Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Pokročilé Techniky a Experimenty

 
Samozavlažování - Klikni zde pro originální téma
Selfik
Ahoj groweři, blíží se sezóna a já potřebuju rady. (spíše k samozavlažování) Pojedu prvním rokem na stromě a chci zabezpečit kytky do slunných dnů dostatkem vláhy, nechce se mi vyrábět vlhčící knoty ani jiné přídavné lahve. Tak mě napadl jednoduchý "vynález".
Příprava: Kýbl naplním ode dna do zhruba 5 - 7cm oblázky (kameny) 2x2 cm a zbytek nahoru dosypu hlínou s perlitem (sami tu směs znáte). No a přesně na hladině těch kamenů udělám po obvodu kýble direčky 0,5 cm průměr. Tudíž při dešti nebo mém zalévání většina vody steče mezi kameny, část z ní zůstane v hlíně. Tím pádem může kytka část svých kořenů zapustit mezi kameny a sosat vláhu. A zbytek se dírama vyleje aby kytce neshnily kořeny.
Co vy na to? Má s tím někdo zkušenost? Poraďte prosím.

+ obrázek k vysvětlení
Mr.MEN
No za vyzkoušení nic nedáš ale já bych se stejně docela bál že by mi od spodku začali uhnívat kořínky. Ale místo těch kamínků bych dal
Hydroton
. Řekl bych že je to risk, ale něco v tom je:D...
Selfik
Tak bych třeba místo 5 - 7 centimetrové vrstvy oblázků udělal 3 - 5 cm. To by mohlo zmenšit riziko hnití kořínků ne?
Mr.MEN
Jak jsem tak přemýšlel tak dejme tomu by to tam bylo tak je v celku jedno jakou vrstvu budeš mít. Protože ty kořínky tam stejně vlezou a voda tam bude, tak bych řekl že by to bylo jako kdybys neudělal odtokoví dírky v kelímku. Taky z největší pravděpodobností by ti začali uhnívat. Jen kdyby byla ta rostlina tak velká že by to třeba za den vycucla. Ale potom je to v celku zbytečné dělat:D.

Jedině by to potřebovalo zkusit, ale je to risky že z toho nic nebude.
Selfik
Tak je asi lepší udělat standartně díry ze spoda a holt jednou týdně jezdit zalívat. Jelikož flašky s vodou a jiná knotová média v kýbli strašně požerou prostor, který by mohla kytka využít. Osobně jsem rozhovorem s Mr.MENem došel k závěru, že samozavlažování potřebují kýble usazené někde v jižnějších oblastech ČR nebo kýble vysící na stromě, který je celý den pod ostrým slunečním světlem. A ani jedno z těchto možností můj kýbl nepozná.
Čekal jsem větší reakce a rady v tomto tématu. Přesto Mr.MEN K+.
Fires
Zdravim vsechny,
sem tu novy a tento rok bych chtel poprve zacit indoor. Bohuzel nejsem doma skoro 5 dni z tydne coz je dost spatne, tak jsem zacal vymyslet system samozavlazovani ( za co nejmene penez ), napadlo me toto reseni :
citace:
Miska s vysokym okrajem do ktere bude zavedena hadice z nadrzky polozene vys. Hadice bude tak 2cm nad dnem misky, a nadrzka bude hermeticky uzavrena. (Melo by to fungovat na systemu podtlaku v nadrzce).


Takze voda by mela byt v misce ve vysce 2 cm, v ni polozene derave kvetinacky. Nejsem moc skuseny tak bych chtel slyset vase nazory jestli by to mohlo fungovat.

http://www.fires.czweb.org/grow/nadoby.jpg

omluvte prosim kvalitu obrazku, byl delany narychlo v hodine ve skole.
dale omluvte prosim ze pisi bez diakritiky.
Rhino
http://grower.cz/pestovani/navody/hydroponie/9.html#26
Fires
Tohle je pekny, de mi ale o to ze bohuzel prave tohle by melo slouzit jen jako zavlaha kvetinacu s kytkama pestavanyma v zemine.. Hydro je pekny ale de o penize. Omlouvam se jestli sem neco prehledl ale nic podobne tomuhle sem nenasel.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Fires
Tohle je pekny, de mi ale o to ze bohuzel prave tohle by melo slouzit jen jako zavlaha kvetinacu s kytkama pestavanyma v zemine.. Hydro je pekny ale de o penize. Omlouvam se jestli sem neco prehledl ale nic podobne tomuhle sem nenasel.


U hydra jde hlavně o ph měřák.

Ad.ten systém - bude problém nastavit to tak,at všechnu vodu která tam nateče sežerou(respektive vsáknou do substrátu).Samo,že na napojit to na dig.spínačky a vychytat nastavení zálivky. Pokud tam té vody budeš mít víc a dlouho,tak to nebude moc košér.

Kokos mi u tohodle přijde lepší než hlína...

Fires
Zda se ze asi ste me spatne pochopili . Ma to fungovat tim systemem ze: hadicka povede pod vodni hladinu, tzn : zaplavi se miska, a kvetinace budou celou dobu dnem ve vode. ( jeste musim vychytat na spod kvetinace ne hlinu ale neco co dobre saje ale aby to neprechlastalo kytky. ) a jak mile kvetinace vycucaj vodu pod hadicku , vzduch se dostane do ni , vlitne do nadobky a v ni zmizi podtlak a voda vytece dokud se zase nezaplni miska nad hadicku. ( podobny system se pouziva na chov králiků a jiných zvířat do napajedel) . Voda tam bude vzdy tak na tyden a upravena.
Machoman
Jasny,už to chápu.

No prubnout to můžeš,ale bál bych se,že mi ty kořeny zhnijou.Kdyby se to párkrát za den vypustilo bylo by to lepší.Jednoznačně dát dolů velkou vrstvu keramzitu.

Ze začátku se stejně ruční zalívce neubráníš...
Fires
Jo no neco takovyho sem myslel keramzit na dno , a uvidime skusit to budu muset protoze sem 5 dni na intru a to by asi neklaplo bez nejakyho samozavlazovani . Pokud nekoho napada, jakej koliv dalsi upgrade , nebo lepsi reseni uvitam.

Co me jeste napadlo, tak poridit cerpadlo na fontanku , a napoustet treba jednou dene tu misku. To uz se dost podoba napoustecim stolum.
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Fires
Jo no neco takovyho sem myslel keramzit na dno , a uvidime skusit to budu muset protoze sem 5 dni na intru a to by asi neklaplo bez nejakyho samozavlazovani . Pokud nekoho napada, jakej koliv dalsi upgrade , nebo lepsi reseni uvitam.

Co me jeste napadlo, tak poridit cerpadlo na fontanku , a napoustet treba jednou dene tu misku. To uz se dost podoba napoustecim stolum.


Jo tak sem to původně myslel vtom prvním příspěvku.

Pokud by jsi udělal ještě nějakej svod zté napouštěcí misky(vany,bo co to je) a zredukoval to na minimální odtok...nebyl by problém stím,že kytky budou stát ve vode. Samo,že s touhle variantou pak potřebuješ 2 nádoby(roztok a odpad)
Fires
Myslis to tak ze : by se napustila ta miska , kytky by se nachlastaly a pomalu by ta voda sni vytekla do odpadu.. Takze by se vlastne nekolikrat dene zaplavili a nachlastali ??
Machoman
citace:
Původní příspěvek od Fires
Myslis to tak ze : by se napustila ta miska , kytky by se nachlastaly a pomalu by ta voda sni vytekla do odpadu.. Takze by se vlastne nekolikrat dene zaplavili a nachlastali ??


Přesně tak.
2barry2
cUSS GROWEI.prosim pomoc....rozmyslal som o samozavlazovacom systeme vonku kedze idem prec.
napadlo ma nieo a pokusil som sa to nakreslit.....ked z toho vydete tak budem rad no..:D
no a problem je v tom ze mam hnojiva od plagronu a tie robia usadeniny tak by som chcel poradit
ci by ste nevedeli o niecom,o nejakej vrtulke alebo o com co by tu vodu nejako mixovalo..
aspon avy tyzden to vyydrzalo....nemozem si dovolit vzduchovu pumpu lebo to mam out..tak pols poradte
a este by trebalo poriesit asi nieco s ph ze?tak poradte...dik
krast
kytky by venku měly vydržet bez tvého zalévání, pokuď tomu tak není, trochu smůla. já zalévám maximálně vodou s hnojkama jednou za jeden, dva týdny. to tvoje řešení mi připadá moc složité a vlastně i k ničemu
andree99
zdar 2barry2
nechci kecat ale mám za to že hnojiva od plagronu nejsou vhodné na to je po namíchání z vodou skladovat, usazenina se tam dělá proto že to dlouho stojí. výrobce doporučuje po namíchání ihned spotřebovat. být tebou tak se toho držím. jinak souhlas s krastem myslim že srážek je až až a tudíž ani vody není málo.


ps: jestli trváš na svém způsobu doporučil bych abys zvolil vhodnější hnojku :jerk:
2barry2
ale oni vydrzia ja len im xem dat cim viac hnojiva aby rastli ja som svoje kyti zalieval plagronom kazdy 2 den a rastli ako svine..len teraz to uz nieje mozne....a ppreto xem aby rastli lebo mam len 4 rastliny neskoro vysadene......
krast
hnojky jim nemusíš dávat každé dva dny. růst to tolik nezrychlí, spíše abys je zas nepřehnojil. hnojky nejsou všechno, ale jenom něco, čím rostlince vypomůžeš tzn. že bych se bez nich obešla. koukal sem se ti do galerky, rostlinky nemáš moc velké-takže ani hnojit nemusíš moc.

Základem je dobrá hlína, pak to roste mnohem lépe. Ale hlavně to chce sadit dřív....i když já nemám co řikat:-d
Hanizek
A máš aspoň vyzkoušené, že to funguje? Odsává ten knot i tehdy, když je hlína v jeho okolí mokrá?
Aahz
Na zavlažování (druhý rok na stromech, teď jsem zkusil nasadit i na zemi) používám Tropf Blumat kolíky - ty šlapou parádně (jen nesmí dojít roztok, protože pak vyschnou a musí se znovu "zkalibrovat") , jen s usazováním je to horší...
...ale používám hydroponický B'Cuzz, který se moc neusazuje a na stromě stejně jednou týdně doplňuji nádrž, takže to neřeším (původně jsem přemýšlel nad motorkem + vrtulkou + baterka a časovač nebo solární panel, popř čistě mechanicky pomocí větrníku) a na zemi nakonec nechávám čistou vodu a občas pohnojím bokem.
rastajohn
tady mala inspirace... http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=30859
2barry2
Cuss tak som si poriesil hnojivo ad AH bloom accelerator.
na fleku som len cez vikend cize iba v sobotu a v nedelu.
chcem sa opytat ze ak by som napr.v nedelu dolial do toho aspon 5 litrovejo sudu uz nariedene hnojivo cize by to pomaly zavlazovalo kyti cely tyzden ci by sa to nemohlo nejak prehnojit...+ v sobotu by som to zalial plagronom alga-bloom+gren sensation a postriekal repro forte.
do teraz som Plagronom som zalieval kazdy den a neuskodilo to,rastliny rastli ako z vody,ale teraz uz tak casto nejsom na fleku.tak chcem vediet ci to neuskodi pri hnojive od AH.dik
p.s:ja wem ze napisete ze chut pojde do pice ale mne ide skor o vynos...a nakonie dam poriadny flushing.
čest....já taky letos řešil u outu a taky vymýšlel...pomohl sem si 5l kanystrem,klasickou nemocniční kapačkou a brčkem...nevýhoda že časem voda zelená....ale po nastavení v největším horku vydrželo 5l vody cca 4-5 dní
2barry2
Vyzera to v pohode...mohol by si to blizsie popisat?dik
Aahz
COMATIK: Zelenání se zbavíš tím, že kanystr obalíš/olepíš neprůsvitným materiálem a použiješ neprůsvitnou hadičku (popř jinak zatemníš), ale spíš vidím nevýhodu v tom, že to zavlažuje pořád stejně (jak to nastavíš) bez ohledu na to, jestli je sucho nebo mokro (při/po dešti)
Tohle právě řeší ty zavlažovací kolíky (Tropf Blumat) což při ceně do 100Kč (bez poštovného a pokud si pořešíš hadičky, spojky, apod. jinak) není špatné...
4Aahz:
no z počátku sem si myslel že to fungovat nebude...ale jelikož průměr hadičky je totožný s průměrem brčka...no jak bych to popsal...prostě do brčka se "nakape" vodní sloupec a při spotřebě vody opět kape z kapačky dokud není plná...prostě v té "baňce" kapačky je sloupec vody a pokud si kytka nějákou vodu vezme, tak se začne plnit do stejné výšky....asi systém tlaku nebo podtlaku-tipuju:Dnevím jak bych to líp popsal a jestli mě rozumíte...ještě k tomu vychytáváku.Kanystr sem měl už ani nevím od čeho zadara a kapačky taky/znám jednu sestřičku ze špitálu:D/zbylo mě jich asi 10 ještě a vím že se to dá pořád vychytávat....holt na přístí out vychytám...
Aahz
@ COMATIK: jo tak to jo, to by ten kolík o moc lepší nebyl...já myslel, že máš jen přiškrcenou hadičku, která kape pořád...
Wik
Zdravíčko,
zrovna řeším problém se závlahou na jednom z mých políček. Je tam mírný svah (cca 5%) a v okolí nejsou takřka žádné stromy, pouze neobdělávaná louka s vysokou luční trávou. Mínulý rok jsem měl trochu problémy se suchem. Kytky mi na jednu dobu dosti zeschly a zbytečně se spozdilya,ale i tak toho bylo habaděj:-) Nemůžu k nim chodit často, pouze cca 1 x za měsíc (nechci riskovat že mě někdo uvidí). Proto chci vytvořit samozavlažovací systém, který v případě sucha zabezpečí kýtí alespoň na 14 dní - 3 týdny. V ostatních případech něco málo vody donesu. Jelikož tam je prostor na 9 rostlin a na druhem políčku asi na 3, musel jsem min. rok nosit velké množství vody; i tak toho bylo málo.

Na ploše cca 30 m2 mám rozmístěno 9 + 1 rostlin, viz obr. Díry jsou vykopané o objemu cca 10 x 50 litrů. Letos mám v plánu vykopat 2 koryta do kterých se bude směrovat voda z pole pomocí žlábků. Do koryta vykopané z hlíny umístím fólii, která zachytí vodu. Lochny s kytkama jsou od koryta vzdálené cca od 20cm po 100cm. Proto mám v plánu z koryta vyvést odpadní trubky(průměr cca 40mm) ke kytkám, aby se voda nevsákla do hlíny dříve než dojde ke kytkám. Přes tyto trubky protáhnu knotya pak docpu skelnou vatu nebo něčím co natáhne vlhkost ke kytkám a zároveň zamezil možnému podtlakovému nasátí vody z koryta v případě, když bodou plná.
Pozn. Knoty budou vést ode dna koryt až do středu díry pod sazeničky.

Nevím si rady, jaký sklon těch trubek bude vhodnější, zda se spádem či spíše od koryta nahoru. Zprvu jsem je chtěl dát směrem nahoru ke kytkám, ale pak jsem zvážil, že by byla vlhkost potřebná spíše níže u kořenů než na povrchu. Taky jsem se bál, že mi po vnitří straně potrubí bude voda stékat zpět do koryta, ikdyž to trochu eliminuje ta skelná vata uvnitř trubek. Nejspíš zvolím zlatou střední cestu a dám je vodorovně. V tom případě bych ovšem musel vyvést trubky s knotama alespoň 10 cm pod vrchem koryt.

Myslím, že budou mít koryta s žláby dostatečnou plochu na to aby zachytly dost vody po celou dobu pěstování.

Co na to říkáte? Pomožte mi to vyšperkovat, ať to není moc drahé a ani příliž časově náročné a je to hlavně funkční.

Původně jsem měl v plánu využít pouze jeden cca 50 litrový barel do kterého by pomocí žlábků stékala voda z pole. Uvnitř čerpadlo na 12V napojené na 2 hadice s vyvrtanými dírami v horní části nebo pomocí kapilár. Čerpadlo by bylo poháněné autobaterí, kterou mám doma navíc v zapojení s časovačem, který by spínal cca 1x za 3 dny. Tato varianta se mi ovšem zdála dosti složitá. Taky nemám spínač na 12V (musel bych ho zbastlit, otázka páru korun, ale bohužel nemám na to čas) a nejspíš ani dostatečně silné čerpadlo na 12V (možná by stačily 2 čerpadla od ostřikovače ze škodovky, to ale nemám odzkoušené).

Hodně zdaru
Spaiky69
No wiku, podľa mňa je to aj tak dosť zložité. Veľa vecí sa tam môže pokaziť. To je tak pokus na dvorek za domek, ktorý môžeš strážiť, resp. kalibrovať, ale takto, no. Ale keby ti to fungovalo, tak to by si mal teda stromy!
Čo by som ti kreatívne poradil. Napadlo ma, že namiesto tých trubiek a sklennej vaty (neviem či si niekedy so sklennou vatou robil, podľa toho že ju chceš použiť tak asi nie :D ) by si mohol použiť knôty obalené v čiernej fólii. Nezelenalo by sa ti to, voda by neunikala vôbec (čo sa o sklennej vate nedá povedať) a čo je hlavné, ušetril by si spústu peňez. Avšak tu by už bol problém nastavovať sklon. Ale podľa mňa na tomto veľmi nezáleží - hlavne aby nádrž nebola príliš vysoko, aby ti to spádom netieklo samovoľne!
Ale aj tak veľmi zložité, neviem si predstaviť ako tam budeš tú vodu zvážať, plus inštalácia takého systému, potom jeho viditeľnosť, veľa negatív to má. Ja na tvojom mieste, a to na ňom aj som (riešim obdobný samozavlaž. problém - nechodím polievať vôbec), tak by som zvolil kombináciu netkanej textílie , ktorú rozprestrieš pod rastliny, a mulčovacej vrstvy, ktorá môže byť z natrhanej okolitej trávy! Vezmi si, ak na tú textilku natrháš tak 10 čísel udupanej trávy, tak ti to udrží vlahu pod rastlinou aj cez tú najväčšiu letnú horúčavu. Avšak nie navždy. Všetko má svoje plus aj mínus. No tak zváž ;)

PS: inač nápad veľmi dobrý :bravo:
Wik
citace:
Původní příspěvek od Spaiky69
No wiku, podľa mňa je to aj tak dosť zložité. Veľa vecí sa tam môže pokaziť. To je tak pokus na dvorek za domek, ktorý môžeš strážiť, resp. kalibrovať, ale takto, no. Ale keby ti to fungovalo, tak to by si mal teda stromy!
Čo by som ti kreatívne poradil. Napadlo ma, že namiesto tých trubiek a sklennej vaty (neviem či si niekedy so sklennou vatou robil, podľa toho že ju chceš použiť tak asi nie :D ) by si mohol použiť knôty obalené v čiernej fólii. Nezelenalo by sa ti to, voda by neunikala vôbec (čo sa o sklennej vate nedá povedať) a čo je hlavné, ušetril by si spústu peňez. Avšak tu by už bol problém nastavovať sklon. Ale podľa mňa na tomto veľmi nezáleží - hlavne aby nádrž nebola príliš vysoko, aby ti to spádom netieklo samovoľne!
Ale aj tak veľmi zložité, neviem si predstaviť ako tam budeš tú vodu zvážať, plus inštalácia takého systému, potom jeho viditeľnosť, veľa negatív to má. Ja na tvojom mieste, a to na ňom aj som (riešim obdobný samozavlaž. problém - nechodím polievať vôbec), tak by som zvolil kombináciu netkanej textílie , ktorú rozprestrieš pod rastliny, a mulčovacej vrstvy, ktorá môže byť z natrhanej okolitej trávy! Vezmi si, ak na tú textilku natrháš tak 10 čísel udupanej trávy, tak ti to udrží vlahu pod rastlinou aj cez tú najväčšiu letnú horúčavu. Avšak nie navždy. Všetko má svoje plus aj mínus. No tak zváž ;)

PS: inač nápad veľmi dobrý :bravo:


Hoja Spaiky,
dík za názor. se skelnou vatou jsem už robil vícekrát, mám doma takovou starší, která se rozpadá, což by šlo do těch trubek nacpat, taky by měla tahat vodu, nicméně tvůj nápad je asi lepší;) prostě ten knot obalím ve fólii a povedu vodorovně nebo mírně nahoru ke kytkám a zahážu hlínou. Všechno bude smaozřejmě pod úrovní půdy, a koryta budou zakrytá pletivem a třeba mulčovací tkaninou s mulčí, tak aby to nešlo vidět. Voda tam bude stékat z pole a nebo přímo za deště. Tím pádem bych nanesl při instalaci dejme tomu 30l. Koryta budou vytvořena pomocí hrubé folie, takže nic velkého a těžkého kromě vody a hnoje nebudu muset tahat;) O té mulčovací fólii jsem pozapoměl napsat. Asi jí pokryju celou plochu nebo jen pásy přes střed rostlin. Suchých rostlin a trávy je kolem dost, takže s mulčí nebude problém. Jo a aby jste si nemysleli, že by si nějaké zvědavé zvířátko mohlo zlomit nožku v korytech s pletivem, tak vás můžu ujistit, že kolem políčka mám natáhlý plota nikdo se tam jen tak lehce nedostane.

Možná by opravdu stačila ta mulčovací tkanina s nějakou vrstvou suché trávy a nic víc, ale když už jsem se do toho pustil a přemýšlel nad tím, chci to vyzkoušet. V případě, kdyby ty knoty nefungovaly, využiju alespoň zásobárnu vody v korytech a nebudu už potom muset nosit vodu s sebou. anebo bych prostě lehce propíchal koryta v bocích a postupně by to zavlažovalo okolní plochu. No léto je před náma, takže bude nad čím dumat. V květnu se mi snad podaří složit státnice na výšce a budu mít konečně volno, teda pokud stihnu dopsat diplomku;) Tak držte palice :D ...

PS. zrovna mi dorazily řezy na letošní sezonu: Papaya, Euforie, Budha a Jack Horror x Skunk no.1.

PS2: for Spaiky: málo kdy si připouštím, že je něco moc složité a pokud to má smysl, tak do toho většinou jdu, ovšem až po zvážení variant jednodušších při podobné účinnosti.
Zmerčenej Klon
Zkoušel tohle zavlažování někdo ??? nějaký postřehy ? nebo plusy mínusy ?
chuck53
Selfik:

Letos jedu poprvé stromy a zatím to tak řeším..Teda stejně jako ty. Na dno kýble od 10kg barvy sem dal asi 3-7cm vrtstvu křemenů ( tak 1-3cm velké) a na to klasicky hlínu. Hydrotonu nemám tolik a na velký pytel nejsou prachy.

Každopádně takovéto uložení substrátu s drenáží používám už roky ve žlutých kýblech pro rajčata a nikdy si nestěžovali. Jsou na jižní straně a pere na ně od rána do večera.

A ještě by mě lákalo zkusit hydrogel, který se míchá do substrátu a dokáže zadržet snad 10x více vody než sám váží..Ale ta CENA !

( http://www.gadar.cz/zibis/eshop/4-1...IVANI-700-GRAMU )

Mějte se a snad to bude fungovat, jinak jsem v řiti:)
Black Up
https://www.growgarden.cz/system-1-...aci-system.html

Čaute,
chtěl bych slyšet nějaké názory o tomhle systemu, než ho vubec koupím.
Growing mě baví už pár let, ale ted nastal životní změna, a to že už skříně už nebudu každej den. Takže vybírám nějakej system kterej pár dní pojede sám.

Nejlepší asi bude, když se nějak shrnou výhody s nevýhodama. Samozřejmě někdo, kdo už tenhle system odzkoušel bude přesně vědět, a ti co ne, tak jen mužou řečnit - tím lepe., chtěl bych to nějak rozvést ze všech možných směru.

1.) Jako první otázka mi nedá se zeptat, jak se to asi bude řešit, když už budu mít nějaký řízky. Když ta voda bude jen na spodku květináče, tak jak se ta voda dostane až do vrchní části, kde zrovna řízky budou potřebovat mít vodu ?

2.) Ikdyž potom budem květináč prorostlej, tak stejně ta voda zas bude na spodku, pochybuju že ty kořeny vytáhnout vodu i přes suché místa na uplnem vrchu pudy...


to je asi zatím vše co mě u tohohle systemu zaráží... předem dík za nějaké odpovědi. čáo
Hlava
http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=39468

Je to klasika napustit vypustit , voda se naplnuje 20cm ode dna nádoby , odpověd na obě otázky , čau Hlava
Black Up
asi si chtěl napsat 20 mm ne ? 20 cm by se musel naplnit uplně ten květináč, a to by byl zas trochu překot.
takže tim chceš říct že když třeba do kokosu picnu řizek pustim tenhle system, tak vrchni část kde bude zrovna řízek nebudu muset zalivat a voda tam vystoupá sama ?
Hlava
Aha tak to neni napustit vypustit , dole jen 20mm vody , no tak to ti poradim at napišes tem borcum do shopu co to prodavaj jak se to děla , tenhle sys neznam kde sedej kvetniky ve vodě fuj , spletl sem si to s timhle , http://www.hydroponics.net/items/details/multiflow.asp kterej funguje jak sem popsal , čau Hlava
Black Up
ok, pochopil sem že to je v hajzlu :D ... jaký system by si mi doporučil sestavit ?
Hlava
citace:
Původní příspěvek od Hlava
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=39468


a http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=64712
kami27
Hoj kolegáčci, je vidět že už tu dlouho nikdo nebyl tak to možná změníme. Jedu už nějakou dobu v hlíně celkem se mi daří, ale chťel bych testnout něco v hydru. Sem dost omezen prostorem tak hledám nějakou rozumnou volbu. Kit home box 100x100x200 pod 600w hps celé to mám schované v místnosti 110x150 v paneláku.

Začal sem se zajimat o ten autopot, sice to Hlava to shodil aniž by si zjistil co to přesně je. Jinak před tebou smekám Hlava seš fakt guru v pěstu. Díval sem se i na ten multiflow, taky pěkný, až na ty čerpadla a velký zasobník na vodu. Cenu bych neřešil horší ten hluk a ten zásobník (prostor) Jiné systémy jsou vysoké.

Co se týče autopot pro mě vyhovující, nenašel sem zatím nikoho co by to testoval tak asi budu " první " a teď k tomu

Je to systém, který využívá zemské gravitace k zavlažování a to hlavní, voda zteče do těch květináčů do nějaké té hladiny 20 mm a pak se tam uzavře ventil, který se otevře, až to kytky všechno vypijí, suché a mokré cykly. Směsy se mají používat 50% kokosové vlákno 50% perlit nebo keramzit, směs 50% zemina 50% keramzit nebo perlit nebo směs 50% minerálních vláken a 50% keramzitu. Nemají se tam usazovat hnojky ani měnit pH a Ec, páč voda se zpátky nevrací do nádrže. Bez údržbový systém na principu samozavlažovacích truhlíku se zásobníkem různých objemů. Dále systém kde si můžeme upravovat počet květináčů podle potřeby. Celé to má pracovat bez proudu, časovačů a hluku. Voda do květináčů protíká přes 6 mm hadičky, truhlíky se vzlínavostí vody pomalu naplňují, až po dobu kdy se na dně truhlíku zvedne voda do těch 20 mm. Zásobník s roztokem má být ve vížce min. 15 cm nad těma ventily a truhlíky mají být ve vodorovné poloze. Dá se dokoupit i vzduchovací klobouček, který se napojuje na vzduchovací čerpadlo.

odkazy na youtube http://www.youtube.com/watch?v=gKEhnGyDLXk

Má tady někdo zkušenosti s tímto systémem?
Rady a tipy by mě pomohly, dík
honzacek
Pojedu teď taky autopot +airDome. Líbí se mi jednoduchost toho systému. Víc o pěstu

TADY

Sám se na to zvědav.

H.
Meccman
ty autopoty nejsou vubec špatná věc za dobrej peníz. funguje to na pryncipu samospádu (barel víše než kvetníky) v květníku je malinká "pumpička" a když kytky vodu vypijí automaticky se doplni.Jak psal Hlava je tam cca 20mm vysoká hladina. nejlepší to máš se kouknout na květníky osobně. Pokuď máš kačky určitě kup Multiflow ! :)) peace
hardiron
pokud bych delal nejaky automat, tak asi drip s odvodem do odpadu, system sog, jednoduche efektivni.
jatro
zavlazovaci koliky (cca 70kc 1ks) - Na stromě 09 - zavlažování Tropf Blumat

Znamej pouzival toto, neni to on, ale mel stejny sytem ;)
Podobnych prispevku je tu vic ;)

Jahudka! - Zavlažovací systém
GrowLight
Cuzz all, mam takovy lehky dilema s tim kdyz odjedu na delsi dobu mimo dosah kytek jak se mi k nim dostane voda?Zas tak casto nebo na tak dlouho nejezdim spis vyjimecne a proto bych potreboval poradit jak zalevat?Jestli s tim ma nekdo zkusenosti tak prosim piste:)

btw nikoho do toho nechci michat uz kvuli principu a taky aby mi to neprelil...
Owery
Zdravím,
záleží jestli pěstuješ doma nebo venku. Já mám rostliny v obyčejných květináčích s podložkou, a když někam jedu na delší dobu, květinu zaliji a zcela naplním tu podložku dole. Není to úplně ideální, ale když nemáš jinou možnost, je to nejlepší :-)
josip222
2 minúty hľadania :smash:
http://grower.cz/forum/showthread.p...vla%9Eov%E1n%ED
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=60515
GrowLight
citace:
Původní příspěvek od Owery
Zdravím,
záleží jestli pěstuješ doma nebo venku. Já mám rostliny v obyčejných květináčích s podložkou, a když někam jedu na delší dobu, květinu zaliji a zcela naplním tu podložku dole. Není to úplně ideální, ale když nemáš jinou možnost, je to nejlepší :-)


Dekuji asi nejlepsi co jde v danych moznostech udelat:-)
photon
citace:
Původní příspěvek od GrowLight
Cuzz all, mam takovy lehky dilema s tim kdyz odjedu na delsi dobu mimo dosah kytek jak se mi k nim dostane voda?


zdarec, v bazaru nabizim uplne nove nepouzite zavlahove automaty hozelock, sam mam jeden v provozu, koupil jsem kdysi 3, jeden na mlzeni, a dva na ruzne zalivky.., ale nikdy jsem to nezprovoznil, za jeden chci litr, ale pokud vezmes oby, dam slevu.. jsou digitalni, jednoduche ovladani a alkalicka baterie vydrzi min. rok.. i kdyz vypnou proud, kyti neuschnou..
vice http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=70184
photon
Kubajs9
Zdar mam stan 150x300 a chtel bych ram zavlazovaci system poradi nekdo jak na to
krobak
Skúšal si použiť vyhľadávanie? Nedávno bol navrhnutý tento thread do siene slávy. Určite stojí za pozornosť.

Zbytočne zakladáš vlákno o niečom na čo stačí chvíľa trpezlivosti pri hľadaní. Peace.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma