Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Komunita > Oznámení

Stránky: [1] 2 3 
Klub Grower - Klikni zde pro originální téma
carlos
Rád bych se s vámi podělil o mou dlouhodobou vizi Groweru. S dramaticky vzrůstajícím provozem, skokově se zvyšujícím v jarních a podzimních měsících a s obrovským počtem příspěvků a fotografií se mění náročnost aplikace na výpočetní výkon a přenos dat.

Při současné popularitě (běžně 200 - 250 lidí najednou) se již každý megabyte fotografií navíc počítá, ať již jde o kapacitu scsi disků anebo přenos skrze internet. Každá další nová sekce Groweru znamená zvýšení nároků na výkon.

Současný Dual-procesorový stroj wyvern zvládne z hlediska okamžitého využití procesoru a paměti až 500 lidí současně. Ale to vše za předpokladu, že software zůstane bez jakýchkoliv změn či rozšíření. Jenže my nutně potřebujeme Encyklopedii modelů, vyhledávač produktů v Growshopech a další featury. Také uživatelský komfort by bylo dobré zvýšit. Je potřeba uvažovat, jakým způsobem a dlouhodobě udržitelně server rozšiřovat. Nechceme aby se vrátily dny s totálně přetíženými špičkami.

Dalším důležitým faktorem je místo na discích. Poměrně liberální politika umožnila členské galerii vyrůst do značných rozměrů: 200.000 fotografií a celkově téměř 100 Gigabyte dat. A to na SAS discích s ultrarychlým přístupem znamená velké položky za pořízení další kapacity. Uživatelé, kteří mají v galerii 470 MB nejsou vyjímkou. Často se objevují zbytečně velké foto soubory přes půl megabyte. Již nyní prochází Grower robot, který postupně normalizuje veškeré fotografie na rozumné rozlišení pod 150 kilobytů. Očekávejte též jednorázové promazání fotografií, které nejsou připojeny k žádným příspěvkům (levý panel upload plug-inu) a zavedení ostřejších kritérií pro upload fotografií (hranice cca 150 kilobytů).

Nabízí se tedy otázka, zda opět neumožnit registraci zdarma a přivést tak novou krev mezi řady Growerů (nevím, zda jsem to jen já kdo má ten dojem, že se možná malinko vytrácí) a na druhé straně představit časově omezené členství v Klubu Grower s celou řadou nových funkcí a vylepšení pro ty, kteří je chtějí využít a jsou připraveni Grower podpořit placenou SMSkou (79,- Kč na 3 měsíce). Nemusíte se tedy obávat žádné zásadní změny na Grower.cz. Až na jedinou výjimku (poslední na seznamu) budete mít přístup ke všem funkcím Groweru tak, jak jste zvyklí. Pokud budete mít chuť využít nejnovějších vylepšení, pak můžete vstoupit do Klubu Grower.

Následující seznam je přehledem toho, co členům Klubu hodláme do konce roku nabídnout. Některé funkce jsou hotové, část je rozpracována. Základní balíček těch nejzajímavějších funkcí spustíme do konce prázdnin. Rád bych, abyste mi napsali svůj názor na tuto myšlenku i vaše případné nápady.

Díky,
carlos

KLUB GROWER FEATURE LIST:

* Titul dle vlastního výběru pod jméno
* Označení Člen Klubu Grower
* Klubové slevy u obchodů v rozcestníku
* Speciální klubové fórum
* Personalizovaný e-mail @grower.cz
* Zobrazení karmy u tématu a řazení témat dle karmy
* Zobrazení náhledů fotografií v kategorii fóra
* Prohlížení témat s fotografiemi v plné velikosti
* Editor fotogalerií (komentáře k fotografii, otáčení, změna velikosti, označení výřezu pro náhled)
* Zvednutý limit pro velikost fotografie na 300 Kb
* Žádný limit pro počet PM v boxu
* E-mailing nových fotografií z vybraných fór
* RSS jednotlivých fór
* Automatický přístup skrz SSL po přihlášení
* Vynucení přijmutí vzkazu adresátem skrze SSL
* Moje poslední příspěvky / Moje témata Box na homepage
* Prohlížení portálu bez reklamních bannerů
* Rozšířený profil uživatele [prezdivka].grower.cz (konfigurovatelně poslední témata, fotografie, shoutbox/guestbook, majitel možnost monitoringu návštěv profilu)
* Automatické generování loga/podpisu přímo do fotografií (watermark)
* Privátní galerie chráněná heslem
* Možnost jako první testovat čerstvě vyvinuté experimentální a BETA funkce Groweru
* Možnost vypnout zobrazování karmy v profilu [updated]
* Přispívání do fóra Zahradnický bazar (bazar bude přístupný všem pro čtení, zakládat témata a odpovídat budou moci pouze členové klubu avšak bez nutnosti čekat na schválení moderátorem)

VYŘAZENO:
* Možnost vložit do podpisu obrázek
* Zvednutý limit pro velikost avataru 70x70
xpapousek
Jestli je to opravdu tak narocne na provoz, tak je podle me tohle dobra cesta, jak provoz zkvalitnit...jen AVATARY bych nechal jak sou - design na 1. miste :)

Vsechny ostatni funkce jsou super, hlavne lepsi profil clenu, karmovani temat...atd.
Urcite se zde bude take debatovat o aktivacni SMS, muj nazor je pokud za ty penize bude lepsi grover pro vsechny, tak smele do toho...
Pokud pro "necleny" zustane provoz bez zmeny tak jo.

P.S: Ale jak to tak ctu, tak je to prepokladam "hotovka" , take je to oznameni ze :D, cili ani poradne nevim co sem mam psat

preju stastnou cestu :cox:
carlos
Kde jsou ty časy, kdy byl Grower na sdíleném serveru s pár tisíci návštěvami měsíčně a admini se připojovali přes modem ;) Tehdy jsme si mohli dovolit neplánovat... nyní však Grower denně používá několik tisíc lidí a všichni máme zájem o to, aby Grower dlouho přetrval tak jak ho známe... Roční náklady jdou do desetitisíců (a to nepočítám čas dobrovolníků strávený designem, programováním a moderováním) a jsou financovány z příspěvků od sponzorů. A to již nyní vidíme na horizontu nutnost pořízení dalšího serveru jehož cena je nad stotisíc.

"Hotovka" to téměř je ;).. ale velmi důležitý je názor uživatelů ;)
carlos
Pokud jde o texty příspěvků, není potřeba je dramaticky řešit (samozřejmě můžeš kontaktovat mody ohledně smazání nesmyslného tématu). Netvrdím že jejich velikost je zanedbatelná, ale ve srovnání s tím, kolik místa u nás zabírají fotografie, se jedná o prkotinu. Hodlám oslovit členy s více než 10-ti MB v galerii, aby případně prošli své fotografie a zbavili se podobných, duplicitních nebo jinak zbytečných fotek (pokud má někdo venku jednu kytku, nemusí z jednoho dne posílat várku deseti fotek, že :sun: ).
Podle me by urcite kus pomohlo promazani nekterych starych temat, ktere maji do 10 prispevku a jsou duplicitni, bez vyznamu..atd...uz jsem raz promazal celu sekci ourtdoor pestovania outdoor galerii temata s 0-3 prispevkami a zmizelo asi 10 stranek v jednym a 5 v druhym.

citace:
(pokud má někdo venku jednu kytku, nemusí z jednoho dne posílat várku deseti fotek, že ).
:punk::D
brávooo
a co pro všechny že by platili registraci a každej by si přes sms kupoval mb a pak by si všichni sve stare veci mazali a bylo by to
ok co myslíte?tot muj nazor ............
hoj.
Sám vím co to obnáší.

...no a cílené umazávání mrtě threadů,jak? mrtě práce.

jsem pro - pár kaček je nic


zdar duchu zajímavějšího groweru.cz :winner:

carlos
citace:
Původní příspěvek od brávooo
a co pro všechny že by platili registraci a každej by si přes sms kupoval mb a pak by si všichni sve stare veci mazali a bylo by to
ok co myslíte?tot muj nazor ............


To se mi zdá v přímém rozporu se zájmem uživatele, který chce volně prezentovat své hobby. Nebudeme nikdy omezovat ani počet fotografií ani celkovou velikost uživatelské galerie.
Rhino
Možná bych ale zrušil možnost vložit do podpisu obrázek - připadalo by mi to jak na jiných fórech, např. s war tématikou, kde obrázkový podpis několikanásobně zvětší příspěvek s jedním řádkem textu.
...
papaja
vylepšení vypadají dobře
ale proč by neměla být pro všechny , kor pro ty kdo zrovna přišli?
není to kontraproduktivní vítat někoho k sobě a zároveň mu nedat co nejlepší komfort?
jinak jsem ochoten těch 80 kč platit...jen mi to přijde kontraproduktivní neukázat hned to nejlepší nováčkovi, který se rozhoduje zda vůbec pobývat na těchto zelených stránkách...:einstein:
to, že může hned využívat i ty řekněme luxusní klubové funkce systému, ho třeba víc přitáhne ke groweru
doufám, že jsem se vyjádřil jasně:sun:
berrea
jenom taková orientační věc... když bych měl zaplacenou tu plus verzi (jakože to asi udělam, protože by byla škoda, kdyby grower dál neexpandoval) a měl v galerce větší fotky a velkýho avatara... co se stane až to vyprší? smaže se to, zamkne se to nebo to zůstane?

a ad. ten email... to nebude dobrej nápad... maximálně to našťouchat modům, ale řek bych (možná se pletu) že pokud k němu dáte prostor řekněme 100MB, tak se to z oněch peněz nezaplatí a pokud ten prostor bude menší, tak je to zase nanic...
Sod
:)
papaja
ne žádný placení čím víc lidí tím více peněz za reklamy to je jednoduchý
čím lepší forum bude ti víc lidí to je přece jasný
i když se mi zdá, že tenhle serves je hlavně o fotkách a textech ne doplňcích

a k fotkám -nejsem žádnej informační génius , ale 100 Giga je problém? nezdá se mi to velký číslo
citace:
Původní příspěvek od carlos Jenže my nutně potřebujeme Encyklopedii modelů, vyhledávač produktů v Growshopech a další featury.
m)

Podle me tu tohlr neni potreba!!!!!!
Slick-ace
Mno připlatit zas až takový problém není, ale což takhle nějaká reklama - když sem chodí tolik lidí? Mě by pro blaho groweru banner nevadil a pravidelně bych proklikával.
carlos
Myslím si, že množství bannerové reklamy je poměrně vyvážené a stávající stav je řekl bych uspokojující i ze strany uživatele. Již od začátku razíme cestu nenásilných bannerů, které zapadají do designu a neruší. Svědčí o tom, např. nestandardně malé velikosti reklamních ploch.

A pokud si vzpomínám na reakce při minulém rozšíření bannerů, většina by byla proti rozšíření stávajícího stavu.
carlos
citace:
Původní příspěvek od papaja
a k fotkám -nejsem žádnej informační génius , ale 100 Giga je problém? nezdá se mi to velký číslo

Řešit jen aktuální stav je velmi krátkozraké, obzvlášť když nevidíš ubývající místo na disku. Je potřeba to brát dlouhodobě: pokud by polovina uživatelů chtěla mít v galerii 100 MB fotek (a mnoho členů má více) je to 10.000 členů krát 0,1 Gigabytu, tedy 1 Terabyte.

Připomeňme, že 100MB fotografií není až tak mnoho ... 100 kusů 1 MB fotek.. anebo radeji 1000 kusů 100kb fotek?
carlos
citace:
Původní příspěvek od berrea
jenom taková orientační věc... když bych měl zaplacenou tu plus verzi (jakože to asi udělam, protože by byla škoda, kdyby grower dál neexpandoval) a měl v galerce větší fotky a velkýho avatara... co se stane až to vyprší? smaže se to, zamkne se to nebo to zůstane?

V okamžiku kdy ti expiruje členství v Klubu na tebe opět začnou platit pravidla registrovaného uživatele, ovšem systém žádné automatické změny (ani mazání) neprovede. Tzn. nic co jsi vytvořil během členství nezmizí (ať již větší fotky, větší avatar anebo třeba PM-ka přes limit).
MEDICINEMAN
ok,ok uz jsem mel napsanou nasranou odpoved, ale beru zpet. jen bych zachoval velice dulezitou vec a to jestyl tj. zadne obrazky do podpisu, stavajici velikost avataru atd. fora kde je toto jsou na facku..
Ski
nechal bych placenou registraci (brani to registrovani dalsich nicku a smazanych lidi co zde delaji bordel) a to clenstvi bych dal za 90 na pul roku!...:)
carlos
Něco ze zákulisí chystaných funkcí...
drinker hulič
Záměr je chvályhodný, jediné, co mě mrzí je, že se pravděpodobně omezí sortiment v bazaru. Řízkaře a prodejce kompletů placená sms neomezí, ale někoho, kdo chce třeba nárazově prodat/věnovat levnější zboží, už ano. (Kdybych chtěl pro příklad prodat 30 f2 semen za dvě stovky, nebo nějakou drobnost ze skříně za tři, neutratím kvůli tomu osum pětek a střelím to někde mimo Grower.)
kua chcete reklamu tak si pusťte NOVU :D tam taky jak mi řeknou pětkrát během dne co uvidím ve zprávách tak už se musím smát.
Co je jednoduššího jak poslat SMS..?


..nevím co v tom pořád někteří hledáte.

2papaja:
...co vydíš u nováčků za nestandardní.Však i on si může zaplatit členství,nebo snad ne?A že je to kontraproduktivní?Nemyslím si,však ať zvítězí zvědavost po nových funkcích.Nic není zadarmo,už ani ten vzduch co dýcháme,maras.

2 MEDICINEMAN:

-co se týče obrázku v podpisech,připojuji se ke stejnému názoru,stačí projet warforum - to je maras

zdarec
mirosk
citace:
Původní příspěvek od MEDICINEMAN
ok,ok uz jsem mel napsanou nasranou odpoved, ale beru zpet. jen bych zachoval velice dulezitou vec a to jestyl tj. zadne obrazky do podpisu, stavajici velikost avataru atd. fora kde je toto jsou na facku..

Tiež som za to aby v podpise neboli žiadne obrázky, potom by som sa cítil ako medzi deťmi, ktoré chcú ukázať aké chcú mať auto, ženu, že je G-unit člen... ICQ užívateľ, že si kupuje iba boty značky NYKE.. a podobne, to nie fakt, len toto nie.
jestedman
kjč jim to tedy neumožnit?
Hyde
Zdravím,
obrázky do podpisu jsou podle mne docela infantilní, už teď jsou podpisy mnoha členů delší než jejich příspěvky.
Ostatní úpravy vítám, je dobře že o sobě dá taky admin vědět:D
S tím placeným vstupem do klubu bych počkal až se témata alespoň trochu pročistí - ten svinčík je zřejmě největší problém zde. Zkusil bych nabídnout někomu jako Mr.Palice-ovi (evidentně mu duplicitní témata a jiné pasquily lezou fest na nervy a sám od sebe se snaží s tím poslední dobou něco dělat) možnost uplatnění coby editora svěřených fór...
Když si podrobněji projdu jeho návrhy na "čistky" je mi jasné že o nějaké cenzuře nemůže být ani zmínky.
Stanovit samotnou výši poplatků bych s námi usery vůbec neprobíral. To je carlosi tvoje věc, setsakra pichlavá, názor na ni nebude nikdy jednotný a pokud jsi této myšlence již jednou vdechnul život, pak je pouze na tobě jak prozíravě s tím do budoucna naložíš. Jak jsem už jinde poznamenal - oligarchie zde má svůj účel a půvab, ale přesto s sebou nese pachuť nedorozumění, u labilnějších jedinců snad i křivdy a snaze k vytvoření čehosi jako ROH.
Důležité je rovněž mít na paměti, že know-how growingu má většina členů od začátku zadara. Penízky budou tedy posílat za něco, co se samotného pěstování bude týkat spíše okrajově. Nevím.

Těším se tedy, co na nás v budoucnu ušijete. Zatím má tohle krejčovství alespoň u mně vysoký kredit.
H.
TSO
Musim rict ze grower je jeden z mala serveru kde jeste omylem neklikam na reklamy(mam spatnou mys a ona obcas poskoci nekam jinam-vetsinou na reklamu:)). Takhle se mi to libi, nechal bych to tak jak je, vetsina ostatnich urcite taky, ale kdyz jde o server myslim ze nejaka ta dalsi reklama neuskodi. A co zvysit poplatek za registraci? Myslim ze se registruje celkem dost lidi a zas tak malo z toho neni a kdyby se poplatek treba zdvojnasobil uz by to neco dalo, dalsi z reklam. Jeste neco dobrovolnyho jak psal jestedman a snad by z toho neco bylo...
Co se tyce omezovani velikosti fotek. Podle me je to blbost, videl bych to spis na omezeni poctu nez kvality. Co treba nejaky limit, ktery by uzivatelovi nedovolil posilat vic fotek pokud si nepriplati, kazdej by si to pak hlidal...
Lupus
citace:
Původní příspěvek od TSO
Musim rict ze grower je jeden z mala serveru kde jeste omylem neklikam na reklamy(mam spatnou mys a ona obcas poskoci nekam jinam-vetsinou na reklamu:)). Takhle se mi to libi, nechal bych to tak jak je, vetsina ostatnich urcite taky, ale kdyz jde o server myslim ze nejaka ta dalsi reklama neuskodi. A co zvysit poplatek za registraci? Myslim ze se registruje celkem dost lidi a zas tak malo z toho neni a kdyby se poplatek treba zdvojnasobil uz by to neco dalo, dalsi z reklam. Jeste neco dobrovolnyho jak psal jestedman a snad by z toho neco bylo...
Co se tyce omezovani velikosti fotek. Podle me je to blbost, videl bych to spis na omezeni poctu nez kvality. Co treba nejaky limit, ktery by uzivatelovi nedovolil posilat vic fotek pokud si nepriplati, kazdej by si to pak hlidal...


je zde snaha o to dostat na grower dalsi lidi, ne je odrazovat od toho aby se registrovali tim ze se zvysi registracni poplatek
Scott
:D jojo ja jsem taky na groweru denně :D a větši dovolena velikost obrazků by bylo dobry :)
bayko
No, IMHO by bolo dobré, keby platil každí, kto má na G. konto, keď by sa naň chcel prihlásiť, napr. 10CK(SK) mesačne, 10 korún plus ku faktúre za mobil mesačne naozaj nikoho nezabije a platili by iba tí ľudia , ktorí reálne(v tom čase) G využívajú....
Myslím že by to zabezpečilo G. celkom slušný mesačný príjem(možno aj lepší ako navrhovaných 79Kč za 3 mesiace, lebo si viem predstaviť, že je tu mnoho ľudí, ktorí nie sú až takí zanietení, aby platili za nejaký "bonus pack", keď aj bez neho môžu prispievať do fóra zadarmo...)

Čo sa týka obrázkov v podpise som tiež proti a zároveň som za zachovanie veľkostí fotografií(kedže previdelne oživujú môj desktop..:)
skewlers
normalne klasicky jak vsude 150x150 maximum, je to pekny nektery obrazky,mluvim o avatarech jako ma oldpink a dalsi cubky.
pozitron
Zavedenie obrázkov v popise je dobré lákadlo pre nováčikov. Ale prosím umožniť členom Grower Klubu nastaviť si, či chcem vidieť tieto obrázky alebo nie.

S platením problém nevidím.

Väčší avatar, v prípade že je to 100x100 rýchlo sa pohybujúci GIF, môže byť otravný...

Prenájom serveru? Zveriť databázu nejakej pofidérnej hostingovej spoločnosti? Niee...
citace:
Původní příspěvek od pozitron

Prenájom serveru? Zveriť databázu nejakej pofidérnej hostingovej spoločnosti? Niee...


no dyť - to může napadnout jen blba sorry
comix
ja suhlasim zo vsetkymi zmenami aj s poplatkami ale hlavne nemente design a rubriky fora ...takto mi to na 100% vyhovuje...vsetko prehladne a kedze grower je pre mna velka encyklopedia tak to tak ma byt...
digy
:bravo: velmi dobry napad, takto to funguje vsude. Za nadstandartni sluzby se vzdy platilo a platit bude tak proc ne tady na G. a navic za 79kc na 3 mesice takovy kotel sluzeb ? Tak na jake cislo muzu tu sms poslat ? :drools: (joke)

Jen pls ne obrazky do podpisu! Na forech od OGame a Ikariamu to mel kazdy a nez jsem sjel na konec 1. stránky tak se mi zavarilo kolecko u mysi. A avatary nechat tak jak jsou :)
Též bych zkousnul více reklamních banerů, stím že nebudem nic platit a server se bude postupně vylepšovat..
Zee
aenema
citace:
Původní příspěvek od bayko
napr. 10CK(SK) mesačne, 10 korún plus ku faktúre za mobil mesačne naozaj nikoho nezabije

a co takhle trávení to máš v pořádku?? to sem můžem rovnou hodit jméno s adresou
carlos
[edit]Toto je odpověď na chytráka jménem Breadhacker, co nás tady všechny školil ohledně technického provozu fóra a po této reakci se raději smazal...:rolleyes:[/edit]

phpBB nepoužíváme, což zjistíš jedním pohledem na patičku stránky. Oldskool tabulkové HTML je zde z historických důvodů. Nové sekce samozřejmě mají modernější kód. Na HTML fóra je poměrně dost práce (vím že se to nezdá, ale Grower portál je opravdu za těch 8 let moloch) a přenesená velikost souboru nás teď trápí nejméně. Proto není prioritou, alespoň dokud plní svůj účel a zobrazuje se korektně.

Pokud jsi takový profík jak říkáš, nechtěl bys nám s novým HTML fóra pomoci?
carlos
citace:
Původní příspěvek od ZeeGun
Též bych zkousnul více reklamních banerů, stím že nebudem nic platit a server se bude postupně vylepšovat..
Zee

Nic platit nemusíš - základní registrace je a bude zdarma. Členství v klubu placené skrze SMS bude sloužit jako podpora serveru, za kterou člen klubu dostane vyjmenované funkce. Díky této podpoře klubových členů budeš mít i ty přístup ke Groweru dlouhodobě zdarma.

BTW tvůj názor je zde poměrně osamocený. Fórum náměty a ohlasy je přímo prolezlé stížnostmi na přibývající plochy.
[CZ]Neon
Carlos: ohledne tech ulozenejch fotek... je jich fakt 100GB? tak me napada... mam doma jeden 120GB disk -> z cehoz plyne otazka -> je REALNE zapojit do serveru/systemu (nebo jak to nazvat) dalsi 120GB SATA1 HDD?
[CZ]Neon
Locus: ja se v problematice serveru vubec nevyznam tak sem se jen slusne zeptal. chtel jsem pomoc... ale mas pravdu ze minimalne nejaky Raptory by to chtelo kuli rychlosti a seeku.
carlos
Reálně to možné není. Do IBM serveru lze dát pouze IBM disk. Jediná varianta je 2ks 3,5" 300GB SAS 10.000k (větší se nedělají). Samozřejmě uvítám případné nabídky do PM.
Lowrider
Ja sem pro vsechny zmeny ktery carlos napsal az na ty vetsi avatary a obrazky do podpisu. Idealni na udelani poradku treba v galeriich by podle me bylo roztrideni na jednotlivy roky, jako 2006,2007,2008 atd.- ale v tom pripade by byl asi problem u nekoho kdo ma v jednom threadu vic rocniku...
Hanyz
(nejenom) mě je trnem v oku zpoplatněné přispívání do zahradnického bazaru, ale žádat umožnění této funkce i pro nečleny klubu by asi bylo házením hrachu o zeď, protože mi něco říká, že je to primární příčinou vzniku těchto novot;)
Trafo
Přidávám se k Zeegunovi. Více banerů!!!

Mne osobně nijak neruší když mi lítaj nahoře na stránce banery. At jsou kldine větší a je jich víc. ........Nechci si totiž připadat jako v nějakým ,,funmobil,, shopu kde si chci koupit melodii a posílat pořád sms ikdyž je to jen jedna za 3 měsíce.

Ukázky obrázku z threadu mi přijdou zbytečný a nepřehledný. Každej přece zvládne kliknout a pokud se mu téma nelíbí dát zpět......asi to bude dokonce rychlejší než nahrávání všech témat a jejich obrázků...


Email@grower.cz?? Hezkej nápad a hezky to vypadá, ale trochu provar ne????

Řazení témat dle karmy??? Zbytečnost....

Ostatní nápady okolo watermarku a úprvay fotek se mi líbí.

:teef: NECHTE NÁM PROSÍM PROSTOR PRO FOTOGRAFIE :teef:


Trafo
Machoman
Taky mi celkem dost vadí hodne omezená velikost fotek!

K čemu ty vetší avatary a podpisy? Jakou to má spojitost s naším hobby? (narozdíl od fotek,kterým přikládám daleko vetší smysl než vetší velikosti avatarů...) počítám do roka bude max.povolená velikost fotky(pro nečleny grower klubu) 50kb ne?:rolleyes:

S hanyzovým příspevkem se nedá nesouhlasit.
citace:
K čemu ty vetší avatary a podpisy? Jakou to má spojitost s naším hobby? (narozdíl od fotek,kterým přikládám daleko vetší smysl než vetší velikosti avatarů...)


to je aj muj nazor, radsi mensi picoviny ale podstatne a dulezite veci ako foto se mohli nechat tak jak byli :)
tezko se nektery veci popisuji a dobra fotka muz pak pomoci , nekdy je to i 50% dulezitosti z vyznamu :)
Matrixx
jupí budu mát avatar přes celej monitor :frog: a podpis na dvě strany..... :teef:
super, urcite si zaplatim clenstvi, a zbavim se reklamy plus nektere dalsi funkce jsou taky super. Akorat ten obrazek v podpisu neni nic moc dobra vec.

Zmizi i ta stranka z kazdeho odkazu, ktera mne informuje o presmerovani???
Lupus
citace:
Původní příspěvek od Trafo
Přidávám se k Zeegunovi. Více banerů!!!

Mne osobně nijak neruší když mi lítaj nahoře na stránce banery. At jsou kldine větší a je jich víc. ........Nechci si totiž připadat jako v nějakým ,,funmobil,, shopu kde si chci koupit melodii a posílat pořád sms ikdyž je to jen jedna za 3 měsíce.

Ukázky obrázku z threadu mi přijdou zbytečný a nepřehledný. Každej přece zvládne kliknout a pokud se mu téma nelíbí dát zpět......asi to bude dokonce rychlejší než nahrávání všech témat a jejich obrázků...


Email@grower.cz?? Hezkej nápad a hezky to vypadá, ale trochu provar ne????

Řazení témat dle karmy??? Zbytečnost....

Ostatní nápady okolo watermarku a úprvay fotek se mi líbí.

:teef: NECHTE NÁM PROSÍM PROSTOR PRO FOTOGRAFIE :teef:


Trafo


Ukazky z threadu? myslim ze toto bude volitelne
razeni temat dle karmy? chces se podivat na velmi dobre growy? das razeni od nejvyssi karmy a mrknes, chces se divat na zacatecniky das razeni od nejnizsi a mrknes
email proc ne, kdyz ho nechces tak ho nepouzivej

ale k fotografiim se pripojuju, mohly by byt vetsi :)

citace:
Původní příspěvek od praxer
Zmizi i ta stranka z kazdeho odkazu, ktera mne informuje o presmerovani???


doufam ze se odstrani to by bylo super :)

taky si zaplatim clenstvi, proc ne ze?
bonkwodny
citace:
Původní příspěvek od carlos

* Přispívání do fóra Zahradnický bazar (bazar bude přístupný všem pro čtení, zakládat témata a odpovídat budou moci pouze členové klubu avšak bez nutnosti čekat na schválení moderátorem) [/B]

pripajam sa k hanyzovi
myslim,ze by malo byt umoznene prispievat do bazaru vsetkym clenom,bez ohladu na to,ci je v klube alebo nie.clenstvo v klube by malo poskytovat vyhody nad ramec doterajsieho stavu groweru a nie ho obmedzovat iba na jeho clenov.
JAHmaican
Ale no tak pánové, zpoplatnění bazaru je tu z důvodu velmi prostého - téměř každý SMS pošle.
Scott
citace:
Původní příspěvek od JAHmaican
Ale no tak pánové, zpoplatnění bazaru je tu z důvodu velmi prostého - téměř každý SMS pošle.


Přesně tak ...
carlos
citace:
Původní příspěvek od Hanyz
(nejenom) mě je trnem v oku zpoplatněné přispívání do zahradnického bazaru, ale žádat umožnění této funkce i pro nečleny klubu by asi bylo házením hrachu o zeď, protože mi něco říká, že je to primární příčinou vzniku těchto novot;)

Primární příčinou vzniku předplatného jsou náklady na provoz a upgrade hw a sw licenci. Jednorázové sbírky na HW nikomu z přispěvatelů nic nepřinesly a dlouhodobý provoz by jen stěží řešily. Předplatné je vhodná forma jak se těmto přispěvatelům odměnit něčím užitečným.

Tolik k politice.

Pokud jde o bazar, chystáme podstatnější změny, jejichž celkový efekt bude - věřím tomu - kladný. Forma diskusí neplnila řekl bych již dlouhodobě svůj účel a je čas se přesunout na platformu přímo určenou pro inzerci. Inzeráty členů s nula příspěvky, bumpování témat členy "obchodníky", získávání "posudků" od spřátelených členů, to vše snižuje důvěryhodnost bazaru jako celku a diskuse se často stává bojištěm "konkurujících" inzerentů. Po zavedení nového inzertního software tak ubude diskusí pod inzeráty a na druhé straně se zvýší přehlednost rozdělením do typů inzerce (nákup, prodej, výměna), kategorií (osvětlení, hnojiva, řízky, semena, apod.) a krajů (praha, střední čechy, ...) ale zejména také kredibilita celého systému, protože inzerující budou současně i stálými členy klubu (namísto rychlokvašené nové registrace).

Na inzerentovi tedy bude, jak kvalitní inzerát připraví a nebude se muset potýkat s rýpáním jiných. Propojení s karma systémem nabídne stálým členům vždy náskok před uživateli, kteří si budou chtít rychle realizovat svůj obchodní záměr. Na zájemci (z širokých řad registrovaných uživatelů) pak bude zorientovat se v přehledné nabídce inzerátů s důvěryhodností o řád vyšší oproti free registraci.

O tom by měl být bazar.
Radoslav
Nemůžu než namítnout, že chtít po členech nějaký peníze je nápad hodně uhozenej. Pokud chcete vydělávat na provoz, tak to dělejte přes reklamu, nebo nějaký jiný aktivity. Inzeráty si platí taky pouze podnikatelé a osoby, které vkládají inzerát opakovaně, či s komerčními úmysly. Alespoň na solidních servrech. Tohle je pokus o vraždu tohoto servru. Nezbude tu nikdo jinej, než pár pitomců, kteří se budou chtít naučit pěstovat hulení, ale všichni ostatní se na to vyserou. Carlosi, zas tak moc pro mě neděláš, aby jsem ti každý tři měsíce poslal 80,-Kč.

Zkrátka, po internetu se pohybuju pouze v místech, kde se neplatí a pokud tady tomu má být jinak, tak já osobně tu pak nebudu.
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od Radoslav
Nemůžu než namítnout, že chtít po členech nějaký peníze je nápad hodně uhozenej. Pokud chcete vydělávat na provoz, tak to dělejte přes reklamu, nebo nějaký jiný aktivity. Inzeráty si platí taky pouze podnikatelé a osoby, které vkládají inzerát opakovaně, či s komerčními úmysly. Alespoň na solidních servrech. Tohle je pokus o vraždu tohoto servru. Nezbude tu nikdo jinej, než pár pitomců, kteří se budou chtít naučit pěstovat hulení, ale všichni ostatní se na to vyserou. Carlosi, zas tak moc pro mě neděláš, aby jsem ti každý tři měsíce poslal 80,-Kč.

Zkrátka, po internetu se pohybuju pouze v místech, kde se neplatí a pokud tady tomu má být jinak, tak já osobně tu pak nebudu.



tak neplať :D ... je to dobrovolný
-platíš : výhody
-neplatíš : standart

Jinak k výše uvedeným změnám

Souhlasím se vším až na ty obrázky v podpisu, to je podle mě opravdu blbost a bude to zcela jistě brzda (aby to tu nevypadalo za chvíli jako třeba na warforu, kam se člověk dostane jen v noci a brzo ráno)
A co o tomhle budou říkat pravidla fóra ? pokud vím tak jsou tresty za komerční reklamu, ale podle mého se obrázek v podpisu ani na nic jinýho než jako nějakej banner využívat nedá .... nebo ano ? :D ....
Lupus
citace:
Původní příspěvek od Mr. Figaro



tak neplať :D ... je to dobrovolný
-platíš : výhody
-neplatíš : standart

Jinak k výše uvedeným změnám

Souhlasím se vším až na ty obrázky v podpisu, to je podle mě opravdu blbost a bude to zcela jistě brzda (aby to tu nevypadalo za chvíli jako třeba na warforu, kam se člověk dostane jen v noci a brzo ráno)
A co o tomhle budou říkat pravidla fóra ? pokud vím tak jsou tresty za komerční reklamu, ale podle mého se obrázek v podpisu ani na nic jinýho než jako nějakej banner využívat nedá .... nebo ano ? :D ....


Naprosty souhlas s Figarem, aj s tema obrazkama :)

Carlos
Ten bazar bude pojaty v podobnem stylu jako aukro? (krome aukci) nebo jak? myslim jestli bude mozne davat komentare ve stylu - Dobry prodejce, doporucuju :D
a uz to bylo zmineno mozna jsem to prehlidl, privatni fora budou nebo ne?
carlos
citace:
Původní příspěvek od Radoslav
Pokud chcete vydělávat na provoz, tak to dělejte přes reklamu, nebo nějaký jiný aktivity. Inzeráty si platí taky pouze podnikatelé a osoby, které vkládají inzerát opakovaně, či s komerčními úmysly.

Možná bys nám mohl shánět komerční inzerenty, když se ti to zdá tak snadné pro financování provozu.
A dovolím si jednu malou otázku: jak rozpoznáš "komerční úmysly" např. u inzerátu s nabídkou semen...?

Témata typu "Levná technika, akce" a nekomerční inzeráty typu "Darování" budou samozřejmě dále existovat free pro všechny členy pravděpodobně ve fóru Kuřárna.
carlos
citace:
Původní příspěvek od praxer
super, urcite si zaplatim clenstvi, a zbavim se reklamy plus nektere dalsi funkce jsou taky super. Akorat ten obrazek v podpisu neni nic moc dobra vec.

Zmizi i ta stranka z kazdeho odkazu, ktera mne informuje o presmerovani???

Obrázek v podpisu tedy pro velký odpor vyškrtávám (a osobně jsem tomu rád, také mám raději fórum čistší a serióznější...).

Ano, rozhodnutí zda přesměrovací stránka bude volitelné z Můj Grower.
Celller
Cau, myslim si, ze z groweru nemuze nikdy byt cistsi a seroznejsi forum, kdyz tu bude Kanal, je plny uzivatelu co neprispivaji, jejich hodnota prispevku je v pestitelskych castech vestinou 0 a jsou to vetsinou sama OT, ktera kazi naladu nejenom me.
carlos
Už se začínám opět opakovat, ale Kanál je tu proto, aby oddělil běžnou diskusi od pěstitelských témat. Nebo bys měl raději pěstitelská fóra plná OT? Srovnej se s tím, že někteří lidé sem prostě chodí i jen kvůli přátelskému pokecu. Těžko je můžeme vyhazovat... (kvůli tomu že nemaji dost kostek?)

Funkce pro reportování OT moderátorům tu je, tak ji použij. Víc se opravdu dělat nedá...
citace:
Původní příspěvek od carlos
Už se začínám opět opakovat, ale Kanál je tu proto, aby oddělil běžnou diskusi od pěstitelských témat. Nebo bys měl raději pěstitelská fóra plná OT? Srovnej se s tím, že někteří lidé sem prostě chodí i jen kvůli přátelskému pokecu. Těžko je můžeme vyhazovat... (kvůli tomu že nemaji dost kostek?)

Funkce pro reportování OT moderátorům tu je, tak ji použij. Víc se opravdu dělat nedá...


také si myslím
kanál je v každé společnosti :D někde ještě malej
Celller
Jasny, hned se nerozciluj, jo, tak oddel prispevky z Kanalu i v Novych prispevcich, at je teda jeste lepsi poradek, a kvuli kostkam to rozhodne neni, takovy opravdu nejsem, OT asi budou porad, pises, ze v sobe Kanal zadrzuje a pohlcuje OT, ale taky je jejich zdrojem, proste OT budou asi porad. Urcite by byl nejaky zpusob, ale to by na to nejak skupina uzivatelu asi byla ochuzena o prispivani do treba galerii (stacilo by do in a out galerie), a misto toho, by treba v udivu nad fotografii s vypestek napsala PM pestitely a tam mu vyjadrila svuj obdiv, nebo pouzivala komentar do karmy, to by bylo jeste jednodussi, ale nekteri jedinci nepremysli, nebo prispivani do galerii zakazat uplne, pouze majitel threadu by prispival, i on se muze radit o problemech se svyma kytkama v mistech k tomu urecenych a galerie by byly ciste, thready krasne, uhledne a byla by radost si v nich cist. Ostatni polozky fora by byly stale otevrene, v nich by bylo pro OT dostatek mista:frog: cau a sory
citace:
Původní příspěvek od carlos
Funkce pro reportování OT moderátorům tu je, tak ji použij. Víc se opravdu dělat nedá...


ale je fakt, že málo kdo o něm ví :wink:

nešlo by k té části "Upozornit Moderátory na Nevhodný Příspěvek" přidělat malé textové pole na napsání důvodu, proč ten příspěvek nahlašuji, je fakt, že moderátorům to dochází, ale možná by se to občas hodilo.

ad plánované změny:

Vynucení přijmutí vzkazu adresátem skrze SSL

tohle je podle mě velice pěkná a zásadní věc, ale nemyslím si, že by měla být zpoplatňována :wink:

další věcí jsou SMS

možná by stálo za zvážení, zda by nepřicházela v úvahu i jiná varianta než SMS... samozřejmě dobrovolná... klasickej převod na účet by některým "méně paranoidním" členům možná vyhovoval více, s tím, že bych mohl např. provést úhradu na celý rok a nestarat se o nějaké SMS

navíc předpokládám, že poměrně velkou část peněz za SMS spolkne zprostředkovatel služby a stát na dani

vím, že by to znamenalo více práce

good luck ;)

___________________________________

ad předchozí debata: v hledání by bodla funkce... "prohledávat pouze pěstitelská fóra".... čili že bez Kuřárny, Kanálu, Úvodu ;)

___________________________________

jo a prosím nezvětšovat avatary :angel:

děkuji :)
carlos
citace:
Původní příspěvek od Celller
Jasny, hned se nerozciluj, jo, tak oddel prispevky z Kanalu i v Novych prispevcich, at je teda jeste lepsi poradek, a kvuli kostkam to rozhodne neni, takovy opravdu nejsem, OT asi budou porad, pises, ze v sobe Kanal zadrzuje a pohlcuje OT, ale taky je jejich zdrojem, proste OT budou asi porad. Urcite by byl nejaky zpusob, ale to by na to nejak skupina uzivatelu asi byla ochuzena o prispivani do treba galerii (stacilo by do in a out galerie), a misto toho, by treba v udivu nad fotografii s vypestek napsala PM pestitely a tam mu vyjadrila svuj obdiv, nebo pouzivala komentar do karmy, to by bylo jeste jednodussi, ale nekteri jedinci nepremysli, nebo prispivani do galerii zakazat uplne, pouze majitel threadu by prispival, i on se muze radit o problemech se svyma kytkama v mistech k tomu urecenych a galerie by byly ciste, thready krasne, uhledne a byla by radost si v nich cist. Ostatni polozky fora by byly stale otevrene, v nich by bylo pro OT dostatek mista:frog: cau a sory

Nijak se nerozciluji, ale zrusit Kanal by byl krok zpet a vratily by se casy, kdy OT prolezalo cele forum. Rozhodne te nepodezrivam, ze bys nejak honil karmu - sorry ze to tak vyznelo, myslel jsem to obecne. Tu vysnenou krasnou cistou galerii si muzes vytvorit i nyni. Kazdy si muze libovolne zavirat a otevirat thready, takze si jej muzes otevrit, aktualizovat a zase zavrit, aby ti jej nikdo nezasvinil :D.
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od mirkoff
ad předchozí debata: v hledání by bodla funkce... "prohledávat pouze pěstitelská fóra".... čili že bez Kuřárny, Kanálu, Úvodu ;)

Pokud vím, tak filtrování oblastí pro vyhledávání funguje. Pro tvůj konkrétní příklad si můžeš jako oblast zadat "Pěstování"

EDIT: míro to je tady utopie:D
workaround: prohledej nejdřív Indoor pěstování a pak Indoor galerii ;)
citace:
Původní příspěvek od Hanyz
Pokud vím, tak filtrování oblastí pro vyhledávání funguje. Pro tvůj konkrétní příklad si můžeš jako oblast zadat "Pěstování"


jj to vím ;)

funguje prohledávání všech fór, nebo jednotlivé sekce, ale nejde si vybrat třeba více najednou (třeba Indoor pěstování + Indoor galerie)

člověku dá občas zabrat vzpomenout si kde že to vlastně viděl, nebo určit

sorry carlos za ukázkové OT ... hledání už budem řešit jinde ;)
carlos
Je to na dobré cestě... nerad bych předbíhal, ale díky imugniovi pravděpodobně provedeme chystaný upgrade disků již možná během čtrnácti dnů. Takže jakmile nebude hrozit akutní nedostatek místa, uvidíme co s limity půjde vymyslet (počet fotografií k příspěvku bych určitě chtěl zvednout). Omezení na maximální rozlišení je výborný nápad!
carlos
citace:
Původní příspěvek od mirkoff
funguje prohledávání všech fór, nebo jednotlivé sekce, ale nejde si vybrat třeba více najednou (třeba Indoor pěstování + Indoor galerie)

To nevidím jako neřešitelný problém, podle toho jak jsem se díval do zdrojáku, půjde tato modifikace udělat. Chtělo by to anketu v Náměty a Ohlasy zda bude dostatečný zájem... tady je to opravdu OT.
[CZ]Neon
citace:
Původní příspěvek od carlos
Je to na dobré cestě... nerad bych předbíhal, ale díky imugniovi pravděpodobně provedeme chystaný upgrade disků již možná během čtrnácti dnů. Takže jakmile nebude hrozit akutní nedostatek místa, uvidíme co s limity půjde vymyslet (počet fotografií k příspěvku bych určitě chtěl zvednout). Omezení na maximální rozlišení je výborný nápad!


Co si predstavujes pod pojmem maximalni rozliseni? ja si to dokazu vylozit hned nekolika zpusobama-1) rozliseni myho monitoru 1920x1200 nebo 2)plny rozliseni fotaku 7mpix.
carlos
Pokud si človek fotky při psaní více příspěvků dvakrát rozmyslí a uploadne jich méně tak je to přínos. BTW Díval jsem se na aktuální statistiky a na to, že je prázdninový klid přibylo za poslední měsíc deset tisíc fotografií... Vy co navrhujete zvýšený limit na fotky si někdy zkuste spočítat zaplněný prostor ;) a mrkněte na ceny serverových SAS HDD.
carlos
Nemyslel jsem nic konkrétního. Jako ideální by se mi jevil limit na standardní (nejrozšířenější) rozlišení obrazovky, tj. 1024 x 768 = 786 432 bodů.
[CZ]Neon
citace:
Původní příspěvek od carlos
Nemyslel jsem nic konkrétního. Jako ideální by se mi jevil limit na standardní (nejrozšířenější) rozlišení obrazovky, tj. 1024 x 768 = 786 432 bodů.


osobne si myslim ze by bylo vhodne myslet vyse, ci snad na budoucnost... a ta patri monitorum 16:10 (nyni) a stale vice se objevuje 16:9, a uhlopricka je podle me dnesnim standartem aspon tech 19 palcu... a to ma myslim resolution 1440x900 to by myslim bylo solidni. ale abych byl blize tveho nazoru tak bych hlasoval aspon pro 1280x1024 popripade sirokouhle ekvivalenty.
neon
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od carlos
Pokud si človek fotky při psaní více příspěvků dvakrát rozmyslí a uploadne jich méně tak je to přínos. BTW Díval jsem se na aktuální statistiky a na to, že je prázdninový klid přibylo za poslední měsíc deset tisíc fotografií... Vy co navrhujete zvýšený limit na fotky si někdy zkuste spočítat zaplněný prostor ;) a mrkněte na ceny serverových SAS HDD.


nic mi do toho neni, ale server grower.cz by určitě měl vydělávat nějakou tu korunu (fakt nevim a je mi to jedno), ale i tak - 5-6tis. Kč za 150GB disk je hodně ? :confused:
Radoslav
citace:
Původní příspěvek od carlos

Možná bys nám mohl shánět komerční inzerenty, když se ti to zdá tak snadné pro financování provozu.
A dovolím si jednu malou otázku: jak rozpoznáš "komerční úmysly" např. u inzerátu s nabídkou semen...?



A ty jako ještě namáš žádnýho obchodního zástupce, který by ti sháněl právě takový klienty, kteří by ti platily za reklamu a inzerci? Komerční inzerce je přeci inzerce např. nějakého growshopu, který zrovna neprahne po drahým baneru, nebo např. když někdo prodává bazarový váhy a prodává je opakovaně, tak je zřejmý, že na tom vydělává, pak není nejmenší důvod, proč by jsi na tom taky neměl vydělat.

Prostě, pokud chceš rozvíjet tenhle server, tak není žádoucí omezovat přístup uživatelů. Vždyť ty lidi, co sem chodí, byť zadarmo, jsou tvůj největší kapitál. Čím víc lidí sem dostaneš, tím víc si budeš moci účtovat za reklamu. Myslíš, že někdo bude chtít inzerovat na nějakým uzavřeným serveru, jehož komunita bude mít sestupnou tendenci?
Nebojím sestupné tendence uživatelů jak píšeš.

Kdybych ten server šefoval já,taky bych na tom chtěl přinejmenším vydělat.Píšu přinejmenším.Dělat něco zadara je tak NEČESKÉ :D
Sám jsem se na podobné věci v oblasti IT podílel,tak vím co to obnáší,úplně laicky jen aby to jelo,natož komfort,při přílivu dalších a dalších uživatelů...

Carlosovi a jeho týmu držím palec
Těším se na novinky

Zdarec
Romis
Chtel bych rict, ze bych VELMI uvital moznost vybrat si mezi Reklamou nebo SMS placenim.

Protoze nevim jak vam, ale travim tu tak 2az3 hod dene, a ta reklama je neco co mne neskutecne stve. Ano, dokazu si ji zablokovat, ale to mi neprijde moc koser vuci carlosovi

Mnohem radeji nez furt koukat na reklamu a hlavne na tu presmerovavaci stranku u kazdeho odkazu bych zapalatil.
Radoslav
Já bych z reklamy takovej strach neměl. Hodil bych doprava sloupec jen s reklamou. Okno pro uživatele by bylo sice užší, ale při dnešních velikostech monitorů - žádnej problém. Pokud někoho reklama nezajímá, tak si ji všímat nemusí, protože nikde nepřekáží. Navíc, když vezmu v úvahu, že zde stejně bude reklama jen k tématu, tak je to pro někoho třeba i přínos, když se dozví, že v okolí má growshop nebo kde si koupit semena atd.

Podle mě, najít pro inzerenty nové atraktivní místo, kde se zviditelní před ostatní reklamou na stránkách a nechat si to slušně zaplatit. Pro growshopy ideální.

Edit: možná by o to měli zájem i prodejci osvětlení a zahradnických potřeb nejen z growshopů.
Lupus
citace:
Původní příspěvek od Radoslav



A ty jako ještě namáš žádnýho obchodního zástupce, který by ti sháněl právě takový klienty, kteří by ti platily za reklamu a inzerci? Komerční inzerce je přeci inzerce např. nějakého growshopu, který zrovna neprahne po drahým baneru, nebo např. když někdo prodává bazarový váhy a prodává je opakovaně, tak je zřejmý, že na tom vydělává, pak není nejmenší důvod, proč by jsi na tom taky neměl vydělat.

Prostě, pokud chceš rozvíjet tenhle server, tak není žádoucí omezovat přístup uživatelů. Vždyť ty lidi, co sem chodí, byť zadarmo, jsou tvůj největší kapitál. Čím víc lidí sem dostaneš, tím víc si budeš moci účtovat za reklamu. Myslíš, že někdo bude chtít inzerovat na nějakým uzavřeným serveru, jehož komunita bude mít sestupnou tendenci?


radoslave domnivam se ze se velice pletes, cilem zalozeni grower klubu neni omezovat pristup novych clenu, ti budou mit naoplatku registraci zdarma se stavijicim mnozstvim reklam, naproti tomu clenove klubu nebudou mit reklamy a dostanou nejaky bonus za sponzoring serveru
carlos zde ocividne nechce mit tolik reklamy jako na warforu a proto voli toto reseni a ja si myslim ze to je ok
niemand007
email ****@grower.cz
no nevim, já osobně bych si z tejhle domény neobjednal ani pizzu. možná pro účely growerů mezi sebou, ale stejně bych používal stávající, který je tak 100 násobně diskrétnější. chápu to. je to logickej krok vstříc uživateli. ale úplná hovadina vzhledem k obsahu fóra, který je sice legální, avšak činnost uživatelů už tolik ne. myslím, že tato služba se zde nedočká masového využití. prostor by bylo moudřejší využít na fotky. osobně mě zaujalo pouze zobrazení karmy tématu,což bych uvítal. ostatní "zlepšováky" mi přijdou spíš jen k tomu, aby donátor měl pocit, že za svoje peníze něco dostává...
Stoned_r41d3r
rozhodne pro vnitrogrowerovou mailovou komunikaci <posilani souboru etc..> ocenim mail nick@grower.cz

Usetri mi to tvoreni dalsi emailove identity.
niemand007
stoned: jo tak ty to třeba oceníš. mě to přijde zbytečné.
no já jsem jenom týpek z malýho města a jsem vyučenej klempíř. nemám tušení kolik stojí ultraryhlé serverové SAS HDD. předpokládejme, že je to fakt palba a ten server vyjde na částku přesahující 100.000,- Kč. Právě nyní má grower 21.157 členů. i kdyby pouhých 1000 členů poslalo každé 3 měsíce 79,- Kč, tak je to za rok 316.000,-Kč, což už jsou ty servery minimálně 2 ! Tolik ale grower snad neexpanduje (nevím), ale i kdyby. tisíc členů je pouhý zlomek a dá se předpokládat, že bude platit členů mnohem víc. I v případě, že by se zavedl jednorázový poplatek 79,- Kč pro každého člena, pak by to hodilo 1.671.403,- Kč. I v případě, že by nebyl povinný a zaplatila ho jen polovina z nás, tak je to okolo 800.000,- což už je na novej hardware, roční hypotéku i zánovní BMW...
R3dm4n
No tak ja by som stím celkom aj súhlasil,je to v pohode nápad:).A ešte ma napadlá taká jedna drobnosť.Neviem či to tu už niekto navrhoval ,alebo nie ,ale mňa napadlo ,že kto si zaplatí za tie 3 mesiace 70,- tak bude mať možnosť uploud foto aspon 300kb(alebo aj viac :) ) a ten kto si nezaplatí ,bude mať dajme tomu tích 150kb,teda keby to už nešlo inak:p: ..
Možno je to blbosť ,ale bola to iba taká moja mišlienka:) Peace ..
citace:
Původní příspěvek od niemand007
stoned: jo tak ty to třeba oceníš. mě to přijde zbytečné.
no já jsem jenom týpek z malýho města a jsem vyučenej klempíř. nemám tušení kolik stojí ultraryhlé serverové SAS HDD. předpokládejme, že je to fakt palba a ten server vyjde na částku přesahující 100.000,- Kč. Právě nyní má grower 21.157 členů. i kdyby pouhých 1000 členů poslalo každé 3 měsíce 79,- Kč, tak je to za rok 316.000,-Kč, což už jsou ty servery minimálně 2 ! Tolik ale grower snad neexpanduje (nevím), ale i kdyby. tisíc členů je pouhý zlomek a dá se předpokládat, že bude platit členů mnohem víc. I v případě, že by se zavedl jednorázový poplatek 79,- Kč pro každého člena, pak by to hodilo 1.671.403,- Kč. I v případě, že by nebyl povinný a zaplatila ho jen polovina z nás, tak je to okolo 800.000,- což už je na novej hardware, roční hypotéku i zánovní BMW...


jenze co vim, tak pri placenim sms vetsinu penez sezerou operatori.
Uvazovali jsme ze bychom tak jednou neco zpoplatnili, a zisk byl myslim kolem dvacky ani ne.

Navic hrube pochybuju ze by toho vyuzila polovina clenu
carlos
Smlouva s poskytovatelem mne zavazuje k mlčenlivosti, ale výnos z SMS je něco úplně jiného než nominální cena SMS včetně DPH. Potřebovali bychom alespoň 1.000 členů klubu, abychom z předplatného pokryli provoz serveru.
kozel
No je tu toho dosť a nejako mi možno ušla jedna vec ,že kolko bude stáť sms ,alebo proste predplatné v prepočte na SK? Proste aká bude cena ja by som do toho šiel...
The Chemical
Mě osobně také přijde nesmyslné omezovat vkládání příspěvků do bazaru, které rozhodně pěstování v Čechách rozhodně nepomůže. Co když se mi zprcá venkovka a budu chtít jednorázově prodat dvacet semen za dvě stovky, abych rozšířil dál dobrou genetiku? A nebo co když si budu chtít rozšířit genofond a nějaká semínka poměnit? To se mi přeci nevyplatí posílat 80Kč navíc...
A pokud budu shánět nějakou věc, tak přeci také nebudu platit 80Kč za to, že ani nemám záruku, že se mi nikdo ozve. A myslím že dva darovací free thready tomu rozhodně nepomohou...
Svahadji
mě 150 kb na fotku teda bohatě stačí..

kapacita serveru by šla regulovat. Např:
- automatické mazání pm starších jak jeden rok
- smazání neaktivních threadů starších jak jeden rok (kromě síně slávy)
- smazání fotek z galerií neumístěných v aktivních threadech
toto lze nastavit automaticky (jednorázová práce)
dále pročištění témat od zbytečných, nic neříkajících, atd témat a příspěvků (mod activity)
Po těchto krocích by se vidělo kolik dalšího HDD je potřeba a zda vůbec. Pokud ano řešil bych to sbírkou na HDD a provoz serveru za který by bylo to členství v "klubu" při zachování součastného rozsahu služeb pro stávající registrované členy.

dále by byl dobrý veřejný report MOD aktivity - aby členové věděli na koho se obracet s dotazy a prosbami, jelikož činnost, či aktivita drtivé většiny modů je pro běžného uživatele nezaznamenatelná (invisible mod atd.)

Něco jak reklamní panel již existuje (nahoře na listě) avšak je využit jen roh. Nevidím problém využít celý tento řádek, který je již stejně tím jedním současným bannerem blokován. 4ili místo jednoho banneru by jich mohlo v řádku být 5-6 pro komerční inzerenty (živnostníky)
V sekci Zahradnický bazar by mohl být inzertní panel rozšířen pro stálé prodejce z řad členů (řezy, komponenty, semena, pomůcky, ... )

můj subjektivní názor je, že toto by mohlo být schůdné jak pro provozovatele, tak pro všechny členy.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Krupieer

Podle me tu tohlr neni potreba!!!!!!


....a co je tady podle tebe potřeba ? máš nejake navrhy nebo seš tady jen od toho abys kritizoval ..??

citace:
Původní příspěvek od ZeeGun
Též bych zkousnul více reklamních banerů, stím že nebudem nic platit a server se bude postupně vylepšovat..
Zee


...vice banneru , to NE!! je lepsi mit jeden banner vpravo nahore a exit page :) (ktera bude pro cleny zrusena tusim) a ne mit pres pul monitoru nesmyslne a rusici reklamy o nicem ....

citace:
Původní příspěvek od Hanyz
(nejenom) mě je trnem v oku zpoplatněné přispívání do zahradnického bazaru, ale žádat umožnění této funkce i pro nečleny klubu by asi bylo házením hrachu o zeď, protože mi něco říká, že je to primární příčinou vzniku těchto novot;)


Hanyz Registrován: Nov 2004

No , pokud vim tak Grower funguje jiz od roku 2000 , pokud si pamatuji tak za pristup se neplatilo tusim do roku 2004-5 kdy byli udelany placene registrace pres SMS , myslim ze Ty jsi nic neplatil , kdyztak me oprav ;) takze nevim co se divite ? ja jako MOD si nedelam narok na zadnej plat , nebo odmenu , ale HW a Administrace proste neco stoji a porad aby se na to skladali ti sami lide taky porad nejde a hlavne co je v cechach ZADARMO ?? Jo Grower je byl a bude :D

citace:
Původní příspěvek od Radoslav
Nemůžu než namítnout, že chtít po členech nějaký peníze je nápad hodně uhozenej. Pokud chcete vydělávat na provoz, tak to dělejte přes reklamu, nebo nějaký jiný aktivity. Inzeráty si platí taky pouze podnikatelé a osoby, které vkládají inzerát opakovaně, či s komerčními úmysly. Alespoň na solidních servrech. Tohle je pokus o vraždu tohoto servru. Nezbude tu nikdo jinej, než pár pitomců, kteří se budou chtít naučit pěstovat hulení, ale všichni ostatní se na to vyserou. Carlosi, zas tak moc pro mě neděláš, aby jsem ti každý tři měsíce poslal 80,-Kč.

Zkrátka, po internetu se pohybuju pouze v místech, kde se neplatí a pokud tady tomu má být jinak, tak já osobně tu pak nebudu.


Radoslav Registrován: Feb 2002

..schvalne sem vam tam dal vase registrace , kolik jsi toho Radoslave zaplatil ? NIC , kolikrat ses tady na neco dival a pomohlo ti to ? ZADARMO !! Nenakupoval jsi v bazaru nikdy nic ? zase bez poplatku , ten kdo bude chtit neco nutne prodat tak si klidne zaplati o tom nepochybuji nebo muzes jit do Annonce do rubriky zahrada , ta je taky "zadarmo" :D

citace:
Původní příspěvek od Radoslav


A ty jako ještě namáš žádnýho obchodního zástupce, který by ti sháněl právě takový klienty, kteří by ti platily za reklamu a inzerci? Komerční inzerce je přeci inzerce např. nějakého growshopu, který zrovna neprahne po drahým baneru, nebo např. když někdo prodává bazarový váhy a prodává je opakovaně, tak je zřejmý, že na tom vydělává, pak není nejmenší důvod, proč by jsi na tom taky neměl vydělat.

Prostě, pokud chceš rozvíjet tenhle server, tak není žádoucí omezovat přístup uživatelů. Vždyť ty lidi, co sem chodí, byť zadarmo, jsou tvůj největší kapitál. Čím víc lidí sem dostaneš, tím víc si budeš moci účtovat za reklamu. Myslíš, že někdo bude chtít inzerovat na nějakým uzavřeným serveru, jehož komunita bude mít sestupnou tendenci?



..ale jiste , carlos ma najmuto 8 obchodnich zastupcu kteri objizdej kraje a nabizeji drtice a trika Grower do kazde trafiky v ČR , :eek: OMFG . :)))))))

Nevim Radoslave , umis cist veci ktere ani nejsou napsane a nejen v tomhle vlaknu :eek: kde jsi četl ze budeme omezovat pristup uzivatelu ??? Tim ze zrusime placenou registraci , omezime pristup uzivatelu ??? Mel by sis nejdriv precist to co pises a zkontrolovat jestli odpovidas ve spravnem foru/vlaknu .

Prosim Vas vsechny zamyslete se nad tim , Grower tady funguje uz skoro 8let , s pro navstevniky nebo cleny jen minimalnimi nebo zadnymi naklady ( opravdu si nemyslim ze nekomu rozhodi rodinny rozpocet 80kc na 3mesice , to v tehle dobe opravdu nechapu, to jsou dva panaky vodky co vychlastam za 3 min, takhle z toho budu mit prospech 3mesice , jste opravdu takove socky?? )

Uz nekolik let zijem v postkomunisticke dobe , demokracie je nazev kterej se jaksi opotreboval ,drive bylo vsechno vsech a za nic se neplatilo , to uz ale 18let neplati ,takze to pochopte ze chceme hlavne zaplatit naklady na provoz serveru !!! Nikdo ale nikoho NENUTI a uz vubec ne Tebe . Grower club je sluzba pro ty co se chtej odlisit a zaroven prispet na provoz .

citace:
Původní příspěvek od Radoslav

Carlosi, zas tak moc pro mě neděláš, aby jsem ti každý tři měsíce poslal 80,-Kč.


Ne jiste ze neudelal pro Tebe nic , jen zalozil Grower.cz :eek: ....no comment ...

citace:
Původní příspěvek od The Chemical
Co když se mi zprcá venkovka a budu chtít jednorázově prodat dvacet semen za dvě stovky, abych rozšířil dál dobrou genetiku? A nebo co když si budu chtít rozšířit genofond a nějaká semínka poměnit? To se mi přeci nevyplatí posílat 80Kč navíc...
A pokud budu shánět nějakou věc, tak přeci také nebudu platit 80Kč za to, že ani nemám záruku, že se mi nikdo ozve. A myslím že dva darovací free thready tomu rozhodně nepomohou...



Kdybys mi prodal "nejakou zprcanou venkovku" za 200stovky a je se stim sral 3-4mesice venku a byla by z toho sracka tak bych byl fakt nadsenej :grrr:, spatnej priklad jsi uvedl , dale , kdyz neco budes schanet ,neni od toho nabidka ? Ty si jen vybers co chces a napises PMko autorovi a je to , slo hlavne o to zpoplatnit lidi kteri maj v bazaru inzerat neustale na prvni strance :p: darovaci a vymneny tread myslim bude docela v pohode jen se tomu budem muset venovat vice , domnivam se ze nabidka v bazaru prevysuje poptavku , tzn. ze bys měl sehnat cokoli aniž bys se musel registrovat ...

EDIT:Jeste bych chtel rict abyste si uvedomili kolik tady v Bazaru od roku 2000 probehlo transakci !! Většinou k spokojenosti vsech.

Tot snad nejake odpovedi ....uf :cool:



Zaverem jeste dotaz na carlose , jak zaplatim kdyz nemam mobil , fakt ho nemam , budes to nejak resit nebo si mam sehnat "kamose s mobilem :)"

Diky vsem Hlava
Mám dotaz, co z galerkami členů který jsou odstřánení a mají fotky v galerkách. Přepokladám že jich nebude málo ( jasné že normálni fotky/ growy se můžu v galerkách nechat ) , takže jsi myslím že vymazaním by se zase uvolnilo nejaký to místo na disku. Máme to promazávat ručne, nebo to udělá robot, který bude zmenšovat fotky?
pro príklad : http://grower.cz/forum/showthread.p...5392#post435392 ( příspěvek )---> http://grower.cz/home/viewer.php?userid=10433 ( jeho galerka )
MEDICINEMAN
citace:
Původní příspěvek od Hlava


slo hlavne o to zpoplatnit lidi kteri maj v bazaru inzerat neustale na prvni strance :p:


Hehe, no tak tech tolik zase neni a imho by se to melo resit individualne ADMINistraci pripadne MODeraci. Bazar je snad moderovane forum ne? 80Kc je sazba tak pro me,ja si za to obcas vyhodne koupim vetrak nebo hadicku, ne pro nekoho kdo hrne 200 klonu mesicne a spamuje do bazaru.
Hanyz
citace:
Původní příspěvek od Hlava
No , pokud vim tak Grower funguje jiz od roku 2000 , pokud si pamatuji tak za pristup se neplatilo tusim do roku 2004-5 kdy byli udelany placene registrace pres SMS , myslim ze Ty jsi nic neplatil , kdyztak me oprav takze nevim co se divite ? ja jako MOD si nedelam narok na zadnej plat , nebo odmenu , ale HW a Administrace proste neco stoji a porad aby se na to skladali ti sami lide taky porad nejde a hlavne co je v cechach ZADARMO ?? Jo Grower je byl a bude

Ano, neplatil jsem nic za registraci, což neznamená, že ode mne grower (carlos) neviděl ani korunu.

Hlavoune já nepsal nic o tom, že je nehoráznost za něco chtít peníze. Není těžké si spočítat počet nových registrací a nových inzerátů a pak na základě toho udělat ekonomické rozhodnutí doprovázené časovým omezením výhod (so far OK). Ale umístit zpoplatnění bazaru na konec za všechna ty pozlátka typu větší avatar, vlastní titul, označení člen klubu grower apod je jako ve smlouvě napsat něco malým písmem vespod;) Napsat na rovinu "Potřebujem z určitých/neurčitých důvodů zvýšit příjem groweru od dobrovolníků, kteří mimo jiné využijí grower pro inzerci a něco tak můžou prodat", tak ani neceknu;)
HNO
Automatická úprava velikosti fotek je super nápad, to tu fakt chybělo. Když nemusim fota zmenšovat tak mi nevadí limit 150kb. Tleskám. :punk:
farda
Me osobne zaujali pouze tyto novinky:
citace:
Původní příspěvek od carlos
KLUB GROWER FEATURE LIST:

* Zobrazení karmy u tématu a řazení témat dle karmy
* Prohlížení témat s fotografiemi v plné velikosti
* Zvednutý limit pro velikost fotografie na 300 Kb
* Automatický přístup skrz SSL po přihlášení



ovsem s tim zvednutim velikosti fotografie na 300Kb bych spis rek ze to je zachovani puvodni velikosti

jestli bych byl ochoten za to platit je otazka :rolleyes:
Svahadji
"* Prohlížení témat s fotografiemi v plné velikosti" - to znamená že se ukáže list threadu s plnou velikostí 150 kb místo náhledu?
Stoned_r41d3r
Ne, fotky budes mit v tematu v plne velikosti.
Aspon tak to chapu ja.
Scott
Stoned : Svaha to myslí přesně jako ty :)
The Chemical
citace:
Původní příspěvek od Hlava



Kdybys mi prodal "nejakou zprcanou venkovku" za 200stovky a je se stim sral 3-4mesice venku a byla by z toho sracka tak bych byl fakt nadsenej :grrr:, spatnej priklad jsi uvedl , dale , kdyz neco budes schanet ,neni od toho nabidka ? Ty si jen vybers co chces a napises PMko autorovi a je to , slo hlavne o to zpoplatnit lidi kteri maj v bazaru inzerat neustale na prvni strance :p: darovaci a vymneny tread myslim bude docela v pohode jen se tomu budem muset venovat vice , domnivam se ze nabidka v bazaru prevysuje poptavku , tzn. ze bys měl sehnat cokoli aniž bys se musel registrovat ...


Já jsem samozřejmě nemyslel jen tak nějakou "venkovku". Myslel jsem, když budu mít genetiku ze seedbanky za několik desítek eur, pěstovanou venku a náhodou nevychytám nějakýho samce...
V tom případě jsou dvě kila za dvacet semen myslím docela směšná cena. Pokud tu bude free thread s nabídkou, pak jsem z ticha. Ale ještě bych tedy přidal thread s poptávkou. Co když budu schánět něco konkrétního, speciálního a nikdo to nebude nabízet v threadu s nabídkou? Třeba když budu shánět semínka nějaké ethnobotanické rostliny. Přeci nebudu posílat 80kč za to, že ani nemám jistotu, že se někdo ozve(=za nic). Pokud by se toto vyřešilo nějakými volnými vlákny(které se ale musejí pravidelně promazávat pro udržení přehlednosti), pak mlčím a snahu o zpoplatnění inzerátů, zavánějících komercí, chápu ;)

S pozdravem The Chemical

EDIT: Pravopis :)
xpapousek
citace:
Původní příspěvek od Svahadji
- smazání neaktivních threadů starších jak jeden rok (kromě síně slávy)
- smazání fotek z galerií neumístěných v aktivních threadech
.


:eek: :confused:

S tim bych zasadne nesouhlasil. A abych jen...:

profil clena : -vsechny temata jim zalozene + jeden klik ke vsem prizpevkum clena

Veci avatary se mi nezamlouvaji, co je male to je hezke :)

Jinac by me zajimalo razeni temat podle karmy, to jako system vypocita z karmy prispivajicich? Neslo by udelat pro temata zvlastni karmu?

Dal by bylo super vice odkazu ve faq na temata, treba v receptari (prijde mi dost zastrceny, na to, ze tam jsou nejlepsi temata), nebo v pestovani. Tak zatim


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma