barbareK. |
Zdravim vsechny growery a dekuju za tuhle skvelou stranku, ktera mi moc pomohla co se vybavy pestirny tyce..faq sem si nekolikrat procet a nenasel jsem tam odpoved na tuhle otazku: Kdyz chci pestovat v hline tak muzu dat naklicene seminko do rockwoolu a potom to cele zasadit do zeme? neni mi totiz jasne z ceho bude ta rostlinka zit po tu dobu co je v rockwoolu v kterem nejsou zadne ziviny...seminka mi uz zacinaji pomalu klicit a potreboval bych poradit |
|
|
junfun |
no a co kdyby si to semínko dal rovnou do hlíny... |
|
|
Machoman |
citace: |
Původní příspěvek od barbareK.
Zdravim vsechny growery a dekuju za tuhle skvelou stranku, ktera mi moc pomohla co se vybavy pestirny tyce..faq sem si nekolikrat procet a nenasel jsem tam odpoved na tuhle otazku: Kdyz chci pestovat v hline tak muzu dat naklicene seminko do rockwoolu a potom to cele zasadit do zeme? neni mi totiz jasne z ceho bude ta rostlinka zit po tu dobu co je v rockwoolu v kterem nejsou zadne ziviny...seminka mi uz zacinaji pomalu klicit a potreboval bych poradit |
Bude žít z vody,na začatek to stačí,jak prokoření dej to do soilu.
Doporučuju hledat i jinde než ve FAQ |
|
|
barbareK. |
ve FAQ je napsano ze by hlina nemela obsahovat urcity veci nevzpomenu si na vsechno ale urcite to bylx zizali hovinka a ja mam hlinu all mix ktera ma vsechny tyhle veci proto sem jeste koupil ten rockwool
ok diky za odpovedi bylo to fakt rychly zkusim to 50 na 50 pulku dam do rockwoolu a pulka pujde pekne do hliny. |
|
|
Machoman |
Původní příspěvek od barbareK.
ve FAQ je napsano ze by hlina nemela obsahovat urcity veci nevzpomenu si na vsechno ale urcite to bylx zizali hovinka a ja mam hlinu all mix ktera ma vsechny tyhle veci proto sem jeste koupil ten rockwool |
No bejt tebou hodím do hned do hlíny,než napřed do RW,ale každej to delá jinak.... |
|
|
mentaly |
já zase nejprva dávám do rw a potom do hliny samozrejme rw musi mit upravene ph namocenim na nejmene 24h do vody s upravenym ph |
|
|
pan.smakovicka |
Nazdar. Tiez klicim priamo do tej najmensej rw kocky. Ked mi po par dnoch trci mini rastlinka tak 1cm nad rw, dam hned do hliny. |
|
|
tornado12 |
Já si je nechám naklíčit a potom dám do jogurtových kelímků kokos a tam klíčky.
do 7 dnů je to prorostlé a dám do hlíny. |
|
|
tuffgong1 |
čau lidi jenom jsem se chtěl zeptat ten rockwool vypadá podobě neli stejně jako skelna vata s kterou se zateplujou paneláky neni to náhodou to samí ? |
|
|
RaScaL |
Nie tak keby si to chytil ma v sebe častice kal to by si citli :D.
Tak skus dat semienko do Sklenenej vaty a do RW ktore vyklíči skor :D |
|
|
tuffgong1 |
Ok dik ale tak semen mám zatim málo tak raci koupím rw kostku
pěstu zdar :-) |
|
|
st.h.b |
da se do ROCKWOOL zasadit i normalni vykliceny seminko nebo to je jenom na rezi ???? dik za odpoved |
|
|
Machoman |
Jo dá ale spíš bych ho šoupnul do hlíny/kokosu pokud to nemáš v plánu valit v hydru. |
|
|
st.h.b |
a nesli by tu ROCKWOOL kostky z rozjetejma korenama dat do hliny??? |
|
|
MDe_ |
Klidně můžeš. Kdyby ses snažil to rozplest by sis akorád poškodil kořeny. |
|
|
st.h.b |
hele vcera sem to dal do tech RW ubehlo 24h kostek a zda se me ze ty koreny do ni nezarustaj |
|
|
bezdechu |
Původní příspěvek od st.h.b
da se do ROCKWOOL zasadit i normalni vykliceny seminko nebo to je jenom na rezi ???? dik za odpoved |
Jak byl dlouhej ten klíček před zasazením do rockwoolu? Nepoškodil jsi ho při vkládání do kostky? Udělal jsi tam dúlek pro klíček a následně jsi kostku z bokú přimáčkl aby rockwool ke klíčku přilehl? A samozřejmě předpokládám, že jsi rockwool před použitím napufroval atd..
hele vcera sem to dal do tech RW ubehlo 24h kostek a zda se me ze ty koreny do ni nezarustaj |
Jak to tak počítám.. nejdřív jsi to do rockwoolu naládoval a pak jsi se šel ptát.. :D Nebo ne? |
|
|
st.h.b |
neposkodil ale koupil sem RW z velkejma dirkama tak to nedolehne az na korinek a klicek mel tak 1,5 cm-2cm |
|
|
bezdechu |
neposkodil ale koupil sem RW z velkejma dirkama tak to nedolehne az na korinek a klicek mel tak 1,5 cm-2cm |
Takže Ti ten klíček visí v tý dírce a sotva se dotýká stěn? |
|
|
st.h.b |
asi tak :D ale uz sem ten RW stahl provazkem takze v poho :D (doufam) |
|
|
mathes1991 |
ja som to robil tak že som RW malú kocku napustil roztokom vetozenu potom som tam dal semiačko zakryl vetozenom a behom 24h bol už malí klíček vonku. |
|
|
Tarabisko |
ahojte, viem, je tu vela názorov, ale treba skutočne rw nechať v odstátej vode (24 hod.) dlhsie alebo stačí len ak sa cela kocka namočí a hneď do nej vložiť semeno ? a ešte-- po vložení semena ( na klíčenie) treba tú dierku nejako zakryť ? |
|
|
|
Původní příspěvek od Tarabisko
ahojte, viem, je tu vela názorov, ale treba skutočne rw nechať v odstátej vode (24 hod.) dlhsie alebo stačí len ak sa cela kocka namočí a hneď do nej vložiť semeno ? a ešte-- po vložení semena ( na klíčenie) treba tú dierku nejako zakryť ? |
Čau!
Nikdy jsem to nedával na 24 hodin, namočim kostku do destilky, lehce pomačkám aby vytekla přebytečná voda, udělám díru, vrazim semeno nebo klon a strčim do foliáčku.
Semena jsem teda takhle dělal jen jednou, ale větve takhle dělám furt a vše oka. |
|
|
Tarabisko |
nedavas ich do tej vytvorenej diery ??? |
|
|
|
Původní příspěvek od Tarabisko
nedavas ich do tej vytvorenej diery ??? |
Opravdu otázka na tělo, jasně že jo! |
|