jestedman |
čau chlape, jede ti to pěkně. zápach není problém, většinou se to tu řeší kvůli rodičům, sousedům.... Myslíš že by od tebe sousedi čekali něco takového jako výroba omamných látek? :) V tvém případě ani nevidím nějaké vhodné řešení kromě každodenní smažby olomouckejch syrečků. Prostě přebít to silnější vůní.
Ale jinak to máš docela vysoký, kvést to začne tak za měsíc a do tý doby to ještě naroste, abys to pak neměl přes celý okno. u jedněch kytek máš pěknej dřevěnej žebříček, zkus pár vršků jemně ohnout pod ty šprušle, popř přivázat provázek, omotat drátek a pak ohnout, prostě je nějak snížit. Pak se taky nastartují boční větve. Kytky jsou ještě mladý, neměj strach a trochu je vypéruj, odvědečí se ti. |
|
|
mimacka |
To jestedman - problém v aroma není kvůli sousedům nebo návštěvám.To je jenom o tom jestli v tom budu moct spat.
Podle fota s příspěvku 99 je vidět na stojkách postel u stropu a okno mi jede "ventilačku" nonstop.Pokud budou kytky nejvíc vonět ráno tak to mi nevadí a raději budu čichat aroma kytek jako těch syrečků - i když jednou za čas si je dám.
dodatek - sousedi jsou ok. - sousedka dostala testovací kelímek mastičky co jsem vařil s podarovaného materiálu a je tím uplně nadšená a příští rok bude taky něco sadit na mast.Má lupenku na nohou a za dva týdny mazání má zlepšení větší so s mastěma od doktorů za pět let !!!!
ještě jeden dodatek to jestedman - ty květináče a pokoj s postelí je směr západ a jako experiment tyto kytky nechávám prozatím volně růst k nebesům bez zaštípnutí vršku.
Až to bude kritické tak vrcholek cvaknu.Ty předchozí fota s tím žebříčkem jsou z východní strany a z neznalosti sazení jsem je dal do truhlíků , kde už zůstaly a tady podstupují taky první experiment v ohýbání a uvazování a proto jsou o cca 20cm menší.
Dík za zhodnocení a rady - příjímám rady a názory všeho druhu i dál.
Hlavně ať to všem roste ku prospěchu !!! |
|
|
YagoMan |
zdar ;) no to se neboj, spinkat budeš jak miminko :D
a že by tě to nějak omamovalo, toho se neboj, to opravdu ne :D
jak již bylo zmíněno, každá genetika má jiné aroma i jinou intenzitu
v růstu kytky nejvíce voní, když je moc vlhko a teplo, jestli je ráno, odpoledne nebo noc je celkem jedno...
no a v květu to už voní pořád, ale hezky... :D
kdo nezažil neuvěří, kdo zažil nezapomene... jak na vojnu... :D
zdar |
|
|
mimacka |
Jak se zmiňoval jestedeman o tom žebříku dávám up-foto.
Na západním okně jsou kytky v květináčích sólo a na východním okně mám dva truhlíky s těma žebříkama (experiment v ohýbaní).
V tomto truhlíku jsou dvě kytky - bohužel společné lože sdílí samec (v pravo) se samičkou (v levo).Do mastičky pujde všechen dopěstěný materiál,takže je nechávám spolu - snáď budou semínka na další sadbu. |
|
|
mimacka |
25_06_09_samec1
- hlavní stonek po ohnutí a zaštípnutí vrcholku zesílil na tloušťku zápalkovej krabičky.
- konec kytky je kncelářskými sponkami zakotvený o hranu truhlíku a boční větvičky vyvázané o žebříček a pokračují v růstu jako hlavní.
JE JICH CELKEM 8 a mají svoje další boční výhonky. |
|
|
mimacka |
25_06_09_samec2
- pohled z druhej strany,kde je vidět na vyvázané větvení z hlavního stonku |
|
|
mimacka |
25_06_09_samec3
- pohled na samce z vrchu.Jede to poměrně na husto,ale soudím že má kytka dostatek světla.Listy jsou zatím rovnoměrně zelené a bez fleků. |
|
|
sacul |
Velmi pěkné a zajimavé + |
|
|
mimacka |
25_06_09_3 samicky
V obou truhlíkách kytky mají boční výhonky zhruba 3cm nad sebou,takže to jede vcelku hustě,ale pokud mají kytky zdravé listy tak je nechávám všechny bez prostřihávaní,abych je neobíral o "samovýrobu" živin tak jak jsem to četl tady na foru "STŘIHAT nebo NESTŘIHAT..." a já nemusím v pokoji zatahovat žaluzie.
Zatím venku zase týden prší , tak možná o víkendu dodám foto z řízku v outu.
Připominky a názory v této fázi růstu vítám . |
|
|
jestedman |
citace: |
Původní příspěvek od mimacka
ještě jeden dodatek to jestedman - ty květináče a pokoj s postelí je směr západ a jako experiment tyto kytky nechávám prozatím volně růst k nebesům bez zaštípnutí vršku.
Až to bude kritické tak vrcholek cvaknu.Ty předchozí fota s tím žebříčkem jsou z východní strany a z neznalosti sazení jsem je dal do truhlíků , kde už zůstaly a tady podstupují taky první experiment v ohýbání a uvazování a proto jsou o cca 20cm menší.
Dík za zhodnocení a rady - příjímám rady a názory všeho druhu i dál.
Hlavně ať to všem roste ku prospěchu !!! |
na vůni z kytek si zvykneš rychle a spí se u toho krásně ;)
jinak předpokládám, že kritické výšky dosáhneš někde mezi půlkou a koncem července. Stejně bych ti doporučil to ohnout. Stonek postupně dřevnatí a to způsobí nemožnost ohnout kytku dole. Na vrcholcích se vytvářejí hormony auxiny, které říkají kytce kdy má začít kvést. Proto se nedoporučuje zaštipávat vrcholky zhruba mněsíc před plánovaným květem. Pokud tedy kytku zaštípneš, tak se ještě vytáhne dost do výšky a nestihne ve správný čas nahodit květ a tudíž i správně dokvést. |
|
|
YagoMan |
zdar chlape ;)
když vidím, jak si s těma kytkama hraješ, jak vymýšlíš stále nové
vychytávky, tak si skoro myslím, že tě až mrzí, že jsi nepěstoval dřív... :D
že je to tak...? :teef:
vzhledem k tomu, že je to tvůj první grow tak je to víc než vynikající výkon,
hodně mladých a začínajících groweru by ti měli jen tiše závidět a vzít si s
tebe příklad...:cool:
v podstatě jsi do života převedl motto:
"Nemožné ihned, zázraky do tří dnů" :wink:
ať se daří a pokračuj... |
|
|
mimacka |
24-05-2009 zasazeno v OUTu (Příspěvek č. 50)
03-06-2009 adaptace na přesazení (Příspěvek č. 56)
27_06_09_zahradka4 - dnešní kontrolní návštěva OUTu
- chudák řízek = venkovní teplota +17 , vlhkost 78% , hlína po týdenním pršení promáčená že jsem stratil na přístupu botu.
Je vidět nedostatek tepla aj světla.Kytka sice povyrostla,ale má tenký a vytáhlý stonek,patrové boční výhonky mají mezeru asi 4 cm nad sebou.
Až se zlepší počasí,tak to příští týden změřím metrem. |
|
|
mimacka |
27_06_09_zahradka5 - pohled na řízek z vrchu |
|
|
mimacka |
27_06_09_zahradka6
dopěstoval jsem ještě pár kytiček za semínek tak experimentální sadba vzhledem k pokročilému času.
- něco přidám k řízku a něco u známého do fóliovníku,to bude praktická zkouška k otázce jestli je už na sedbu s dnešním datumem skutečně pozdě nebo ne.
(řečeno jednoduše - pokus co nic nestojí) |
|
|
mimacka |
Kolegova kytka č.1 ve foliji - zasazená 24-05-2009
Po obloze lítají blesky a už po několikáté vypli elekřinu tak dnes i já předčasně vypínám PC a nechám ho přežít.
Zitra to snad bude stabilní tak doplním foto o další týden rustu kytek na okně.
Přeju všem ať to roste a hlavně bez pohromy - to počasí je letos opravdu nevypočitatelné !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:smash: |
|
|
YagoMan |
zdar ;)
pokud dáš ty kytky z příspěvku č.115 do foliovníku a zajistíš jim možnost
kvalitního rozběhnutí kořenového systému, tak máš do podzimu takovou
jungli, že budeš muset pro přístup používat mačetu...:D
ať se podaří co podařit se má...;)
P.S. extrémní čas na výsev bych viděl do konce června... |
|
|
mimacka |
12. týden růstu
27_06_09_společné foto1
rostou.....rostou......rostou.......
- i když je to počasí venku katastrofální a řízek v outu je chudák víc v hlíhě utopený jak zasazený , kytky v bytě taky zabrzdily - mají teplotu +24 a vlhkost 62%
- musel jsem trochu poklidit okenní parapet tak kytky podstoupili rodinné focení pro dnešní up |
|
|
mimacka |
12. týden růstu
27_06_09_společné foto2 |
|
|
mimacka |
12. týden růstu
27_06_09_společné foto3 |
|
|
mimacka |
12. týden růstu
27_06_09_společné foto4 |
|
|
mimacka |
12. týden růstu
27_06_09_společné foto5 |
|
|
mimacka |
12. týden růstu
27_06_09_společné foto6 |
|
|
mimacka |
12. týden růstu
27_06_09_společné foto7
na pravej straně jsou dva truhlíky z východního okna a vlevo tři květináče z okna na západ.
Jak jsou kytky pohromadě , tak je patrný rozdíl i ve velikosti a i v odstínu zelenj na listech.
Vodu a hnojení mají stejné ale na západě mají kytky víc přímého slunečního světla.
Pro porovnání 9. týden růstu - rodinné foto - Příspěvek č. 62/63 |
|
|
YagoMan |
paráda :bravo:
tak nějak má vypadat domáci grow, začínajícího pěstitele, který porozumí
o čem to celé je...;) |
|
|
mimacka |
To YagoMan , jestedman = dik za příspěvky a zhodnocení.
- v hlavě mi zablikala žárovka a je tu jeden dotaz.
Je už po slunovratu a kytky se za chvíli dají do fáze kvetení (i když letošní počasí je divoké,tak to může být i o nějakou chvilku posunuté),zatím pořád přidávám NPKčko pro růst , KDY JE DOBRÉ ZAČÍT S HNOJENÍM PRO KVĚT ?????????
Kdo pěstuje IN tak si přepne žárovku a ví že pojede květ.U mojich kytek se mám orientovat podle čeho ?????
Je už vhodné přejít s hnojením na kvet nebo počkat až uvidím náznak květu na kytkách ?????
Koukal jsem po foru ale moc jsem z toho nezmoudřel.Dik předem za radu !!!!!!!! |
|
|
YagoMan |
s hnojením na květ, tzn. s většími dávkami fosforu začni až začne kytka nakvétat, neboj to určitě poznáš :D
a od toho dne počítáš i délku květu... |
|
|
mimacka |
Včera už jsem nestihnul doplnit nejaké info a dnes to už stejnak neni pravda.
Včera se mi tady přehnaly asi tři bouřky a spadlo tolik vody,že nastala krizová povodňová situace a navíc na noc vypala elektřina.
Jenom co jsem strčil nově dopěstované kytky do hlíny v outu,tak to voda vzala ke všemu štěstí přes zahrádky od sousedů.Můj řízek v outu byl naštěstí chráněný tou konstrukcí z hranolků,ale teď se tam nedá dostat protože není vidět kam se dá šlápnout.Ještě že mám hlavní kytky letošní sadby doma.Až opadne voda tak se nechám překvapit jak to dopadne.
Tady je vidět rozíl v 19 hod venkovní teplota 16st a vlhkost 65% a dnes v poledne 26st a vlhkost 67% - no prostě teplotní šoky. |
|
|
mimacka |
Vlhkost venku je větší jak ve folijovníku - voda se sráží na igelitu z venkovní srtany. |
|
|
mimacka |
dnešní teplota a vlhkost - navíc se přibližuje další bouřka - je to opravdu katastrofální !!!!!!!!!!!!!! |
|
|
_Dr.Skunk_ |
to jo no letosni pocasi je naprosta katastrofa horsi rok nepamatuju |
|
|
YagoMan |
tak, tak, tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný...:eek: |
|
|
hawker |
Ahoj mimacka:)
chci ti jen rict, ze se mi libi tenhle tvuj denicek, kterej mi v mnoha smerech (samozrejme i diky ostatnim co tu pisou) pomohl a preju at ti to roste. Ja osobne jsem letos taky poprve zasadil takze porovnavam uspechy:D
a to pocasi je opravdu, s prominutim, k zbliti:( ale snad se to o vikendu uz zlepsi! |
|
|
mimacka |
To hawker : dík za ohodnocení a příspěvek. Jak jsem hned na začátku uváděl - po vyzkoušení pozitivních léčebních účinků darované mastičky jsem se rozhodl pro svoji životní první sadbu.
Nepěstuji za účelem získání velkých palic na kuřivo , ale na co největší množství materiálu pro vaření zdravotní mastičky.
Rozhodoval jsem se mezi několika variantami
1./ zasadit out někde v lese nebo v kukuřici a čekat jestli sklidím já nebo čorkaři
2./ zasadit doma do skříně ale in většinou každý jede na palice a má minimum materiálu pro vaření mastičky
3./ zasadit do květináčů a nechat to na okenním parapetu – vítězné rozhodnutí !!!
Připomínám že nemám vlastní zahradu a v paneláku nemáme ani ten pos**** balkon.
Ze zástřihu jsem získal zkušební 3 řízky (chytli se) , dva jsem dal do lesa , ale po týdenní kontrole jsem je nenašel , jeden jsem dal ke známému na chatu na přímí out (zatím roste – až na to počasí),no a posledně dopěstované sazeničky ze semínek jsem dal na chatu – něco na přímí out , něco do fóliovníku a něco zase mezi stromy do lesa. DOŠLI BOUŘKY A HAFO VODY – VŠE JE V OUTU ZATOPENÉ tak taky čekám až se to venku trochu proschne a půjdu se podívat asi o víkendu jak to kytky přežily a co zůstalo.Nakonec možná letos budu muset něco předci jenom dopěstovat ve skříni.
Na uvaření prozatímní dávky mastičky jsem tady na fóru dostal nabídku na nějaký matroš , který už někteří kolegové právě nespotřebovali a na kuřivo to uznali taky jako už nevhodné a vyhodit to je vždy to poslední řešení.Tímto jim tady taky ještě jednou patří moje velké díky.
Jak jsi uvedl – tento pěstitelský deniček tady vedu ne pro samochválu (jsou tady na to jiní pěstitelé),ale formou fóra dostávám odpovědi na moje lamovské otázky začátečníka a každá dobrá rada na zlato !!! , samozřejmě výsledky můžeš porovnat , protože sám jsem zvědavý kolik toho dopěstuju.
Ať to roste a hlavně už by se mohlo zlepšit počasí !!!!!!!!!!!!!!!
Jestli zbude co , tak po víkendu dám foto z outu. |
|
|
mimacka |
24-05-2009 zasazeno v OUTu (Příspěvek č. 50)
03-06-2009 adaptace na přesazení (Příspěvek č. 56)
27_06_09_zahradka4 kontrolní návštěva OUTu (Příspěvek č.113,114)
6_7_09 zahradka5 DNEŠNÍ KONTROLA V OUTu !!!!!!!
- kytky jsou vytáhlé pro nedostatek sluníčka a moc jim neprospěly deště , kořeny mají v černém bahně , celkovému odplavení zabránila dřevěná ohrádka z hranolků.
Jsem zvědavý jak se vzpamatujou do příštího víkendu . |
|
|
mimacka |
13. týden růstu
6_7_09_východní okno1 |
|
|
mimacka |
13. týden růstu
6_7_09_východní okno2 |
|
|
mimacka |
13. týden růstu
6_7_09_západní okno1
- rostou a ještě je zatím víšková rezerva - |
|
|
mimacka |
13. týden růstu
6_7_09_západní okno2 |
|
|
mimacka |
13. týden růstu
6_7_09_západní okno3 |
|
|
mimacka |
24-05-09_zasazeno v OUTu (Příspěvek č. 50)
03-06-09_adaptace na přesazení (Příspěvek č. 56)
27_06_09_zahradka4 kontrolní návštěva OUTu (Příspěvek č.113,114)
06_07_09_zahradka5 DNEŠNÍ KONTROLA V OUTu (Příspěvek č.135)
12_07_09_out_1
- tak po velkej vodě konečně začalo topit sluničko a kytkám to opravdu začalo prospívat.
K jedinému řízku z 24.5. jsem před obdobím dešťů přidal 4 sazeničky ze semínka a období vegetace asi moc neutrpí. |
|
|
mimacka |
12_07_09_out_4
pro jistotu jsem to vzal i metrem - dvě největší mají 80cm a jsem zvědav jak to pojede když začne kytky opalovat sluničko. |
|
|
mimacka |
Kolegova kytka č.1 ve foliji - zasazená 24-05-2009 (Příspěvek 116)
- dnešní foto kytky ve výši 90cm !!!! - momentálně to výškově vedou okurky které dělají ve fólijáku zelené maskování . |
|
|
mimacka |
- dnešní foto kytky ve výši 90cm po druhé - |
|
|
mimacka |
14. týden růstu
12_07_09_okno vychod1 |
|
|
mimacka |
14. týden růstu
13_07_09_zapadni okno 130cm_1 |
|
|
mimacka |
14. týden růstu
13_07_09_zapadni okno 130cm_2 |
|
|
mimacka |
14. týden růstu
13_07_09_zapadni okno 130cm_3
- kytky maji cca 20cm po vrchní hranu okna a budu je stěhovat trochu níž.Chtěl jsem udělat foto z vrchního pohledu , ale mám krátké ruce - budu muset pro tento účel v pokoji postavit štafle. |
|
|
aleen13 |
Ahoj,
taky pěstuji prvně a taky pro hooodně matroše - na mast, na prášek i máslo....
ať se ti vede, posílám k+ |
|
|
mimacka |
Zasazeno 01.06.09. jako experiment - bude nebo nebude pozdě !!!???
Několik kytiček zasazených těsně před "dobou dešťů" do outu a pod fóliji a když byla hlína v outu tolik zatopená,nechal jsem si 6 kousků ještě doma.
Na téma kdy je už pozdě sadit dodám dle letošní vlastní zkušenosti - kytky vysazené dřív jsou vzrůstem vysoké,ale jednotlivé boční patra jsou s větším odstupem (je to asi dané úměrou vzrústu výšky hlavního stonku a přirozeným větvením).
Kytky zasazené 1.6. jedou bez hnojení a opět bez zaštipování,jelikož nehrozily ranní mrazy tak rostou od začátku pouze na venkovním parapetu a vzhledem ke střídání denních a nočních teplot a přírodního ofuku mají pěkné pevné stonky a husté větvení tesně nad sebou.
Zkoušel jsem i vliv velikosti květináčů - 3x 1,5 l (kulaté) a 3x 2,5 l (hranaté) = rostou prozatím zdravě,ale v menších květináčích kytky jsou menší.
Ze 6-ti nových kytek mám jednoho samce,který se dal do kvetení - samičky už vystrčily "chloupky",ale zatím pořád rostou (jsem zvědavý kdy nahodí do květu bez zatemňování). |
|
|
mimacka |
květináčky 3x 1,5 l - výška 30 cm - sazeno 01.06.09. |
|
|
YagoMan |
zdar ;)
dobrý experiment :D
ujasňuješ a ověřuješ fakta...K+
čest a ať se daří... |
|
|
mimacka |
Nakonec pro ty kdo začínají a nevědí jak vypadají kule u samce , tak jedno foto.
Je zajimavé že tento samec byl zasazený 01.06.09. a dal se do kvetení jako první a proti tomu samec saděný s prvními kytkami (je tady jeho foto v experimentálním vodorovném ohybu) se tváří že se ho toto období netýká a vesele si roste dál směrem ke hvězdám.
Na chvíli tady odpauzuju - jedu zdravotně do lázní a o kytky se bude starat sousedka.To jsem zvědavý co mi z toho tady udělá ????????? |
|
|
mimacka |
Zdar pro Growery co přispěli nějakou tou radou k dosažení toho co je tady nafoceno a i zdar pro ostatní kdož toto prohlíží a učí se na chybách druhých .
Tak jsem opět doma a koukám a koukám a koukám ..........
- samec zasazený 01.06.09. pod rukama sousedčina zalévání vyhoupnul na 120 cm !!!!!!
- a navíc se dal do kvetení . |
|
|
mimacka |
- připomínám že pěstuji na materiál do masti , tak jsem samce nelikvidoval |
|
|
mimacka |
27_07_09_samec do květu_3
- jeden dotaz začátečníka -
" KDY ASI UTNOUT A DÁT SUŠIT MATERIÁL ZE SAMCE ? "
- mám počkat až dozrajou paličky u samiček a kosit společně nebo počkat až samci dokvetou a šup pod kosu ?
Předem dík za rady a názory! |
|
|
YagoMan |
zdar ;)
no to záleží na tobě...
jestli chceš semínka na příští rok, nech samice oprcat
jestli chceš mít čistý materiál bez semen, setni samce hned jak otevře všechny květy... |
|
|
Slick-ace |
Původní příspěvek od YagoMan
..
jestli chceš mít čistý materiál bez semen, setni samce hned jak otevře všechny květy... |
No když otevře samec koule tak už je pozdě ;) Spíš - než otevře květy - tzn. nejlépe hned jak ukáže koule, pokud mimacka nechce semena. |
|
|
YagoMan |
Původní příspěvek od Slick-ace
No když otevře samec koule tak už je pozdě ;) Spíš - než otevře květy - tzn. nejlépe hned jak ukáže koule, pokud mimacka nechce semena. |
no samozřejmě to beru tak, že samec bude izolován od samic, pokud by semena nechtěl, ale to není snad třeba psát ne...???
jinak samozřejmost... |
|
|
mimacka |
" KDY ASI UTNOUT A DÁT SUŠIT MATERIÁL ZE SAMCE ? "
Asi jsme si plně nerozuměli - je jasné že po opylení a dozrání bude na samičkách nějaké to semínko ale to prozatím neřeším - mám jich nějakou zásobu.
Jelikož se tady píše o kvalitě materiálu a výnosech samic a hned na počátku jsem dostal radu že pro vaření masti budu spotřebovávat všechen vypěstěný materiál jak ze samic tak i z případných samců tak jsem problematiku doby kosení zatím ponechal stranou,navíc se na fóru před kosením uvádí odpočet doby květu u samic.Takže upřesněná otázka je jestli kosit samce na mast teď nebo ho nechat na kosu až dokvetou samičky vzhledem k potřebnému obsahu THC a CBD , nebo skosit samce zvlášť teď a dát ho sušit a samičky skosit taky až dokvetou a dát sušit o tu rozdílnou dobu později .
Dík. |
|
|
YagoMan |
Původní příspěvek od mimacka
" KDY ASI UTNOUT A DÁT SUŠIT MATERIÁL ZE SAMCE ? " |
no vždyť jsem ti to psal, až se otevřou květy, vzhledem k tomu, že samci dozrávají o 4 až 6 týdnů dříve než rostliny samičí to bude co nevidět...
v tu chvíli budou všechny látky obsažené v rostlině na vrcholu... |
|
|
mimacka |
To YagoMan - jsem ještě nějak rozhozený tak jsem si poposednul mimo kabel - a dík .
Dodávám nejaké foto kytiček sázených jako experiment 01.06.09. a za dobu sousedčina zalévání vyhoply ze 30cm na 50cm . |
|
|
mimacka |
27_07_09_kytka_2 - zasazené 01.06.09 |
|
|
mimacka |
27_07_09_kytka_3 - zasazené 01.06.09
tradice zůstává - venkovní parapet |
|
|
mimacka |
27_07_09_kytka_4 - zasazené 01.06.09
- hustá trojka - |
|
|
mimacka |
14. týden růstu
27_07_09_jungle vychodni okno 1 |
|
|
mimacka |
14. týden růstu
27_07_09_jungle vychodni okno 2 |
|
|
mimacka |
14. týden růstu
27_07_09_jungle vychodni okno 3 |
|
|
Namer017 |
NOooo hooodne pekny taky sazim prvne a na okne a dari se zatim jen sem zasadil tak pozde jako ty v experimentu...A nebojis se ze to nekdo na tom okne uvidi a praskne te? nevim jaky je na to pohled nebo sem si nevsim jestli se to tu resilo tak pisni...jinak k+ pekne sis to rozjel a myslim ze tobe se vede lepe nez me:D ale pristi rok bude zase lepe-jinak to pocasi fakt hruza....tak at rostou a kvetou a masticka se podari |
|
|
mimacka |
Původní příspěvek od Namer017
NOooo hooodne pekny taky sazim prvne a na okne a dari se zatim jen sem zasadil tak pozde jako ty v experimentu...A nebojis se ze to nekdo na tom okne uvidi a praskne te? ........... |
.......co mi tak můžou ? - zavřít pro pár kytek je asi blbost , nějaké vyšetřování - ať přijdou a vyšetřujou , mám v lednici navařenou mast v několika kelímkách a pro postih by museli dokazovat distribuci a případný finanční zisk !Když přijdou na udání , tak se tím samozřejmě musí zaobírat a když přijde aktivní blbec tak kytky seberou a zlikvidujou a já zasadím jiné.
Držím se podle zdokumentovaného proslovu policejního ministra v TV = POLICIJE NEBUDE HONIT LIDI PĚSTUJÍCÍ PÁR KYTEK PRO LÉČEBNÉ ÚČELY (uvedl asi 3 kytky na dospělou osobu v domácnosti) , budou honit ty kteří mají pěstírny.
Jelikož už asi 30 let nekouřím - nechal jsem toho kvůli průduškám - tak vlastně nelikviduji samce , ale nechávám tomu u všech kytek přírodní volný průběh a nehoním uměle THC , protože potřebuju do masti i CBD a ostatní látky - a tak i samičky nechám klidně dozrát i s případnými semínky.
Tady na sídlišti to roste v poklidu na vícero balkonech (já žádný nemám) a rostlo by to i na zahradách , ale pobertové lehce zdolavají ploty a je neplánovaně sklizeno jako i nekde v lese nebo v kukuřici.
Tady vidím alespoň nějakou přednost.
Když si prohlídneš kytky od počátku , je vidět že jsem zasadil brzo a na experimentálním zasazení zkouším vhodnou dobu sadby pro další roky , aby bylo dost materiálu a aby to nerostlo v bytě tak vysoké , ale aby to i pěkně vykvetlo . |
|
|
Namer017 |
To: Mamicka...
No brzo je nekdy dobre sazet ale asi ne v byte protoze se kytky tahaji moc vysoko za svetlem a potom to mas doma prerostly jak v lese :D kdyz to hodis ven tak to muzou najit corky nebo ti to zezrat brouci ale kdyz se povede je to krasa :D no a kdyz to mas ve skrini tak potom dou zas chlupati...Ale kdyz se bude komunita pestitelu konopi takovou rychlosti rozsirovat tak jak se rozsirilo samotne uzivani marihuany tak snad o tom vice lidi byde vedet to pravdive a ne to co nakecaji lide kteri to nikdy nezkusily a snad nekdy v budoucnu nas ceka legalizace alespon nejaka legalizace napr. muzes susit kourit pestovat ale ne prodavat. Jinak sem asi pekne odbocil noo no jo po ranu jak vztanu se mi restartuje mozek a musim ho chvili nechat napokoji :D tak pestu zdar a vonave kvety budu sledovat dale jak se dari snad budes mit i popis tve vyrovy masti a nejake fota ktomu i pro nektere kteri nevi |
|
|
mimacka |
To Namer017 -moje vaření najedš tady i s nějakou fotografijí
http://grower.cz/forum/showthread.p...5&pagenumber=33
Je to z podarovaných přebytků od dalšího pěstitele a zkušenosti z použití mastičky je víc jak pozitivní - vyskoušeno osobně a na dalších členech rodiny !!!!!
Dík za příspěvěk a ať to všem roste ku prospěchu !!!!! |
|
|
God_mars |
Nadhera. Takovyhle kytky jsem na okne jeste nevidel. Mam nejaky na balkone ale oproti tem tvejm je to bida. |
|
|
mimacka |
15. týden růstu
03_08_09_vychodni okno 1
- kytku jsem musel přestěhovat pro výšku z parapetu na skřínku vedle okna.
Nebudu lámat ani ohybat , uvidím jestli nezačne trpět na menší přísun světla. |
|
|
mimacka |
15. týden růstu
03_08_09_západní okno 1
- to samé stěhování pro výšku z parapetu pod okno. |
|
|
mimacka |
03_08_09_2 kytky - zasazené 01.06.09
- hustá trojka se proměnila ve dvojku.Došla bouřka a nastupující vítr jeden květináč poslal k zemi.Než jsem stihnul sjet výtahem ze 7.patra dolu , tak ji někdo šlohnul !!! to jsou rychlí lidi.....
Je to ale poučení - musím pro venkovní parapet instalovat nějaké zábradlíčko. |
|
|
mimacka |
03_08_09_2 kytky - zasazené 01.06.09
aby se to na venkovním parapetu nezopakovalo , přeložil jsem zbylé dvě kytky va západní parapet - byla by jich škoda jsou to samičky. |
|
|
Namer017 |
Dobra vec s tim kvetinacem:D ze uz te nekdo predbehl:D jinak kitiz vypadaji krasne ale myslim ze jeste porostou dost budou se tahat za svetlem takze dokonce sezony ti to pekne poroste |
|
|
Namer017 |
hmm jo mimochodem mozna budou potrebovat presadit do vetsiho protoze ja je mam ohodne mensi a uz mi couhaji koreny z kvetinace no mozna to neva nevim podle me je lepsi presadit ale me se taky asi nebude chtit:D |
|
|
mimacka |
10_08_09 _ 1 týden v květu 1 - zasazené 01.06.09
Noční teploty venku už klesají - venkovní parapet 19 st. a v bytě 23 st. , vlhkost se pohybuje v tomto týdnu od 52 % do 65 % . |
|
|
mimacka |
10_08_09 _ 1 týden v květu 2 - zasazené 01.06.09
I když jsou holky zasazené podle některých pěstitelů pozdě , předci se dělají podle mého odhadu paličky dost hustě - uvidím jak budou veliké.
Samozřejmě že pozdější sadba ubrala na bohatosti větvení a listů , a to je viditelný úbytek materiálu do mastičky.
Holky jsou více vytáhlé - doběhly už výškou kvítí zasazené do truhlíků jako první. |
|
|
mimacka |
10_08_09 _ 1 týden v květu 3 - zasazené 01.06.09
Spodní listy žačínají žloutnout a schnout , kytka se možná začíná zbavovat přebytečných listú , ale skusím přidat hnojení .
Možná to tím zastavím nebo přibrzdím , aby zůstalo co nejvíc materiálu použitalného do mastičky.
Navíc pro zájemce bytového pěstění můžu říct , že jsem se bál větší intenzity pachu , ale při otevřených ventilačkách to nikdo v bytě nepostřehne.Musí se přiblížit tak na 1 metr. |
|
|
mimacka |
16. týden růstu
10_08_09 _ 1 týden v květu - vychodni okno 1 |
|
|
mimacka |
16. týden růstu
10_08_09 _ 1 týden v květu - vychodni okno 2 |
|
|
mimacka |
16. týden růstu
10_08_09 _ 1 týden v květu - vychodni okno 3 |
|
|
mimacka |
16. týden růstu
10_08_09 _ 1 týden v květu - vychodni okno 4 |
|
|
mimacka |
16. týden růstu
10_08_09 _ 1 týden v květu - vychodni okno 5
Spodní listy taky žačínají žloutnout a schnout , kytka se možná začíná zbavovat přebytečných listú , ale skusím přidat hnojení .
Možná to tím zastavím nebo přibrzdím , aby zůstalo co nejvíc materiálu použitalného do mastičky.
|
|
|
mimacka |
16. týden růstu
10_08_09 _ Domácí malá kytička - 1 týden v květu - č.1 |
|
|
mimacka |
16. týden růstu
10_08_09 _ Domácí malá kytička - 1 týden v květu - č.2 |
|
|
mimacka |
16. týden růstu
10_08_09 _ Domácí malá kytička - 1 týden v květu - č.3 |
|
|
mimacka |
16. týden růstu
10_08_09 _ Domácí malá kytička - 1 týden v květu - č.4
----------------------------------------------------------------------
Jelikož je to moje první sadba, nevím jak se kytky chovají ve fázi kvetení – dozrávání.
Je u kytek normální ( tak jako u jiných listnatých dřevin po ukončení léta ), že v období květu začínají původně zelené listy od spodu žloutnout a po dosažení pískově žluté barvy opadnou , nebo je to důsledek toho , že kytky mají na svoji výšku ( cca 150 cm ) v květináčích málo místa pro kořeny , případně se dožadují vyšších dávek hnojení ????????
Jinak vypadají kytky zdravě , ostatní listy jsou krásně zelené bez fleků a kroucení.
|
|
|
Slick-ace |
Zdravím, je to úplně normální jev. Nesouvisí to ani s hnojením. Odměnou za několik spodních listů ti brzy budou paličky orosené pryskyřicí :leaf: a listí na blahodárnou mastičku. |
|
|
Wel 2 |
Zdravim jo je to normální.
Kytka se tímhle zbavuje nepotřebnych listu. |
|
|
_Dr.Skunk_ |
me uz to taky zacina mistama zloutnout hlavne ty veliky listy normal kytka se toho zbavuje pac uz je nepotrebuje chystta se na kvet zloutnou aby vic prosvitilo slunko atd |
|
|
mimacka |
17_08_09 _ 2 týden v květu - zasazené 01.06.09
Holky dělají pokroky , domácí parapetový out se mi začíná zamlouvat !
Předběžný souhrn v OUTu : 3 kytky zasazené u lesa neco sežralo , 3 kytky z fóliovníku postupně zlikvidovalo letošní abnormální vlhko - shnily prostě od kořenů , 3 kytky v zahrádce spláchla přívalová voda = v křoví přežili 3 samičky a jeden samec , který půjde příští týden pod kosu na sušení do mastičky.Samičky jsou vzrůstem malé (doteď se dostali někam k 80-ti cm ) , začínají dělat paličky tak doufám že něco ješte porostou a vydrží před nenechavcema.
Domácí parapetový out v 7.patře má v tomto výhodu.Zasadil jsem 14 kytek a došel jsem jenom o jednu,kterou sfouknul z parapetu vítr a než jsem sjel vítahem dolu,tak byla kytka v ...... i s květináčem. |
|
|
Hy3nA |
Ahoj, teda musím ti pochválit to tvoje stromoví!
Fakt pěkný, a jak to máš s tou vůní, co jsi předtím řešil? asi se to dá, když to tam ještě všechno máš:)
Tak hodně štěstí, ať ti vše bez problémů dojede, posílám K. :) |
|
|
mimacka |
Pro všechny budoucí začínající zájemce o bytové pěstění.
Příspěvek č. 99 / list č.20 - podle fota je vidět rozdělení pokoje , kde dole trávím většinu denního času u PC a TV a nahoře mám noční útulek.
Jak uváděli v příspěvku jestedman , Kocour , YagoMan , a taky Hy3nA na moji otázku jestli se v místnosti s kytkami bude dát spát , tak potvrzuji že se dá. Určitě je rozhodující i to , že každá genetika má jiné aroma a taky i jinou intenzitu.
Na to , že ty moje kytky mají v bytě výšku až do 160cm ( 8 kytek z dubnového výsevu a 5 kytek z červnového výsevu ), osobně by mi mohly kytky vonět víc. Když dojde návštěva , tak samozřejmě zaregistrují ve vzduchu jemnou vůni , ale na chodbu před bytem to nikdo necítí. Každý člověk má ten svůj čuchometr trochu jiný , a já jsem rozhodnutý pokračovat příští sezónu stejným stylem parapetového pěstění.
Letos jsem kytky nechal volně růst bez zaštipování ( až na experiment s vodorovným ohnutím ),další sezonu budu sadit taky na dva termíny a něco zkusím ohnout a něco zaštípnout.
Prozatím všem děkuji za příspěvky a rady. Chystám se s kosou na samce – alespoň uvolní dozrávajícím samičkám místo a světlo ( nechal bych samce ještě klidně chvíli zrát , ale nechci aby se tady zbytečně prášil jejich pyl ) a doufám že samičky dozrají už taky bez potíží.
Dokonce i v otázkách kdy je už pozdě zasadit – viz. moje kytky zasazené 1.6. – tak rostou na parapetu bez větší starostlivosti a hlavně bez lampy.Myslím že dozrají na sluníčku v pohodě.
Na tomto místě znovu jeden dotaz na zkušenější pěstitele – Až kytky pověsím dolů hlavou k sušení , za jak dlouhou dobu sušení je můžu použít pro vaření mastičky ????? |
|
|
jestedman |
uvařit je můžeš jak je vyndáš s květináče :) Ale je pravda, že správným sušeným v nich dojde k určitým chemickým reakcím a změní se, většinou přínosně, skladba canabioidů.
S těma samcema - příště bych je trhnul než se začnou sypat. Samice jak je jednou oplodněná, tak roste do semen. Ze semen máš h... max. je můžeš vylisovat nebo nasypat domácímu papagai. Ale hlavně zabírají v palici místo pro rostlinnou masu.
Když balim špek a vezmu dvě zhruba stejně vypadající palice a jedna z nich je oprc, tak ta panna má dvojnásobné množství konečného zeleného materiálu než děvka. Samec to svým výnosem nezachrání |
|
|
mimacka |
To jestedman - dík za radu.
Samce jsem měl na parapetu na jiné straně paneláku než rosou samičky.Do květu se dal jeden samec a pil z něj lítal zcela viditelně,ti další dva samci teprve začínají ukazovat koule a zatím nepraskli,ale i tak jsem je radši seknul,protože samičky začínají dělat paličky – dodám další foto z rozloučení ze zesnulými.
rozlouceni č.1 - dva samci - zasazeni v dubnu 2009 |
|
|
|