Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: [1] 2 
meditace, stavy zmeneneho vnimani a osviceni - Klikni zde pro originální téma
THC-Aktiv
Jsem si naprosto jisty, ze marihuana ma vliv na lidske vnimani a proto jsem se parkrat pokusil o meditaci pod vlivem THC. Stavy, ktere jsem pak prozival, byly velmi zvlastni, videl jsem jakoby nejakou cestu, nad kterou se ve vzduchu pomalu otacel obrovsky prsten a pod nim byl nejaky krystal. Je velmi tezke tento stav udzet, je k tomu potreba obrovska soustredenost a naprosty klid, taky velka vule, protoze, ne vzdy se to podari. Doporucuji meditacni hudbu a par svicek,tmu a nejakou palici. Jsem zvedavy, jest-li se nekdo z Vas o to taky pokusil.
phmh
o tomhle jsem už taky přemýšlel,ale ještě jsem to hlavně nikdy nezkoušel ,ale kdo ví jak to tady vypadá doopravdy? tímhle způsobem by se dalo jít mnohem dál,než si zatím pravděpodobně dokážeme představit něco s tím uděláme http://www.volny.cz/l_kopecky/#GLOBAL

[Edited by phmh on 29-04-2001 at 09:03 PM]
THC-Aktiv
Jo neco bychom udelat meli. Phmh-za pokus to urcite stoji, to co tam je, je neco uzasnyho. Myslim si, ze je to ale vsechno v nas. No nevim, pockam jest-li jeste nekdo ma nejakou zkusenost.
herian
něco podobnýho jsem zažil před léty, úplně čistej. Podle návodu v nějaký knize jsem si nahrál nějaký žblebty na kazeťák a pak si je pouštěl. Bylo to docela super, nevim jak dlouho to trvalo, ale najednou jsem se ocitnul na nějakym ostrově s širokejma písčitejma plážema. Respektive jsem se k tomu ostrovu pomalu snášel ze vzduchu a když jsem dopadnul/dosednul, tak to skončilo. Pak jsem to už nikdá nezopakoval.
Myslim, že zmaštěnej člověk se nedokáže tak soustředit, no asi jak kdo...:)
phmh
jsme skoro všichni vychovávaní hrozně rozežraní,bude to pro nás trochu těžší ale myslím že to zvládneme :naučme se komunikovat jinak než nás to učí a smaží se nám to vnucovat(písmenka,reklama..)půjdem na to přes vibrace zvuků a další podobné druhy energií: :zvýšíme si trošku nebo víc kapacitu našich mozků,tím že zpomalíme a uklidníme svoje myšlenky,hmtx to ze mě teda lezou věci :předevčírem jsme míchaly zbytky listů ze žralůka v pytlíkách, moc z toho nebylo,ale funguje to sqěle(teď si vlastně uvědomuju že jsem to smíchal do toho posledního brka s hawaiian maui mist skunkem:bandit: :)
herian
no, myslim, že poslední příspěvek je halucinace sama o sobě....:D
THC-Aktiv
Souhlas, myslim, ze energie je vsechno, co to tady drzi pohromade, kdyz se s energii umi pracovat daji se delat veci, ktere se nedaji vysvetlit, mam tady zajimavou stranku kouknete, je to docela zajimavi.http://www.volny.cz/mahakali/uvod.html
Zachaliaš
Je to velice zajímaví,já to ještě nezkoušel ale četl sem o tom.Určitě se vám někdy stalo to že ste spali a mněli ste sen třeba že lítáte, v poho ste si lítali a najednou ste začli padat a nevěděli kam a bak ste ze spánku procitli.Když se vám to stalo/stává znamená to že vaše duše opouští vaše tělo(schránku),když padáte do neznáma a pak procitnete znamenáto že vás něco vyrušilo(budík ap.).Pak se do vás(schránky)začne vracet vaše duše,tyhle pocity prý zažívá člověk který je maximálně koncentrovaný nebo unavenej.Normálnímu člověku se to občas povede ale jen ve spánku ale pak sou lidi který si tenhle stav umí přivolat kdy chcou(nějáký budhové nebo co)samozřejmně musí trenovat a udělat si určitou pohodu prostředí ale určitě to de a múže to zmáknout skoro kdokoliv a možná díky ganje.Nevím co je na tom pravdy ale věřím tomu.Zdar
THC-Aktiv
Jo a stalo se Vam to, ze jste spali a byli ste nekde treba na ulici a pekne jste si to tam prohledli a pk jste se nahle vzbudily? Pak po nejake dobe treba za pul roku, nekde jdete a vzpomenete si tohle misto uz jsem nekde videl a pak jsi vzpomenete na ten sen, to bylo presne to misto, nebo se to deje casto jako urcite situace, treba varite caj a neajednou jsi vzpomente, ze je to ze snu, presne to misto, veci okolo, vase obleceni,vse je na stejnem miste.To je neco podobnyho, dostat se jinam!!!!!
herian
tak to je hrebicek na hlavicku, presne to se stává a nejenom mě, ale vsem lidem okolo. Spíš se mi ale častěji stává, že si ze snů nepamatuju obrazy a scény, ale pocity. ty se mi pak vracej v různejch situacích , když si jsem naprosto jistej, že "tohle už jednou bylo" . občas to dojde tak taleko, že fakt ulítnu a pak nevím jestli se mi to už zdálo, nebo zrovna spím. moc zajímavý zážitky, jenom je nemám moc pod kontrolou a tak si choděj kdy chtěj, potvory.
INFECTION
Já medituju často, ale bez vlivu jakýchkoliv drog!
To sou dva tábory, které totiž nejde spojit dohromady,
ale asi jdou za stejným cílem - řečeno strašně obecně.
Jde o to, že meditací a prací na sobě samým můžeš k tomu "cíly " dojít mnohem pevnější cestou. Všechno je v nás! Celej vesmír! Je spousta věcí, který nám ho pomáhají objevovat, ale dle mého je nejpodstatnější začít u sebe ve svým srdci, ve středu vesmíru.
Hullto
Přesně jak říká herian.... taky si spíš pamatuju pocity než obrazy a výjevy... jsem z toho v bdělosti taky trochu zmatenej, ale mám to pod kontrolou, protože je to prostě tak, funguje to tak, tak nevim proč z toho bejt rozházenej .... a ještě něco HRA NA CITY to mě na tom hulení baví nejvíc, proto jsou ty sny lluuxxuuss....
THC-Aktiv
A co takhle tranz??? Ja mam doma bubny uz asi rok a dostat se do tranzu bubnama neni vubec zadnej problem. Zavrete oci a jen tak neco bubnujete a nejdnou vidite ruzny deje, ale nevidite je pred ocima, ale vidite je mysli, je to jako pocit? Ale ty stavy jsou nadherny, pak treba zmenim rytmus a obrazy se zmeni, co se da takhle vsechno delat nikdo nevi, ale ja se tam dokazu ponorit pokazdy i kdyz nejsem zrovna THC-Aktiv, je to fakt uplne jina forma vedomi a tech, jak si myslim je nespocet, jen je objevit a proto jsem taky zalozil toto tema a chtel bych s Vama se vsema, co se o to zajimate poradne pokecat. Ja vim je to trochu duchovni zalezitost, ale ja nejsem nabozny, ale na tom vubec nezalezi, jest-li nekdo je nabozny tak mu to preji. Jest-li ste nekdo zkusil houby, tak mozna vite co tim myslim, je to cesta k bohu, ale ne k bohu, o kterem se mluvi v Bibli, je to proste neco, co se neda zatim mim rozumem vysvetlit.
Deu
Způsobů jak se někam dostat je opravdu moc. Vyzkoušel sem toho už hafo - od THC, LSD, psylocibinu, MDMA až po meditace, mantry či duchovní zpěvy či tance. Ještě si dělám zálusk na holotropní dýchání a DMT, ale časem bych chtěl zkoumat jiné reality pouze stimulace vlastní mysli, bez drog, náboženství, ideologií, adrenalinu či bůhvíčeho jiného. Každý má své štěstí, budoucnost, naději i vize pouze sám v sobě, a nikde jinde, nevěřtě těm bláhovcům co tvrdí že štěstí je bůh, peníze či cokoliv jiného. Doufám že někdy přijde doba, kdy se opravdové hodnoty vrátí, a nahradí současnou změť laciného spotřebního shitu, který masám servíruje kapitalistická elita za účelem snadné kontroly...

===
Return to, return to the water, fire and the air.
- old trance song of england
THC-Aktiv
Holotropni dychani, taky velmi zajimava vec, ale me se to nejak nedari navodit. Jinak pro neznale, metoda spociva v tom, ze clovek si nekde lehne a z hluboka pravidelne dycha, dochazi k tomu, ze mozek je presycen kyslikem a muzou se tedy dostavit velmi zajimave stavy.
INFECTION
Deu, výstižný!

Jo THC, vono to souvisí hlavně s tim rytmusem. Ten je
při tom důležitej!
Zase ste tu načali bubny - já nejlepší bubnování sem
p r o ž i l na čistým LSD! Neřikam, že do tranzu se bez drog nedostaneš!
Vzpomínám si na každej úder. Každej ten zvuk "bum"
něco znamenal. Na okraji blány a zase hned ve středu,
kde je zvuk nejsilnější a nejmohutnější. Mohutnost a sílu
poznáš právě při týhle ráně "bum". Ostrej zvuk na okraji
je zvuk duše, hlubokej ve středu zvuk těla. Cejtíš se při tom naprosto jistej, každej úder ruky ti vede srdce. Vzdaluješ se tělu a umírá v tobě strach.

jo oheň, vzduch, zem, voda, slunce... a krev
THC-Aktiv
Jo, to prirovnani k dusi a tela, to docela sedi, o necem takovym uz jsem taky uvazoval. Jelikoz jsem uz 5 let pouze na trave, maximalne houbach znam ty stavy uz docela dobre, ale nikdy nevite co s Vami udela rytmus bubnu, kazdy rytmus je jiny dej, jiny prozitek a jiny stav. Je to o tom, ze sluch ve velmi citlivy na jake koliv zmeny rytmu a kdyz se pak sejde treba 10 lidi s bubnama treba v typku, to stoji fakt za to, celou noc stravit pri ohni a kouri linouci se z dymek jako jednu velkou meditaci, to je lepsi nez-li nejaka party.
herian
pardon, že narušuji toto drogue-free(téměř:))) téma, ale čtu velmi zajímavou knížku v které popisují zážitky na ketaminu. Představte si že stojíte na nádraží, vaše mysl si koupí jízdenku, nasedne do vlaku a odjede. tělo zůstává. je to prý velmi silný zážitek, naprosto nesovnatelý s čímkoliv jiným, než klinickou smrtí - totální oddělení duše a těla. zajímalo by mne, jestli s tím má někdo nějaké zkušenosti a jaké...
mis
Tak ja neviem ci sa to da nazvat holotropnym dychanim, lebo som to nikdy nestudoval, ale uz v puberte som si sam, len tak pre seba, vymyslel take uvolnovacie cvicenie. Raz som sa potreboval za 20minut totalne zregenerovat, taxom si lahol na chrbat, uplne sa uvolnil. Zavrel som oci, bolo uplne ticho. Predstavoval som si ze moje telo je pumpa. S kazdym nadychom som si predstavoval ako keby som hybal takou membranou v tele. Najprv som si ju predstavil na vrchu hlavy. S kazdym nadychom sa trosicku nadvyhla, ale podstane bolo, aby som sa snazil ju s kazdym vydychom zatalcit co najnizsie ku chodidlam. Darilo sa mi to len po par (1-10) cm kuskoch. Dolezite bolo si to cele vizualizovat. Uplne som citil, ako mi to vsetko "zlo" z tela vytlaca. Ak niekto poznate princip zonovej tavby, ktora sa pouziva na cistenie kovov, tak to je presne ono. Ako keby sa v tej membrane vsetko zbieralo a nakoviec to uplne vytlacite cez prsty na rukach a nohach von. Ten stav po skonceni bol neuveritelny. Asi ako po desiatich redbuloch :).
Toto som zazil asi pred 7 rokmi ale od vtedy som si to trochu vychytal a skombinoval s trafkou. Skuste teda takuto vec: Vecer chodte spat trebarz o 17:00. Po dvoch hodinach sa prebudte. Dajte si jeden prask cez vodnu fajku, nejakeho pomalsieho oblubeneho modelu (u mna ruderalis). A chodte si znova lahnut. Je dolezite ticho a tma. Najprv len tak lezte a mysel do nicoho nenutte. Budete mat v hlave urcite riadny gulage. Ale ked sa trochu skludnite, taxa sa snazte spomalovat prud myslienok, je to dost tazke, ale urcite sa vam to podari. A potom sa nechate nejakou odvliect. Nech vas neodradi ked sa od nej odtrhnete. Chce to trochu casu. Potom by som doporucil nieco take ako hore popisane dychanie. (mozete si aj pustit bubny z PC alebo CD, ale to som neskusal). Ale netreba sa zameriavat na regeneraciu a vytlacobnie membrany, ale iba na svoj dych. Je to najlepsia cesta ako skoncentrovat myslienky. Ale dalej uz neviem co treba robit. U mna to vzdy pride samo. Vznike mi v hlave nejaka divna casova diera, alebo co to je, ale vzdy nieco prezijem. Kdesi odletim. Je to uplne fyzicke. Raz sa mi stalo, ze ma to potiahlo po posteli ! Asi 5 cm dozadu. Normalne sa mi vyhrnulo tricko. Vtedy som sa veru riadne zlakol. Dolezite je mat kdesi v kutku duse stale taky, pocit ze sa mozes kedykolvek vratit. Takze to doporucujem len pre ludi, co maju odhulene svoje :)
Da sa na tom paradne uletiet, vidiet ine svety, predpovedat buducnost, vidiet minulost, liecit seba a inych. Najvacsia pecka je ze raz mi kamos doniesol jednu knihu a vravel, ze nech si ju precitam a ze mi urcite zmeni zivot. A v tej knihe bolo popisane nieco velmi velmi podobne. To ma dostalo - bola to cesta do samanskho stavu vedomia, ale dostavalo sa tam prave cez tie bubny, aj ked ty najlespi to zevraj nepotrebuju. Zas ale pouzivali niektore prirodne drogy aby poznali pravdu ...
Tak mam z toho pocit ze vsetky cesty (drogy a postupy) vedu niekam, do jedneho ciela, ze vsetko to TAM smeruje. Ale stale neviem kam...

P.S. jeden kamos co sme kedysi spolu hulievali kazdy den, prestal. Ked som sa ho spytal ze preco, tak povedal, ze TO pochopil a ze sa TOHO zlakol. Ze chce na to zabudnut ...
Sunrise
MIS - to jsi vystihl naprosto přesně... Co se týká substancí - mám pocit, že THC (vysoké dávky opravdu dobrých modelů) má dokonce větší poznávací potenciál, než např. houbičky. Zážitek je celkově "ovladatelnější", mnohem snáz se nasetuješ do směru, kterým se chceš vydat a do reálu si z toho pak odneseš víc, než z "bezpilotního (ú)letu" :). To je ovšem ryze subjektivní názor - někdo naopak tvrdí, že se na kytkách nedostane vůbec nikam...
apollo
holotropní dýchání nespočívá v tom že mozek je přesycen kyslíkem ale je to v tom že v mozku je nadbytek CO2 a člověk má potom nějaké vize.
Podobné vize si lidé navozovali dříve pomocí hladovění, jakmile má tělo po delší dobu nedostatek potravy tak se v mozku přepne určitá přepážka a člověk je náchylnější k nejrůznějším vizím. Využívali toho nejrůznější mučedníci při svém hladovění měli vize třeba o Ježíši a potom všude vykládali o svých vizích o Ježíši a potom se z nich stali svatí.
mis
Sunrise: Mas pravdu, je to velmi subjektivne. Mne napriklad prave staci velmi malo z "kytek", lebo ked som moc vyprazeny, tak sa mi to tazko kontroluje a potom mam strach ze zaletim kdesi do prdele a uz sa nevratim. Inak nikdy som este neskusal ziadne ine halucinogeny. Ale zato som si precital vyyybornu knihu od Hofmana - "LSD me problemove dite" . Bolo to lepsie ako vyskusat na vlastnej kozi :-). Ale inak keby ma chcel niekto zasvetit, taxa nebranim :)
roofer
No tak "tohle už jsem někde viděl "se jmenuje DEJA Vu - čti dežavi.
A taky teda přispěju svojí troškou do mlýna. Měl jsem před sebou zrcadlo a to si fakt někdy zkuste. Posaďte se proti zrkadlu a dívejte se sobě do očí. Taková autohypnóza. Za chvilku se vám v hlavě objeví nějaká věc a na tu meditujte. Hlavně se snažte nemrkat, protože to všechno kazí. Zachvilku se vám začne stmívat před očima a z vaší hlavy v odrazu se stane jenom černej flek. A pak je to nášup. Ale povedlo se mi to až do konce jenom dvakrát, protože to chce fakt tréning na to nemrkání. Kolem zrcadla byla taková ledová modrá záře, takovej oheň a místo mýho odrazu na zrcadle uvidíte různý obličeje. Krásný a děsivý, sympatický a hodně hrubý.... Prostě vaše duše vyprojektovaná na sklo. DOPORUČUJU.

Jinak jsem se párkrát bavil s obrazem černocha, co se na mě díval ze zrcadla a uprostřed čela mu svítila zelená rozmazaná tečka. Taky hodně hustý zrcadlo.
roofer
Ketamin nebrat!!! Někdo už má hodně zážitků s touhle pseudo-drogou, a to jsou zvířata na veterině. Je to totiž uspávadlo pro zvířata. Člověk je po tom rozmrdanej (sorry za ten výraz, není doufám moc vulgární)
Sunrise
Pozor - ketamin není jen veterinární anestetikum, je registrován a používán též v humánní medicíně (konkrétně Narkamon inj.). Je fakt, že jsem ho kdysi považoval za sajrajt, z nedostatku informací jsem jej cpal do jednoho pytle s neblaze proslulým PCP (což je pitomost, i když jde o deriváty se společným základem). Také je ale pravda, že to není žádné rekreační povyražení pro lidi, nemající za sebou dostatek "letových hodin" na něčem lehčím - vždyť jde (společně s DMT) snad o nejsilnější psychedelikum! Zkrátka a dobře - opatrnosti a hlavně RESPEKTU k těmto věcem není nikdy dost...
THeCed
něco ze stimulace mozku... :

Já sem tak před půl rokem trošku experimentoval s editorem wavů na PCčku a to s CoolEdit 96. Je tam zajímavá a užitečná funkce Brainwave synchronizer a v helpu je to docela dobře popsaný a vysvětlený.
Funguje to na podobným (ne-li stejným) principu jako tzv. Psychowalkmany. Kombinací mírně odlišných zvuků jdoucích do levého a pravého ucha se snaží přimět mozek, aby se přizpůsobil určité frekvenci a v souvislosti s ním je možno skákat mezi hladinami našeho vnímání, od spánku, přes stav určité "meditace", snění, relaxaci až po maximální "vybuzenost" (s buznama to nemá nic společnýho).
Celá věc je složitá a nechci tady popsat půlku fóra. Nicméně, vše, co potřebujete je kompl se zvukofkou a dobrý stereo sluchátka (s dobrýma basama, takový traktorky :-) ) a coolEdit (96 a výše), dá se sehnat i jako shareware.
Z helpu se to v s trochou Angliny fklidu naučíte, sou tam i příklady a různý formy použití (relax, meditace, spánek, superučení..) i trochu teorie (princip) pro koumáky.
-----Praxe:
Stav : pouze střízlivý, zhulen jsem to nevímproč dosud nezkoušel.
>> Zvuky co jsem si vytvořil (podobné šumění vodopádu - tzv. "brown noise"), frekvence vln mezi 5-6 Hz (proto ta nutná kombinace obou uší ve stereu, ucho vnímá zvuky od 20 Hz, mozek si ale dokáže uvědomit rozdíly a jejich frekvenci)
Asi po 5-10 min. v leže + zavřené oči se mi začalo zdát že slyším nějaké zvuky (štěkání psa apod., ty vytváří jen mozek!), obrovské uvolnění, pocit, že jsem pořád při vědomí, ale krůčkem trochu jinde. Fakt moc zajímavé, ale bohužel to nemám prozkoumané víc...
Po 30 min session jsem procitl jako z jiného světa. Musíte to ale každej skusit na sobě, nechcu dělat subjektivní klamy. S ganjou by to mohlo být zajímavé, musím to vyzkoušet.
-------
No už je toho asi moc, ještě jeden good prográmek : BrainWave Generator, dá se sehnat na webu, speciálně určený pro tyto věci, ten jsem eště moc nezkoušel.
Určitě dejte wjedět až to něgdo vyzkoušíte (i s THC).

Majte sa.
phmh
pro ketamin do google vyhledávače-vyzkoušet se dá ale určitě to není vůbec potřeba(je tolik stovek druhů rostlinných produktů,že tohle může počkat na jindy) je to zážitek který si budete určitě pamatovat
a každý stav svýho mozku řídíme celej život vlastním dýcháním-jak se cítíme tak dýcháme-a tohle VŠECHNO můžeme řídit a rozhodovat každej den jen nás zkouší zavalit jinýma informacema(který čteme, prohlížíme a slyšíme-skoro všude a zasíráme si naše smysly zbytečnejma informacema-člověk aby hledal klidný místo:bandit: aby mohl klidně dýchat-zvyknout se dá na všechno ale to VŠECHNO můžeme řídit sami
THC-Aktiv
Vcera jsem byl na jedne docela good tranz party a myslim, ze lide se zacinaji posouvat nekam dal, vyvojovy proces stale pokracuje at uz jsme si toho vedomi, nebo ne, ale uz jen ta hudba, kterou lidi delaji napovida svoje. Porad postupujeme dal a dal kde bude tato civilizace za 50 az 100 let???? Co vy na to???
roofer
THeCede, nebuď tak složitej, stačí, když si děcka stáhnete BRAINWAWE GENERATOR, na síti je to freeware a klidně můžete přeskočit nějaký editování, protože všechno už je navolený. No, a je tam aji jedna vychytávka, je to vibrace naší planety.
OK


http://www.bwgen.com - homepage
http://www.bwgen.com/bwgen31.exe - program
http://www.cracks.am - vyhledavani => crack

Diky za karmu za moji obetavost ;)
herian
no 50 až 100, není to málo?
kde bude spíš za 1000 nebo 100000, resp. co zbude z dnešního člověka, který už pomalu nemusí nic dělat ( pohyb ) a veškeré Své bytí soustředí do mozkové činnosti. Mozek nás všech prehistorických imbecilů pracuje na zhruba 8-12% výkonu! lidi, vždyť jsme jenom embrya ve vývojovém kolotoči týhle planety.
Pokud se nám nepodaří Self Destruction Big Babboo Party, možná to někam i dotáhnem.....................:bounce:
THC-Aktiv
No, asi mas pravdu, my jsme jen maly zarodecky, informaci bude vic a vic az z toho jednou zcvokneme, pak dame speka a bude to zas dobry :)
reefer
Ja jsem se z tych informaci asi uz cvokla. Je tam neco zvlastniho co bych potrebovala vedet k meditaci? Nebo jen uvolnit a dychat?

Za nejakych tech let taky vidim (myslim) ze to bude nejak jinak. Ale myslim si, heriane, ze to bude driv nez 100 000. Je to vydet kolikrat i ted, alespon si to myslim. Poznas naladu podle postaveni tela cloveka, ne vzdy, ale jde to. Ale da se i citit co ten clovek mysli. Alespon, mi si to docela stava. Ne, ze vis vsechno, a ne u kazdyho, ale jsou lidi co moc krat jsem vystihla co mysleji, a ne ze to byli vsechni kamaradi co jsem dobre znala a co jsem s nima hodne. I kdyz, treba to je jen muj ulet :)

Myslim, ze by to mohlo byt uz sledovano so tech 100 let. Huleni, tripy, houbicky jsou latky co si mylsim ze napomahaji dosahovat trosku do tech 85% mosku co nepouzivame.

[Edited by reefer on 05-06-2001 at 09:30 AM]
Turboshot
No teď ste mi připoměli takovej supr výsmah, který sme rozjeli s kámošema v sobotu. měli sme tři kousky jointíků Masterkushe(během 6 hodin) a potom ke konci kalby sme postavily na slipmet gramce mahagonovýho slona a ten se tak krásně točil do rytmu africkejch zvuků(na vinylu od L. Garniera) a na strop házel supr točící se stín. Bubny, zvuky a vonné tyčky... no fakt zvláštní stav ..taková vnitřní pohoda.Kámoš jede teď zas pro nějaký vinily tak to zopáknem.
Saetife
hele, jako clen vyznavacu Shamanichauzu ti musim dat za pravdu. Na rytmu zalezi, jenomze rytmus neni vsechno. Musis mit akustiku, ta je dost dulezita, docela nutny je, aby se ti odrazelo jenom neco. Odrazet se musi neco, jinak nemuzes vyuzivat podprahovejch tonu a vybraci. Pak je docela dulezity, aby byl dobrej hrac, protoze mam znamyho, kterej je paradni v jakymkoliv rytmu, ale dej mu do ruky buben a je vedle. Bud mu to vubec nezni, jenom do toho placa, nebo neni schopnej zahrat nic, co zaujme tvoji pozornost.
Vubec nemusis bejt pod zadnym vlivem, ani LSD, ani THC, pokud se chces dostat do tranzu, pak musis hrat v nekolika slozkach.
Jeden slysytelnej rytmus, nemennej, jeden podprahovej rytmus taky nemennej a potom jenom nabalovat podprahovy tony jako na bezicim pasu. Kazdopadne tohle se da zvladnout na velkym bubnu a ne nejakym peticentimetrovym bouchatku.
WOLF
Nazdar Seatife,myslím,nebo se oto pokouším,že hraju výborně a THC na to má velký vliv.To,že každýho krityzuješ a ponižuješ je jiná.Nemusíš mýt žádnou tu akustiku na uvedení tranzu.A pokuď vým tak ty jakýkoli stavy zhulenosti jen předstíráš.Stačí vyjít na procházku a nanějakém pěkném místě se vypálit.Teď stačí vyndat jen buben a jeto.Konečný stav se rová THC na druhou.
Každý má totiš svůj rytmus.

PS.:těm cvrčkům se nechci vracet
Saetife
hele, ty cvrckove stvou i mne, pristi mi do lesa nezdrhej (ja to klidne zverejnim, vrrrrr)
clovece, kdybys tak blbe nekecal, stejne jsi nikdy nic nedotahnul a skoro porad jedeme z myho, pockej ted o weeku, tam te odrovnam.
Mimochodem, ja nemuzu za to, ze nemas prachy na buben, kdybys mel alespon ten malej tak jsme nemuseli improvizovat, stves mne.
Vlku Vlku, jestli to budes cist jeste dneska, tak na mne pockej na busu ve dve, pujdeme nahrat novej set, snaz kontaktovat majxika, aby ti pujcil ten svuj.
Mimochodem s nejakou prirodou na mne nelez, vzdyt vis, ze v tomhle jsme na jedno, jenomze jsem jeste nevidel nikoho, kdo vrtel s hlavou jako ty tenkrat s Tomkem kdyz jsem vam trochu zahral, no, musim rist, ze to byl dobrej model. Nikoho jsem nevidel jak se vytranzoval jenom proto ze leze po skalach bez jisteni ty blbe, nebo kdyz jenom tak sedel uprostred pampeliskoveho pole a povidal si s hmyzem.
Hele, mam objednano, tak hlavne sezen prachy at muzes jet se mnou, vis co dela Levhi??? Barmana v nobl hospode, ten to dopracoval, co?
Stejne neni nad klasickej rytmus, a vcera to s tou fajou na zdi byla fakt pohoda, dneska to udelame znova a trochu to natahneme a bud tam nechame real audio nebo tam vrazime ten ceres, co jsem ti pujcil.
Mozna ze cvrckove jsou lepsi nez buben, ale ze by te dostali tenkrat do tranzu, no sjetej jsi byl dost, takze pristi tisicileti si to zopaknem.
Cvrckum ZDAR ...
THC-Aktiv
Myslim,ze se toto tema pekne zhroutilo. Pojdte zase kecat o Meditaci a ne o nejakejch cvrckach!!! Kazdy tema ma obsahovat to jakej je jeho smysl ne? Nevim, ale je to tak tezke pochopit to?
Deu
Byli jste na Open Air Field ? Když už jsme u těch psychedelií, docela mě dostali System 7. Je to taková partička Steve Hillage a jeho žena, je jim přes pade a ulítávaj si na psychedelic trance. Pustěj si nějakou tu alfawaves linku, do toho rytmiku a Hillage si ještě přidá kytaru přes syntetizér, a je to fakt bomba. Řikal sem si že tyhle lidi musej bejt fakt v pohodě, takhle rozjíždět pozitivní vibrace v rytmu om. Ve finále si Hillage hodil jam ještě s Orb - tyhle lidi to je banda na který stojí současná elektronická hudba. A jsou to maximální pohodáři, dělaj jako že nic a pálej na pódiu jednoho jointa za druhym :). Check Mp3's na http://www.a-wave.com/system7.
THC-Aktiv
Deu-tak jsem jsi to stahnul a reknu ti bbbbbbbbboooooooomba, je to fakt super, mas dobry vkus, skusim zahulit a ponorit se poradne do toho. Uvidime, co se dostavi za stavky :D
THC-Aktiv
Jo jinak hudba a meditace to patri nerozlucne k sobe. Pri dlouhych meditacich, ktere vedli mnichove, kteri nemeli k dispozici zadnou hudbu, peclive poslouchali treba zvuk sumejiciho lesa, mirneho kvileni vanku atd... Proste hudba, ma moc umocnit tento zazitek velmi intenzivne a patri neodmyslitelne k tomu.
mrfr
Někde jsem stáhnul spis Josefa Dürra Experimentální démonologie. Zmiňuje se v něm o konopí.
No, zdálo se mi to docela zajímavý, taxem to sem dal.
Je z roku 1926, takže může vyznít trochu (dost) legračně:

Indické konopí (Cannabis indica) se v experimentální démonologii všestranně používá. Zatímco dříve se kouřilo listí této rostliny, dává se dnes přednost mnohem intenzívněji působící z ní připravené tinktuře (Tinctura cannabis indica). Látky obsažené v této rostlině mohou v experimentátorovi nejen vyvolat narkózu, ve které vidí většinou jen předměty své vlastní fantasie, ale mohou i otevřít jeho astrální smysly a navodit tak skutečné spojení s astrálním světem.
Indické konopí, ať v kouři či v tinktuře, přivádí experimentátora do více či méně hlubokého stavu somnambulismu. Kdo má od začátku pokusu ve svých cílech a záměrech jasno, může s prospěchem využít abnormálních duševních stavů somnambulismu pro četné účely. Např. malíř, když je také pouze začátečníkem, tvoří v tomto stavu barevně i kompozičně pozoruhodná díla. Předpokladem pro takové dílo jsou samozřejmě určité duševní kvality. Plastické vidění a vnímání jevů v somnambulním stavu působí na podvědomí a povzbuzuje odpovídající nervová centra, která předávají astrální vize a obrazy do vědomí, kde jsou tyto vnímány stejně jako něco hmotného. Kdybychom měli uvádět všechny skutečné zážitky z této oblasti, překročilo by to rámec tohoto díla. Také zde se kladou nároky na badatelovu trpělivost a vytrvalost. Při těchto pokusech je obzvláště třeba vyvarovat se přepínání, protože jinak by mohlo dojít k poškození zdraví.
Pokusy s indickým konopím jsou tak jednoduché, že je může každý snadno provést. Pro pokusy se nejlépe hodí večerní hodiny. Experimentátor vypije najednou 5 až 8 kapek (podle konstituce) Can. ind. ve skleničce vody. Pak oblečený ulehne a uvolní všechny svaly. Přitom se soustřeďuje na živé přání vstoupit do kontaktu s démonickými silami a se samozřejmostí očekává úspěch pokusu. Musí přitom dávat pozor, aby bdělé vědomí nepřešlo ve snění. Ovládání nejrůznějším způsobem přicházejících fenoménů vyžaduje plné duchapřítomnosti.
Když je naše vědomí naplněno přesvědčením, že proti naší vůli nám žádná temná moc nemůže uškodit, můžeme klidně usnout. Fenomény se zde běžně dostavují asi po čtvrt až půlhodině. Kdo při pokusu usnul, bývá těmito silami často velmi hrubě probuzen. Na okraji nebo v nohou postele pak jasně zpozoruje éterickou hmotu se zeleně fosforeskujícíma očima. Démon má většinou divoký, rozzuřený obličej a chvíli zírá na experimentátora. Pak se k němu zvolna přibližuje a dotýká se nepříjemně ledovýma rukama jeho krku a obličeje. Nyní jde o to neztratit duchapřítomnost. Jakmile démon začne rdousit nebo si jinak nebezpečně počíná, zažene jej experimentátor ve jménu stokrát silnější moci Adonaje.
Je nápadné, že démon, který se zjeví při pokusech tohoto druhu, většinou experimentátora vyzývá, aby šel s ním, že mu ukáže všechno co si přeje vidět. Vliv vycházející z démona je tak silný, že se člověk cítí být (astrálně) vytahován ze svého těla. Tuto výzvu je třeba rázně odmítnout. Démon případně hrozí násilím. Tím se nedejme zastrašit, protože tyto bytosti nemohou člověka ovládnout proti jeho vlastní vůli. Může se ale stát, že člověk ztratí bdělé vědomí vlastní vinou. Vysloví-li pak slovo "Adonaj" nebo "Kristus", ustoupí démon většinou za výhrůžek, které se pak téměř vždy vyplní. Kdyby člověk přijal démonovu výzvu k následování, pak je velmi pravděpodobné, že by zůstal ležet mrtev.
Experimentální démonologie si už vyžádala mnohé oběti. Malá dávka narkotika jako je Cannabis indica nemůže způsobit smrt. V takovém případě je příčina vždy nadsmyslová, ačkoli ji skeptikové hledají v různých věcech. Ve všech okultních skutečnostech, jejichž přítomnost nemůžeme svými hrubými smysly správně vnímat, se při rozhrnutí závoje, který dělí hmotnou sféru od astrální říše, doporučuje nejvyšší opatrnost. Nerozvážný postup může mít v magii za následek šílenství nebo dokonce smrt.

Pokusy s indickým konopím
Na základě podnětu zajímavého spisu Ph. Müha "Psychické síly" jsem udělal další tři pokusy s tinkturou z indického konopí. Nejprve jsem si vybral volné dny, abych byl pojištěn proti eventuálním nepříjemným vedlejším účinkům; o nichž Müh informuje. Za soumraku jsem si vzal 5 kapek tinktury ve sklenici oslazené vody. Potom jsem zamkl pokoj a lehl jsem si do postele. Nápoj zpočátku nepůsobil. Doufal jsem však v pozdější účinek a brzy jsem usnul. Usínal jsem s tak živým a intenzívním přáním přivolat a uvidět démona, jak jen bylo možné. Po hodině spánku mě náhle probudila silná rána do hlavy. V pokoji byla napůl tma, ale každý předmět bylo ještě vidět. Chtěl jsem vstát, a ačkoli bylo moje tělo těžké a nepohyblivé, přece jsem se v duchu cítil volný a nespoutaný. Kupodivu jsem vůbec nemyslel na to, že jsem dostal ránu a že se nemohu hýbat, přestože jsem to jasně pociťoval. S námahou jsem se upamatoval na to, že jsem chtěl dělat pokus. Náhle mě přepadla bezejmenná hrůza a rozhodl jsem se použít veškerou sílu vůle, abych neupadl do spánku nebo do bezvědomí. Vtom mi ovanul obličej ledově chladný dech, který mi zmrazil krev v žilách. Pokusil jsem se postavit, ale bezvýsledně. Olověná tíže nechtěla ustoupit.
Když jsem se apaticky vzdal všeho usilování, vrátila se mi k mému nemalému překvapení schopnost pohybu. Od skříně se ozval tichý chechtot a v následujícím okamžiku vypadla ze skříně tlustá kniha a udeřila o zem. Po celém pokoji se šířila žlutá mlha, která stále houstla. Stíny velikosti ovčáckého psa se plížily po podlaze. V nohách postele vyrostl stín nadlidské velikosti. Zdálo se, že se podobá lidské postavě. Hustou mlhou probleskovala dvě zelená světýlka. Čím pozorněji jsem se na postavu díval, tím určitější jsem měl dojem, že vidím zlý, téměř nehybný obličej. Jako spoutaný jsem zíral stínu z očí do očí. Stín zhoustl a zároveň mě opět ovanul ledově chladný dech. Éterická rosolovitá hmota se dotkla mého krku. Dýchal jsem jen slabě a namáhavě.
Vtom jsem uslyšel hlas: "Přišel jsem, abych tě doprovodil do naší říše. Pojď a pohleď!"
Tělem mi proběhlo zvláštní šimrání. Bylo mi, jako kdyby moje tělo bylo něco mně známého, ale jako kdybych to nebyl já sám. Cítil jsem, že stojím vedle postavy u postele a dívám se do svého bledého obličeje.
"Ne! Ne!", vykřikl jsem v duchu. "Dost! Dost!"
Náhle mi bylo jasné, v jakém nebezpečí jsem se ocitl.
"Budeš muset ať chceš nebo nechceš!" Odporná ruka stínu se mě znovu dotkla. V zoufalství jsem hlasitě zvolal:
"Při síle Adonaje, ne, nepůjdu s tebou!" Stín se zašklebil a chtěl se na mě vrhnout jako vzteklý buldok.
"Poroučím se do ochrany Adonaje!" vyrazil jsem ze sebe.
Stín se rozprskl a mlha se protrhla. Celý čas se mi nezdál být delší než hodina, a přece se právě začínalo rozednívat. Nezůstal jsem déle v posteli a hned jsem vstal. Cítil jsem se sice unavený a mdlý, ale moje myšlenky byly jasné. Venku jsem udělal pár dechových cvičení, abych se vzchopil. Namísto reakce, které jsem se obával, jsem se cítil stále lépe a svěžeji, takže ani ne za půl hodiny jsem mohl psát důležité dopisy. Ani později jsem nepocítil sebemenší nevolnost.
Podobná líčení mohou znít začátečníkovi absurdně a pohádkově. Sám jsem o tomto předmětu hovořil s mnoha psychology, dříve než jsem zveřejnil svoje zážitky. Subjektivně jsou tato zjevení reálná. Označil bych fenomény, k nimž při těchto pokusech dochází, za realizované myšlenky. Obtížněji je však vysvětlitelná okolnost, že se během pokusu otevřely dveře skříně a vypadla kniha. Konstatoval jsem to hodinu poté, co jsem vstal, protože jsem si na to teprve pak vzpomněl.
Vyslovení skeptikové v tom budou přirozeně vidět náhodu.
Dobrý průběh tohoto pokusu mě ihned povzbudil k dalšímu pokusu. Večer téhož dne jsem se brzy odebral do postele. Předtím jsem vypil sklenici vody se sedmi kapkami Cannabis indica. Nemohl jsem však usnout, jakkoli jsem se o to snažil. V myšlenkách se mi zrcadlily dojmy z minulé noci a vytrvale se vracely se všemi podrobnostmi. Vzdor dusnému teplému vzduchu mě mrazilo. V pokoji se ozvalo šumění jako když vítr šelestí větvemi. Záclony se rozevlály, ačkoli okno i dveře byly zavřené. Stolek se začal třást a pak kymácet. Z desky stolu se ozvaly tři silné rány a sklenice, kterou jsem na ni předtím postavil, se rozletěla na tři kusy. Stolek se s hlukem posunul asi o 20 cm. Pak zavládlo ticho. Při těchto úkazech jsem vyskočil z postele. Padla na mě zvláštní malátnost, takže jsem nemohl stát a únavou jsem se musel posadit na postel.
Napjatě jsem vyčkával co bude dál, ale bylo ticho, až se náhle s mého psacího stolu skutálely dvě tužky. Pak následovalo totéž nepříjemné hihňání a šepotání, jaké jsem slyšel předchozí noci i dříve při podobných pokusech. Slunce se chýlilo k západu a v pokoji bylo ještě světlo. Vtom padl na peřinu velký temný stín. Nejprve jsem myslel, že je to klam, ale brzy jsem jasně uviděl temnou hmotu, jak stojí u mojí postele, do níž jsem si mezitím zase lehl. Stejně jako včera se na mne i teď upíraly dvě zelené blýskající oči. Postava přistoupila blíž a opět mi sáhla na krk rosolovitýma, ledově chladnýma rukama. Do obličeje mi zavanul studený dech. Postava zašeptala:
"Jsi nyní připraven jít se mnou?"
"Ne! Zavolej sem, prosím, Dr. N."
"Pojď se mnou, dovedu tě k Dr. N."
"Ne! Zavolej ho sem!"
"To nechci udělat a neudělám. Přinutím tě ale, abys šel se mnou. Dnes mi neunikneš!"
"Adonaj je silnější než ty a tobě podobní. Odejdi!", řekl jsem.
Démon doposud mluvil šeptem. Nyní odtáhl ruce a řekl temným chvějivým hlasem:
"Odejdu. Potřetí mě ale nezavoláš beztrestně. Moje pomsta za tvé zdráhání tě nemine!"
Postava se rychle rozplynula zanechavši po sobě nepříjemný těžký zápach. Bylo asi 8 hodin a ještě nebyla úplná tma. Znovu jsem vstal a šel jsem se na půl hodiny projít na vlahém nočním vzduchu, což mě velmi osvěžilo. V noci mě pronásledovaly děsivé, strašidelné sny.
Jinak se neudálo nic, avšak v souvislosti s tímto pokusem byla moje matka a sousedé od této noci dlouho znepokojováni. V noci v matčině pokoji klepalo něco v nepravidelných intervalech, třikrát až čtyřikrát týdně, na dveře u skříně. V sousedově podkrovním pokoji bylo slyšet kroky i za bílého dne. Téměř každý, kdo v tomto pokoji přespal, byl znepokojován, a to i osoby, které o takových úkazech pochybovaly. Moje magická protiopatření neměla žádný účinek. Úkazy pak náhle přestaly samy od sebe a už se nevrátily.
Deu
Jo to je dobrej úlet :). Představte si kdyby se tomuhle pánovi dostalo do ruky LSD. Nevím jak vy, ale já když si dám mlíko tak démona ani adonaie nevidím - zřejmě jde o subjektivní halucinace. Každopádně je vidět, že konopí je fenomén, který se odjakživa používal k rituálům a obřadům, dokonce už i u starých slovanů (thx papaja).
A pak že tu cannabis nemá tradici !
mrfr
Podle mě viděl démony protože se o ně hodně zajímal a ganju si bral s přesvědčením že ty démony uvidí. Takže se halucinace asi dají do jisté míry ovlivňovat. Já sem ale halušky nikdy neměl, takže nevim.
Sunrise
Jo, ten člověk klidně mohl kontaktovat koho/co_koliv odjinud, když se na to tak pečlivě připravoval. To není jako zhulit se do vysmáta někde na mejdle (což samozřejmě TAKÉ patří k životu :) ). Na dobrých modelech jsem několikrát odlétl z těla nahoru skrze strop ;) podívat se k sousedům - vždy mi však něco říkalo, abych se na sebe neohlížel zpět. A já se... neohlédl, přece jen jsem měl bobky na kraji :( . Ono se toho odehrálo poněkud více, což je ovšem dosti těžko sdělitelné i v próze - natož na webovém drbacím spolku (sorry, snad se někdo neurazí :-))). Tohle se mnou nedokázaly ani lysiny :eek: .
BTW - o super*pozitivním vlivu THC při experimentech s astrálním cestováním psal nedávno Magazín2000, zkusím najít link, možná už to uvolnili pro webovou verzi (pokud bude, postnu).
ataner
Jednou jsem se takhle šel o prázdninách s partičkou vyhulit do CKM na Živohošti.Měli jsme hodně slušnej model Californian Supper.Po dvou špekách, už pěkně zhulený, jsme se rozhodli, že dáme ještě špeka.K umotání vybrali mě a tím to všechno začalo. Sednul jsem si na zem do tureckýho sedu, požádal kámoše o cígáro, vysypal půlku, položil vedle twist karet a začal balit. Po úspěšném umotání jsem si do pusy strčil cigaretu, která ležela vedle tý poloviční, a zápalil si jí. V tom mi spadla do klína.Ani po náročnym hledání, jsem ji nemoh najít. Některý lidi, co byli celou dobu semnou řikaj, že to cigáro jsem měl, jiný zase že sem si strkal zapalovač před pusu.
Zahulili jsme a po pár minutách se odebrali nahoru na diskotéku, kde zabrali nějakej stůl.Já seděl naproti sklu, na kterym se odráželi různý světýlka, a začal na něj koukat. Chvilkovej zásek se náhle změnil v něco, co se dá těžko popsat, ale zkusim to: V tu chvíli jsem si připadal jako když použivám aspoň 50% mozku - dokázal jsem se soustředit současně na sklo, světýlka, hudbu a přitom slyšel v hlavě nějakej hlas, jak za mě jakoby přemejšlí a svůj hlas jak přemejšlí nad tím samým (Nedá se to takhle dost dobře popsat, ale zkuste si to aspoň přibližně představit).
Asi po půlhodině jsme se odebrali do hospody, kde si objednali brambůrky. Já si jich pár vzal, přivřel oči a začal je vychutnávat a pochvilce sem se vtělil do toho chipsu a ocitnul se ve svý puse (v který byla tma), trubkama padal až do žaludku. Po doražení do něj sem otevřel oči.

P.S. Možná že to spíš patří do příběhů při hulbě, ale mě ty stavy připomínali jakoby hodně slušnou meditaci (Ne že bych jí někdy dělal) tak sem to napsal sem.
Otakárek
mam tady jeden tip, v Levnejch Knihách prodávají CD "Holoactive Experience".

No a ten název je výstižnej... Koupili jsme to s kámošem před nějakou dobou a pochopitelně jsme byli při prvním poslechu dost opatrný (na webu jsem nechytil jedinou hlášku o tý firmě ani technologii)... muzika je takový normální nicmoc newage ale s binaurálníma rytmama v pozadí. Tracky jsou většinou 10-15 minut, nemaj se kombinovat a max. jeden track jednou za den.

Fungovalo to na první pokus, po chvíli se rozjedou vizualizace a celkově se navodí stav hluboký meditace. Po otestování nasucho jsem to sjel i s ganjou a bylo to mnohem silnější ale furt pod kontrolou... používám to podle nálady tak 1-2x tejdně.
merlin
nedávno sem čet nějakou starou knížku o autohypnoze -založený na navození transu a přímym přístupu do podvědomí...
postupů je tam docela dost - ale už si nic moc nepamatuju - ale rozhodně se v oboru hypnozy dá o transu najít hodně zajímavejch věcí...
- k pálení - když sem zhulenej, tak se mi často stává, že si můžu promítat vobrázky (podle stavu a soustředění se liší i kvalita.. ) - se zavřenejma vočima (/ve tmě..) se na něco soustředim, až se to prostě vobjeví...
- stává se mě to častějš až vod tý doby, co sem začal žrát víc LSD - taky se mě líp kreslí...
- ale když sem se poprvý zhulil skunkem (někdy před 6ti lety..) - tak sem měl hodně psychedelickej stavík..- často pozdějš ani lsd nebylo tak hustý (asi můj mozeček eště nebyl zvyklej, tak to kapku víc prožíval...) - ale k větší dávce lsd nebo hub najednou sem se eště nedostal - vo to to potom bude lepší...
na každym stavu je pro mě důležitý, co vod něj chci...


ps: taky vás tak bolí kytí v nejlepšim podříznout?
Inkvizitor
...ale k větší dávce lsd nebo hub najednou sem se eště nedostal - vo to to potom bude lepší...

... dle mého není kvalita či síla tripu ( ve smyslu významu dané meditace nebo rituálu ) přímo úměrná množství aplikované látky, ale spíš odpovídá aktuální fyzické a psychické přípravě adepta. Proto tu někdo píše o silném zážitku jen po zakouření a jiný zas nic nepociťuje ani na mnohem silnějším psychedeliku.

...taky vás tak bolí kytí v nejlepšim podříznout?

Tak je nepodřezávej, ale třeba trhej i s kořenem (což je i pro sušení lepší, kytku zavěsíš kořenem nahoru aby i poslední zbytky všech látek přešly do vršků) ;) Ale nejlepší je se snima konkrétně každý rok domluvit, jak jim to nejlépe vyhovuje. Ony ví, že jsou jednoletky, ví taky, že smysluplně použiješ celé jejich tělo a že to tělo potřebuješ ze země vytrhnout dřív, než úplně zetlí. No a tak mají velkou ochotu domluvit se s tím, kdo se o ně celý rok staral, jak spolu oslaví poslední společný den. :D;):D

Nezáleží jenom na tom, co děláme, ale taky na tom, jak to děláme pečlivě.
GaneshBaba
Dva budhističtí mniši ze západu se tajně scházeli v zahradách kláštera a kouřili cigarety.Nenohli se ale ubránit pocitu provinění a dohodli se, že se zeptají,
každý zvlášť mistra.Druhý den tam zase přišli a jeden jak viděl toho druhého kouřit se ho dotčeně zeptal :"Jak to, že kouříš ?Mě to mistr zakázal.Ptal sem se jestli můžu kouřit při meditování."
"Já se zeptal jestli můžu při kouření meditovata mistr řekl :"No problem."
Rosti
To THC- aktive a to ostatni
Vsem ktery tento thread zajima co nejvreleji doprucuji tuto knihu:
Stanislav Grof: Dobrodružství sebeobjevování
k obsahu nebudu říkat nic protože to stručně ani nejde
Jen mi prosím napište váš názor jestli to někdo bude číst
já např sem knihu sehnal v Plzni v knihovně pedagogické fakulty

Ještě jedna věc Sem hrdý že tento člověk je z Čech (vlastně Čechoslovák protože emigroval v 60. letech) protože se jedná o vskutku velkolepé věci
No jasně, tyhle Grófovy knihy sou dobrý,
přibližuje ty stavy změněnýho vědomí,
ale nepoužívá východní terminologii,
ale západní, což je jen dobře.
Páč tomu může víc lidí porozumět.
Přeci jen každý na ten "Orient" nejni. :)
Dicius
2 Rosti: No ja som sice cital od Grofa Holotropni vedomi ale aj tak mozem povedat ze je to fakt pecka... Skoda len ze nikde neviem najst presny popis techniky holotropneho dychania... :(

K threadu... Prave som sa zacal venovat meditacii a zatial je to dost narocne. Tazko sa mi vyprazdnuje mysel od myslienok. Musim skusit s ganjou... Aj ked by som asi skor xcel meditovat bez drog. No na druhej strane aj indicki a mnisi pouzivali (pouzivaju) ganju. Thaze asi to predsa len skusim... :D
pan houba
jo jo buben
TruMAN
Citali ste niekto knihu od José Silva & Philip Miele - Ovládanie vedomia Silvovou metodou.
Alebo ste uz niekedy poculy o tejto metode?
...taktiez sa to da. Je to asi ako psychowalkman ale ten stav si vytvoris sam. Ovplyvnis veci buduce, dokonca mozes aj telepatizovat,...
veget:)
Rosti
Dicius, techniky holotropniho dychani sou v nektere ze zminovanych knih, ale urcite to nezkousej sam, jestli si nechces vytvorit v hlave gulas. HD se provadi na kurzech, vedenych vyskolenymi instruktory. i na internetu je toho hodne www.holos.cz www.holotropic.cz www.holotropic.com (to sou primo grofovy stranky)

k tomu co tu pisete: ja sem z kazdodeniho huleni presel na huleni tak jednou mesicne, ale to se zase brzo zmeni :-), volny cas sem vyplnil mj zabyvanim se ruznymy duchovnimi smery a myslim si ze sem se dostal mnohem dal nez bych se dostal s ganjou. a ty stavy po zahuleni si po mesici fakt stoji za to ze mam jeste tyden o cem premyslet a nad cim rozjimat.
a taky je dobry si pak s cistou hlavou precist neco tady na tomhle serveru, jakoby z pozice z venku (tech vsech zhuleneckejch stavu), kdyz uz byl clovek jednou uvnitr, to se cl. dozvi neco zajimaveho i sam o sobe
myslim si ze je dobry dat si obcas pauzu a srovnat si v hlave i to co se v ni urodilo pri tech vsech zhulenejch stavech. Pak si toho jointa opravdu uzijete.
no jo ten je zase chytrej jak radio
Dicius
2 Rosti: No jo... Ale daj mi plz nazov nejakej konkretnej... lebo vsetky urcite nestiham precitat... Inak nechcem to skusat sam, ale zatial sa mi nepodarilo najst centrum u nas v Kosiciach... Skoda no.

Ked nahodou mate niekto nejake odkazy na slovenske centra tak ich poslite sem, alebo mne cez PM... Dikes
Zkus meditovat. Uvést svojí mysl do stavu, kdy na nic nemyslíš. Má to ale háček. Na nic nemyslet je strašně těžký, vždycky se přistihnu, jak myslim na to, abych na nic nemyslel. ;)
Nebo zkus narvat vodnici, párpkrát to zopakuj a pak už asi ani na nic myslet nebudeš :D
Born2Die: samozřejmě jako Rastafrián používám ganju jako komunikační kanál, ale na úplně jiným principu, než je stav nirvány nebo hluboký meditace.
Tonal
Zdareets na mě ganja moc meditativně nefunguje.Spíš dává schopnost přehodnocovat si život pomocí novejch vhledů,který většinou přídou jaký obrovský poznání a přitom je to tak jednoduchá věc že se ani nedá vyslovit.Jinak pocity dotknutí se absolutna sem částo míval při braní psychedelik.Když tak po hodině plný jadernejch výbůchu v hlavě se mi podařilo ten vítr skrotit rozářily se mi vočíčka a pochopil sem.Nejlepší že to pochopení ani není.Nedá se předat slovama jenom činem(a to nemusí bejt nutně fetovaní).

Jinak pro všechny lidi co zajímají změneně stavy vědomí popř. i něco víc doporučuji knihy Carlose Castanedy,Taishy Abelarové...
Magický pohyby se daj stáhnout z Netu (Obsahují návod na energetické cvičení Tensegrita,v čechách je několik skupin které ho praktikují,taky se daj sehnat přes Net)
loeX
taky sem takovejch pocitů mezi nebem a zemí měl...třeba sem četl myšlenky jedný holce a nakonec sem přišel na to že sem četl dobře celkem nepochopitelný
meditace je stav suznění, ale co my víme o opravdový meditaci? Zkuste se spíš zeptat nějakýho jogína, nebo praktikujícího buddhisty
PsYcHo84
Ja obcas po dobrem brku a v dobrem rozpolozeni mivam takove vhledy.
Jakoze behem vteriny zniceho nic si uvedomim/pochopim urcitou strasne komplexni sitaci, nebo zalezitost. Neda se to zaznamenat na papir, prave proto, ze je to tak slozite. Je to proste takovy zablesk, ale protoze mi zhulenemu vypadava pamet, tak to vesmes zapomenu.

No a pak obcas mivam takove mysticke zazitky...
napr. jednou na plazi v Chovatsku lezim a pozuruju kus skaly omyvany morem. Najednou jako bych prozival existenci te skaly, ja, jako osobnost jsem zmizel, minulost pritomnost i budoucnost se slily v jedno a ja jsem najednou videl sebe, jako tu skalu. Videl jsem, jak vypadalo pobrezi pred tim, nez tam vubec prisli lidi, jak kolem mne proplouvali rybari na malych plachetnicich v 17. stol., jaxe menilo okoli v prubehu veku, videl jsem i vyasfaltovanou budoucnost... trvalo to cele asi 30s, ale bylo to fuckt zajimave. A to jsem nehulil ani zadne hribky, nic..
PsYcHo84
A casem se z anarchismu diky tomu zase dostanes...
filozof
Možná...
psycho84: tyhle věci si nepamatuješ, protože v normálním stavu není mozek schopnej pojmout tu informaci. Je ve špatně spracovatelným formátu. Něco podobnýho jsem čet o LSD
richie
ja sem mel tyhle stavy prozreni na lsd a houbickach, a trava mi v podstate vyvolava flashback techto stavu i po letech (kdyz chci), pred zkusenostmi s lsd a houbami mi trava takove vhledy nedavala, spis davala tusit

myslim si, ze kdyby trava zpusobovala psychedelicke stavy ve smyslu lsd atd, nebyla by tak oblibena:)
Alabaster
Zvlastne. Niekedy pocit predbehujuci pritomnost. Napriklad. Raz pri prechadzke lesoparkom, som mal pri sebe dost velku naloz a oproti mne auto mestskej policie. Ja som si ho asi pricaroval svojim stihom, alebo co. Zvlastna mi prisla ta hustota jednoty. Ziadne rozptylovace. Len naplno precitena sila okamihu a situacie.
Dr.Katz
taky se věnuji meditaci, ale zjistil jsem , že to s hulením nejde dohromady, takže když vím,že dnes budu meditovat, tak nehulím. ale nejhlubší zážitky, velice duchovní, jsem měl na houbičkách. to je ale slovy nepopsatelné, to se musí zažít. od té doby vím, že nejsem své tělo. nádherný zážitek. jsem duše.
Dr.Katz
No já se věnuji meditaci už nějaký ten pátek, takže nějaké zkušenosti mám a i z toho, co o meditaci vím od ostatních tak nejvíce se ty stavy přibližují houbovému tripu. Při meditaci jde vlastně o to umlčet své myšlení a ego a rozplynout se a to houby dokážou. Meditace je ale dlouhá předlouhá cesta, trvá to roky, než něco zažiješ, takže jestli chceš použít zkratku a nakouknout dopředu, co tě při poctivé meditaci v budoucnu čeká, tak doporučuji psilocybin. Já sám i po těch letech opravdu poctivé meditace stojím na začátku a zážitků nebylo mnoho, řekl bych, že téměř žádné. Co se týče těch vizí, tak při meditaci jsem zatím na nule, ale to jsem si zase vynahradil na tripech, tam to opravdu stálo za to. Horší je to ale se zapamatováním si. Na tripu si říkám, že po těhle zážitcích se můj život musí konečně změnit, ale když to z těla vyprchá, tak je zase vše v normálu. Tady má navrch zase meditace.
expiry_date1
Nemôžem nereagovať a suhlasím s Dr.Katzom.Asi prvé poznanie,že tu niečo nehrá som mal na prvom LSD.Tak som začal rozmýšľať,ako to vlastne s týmto svetom je.No a asi po roku,ani neviem prečo som zažil niečo,čo by som nazval asi trojmesačný trip.O meditáciu som sa predtým nejak nezaujímal,ale potom,keď som začal čítať o týchto veciach,tak som pravdepodobne zažil niečo ako mysticá smrť.Teda všetko tomu nasvedčovalo.Ale zase to nie je pochopiteľné pre toho,kto to nezažil.Boli to fakt ťažké mesiace.Zažil som aj to,že so v jednom okamžiku videl celý svoj život,pchopil som svoj diel viny na všetkom,čo sa tu deje,tú zodpovednosť a postupne som si vysvetľoval svoj život a všetko,čo na čo vplýva,proste mi zrazu všetko dávalo zmysel.Samozrejme,že sa to veľmi ťažko vysvetľuje a je veľa oponentov,ale ja som to zažil a nikto mi tonevezme.Ja to viem.Nie som na to namyslený,lebo nie je na čo.Našťastie som nakoniec pochopil,že existuje spravodlivosť a nie sme len nejaká hračka prírody.Všetko si robíme sami.Teraz si občas dám hubičky a znova zažívam podobné veci.Ale je to len letmé nahliadnutie,život sa Vám tým nemusí zmeniť k lepšiemu a ani nebudete osvietení.Ale je to niečo,čo Vás môže nakopnúť.Teraz už ani neviem,či je to k téme,ale mazať to už nebudem.Tieto vecičky sú nebezpečné,ale to pochopenie za to stojí.Asi po mesiaci,keby som vedel do čoho idem,tak určite nejdem.Ale keď bolo povšetkom,nevymenil by som to za nič na svete.A niekedy si hovorím,že to je to jediné na čom fakt záleží a k čomu vlastne celý život smerujeme.Ale terazto už tak Ľhko nedokážem.Ale asi sa už ani moc nesnažím.Snažím sa žiť tak,aby to malo zmysel.
hal9000
No, já jsem s kamošem zažil takovej stav když jsme hulily kousek od železniční tratě kde posunovali vlaky/ no ono to nejde popsat/ prostě nárazy vagönů jeden za druhym atd.... ležel jsem v trávě a hleděl do modrého nebe. Okraje mojeho zorného pole byly zelené byčíky trsů trávy a jinak jen modro-TO BYL BÚH .
Fakt bylo to něco od čeho se nedokažete odtrhnout.

Ale třeby když jsem hodně spuklej a jdu spat tak mam takovej stav mezi spankem a naprostou zhulenosti. Ležim a mam zavřene oči a vidivam ruzne obrazy jenž se pohybují -vždy mi to připadá jako by mi to vysvětlovalo chování tohoto světa. Prostě jsem to nazval Čarosvět..... Mam dokonce nejak kresby jenž jsem pak po paměti maloval a k jedné si pamatuji i výklad.
Qasira
Stejne zalezi na nas.... jojo a kazdy to vlastne vi
blownancyblow
to expiry : zaujimavé
Chosen
nevím jestli to patří prímo do tohoto threadu ale ja když si zahulím a prostě jdu ještě v tom in stavu spát a je naprosté ticho tak se mi častokrát povede astrálně cestovat(jednou i 2x za noc)... prostě první začnu vidět zkrz oči a začnu vystupovat z těla.. ještě to moc neovládám ale i tak už sou to zajímavé zažitky. Např poprvé jak se mi to stalo (uplně nahodou) tak sem začal levitovat jakoby šikmo vzuhu z těla a nemohl jsem se ani hnout nevěděl jsem o co de a moc sem se bl všechno bylo v pořádku věci na místě kde mají byt atakdale.. najedou jsem přeletěl takovej stolek maly co tu mame a viděl jsem brachu v posteli vedle jak tam spí, nadechoval se a vydechoval.. strašně sem se bal... ještě chvili to pokračovalo a na zdi se mi zjevil stín nějaké postavy v tu chvíli jsem se probral.. později jsem zjistil že jsou to negativní bytosti které nás z těchto stavu vyhánějí... no a od te doby sem se tomu začal věnovat a jsou to vyborne zažitky takže to vyskoušejte určitě taky..
Chosen
na tom něco bude
brambora
Zdar tak sme se rozhod ze zkusim meditovat vydrzel sem to pul hodky a chci se vas zeptat kdo tady medituje jak dlouho kolikrat dene atd Bramborak
bramborák: a jseš si jistej že jsi meditoval správně?
brambora
no to vize si jistej nejsem,to bych jinak kecal kdybych ti rek ze jo
Našel jsem na netu tento ZAJÍMAVÝ článek, let´s read it:

Osvícení (by Vlastimil Marek, http://www.jitrnizeme.cz/view.php?c...anku=2006103001
vydáno dne 28. 10. 2006)

Protože dnes víme o chování a činnosti mozku daleko víc, než mohli tušit všichni ti buddhističtí či zenoví (ale i další a jiní kdysi „osvícení“ či jen nějakým tím extatickým náboženským zážitkem překvapení) osvícení mistři, pokusím se ten močál iluzí, pověstí, mýtů a falešných nadějí trochu promíchat. A případně napomoci těm, kteří stále ještě umí (nepředpojatě) číst, si tohle puzzle intelektuálně složit. K osvícení jim to sice nepomůže, ale třeba je to bude motivovat k praxi.


Mozek ve své jedné části vždy, když něco zaregistruje, ve dvou desetinách (podvědomých, tedy racionálně netušených, viz mája, iluze) vteřiny kromě jiného „vyhne“ další zpracování vjemu určitým směrem: dobrý nebo špatný. Tedy například život je radost, nebo problém. Následuje celý dlouhý sled dalších činnosti a reakcí, například, zjednodušeně, produkce endorfinů, přirozených opiátů (a člověk je šťastný jak blecha, na vše má optimistický názor, jeho tělo i myšlení je uvolněné, je zdravý atd.), nebo produkce adrenalinu (což v době, kdy každé tv zprávy a většina novin jsou černé kroniky, kdy jsme každý od dětství neustále jen kritizováni a manipulováni, kdy jsme porozeni tím, dle Leboyera, „nejděsivějším“ způsobem, není nic neobvyklého): celé tělo se stáhne, a je připraveno řešit problém.

Znovu opakuji, tuhle reakci mozku a těla ani netušíme a nemůžeme svou vůlí ovlivnit.

Buddha a následně buddhisté a zenoví mistři empiricky vypozorovali, že dlouhodobým tréninkem to lze změnit. A opravdu, funkční magnetická rezonance potvrdila, že mozky dlouhodobě meditujících lidí „natrénovaly“ jaksi „automatické“ (nevědomé, v oněch dvou desetinách vteřiny) přehození výhybky zásadně na kolej „radost“.

Dnes také víme, že vědomě vnímáme jen asi 8% toho, co například registrují naše uši (a sluchová centra). Přitom každý z nás neustále „vysílá“ a přijímá frekvence všeho v sobě i kolem: každá buňka osciluje, „zpívá“. Nekecám, už je to prokázáno: zdravá a šťastná buňka skutečně zpívá, ta nemocná chrčí a pokašlává, a buňka, která se za nějaký čas zhoubně rozbují, charakteristicky bzučí (takže už dnes jsou navrhovány prototypy skenerů, které si člověka a jeho těla poslechnou, a neomylně určí ty buňky v těch částek těla, které mají potenciálně tendenci k budoucímu zhoubnému bujení).

Když tedy mniši nebo současní studenti zenu v zenových centrech pobývají v blízkosti osvíceného člověka, jejich mysli podvědomě vnímají také „osvícené“ (koherentní) vysílání mistrovy mysli. Tak jako je cvičení jógy pro začátečníka daleko efektivnější v kolektivu zkušených cvičenců, tak se vyplatí pobývat v blízkosti mistra (nebo někoho, kdo tu onu činnost již mistrovsky zvládá): mysl studenta, mnicha, se jaksi „automaticky“ (podvědomě), rezonančně ladí na efektivnější rezonance osvíceného (nebo alespoň zkušenějšího).

Buddhisté a hlavně zenoví mistři (ale i taoisté a další se skutečným zážitkem propojení mozkových hemisfér, protože o to také při tom, a při osvícení, jde) již kdysi dávno tak (empiricky) objevili i hemisférovou specializaci mozku člověka, a pomocí kóanů pak zdařile učili své mnichy (a své a jejich mozky) poněkud holističtějšímu způsobu vnímání reality (umění dostat se z pasti jazyka).

Klášterní praxe, ve svém důrazu na celodenním tréninku (i mytí, vaření, umývání podlahy je, kromě zazenu, zpěvu manter a posvátných textů atd., důležitá součást duchovní praxe, učení se meditaci a přeprogramovávání oněch zmíněných automatismů mozku) těla a hlavně mysli je zase „jen“ totálním cvičením, aby se ona výhybka v mozku automaticky přehazovala z polohy „problém“ do polohy „radost“ (je-li mozek trénován, mění se, roste, právě tak jako když trénuji biceps).

Mozek je navíc dokonalý cenzor. Už jsem naznačil, že v oblasti slyšení víme jen o oněch 8% toho, co „slyší“ naše tělo. Mozek musí cenzurovat, protože jinak (až do nedávné doby) bychom nepřežili. Kdyby se lovec jelenů ráno, když vylezl z jeskyně, rozněžnil a mysticky rozvibroval pohledem na kapku rosy na trávě, nebo jako Blake rozpoznal v zrnku písku vesmíry, nic by neulovil. Kdyby si dnešní člověk stojící na křižovatce a očekávající zelenou nechal zakrákáním havrana z parku poblíž spustit mystický zážitek (včetně slz nezměrné radosti a požehnání), asi by taky moc dlouho nepřežil a byl přejet neosvícenými a do práce spěchajícími automobilisty. Jinými slovy, onen cenzor je dobrý sluha, ale po nějaké době zlý pán: „člověka“ už ani nenapadne, že by tento „program“ mohl občas spustit dolů na lištu a použít nějakého jiného programu. Takový člověk pak většinou celoživotně „spí“ uvnitř svých obvyklých stereotypních zavedených programů. Mysl člověka přesvědčila, že jen ona je celý člověk. Jediná šance, jak ho probudit (buddha = probuzený, rozuměj, z iluzí), je pokusit se aspoň na okamžik vypnout onoho cenzora a naplno otevřít kohoutky schopností lidského těla a mozku.

Mimochodem, kam odejdou Windows, když vypnete počítač? Když počítač zapnete, Windows se odněkud zjeví. Kde ale byly mezitím? Kam odejdou Franta, Pepa, Marie a Tereza, když usnou? Ráno se probudí a naskočí jim „Franta, Pepa, Marie a Tereza“. Tak jako to, co vidíme na obrazovce monitoru počítače, je jen malinká část toho, co počítač skrývá a co je nutné k jeho provozu, tak i program Franta, Pepa, Marie a Tereza je jen malinká část toho, co je člověk.

Dlouhodobým tréninkem a prací s myslí (meditace, zazen) se mozek postupně přizpůsobuje a transformuje (i na úrovni dendritického propojení neuronů!). Tedy, výhybka „radost“ je používána stále častěji, a pak už „automaticky“. A jednou pak stačí zvuk či záblesk nebo slovo, a prásk ho, propojí se celé části podvědomí v obou hemisférách, a lup ho, osvícení se vším všudy je tady!

Ale i mnich, který ani po dvaceti letech meditace nedosáhl osvícení v oné tak oslavované formě (propojení s vesmíry a gejzíry slzí radosti a úžasu), je automaticky tak šťastný a moudrý, že onen blesk okamžiku pak pro něho už není zase až tak důležitý.

Ještě musím zmínit rozdíly mezi muži a ženami: když žena mluví, odpočívá, a funguje v obou propojených mozkových hemisférách. Když muž jedná a mluví, funguje převážně jen v levé mozkové hemisféře. Když ale dělá aktivně hudbu, a když se v zazenu naučí meditovat (čistit mysl), nebo když si ony cenzory mozku rozpustí (pomocí drogy, nebo dlouhodobých rituálů, nebo dlouhodobým hladověním nebo hypervantilací aj.), hemisféry si propojí. Mimochodem, každý pochopený vtip a následný smích uvolnění je také jakýmsi malinkým propojením hemisfér a „osvíceníčkem“ (aha! efekt).

Když ale žena vědomě dokonale uvolní vše v mysli, co se vědomě uvolnit dá, mozek jí stále funguje ze 70%. Když tohle udělá muž, mozek mu funguje ze 30%. Ženy by se měly pokoušet dostat k osvícení jinak než muži (a kultury, které mají nepřerušenou duchovní klášterní tradici, znají a mají ženské kláštery). A protože doposud byly knihy a rady o meditaci (nebo o matematice a fyzice) psány vždy muži, mívaly a stále ještě mají potíže dosáhnout osvícení (nebo zvládnout matematicky-fyzikální fakultu). Nechť je ale ženám útěchou, že jim stačí přirozeně (s orgasmickou erupcí energie) porodit (a na západ od nás se dívky již učí z učebnic matematiky psaných ženami, pomocí ženských příkladů, a pak „matfyz“ vystudují právě tak dobře jako muži). Vulgárně a provokativně řečeno, ženy hudbu a osvícení (a různé ty bohy) ani moc nepotřebovaly a nepotřebují.

Zpátky k osvícení a meditační praxi. Když někdo celé roky celé dny intenzivně medituje (třeba v zazenu), jen učí svůj mozek, aby si byl (softwarově) schopen uvědomit existenci i jiných programů (než je ten běžný, všední), aby mu ona (hardwarová) výhybka začala automaticky každý vjem posílat směrem k „radosti“, aby se vědomě naučil, bude-li potřebovat, pootevírat brány vnímání (Doors of perception), a aby tak byl i v běžném provozu života schopen vidět dvě strany mince (problému) zároveň.

Propojené hemisféry pak navíc zapojují mnohonásobně větší operační paměť, člověk je přirozeně stále moudřejší, automaticky „vidí“ jakýkoliv problém zároveň s řešením (které ovšem, tak jako forma odpovědi na kóan, bude zítra a pozítří jiné).

Osvícení je tedy vrozený potenciální stav mysli každého z nás. Není to nic, co bychom museli „hledat“: je to v nás, jen se umět vyčistit. Buddha a dlouhá řada velmi usilovných mistrů (a mnichů) nám dokázali přes staletí předat jak metody cest k osvícení, tak hlavně možnost dosáhnout osvícení.

Výroky mistrů jsou záměrně metaforické (dnes bychom řekli: pravohemisférové) a také proto dnes „neosvícenému“ často nesrozumitelné: citovat klasické spisky, velmi často velmi špatně přeložené, nemá cenu. Proto už Dógen zdůrazňoval jen a jen sezení (tedy metodu vymetání výhybky radost, posilování pravé mozkové hemisféry), jako jakousi záruku, že člověk (muž) neskončí opět v pasti jazyka levé mozkové hemisféry, jako se to stávalo a stává filosofům.

Současné výzkumy mozku jednoznačně potvrdily, že jsme vrozeně a přirozeně až neuvěřitelně moudří (jen vědět jak se pravidelně čistit, tedy odvirovávat, jak je nutné občas defragmentovat svůj hard disk, a jak spolupracovat se svým podvědomím), a že buddhisté a jógíni a taoisté a šamani dob minulých pro nás jen našli metody, jak se vyčistit a jak posléze nacvičit a prakticky využít neuvěřitelné možnosti lidské mysli.

Technická poznámka: když mistři varovali mnichy, aby neusilovali o osvícení, byla to jen obrana před tím, aby ono (racionální, a tedy levohemisférové) usilování nebylo překážkou propojení obou hemisfér. Proto platilo a platí, že „čtením o koláči se nenajíš“ a „potkáš-li Buddhu, zabij Buddhu“. A proto ani nikdo z vás, milí čtenáři, přečtením tohoto článku osvícení nedosáhnete.

Pokud jste ovšem předtím intenzívně promeditovali aspoň tři měsíce v nějakém přísně vedeném klášteru, nebo celou řádku let někde v civilizaci… pak, možná, asi, snad, máte šanci.

Dosáhnout osvícení.

P. S:: „Vyčistit“ mysl (a připravit tak půdu pro propojení hemisfér a změnu vidění reality) přitom dnes dokáže i dobře individuálně vyladěný psychowalkman. A Buddha by dnes pro šíření idejí možnosti dosažení osvícení (a tím tedy i řešení i celosvětových problémů, ale o tom, až mne někdo vyprovokuje, snad napíši příště) samozřejmě používal internet: přesto by ale i on stále trval na alespoň tříměsíčních obdobích intenzivního sezení v kolektivu podobně usilujících a pod vedením osvíceného učitele – my dnes víme, že za tři měsíce jsou změny propojení neuronů v mozku trvalé.

Toxikoman
ja som skusal meditovat...mam o tom knihu...mal som haluze ked som bol nahribovany a zaspaval som teda nie zaspal ale chcel som sa naucit ovladat sny....a asi po dvoch hodinach som pocul zvuky jak keby daka hudba na bubnoch tazko opisatelne...som sa prebudil som sa zlakol...lebo bola hlucna...a som to chcel zazit znova ale uz som sa nedokazal tak uvolnit...:/
gambler
citace:
Původní příspěvek od Skandalf


Protože dnes víme o chování a činnosti mozku daleko víc, než mohli tušit všichni ti buddhističtí či zenoví (ale i další a jiní kdysi „osvícení“ či jen nějakým tím extatickým náboženským zážitkem překvapení) osvícení mistři


Celkem vtipne. Vime neco malinko o mozku, ale treba o lidske dusi vime pekny hovno.
braniqo
njn jednoznacne odporucam pouzit salviu mat otvorenu mysel uvolnene telo a dost priestoru ten zazitok stoji za to
sattva
zájemcum o meditaci doporučuji knihy od Eduarda Tomáše a Jiřího Vacka www.satguru.cz dozvíte se vše potřebné,Vaše komentáře a názory na jejich knihy uvítám
Jak jsem prohlížel satguru.cz, tak je tam link na zajímavé čtivo k volnému stažení - kniha Šrí Ramana Mahariši - "Buďte čím skutečně jste". Z učení mudrce Mahariši čerpal právě např. Eduard Tomáš, kterého zmiňuje sattva, a k jehož doporučení knih od Eduarda Tomáše a Jiřího Vacka se přidávám ;)

http://www.satguru.cz/article/3380....lne-ke-stazeni/

(více také zde http://www.satguru.cz/page/472.ramana-maharisi/ )
sattva
http://www.jirivacek-satguru.cz/
my že víme něco o funkci lidskýho mozku? Vždyť naše metody vyšetřování a zkoumání jsou k uzoufání primitivní. Prosvicujem mozek různejma zářeníma a sledování "hardwaru" se snažíme zjistit jak funguje. To je jako kdybysme svítili do kompu baterkou a snažili se pochopit jak funguje. Jistě, uvidíme že se něco děje, ale nemáme šnaci pochopit co. Potíž je v tom, že naše materialistická věda ještě není zvyklá na pojetí toho, že v těle je ještě duše, která to tělo řídí, bez ní by to byl jenom ten mrtvej kus hardware.
Janísek
Tak meditace.....jak se to vezme. Já meditutju třeba tak, že si pustím hudbu, kterou mám ráda a jen tak ležím na zemi a poslouchám. Vydržím hodiny...:-)

Ale jinak si dělám autogenní trénink a ten mi zabírá. Dwlám ho jen když mám nějaké trápení a nejde mi usnout třeba. Jinak se mi furt honí hlavou mraky věcí
sattva
to janísek:tvoje praxe se jmenuje Joganidra aneb jogický spánek,ale to není meditace,cíl meditace není spánek ,ale maximální bdělost a na vyších stupních bdělost i ve spánku-bdělí spánek beze snu.....................jinak joganidru mám taky rád,dobrá je namluvená od Mahaswarandy doporučuji,jen v leže posloucháš a kazeta Tě vede ....
OSA
čau...
Ondřej
Medituju docela často, těmhle věcem se docela věnuju a zajímá mě to. Na meditaci mám skvělou meitační hudbu která skvěle dostane člověka do hladiny alfa. Je to speciální meditace na spojení s anděli a posílání energie a já jsem byl rád, když jsem se se svým strážným andělem dokázal spojit. Zní to jako kravina, ale je to úžasný pocit. PO skončení meditace člověka zaplaví euforie, je to dost zajímavý. Samotnýho mě udivilo, co se mnou nějakých dvacet minut meditace udělá. Na uvolnění těla i mysli jsem zvyklý, ale tahle meditace mi vzala dech...Nepopsatelné
dokktor
pokud má někdo zájem zjistit jak funguje lidské tělo a duše (nejen gambler), doporučuju knihu od Břetislava Kafky: Nové základy experimentální psychologie. byl to údajně sochař (info z druhé ruky) co žil na začátku 20. století a empircky se vypracoval na jednoho z nejuznávanějších hypnotizérů a parapsychologů své doby. ta knížka sice není přímo o meditaci, ale kafka v ní popisuje od buňky, jak funguje lidksé tělo, které části jak vibrují, jak ty vibrace vůlí ovlivňovat, aury, magnetismy apod. zkrátka a lapidárně - jak funguje lidská duše a jak s ní pracovat. bohužel sem tu knížku nečetl celou, ale z úryvků, které sem přečetl, sem docela nechápal. když si uvědomím, že to, co on psal a úspěšně praktikoval ve dvacátých letech, odmítá dodnes medicína připustit. no prostě mi to připadalo jako něco mezi starým buddhou, který na to de selským rozumem a spíš pocitově, a mezi dnešní vědou, která všechno měří a vztahuje k biologickému hardawaru našeho těla, takže se to v dneší technodobě dá líp pochopit.
JMír
Bratři a Sestry...nevím, ale neřešil bych esoterii..kdo kouří pavidělně konopí svým způsobem taky medituje...byť někdo může namítnou že je to krapek jiný druh meditace, Kdo ví..pro mne osobně však nej meditací a naprosto přirozenou a jednoduchou je toulačka po lese, horách, když k tomu ještě fouknu tak je to místy kvalitní bezmyšlenkovitost, ne když člověk rozproztře svoje oči do nádhery Prostoru tak to jde samo...prostě Mííííííííííííír...a ten světový je nevyhnutelný
JMír :
co myslis fouknutim? neco mne napadlo, ale doufam ze to neni ono
flaky
čau, raději medituju, než o tom píšu, takže jdu radši meditovat :-) myslím, že hlavní je to dělat pravidelně a uvolněně...
chOdec
Eduard Tomáš či Jiří Vacek skutečně mají co nabídnout. Já osobně preferuji Tomáše, je mi bližší a necítím z něj žádný negativní úlety (což jsem párkrát u Vacka v jeho knihách zaznamenal...) Pak je tu např. Drtikol, Mahariši, pro někoho třeba Minařík.. Mě osobně kromě Eduarda Tomáše nejvíc dostala kniha od žáka Františka Drtikola (teď si bohužel nevzpomenu, jak se jmenuje) - cvičení, který jsem podle tý knihy dělal - to se nedalo srovnat s ničím, co jsem do té doby praktikoval..
cosecha
stainer je magor sorry ale některý jeho hlášky :mutant:
http://www.sisyfos.cz/dokument/hert_waldorf.htm
http://www.sisyfos.cz/dokument/zlatnik_waldorf.htm


chOdec - možná že ten žák Františka Drtikola je Evžen Štekl?! - http://silamoudrosti.unas.cz/
cosecha
yavar - ty hele já ho četla a mně nepůsobil moc dobře. jako že v pohodě v pohodě, ale pak to nejdnou rozsekne takovym hadrem že nevěříš vlatním očím a evidentně to bere vážně. takový ty věci že kytky rostou protože je ze země vytlačujou gnomové a tak...Stainer byl sektař a okultista ačkoliv jeho stoupenci jako každá sekta tvrdí že ne. To jeho popírání evidentních přírodních zákonů smrdí. No schválně si ho dej a určitě v tý knížce najdeš pasáže který jsou prostě úplně mimo, všechno pěkně zaobalený dávkou rádoby duchovní pseudofilozofie. Jako raritka jo, ale určitě bych ho nebrala vážně.
to třeba takovej Brunton žádný podobný úlety nemá a je mi mnohem sympatičtější.

jo a hulení a meditace - já osobně si myslim že meditovat se má za střízliva, že ta ganja ti možná pomůže uspíšit něco někam ale daleko hlubší a trvalejší by to bylo kdybyb ses tam dostal sám vlastníma silama. protože z ganji se nakonec vystřízliví a všechno v čudu kdežto střízlivá meditace má účinky který jen tak neodplynou. asi tak.
Takový blbý dotaz: Nemá někdo ve freewaru ten profrámek co simuluje psychowalkman ale jen zvukem? Kdysi jsem ho měl, vyzkoušel a nemohl si ho vynachválit, bohužel jsem měl křusky sluchátka takže to celkem občas zlobilo při některých frekvencích ale i tak... Teď jsem si konečně pořídil kvalitka megatraktoráky za těžké prachy a rád bych to znovy vyzkoušel... Když tak pošlete linky ;) Dík moc



EDIT/>_ áááha, už ho mám, tenhle se mi osvědčil, tak pro všechny na koho to působí nebo kdo by to chtěl vyzkoušet tak dodávám link: http://www.stahuj.cz/multimedia/ost...ve-generator/?g[hledano]=meditace&g[oz]=3.1.12

Už se těším na večer až dorazím domů a vyzkouším...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma