Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

 
Mixování různých hnojiv a enzymů ? Míchání hnojiv mezi sebou ? - Klikni zde pro originální téma
warior
Hi,all growers, měl bych dotaz ohledně kombinace různé chemie. Můžu kombinovat trojsložkové hnojivo od General Hydroponics s jinými chemickými přípravky jako např. kořenový stimulátor,květový stimul.,různé enzymy a pod. vychytávky???
předem dík
ges
jo tak to by me taky zajimalo, vzdicky jsem to chtel skusit ale mel jsem strach ze to vsechno nak spolu bude reagovat a vznikne stoho naka jedovata sracka
Bílí Vlas
všechno se dá mixovat,ale asi nemá smysl mixovat duplicitně-pak to udělá miš maš.
sorethroat
ANO - Je jasné že se to dá mixovat - klasické NPK (ať už standardní základní trojsložky od AH, GH, nebo ATAMI) + enzymy, boostry, kořenové, květové a metabolické stimulátory - to proto, že jsou to většinou jen čisté - aminokyseliny, mikroelementy, vodní bakteriální kultury, proteiny atd...a ne NPK - právě proto je třeba blbost míchat k AH 1,2,3 ještě PK 13-14 jelikož červenej Bloom je vlastně to samé :rolleyes: v takovém případě je určitě optimálnější přidávat třeba bloom stim. od B´cuzZu, Enzymy a postřik Phytaminem také jistě neuškodí.

Nebo například třeba k AHačkum se dají dokoupit ještě klasický Natural Additives Power - Enzymes+, Root Stimulator, Growth/Bloom Excellerator a Final Solution.

Jsou to podpůrné stimulátory které se míchají k AH 1,2,3 většinou 1ml/l ;)
viz.: greenhome.cz :)

K tomu Finalu Solutionu - raději bych doporučil Ripen od GH

Další důležitý faktor kterej je třeba hlídat - tvrdost výstupní vody a hodnoty pH & EC na to pomatuj a bude vše...:cool:

GoodLuck ;)
Bílí Vlas
Ahčka jsou moc fajn-musím jen chválit a ty aditiva udělali to,že to už není jen čistá chemka.Používám už skoro rok a maximální spokojenost:-))))))*!!!!!
Co?
no ja bych to nemichal, je to skoro skoda....
treba prave ty AHacka, kde zaklad je mineralni, tak bych rekl, ze to nebude prilis dobre michat s biologickymi jako je bionova....
nebo treba neni dobre michat citokyniny (phytamin,aj) s auxiny (korenove stimulatory) protoze se navzajem vyrusi....
ale urcite je to moznost k experimentovani, musis velmi dobre cist slozeni hnojiv a jejich vzajemne inerakce...
snark
co - chceš tvrdit že např. Hydro Supermix vod bionovy - kterej má nemlich stejnou barvu jako Grow vod GH neni na minerálním základě???? :D:D:D
warior
Jo a když už jsme teda u toho, jakej je rozdí mezi AH a GH,když je to vlastně od tý samý firmy?? já mám teda už asi rok GH a jsem s tím opravdu spokojenej,ale tady spoustu lidí říká,že AH je mnohem lepší... A i cenově to výjde zhruba stejně...
snark
hmmm - gh je od general hydroponics a ah je od advanced hydroponics - sou to dvě rozdílný firmy který se nemaj moc rádi ale hnojky sou to bych řek srovnatelný - rozdíly ve výsledcích připisuju vhodnosti konkrétní zdrojový vody a náhodám
warior
snark:na obalu od GH je napsaný vyrobeno: advanced hydroponics of holand, Amstrdam,Nizozemí...Ale význam to stejně asi nemá...
sorethroat
citace:
Původní příspěvek od Co?
no ja bych to nemichal, je to skoro skoda....
treba prave ty AHacka, kde zaklad je mineralni, tak bych rekl, ze to nebude prilis dobre michat s biologickymi jako je bionova....
nebo treba neni dobre michat citokyniny (phytamin,aj) s auxiny (korenove stimulatory) protoze se navzajem vyrusi....
ale urcite je to moznost k experimentovani, musis velmi dobre cist slozeni hnojiv a jejich vzajemne inerakce...


...skoro skoda?

Kdo mluví o tom že chce míchat AHčka s Bionovou? - ikdyž by to taky šlo - záleží co bys míchal s čím...:rolleyes:
Znám spoustu lidí kteří experimentují s tím že zkouší různé typy hnojek kombinovat s různými typy stimulátorů od různých firem - v určitých veg.fázích - a zkouší to co je pro ně nej. - v těhle případech je ale povětšinou nutnost sledovat výsledné pH/EC a hlavně to co je přídavně aplikováno aby pracovalo a reagovalo správně a nemlátilo se s ostatníma hnojkama a stimulama...:rolleyes:

Nakonec se ti skoro stejně nejvíc osvědčí když si pojedeš podle jistých schématů a tabulek s komplet. hnojkama od jedný firmy než když plácáš -pátýpřesdevátý- od kristalonu po superbud :rolleyes:

ještě -ad- k phtaminu a root stimlu - řekni mi kdo míchá do jednoho roztoku phyťák a kořeňák ??? - k čemu je to dobrý tenhle roztok? :rolleyes:
warior
jo když už jsme u phytaminu,tak ten se aplikuje postřikem nal listy,že? to znamená, že na nich vytvoří umělý ochraný film proti vysychání,ale nejde nám právě o tohle??? aby kytka měla co nejvíce stimulů k vytváření pryskyřice??? podle mě se takhle člověk akorát přpravuje o ten blahodárný cukřík...opravte mě,jestli se mýlím.
Sinuhet
phytamin nedela film. Je to hlavne vyziva. Nejde o jeho mechanicke vlastnosti (vytvaret film), ale o jeho chemicke vlastnosti. Zjednodusene je to hnojivo pro listy.
snark
warior - za flašku General Hydroponics s nápisem vyrobeno v Advanced Hydroponics ti věnuju kompletní sadu General Hydroponics vyrobenou v General Hydroponics - doufam že seš z prahy - píemni mi prosim
lampiao
2snark
a musi ta etiketa bejt origos?? ja ze by se mi komplet sada GH celkem hodila:D:D

jinak uzivam trojkombinaci, root stim. a FS vod AH, enzymy, PK 13-14, hydro booster a bloom stim. vod ATAMI a slape to
warior
lampiao:jak to myslíš,jestli musí bejt origoš? máš jako nějakou okopírovanou?
warior
a co takhle phyt-amin a GH hnojka?
sorethroat
Jak to myslíš Phytamin a GH???

Phytamin je dělanej na postřik viz. http://www.mladypestitel.cz/navody6.htm

Kdežto GHčka jsou dělaný nejlépe do Hydrosystému - DWC, NFT, COCO, RW - drip
viz. http://www.genhydro.com/ nebo http://www.eurohydro.com/anglais/accueil_gb.htm ;)

Můžeš jako hlavní nutrienty (živiny) používaz GHčka a ještě kytky doživovat postřikem ve formě phytaminu - no problem :bandit:

Peace...:smoker:
warior
někde jsem tady čet,že P-A se dá taky použít ve formě zálivky,tak jestli můžu kombinovat zálivku P-A a GH...jo a když budu chtít zalívat GH a nějakým enzymem(třeba od AH) tak to mám namixovat do jedné vody s normálními hnojivy nebo každé zvlášť?
snark
mmm no používat phytamin na zálivku de - ale měl bys k tomu mít nějakej důvod - kombinovat zálivku GH a phytaminem mi přijde zbytečný - hnojky mixuj v poho do jedný vody s enzymama - uvidíš že ti enzymy ani moc nehnou s EC a pH
warior
sorry,že se pořád ptám, ale teda když už me se zhodli na tom,že GH a AH jsou konkurenti ;) , tak nevadí,že budu navzájem mixovat jejich výrobky??? (třeba nějakej způsob konkurenčního boje-jen se ptám)
snark
no pár lidí už to buď z nouze nebo z jinejch důvodů zkusilo a nikomu se nic nestalo bych řek
wad
Zdravím :) doufám že to tohle nikd není ale hledal sem jako blázen a nikde sem to tu nemohl najít..

takže: hnojím B´cuzz A+B a chtěl bych přidat teď i PK-13/14 a zajímalo by mě jestli to jde smíchat do jedné zálivky a nebo jestli je musím míchat zvlášť. Podle mě by to nemělo vadit ale člověk nidky neví. dál by mě zajímalo jaká je vaše skušenost s mícháním hnojiv a co máte odskoušený že jde míchat mezi sebou a co ne.. (myslím od root stimulátorů, enzymů až po final solution a pod. :D ). Co se vál osvědčilo a co neosvědčilo...

Díky za odpověď
(smysluplná odpověď bude samozřejmě odměněna K+ :sun: )
elanius
Nazdar, v minuloročnom oute som miešal Alga Blue a Phytamin, alebo Alga Blute a Vermesfluid - to sa mi osvedčilo. Už dávno som čítal, že miešať sa može vačšina organických hnojiv bez problémov. Kto váha nech ide smelo do toho ;) U chemických sa riadiť informáciami na obale, ako už bolo spomenuté.
A+B+PK13/14=ňam ňam - jednoduchá rovnice. Další alternativa je použít květový stimulátor od B'CUZZ. Checkni jejich domovskou stránku, maj tam jasně daný schémata. Každopádně si myslim, že je to čistě otázka genetiky, na 80% je důležitý mít dobrý klony, zbylejch 20 % obstaraj hnojky atp., ale možná je to můj zkreslenej lamersko-zhulenej názor. Jinak jsem to míchal u PWP a A11xMTF a byl jsem spokojen.
zemi
čaute. Hele Wade.. určo to tady někde bude.. Spousta lidí se tady zaobírá různýma kombinacemi hnojiv atd.
Ve většině hnojiv by nemělo být nic co by mohlo s jiným reagovat, no a kdyby přece, tak tam bude zmínka s čím to nesmí přijít do styku! Já osobně si ale myslím, že je zbytečný kombinovat hnojiva. Nejlepší budou asi doporučený kombinace hnojiv od stejného výrobce. Např. to 3složkové hnojivo AH + doplňky můžeš vrazit do 1 zálivky bez problema. Vlastně tak docela ne.. třeba Final solution se aplikuje bez ničeho. Je to proto, že by se jeho původní ůčinky vpodstatě vyrušily (Jde o to zbavit se hnojiva, tak proč ho přidávat)!! Dál není dobrý kombinovat root stimulátor s grow/bloom excellaratorem, ale oboje lze smíchat se zákl. 3slož. hnojivem AH a enzymes+ do jedné zálivky. Ale to asi nejspíš víš..
zemi
Našel sem >tady toto<
. Skus to jestli to nemáš už sčekovaný třeba to vyřeší tvé otázky..
Zatim se majte, no a snad sem trochu pomoh.. hoj
wad
jj, sem rád že sou na Groweru ochotný lidi. díky za reakce a K+ 4U :sun:
Zdárec wade: Přesně tenhle problém jsem řešil/viz. můj thread/. Na růst jedu normálně A+B a v květu přidám PK a prej by to měl bejt :punk: ;)
valdez
no, vcelku vzato smíchat se dá cokoli, ale po míchání všeho možnýho a zkoušení sem došel k zásadě, že míchat pouze zem se zemí (rozuměj přípravky určené ke vstřebávání kořeny) a list s listem (anlogicky - vstřebávání listovým). Největší zkušenosti mám z Kristalonem, jelikožje nejdostupnější a dá se s ním docílit opravdu mimořádných výsledků. Na malou bonsai nějakýho no name semena (z dobrého hulení) sem namíchal po odměrkách rodonendronu a trávy (na trávník, tráva jako tráva ;) ) a po dvou odměrkách startu s univerzálem. Vyrostlo z toho křoviniště největšího kalibru, že sem to ani nečekal, ale bylo to v kombinaci s cíleným zaštipováním, jelikož na paralelní kytce se stejným způsppbem zaštipování s normal hnojkou se tento efekt neprojevil.

Na velký kytky v zemi použíám univerzál, teďkom novinka, obsahuje dusíku zhruba jak start a fosforu s draslíkem ještě víc než plod a květ. K tomu přidám pár ptačích hoven od dědka, tabletu multivitamínu na 10l konev a občas dosypu trichodermu. Výsledky pasou, believe dat.

Peace
MUZsRANAMI
OTAZKA: da sa zmiesat bez problemov alga bloom od Plagronu s PK 13/14 od Bio novy?
Ma niekto skusenosti.
inf3cti
co vim ja, tak s michani A+B+PK neni koknkretne u BCuzzu zadny problem, vyrobce to tak dokonce uvadi v doporucovanych nutrition schemas.

ohledne michani hnojiv ruznych vyrobcu bych byl opatrnejsi - je velka pravdepodobnost, ze to bude bez problemu, ale tezko rict, zkusenost nemam.

kazdopadne hnojiva navzajem nemichat koncentrovana, vzdycky to zadelavat do roztoku.
Pan Ker
citace:
Původní příspěvek od MUZsRANAMI
OTAZKA: da sa zmiesat bez problemov alga bloom od Plagronu s PK 13/14 od Bio novy?
Ma niekto skusenosti.


Tak to se určitě smíchat dá, ale když už máš alga bloom tak mi přijde úplně zbytečné používat pk 13/14, protože alga bloom je díky svému obsahu fosforu a draslíku(P13% a K14%)vlastně také takovým pk 13/14 navíc s obsahem dalších potřebných živin, minerálů a vitamínů;)!
Erixon
citace:
Původní příspěvek od Pan Ker


Tak to se určitě smíchat dá, ale když už máš alga bloom tak mi přijde úplně zbytečné používat pk 13/14, protože alga bloom je díky svému obsahu fosforu a draslíku(P13% a K14%)vlastně také takovým pk 13/14 navíc s obsahem dalších potřebných živin, minerálů a vitamínů;)!


Zajímal by mě názor někoho kdo to má vyzkoušený a ví o čem mluví. Má cenu přidávat k dvojsložce od plagronu pk 13/14? když jsem se na to ptal na chatu tak se mi dostaly dost různorodý odpovědi (a to i od lidí co o tom něco vědí)
Pan Ker
Hele, nejsem nějak extra zkušenej a moc toho o hnojicech nevim, ale je to snad logický. Pk 13/14 se používá jen kvůli vysokému obsahu fosforu a draslíku-no a jelikož má alga bloom poměř P a K úplně stejnej, tak nevidím důvod proč k němu používat ještě pékáčko... Nebo ne??

Ale názor někoho jinýho by mě zajímal taky...
Warl0ck
ja micham vsechny hnojiva a je to v poho.. Normal micham Alga blute n-p-k s phytakem a kvet. stimulatorem..
wad
No.. nevím jak s mícháním pk 13/14 a alga bloom, ale myslím že největší blbost je míchat phyt-amin do zálivky... přece jen, phyt-amin není vlastně ani hnojivo :) b

btw: A+B+PK = v klidu..takže sem rád že je tu další thread co něco rozhodl :bravo:
MUZsRANAMI
to all zainteresovanym: vdaka za vyjadrenia. Neviem presne hodnoty PK v alga bloom, nemal som ho este v ruke. ale mozno lepsie by bolo najprv alga bloom a potom posledne 3 tyzdne kvetu PK.
by the way tieto organicke hnojiva, hnojite s nimi az do uplneho konca kvitnutia, ci naopak prestavate hnojit niekolko tyzdnov pred zberom?
je to potodbne ako u chemickych hnojiv?

PS: ta to predsa len skusim pomiesat (bloom a PK), snad to kytku nezabije.

dodatok: som bol na www.plagron.nl ... a tam ze bloom ma to co PK ... :mutant: ... no uz viem.
MUZsRANAMI
skusal niekto BN Xce-L je biologický stimulátor pro růst a květ, od Bio nova????????

http://www.bionova.nl/SiteTS/TS/pag...l1TS.asp?ID=179

:rejp:
weider
ja by som povedal ze tie korene mu zacali plesniviet. Mozno mal stare hnojky alebo ak tam mal svetlo pri korenoch tak zase nejaka plesen.
valdez
Nemůžu si pomoct, ale příde mi že všechny tyhle zázračný přípravky sou na stejný hovno. Obsahujou většinou to samý, věci který kytce neublíží a o kterých někdo napíše jak sou super. Stejná sračka jak Phytamin. Sou užitečnější věci..

citace:
Původní příspěvek od MUZsRANAMI
skusal niekto BN Xce-L je biologický stimulátor pro růst a květ, od Bio nova????????

http://www.bionova.nl/SiteTS/TS/pag...l1TS.asp?ID=179

:rejp:
Erixon
valdez:
Nahovno??
Je sice pravda že to jsou produkty firem které se snaží za každou cenu vydělat(jako každá firma) k čemuž celkem úspěšně používaj reklamu, ale to neznamená že jsou automaticky nahovno. Fórum by mělo být zdroj kvalitních informací - PODLOŽENÝCH informací. Osobně bych si X-cel nekoupil, ale to neznamená že je nahovno - to bych tvrdil až po vyzkoušení na kytkách (tzn. ve stejných podmínkách a stejný genetice z řízku to jedný dávat a jedný ne. Větší počet kytek by zajistil větší oběktivitu)
Samozřejmě aby mělo význam kupovat tyhle docela drahý přípravky musí být zajištěno všechno ostatní - dobrá genetika, základní hnojivo a další. Zrovna tak důležitá je i správná aplikace!
wad
citace:
Původní příspěvek od valdez
Nemůžu si pomoct, ale příde mi že všechny tyhle zázračný přípravky sou na stejný hovno. Obsahujou většinou to samý, věci který kytce neublíží a o kterých někdo napíše jak sou super. Stejná sračka jak Phytamin. Sou užitečnější věci..



HAHA..dovol abych se ti zasmál :D co jsou teda podle tebe ty lepší věci ??

WAD
valdez
Neřek bych "lepší" jako ty, ale řekl bych ÚČINĚJŠÍ, látky opodstatněný samotným fyziologickým chováním rostlin.

A proč nahovno? Protože se to nevyplatí. Vyzkoušel sem toho už poměrně hodně, z komerčních produktů tohoto typu Phytamin i Vermesfluid, vermesfluid je opravdu funkční, protože byl vidět rozdíl s použitím a bez ve stejných podmínkách. O phytaminu se toto říct nedá, akorát zadržuje více vody v zelených částech a v podzimním období způsobuje náchylnost k zplesnivění. A věc na níž tady byl odkaz jakoby z oka vypadla phytaminu.

Používej si koneckonců co cheš, sou to tvý prachy, ale nepomůže ti to vypěstovat top shit.
startka
Ahoj!
Mám za to,že hnojivo od jedné firmy zabezpečí to správné složení látek a prvků v zálivce,stačí si přečíst složení na obalech od různých značek.
Mám dobrou zkušenost s Plagronem-hulení je pak ale cítit po hnojivu,i po důkladném proplachu.
Na "chuť" jsou výborné hnojiva od B´cuzz - i když jsou o něco dražší,ale zase je toho litr a to by mělo vystačit i na dvě úrody.
Takže dávám B´cuzz již podruhé a to: "A"+"B"+booster na růst,největší vychytávka je pak květový stimulátor,který má supr vůni.Možná nebude celkem zbytečné kropit listy a květy (samozřejmě po vypnutí světel) Phytaminem.Mám nějaké zachráněné venky na balkoně - vrátila jsem je ze stinného lesa úplně tenoučké a slabé,kytky se postupně zvetili ale právě díky Phytaminu (jednou za 2 dny) se vytvořili a zahustili brutální palice,které ještě nabírají na hmotě a poněváč se jedná o Purple Hase - pěkně začínají fialovět.
končíme cca za 2 týdny....
Tak dobře míchej a jednou týdně proplachuj enzymama.
Já hnojím xml/1L:
Postřik: Phyt-Amin(5ml) + Growth/Bloom excellerator (1ml)
Zálivka: P-K 13/14(4ml), GreenSensation(1ml), Enzymes+(0,5ml - 1x měsíčně), AlgaPress(10ml - 2x měsíčně), Growth/Bloom excellerator(1ml).
zemi
Zadaar
Ou ou.. bacha na phitamin holka:) V postřikování listů nevidím problém a to ani při rozsvíceným světle. Sám zvlhčuji rozprašovačem a žádné propálené skvrnky sem nezaznamenal. Phitáč, mám takovej dojem, lze aplikovat na palice do velikosti zhruba 2 čísel, jinak plísen a je vymalováno... :death: :death: ...takže pozor!!
Moje
Phytamin je hnojka jak pro rustovou tak pro kvetovou fazi!Ze svych vlastnich zkusenosti vim ze je lepsi ho vmichat mezi hnojky a ne ho aplikovat postrikem.Vyvarujes se tim plisne,popalenejch listu od svetla a map na listech.
Exceptional
tak kam s nim teda? Do hnojek, nebo postriku?
citace:
Původní příspěvek od Exceptional
tak kam s nim teda? Do hnojek, nebo postriku?


Jenom postřik a to v období vegetu a prvních 14 dní květu, pak už neaplikovat... Dle hnojícího schématu Plagron se po vysazení Phytaminu začíná aplikovat Green sensation. Do zálivky nepřidávat, dle mě úplně zbytečný, pže látky z Phytaminu rostlina příjímá hlavně listy... A Plagron ani nikde neuvádí aby se přidával do zálivky...
dejaVuCV
Zdravim vsechny ;)
Tak koukam, kazdej jiny zkusenosti s phytaminem. Ja se priznam, ze ho do bublaku davam, na listy moc nestrikam, byl jsem presvedcenej, ze se fytak vstreba korenama a rozdistribuuje po kyti. Mozna hodim dotaz nekam na vyrobce, at nam k tomu neco rekne.
Co mi z tohodle threadu zatim vyslo:
-postrik - jasna paka, zaruceny
-zalivka - dela se to, jasny to vubec neni, ucinnost/rychlost vstrebani asi nebude tak velka
Zdravi djV. Peace a peknej weekend ;)
Ještě doupřesnim a cituji z http://www.plagron.nl/2005/Plagron_...phytamin.shtml:

Přestože rostliny mají během květenství jiné požadavky než v růstovém období, existují důležité hormony, které jsou životně důležité po celý cyklus. Aby byly rostliny těmito důležitými stavebními prvky náležitě vybaveny, vyvinul Plagron biologický postřik, kterým lze týdně doplňovat důležité prvky.

Plagron Phyt-Amin obsahuje přírodní hormony jednak na růst a jednak na květ, a tím podporuje rostlinu po celý cyklus.

Phyt-Amin působí mnohostranně: zvyšuje obsah cytokininu, čímž se zvyšuje obsah chlorofylu v listu. Následkem je zvýšení obsahu cukru. Rostliny tak zůstanou déle zelené, mají dodatečnou obranyschopnost, více řízků a tvoří silnější plody. Používáním Plagron
Phyt-Amin se utvoří na listu vrstva, která ji chrání před vyschnutím. Plagron Phyt-Amin dělá dobře vždy!

Účinné látky:
Aminokyseliny, stopové prvky, minerály, růstové a květové hormony.

Použití uvnitř:
5 ml na 1 litr vody. Tímto roztokem postříkejte listy Vaší rostliny do mokra.

Použití venku:
1 ml na m². Nepoužívat za deště. Phyt-Amin je pak spláchnut z listů.

Zde je jasné, že Phytamin pouze jako postřik. Dále se používá dle schématu http://www.plagron.nl/2005/Plagron_...eekschema.shtml pouze období vegetu a 2 týdny po přepnutí. Tolik o dohadech jestli do zálivky ano nebo ne - Ne - pouze postřik.
Softly
Čau, jsem tu novej a chtěl bych se zeptat jak by to dopadlo kdybych zkusil smíchat Wuxal + výluh z kopřiv, díky.
fR3edom-X
Zdravím, mám takovej dotaz. Míchám komplet sadu od B'cuzz, po přidání PKačka se roztok zakalí do běla, ale po kápnutí kys. fosforečné se roztok opět vyčistí do průhledné barvy. A tak se chci zeptat jestli tak důležítý fosfor nějak nezreaguje nebo jestli je to normální? Za rady dík ;)
inf3cti
softly: dost velka alchymie, nevim proc bys to vubec michal. ale hnojit by se s tim pravdepodobne tak nejak dalo.

fR3edom-X: zajimavy, ja jsem zrovna michal BCuzz Coco A+B s PK1213, a nikdy se mi to nezakalilo. Taky pravda ze ja jsem nejdriv upravil pH vody kys. dusicnou, a pak pridal BCuzz a PK. Zkus to v tomhle poradi, nemelo by se nic zakalit, pH mi to nerozhodilo a obecne si nemuzu stezovat.
fR3edom-X
inf3cti: nevím jak pochopils že se to zakalilo, ale prostě než přidáš PK tak je roztok hnědo-červené barvy a průhledný... po přídání PK se zabarví víc do bíla a není moc průhledný. Tohle všechno je ok, ale jak přidám kyselinu tak se roztok vrátí do původního vzhledu jako bych tam to PK vůbec nedal, což mě právě příde divný. Jinak je všechno ok, ph se drží... Zkusím ještě obrácenej postup, nejdřív snížit ph a pak dát hnojky a uvidím
inf3cti
citace:
Původní příspěvek od fR3edom-X
inf3cti: nevím jak pochopils že se to zakalilo, ale prostě než přidáš PK ...

no nevim jak se to da pochopit.. budto je ten roztok ciry nebo zakaleny - simple as ass. no a u mne byl porad ciry. mozna zalezi odkad beres vodu atd..
soulQuake
ohledně základních hnojiv sem našel tohle, snad někomu k něčemu bude...



edit: aa ono se to naloudovalo obráceně, takže to čekujte odspoda ;)
soulQuake
a vzhledem k tomu, že mi to nedovolilo 4 fota, tak tady ještě něco ... nemá to sice moc společnýho s holandskejma hnojivama, ale mohlo by to snad k něčemu být
EXODUS
Naše zkušenost je nemíchat Plagron Alga-Blute nebo Alga-Bloom s P/K 13+14, vždyť Plagrony to už obsahují, tady je příklad

1-2) hnojeno Plagron Alga-Blute

3) hnojeno Plagron Alga-Blute a BN P/K 13+14
Erixon
Na začátku theardu jsem se na to ptal. Sice to neni úplně oběktivní srovnání (neměl jsem stejnou genetiku, rozdílný teploty), ale plagron + bcuzz pk 13/14 udělal míň listnatý a tvrdší šišky... na chuti to znát nebylo.

Po naředění plagron bloomu na ec 1,7-1,9, podle toho jak kytky žraly jsem přidal pk13/14 podle návodu (dávkování se stupňuje) a ec to zvětšilo maximálně o 0,1-0,2
Sronson
Zdravím chci se zeptat jestli je možné nebo popř. nemáte někdo zkušenosti s mícháním hnojiv: Wuxal super a A.H. Bloom. Jedu hlínu a koukal jsem na A.H. Bloom dávkování je sice dělané na hydro (3 složkové). Tak uvažuji o tom, že budu hnojit v růstu Wuxalem + doporučená dávka A.H. (poloviční dávky, když jedu hlínu) + postřik Phytaminem. Myslíte, že to něco přinese nebo mám hnojit nejdřív jen Wuxalem + postřik a potom na květ A.H.čkem. Díky za ohlasy mějte se fajne...:)
Dr.Shadow
Vyzkoušel jsem hnojení kytiček StartUpem/Kristalonem a phytAminem...výsledek ušel u obou variant, ale u kytek, které dostávaly jen PhytAmin a minerální hnojivo (kristalon), jsem si všim, že jsou nižší, mají silnější stonky,více výhonků a celkově kompaktnější, i přes to, že se jednalo o jeden druh. (White label - Orangebud)

Trochu jsem koukal do knížek, co se zabývaji rostlinnýma hormonama, zajímalo mě, jaká látka co ovlivňuje - neni nic lepšího, než si řídit přesně, kdy má co kytička dělat...;-)

Auxiny, který vznikají ve vršcích rostlinek, brání kytičce větvit, dokud jí vršek neufiknete, nebo ji pořádně nestressnete, jen tak nezavětví.
Zato podporujou růst kořenového systému a osový růst. (rostou internodia - mezipatra,protahují se jeho buňky)

Naproti tomu cytokininy dělají pravý opak, zastavujou růst internodů, kyti se stává kompaktnější, mohutní, protože se jí podstatně rychleji dělí buňky v listové, stonkové a květní hmotě.

No a protože první mix StartUp a phytAmin obsahoval jak auxin tak cytokinin, dostávala kyti dva různý signály, z jedné strany že má růst do výšky a z druhé, že má růst do šířky. Rostla tak i tak, ale poměrně méně oproti druhý variantě.

Jestli používáte PhytAmin nebo ještě CropMax, nepoužívejte nic, co obsahuje stimulátor růstu kořenů. Kyti by sice rostly, ale snižoval by se zbytečně potenciál jak rostliny, tak vyplácáte zbytečně hnojivo.
Zoder
Cuz uz sem sem psal do více fór tak se omlouvám, ale zajímá mě jak je to stim peroxidem vodíku jenž má mít ty blahodárý učinky při hydroindooru, můžu to použít i pro svůj outdoor ? myslim to tak jako ze nakapat pár kapiček do vody na zalejvaní, řekněme deset kapiček na dvoulitrovku, je neco takovyho mozny u normalnich kytek máte stim náký zkušenosti ?

díky
soulQuake
za to by to myslím nestálo... radši bych se soustředil na hnojky
Dr.Shadow
Co se použití H2O2 v hydru týká...

Použít se dá hlavně tehdy, používaj-li se jen minerální hnojiva, organiku totiž peroxid vodíku rozkládá, a tím pádem ho částečně nebo zcela znehodnocuje!

Když už peroxid, tak používat čistý (žádný z lékárny, bo technický - obsahují příměsi, které by kytinkám nešmakovaly), nejlépe z chemshopu a v kvalitě p.a. Prodává se v koncentraci 30% nejčastěji, což pro náš účel docela stačí. Při práci to chce mít rukavice a moc necákat kolem sebe...;-)

Ale v koncentraci 30% by nám z květin zbyl jen škvarek, takže to bude chtít nejprve naředit. A protože nechceme poničit kořeny, ani jejich mikropřátele, budeme potřebovat jen slabý roztok, pro pročištění perlitu (nebo jineho HP media) a jeho dezinfikaci postačí 1%.

To postačí na to, aby to pozabíjelo případné plísně, škůdce, atd. a přitom to kytičkám neublížilo. Rozkladem peroxidu vzniká kyslík, který kořeny určitě ocení. Navíc dochází k rozpouštění usazených minerálů v mediu, čímž se prodlouží jeho životnost - nedochází k zasolování.
levap20
Prosim o radu.

Nikde sem nenašel jestli se má, nebo spíše vyplatí, kombinace PK13-14 a ALGA BLOOM (oboje Plagron). ALGA BLOOM má obsah PK také 13-14 a tak se ptám či to má cenu dávat 2násobek PK. Stráví to kytka, nebo to bude jen plýtvání hnojiva?
Rhino
PK13-14 Je myslim dobrý na postřik..
levap20
Zrovna dnes sem četl pravej opak, ale nevim....Spíš by mě zajímala odpověď na otázku a né off-topic. Díky
Rhino
http://grower.cz/forum/showthread....9191#post329191 Píše tam člen papaja, že je to OK, sice od bcuzz a bionova ale myslim že je to to samý.
Pan Ker
PK na postřik není, to slyším prvně-používá se klasicky do zálivky.

No a tahle kombinace už se řešila někde jinde(hned najdu, hodim link a tady to zavřu). Je to jasný jak facka-proč kupovat samostně pk13/14, když alga bloom už obsahuje stejnou koncentraci plus řadu dalších živin;)...

edit:Tak jsem to radši propojil, ať může pokračovat diskuze...
Rhino
Tak se omlouvám.. Někdo mi tu to na fórku radil.
BOLD
ak sa to bude uzatvarat tak chcem len dodat,,,PK 13/14 na zalievku.Pouzival som Plagron blute a po pridani PKcka od BioNOvi bolo vyrazne zlepsenie kvetu,nasledne nafuknutie a zahustenie plodov...to ja len tak...
levap20
Tak díky a sory, že sem to sem nedal rovnou.

To PKčko koupím a za podpory AlgaBloom a GreenSensation to bude snad mazec:)
zajonc
ahojte...toto je dobrý téma a rád bych se s wáma poradil... mám dneska 20. nebo 21.den květu

postřik:phyt-amin používám klasicky v době růstu aj květu (v květu do doby cca 3 týdny před sklizní a davám bacha na plíseň) 5ml/1 l vody

zálivka:a TOTO JE DOST DULEŽITÉ A POTŘEBUJI MÍT V TOMTO JISTOTU sem v 21.dnu květu a používám plagron alga bloom 5ml/1l vody + green sensation 1ml/1l vody a davám to že 1. přidám green a potom bloom do jedné totéž vody a mam jakoby zalivku v 1 litru 1ml green sensation a 5ml alga bloomu nedělám v ničem chybu??? prosím o rady spíše skušenějších a zaběhlejších než od někoho kdo si jenom myslí...DIKY VŠEM :mutant: peace
DJ BISKUP
zajonc: zdar já Alga Bloom v kombinaci s greenem aplikuju letos poprvý a taky jsem to pochopil a ředím stejně jako ty a kytky si nestěžují ba naopak :-) Paldy rostou téměř před očima :-)

Jestli to však děláme špatně tak nás urychleně opravte !!! :-)
Macek001
Ahoj. Co si myslite o kombinaci trojslozky od GH s boosterem, kvetakem a PK 13-14 od Bcuzz?
Rasta_pasta
Hojte všichni,

tak sem přelouskal celý todle téma a koukám , že hnojení od Bio Novy moc lidí nepoužívá.

Chci se zeptat na názor kombinace BN Coco nova A+B s BN Zym +BN PK 13-14(samozřejmě jen na qvět) a k tomu AH excelator ?

Z toho co sem se tu dočetl, tak A+B a PK žádnej problem, ale nevim jestli ten BN Zym a AH excelator do zálivky s tim základem nebo radši zvlášť, nebo zvlášť jen ten BN Zym?

Sem zvědav na vaše názory
Ahoj, máte někdo zkušenost s těmahle hnojivama canadian xpress? Mám je tu úplně nové..


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma