Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování > Elektronika a Technika

 
jak z toho udělat komplet? - Klikni zde pro originální téma
Karloz
Zdravim, mám tu pár komponentu, který bych potřeboval spojit kabela aby mi to jelo, ale prostě newim kam co dát, a nerad bych aby mi to tu pak vybouchlo. Koukal jsem všude po G, ale vždy se to zapojení liší but jinou tlumivkou nebo startérem atd atd. tak kdyby ste mi pomohli s timhle..
mirosk
Ale ty si nič konkrétne nám nepovedal...
Čo potrebuješ zapojiť? O aké komponenty sa jedná?
Karloz
další..
Karloz
.
Karloz
i
Karloz
a ještě mám tenhle kabílek..
tgm.amster
To prvni je tlumivka na 100W sodik, to druhy vypada na univerzalni starter, objimka, vidlice i kabel sou standardni veci, tam neni co resit.
Schema zapojeni mas jak na ten tlumivce tak na starteru, jedine si dej bacha na to aby modrej drat (znacenej N) vedl k zavitu objimky a ten drat oznacenej jako L a blesk na spodek. Vic v tom nehledej, pokud se na to necejtis tak to sver jakymukoli elektrikarovi, urcite z hlavy ti poradi jisteni, pospojeni zemi, nejakou tepelnou ochranu atd... :)

edit : koukam ze mas 3-vyvodovou tlumivku, takze to co sem psal o tom L+blesk plati pro ten drat oznacenej 2,8-5 kV
Karloz
tak chápu to zprávně?...
tgm.amster
Jo, to je presny, dobra prace :)
Akorad ti z toho vypadlo zemnění to je ten zlutozeleny který můžeš zapojit na všechny kovové součástky aby to neprobíjelo (možnost tam je).
Hanizek
Napoleon:
To zemění je špatně!
Objímka se nikdy neuzemňuje - pokud by to bylo napájeno přes proudový chránič (TN-S soustava), nefungovalo by to.

U SOUSTAVY TN-S SE NESMÍ NIKDY SPOJIT NULÁK SE ZEMÍí!!!!!!!!!!!!!!!

U TN-C by to sice fungovalo, ale tam je stejně PE a nulák spojený, takže to nemá žádný smysl.
Karloz
nejsem si tim moc jistej, radši jsem to do zásuvky ještě nestrkal,, tak co vy na to...
tgm.amster
Ale jo, vypada to dobre, maximalne schodis pojistky :) a nezapomen ze tam musis dat jenom 100W sodik, ne vic ani min !
Karloz
mám tam 100w sodík, tlumivka bzučí, ale soda nesvítí,, co ted?
Bostik1
Hele moh by si ty draty nejak smysluplne srovnat, ja se v tom nemuzu nejak vyznat a zda se mi, ze tam mas neco blbe, proste mi prijde ze tech dratu tam mas nejak moc, uz sem na to koukal se schematem v ruce, ale nektery se krizi a ja nevim jak, zkus dat lepsi fotku ;)
Bostik1
Hele ja fakt netusim,a le postup je takovej, ze fazi(cerna) privedes na tlumivku vetsinou ten kolicek uplne vlevo a a nulak z elektriky privedes na starter na pismeno N a na vybojku, na tu cast co se sroubuje,a le to je v podstate jedno jde jen o bezpecnost, nebo aspon tak nam to rikali kdysi ve skole. Potom z tlumivky z druheho vyvodu povedes dalsi drat na starter na pismeno B a nakonec propojis starter z pismena L na vybojku a mas hotovo, tak doufam, ze ti tenhle popis pomuze ke kontrole. Jo jinak ty pismena na starteru se muzou lisit ja mam treba B, Lp, N u nekoho to muze bejt jinak
Bostik1
Abych to uved na pravou miru, tak jsem ti popsal zapojeni tlumivky se dvema vyvody, ale to vubec nevadi staci, kdyz ten prostredni vyvod tlumivky nechas volnej a zapojis jen ty dva a jsem presvedcenej, ze ti to musi jet, pokud teda tam nemas neco v riti.
Karloz
takže, nějaké lepší fota... doufám, že tam někdo najde chybu....
Karloz
.
Dolfa
Zapojené je to dobře. Pokud nemáš někde sevřenu izolaci do svorky místo vodiče, tak potom některý z komponentů bude vadný. Zkusit vypůjčit od kamaráda startér a tak. Výbojka je nová?
Hanizek
Zkontroluj kontakty v objímce - "napruž" je. Třeba to pomůže.
Karloz
co myslíš tim ,,napružit" je?
Karloz
citace:
Původní příspěvek od Purple
tady to je a nejprve hledat....jenom sodík je 70w
http://grower.cz/forum/showthread.p...pojen%ED+%2Bson


Podle toho zapojení to nic nedělá, když to zapojim jak jsem to měl, tak to aspon bzučí... už fakt newim jak bych to měl zapojit.. komponenty se mi zdají v pořádku,, už to prej jelo,, takže to musí jet znova,, jen na to musim přijít...
Bostik1
Je blby, ze ti to nejede, ale zkus zapojeni jen na dva vyvody, podle tohodle zapojeni jsem to delal uz nekolikrat a vzdycky to jelo, prikladam obrazek, tady z groweru podle kteryho to delam http://grower.cz/home/potw.php?a...ow&photoid=7656
Bostik1
Btw. Hanizek tim napruzenim myslel ty kontakty co dosedaj na tu objimku vybojky(aspon doufam), obcas se stane ze poradne nedosedaj a nejde to pak
Hanizek
citace:
Původní příspěvek od Bostik1
Btw. Hanizek tim napruzenim myslel ty kontakty co dosedaj na tu objimku vybojky(aspon doufam), obcas se stane ze poradne nedosedaj a nejde to pak


Přesně tak! Kousek je vyhni (např. šroubovákem).
Karloz
nic,,, nesvítí, už fakt nevim..
tgm.amster
nikde nevidim fotku vybojky, jestli ma zcernalou trubici tak muze bejt v haji ona, ted sem meril odpor 2 vyvodovy 100w tlumivky a je to 6,7 ohmu, u tebe bych zkousel merit mezi privodni fazi a nulakem(na tlumivce a bez napeti !), starter nevim jak promerit, jedina dalsi sance je vzit ten komplet do nejakyho elektroinstalacniho shopu, placatku rumu sebou jako uplatek(u nas to tak funguje :) ) a otravovat prodavace at proste meni jednu soucastku po druhej dokavad se to nerozsviti, vic uz fakt nevim jak poradit..
Karloz
už mě to nebaví nějak zkoušet!!! Kdo by měl zájem mi to třeba za dvě čenta složit byl bych vděčnej,, okres Benešov u Prahy...
Mudr.Watt
Doporučil bych ti vzít celé to rozebrat a zase to složit. Dej si pozor na to aby ti z čokolád nekoukaly oholené kabely. Je to nebezpečný.
Ent
A ja doporucuju konecne zakoupit vybojku.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma