Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: [1] 2 
Jak na Rockwool ?? Tipy a triky .. - Klikni zde pro originální téma
ganjik
Cetl jsem jiz nekolik prispevku hledajicich pomoc pri shaneni rockwoolu. Rozhodne ho nekupujte v growshopech - maji dost predrazene ceny.

Nejlepe kupovat primo u vyrobce: fa Bomat, Novy Bydzov.

Kontakt na ne mam doma, takze to nekdy doplnim, nebo kdo chce, tak PM.


http://www.bomat.cz/
dexmon
rokwol prodawaj w kazdejch stavebninach a tuhle sem ho zahlid i w baumaxu...;)



MODedit : Nepouživejte stavební rockwool !!!!!Hlava





,
WiB
rockwool v growshopu stojí:

rohož................160kč
5cm krychle.......4Kč
10cm krychle.....16kč

Nevím jestli těch 5cm a 10cm je přesně, ale zhruba je to tak.
Nemám tušení, kolik stojí rockwool normálně, napište to prosím někdo...díkec!
ganjik
Koupil jsem 10 rohozi : 1000 x 100 x 125 (mm) a stalo me to neco kolem 700. Takze asi takhle. Jinak presne ceny i ostatnich rohozi mohu dodat posleze.
majklovec
Já koupil 1m x 1,5m cca 4cm tlustý za 25 kaček.
cross
Ja koupil u nas v kvetinarstvi kostku tak 20*12*10 za 25,- Kdyz vidim ty ceny co tu pisete...
ganjik

Tak konečně jsem se dostal k tomu kontaktu na RW.

fa Bomat (pan Halda)
ČSA 134, 504 01 Nový Bydžov
Tel: 0448/521601

Ceny (bez DPH a dopravy (poštovného))

Desky: 500 x 1000 x 100 mm, cena 170,-/m2

Matrace: 100 x 100 x 1000 - 28,-
125 x 100 x 1000 - 33,-
150 x 100 x 1000 - 38,-
200 x 100 x 1000 - 48,-
500 x 100 x 1000 - 98,-
Muf
Zrovna se rozhoduju, jestli ho mám koupit z hydroponieplus...

Nemoch by tu někdo napsat, jestli použil ten levnej ze stavebnin a jak to dopadlo?
majklovec
Já ho používám a všechno v poho, řízky rostou.

Ale má tuším menší nasákavost.
Muf
no to je super. aspoň ušetřím.

Někdo někde psal o orientaci vláken. Mám se tím zabývat?
ganjik
A proč chceš kupovat "levnej ze stavebnin"? Tenhle ti připadne drahej? Prodávají to přímo jako PĚSTEBNÍ matrace, takže si myslím, že bude o něco lepší než ze stavebnin a určite není nijak moc dražší.

Jo a ten z hydroponieplus je určitě dražší (a stejnej).
swam
zdar groweri
ja mám jeden dotaz- je rockwool jedno a to isté ako minerálna vata ktorá sa používa ako tepelná izolácia?díky
dexmon
jo, je to tosamy
Matew
Nazdarek,
chtel bych se zeptat kde jinde nez v growshopech se da v praze sehnat rockwool, nejlepe ten pestebni..?
V pripade stavebniho rockwoolu by me zajimalo jake s nim mate kdo zkusenosti, jakym zpusobem ho "drtite" a jake k tomu pouzivate "naradi"?
Jaky presne konkretni druh stavebniho RW je nejlepsi (tj. jakej mam rict ze presne druh chci az si ho pudu nekam koupit..)?
Mate nekdo zkusenosti s RW od firmy Bomat?
Jedna se mi o substrat, nikoliv o RW kostky.

Diky moc za rady!


http://web.telecom.cz/bomat/
nobody4
Takže Bomat je f pohodě, jinak žádnej substrát neprodávaj. Nebo alespoň veřejně nenabízej. A jestli myslíš ty matrace, je to vpodstatě ten samej matroš akorát v igelitu. Přímo připravený pro hydrotruhlík. N4


MODedit , no nemaj substrát ale drť z RW , požíva se to jako medium , Hlava





Schinus
Kde prodavaj ty Bomaty??? (v Obi, Baumaxu...?)
Matew
2 NoBody4:

Jo myslim ty matrace, myslis ze by se daly nejak "rozrezat na kousky" a smichat neromalne s AGLOPERLITEM v pomeru (2/3 RW a 1/3 AGLOPERLIT) a pouzit to neco jakoby drcenej RW s growshopu?
Spocital jsem si ze bych v growshopu dal za ten RW + AGLOPERLIT vyšel asi na 5000 a tak bych hledal nejakou levnější alternativu a myslim, že ty matrace by mohly vyjít fakt levně..

Co si myslíš na to koupit normálně ten RW ve stavebninách a rozdrtit ten? Jde mi o to nejlevnější řešení!!

Fakt díky moc za radu!

2 Bohour:

Nemyslel jsem RW kostky, ale dik..
nobody4
myslim, že je tam potom ten perlit zbytečnej, nehledě na to, že by ty kytky v tom asi moc nedrželi(vyvraceli se). Myslim, Ten RW je f pohodě tak jak je f celku a není potřeba vymejšlet fíky. Nehledě na to, že by to ten perlit taky prodražil. Jo perlit je taky stavební a agroperlit rozhodně použij agro. Sice jsme dřív používali i stavební, ale ten tolik nesaje a vlivem statické el. se lepí jak polystyrén (to je průda).
Jinak když dáš hledání už jsem o tom tady psal, ten stavební RW je na kosočtverec. Možná se z té široké škály nabízených přecijen dá vybrat hodně podobný (hustotou a nasákavostí), ale ještě jsem na takovej nenarazil. Zkoušel jsem několik druhů, ale nikdy to nebylo ono. Potom jsem o5 objednal pěstební rohože a nemůžu si stěžovat.
Závěr pokud to chceš na hydro (drip apod.) objednej ty matrace v igelitu (nebo kokosový). Pokud ti jde jen o řízky neřeš to už vůbec, to kilčo za kostičky z growsopu tě nesloží. Měj se N4
Mishutca
Agroperlit je za par šupů ale me se vzdycky skoro vsechen vyplavil nad substrat - asi spatnej mix
nobody4
Pokud máš Agroperlit levně tak f poho. Neni to vyplavování tim, že leješ vodu velkým proudem? Když jsem zaléval z petlahví bez hadičky taky se mi to stávalo. Teď už je to Ok.
Nebo zkus dát jako vrchní vrstvu třeba keramzit. Měl by vyplavování taky trochu zabránit.

2 Matew: asi to vyznělo divně, ale tim "Jo perlit je taky stavební a agroperlit rozhodně použij agro. " bylo myšleno pokud už bys ho používal (na substrát ne na tu tvoji kombinejšn ta je podle mně zbytečná)
Matew
Fakt dik za radu! Ještě to musim celý zvážit, chceme s kamošema udělat 2x 600W pěstírnu u jeho babičky na půdě a nemáme skoro zadny cashe.. Já momentálně pěstuji pod 250W v substrátu drcenej RW (z g-shopu) + agroperlit (2/3 RW + 1/3 AGROPERLIT) a jsem s tim celkem spokojenej..
Co bys teda doporučoval, když vezmeš v potaz absolutní minimum nákladů, hydroponický pěstování (normálně pasivní – budu zalejvat konvičkou..).. Nechci stavět DRIP, prostě normálně květináče se substrátem..
Možná díky financím pojedeme ze začátku v hlíně, ale do toho se mi moc nechce.. Jakej máš v případě hlíny názor na hnojení hnojivem od AH (v polovicni konentraci nez na hydro. ). Myslíš, že by se dal teda ten RW od Bomat dal nějak použít např. do TEKU květináčů z g-shopu..
Fakt dík a promiň za moje zmatený dotazy.. !

Mishutca
No agroperlit sem kupoval do 20,- Kč ten keramzit je ruzny velikosti a to ze se to vyplavovalo bylo asi spatnym pudnim mixem a tim zalejvanim
nobody4
4 matew: Musim říct, že ty matrace by do těch truhlíků (TEKU) by měli pasovat, ale nejjednodušší když se jukneš na jejich stránky a změříš si ty Teku truhlíky (pokud jsi ovšem nemyslel opravdu květináče tam by jsi ty matrace nenacpal). Jinak myslim, že je to dost v pohodě, ale nevim za jak dlouho ti to vyschne. Aby jsi to stíhal v pohodě zalejvat růčo. Když neplánuješ drip.
Co se hlíny týče podle mně je v pohodě, taky ji používám. 1/3 kokos 1/3 zahradnickej substrát 1/3 perlit + trochen biohumusu (málo a důkladně promíchat!!!!) Pokud ji budeš kupovat (AGRO s.r.o.), rozhodně ji vypeč. Oni na to serou a tim v hlíně zůstávají vajíčka třásněnek a ty tě pak budou trápit jaxvině. Jinak v pohodě používám AH (1/2 koncentrace v růstu trochen víc grow místo růst stimulátoru) na květ potom + BcuzZ kětovej stimulátor a na závěr PK 13+14. Roztok po naředění Ph 5,8 Ec 0,8 no čajíček :D
Jo ještě dotaz, v tom dreným RW se ti to nevyvrací????

4 misutka: ten perlit jo přesně stál 23,- Kč za 3l tzn. pokud máš 8 desetilitrovejch květináčů je to je 9 pytlů při výše uvedeném poměru substrátu. Což tak či tak vychází na 207,- Kč jenom za perlit. Co se toho vyplavování týče, ono něco málo se toho perlitu stejně vyplaví, ale je to zanedbatelný, to už bych neřešil. Až příště přijedeš tak to uvidíš.
Matew
Nazdárek N4!
Fakt nejvíc dík moc za rady! Myslel jsem ty teku kvetináče, asi to udělám tak, že koupim od bomatu ty matrace, nařežuje a smíchám stim AGROPERLITem. Plus použiji hlinný substrát dle tvého doporučení. Udělám to půl na půl a schválně porovnám výsledky.
Máš nějaký vychytaný místečko, kde by se dal pořídit levnej kokos?
Co se týče toho drenýho RW se mi to vzhledem k tomu, jaxem psal výše, že to mám v květináčích, tak se mi to, of course, nevyvrací..
Jinak agroperlit hodlám koupit ve stavebninách, na který jsem tu našel nikde link, takže si myslím, že to všechno vyjde prakticky za pakatel..
Fakt díky nejvíc za rady, fakt dík! Měj se!
Kvetak
Matew
Hele ten agroperlit ve stavebninách mít nebudou, má o hodně větší hrubost 2-5mm zrno, ve stavebninách budou mít jen takovej prach, né že by to s nim nešlo, pěstil sem v něm taky, ale řek bych, že s tim agro to bylo víc provzdušněný, ze stavebnin je dobrej na kaktusy.
nobody4
už jsem to tu psal, ten stavební je horší, leč použít se dá, ale jak píše Květoň agroperlit je lepší.
Co se těch matrací týče, myslim, že drtit je je škoda, to už je lepší je nechat válet jen tak na pěstebním stole. (trochu stůl nahneš, aby přebytečná voda stékala tam kam chceš). Myslim, že když zavoláš do firmy a zeptáš se jestli tam nemají RW odpad, možná se na drti domluvíš za cool price. Je to nápad, ale za skoušku stojí.
Jinak kokos: používám lisovaný kostky jenž prodávaj pod obchodním názvem LIGNOCEL z jedný brikety po rozpuštění vznikne kolem 8-9l . Cena kolem 25Kč. Maj je skoro v každým květinářství. (Obi, Hornbach, Globus apod.)
Mishutca
N4 da'j se sehnat i mensi? 9l je moc na mi kvetinacky ubohy.
Matew
Samozrejme, ze myslim AGROPERLIT!
Maj ho napr. na http://www.stavebniny-skopek.cz/
Jinak s tim RW odpadem to je fakt dobrej napad!
Diky!
ADA
Jsem začátečník a tak se ptám vás , poslouží mi tahle věčička k něčemu ?


Kamenná vata(rockwool) je stabilně pórovitá plsť, avšak na rozdíl od skelné vaty je vyrobena z minerálních vláken. Po nasáknutí vodou neslehne. Je především používana jako náplň do hydroponických nádob


ADA
hYp3r
Hele...narovinu???
:rejp:
Proc kua neprohledas grower????? :confused:
Zatim na vsechno na co jsi se ptal tak tady odpoved je!
ADA
Fajn brouzdani na netu a čtení , je fajn , ale místo toho abyste mi stručně odpověděli tak mě jenom odkazujete na HLEDENI a HLEDANI nic jinyho ........
Mr.Proper
Strucne odpovidam na otazku, zda ti ta vecicka (Rockwool) k necemu poslouzi:
ano, k pestovani rostlin.
Prdnes do toho rizek, budes dbat o dostatecny prisun zivin, dostatek svetla, ventilace, spravne zastrihnes nebo pouzijes SCRoG, budes hlidat pH a EC, pak sklidis, susis a uzivas.

Staci? Asi ne, ja vim. Tak hledej dal.

Anebo je to taky dobry jako stavebni izolacni material.
ADA
Tak dik :(
hYp3r
Hele ADO koukni se na to psychologicky...pokladas otazky ve spatnou dobu...
hYp3r
mno problem je v tom, ze si malokdo z novych prirustku projde FAQ
ADA
Prošel jsem si ho a myslim , že dost dukladně , ale moc jsem nepochytil tak jsem myslel , že kdyz se zeptam radi odpovite , ale asi to tak neni , ty věci na webu jsou mam je hledat 20 min tak to napíšu a nějakej ochotnej člověk mi odpoví , taky bych odpovídal kdybych tomu rozuměl , věc názoru .....
Mr.Proper
20 minut?!?!
Hele ADo, nechci ti do toho nak kecat, ale jestli je ti 20 minut hledani hodne tak se do growingu radeji nepoustej!
Ja jsem ze zacatku svyho pobytu na Groweru travil tak 1 - 2 hodiny denne po dobu asi 2 mesicu. Pak jsem se teprve ptal...
Neber to jako prudu od sluzebne starsich spolugroweru, ale to neustale pripominani "nejdrive hledej, cti faq a pak se ptej" ma veliky smysl.
O zabraneni zneprehledneni uz byla rec, ale ma to i dobry edukativni efekt - vis, kolik se naucis a uvizne ti v palici znalosti, kdyz je poctive vyhledavas a tridis si je?
At zije University of Growing!
A tobe hodne stesti v oboru, ktery jsi si vybral.
A neboj - my, hodni spoluzaci te propadnout nenechame :)
Womitor
2 ADA: nemam dodat, kazdy ti vysvetluje to iste, dokonca aj E_D z grower teamu a ty si furt nedas poradit.?nechapem...
jednoznacne maju pravdu!
kmotr
tak tohle by mne taky hodne zajimalo, ne ze bych kytim nechtel doprat cas, ale zase sahat na ne, kdyz zcerstva vyklicily taky neni IMO v poradku. takhle bych dal kostku v kvetniku do bublaku a v pravy cas pustil ohnostroj...
ADA
Fajn , dobrý chápu Mr. Proper mi to vysvětlil dostatečně :)
ooPs
No ja ted daval tri seminka do rockwoolu, a asi pet do pisku, zavrel to do skrine, jednou za den tam nalil trochu vody, podminky spis spatny nez dobry, vlhkost nemerena... z rockwoolu se chytly dve(to jde), z pisku jedno (ubohy.. musim poznamenat ze to byl pisek jen tak z piskoviste..dost tezkej a nesterilizovanej). Byl to jen takovej pokus, pestovat z toho nic nebudu.. vydedukoval jsem z toho, ze v rockwoolu to jde celkem dobre, proste jsem tam jen frknul seminko spickou nahoru, postavil to do krabicky od salatu(pruhlednej plast), druhou stejnou prikryl,jednou za den az dva tam nalil vodu... klidne tak aby to v ni stalo.A svitil 16/8 flora-GLO. Ta stojici voda... dlohodobe az vylezou korinky to dobry neni(plisne), ale nez to vyklici, kyti to nevadi. Pokud se pletu a mate nekdo jiny zkusenosti, rad se necham opravit.. jsem zacatecnik a nestydim se za to :)
zabias
> ADA - asi jsi nepochopil ze se mluvi o hledani prispevku v groweru.
( ta hlaska " ty věci na webu jsou mam je hledat 20 min" tomu napovida)
.. je fakt ze navigace na groweru neni uplne nejlepsi, nez jsem si vsimnul malyho cudliku "hledani", taky mi to nejakou chvili trvalo :) .. navic neni moc vychytany, obvykle to co hledam nenajdu. a hlavne - ve forech casto odpovidaj lidi ktery tomu absolutne nerozumej (napr. tuhle mi jeden zasvecenec tvrdil, ze kytky mi chcipou, protoze je mam v rustu UZ 3 mesice, ze tak dlouho kytka rust nevydrzi, tak chcipne ... hmm), casto clovek narazi na naprosto protichudny informace (napr. o teplotach pro pestovani, vlhkosti i ph a dalsich hodne zasadnich vecech), takze relevance a pouzitelnost informaci je mnohdy pochybna..
ooPs
slik: diky brachu, mohlo me to napadnout :(
zkusim zopakovat pokus rockwool VS pisek bez toho sviceni a se sterilizaci pisku... a napisu sem co bylo uspesnejsi.
včelař
proc to delat jednoduse kdyz to jde slozite.. proc mas seminka na nakliceni v rockwoolu?
Schinus
A proc je potrebujes dostat do rockwoolu? kuli hydru? staci je normalne naklicit na ubrousku(popripade podle tve zvyklosti) potom dat do hliny a potom z hliny presadit do hydra ale muzes i nakliceny seminko dat rovnou do keramzitu v kosicku....
Schinus
Ja teda myslim ze je pitomost dat naklicit do rockwoolu a pak to prdnout do hliny to to dej normalne nakliceny do hliny a hle kyticka :jumper:
AwS
Pitomost to rozhodne neni
Prave, ze to je nejjednodussi zpusob jak nechat vyklicit pro hydro
Kdyz jim zajistis optimalni vlhkost, tak ti vyklici uplne vsude a je zbytecne to nechavat klicit v ubrouscich, pak se s tim patlat, presazovat, poskozovat korinky...tot muj nazor
Ve starsich prispevcich to gruweri veterani snad meli i nafocene.
Viz Carlos - Sensi Star
myslim, ze pred par lety v galerce neco takoveho bylo
Shadoow
Podle mě je to dobrej nápad prokoření to a pak máš jistotu že to má aspon malinkej kořenovej systém a nemusíš se bát že to zahyne(jak se bohužel stává mě:()
MALCON
Já jsem nechal vyklíčit ve tamponových vatách a pak jsem je dal do hlíny ale už je to 5tý den a některé nechcou pořád vylézt, jak dlouho ty klíčky vydrží ?
včelař
ja nevim, me proste pripada nechavat klicit seminko v rockwoolu, jako blbost.
ja nechavat seminka klicit tak, ze do sklenicky naleju odstatou vodu, pridam par seminek, po par dnech vymenim vodu za cistou odstatou! a do tech 14 dnu ti vyleze klicek, a kdyz ses trosku sikovnej a das si bacha tak pri presazovani do hliny s tim klickem nemuzes v podstate nic udelat- ne jako u vaty, kde odtrhas korinky, ktery sou ve vate..
a kdyz pestujes hydro- bublak. tak si vetsinou sezenes rizek a kdyz uz teda trvas na seminku, tak je taky lepsi hodit ten rizek hned do keramzitu ( nebo jak se to jmenuje.. :) )
rockwool je dobrej na zakoreneni rizku, ale nemyslim si ze je nejak vyhodny nechavat vyklicit v rockwoolu seminka..
muj nazor. puste se do me ;)
Shadoow
Jo mě se taky daří kyty vyklíčený v RW vypadaj mnohem mnohem líp než když bych je sázel rovnou do hlíny.
fefl
to je podle me jedno ne???ja mam na viku od zmrzliny toaletaky-seminka a prez ne hodim 1/3 troaletaku da se sloupnout v poho : ).pronka tam trochu svetlo a stale vlhky...jinak ten rockwool rovnou je asi dobrej pro bublibubli...cuz
fefl
jinak tyhle thready uz tu byly staci hledat ;)
QTH
teda pánové, nekroste popa. Já to taky používám pro out a je to supr. Prostě nařízneš kostičku rw vložíš semeno a jen zavlažuješ a čekáš, pak to šoupneš i s rw do hlíny , a nehrozí jako při přendávání naklíčenejch semínek do hlíny zlomení klíčku a uhnití-nezakořenění. Jakmile sem začal používat tuhle metodu, 99% semínek co vyklíčilo, tak se po přesazení chytlo - podle mě SUPR metoda která ušetří spoustu práce a starostí ...
Jeliman
Chlapi nevím kde ten Rockwool sehnat, ptal jsem v každém květinářství, jenom vím že je nějaká zatěsňovací hmota Rockwool, ale jestli se to dá použít pro jiné účely než je zateplení ? dík
Shadoow
V growshopu:)
Třeba(praha) www.growshop.cz
www.growing.cz(-praha)
-www.bioplants.cz(-brno)
QTH
Já použil příčkovou minerální vatu orsil, a f pohodě . upravíš ph na 5,8 tim že ho přesnoc namočíš do vody se sníženym ph na tamtu hodnotu.
Musíš použít prostě tlustej rw kterej je načechranej, nekup omítkovej... ten stojí za hovno je lisovanej a nesaje. Je to prostě taková minerální vata f pravim slova smyslu.
zdarec
kernelerror
no ja chtel do mojeho dripu taky sazet do RW, ale jak uz to byva, nejak nebyl cas na to si ho opatrit, tak sem na to hodil bobek, a prdnul jsem nakliceny seminka rovnou do kokosu... :) jenom jsem oplacal korinky v praskovym stimulaxu a kytizzz jsou v pohode...

2 fefl: taky jsem klicil v toaletaku, a se 100% uspesnosti, akorat jsem seminka nechal prvnich 24 hodin ve filmovce s upravenou vodou a stimulaxem, a po 24 hod. uz meli 2mm klicky... ;)
Jeliman
Máme doma balík rockwool, je to zatěsňovací vata, dá se to použít ?

Jak to je s tím kokosem, viděl jsem to v obchodě, je to velká kostka kokosových vláken, které rozpustí v 5L vody, to se dá taky použít, a co je lepší RW či kokos
QTH
to nevim, co je lepší, o to se vedou spory už dlouho, skus vyhledávání nějaký názory najdeš.
Jojo je to vono, ale NESMÍ bejt ten RW tvrdej lisovanej, musí to bejt fakt vata. a musíš upravit ph
Sinuhet
Stavebni Rockwool je upraven tak, aby odpuzoval vodu, je hydrofobni. Takze se pro pestovani nehodi.
d.trucker
Sinuhet ma pravdu.stavebni vam nenaseje ani prd a tudis se neda pouzit
dalas
Zdarec, stavebni RW je napusten ruznejma srackama(impregnace proti vlhnuti, pripravky proti plisnim atd.)Tak nevim jestli je vhodny.
Někde se to tady uz probyralo a prevazne zaporny ohlasy vudci stavebnimu RW.

Zatim
Grow3r P0mp0
a co rikate na zarokenovaci tablety?
Jahudka!
Hollister-jeste jsem neslysel o jakymkoliv rockwoolu s upravenym PH.Vem vodu,uprav PH na 5,5 a ty kostky tam pres noc namoc.Pak je trochu promackej a muzes je pouzit.
chell
citace:
Původní příspěvek od Grow3r P0mp0
a co rikate na zarokenovaci tablety?



http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=1
dame mrda?
Zdarec!
Mel bych dotaz za jak dlouho vyjde rostlina z rockwoolu.Seminka uz byly pukle kdyz sem je tam daval.Jo a jeste jestli na ty kostky mam uz svit nebo pockat az velezou dik za kazdy dobry TIP.Cau

Edit:nic sory za dotaz uz sem si to nasel ve Faqu
Tomi Poser
Mam ten samej problem.
Procetl jsem forum i FAQ a nikde jsem se nedocetl, jestli treba RW muze chytne d tepla ktere vyzaruje lampa.Jestli neni radeji vhodnejsi to jeste necim prikryt.Pro jistotu.
A jinak ten problem,Seminka mi naklicily za 15hodin, dle navodu z Groweru, pak jsem si pripravil RW dle navodu na Groweru, mam to tam uz 3ti den a porad nic.V hline je to daleko rchlejsi.Aspon teda podle mejch zkusenosti.Ale na druhou stranu seminka mam Skunk 2000 a kamos mi rikal ze konkretne tyto trvaji trosku dele.
I prez tohle upozorneni, jsem vsak trosku znervoznel.
Dokaze to nekdo vysvetlit?
Dikec
Sinuhet
RW je mineralni, tedy neco jako z kamene. Horet by tedy nemel. Co se tyce seminka do RW Podle me by to chtelo aby RW bylo napusteno nejakymi zivinami. A pokud myslime malou kosticku o hrane kolem 4 cm a ne tu velikou kostku co je tak 10x10cm, tak bych cekal ze neco vyleze tak do tydne. Pokud do kosticky das seminko, ktere opravdu uz zacalo klicit.
dame mrda?
Zdarec tak je to v pr..li sem vyklicene semena hodil do kostky a mel sem to tam asi 10 dni a porad nic nevyrostlo tak sem se tam podival a semena mely klicky tak 1cm a proste mi to prislo jak kdyby furt v RW chtely jenom klicit a nerust.Je tu nekdo kdo by mi obektivne poradil co stim je?Dik
ganjik
Dej si pozor na přílišnou vlhkost RW!

Řízky při zakořeňování mají ve stále mokrém RW (plném vody) tendenci nerůst, jen jakoby vegetovat (znám to z vlastní zkušenosti). Jde o to, že když RW přelíváš (např. pokud ti stále stojí ve vodě), takový řízek nemá tendenci kořenit, protože má dostatek vody (tekutin, živin) i bez kořenového systému... takový řízek je schopen vydržet několik týdnů bez toho, aby zakořenil.

Je potřeba udržovat RW pouze vlhký - dle mé zkušenosti ti řízek zakoření nejrychleji, pokud je ta vlhkost na dost na hraně - to ale vyžaduje neustálé sledování, vlhčení, sledování, vlhčení ... jinak se ti vlhkost přehoupne přes hranu na suchost :-)) a je to ... víš kde


Ale stojí to za to - za pár dní máš zakořeněno.
Sinuhet
Rizky dam do RW vytazeneho z vody, do parniku a pokud tam neni v celem parniku jen par rizku, tak uz se nestaram. Za 7-10 dni jsou korinky venku a ta prvotni vlhkost staci. Kdyz je jich v parniku malo, tak objem parniku umozni odparit prilis mnoho vody. V tom pripade vetsinou po tydnu pri kontrole znova kostky navlhcim a to staci.
Sinuhet
A Dame mrda, ty to chces na hydro? Nebo proc davas seminko do rw kostky a ne rovnou do pestebniho media?
Tomi Poser
Ja jsem napostil kostky 10 na 10 cm podle navodu na Groweru.Vydesinfikoval a potom jsem si naredil roztok od AH podle rad zase na Groweru,takze jen hodne slabouckej.Nemam EC metr, takze hodnotu EC nevim, Ale upravil jsem si Ph na Nejakych 6.Myslim ze vlhkost je ok, sleduji to nekolikrat dene, dnes je to tam 4 den, neni to ani moc vlky, ano moc suchy, rekl bych tak akorat, ale asi teda jeste pockam.
Adal jsem tam nakliceny seminka, rizky nedorazili,takze musim zacit od semen.
dame mrda?
Cau
Sinuhet: jo presne tak chtel sem si to nechat vyrust v parniku od semena a pak az by mi ty RW prorostly korenama tak bych to soupl do bubleru. Mam semena Jack Herrer a nechal sem je predklicit v mokrem papirovem ubrousku a hned jak pukly tak sem je soupl do RW asi tak 1 cm hluboko a pak sem je zalil vodou z peroxidem 30% asi 7 kapek do litru odstate vody.Nakonec sem to dal do parniku a cekal 10 dni na dne parniku bylo asi 0,3cm vody tagze RW byl mirne ponoreny.No a pak uz sem to psal co se mi stalo po tech 10 dnech v RW.Nevim vubec co stim.Dik za rady
:confused:
dame mrda?
Hele lidi fakt bych potreboval nutne poradit myslim si ze sou tady takovi kteri by mi pomohly tak jestli tu nekdo takovy je tak moc prosim o radu protoze uz nevim kam jinam bych se obratil a tak si precte me prizpevky cislo 52,55 a 60.Myslim si ze to sou vazne zalezitosti a mely by se resit tak jeste jednou bych rad se dozvedel co mam teda delat.Grower by tu mel byt od toho aby se clovek necemu priucil a opravdu neco pochopil a hledal sem jak blazen po celem serveru nejakou dobrou radu a stejne sem na nic ohledne meho problemu nenasel.Takze bych ocenil treba i k+ za fakt dobrou radu co a jak dal resit.Nechci byt nejak neprijemny ale uz opravdu nevim jak na to.Tak kdyz tak diskos alespon za nejake solidni nazory.Cau a at se uz konecne poradne zadari. :beer:
DJSantusVorisek
2 dame mrda? : se svicenim urcite pockej az vylezou ...
jak vekou si udelal do RW diru ?
kdyztak to zkus dat do parnicku a trochu vic namocit
pak uz musis jenom cekat jestli se rostlinka chytne ...

STAVEBNÍ RW NEPOUŽÍVAT !!!!!
donsalvatore
Ahoj. neco jsem se o rockwoolu docetl, ale nejsem o moc moudrejsi. chci se na par veci zeptat.
Seminka muzu dat rovnou do rockwoolu(nekde jsem se tu dozvedel, ze je to lepsi nez je dat predklicit). Udelam to tak, ze seminko vemu, dam ho do predem vytvorene dirky v rockwoolu, spravne? Mam ho v dirce nechat jen tak lezet a nebo ho rockwoolem prikryt? a jakym zpusobem je nejlepsi rockwool zavlazovat? pry se ma pred tim, nez do nej seminko vlozim namocit a nechat cely den v predem upravene vode. kdyz nasakne, tak se do nej da to seminko a musi se pak znovu zavlazovat? nechci to prehnat, aby neshnilo. vhkost vzduchu musi byt asi vysoka ne? A kdy je dobre na nej zacit sviti? Nemam s tim absolutne zadnou zkusenost a nechci si podelat draze zakoupena semena:) diky
radil bych ti prvně si sehnat nějaký nejlíp semena technickýho nebo něco čeho nebudeš litovat a zkusit na tom ;)

- já upřednostnuju prvně nechat naklíčit ale co člověk to názor

1) dáš odstát vodu nebo koupíš destilku
2) připravíš si rw a to tak, že ho dáš do vody nasáknout, vymáčkneš přebytečnou vodu, nařežeš, uděláš díry tak 1 cm
3) vezmeš semínko a naštěluješ ho tam na bok a přikryješ
4) dáš někam kde je teplota ideál 26, světlo zatim neni potřeba
5) počkáš až něco vyleze, nezalejváš ani nic takovýho (rw výborně drží vodu, vlhkost vzduchu - ideálně když to máš v pařníku ale vyleze i tak)
6) šoupni to pod světlo a bud opatrnej at to nespálíš (sodík) (ale jestli to bude za oknem tak no problem)
8) kořeny už vylejzaj ale nech to prorůst víc a udržuj furt vlhkost kdyby bylo rw suchý mírně zalij
9) až bude prorostlý kořenama tak šoupni do hlíny

10) obstarej jim pořádnou vlhkost (sáček na ně nebo petku - ale pozor aby se neudusily) a dostatek světla
donsalvatore
Jo dikes, dal jsem ti karmu:) jen pro upreneni, jak dlouho by mel ten RW byt ve vode a sat? jako jestli staci par minut nebo je to otazka spis hodin. a RW kostku potom vyndam a uz ji nikde nemacim, polozim ji nekam na suchou podlozku s vlozenym seminkem a jen kontroluju jestli je dostatecne vlhka,right?
cernyzahradkar
Pěstování v Rockwoolu

Tento tip mám od kámoše, který pěstuje mnoho let in. a je s tím maximálně spokojen. Používá to na pěstění matek. Zkusil jsem letos vrznout pod 400W lampu 6 kytek. Z teho byly 2 v rockwoolu namýchaným s perlitem. Rockwoolove kostky byly male( myslím si, že 1x1cm), které jsem nasypal do květináče a přisypával jsem perlit, aby zaplnil mezery.
Další 4 řezy byly v pudě (rockwool, perlit, rašelina + guano)

Řezy: WR a Blueberry. Od každeho jeden v Rockwoolu

Sklizeň se uskutečnila cca 60 den květu (dokumentace bohužel není)
markantní rozdíl byl, tak jak jsem očekaval. V Rockwoolu byly kytky tvrdší a pěknější...(jestě ted, když otevru sklenici s timto vzorem tak se mi kolem nosu plyne nadherna vůně a ta tuhost je taky parada)


Letos mám v plánu dát většinu kvítí do tohoto mixu s rockwoolem, ale jistě necham něco v půdě...takova klasika. Ale chci ho vyzkoušet i na out co vy nato?


Máte někdo podobný zkušenosti nebo rady jak to zdokonalit?
Hlava
Cau , no jestli mysliš tenhle RW http://grower.cz/forum/showthread....&threadid=16202 , tak to by me zajimalo kdyz jsi to smichal s tim perlitem ,jak si to prosimte zalejval ?? Dripem - ručne , nebo jinak ? Dal nechapu co ten zlepsovak ? Smichat RW s perlitem je lepsi nebo RW s perlitem , raselinou a guanem , pišeš ze z RW je to lepsi ? Z ktereho kdyz je v RW vsude ? Chtel bych videt ty matky v tom :eek: . Ja si myslim ze ti kamarad asi rekl neco jinak nebo ti to nerekl cely , protoze to je cely blbost , nevim naco bych mel míchat dohromady RW s perlitem videl jste to nekdo pohromade ?? No a kdyz do toho pridam jeste guano a rašelinu , no to musi vypadat , kazdopadne jestli to budes delat urcite nezapomen fotak , povidat tady neco a pak jen doplnit "(dokumentace bohužel není)" je celkem na prd , viš co jedna pani , pardon kamoš , povidal ....., Cau Hlava
Hlava
guerilla , hele počkej mapito "Ideálně připravený pěstební substrát ze směsi rockwoolu a PE pěny. Zachovává stále vysokou vzdušnost. Toto pěstební médium je plně recyklovatelné!!! " tady rika ze to byl jen RW a smichal ho s perlitem atd ....tak nevim ?? :rolleyes:
cernyzahradkar
Zalival jsem to ručně, měl jsem odstatou vodu kterou jsem namichal s Plagronem Alga bloom + Bloomastic. Voda která v průběhu protekla květináčem se na druhy den přelila zpět. Až ta stara nebyla tak se dala nova s hnojkama.

Mel jsem to namichane jen Rockwool 1x1 s perlitem nic jiného jsem nepřidával.

Myslel jsem, že byl lepši vysledek jen v RW s perlitem bez přidání zeminy. Ten RW s tím perlitem v květiáči drží v sobě, kořeny to spojí a prorostou. Sadba těch řezů a celé uchycení až do zralosti probíhalo bez problému.

Matku i řezy jsem videl, tak jsem to proto zkusil.
Letos to pojedu a nafotim od začatku.
Hlava
Tak byl to teda RW , nebo MAPITO ??

RW grow cubes http://www.amazon.com/dp/B000EJ5CRS...RS&linkCode=asn
a
http://stores.northcoasthydroponics...edia/Detail.bok

MAPITO http://www.3shops.cz/growshop/subst...apito-80-l.html
cernyzahradkar
jo jo přesně ty kostky Rw. šlo to krásně mixnout. nebylo tam přidáno nic jiného. Proto mě zajímal názor lidí na tuto variantu, protože jsem to tady hledal a nic jsem k temu nenašel.
Hlava
...no a jsme doma , totiz tahle varianta tady neni , je celkem zbytecny pridavat do tehle kostek uz cokoliv dalšiho , RW je dobry pěstebni medium kvůli vlasntostem co má , čistý , vzdušny , drži vlhkost , dobre se s nim pracuje , pridavat tam dalsi věci dle meho názoru je celkem zbytečnost , cau Hlava
cernyzahradkar
no ja to tam přidal z důvodu, aby ty mezery mezi Rw nepřičiňovali vysoušení jak RW tak kořenu v květináči.

Toto je jeden z důvodu proč jsem RW daval i k hlíně aby byla víc vzdušna atd....
Stunt
to vypada na dobrej nápad fakt by se hodily nějaky ty fota jinak ať to roste
cernyzahradkar
nahoda byla blbec, po haluzi a dlouhým přemýšlení jsem našel pár fotek. Omlouvám se, že nebyly přiloženy už dříve, ale neměl jsem tušení, že existuji.

Fota č. 1 WR lze vidět perlit s RW.
cernyzahradkar
fotO č. 2 lze vidět perlit s RW.
cernyzahradkar
nějak mi nejde poslat víc fotek naraz.

Foto č. 3 detail WR
cernyzahradkar
BB pěstěná v mixu.
Machoman
Zkus jen ty pidi RW kostky a vysledek bude minimalne stejnej,minimalne stejnej by byl i kdyby jsi natrhal rohože a nahazel je do toho kvetniku.

Práve ty mezery mezi tema kostičkama ktery ty zbytečne zahazuješ tím perlitem tam mají svoji funkci...

Když máš kybl plnej keramzitu taky tam máš mezery,kořeny pak mají při jeho napuštení/vypuštení ideální podmínky-což se samo líbí i samotnym kytkám.

Tvůj postup je samo jak sám ukazuješ plne funkční,ale žadná závrátná novinka taky ne,naopak mi přijde že to zbytečne komplikuješ;)
tomas2pet
Rozhodně v tom nevidím žádnej problém, proč by to nemělo dobře růst.
Nemá ten perlit PH kolem 8, nejsem si jistej.
Já teď jedu nakrájené rohože do 6,5 l.
Velmi vzdušné, a rozhodně si myslím že bude kytka lépe kořenit než na normální rohoži, větší prostor pro kořenoví bal, a hlavně mobilita.
cernyzahradkar
když tam dam jen male kostky RW bez perlitu.... nebude to moc rychle vysychat?
Machoman
citace:
Původní příspěvek od cernyzahradkar
když tam dam jen male kostky RW bez perlitu.... nebude to moc rychle vysychat?


Nebude.
cernyzahradkar
a ještě bych se zeptal jaky druh hnojky bys mi doporučil na to? Plagron nebo AH?
Machoman
citace:
Původní příspěvek od cernyzahradkar
a ještě bych se zeptal jaky druh hnojky bys mi doporučil na to? Plagron nebo AH?


No s plagron terra řadou zkušenost nemám.Roztok s algou zase moc dlouho nevydrží.

Nejvetší spokojenost byla zatím s Metropem a bcuzzem.
Hlava
citace:
Původní příspěvek od cernyzahradkar
a ještě bych se zeptal jaky druh hnojky bys mi doporučil na to? Plagron nebo AH?



http://www.generalhydroponics.com/g...loraseries.html


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma