Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 
Je matkárna legální? - Klikni zde pro originální téma
WiB
Celkem jsem prolezl grower, ale nic moc jsem nenašel. To že údajně nějakej týpek prodává klony na živnosťák nebo názory, že je prodej řízků legální, mi moc nepomohly. Tak bych se chtěl zeptat: pokud bude v daném objektu pouze skříň na matku a klony, je to ilegální? Myslím si, že je, ale doufám, že není! Pokud něco víte nebo se aspoň domníváte, tak pište.

Off topic: Legalizace nebo dekriminalizace by bodla tak do Vánoc, jako dárek. Co vy na to, dokážete si představit hezčí Vánoce? :D
koles
NENI TO L-E-G-Á-L-N-Í!

A co víc, je to docela logický... je "matka" kytka?

JO!

Obsahuje tahle kytka-matka nějaký THC?

JO! jinak bys jí asi nepěstoval ne?

Ach jo! Už dost!
dexmon
mno nevim jestli je to tak jasny, protoze se nesmi pestovat konopi s vrcholikama (kvetama) coz matka nejni, tudiz by mohla bejt legal..chtelo by to pozeptat se pravnika...
WiB
Koles: nejsu si tak jistej - čti příspěvek od dexmona i tento článek a zjistíš proč. Pokud jsi právník a víš to určitě, tak dík za info, ikdyž špatný :(, ale za to ty nemůžeš.
Thanx dexmon! Přesně proto jsem tento thread založil. Furt si myslím, že tě za to můžou zabásnout, ale protože je v tom zákoně zmínka o "kvetoucích vrcholcích", tak to je možná vpohodě. Taky můžeš mít matku zastřihlou tak, že nebude mít vrcholek(sice vzniknou další, ale dalo by se to klasifikovat jako kytka bez vrcholíku). Taky starší matka už má zdřevěnělý nohy a je jasný, že je v zemi dýl než ty 3 měsíce, který jsou potřebný pro obě fáze dohromady => nepěstuješ ji za účelem výroby marihuany. Pak si třeba ještě hodit na dvířka matkárny "disclaimer", že je to pouze pro okrasné účely, nikoliv za účelem výroby marihuany. Taky matky nemívaj až tak moc THC, ikdyž věřím že maj určitě víc jak těch povolených 0,3% THC.

Je snad na Groweru nějakej právník etc.?
mephisto
ano pratele - matkarna je nelegalni

pokud je mi znamo, v nasem state je povoleno pestovani konopi s obsahem aktivni latky THC mensim nez 0,3%.

jestli pestujes konopi s vyssim obsahem THC, tak tento zákon porusujes.


Tot muj nazor :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Ant
A mephisto má pravdu...... do 0,3 % THC je to legální

ale moc bych na to taky nesázel než zistěj kolik to má procent tak bejt něgde zavřenej ......... možná to trochu přehánim :D
carlos
citace:
Původní příspěvek od WiB
Je snad na Groweru nějakej právník etc.?


Cokoliv uslyšíš od právníka zde na Groweru není vůbec rozhodující. Jak známo, výklad práva se z úst různých osob podstatně liší. Nicméně já jsem optimista a věřím, že odhalená pěstírna matek by u nás nemusela být postižena nějakým podstatným trestem. Formulace v zákoně, pokud si dobře vzpomínám zní "...rostlinu, která může obsahovat více jak 0.3% THC...". Což matka asi může, pokud ji necháme vykvést :pimp:. Zákon však nic neříká o způsobu měření.
Roman Dirda
Ten zákon o kterém se tady mluví jsou ve skutečnosti 2.První,a podle mého názoru rozhodující,je Zákon o návykových látkách.Tam se píše-
Tento zákon upravuje pěstování konopí...(tzn.dokud nemáte nic sušenýho,vztahuje se na vás právě tento zákon a ne Nedovolená výroba).
Konopím se rozumí kvetoucí vrcholík rostliny konopí(?!-takže samec a kytka v růstu nejsou konopí?-nechápu:))
Je zakázáno pěstovat ROSTLINY konopí(ne konopí,takže tady už to možná neplatí o samcích a kytkách v růstu),které mohou obsahovat více než 0,3% látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů.
Při osázení víc než 100 m2 musíte ohlásit pěstování pmístně příslušnému odboru ministerstva zemědělství
Ale to hlavní-na dodržování nedohíží policajti ale jakási komise a sankce jsou-odebrání věci(přijdete o kytky příp.pěstírnu) a pokuta-právnické osobě nebo fyzické osobě-podnikateli(což asi nejste) se uloží pokuta max. asi milion,ale to se na nás nevztahuje.Nepíše se tam nic o tom že při nedodržení vás zavřou podle trestního zákona-nedovolená výroba.
Průměrně inteligentní foxteriér by z toho vydedukoval že za PĚSTOVÁNÍ(ne sušení a prodej)se u nás nezavírá,jenom vám zabaví kytky co budou mít moc procent THC.
Chce to jeden případ hnát až k Ústavním soudu,kde konečně zvíme pravdu(na nižších instancích vládne chaos a výklad zákona dle pravidla nelíbíš se-pudeš sedět:()
oton
lidi dohadujete se tu vo kravinách, i když droga marihuana jsou usušené palice, je jasný že když vám benga najdou matky nebo klony, či kytky vrůstu tak ste na tom stejně jako se sušeným hulením, dál bych to tu něřešil! :D plejtvání energie!
Roman Dirda
Já bych to naopak řešil,protože pokud máme zákon podle kterýho ti můžou kytky v růstu max. zabavit a v reálu se za to zavírá,tak je to pěknej bordel!V Holandu by měli zavřít kofáče,pěstitele i držitele konopí a tolerujou to protože jim asi docvaklo že tím ničeho nedosáhnou.U nás jako předem budem počítat s tím že jsme nuly a stát si s náma může hrát jak chce a porušovat svoje vlastní zákony?Se mnou v tomhle teda nepočítej.
oton
milý romane, je to jak to říkáš, je v tom bordel, ale my s tim nic neuděláme, když ti domu přijdou benga tak seš prostě v řiti, nebo si myslíš že měkdo komu našli 20 nerozkvetlejch kytek jim vysvětlil že dle zákona to ještě neni droga a musej si počkat až to vykvete a usuší to :D nebuď najivní, dokuď nebude zákon, kde se jasně bude tvrdit, že pěstění pro vlastní potřebu cca třeba do 20ti kytek je o.k. tak si benga budpu moct dělat co chtěj, a vykládat si náš nedokonalej zákon, taky jak chtěj, to je prostě realita, zdar
WiB
Tak za prvý se tady URČITĚ nebavíme o kravinách! Tahle debata vznikla kvůli jisté formulaci v zákoně, která se dá vyložit jakkoliv.

!!! A pokud by se aspoň jeden případ u nás v ČR vyhrál (třeba právě s matkárnou), tak na něj navážou další a jsme zase blíž naší svobodě!!!
A vo to nám jde, ne? Víc lidí by mělo krásný kytky, který by prostě nevykvetly, pak by je poslanci museli začít torelovat a pokud by jich bylo hodně, tak by poslanci mohli začít tolerovat konopí.
Asi by to chtělo maníka, kterej by měl jednu matku pod lampou a nenechal by jí vykvést, na dveře skříně by napsal prohlášení, že to není za účelem výroby marihuany, pak by to oznámil třeba tv H@vn@ a už by byla senzační "skandální" reportáž, že se pěstuje konopí. Pokud by tento člověk prošel bez újmy, následovalo by ho několik dalších. Teď jen najít toho člověka...

Nejlepší výklad tady měl zatím asi CARLOS. Kdo by neuvěřil "matce" Groweru?
oton
moje řeč snarku, i blbýmu je snad jasný že ty kytky tam nemá nikdo pro okrasu, ale by z toho dřív nebo pozdějc bylo hulení :D
chobot
Mimochodem, take existuje paragraf 188, ktery rika:

1. Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává předmět určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky, přípravku obsahujícího omamnou nebo psychotropní látku nebo jedu, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

A matkarna by celkem nepochybne byla povazovana za "predmet urceny k nedovolene vyrobe omamne latky".

chobot
oton
tak a máte to konečně tady, díky chobot :D
Roman Dirda
Ten přece taky píše v radách jaxe vyhnout vězení:Pokud policie ví o vašich kytkách,zbavte se všeho sušenýho a kytky klidně nechte růst!Jsou případy kde policie kytky zabavila a skončilo to pokutou v řádu stokorun.
A přesně tohle si myslím taky.
slimline
Zdravim, tak ja jsem se právníka ptal a konsultoval i s jinymi lidmi, kteří jsou na místech, kde o tom určitě budou muset jednou rozhodovat. Ma konsultace byla loni po úpravách zákona a celého toho rozruchu. Muj dostaz byl smeřován na zřízení GROWSHOPU ve stylu holand. Tzn. s pár kytkami za výlohou atd.. Problém mi byl vysvětlen takto. I celá novela zákona je na nic, doku nedojde k jeho prvním použití. Ani lidi od nejvyšších orgánů prostě nevědi. Každý nový zákov musí projít soudním řízením, které do budoucnosti vyhrazuje mantineli. A ty se neustále posouvají na základě nových zkušeností. Takže, neřešil bych soudy, ale policii, která Vás bude neustále zavírat a vše prohledávat. Vy, sice se skušeným právníkem, ale přesto si nějakou dobu pobudete na policii a pak Vás možná i pustí s omluvou. A tak to budou dělat do té doby, než tomu učiníte přítřž podáním stížnosti na kontrolní orgány ministerstva vnitra atd. atd.. Prostě je to otázka peněz a Vaší odhodlanosti se nechat neustále otravovat Žádný právník světa není zadarmo. A když už se jim nepovede Vás zavřít, budou Vás neustále obtěžovat a obtěžovat.
Takže závěrem, až se najde člověk, kterýmu to bude jedno, jestli ho někdo otravuje a jestli ho to stojí prachy, pak se to někam dostane, ale dokud budou zákony nejasné, je skoro úplně jedno jak si zákon vyložíte. Záleží na soudci potažmo na Vašem právníkovi jak to vlastně dopadne.

No a tak nám všem přeju, ať se najde takovej člověk co nejdřív.

[Edited by slimline on 01-11-2002 at 09:19 AM]
dadanek
Moderní soudnictví nehledá tolik spravedlnost, jako je postavený na slovíčkaření a doslovným výkladům.
olik
citace:
Původní příspěvek od chobot
Mimochodem, take existuje paragraf 188, ktery rika:

1. Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává předmět určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky, přípravku obsahujícího omamnou nebo psychotropní látku nebo jedu, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

A matkarna by celkem nepochybne byla povazovana za "predmet urceny k nedovolene vyrobe omamne latky".

chobot


... takže když mám doma v květníku kytičku máku polního vyrábím heroin ???
Roman Dirda
Podle tohoto paragrafu(předmět určený..) se většinou zabavuje vařičům perníku chemické sklo a ještě jsem neslyšel o tom že by se používal na kytky.
I když jak našli tu pěstírnu v bramborárně,tak asi zabavili i ty lampy atd.-podle takové logiky by třeba mohli zabavit skleník,pole,el.zásuvku...:)
marcon
Je jedno jestli je to matka, nebo cokoliv jinyho. De vo to, jestli dokazou "vyrobu drog". Pokud budes trvat na svym, ze to je treba okrasne (coz ve skrini asi nepude), nebo ze to je treba tvuj biologicky pokus, tak trestny cin nespachas.
Pestovani konopi s vetsim obsahem nez 0,3% THC je ale prestupek, za kterej muzes dostat pokutu az milion.
Roman Dirda
Přečti si pořádně co tam vlastně píšou!Pokutu může dostat právnická osoba nebo fyzická osoba-podnikatel,což předpokládám nejsi..Tobě můžou věc max.zabavit:)
marcon
2Roman Dirda: jestli je to jak rikas, tak pokud budes trvat na tom, ze to neni pro vyrobu drog, nemuzou ti krome zabaveni kyti prakticky nic udelat. Vlastne te muzou jeste asi dva dny vyslychat, ale to je asi tak vsechno.
panove respekt vuci Vam,

Ale skutecne si myslet, ze kdyz uz se o Vas zacne policie zajimat, ukecate to pak na okrasne rostliny,nebo na vedecke ucely je proste hloupost.
Pokud prodate nekolik desite rizku tydne "a takovejch machru je tu dost" muzete si byt skoro jisti ,ze policie Vas bud uz monitoruje a nebo brzo zacne "metoda systematickeho vyhledavani informaci o dane podezrele osobe muze a v hodne pripadech trvat nekolik mesicu aniz by "pachatel" neco vedel ci tusil."
Ostatne osobne bych to vsem kteri prodavaji takoveto mnozstvi rizku pral, jelikoz ohrozuji ostatni malo pestitele....ale to je jina vec..
V teto zemi je marihuana nelegalni a to v jakekoliv podobe, pripustte si to, ano, vyklad zakona se ruzni a dve vzajemne velmi podobne kauzy nemusi skoncit stejnym rozsudkem...

Neustale se vzajemne presvedcovat o tom, ze vlastne zase az tak moc nelegalni to pestovani neni, je hloupost.
Justice je slepa --- bud je to legalni nebo je to nelegalni nic mezi,nejaka mensi nelegalnost v nasi zemi proste neni

Nemyslim si ze policie nekdy na vetsinu z Vas obrati svoji pozornost, ale domnivat se, ze si doma postavite matkarnu, date do ni 15 matek a pak tydne prodate treba 50 rizku je fajn "hlavne ty penize co? :)" .
Ale to je prave ta chvile kdy se policie zacne o "pokrocileho" pestitele zajimat. A pak uz tezko obhajite svoji pohadku o okrasne rostline a pod.

Zaverem chci rict, ze je Grower je fajn server, vetsine lidi bych chtel poprat hodne zdaru a krasnou urodu,
nicmene vy co se prodejem rizku prakticky zivite jdete do haje, Vase keci a presvedcovani se o tom, ze uz je to tu vlastne skoro legalni jsou jednak zcestne, ale hlavne nebezpecne pro vsechny kteri pestuji pro radost.

Jiste se zde na moji hlavu snese hodne spatneho a prizpevek bude editovan popripade smazan, ale cena rizku by se podle me mela pohybovat max. 30 KC za kus, pokud ho nekdo prodava za vic masti si akorat kapsu....
chobot
Lidi, hlavne si nenamlouvejte, ze to co delate je v podstate legalni a ze kdyz na vas benga prijdou tak jim budete vypravet naky pohadky a oni se slusne omluvi a odejdou.

I kdyz budete tvrdit, ze to mate pro okrasne, experimentalni, zahradnicke nebo buhvijake ucely, jeste zalezi na tom, jestli vam to soudce sezere. Pokud soud uzna, ze to co u vas nasli je dostatecnym dukazem, ze jste se pokouseli o vyrobu marihuany (pekny termin :D ), tak mate smulu a muzete si tvrdit o okrasnych ucelech co chcete. Ty pohadky vam sice teoreticky projit muzou, ale taky nemusi.

Kdyz vas chyti v ukradenym aute a vy jim budete tvrdit, ze jste si to auto jen pujcili, ze vam to majitel dovolil akorat si to uz bohuzel nepamatuje a zapomnel vam dat klicky, tak vam to taky tezko projde.

Je fakt, ze v soucane dobe se u nas nastesti za malopesteni moc nezavira, spis to bejvaj pokuty nebo podminky, ale nahoda je blbec, klidne muzete jit sedet.

Davejte si bacha a nezapominejte na to, ze at je to absurdni jak chce, za pestovani porad muzete jit sedet.

chobot
Sido
souhlas s tebou Chobot a dalsi....
I ja vecny optimista si myslim ze, opatrnosti neni nikdy dost a zbytecne si tu namlouvat neco, o nejake pseudo-legalite marihuany je prinejmensim hazard. Legalni to proste v CR neni a asi bohuzel ani dlouho nebude :(

peace sido
Kazdy na to ma svuj nazora ja ten tvuj respektuji, nicmene 50 rizku tydne neni zadna velkopestirna.
10 hezkejch maminek ti v pohode udela 50 rizku tydne, nekomu mozna i vic a lidi co maji 10 matek a vice je zde dost a dost.
Mas pravdu v tom ze davat je nekomu zadarmo je hloupost, proc by to take kdo delal ze...
Jen me slo o to aby si kazdej uvedomil, ze jakekoliv pestovani Marihuany a to jak na kvet, tak i jako maminy je v teto zemi NELEGALNI coz se tu snazi nekteri jedinci zpochybnovat.
Mas pravdu v tom, ze pokud by nikdo nedelal rizky, hodne z Vas by nemelo sanci dostat se k dobre genetice, v tom musim souhlasit.
Nebudu se jiz vyjadrovat i presto ze jsem uvazoval o registraci, nicmene obava z moznych problemu me odrazuje.

At Vam to vsem hezky roste a at tenhle server dal pomaha zacinajicim a vlastne vsem pestitelum.
sub-zero
AŤ DOU ZÁKONY DO PRDELE! DOPRDELE S FÍZLAMA A PROTIDROGOVEJMA KOMANDAMA!!!!!!!!!
sub-zero
jo a ještě DOPRDELE SE ZLODĚJEMA!!!!!!!!!
aswad
citace:
Původní příspěvek od MrVoslik
TO jep rave shit , hele lidi v rakousku normalne prodavaj vsecko vokolo ganjy rizky semena , a prej maj dokonce povoleny 3 kytky na osobu .. to me poserte


_____________

Tak jest:
Bush Planet, Esterhazygasse,
Bush Doctor, Kirchengasse,
Wien
Obe odbocky zo znamej Mariahilferstrasse,
oproti nadraziu Westbahnhof.
Predavaju vsetko, literaturu lampy bongy
hnojiva, semena od vymyslu sveta.
(Jack Herer 10ks vyjde "iba"asi na 3000.-CZK
Ale to je ta snad najdrahsia sorta,
da sa kupit aj za par stoviek (nasich)
Ano aj predpestovane kytky.
A aj peyot som tam videl...

Navstevu doporucujem.

http://www.legalisieren.at/hanfshops/wien.htm
aswad
"Kdyz na vas prijdou benga" urobte to,
co som cital na jednom US webe:
SAY NOTHING!
Ziadne bachorky,
ziadne pokusy zjemnit situacou naznakmi "spoluprace".
BEZ PRAVNIKA a ani prd.
Dokonca ani tichy.
Kazdy ma pravo mlcat.
A pravnik vie lepsie ako policajti sami,
co maju, a hlavne co nemaju vediet
Arab
rek bych ze matkarna je nelegalni podle toho kdo k vam v danou chvili prijede a podle toho jeslti na udani nebo z nejakyho jinyho duvodu.. pokud se do bytu vetrou dva flojdi z jakyhokoliv duvodu a objevjej matkarnu tak se s nima da dycky mluvit, vetsinou to sou mlady lidi a nejsou z jinyho sveta takze pochopej a mozna daj s vama este brko(kdyz to bude nejakej starej zakomplexovanej pan prislusnik, tak je to asi problem)...
pokud prijedou na udani, tak je to v prdeli protoze to musej podle zakona prosetrit a to znamena ze objevjej kytku a jedete v poutech na stanici kde si prespite v cele.... a mozna za par tejdnu po soudu budete v suchu

a rozhodne bych delal vsechno pro to abych se do ty situace nedostal, protoze zakony jsou jeste hodne nejasny takze clovek vlastne vubec nevi jak by to nakonec dopadlo......
Blondacek
Hele a napadlo vas najit nakeho dobreho pravnika-hulice,natrefit na soudce-hulice a muze to zacit ? ;))
litlle stoney
2 Blondacek> O tom si myslim, ze to vsechno je...

Ne o zakonech a jejich vykladech, ale o lidech, kteri prisli do kontaktu s marihuanou a dale ji uzivaji. V Hollandsku, Svycarsku, Rakousku a ostatnich zemich, kde je tato droga jakymkoli zpusobem povolena zacali kourit lide davno v minulosti a vsichni vime, ze je psychicky navykova. Proto se tato skupina lidi "hulicu" dale rozsirovala, rozsiruje a v te velke skupine lidi se najdou i taci, co se rozhodli budovat karieru a soucasne hulit. A to jsou ti, co nas dokazi spasit a zacit neco delat pro nas pro growery pro legalizaci...
hh-top
Nedělejme si iluze, ještě stále jsme v právní ilegalitě, ať žije underground!
P.S. Kdyby mě zašili, budu mlčet a svému advokátovi dám kontakt na Grower. Doufám, že byste přišli otce dvou malých kluků vytáhnout z báně. Zato vám slibuji publicitu, která nás v našem snažení posune nejméně o jedno volební období vpřed. Děkuji předem
Euro-tele
Nechce se me zakladat novy tema, tak to hodim sem: Jsou seminka legalni? Treba skunk, bila vdova atd. ?
Skreko
Podla mna je najlepsie pestovat mimo domu, totiz minuly veekend som este mal moj matros na zahrade. Susedime so zahradnickou oblastou, a krasne sobotnajsie rano som nacapal jedneho zahradkara .:o ako cumi na moje rastlinky. Bolo skoro jasne, ze zavola fizlov. Jedina moznost -> chopil som sa ryla a motiky a do 2 hod boli moje rastliny 20 km od domu :beer: .
Kym zahradkar odisiel zo zahradky domov, vsimol si ze rastliny tam nie su a na fizlov sa vysral.
Chcem tym povedat ze som mal sakra stastie, a pokial najdes dobry flek mimo domu, tak ani nerozmyslaj pestovat doma. (Aj ked je to take pohodlne a je krasne sa rano zobudzat a obdivovat ako krasne rastu, ale je to drahy luxus ak ti nato prijdu)
Susit najlepsie u nejakeho znameho v garazi.

Peace
KHUBAR
HeleĎte přátelé, tohle bych moc neřešil, základ je v tom držet svou pěstírnu, matkárnu či mega pěstírnu v anonymitě a být opatrnej. sám vim, že je těžký neříct tu veselou novinu, když máte 30g top budy a holkám se daří více než skvěle, ale kdo umí držet hubu tomu se to vyplatí, a to už nepíšu vo prodeji mladistvejm etc. myslim, že žádnej takovej magor tu není....i když naplnit skutkovou podstatu děravejch debilních zákonu se podaří i nevědomě...a dětí si vymejšlej
Ale fakt je,že když NEJSTE recividisti § e) a neprodukujete ze sklizně víc než kilo, není vašeho skunku plný město etc.,a ještě prokážete že jste společnosti užiteční-dobrej "posudek" etc. tak si maximálně vodmakáte 300h veřejně prospěšnejch prací a to třeba prací v botanický zahradě.(stalo se známému za osazenej kompletně byt2+1.)..(nekápnete-li na debila soudce a máte-li aspoň na právníka) tak si nemusíte dělat hrachy, přiznejme si ,že v naší republice je to natolik zkurvený, že legalizace zde je totální haluškou.
Holt nejsme přece srabi a trocha rizika k této zálibě patřila vždy, za těch 5 let už jsem si já osobně zvyknul. JIMMY
HashShit
Zkuste se zeptat poldů. :o)
mate problem ktory na Slovensku neexistuje, (bohuzel?) u nas je trestne pestovanie rastlin rodu canabis (vynimky udeluje ministerstvo zdravotnictva) a tym padom tu neriesi ci je to matka klon alebo cokolvek snad jeine pokial by clovek predaval semena.

at to raste paco
Dogy
a jak to delaj ty obchody co prodavaj rostlinky?
Dogy
a jeste dotaz jestli nekomu neco prodas tak se asi stejne v prdeli jak byl na nove ten pripad jak hodil z okna kamosovi zvaro a dostal 3 riky://
pildo
Jedneho dna bol kamos (este k tomu je rom ale jeden z mala normalnych) s este asi 7 ludmi hulit za skolou. vo vedlajsom vchode bola niaka ina partia, ktora robila bordel a videla to upratovacka a zavolala meskych. prisla hladka na bikoch (ako v modrom pacifiku :-) ) jeden isiel do jedneho vhchodu, druhy k tej partii kde bol kamos. chalani stihli poschovavat a on to zahodil do travy ale pangel to videl. taky starsi tipek, okolo 40-45. lenze si to vsimol. v gecku bolo uplne minimum, mozno 200mg. z labaku prislo ze to malo priblizne 690mg a okolo 6percent thc. na sude dostal podminku na podmienku (tu dostal za civilku, jeden podnikatel mu nezaplatil zold a po dvoch tyzdnoch v piatok mu povedal ze od neho ide prec. v pondelok isiel okolo jedenaste, pol dvanastej na vojensku spravu nahlasit ze je inde, ale tam mu povedali ze ho udal za dezerciu alebo cosi take, dostal podmienku pol roka na rok), ale prokuratorka sa odvolala ze je recidivista a podobne blbosti a pri druhom sude dostal myslim 7, mozno osem mesiacov + podmienku. v base je od januara,mal by prist nikedy vo february

rok zivota v p..i kvoli uplnej blbosti
lazaruslong
taky by me zajimalo jak to poradne je.kamoska studuje pravnicinu.tak se poptam a kdyztak doplnim.
chen
Zajimalo by mě jak benga přijdou na to že někdo ma doma pěstírnu. Třeba je to 100% anonym, uhlikovej filtr frči... Mužou to čeknout třeba podle účtu za elektřinu?
pildo
ak mas velky odber tak to moze byt podozrive. myslim ze niekdo pisal ze 1kw je uz podozrivy
chen
a co takhle 400 v poho...?
Nokia:Grow
Serte na FÍZLY-jsou to svině! Už mě serou...(mel jsem u kamose kytku a ty Ku**y mu to zabavily) :grrr:
AJoe
jako zajmavá myšlenka, ale jak vysvětlíš proč ta okrasná kytka neni z technickýho, kerý je legální, ale z norm, kerý obsahuje thc?????

btw: neprodávejte!!! čim víc samopěstitelů, tim blíž budem k legalizaci...
executor
paragraf 188 Příspěvek č. 16

Mimochodem, take existuje paragraf 188, ktery rika:

1. Kdo vyrobí, sobě nebo jinému opatří anebo přechovává předmět určený k nedovolené výrobě omamné nebo psychotropní látky, přípravku obsahujícího omamnou nebo psychotropní látku nebo jedu, bude potrestán odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci.

A matkarna by celkem nepochybne byla povazovana za "predmet urceny k nedovolene vyrobe omamne latky".

chobot

v tom případě je předmět určený k nedovolené výrobě omamne a psychotropní látky aji SEMINKO....
Werron
Zdary lidi! Mohl by mi někdo říci, zda držení semínek marihuany je legální či ilegální? nikde jsem to tady nenašel. Big thanx za odp.
Werron
Sorry nějak jsem to přehlíd... už to mam.
smooth
hehe v tom pripade jak muzou prodavat seminka v ptacim zobu ??
Werron
no dyť taky můžou,když semínka legální jsou.. ;)
ale nesmíš je zasadit.. můžeš je pouze sbírat nebo použiít jako krmivo,
ale jakmile zasadíš- ilegal..
Ganjor
Ať je to tak nebo tak, BUDU pěstit,hulit dál!Maníci z vlády mně o to nepřipraví.Teda dokud nepřídou ke mně domu!
vím, že je to offtopic,
ty semínka v zobu se mužou prodávat, protože se jedná o technické - legalní konopí. S malým obsahem THC - bez psych. efektu
Risan
caute lidi mam taky problem kamosovi chlupati zabavili travu z pod jedne 400 a mel tam asi tak 20 sazenicek asi 15 - 20 cm jeste nevypustily ani vetvicky, byly stare tak 14 dni nevite co s toho muze mit a podle me to těch 0,3% THC mit nebude je to trestny cin nebo prestupek nebo co skuste porabit sout jeste nebyl tak na co se ma pripravit? diky za reakce.:confused:
Risan
a jeste mu zabavili vybojku s elektronikou ventilator draty a vsechno co tam mel tak bych chtel vedet jak to bude s tim vracenim toho co mu čmajzli dik to je vse.
Photographer
Otázka je na koho narazí, a co se týká výboek,... to máš to propadnutí věci, moc bych s tím nepočítal, dávám tomu tak 0,1%, že mu to vrátí.
sokol
citace:
Původní příspěvek od Werron
no dyť taky můžou,když semínka legální jsou.. ;)
ale nesmíš je zasadit.. můžeš je pouze sbírat nebo použiít jako krmivo,
ale jakmile zasadíš- ilegal..


no počkej chceš teda říct že prodávání semínek je legální jo?
tak proč už tu nevznikly české seedbanky? klidně hned jednu založím :-) ;)
Není legalní žádná manipulace se semínky, které mají větší obsah THC než 0,3 %
je to jasné?
Oomega
zadnby seminka nemaj obsah THC vetsi nez 0,0%
je to jasne?:D
lameee
a co takhle nákup řízků? jak je to s tím? Asi taky nelegální, ale co sazby atd...?
green.city
rostilna nesmí překročit hranici 0,3% THC a to v žádném ze svých částí tj. ani květ ani listy
khook
A furt to samý dokolečka dokola :rolleyes:

v jednom dredu se jedna věc řeší 100krát a vy si jí akorát přehazujete
převracíte a doufáte!

a člen lamee mě teda dostal :rolleyes:
čti celej ten dred než se začneš ptát.

Hoši už to stačilo už toho bylo dost :D Množírna je NELEGAL a fertig.

Co řešíte ?
DrAkGoN :
taky jsem to videl
ale je to jenou do doby, nez ho nejaky cesky zmrd bonzne.
Pak už to policie MUSÍ řešit. a MUSÍ ho potrestat.
Jirka P.
Zdar, ted vysel v Reflexu clanek o rizcich JSOU KLONY ZLOČIN? od JXD. Pekny a objektivni rekl bych . . .

a jeste bych mel dotaz: jaky obsah THC ma nenakvetla matka pestovana pod usporkou? vleze se pod 0,3%?
Zenga
Jirka.P:Myslim,ze ta ma vic,ale zalezi na modelu.
LordPepino
Všsechny cesty k drogam sou nelegalni..... at uz se jedna o řízky matky aji nařezany makovice..... nejlip to vysvetlil chobot....
Cicmon
citace:
a boreček na něho vyvalil oči a řikal mu, že i tak je to stejně zakázaná bylyna... ale když mu to řekl ten děda... docela se zamyslel ;-)


btw. ten borecek byl kreten Komorous a moc oci nevalïl, naopak rekl neco ve smyslu "podle informaci, ktere mam od odborniku, lekaru je marihuana jako lek prezitek a da se nahradit beznymi lecivy" :eek:
jop a ty na vlastni oci jsou pekne stary, pac nova pres prazdniny vysila archivni dily, takze mozna by se dalo zjistit jak je na tom deda ted


ad ilegalita
IMHO je matkarna opravdu nelegalni, ale ne z duvodu toho, ze kytky by byly prekusory, ale kvuli tehle vete ze 140/1961 § 187

(...) Jako nedovolená výroba je posuzováno rovněž nedovolené pěstování rostlin konopí, máku, případně koky.


47/1965 Sb Vyhlaska ministerstva zahranicnich veci o jednotne umluve o omamnych latkach

Čl.1
Definice
(...)

b) Vyraz "konopi" oznacuje kvetouci nebo plodonosny vrcholik rostliny konopi (s vyjimkou zrn a listu, ktere nemaji vrcholiky), z nehoz pryskyrice nebyla vyloucena bez ohledu na jeho pouziti.

c) Vyraz "rostlina konopi" oznacuje kazdou rostlinu z celedi Cannabis.

(...)


a pak je tady 167/1998 Sb.
Pojmy
Pro účely tohoto zákona se rozumí
(...)
f) konopím kvetoucí nebo plodonosný vrcholík rostliny z rodu konopí (Cannabis) nebo nadzemní část rostliny z rodu konopí, jejíž součástí je vrcholík,
(...)

(...)

§ 24

Pěstování konopí a koky

Zakazuje se
a) pěstovat druhy a odrůdy rostliny konopí (rod Cannabis), které mohou obsahovat více než 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů,
b) pěstovat rostliny rodu Erythroxylon (keř koka).


Takze pokud to jeste nekdo nepochopil, matkarna je ve vsech pripadech kdy je thc v zive/ususene rostline vic jak 0.3% NELEGALNI (a to i rizky opravdu mivaj, nekde jsem tu cetl o zabavenejch klonech, kdy namerili neco okolo 0.5%, dokonce kdyz budete mit techniku a ta vam prekroci 0.3, tak mate pech,,, tohle se stalo tusim tomu chlapikovi co si z konopi stavi dum, namerili mu u techniky 0.33 a sel k soudu...)

btw. jak tak na to koukam, znamena to, ze legalne nejde pestovat ani ruderalis :eek: pac i kdyz ma malo, vzdy to bude >0.3% :(
Maroko
podla toho co tam hovori (v 3. minute), je toto video z roku 1998
DEVIATIO
info deda: dedkovi to rozkradli nacez zemrel.
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od DEVIATIO
info deda: dedkovi to rozkradli nacez zemrel.


nekecej!!!! Cože?!?!?
DEVIATIO
jj ,zjistoval jsem si to.
byla to stara reportaz jak uz tu nekdo uvedl.
Warl0ck
Studuji dalkove pravo :(, Zakony jsou objektivni, je to jenom a pouze sourn, podle zakona nesmis pestovat zadne rostliny, ktere prekracujou hranici urcenou zakonem.


pr: Budete si doma za oknem nebo ve skleniku pestovat kokonpi a nekdo vas praskne, seberou vas i s materialem, chvilku si u nich posedite a pak jim podepisete par papiru a mozna vas pusti nebo na vas uvali vazbu (pusti vas ;)).. Zalezi na chraktaru trestneho cinu (ne prestupku!!) a pak na soudci nebo samosoudci.. Ten ve vasi veci rozhodne a pak jste teprve na vine nebo ne, kdyz ano, udeli vam trest v nejake mire, jak urcuje zakon, kdyz ne, jdete domu :) ..tohle uz je subjektivni pravo..

asi teda, berte to s rezervou.. peace

edit
to plati i o psychohoubach a vsech latkach, ketre se jim nelibi.. Proste udelaji rozbory a podle nich oni rozhodujou.. Vy muzete rikat vse, co vam nejak pomuze.. Nebojte se, nic si nevymyslejte, ale spis vypovidejte ve svuj prospech,

pr: priznavam se, ze jsem si pestoval tu krasnou rostlinu, vzdyt pomaha, chci si z ni udelat i mast na moje klouby a kdyz prijdu po praci domu a chci si odpočinout a zarelaxovat, no tak is zahulim, ale nechci si to kupovat, nebot nekomu pomaham k trestnemu cinu a tak si to radsi pestuju, vzdyt to neprodavam a vite vy vubec, jak je tezke sehnat nejakou rostlinu?.. .. Muzete si pravdu upravovat, ale nesmite primo lhat, protoze to na vas poznaji a o to je vic naserete..

a jeste, kdyz jde o lehke pripady, to co rikaji v televizy je jako, kdybych vam rikal, ze mi tu beha tarantule a pri tom je to mravenec a podle nich je hned kazdej vinej.. Prosim vas, berte tv i jakekoliv zpravodajstvi straaasne medialne nafoukle.. boostertime

Pozn.: nikdy!!! nemusite vypovidat, kdyz by vam to uskodilo nebo vasim pribuznym.. a to je podle zakona a musi vas policie o tom informovat
Vany
Jak se zjisti jestli ma kytka do 0,3 THC??
Warl0ck
Laboratorni testy, ale musis si je zaplatit :)
leosag
No chudák děda z té reportáže mi bylo jasné,že jestli ho zavřou tak určitě do měsíce umře a jemu to rozkradli a stejně umřel

chudák děda ten dopadl
pjsky
citace:
Původní příspěvek od Roman Dirda
Průměrně inteligentní foxteriér by z toho vydedukoval že za PĚSTOVÁNÍ(ne sušení a prodej)se u nás nezavírá,jenom vám zabaví kytky co budou mít moc procent THC.

Chce to jeden případ hnát až k Ústavním soudu,kde konečně zvíme pravdu(na nižších instancích vládne chaos a výklad zákona dle pravidla nelíbíš se-pudeš sedět:()


Nech si zajit chut. Doporucuju precist neco o Ustavnim soudu a jeho instistuci. A Ustavu.
K nejvyssimu soudu by ses taky stezi dostal, pripady s marihuanou jsou celkem uz jasne a bud by si musel mit genialniho pravnika, nebo soudce absolutniho idiota co se nevyzna v procesnim.
Nedovolena vyroba: jakmile sklidis/susis, ses v tom. Drzeni: nastesti mame mnozstvi mensi jak male. U pestitele doporucuju si to uvedomit a nenechavat suche doma. :D
Pestovani: kytky pod 0.3% a 100m2 v pohode. Pestovani za ucelem pestovani rizku pro kveteni uz trestny cin je, pokud bude prokazatelny umysl. Pokud chytnou par vasich kamaradu a oni vypovi, ze od vas maji rizky a jeli na palice, jdete taky. spolecne, ikdyz asi jen do Ralska na rok-dva. Podminka taky mozna.
Pokud rizky budete prodavat, je to trosku lepsi. Porad muzete tvrdit, ze vam nikdy neslo o vrchliky, a ze predpokladate, ze vasi zakaznici maji radi tvar a barvu rostliny, nebo ze ji prestuji aby vypudili z baraku hmyz atp :D


= nekseftujte, mejte malo, budete mit klid. A budte slusni k sousedum, at vas neprasknou. Pokud je ucinneno ohlaseni podezreni na TR.C. dojde vzdy k presetreni, nakonec je to prace policie a proto ji mame.

PS: moje ex pritelkyne je policajtka, cerpal sem od ni. Osobne ji kytky nevadi, ale kourit pochopitelne nemuze, obcas je nadrizeni testuji a nejsou kompromisni ani trochu [debilCityPraha].
executor
citace:
Původní příspěvek od praxer
Není legalní žádná manipulace se semínky, které mají větší obsah THC než 0,3 %
je to jasné?


a kde ses to dozvěděl?
Homer Jay
citace:
Původní příspěvek od Werron
no dyť taky můžou,když semínka legální jsou.. ;)
ale nesmíš je zasadit.. můžeš je pouze sbírat nebo použiít jako krmivo,
ale jakmile zasadíš- ilegal..


A co když rozsypeš ptačí zob pod krmítkem na jaře?
Včera jsem četl noviny a v nich stálo (bla bla bla nějaký zprávy)

Jak to vidí zákon

Pokud někdo kouří marihuanu na veřejnosti, pak se jeho chování kvalifikuje jako přestupek, a to z důvodu, že kouřil na veřejnosti. Nové nařízení říká, že člověku nehrozí soud, pokud má u sebe do dvaceti cigaret marihuany.
Dr.G
nevim nevim.... kazdopadne u soudu je prezumce nevinny nebo jak se to rika ...... a pokud odbornik(soudni znalec) potvrdi ze na celkovou hmotnost to neprevisi 0.3 tak cajk ale kdyz to tak vemete 1g-0.3thc --- to ma jenom hasis nebo modifikovane rostlinky skrze DNA ale ty nejsou normalni dotupne...
ani cross-breeding nedosahne nad 23% THC na 1g(neni to biologicke mozne)..... jinak receno pak jeste zalezi na stavu ...a pokud budeme vyhazet ze

matky jsou rostliny neususene je VELICE realne ze kdokliv kdo by je pestoval nedopusti se trestnyho cinu podle zakonu CR...

s toho plyne ze se da obzalovat podle jinych paragrafu ale pokud kytka nezacne kveci neni jeji obsah THC vetsi nez 0.01-0.09 na 1g susene hmoty

a s tim uz se da argumentovat u soudu pac ve state je prace rozdelena mezi policii a soudem .... a mezitim je statni zastupce

a zavisi take na rozsahu..... coz 1-2 matky je cajk 10 je docela hodne ale trestny cin nemusi byt prokazan ci splnena podstata
Enj0i89
Vše je legální:) než na vás příjdou
tak nepindejte o rosipanym ptačim zobu inak vněm je technické konopí a to moc thc nema
aristotele
citace:
Původní příspěvek od ZIGIman
Včera jsem četl noviny a v nich stálo (bla bla bla nějaký zprávy)

Jak to vidí zákon

Pokud někdo kouří marihuanu na veřejnosti, pak se jeho chování kvalifikuje jako přestupek, a to z důvodu, že kouřil na veřejnosti. Nové nařízení říká, že člověku nehrozí soud, pokud má u sebe do dvaceti cigaret marihuany.


nj ale je pruser ze limit na jednu (cigaretu) je naproste minimum
lopatak
mam stim zkusenosti uz mi zabavili rizky a bylo jich dost a je z toho jenom podminka a pokuta hovno. takze tak.
Lampick
citace:
Původní příspěvek od lopatak
mam stim zkusenosti uz mi zabavili rizky a bylo jich dost a je z toho jenom podminka a pokuta hovno. takze tak.


"jenom" podmínka,jo?? tak to asi nebylo moc davno,protože sis asi neuvedomil,že "jenom podmínka" znamena zapis v TR, nejaky ten rok strachu, atd...

PS: Samo lepší,než natržená prdel:D
executor
Podmíněný trest odnětí svobody:

Pokud se podmíněně odsouzený ve zkušební době podmíněného odsouzení osvědčil a podmínka tedy nebyla přeměněna na nepodmíněný trest, znamená to, že od rozhodnutí soudu o osvědčení se na odsouzeného hledí, jako by odsouzen nebyl a odsouzení nebude uváděno ve výpisu z rejstříku trestů.
ezekiel
ahoj,

v rejstříku tu podminku mit budes, ale po jejím uplynutí můžeš zažádat o výmaz a jsi opět čistej , jak lilie.
ezekiel
mimochodem , neproběhla teď nějaká změna hulícího zákona? Pokud máš méně , než ??5?? kytek , tak to nemusí být bráno jako trestný čin. Není tak???
Dude
citace:
Původní příspěvek od ezekiel
mimochodem , neproběhla teď nějaká změna hulícího zákona? Pokud máš méně , než ??5?? kytek , tak to nemusí být bráno jako trestný čin. Není tak???


http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=49521
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=46729
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=49262

a pro tebe specialne ;)
http://www.jaktak.cz/jak-procvicovat-ocni-svaly.html :D
ezekiel
citace:
Původní příspěvek od Dude


http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49521
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=46729
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=49262

a pro tebe specialne ;)
http://www.jaktak.cz/jak-procvicovat-ocni-svaly.html :D



jejeje - nemylsel jsem to tak, že je legal něco pěstovat, jen to, že za pár kytek , bez prokázanýho prodeje, Ti toho moc nehrozí.
jo a dík za ty oči, sedim u toho kramu 12h denne a tak občas přehlídnu, že se o něčem bavilo jinde. zatim se rozkoukávám. Přestávám plkat.
keep cool
travodlak
existuje výpis z rejstříku trestů a opis rejstříku...ve výpise se neproměněný podmínky mažou ale v opisu zůstávaj...jen jsou přeškrtlý...a nahlíží k nim jenom soud takže když úspěšně splníte podmínku tak to z VÝPISU benga nebo někdo jinej kdo ho čte nepozná ale musíte po nějaký době požádat o výmaz
-badboy-
Lampick : zápis v TR ??? ale pouze po dobu podmínky !!!! pokud se osvědčíš tz. že ti bud skončí podmínka nebo si odpracuješ případné VPP tak se zápis smaže ..... musel by sis sednou do vězení abys měl zápis v TR na pořád ... takže tak ...

osobně si myslím : že matkárna a dělání řezů je nelegální ale postih za toto nebude tak hroznej. naopak když to necháš vykvést a nedej bože ti to najdou ... si v hajzlu.
Bisquitek
Nečetl jsem celej thread, ale podle mě je to svým způsobem nelegální.

I když jak jeden soudce rozhodl. Pěstování marihuany nelegální neni, ale její sušení a užívání. Jenže zákony se změnily... Takže teď je matkárna do 5 kytek pouhým přestupkem. Nesmíš tedy produkovat klony, aby si nepřevršil těch 5 kytek na osobu/byt.

nedávno chytily Vietnamce co měl v dodávce docela ranec klonů, ale rozsudek už nezveřejnily.
Duki
pro policii to je i dost náročné zjistit kolik má vůbec rostlina THC v sobě, pokud není vykvetlá... měli by na to mít 2 způsoby a oba trvají tak aspoň 3 měsíce, než vůbec zjistí kolik má rostlina THC, takže proč by to tak hrotili, když neuvidí ani palice? :D
AlbertWesker
Urcite neni, hlavne ked ich tam je 100ks a 4druhy..
odo
Údajne v Rakúsku môžete pestiť v záhrade, ale nesmie to prejsť do fáze kvetu! Fáza kvetu je nelegálna. :-)
KKs, to je sila toto, ak to je pravda!...
The OG
citace:
Původní příspěvek od odo
Údajne v Rakúsku môžete pestiť v záhrade, ale nesmie to prejsť do fáze kvetu! Fáza kvetu je nelegálna. :-)
KKs, to je sila toto, ak to je pravda!...



Jednoho času sem v Rakousku žil, čistá dezinformace, bez urážky.

Čus.
blazini
Ako potom funguju obchody s klonmi ako napr flowery fields?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma