Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Problém s NFT , proč mi smrdí roztok ?? A jiné. - Klikni zde pro originální téma
olda
gro tank je malý NFT system
Jahudka!
Nekdo ho tu mel ale uz nevim kdo.Zkus to dat vyhledat.Ja s tim nemam absolutne zadny zkusenosti takze ti neporadim.Me se na tom akorat nelibi ze je to dost vysoky.
Téma, který by mě taky zajímalo... Kámoš ho má, nemůže si ho vynachválit, ale bydlí jinde. Slíbil, že mi poví a ukáže o tomto systému všechno. Takže až pojedu na exkurzi a vše se dovím, tak pak povím :) Ale viděl sem a hulil sem jeho úrodu a je to masakr, měl kytky, který měly 100g... Jedinej příspěvek tady psal growie, dej do vyhledávání gro-tank - ale to už sis asi přečetl, viď? Určo počítej s tím, že budeš nutně potřebovat EC a ph měřák...
olda
Jahudka! - vysoký ??? 20 cm i s nádrží ? osobně jsem neviděl nižší hydrokomplet .
to WEWALTER: Podívej se na thread
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=18453
Náčelník Bílí Vlas jede NFT, tak ti možná poradí...
Filipes
Zdárek groweři potřeboval bych radu jak se dělá průplach v NFTku. roste mi to tejden a nedočet jsem se to! Stačí to proláchnout odstátou vodou s upraveným Ph (5,8) tak na hodku? a pak to odčerpat a dát new roztok?? Díky všem za rady!!!!!
Filipes
A chtěl bych se zeptat jak často se mění roztok? diky všem
pepino77
Pic, v NFT jsem pěstoval, a když jsem proplachoval postupaval jsem takto (ostatně jako ve všem). Jeden den jsem do nádrže nalil vodu, přidal Enzym, upravil pH a zalejval jenom tím. Druhý den jsem vodu vyčerpal, nalil čistou, upravil pH a opět zaléval. Třetí den jsem vylil vodu a namíchal nový hnojiva. Když dávam venzym nebo vodu, vždycky naplnim nádrž plnou, aby to zředilo hnojiva, který zůstávaj na desce a kořenech. Průplach dělam vždycky, když vyčerpám roztok - nejméně jednou za 10 dní.

Roztok mi v NFT vždycky ubejval, takže jsem udělal novej, až když nebylo čerpadlo celý ve vodě.

Kontroluj pravidelně EC. Někdy se stává, že namícháš 14 (resp. 1,4) a za dva dny tam máš 20 (resp. 2,0). Pak je třeba to dolejt vodou, abys dosáhl takového EC jaké potřebuješ.

Ať se daří
Filipes
pepino77 moc děkuju!!
pepino77
rádo se stalo, ještě jednu drobnou radu. Kontroluj kořínky. Kdyby Ti začaly hnědnout nebo přestávaly růst, uber zalejvání. Tzn. že bys musel zalejvat třeba 6x denně 30 minut nebo kohoutkem snížit průtok (je to jenom příklad, u každýho to může bejt trochu jiný). Měl jsem s tím při první sérce v NFT problém.

ať Ti to bobtná;)
Filipes
Jojo díky moc tobě taky!! :-)
Grow??!!
Zdravim všechny,mam malý problém,alespoň si myslím že je to problém. Pořídil jsem 20l gro tank nft namočil rw kostky,natáhl textilii a prubnul funkčnost,ale asi po 2dnech normálního provozu-bez kytek mi přijde že voda v nádrži dost smrdí-jako by stará voda v akváriu, je to normální jev?Nebo jde skutečně o problém?Mam kur*a tvrdou vodu ec 0,7,ale to si myslim že by nemělo mít vliv. Co si o tom myslíte?
carlos
Co tam leješ za hnojky? Jsou potřeba minerální - organické by se mohly zkazit a začít podobně smrdět.
WERD
taky bych to viděl na hnojky...max bych přidával do toho peroxid
Grow??!!
no hnojek je tam zatim minimu,to mi přijde divný a jsou to nový AH,takže si nemyslim že je problem vtom.Napadlo mě jestli nebylo něco na té textilii,jednou byla namočená,pak usušená a použitá po týdnu.ale zatim je to pořád stejný,tak uvidíme
Grow??!!
každopádně peroxid přidám a děkuji za rady
hena
Čuste mám problém s NFT, kytíz po přepnutí na květ přestanou růst. Na listech se objevily hnědé skvrny, podezření na listovou plíseň - ošetřeno 2X CHAMPIONem. Kytky po položení na plato prvních 14dní krásně rostou, ale po přepnutí jsou tmavé...nejsou vitální..kořeny zbarvené do růžova (nasazen peroxid).

Osobně se mi zdá,jako by byly přechlastaný...ty RW kostky sou moc nasáklé.
A kytky nemají stabilitu..v těch kostkách se viklají...plíseň stonku???

Zkoušel jsem zvýšit sklon o cca 2cm - bez efektu

SETUP:

SYSTEM: Gro-tank GT100
ODTAH: Ventilátor Prima Klima 160 CTRL 800 m3/h - běží na 50% - cca 400m3
PŘITAH : PASIVNI
SVĚTLO : Phillips MH 400W růst / Lucalox 750W květ

TEPLOTA - 23 - 25 DEN / 15 NOC
VLHKOST : Růst 80% / Květ 50 - 60%

HNOJKY:
dávkováno dle tohoto schématu: http://www.metrop.info/4a_tj_fullwater.html

METROP -prvních 14 dní na růstu : MR1 - 30ml/100l ; AMINO ROOT - 40ml/l ; CALGREEN - 10ml/l
na květ: MR2 - 40ml/l ; AMINOBLOOM - 80ml/l ; CALGREEN - 10ml/l

První týden po položení kostek(prokořeněných) na plato držím EC do 0,6 - 0,7 , poté EC zvedám na EC 1. Po přepnutí dávám EC 1,2 - 1,3.

Co dva dny přidávám H2O2 - 15ml / 100l

Teplotu roztoku udržuju na 22 - 24 pomocí akvarijních topítek.

Do systému vháním vzduch přes 2 vzduchovací kameny.


Prosím o radu..co by mohlo způsobovat tyhle problémy..


Moc díky

Hena
Kolik máš teplotu u vršků kytek když tam dáš tu 750?
hena
Čus,

Ta 750 tam nebyla..takže netuším
Machoman
Ta teplota v noci je celkem nizká,to muže byt kámen urazu.
no hele, nezvetsoval jsem fotku tech korenu a na mobilu to je kruva male. me se ty koreny zdaji spatne. nemaji peknou barvu. nemuze byt treba ten roztok moc teply a hnojky by se srali?
wafler
Ahoj,

mám grow tank a v něm 6x kytí z řízků. Jedu třetí týden, zatím v růstu.
U dvou kytek nahoře (u přívodu vody) je vše OK, velký listy a supr rostou. Ale 4 pod nima se zastavily s růstem, mají tmavší listy a pozoruji tmavnutí kořínků. Zatím sem roztok neměnil ani nádrže nečistil, pouze dolévám vodu a přidávám hnojky podle EC testru.
Netušíte čím by to mohlo být? Mám to propláchnout? Prosím poraďte, je to můj první Indoor. Vypadá to dost podobně jako tady popisuje hena.
nawy
cus,
u nft je dulezity pokladat poradne prokoreneny rw kostky(ty velký), to znamena ze kdyz to tam davas musi z kostek vycuhovat korinky aby byli v primem kontaktu s netkanou textiliji. to se da docilit bud ze je predpestujes nekde pod zarivkama a nebo mit nastaveny casovac na prvni tyden,dva rustu(prolejes to jen parkrat za den na 5 minut),protoze kdyz to na zacatku vali non-stop a korinky nejsou prorostli az k textilji, kostka se nacucne a koreny nemaj kde brat kyslik(u nft ho ziskavaj tekouci vodou kolem korenu, to jaksi kdyz sou vsechny koreny jeste v kostke nejde) a hnití korenu pak muze zacit.
Teplota roztoku by nemela lezt nad 22°C a pod 18°C , drzet co nejstabilneji ph 5,2(kvet) 5,8(rust) . A hlavne!pred growem nalozit rw kostky do vody s upravenym ph na 5,6 a napoofrovat aspon 24h. jednou sem to zapomel udelat a presne jak pises, kytky co byli dal od pritoku se uplne zastavili v rustu a sfialoveli jim stonky, ty kostky co byli u pritoku blizko, se asi vic proplachovali takze byli nakonec ok!
wafler
Ahoj,

Tak to bude asi jak říkáš, ty kostky jsem před přesazením nenamáčel. Jínak ze začátku sem to dělal přesně jak popisuješ, zavlažování přes hodiny. Teď už si kytky spřádaj z kořínků sítě po celém dně. Každopádně dnes proběhne výměna roztoku za vodu s peroxidem a nechám to propláchnout. A když se ti něco podobného stalo, vzpamatovali se, nebo chcípli? Každopádně dík za odpověď.
wafler
A nevíte jěště někdo jestli je dobrý míchat hnojiva od AH Dutch formula, s peroxidem? Nebo si mám koupit enzimy?
nawy
ty co meli hodne korenu jo, vzpamatovali se,ale par kytkam vubec neprorostli koreny tou nenapoofrovanou velkou kostkou a uhnili koreny,takze po 2 tydnech rustu vypadali skoro stejne jak kdyz sem si je donesl,jen sfialoveli stonky a zilky u listu,vubec nerostli oproti ostatnim.
jinak ja peroxid pouzivam misto enzymu normalne s hnojivem,sice mam metrop,ale jediny s cim se peroxid nemicha sou ruzny stimulatory (rustu,kvetu) ne ze by se to nesmelo, ale ten peroxid to nejak nici,takze tam vlastne ty stimulatory pak lijes uplne zbytecne.
wafler
Tak aspoň už příšťě vím, že napoofrovat ty kostky je základ. Mně sice prorostli kořeny i u těch kytek který teď stagnujou ale fialový a poměrně menší než ostatní jsou. Neměl bys nápad, jak jim teď dodatečně pomoct. Napadlo mně, jim zavíst zavláhu přímo do těch RW kostek, ale to je asi přeleju co?
nawy
a kolik mas ph roztoku ? ja sem si udelal vodu s nizkym ph tak 5, zacpal odtok aby se mi napustila plna vana a namocili se kostky aspon do pulky,,chvilku sem to nechal cely zatopeny a pak vsechno vypustil a nechal nejakou chvilu proschnout , to sem zopakoval a pak sem vratil cerpadlo na non-stop s novyma hnojkama a ph 5,6.
wafler
PH sem držel okolo 6 a teď sem to zahnul na 5,8. A nezaplavím si tím kořínky, nerad bych jím ublížil.
nawy
kdyz to nebudou mit zatopeny dlouho tak jim nemuzes ublizit.

ja kdyz proplachuju (odsoluju) obycejnou vodou(+enzymi/peroxid) a chci to udelat dukladne, tak zacpu odtok a necham napustit celou vanu po okraj aby se namocili rw kostky a tim i "proplachli". Nechavam to potom samosebou proschnout(vypnu cerpadlo)respketive aby z kostek vyteklo vse stary co se da. to tak vsechno max deset minut. zatopeny to nechavam jen chvilicku,vicemene nez se cela vana zaplni po okraj. a prosichani taky ne moc dlouho, protoze jak vsichni vime,u nft koreny potrebujou kyslik kterej si berou jen z tekouci vody. Takze pak kdyz z odpadu tecou uz jen mali proudecky vody rychle jim dat novou cerstvou namichanou bastu.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma