meditace, stavy zmeneneho vnimani a osviceni - Klikni zde pro originální téma |
cosecha |
no jako skoro všichni jogovi učitelé, většinou přímo indové, od kterých jsem studovala literaturu byly zásadně proti jakýmkoliv drogám.A proti kouření. Sri Aurobindo třeba tvrdí že pokud člověk chce brát vážně dechový cvičení a pranajamu tak musí bezpodmínečně přestat kouřit.
no stainerovy hlášky jsou lepší než bushismy:
Co je nerv? Nerv je něco, co se neustále chce změnit v kost. Aby se změnil v kost, tomu brání jen skutečnost, že souvisí ještě s nikoli kostními nebo nikoli nervovými prvky lidské přirozenosti. Nerv chce stále kostnatět, stále je hnán k tomu, aby odumíral, jako kost v člověku je vždy vysokou měrou něčím, co odumřelo. (s.50)...
Země neopisuje pouze pohyb, který má podle Koperníkova světového názoru, má ještě zcela jiné, umělecké pohyby, které neustále vykonává. A vykonává ještě pohyby mnohem komplikovanější, například takové, které probíhají v liniích, jaké mají geometrická tělesa: krychle, osmistěn, dvanáctistěn, dvacetistěn atd. (s.52)...
Dalo by se říci, že lidský nos představuje cosi jako metamorfózované plíce. Proto nos přetváří i proces dýchání tak, že ho rozvíjí více směrem do fyzična. Že se snad díváte na plíce jako na něco méně duchovního než nos, to je omyl. Plíce ... jsou prostoupeny duchem, nebo alespoň duševností více než nos, který se vlastně, chápeme-li věc opravdu správně, staví do lidské tváře velmi nestoudně směrem ven, zatímco plíce skrývají svou existenci mnohem cudněji, protože jsou duševnější než nos. (s.173-174)...
Lidský hrtan není naprosto ničím jiným než zakrnělou lidskou hlavou, hlavou, která se nemůže stát úplně hlavou, a proto svůj hlavový ráz vyžívá lidskou řečí. Lidská řeč je pokus hrtanu, podnikaný ustavičně znova ve vzduchu, pokus sformovat se do podoby hlavy. ... Jestliže se hrtan pokouší stát se nosem, tedy se nemůže stát nosem, protože mu v tom brání skutečný nos, ale ve vzduchu vytváří pokus stát se nosem a tím vznikají nosovky. ... Je mimořádně významné, že člověk, když mluví, ustavičně podniká ve vzduchu pokus produkovat kousky hlavy, a že se tyto kousky hlavy pak zase šíří vlnivými pohyby, které se nakonec zarážejí o tělesně vytvořenou hlavu. To je podstata lidské řeči. (175-176)...
:mutant: |
|
|
chOdec |
Jo!!! To je přesně ono!!!
Vřelé díky za ten link, sice tu knížku mám doma, ale v elektronické podobě se vždycky hodí a navíc tam jsou i jiný materiály. Kdo má k podobným věcem blízko, mrkněte tam a stahujte! Je to zdarma a (aspoň pro mě) docela kvalita.. Skandalfe, letí k tobě K+, nejradši bych ti jich poslal apoň deset.. :smoker: |
|
|
|
V pohodě ;) .. byla to trochu náhoda, mám v oblíbených spoustu věcí, klikl jsem jen tak na toto, a pak si jen vybavil, že v tomhle trýdu byla řeč možná přímo o tomto pánovi jakožto žákovi Fr. Drtikola ..
|
|
|
TeCZko |
tohle tema nejak umrelo, ale pokud by se chtel nekdo ucit meditovat at zkusi tuhle stranku |
|
|
|
Buddha medicíny (tibetsky Sanggjä Mönla, v sanskrtu Bhaišadžjagurubuddha) |
|
|
|
Historický Buddha Gautama byl často zobrazován jako lékař zmírňující utrpení světa svým lékem – dharmou. Tak se rozšířil názor, že lze Gautamu zavolat během nemocí, aby lékaři a jeho pacientovi vyjevil správnou léčebnou metodu. V této funkci je obklopen sedmi uzdravovacími silami.
Tady je praktický popis buddhistické meditace na Buddhu medicíny, chce to při meditaci zapojit imaginaci, funguje a věřím, že inspiruje :)
(Pozn.: k meditaci z úrovně vadžrajánového buddhismu (tedy i k meditaci na Buddhu medicíny) by měl praktikující obdržet zmocnění - tzv. lung, který předává láma (plně kvalifikovaný učitel ve vadžrajánovém buddhismu, pro ČR je asi nejdostupnější láma Ole Nydahl z line Karma Kagjü tibetského buddhismu, který navštěvuje ČR dá se říct každoročně a iniciace předává ; http://www.lama-ole-nydahl.cz/ ). Jde o přenos učení přímo z učitele na žáka a meditace je potom účinnější.)
MEDITACE NA BUDDHU MEDICÍNY - tuto meditaci předal Lobpön Cečhu rinpočhe na přání lamy Oleho Nydahla v Kangaroo Valley v Austrálii v domě Jeffa a Katherine (19. února 1997). Anglickou verzi upravil Anthony v Gold Coast v Austrálii v únoru 1999.
Přijetí útočiště a bódhičitty (myšlenky osvícení, altrusiticky zaměřené na všechny bytosti bez rozdílu)
Dokud nedosáhnu osvícení, přijímám útočiště v Buddhovi, jeho učeních a ušlechtilých praktikujících. Ať dosáhnu stavu buddhy díky zásluhám z praxe vysvobozujících způsobů jednání ku prospěchu všech bytostí.
(Opakuj 3x)
Čtyři nezměrnosti
Ať všechny bytosti dosáhnou štěstí a příčiny štěstí. Ať jsou osvobozeny od utrpení a příčiny utrpení. Ať vždy zažívají štěstí bez jakéhokoliv utrpení. Ať spočívají ve velké rovnováze, bez připoutanosti k blízkým a averze k ostatním.
Přivolání Buddhy medicíny
Buddho medicíny, s nepředpojatým soucitem ke všem bytostem, pouhý zvuk tvého jména odstraňuje utrpení nižších oblastí existence.
Buddho medicíny, jenž odstraňuješ nemoci způsobené třemi jedy mysli, Světlo lapis lazuli, dej nám své požehnání.
Fáze budování
V jediném okamžiku se stáváme Buddhou medicíny. Sedíme na měsíčním disku nacházejícím se v otevřeném květu lotosu. Máme jednu tvář a dvě ruce. Naše tělo je průhledné modré barvy. V pravé ruce držíme rostlinu arura v gestu dávání. V levé ruce držíme v klíně misku s nektarem dlouhého života. Máme na sobě tři roucha dharmy a sedíme v meditační pozici. Jsme obklopeni pěti zářícími moudrostmi v podobě světla. V našem srdečním centru leží měsíční disk. V jeho středu stojí modrá slabika HUNG. Podél okraje měsíčního disku se jako prstenec z modrých slabik vine po směru hodinových ručiček mantra Buddhy medicíny.
Opakování mantry
Ze semenné slabiky (HUNG) a řetězce mantry v našem srdci vyzařuje modré průzračné světlo do deseti směrů. Obdarovává buddhy a bódhisattvy veškerou radostí.
Jejich požehnání těla, řeči a mysli se k nám vrací v podobě světla a splývá s námi. Poté z nás toto světlo opět vyzařuje. Tentokrát se dotýká všech bytostí. Očišťuje všechny jejich negativní činy, utrpení a také všechny choroby a přináší jim štěstí. Opakujeme kořenovou mantru tak dlouho, jak můžeme.
TEJATA, OM BEKANZE BEKANZE, MAHÁ BEKANZE, RANDZA SAMUDGATE SOHA
Když skončíme s opakováním mantry, světlo se opět rozpouští do nás.
Poté zopakujeme tři dlouhé nebo krátké (OM BENZA SATO HUNG) mantry Diamantové mysli.
FÁZE DOVRŠENÍ
Vnější svět i všechny bytosti se rozpouštějí ve světlo. Rozpouští se také naše průhledné modré tělo. Toto světlo září do měsíčního disku a prstence mantry. Ty se pak rozpuštějí do slabiky HUNG, která je esencí naší mysli. Slabika v jediném okamžiku mizí a zůstává pouze neoddělitelnost prostoru a vědomí. Setrváváme v tomto stavu tak dlouho, dokud je naše mysl zcela jasná a bdělá.
<pauza>
Když už naše mysl nedokáže udržet svůj prostor-jasnost, nebo je čas na jiné činnosti, znovu se objevuje svět jako čistá země. Všechny bytosti mají buddhovskou podstatu, ať již to vědí, nebo ne. V jediném okamžiku se objevuje naše vlastní tělo a řeč, nyní jako prostředek k dávání ochrany, zdraví a lásky druhým. Objevujeme se v podobě, na kterou jsme zvyklí, nyní bez jakýchkoli slabostí či nemocí.
Věnování
Nakonec si přejeme, aby nás vše dobré, co vzešlo z této praxe, rychle přivedlo do stavu Buddhy medicíny. Kéž pak přivedeme do tohoto stavu i všechny ostatní bytosti, bez jediné výjimky.
Ω ---------......Ω......---------- Ω
V průběhu dne se mohou naskytnout příležitosti, kdy bychom chtěli pomoci nemocným lidem, ale nemáme čas na celou meditaci. Když provádíme masáže nebo během jiných setkání, jsou užitečné následující meditace. Nejprve bychom měli přijmout útočiště a dělat přání, abychom dosáhli osvícení pro dobro všech bytostí.
V tomto odkazu pocházejícím ze súter můžeme Buddhu medicíny přivolat přímo a kdykoli. Potřebujeme jen jistotu, že jeho podstata je osvíceným prostorem a že pracuje pro dobro všech. Buddha medicíny odstraňuje příčiny utrpení, nejen jejich následky, a udělá všechno, co dovolí karma bytostí.
MEDITACE NA BUDDHU MEDICÍNY
Z prostoru před námi se manifestuje základní čistota mysli jako otevřený lotosový květ, průhledný a lehce duhově zbarvený. Uvnitř něj se zhušťuje přirozená jasnost mysli jako ležící měsíční disk. Na něm se objevuje Buddha medicíny, čelem k nám. Je esencí našeho lamy. Má atletické tělo, průhledné, modré barvy kamene lapis lazuli a bez ozdob. Je v každém ohledu dokonalý a vyjadřuje jednoduchost stavu pravdy. Sedí v meditační pozici a pravou ruku má položenou na koleně v gestu dávání. Mezi palcem a prsteníčkem drží rostlinu arura, jejíž květ se rozvíjí u jeho lokte. V levé ruce drží v klíně misku. Ta obsahuje nektar dlouhého života a strom vyplňující přání.
Otevíráme se tomuto buddhovi a říkáme, nebo si jen myslíme:
„Drahý Buddho medicíny, dárce dobrého zdraví, prosíme tě, odstraň všechny nemoci ze všech bytostí i z nás samotných. Dej nám požehnání, abychom mohli používat tvou léčivou sílu k užitku ostatních.“
Meditace pro léčení sebe sama
V odpověď na naše přání skrze nás září jeho modré světlo. Všechny nemoci mizí jako kousky ledu v teplé vodě. Zatímco jsme naplňováni tímto světlem, opakujeme co nejdéle mantru Buddhy medicíny.
Meditace pro druhé, 1. verze
Teď se Buddha medicíny objevuje nad naší hlavou a nad hlavami všech, kteří potřebují jeho pomoc. Dívá se stejným směrem jako my. Jeho modré světlo proudí dolů skrze nás a skrze všechny, na něž myslíme. Nemoci a bolesti se rozpouštějí a cítíme se velmi lehce. Opakujeme co nejdéle mantru.
Meditace pro druhé, 2. verze
Buddha medicíny se objevuje nad námi. Tanečním pohybem sestupuje dolů skrz naši hlavu, hrdlo a horní část trupu a usazuje se uprostřed naší hrudi. Jeho světlo z něj vyzařuje do všech směrů a vyplňuje naše tělo.
Když někoho masírujeme, nebo se někoho dotýkáme, můžeme si představit, jak modré světlo Buddhy medicíny proudí našimi pažemi a prsty do těla dotyčné osoby. Všechny nemoci se vracejí do prostoru. Jeho modré světlo může také zářit přímo do bytostí v našem zorném poli. Dosahuje k nemocným částem jejich těla a přináší jim zdraví. Když jsou od nás lidé daleko, představujeme si Buddhu medicíny nad jejich hlavou. Sestupuje do jejich srdce a naplňuje je modrým světlem. Odstraňuje jejich nemoci a utrpení. Zatímco přijímáme požehnání Buddhy medicíny a předáváme je dál, opakujeme:
Když skončíme s odříkáváním mantry, Buddha medicíny se usmívá. Slibuje, že tady bude vždy, když ho budeme potřebovat. Poté se rozpouští do prostoru a jeho esence je všude.
Nakonec si přejeme, aby všechno dobré, co se objevilo z této meditace, pozbylo hranic, vyzářilo se ke všem bytostem, odstranilo veškeré jejich utrpení a přivedlo je k nejvyšší blaženosti, rozpoznání své mysli.
:heart:
|
|
|
HERBSMAN |
citace: |
Původní příspěvek od Ondřej
Medituju docela často, těmhle věcem se docela věnuju a zajímá mě to. Na meditaci mám skvělou meitační hudbu která skvěle dostane člověka do hladiny alfa. Je to speciální meditace na spojení s anděli a posílání energie a já jsem byl rád, když jsem se se svým strážným andělem dokázal spojit. Zní to jako kravina, ale je to úžasný pocit. PO skončení meditace člověka zaplaví euforie, je to dost zajímavý. Samotnýho mě udivilo, co se mnou nějakých dvacet minut meditace udělá. Na uvolnění těla i mysli jsem zvyklý, ale tahle meditace mi vzala dech...Nepopsatelné |
nechceš napsat návod?zní to dost zajímavě.Rád bych to taky zkusil.
Předem dík. |
|
|
Svahadji |
A co třeba uspořádat nějakou Grower meditaci? |
|
|
|
Srdečná pozvánka na Úvod do meditace zazen - příležitost zkusit meditaci s pohodovými lidmi, k tomu ještě v tomto ohledu znalými
10.12.2007 v 19.00 hod.
Trojická 20, 3.patro, Praha 2
Zazen neboli původní Buddhova dhyana je bezpředmětná meditace. Je to pozice, v níž dosáhl Buddha Šákjamuni před 2500 lety osvícení.
Za - znamená posadit se
zen - znamená úplnost, všechny existence
Zazen proto znamená přirozeně se posadit uprostřed všech věcí, klidně, uvolněně, svobodně a zklidnit naše mentální produkce, ať už jsou jakékoliv. V zazenu nic nehledáme, nesnažíme se nic pochopit. Mistr Taisen Dešimaru o zazenu řekl: „Zazen je dospělou formou našeho života.” Zazen není metoda, jak k něčemu dospět, ani cvičení k tomu, jak něco naplnit. U zazenu se klade důraz na: fyziologické držení těla, dýchání a stav ducha.
http://www.sotozen.cz/zazen.htm |
|
|
|
jsem: fandim ti :punk:
jinak mě osobně stačí k meditaci jít si tady na pole a nechat vládnout klid a ticho. nepotřebuju k tomu nějaký knížky i když uznávám že třeba takový čchi-kung je zajímavý
jinak s tou hudbou stačí si najít nějaký kvalitní ambient
např.:
Mystical Sun - Primordial Atmospheres
Der Spyra - Live in Berlin.de
shamans heart (viz podpis) je docela zajímavá technika jaxe dostat do alfy a možná i hloubš... |
|
|
Eloren |
Tak jsem moc rád, že jsem i tady našel zpřízněné duše =) Já osobně žádnou knížku nečetl, ale k duchovnu mě tak nějak nenásilnou formou přivedla mamina a od té doby zkouším a zkouším. Ale mám už chuť na nějaký seminář, protože myslím, že toto podání je nejlepší (alespoň pro mě). Máte tu někdo zkušenosti i s něčím jiným ? Já mám doma takový svůj koutek, kam si zalezu, zapálím svíčky, pustím fontánu a poslouchám bublání vody. K tomu, když je nálada pustím nějaký chill out a je vymalováno :frog:. Hulíte někdo do meditací ? . Já to ještě nezkoušl. Kamarád, který si v tom hodně valí mi říkal, že se kdysi zkouřil a ponořil se tak hluboko, že byl mimo asi 5 hodin a potom uviděl svůj strach. 3 dny nespal. Proto mě to docela odradilo. Jinak jsem absolutně pro nějaký grower sraz :) |
|
|
LordFitgerald |
Mno, sice jsem nečetl ty dlouhosáhlý romány co tu posíláte :D sry ale jinak medituju už zhruba od patnácti... nejdřív jsem se docela zažral do pěti tibeťanů, ale později mi přišlo proti kvalitě stavu to, že se pořád musím řídit a upínat na pravidla jak dýchat, jak myslet atd... tak jsem si celou věc trošku zkomfortnil pro svou osobu :) Ale nemohu si stěžovat, dost mi to pomohlo a pomáhá proti stresům a přemáhání vypjatých situací... bez kratší meditace (okolo 30-45 min.) se nedovedu soustředit na čtení knih (popř. novin) nebo učení... doporučuju každému... a kdo se nechce učit co a jak, ať se prostě uvolní a pomalu dýchá (nosem!!! a do plic, ne do břicha!!!) a nejlíp na čerstvým vzduchu se zavřenýma očima... jinak se mi dost líbí power yoga, někdy to taky musím zkusit... zrovna dnes byla někde reportáž o největší dlouhověkosti a ta je právě v zemích, kde se podobná cvičení praktikují na denním pořádku... takže na tom něco bude... |
|
|
m4uL |
Meditace je fajn věc, praktikuju ji už dlouho, pokud by jste chtěli nějaké dobré nahrávky k meditaci, poohlédněte se po hemi sync nahrávkách, je to směs různých zvuků přírody určena přímo za tímto ůčelem a vážně to hodně pomáha, meditace se potom stává mnohem kvalitnější, můžu nějaké nahravky případně uploadnout. |
|
|
pjsky |
Ja se obavam ze mluvite o milionu ruznych veci. Pletete jogu, drogy, hudbu a vsechno dohromady. Existuji mnohe pristupy a 99.99% jsou sektarsky modifikovane predstupne meditace, produkujici pocit stesti. Takze dalsi droga. At koukam kam koukam, nikde nevidim kvalitni odkaz.
Jedina me znama skutecne kvalitni kniha o meditaci je ulozena v Severoceske vedecke knihovne, ma suma sumarum 30 stranek a zabyva se jen meditaci bez zenu, budhy a veskere symboliky. Rozhodne popsany navod je spravny a skutecne vede k prave meditaci, bez nabozenskeho ci mystickeho podtextu.
Takovato meditace je nadcasovy okamzik dokonale ostreho vedomi bez jedine myslenky, ktera by ohybala vnimanou Pravdu.
Bohuzel si nepamatuju, jak se kniha jmenuje, a ani si napamatuju spravne jmeno autora: uveden byl lama Chögyam Trungpa Rinpoche [ten co se uchlastal :D ] a mooozna se to jmenuje meditace Vipassanā.
Rozhodne s touto knihou se meditace doberete, ale nevim, jestli je to to, co kdokoliv chce. Nejlepsi meditace jsem dosahl po 3dennim pustu, bez hudby a drog, sedel sem v Krusnych horach pod stromem a pozoroval vanici. A umrzal. Nekde tam jsem dospel k nazoru, ze byt probuzeny je na picu, a ze znovu usnout neni od veci a sel jsem domu. Ale kdybych na to nekdy zapomnel, zacnu zase meditovat vipassanu.
Pro ty z Vas, kteri hledate navod princip je nasledujici:
1) sedte s rovnymi zady, nohy a ruce volne, nejsou nezbytne specialni polohy nic. Dulezity je klid a snaha NEMYSLET. Tj. nevnimat co se deje ve vztahu k ja, neplanovat, nepremyslet.. tohle je definitivne obrovsky blavan a temer sysifovkse usili ale neni to nemozne. Sledovani dechu je idealni pomucka k naruseni automatickych funkci vlastniho mysleni. Neusinejte, nehybejete se, nepolykejte, neskrabejte se nic.
2) bude to svedit, skrabat, cukat, bolet, prvni bolesti zacnou cca po 20 minutach
3) bude to tak bolet, ze budete mit pocit ze vam stoji krev a vsechny koncetiny odumiraji. Neni to pravda. Zastavenim mysli a fixaci tela organismus neskutecne stresujete, protoze jestli neco je s zivotem neslucitelne, tak je to staticky klid. budete se branit.
4) v dalsi fazi bolest ustane a dostavi se euforie, faze bileho svetla, faze tkz. Marovych svodu kdy se vas vlastni telo a mysl bude snazit presvedcit, ze toho mate nechat :D .. stress nadale roste.
5) breakpoint kde upadnete do prave hluboke meditace. Preji mnoho stesti. Nasleduje "osviceni".
Veskere drogy atp. vam jen ztizi praci, bud vzroste neklid nebo ve fazi bileho svetla dojde k halucinacim.
Napoprve se Vam to nepovede, pokud nejste nejak naruseni psychicky [sklony k autismu atp.]. usillovnou praxi muzete zkracovat prechod pres jednotlive faze, faze Marovych svodu by teoreticky nemala nastavat jakmile preklente jistym krokem i tento potucek v Ceste. Kazdou dalsi meditaci by se meli zkracovat neuzitecne faze a celkove s praxi roste hloubka i rychlost navozeni meditace.
Ty rovna zada jsou extremne dulezita!!! Zabranuji spanku, nebot pokud povolite, hrozi Vam usnuti. Radikalnejsi ucitele meditace pouzivaji peknou tvrdou hul a tou by vas pres kulata zada pekne cajzli :baseball:
PS: rozhodne Vam to neco da... ale myslim ze Tantra je pro mlade lidi prinosnejsi ;)
PS: alkohol skodi vic jak Ganja jak uvadeji tady :D http://en.wikipedia.org/wiki/Image:...pendence%29.svg
PS: mozna jsem nejakou fazi pozapomnel uvest, kdyby se objevil nejaky zaniceny gnostik tak se se prave omluvil. |
|
|
|
pjsky pěkněj příspěvek :)
Už jsem uváděl do trýdu o buddhismu, nicméně sem se to hodí taky .. ČR v dubnu navštíví zenový Mistr Kaisen, budou se konat přednášky s úvody do meditace v Brně (15 / 04), v Praze (16 / 04) a poté víkendové meditační soustředění (17 - 20 / 04). Je to dobrá příležitost dozvědět se tedy něco (nejenom) o tom, jak se dá meditovat. Podrobnosti jsou tady http://www.sotozen.cz/zpravy/katego...a-kaisena-2009/
|
|
|
nero |
WoW zajímavý téma pročetl sem celý ale v půlce sem zapomněl co bylo na začátku pár skušeností mám astrální cestování atd ale nejvíc je pro mně když se zhulim z nějakýho modelu kterej nikdo nezná to do něj vnáší mystiku a pak si sednu do tureckýho sedu uprostřed místnosti a provádim cvičení na snížení mozkový činosti (představujte si v hlavje že lezete po žebříku při nádechu zastavit při výdechu popolízt dolu ten žebřík je nekonečně dlouhej jen dolu dál do tmy je tam vlhko a takovej chlad ) tim se dostanete do stavu kdy spí vaše tělo ale mysl bdí jako sen ale ovládáte ho je to dokonalý a hrozně příjemný můžete si vizualizovat jaký koliv místo a ste tam jakoby duší třeba pustej tropickej ostrov cítíte teplo vodu na kůži sluneční paprsky opravdu jako když tam ste ale furt ste doma (třeba v obýváku :D ) je to super zkuste to
peace and love for all :D |
|
|
|
ja bych rekl ze skutecna meditace pod vlivem THC je nesmysl.
(skutecna meditace = prava a jedina meditace, vedouci ke stavu osviceni)
kamenujte mnee |
|
|
Kutas |
to si myslim taky, ze po huleni to je snad jeste tezsi... a taky si myslim ze meditace neni ani tak o technice, jako o spontanosti, takoveho stavu se neda dobrat nejakym usilim. ale jinak mozna nejake uzemnovaci modely, kdy se furt jenom sekate a nepremyslite, by mohly fungovat... kazdopadne mam pocit, ze trava zesiluje spis cinnost mysli nez vedomi, chaoticky vas napada hodne myslenek, hlava furt nejak blbne, je to svine :) |
|
|
nero |
Mno to bych se snažil trochu vyvratit jasný že bych nešel meditovat po heráku bo tak ale tráa je příroda sama vy v podstatě když hulíte trávu spojujete se s přírodou ochutnáváte její plod davá vám něco co stvořil bůh (určitě víte co myslim) většina lidí si myslí že prostě po zahulení máte ten vypatlanej usěva jenom se smějete ne nahlížíte víc dosví duše všímáte si víc věcí okolo a vůbec to všechno podle mně prostě když se zhulíte a pak meditujete víc a vás to přiblíži ktomu počátku :D pjekný :D:D |
|
|
|
citace: |
Původní příspěvek od nero
Mno to bych se snažil trochu vyvratit jasný že bych nešel meditovat po heráku bo tak ale tráa je příroda sama vy v podstatě když hulíte trávu spojujete se s přírodou ochutnáváte její plod davá vám něco co stvořil bůh (určitě víte co myslim) většina lidí si myslí že prostě po zahulení máte ten vypatlanej usěva jenom se smějete ne nahlížíte víc dosví duše všímáte si víc věcí okolo a vůbec to všechno podle mně prostě když se zhulíte a pak meditujete víc a vás to přiblíži ktomu počátku :D pjekný :D:D |
tady jsi na serveru o pestovani konopi. Lidi co si mysleji o huleni "viz citace" tady asi nenajdes.........
Taky by se hodilo obcas ukoncit vetu :D |
|
|
|
nejlepší je ZENOVÁ MYSL - něco jako umět bejt maximálně v přítomnosti (bez ega, času atd) a zároven proplout do stavu kdy dokážeš umět řešit každodennost bez problémů
|
|
|
|
Ahoj, konecne som sa vcera dopatral k jednej zaujimavej knizke, ma to 21 stran, pekne a poucne citanie, trochu mi chlapikov pribeh pripomina Hesseho Siddhartu.
Gato - Zenova Kocka Kocouri Carodej - Ma cesta Zenu, ma cesta carodeje
http://magia.ic.cz/old/knihy3/zenovakocka.pdf |
|
|
joao |
jen souhlas, nejaky cas zkousim astralne cestovat a meditovat a opravdu neni co dotat kazdy si musi prozit sam:)
veskere techniky, meditace a vubec nejlepsi stranka kterou jsem o tehle vecech nasel je: ZIVOTNI-ENERGIE.CZ
SO ENJOY IT! |
|
|
|
joao - hele je to moc dobrá stránka :) ps - neznáme se náhodou trochu přes hudbu? |
|
|
joao |
myslim ze ne nejak se hudbou moc nezabivam:) just, TO BE!! PEACE |
|
|
|
|