Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

Stránky: [1] 2 
Domácí hašiš přes led - Klikni zde pro originální téma
Zdravím všechny příznivce konopí a produktů z něj!

Je pozdní podzim, téměř až zima, a všichni venkovní pěstitelé už mají po sklizni. Rostliny se zpracovávají, vrchní pálky se ostříhávají od listů, suší se, skladují a tak dále, však to určitě znáte. Kromě „vrcholovek“ je na každé rostlině hromada velkých listů, malých orosených okvětních lístků a drobných spodních paliček. Velké listy bych nechal zásadně na mast, na kterou se ale nyní soustředit nechci. Budu se soustředit na zpracovávání zbytku, tj. okvětních lístků a spodních paliček, ze kterých si dělám lahodný domácí hašiš.
Metod, jak vyrobit hašiš, je několik – od čarasů (u nás se tomu také hojně říká „výtřep“ nebo „výklep“) až po hašiše dělané butanovou metodou. Já mám nejraději „ledový haš“. Určitě jste postřehli, že je na trhu několik „udělátek“, nejčastěji ve formě ice-bagů, které Vám práci usnadní a urychlí. Pokud jste ale šetřiví a rádi si pohrajete, mám tu pro Vás návod, jak si vyrobit „čokoládu“ za pár korun.

Budete k tomu potřebovat:
- materiál (okvětní lístky, drobné spodní paličky)
- led
- kyblík (já používám nejmenší velikost od Primalexu)
- síto
-hrnec
- PET láhev
- kávové filtry
- nůž/nůžky, žiletka

Nyní se pusťme do jednotlivých kroků.

PS: Nejsem fotograf a všechny kroky jsem musel „blejskat“ při výrobě, čili se ,prosím, nezlobte za kvalitu přidaných fotografií.
1. Okvětní lístky a spodní paličky vložíme do kyblíku a zalijeme cca. půl litrem studené vody, poté přidáme led. Na ledu bych rozhodně nešetřil, čím lépe se materiál prochladí, tím více a lepší v závěru bude. Já osobně používám led nadrcený na menší kousky, z důvodu rychlejší rozpustnosti. Mícháme vařečkou a přitom se snažíme paličky co nejvíce nadrtit, dokud se led nerozpustí. Při míchání můžeme použít fén (proč je snad asi každému jasné).
2. V druhém kroku přípravy oddělíme zakalenou vodu od mokrého zbytku materiálu. Dělám to tak, že si do velkého hrnce dám síto, přes které přeliji celý obsah kyblíku. Zbytky pořádně prohnětu (často z nich ještě vymačkám spoustu vody) a vyhodím. Dávejte pozor, aby Vám do hrnce nevypadl kousek materiálu – voda by měla být sice zakalená, ale nesmí obsahovat žádné větší částice.
3. Vodu z hrnce přelijeme přes obyčejný trychtýř do PET láhve, kterou po přelití necháme nejméně tři hodiny v klidu. Po třech hodinách můžeme sledovat, jak se na dně usadil sediment – „polotovar“ naší čokolády. Lepší je nechat sediment usazovat třeba přes noc – líp pak na dně drží i při menším pohybu.
4. Těsně nad usazeninou uděláme díru zlamovacím nožíkem a povolíme víčko, což způsobí, že voda nad sedimentem začne odtékat. Proto je nejvhodnější tento krok provádět ve vaně či umyvadle. Až všechny odteče, uřízneme PET láhev v místě, kde jsme udělali díru. Zůstane nám dno s trochou vody a sedimentem, který silně připomíná bahýnko.
5. Připravíme si sklenice (postačí i jedna), do kterých vložíme kávový filtr. Do první se vždy snažím odlít vodu a do druhé spíše bahýnko. Počkáme než to celé překape. Pro urychlení doporučuji opatrně mačkat kávové filtry (přibližně jako čajové pytlíky, když je vytahujete z hrnečku), ale dávejte pozor – často a rády se trhají, čili s citem.
6. Po vytáhnutí kávový filtr s „bahýnkem“ (v tuto chvíli to připomíná spíše usychající písek) promačkám, abych z něj dostal ještě co nejvíce vody a v půlce jej roztrhnu. Kousky hašiše seškrábu žiletkou a udělám z nich kuličku nebo kostku. Pro rychlejší sušení doporučuji rozdělit kuličku nebo kostičku na menší kousky. Nechám usušit a tradáááá, „ledový haš“ máme na světě.
A takhle nějak vypadají hotové výrobky. :frog:
Chuťově vynikající, velmi silné a s trochou potěšení z vlastní práce.
Dobrou chuť! :rasta:
High
citace:
Původní příspěvek od denyg
Zdravím všechny příznivce konopí a produktů z něj!

Je pozdní podzim, téměř až zima, a všichni venkovní pěstitelé už mají po sklizni. Rostliny se zpracovávají, vrchní pálky se ostříhávají od listů, suší se, skladují a tak dále, však to určitě znáte. Kromě „vrcholovek“ je na každé rostlině hromada velkých listů, malých orosených okvětních lístků a drobných spodních paliček. Velké listy bych nechal zásadně na mast, na kterou se ale nyní soustředit nechci. Budu se soustředit na zpracovávání zbytku, tj. okvětních lístků a spodních paliček, ze kterých si dělám lahodný domácí hašiš.
Metod, jak vyrobit hašiš, je několik – od čarasů (u nás se tomu také hojně říká „výtřep“ nebo „výklep“) až po hašiše dělané butanovou metodou. Já mám nejraději „ledový haš“. Určitě jste postřehli, že je na trhu několik „udělátek“, nejčastěji ve formě ice-bagů, které Vám práci usnadní a urychlí. Pokud jste ale šetřiví a rádi si pohrajete, mám tu pro Vás návod, jak si vyrobit „čokoládu“ za pár korun.

Budete k tomu potřebovat:
- materiál (okvětní lístky, drobné spodní paličky)
- led
- kyblík (já používám nejmenší velikost od Primalexu)
- síto
-hrnec
- PET láhev
- kávové filtry
- nůž/nůžky, žiletka

Nyní se pusťme do jednotlivých kroků.

PS: Nejsem fotograf a všechny kroky jsem musel „blejskat“ při výrobě, čili se ,prosím, nezlobte za kvalitu přidaných fotografií.

Sorry nechci prudit ale čaras je že rukama třeš o kytky neboli se jich dotýkáš a pak si z toho uděláš v ruce kuličku.Nebo to de dělat tak že palici otíráž o sklo a pak to stáhněž žiletkou..Výtřep je něco jiného.Jinak vynikajcí fotoreport.
Ps.De ti z toho haše i sucháč?
BloodyBeer
Zdar

Mas to pekne - podobny navod jsem tu sice zu cetl ale to je jedno, cim vice tim lepe.

Chtel jsem se zeptat kolik jsi dal zakladniho materialu a kolik ti to udelalo toho hashe, tzn jaka je ucinnost tohoto stylu. O kvalitu se nebojim diky fotkam co tu mas - vypada famfarove ;-)

at se dari a at chutna :-)
Haggy
Vyborna ICE metoda je toto, doporucuju vyzkouset...:
"Gumby" Bubble Hash Method
http://www.youtube.com/watch?v=rhGNxUgFHcc
Haggy: Čau, dle toho videjka si troufám říct, že je to v podstatě to samé, jen ten "můj" způsob mě příjde o chlup jednodušší ... Ale konečný produkt bude na jedno brdo :)
BloodyBeer: Ahoj, jestli tu už podobný návod je, tak se omlouvám, já ho tu nenašel. Nebo aspoň určitě ne detailně rozebraný a s fotkama. Jinak, co se týče poměru materiál x konečný produkt, tak se to každou "várku" hodně liší. Dávám tak pětinu až čtvrtinu toho kyblíku a mívám z toho 2-6 gramů hašiše. V tomto stále nemám jasno - jednou jsem dělal jen z palic, čekal jsem, kolik toho nebude a byla to jen třígramová kulička, zato lepkavá a funkční jakxviňa. Naposledy jsem dělal z orosených lístků (pár spodků tam taky bylo, ale minimálně), čekal jsem sotva dva gramy a bylo jich šest. Při přibližně stejném množstvím materiálu. Pokud je tu někdo, kdo mě může objasnit, čím to může být, nechť se ozve!:D Tipuju, že množstvím pryskyřičných žláz, ale nemyslím si, že orosené lístky by jich měly víc než samotné palice....
High: Zdar, u nás se vážně takto vytřepávanému "hášku" ("výtřepu" nerad říkám hášek, ale budiž) opravdu říká čaras, je možné, že u Vás je to jinak. Je to asi stejný zmatek, jak když ti někdo řekne "venek a skunk" ... Jiný kraj, jiný mrav :D Když nad tím ale tak přemýšlím, tak pokud je "hašiš" získávaný vyklepáváním čaras, tak potom nevím, jak se u nás říká tomu, jak jsi popisoval ty ... Ale hlavně že si rozumíme, žejo :D Já už moc nehulím, čili sucháč jsem z toho nezkoušel,ale vzhledem k tomu, že je ten haš mírně plastický (teda dokud uplně nezatuhne), tak si myslím, že by to mohlo jít. Večer vyzkouším a napíšu, jak jsem dopadl:)
zdar denyg, čaras není místní název, ale přímo druh hašiše, jehož výrobu povětšinou obstarávají děti a to třením palic v dlaních kdy se pak výsledná hmota seškrábne. http://en.wikipedia.org/wiki/Charas Takže u vás to říkáte blbě :D
caseage
hlavní je že to funguje a to je hlavní ne ?
masterblaster: Čau, jojo, tenhle odkaz už mi přišel i osobkou:D Řeknu všem tady, že sme blbci, udělám ze sebe důležitýho a vysvětlím jim, co doopravdy čaras je :D Pak najdu nějakýho lexikologa a nechám ho přesně pojmenovat to, čemu jsme doposud říkali čaras :D
caseage: .... a jak jsem psal, hlavně, že si rozumíme :D
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od denyg
caseage: .... a jak jsem psal, hlavně, že si rozumíme :D


zatracene slovickareni v threadu o hasisu ... proste to funguje a basta. Oni to tu pisou jako by ho vyrabeli kazdy den cestou do prace ;-)

jinak metoda dobra - urcite ji vyzkousim, ale spise asi stylem jaky ukazuje video z youtube .... teda myslim tim ten konec kdy se vysledna tekutina da na pecici papir a za pristupu tepleho vzduchu se pomalu tvaruje ...
BloodyBeer: Podle mě k hašiši patří filozofování nad významem určitých slov, čili se na ně nezlobím a filozofuji s nimi :D Někdy určitě vyzkouším i ten způsob výroby haše z videa, jsem "kutil" a nové věci mne lákají. Letos jsem dělal hašiš i přes plyn do zapalovačů (nejsem chemik, nikdy mě to nebavilo, ale myslím si, že jde o butan), ale není to až tak efektivní, je toho málo a špatně se to dostává z povrchu nádoby, do které je děláme. Každopádně ale kdyby byl zájem, můžu poskytnout fotonávod i k této metodě :) Teď mám doma jěště nějakou práci a pak vyzkouším ten sucháč, jak jsem Ti slíbil.
Ale houby, to neni o slovickareni,ale uvedeni pojmu na pravou míru, prostě čaras je nejednodušší výroba haše a separace "pylu" je zas jiný kafe, tady na forku je myslim někde thread jak to manici zkouseli v madarsku na výletě s ruderalis :D

Letos jdu taky do ice metody a tak by mne Denygu zajímalo to síto, odkud ho máš?
masterblaster: Kdysi jsem mamince z kuchyně ukradl síto, co používala, a udělal přes něj čaras ... Pardon, vlastně "výtřep-výklep" (já si fakt nedám pokoj :D). Když jsem jí ho tam vrátil a viděla ty kousky listů v záhybech, do toho to pěkně lepilo,tak mě ho darovala :frog: Od té doby jej používám na vše, co se týče konopí.
Jinak, před chvílí jsem dostal osobní zprávu, ve které byl dotaz, jestli by se místo ledu dal použít sníh. Samozřejmě, že dal - materiál by určitě zvládnul namrazit podobně jako led. Problém je ale v tom, že než sněhová vločka urazí cestu z mraku na zem, nachytá na sebe cestou hromady splodin, smogu a nečistot. V rámci udržení zdraví Vás prosím - i když kouříte, snažte se kouřit co nejzdravěji. Zní to sice hloupě, ale proč do sebe cpát jěště další karcinogeny. Nehledě na to se daleko rychleji rozpouští, čili SNÍH NE :)
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od denyg
Jinak, před chvílí jsem dostal osobní zprávu, ve které byl dotaz, jestli by se místo ledu dal použít sníh. Samozřejmě, že dal - materiál by určitě zvládnul namrazit podobně jako led. Problém je ale v tom, že než sněhová vločka urazí cestu z mraku na zem, nachytá na sebe cestou hromady splodin, smogu a nečistot. V rámci udržení zdraví Vás prosím - i když kouříte, snažte se kouřit co nejzdravěji. Zní to sice hloupě, ale proč do sebe cpát jěště další karcinogeny. Nehledě na to se daleko rychleji rozpouští, čili SNÍH NE :)


jo jeste jsi se zapomel zminit ze by mela byt trava taky zmrazena. Cim nizsi teplota, tim se pryskyrice lepe oddeluje od zeleneho materialu. A s tim snehem bych to taky nekutil - lepsi je postavit vecer ven par PETek s vodou a rano si nadrtit led - ale hlavne opatrne ;)

jinak ja mam spise zkusenost s metodou prez ISOpropylalkohol - naprosto jednoducha metoda, bohuzel je to chemicka cesta takze priste to pujde prez vodu...

tak at se dari a at to roste :-)
BloodyBeer: Dobrá připomínka, že tráva by měla být zmražená, ale myslím, že ten led ji během deseti minut zmrazí natolik, že v důsledku je to jedno. Hádat se ale nebudu, příště zkusím zmrazit i trávu a třeba bude výsledek lepší (kvalitou či množstvím). Dám echo, další várku plánuji na zítřek/pozítřek, jestli vyjde čas. Ta výroba přes ten isopropylalkohol mě zajímá, můžeš ji trochu popsat nebo poslat odkaz na thread, kde je to detailněji rozepsáno? Asi zůstanu u přírodní cesty, jen m to zajímá :)
BloodyBeer
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=44211

tady je to s tim isopropylem ... zajimavosti je ze se uvolnuje i konopny olej, takze ma potom hasis hodne vlacnou strukturu - jeste vice nez plastik.
pitris
Návod je to pěkný ale již tady jeden je a je taky dost podrobný.

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=30620
pitris: Jojo, máš pravdu, zrovna ten jsem nenašel. Reakce lidí na tento thread jsou zatím víceméně pozitivní, čili zatím jej nechám :)
BloodyBeer: Čau, tak včera jsem zkoušel sucháč a materiál se drolil při pouhém propíchnutí špendlíkem, takže jsem se o to už dále nepokoušel. Četl jsem, že když se vodní hašiš dá do sáčku s uzavíratelným vrchem ("dealerák" zní naprosto hrozně), trochu navlhne a dá se opět tvarovat, tudíž suchý drink by byl nejspíš možný .... O weekendu vyzkouším a jěště ti dám vědět :)
Tak přináším nové poznatky ve výrobě hašiše metodou, kterou jsem v tomto threadu popisoval. Při "překapávání" haše jsem tomu vždy pomáhal tím, že jsem pytlík s vodou a sedimentem opatrně mačkal (tak, aby se neprotrhl filtr) a celá výroba trvala řádově desítky minut. Haš byl tmavě černý a voda, kterou jsem vymačkal do sklenice byla také dost tmavá. Pro zvýšení výnosnosti touto metodou je dobré nechat překapávat klidně celou noc - včera při vymačkávání jsme s kamarádem měli něco přes gram a půl, zbývající vodu "prohnal" (trvalo to celou noc no :D ) druhým filtrem a jěště minimálně dva gramy tam byly. Rozdíl byl v barvě haše i odkapané vody - při vymačkání byl haš i voda tmavá, při následném pokusu poněkud zesvětlaly. Doporučuji tedy vymačkanou vodu nechat jěště jednou překapat, ačkoliv haš nebude dosahovat takové kvality :)
High
citace:
Původní příspěvek od denyg
BloodyBeer: Čau, tak včera jsem zkoušel sucháč a materiál se drolil při pouhém propíchnutí špendlíkem, takže jsem se o to už dále nepokoušel. Četl jsem, že když se vodní hašiš dá do sáčku s uzavíratelným vrchem ("dealerák" zní naprosto hrozně), trochu navlhne a dá se opět tvarovat, tudíž suchý drink by byl nejspíš možný .... O weekendu vyzkouším a jěště ti dám vědět :)
To stačilo pouze párkrát přejet zapalovačem tam a zpátky a měl bys krásný hovýnko.
Já znám ještě způsob výroby haše a to usazení částic.

Co budeme potřebovat:Nějakou krabičku,nejlépe plechovou ale lze použít i tokové ty plastové boxy na jídlo,kreditku,pytlík(bošák,dylerák) a nakonec nějakou drtku nebo lístky od palic.

1.hulení dej do tý krabičky a krabičku zavři.
2.z krabičkou jakob šejkruj a pohybuj z hulením uvnitř.
Prostě aby se tam pořádně oklepala plyskyřice.
3.obsah krabičky vyklepni třeba na papír.
4.to co zůstalo na dně krabičky je plyskyřice tak ji dej kreditkou na hromádku a vlož hotový matroš do pytlíku.
5.Hotový skuff můžeš budto hned hulit nebo vylisovat a máš hash.
High: Jojo, klasickej výtřep :) Dělával jsem jej tak, že jsem do hrnce dal síto, do síta pořádně namraženej materiál, zakryl poklicí a klepal jak o život. Ideální na posyp brčka :frog:
BloodyBeer: Takže, dnes jsem opět dělal čokoládu se zaměřením, jak je důležitá zmrzlost materiálu. Důležitá samozřejmě je, avšak není nutno cpát materiál do lednice/mrazáku. Bohatě stačí smíchat materiál s větším množstvím najemno nadrceného ledu a nechat hodinu odstát. Materiál se dokonale promrazí a led zůstane celý. Při teplotách, které současné době panují, jde kyblík na tu hodinu zasunout někam do sněhu :)
citace:
Původní příspěvek od denyg
Tak přináším nové poznatky ve výrobě hašiše metodou, kterou jsem v tomto threadu popisoval. Při "překapávání" haše jsem tomu vždy pomáhal tím, že jsem pytlík s vodou a sedimentem opatrně mačkal (tak, aby se neprotrhl filtr) a celá výroba trvala řádově desítky minut. Haš byl tmavě černý a voda, kterou jsem vymačkal do sklenice byla také dost tmavá. Pro zvýšení výnosnosti touto metodou je dobré nechat překapávat klidně celou noc - včera při vymačkávání jsme s kamarádem měli něco přes gram a půl, zbývající vodu "prohnal" (trvalo to celou noc no :D ) druhým filtrem a jěště minimálně dva gramy tam byly. Rozdíl byl v barvě haše i odkapané vody - při vymačkání byl haš i voda tmavá, při následném pokusu poněkud zesvětlaly. Doporučuji tedy vymačkanou vodu nechat jěště jednou překapat, ačkoliv haš nebude dosahovat takové kvality :)



zdar, to mi vysvětli včem je ta kvalita jiná, krystaly jsou krystaly ne, takže potence stejná?


p.s. Jak už tady někdo psal tak výtřepu se říká Skuff :D
masterblaster: Kvalita je jiná v tom, v čem jsem již psal :D Platí pravidlo - čím tmavší haš, tím lepší (kromě vlastní zkušenosti ti nedám přesné odůvodnění, proč tomu tak je). Při překápávání po celou noc byl ten haš opravdu o poznání světlejší, ale bylo ho o dost víc. Jediný důvod, co mě napadá, proč by to tak mohlo být, je ten, že při vymačkávání člověk přes kávový filtr vytlačí i částice, které by tam za normálních okolností zůstaly (což by i vysvětlovalo tu "čistější" překapanou vodu). Jinak si to nedokážu vysvětlit.

A konečně neumřu blbej - už vím, co je odborně čaras a jak se říká výtřepu/výklepu :D
Hany
cus denyg jediný co jsem nepochopil tak je to stím fénem..jako naco je potřeba?
Hany: Čau, fén je potřeba k tomu, aby se led co nejrychleji rozpustil, ale ještě jednou zdůrazňuji to, co v pár předchozích příspěvcích - MATERIÁL MUSÍ BÝT KVALITNĚ NAMRAŽENÝ!!! To je cca. půl hodinky míchat bez použití fénu. Pro představu - já s použitím fénu dělám první krok přibližně hodinu, kamarádi nedávno dělali haš bez použití fénu (je fakt, že dělali z trochu většího množství, ale to není až tak podstatné) a museli to míchat sedm hodin, než se to rozpustilo ... A to už je celkem rozdíl, což? :frog:
Pepas
A můžeš prosím osvětlit ještě důvod, proč by se měl všechen led rozpustit?
pitris
Denyg nevím jak ty ale já dělám gumby již nějaky ten pátek a fén k tomu nepotřebuji.Zbytky palic nechám normálně v mražáku zmrazit a pak je dám do kýble nebo větší nádoby s ledem s tím, že na 250 g listí použiji 2,5kg ledu.Následně to poředím vodou 5l a šlehám po dobu 20 minut (VÍC NENÍ ZAPOTŘEBÍ) a pak vše vleju do dvou 4l sklenic(led neled).Počkám až se mi krystaly usadí a pak znovu sliju do pul litrů znova usadit a pak scedím přes filtr a suším pokud chci plastik tak hnětu a pokud sucháč tak nechám jen tak.

Zdar pitris
pitris: Ahoj, jak to čtu, tak je to prakticky ten samý způsob. Fén také nepotřebuji, je to jen dobrý "urychlovač" celé této metody. Jinak, co mě (ale určitě i ostaní) doslova mlátí do očí, je barva Tvého haše ... Taková stříbrná ... Nikdy jsem to neviděl, jak to děláš?
Pepas: Dle mě se rozpustit nemusí, ale myslím si, že se na něm může usadit jěště pár krystalků (rozhodně víc, než ve srovnání s vodou), o které by bylo škoda přijít. Proto pro sichr píšu, ať jej nechají rozpustit úplně. Jestli to ale ovlivní výnos/kvalitu, si netroufám říct. Každopádně těch pár desítek minut (jestli vůbec tolik) míchání nikoho nezabije:)
jamall
citace:
Původní příspěvek od denyg
BloodyBeer: Ahoj, jestli tu už podobný návod je, tak se omlouvám, já ho tu nenašel. Nebo aspoň určitě ne detailně rozebraný a s fotkama. Jinak, co se týče poměru materiál x konečný produkt, tak se to každou "várku" hodně liší. Dávám tak pětinu až čtvrtinu toho kyblíku a mívám z toho 2-6 gramů hašiše. V tomto stále nemám jasno - jednou jsem dělal jen z palic, čekal jsem, kolik toho nebude a byla to jen třígramová kulička, zato lepkavá a funkční jakxviňa. Naposledy jsem dělal z orosených lístků (pár spodků tam taky bylo, ale minimálně), čekal jsem sotva dva gramy a bylo jich šest. Při přibližně stejném množstvím materiálu. Pokud je tu někdo, kdo mě může objasnit, čím to může být, nechť se ozve!:D Tipuju, že množstvím pryskyřičných žláz, ale nemyslím si, že orosené lístky by jich měly víc než samotné palice....


myslim ze si tu prvni varku malo michal/slehal,ja osobne davam prednost nejakymu slehaci a nebo vrtacku na kterou pridam jen koncovku jak na frapovac(je totiz dost dulezity aby vam to na povrchu kdyz to michate vytvarelo takovou penu)...zkus to treba udelat tak 2 krat ten stejnej material,ja to delal i na 3 krat a pokazdy sem ztoho neco mel.z vlastni zkusenosti vim ze je nejlepsi kdyz uz to jednou udelas tak to nevyhazuj ale dej celej ten pytel/sito i z materialem do mrazaku aspon na par hodin(bude z toho krasna zmrzla koule) a pak opakuj postup znova,garantuju ti ze z toho vytriskas jeste vic nez na poprvi.
peace and grow more weed!
jamall
citace:
Původní příspěvek od jamall


myslim ze si tu prvni varku malo michal/slehal,ja osobne davam prednost nejakymu slehaci a nebo vrtacku na kterou pridam jen koncovku jak na frapovac(je totiz dost dulezity aby vam to na povrchu kdyz to michate vytvarelo takovou penu)...zkus to treba udelat tak 2 krat ten stejnej material,ja to delal i na 3 krat a pokazdy sem ztoho neco mel.z vlastni zkusenosti vim ze je nejlepsi kdyz uz to jednou udelas tak to nevyhazuj ale dej celej ten pytel/sito i z materialem do mrazaku aspon na par hodin(bude z toho krasna zmrzla koule) a pak opakuj postup znova,garantuju ti ze z toho vytriskas jeste vic nez na poprvi.
peace and grow more weed!


a nebo vic ledu kamo...taky moznost
mysak
jinak ..co se tyce toho michani varechou (tak tu bych nechal asi na veřeni)pouzil bych asi mixer.
..ja ho vlastne pouzil michal/mixoval asi 10-15min a led nebyl urcite cely roztopeny....
FatJoe
včera som si všimol tento návod a už teraz sa mi vo flaši usádza výsledný produkt... zrejme som to slabo mixoval pretože tá ten roztopený lad nebol tak zakalený ako na úvodnom návode. uvidím čo sa z toho vykluje, snád to vyjde ... pouzil som približne 10g starého sušeného lístia... už len čakať :)
FatJoe
skvelé vidím ako sa na spodku flaše usádza akési blatíčko :)
robincz
Ahoj,šla by tato metada udelat s nesušeným materiálem???stejně se to potom v te vode rozmočí?...
véča
Pěstu zdar ..
máš to tu pěkné a určitě musím říci že skvěle do podrobna rozepsané, ale chtěl bych se zeptat zdali jde udělat haš i z celeho samce? ..
pitris
citace:
Původní příspěvek od robincz
Ahoj,šla by tato metada udelat s nesušeným materiálem???stejně se to potom v te vode rozmočí?...


Jasně že to jde.
brujeria
Hoši z neusušeného materiálu to nejde!
citace:
Původní příspěvek od pitris


Jasně že to jde.


Z mokryho jsem to zkousel a neslo to.je ztrata casu a sklamani na konci :-).
Blackous97
Cus, myslite ze by to slo udelat bez ledu?
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od Blackous97
Cus, myslite ze by to slo udelat bez ledu?


Zdarec
bez ledu to nepujde ...

pokud nechces pouzivat led, tak muzes udelat vyklep, nebo vyzkouset metodu prez Isopropylalkohol ...
Dr. Green
Zdarec.

Máš to moc pěkný a celkem mi to i pomohlo...K+ máš jasný za fotky k tématu a odpovědi na všechny otázky uživatelů.
Díky moc !

Peace
Blackous97
A jak se dela vyklep?
BloodyBeer
citace:
Původní příspěvek od Blackous97
A jak se dela vyklep?


http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=53423
pitris
citace:
Původní příspěvek od benji chaouat


Z mokryho jsem to zkousel a neslo to.je ztrata casu a sklamani na konci :-).


Nazdar pane,

samozřejmě, že Ti to nechci nijak vymlouvat ale já to vždy dělám s listí a zbytků palic které ostříhám a nasledně je zamrazím pak přidám led a vždy se mi to povedlo.Tak nevím kde je chyba.
pitris: Tyjo, pořád mě to leží v hlavě a tak se Tě jěště jednou ptám ... Jak jsi docílil světlý, skoro až stříbrný barvy Tvého haše?

Jinak 4 all: S neusušeným mateiálem to samozřejmě jde, ale určitě ne bez ledu :)
hardteknos
cs mam dotaz kde se daji koupit ty kavovy filtry ????
pitris
Nazdar denyq, ta barva bude asi tím, že ten haš nebyl ještě asi pořádně vysušen jinak je vždy tmavý ale je to už dávno takže nevím jak vypadal pak.
Ještě k tomu vysušování tak už se s tím vůbec nemažu a po scezení vezmu kvalitní papírové kapesníky vložím do nich matroš a stiskem vytlačím všechnu vodu pak hnětu....tím docílím plastického charakteru.
Když chci sucháč tak suším pomalu.

pitris


citace:
Původní příspěvek od denyg
pitris: Tyjo, pořád mě to leží v hlavě a tak se Tě jěště jednou ptám ... Jak jsi docílil světlý, skoro až stříbrný barvy Tvého haše?

Jinak 4 all: S neusušeným mateiálem to samozřejmě jde, ale určitě ne bez ledu :)
Pepe666
Nemohl jsem sehnat narychlo dobré síto na oddělení tuhé složky, hromada nadrceného listí a tak....měl jsem stejné síto na mouku jako použil denyq na 1straně.
Natáhl jsem na síto silonky a problém vyřešen....musí být ale natažené aby oka nebyla úplně stažená.
Spronty
Zdar, zkoušel jsem tuhle metodu a povedla se, chuť skvělá, barva skvělá, všechno skvělý :D... ale mám takový dotaz, zkoušel jste někdo z tohodle suchý drink ? mě to teda nějak nedoutnalo, nehořelo..
scene
zdarte groweři,použil jse tuto metodu na cca 150g venkovniho skunku - výsledek : 2 talíře plné bahna ( sedimentu )
1 plechová formička na zkoušku sušení

Talíře jsem dal na vyvýšené větrané místo at se voda samovolně odpaří,ale dle mého se úplně odpaří cca až tak za 2 týdny,je to totiž fakt kaše.

Plechovou formičku jsem dal do trouby na 50 stupňů s větráním.Asi za 2 hodiny byl matroš zcela suchý,ale nešla z něj udělat kulička,nešel vytvarovat ani po horké lázni a následném válcování.Zbyly z toho prostě tenké a tvrdé jakoby plátky.Téměr černá barva,funguje i chutná skvěle,ale čekal jsem něco plastičtějšího.

Má někdo osvědčenou metodu sušení,např. výše zmíněné vysávání papirovým kapesníkem a hnětení ? funguje to ? prosím poradte,díky :-)
BloodyBeer
zdar

byt tebou bych ty talire dal na nejake topeni, at se ti co nejdrive odpari voda. Ja jsem si i svitil na misku pomoci halogenove zarovky a taky to fungovalo. Hlavne at ti to nezacne plesnivet a hnit ...
MDe_
Z talíře se to ale pěkně na chuja seškrabává suché :D Raději ty filtry .. to je parada.
scene
Táákže

oba talíře jsem dal na pár hodin do trouby na 50 stupňů,aby se odpařily poslední zbytky vody na povrchu.Zbylo čistě jen husté bahno,tak jsem vzal kávovou lžičku,nabral a pleskl to na pap.kapesník.A hle,kapesník si saje vodu a matroš zůstává přilepený,odlepit jde lehce a hlavně v jednom kuse,výsledkem je nádherně tvarovatelná hmota,kterou si jdu hned zakouřit :-D
frek
Taky jsem to zkoušel přes tuhle suprovou metodu. asi tak ze 120g suchých lístečků a malých paliček jsem vytáthl něco málo přes 3g. Neni to moc, ale měl jsem fakt málo ledu. Opravdu paráda. :) :)
Rákosníček
tak taky neco prihodim :smoker:

listi od palic z letosniho outu...nevim kolik proste to co je na fotce :D
kdybych z tech stejnejch listu zkusil jeste jedno kolo asi by toho taky nebylo uplne malo co jsem je tak zkoumal, ale coz holt bude silnejsi maslicko a masticka :D

akorat jsem dneska zjistil ze mi ten mensi kousek zplesnivel :( nejspis jeste nebyl uplne vysusenej kdyz jsem ho daval do pytliku..
frek
citace:
Původní příspěvek od Rákosníček
tak taky neco prihodim :smoker:

listi od palic z letosniho outu...nevim kolik proste to co je na fotce :D
kdybych z tech stejnejch listu zkusil jeste jedno kolo asi by toho taky nebylo uplne malo co jsem je tak zkoumal, ale coz holt bude silnejsi maslicko a masticka :D

akorat jsem dneska zjistil ze mi ten mensi kousek zplesnivel :( nejspis jeste nebyl uplne vysusenej kdyz jsem ho daval do pytliku..


Moc hezký. Kolik bylo géček, teda spíš kilogramů :D:D tý sušiny, ze který jsi to dělal?
Rákosníček
citace:
Původní příspěvek od frek


Moc hezký. Kolik bylo géček, teda spíš kilogramů :D:D tý sušiny, ze který jsi to dělal?


no nevazil jsem to, ale rekl bych od oka tak kilo +-
mtm1234
citace:
Původní příspěvek od denyg
BloodyBeer: Ahoj, jestli tu už podobný návod je, tak se omlouvám, já ho tu nenašel. Nebo aspoň určitě ne detailně rozebraný a s fotkama. Jinak, co se týče poměru materiál x konečný produkt, tak se to každou "várku" hodně liší. Dávám tak pětinu až čtvrtinu toho kyblíku a mívám z toho 2-6 gramů hašiše. V tomto stále nemám jasno - jednou jsem dělal jen z palic, čekal jsem, kolik toho nebude a byla to jen třígramová kulička, zato lepkavá a funkční jakxviňa. Naposledy jsem dělal z orosených lístků (pár spodků tam taky bylo, ale minimálně), čekal jsem sotva dva gramy a bylo jich šest. Při přibližně stejném množstvím materiálu. Pokud je tu někdo, kdo mě může objasnit, čím to může být, nechť se ozve!:D Tipuju, že množstvím pryskyřičných žláz, ale nemyslím si, že orosené lístky by jich měly víc než samotné palice....

cau,ty jsi ty palice na ten has strihal ?? ja to striham ale ne moc nadrobno, jinak to projde tim sitem,duvod strihani je ten,protoze z hustčich palek nemaj kudy vypadnout trichomy,chladi se proto aby zkřehly trichomy a ulomili se ....jen tak na okraj
rum
Tak metodu sem vyzkoušel a můžu říct, že super. Sušinu sem ale celkem dost prodrtil mezi dlaněmi, pořádně rozmixoval se sněhem (byl čerstvě nasněžený). Nechal den odstát a výsledek byl neskutečně černý a plastický haš. Výnos cca 1/10 materiálu. Nedělal bych to všek z 10 g listů. Buďto z pořádného množství, nebo z nepodařených modelů. A sušit určitě přes kapesník, nebo lžičkou nabrat na filtr, ten si veme celkem dost vody a dosušit v papíru.
kola666
:) i like vodny has ... konecne som skusil a poviem ze bolo to daco luxus jak sa hovoriii :) spokojnost proste :D ... a z toho maaala no , ok ;)
yara
Jedna technika přes suchý led

http://www.youtube.com/watch?featur...1&v=6-Z9-dARjP8
Jandys666
Děkuju, koncem června vyzkouším a hodím info, jak to šlo :-) K+
Travojed
Ahoj Denyq, dnes jsem vyzkoušel tvou metodu, přesně podle návodu, updatnu to pak s fotkou a gramáži, zatím to je moc krásne.
vencias
Čus, fakt pěkný návod. Chtěl bych se zeptat proč to necháváš odstát v té petce? já jsem to teda odstát nenechal a rovnou jsem to přelil přes filtr. z asi 5G listů mám na dobré osobo. pro jistotu jsem přelitou vodu nechal ve sklenici a druhý den jsem jí přefiltroval znova ale vypadá to že tam už nic není.
miravlak
citace:
Původní příspěvek od vencias
Čus, fakt pěkný návod. Chtěl bych se zeptat proč to necháváš odstát v té petce? já jsem to teda odstát nenechal a rovnou jsem to přelil přes filtr. z asi 5G listů mám na dobré osobo. pro jistotu jsem přelitou vodu nechal ve sklenici a druhý den jsem jí přefiltroval znova ale vypadá to že tam už nic není.


zdarec,taky sem to zkoušel,že to nenecháš odstát,ale prolél sem to filtrem a tam nic :D takže to bude lepší odstát xD
Hopík44
Zdárec,
Vyrobeno mokrou cestou přes led, tak nějak podobně jak je tady uváděno.
Míchám v kýblu vrtačkou dokud led nevymíchám, min 30 min, má to tak 3 C, pak přeleji přes jemné síto do 4l pet, nechám 24 hod stát, centimetr nad dnem mám malou dírku kterou vodu pomalu vypustím, zbytek vody a toho blátíčka rozmíchám a vyleju do kávových filtrů, pak už jen vykapat a tvarovat.
Subatomic
Cau kuciii, nemate nekdo tip cim se da nahradit ten kavovej filtr?..dik
MORZIK
Bohate stací hustější bavlnené tričko !
Natahne se přes misku naleje se do něj material a necha se vykapat!
Výhodou a to podstatnou je to že se dá z výsledné hmoty vymačkat teměř všechna voda!
Zkoušel sem něco malo zustalo na tričku ale bylo to zanedbatelné množství!
High
Zdar huliči.Nedávno jsem dostal darem seknutou kytku nakvetlýho hermáče.Materiál bych řekl až skoro špatný i na vaření.cca.pekáč listí.
Samozdřejmě my bylo jasný že z toho nic bejt nemůže ale výsledek mě velmi překvapil.Postup jsem částečně zaznamenal a protože gravity hash nedělám poprvé tak..............jsem znova udělal pár chyb o kterých se rozepíšu ale i přesto mě výsledek dost překvapil.next..Jo a sorry je to foceny kalkulačkou na propan-butan:D
High
Popisuji jednotlivé fotky.

1.Nádobíčko.(ještě tam chybí silonka)

2.Mix.....mooc ledu sem tam dal.A hlavně na První praní málo vody.

3.Samozdřejmě den kdy mám dělat hash nemám doma jedinou normální petku ale což.Obě 1,5l jsou první praní.Mlíko 50:50 a malý druhý praní.U těch z druhym praním sem dělal ještě filtraci přes 3x silonku abych tam neměl bordel z listí.

4.Ááá v Dobrý vodě pěkné blátičko na dně.
High
Asi po 45 minůtách jsem flašky nad bahnem propíchnul a nechal odtéct.Následné bahýnko jsem ve zbilé vodě důkladně rozmíchal.Je to důležité aby se neusazovalo při dně.Pak jsem to něchal schnout v pečícím papíru ve sklenici ale já vůl ho omilem propíchl a už jsem neměl další papír tak jsem bahno nechal na talíři a na balkoně odpařit.Tím jsem se dost připravil o chut.

5,6.pečící papír.....nakonec talíř!!!:jerk: :jerk:
High
Tohle je jenom první praní.To druhý mam na talíři pod lampičkou ale hlídam aby to nepřeschlo.S výslednum produktem jsem spokojen(ale chutná trošku hůř než scuff nebo plastick)ale ono by ho šlo vyválet v bošáku do tvdší placky ale na to sem už dnes línej.
Opravdu jsem vůbec nečekal že z obyčejnýho listí,nakvetlýho-hermáče jde udělat velice hulitený materiál.Bohužel nemám váhu ale je toho tak na 3-4 společenských nebo 10 personale.
Mějte se pěkně a haši zdar.

Edit.Další varka již suchá!:teef:
High
Dnešní výroba:Asi 300g listí.(jenom listí bez palek),výsledek 2,60 první várka a počítam ještě tak 0,5g se zbytků hash vody.
Ale dnes byly dost ztráty řekl bych tak skoro géčko.Dělat to v petlahvích je na hovno,stačí jeden blbej pohyb praštíš z lahví a krystaly jsou ve 1/3 láhve.
Pral jsem na 2x a odstával snad na 8x.Hlavně posledních 0,7l hashvody jsem neustále osával a sleval a furt do kolecka a tu odsátou vodu ještě mam tak tam taky něco ještě bude.
High
Kofola.
High
Sušení v pečícím papíru pod halogenkou 50w
High
Bahno a Finální produkt.Zkuřuje výýtečně.Ale mám raději plastick,nebo oil.Tohle je vyloženě na nadrolení do tabáku.Mějte se
janavopi
Děkuji moc za inspiraci a fotonávod:) Z mojí úrody zbylo listí a byla navíc i nějaká palička a z květinky co dostala babička na léčení jsem ponechala celé stonky i s mini spodními paličkami a vše drtila pouze přes led a fén a vody použila naprosté minimum, už teď cca po 20ti minutách od slití zakalené vody do petky je cca 1-1,5 cm vrstva usazeniny = požadovaného produktu ;);) uvidíme co se přes noc usadí :)
Zatím mám foto kýble a mlácených kusů z rostliny a mé dřevné mlátičky :D :D ;)
A usazeniny v PET láhvy cca 1-2 minuty po slití a scedění tekutiny ;))
Přeji krásnou noc, všem zužitkovatelům každého kousku kytičky;))
janavopi
Ještě bych ráda zmínila, že normálně bych stonky nechala pejskovi a kočce na hraní a listy použila pouze na máslo(jídlo s obsahem THC moc nemusím,asi sem hulič)), mast nebo tinkturu.. ;))
SuperMan
Zdravím,dostal sem od kolegy listí s indooru mezi něma bylo par drobnych spodku a přidal sem tam ještě svuj nedokvetlý venek a vzniklo stoho toto :) :bounce:
SuperMan
..
SuperMan
vysledek 10.3g :) :afro:
Moatas
Můj první pokus ze spodku a jednoho hermoše.:)
FrantaOkurka
Díky, skvělej návod :)... už jen usušit a koštnout. Můžu sušit na slunci?
Mard
Ne, silné světlo a vysoké teploty degradují THC! Takže sušit je potřeba v temnějším prostředí (třeba ve stínu) a při teplotách do 60C!
FrantaOkurka
Hmm tka si dejte pozor až tu flašku budete rozřezávat ... vemte jí raději o pár centimetrů nad vrcholem jinak riskujete že vám všechno bahýnko uteče jako se to stalo mě :( . sebemenší ůder do lahve nebo její deformace dokáže rozložit krystalky, stejně tak podtlak je spolehlivě vycucne z petky ven
FrantaOkurka
Nevíte co použít jako náhradu kávového filtru? poslední se mi právě roztrhl
Sir_Major
Dají se použít filtry do friťáku nebo i kapesníky. Loni jsem to dělal s kapesnikama...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma