Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Odrůdy a Šlechtění

 
Nefeminizovaný feminizovaný semena z feminizovaných kytek ?? - Klikni zde pro originální téma
TheHempCultivator
Vo tomhle sem tady nic nenašel, kdyžtak sorry sem tu nově


Před nedávnem sem dostal velkou černou palici nějaký indiky nebyla vopylená ale přesto v ní bylo 7 semen(magický číslo).Byl to fakt hustej model a protože sem zrovna stejně neměl žádný good semena tak sem je vysel.Teď sem je nechal vykvýst a - SAMý SAMICE !!!!
(fšech sedum)

Možná to byla jenom náhoda ale třeba taky ne a tak sem se chtěl zeptat jestli někdo nemá s něčim podobnym ňáký zkušenosti.Třeba jako že když se palice nevopylí a stejně sou tam Ňáký semena tak to sou vždycky samice atd.

Dík za odpověď...
dexmon
to je hermafrodit, je toho tu o nich plno tak hledej...
Koblihostrom
zdravíčko no dexmone hermík to být nemusí,mě se taky občas stane že kyti vytvoří sama nějaký semínko/ možná se na ni dostal pyl od nějakýho jinýho sadaře kdo ví/a nevím jak je to přesně ale feminisovaný semínka se tuším dělaj nějak tak že necháte hermíkem ,,oprcat,, jinou samici a ona má pak z těch semen jen samice,mno budou lépe vědět ti zkušenější
dexmon
mě už se to taky stalo a při podrobnějšim ohledání jsem tam našel jeden malej kvítek + několik co ani nerozkvetli... ze všech semínek pak byli samice...
TheHempCultivator
No tak nevim ale stejně dík za odpovědi --
hlavní je že sou to samice ;- )
Modeste
Minuly rok na jar som si kupil feminizovane semena z holandska, z ktorych sa mi podarilo vypestovat krasne samice(ani jeden samec), v ktorych som nasiel par zrniecok. Zaujimalo by ma ci niekto nema skusenosti s tym ci aj dalsia generacia budu samicie(zenske) rastliny?
delta
Jestli si pestoval outdoor, tak ti to opylil nejakej technickej srac a na 100procent to samice (teda jenom samice) nebudou. Jestli indoor, tak je to fakt divny, ledaze bys tam mel nejakyho mini-hermouse, kerej ti oprcal jen par palicek a to by pravdepodobne samice byly.
hYp3r
2 deltakill > kdyby je oprcal hermous nebyly by z toho zase hermousi?
Modeste
Pestoval som to outdoor, lenze opelene to na 99,9% nebolo. Tie rastliny nemali ziadny priznak opelenia pri sklizni a hermafrodit tam urcite tiez nebol. Tych semien tam bolo tak okolo 5 na kazdej rastline, ktore mali cez 2 metre. A nemyslim si, ze prave tych 5 zrniecok na velkej rastline vzniklo zrovna opelenim.
delta
Priznak opyleni pri sklizni je ten ze tam mas prave tech 5 seminek. Nebo si myslis ze je genetika tak daleko, aby ti vyrostla kytka bez opyleni samcem? Nastesti jeste ne. Nechci videt situaci, ze si lidi chovaj laboratorni krysy, a jejich organy sou naklonovana ganja, ty lidi ji pak vypreparujou a maj hulo, mensi naklady - vyssi zisky. Tak ten den ja prestavam hulit.
Modeste
to realist:
Dik za odborne vysvetlenie mojho problemu. K tomu stresovaniu rastlin asi v mojom pripade nedochadzalo, takze budem musiet podozrenie dat na vcielku. Necham sa prekvapit co z toho vyrastie tento rok a potom zistim ktora z moznych variant bola pravdiva.
Mamba
Muze mi teda nekdo rict,jak se feminized seminka vypestujou ??To je nechapu !
Womitor
to mamba: tak to robi maharsi: http://grower.cz/forum/showthre...=&threadid=8564
BRAINDEAD
feminizovana semena jsou geneticky upravena,ale jak presne
tahle uprava probiha nevim-kazdopadne jsou nachylnejsi ke genetickym mutacim a nejsou prislis vhodna na matecni rostliny
kazdopadne je pravdepodobny ze z tech seminek budou hermousi
popr. zensky horsi kvality.
Mám 2 feminizované kytky Purple#1.
Na jedné z nich jsem našel pár samčích květů (snad nejde o hermouše, ale jen o těch pár květů).
Nebude tato kytka horší kvality než ta druhá ("100% samice")?
Mám strach že to na kvalitě kouření bude znát (negativně).
Nemáte s tímto někdo zkušenost?
aspect
no mně už taky pár lidí tvrdilo, že kytka bejt voprcaná nemusí a pár semen na ní stejně najdeš, u toho outdooru to je pochopitelný ,páč nevíš kdo, co a kdy!Ale "in" mně samotnýho dosti překvapil :smoker: ted ze mě mluví zkušenost :smoker:
Kupoval se prvotřídní scéro(nebula) vod známího,žádnej toa, a v saku sem našel semeno,věděl vo tom, ale překvapenej nebyl, prej se stává.

Tohle mě teda dost zajíma!!

Pro tu kytku je to otázka přežití pokolení tak proč by nemohla z nouze vyprdět potomky ?!!

To semeno sem si nechal a minulej rok sem sem si udělal balkón,kytka byla naehorázně ukrutná,patra snad po půl centntimetrech,dřevnatej stonek po měsíci růstu,chodily ke mě lidi aby viděly tu raritu a přemlouvaly at ji dám k nim na flek,že je škoda aby byla takhle omezená květináčem!já pořád tvrdil že to nedozraje,a že budu muset zastinovat,ale vo ni se jen smáli co to plácám vo zatemnování,že větší capinu sem si nemoh vymyslet,ale já vědel sví(thanx to GROWER by info :)) Nakonec sem podlehl přemlouvání a přemístil ji ke známímu,kterej mě nakonec posral a vod tý doby sem vo ní nic nevěděl!Byl sem nasranej že sem se nechal uchlácholit k takový píčovině!!nakonec ta kytka přece jen nedozrála a buzeranti museli přiznat že sem měl pravdu!
ps: tímto chci jěště jednou vyfuckovat toho zmrda česačskýho!FUCK YOU TOYU!!

omlouvám se všem koho mé výrazi pohoršují,ale sem už takovej!!
Hellboy
No ja mam v outu kazdej rok par semen...ale je to asi urco oprcle, pac naka ta vcelka muze dolitnout pekne daleko....in se to holt stava taky.... :) a je zajimave, ze ackoliv by to melo bejt jen z matky, muze byt ze semena aj samec...
Ale je jen par groweru na svete, kteri dokazou vypestovat stopercentni kvaltni feminizacky ....
Sinuhet
Ja si myslim, ze tvorba semen bez opyleni je blbost. Na opyleni staci pritom jedine pylove zrnko, ktere ani pouhym okem neni videt a vit ho muze odnest kilometry daleko. CEtl jsem tu ze se udava ze samec muze opylit az na vzdalenost 10 km.
peccca
Ahoj vim,ze uz tady par topiku o tomhle je,ale z zadnyho jsem se moc nedozvedel a tak nevim jestli do nich mam investovat.Zajimalo by me jaka je asi procentualni sance,ze budu mit z feminizovanyho semena hermace?Stane se to opravdu jen vyjimecne?napiste kdyztak treba kolik jste kdo sadil fem.seminek a kolik jste tam meli hermacu,popr dalsi zkusenosti.Dik
StrycekPompo
pokud se ti podaří udržet zasadité PH tak je ta šance minimální
Susko
cau tak ja som mal feminizovane PPP uz neviem od koho presne,a od dutch passion som mal durban ten este len rastie :) ale pri PPP bolo celkom slusne semienka boli ale velmi malo,a od toho ph to zavisi hodne takze ked dodrzis vsetky podmienky nie je sa coho bat :)
Krychle
StrycekPompo: zasadite pH? to snad ne:D spis ne moc kysele, ale zasadite?

peccca: I kdyz koupis fem. semena od DP, jak zminoval zednikr, tak kytky z nich ve stresujicim prostredi budou tihnout k hermafroditismu stejne jak semena od Nirvany. Tim chci jen rict, ze asi stejne nejvetsi vliv na to maji podminky pestovani. To znamena jak spravne pH, kdyz uz je o nem rec, tak i treba nelezt do skrine kdyz je tma(pokud to mas na indoor). Proste se vyhnout faktorum, ktere by mohly kytku stresovat a ona pak vystrcila koule:)
peccca
jj od nirvany uz nekupuju,loni bylo z 15 semen 14 samcu,sice ta jedna samicka byla dost good,ale vyplati se urcite neco drazsiho.
Waneck
Pockat to jako nirvana prodava feminizovany semena a pritom jsou to samci , jo?
peccca
ne to byli normalni semena,ale proste byli temer sami samci,ostatni modely,ktere uz nebyli od nirvany,byli prevazne samice,takze jsem usoudil,ze to nebylo spatnym ph nebo tak,ale ze nirvana prodava pekne skurveny seminka.
k nirvaně: měli jsme od nich letos semínka Durbanu a Super Skunku (2 a 2) a DP chcípnul a SS byli samci, takže vážně nevim / semínka to feminizovaný nebyly

a zase Jock Horror (bylo to IN semínko) vyrostlo pět samic z pěti semínek

chce to dávat si pozor
dvojka-trojka
Takze podle me to fakt nejvic ovlivni pestitel, i kdyz asi bude neco na tom, ze Nirvana je banka na p**u;). Ja ted mam feminizovanyho Mazara od D. P. a vcera jsem mluvil s Hodinářem, kterej sam rikal at to narezu a udelam si matku. Ja to nekde nadhodil a vetsina clenu mi napsala at to nedelam, ze to bude hermafroditit, ale ja to presto zkusim, protoze ja si Ph pohlidam a s klonama stejne nekseftuju, takze to kdyztak bude moje vina;). Kazdopadne bych chtel vic nez jen 5 samic (mam tech semen 5 a 5 jich ma kamos, kterej uz je zasadil a chytlo se vsech 5 s tim, ze VSECHNY vylezly za 24 HODIN:eek: ), takze si urcite nejaky rezy udelam na SoG a pak napisu report, jestli mi to hazelo hermace, nebo ne;).....
23
Roxy
Hlavni podminkou aby ti nevyrostli hermace je TEPLOTA v pestirne!!! kupovala jsem seminka Euforie od D.P. primo v shope a primo mne na to upozornil prodavac, nemela by presahovat 23°C :-) coz je nekdy docela problem :-) Pak je potrebny dodrzet pH a nevystavovat kytisky STRESU! :-)
Jahudka!
Chce to koupit semena a ty zasadit a nechat je na 18/6,pak udelat rizky a ty nechat zkusebne vykvest.V prubehu to chce dobre kontrolovat jestli se nekde nejaka koule nebo pestik neobjevi.Pokavad tohle udelate spravne a skutecne nic neprehlednete,pak nemate temer zadnou sanci udelat z takove matky hermace.Podle me se moc nadhodnocuje vliv PH nebo stress na moznej vznik hermace.Ja delal s kytkama psi kusy,vselijak je stresoval teplotou nebo ruznou svetelnou periodou,vysokou koncentraci hnojiv kde byla puda na 99 procent zasolena.PH taky uz davno nemerim a muzu rict,ze kytky ktery byly z matek u kterejch jsem nemel nejmensi podezreni na hermafrodita byly vzdycky krasny samicky.Naopak kytky z matek na ktery jsem podezreni mel vzdycky nejakej ten pestik nebo kulicku ukazaly.
myslim taky ze je jedno jestli jsou semena od nirvany nebo nekoho jineho.Ja mel hermace ze semen od refeermanna.Z nefeminizovanejch semen nirvany jsem mel 7 samicek z 10 a vsechno cisty samice.Jina semena od nirvany byl jeden hermac.Je to proste loterie a to vzdycky.Kazdopadne kdyz si nekdo nevsimne kulky a vyrobi si tak hermafroditni matku nemuze se pak divit,ze se mu obcas nejakej ten hermac vyklube.

dvojka-trojka - S klidnym svedomim bych z toho tu matku udelal,obzvlast pokavad je ten rizek od hodinare,protoze od nej na 99,9 procent je rizek opravdu samicka a ne hermac.Uvidis,ze s takovy matky se ti nikdy zadnej hermac nevyklube.

Roxy - Mel jsem teplotu i 40 a nikdy zadnej hermac kvuli ni nevzniknul.Navic i venku byva casto vic nez 23 a zadny hermaci kvuli tomu nevznikaj.Dosahnout teplotu v roomu 23 je v podstate nemozne,leda ze by nekdo pestoval v mrazaku:p:
dvojka-trojka
2Jahudka:
Cau,
ja myslel, ze tu matku udelam primo ze semen, ktery mi prisli postou a je to ten Mazar (D.P.) a je feminizovanej. A prave nekde jsem napsal, ze bych si z toho chtel udelat matku a hodne lidi mi psalo PM at to nedelam, ale prave, pak kdyz jsem mluvil s tim Hodinářem (od nej mam Chronic), tak i ten rikal at normalne zasadim vsech 5 semen co mam a narezu to.
23
Jaffa
Čaues chlapi!Mě kámoš dovez v original balení z anglie 10 semen Power Plant Dutch Passion za 65 euro feminizované,zasadil jsem 3.Pěstuji je outdoor v 30l kýblech a z jedne(te nejvetší a nejpěknejší)se vyklubal samec ,což mě dost udivilo a jak tak čtu tak to asi je normální :-(.Ta druhá ma 2 krasne palicky,ale nic víc protože žloutla odspodu jako i ta tretí ale s té už neco bude,takže příště asi budu muset hlídat to Ph.Měl jsem je na tom letošním ostrem slunci a ze 3 byl 1samec takže kdo ví jestli je to klimatem nebo už to má v sobě.?Jinak jsem amatersky outdoor pěstitel
Roxy
to Jahudka...

mam 400W....23°C ver mi je mozne :-))))))))) a nemam mrazak :-)))

jinak k tem hermosum......feminizovana seminka.....chces mi rict, ze kdyz jim necham 35°C tak mi z 10ti seminek vyroste 10 samic?????? :-))))))))))))))))))))))))))))))))) hmmm to by bylo sice moc prijemne, ale predse jenom si ja myslim, ze feminizovana seminka jsou nachylne na teplotu!!!
...jinak...budu verit typkovi z cofeeshopu, ktery myslim, co-to o tom uz slysel :-)))))
Jahudka!
dvojka-trojka - Tak pokud jsou to feminizovany semena,taky bych z toho tu matku v klidu udelal.Nech z ni vykvest zkusebni rizky a ty dobre kontroluj.Pokavad nebudes mit podezreni na to,ze je to hermac pak by mela i takova matka bejt OK.Pripada mi,ze u feminizovanejch semen je sance ze sis prines hermace o dost vyssi a proto jestli z nich chces delat matku,chce to zkusebni rizky kontrolovat o to vic.Taky mam matku z feminizovanejch semen.Mel jsem ty semena celkem 3.Jedno se nechytlo,jedno je krasna samicka a jedno hermac.Vzdycky kdyz jsem daval rizek z ty podezrely matky na kvet,skoro pokazde se nejakej pestik objevil.Takze by se vlastne dalo rict,ze mam hermafroditni matku a pak se neni cemu divit,ze rizky z ni jsou hermaci.Samozrejme ji zlikviduju,ale chtel jsem mit jistotu.Kdyz jsem daval na kvet z ty druhy matky ktera je OK nikdy zadnou kulku neukazaly.Proste to je predevsim o dukladne selekci a hlavne nic neprehlidnout.Koneckoncu sveho casu jsem tady o tom zalozil i thread,ale nikdo se k tomu bohuzel nevyjadril.http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=23875
Muj zaver po te dobe je ten,ze s opravdove samice jde udelat hermac jen velice tezko a me osobne se to nikdy nepovedlo prestoze jsem kytky vselijak stresoval.Pri koupi feminizovanejch semen je velka sance tak 90 procent,ze si nejakeho toho hermace taky prinesete.Hermace je samozrejme mozne dostat i s nefeminizovanymi semeny,ale sance oproti feminizovanejm semenum je o dost mensi.Tipnul bych cca 10procent i mene.Na tom od jake seedbanky jsou semena az tak moc nezalezi,hermace prodavaj vsechny seedbanky.To nejdulezitejsi je spravna a dukladna selekce!To jsou moje dosavadni poznatky.

Roxy - Taky to muzes mit ve sklepe,venku atd.Jenze i tak docilit ve vzdalenosti 20cm od 400w 23 stupnu neni zadna prdel a bezny to urcite neni.V lete je to temer nerealizovatelny.Ale o to ani nejde.

Netvrdim prece,ze cim vyssi teplota tim vetsi moznost vyskytu samic.Jen jsem psal,ze i ze semen od nirvany je mozny mit 7 samicek a 3 samce.Je to proste loterie a i stesti a zalezi na tom jakej pytlik komu v seedbance poslou.Precijen pomer samic/samcu je okolo 50 procent,takze i sance ze budu mit to stesti a prijde pytlik se samejma samcema nebo samicema je celkem vysoka.Jinak u feminizovanejch semen je to jasny.Moznost toho,ze cast semen bude hermafroditni je pomerne vysoka a rozhodne to neni pro zacatecniky ktery pestujou poprve a jeste ani nerozeznaj samce/samici a slovo hermous slysi poprve.Plno lidi si koupi feminizovany semena aby meli jistotu hned poprve a pak se divi,ze maj vsechno oprcany.
Jinak jsou vseobecne rozsirene ruzne veci.Napriklad ze kdyz postrikas vybojku vodou tak bouchne.No zkus to,uvidis,ze se nic nestane.Takze ja uz od jisty doby spis radsi verim jenom tomu co si sam vyzkousim.
soulQuake
měl bych dotaz: bratránek měl jednoho mazar x WW, udělal jsem řízek a byly z toho tedy dvě rostliny. Matka je samec a řízek je samice(možná hermouš) ... slyšeli jste o tom už někdy? ta matka byla původem ze semínka od jednoho člena

ten řízek jsem po nařezání dal do piksle(200 ml) a k tomu tři kapky citronové štávy , fotoperioda byla denní(resp.letní)
Jahudka!
soulQuake - Tak to jsou jen 2 moznosti.Bud je ta matka s ktery jsi to vzal taky hermous i kdyz si toho treba doposavad nikdo nevsimnul a nebo ti ten hermous vzniknul opravdu nejakym stresem,pripadne jinyma podminkama.Me se tohle nikdy nestalo.V tomhle pripade bych dobre prekontroloval matku.Vzal z ni treba vic rizku,nechal vykvest a ty znovu zkontroloval.Jinak jsem si vsimnul,ze hermous nemusi oprcat vsechno,ale treba jen 1 palicku(a nebo taky vubec nic),takze se snadno prehlidne a pak vypada,ze i matka je OK.

(edit)Tak jeste k tomu.Nejak jsem to blbe precet,nebo spis me prislo nelogicky abys z matky samce udelal rizek a to byla samice.Podle me je ta matka hermous.Dost pochybuju,ze bys ze samce mohl udelat samici,to se mi zda jako uplne nemozne i kdyz znas to,priroda je mocna carodejka a nekdy nam predvede i veci o kterych si myslime ze mozne nejsou)))
MUZsRANAMI
ja planujem kupit feminizovane seeds najskor od dutch passion ... tak snad o tom nieco napisem.
vdaka za info.
Hola lidi,
tak se taky podělím se zkušenostmi s fem.seeds.

Seed banka: Dutch passion, osobní koupě ve Vídni, odrůdy: BB, WW, Isis.
Klíčivost: BB 9/9, WW 8/9, Isis 5/5, i po 14 měsících doma.
Pohlaví: všechno samice (klepu na dřevo),
BB dvě matky 1,5 roku starý (už umřely), z jejich 26 řízků vše samičky.
WW dvě matky 1rok starý (zrovna končím jejich život květem) z 38 řízků vše samičky.
Substrát pro všechny Plagron Royalty mix, hnojiva Plagron, Ec max. 1,9, Ph 5,9-6,3, nekolísá, teplota den max. 26-30, noc min. 16-19.

Myslím, že Dutch passion je vysoce kvalitní seed banka, mohu jen doporučit.
bransfer
Mali ste niekdo feminizovane Himalaya Gold od greenhouse seeds, pripadne tieto iste nefiminizovane? Rozmyslam ich kupit, 50 euro 10 semen, ale ciste na outdoor. P.s.u indooru si clovek zem namiesa aby mala ph presne ako potrebuje, ale ako cim najjednoduchsie zistit vonku ake ma ph zem, alebo ako ju upravit aby to bolo idealne?, flek pri potoku rakos, cernozem uz 5ty rok davam tam biohumus kazdy rok nech su tam ziviny. Nesmejte sa a neodkazujte ma inde, dik za radu
Ono
citace:
Původní příspěvek od ice13
Hola lidi,
tak se taky podělím se zkušenostmi s fem.seeds.

Seed banka: Dutch passion, osobní koupě ve Vídni, odrůdy: BB, WW, Isis.
Klíčivost: BB 9/9, WW 8/9, Isis 5/5, i po 14 měsících doma.
Pohlaví: všechno samice (klepu na dřevo),
BB dvě matky 1,5 roku starý (už umřely), z jejich 26 řízků vše samičky.
WW dvě matky 1rok starý (zrovna končím jejich život květem) z 38 řízků vše samičky.
Substrát pro všechny Plagron Royalty mix, hnojiva Plagron, Ec max. 1,9, Ph 5,9-6,3, nekolísá, teplota den max. 26-30, noc min. 16-19.

Myslím, že Dutch passion je vysoce kvalitní seed banka, mohu jen doporučit.


Zaujíma ma tvoj názor, či si postrehol nejaký rozdiel napr. vo vitálnosti rastliniek z regulárnych semienok a z feminizovaných? Viackrát som sa stretol s názorom, že regulárne semienka majú lepšiu genetiku ako feminizované. Ako to vidíš ty?:)
Btw. Dutch Passion tiež vrelo odporúčam.;)
bransfer
ja som kupoval 6 rokov normalne ale par krat ma nasralo ked z 10 semien vyrastli 3 a z toho boli vsetky samce, inak pohoda z 5 semien normalnych 3 samice, ale niekedy sa nezadarii, Vaaliim jen outdoor
bransfer
Ako si to myslel ze klasicke semena maju lepsiu genetiku ako feminizovane, ja davam len outdoor, ako ze su viacej napriklad odolne voci co ja viem pocasiu, a podmienkam kde rastu nez feminizovane ?
Ono
Myslel som napr. potenciu rastliny, vzhľad, účinky, silu, výnos atď. A čo sa týka výskytu hermafroditov, asi dosť záleží od kvality seedbanky, pretože napr. z 10 regulárnych semienok sa podarí aj 7 samíc, ale zase napr. z 10 feminizovaných semienok sú niekedy aj 3 hermáči, takže to vyjde prakticky rovnako.
bransfer
kedze kupujem kazdy rok normalne a davam len outdoor tak kupim zas klasika nie feminizovane, nech priroda a shiva rozhodne:angel: :bravo:
to Ono: jedinýho, čeho jsem si všiml, že se mi řízky z regular matek lépe chytají z hlediska kořenění.
Kolikrát jsem si myslel, jak mi ta rostlinka krásně roste, že z ní udělám matku, protože je nejvitálnější ze všech a nakonec to byl samec.
Růst regular a femised seeds mi připadá velmi podobný, možná je to seed bankou, protože všechny semínka vyklíčí do 36 hodin (ty nejrychlejší za 16!)
Teď mi 3 dny stará fem. BB předběhla 18 dní starý papriky :-)
Na druhou stranu bych měl IMHO trochu strach tlačit fem. do outdooru, je tam víc stresových faktorů, tak aby z toho nebyly hermáče.
A zhlediska stresů, jak říká Jahůdka, taky s nimy dělám někdy psí kusy a zatím (klepu na dřevo) jsem neměl jedinýho hermáče (kéž mi to dlouho vydrží).
Od regular jsem upustil - max. když chce nějaký kamoš vyselektovat matku.
Ikdyž, vzal jsem si od kozzyho řízky, abych mohl porovnat svoje kytky s profi rostlinkama.
Pěstu zdar, Ice13
bigfoot
Ja ti odpovim az na podzim. Kamos si objednal fem seeds na out, tak uvidime rikal slepej... snad mne nezabije kdyz bude mit hermace :D
cuky
Ja ma zkusenost z Feminizovanymi semeny od Duch Passion a slo o WW- klicivost 9/9 (jedno seminko sem nekde ztratil)- a z toho bylo celkove 5 hermacu. Mam 400wat a teplota 26-30 stupnu pres den noc 18-22 a mel sem to v royeal ty mixu. Ja bych si uz v zivote feminizovany semena nekoupil. Mozna ze sem proste jen lama a udelal sem nekde chybu ze se mi to tak nepovedlo, ale ja kazdopadne mam jasno a to jedine regular seed, kdyz uz to musi byt semena.
Typek23
JA SOM SA ROZHODOL ZE KONECNE SA POKUSIM ROZLUSKNUT MYTUS OKOLO FEMINIZOVANYCH SEMIEN.
OBJEDNAL SOM Z JEDEJ Z NAJLEPSICH SEEDS BANIEK SEMENA JE TO MAZAR OD DUTCH PASSION.
OBJEDNAL SOM ICH 20 ZAPLATIL SOM 200EUR.
SPRAVIL SOM BOZ SO STALIMI PODMIENKAMI VZDY JE TAM 24-25C CEZ DEN A V NOCI OKOLO 20C, VLHKOST JE NONSTOP UDZRZIAVANA 78% NA ZACIATKU RASTU.
MAM KVALITNE HNOJKY V BOXE ABSOLUTNU TMU TAK ZE NEHROZI ZIADEN STRES NA RASTLINY.
VSETKO SOM TO UROBIL TAK ABY MALI CO NAJLEPSIE MOZNE PODMIENKY ABY SA DALI VYLUCIT ROZNE NEPRIAZNIVE VPLYVI.
Z 20 SEMIEN VYKLICILO 19KUSOV DO 17 HODIN. JEDNO NEVYKLICILO ANI PO 8 DNOCH.
vsetko mam podrobne rozpisane tu:600W - podny substrat 2007
indicky-konopi
myslím, že to byl právě deth, kterej tvrdí, že feminizovany seeds od DP jsou ve směs hermáči, sám tomu nevěřím, ale budu mít tu možnost vyzkoušet to a přesvědčit se na modelu VOODOO..... , ale abych prawdu řek moc tomu nevěřím....
metalsodik
Tak jsem si objednal pár semen z ALIENU a kom Chronica vše feminizované. Dostal jsem dvě semena fem. jako bonus , jsou to ty dvě vpravo dole. Nevíte někdo co dávají jako bonus , označení na sáčku mi nic neříká, na druhé fotce je samostatný sáček. Dále máte někdo zkušenosti z kvalitou klonu , kdybach s každé kytky v růstu jeden klon odebral, jestli to má cenu ???
metalsodik
Samostatný sáček s bonusem. Poznáte někdo o jakou odrůdu jde ???
danilaos
hojky kupil som fem semena levander ale bolo tam vcelku dost samcov
metalsodik
Protože mi tu nikdo nebyl kloudně odpovědět jak je to s matkami s fem . semen musel jsem to udělat sám, prozatím bez fota. Semena vidíte nahoře v č 47. V pátek budu sklízet ty rostliny co byly matky a už mi kvetou klony z těch matek. mají asi 25dní do kosy. No nejsou to matky ale jen rostliny ze semen z kterých jsem ořezal několik klonu a dal zakořenit. Musím říct že Black Jack je opravdu parádní rostlina , prozatím jen vzhledem, ještě není usušen , tak o chuti nebudu mluvit. Měl jsem je jen pod 250w ale vrcholová palice je jak má ruka od lokte , v pátek vyfotím, spíš to vypadá jak z pod 400w. O tom ale nechci mluvit, taky jsem už dal růst klony z f2 matek z těch semen.
Mé zkušenosti jsou asi takové :
1. rychlost zakořenění je výborná, rychleji a úspěšnější než u chronica a WS a toho bonusu.
2. stavba rostliny super.
3.klíčivost 100%
Vůně lahodná , uvidíme co kouř.
prozatím ani jeden hermáč , ani z klonů z matek a uvidíme co z dalšího pokolení, jsem zvědav jestli někdy nějaký bude jak se tu obecně traduje. připadá mi to že se tu něco donese z jiných g a papouškuje se to tu dokola , aniž by to někdo prověřil, je pravda , že dělám pokusy jen na 3 odrůdách, ale i tak.
Nepozoruji ani rozdíl v růstu a stavbě rostlin z Fem matek a F2matek. Květy z f2 jsou ješte teprve ve 2/3 ale květy jsou dobré , z f2 matek taky dobře rostou a všsechny dobře zakořenily.
Black Jack mě příjemně překvapil a při ceně 38 eur za 7 semen , což je bez pošty 140 Kč za kus , je to podle mě lepší než tu kupovat většinou pofidérní řízky za 100kč. Roste rychle a stonek je ůplně jiný než z řízku které většina z vás tu sežene, pokud nemá opravdu přístum k luxusu. Stejně je to ze semena lepší , aspoň podle mě, je jasné , že na některé techniky pěstování to nejde, to je ale už jiná věc. Tak můj prozatímní dojem je , nebojtese Fem. semen jde jen o odrůdu a přístup, musíre ale mít metalhalid na růst , jinak to během toho měsíce růstu zkazíte, prozatím to je vše , později dám foto a další informace.
metalsodik
Tak jsem vyfotil jednoho Black Jacka z fem. semen a chronika ze semena normálního. Chronic je o 14 dnů mladší ale je to hold komerční odrůda a bude ještě zvětšovat svůj objem. Black Jack dosáhne v pátek 63 dnů a měl by být podle banky zralí, ale do úplné zralosti mu chybí dle odhadu tak 12 dní, proto taky zastávám názor že se mají dny počítat ne po přepnutí ale až se ukáže znak pohlaví, což v tom to případě bylo právě tech 10-13 dní. Pak to odpovídá přesně podle banky, je už 5 dnů na finalu a nechám ho ještě aspoň 10 dnů.
jinak jsem spokojen, na 250w Son t pia plus , hlína PH dobrá, voda chlorovaná - dobrá, není teď dešťová , vlhkost dostatečná a hnojiva B cuzz a+b a pk 13-14 + final . nic víc , jen kytek je tam víc. Na fotkách můžete porovnat Blacka s Chronikem.
hasan-outdoor
ahoj vsichni, ja jsem si dneska objednal feminizovany seminka z www.ministryofcannabis.com,,,,jakoze Big Bud a Northern Ligts,,,snad to bude v cajku,,mate nekdo nejaky skusenosti s tim?
metalsodik
Tak jsem dnes sekl kytky pod 250 Watt , bylo tam vše až na jeden Chronic, který ještě bude 14 dnů na světle, protože je mladší. Jinak byla sestava takhle : 3 ks Black Jack , musím říct , že nejlepší odrůda ze všech fem. semen. vyklíčila všechna semena , pěkný růst a žádné nemoci, více na fotkách. Druhá odrůda White Shark , 5 kusů vyklíčila, tři a jedna se ještě neujala, proto jsem od nich ještě objednal :Greenhouse Seeds Fem The Cheese a Trainwreck,uvidím jestli to byla náhoda , nebo to nestojí za nic. Black Jack od Sweet Seeds je parádní odrůda. Co se týče pěstování tak jsem je dal naklíčit 12.11.07 a 21.12 přepl na květ, 14 dnů po přepnutí jsem ještě svítil metalem aby tolik nevyrostli, protože jsem s němí neměl zkušenosti, tak jsem je ani nezastřihával, chtěl jsem vědět jak vysoko za ten měsíc vyrostou. Taky jsem jednu dal do většího květináče, abych pozoroval rozdíl , jaký bude s větším objemem substrátu. jak je vidět na fotkách , tak se to kupodivu neprojevilo , obě kytky jsou zhruba stejné. Ta prostřední je trošku menší , je to způsobeno pozdějším přesazením do většího květináč, musím říci , že je to dost důležitá věc, a hned když kytky hodí prví patro , tak je co nejdříve dát už do květináče ve kterém budou celou dobu až do konce, jinak by byli všechny úplně stejné, je to opravdu stabilizovaná odrůda a doporučuji vyzkoušet, při ceně 140kč za kus je to dobrá alternativa pro ty co nemají přístup ke kvalitním klonů. Z těch semen mi to připadá stejně lepší než z průměrných řízků má to jinou stavbu a sílu stonku. Tentokrát bych je ale na 250w zaštípl, je vidět že spodky odumřely a měli dole málo světla, na 400w by zase byly ještě vyšší , tak Blacka raději zastřihnout. WS zase tak neroste do výšky, tu nedoporučuji zastřihovat. Ten bonus mě taky příjemně překvapil , jsou sice rozdílné výšky, ale hlavně proto , že jeden bonus byl takový zdechlí,a trvalo mu dlouho než se chytil.
Na první fotce je celková sklizeň , jsem zvědav kolik toho bude na jednu kytku.
Na druhé tři Black Jacky
metalsodik
Ješte dávám fotky dvou WS a bonusu, , po usu šení dám vědět.
farda
metal> teda cumim, pekny kytky :leaf: , taky si myslim ze v dnesni dobe to s tema hermacema uz neni tak zavy, ty metody na vyrobu fem. semen uz budou v dnesni dobe hodne dobry
jinak nikdes nenapsal jak sou kytky velky.. bych si udal obrazek o tom co slo dokazat pod 250w, protze to vypada jak pises z pod 4kila :eek:
metalsodik
Velikost je trochu zkreslená , protožě květináče jsou dost vysoké, proto je tam ta láhev. Výš ka je jaká je , nevám jestli to platí i u feminizovaných semen,ale říká se, že je kytka dospělá až po jednom měsíci , tak jsem chtěl vědět jak která odrůda vyroste bez zaštipnutí. Jinak dyž jsem je uřezal těsně nad hlínou , tak má v průměru WS 48-50 cm a bones jeden 45 druhý asi 55 a Black jack 60cm
Je fakt že jsem nikdy z řízku neměl takové kytky a i ten jeden chronic ze semene je ůplně jiný , než co teď roste z řízku.:pimp:
metalsodik
Tak jsme testovali úrodu :
1 Black Jack aspoň ten můj a na mě působil jako trošku úspavačka, na jiné jako silnější odrůda ale rozhodně jsem si oblíbil Whitte Sharka , ten naopak byl strašně veselí a jemný, na tom jsme se shodli všichni.
Teď jsem proto koupil ješte znovu feminizované semena BJ. a ještě Cheese a TrainWreck. Uvidím co to bude zač. Jinak po celou dobu pěstění BJ A WS nebyl žádný hermáč i rostliny co teď kvetou a jsou z feminizované matky jsou v pohodě. Neříkám , že se mají dělat matky fm semen ale jde to , tak proč jsi neudělat třeba na druhou sklizeň pár řízku z rostliny a tu pak nechat vykvést.
Na fotu mé nové semena
metalsodik
Tak jsme testovali úrodu :
1 Black Jack aspoň ten můj a na mě působil jako trošku uspávačka, na jiné jako silnější odrůda ale rozhodně jsem si oblíbil Whitte Sharka , ten naopak byl strašně veselí a jemný, na tom jsme se shodli všichni.
Teď jsem proto koupil ještě znovu feminizované semena BJ. a ještě Cheese a TrainWreck. Uvidím co to bude zač. Jinak po celou dobu pěstění BJ A WS nebyl žádný hermáč i rostliny co teď kvetou a jsou z feminizované matky jsou v pohodě. Neříkám , že se mají dělat matky fm semen ale jde to , tak proč jsi neudělat třeba na druhou sklizeň pár řízku z rostliny a tu pak nechat vykvést.
Na fotu mé nové semena
J.J.
Nějaký postřehy ohledně fem. semen od Dutch Passionu? (hermafroditi atd..) dost lidi tu loni slibovalo, jak to vyzkousi, ale resume žádný...
(Metalsodik se toho chopil, ale spis by mě zajimal ten out)
Už jsem byl rozhodnutej pro fem. Durban + Shaman, ale nahlodali jste mě pánové :)
Dík
Cafko, ja jedu out s kamosmi prave sminovani Durban a Kholu fem. od DP a jeste sem se nesetkal z hermacmi uz 4 roky . maji velmi dobrou klicivost, rastovej potencial a takmer 100% samic..podla mna vyborna volba len by som vymenil samana za :heart: KHOLU
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od metalsodik
Samostatný sáček s bonusem. Poznáte někdo o jakou odrůdu jde ???

Uz si na to prisiel?
Mna jedine co napadlo - ed rosentall, neviem ako sa to presne pise.Inak pekne rastlinky:-)
Kellogg
cau,chci se zeptat,minuly rok jsem mel na jednom policku nekolik kytek,z toho jedna se ukazala jako hermafrodit
pokousel jsem se uhlidat opyleni tim,ze budu kastrovat,ale marne,neslo to uhlidat----proto mi to opylilo okolni kytky,nektere vic,jine min,proto se vas ptam,co vyroste z tech semen z okolnich kytek,maji sanci,ze z nich budou hermafrodii,samci ci mohou z nich byt i samice?
palinoch
ja som isiel out grenhouse Cheese, White Widow, White Rhino a ani jeden hermac. Zo vsetkeho mi najviacej vyhovuje Cheese:love: , mam ju rad. vsetko femina semena


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma