mimacka |
Zdravím pestitele bez rozdilu veku,
na uvod - nejsem nijaky provokater!, a opravdu je mi 52 let!,
nez jsem udelal registraci,tak urcite jiz dva tydny procitam dostupne prispevky z fora ale potrebne info pro moje pouziti mi uteklo nebo neni pripadne je jenom castecne a moc jsem z toho nezmoudrel.
Vzhledem k memu veku se ucit kourit uz nebudu,ale potreboval bych kyticky zpracovat na masticku - recept na uvareni mam z tohoto fora a osobne sem uspesne varil 3x s par darovanych davek suseneho.
Potrebuju se ale osamostatnit a tak zacinam !!! , proto mi nenadavejte ani nekamenujte pro moje neskusenosti.
Mam zasazenych 8 kyticek,rostou v pokoji za oknem v panelaku na parapetu ( mam aj nejake foto,ktere prilozim na posouzeni )
Ted ta zasadni potrebna informace - pro vareni masti musim dotahnout kytku az do stadia kveteni nebo mi bude postacovat postupnym prostrihavanim a susenim pouzit samotne listy?, budou takto sbirane listy obsahovat nejake procento THC, pripadne v jakem obdobi nebo delce rustu se THC zacina v listech objevovat? , procital jsem prispevky o likvidovani samcu , ale to se asi tyka pro koureni ?! , pro vareni masti vyuziju samci i samici kytky nabo samci nemaji obsah THC ?
Mam zasazeno ve dvou tuhlikach po 4 ks s darovaneho noname seminka.
Naklicene to bylo na mokre bunicite vate a po vykliceni 8 z 15-ti prenesene do zeminy pro kytky a kaktusy.
Jelikoz kliceni nebylo najednou,prvni truhlik ma 2 kytky uprostred nejvetsi , po dvou dnech sem dosadil ty krajni a po tydnu byl osazen druhy truhlik se 4 kytkama ve stejny den a ty maji stejny vzrust.
Zalivam 2x denne v mensich davkach a 1x tydne pridavam tekute hnojeni VERMIFLUID a 1x tydne NPK 7+3+5 FERTILISER .
Dik za vsechny nazory , rady , a odpovedi. |
|
|
mimacka |
prilozene druhe foto pro znazorneni velikosti |
|
|
mimacka |
prilozene treti foto z celkoveho pohledu v umistneni a porovnani velikosti vzhledem k tydennimu odstupu zasazeni |
|
|
Enj0i89 |
zdravim tě.
měl bys je dost možná zaštipnou, alespon některé (kazda druha)
na jake straně máš okna, nejlépe jih až jiho západ
na vaření můžeš použít všechen materijál co vyroste, nejvice teh je však v dívších kvítkách, resp. v priskiřici na květech
přeju hodně uspěchů. |
|
|
loeX |
vzhledem k tomu, že slunce na první fotce na paneláky v pozadí poměrně intenzivně svítí a na parapetu je poměrně intezivní stín:D tipoval bych že okno bude na východ, což je docela dost blbé...Poohlédl bych se po okně na jih, nebo při možnosti zahrádky vysadil tam, už jen kvůli tomu, že rostliny budou limitované vzrůstem vzhledem k malým truhlíkům.
Samec vs Samice, nejvhodnější na vaření sou samičí květy, ale ze samce se dá také vařit.. |
|
|
mimacka |
Dik za prvni reakce a rady.
Musim si pujcit kompas a upresnit polohu okna,ale spis to bude na vychod - slunicko tady sviti od rana do poledne a na opacnej strane mi to sviti od poledne do vecera.Jedina moznost je stehovat kazdeho pul dne , ale nevim jak by to stehovani snaseli , nebo pri dobrem pocasi je prozatim dat na venkovni parapet - prilozil jsem dopoledni foto,ty predesle se fotili odpoledne.
Bohuzel zahradku nemam a z meho okruhu neni nikdo tak dobry rodinny pritel,kdo by si to dal k sobe do zahradky i z duvodu obav o policejni navstevu. |
|
|
Slick-ace |
Zdravím, pokuď jste tolik vážně limitován umístěním a není možnost je dát na slunečnější okno příp. balkón .. budete mít slabší kytky které se spíše potáhnou, méně listů a paliček tzn. méně léčivého materiálu.
Pokuď je možnost na ně otevřít okno, příp. umístit na vzduch - neváhejte - kytky zesílí a nebude je třeba toliko podpírat.
Ať se daří ! :) |
|
|
junfun |
ahoj, můžu se tě zeptat na co používáš mast? Jsi invalidní důchodce? |
|
|
mimacka |
From to junfun:
Prvni mast na zkousku mam od znameho,kteremu jsem postavil levne herni PC (muj konicek).Ja ji pouzil na ekzem na kuzi nohou a manzelka na bolesti na nohu,kterou mela sroubovanou zelezama po uraze.V obou pripadech to zabralo lip jak samotne tabletky a mazani od doktora.
Mast varim timto postupem:darovane susene listy jsem namocil do 60% domaci slivovice,zavrel v patentni sklenici do tmy na 3 tydny za obcasneho promychani.Cast vznikle tinktury sem potom odlil do hnedej lekarnickej lahvinky pro prime mazani na ekzem a zbytek tinktury i s listim jsem dal do lekarnickej vazeliny do sklenenej misi na peceni a udrzoval v troube pri teplote 100 - 110 st.C 3 hod a druhy den znova 3 hod a slil jsem vyslednou vazelinu spet do kelimku a dal do lednicky.
Seminka mam od stejneho znameho,ktery mi to sehnal pres dalsiho znameho - zkratka komplikovana cesta k uspechu.
Jestli nebude jina moznost ( letos uz seminka asi nesezenu a pripadne i nestihnu zasadit do vhodneho pribytku,kter budu muset postavit),tak se pripravim na pristi rok s nejakou skrini a skusim pro osobni vareni masti neco zasadit indor.
Nejak reakce na muj prispevek se objevili,ale stale nemam informaci
1./jestli pro ucinne uvareni masticky mi kytka musi vykvest nebo kdyz se to nepovede dotahnout do kvetu jestli staci zpracovat pouze samotne listy,?
2./jsetli muzu nechat samce i samice,?
3./od jake doby rustu obsahuji listy potrebne latky pro zpracovani do masti,?
4./pred zpracovanim do masti musim nechat pozbirane listi ususit nebo je muzu zpracovat i v zelenem stavu,?
5./je teplota 100 - 110 st.C dobra pro vareni masti,pripadne pri jakej teplote se potrebne latky dostanou z listu do vazeliny,?
Dik vsem - ti mladsi by se vyjadrili ze jsou to otazky jak od lamy !!!,ale jeste jednou NEKAMENUJTE moji malickost.
Osobne se policejni navstevy jako nekurak nebojim a v nynejsi dobe kdy pestovani neni trestne ??? jenom zpracovani nebo distribuce !!!??? , navic mam v lednici jeste nejakou uvarenou mast k lecebnym ucelum osobni potreby jako nazornou ukazku prislusnikum.Do oken snad moc lidi necumi a kdyz tak pocitam i s nejakou tou vzdalenosti - jsem v 7 poschodi a okolo jsou panelaky 5 poschodi.Mam smulu - muj panelak jako jediny na sidlisti je bez balkonu !!!
Bohuzel zahradku nemam a z meho okruhu neni nikdo tak dobry rodinny pritel,kdo by si to dal k sobe do zahradky i z duvodu obav o policejni navstevu.
Auto mam ale neni zadna vhodna lokalita pro out, protoze okolite zalesnene plochy tady kolem temelina navstevuji jak cetni houbari tak mistni lidi na vychazky a jeste nepocitam to mnozstvi prochazejicich turistu a chataru ( potkavam toho hafo kdyz chodim do lesa ja - a to je horsi jak to mit za oknem. |
|
|
Čófer |
Zdravím.
Ja by som to na vašom mieste fakt na obed presúval z východného okna na západné, resp. by som to nechal na západnom, do ktorého svieti slnko od obeda do večera, vtedy je svit intenzívnejší a dlhší než pred obedom.
Ďalej k tomu pohlaviu. V podmienkach, v akých to máte teraz, sa podľa mňa pohlavie ukáže dosť rýchlo. Bolo by vhodné vyhodiť samcov, lebo by mohli znehodnotiť prípadné vykvitnuté samičky, ktorých obsah THC je neporovnávateľný so samčou rastlinou alebo so samičou rastlinou vo vegetatívnej fáze. :) A k tej masti - netuším ako sa robí, takže s detailmi okolo toho nemôžem radiť.
Ozaj, a v prípade dobrého počasia a vánku dajte zelinky vonka na parapetu, čerstvý vzduch a vánok ich oživí a posilní, a je tam aj trocha silnejší slnečný svit.
A keď ste spomínali, že zalievate 2x denne, tak to by som určite obmedzil na 1x za 2 dni... |
|
|
|
palomiii - hele já se nedivim proč máš ty dvě červený karmy :D hráblo ti? :smash:
citace: |
Původní příspěvek od mimacka
pro vareni masti musim dotahnout kytku az do stadia kveteni nebo mi bude postacovat postupnym prostrihavanim a susenim pouzit samotne listy?, budou takto sbirane listy obsahovat nejake procento THC, pripadne v jakem obdobi nebo delce rustu se THC zacina v listech objevovat? , procital jsem prispevky o likvidovani samcu , ale to se asi tyka pro koureni ?! , pro vareni masti vyuziju samci i samici kytky nabo samci nemaji obsah THC ?
|
to samý mě zajímalo taky. na mast musí být kytka nejlépe plně dozrálá ! samotné listy na mast taky stačí ale opět platí že by měly být z dozrálé kytky ... postupné prostříhávání listů bych ani nedělal - kytky s takovýma podmínkama at si regulujou samy co potřebují za listy ... takhle by ses mohl ošidit a ne málo pokud bys otrhával po celou dobu listy ;)
samci se nekouří, jdou do mlíka nebo tak...samci taky mají obsah thc, avšak ne tolik jako samice a jsou dřív zralejší...kdy přesně a kolik thc kytka produkuje ti nikdo neřekne - záleží podle odrůdy a podmínek
co se týče semínek nebál bych se klidně si koupit semena technického konopí nebo třeba ze zverimexu krmení pro ptáky - to sice neobsahuje thc ale cbd ano a to se do masti použít dá (to jsem vyčetl) (ne semínka samotný, mám na mysli kytky : )
ad 4/ - usušený materiál rozhodně ! neusušený obsahuje vysoké procento látek kyselých které by nemuseli mít pozitivní reakci ze strany pacienta
a co se týče pěstování prostě nešetři a dej jim ty nejlepší podmínky které dostat mohou ! tzn hodně slunce, čerstvý vzduch, kvalitní voda a hnojiva (více dusíku v růstu, více fosforu v květu), potom také kvalitní vzdušná půda a co nejvíc místa pro kořeny a kytka se odvděčí |
|
|
|
Původní příspěvek od palomiii
to mimacka: radil bych vam jko lidem se zdravotnima problemama spis naucit se pokurovat BLUNTY a uvidite jak vam to dlouhodobe pomuze s problemy(zdravotnima)...jo a model bych doporucil Jack Herer-medical cannabis, aby byl vysledny efekt(lecebny efekt) opravdu znat...nb este leda zkusit BONG...nb varit piko..kdyz je clovek naspeedovany tak sem cetl ze to udajne docela dobre a dlouhodobe leci chronicke nemoci...nb tripa a hlavne varit caje ty fakt leci je to dokazane dlouhodobim vyzkumem! Takze: zbluntovat ,ztripovat,zpikovat,zbongovat,zesklenenkovat,zhoubovat, HLAVNE vybrat dobre a vidiny na lepsi casy urcite prijdou...ae ty nonamy nemaj skoro zadny efekt pro vase vyuziti, jelikoz obsahuji velmy malo % THC a CBD...tak neshledanou a HITS FROM DA BONG BITCHIES :-) |
Ty ses ale vymletej degen, kam to speje proboha..... |
|
|
God_mars |
palomiii- Fakt ti asi hrablo takovej sajrajt jako piko a lék .
Pokud vím tak u mastí není nejdůležitější THC ale kompletně látky obsažené v konopí.
Mast můžeš dělat klidně i ze samců a třeba jen z lisů. ( I kdyby záleželo na THC tak měl jsem samce který v mléku mazal víc jak samice, 5 hodin jsem nebyl schopnej pohybu měl jsem halucinace jak svin.) |
|
|
krast |
přidávám odkaz na srovnání samců a samic ohledně obsahu thc ve vývojových fázích. http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=161681
Mimochodm samci se dají taktéž využívat, ale pro kuřáky je jejich největší nevýhoda v tom, že thc a jiné látky jsou rozmístěny v kytce rovnoměrněji než-li je tomu u samic. Samice vytváří palice v nichž se většina látek "koncentruje".Přeji hodně zdaru |
|
|
YagoMan |
Zdravím tě,
tak pokud máš ty kytky pouze na mast je to v pohodě. Nebude tomu třeba věnovat žádnou zvýšenou pozornost. Konopí je totiž plevelná rostlina. Starej se o ně jako o pokojové rostliny, které určitě máte doma taky. Snad jen pro lepší samozásobitelnost bych ti na příšti rok doporučoval nesázet do truhlíku, ale každou kytku zvlášť (to má víc důvodu, ale nebudu to rozebírat) cca 3,5 - 4,5 l pro kytku. Jako zeminu použij Zahradnický substrát od AGRA namíchaný s Perlitem, pro toto pěstování ideální stav, myslím, že není třeba tady žádné konopné alchymie. Pro tvůj účel bude stačit hnojivo KRISTALON / Start na celé období růstu, v době kvetení bych použil třeba staré, osvědčené OBM. Určitě se neboj pár kytek zaštípnout, získaš tím lepší rozvětvení tím pádem víc listů a víc zeleného materiálů. Jinak podle fotek vypadají dobře, prostě stará dobrá okenní klasika :wink: takhle jsme začínali pěstovat v roce 1990 a na tu dobu to byly pecky. Tak přeju hodně zdaru a kdyby něco určitě dej vědět. Zatím...
Pro co největší dosažení efektivity léčebných látek konopí je pokud kytka opravdu dozraje, včetně všech jejich listů. Rostlina v růstu THC neobsahuje (kdyby si chtěl zas někdo přihřát polívčičku klidně si s ním o tom podebatuji, píšu to zjednodušeně) obsahuje spoustu látek např. kyselinu kannabidiolovou (CBDA), která se v době květenství a následným sušením přeměňuje na THC. Což znamená, že nejlepší pro výrobu masti jsou kytky, které jsou mírně přezrálé, protože THC degraduje přezráním a sušením na CBD jenž má ty nejdůležitější analgetické vlastnosti. Při déle nezpracovávánem materiálu, který není dobře uskladněn degradují všechny účinné látky na CBN. Takový materiál lze pak nanejvýš použít za surového stavu jako koření do jídla proti Parkinsonově chorobě.
Na mast lze použít i samčí rostliny ty však dozrávají daleko dřív než samičí. Pokud budeš mít oboje pohlaví, budeš mít i dostatek semen na příští rok.
Foto: na balkóně je 15 kytek a ty co se nevejdou jsou za oknem, tedy fotka těch co se nevešly :D |
|
|
jestedman |
přiložim pod kotel
za 1) OT bannanujte palomila
a dále k tématu
nejsem si jistej, jestli je thc právě tou aktivní látkou při léčbě kloubů, exémů... atd... Už z důvodu, že lidé kteří pěstí pro mast nevytrhávají samce. Nicméně z osobní zkušenosti vím, že výrobky z technického konopí nejsou tak účinné. Bylo by lepší nechat kyti plně dozrát, aby se maximalizoval obsah účinných látek. Sušení, ikdyž je to ilegální :), doporučuji. Nejlépe 2-3 měsíce.
Okno vidim v tomto případě jako poslední možností, která není zdaleka dostačující. Pro výrobu kvalitní masti je potřeba vcelku velké množství zeleného materiálu. Doporučuji poptat místní huliče (to jsou ty grázlíci v parku, co stojej dokolečka, kouřej jedno cigáro dohromady a ještě se tomu smějou :) ), jestli by někdo ochotně neprodal igelitku listí třeba za kilo nebo flašku ferneta. Pokud trváte na samovýrobě, tak si pořiďte skříň.
zbytek v PM |
|
|
_Dr.Skunk_ |
Původní příspěvek od YagoMan
Zdravím tě,
tak pokud máš ty kytky pouze na mast je to v pohodě. Nebude tomu třeba věnovat žádnou zvýšenou pozornost. Konopí je totiž plevelná rostlina. Starej se o ně jako o pokojové rostliny, které určitě máte doma taky. Snad jen pro lepší samozásobitelnost bych ti na příšti rok doporučoval nesázet do truhlíku, ale každou kytku zvlášť (to má víc důvodu, ale nebudu to rozebírat) cca 3,5 - 4,5 l pro kytku. Jako zeminu použij Zahradnický substrát od AGRA namíchaný s Perlitem, pro toto pěstování ideální stav, myslím, že není třeba tady žádné konopné alchymie. Pro tvůj účel bude stačit hnojivo KRISTALON / Start na celé období růstu, v době kvetení bych použil třeba staré, osvědčené OBM. Určitě se neboj pár kytek zaštípnout, získaš tím lepší rozvětvení tím pádem víc listů a víc zeleného materiálů. Jinak podle fotek vypadají dobře, prostě stará dobrá okenní klasika :wink: takhle jsme začínali pěstovat v roce 1990 a na tu dobu to byly pecky. Tak přeju hodně zdaru a kdyby něco určitě dej vědět. Zatím...
Pro co největší dosažení efektivity léčebných látek konopí je pokud kytka opravdu dozraje, včetně všech jejich listů. Rostlina v růstu THC neobsahuje (kdyby si chtěl zas někdo přihřát polívčičku klidně si s ním o tom podebatuji, píšu to zjednodušeně) obsahuje spoustu látek např. kyselinu kannabidiolovou (CBDA), která se v době květenství a následným sušením přeměňuje na THC. Což znamená, že nejlepší pro výrobu masti jsou kytky, které jsou mírně přezrálé, protože THC degraduje přezráním a sušením na CBD jenž má ty nejdůležitější analgetické vlastnosti. Při déle nezpracovávánem materiálu, který není dobře uskladněn degradují všechny účinné látky na CBN. Takový materiál lze pak nanejvýš použít za surového stavu jako koření do jídla proti Parkinsonově chorobě.
Na mast lze použít i samčí rostliny ty však dozrávají daleko dřív než samičí. Pokud budeš mít oboje pohlaví, budeš mít i dostatek semen na příští rok.
Foto: na balkóně je 15 kytek a ty co se nevejdou jsou za oknem, tedy fotka těch co se nevešly :D |
Tak to bych se fakt hadal ze kytky v rustu nemaj thc to me pak vysvetli: jakto ze kdyz sem delal mliko z listi ( suchyho ) co bylo z kytek co jeste nemely palice ani nekvetli a vsichni byly zeleny na dort... nejsem zadnej chemik ale tohle byla klasicka zmlikovana kase a k tomu thc potreba je:) |
|
|
mimacka |
From to dr.Skunk:
DOLORCAN mast na bolest jiz vyskousena bez uspechu - pravdepodobne obsahuje dost male mnozstvi konopnych lecivych latek nez jake vyzaduji nase potize.Nejsem chemik !!! , nekomu to opravdu muze zabirat , ale jak jsem uvedl v hrubem popisu moji varenou mast , tak ta opravdu zabira dost dobre i kdyz pouzivam "lidove" miry pro obsah = 3 kelimky lekarske vazeliny,1/2 litrova sklenice suseneho konopi ... , mozna ze je to "konska davka" ale hlavni je ze zabira !!!
Dik vsem za prispevky a rady na tomto foru i pres PM - rozhodne ctu vse a co se nepovede letos tak urcite pouziju do pristi sadby.
Jeste jedna lamovska otazka - kdyz zasadim a dam kytku do skrine,muzu ji nechat pod lampou v kteroukoli roci dobu treba i v zimnim obdobi??? , - v panelaku je dostatecne teplo celorocne , nebo to maji kytky nejak geneticky dany a proste nepujdou ?.
Podle vyse napsanych rad jsem dnes alespon vystrcil kytky na vzduch na venkovni parapet , na noc je prozatim dam znovu do pokoje , protoze 3 st.C k ranu se mi zda malo - vysledek postupne nafotim. |
|
|
YagoMan |
Původní příspěvek od _Dr.Skunk_
Tak to bych se fakt hadal ze kytky v rustu nemaj thc to me pak vysvetli: jakto ze kdyz sem delal mliko z listi ( suchyho ) co bylo z kytek co jeste nemely palice ani nekvetli a vsichni byly zeleny na dort... nejsem zadnej chemik ale tohle byla klasicka zmlikovana kase a k tomu thc potreba je:) |
Hele nechci to tu dlouze rozebírat, škoda, že nejsi chemik, nebo alespoň etnobotanik. Konopí má širokou škálu látek uvedu např. cannabinol (CBN), cannabinolová kyselina (CBNA), cannabidiol (CBD), cannabidiolová kyselina (CBDA), cannabichromen (CBC), cannabichromenová kyselina (CBCA), cannabigerol (CBG), cannabigerolová kyselina (CBGA), dále jsou pak přítomny trigonellin (N-methylpyridin-3-karboxylová kyselina), nikotin [N-menthyl-2-(-3pyridyl)-pyrrolidin]. Samozřejmě, že hlavní aktivní složkou konopí je ∆9tetrahydrokannabinol (∆9-THC), systematicky 1-hydroxy-6,6,9-trimethyl-3-pentyl-∆9-tetrahydrodibenzopyran. Ale ten je aktivován až v době kvetení a sušení. To co ty popisuješ je působení CBNA. Proto když kouříš nebo děláš mlíko z kytek v růstu dochází taky ke stavu zkouřenosti, ale je to jiné a to ti každý potvrdí, je to víc "high" a trvá to kratší dobu. Biosyntetickým předchůdcem THC je cannabidiol (CBD), který je ve významném množství přítomen i ve sklízeném konopí. CBD je sedativum a mírné analgetikum a má i určité antibiotické vlastnosti. O CBD se většinou mluví jako o původci „tělesné“ složky omámení, ale bez THC to stejně žádné omámení není. Protože jestli má být tráva dobrá, musí mít THC. No takže asi tak polopaticky nějak, doufám, že rozumíš. |
|
|
winston |
když sadíš kytky pod lampu tak na roční období si pánem ty.....nezáleží jestli je zima nebo leto...tady ty kytky neví co je venku.....teplotu, vlhkost, sluníčko-všechno řídíš ty.......proto si taky schopný jim zkrátit periodu svícení a tím docílit toho, aby začaly kvést a spousta věcí které venku v létě neovlivníš......i když ja sadím jen venku (sice se chystám na indoor)......a jestli mas o to zájem tak mě napadá jeden thread se člověkem který se taky tohle učí a pěstuje kvůli manželčině nemoci....a musím říct že s dobrým ůspěchem - http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=41154 |
|
|
mimacka |
Tak to mam s tema informacema zatim v pohode a vsem moc dik.
Skusim dotahnout letos svoje kyticky v zapocatem dile do co nejzdarnejsiho konce - nebo taky ne , ale pro druhy pokus skusim nachystat i bednu a uvidim jak to pujde.
Drzim se nejvic dvou hesel - Kdo nic nedela nic nepokazi a Vzdycky je to vsechno rukama.Ale bez dobrej rady se tady asi nic neobejde.
Jak uz jsem uvedl - dle rady jsem dnes zapocal s umistnenim na cerstvy vzduch a slunicko a zitra se vyberu koupit jiny typ hnojeni.
S odstupem casu pridam foto jak to v tom mem outu pokracuje. |
|
|
LUMBERJACK |
mimacka nechces si to jeste s tim venkem rozmyslet.mas pekne predpestovane kytky.tech by bylo skoda,nemluve o tom ze na mast by to asi nestacilo.s tim venkem bych nechodil do lesa nebo na nejaka romanticka mista,ale prdl bych to do nejake skarpy zarostle koprivama nekde u potoka(proste humus zarostly),nebo na kukuricne pole.pokud tam neporostou sipky,maliny atd. nebude tam ani noha.skrin mi na mast prijde silena,tezko tam mit 2m kytky plne vhodneho materialu v dostatecnem mnozstvi. |
|
|
hermikS |
Zdravím tě,když by ti to nevyšlo a nic se stoho nezrodilo tak napiš do PM mám plnou půdu samičích rostlin které na kouření nejsou nic moc,ale na tvé učely plně postačujicí tak ti klidne můžu poslat balík,sám je mám na vaření a tolik toho ani nezpracuju a vyhazovat je to škoda aš tak špatný zase nejsou.Jinak přeji hodně zdaru. |
|
|
Pupiset |
Příste bych pouzil vetší pěstební nádoby a samostatne sázet,lepší výnos ve vsech smerech. |
|
|
hermikS |
to Vycuranek: nejlepší v jeho případě sice jo,ale taky nejdražší!!!! na mast je zbytečné zařizovat skříň!!!! |
|
|
r-man |
2Vycuranek: ty woe to se vubec neda cist, byl jsi nekdy aspon na zakladni skole? |
|
|
jufik |
Původní příspěvek od r-man
2Vycuranek: ty woe to se vubec neda cist, byl jsi nekdy aspon na zakladni skole? |
Popřípadě na ní ještě stále chodí :D
Smáznu ... |
|
|
mimacka |
ad 1./ dik vsem za zaslane pripominky,nazory a prispevky ne toto forum
ad 2./ prikladam nejake foto s tydennim odstupem
Kyticky dnes maji v prvnim truhliku 3 tydny - vyska cca 37 cm a v druhem truhliku 2 tydny - vyska 15 cm.
V nedeli jsem o ty vetsi malem prisel nasledkem nastupu silneho vetra.Ulomily se dve vetvicky a na ostatnich listech doslo k vzajemnemu natrzeni listu,jak se k sobe ozubenym okrajem vzdy na chvili zaklesly.Dnes jsem to okukoval a doufam ze se vzpamatuji,nebo aspon jeste chvili vydrzi nez se rozrostou dalsi listy.
Takze rada pro ty,kteri to chcou dat na okenni parapet a nemaji kyticku chranenou balkonovym vyklenkem !
Truhliky maji 60 cm na delku a 4 kyticky budou mit opravdu malo mista mezi sebou,proto jsem se rozhodl, ze ty dve nejvyssi necham jak jsou v truhliku uprostred,ale budu je ohybat ke stranam a v druhem truhliku taky necham jenom dve kyticky a zbyle presadim do kvetinacu kazdou solo - doufam ze se chytnou.
Kazda rada dobra,kazdy prispevek ctu a je vitan.
obr1./ celkovy pohled |
|
|
mimacka |
obr 2./ mensi kyticky 15 cm , delka 2 tydny zivota |
|
|
mimacka |
obr 3./ vetsi kyticky 37 cm , delka 3 tydny zivota |
|
|
Machoman |
čágo,zbytečne ti to přeroste-štípni to;)
Taky jsi to nasadil zbytečne brzo. |
|
|
mimacka |
Kyticky dnes maji v prvnim truhliku 5 tydny - vyska cca 45 cm a v druhem truhliku 4 tydny - vyska 22 cm.
Jak jsem psal , ze nasledkem silneho vetra doslo k potrhani listu a nejakych vetvicek , tak se rostlinky konecne vzpamatovali a pristoupil jsem podle rad k nejakemu stipani a prikladam zase nejake foto.
obr.1/ pohled z vrchu na dve starsi kytky v truhliku , ze ktereho dve dosli presadit do samostatneho kvetinace , ale tyto co zustali uz maji dost rozvetveny korenovy system , tak zustali v puvodnim truhliku spolecne.Navic uz je jasne , ze ta vetsi bude samice a ta mensi vlevo je samec.
Jak bylo hned na pocatku uvedene ze se jedna o material k vareni masti , tak je opet na podklade rady , necham dal rust.
Z tej kytky vpravo - samice - jsem ustipnul 3 patra , tim se kytka zkratila znovu na 37 cm , a ustipnuty vrcholek dosel za pomoci pudru na podporu korenoveho systemu do naleho kvetinacku , tak doufam , ze se chytne.
(Podle toho potom ustipnu nejake vrcholky aj z tech mensich.) |
|
|
mimacka |
obr2./ samicka pred ustipnutim 3 pater z vrcholku a za ni je samec vzrustem o 10 cm nizsi a v zadu je videt rozsadene mensi kviti. |
|
|
mimacka |
obr.3/ vzrustem mensi kyticky - 22 cm - drzi se priblizne stejne vysky , maji 3 patra , tak asi pockam az vyzenou dalsi patro a potom to skusim ustipnout a zasadit.
(Tady se zatim naznak pohlavi jeste neukazalo , ale uvidim jestli to dopadne taky 50/50 !?)
Samozrejme dalsi rady jsou vitane.Dik a at to vsem roste. |
|
|
andree99 |
S TÍM SVĚTLEM OD OKNA - MAM KYTI TAKY NA VYCHODNÍ STRANĚ (NA PŘEDPĚST) A ŘEŠÍM TO TAK ŽE OKOLO KVĚTNÍKU DÁM KORNOUT Z ALOBALU TAKŽE KYTKA MÁ JAKOBY PŘED SEBOU OKNO SE SLUNCEM A JAKOBY V ZÁDECH ALOBAL DOCELA SE MI TO OSVĚDČILO KYTI SE TOLIK NENAHÝBAJÍ ZA SVĚTLEM A NEJSOU TOLIK VYTAHANÉ A ROSTOU ROVNOMĚRNĚJI. |
|
|
salimir |
mate pekne rostlinky,
Chci se zeptat jestli jsi premyslel pestovat to pod lampou,pod 250w HPS staci ,spotreba elektriky neni tak vysoka v porovnani s vynosem.
pro lekarske ucely je to idealni,
. |
|
|
mimacka |
From to salimir:
Jak jsem psal hned na zacatku - jsem jiz vekem nadohled duchodu , a toto je moje prvni pokusni sadba.Seminka se mi dotali do ruky zcela necekane a kdyz porovnam ostatni veci , co ze seminek rostou , tak kdyz se nezasadi hned tak v pristim roce taky narust nemusi nic , protoze seminka budou treba presusena a pod.Proto byla sadba bez pripravy a znalosti - ty ziskavam postupne ted.
Po zaslanych radach a dopruceni na toto forum nabo i dosle pres PM necham kyticky na okne,vcera jsem pichnul prvni rizek do hliny a cekam jestli se chytne.Pri uspechu tak ziskam pri zastipovani jeste asi dalsich 10 kousku , coz na prvni pokus budu povazovat za uspech.
No a navic se ukazuje moznost zasadit jednu kytku kolegovi do zahradky a jako najemne se podelime pri vareni masti.
Lampa mne skoro zlakala ale letos to urcite necham jak to je a na pristi rok bych musel postavit nejakou skrin.
Rozhodne uvitam kazdy nazor,navod ci radu sem nebo pres PM.Dik. |
|
|
mimacka |
Tady na CHATu jsem dostal radu kde hledat neco o zastepovani a tak jsem moji nejvetsi rostlinku zkratil o tri vrchni patra,odstranil velke bocni listy a po namoceni do praskoveho STIMULANTU jsem rizky zasadil primo do hliny (kytka vlevo),dalsi dva rizky jsem udelal z bocnich vyhonku.Velikosti jsou vsechny stejne,ale po tydnu je videt,ze rizek z vrcholku se vzpamatovava nejlepe.
(Konce rizku jsem zarezal na delku cca 3cm sikmo a ne kolmo,co by melo zrychlit zakoreneni a v prvnich dnech kdy rizky nemaji svoje koreny a zvetsenou plochou rezu cerpaji lepe vodu a vse co potrebuji dostat z hliny pro rust.Tolik pro informaci dalsich kolegu pestitelu co zacinaji a nevedi kde ziskat nejake info.)
To HermikS - K+ , dik za vypomoc , cast jsem jiz nalozil do alkoholu a pristi vykend budu varit mast. |
|
|
Nexius |
Mast děláte z rostlin, které ještě nevykvetly? |
|
|
mimacka |
To Nexius:
Cus,i kdyz jsem stary nejsem zase tak uplne blby,ale chapu reakci.
Urcite mam rostlinky porad za oknem jak pridavam postupne foto + 3 ks prvnich rizku jako zkousku jestli se chytnou.
Nasli se hodni kolegove-pestitele,kteri mi psali i pres PM a poskytli nejake prebytky z minulorocnej urody,kterou sami jiz nespotrebujou a vyhodit to je vzdycky skoda.Dokonce jsem se jiz stihnul take podelit ve svem okoli i z par seminkama ktere v palickach zustali.Tak jako ja jsem byl a porad jsem vdecny za kazdou radu a pomoc v jakekoli forme,tak i ja se snazim ve svem okruhu pomoci dalsim zacinajicim se zajmem o pesteni.Myslim ze se takto vlastne rozsiruje pesteni konopnych kyticek bez ohledu na veku a snad se tak urychli podminky legalizace - i kdyz v urcitych mezich. |
|
|
mimacka |
8.týden růstu
Kytičky se v růstu snažili opravdu statečně v prvních 5-ti týdnech a teď už to není tak katastrofické.Abych jim dopřál více místa tak jsem po prohlednutí některých příspěvků jak ohýbat a pěstění v sgrogu jednu kytku pomalým ohýbáním uložil do vodorovné polohy.Hlavní stonek začínal dřevnatět ,tak abych jej nezlomil,ohýbání jsem rozdělil po částech na týden.Kytka to vydržela bez nějakého povadnutí a hlavně 8 bočních větviček se pěkně formuje směrem nahoru.
Uvidím časem jestli se jí bude dařit.Navíc vzhledem k tomu že je při pěkném počasí vystrkuji na venkovní parapet a aby nedošlo k poškození při případném větru ,tak jsem udělal nad truhlíkem jednoduchý rámeček.Kytku vlevo nechám růst klasiko vzhůru a tu položenou aspoň budu moct líp vytvarovat.
Rámeček je ve výšce 45cm (měřeno od základny truhlíku),použil jsem dvě tyčky z OBI za 12.-Kč a na příčky tyčky na grilování ražniči – balíček za 22.-Kč. Jako vzpěry jsem použil 6ks svařovacího drátu.Jednoduché,vzhledově v obýváku přijatelné a vyrobené za 30minut.
Jak jsem v minulém příspěvku udělal sadbu 3 řízků přímo do hlíny za pomoci kořenového stimulantu – potvrzuji že růst se sice zastavil,ale řízky nejsou povadnuté a mají zdravou zelenou barvu,tak se je chystám postupně taky vystrkovat ven na čerstvý vzduch a asi za 7-10 dnů je strčím známému na chatu do koutka zahrady,protože nevím jak se venku kytka vytáhne do výšky a do šířky.
obr.1/ dokončená fáze ohnutí |
|
|
mimacka |
obr.2/ ohnutá kytka pod mřížkou |
|
|
mimacka |
obr.3/ vlevo ohnutá kytka,která darovala svůj vrcholek na zasazení řízků v předchozím příspěvku a která vlastně byla vzrůstem od počátku největší,vlevo kytku nechám růst normál - má výšku 50cm a už moc neroste - začínají se tahat boční větvičky. |
|
|
mimacka |
obr.4/ celkový pohled na upravený truhlík z vrchu |
|
|
mimacka |
Tak po trech tydnech davam prvni rizek (vrcholek kytky) do zahdadky.
Usoudil jsem podle toho,ze zizek zastavil na dva tydny rust aby si vytvoril novy korenovy system a tento tyden listky na rizku zacali znova rust.Na venkovni sadbu jsem rizek daval ven alespon pres den,aby z toho chudak nemel velky sok.
Sikovne ruce udelali zahradni truhlik,aby neunikala hlina zbytecne po okoli a kolem truhliku je to obsypane drevennyma pilinama-snad to troch pomuze pred nekteryma skudcema.
Druhe dva rizky z bocnich vetvicek jsou slabsi a zatim nerostou ani o mm tak jeste pockam. |
|
|
YagoMan |
Vypadá to dobře, ale vzhledem k letošním jarním výkyvum teplot, bych ještě doporučil řízek na nějakou dobu překrýt ustřiženou PET láhví, třeba se dvěma protilehlými otvory o průměru cca 0,5cm. Zároveň tak ochrání řízek před únikem vlhkosti než si vytvoří řádný kořenový systém. Ale je to jen doporučení... Ať se daří... |
|
|
mimacka |
Rizek jsem presadil i s hlinou z kelimku ,aby se neposkodili korinky.Dnes to vypadalo v pohode - listky ani nepovadli,tak to necham jenom na zalivce s cistou vodou a az za tyden skusim pridat slabou davku starovaciho hnojiva. |
|
|
hermikS |
Ahoj mimacka,oto pravě v zaštipavání jde aby rostli do šířky další zaštipavání,ale provaděj jen vrchní rozkvětí pokud teda nebudeš chtít další řízky na množení,sam jsem zvědav jakou výnosnost se ti podaří sklidit za oknem, přeci jen venku je venku a stím větračkem by to stálo za skoušku na nějakou hodinu denně jim zafoukat kytky tím pohybem získávají na síle stonku větviček atd. je to taky hodně znát jako u člověka když má pohyb:-) ! i spusob pěstování přes skrog je vynikající nápad jen tak dál.Jinak se mi líbí jak rychle sbíráš skušenosti jde vidět,že Grower fórum je opravdu užitečné tak přeju mnoho zdaru! |
|
|
Dude |
Původní příspěvek od hermikS
Ahoj mimacka,oto pravě v zaštipavání jde aby rostli do šířky další zaštipavání,ale provaděj jen vrchní rozkvětí pokud teda nebudeš chtít další řízky na množení,sam jsem zvědav jakou výnosnost se ti podaří sklidit za oknem, přeci jen venku je venku a stím větračkem by to stálo za skoušku na nějakou hodinu denně jim zafoukat kytky tím pohybem získávají na síle stonku větviček atd. je to taky hodně znát jako u člověka když má pohyb:-) ! i spusob pěstování přes skrog je vynikající nápad jen tak dál.Jinak se mi líbí jak rychle sbíráš skušenosti jde vidět,že Grower fórum je opravdu užitečné tak přeju mnoho zdaru! |
hermiks - jako tvoje asociacni brejkorova vetna stavba mne rozstipala vic nez 10kW :D
normalne K-me (je to ten OT ;)) |
|
|
mimacka |
To YagoMan
- dik za radu , ale dosla trochu pozde.Prave jsem dojel ze "zahradky" a dostanu se tam opet az tuto sobotu , kdyz tam bude majitel.Doufam ze nocni bourkove pocasi neudelalo nemile prekvapeni.
To hermikS
- vetrak neplanuji , protoze maji ofuk pres ventilacku okna a pres den je stejne vystrkuju na venkovni parapet.No a jak to dopadne s vynosem jsem taky moc zvedavy.Muj prvni rok pesteni je porad velky experiment , ale jelikoz je mne podobnych zacatacniku vic , tak budu pridavat prubezne vysledky.
Vyrovnam K- od Dudeho za K+ za podporu a vypomoc.Neni pro mne dulezite jak nekdo neco napise ale jde o podsatu komunikace , ale nekdo nasi komunikaci asi dobre nepochopil - Ja taky nejsem dokonaly.
To Dude
- jenom tak pro info , hermikS je jeden z moc mala clenu , kdo mi tady na tomto foru a i mimo nej opravdu moc pomohl.
I tak dik za prispevak tobe i ostatnim. |
|
|
mimacka |
Tak po týdenním ležení v nemocniční posteli jsem se byl podívat na kytičky.
Jak je vydět z fota,tento řízek přežil přesazení dobře,i když dva dny po sobě řádila bouřka a sluníčko nevyšlo celý týden.(Ten tmavý flek u kytky je původní zahradní substrát ve kterém řízek zakořenil.)Řízek vyrostl tak o 1cm , ale hlavně že se chytnul a až se upraví počasí , tak to snad bude s růstem lepší.
Ty druhé dva připravené řízky jsem vysadil volně mezi stromky a při kontrole jsem je vubec nenašel.(Bďto je spláchla bouřková voda nebo to sežrala nějaká škodná?!) |
|
|
mimacka |
9. týden růstu
- kdo pěstuje doma nebo na balkoně tak doplňuji foto z kytiček pro inspiraci a rady !!!
- moje západní okno 3 samičky - přes noc a za špatného počasí jsou uvnitř a jak se ukáže sluníčko tak je strkám na venkovní parapet ,
místo mezi květníkama jsem rychle využil na zakořenění 10 dalších kytek jako náhradu za ty dvě ztracené.Doufám že se do dvou týdnů počasí ustálí tak učiním druhý pokus se sadbou v lese.
(-jak nafotím a zpracuju východní okno tak přidám další foto - došla baterka) |
|
|
mimacka |
9. týden růstu
- západní okno - pohled z vrchu |
|
|
mimacka |
9. týden růstu
- východní okno - |
|
|
mimacka |
9. týden růstu
- východní okno - pohled z pokoje 1 |
|
|
mimacka |
9. týden růstu
- východní okno - pohled z pokoje 2 |
|
|
mimacka |
9. týden růstu
- rodinné foto - |
|
|
mimacka |
9. týden růstu
- rodinné foto - ještě jedo |
|
|
YagoMan |
krásné bytové pěstění, co víc si člověk může přát no ne ;) na mast bude a příští rok s více zkušenostma to půjde samo...:sun: |
|
|
mimacka |
To YagoMan - jak Ty pravíš a Já doufám , že na mast SNAD bude a příští rok s více zkušenostma URČITĚ ZNOVA.
Tímto také tady děkuji všem kdo se podílely - a doufám i budou podílet - radou či komentářem kladným nebo záporným.
Všechno registruji a díky tomuto fóru se za letošní sezónu ze mně stává z úplné lamy alespoň kytičkový začátečník.
Postupně budu přidávat foto jak to bude vypadat na parapetu a přidám i vývoj zbylého řízku v outu na chatě - doufám že z toho něco bude - hlavně získám zkušenosti přímo v praxi. |
|
|
mimacka |
Počasý po týdnu pršení a větru konečně začíná střídat slunečné pokukování a tak rychle s kytkama na venkovní stranu okna.
Nevím přesně jaky velký rozdíl ve spektru světla je uvnitř a venku,ale podle zabarvovacích skel v brýlých které ztmavnou pouze venku,soudím že to kytkám určitě prospějě i když se při závanech větru trochu ohýbají - je to ale asi druhá věc ke prospěchu kytek. |
|
|
mimacka |
- ještě jednou detailněji - okenní OUT |
|
|
mimacka |
teplota venku 19 st. a v pokoji při otevřenej ventilačce 21 st , vlhkost po týdenním pršení je 45% + pofukování mezi listama = snad hodnoty nebudou mít špatný vlyv na kondičku nebo plíseň.Nebo si někdo myslí že by bylo výhodnější počkat s vykládaním kytek na venkovní parapet až poklesne vlhkost ?! |
|
|
jestedman |
kytky máš pěkný, ale bacha na sousedy |
|
|
mimacka |
To jestedman -
Že bych se jako důchodce podíval i do basy?
Taky by to bylo po prvé jako letošní sadba na mast.
Mám v paneláku za sousedy 4 policejní rodiny a když mi to na udání přijdou zabavit , tak zasadím další.
Dík za pochvalu kytek,sám jsem zvědavý ale na ten konec. |
|
|
YagoMan |
neboj vlka nic ;) povolení na pěstování se sice u nás nezíská, ovšem za pár kytek nedostaneš želízka...:teef:
máš to fakt dobrý a i když se opakuju, tak příští rok bude lepší, hlavu nahoru...
hlavně se nebát když jde o zdraví a je třeba si pomáhat páč doba je zlá... |
|
|
Zedy |
teplota venku 19 st. a v pokoji při otevřenej ventilačce 21 st , vlhkost po týdenním pršení je 45% + pofukování mezi listama = snad hodnoty nebudou mít špatný vlyv na kondičku nebo plíseň.Nebo si někdo myslí že by bylo výhodnější počkat s vykládaním kytek na venkovní parapet až poklesne vlhkost ?! |
Venkovní vlhkost vůbec neřeš, klidně vyhoď kytky ven a hlavně ať ti neslítnou;) |
|
|
mimacka |
10. týden růstu
- všechny tři jsou samičky - i když venku deštivo a teploty 10 - 18st,tak na západním okně dosahují 88cm |
|
|
mimacka |
10. týden růstu
- západní okno - i když bylo deštivo a teploty mezi 10 až 18st.,za oknem prozatím dorostli do výšky 88cm |
|
|
mimacka |
10. týden růstu
- západní okno - |
|
|
mimacka |
10. týden růstu
- západní okno - mezi samičkami jsou mlade rostlinky na doplněný OUT |
|
|
mimacka |
řízek - jediný prozatím přeživší ze tří -
3 týdny v kelímku za oknem a teď 3 týdny na zahrádce
(kroupy prošli stranou,ale zemina je mokrá jak v rybníku a prozatím nízké teploty moc neprospívají - za týden byl vzrůst pouze o 3cm) |
|
|
YagoMan |
zdar parde ;) neboj ten řízek se rozjede jen co se zlepší počasí a přibude sluníčka :D na podzim budeš koukat co tak malý řízek dokáže udělat :D
na příští rok bych doporučoval předpěstovat pár matečních rostlin ze kterých by sis nechal zakořenit víc klonů a tím si zajistíš větší výnos biohmoty...
jinak to vypadá všechno moc perfektně, držím palce jen tak dál...;) |
|
|
mimacka |
To YagoMan - dík za zhodnocení a podporu.
Dodatečně jsem ještě došel ke dvěma otázkám.
Podle fota západního okna mám ještě v růstu rezervu , ale se mi nechce věřit , že by kytky vyrostli až po vrch okna. Pokud ano , přestěhuju je na zem a můžou růst dál až po strop - tady problem nemám , KDY ALE PŘI TOMTO ZPUSOBU PĚSTOVÁNÍ MÁM PŘEDPOKLÁDAT KVETENÍ ?
Kdo má z okenního pěstění nějaké zkušenosti - přispějte radou tady nebo přes PM.
Řízeky jsem dělal z původních zasazených kytek - to jest kytka rostla 4 týdny,potom jsem dal řizek na 3 týdny za okno a teď je 3 týdny v OUTu.Podle toho , co jsem tady přečetl , by si kytka měla pamatovat že je stará 10 týdnů ?!
Vzrůstem to možná po zlepšení počasí dožene.KDY NA JIHU ČECH MUŽU PŘEDPOKLADAT DOZRÁNÍ V OUTU ?
Všem dík za rady,příspěvky a podporu !!! |
|
|
YagoMan |
tak kvetení závisí na světelné periodě, tzn. když se začnou krátit dny a prodlužovat tma, zjistí kytka, že nastal její čas, pak začne jít do květu. Pro podporu a větší tvorbu palic je rozumné dodávat v hnojivech větší dávky fosforu, který kvetení výrazně podporuje. A doba kvetení je taky závislá na genetice. C.sativa kvete cca 10 až 14 týdnů a C.indica 6 až 8 týdnů od nákvětu. Kdybys chtěl aby ti teď kytky přešly do květu a využil si tak silného slunečního svitu, který teď bude dosahovat vysoké intenzity, musel bys kytky na 12 hodin zavírat do naprosté tmy a 12 hodin jim dopřávat toho nejsilnějšího sluníčka...
a mimochodem tomu věř, že pokud budou mít kořeny místo, tak ti ty kytky na západním okně dorostou až nahoru úplně láčes...;) |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
- západní okno -
Komu se chce podívat jak to vypadalo v 10.týdnu a porovná to s aktuálními fotkami tak možná neuvěří (já bych taky nevěřil,ale foto je foto - za týden se kytky na západním okně díky lepšímu rozvržení zalévání vyšplhaly skoro o 15cm !!!!)
Díky touto cestou opět JagoManovi
- po pokecu přes PM a prohlídnutí dalších příspěvků na tému JAK ZAVLAŽOVAT A HNOJIT , jsem zjistil,že pouze substrát B s přidáním drcené kůry neudrží delší dobu vlhkost a pro ty kdo budou začínat s pěstěním v hlíně rozhodně doporučuji použít perlit nebo jinou přísadu pro udržení vlkosti půdy.Já teď musím postupovat tak,že vodu leju do misky pokud kytka bere a potom nic až znova za dva dny do misky.To už má kytka zase žízeň a hlína ještě není celkově vysušená.Pokud zrovna hnojím,dávám část vrchem - namíchané NPK s vodou cca 1,5 deci na květník a zbytek čistou odstátou vodu zase do misky co kytka veme.
Používám zatím pro růst NPKčko v poměru 7:3:5 .
ZÁPADNÍ OKNO 105 cm |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
- 19_06_09_okno zapad_1 - |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
- 19_06_09_okno zapad_2 - |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
- 19_06_09_okno zapad_3 - |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
19_06_09_okno vychod_83cm
Na okně směrem k východu taky došlo k růstu ale o něco mírnějším tempem (možná je to tím,že na západním okně mají kytky delší sluneční světlo a celkově je tam i tepleji). |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
19_06_09_okno vychod_1 |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
19_06_09_okno vychod_2 |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
19_06_09_okno vychod_3 |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
19_06_09_okno vychod_4 |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
19_06_09_okno vychod_ohnuty samec
- když jsem se rozhodl u jedné kytky udělat experiment s ohnutím , tak ještě nebylo jasné co z kytky vyroste a jak to celkem dopadne.Teď je to už viditelné , že to ohnutí otestoval samec.
Jelikož to ale bude materiál do mastičky , tak ho likvidovat nebudu a uvidím kolik hmoty ke konci růstu poskytne. |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
19_06_09_okno vychod_ohnuty samec z vrchu
- momentálně nemůžu jezdit autem (ze zdravotních důvodů a ne že tolik chlastám - ačkoliv to by bylo asi příjemnější !!!) , ale jak se dostanu na chatu tak přidám foto z jediného přeživšího řízku v outu.
Zatím všem děkuji za příspěvky a rady jak zaslané tak i za ty,které teprve přijdou tady na foru nebo přes PM.
Ať to všem hezky roste !!! |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
22_06_09_a rostou .......1
Dík za podporu a zhodnocení uživatelům Username , [CZ]Neon , Ortaniel za karmu a všem dalším co pomáhakí nějakou tou radou.Protože dobrá rada nad zlato - je zadarmo,stačí jenom chtít a navíc to povzbudí.
Dík za rady od těch,kteří navrhovali na začátku strčit květináčky do bedny na indor a snáď jsem udělal dobře s tímto mojím prvním domácím pěstěním.Do masti takto asi bude víc materiálu ?!
Vím že mnozí bydlí u rodičů nebo mají jiné prostorové možnosti a tak nemůžou mít kytky jako já volně v bytě no a i já jsem zvědavý jak to dopadne až do konečnej sklizně. |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
22_06_09_a rostou .......2 |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
22_06_09_a rostou .......3 |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
22_06_09_a rostou_domaci jungle 1 |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
22_06_09_a rostou_domaci jungle 2 |
|
|
mimacka |
11. týden růstu
22_06_09_a rostou_domaci jungle 3
Mám dotaz pro ty,kdo mají kytky v bytě nebo mají nějakou zkušenost s intenzitou vůně !!!???
Podle fota mám kytky v místnosti 3,5 x 4 m , dole se zdržuju 80% času přes den a v noci spím vlastne nad kytkama (letíště na stojkách 2 x 4 m).
V tomto období jak kytky rostou nejsou prozatím skoro vůbec cítit - musím se přiblížit až na nějakých 20 cm a okno je stabilne pootevřené jako ventilačka i za účelem samovolného "ofuku" místo větráku.
JAK TO ASI BUDE CÍTIT KDYŽ SE KYTKY DAJÍ DO KVETENÍ ???
(Nějaké poletuchy do bytu nemají přístup,protože všechny okna , které jsou jako ventilačky otevřené skoro celý rok , mají instalované síta). |
|
|
Hy3nA |
11. týden růstu
22_06_09_a rostou_domaci jungle 3
Mám dotaz pro ty,kdo mají kytky v bytě nebo mají nějakou zkušenost s intenzitou vůně !!!???
Podle fota mám kytky v místnosti 3,5 x 4 m , dole se zdržuju 80% času přes den a v noci spím vlastne nad kytkama (letíště na stojkách 2 x 4 m).
V tomto období jak kytky rostou nejsou prozatím skoro vůbec cítit - musím se přiblížit až na nějakých 20 cm a okno je stabilne pootevřené jako ventilačka i za účelem samovolného "ofuku" místo větráku.
JAK TO ASI BUDE CÍTIT KDYŽ SE KYTKY DAJÍ DO KVETENÍ ???
(Nějaké poletuchy do bytu nemají přístup,protože všechny okna , které jsou jako ventilačky otevřené skoro celý rok , mají instalované síta). |
Ahoj, to ti nikdo nemůže povědět přesně, každej model smrdí jinak intenzivně..něco málo, něco hodně, něco skoro nic..ale když máš no name, tak si holt musíš počkat no..tehdá jsem tu někde četl, že se to dá tak nějak vyřešit třeba protitabákovym osvěžovačem vzduchu..nebo můžeš použít nějaký stromečky a tak...třeba to taky nebude smrdět vubec...uvidíš:) jinak to máš pěkný,ale za chvili budeš mít doma tmu :D |
|
|
Kocour |
Zdravim,
sveho casu (pred 10-ti lety) jsem mel take nekolik kytek na okne.
A co se tyce vune, tak se v pokrocile fazi kveteni poradne rozjely.
Hlavne po ranu, to byla pecka, kdyz nekdo prisel do meho pokoje.
Ale krasne se u te prijemne vune usina.
Preji hodne uspechu pri prvnim grow. |
|
|
|