 8x600 w 2,3 kg což mi teda přijde jako peknej brid. ...to vychází cca 300 na lampu, s čímž bych se teda nikde nechlubil, když už bych mel sklep plný trávy a k tomu takové výsledky. ....a to přej jezdí pro klony do Vídně, asi se fakt vyplatí si připlatit, když má pan takové zkušenosti 😀😀😀
Bouřekk
Hele známý jede 5× 600w 200 kytek 10 metrů na délku a 3 na šířku..jede to jen dvakrát za rok a to přes zimu a dělá 2,7-3,4 kg na jednu točku....i to je samozřejmě málo..ale jelikož si to dělá podle sebe a nenechá si poradit tak je to jeho boj 😀
Bouřekk
Když jsem mu vysvětlil, že by mít nějaký alespoň 30 na jednu kytku,tak to dělá krát dvě stě,6000 jedniček takže i s nějakými 2,7 je to bída 😀
Jurij Gagarin
Barák velkej jak kráva. JEDEN BOX NA 6 LAMP,JEDEN NA 4 LAMPY.Toho debila si odpusť, úrazim tu někoho? NE.Elektrika mne stala 18 tisíc.konec
Jurij Gagarin
Já nepsal ze sem mel všech y lampy v 1+1 vidíš to tu napsane?udělal sem něco kolem 7 kolem. MEL SEM CRITICAL MAS, A BLUE CHEES.Řezy z dovozu nebudu říkal odkud.Pak jsem mel ještě bOx a 4 lampy další ale zapojeny jen 2 lampy takže asi tak.V 1+1 jsem měl pouze susinu
Jurij Gagarin
Všichni chytrý tady koukám. NEMAM CAS PŘES DEN PSÁT ROMÁNY O TOM KOLIK SEM TOHO KDE A JAK MEL...Ae co nebudu toto vlákno již komentovat
Negative Creep
Působíš jako někdo kdo by měl mít doma jedno čtyřkilo:-D na to asi všichni narážíme.
crazyben
citace:
Původní příspěvek od Bouřekk
Když jsem mu vysvětlil, že by mít nějaký alespoň 30 na jednu kytku,tak to dělá krát dvě stě,6000 jedniček takže i s nějakými 2,7 je to bída 😀

jenže to už by ses dostal na 2g/w s 6ti kilovym výnosem pod pěti šestikoulema :D jako mě 0,9 až 1,1 pod HPS uplně propadák nepřijde... malo to muze pripadat maximalne tak takovejm kapacitam jako je kvakos. Já bych za takovou bídu byl rád :D

A i těch 30 na kytku nemusí bejt zrovna málo. SOGaři by mohli povídat... nedávno sem byl u známýho na degustaci, 49 klonů, cocodrip, lolipoping jak blazen takze jen topy po cca 12-13ti geckach... g/w - me to teda malo nepride.

Jinak docela prdel tohle téma :D BTW gagarin asi ulit pekne daleko do vesmiru. 10 lamp a za elektriku 18 tisic?? to asi ne... leda 18 mesicne, ale to uz je zas kapku moc. Kdyby svitili vsechny 12/12 celej rok tak s prumernou cenou za kw/h si okolo sto tisic. 18 tisic je jedna lampicka + bezna domaci spotreba. To dam za rok vic ja v malym byte a to ani sestikilo nemam. Natoz v baraku jako krava jak sam psal...
Bouřekk
Jo 18 bude za měsíc jak prd 😀10 lamp plus odtahy....no já to beru tak že nejvíce udělal z 200 kytek vdovu od vision seeds..a to bylo 3800 g.. já to počítám na tu osvícenou plochu a počet kytek.. když dělá jen 2700 tak mi to přijde hrozně málo, kámoš teď udělal první točku v boxu z 21 kytek v 15 l květináčích v GoGrow systému v boxu 150×300×200 1204 jedniček a to to jel poprvé a věděl o tom úplný prd..2×750 w a to mu to ještě vystřelilo a kytky se tam nevešli protože to pustil každou na 1000w a přepínal asi na 60cm😀😀😀 takže mít takovouhle mordu ve sklepě tak se z toho snažím dostat co nejvíce,tak mi to přijde hodně málo..z dvě stě kusů necelý 3 kg..
crazyben
1204 pod 2x750=1500w jak prd)... a tobě to přijde víc než 2,7kg pod 3000w?? To je 0,8 a pokud budu počítat s tim že je pustil na 1000w tak bídnejch 0,6. Ikdyž měl třeba na kytce víc, ve finále je to horší, protože týpek co dal 2,7 pod pěti šestikoulema dal 0,9 a to při jeho nejhorší sklizni jak sem pochopil.

Nějak ty tvoje počty nechápu :/ na kusy je to blbost počítat (viz muj příklad se SOGem)

3,8kg to je 1,26... to už je na smeknutej klobouček v tom množství.

BTW 18 mesicne mi i tak prijde moc... 15 max a to pocitam s necim navic (odtahy atp.) lehce nadsazenou cenou el. a 18h periodou naplno... to snad nikdo nepousti 10x600w naplno uz na rustu??
Bouřekk
No osobně mi to přišlo málo pokusil bych se z toho vymačkat více,ale moje to není viď 😀😉 na kusy kytek je to blbost máš recht 😉no těch 18 tis je raketa.. týpek co jede ten sklep má zálohu na 5 tis měsíčně vypočítanou a to jede jen dvě kola za rok.. já mám velký byt a s dvěmi šesti stovkami a plus spotřebiče na proud mám zálohu 2420 teď od listopadu..ale.jednu 600w jsem vyměnil za ledku tak teď to bude nižší spotřeba.. tím samozřejmě lépe 😀😀😀
Bouřekk
Máš pravdu, teď jsem si to spočítal 😀😀😉 už jsem přepracovaný tak mi to nemyslí 😂😂
crazyben
tak já se nikdy moc neučil ale počítat mi šlo samo, tak mě to trklo hned, že mi to nějak nesedí... :)
Bouřekk
Jo jo máš pravdu 😀

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma