Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

Stránky: [1] 2 
Matku z feminizovaných semen ? Mají fem. semena větší šanci na vznik hermafroditů ? - Klikni zde pro originální téma
Přemek Podlaha
Ahoj všem chtěl jsem se zeptat na to proč by se neměla matka selektovat z feminizovaných semen? Budu dělat první intdoor a budu si objednávat semena ze seedbanky, tak sem přemýšlel, že když je možnost koupit feminizovaný semena tak proč toho nevyužít a neušitřit si práci a nervy se samcema,ale zároveň bych si chtěl vypěstit matku abych si z ní moh řezat řízečky pro sebe. Jenže jde mi o to aby to nebylo na úkor kvality a aby to vůbec šlo.Díky
The Chemical
Matka by se neměla dělat z feminizovaných semen, protože mívají větší sklony k hermafrodismu a tyto sklony se následně přenášejí i na klony z ní uřízlé...
Přemek Podlaha
Díky za rady,hele asi budu za blba, ale hermafroditi sou kytky jak s palicema tak se semenama co? Já s tim nemám zkušenosti, takže ani nevim jak to vypadá
The Chemical
Ne, hermafroditi jsou kytky který maj jak samčí, tak samičí květy, což vlastně znamená, že tam pak je spousta semínek...
EDIT: Sancha má pravdu, hermouš neznamená automaticky spoustu semínek- ale bývá to tak. Nicméně už jsem měl i hermafrodity, kteří byli asi nějak málo plodní a neudělali žádná, nebo jen velmi málo semínek.
Erixon
Může se povýst slušná matka, ale už jsem četl i o problémech co s tim lidi měly.
Ono něco jinýho je outdoor kytka která jen vykvete, má to za sebou a kytka která má bejt na růstu třeba i rok nebo víc.

Když už bych dělal matku z fem. semen tak bych nejdřív našel na netu podrobný info o seedbanace a modelu. btw: bez angličtiny toho moc nezistíš
Přemek Podlaha
tak chci mít vždycky tak 4 kytky za 3 měsíce,tzn. 4 řízky jednou za tři měsíce,ne? Ty řízky jsou vždycky samičí po matce nebo ne? asi ne co? já mám v plánu Durban poison
Kellogg
toz rizky z matky by mely byt samicky na 100%
sancha
hermafrodit automaticky neznamená hromadu semen .. znamená to nebezpečí hromady semen ale může se taky stát, že jich zas tolik nebude ..
na dobrý pohulení to rozhodně je ale na matky ne
Přemek Podlaha
jj,díky:)) vim,že jsou to blbý otázky, ale jak říkám nemám zkušenosti s indoorem, tak se radši zeptám abych měl jasno, ta matka mi celkem vrtá hlavou a nenechá mi spát:)))) takže díky všem za pomoc
cuky
Nevim jesli by mi to rozhodne nevadilo mit v kazde sisce seminko , spise bych s toho matku nedelal nebo ver mi ze neni nic pekneho kdyz ti jediny samci kvet oprca vsechny kytky. Hermous se nede uhlidat protoze vzdycky se nejaky kvet prehledne a pak je vysledek znacne horsi(z hlediska kvality a mnozstvi). Kup si spis regular semena a udelej si z nich nejakou mamicku.
sancha
celller
sme tě všichni pochopili myslim :D prostě líp z nefeminizovanejch bysme to mohli schrnout :teef:

btw lol berete to moc vážně :D:D
freeriderdave
Co jsem koukal já,tak feminised stojí přibližně dvakrát tolik,takže já osobně bych radši vzal 20 regular než 10 feminizovaných.Ať je z čeho vybírat..
Přemek Podlaha
z toho co jsem si tady přečetl,máte rozhodně pravdu v tom, že nefeminizovaný semena budou lepší,pak to holt vyselektovat,u mě je problém hlavně s místem,potřeboval bych,když zasadim 4 semena a aby byly 4 samice a šup s nima do skříně, ale to by chtěl asi každej,jinak mám ještě jeden dotaz když mám řízky ze svý samice tak z ní nemám přeci vždycky na 100% taky samice,ne? Vim že je to začátečnická otázka,ale já se k tomu nikdy nedostal ,vždycky když jsem zasadil,tak ještě než to vyrostlo tak mi to vytrhali akční náckové,co si hrajou v okolí Prahy v lesích na vojáčky!!! a tžo sem to měl jooooo schovaný!! takže bacha na ně,sou koumavý!!! :))))))
Máte někdo zkušenosti s matkou z feminizovaných semen? Zhermili se Vám? Chtěl bych slyšet vyjádření a názor někoho, kdo s tim má osobní zkušenost, popř. jestli někdo matku z fem. semen jede. Nechci názory tzpu: sice sem matky nikdy nejel, ale zhermí to. Thx za každej názor.
snark
mno sice sem matky z feminizovanejch semen nikdy nejel - ale určitě se ti to zhermí :D
měj se pičo
Storm
Vysvětlí tu někdo jak je to s matkama z feminizovaných semen?v případě, že se bude stresem zkoušet odolnost kytek proti zhermatění a uznám za vhodné, že je vysoká, je možnost používat tyto řízky?

Moje situace je: kamarád pěstuje Nevilles haze, udělal jsem si z něj řízek.on se o ně moc pěkně nestaral-horko, zima, nezalití... žádnej hermouš.zajimalo by mě, jestli má nějakej význam udělat víc řízků a odjet z nich aspon jednu z sklizeň.Květ docela dlouho, tak by mě asi nasralo, kdyby stály zahovno.

Ještě jedna otázka:to pozmění stres genetickou informaci?ze je takovej rozdil rizku z matky rostouci pod 250w a pod 600w.jestli ne, tak musi rust stejne ne?nebo je to o tom, ze kytka pod 600w produkuje víc hormonů a proto jsou klony vitalnejsi?

prosim at se k tomu vyjadri jen ti co vi o cem mluvi.

diky za odpovedi
metalsodik
Jen pár postřehu o rozdíli klonu z matek pod zářivkou , 250w a 400w . protože jsem pod všema už měl matky tak mohu potvrdit , že pokud dáte klony potom na růst zhruba 20-30 dnů , buď zaštíple , nebo né , tak řizek s pod zářivky už vzhledem nedožene nikdy 250w Mh a ten zase nedožene stvabou 400w , a tak by se dalo pokračovat. Pokud beru průměrně kvalitní matky. Vždy je ta matka už silnější a celkově větší, tlustější stonky atd. Tím ale nechci říct že pod zářivkama nebo CL ůsporkou nebudete mít celkem dobr řízky. je určitě lepší ,pokud jich potřebujete hodně si je takto dělat sami , než je draze kupovat a ještě se pak hádat na čí straně je chyba že stojí za prd, tak jak se to tu děje. Naopak kdo jich chce míŇ a zná osobně pěstitele tak je to jasná volba , jinak ale tu až na pár jedinců není nic moc lepšího než si uděláte sami. Ti nejlepší tu ani nic k prodeji neinzerují.
Storm
citace:
Původní příspěvek od soulQuake


jak jako zkoušet odolnost proti zhermatění??? to chceš jako první ourodu zkoušet, kolik vydrží nevhodnejch faktorů??? :D

no stát se to může, nebo nemusí ... čekal jsi, že ti někdo na chlup přesně odpoví jestli ti to zhermatí??? :)



Nečekal jsem, že mi někdo odpoví, jestli mi to zhermatí, ale třeba už někdo zkoušel stresovat feminizovaný kytky a dospěl k názoru, že třeba 1/2 stresovanejch kytek extrémníma podmínkama,který jí může pěstitel nechtěně vytvořit,vyhodila koule.Myslim, že to záleží na více faktorech(seedbanka,model,náhoda..)

Nechci zkoušet první úrodu, ale třeba pod nízkou wattáž(150 n. 250w) umístit pár kotrolních řízků a ty vystavit různejm vlivum.nedělam si iluze, že hulení ze stresovanejch kytek bude ňák luxusní, tak to nepojedu pod 600w.

kolik myslite, že se nechá nařezat 1x za týden z dvou dobře rozrostlých matek pod 600w mh v bublaku?Odhadem.Je mi jasný, že na to má vliv spusta jinejch věcí.
muscaria
citace:
Původní příspěvek od metalsodik
Jen pár postřehu o rozdíli klonu z matek pod zářivkou , 250w a 400w . protože jsem pod všema už měl matky tak mohu potvrdit , že pokud dáte klony potom na růst zhruba 20-30 dnů , buď zaštíple , nebo né , tak řizek s pod zářivky už vzhledem nedožene nikdy 250w Mh a ten zase nedožene stvabou 400w , a tak by se dalo pokračovat. Pokud beru průměrně kvalitní matky. Vždy je ta matka už silnější a celkově větší, tlustější stonky atd. Tím ale nechci říct že pod zářivkama nebo CL ůsporkou nebudete mít celkem dobr řízky.


Tak zítra dávám 4 matky Power Plantu pod 400W a 2 x NYCD zatím pod 250W.
Doteď jsou pod zářivkama PP pod 6ti a NYCD pod 3ma.
Už se teda těším na ten rozdíl. Dám vedět jak za měsíc jak to vypadá.
MAIKIE
Zdravím,

Psal jsem mail na Greenhouse seeds, jelikož stále vidím lidi dohadovat se o tom, zda jsou z feminizovaných semínek vhodné matky a vím že se to tu už 100x řešilo. Přišla mi tato odpověď: Z našich feminizovaných semínek lze udělat matku stejné kvality jako ze semínek regulárních. Samozřejmě s našimi feminizovanými semínkami nebudete moci získat semínka, jelikož zaručujeme 100% samic a 100% bez hermafroditů (pokud pěstujeme podle správného postupu).

Myslím, že když to řekne takto velmi kvalifikovaná firma tak už není co řešit.Navíc jejich ceny teď docela spadly, nejspíše díky finanční krizi. Semínka lze , i pomocí poslání cashe obálkou objednat přímo na http://www.greenhouseseeds.nl/shop/ . Myslím že tuto firmu lze jen doporučit.

Growu zdar
Mr.MEN
No já jsem o GreenHouse nikdy neslyšel nic dobrého:D Vetšinou podprůměrný kytky a hodně špatné geny:D.

Jinak s těma fem. seeds je to zajímavé ale i tak je lepší reg.
Lépe se dají vyselektovat atd. aby si měl prostě nejsilnější matku:).
Prostě fem. na matku to není ono:).
BigBrothers
Ahoj,

z feminizovaných semen sem dělal matku už 2x (passion1, durban poison od DutchPassion) a nikdy sem neměl problém. Řízky rostli a kvetli nádherně(outdoor). Neměli ani kvítek a ani semínka.

Takže bych se toho nebál.

CUS
MAIKIE
MR.MEN: A to jsi slyšel kde o nich, jen samé špatné názory? Spousta lidí potvrzuje , že mají jedny z nejkvalitnějších genetik vůbec.
Calzone
citace:
Původní příspěvek od MAIKIE


Myslím, že když to řekne takto velmi kvalifikovaná firma tak už není co řešit.

Growu zdar


Chlape, nic ve zlém, ale nejsi trošku najivní? Uvědomuješ si, že to nepsala kvalifikovaná firma, ale firma co to prodává? Je jasný, že prodává to nejlepší....
MAIKIE
citace:
Původní příspěvek od Calzone


Chlape, nic ve zlém, ale nejsi trošku najivní? Uvědomuješ si, že to nepsala kvalifikovaná firma, ale firma co to prodává? Je jasný, že prodává to nejlepší....


Já myslím , že Greenhouse seeds se za kvalifikovanou firmu dá považovat. Samozřejmě , že každá firma o sobě píše že prodává jen to nejlepší.U nich se ale člověk dle mého názoru jen těžce spálí. Vím, díky názorům z mého okolí.
The Chemical
Duplicita!
http://grower.cz/forum/showthread.p...eminizovan%FDch
MAIKIE
duplicita ... duplicita ... Já se tady bavím o tom co mi napsali z Greenhouse seeds:) Prostě snažím se popřít to , že by byly z Fem semínek nekvalitní matky, nebo že by měly tendence k hermafroditismu. Většina novodobých feminizovaných seeds už hermafrodity nejsou.
Calzone
citace:
Původní příspěvek od MAIKIE


Já myslím , že Greenhouse seeds se za kvalifikovanou firmu dá považovat. Samozřejmě , že každá firma o sobě píše že prodává jen to nejlepší.U nich se ale člověk dle mého názoru jen těžce spálí. Vím, díky názorům z mého okolí.


Špatně jsi mě pochopil, neřešil jsem to jestli ta firma je kvalifikovaná nebo ne, ale myslel jsem to tak, že i kdyby to byla nejhorší firma na světě, tak ten popis bude úplně stejný...
mrdat Arjana do hlavy i s jeho green hause seeds co roste z jejich semen za plevel to je naprosta strata casu osobne sem odskousel 3 odrudy [gws,ssh,white rino]par jinejch kouril a nejhorsi banka co sem mel moznost skusit jo kdyz u nich pracoval jeste shantibaba to bylo jine kafe ale ten se zbalil zahlasil ze nepestitelovi nenecha zadnou svou matku a odesel do mr nice seeds no green hause seeds maj dobrou reklamu pjekna videa i dobre huleni u nich v amstru v kofaci ale to co koupis za semena stoho proste nevyroste
Mr.MEN
MAIKIE: Víš ty vůbec jak se fem. seeds dělají? Jeden způsob je ten že dva týdny před rozkvětem se na to dá kyselina giberelova, potom začne hermafrodit pak se sama opylí i všechny ostatní z toho vzniknou fem semínka.
Pak je šoková že tu kytku vystavíš nepřirozenému prostředí a ona se bude bránit tím že začne hermafrodit a produkovat jen samičí semínka (aby přežila).

Tím chci říct že doma budeš mít jen fem. semínka které jsou z hermouše, tím pádem ti nikdo nemůže zaručit že ty z toho taky nebudeš mít hermouše:D.
Kdybych měl možnost si udělat matkárnu tak se na fem. semínka z vysoka vy---u a koupím si normální seeds. Protože je to v celku úplná kravina. A ještě od někoho jako je Arjan:D.
palinoch
ako nevyrastie? ja som sadil uz druhy rok feminizovane a ani jeden hermac vsetko samica. rastlinky kvalitou, no tak na trojku. ale WW kvalitou v celku pohoda. Chees epkojnost tak 2 minus. WW 2. pestovane na balkone.
no ja sem mel feminized gws a ssh a nezaznamenal sem ani jeden kvet i rezy sem z toho delal a vse v pohode ale kvalita hrozna kazda kytka uplne jina podle meho nazoru si muzes udelat matku z feminized seeds ale otazka je jak dlouho bude trvat nez klony budou hermatet no udelal bych si z jedne narostle matky max jedno kolo rezu a pak to dal vse vykvest jinak v prirode se to nehermi tolik jako pod lampou hold mensi stres
BigBrothers
to maikie: hale jestli chceš matku aby tě zásobovala na pár growů raději si pořiď regular seeds, zasaď všech šechny seeds a vyber si to nejlepší pheno. Vim že selekce je sraní ale za tu kvalitu to stojí ne.

jestli si chceš udělat matku na 1.grow tak klidně z feminized seeds, udělej pár řezů a tu matku tam potom můžeš šoupnout taky. Já sem nikdy neměl problém a hermouše taky ne. A kvalita byla ok.
palinoch
preco by mal byt problem s feminizovanymi semenami. ja som mal 3 feminizovane WW od GH a boli odlisne aj vzrastom aj zaciatkom kvitnutia. ved z takje to vzorky by sa dala vyselktovat dobra matka. ci nie.
MAIKIE
citace:
Původní příspěvek od palinoch
preco by mal byt problem s feminizovanymi semenami. ja som mal 3 feminizovane WW od GH a boli odlisne aj vzrastom aj zaciatkom kvitnutia. ved z takje to vzorky by sa dala vyselktovat dobra matka. ci nie.


Podle ostatních spíše ne , jak vidíš. Je opravdu možné že několikátá generace řízků bude mít sklony k hermafroditismu. Koho byste tedy doporučili jako opravdu dobrou banku? Vím , že se to tu hodněkrát rozebíralo.
Mr.MEN
Tak u mě je na první místě Sensi Seeds Bank. Libý se mi protože mají originální genetiky které šlechtili ti kteří toho vědí o cannabis opravdu hodně (Jack Herer, Ed Rosenthal). Měl jsem od nich Shivu Shanti 2 i když je jejich nejlevnější tak jsem s ní měl opravdu dobré úspěchy, silná je na mě až moc:D.
Jednou jsem z toho měl jointa a ve dvou jsme ho nedali, ale ta krásná sladká chuť až do posledního prásku:leaf:.
Pro mě je jedna z nejlepší bank:). Video!
no sensi seeds muzu doporucit akorat ten jejich white label neni moc povedenej a marleys collie za 120 eu taky nic moc ale na druhou stranu sensi skunk je od nich dobrej kup jak na indor tak outdor no zalezi kolik chces investovat sou i jine banky na urovni treba mr nice,serious seeds...
tomjerdy
cus lidi znate nekdo Armageddon x Sirius od The Doggies Nuts dik
The Chemical
citace:
Původní příspěvek od MAIKIE
duplicita ... duplicita ... Já se tady bavím o tom co mi napsali z Greenhouse seeds:) Prostě snažím se popřít to , že by byly z Fem semínek nekvalitní matky, nebo že by měly tendence k hermafroditismu. Většina novodobých feminizovaných seeds už hermafrodity nejsou.

Jo to jo, ale mě přijde zbytečný, abys kvůli tomu zakládal novej topic a zbytečně znepřehledňoval fórum. Tvůj příspěvek mi nepřijde natolik relevantní, abys to musel psát samostatně. Klidně bys to mohl připsat do původního tématu, které má dokonce i téměř shodný název. A proč mi tvůj příspěvek nepřijde tak důležitý? Třeba proto, že jsi tuhle informaci dostal od firmy, která ty fem. semínka prodává. Je jasný, že ti nenapíšou "Feminizovaný semínka maj větší sklon tvořit koule, matku z nich nedělej!" To by přeci byli sami proti sobě, zvlášť když fem. seeds jsou tak dvakrát-třikrát dražší než regular...
palinoch
a kde to mal napisat do nejakeho podobneho topiku? mal otazku tak nech sa pyta. v inych forach s takym to pristupom sa ani nestretavam. The Chemical sa trocha zamysli a najme nad tym --- tvoja citacia A proč mi tvůj příspěvek nepřijde tak důležitý? Třeba proto, že jsi tuhle informaci dostal od firmy, která ty fem. semínka prodává. Je jasný, že ti nenapíšou "Feminizovaný semínka maj větší sklon tvořit koule, matku z nich nedělej!" To by přeci byli sami proti sobě, zvlášť když fem. seeds jsou tak dvakrát-třikrát dražší než regular...
ako ze on ma teraz tvorit selijake svoje dohady ci to banka myslela tym mailom doverihodne alebo nedoverihodne. pre teba by bolo z toho maila asi jasne ze z femin semena budu hermaci. tak za taku svojsku dedukciu ti gratulujem. to uz toho maila ani nemusel pisat :confused:
hmmm...a co takhle se zeptat po letech odbornika p.Hlava na konstruktivni srovnani se selekci matek.mam zato,ze kdyz jako MOD prodava klony byla by preci jeho slova brana s respektem.nikdo asi nepocita s tim ze v CR bude selektovat z drahych semen desitky matek,ktere nasledne bude vyhazovat jako nevyhovujici.mozna slova odbornika utvrdi zacinajici growery v jednoduchosti pocinani pri volbe rezu od matkare,mozna nas prekvapi jednoduchosti pri volbe nakupu semen s naslednou selekci.otazka genetickych vloh po otci (po matce) pri opileni (phenotyp) je nasledek nebo vysledek selekce??? to by musel selektovat jen slechtitel,ktery vi jak vysledny produkt ma vypadat.sem nazoru,ze za nasich podminek selekce se muzeme priklonit k phenotypu jaky je podle nas nej,a i to muze byt spatne.nakonec se smirime se skutecnosti ze je porad co vylepsovat a tak se dostavame k samotne podstate tj.pokus omyl.a tak zacal i muj svet indorgrowu.a co na to odbornici ?
groover
Jel už někdo matky z feminizovanejch semen ? Opravdu vysoký výskyt hermafroditů ? Jsem už několikátý, co se tady ptá a zatím žádná odpověď.
groover - můj názor na to je že to nemá smysl
kamarád bere z vídně feminizovaný semínka na ven poslední 2 roky - dycky měl dobrý a chutný palice...ale prostě semínka tam má a neví odkud se to bere - tam měl nějakej ten stres vid ... ale prostě proč brat dvakrát dražší feminized když je jistota za levnější peníz .)
kdyby sis udělal matku z femin, deset lidí by od tebe koupilo řízky...ty bys to měl třeba v poho - ale oni by to třeba měli dost oprcaný kvůli tomu že třeba začínaj atd :rejp:
Apartman
No, kdyby to byla feminizovaná sativa nebo mostly sativa, tak to bych vůbec neriskoval, u indik by to zhermení nemuselo tak hrozit ale jak říká Respect Flowers-proč brat dvakrát dražší feminized když je jistota za levnější peníz

A potom-vysel jsem Indoor mix4 od DP a zaprvé klíčilo to hroznou dobu, vylezl jen jeden Orange bud a ještě je brutálně zpomalenej:(-dřív jsem si myslel, že feminized jsou vynikající volba na venky ale teď už nechci o fem. semínkách ani slyšet.
groover
Myslel jsem mix feminizovanejch indik od Green House, 5 semen za 25 EUR, což je stejně drahý jak regular seeds: Je tam A.M.S., Great White Shark, El Nino, Big Bang, The Church...
Maxeaux
Hmm, a sme zas pri Greenhouse Seeds. Ako to ten Arjan kurva robi? hehe
Romulan
no ja ukoncim tuto debatu a schrnu to protoze vim ze to de a znam lidi co to maj odzkouseny a nikdy nemeli zadne hermace

pa
46, XY
Měl jsem, mám a budu mít část matek z fem. semen a nikdy se žádný "hermáč" nevyskytl!
citace:
Původní příspěvek od Romulan
no ja ukoncim tuto debatu a schrnu to protoze vim ze to de a znam lidi co to maj odzkouseny a nikdy nemeli zadne hermace

pa


neukončíš, protože tohle všechno jsou jen kecy co tu předvádíte, žádný zdokumentovaný growy, nic takovýho tu neni. Já třeba naopak znám lidi co udělali matku z fem.semena, hermáče neměli,ale ta matka byla každým klonováním víc a víc k ničemu, až nakonec kořenilo cca 30 procent řezů a to ještě blbě. Takže sem hoďte growreport co monitoruje ty vaše feminizovaný řezy po dobu životnosti matky a je to. Prostě regular je regular, žádnej chemicky vyvolanej hermáč se stálostí nemůže srovnávat s ustálenou přirozenou kytkou, ale třeba je to jinak :D

edit: mám tu shiva skunk fem tak to zkusím , uvidim a možná i nafotim.
krast
Can you make clones from female seeds ?

Seedism’s female seeds can be grown into mother plants, which can be used to produce healthy clones for a long time, but mother plants from regular seeds are usually stronger and can last for more generations.

Tohle to asi vyjadřuje dobře. Mimochodem, feminizovaná semena na mě u některých seed bank působí jako ochrana, aby jim některé modely neukradli.
Obávám se aby pak už nedělaly jenom feminizovaná semena, to by mi radost neudělalo.
femka je dobrá když chcu mít kytku a něco sklidit = jistota,
Na řezy bych taky použil regular nebo aspoň na množení = opět jistota
jistá selekce tam bude ale nebude narušená genetika a krast to popsal přesně.
Romulan
citace:
Původní příspěvek od masterblaster


neukončíš, protože tohle všechno jsou jen kecy co tu předvádíte, žádný zdokumentovaný growy, nic takovýho tu neni. Já třeba naopak znám lidi co udělali matku z fem.semena, hermáče neměli,ale ta matka byla každým klonováním víc a víc k ničemu, až nakonec kořenilo cca 30 procent řezů a to ještě blbě. Takže sem hoďte growreport co monitoruje ty vaše feminizovaný řezy po dobu životnosti matky a je to. Prostě regular je regular, žádnej chemicky vyvolanej hermáč se stálostí nemůže srovnávat s ustálenou přirozenou kytkou, ale třeba je to jinak :D

edit: mám tu shiva skunk fem tak to zkusím , uvidim a možná i nafotim.


ja sem jel druhe kolo z fem matky sem mel řezy ale porovnat s normal matkou nelze nikdo to nema
vynos sem mel este lepsi nez v prvnim kole

ten kamos co ty matky dela jen z fem si je nedrzi dlouho ale jen 2 roky a mezitim dela nove protoze naco si drzet stejne druhy kdyz jich je tolik dobrejch.a hlavne se tim nezivy.

chtel sem tim rict ze to proste de a na 2 roky to dava uplne furt stejne klony jako na zacatku
Hodlám si právě dělat matkárnu... tudíž teď chci koupit nějaké semena.. radši bych sice jel opět řezy abych se nemusel srát s vyklíčením a prvním měsícem. Ale matka by prej měla být ze semena.

Tak teď řeším zásadní otázku :
Myslíte že u feminizovaných semen je větší šance na vznik hermafrodita?? Kámoš s tímhle právě má zkušenosti že si koupil feminizované a většina z nich byli hermáči. Možná jenom haluz, proto se ptám na vaše zkušenosti.
Vím, že koupit regular semena je určitě lepší (žádná chemická úprava) ale zase to sraní se selectováním samců/samic...

Budu rád za váš názor a osobní zkušenosti s kupováním semen. Já mám zkušenosti jenom s kupováním kvalitních klonů z Vídně :)
koogi
Zdar ja si zrovna nedavno bral od jednoho dobreho matkare rezy a v pulce kvtu se znich vyklubaly hermaci a jelikoz sem si nebyl vedom zadneho stresu ze svoji strany tak sem kontaktoval matkare a ten me rekl ze zrovna tahle matka po delsi dobe zniceho nic zhermatizovala nejspis kvuli tomu ze byla slechtena z femi. semen ostatni co s femi. semen nejsou tak rostou bez problemu tak asi tak
Jo, je s tou selekcí kakání, ale máš pak klid a jestli jedeš z klonů z Vídně taxi zmatkuj klon z Vídně, sice to není úplně férový, ale nebudeš si muset furt kupovat řezy.
Zkrátka až pojedeš do Vídně taxi kup jeden řez navíc a udělej z něj matku.
no právě s tímhle už mám zkušenosti... udělali jsme s kámošem řezy z klonu superskunku z Vídně... a nechali jsme vykvést jak matku... tak i ty řezy... Kámoš jel ty řezy v aeru a já v ebb and flow... no a bylo poznat že matka oproti těm řezům měla lepší vůni a chuť...
Prostě řezy z řezů už nedělat... ono se to tím degraduje

No nic hold mě čeká férové sraní s regular semenama :)

zasadit, měsíc nechat vyrůst, udělat řezy.. nechat řezy začít kvést a zjistit za jaké kytky byli samice a řezy samců i s matkama samců vyškubat :D kua mě se do toho selectování fakt nechce :/
Jo, jinak to nejde, teď selektuju dvě genetiky z regular semen, jednu už mám skoro hotovou a druhou začínám určovat teprv pohlaví.
Tak přeji pevný nervy :)
asi_sem_moc
citace:
Původní příspěvek od Romulan


ja sem jel druhe kolo z fem matky sem mel řezy ale porovnat s normal matkou nelze nikdo to nema
vynos sem mel este lepsi nez v prvnim kole

ten kamos co ty matky dela jen z fem si je nedrzi dlouho ale jen 2 roky a mezitim dela nove protoze naco si drzet stejne druhy kdyz jich je tolik dobrejch.a hlavne se tim nezivy.

chtel sem tim rict ze to proste de a na 2 roky to dava uplne furt stejne klony jako na zacatku


Přidávám se k mastreblasterovi ---> udělej growreport... Jsou tu jen řeči typu: "Já jsem měl, kámoš měl, všichni jsme měli," ale skutek utek... Pokud jak říkáš děláš matky z fem. semen, nemáš s tím problém a doknce větší výnost než z reg., tak to pro tebe nemůže být problém.. :wink:
Takže budu sledovat :rasta:
46, XY
V dnešní době jsou fem. semena hlavně ochrana seedbank před krádeží cenné genetiky. Spousta novinek je pouze fem.
Kambu
citace:
Původní příspěvek od 46, XY
V dnešní době jsou fem. semena hlavně ochrana seedbank před krádeží cenné genetiky. Spousta novinek je pouze fem.


co toblábolíš??
tomas2pet
jak už sem jednu psal: Stejně musíte odjet z těch fem. rostlin aspoň dvě kola, abys vybrali tu nej rostlinu.
No, a jestli někdo tvrdí, že to že stříkám na rostlinu giberelovou kyselinu je nestresující faktor, takoví to zásah do genetiky no nevím nevím.
I některé seed banky připouštějí, že případné řízkování je problematické v případě dalších generací, ale není to pravidlem.
Myslím že fem. Seed je určen na pěstování a né na selekci. Pokud teda někdo nemá prostor a možnosti na pořádnou selekci, tak samozřejmě muže volit tuto cestu, výsledek bude odpovídat vložené investici.
To když si zajedeš do Vídně, tak můžeš koupit rovnou řezy, a máš to ještě jednoduší.

Ještě jedna věc, dobře udržovaná matka má dlouhou životnost, jak by jinak seed banky udržovaly svojí genetiku. Samozřejmě maj v zásobě daná seed, a mohou v případě potřeby tuto matku vyselektovat znovu. Je ovšem jisté že matky v seed bankách jsou velmi stabilní. Teda aspoň v některých

Koupit pár femek, a pak z toho něco vyvozovat, je hovadina.
Tohle doma neuděláte, a všimněte si té malé matkárny

http://www.youtube.com/watch?v=i85wn9MmLNY
Tak už z principu je jasný že za seedbanka stresuje svou vlastní regular kytku aby dodala na trh feminizovaný semena pro uživatele na pěstování a ne matky, v podstatě když si vezmeš matkáře obecně,tak z pohledu seedbanky jsou to zloději co se živí na prodeji cizí práce :D Pak zjistili že lidi řežou i z femek tak použili mutaci kytek a vytvořili autoflowering :D Jednoduchý a jasný :D
Samulele
citace:
Původní příspěvek od masterblaster
Pak zjistili že lidi řežou i z femek tak použili mutaci kytek a vytvořili autoflowering :D Jednoduchý a jasný :D



dovolim si nesuhlasit , AF je krizenec ruderalis a niecoho fajneho






a s tymto zase suhlasim


citace:
Původní příspěvek od 46, XY
V dnešní době jsou fem. semena hlavně ochrana seedbank před krádeží cenné genetiky. Spousta novinek je pouze fem.
Mr.Nobody
"udělat řezy.. nechat řezy začít kvést a zjistit..................."

Mno ono se to dá i tak , že jednu nebo dvě (pro jistotu) větve osokneš o 6 hodin nějakým zatemněním a po pár dnech ti ukážou co sou vlastně zač...je to rychlejší než cca týden kořenění řezů + týden ukázání pohlaví...
Ale jestli tě nějak netlačí čas a máš na to podmínky, tak je to v podstatě šumák...
dlouhán
citace:
Původní příspěvek od darebaq

Tak teď řeším zásadní otázku :
Myslíte že u feminizovaných semen je větší šance na vznik hermafrodita?? Kámoš s tímhle právě má zkušenosti že si koupil feminizované a většina z nich byli hermáči. Možná jenom haluz...


zdar
a můžu se zeptat co to bylo za geny? nebylo to náhodou něco od Dutch Passion??

já měl feminizovanýho grepfruita od female seeds kterýho jsem nechal vykvést a byl tak dobrej, že jsem mu při kose nechal ty úplně spodní malé výhony a přepl jsem na 14 dní na 24/0, pak 18/6. trvalo dost dlouho než se z toho stala kytka na ořezání, ale ty řezy byly stejně dobré a výnosné jako materiál z matky, jen asi o týden rychlejší v květu. žádné samčí, ani jiné deformace se nekonaly.
citace:
Původní příspěvek od dlouhán
já měl feminizovanýho grepfruita od female seeds kterýho jsem nechal vykvést a byl tak dobrej, že jsem mu při kose nechal ty úplně spodní malé výhony a přepl jsem na 14 dní na 24/0, pak 18/6. trvalo dost dlouho než se z toho stala kytka na ořezání, ale ty řezy byly stejně dobré a výnosné jako materiál z matky, jen asi o týden rychlejší v květu. žádné samčí, ani jiné deformace se nekonaly.


porad to tady plno lidi nechape. NEMUSI ZHERMIT HNED!!!! muze ten grep zhermit za pul roku, rok..... dva to prave NIKDO nevi. tady jde vetsinou jen a jen o stesti........
Mají feminizované semena větší šanci na vznik hermafrodita?

BEZPOCHYBY :D
Hlava
No už sem to někde psal , měl sem 3matky Arjan Haze 3 z femin a jely přes 2roky bez problémů , klony prděli krásný žadná herma v pohodě , na druhou stranu Svahadji měl semínka z toho samého balení od GHS a jel to v ty samy době a myslim že on se o to blbě nestaral i tak mu vylez hermáč jako kráva , krásná velká kytka pěkně rostlá nádhera pohledět ale hrma . Ta druha byla menší ale samice . Takže abych to nějak rosekl , Ano , feminizovana semínka maj větší šanci že se z nich stanou hermafroditi na druhou stranu pokud uděláš velice pečlivě selekci a povede se ti matku držet ve vybornejch podmínkach tak může bejt v pohodě i , dle mé zkušenosti , 2roky . Já bych to už nedělal leda pro sebe že matku tak na půl roku 2-3 sklizně a šup vykvést to , model zasejfovat aby vydržel aspoň rok , do bazaru bych to vůbec nadával neriskoval bych problém , jak je u některych matkařů běžné :D:D , chápu že nekteré odrůdy jsou jen ve formě femin ale to si musí každej sám rozmyslet jestli do kupovat klon z fem. matek nebo si koupit origo semína .

Asi doplnim tu galerii AH3 co jsem smazal ...jo tak sem ji udělal , můžete se podivat....

citace:
Původní příspěvek od 46, XY
V dnešní době jsou fem. semena hlavně ochrana seedbank před krádeží cenné genetiky. Spousta novinek je pouze fem.

Jo je to tak , kdyby to takhle dělali uz pred 15ti lety tak si AK47 koupis jen u Serious Seeds nikde jinde , žadny kradeny přeprcy , jako AK48 od nirvány apd .

Tady ješte nějaky témata kolem hermáčů a feminizovaných semínek , cau Hlava

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1282
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=25868
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=25941
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=39259
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=37178
jenaro
Zdravím místní obyvatele ))
Pátral jsem po jedné otázce ale nenašel na to žádný thread...
Zajímalo by mě jestli někdo má zkušenosti z matkařením z feminizovaných semínek.. Eventuelně proč ne a čím to hrozí...
Konkretně - jsou semínka The Ultimate od Dutch Passion, které jdou na trh jenom ve feminizované verze... výrobce píše že jsou extrémně dobří, tak ted přemýšlím a doufám že dostánu tady věcný rády.
S pozdravem Jenaro
BloodyBeer
Zdar

tady se koukni - http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=39259

jinak je lepe pouzivat vyhledavac od google co tu je v hledani - co se tyce kratkych slov (tri pismena) tak je to i jedina moznost jak tady hledat :)

at se dari
DEVIATIO
google: matka fem site:grower.cz


vyhledava pouze na domene grower.cz
warman1
Mě by zase zajímalo jestli jde udělat matku nějaké odrůdy,která se prodává jen ve feminizované verzi.Některé seedbanky už ani jiné než feminizované neprodávají.Třeba jeden týpek co prodává docela dost odrůd na grooweru v bazaru dělá i klony vannila crush od barnie farm což vypadá na slušnej model,ale dělá se jen feminizovaná verze semen.

http://www.5semen.cz/shop/detail/36...indoor-outdoor-
Romulan
cau
Pokud kytky z fem semen nestresujete njko extremne tak vydrzi rozhodne 2 roky uplne v pohode.zvlastni zkusenosti muzu potvrdit,udelal sem cca za rok a pul 600ks rezanu a nkdo nerikal ze bych mu dal hermace

obrazek si udelejte sami toto tema je tu porad.a porad sou tady lidi co si nedaj rict a tvrdej ze to hermi zcela bezne omyl a mytus.
Pečlivosti se tyhle veci eliminujou a nikdy se to nestane.

peknej den
Machoman
Muže mi někdo vysvětlit proč dělat matky z femek? Vlastní zkušenost s genama od paradise ( wappa, white berry ) jasně ukazala že k hermatění sklony mají ( bude se samo lišit u ruznych seedbanek)

Nevidím jedinej důvod používat na matky feminizovany seeds. Než se řezivo pošle do světa stejne se musí odkvést, to se musí udelat at už je to z femek nebo není. Kdo to řeší stylem: koupím femku a budu z toho hned řezat je šmelinář.
tomas2pet
citace:
Původní příspěvek od Romulan
cau
Pokud kytky z fem semen nestresujete njko extremne tak vydrzi rozhodne 2 roky uplne v pohode.zvlastni zkusenosti muzu potvrdit,udelal sem cca za rok a pul 600ks rezanu a nkdo nerikal ze bych mu dal hermace

obrazek si udelejte sami toto tema je tu porad.a porad sou tady lidi co si nedaj rict a tvrdej ze to hermi zcela bezne omyl a mytus.
Pečlivosti se tyhle veci eliminujou a nikdy se to nestane.

peknej den

Takže dvouletá záruka na kolony:D
tomas2pet
Pokud chci pořádnou matku, tak potřebuju aspoň 20 semen což je minimum, a aby ta genetika byla prověřená tak je potřeba to několikrát sjet. To je práce na rok. A né koupit 5 femek a udělat matku, já to nikomu neberu z čeho pěstuje, každýho věc. A seed banky jedou hlavně femky z důvodu toho aby zabránily kradení genetiky. I některé seed banky připouštějí, že je možné udělat matku z femek, je otázka s jakým úspěchem.
Jsou lidi, co už selektovali třeba 50 genetik nakonec maj třeba jenom 5 super matek z cca. 500 semen. Jenže tyhle lidi sem do tohohle tématu ani nic přispívat nebudou, je jim to jedno co se tady mele, anebo už nejsou ani na groweru.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od tomas2pet
Jsou lidi, co už selektovali třeba 50 genetik nakonec maj třeba jenom 5 super matek z cca. 500 semen. Jenže tyhle lidi sem do tohohle tématu ani nic přispívat nebudou, je jim to jedno co se tady mele, anebo už nejsou ani na groweru.


No asi nemohli čist ty tvoje kraviny , jak z 500ti semen 50ti genetik vybrali jen 5super matek ?? To jako 45genetik šlo do kopru ?? To je tvoje zkušenost nebo jedna pani povídala ?? To trochu nechapu , ja osobně sem selektoval z 800seminek zhruba 35 druhů a rozhodně 30novejch matek jsem měl , tak bud si vymejšliš blbosti , a nebo ti nekdo něco nakukal a ty mu to žereš . Takže jestli tady někdo takto selektoval jak jsi nastínil tak sem celkem rád že už tady není , asi mysliš Maharšiho nebo takovoudle "kapacitu" Hlavně když opravdu někdo něco selektuje tak má od modelu minimum 100semen aby vybral opravdu ten best strain a jsi tou svoji první větou vlastně absolutně odporuješ , 20semen minimum a pak tvrdiš jaky borci to selektili z 10semen , fakt borci ....no comment

citace:
Původní příspěvek od warman1
Mě by zase zajímalo jestli jde udělat matku nějaké odrůdy,která se prodává jen ve feminizované verzi.Některé seedbanky už ani jiné než feminizované neprodávají.Třeba jeden týpek co prodává docela dost odrůd na grooweru v bazaru dělá i klony vannila crush od barnie farm což vypadá na slušnej model,ale dělá se jen feminizovaná verze semen.

http://www.5semen.cz/shop/detail/36...indoor-outdoor-


No tak si to od něj kup , třeba se to nezhermí , třeba to nebude ani to co to má bejt , to že nekdo prodáva docela dost modelů a feminizovany druhy tak to svědči o jeho přistupu , takže asi tak , jo to je on ?? http://grower.cz/forum/showthread....ht=vanila+crush , docela dost modelů :D:D?? No nic tady http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=53724 treba týpek píše že má banku modelů ale co je tohle za zkratky to sám neví , hlavně že řeže a prodáva , neví co , no prodáva to co lidi chtej , tak pak třeba bíla vdova vypada jak orage bud apd .


Pokud jsi pročetl tento trýd , tak se do dá shrnou do jedné věty "Zkus to ale pak si nestěžuj" :p:

Čau Hlava
warman1
ok ne tehle to nebyl ten měl těch modelů tak 8 a byl z prahy já bych to asi neriskoval ale ty modely z fem semen vypadaj dobře
tomas2pet
Hlavo neser…:D
Drozd
A máte někdo zkušenost ze semeny s feminizovaných kytek? Vím že se občas jedno nebo dvě semínka v palicích samic objeví, jak to bude s jejich kvalitou? Budou to taky samice?
Drozd
Odpoví vůbec někdo? :-D
může to být jak samec tak samice ale někdy hermáč
KOSMEJ
Od té doby, co se v nabídkách objevily feminizovaná semínka, pěstuju jen z nich (a z řízků). A hermafrodita jsem z toho měj pouze 1x - a i to nebyl zásadní problém, stačilo odstřihnout cca 3 větvičky, na kterých byly koule, a pak už se na nich nic samčího neobjevilo. Na druhou stranu u nefeminizovaných máš na hermafrodita taky šanci a plus k tomu máš cca 50% šanci na samce.

Jinak k tématu matka z feminizovaného semene:

Pokud je rostlina z feminizovaného semene 100% samice, tak takové budou i klony. Existuje sice mizivé promile šance, že se projeví nějaká genetická úchylka, ale to bych neřešil. Víc mě serou sousedi, co včas nesejmou svoje samce - pyl je prevít, dostane se to i do skříně v baráku, když větráte.
ja mel treba hermouse jen z regularu od kamose co mel matky na usporce...(usporka na matkach=velke mnozstvi stresoveho hormonu i za svetla),feminy fikame,prefikavame a je to porad stejny,nutno podotknout ze hermous byl ale vzdycky nejslabsi klon proste mrzak kterej uz se vyznacoval nejakou anomalii od ostatnich takze i mrzak fialovej z feminy taky,treba mel 3 cepelky na listu nebo divnej stonek dva listy ,spatna kondicetoooo mooore stress hormone..atd,,,nikdy to nebylo z fesaka , je to taky hlavne o stresu jaky ma kytka a klony,pokud to je fialove na matce a az cerne na klonu ( myslim stonky) tak bych si to nedal ani na kompost...ale zkazit se da i ta nejlepsi genetika,je to taky o tom vyhodnotit si postup a chyby co clovek mohl udelat,takova spatna tma/spatny svetlo vam necha zhermit i karafiaty..:)) tech stresovejch faktoru je hodne a hezky se scitaji dohromady,ale pokud kytka vypada normalne jak ma a pouzivam ec+ph+meteo tak sem nevidel u nikoho nikdy problem,vzdycky to bylo z nejakyho kostete ze kteryho clovek nemel dobrej pocit od prvniho dne,takze se nebojte to vytrhnout a predhodit kockam tyden po prepnuti,,,zbytek vam to vynahradi ve vzniklem prostoru..peace pratele!
VFR
nemam primo "matku", ale 4 tym kolem udrzuju Sensi star (fem) rizkama (tudis vic jak rok)

- udrzuju ony rizky 2 mesice pouze pod 2x10w zarivkou a po kose v boxu nahradi svoje matky a pak se vse opakuje -

Zatim vse naprosto bez problemu...

Totez mam OB (fem), ale ten vykazoval hermafrodii uz z origo semene..
Pokazde se objevi par samcich kvetu - da se to ale "tolerovat" :D
VFR
UP - 5 ty kolo u SS vykazovalo ve finalni fazi hermeni a nestalou genetiku
Rákosníček
no můžu s klidem říct, že když chcete matky z regularů tak to vůbec neznamená, že to nemůže hermit :D

u hodně věcí se objevuje problém kdy je prostě ta genetia už "přešlechtěná" a občas blbne
přesně tohle jsem měl u selekce white fire od og rascala, kdy bylo z 10 nebo 11 (teď nevim přesně :D ) semen 5 hermáčů jak prase, ovšem ukázaly se už docela dlouho před květem a zbylý 4 holky už byly bez problému.... no a u poslední selekce kdy šlo o alien abduction od OG seeds (ocean grown genetics) se ukázal jeden jasnej hermáč až ke konci květu a na pár dalších kytkách se v posledních cca 10ti dnech objevilo pár banánků (semena ale ne)
jinak semena byly v obou případech regular

a k tomu přeřezávání... měl jsem od jednoho borce odsud larry OG kush, několikrát se to přeřezávalo mezi různejma lidma a pořád držel pěkně, i když mi jednou jeden řez ve skříni začal hermit (druhej ve stejnym kole ne :confused: ) a v dalším to bylo zas dobrý
kámoš kterýmu jsem dal řez to přeřezával stylem co popisuje VFR a po několika kolech to už vypadalo jako úplně něco jinýho a o poznání horšího, ale po hermení ani známky... no a do třetice člověk odsud co ho ještě drží s ním taky neměl problém až do nedávna kdy to jeho známýmu taky zahermilo...
NORM
White fire od Rascala jsou pouze feminizované semena, tak to nevím co si to měl, když píšeš že to byly regular.. já taky jel white fire a ani jeden hermáč, vše pěkné samice..
Rákosníček
no jsem si skoro jistej, že ty co jsem měl já byly regular, pocházelo to ze skupinový objednávky co tu proběhla přes magicmana a měl jsem 4 holky, a zbytek samců, chtěl jsem je na pyl, ale skoro všichni pak začaly dost hermit takže z toho nic nebylo

EDIT. tak na to koukám a on u vybranejch modelů dělá i fem verzi, zrovna ten wifi je jak fem tak i reg

EDIT2. dělal obě verze, teď už je dostupná očividně jen ta feminizovaná
NORM
citace:
[i]
EDIT. tak na to koukám a on u vybranejch modelů dělá i fem verzi, zrovna ten wifi je jak fem tak i reg

EDIT2. dělal obě verze, teď už je dostupná očividně jen ta feminizovaná [/B]


Regulár White Fire nikdy nedělal, ta pochází z reversed White pylu na clone only Fire OG..
co si hodně lidí plete s regulárem WiFi tak je WHITE FIRE ALIEN (White X Fire Alien Kush(Fire OGxAlien Tech))
Časlove
citace:
Původní příspěvek od Rákosníček


a k tomu přeřezávání... měl jsem od jednoho borce odsud larry OG kush, několikrát se to přeřezávalo mezi různejma lidma a pořád držel pěkně, i když mi jednou jeden řez ve skříni začal hermit (druhej ve stejnym kole ne :confused: ) a v dalším to bylo zas dobrý
kámoš kterýmu jsem dal řez to přeřezával stylem co popisuje VFR a po několika kolech to už vypadalo jako úplně něco jinýho a o poznání horšího, ale po hermení ani známky... no a do třetice člověk odsud co ho ještě drží s ním taky neměl problém až do nedávna kdy to jeho známýmu taky zahermilo...

White fire je jen fem. fakt nikdy reguláry nebyly, to ale neznamená, že tam nemůže bejt "samec".

Co se týče Lerdy (:D prcovní název), tak vypadá zase dost dobře :). zaštípnul jsme ho když byl cca tejden na květu a to se mu nelíbilo a vyhodil kulku, ale po tom co jsme ji urval už kvete bez problémů, sic výnos menší, ale už ted je z toho cejtit ta zatuchlá kyselost :), tak snad to tak bude až do konce...
Rákosníček
tyjo tak teď jste mě dostali :eek: já jsem žil celou dobu v domění, že jsou to regulary...ještě když jsem si vybíral něco do selekce a nechtěl jsem femky :teef: hlavně mě ještě utvrdilo, že jsem měl jen 4 samice a zbytek byly samci nebo hermáči
každopádně jsem měl asi fest smůlu na balíček, když z toho vyrostlo to co vyrostlo :D

Rákosníček
aby to bylo k tématu tak teda dodám zkušenost s matkou z feminizovanejch semen :teef:

ze 4 holek co mi zbyly jsem vybral 2 které jsem nějakou dobu držel a řezal, pár řezů jsem dal do bazaru sem, ale primármě jsem je dávám kámošům a nikdy ani známka hermafroditismu
ke konci když jsem horší z matek zrušil (objevila se náchylnost na plíseň) mi i ta lepší začala chřadnout a tak jsem se rozhodl jí přeřezat, vybral jsem nejlepší řez a nějakou dobu jsem pak řezal z něj opět vždy naprosto bez problému
nakonec byla zrušena z důvodu uvolnění místa novejm experimentům, ale myslím, že by v klidu vydržela ještě docela dost dlouho
IcanLearnUgRow
zdar, moje zkušenost je stejná jako rákosníčkova. a to taková že matky z fem semen jsem držel skoro 2 roky a žádnej hermáč, ani známky. a to jsem jim dával sakra stresy :D zkrátka, možná to bejvalo dřív špatný s femkama, třeba se dělaj jinak, to nevím, ale mě nikdy femka nezhermila.
TERMIX
Pratele,rad bych se vyjadril také.Delam matky jak z regularu tak z femin.semen. Toto je velice sporne téma a ja pouze reknu svůj názor a nemusi zarucene semnou všichni souhlasit.
Matka z femin. semen jde normalne udelat ale jedine co se musí je potřeba zachovat orig. matku z daného fem. semene a rezy z ni nasledne odzkoušet alespoň v poctu 10ks tzn. rezy nechat dokvést a celou dobu pozorovat zdali nemaji tendenci k hermafroditizmu a i po ususeni palic kontrolovat vnitrek neobsahuji li mala sedozelena semínka(ne velka hneda,zrala).Je li toto vse v poradku muj názor zni ze je matka pripravena k rezani a pravdepodobnost ze zhermi je minimalni.Ovsem při sireni rezu (prodeji) je to zapotřebí zdelit kupujícímu,konec koncu nejake genetiky se ani jako regulary nevyskytuji.
Setkal jsem se i s pripady ze se hermafroditismus casem objevil i u matek z regularu(velmi vyjimecne),je to priroda a ta si vždy cestu najde jak se dal reprodukovat a nikdo vam nikdy nezaruci na 100% ze se hermafroditní sklon casem v kvetine neobjevi.
To byl muj názor...s pozdravem TERMIX
ak2249
TERMIX - naprostý souhlas !
techem
Zdarec jedu už po několikáté řezy do svého boxu jen z feminizovanych matek. Mám zatím zkušenost jen se sensi seeds s modely skunk1 super skunk atp....a ještě ani jednou nezhermily.... Vždy z balkonu v létě před květem riznu klony, nechám zakorenit, pak rozrust a po sklizni balkonu jedu box.... A tady aktualni foto cca 14 dní před sklizní 9X klon super skunk z jedné feminizovane matky z balkonu pod 400w
nadrzajda
Koukám trýd starý 10 let a žádné validní info. Já se nejdříve zeptám, zda-li někdo tuší, proč se seedbanky pomalu skoro 100% orientují na tvorbu feminizáku a regulary od určitých odrůd nejde ani sehnat? Vysvětlení, že kvuli zlodějismu genu mezi bankami mi přijde málo . . . ale jestli to tak je?

Jinak moje zkušenost. Mám Fem matku Blue cheese, už jí mam rok a kousek, ani jednou se nevyhermilo nikomu, komu jsem je posílal. Totéž Amnezia Haze. Ty strachy jsou samozřejmě oprávněné, ale nikdy nikym nepotvrzené, alespoň co jsem čet internety, ti kdo měly matky tak trvali na bezpečnosti.

Základní premisou je, že kloní kyti dostává 100% genetické informace matky = matka je XX a není žádný důvod, proč by se měla měnit její povaha. Samozřejmě riziko zhermení pod tlakem zevních faktorů je a nebude o mnoho větší, než u regularní maminy a pokud ano, bude to velmi zanedbatelné číslo.

Rád bych si přečet další názory. Zajíc
ak2249
ano, toď otázkou, určitě tam hraje úlohu čorka genu, co dalšího, odpadá práce testováním,ale jaký je pravý účel, ví jen seeds banky. Zhermí to většinou tak, že prodáš panu X, šnicl, ten z něj udělá šnicl a prodá ho panu Y a pan chce vydělat, tak to pošle dál, třeba.Nebo to bývá tak, že pan Z, koupí seeds regular, ten samozřejmě neotestuje, nařeže šnicle a prodá :-) s tím sem se seznámil také.Jedu s fem. matky, protože ty modely které chci, nejsou k sehnání jako regular. Taky sem s Fem.matkou nikdy žádný problém neměl.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma