Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Můj první grow! Potřebuji rady - Klikni zde pro originální téma
Ahoj!
Začínám nový a můj první grow! Od kámoše jsem dostal 5 semínek noname (Když někdo poznáte budu rád). Vyklíčily mi 4 a poté jedna začala chcípat, a když jsem, ji vytáhl měla něco kolem 2 kořenů o délce 4mm! Je to přelitím? Kamarád mi také prozradil, že to mám zastříhnout, tak jsem to nad prvním patrem zastříhl a krásně se to rozvětvilo, ale jak dál zastřihnout nevím? Dále bych potřeboval poradit nějaká hnojiva, vím, že je jich tu hodně, ale chtěl bych nějaké opravdu dobré :D za každou radu budu rád. Fotky přiložím
1.Fotka Kde zastřihnout?
2. Fotka Jakto, že žloutnou mateční listy?
3.Fotka CO je s těmi kořeny?
High
citace:
Původní příspěvek od Fanta
2. Fotka Jakto, že žloutnou mateční listy?
Ty seš teda perla.Mateční lístky vždycky odpadnou.A docela dobrý hnojivo je Plagron alga grow na růst a bloom na květ.Nejmenší lahvička stojí 180kč.
Na růst ti stačí kristalon.
JO, to jsem se také dočetl, ale kámošovi poté co začaly hynout mateční lístky tak pak i všechny ostatní :-D
Z vlasní zkušenosti můžu říct, že pH je něco co se nikdy nesmí podcenit... mám na čele dvě vrásky už nadobro, abych nezapomněl...
Začínají mi žloutnout lístky, čím to je? Ph? Přelití?
Tak připojuji další foto a prosím, aby mi někdo poradil :-D co s tím je. Jinak pak sem dám ještě jedno foto a chci se zeptat, jestli by mi někdo poradil, kde zaštípnout! Díky všem a prosím rychle :-D
Další foto lístku
A nakonec, kde zašípnout?
Pompo
je vidět že už jsi zastřihával, dopřej jim raději víc slunce a s tím stříháním to nepřeháněj ;-)
MDe_
Rozhodně více sluníčka a koupil bych třeba od ata nějaké enzymy na zesílení .. pohlídej si pH a moc nepřelívat, nechat proschnout a potom zalit
Ok, díky, hele teď jsem je měl asi 10 dní doma, protože nebylo hezky, a ted, když jsem je přesunul ven, tak začínají padat ke straně, čím to je, změna prostředí?
Myslíte si, že se mi povedlo zaštípnout podle techniky FIM? Omlouvám se za kvalitu, ale snad to půjde vidě!
hele vypadaj ze je prelivas(mozna malo slunce), nez nad FIMem bych se zajimal nad otazkou proc jsou takove tintitka;)
Rascal33
Hi fanta!

Při rychlé změně prostředí se kytky někdy trochu "leknou" takže můžou být lehce přešlé tady z toho

NEBO
pokud jsi je měl za oknem a pořád stejně otočené, mohly se začít točit za sluníčkem (při pobytu kytek za oknem, je třeba je sem tam otočit, ať se nezačnou naklánět za světlem)

NEBO
už byly úplně suché a začly vadnout (ale to jedině pokud měly delší dobu všechnu hlínu úplně suchou)


a za okno kytky nedávej, když už je dáš jednou ven, tak už je tam nech. V době růstu nižší teploty a vlhkost kytce zas tak moc nevadí (samozřejmě nesmí být venku mínus) kytka se tím akorát zbytečně stresuje a i když je pod mrakem, tak má ta kytka pořád víc světla venku než doma

gl :c)
Díky všem za rady :-D je to tím, asi že se lekli :-D jinak tintítka to budou proto, že jsem je nad prvním patrem zastříhl a od té doby nic a strašně jsem jim zpomalil růst :-D Jinak co to FIM?
Rascal33
když kytku zastřihneš, je jasné, že s dvěma a více vrcholky (v závislosti na úspěšnosti zastřižení) poroste pomaleji, než kdyby měla jen jeden vrchol..

kytky jsou tintítka, protože jestli to je nějaký noname, tak to nemusí být úplně nejsilnější genetika, takže kytky nejsou tak silné a mohutné jako z pořádných semínek či dobrých řízků... každopádně je dej ven, měly by zbytnět, až se do nich začne opírat vítr... hlavně kytku nikdy ničím nepodpírej, protože si na to ta kytka zvykne a nic ji nebude nutit dělat silnější stonek a pak se ocitáš v takovém začarovaném kruhu :c)

... maximálně kdyby se Ti pod tíhou palic ohýbala k zemi, ale to si myslím, že je ještě hodně daleko :c)))

a úspěšnost FIMu z tak brzké fotky nepoznáš... uvidíš sám, kolik vrcholků vyhodí...
Nemám je tedy vůbec podpírat? Ani, když leží 80 procenty na hlíně?
Rascal33
tvl, leží na hlíně? :c) to vyfoť to by mě zajímalo co se s nima stalo...
Tak snad se to z těch fotek pozná!
2.Foto
Rascal33
vpoho, nech je lezet.. kytky vypadají ze mají slavé stonky, jinak v poho, klidne je nech lezet, musi se naucit stat na vlastnich nohach :)
Dobře nechám je ležet, budu vám věřit :-D
Ahoj, tak kytky, už se pomalu zvedají. Přiložím sem 2 fotky.
1. Fotka- Takhle dopadlo FIM, myslím, že je to, jako, bych to bůbec nezaštípl... Co myslíte vy? Jinak, nějaké rady, jak na to?
2. Fotka- když jsem zaštípl, tak jedna větěv je silná a druhá slabá, tak na té slabé zkouším LST

Díky za rady
2.Fotka
Zedy
Ola Fanta, tady máš pěknou ilustraci k FIMu, jinak ti u tohodle způsobu zaštipování můžu popřát jen trpělivost a po pár pokusech uvidíš úspěch, ne pokaždý se to podaří i zkušenýmu zahradníkovi.
A jestli chceš experimentovat s LST, tak vyvaž a následně polož hlavní stonek, ze kterého ti vyjedou boční větve hore;) takle vyvázaná spodní větev se ti zanedlouho ztratí pod mohutnou kytkou a celej pokus bude k ničemu, tak hodně zdaru a ať to roste!
Díky, na tom obrázku to vypadá, jakto by to bylo nějak vyříznuté a postraně necháné ty 2 šlahonky. Jinak s tím LST, chci vidět, jak se to bude vyvíjet na malém stonku, jelikož mám jen 3 kytky, tak nechci ryskovat, že to podělám :-D
Zedy
Koukám, že sem ti to poslal v pěkně mizerný kvalitě, sorry. Mrkni do FAQ, tam to musí bejt popsaný.
Jinak u toho LST není vyloženě co posrat a jak sem psal, u jedný spodní větve se celej pokus mine účelu, tak se toho neboj a dokud je kytka pěkně poddajná a má takle gumovej stonek, tak ji polož celou za hlavní stonek a třeba budeš mile překvapenej;)
Ještě to rozmyslím, jinak díky
Zdravím, tak je tu další problémek s listy, posílám 3 fotaa, snad poradíte díky!
2.
3.
Date1
Fanta pust na ne otocnej vetrak. Stonek potrebuje zesilit a pokud na ne nebudes foukat tak ten stonek nikdy nebude silnej.Jak se stonek trese tak taky hrubne...Ale to si mnel udelat hned od zacatku;;
Ahoj, teď nechápu co to souvisí s těma listama :-D pokud myslíš, to jak lehly, tak to už je v pohodě, byl to asi ško, jak šli ze skříňě ven, ale už stojí bez problému a otočný větrák tam měli :-D A co ty lístky?
MDe_
Projdi si zaklady pěstování a to nejlépe v celém FAQu.
Dejt ti tím chtěl říct, že máš strašně slabý stonek. Pokud je máš už nonstop venku, tak někde je dej do prostoru at na ně fouká ( Ofuk = silnější stonek = více udrží a bude hrubější = nezlomí se ti )

K listem - třásněnky - klasika u OUTu - http://grower.cz/pestovani/navody/s...-nemoci/10.html
Díky moc
Jo, ještě jedna otázka. Píšou tam, že jim vadí česnem, takže mám udělat, že udělám roztok vody s česnekem a postříkám tím listy?
Ahoj, tak po delší době potřebuji rady. Nevím, jestli jen zbytečně panikařím nebo co, ale začali se mi na kytkách objevovat koule a možná i pestíky, ale zdá se mi, že je to moc brozo, proto vás prosím, jestli by jste mi k tomu něco řekli :-D

1. Fotka
2. Fotka
3. Fotka
4. Fotka
Smajda92
Hermafrodit... :)
Rascal33
z fotek nic moc nepoznám.. 1 a 2 jsou rozostrene a 3 a 4 by mohl byt hermáč, ale taky by to chtělo lepší fotky a ještě tak týden času ať se to když tak pořádně projeví...
Díky, moc, budu hold trhat koule


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma