Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

 
Papkův tabáček - Klikni zde pro originální téma
Papek
Zdravím všechny growery

Nedávno jsem si pročetl Mesiášův thread o jeho tabáčku a rozhodl jsem se, že to vyzkouším taky. :):):)
Je to moc hezká kytka a má fantastické květy. Hlavní účelem mého pěstu bude asi sklizeň listů, kterými bych obdaroval mé příbuzné, kamarády, spolužáky.. no, prostě ty, kterým to udělá radost.
Plán mého pěstování je následovný: nejdřív to nechám vyrůst doma v krabičce od nanukového dortu, pak část rozsázím do květináčků a dám ven, zbytek půjde na políčko u strejdy - doufám, že mi to předčasně nesklidí :D:D:D:D:D

Jinak semínka jsem vyměnil s growerem Softlym. Tímto threadem bych mu chtěl poděkovat.:):):)
Papek
Zde přikládám fotku všech semen, která jsem dostal od Softlyho. Je jich opravdu hafooo.:) Nakonec jsem se rozhodl, že tak 1/10 všech semen zasadím.

Na druhé fotce je ten kelímek od nanukáče se semeny. Nasypal jsem je na povrch a pak jsem to zalil.

Jinak já pěstuju tabáček poprvé, tak mi kdyžtak napište, jestli třeba někde dělám chybu, nebo jestli si počínám při tom dobře. Za vaši kritiku budu rád. :)
Papek
Máš pravdu, skoro nikde se semana nedají sehnat. :(:( Já jsem to zkoušel jak v zahradnictví, tak i třeba v krámku, kde se prodávají semínka, ale nikde neměli. Jenom mi navízeli nějaký okrasný tabák, ale to asi s tímhle nemá moc společnýho. :smoker:

Jinak já jsem ty semínka sehnat od jednoho growera. Zkus se kouknout do zahradnickýho bazaru. :)
http://grower.cz/forum/showthread.p...16&pagenumber=4

.. je tu sice málo growerů, kteří by pěstili tabák, ale určitě semínka seženeš.
Softly
Já jsem ty semínka sehnal ůplně náhodou. No kámoš, kterej nekouří dal jinýmu kámošovi celou kytku on otrhal listy a nechal tam ty květy se semínkama. A já jsem jako hyjema otrhal ty k´květy a vysipal semínka. Jinak nevim kde by se dali sehnat, ale na podzim jse snad Papkovi podaří nějaký sklidit a mě snad taky :). Jinak GL.
Papek
Tak už jsem se dočkal!!! :)
Sice je ještě hodně času na to, abych měl jásat, ale už první tabáček spatřil světlo světa už po 20 hodinách!

Tady vám přikládám fotku. Je to sice nic moc, ale dávám ji sem jen tak pro srandu. :D:D:D .. doufám, že zítra to bude lepší :)

P.S. fotil jsem to na makro + lupa 6X :)
Papek
Jinak jsem se vás chtěl ještě zeptat, jaký máte zkušenosti se setím tabáčku vy? Myslíte, že je lepší nasypat semínka na povrch nebo je zasypat půdou? :)
Já jsem je dal teda na povrch, jak se to běžně dělá u malých semínek ( třeba kaktusy nebo tak ), ale nevím, jestli to je správné.
Kutas
jojo na povrch. mne to vylezlo az asi za mesic, uz ho mam pul roku, skoro neroste, ale treba vydrzi az do jara a hodim ho na zahradku :) pritom presazovani bacha ma to hrozne jemne korinky
Papek
jj díky moc. To to trvá tak dlouho? :(:(
Já jsem si říkal, že to poroste rychleji.
Tutan
cau papku kdyz sem to pestoval ja tak bylo opravdu lepcejsi to dat na povrch a prikrejt nakym igelitem (aby tam byl taky samozrejme nakej prostor tak 2-4 cm bohate staci a rostlo to kráááásně tak pestu zdar a doufam ze si uzijes pjekny sklizne... jo nekdo se tu ptal na seminka tabaku tak ja mam celkem dost i na prodej tak pisnete PM cau
Papek
Tak už mi vetšina semen vyklíčila a už byly vidět první lístečky. Ale je to zatím moc malý, takže to skoro nejde vyfotit. :(:(
Až to trochu povyroste, tak sem přidám nějaký fotky. :)
Papek
Tady přidávám další fotky, ale zatím to moc nevyrostlo :(, doufám, že to časem bude lepší. Když jsem je dneska počítal, tak jsem zjistil s údivem, že mám asi 150 tabáčků. :D:D:D To jsem nečekal, že se ujme skoro každé semínko, ale dobře tomu tak. :)
Zatím jsem je teda nějak nepřesazoval, ale myslím, že by to časem chtělo ... musím vám říct, že se mi do toho vůbec ALE vůbec nechce. :(
Jinak dneska mi přišla taková příručka k pěstování tabáku, tak budu večer studovat. :)Ono to má jenom 26 stránek a stálo to 59 Kč.

1. příručka k pěstování tabáku :)

2. všechny rostlinky tabáčku

3. jejich makro
N3m3515
jestli papek dovoli muzu nabidnout nejaka semena tabaku mam jich pomnerne jeste dost kdo bude miti zajem pm domluvime se urcite .)
Papek
jj v pohodě
Ty taky pěstuješ? Chtěl jsem se jen zeptat, kdy se tak malý tabáčky pikýrují??? Díky :)
N3m3515
ja vecinou vybiram ty co maj kolem sebe dosti mista a tak 2-3cm velke (maji prece jen krehoucke korinky)ale zalezi na tobe ze .)
Tommy02
Cawes All

Tak dnes som aj ja zasadil tabáček :P semínka som mal od Papka tak Wery Diki :) ktory som chcel vysadiť sice len koncom marca ale ked som taky nedočkavi

Podme k postupu thak som si hodil hlínu do thake boxíku z vekom
Papek my najprv povedal ze by som tie semienka mal davat 0,5 cm pod zem ale po 3 semienkach som sa na to vysral :D a iba som ich porozspial po pude a pekne pokropil vodou a šupol som to pod 23W usporku

A ak sa Papek nebude hnevat tak sa priživím na jeho Therade a Fotky a Info budem davat sem :)
Papek
Jo v pohodě, tak ty ses rozhodnul pěstovat tabáček in. :D To slyším teda poprvé, ale určitě to bude dobrý. Ty to budeš pěstovat ve skříni s kytkama? To by bylo super. :)
Tommy02
Noooo ne to len bude taka príprava na balkon :P kym sa vonka oteplí
Tommy02
Takze tabacek zasadeni pri hodim aj par foto
ale ako som dnes pozeral na tie rozsypane semienka po tej pude nieak sa my to nezda a chcem to este zasypat tenšou vrstou hlíni co vy na to ?
Tommy02
Hu-Ya : no uz im vylezaou take male klicky ale nevem ci si najdu cestu do zeme ked su to zarodky korena ?
Papek
to Tommy: cestu si najdou, ale chtělo by některým udělat třeba párátkem dírky pro jejich kořínky, aby se jim to usnadnilo :)

To Hu Ya: mně to klíčilo taky asi až za pět dní i když jeden klíček už byl vidět asi po jednom dnu, ale ten byl opravdu mikroskopický :D
Papek
Tak tady přidávám další info. Počasí bylo hodně špatné, tak to za těch 11 dní moc nepovyrostlo. :( Už se začínají v tom kelímku dost mačkat, tak někdy příští týden to budu přesazovat do květináčků. Asi jenom půlku přesadím a zbytek tam nechám.
Jinak já bych chtěl tu část rostlinek, co budu přesazovat, vysázet někdy po Velikonocích ven, protože pak budu docela dlouho pryč. Mezitím ta druhá půlka rostlinek doroste a pak asi na začátku května to budu moc vysázet ven. Myslíte, že je to velká blbost je dávat někdy o Velikonocích ven na políčko???
Papek
Tady přikládám další update mého tabákového pěstění. Rostliny už povyrostly a já jsem se je rozhodnul přesadit. Do každého květináče jsem dal 5 kytek. Celkem jsem měl 8 květináčů, takže jsem přesadil 40 největších kytek a zbytek jsem nechal v krabičce od nanukáče. :)
Nevím, možná jsem jich do každého květináče dal trochu hodně, ale asi to už pak budu přímo z nich přesazovat do hlíny venku.
Zatím plánuji je dát ven asi v půlce dubna, ale vše závisí na počasí.
Papek
Zatím mi tabáček roste pěkně, asi to bude tím počasím. :) Rostlinky jsou rozsazené po 5 a teď už se skoro nevejdou do květníků. Ještě je ven dávat nechci, počkám až na Bonifáce :D - myslím, že to je taky svátek hodně growerů, kteří přemýšleli nad tím, kdy vysadit ven.
Teď budu několik dní pryč, ale brzy dám další příspěvek s fotkami. :)
Těšte se.....
Papek
Zde přikládám další info o mým tabáčku. Zatím roste pěkně, ale chtělo by ho už přesadit. Zatím jich mám v jednom květináči 5, budu je přesazovat asi až za týden, protože budu pryč. :(

Přikládám fotku 15 tabáčků, které mám doma, a tak si to valí nejrychleji. Zbytek mám ve skleníku, ale ty rostou pomaleji.
Papek
Zde přikládám další info k pěstování tabáčku. Zatím mám 3 květináče s 15 tabáčky doma - ty si to valí opravdu pěkně :) a zbytek je ve skleníku - ty rostou už pomaleji a bohužel pár jich nepřežilo nájezd slimáků a několik uschlo :(:(:(.

Jak jsem již zmiňoval, tak v jednom květináči jich mám 5, ale vzhledem ke špatnému počásí jsem se rozhodl je přesadit až asi o víkendu nebo možná potom. :D

Na fotce jsou ty, které mám doma za oknem. :):):)
Papek
Včera jsem zjistil, že se mi na rostlinkách rozmnožily mšice.:(
Našel jsem několik úplně oblezlých listů touto havětí. Zítra v sobotu je asi budu přesazovat každý do jednoho květináče. Ještě dneska jsem si prostudoval nějaké rady na mšice a nejvíce se mi zamlouvá asi postřik z kopřivýho roztoku-tímto chci taky poděkovat growerovi Cosmos, který mi poskytnul návod k přípravě:). Přes noc to nechám louhovat a zítra to tím večer postříkám-jestli něco zbyde, tak to tím i zaleju.... :D:D:D

Jako třetí fotku přikládám tabáčky, které mám ve skleníku a moc se teda o ně nestarám. Zítra je chci taky nějak zkultivovat :). Mám jich tam asi 100.

Chtěl bych se na závěr zeptat, jestli máte taky nějaké zkušenosti s bojem proti mšicemi??? Zkoušeli jste už výluh z kopřiv??:)
R3dm4n
Cavko Papek ... Samozrejme drzim palce nech ti to vyjde ;) ...dalej sa ta chcem spitat ! Pocul som,ze tabak ked vypestujes,tak sa neda hned fajcit po ususeni (da ale nema ziadnu chut,a je moc silny ) ... Zevraj to treba neako spracovat,a videl som,ze mas v pohode knizku o pestovani tabaku,v ktorej by sa mohlo nachazdat neaky navod... Nemohol by si sem hodit s tej knizky ako sa spracovava tabak na fajcenie (po domacky) ??? ....diky ,a este raz drzim palce ;) cus
Papek
Zdravím R3dm4n
Jak jsem si pročítal tu knížku o pěstování tabáku, tak jsem tam objevil hned několik postupů, jak zpracovat surové listy tabáku tak, aby z toho bylo kuřivo s dobrou chutí a pokud možno ideálně silné. :D:)
Musím se přiznat, že s tímhle chem. zpracováním - fermentací - nemám žádné zkušenosti. Jen sem opíšu ty návody, kdyžtak sem pak písněte, kdo má nějaké zkušenosti s tou fermentací...Zkoušeli jste někdo kouřit jen sušený list tabáku nijak nezpracovaný??? :)

Ono to je dost dlouhý, tak si myslím, že asi bude nejlepší to sem dát až v době sklizně někdy až v létě ju?:)
Papek
Tak uběhl jeden týden zalitý deštěm a já jsem se rozhodl, že si ty rostlinky, co mám doma přesadím do sam. květináčů. :) Protože bylo hodně špatné počasí, tak to moc nepovyrostlo:( a tak doufám, že se to časem zlepší.
Jinak ty rostlinky, co mám ve skleníku - jsou určené na pole ke strejdovi - tak ty doufám, že dneska nebo někdy jindy už přesadím do země venku a pak přidám další info a fotky. :D

1- rostlinky, které jsem měl za oknem doma a přesadil jsem je :)







2- první polovina kytiček












3- druhá polovina kytiček












4- největší rostlinka - té si vážím nejvíc :)












5- ta druhá největší - taky si jí vážím, ale už ne tak moc :D












6- rostlinky ve skleníku - cca 100 kytek
Tommy02
Caf papku rasitie to super :P radost na to pozerat
Papek
Tak jsem už tabák vysadil ven na pole!!! Je to už skoro týden, ale mezitím hodně pršelo, padaly kroupy a tak :(:( - doufám, že to rostlinky přežili. Až se uzdravím, tak dodám fotky z pole, jak jsem to zasázel.
Tady přidávám fotku těch mých dvou nejoblíbenějších rostlinek, které mám na balkóně. Trošku povyrostly, ale jen trošku.... :)
Papek
Tady přidávám pár fotek z těch kytek, které rostou u strejdy na políčku. Dneska jsem to plel od bodláků, bylo to fakt hrozný ... :(
Jinak na tom poli mám asi 56 rostlinek a některé už majá tak 0,5 m, možná i víc. :D
Zamýšlím takzvanou otavovou sklizeň. :) To je, že bych několik kytek sklidil dřív a oni by pak znova obrazili a mohl bych je sklidit znovu na konci léta. Zbytek bych nechal vykvést. :)
Tommy02
ty kks Káámo K+ fakt krása
Papek
Zdravím všechny growery :)

Asi po měsíci se vám zase hlásím z pěstování mého tabáku. Nebyl jsem vůbec doma, tak se o něj museli starat rodiče a nebo sama příroda. Vůbec jsem nečekal, že všechny rostlinky přežijou takové počasí, jaké bylo, když jsem byl pryč. Nejdřív pršelo snad deset dní v kuse a pak přišla ohromná vedra, která ještě přetrvávají. Některé kytičky se povalily, ale pak se zase narovnaly, tak to je v pohodě. :D
Jinak už mi většina kýtí vykvetla.:) Doufám, že mi kamarád půjčí foťák, abych sem potom mohl dát k večeru nebo až v noci nějaké fotečky.


Mějte se pěkně a growu zdar :)
Papek
Podařilo se!:) Tady přidávám fotky těch dvou kytek, co jsem si nechal na balkóně v květináčích. :) Jedna už si to pěkně dává - je v plném květu.

1, Moje dvě kytičky, co mám na balkóně














2, Detail květů











3, U jedné kytky vyrůstá takový malý výrůstek :)

... doufám, že ještě v noci přidám fotky mýho tabákového políčka u strejdy.
Papek
Tak tady jsou slibované fotky z dnešního večera. :)

1, - 2, celé políčko



















3, přirovnání k takový starý kovový konvici














4, - 5, některé kytky byly trochu položené, ale přece se vzpamatovaly :D




























6, nové výhonky z položené rostliny











7, foceno z jihu - kytky mají málo světla, tak jsem tprořezal :D:D











8, dvě jsem uřiznul v půlce a najdné jsem listy nechal a na druhé ne - doufám, že obrazí :)











9, pár jsem uříznul uspodu - je vidět takový malý výhon
Kutas
zdarek, mas je moc hezke, ja je mam takove prcky maji asi malou vlhkost.. protoze u babky ve skleniku z toho narostlo fakt monstrum a krasnyma listama. jinak co s tim planujes delat, ono je to asi celkem napikacu ne?:) pro kraliky
Papek
Já myslím, že to jde i bez té fermentace. :) Dočetl jsem se, že skoro všechno závisí na sušení. Já bych teda chtěl vytvořit nějaký cigaretový tabák, který by se dal v pohodě kouřit. Taky bych teda chtěl vyzkoušet tu fermenci, protože těch rostlin mám opravdu hodně. :D

zde přikládám jeden z návodů, které jsem našel někde na netu:

Výroba tabáku zlatavého viržinského
Pro výrobu jemného, sladkého a příjemně vonícího i chutnajícího tabáku je především nutné, aby se zcela rozložil chlorofyl a další látky bez fermentace. U všech typů listů se mi osvědčil postup, kdy jsem jednotlivé listy pověsil za řapíky na teplou větranou půdu. Listy během 2 - 4 týdnů pěkně zežloutnou a když se na nich začnou tvořit hnědé tečky, tak je na slunci nebo v sušáku rychle během 2 - 4 dnů dosuším. Získám tak klasický světlehnědý jemný viržinský tabák.
Pan Ker
Ty vole, mě stačilo, když sem kdysi kouřil viržínky-takovej ten smotanej list viržinskýho tabáku na špejli-málem mi to rozthrhlo plíce-fujtajfl!

Tohle moc kouřitelný není...
Shandy
máš to hezký panáčku,potom pošli SMOKE REPORT :frog: :beer: :D
Papek
Takový malý report bych už mohl napsat, protože jsem už nějaké cigarety ubalil a kámoš je už zkoušel:D. Říkal, že to bylo dost dobrý, ale prej i na něj moc silný - on obvykle denně kouří skoro 2 krabky, tak se jeho závěru dost divím. :)
Já se pokusím upravit ten obsah nikotinu tou fermentací nebo správným sušením - jak píšu v příspěvku č. 40. Pak vám napíšu další REPORT, doufám, že to bude už lepší. :D

Jinak jsem otrhal spodní listy u rostlin, ty by měly být nejkvalitnější, a suším. :D
Timer
Hezký já mám něco podobného ale ty to máš promakanější jinak ty cíga: Nice
JAHmaican
Nejkvalitnější jsou prostřední listy ;)
Papek
Tak po delší době se znovu hlásím ke slovu. :) Ty listy, které jsem sklízel 21.7.07 už jsem úspěšně dosušil. :D Bohužel celkové sušení trvalo dost dlouho, asi 3 týdny :( - neměl jsem to s tím jednoduché. Jinak celkovou sklizeň provedu v nejbližších dnech - až nebude pršet a bude hezky. Některé kytky si nechám na semínka na další rok :) a pro ostatní growery. Až se začnou vytvářet tobolky a až budou semínka, tak vám dám vědět. :)


Jinak dneska se chystám ještě nafotit ty rostlinky, které jsem zkoušel zastřihnout toho 21.7., jak teda dopadly, tak snad večer bych mohl dodat fotky. :=)

Informace a záznamy ze sušení, zpracování a SMOKE REPORTs + ějaká anketka a soutěž budou v mém novém threadu, který se ještě dnes pokusím založit. Odkaz na něj přibude zde http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=31005
:o
Papek
Omlouvám se za ty fotky, které jsem vám včera slíbil, ale bohužel jsem to nestihnul. :( Tak je přikládám dneska.

Asi v půlce července jsem zkusil zastřihnout stonky. Dva jsem sestřihnul v půlce a jeden sem vzal kousek nad zemí. :)

.. koukněte na fotky, krésně obrazily, ale ty listy jsou dost mylá, doufám, že ještě povyrostou :D
Papek
Dneska odpoledne bylo nádherné počasí. Rozhodl jsem se, že sklidím další cást políčka. :D Listy už začaly žloutnout a některé i hnědnou a schnout, tak jsem si říkal, že už bude nejvyšší čas na sklizeň. :)
Nejdří jsem ořezal u spodku kytky, které byly po okraji po okraji políčka a z jedné strany jsem udělal radikální zásah. Pak jsem z těch rostli otrhal listy ( jenom ty středně velké a velké, protože pak seschnou a dost se smrští - suché a žluté jsem vyházel na kompost ). Docela mě udivilo, že těch listů nebylo zas tolik, jak jsem očekával, ale ještě jich bude snad dost. :) Celkem jsem udělal 26 svazečků po 10 slušně velkých listech. Pořádná fuška to umýt a pak svázat....



.. jenom takové kuriozity na závěr:

3, moje největší rostlina - měřila 2.15 m :)
4, největší květenství - květy jsem opravdu nepočítal :D:D:D
5, takový pahýlek, který jsem pak zkusil zasadit a uvidme, jestli z něho něco ještě vyroste

.. jinak jak je zřejmé na té první fottce, tak jsem nechal u každé rostliny asi 5 cm stonku v zemi, uvidím, jestli třeba znovu obrostou :)
Papek
Tak mi už začínají dozrávat semínka z těch několka kytek, které jsem nesklidil ( těch pár kytek, co jsem měl ve květináčcích, ostatní už se suší na půdě :)). Bude jich snad hodně pro každého, teda doufám...

Jestli byste někdo měl zájem o semínka, tak mi napište určitě se nějak domluvíme. :) Můžete sem napsat příspěvek, ale byl bych radši, kdybyste mi psali PM. Díky moc
Papek
Ještě bych chtěl zhodnotit nějvětší kýtí, která mi vyrostla na políčku. Byla to rostlina, která rostla asi uprostřed políčka a dohromady s květenstvím měla něco okolo 3 metrů. :) Bohužel celá nevydržela - pod půlkou praskla, takže se musela částečně sklidit už dříve. :( Ale stonek zůstal největší ze všech stejně. V průměru měl asi 4-5 cm. :D:D:D

1, pahýl, který zůstal z té největší rostliny tabáku :(











2, stonek, který opravdu nešel ani vytrhnout ze země :biglaugh:
Nesss
Veřejně děkuji papkovi za seminka kterejch mam tak na dve plantaze, i za vesely vzorek ktery me bavil cely vecer....tesim se na dalsi setkani...peace a K
vyrus
chtel bych koupit nejaky semena tabaku.popřípadě za kolik se daj sehnat?kdyztak nechte vzkaz bo pisnete ja se ozvu!
moc diky
vaaanha
Snad Papku zvládneš, že ti to dávám do tvého topicu, ale pokud by se našel nějaký náruživý milovník doutníků - tak tady má nějakou videoinspiraci. Mně to jakože inspirovalo dost, ale druhou věcí je to taky dokázat zrealizovat:vampire:. Třeba to půjde:pimp:

http://www.lacasadelhabano.cz/videoprezentace.html
kousn
no tak semínka sem nasel treba na aukro.cz jsou tam inzeráty na tabák virginskej tak i tabák selský , co si pamatuju tak to bylo 2000semen + příručka a cena byla asi 60,- což si myslim ze je docela slušný asi si taky objednám


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma