Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

Stránky: [1] 2 
Grow test LED SPECTRA 300W - 500W Home Box XXL air-pots vs normal cocos vs allmix - Klikni zde pro originální téma
Hlava
Ahoj ve spolek , tak jak sem již avizoval v tomto přispěvku
citace:
Původní příspěvek od Hlava No , tak nejdřív bych chtěl poděkovat sponzorovi growLED.eu který mě kontaktoval asi před tydnem s nabidkou vyzkoušení LED světla , nejdříve sem se tomu tak trochu bránil ale pak sem si řekl že když už ta možnost je tak bych to mohl vyzkoušet abych se osobně přesvědčil jestli to funguje . Nebylo to samo sebou už nejakou chvíli sem se chystal na to že po delši odmlce trochu na kytky zablikám 12/12hod , takže jsem si pripravil HB XXL , pojezd , upravil ventilaci , nakoupil substráty , nějaky kvěniky a když jsem měl nařezany klony v pařníku chtel sem se podívat po nějakym 600W Lumateku od GIBu , tak docela znenadání přišla nabídka na otestování tohoto světla , jak sem psal nejdřiv sem se nechtěl ale nakonec zvědavost mě přemohla , takže po pár zpravách přes kecálka (icq) nejaky PMka a pár telefonů a ....tradáááá :bravo::bravo: už to visí :p: , takže se Vám všem budu snažit přinést objektivní test tohoto"nového" druhu světla , kterej neni první a doufám že se objeví dalši testovací jezdci , brzo se objeví novy trýd , čau Hlava
otestuji tady LED světlo 300W a aby to nebyla taková sranda nacpal sem do toho test airpot květináčů proti normálním a cocos proti allmixu , ty jsou od Biobizz , pak tady mám nějaký hnojiva ktery sem posbíral na pěstitelskejch výstavách , Plagron , Atami , něco co použivám stále , Biobizz a GHE .

Hardware

Pojede se v Homeboxu XXL 120x200x240 , bude tam pojezd , ufo ruck 400m3 s triakovou regulací , jak sem psal 10x airpot 5L , 32x čtyřhrany teku květnik 3,6L , uhlíkovej filtr ne , jde to rovnou do komína . Stojanovej větrák jako ofuk , ultrazvuková zvlhčovačka sencor s ionizatorem , ionizator a čistička vzduchu bionaire , to vše bude průběžně používáno , jak ?...bude postupně napsáno :p: .
Samo světlo SPECTRA LED 300 teď 500

Osádka

Tak sice sem měl na tento pokus připraveno 40stejnech kusů , ale ty jsem musel dát někam jinam ( blbá story ) takže nakonec mi nezbylo než zariskovat a vybrat mix . Vzhledem k tomu jako matkař musim kontrolovat jestli kvalita nejde do kopru tak je nutné dělat test toho co prodávám , jelikož tuhle selekci sem dělal asi před rokem a půl +/- :D vybral sem 3phena Columbian Gold x El Nino - CSC test pack , od člena Pindulinka , 3 phena Woodo x Chronik z dílny neon [cz] a také od něj 1 pheno C99 x NL od nectar seeds , oboum za to děkuji :rasta: dále klasiku , Sweet tooth 3 - SOL , Hedgehog - Pindulinka , SweetmendoBOG - Dr.Smokalot , Satori - Mandala , Ultimate Power Plant také přes neon [cz] ale odkud to je fakt nevim :p: a Chronic -Serious seeds .

Je jich dohromady 42ks a doufám že se mi tam vejdou , sranda bude , každá kytka poroste/pokvete jinak . Uvidíme nějka se s tim poperu :sun:

Přesné složení a rozdělení

5ks Airpots - Allmix - SA , CH , C99 , UP a WxCH pheno a .
5ks Airpots - Cocos - SA , CH , C99 , SM a WxCH pheno a .
11ks Normal - Allmix - CH , C99 , WxCH pheno a , 2x WxCH pheno b , 2x WxCH pheno c , 2x CGxEN pheno a , 2x CGxEN pheno c .
21ks Normal - Cocos - CH , C99 , UP , SM , WxCH pheno a , 2x ST , 2x HG , 2x WxCH pheno b , 2x WxCH pheno c , 2x CGxEN pheno a , 2x CGxEN pheno c , 4x CGxEN pheno b .
42ks total.

:eek:

Jo to bude jízda .


První dojmy

Je to těžký , no cca 8kilo je hned znát .
Je to ale za co pověsit .
Je to plug-play , vybališ-zapojíš do zasuvky a svítíš .

Po zapnutí .

Světlo hned , cca 1-1,5sec , naskoči .
Svítí hned naplno .
Barvy , všechny , po prvnim zapnutí to je pecka do oči , na výstavách to bylo v prostoru to nebylo tak vidět , v XXL se do toho světla se nedalo podívat , asi hodku si oči zvykali na jiné barvy než na bílou a žloutou .
Jak sem psal , barevná diskotéka :p:

Klady

Stínitko , lampa , balast v jednom kuse + kabel .
Kabel , může bejt dlouhej jak chcete , nejste limitovaný vzdáleností předřadnik - výbojka .
Složení barev . Uvidíme ale jestli pod tim neco bude .
Nemá to tepelnou stopu jako výbojka .

Zápory

Je to hlučný , nečekal sem že to bude dělat hluk jak ufo 400m3 . ( 6x PC větrák )
Vyrábí to teplo , jasně jako každá věc co hodně svítí , zde ale je teplo vyráběno 6ti PC větrákama (opět) které jsou zhora světla a chladí elektroniku a desku . Ohřátý vzduch pak vychází z boku světla .
Takže bych se nebál to srovnat tepelně s 400W , protože jsem 400W nahradil 300W LED panelem a nechal v HB XXL , teploty byly na stejné urovni kolem 24-25stupnů .
Což mě přivádi k dalši věci a to spotřeba , 300W žere 390-391,3W při 1,720A , srovnání s Lumatek 400W 428-433,3W při 1,866A , je to jen okamžitá spotřeba , měřák mám tak to ještě změrim průměrně za hodinu , den apd .
Je to tězky , pověsil sem pojezd viz , na to LED a jelikož mám pojezd jen na 1,3m hliníkové kolejnici , tak se mi pokud dojede pojezd se světlem na kraji , tak se mi to vahou na druhy straně zvedne , to ješte musim pořešit , zatim ale nepotrebuju pojezd v pohybu .

Takže to byli první dojmy . Nic převratného sem asi neobjevil ale pro pořadek .

Klony jsem po pár dnech v kelímkách šoupnul pod LEDku , dal sem ho 40cm nad vrcholky , což nebylo ideální protože i když jeli 2zvlhčovačky tak v u kytek nebyla potřebná vlhkost protože páru od zvlhčovače mi odfukovalo LED světlo , tak jelikož je tam napsáno že neni vodotěsny , nechal sem zvlhčovčky fučet do HB , protože tam ješte v té době byla klonárna s zařivkama takže v boxu bylo mezi 50-80% vlhkosti celkově , stabilně se držela cca na 55% .

Nahodou sem balil klony a ješte když tam byli obě světla se mi povedl vyfotit jeden zajimavej obrázek . viz poslední foto .
Hlava
Hardware

Tak Airpot ,diskuze zde mám 10ks 5ti litrovejch a 10ks 10ti litrovejch , zatim použiju jen ty 5ti , budu to srovnávat s klasickejma teku o obsahu 3,6L , sice je to rozdil 1,4litru ale pokud to je tak super tak to bude znát stejně . Nechám se překvapit :D .

Homebox , XXL , co víc napsat , sem spokojen .

Pojezd klasika lightrail , postup jak sem ho montoval a věšel najdete tady KLIK (ješte ne) nastavenej je na 25-30sec zůstat stát na konci kolejnice .

LED světlo mám zatim toto , SPECTRA LED 300 zapůjčené od growLED.eu , tímto ješte jednou děkuji. Zatim sem změřil jen okamžitou spotřebu , ješte počkejte na zavěr a celkové vysledky měření.

Tady je video jak se to zapíná oproti 400W Lumateku

Ventilace tu zajištuje UFO Ruck 400m3 , ktery jede přes triakovej regulátor , napojení 125mm , použitej sonoflex kvůli hluku . Filtr nemám odtah jde do komína .

Médium Sem použil od Biobizz a to All-mix a Coco-mix 16ks je v All-mixu a 26 v kokosu , uvidíme jestli bude znatelny rozdíl mezi stejnymi druhy .

Hnojky Tak stabilně ted použivam Biobizz a GHE z výstav mám vzorky od Atami , coco a + b a nevim leju tam toho dost a kytky sem mi zdali podvýživeny , tak sem radši začal s GHE a uvidíme po přesazeni . Ješte mám z výstavy Plagron grow + bloom tak uvidíme . Ješte vymyslim system ktery čim budu hnojit a je to .
Jo zalivka samo ruční :crazy:

Dalši....něco sem zapoměl ??

Fota

1. Airpot - jak ho koupite
2. Airpot - složenej
3. Grupen foto , medium , pots , osádka
4. Hnojky GHE , Biobizz
5. Atami , Plagron
Hlava
Pokus č. 1

Tak pokus č.1 je takovej že budu nechám 3 stejný klony od různejma světlama , jedno bude pod 400W Metlou , druhy bude pod tou LEDkou a třetí nechám pod zařivkama , jednoduše rozeznatelnné zleva , M , L , Z . (pardon prvni den sem zapoměl popsat) tak že zde pod sebou prvních 5 dní , foceno vždy okolo půlnoci .

1.den









2.den









3.den










4.den









5.den
Hlava
Pokus č. 1 .....jak je videt tak nejak extra velky rozdily to nejsou , vlhkost a teplotu to ma stejnou +/- 50% vlkosti a 24-25°C .


Co jsem za 4dny vypozoroval ?? když se koukam na ty fotky postupně , tak
- první věc , M a Z hned vystřelili druhej den vejš , L stejná velikost
- druhá věc , na zatim prvni a posledni fotce je videt rozdil , na M a Z vyrostli sekundarní výhonky více v střední a horní oblasti kytky u L ve spodní časti kytky , L se taky oproti druhejm dvou tolik nevytahuje , uvidíme dál :p:

6.den








7.den









8.den











9.den











10.den
Hlava
Osádka Homeboxu

Tak jak jsem psal , je to hodně modelů viz první připsevek ,
citace:
Původní příspěvek od Hlava
Přesné složení a rozdělení

5ks Airpots - Allmix - SA , CH , C99 , UP a WxCH pheno a .
5ks Airpots - Cocos - SA , CH , C99 , SM a WxCH pheno a .
11ks Normal - Allmix - CH , C99 , WxCH pheno a , 2x WxCH pheno b , 2x WxCH pheno c , 2x CGxEN pheno a , 2x CGxEN pheno c .
21ks Normal - Cocos - CH , C99 , UP , SM , WxCH pheno a , 2x ST , 2x HG , 2x WxCH pheno b , 2x WxCH pheno c , 2x CGxEN pheno a , 2x CGxEN pheno c , 4x CGxEN pheno b .
42ks total.


Prvních deset dní zůstaly kytky v teku květníkach 6x6x7 aby pořadně prokořenily a byli připraveny na přesazení , LED světlo sem pověsil na první dny cca 40cm nad klony což se ukázalo jako ne přiliš dobrý nápad , i když vlkost byla od 30 do 88% max průměr 50% a teplota 25C , světlo tak blizko jim nesvědčilo měly zkroucené listy , viz foto . Tak sem světlo asi 2-3den dal na 60cm a hned to bylo lepši .
































3dny před přesazením , pekně vyjíždej sekundárni větve .

Hlava
Bližší seznámeni s osádkou




Tak ted jednotlivě , nejdřive sólisti v Air-pots zleva v kokosu
Satori , Chronik , C99xNL , Woodoo x Chronik , SMBOG , dále v Allmixu ,Ultimate Power Plant , Woodoo x Chronik , C99xNL , Chronik a Satori .







Společne foto s náplněma .









Skupinové foto , normal teku , Allmix , C99xNL , WoodoxChronik 3 a 2 4ks , Columbian Gold X EL Nino 1 a 3 pheno 4ks , WoodoxChronik pheno 1 a Chronik






..dále 2větši normal teku kokos skupiny




koko 1 . Chronik , C99xNL , 2x Sweet Tooth 3 , SMBOG , Ultimate Power Plant a 2x Hedgehog .








koko 2. vlevo 2X jsou Woodoo x Chronik a vpravo 7X jsou Columbian Gold X EL Nino , různe pismeno za čislem znači různe pheno .

U kokosu se mi pozdávali kytky dost pocuchané , hráli všema barvama a to by měli až na konci květu , no nejvyšší čas přesadit !!

Hlavně tedy ty v tom kokosu , rikal sem si proč , pak sem se nekde tady dočetl že ty hnojky od atami co se rozdavali na vystavach jsou nejaky naředené , tak sem je vyřadil z testu a nasadim koupené GHE :D
Hlava
...na začatku bylo světlo ... ....ale prdlajz Homebox :sun:











Pak přistaly Air-poty .











Mezi ně teku .








A pak vystoupila posádka :rasta: a chtěla tančit ...








Jenže jim vypli slunce :(
Hlava
Pokus č. 1 Finále .






Tak takhle to vypadá dneska 13dní po poslední fotce , orval sem listy aby byly videt sekundární větve . Zalejváno jen vodou , nejak sem se stim nebabral a tady výsledek .








Tady pohromade , metla , led a zarivka










jednotlivě metla , nakonec se to pěkně vytáhlo , možná kvuli vejšce od světla ale to měli věchny 3 přibližne stejnou . Nevyšší .












Ledka , je dobře videt hodně sekundárních větví . Nejnižší .












Zařivka , taky se udělalo hodně sekundárních větví a celkem pravidel ně , vejška neco mezi :D
growLED.eu
Zdravime vsetkych
Dakujeme Groweru a hlavne (ing) Hlave ze spustil tento TEST, ktory ako verime a dufame bude velmi uspesny.

Prajeme vela zdaru a cest praci.

growLED.eu
Hlava
citace:
Původní příspěvek od xpapousek
2 Eco, Jokerrr, growLED.eu: si pište do karmy tohle, vod toho tu je! Nevim kdo se ma pak jen kvuli takovym jako vy prodírat 10 strankovym tematem!



..hehe díky kolego :p: , jsem to chtel napsat ješte ráno ale už jsem měl dost , ale klidně pište relevantní dotazy , ja je pak proberu , a s citací na ně odpovim , jinak si to tady samo promažu , později .

...xpap ,ty woe :D :D growLED.eu mi to světlo zapůjčili tak jim ten přispěvek na prvni straně nechám :p: jinak díky všem za podporu , budu se snažit aby to stálo za to :rasta:

thx Hlava
Hlava
Airpoty jsem naplnil přeně jak sem psal tady až po okraj s tim že u krajů bylo médium zároveň s hranou kontejneru a uprostřed zhruba o 2cm níže kvůli "miska" efektu aby se zalivka nerozlejvala do stran , u Air-potů do děr . viz fota .


To jsem udělal u všech kontejnerů Airpot a teku .


Air-pots all-mix .








Air-pots kokos .









Teku kokos a ...............all-mix sem nejak zapoměl nafotit bez , ale to nevadííí :p: vlevo dole se můžete podívat na velmi důležitého pomocníka každeho growera , zde v provedení modrá .








Miska kokos









Miska all-mix , všichno chápou o čem sem mluvil :D , no moc velký v tom rozdíl není ale pro jistotu .
Hlava
Tak jakmile jsem naplnil všechny kontajnery co šly , tak se zase objevila posádka HBčka a obsadila pozice .






Nejdřiv nejzdatnější z posádky obsadili , air-poty zaplněné výživnym all-mixem .








Odhodily veškerej stud a odhalili se :eek: , pozor přiští fotka je porno !!! :p:









Odhalené kořeny , hmm pěkné C99 x NL









Pak se otevřela země a ....je to je odjinud , ale hodí se to .









.....posádka naskákala do děr :D:D
Hlava
A pak sem je zahrnul odhrabanou hlínou pořadně udusal "do tvaru misky" a zalil tak aby se co nejvíce prolil celej kontejner , takže sem jsem nalil do každého 800ml odstáte vody s 1ml/L fish mixu .






Takto .







Tak a už nikam cestovat nebudou .








...ješte kořeny all-mix , C99 x NL .









Chronik all-mix .
Hlava
To samé se opakovalo postupně u skupinky koko air-pot , nebyla taková tlačenice , jako u výživného all-mixu :p:















Tady o5 dole bez :sun:










Díra v kokosu ....











....hmmmm , přesná :biglaugh:










A už tam sedí , jak prdel na hrnci .


Hlava
Zahrabat , udusat , zalejt , jo a nafotit !! Dle mých záznamů jsem jim namíchal koktejl z GHE flora series 3složky po 0,7ml na litr , do každeho potu putovalo 0,7litr tohoto mixu u 600ml sem přestal lejt , počkal , vytekly 2-3kapky a dolil , zase par kapek a oka .











Grupen foto .













Kořeny kokos Woodoo x Chronik











Kořeny kokos C99 x NL









Kořeny kokos SweetMendoBOG
Hlava
Na první fotce je zástup stěžovatelů ktere se nedostaly do nových provzdušnených rezidencí , zbyli na ně menší kamrlíky hranateho tvaru a bez okysličovacích děr ;)









Nejdřiv od pohledu hezčí partička v allmixu , šup šup .






















A nakonec "ošklivky" v kokosu které zbyli , šup s nima do většího ,
Hlava
Uff, tak přesazeno a to se stalo přesně 23.3.2011 mezi 12:20hod až 0:04hod v noci , 42kusu kytek ve 2 různých médíi a 2 rozdílných kontejnerů . Celkem sem se na tom zadřel ale vypadá to moc pěkně , všechny kytky po přesazení sem změřil a zaznamenal jejich velikost v den přesazení z klon-kelímku do final-kontejerů pro dalši pozorování .

Rozhodl sem se dělat report , každych 5dní , aby byl trochu vidět nejakej progres na kytkach , budu je i měřit výsledky postupně zveřejním tady . Samo pokračuje taky zaroveň pokus č. 1 kde denně fotim průběh růstu stejného druhu pod 3mi různymi světly , předem upozorňuji že se to bude týkat jen růstu , až to přepnu pod LEDkou pudou tam společně všichni 3kusy , jen pro doplnění je to Ed Rosenthal Super Bud .

Tak Společne foto osádky pod 300W LED Sluncem na slunochodu :D slunce vpravo.







Slunce vlevo :p:









Celkový pohled , ješte jsou na sobě co nejbíže , jsou maly tak tolik místa nepotřebujou.






Pohled na měřáky , sleduju 4místa , kde se liši teplota kolem 1,5°C a vlkost rozdil 10-15% , na fotce vpředu 24,9°C a 77%vlhkost a vzadu je 25,1°C a vlkost 71% , tak nějak to lítalo přes den . na všech měřícich bodech .

Od přispěvku 11 to byli fotky všechno ze 23.3.2011 , den přesazení .








Tohle je o 1 dny pozdeji 24.3.2011.





Hlava
Také 24.3.2011 . Levá strana .













24.3.2011 , pohled shora .













A to je dneska , 25.3.2011 vlastně včera jen foceno asi 10min po půlnoci po zhasnutí , dal sem jim postřik Fish mixem 1ml/l a dobrou noc .










Levá strana .







Detail na konec a jdu spát :afro: krásně strávený večer hmmmm.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od alpa
air pots to je to co oc tu bezi LED je fail :D tje jasne:D ok troll off
pak dlt pls;] co ty spodky tech airpots nepropada moc ta hlina;[? zda se mi ten spodni cast celkem ementalova^^ uvazuju dat dolu mensi vrstvu hydrotonu ?!?! [12,5l airpots ] nazor/zkusenosti ;] dekuji


Hele dík za super popis tvých zkušenosti s LED světlem , jinak ja sem ti odpověd napsal 13minut dřiv než jsi se zeptal , klikni si sem , nerad to řikám ale k**va ja sem dobrej hehe. :rasta: :cool:

Dobrou noc/ráno všem Hlava
Hlava
Porovnání světel

Než jsem to spustil tak musel sem HB mezi sebou prohodit , měl sem chvili možnost mít světla chvíli vedle sebe , na prvnim fotu je jak to visí vypnuté , tady je video jak se to zapíná oproti 400W Lumateku pro ty kdo ho prošvihli na první straně :D

KLIKEJTE NA REKLAMY U VIDEÍ , PŘISPĚJETE NA DALŠI VIDEA , DÍKY










Dalši foto je to vyfocený vedle sebe metla s HS , blik .












Pak sem mezi to dal krabici aby se světla nepřekrejvala . Bez HS .








A tady jednotlivě , nic sem neměřil , jen aby byl videt nějakej rozdíl mezi LED a Metlou . Bez HS .



.....
Hlava
Update #1 23-29.3.2011 měřeno a foceno vždy na konci updatu tj. 29.3

citace:
Původní příspěvek od schurulz
zdravím mám dotaz,ze začátku jsi uvedl že je LED světlo pomněrně hlučné,je možné spát v místnosti s lampou LED,co si myslíš o použití LED například v paneláku,nehrozí riziko prozrazení kvůli vysokému hluku???


Ano , ale jak sem také psal "První dojmy" takže to bylo hned poté co jsem to zapojil a čuměl do toho z půl metru :D ted po pár dnech jsem si zvykl a vlastně moc hlučny to neni , je to jako komp se 400W zdrojem ;) Asi tak .

Na fotkách je první update po 5ti dnech , kytky v Air-potech v kokosu . Jsou trochu podýživené , holt kokos :D , musim tomu pridat na hnojení a častěji . Takže hned dostali každá nášup v podobě 250ml zálivky se GHE flora series 3složka 0,7ml/L až to z nich teklo , nechat pár minut odkapat a zpatky pod slunce .



Tady shora .





No tady už to vypadá lépe , Allmix je lehce předhojenej , sice tam pišou 2,4EC na pytli ale toho bych se nebál , hned při přesazení dostali 1ml/L Fish mixu a jsou spokojené . Viz foto , je vidět že shora jsou už vyschlé , tak je bylo potřeba taky zalejt , opět 1ml FM na litr stačí , přište už dostanou víc . Zalito á 500ml .









A ješte shora ...









a společně ,

Zadní řada , zleva , druh výška .

C99xNL 20 - SA 17 - WxCh 23 ------------- C99xNL 20 - SMBOG 21 - SA 17


------CH 17 - UPP 20 ------------------------------- CH 14 - WxCH 19








Hlava
Update #1 23-29.3.2011 měřeno a foceno vždy na konci updatu tj. 29.3.



A zde ješte teku posádky , zde prvni All-mix team , je vidět že se pěkně chytli a jedou si .








...a tady zvrchu , horní řada
Woodoo x Chronik 24 , Chronik 15, Columbian Gold x El Nino II 18, C99xNL 21 , Woodoo x Chronik II 22

Prostřední
Woodoo x Chronik I 22, Woodoo x Chronik II 20, Woodoo x Chronik I 23 , Columbian Gold x El Nino 19, Columbian Gold x El Nino 20

A jedna samostatně vepředu , Columbian Gold x El Nino II 19




Tady bandička teku-koko :p: , taky jedou nebojte , jen sem par listů orval co byli více žlutý než by měli , důvody jsem psal výše .....









Shora :)

Hlava
Update #1 23-29.3.2011

Tento tyden sem měl sraz s kolegou Sar , na žižkově kvůli předávce semínek z mé soutěže , tímto zdravím :) a chvíli jsme pokecali , došla řeč i na LEDky , oba jsme se schodli na tom že to může být dobré světlo ale problem může paradoxně způsobovat nizká teplota a tím velmi pomalé vysycháni pěstebníhho média - odpar . To mi připomělo to že vůbec sem nezalejval teku kontejnery s All-mixem ktery i po 6ti dnech byl pořad nacucaný jak houba . Takže co s tim , zvýšit teplotu , trochu ubrat na vlhkosti , dát níž světlo a nakonec kytky dát do vzduchu , jak ? Teplotu vejš sem docílil otočením knoflíku na regulaci u ufa , trochu ubral , vlkhkost , to sem jen přenastavil zvlhčovačku ze 70ti % na 50% světlo se přibližilo po té co jsem kytky postavil na kostrukci z otočených teku kontejnerů a dvou spojenych desek . Tím sem je dostal do vzduchu :D Ješte ofuk sem přenastavil aby nerozfoukával vzduch do stran ale aby foukal přímo na hranu prvních květníků a tím se proud vzduchu dostal zčásti na kytky a taky ofukoval spodek kontejnerů teplejšim vzduchem co je boxu , takto se mi povedlo trochu zvednpout teplotu na cca 25stupnů oproti 23co tam byly . Ano psal sem v prvnim přispevku že se teplota nezměnila ale v boxu kde sem to měřil poprvé byly zaroveň ješte klony pod 9x21W , tak proto vyšší teplota .

Měření 23-29.3.2011
Místo 1 teplota od 20,9 do 26,5°C vlhkost od 37 do 67%
Místo 2 teplota od 21,1 do 25,2°C vlhkost od 41 do 69%
Po odečtení hodnot min/max resetováno.



Tak ješte kratce k pojezdu , je nastavenej že z jedny strany na druhou prejede za cca 60sec , na koncích se zastavuje cca na 16-17sec , takže když to rozdelim na 3časti ktere jsou nejvic osvětlene viz fota , tak se každe časti světlo zdržuje kolem 20sec , tedy celkem rovnoměrně , myslim :teef: :rasta:




Slunce vpravo










Slunce uprostřed







slunce vlevo , no ješte sem doraz oproti fotce posunul trochu ke středu , ale už jsem to nevyblejsk .


Hlava
Update #2 30.4. - 4.4.2011


Měření 29.3. - 4.4.2011
Místo 1 teplota od 20,0 do 28,3°C vlhkost od 39 do 75%
Místo 2 teplota od 20,6 do 26,6°C vlhkost od 42 do 75%
Po odečtení hodnot min/max resetováno.









Kokos Air - pot zalito á 500ml , 2ml/L Atazyme











All - mix Air - pot zalito á 500ml , 2ml/L Atazyme



















Pohled na celek.

Hlava
Update #2 30.4. - 4.4.2011

Posádka v teku All - mix zalito á 300ml 2ml/L Atazyme


Pohled zepředu










Pohled shora .










Tady pohled zpravé strany když sem je nacpal z5 ....










.....a tady z levé .










Tady nějak celek ...:D









Chtel se sem dát nějaké vychytávky co jsem si vyrobil ale bylo by toho moc věcí v jednom trýdu tak sem to udělal samostaně , KLIK SEM a jste tam , Hlava
Hlava
Update #2 30.4. - 4.4.2011 měřeno a foceno vždy na konci updatu tj. 4.4.








Tady ješte po zhasnutí , levá a pravá strana .














Tak tady jednotlivě , zleva nahoře Allmix posádka Ultimate Power Plant 26 , C99xNL 27, Satori 22 , Chronik 21 , Woodoo x Chronik 29


...pod nimi , zleva kokos , Woodoo x Chronik 23, Satori 19 , Chronik 19, C99xNL 24 a SweetmendoBOG 25




Tak tady posádka v Allmixu a 3,6teku , zleva , Woodoo x Chronik I 27, Woodoo x Chronik II 25 ,Chronik 21, Woodoo x Chronik 28, Columbian Gold x El Nino II 23, Woodoo x Chronik I 26


...a druhá řada , Columbian Gold x El Nino II 23, Columbian Gold x El Nino 27 , C99xNL 26 a ješte jednou ta samá , Columbian Gold x El Nino 26, Woodoo x Chronik II 26


Tak a tady teku koko :D , zleva první řada , Ultimate Power Plant 26 , Sweet tooth 3 - I 20, Woodoo x Chronik II 26, Columbian Gold x El Nino II 22, Hedgehog 19 ,Columbian Gold x El Nino 20, Woodoo x Chronik I 23

Prostřední řada , C99xNL 27 , Columbian Gold x El Nino I 30, Columbian Gold x El Nino 20, Chronik I 20 ,Columbian Gold x El Nino II 28, SweetmendoBOG 24, Columbian Gold x El Nino I 30

Spodní řada , Woodoo x Chronik 21 , Sweet tooth 3 26 , Hedgehog I 25, Woodoo x Chronik II 23 , Columbian Gold x El Nino I 31 , Woodoo x Chronik I 23, Columbian Gold x El Nino II 26


Tak to už jsou jednotlivě modelky, čislovka za názvej označuje velikost v centimetrech od média každé kytky zvlášt .







Hlava
Update #3 5.4. - 9.4.2011


Měření 5.4. - 9.4.2011
Místo 1 teplota od 21,9 do 26,2,0°C vlhkost od 54 do 78%
Místo 2 teplota od 20,0 do 25,9°C vlhkost od 52 do 89%
Po odečtení hodnot min/max resetováno.

Posádka air pots kokos zepředu.




Shora.

C99xNL - SMBOG - SA


........CH - WxCH







Posádka air pots all mix zepředu .¨






Shora



C99xNL - SA - WxCh


........Ch - UPP







Pohromadě , vlevo Allmix .
Hlava
Update #3 5.4. - 9.4.2011




Zde 11kousku v teku allmix , zepředu .






...a tady zvrchu , horní řada
Woodoo x Chronik , Chronik , Columbian Gold x El Nino II , C99xNL , Woodoo x Chronik II

Prostřední
Woodoo x Chronik I , Woodoo x Chronik II , Woodoo x Chronik I , Columbian Gold x El Nino , Columbian Gold x El Nino

A jedna samostatně vepředu , Columbian Gold x El Nino II








Nazávěr , 21kousků v kokoteku :D je tam tohle Ultimate Power Plant , Sweet tooth 3 - I , Woodoo x Chronik II , Columbian Gold x El Nino II, Hedgehog ,Columbian Gold x El Nino , Woodoo x Chronik I , C99xNL , Columbian Gold x El Nino I , Columbian Gold x El Nino , Chronik I ,Columbian Gold x El Nino II , SweetmendoBOG , Columbian Gold x El Nino I , Woodoo x Chronik , Sweet tooth 3 , Hedgehog I , Woodoo x Chronik II , Columbian Gold x El Nino I , Woodoo x Chronik I , Columbian Gold x El Nino II a to přesně ale kterej je kterej se podívejte na dalši fota , kde už jsem umístnil popisky kmenů přimo do fotky tak je to jednoduší pro idetifikaci :p:






tady shora .







...a jedna zblízka ...
Hlava
Update #3 5.4. - 9.4.2011






Nějaké fotečky , jo to světlo nesvítí tak málo jen sem si něco nastavil blbě na fotaku :rip: no roste to roste :D co jinýho :D
Hlava
Update #3 5.4. - 9.4.2011 měřeno a foceno vždy na konci updatu tj. 9.4.

Hola , tak jak sem avizoval , už sem mi podařilo implementovat popisky druhů do fotek , díky programu Picasa , takže horní řada o5 All mix , jen velikost.

29,30,26,25,30.
27,23,23,29,30.
Spodní řada kokos.



11 kousků a teku all mix

30,30,25,31,28,31.


29,32,25stejný jako nahoře,31,28,28.



21kousků kokoteku :D

30,26,29,27,25,37,28


32,37,25,25,38,28,26


27,23,29,27,38,28,33





Left side .








Right side , :cox:














Hlava
Update #4 9.4. - 14.4.2011

Měření 9.4. - 14.4.2011
Místo 1 teplota od 20,0 do 27,0,0°C vlhkost od 47 do 90%
Místo 2 teplota od 21,4 do 26,9°C vlhkost od 50 do 83%
Po odečtení hodnot min/max resetováno.






Shora.

C99xNL - SMBOG - SA


........CH - WxCH








Posádka air pots all mix zepředu .








Shora



C99xNL - SA - WxCh


........Ch - UPP








Pohromadě , vlevo Allmix .


Tak tady jak dopadl pokus č. 1 a jedeme dál...

Hlava
Update #4 9.4. - 14.4.2011

Zde 11kousku v teku allmix , zepředu .










...a tady zvrchu , horní řada
Woodoo x Chronik , Chronik , Columbian Gold x El Nino II , C99xNL , Woodoo x Chronik II

Prostřední
Woodoo x Chronik I , Woodoo x Chronik II , Woodoo x Chronik I , Columbian Gold x El Nino , Columbian Gold x El Nino

A jedna samostatně vepředu , Columbian Gold x El Nino II








21kousků v kokoteku :p: je tam tohle Ultimate Power Plant , Sweet tooth 3 - I , Woodoo x Chronik II , Columbian Gold x El Nino II, Hedgehog ,Columbian Gold x El Nino , Woodoo x Chronik I , C99xNL , Columbian Gold x El Nino I , Columbian Gold x El Nino , Chronik I ,Columbian Gold x El Nino II , SweetmendoBOG , Columbian Gold x El Nino I , Woodoo x Chronik , Sweet tooth 3 , Hedgehog I , Woodoo x Chronik II , Columbian Gold x El Nino I , Woodoo x Chronik I , Columbian Gold x El Nino II a to přesně ale kterej je kterej se podívejte na dalši fota .






tady shora . V podstatě shodné s příspevkem č 28.
Hlava
Update #4 9.4. - 14.4.2011 měřeno a foceno vždy na konci updatu tj. 14.4.

All mix , jen velikost.

35,35,30,29,35.
30,25,27,33,35.
Spodní řada kokos.




11 kousků a teku all mix

37,39,36,35,41,25.


39,38,31,38,36,35.



21kousků kokoteku

33,43,45,35,43,48,38


35,30,37,50,38,50,35


40,43,35,45,40,38,38.
zmereno o dva dny pozdeji .




Tak tady jak dopadl pokus č. 1 a jedeme dál...



citace:
Původní příspěvek od Soil
nevadi Ti že kytky vpravo když je slunce vlevo /a naopak/
jsou prakticky potmě?


No prakticky ve tmě bejt nemůžou to bych v tom HB musel zhasínat , v HB je stále světlo , jen se posunuje ze strany na stranu , což by mělo osvítit více částí kytky než když je světlo statické . Tak se to děje i v přirodě , světlo svíti ráno z boku , v poledne seshora a večer z boku , takže s pojezdem tento cyklus udělaš za den BEZ tmy x krát za den , navíc si myslim že kytka to vídí tak jako by ti nekdo mával baterkou z metru před očima zleva doprava , co bys viděl , na jedny straně světlo a na druhy tmu ? Myslim že budeš videt bílou čáru zleva doprava a máš oči , kytka nemá . Ale to je jen teorie , uvidime co ukaže praxe :D

citace:
Původní příspěvek od Dolfa
Nevadí, v podstatě to funguje tak, jako by připluly mraky v přírodě. Ale když jsem koukal na výnos takhle na netu tak já nevím. Hlava asi ví proč to takhle má a nebo ještě něco zkouší.


Pojezd je hlavně od toho aby ti šetřil elektriku a "udělal" trochu větši výnos se stejnou spotřebou , všiměte si závorek u slova udělal jo ? Sám to pojezd neudělá , je k tomu potřeba ješte šikovný grower :D .


Jinak jste si všimli že jsem do Update 1-5doplnil velikosti a popis jednotlivých modelek :sun:


Odpovim na nejaky dotazy co se objevily v karmě apd .

Vyšší spotřeba , no poptal sem se po tom vzhledem k tomu že tady mam neco kolem 240V a více , tudíš přepětí , proto může bejt taková spotřeba ale to si ješte prověrim :D Asi seženu nějakej přepětovou ochranu nebo neco přes co bych to ješte přeměřil . Snad je to tím :D

Žluté listy , no :D sem lehce podcenil kokos , dělal sem s nim před asi 6ti lety naposled :D tak sem jaksi zapoměl na větši dávku hnojek , no bylo to hned vyřešeno a jak je zadalšich fotek vidět , listy jsou všechyn pěkně sytě zelené , jen rozdily v barvě u jednotlivých druhů/phenotypů .


Dále , dneska sem si konečně vyzvedl Flower Dragon na zkousku , děkuji spol. Naarden, s.r.o za vzorek , budu se snažit ukazat viditelný efekt :cool:

Dále musim ješte rozmyslet to hnojeni v květu , kokos bude GHE , All - mix Biobizz vs Plagron ? Na květ sem si pořidil PK 13-14 od ATA (n-p-k 0-17-18) a již výše zmiňovaný Flower Dragon . Uvidíme :p:


Jinak už od přesazení je to 22dní a už mě ten růst začina pomalu nudit :eek: takže pomalu uvažuji o přepnutí ale obavám se abych z toho neměl trpajzlíky v XXL-ku :D takže ješte nejakej den počkam ....díky že jste to ješte vydrželi číst , ja jak pořad pišu tak už jsem asi 3hodiny nehulil musim to rychle napravit :rasta: Hlava




...ty voe 5 ráno , to mam deska celej den litaní s klackama ,no jdu to balit....
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava


All mix , jen velikost.

35,35,30,29,35.
30,25,27,33,35.
Spodní řada kokos.




11 kousků a teku all mix

37,39,36,35,41,25.


39,38,31,38,36,35.



21kousků kokoteku

33,43,45,35,43,48,38


35,30,37,50,38,50,35


40,43,35,45,40,38,38.
zmereno o dva dny pozdeji .





Tak dneska sem to změřil a nejmensi maj 30cm a největší 50 ale ty jsou jen 3 jinak kolem 40cm tak si řikam že bych to měl přepnout , ale nevim jak moc se to pod tou ledkou vytáhne , no dneska rano se na to podivám a uvidim :rasta: Jednu CGxEN jsem při nejaky manipulaci ulomil vršek kytky asi 5cm , tak je to druhá kterou sem nechtěně zaštípl , no ale to nevadí :wink:

Jinak kokos každej 2den zalivka , Air pots 500ml , teku 400ml ,GHE Flora series 7/7/7 ml/10l + 1ml/10l Ataclean, hlína jsem zalejval naposled před 8mi dny , ted večer když sem zalejval kokos sem to kontroloval a když sem pichnul prstem do hlíny tak pořad vlhkost , pod sodíkem by byli po osmi dnech po smrti :D je to ale tak akorát , zejtra všechny dostanou pořadnej průplach , budou se chystat na změnu :vampire:
Hlava
Update #5 18.4.2011 konec růstu .

Dnes sem koukal do kytek a rozhodl sem dneska ukončit fázi růstu a přejít ke květu , počkal sem chvíli před zhasnutím a prohodil sem světlo a pojezd na kabel kde je režim 12/12 takže dneska se to nerosvítí jako obvykle v 5:59hod ale až v 12:00hod a zhasínat se bude v 00:01hod , ofuky jsem zatim nechal na 18/6 stejně jako zvlhčovačku , ventilace běží nonstop , jen ji přes tmu stáhuji na 1/3-4 , po rosvícení přidám , podle počasí a teploty . Dneska jsem taky prolil všechny kusy v All - mixu které to vyžadovali , viz minulí post . Jelikož to přepínam tak sem je proplách pořádně teku o obsahu 3,6l dostali po 1,5l čistý 24hod odstátý vody a Air - potech po 2 litrech , zitra čeká velkej průplach kokoteku , 21ks a pak koko - air , při přepnutí je to dobré udělat . K tomu jsem přikoupil druhej ofuk , zejtra ho pověsim naproti aby to pořádně cirkulovalo a mávalo s kytkama protože čim tlustější klacky tím tlustější palice ,....teda aspoň doufám:p: ofuky budou pak za květu pojedou nonstop , dneska nastavim.

Taky trochu sebekritiky , jak je vidět na pár fotkách tak sem hnojení jel celkem na hraně :p: na zhruba 4kusech se objevily nejdřiv zkroucené listy dolů do sebe a pak nekróza , viz fota , to dle mého názoru značí že jsem je krmil vice než bylo třeba a málo proplachoval . Naštestí to je jen na 4kusech což z 42ks je celkem zanedbatelné , ostatní jsou v parádní kondici :leaf: , vzhledem k tomu když jsem si to chtěl zkontrolovat kolik tomu vlastně nakládam tak sem hledal , pH a EC metr kterej sem kdysi někam založil , ale neuspěšně , pak mě napadlo že jsem ho asi někomu na chvili pujčil , nebo co , no už prostě nejsou , což ve mě vyvolalo lehkou paniku protože jsem si uvědomil že jsem ty věci použil naposledy cca před 4mi lety (zhruba) za tu dobu jsem kvetl asi 10x z toho 4x venku a myslim že ůspěšne , matky frčej v poho , jelikož individuální zalivka podle oka , tak sem nějaky "čísla" neřešil , to prostě vidim, howk .

No ale jelikož je to on-line tak sem přece jen pro serioznost testu a nechtíc si trhnout ostudu :sun: radši objednal Univerzální měřič EXTECH ExStikt EC 500 kterej se mi celkem zamlouval , rozhodoval sem se mezi timto a Hanna combem s tim už sem ale dělal (spokojenost) tak zvítězila zvědavost nad něčim novym.

Jak je vidět na fotkach je to vlastně jen 5 poškozenejch listů , což se mohlo stát že sem je omylem v pruběhu růstu zalil více něž bych chtěl , což k ohledu k ručnímu zalejváni pochopim , zalejt jednu kytku 2x ze 42ks neni problem :D

Konec růstu - shrnutí

Počet dní - 23.3.2011 přesazeny klony do květníků , dnes 18.4.2011 tj 26dní 18/6 ,počítám li pobyt jen ve součaných kontejnerech - air- potech , předtim ješte 10dní zakorenovali v 6x6x7 kelímkách . Budu to počitat oboje , rozepíšu , aby nebyli dohady :wink:

Teplota - vlhkost

Jednotlivé hodnoty jsou v updatech , tady jen shrnutí :

Teplota - °C min 20,0 průměr 20,662 , °C max 28,3 průměr 26,573 , průměrná celkově 23,556 °C
Vlhkost - min 37% průměr 45,25% , max 90% průměr 78% průměrná celkově 61,625%

To jak ve dne i v noci .

Velikost

Jednotlivé hodnoty jsou v updatech , dneska ještě vše přeměrim a dodám , spolu s fotkama při přepnutí .

Na růstu použito , Allmix - Fish Mix - Bio Heaven - Atazyme . Kokos nejdříve Atami coco A + B , hned však změněno na Flora series od GHE - Atazyme - misto toho nově Ataclean , vše pravidelně proleváno čistou vodou proti zasolení .

Postřik jen Fish Mix zhruba jednou týdně .

Ted musim akorát konečně roseknou jak budu hnojit za květu , mam tady více druhu hnojiv (plagron , biobizz , atami) pak Flower dragon ,pro ten musim vybrat nějaky stejny kusy do páru pro porovnání , ostatní stimulatory květu a různé boostry vynecham budu tam lejt jen základ a na podporu květu mám PK13-14 od atami a na konec pro všechny ripen od GHE , tak uvidíme :D





Hlava
Update #5 18.4.2011 konec růstu .

Tak ješte nějaky lepši fota :sun:



Levá strana.










Pravá strana , je vidět krásně světle zelenej SMBOG , uplně se dere za světlem :D









Co ? ....až na těch par listu vypadaj zdravě ne ? :D:D










.....










Tlustej klacek ...Hedgehog ....


...zatim čau :rasta:


















Hlava
Update #5a :D 18.4.2011 prvni den květu .

Tak , všechny v kokosu dostaly průplach po 2litrech odstátý vody s 1ml/10l Ataclenu , každou zvlášt sem posadil na kybl se sejtem a postupně zalil .Každá nějakou chvili odkapávala tak když sem začal po 21hod , skončil sem v 23:30hod , taky sem to přeměřil ale nenafotil , to udělám zítra . Velikost taky zítra dneska si dám klídek a pustim si nějakej pěknej film (1.radost) :D:D a loknu něco lahodného moku :wink: dneska sem si udělal radost(2.radost) nahodou sem byl v obi a v akci tam měli 5ti litrovej postřikovač Gardena za 585kč :eek: tak sem ho hned čapnul , jelikož strarej začal pred asi měsicem téct a pred 3mi dny sem s nim praštil :satan: , sloužil dobře celych 5let , jak mi řikali v hydroponicu , nekecali , když mi to tvrdily a ja tenkrát za starej dal přes 500, tusim . Vyzkoušim a dám vědet , ted to jdu odšpuntovat po více než 3měsíční (skoro) abstinenci , :winner: tak na květ :flower::flower: Hlava
Hlava
Update #6 19.4. - 25.4.2011

Tak první věc , update bude co 7dní , po 5ti dnech toho bylo moc :D takže dneska je první tejden květu , všechny dostali průplach , viz mimulí přispěvek , dneska sem jim přiložil , dostali GHE G15/M10/B6 ml/10l (EC 1,3) pak sem ješte přidal TopMax a Bioheaven po 2ml na 1litr a EC se zvedlo na 1,8 , tak to dostali všechny v kokosu , v hlině jsou ješte po proplachu dost vlhky dostanou dneska večer , jo zbytky zalivky co protekly měli EC 0,8 . pH bylo 6,4když sem to tam lil a když to šlo ven tak 6 , pH sem neupravoval , je to celkem v "normě" , ted když sem si pořidil novej strojek , tak to budu upravovat :D Jo pro uplnost EC čisty vody 0,3 a pH 6,9.

Flower Dragon

Tak tady představení 6kousků kteři projdou testem Flower Dragonu , tedy 3 páry , kytek

Hedgehog , č. 1 a 2










Columbian Gold x EL Nino pheno I č. 3 a 4

















Columbian Gold x EL Nino č. 5 a 6

Jeden z vybraných z páru dostane FG a druhej ne , uvidíme na konci zda poznáte jestli tam bude rozdíl , sám sem na to velmi zvědav :D


Jinak jak sem sliboval fotky tak sem je nestihl , jen sem to změřil tak to sem dám zejtra / dneska komplet , dobrou noc : :punk:
Hlava
Update #6 19.4. - 25.4.2011

Měření 19.4. - 25.4.2011

Místo 1 teplota od 20,3 do 26,5,0°C vlhkost od 43 do 85%
Místo 2 teplota od 20,5 do 26,0,0°C
Po odečtení hodnot min/max resetováno.

Posádka air pots kokos zepředu.





Shora.

C99xNL - SMBOG - SA


........CH - WxCH







Posádka air pots all mix zepředu .¨






Shora



C99xNL - SA - WxCh


........Ch - UPP



Dneska zalita zhruba polovina v Allmixu , nějak se tomu nechce vysychat , no snad tomu pomůže trochu čersvého vzduchu více kterej tam pustim pres boční vstup , taky sem pověsil druhej ofuk naproti prvnímu a jede , nečekal sem že stejnej krám bude za 30dní na stejnou rychlost skoro o polovinu pomalejší :eek: ale to je jedno , druhej dáme na víc :sun: když sem ho věšel tak sem si oveřil jak precizně fungujou Murphyho zákony :D při utahování šroubu do větráku sem použil blbé kombinačky (místo abych se zvednul a došel 4m do kufru pro správný klíč) ty my sjeli ze šroubu (netlač na to vole , nebo .......AUUUU) a jako na sviňu skusli konec mého palce ( na kterých sem si včera trochu více zastřihl svoje pěstované nehty ) , jinak by sjeli po nehtu a nic . Takže pěkná štenice pod kůži , aby to nebylo vše je přesně v mistě na ktery tlačim když balim nebo šktrám zapalovačem , no 5x hurá panu Murphymu :D:D a mě jebne :D:D .

Ale z5 ke kytkam. Čast v allmixu dostala , Plagron Terra Bloom 5ml/L (EC1,3)+ BioHeaven a TopMax á 2ml/L (EC1,5) + pk13-14 á2,5ml/l (EC2,4) ...snad sem to nepřehnal :)

HurricaneGeorge , jo jak sem psal , sem sám zvědav jak to dopadne . :rasta:

citace:
Původní příspěvek od HurricaneGeorge
FD aplikoval pouze jednou něco kolem 14. dne květu ale ve vyšší konc. než 3ml/L (snad 6ml/L) - EC se zvedlo o 0,1 (viz. databáze změn EC v podpisu).


No to tam nalil celkem pozdě , má se to zalejvat celej druhej tejdnen v květu pak už ne a jestli tomu naložil 2x tolik než se má tak se nedivim že pak normálńi zalivku ta jedna nepobrala :D to asi nebyla náhoda , měj se Hlava











Hlava
Update #6 19.4. - 25.4.2011

All mix , jen velikost.

42,42,37,38,42.

38,32,36,42,43. Spodní řada kokos.



11 kousků a teku all mix

41,40,38,46,44,43.


44,47,xx,43,46,44.



21kousků kokoteku

47,43,43,48,43,52,44.

47,52,45,37,54,47,45.

45,42,45,42,54,44,48.


Jinak tady byl dotaz jek je hlučnej pojezd , tak sem to všechno natočil , nejvice řve notbuk kterej je naplno a je asi metr od boxu , vše ostatní je v podstatě potichu :p:
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava
Ted musim akorát konečně roseknou jak budu hnojit za květu , mam tady více druhu hnojiv (plagron , biobizz , atami) pak Flower dragon ,pro ten musim vybrat nějaky stejny kusy do páru pro porovnání , ostatní stimulatory květu a různé boostry vynecham budu tam lejt jen základ a na podporu květu mám PK13-14 od atami a na konec pro všechny ripen od GHE , tak uvidíme :D


Tak prvnich 10dní květu za mnou , jak již napovídá citace hnojení se definitivně rosekl po přepnutí na květ a to takto , Allmix , Plagron Terra Blomm + TopMax + BioHeaven + pk 13-14 , dneska tuto kombinaci dostala část v Allmixu v poměru Plagron 5ml/l + TM a BH á 2ml/l + 2,5ml/l pk 13-14 , vysledné EC 2,1 . Plus 1kus navíc 3ml/l Flower Dragon .

Kokos , GHE Mikro + GHE Bloom + TopMax + BioHeaven + pk 13-14 , v poměru Mikro 10ml/10l + Bloom 5ml/10l + TM a BH á 2ml/l + pk 13-14 2,5ml/l vysledné EC 2,2 , v teku á 750ml v Air pots á 1l . Plus 2kusy navíc 3ml/l Flower Dragon .
EC na odpadu 0,62.

Původně jsem chtěl porovnat nějaké hnojky mezi sebou ale to bych se zbláznil a celej den jen michal hnojky :p: .

Jinak mám pro vás menši překvápko , jelikož do skladu growLED.eu dorazila novinka a to SPECTRA 500W tak po krátké domluvě už dneska od 11hod vysí a od 12hod svítí u mě v boxu , takže 25dnů na růst , 8dní květ pod 300W a ode dneška , den 9tý , to je pod 500W , zatim sem to pověsil asi 80cm nad kytky aby si zvykly a zejtra to dám na nějakejch 35-40cm nad vrcholky , ještě uvidim zitra .

Jinak dneska krom jedné už maj všechny celkem pěkné chlupy , těste se na update č. #7 :rasta: zdar
Midloch
Zdravím sleduji toto téma a moc se mě to líbí. Chtěl bych vyzkoušet až bude po záběru a budu mít čas objednat ledky a postavit na zkoušku nějaké menší světlo. Největší problém je právě sehnat vhodné ledky.

Ale zdá se, že tenhle problém by mohl být vyřešen. Našel jsem výrobce a kontaktoval ho a je ochoten poslat ledky 1W ve vlnových délkách 420,450,470,520,550,580,600,620,640[nm]. Diodi mají různou svítivost v daném pásmu cca 20-35lm a vyrabí se i 3w které začínají být rozšířeny hojně do vhodných vlnových délek.
Hlava
Jo ja mám ty 3W , jak píšou na tom webu 12+ unikátních vlnových délek. 3 Watt / 3 chipové LED. 90° úhel osvětlení.

citace:
Původní příspěvek od Bandita
ano svieti to ..
Nemyslel som to v zlom. To fakt nie :)
Len ci zatial pozorujes nejake extra zmeny, ci uz negativne alebo pozitivne voci HPS


A jak si to myslel ? Radši si přečti o co tady jde , nějaké změny nepozoruju , protože to s žadnym sodíkem nikde nesrovnávám , to jsi si spletl trýd .


citace:
Původní příspěvek od HurricaneGeorge


Ahoj, můžeš prosím uvést reálnou spotřebu tohoto panelu? a případně o kolik se zvedla teplota oproti 300W panelu. Díky a měj se

a vy ostatní tu neřešte blbosti a čekejte na výsledek :D



Dneska sem to měl na měřáku ale zapoměl sem to vyresetovat , tak zejtra ale spotřebu to má pod 500W , asi jak sem měril tu 300W tak nevim proč to mělo tolik , sned sem to blbě nezapojil :eek:
dostal sem to s us zasuvkou a tu jsem napojoval na naši tak snad sem to nějak neprohodil , no nakonec svítilo to :D:D Jinak teplota v boxu 23°C takže klesla o 2stupně což přisuzuju i mírnému ochlazení venku za poslední 2dny , ale jak sem psal v prvních dojmech že to topí, tak tohle skoro vůbec , jen cejtíš teplo tak 10cm pod světlem a 5cm z boku , nahoře je chladnej vzduch jinak nic :eek: je to uchlazeny lip jak ta 300W dle mého nazoru :D zejtra změrim tu elektriku a doplnim.

citace:
Původní příspěvek od xpapousek


No jaký maj diody výhody? To je přece jasné, jejich světelná účinnost (měřená v lm/W) se pomalu ale jistě překonává hodnoty vysokotlakového sodíku ale hlavne si můžeš sestavit jakékoliv spektrum podle toho jak barevny diody tam narves? To, že je nějaké spektrum pro nějakou kytku vhodnější (rychlejší fotosyntéza) je přece známo. pak smáznu ;)


citace:
Původní příspěvek od Bandita
Rychlejsia fotosynteza takmer nema nic spolocne s lumenmy, je to proces s CO2,ale ok, ak ta 500W LED da to co napr. 600W HPS uznam ze je o com, aj ked sam chcem skusit LED ale nie v takom rozsahu, pretoze tu nejde o spotrebu a ak niekomu ide o spotrebu tak nech sa pozrie najprv na cenu LED a ceny HPS, kedze je LED je 18x drahsia ako HPS podobneho vykonu.

Sam sa necham presvedcit a drzim place tomuto skôr pokusu ako demonstracii


No ani demonstrace ani pokus , TEST , je to test , nejdřiv je problem s cenou a pak je jedno kolik to žere , nejsou to stejný peníze ?? Jestli chceš diskutovat o tom jestli jsou ledky 18x dražši tak je tady od toho trýd , tak prosim tam navic za 2 roky budou ceny víc než poloviční a nikdo to řesit ani nebude , v roce 1999 sem kupoval komplet 600W skoro za 15tis , ted si ho seženu za 1500 .

citace:
Původní příspěvek od Bandita
caw hlava,pekne troska chorlave, ale uz vyzeraju zdravo.
ta ledka stoji kolko?? 1 825 EUR?, omg 50 litrov, to je na jednu dovolenku pre 2 osoby :D
vravis ze to huci ako jeden velky ventilator a hreje ako 400W, ake to ma este vyhody?
dik


Ješte k tomuhle , no hnojil sem to podle oka dost na hraně takže jenom 5-6listů z ticíce , teď už mám novej měřák (jak sem už taky psal) takže ted to mám plně pod kontrolou . Vyfotil sem je proto aby lidi co jim uschne jeden list na kytce tak ho hned fotěj a davaj do problému s listama , aby viděli že neni třeba panikařit když je jedne list na kytce uschlej , ale asi sem to tam už nedopsal no doladim později. K ceně sem se už vyjadřil a jak to huči ses mohl podivat v tohle přispevku kde je odkaz , chce to čist ten trýd :p: , takže jak sem psal první dojmy když se podivaš na to video , tak nejvíc tam řve notbuk . Jsem zhruba v 1/3 tak si počkejte na zavěr , na diskuzi pak bude prostoru dost .


A prosim vás , nepište mi PMka kolik sem pod tim udělal nebo jakej je výnos ,protože to fakt nevim a křištálovou kouli taky nemám :rasta:
Hlava
Tohle si přehrajte od 17té minuty :D:D:D
Hlava
Update #7 26.4. - 9.5.2011

Tak omlouvám se že jsem nedělal update tak jak bylo naplanováno ale nebyl čas :( moc věcí , klony na ven , hokej :D , technicka meho 20ti leteho povozu a jiné tak ješte jednou sory .

Hned začnem Flower Dragonem , jak sem psal , zacal sem s tim zalejvat 3kytky z vybranych 6ti kusů , jak vidite na fotkach zde zde , jsou kytky celkem naprosto stejné , tady v tom přispevku jsou o 20dní starši , Flower Dragon sem tam nalil 3x porvé 10den květu a předevčirem (18den květu) naposledy , k zalivce jen přidáno á 3ml/l .

Tedy 3 páry , kytek

Hedgehog , č. 1 a 2










Columbian Gold x EL Nino pheno č. 5 a 6
.....pozor sem je prohodil
















Columbian Gold x EL Nino I č. 3 a 4

Tak na těchto fotkach 1 a 3 je celkem vidět že jeden z páru dostal Flower Dragon a druhé ne můžu prozradit že to jsou sudá čisla 2,4,6 . U fota 2 vyškový rozdil neni moc vidět ale na fotce 4 je to vyfoceno zhora a je vidět vpravo trochu větši palička , neni to zase moc vidět ale rozdil tam je , upozornuji 20den květu , uvidíme později jak dál .

Ted už ale si dovolim tvrdit že Flower dragon zastavil růst na 2 ze 3 kytkách a květ je u všech 3 "decentně" větši než u kytek kde jsem nepoužil Flower dragon , kdo nevěrí at si porovná fotky , upozorňuji že jsem ho tam poprvé nalil před 10ti dny . Samo , budu to dokumentovat dál , ale jak vidíte rozdíl JE vidět .
Hlava
Update #7 26.4. - 9.5.2011

All mix , jen velikost.

47,45,47,45,46,

50,44,45,50,51, Spodní řada kokos.



11 kousků a teku all mix

48,51,46,47,52,49,


52,51,51,52,49,48



21kousků kokoteku

49,54,51,46,53,56,48,

54,51,52,51,53,55,56,

64,57,56,54,54,50,56
Hlava
Update #7 26.4. - 9.5.2011

Kokos .Shora.

C99xNL - SMBOG - SA


........CH - WxCH







Posádka air pots all mix zepředu .





Shora



C99xNL - SA - WxCh


........Ch - UPP


Měření 26.4. - 9.5.2011

Místo 1 teplota od 19,3 do 25,9,0°C vlhkost od 44 do 85%
Místo 1 teplota od 20,3 do 25,5,0°C



Tak sem si smazal fotku kokos - předek tak tady je 2x celek , palice na 20tej den moc nevypadaj , ale nektery modely se celkem předvaděj pěkně , mám par favoritů a pár kousku co půjdou z matkarny :D
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava
Dneska sem to měl na měřáku ale zapoměl sem to vyresetovat , tak zejtra ale spotřebu to má pod 500W , asi jak sem měril tu 300W tak nevim proč to mělo tolik , sned sem to blbě nezapojil
dostal sem to s us zasuvkou a tu jsem napojoval na naši tak snad sem to nějak neprohodil , no nakonec svítilo to Jinak teplota v boxu 23°C takže klesla o 2stupně což přisuzuju i mírnému ochlazení venku za poslední 2dny , ale jak sem psal v prvních dojmech že to topí, tak tohle skoro vůbec , jen cejtíš teplo tak 10cm pod světlem a 5cm z boku , nahoře je chladnej vzduch jinak nic je to uchlazeny lip jak ta 300W dle mého nazoru zejtra změrim tu elektriku a doplnim.


Tak změřeno , viz foto , horní fotky horní čislovka je spotřeba W , dolní fotky napětí V , ampéry A a kmitočet Hz , takže spotřeba je mírně pod 500W , což mě přivádí k tomu že jsem ten 300W panel asi blbě zapojil :eek: no svítilo to tak sem to neřešil uvidim co řeknou technici od LEDgrow.eu :p:
growLED.eu
Zdravime

Radi by sme sa pokusili ujasnit niektore otazky a vyhody nasich
SPECTRA LED panelov, aj v sirsom pohlade na vec.

Napr.
SPECTRA 500w dokaze osvetlit plochu o rozmere 1,3 x 1,3 m co dokaze
pri dobrych odrazovych schopnostiach 1000W HID (max 1,5mx1,5m).

SPECTRA 500w dokaze podat lepsi vysledok a na vacsej ploche ako 600 HID/HPS

SPECTRA 500w ma spotrebu pri 230V v sieti 470W ...

Vdaka tomu, ze neprodukuje nadbytocne teplo, nie je potrebna intenzivna ventilacia a odvod prebytcneho tepla, ktore ma velku spotrebu a hluk.
Takto je mozne usetrit 40-60 % elektr.energie.

Takze si to skusme spocitat ...
Na ploche zhruba o 30 % vacssej
+ 40 az 60 % uspora na ele. energii vdaka mensej produkcii tepla
+ 95% ucinnost svetla pomaha k 20 % lepsej produkcii plodin oproti HPS/HID
+ skusenosti pestovatela s novou techn.LED
=
? % ...

Teda ak mame usetrenych 40 az 60 % z celkovej energie vdaka malej
produkcii tepla a nieje potrebna ziadna zmena pocas x rokov tak si
myslime ze vyhody su zrejme a navratnost je hned v prvych 2.rokoch...

Pripravujeme moznost predlzenia zarucnej doby za urc.poplatok. a moznost nakupu na splatky.

Nasa 2.generacia panelou SPECTRA mala ine oznacenie ako mala spotrebu ,no aj napriek tomu bolo mozne si na strankach growLED.eu pozriet skutocny prikon.
napr. vyrobne oznacenie SPECTRA 300W mala skutocny prikon 360W.
Elektr. garantuju 220 V ale s 20 % toler. co moze zapricinit ze pristroje
mozu mat o 20 % </> spotrebu ele.energie.
Teda ak je v mieste odberu napr. 236 V tak je pochopitelne
ze hoci aky pristroj bude mat vacsiu spotrebu elektr.energ. a aj viac hluku a tepla.

Pretoze takto vzniklo vela nedorozumeni ,bola nova 3.generacia panelov SPECTRA upravena tak, aby nevznikali ziadne nejasnosti.
Preto pri 3.generacia sa pocitalo aj s vacsou V a tak nase panely nepresiahnu stanovenu hodnotu.
Napr. SPECTRA 500 W nebude mat vacsiu spotrebu ako 500 W, aj keby ste mali v sieti 239 V.

Nasim prvoradym cielom je poskytovat ucelene a pravdive informacie, ktore maju viest k uplnej spokojnosti zakaznika.

Dakujeme za komentare a zelame prijemny den

growLED.eu
Hlava
Update #8 9.5. - 16.5.2011

Měření

Místo 1 teplota od 19,4 do 27,8°C vlhkost od 40 do 74%
Místo 2 teplota od 20,3 do 26,6°C
Po odečtení hodnot min/max resetováno.

Posádka air pots kokos zepředu.



Shora.

C99xNL - SMBOG - SA


........CH - WxCH







Posádka air pots all mix zepředu .






Shora



C99xNL - SA - WxCh


........Ch - UPP
Hlava
Update #8 9.5. - 16.5.2011 měřeno a foceno vždy na konci updatu

All mix , jen velikost.

49,49,54,47,??.

53,49,47,52,52. Spodní řada kokos.



11 kousků a teku all mix

50,48,48,53,48,53.


53,54,54,53,50,XX.


21kousků kokoteku

57,49,54,51,54,54,54


54,58,58,53,56,53,51


53,53,54,68,59,49,59.
Hlava
Update #8 9.5. - 16.5.2011
Hlava
Update #8 9.5. - 16.5.2011

Flower Dragon






HG









CGxEN I










CGxEN tady pozor sem je prohodil vlevo s FD , sudá čisla.
Hlava
Update #9 16.5. - 26.5.2011


Měření

Místo 1 teplota od 0 do 0°C vlhkost od 0 do0%
Místo 2 teplota od 0 do 0°C
Po odečtení hodnot min/max resetováno.

Posádka air pots kokos zepředu.



Shora.

C99xNL - SMBOG - SA


........CH - WxCH







Posádka air pots all mix zepředu .






Shora



C99xNL - SA - WxCh


........Ch - UPP
Hlava
Update #9 16.5. - 26.5.2011 měřeno a foceno vždy na konci updatu

All mix , jen velikost.

49,49,55,47,48.

54,54,48,53,53. Spodní řada kokos.



11 kousků a teku all mix

50,50,48,54,50,56.


56,54,54,57,50,XX.


21kousků kokoteku

57,49,54,51,54,54,54


54,58,58,53,56,53,51


53,53,54,68,59,49,59. Ve velikostech od minula je rozdil ve vejšce žadnej nebo 1-3cm , takže už to moc neroste .
Hlava
Update #9 16.5. - 26.5.2011 Flower Dragon








Hedgehog











Columbian Gold x El Nino I











Columbian Gold x El Nino


A par fotek spolu , poslední pár . Jo 26.5.2011 je 38den od přepnutí .
Hlava
Update #10 26.5. - 2.6.2011


Měření

Místo 1 teplota od 0 do 0°C vlhkost od 0 do0%
Místo 2 teplota od 0 do 0°C
Po odečtení hodnot min/max resetováno.

Posádka air pots kokos zepředu.



Shora.

C99xNL - SMBOG - SA


........CH - WxCH







Posádka air pots all mix zepředu .






Shora



C99xNL - SA - WxCh


........Ch - UPP
Hlava
Update #10 26.5. - 2.6.2011

Hlava
Update #10 26.5. - 2.6.2011 Flower Dragon








Hedgehog











Columbian Gold x El Nino I











Columbian Gold x El Nino


...
Hlava
Update #11 2.6. - 14.6.2011

Tak zatim jen video ,je ze 45dne kvetu , fotky uz jsou , ted ješte dnešní fotky a VIDEO !!!!
KLIKEJTE NA REKLAMY U VIDEÍ , PŘISPĚJETE NA DALŠI VIDEA , DÍKY
Měření

Místo 1 teplota od 0 do 0°C vlhkost od 0 do0%
Místo 2 teplota od 0 do 0°C
Po odečtení hodnot min/max resetováno.

Posádka air pots kokos zepředu.



Shora.

C99xNL - SMBOG - SA


........CH - WxCH







Posádka air pots all mix zepředu .






Shora



C99xNL - SA - WxCh


........Ch - UPP
Hlava
Update #11 2.6. - 14.6.2011
Hlava
Update #11 2.6. - 14.6.2011




Tak tady je video ze dneška , což je 54den květu , nektere kusy vypadaj velmi pěkně . Tak se podivejte , ted sem jdu naprat fota z dnešniho dne ....:sun:

KLIKEJTE NA REKLAMY U VIDEÍ , PŘISPĚJETE NA DALŠI VIDEA , DÍKY


Jo a je tady par fotek z dneska , ale umistněne trochu nekde jinde v plne kvalitě ???Dopsal sem tam jeste popisky co je co :rasta: je tam pristupove jmeno a heslo , stejne jako nazev tohoto serveru :D


Report dodelam zitra , v patek je kosa.........fota budou , vypada to dobre :D
Hlava
Uz to visí , kdo si chce tipnout tak tady KLIK na odkaz do kanalu tam si tipujte , tady to nechám uz otevřený na dotazy k tomuto konkretnimu kolu , diky Hlava
dlasa
Ahoj,
bude prosím nějaké zhodnocení o přípravku Flower Dragon.
Před nedávnem jsem ho chtěl kupovat ,ale pak jsem narazil na tento počin tak jsem si řekl, že jedno kolo vydržím .

díky


dlasa
Hlava
Pár fotek ze dne kdy se kosilo od profika...
Hlava
Den kosy ....
Hlava
Ty bez popisků jsou asi Chronici ale to uz si nejsem jistej u ostatních ano :p:
Hlava
....a dál....
Hlava
....a dál....
Hlava
....a dál....
Hlava
A ješte pár makro záběrů......
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava
Jo vydrzte , brzo bude zavěr , odpovim na vše ....


Taze jak sem psal tady vysledek je 325g , můze se to zdát málo ale jak se ukázalo , kdybych zvolil lepši složení modelů nebo jak sem původně plánoval jen Hash Plant , mohlo by to bejt o dost lepší . Jak sem na to přišel , no jednoduše :D . Na kytkach co bylo nejvíce bylo po 22 a 24g a to na Satori , takže když to hodim do kalkulačky , je to 42kytek x 24g se rovná 1008g . Taky z druhe strany to vemem , nejmene na kytkach bylo po 2,2 a 2g a to na CGxEN pheno II , stejnej vzorec 42x2 je 84g :eek: Sice jsem si predstavoval nejakejch 500g ale když jsem vyhazoval hlinu a kokos tak bylo vidět v čem byl problem , hlína proste nevysychala a nebyla tak dobře prorostla po celym kontajnerech oproti kokosu , kterej byl prorostlej dobře ...tolik asi k tem gramům , ktery mě v podstatě vůbec v tomto kole nezajímaj , kdyby nekdo pořadně četl nemusel by psát zbytečnosti , TEST je od toho abych to vyzkoušel , jo vyzkoušel sem si to už vim jak na to , nebo někdo ode mě čekal zázrak ?? Přiští kolo bude na ostro a bude tam pres kilo , doufám že to zavře usta všem pochybovačům , kteři jsou chytrý stejně jako jejich prodejce v growshopu .

Nechapu lidi co mi psaly že pod tim bude uplny hovno , řidký palice apd , bud nevěděli nebo mi zaměrně lhali , nevim seru na ně sám sem se přesvědčil ze to jde a když si nekdo mysli že si koupí světlo za 40tis a ono mu to samo všechno udělá ...hmmm no comment . Nejlepši byl ten typ co tady prodaval ty LED panely pres aukro , koupil si jich 8 a pak když sem mu pomahal s inzeratama tak z nej vylezlo že to pod tema 8x300LED nedojel ani jedno kolo a zrušil to po 3tejdnech kvetu :eek: No ale to je uz jedno :D

Dále , palice byli normálně prorostlí , žadny vzdušny mrdky ale to taky bylo od modelu , Satori , Chronik , Woodoo X Chronic , C99 X NL naprostej luxus , ostatní trochu slabši . Viz fota na dalši strance , v sobotu jsem to trochu zkonzultoval s carlosem a shodli jsme se že to jsou palky jak z pod 250W sodíku , možná že na to měl vliv pojezd , ale nejsou to uplně šutry jak sem zvyklej .



Takže zavěr tohoto TESTU je takovej že pod tím pěstovat jde , roste to kvete to , kolik z toho vymáčku , pro ty koho ty gramy hrozně zajimaj , se dozvite v prvnim ostrem kole ktere skonči ke konci zaři . Jinak nikomu nic necpu , je to každyho volba co si koupí . :winner:

Děkuji za pozornost Hlava


citace:
Původní příspěvek od Hlava


Taze jak sem psal tady vysledek je 325g , můze se to zdát málo ale jak se ukázalo , kdybych zvolil lepši složení modelů nebo jak sem původně plánoval jen Hash Plant , mohlo by to bejt o dost lepší . Jak sem na to přišel , no jednoduše :D . Na kytkach co bylo nejvíce bylo po 22 a 24g a to na Satori , takže když to hodim do kalkulačky , je to 42kytek x 24g se rovná 1008g . Taky z druhe strany to vemem , nejmene na kytkach bylo po 2,2 a 2g a to na CGxEN pheno II , stejnej vzorec 42x2 je 84g :eek: Sice jsem si predstavoval nejakejch 500g ale když jsem vyhazoval hlinu a kokos tak bylo vidět v čem byl problem , hlína proste nevysychala a nebyla tak dobře prorostla po celym kontajnerech oproti kokosu , kterej byl prorostlej dobře ...tolik asi k tem gramům , ktery mě v podstatě vůbec v tomto kole nezajímaj , kdyby nekdo pořadně četl nemusel by psát zbytečnosti , TEST je od toho abych to vyzkoušel , jo vyzkoušel sem si to už vim jak na to , nebo někdo ode mě čekal zázrak ?? Přiští kolo bude na ostro a bude tam pres kilo , doufám že to zavře usta všem pochybovačům , kteři jsou chytrý stejně jako jejich prodejce v growshopu .

Nechapu lidi co mi psaly že pod tim bude uplny hovno , řidký palice apd , bud nevěděli nebo mi zaměrně lhali , nevim seru na ně sám sem se přesvědčil ze to jde a když si nekdo mysli že si koupí světlo za 40tis a ono mu to samo všechno udělá ...hmmm no comment . Nejlepši byl ten typ co tady prodaval ty LED panely pres aukro , koupil si jich 8 a pak když sem mu pomahal s inzeratama tak z nej vylezlo že to pod tema 8x300LED nedojel ani jedno kolo a zrušil to po 3tejdnech kvetu :eek: No ale to je uz jedno :D

Dále , palice byli normálně prorostlí , žadny vzdušny mrdky ale to taky bylo od modelu , Satori , Chronik , Woodoo X Chronic , C99 X NL naprostej luxus , ostatní trochu slabši . Viz fota na dalši strance , v sobotu jsem to trochu zkonzultoval s carlosem a shodli jsme se že to jsou palky jak z pod 250W sodíku , možná že na to měl vliv pojezd , ale nejsou to uplně šutry jak sem zvyklej .



Takže zavěr tohoto TESTU je takovej že pod tím pěstovat jde , roste to kvete to , kolik z toho vymáčku , pro ty koho ty gramy hrozně zajimaj , se dozvite v prvnim ostrem kole ktere skonči ke konci zaři . Jinak nikomu nic necpu , je to každyho volba co si koupí . :winner:

Děkuji za pozornost Hlava





kdyby jsi nepouzil pojezd(mensi bedynu) taky by to vyslo lepe s tim modelovym mixem


Hlava jedine extrem:D
mysak
..kdyby ,kdyby ..byly ....dale uz to znate to přísloví..a na to se nehraje
kdyby tam dal norm lapu..., atd....
jde o to ze to byl test a dopadlo tak jak to dopadlo dal tomu normalne(max) nic min, nic vic a tohle z toho vzešlo ,takze když to shrnu tak asi nic moc LEDšistem
BloodyBeer
no taky by nebylo od veci vyzkouset jiny zpusob pestovani. Uz na zacatku, jak jsem se dozvedel, ze bude Hlava pestovat pod LED jsem se ptal, jak moc ma poresenou teplotu. No evidentne ji nemel prilis priznivou (a nebo to je problem u LED obecne, ze substrat nechce vysychat...).

Priste by to mozna chtelo vyzkouset nejake bublaky nebo aero a hlidat si teplotu roztoku ....

LEDky samy o sobe urcite nebudou spatne, jen se musi vedet jak na ne. Ja jim davam jeste cas :)
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer
LEDky samy o sobe urcite nebudou spatne, jen se musi vedet jak na ne. Ja jim davam jeste cas :)


jj cas, mas recht. pac kdyz porovnas kolko stoji diody atd. pcioviny kolem a za kolik se prodavaji...... papirove muzes za x let usetrit ale skutecnost ze pod hps mas jistotu lety odskousenou kvalitu a techniku pesteni....
mysak
čekal jsem takovou reakci

kus hoven: pindy proc? muj nazor chces mi ho snad brat? protoze to je hlava tak budem chodit po špičkach???!!
..co na tom nechapeš? Protoze si všichni mysleli, co pod ti nebude a nebylo ..
.. se nikomu nevysmivam jen konstatuju ..myslim i on s vysledkem nebyl spokojeny,všichni čekali vice a nekteři byli i dokonce radi že i mistr tesař se utl
...asi nechapes pointu mych přispevku
mej se Hezky den
Ono
Ahoj Hlava. No s tým mixom odrôd je to výnosovo takmer vždy poslabšie. Tiež som mal v boxe pár gramového Dannyho Boya, ale aj 40-gramový Chronic. Preto sa skôr orientujem vždy na jeden model, dosiahnem tým spravidla lepšie výsledky.

K tomu vysychaniu substrátu - aj preto, ale aj kvôli hustote substrátu odporúčam pre hlinu menší kvetináč, pre kokos väčší kvetináč. Všetko logicky vyplýva z použitého média. A výnos aj tak najviac ovplyvňuje genetika.

Možno by stálo za to všimnúť si a zhodnotiť aj iné výsledky, ako iba výnos. Čo napríklad hustota šišiek, vôňa, chuť, vzhľad? Teším sa na vaše názory.:leaf:
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Ono
Ahoj Hlava. No s tým mixom odrôd je to výnosovo takmer vždy poslabšie. Tiež som mal v boxe pár gramového Dannyho Boya, ale aj 40-gramový Chronic. Preto sa skôr orientujem vždy na jeden model, dosiahnem tým spravidla lepšie výsledky.

K tomu vysychaniu substrátu - aj preto, ale aj kvôli hustote substrátu odporúčam pre hlinu menší kvetináč, pre kokos väčší kvetináč. Všetko logicky vyplýva z použitého média. A výnos aj tak najviac ovplyvňuje genetika.

Možno by stálo za to všimnúť si a zhodnotiť aj iné výsledky, ako iba výnos. Čo napríklad hustota šišiek, vôňa, chuť, vzhľad? Teším sa na vaše názory.:leaf:



Jojo máš naprostou pravdu , když se podivaš do mého prvniho trydu z roku 2001 tak sem uz tam psal "nikdy více michat modely v boxu" :D:D njn sem si to trochu zkomplikoval , ale to uz všichni znate z prvniho přispevku .

S tim vysychanim to poresim jinak , bude to v hydru a hotovo , uvidim v přistim ostrym kole co z toho vymáčknu :D:D

citace:
Původní příspěvek od Kus hoven

kdyby jsi nepouzil pojezd(mensi bedynu) taky by to vyslo lepe s tim modelovym mixem

Hlava jedine extrem:D


No jak sem psal viz nahoře , může to mít urcite vliv , proto dělám ješte jedno kolo na ostro :D





S tim popisem , jo ješte neco dopíšu , tady na ukázku Woodoo x Chronik, trochu zblizka , popis doplnim soon ......
Hlava
citace:
Původní příspěvek od xpapousek
Ahoj, jen jsem se chtěl zeptat, jesi si nemel moc silný ofuk, me to z toho videa prislo az moc....jináč začni na nás valit 2. rundu, už se teším :leaf:

Co bude za modely?



Ofuk ? No mohl by bejt i větši :D:D ale měl sem ho spiše tlačit na kořeny aby poradně vysychali , jinak zcela zasadni věc , vůbec žadná pliseň i když do konce květu sem měl kolem až 65% vlhkosti , to je velmi pozitivní , druha runda začne co nejdřive , ješte vymejšlim kombinaci modelů , ale asi Ch , WxCh , NL , C99xNL , Pepr , Critical Mass , BOGbubble , Somango ješte uvidíme co bude ale zase si to mixnu dohromady , bude to SOG tak by to snad tolik nemělo vadit .


Tady nějake foto C99 x NL
Hlava
citace:
Původní příspěvek od HurricaneGeorge
Ahoj,
36dní na růstu a kolik dní na květu? 56?
Kdyžtak to napiš do posledního příspěvku a toto smaž, dík.


23.3.2011 začatek rustu , pod SPECTRA 300 , 19.4.2011 přepnuto na 12/12 stale pod SPECTRA 300 , 28.4.2011 SPECTRA 300 vyměněna za SPECTRA 500 , 17.6.2011 kosa .

Tak jestli sem to dobře poznamenal , je to 27dní růst a 60dní květ , prvnich 10dní květu pod SPECTRA 300 a zbytek SPECTRA 500 .

Je to +/- 1den jak to bude kdo pocitat ....



Tak tady Chronik ....:leaf:
Hlava
citace:
Původní příspěvek od dlasa
Ahoj,
bude prosím nějaké zhodnocení o přípravku Flower Dragon.
Před nedávnem jsem ho chtěl kupovat ,ale pak jsem narazil na tento počin tak jsem si řekl, že jedno kolo vydržím .

díky


dlasa



Tak jak sem psal , je videt ze na kytkach se viditelně zastavil rust to je videt tady pak tady to pokračuje dál .... ... tady zase o 10dni pozdeji dále tady ... , tak jak si videl , kytky ktery dostali Flower Dragon přestali růst , to můžu 100% potvrdit , srovnávat jestli toho bylo vic nebo ne se mi jaksi nepodařilo , protože jsem to zvazi po modelech a ne dalši dělení na coco vs hlina a s FD nebo bez FG , mrkni na tohle foto vlevo bez FG vpravo s FG a jeste tady tak se domnivám že Flower Dragon určite nějaky efekt má . :D





JO tady satori ...
Hlava
citace:
Původní příspěvek od BloodyBeer
no taky by nebylo od veci vyzkouset jiny zpusob pestovani. Uz na zacatku, jak jsem se dozvedel, ze bude Hlava pestovat pod LED jsem se ptal, jak moc ma poresenou teplotu. No evidentne ji nemel prilis priznivou (a nebo to je problem u LED obecne, ze substrat nechce vysychat...).

Priste by to mozna chtelo vyzkouset nejake bublaky nebo aero a hlidat si teplotu roztoku ....

LEDky samy o sobe urcite nebudou spatne, jen se musi vedet jak na ne. Ja jim davam jeste cas :)


Všechno bude , ted bude zcela jinej system , teplota je cajk kolem 24°C bylo ve HB pokaždy když sem do něj nakoukl , takže o teplotu roztoku se nebojim .


citace:
Původní příspěvek od mysak
..kdyby ,kdyby ..byly ....dale uz to znate to přísloví..a na to se nehraje
kdyby tam dal norm lapu..., atd....
jde o to ze to byl test a dopadlo tak jak to dopadlo dal tomu normalne(max) nic min, nic vic a tohle z toho vzešlo ,takze když to shrnu tak asi nic moc LEDšistem


Kdyby ?? Co kdyby ? No bud neviš co pišeš nebo nechapu ?? Uz jsi nekdy něco planoval ?? Cokoliv , podnikatelskej plán , trasu cesty na dovolenou a nikdy si nepoužil slovo/a "kdyby se něco ...." tak budu připravenej na jiné alternativni situace na ktere budu schopen okamžite reagovat a ne až se to stane a ja akorat zjistim že jsem sem si neřekl ( kdybych v ty poušti pichnul , měl bych mít rezervu ) a ne čumět na prazdne kolo v poušti bez rezervy .

citace:
Původní příspěvek od mysak
čekal jsem takovou reakci

kus hoven: pindy proc? muj nazor chces mi ho snad brat? protoze to je hlava tak budem chodit po špičkach???!!
..co na tom nechapeš? Protoze si všichni mysleli, co pod ti nebude a nebylo ..
.. se nikomu nevysmivam jen konstatuju ..myslim i on s vysledkem nebyl spokojeny,všichni čekali vice a nekteři byli i dokonce radi že i mistr tesař se utl
...asi nechapes pointu mych přispevku
mej se Hezky den


Čekal jsem takovou reakci :D :D asi nechapu pointu tvých přispěvků , nic sem neutnul prstů mam pořad 22 , s vysledkem jsem naprosto spokojenej , muj květ in asi po 3letech , 300gramců kvalitních orosených palic , jestli někdo očekaval víc ? Kde jsi to videl ? Všichni mysleli :D fakt mysleli ?? A co na to Jan Tleskač ?? Chodí kolem hlavy pošpičkach ....ne fakt už dost ....:p: hehe prosimte co je to "LEDšistem" :D :sun:


Hlava :rasta:
mysak
citace:
Původní příspěvek od mysak
čekal jsem takovou reakci

kus hoven: pindy proc? muj nazor chces mi ho snad brat? protoze to je hlava tak budem chodit po špičkach???!!
..co na tom nechapeš? Protoze si všichni mysleli, co pod ti nebude a nebylo ..
.. se nikomu nevysmivam jen konstatuju ..myslim i on s vysledkem nebyl spokojeny,všichni čekali vice a nekteři byli i dokonce radi že i mistr tesař se utl
...asi nechapes pointu mych přispevku
mej se Hezky den



ubohost je dostat zapornou karmu za svuj nazor(jeste ze nežiji před rokem 90)jako jsem dostal ja :)

..jinak ostatnim diky za podporu v PM :)
mysak
cest ..jsem jsem charakter... neni mi 10 abych ti to oplacel ,nic by to neřešilo

však si to hlava promaže -zvrhava se to ...
gremlin101
Když se na to podívám objektivně, tak se tohle kolo vážně nepovedlo a to ať si říká kdo chce co chce.. Lehce přez 300g suchého z takovéto vatáže a systému drahého jak prase je to prostě bída.. ale to neznaména že se to příští kolo nemůže výrazně zlepšit... Proto bych si počkal na kolo číslo 2 a pokavaď výsledek bude stejný nebo hodně podobný jako při tomto kole, tak ledky nejsou žádná výhra..spíše investice, která se opravdu nevyplatí.., ale naopak se to může vydařit až nečekaně dobře a naopak třeba i já budu nad LED osvětlením uvažovat.
gremlin101
Však píšu, že neznamená, když se nepovedlo tohle kolo, že další nemůže bejt o 100% lepší.. a nevím co tady do všech reješ.., mě třeba zase nezajímají tvé názory.., jestli se tobě výsledek líbí, tvoje věc ale necpi to tu všem.. Od světla za desetitisíce očekám trochu více..Nemá cenu se tu hádat, každý na to má jiný názor... A nevím proč bych mu měl závidět karmu.... určitě si jí zasloužil a já mu jí přeju, ale laskavě mě už neřeš, prostě mé komenty ignoruj a klidně si tu jeď to svoje, doufám že to tu hlava řádně promaže, protože to jsou pěkný sračky..
Bandita
Zdravicko,
ani ja nevidim vacsi zmysel v LED, 400W da co sa tyka vynosu tak isto. 400W je ovela lacnejsie, zere kolko zere a ako na to pozeram , zo strany na stranu, nevidim ani jednu jedinu vyhodu LED svietiel.
citace:
Původní příspěvek od gremlin101
Od světla za desetitisíce očekám trochu více..Nemá cenu se tu hádat, každý na to má jiný názor.


nechapes ze napr. ty treba koupis(nemyslim tet 45l za to:D) ale udelas 1,5g/w........ a treba i vice. nepis tady veci ze ocekavas, kdyz nevis! kolik lidi to tady skouselo, malo. misto tohodle zasirani jsme si mohli pockat na round dve a videt to a nepisat tady sracky. a treba bude mit zase malo pac to nejak posere. zauvazuj se trochu nad tema ledkama. ze jsou lepsi nez HPS ale az ...... za 15let budem stat u kilowatech v ledkach a rikat si proc jsme to nedelali drive......

citace:
Původní příspěvek od Bandita
Zdravicko,
ani ja nevidim vacsi zmysel v LED, 400W da co sa tyka vynosu tak isto. 400W je ovela lacnejsie, zere kolko zere a ako na to pozeram , zo strany na stranu, nevidim ani jednu jedinu vyhodu LED svietiel.


co lacnejsi? nemit vzduchotechniku jak blazen srat se s teplotama? jasne drahe jak prase, ale casem, kdo vi kdy:D drahsi to bude vzdy pac nemusis tak casto menit jak vybojky.
mysak
jaka tam je spotřeba u tech Ledek?
WAMParjan
citace:
Původní příspěvek od Kus hoven


co lacnejsi? nemit vzduchotechniku jak blazen srat se s teplotama? jasne drahe jak prase, ale casem, kdo vi kdy:D drahsi to bude vzdy pac nemusis tak casto menit jak vybojky.


tobě važně jebe :D :D
citace:
Původní příspěvek od mysak
jaka tam je spotřeba u tech Ledek?


presne takove lidi mam rad, nectou a kecaj.

citace:
Původní příspěvek od growLED.eu
nova 3.generacia panelov SPECTRA upravena tak, aby nevznikali ziadne nejasnosti.
Preto pri 3.generacia sa pocitalo aj s vacsou V a tak nase panely nepresiahnu stanovenu hodnotu.
Napr. SPECTRA 500 W nebude mat vacsiu spotrebu ako 500 W, aj keby ste mali v sieti 239 V.

Nasim prvoradym cielom je poskytovat ucelene a pravdive informacie, ktore maju viest k uplnej spokojnosti zakaznika.

Dakujeme za komentare a zelame prijemny den

growLED.eu


uz to tady bylo. jinac asi tam pridali nejaky stabilizator napeti.....


citace:
Původní příspěvek od WAMParjan


tobě važně jebe :D :D


jo mozna trochu:D jsou to *******.:D

ale na co mit ventasy atd o prikonu nad 100W kdyz staci mrdnout jak hlava sminoval kokos co bloody hydro? vymeny sodikovek atd. jebnes a je jen ojeb ze nikdo vlastne nevi jak dlouho to vazne pojede bez nejakych strat........ coz za takovou cenu jakou maji na prodej musi mit ty nejdrahsi soucastky pro co nedelsi zivotnost:D:D:D pozlacene plosne spoje a pri trepani spectraboxu.... co to tam sterka???!!??? preci ty safiry......
mysak
hele delam to pro tebe ...nemel bysis pak skym psat :) a komu diktovat
mysak
citace:
Původní příspěvek od mysak
hele delam to pro tebe ...nemel bysis pak skym psat :) a komu diktovat


no kdyby me ta cena(led) vysla normalne jako ostatni veci dohromady tak bych si to koupil :)
Bandita
citace:
Původní příspěvek od mysak


no kdyby me ta cena(led) vysla normalne jako ostatni veci dohromady tak bych si to koupil :)


ja nie, naco ked pod tym prd rastie :teef:
citace:
Původní příspěvek od Bandita


ja nie, naco ked pod tym prd rastie :teef:

Na matky by to bylo dobrý kdyby to nebylo tak drahý, počkám pár let a pak to pořídim.
Bandita
ano, vegetacny stupen vyvoja by mohol byt pri LED lampach ucelnejsi, najma pri matkach, ale na kvet to nie je podla mna
mysak
citace:
Původní příspěvek od Bandita


ja nie, naco ked pod tym prd rastie :teef:


:D .. rolf
r-man
Hlavo mozna jsem to v te hromade prehlidnul, ale zjistil jsi nejakej vliv tech AIR pots? Je v tom rozdil nebo je to jen kec?
growLED.eu
zdravime vsetkych fanusikou G.

Dovolte sa nam vyjadrit k TESTU 300/500:
1. TENTO TEST sa neda brat ako neuspesny ale ani nie ako uspesny...
Co nam to hovory?
Ze nie vsetky odrody posobia pod SPECTRA LED panely tak isto ako pod
HPS/HID /niektore lepsie niektore horsie/.
2. Ak by niekto pouzije odrodu ktora reaguje na SPECTRA LED panely dobre
vie vdaka tomuto testu a praci moderatora, ze sa moze dostat k
neuveritelnemu vysledku 42x 24 = +- 1008g z 470W !!!
/ samozrejme moze pouzit aj odrodu ktora nereaguje podla predstav :( (2x42 = 84
/ dalsou vyhodou je ze ak Vas matkar/growshop ma skusenosti s SPECTRA LED , bude vediet
lepsie poradit...ci uz pojde o mnozstvo alebo kvalitu a najlepsie oboje :D
3. Vdaka tomuto TESTU a dalsim inym TESTOM budeme vediet pripravit tabulku podla ktorej
sa bude moct kazdy rozhodnut :D
4. Zial ani pod HPS/HID alebo LED nieje zaruceny rovnomerny vysledok co uz zmienil clen Ono.
5. Sme Velmi radi ze aj v druhom kole (ostrom) bude Hlava skusat dalsie odrody, moznosti a verime
ze budeme vseci spokojny :D ...

Je nasou poctou ze takto respektovany clen G. Vam moze pripravovat
kvalitny material/report/, z kazdej strany pohladu... ci pozitivnej alebo negativnej...
Musime v kazdom aspekte uznat, velku snahu, profesionalitu a nadhlad HLAVE ktory
nase SPECTRA LED, vyskusal a prinisol nam vsetkym kvalitnu reportaz...
(aj ked vahal ci sa do toho TESTU pustit)
Nastastie sa rozhodol ich vyskusat a presvedcit sa sam a neodsudil ich skor,
ako drtiva vecsina z Vas... CEST vynimkam

Tymto chceme verejne podakovat Hlave a Groweru ze umoznil vzniknut tento TEST a verime
ze nas vsetkych to posunie vpred. :)
Snad sme ho nevychvalili az velmi... :D

Bohuzial je trh nasyteny vela LED panelou ktore zapricinili skepsiu nad LED pestovanim.
Je a este bude velky boj aby sme si ziskali Vasu priazen a dufame ze
coskoro nam to aj z Vasou pomocou podary...

Cheme Vas upozornit ze nie kazdy 3w diodovy panel s podobnym nazovom ma potrebne
parametre a ziaden LED panel na svete nedokaze podat ten isty vysledok ako
SPECTRA LED panely...

!!! POZOR,POZOR, nezamienat panely SPECTRA LED s SPECTRABOX a pod.!!!

Cest prace


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma