Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

Stránky: 1 2 [3] 
Jaké hnojivo používáte do bubbleru? - Klikni zde pro originální téma
usersony
abcd...

zaběhni do jakékoliv akvaristiky nebo zverimexu a tam koupíš PH test a PH mínus. Tyhle věcičky stojí kolem 50 Kč kus a vydrží to dlouho.
abcd...
Tak to jsi mi udelal radost :D Zatim
hexamin
abcd... jasne ph papiere stacia ale zozen si take presne so 4 roznymy indikatormy z rozsahom po 0,5
abcd...
Ok, diky :D
Sinet
citace:
Původní příspěvek od TommyBoy
Presne tuhle zkusenost jsem udelal pri prvni sklizni... Kyti hnojeny Kristalonem byly STRASNYYYY ale strasny hukot (ale nechutnalo to moc dobre, takze to jiste bylo tim kristalonem) :)
T.
J-Jackob
Podle me to hnojivo nepridava na kvalite ale na objemu...jestli chce nekdo kvalitnejsi tak jinej model...Chtel jsem se zeptat cim kdo hnojite...???
abcd...
Mam dotaz, mam rizky power plantu, czechglock rikal, ze je hned prepnul na kvet, a ze jsou to pekny kytky uz :) Tak jsem se chtel zeptat, kdyz je budu chtit taky hned prepnout na kvet, ale aby jeste rostly, mam hnojit na rust ci kvet? :D Dik
czechglock
Ahojky. HOdim ti sem fotky, abys videl. JInak PwP roste jak svina, to ti rekne kazdej. Přo mém prvním indooru mi vyrost PwP v hlíně 110cm za 20dní pri 18/6, po přepnutí na květ ještě 40cm. Teď v bubleru po přesazení rovnou na květ 50cm za 14 dní.
První foto je 3dny po přesazení, druhé 14dní. JInak řízky byly pod zářivkou dokud nevykázály růst. Jo a hnojil jsem pul na pul, květ, růst.
dolpe
ja zatim hnojim KR-start a koupil jsem W super a OBM. mam vysadit kristalon? nebo jde zkombinovat vsechno? :confused: kyti jedou v hlině a potřebuju poradit jak +- zkloubit OBM a Wuxal? na 1l vody... diky za radu... :D muzu se tak vyvarovat zbytecnemu tyrani kyti... :p:
mury
tak ten krystalon bych vysadil a hnojil v růstu WUXALEM(jestli se nepletu tak má více N ) a na květ OBM.A kdyby si chtěl ještě kytim
dopřát něco víc tak nějaký stimulátory např. ALGASTIM(růstový ),LIGNOHUMÁT KVĚT apod.
P.S.:mluvim o klasickejch přípravcích za pár kaček,který koupíš normálně v drogerii nebo přes net.
kospo
-Nikde som nenasiel, ci bio-algeen mozem aplikovat postrekom aj kazdy den. Na pribalovom letaku to napisane nie je.

-Vie niekto, ci mozem namixovany roztok uskladnit na neskor, alebo je lepsie vzdy mixovat novy?
mury
copak voto aplikovat ho každej den klidně můžeš,ale to asi nebude mít smysl,protože kytky ho potřebulou taky chvíli vstřebávat.
(píše se tu 1x za 5 dní,že je idealní-já dělám postřik 1x za 3dny)
vlček
na rust do hliny mi prisel nejlepsi vermesfluid(na hydro teprv vyzkusam) jel ho i xmalcolm a taky rikal ze je prej hodne dobrej davkovani podle obalu i tak je dost velky a kytkam docela prospiva mear vlček
Wavra
Můžu použít hnůj co máme v ovčíně. Nemůžu třeba tim kytičku spálit
rodeo
ja teda stridam ale jenm treba 2-3 ruzny, tak snad to je dobre.
Hathor
Ahoj,
jedu 6 týden a zajímá mne, zda se hnojivo PK dává do společného hnojení s 1,2,3 stupněm, nebo zda se s ním pouze přikrmuje zvlášť. a zda je stále potřeba dávat kořenový stimulátor? díky za radu. Hathor:sun:
dolpe
dik... krystalon jsem vzpustil a parkat jsem prihnojil Wuxalem a teď jedu květ a OBM... a dávky? tak od oka... :D
snark
k trojsložkovému hnojivu PK 13-14 netřeba přidávat - jeho funkci supluje složka Bloom (červená) - ovšem pochopitelně to neuškodí :D
kořenový stimulátor má smysl dávat maximálně do přepnutí na květ - (ve specifikých případech jako je extrémní SOG i na 12/12)
good luck
Snarky
Sallyman
Byl bych vam vdecnej kdyby jste tu napsali i koncentrace jinych hnojiv nez AH protoze ty jsou celkem drahy. Co treba ten wuxal super ? Tedka s kamosem skladame 70 hydro podle G-mana ale budeme pestovat po 1. takze tady porad hledam nejaky koncentrace hnojiv a kazdej porad AH. Hodte tu kdyztak nejakej odkaz na jinej thread. Diky
vlček
tak me napada dawate do bublaku odstatou wodu nebo primo z kohoutku ta odstata by byl asi docela slusnej problem se skladowanim mozna je to totalni blbost a neboje to tady psany uz tri milion krat ale ja sem to nigde nenasel tak newim
mear vlček
Hathor
Pokud mi došla Bloom složka, můžu místo ní dávat PK? Společně s jedničkou a trojkou? Nebo mám raději koupit dvojku?
snark
no přijde na to jaký má NPK poměr ten bloom - jestli je to general hydro nebo advanced hydro - kdyby to zhruba odpovídalo tak by to neměl být problém - ale řek bych že vzhledem k tomu že ten bloom je levnější než kdekterý pékáčko tak bych radši asi bejt tebou skočil pro ten bloom
timhle hnojim,pestuji hydroponicky,neroste to a zloutne to,nevim si rady.Myslim si ze chyba je nekde v hnojeni.Je tento Wuxal super vhodny pro hydroponii,nebo jich je vice druhu???Kyticky pomalu umiraji,prosim pomoc
obsah zasobniku vody je 11-12 l,kazdy tyden menim roztok,dal jsem prvni tyden 2 ml,druhy 4 ml,treti 6 ml.,
Je to teda vhodne hnojivo pro hydroponii?
Kwjetoň
to xerthon:
Já sem si koupil taky Wuxal S ale vypadá celkem dost jinak (ten obal). Diwný, ne?
ps: Ten můj je zelená kapalina, co ten tvůj :)?
N3oM
zdrawicko groweri
znate nekdo tuhle hnojku?
jmenuje se to KHL Special, vyrabi to firma EXPLANTEX
obsah zivin v procentech:
N-0,06 P-0,44 K-0,28 Ca-0,14 Mg-0,12
mam to doma stalo to asi 60kc zajimalo by me jestli to nekdo zna a jake s tim ma zkusenosti a jestli je to pouzitelne... diky za odpovedi

dodatek... hnojivo udajne zvysuje mrazu odolnost a je nejvhodnejsi pro podzimni aplikaci (pise vyrobce)
nebylo by to dobry na pozde dozravajici out?
myslim do modra
hary
sorry za OT ale nikde jsem tu nenešel jestli je špatné snižovat pH citrounkou a jestli to taky někdo dělá dík za odpověd
Murphy
citace:
Původní příspěvek od weeno
Kyselina citronová a kyselina octová jsou kyseliny organické, takže se rozkládají na složité organické soli, které kytkám nic nedají, navíc se během chvilky rozloží tak, že úplně - pak Ti to na měřáku hodí zpátky na zásadu. Může se používat kyselina chlorovodíková - ta je nejdostupnější, ale v reakci s vodou tvoří chloridy, který kytce taky nic nedaj a možná jí i uberou. Zatímco kyselina dusičná v růstové fázi a kyselina fosforečná v květové fázi se v reakci s vodou rozkládají na dusičnany a fosfáty - což jsou složky hnojiva.

Snad Ti to pomuze....:frog:
QTH
TAgže pánové,
S wuxalem pozor, nedostatek hořčíku /spíš jeho absence/ vůbec kytičkám neprospívá, jak je vidět z fotek nahoře u xerthona, ten samej problém sem řešil já. Nakonec pomohlo přidat hořčík ve formě tekutého přípravku, kterej maj v každým větším zahradnictví.
Jo a Wuxal super je ZELENEJ !
Zdarec
zkusil bych to s tim horcikem,kolik bych ho mel dat na 11l roztoku?
a ma ten tekuty horcik nejaky obchodni nazev,nebo se mam ptat proste po tekutem horciku???
tahle mi nedela radost
i ten muj wuxal je samozrejme zeleny,nevim proc se mi zdal do modra:-)
Lubotko
Sorry som tu nový čo je to Bloom,PK s jedničkou a trojkou SOG a korenový stimulátor.Díky za odpoved
mury
xerthon:k tomu hořčíku-hořká sůl nebo fytovit(nebo tak nějak)
pildo
bloom, jednotka, trojka je Advenced hydro...- AH (aelbo General hydro...- GH), PK je fosfor, draslik. aspon myslim
Kwjetoň
Nešlo by do toho roztoku nasypat trochu maglajzu?
Takový to bílý co si lezci patlaj na ruce, aby nepadali :D
Je to mrtě hořčík. Ale nevim esi se rozpouští... Asi jo :)
mury
hmm tak to mně teda nenapadlo i když ho mám doma mrtě-každopádně se prej dá použít ještě dolomitickej vápenec.
cetl jsem slozeni kristalonu a je v nem 3% horciku.Jak u startu,tak i plod a kvet.Jedna odmerka kristalonu je na 10 litru zalivky.Co kdybych trochu prilil do toho hydra?Ten wuxal horcik neobsahuje.
Ke-Guglimugli
Inak o hnojení v buble a úprave ph je tu ozaj kvantum info, ale sú skuor také roztrúsené a tých pár threadov takých polo-živých :)

Nuž, já mám základní potíž v tom, že čím dýl vodu nechám odstát, tím je zásaditější.. Takže upravuju kys. dusičnou (nefimjaká koncentrace ale stačí tak 3 - 4 kapky). Wuxal (2-3ml) to kapku zase vrátí do zelena (do zásady), ale nakonec tam ještě šoupnu 5ml peroxidu (30%) a ten je teda taky kyselej.. četl jsem, že ho může jít i víc, ale já ho spíš leju častěji při doplňování roztoku v mírce 10 kapek/liter + kapka WS a už ani nemusím upravovat ph (je malinko kyselejší, přesně podle potřeby :) ) Jinak bacha na dna květináčků, pokud jsou ponořené i s keramzitem v roztoku, taky to ph zvyšují. O rockwoolu nemluvě.. Ale to už asi fšichni víte, viťte ;)) Podle potřeby dolévám mírku: litřík s kapičku kyselejším ph, což je přesně na požadovaných +/-5,5).
Ty koncentrace dělám na 10l (in real: těch 11 - 12 lytrů, páč si fšechny "sajrajty" nejdříf rozdělávám extra v cca půllitru) a taky jsem je zkopčil od někoho na groweru :)
A priam by som mu hneď aj karmu dal, keby som si jeho meno pamätal :D

Chcem sa ale opýtať: Mužem pridať na začiatok Bio-algen? V akej koncentrácii? Aký máte názor na destilovanú vodu? Vraj tá technická muože obsahovať nejaké jedy čičo.. :confused:
Je tu vuobec thread čisto o vode? :D
mury
no s tím kristalonem nevim,mně se osvědčila ta hořká sůl(postřik)
stacil jen postrik na kytky?nebo,se ta horka sul da rospustit a pridat do roztoku?
Kwjetoň
S tim dolomitem by to možná šlo (je to podle mě uhličitan hořečnato-vápenatý), používá se sice na úpravu pH (směrem nahoru) a hořčík v tom je. Akorát nevim, esi je to rozpustný ve vodě, když to chceš na hydru... :( spíš ne (je to rozemletej šutr)
carlos
Thread Revival :D
dripER
Co třeba Advanced Nutrients a když s ním nebudete spokojeni, tak vám prodejce vrátí 100% ceny.
pyroman80
AH jednoznačně :-)
Lampa
Nazdárek lidi

Má tu někdo zkušenost s použitím plagron terra (grow i bloom) do bubleru ?
Zajímá mě hlavně stabilita pH a pod.
caseage
ja používám a dobrý teda kytky rostou přidávám vlastní hnojivo z chciplejch žížal ale to jen aby se doplnili ostatní živiny ktere v ROS chybí a plagronu nejsou nebo je tam nedostatek
caseage
myslite že by se toto dalo použít do bubleru ?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od caseage
myslite že by se toto dalo použít do bubleru ?

Jo vidim cocos tak to muzes lejt ve stejnym poměru i do bubleru , jinak asi nej zkušenosti mam s GHE a Atami - Bcuzz , hodně zkušenosti s AH což beru jako takovej standart , Hlava
prashiwa
osobne mam skusenosti hodne s AH a GHE .je to idelani pac jsou to stabilni ciste chemicka hnojiva vhodna na sterilni bubler.asi moc nedoporucuju bio hnojiva takove ty mocuvky co vam zacnou kvasit.taky cim min barviv tim lepe tkze se nazit najit pruzracna hnojiva nebo o kombinace ruznych znacek , od AH pruhledny grow 1.misto cervene bloom pouzit priohledny pk 13-14.a micro pouzit libovolne.prvni dve flasky ste tim padem obrali o barviva a urcite to bude lepsi.ja osobne mam rad metrop mam 8.je to stabilni jednoskozkove hnojivo co ma v osbje i 10 procent ph minus.a po rozmichani je cire skoro bez soli.ted mam noveho adepta GHE one part taky skoro bez soli.coz ej videt na vrsku kazde lahve s hnojivy ihned s cim mate tu cest.pac bez pridani atazimu a korenovyh stimulatoru to bjezne moc dobre neroste.
manik.luke
zdravím, chtěl bych se optat ,chci si do bubleru koupit tohle hnojivo B'cuzz Hydro A+B musím k tomu jeste dokupovat něco dalšího ? Nebo stačí tohle jak na růst tak i květ. Nebo mi prosím doporučte něco co k tomu použiju na květ. Diky :)
NORM
Ten B'cuzz hydro neni urcen do recirkulacnich systemu, ale do DTW.. Do bubleru si porid Canna Aqua. A ke kvetu pridej jen PK 13/14..
manik.luke
chtěl bych jet něco na způsob tohodle Vertikalni Hydro Mono Psycho ! - hnojky: pouze Bcuzz A+B (na to ze k tomu není určen se mu ten pěst povedl moc dobře) a peroxid ...k tomu bych dokoupil to pk13-14

Pokud mě to někdo nevyvrátí. Taky je to otázka financí , potřebuju něco do 400kč abych odjel aspon jedno kolo bez toho abych musel jeste hnojiva dokupovat.
NORM
No jestli mas jen 400 stovky, tak si ten Bcuzz klidne kup..
Ten jeho grow je povedeny, ale to neznamena, ze se to bez mereni povede i tobe.
Ja sem bubler taky jel, ale to bylo s GH, tak nemuzu moc soudit Bcuzz.
ale jestli chces do budocna setrit za hnojiva, tak si kup Metrop, je tak konncentrovany, ze se davkuje jen v desetinach mililitru na litr..
manik.luke
Do budoucna moc setrit nehodlám, ted kupuju víc vecí tak na hnojky zustalo jen tohle. Díky za rady :)
Krmíte někdo kyti hnojkama HESI ? používal jsem je v hlíně a oproti kámošům co jeli biobizz a plagron tak se mi zdály o hodně lepší.
Konkrétně mam zálusk na http://www.growelectric.cz/hesi-sta...dro-p-1276.html a celý to pojedu v aerofarm
Klamath
ahoj. ja jedu hesi hydro grow/bloom a pk 13/14
prashiwa
osobne ted testuji uz nekolikate koko hnojiva GHE one maximalni spokojenost pri aplikaci je to naprosta lenost a pohodli.
rovnez sem vyskousel prechod na matky s metrop mam 8 na ghe one part. s doplnyk atami korenovy stimulator a peroxid vodiku. opet maximalni pokojenost kytky si ryhcle zvykly a ted rosotu skro stjejne ryhcle jako s metropem a po orezani se regeneruji srovfnatelne rychle tkaze spokojenost.s postrikem leaf coat plant strenger je regenerace jeste lepsi.co se tyce korenu sem myslel ze budou obarvene a rozpustene ale naopak jsou pjekne bile azdrave a kytka pije velele kvanta vody tkaze hnojivo to je urcite dobre.
Ricrd
zdravim ludia mam problem neviem sa rozhodnut ake hnojiva mam kupit pre klasicky hydroponicky system bubler poradte nejake najlepsie na bio baze nemam ec metrik :( po poslednom co som pouzil na 2 dni hnojiva od biobizz grow a bloom tak som mal korienky cele hnede bol na nich taky hnusny mazlavy hnedy povlak
Jagditrax
citace:
Původní příspěvek od Ricrd
zdravim ludia mam problem neviem sa rozhodnut ake hnojiva mam kupit pre klasicky hydroponicky system bubler poradte nejake najlepsie na bio baze nemam ec metrik :( po poslednom co som pouzil na 2 dni hnojiva od biobizz grow a bloom tak som mal korienky cele hnede bol na nich taky hnusny mazlavy hnedy povlak

cau, do bublaku biohnojky nepatria -skazi sa to, pouzi mineralne hnojky. Vyber je myslim dost velky..... Metrop, JIDB, AH , GHE, Dutchpro........ popozeraj vlakna s bubblermi ako je kto spokojny. Za mna zatial Metrop, JIDB teraz idem prvykrat tak uvidime (vseobecne su s nimi ludia spoko).
EDIT: bez EC to bude punkcore a s Metropom duplom . odporucam kupit, samozrejme. tak to radsej kup nieco menej koncentrovane ked to chces ist bez EC.
alpa
bez EC metru do metropu nechod Canna aqua serie ci GHE floranova serie......canna je levnejsi{co se boostru a korenaku atd tyce a lepe se skladuje;] /GHE zakladni hnojky se kazi opravdu rychle/ }
Stoned_r41d3r
Bcuzz hydro. Ideální poměr cena/hodnota.
Ricrd
takze som sa rozhodol kupil som hnojky od Bcuzz hydro a+b 1l prislo mi to vhodne ked balenie obsahuje aj A aj B takze uvidime :-) dakujem za poradenie :P
guerilla
Canna aqua, Advanced Nutrients

Dobře drží pH a sama si roztok po namíchání vcelku obstojně zkalibruji.
Mel88
Canna aqua! Drzi pH a vysledky jsou vynikajici..
kseroks
presne presne nezazil sem v bubleru stalejsi hnoje nez je canna aqua v bubleru sem jel ah, gh, metrop, a hesi... na bublery vcelku nema cenu pouzivat cokoliv jinyho pokud si chces usetrit zbytecney nervy... dle zkouseni doporucuju davat cca o tretinu slabsi koncentraci nez doporucujuou...
Majky-man
Chci se zeptat vzal jsem si vaší radu ohledně canny aqua do bubláku no a tak jsem koukal do gshopu a oni tam mají canna aqua flora a vega u objojího jak flora i vega mají složku a+b a jelikož mi z g shopu neodpověděli tak se ptát vás to jako vážně mají dvě složky na růst a na květ? Mám to na chilli :-D
Negative Creep
citace:
Původní příspěvek od Majky-man
Chci se zeptat vzal jsem si vaší radu ohledně canny aqua do bubláku no a tak jsem koukal do gshopu a oni tam mají canna aqua flora a vega u objojího jak flora i vega mají složku a+b a jelikož mi z g shopu neodpověděli tak se ptát vás to jako vážně mají dvě složky na růst a na květ? Mám to na chilli :-D
Jo vážně. A pozor, tyhle hnojky jsou primárně na middle hard water. To znamená, že v měkký vodě, ti to bude dělat bordel.... ehm vlastně jako většina hnojek.
Majky-man
to je pohoda jelikož bydlím na vesnici tak tu nečekaně máme tvrdou vodu ;-) jinak už sem si je koupil na cannafestu ;-) canna tam měla prostě neodolatelnej stánek jen mě štvalo že tam měli jako hydro v rockwoolu a ne bublák .-/

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma