Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
Odvětrání s CoOlTuBe..... - Klikni zde pro originální téma
Mr. Figaro
Zdravim všechny growery a growerky!

Po dlouhé době chcu opět začít pěstit, finance sou,čas bude, ale nevim jak to pořešit......Na obrázku vidíte 2 typy zapojení cooltube s EURO 2 větráky a závisle na tom pak ostatní PC větáčky. Opravdu nevím která varianta je lepší, buď to opravdu dost pořešit s odvětráním skříně(vlevo), jenže potom by ve skříni podle mého ohodně těžší udržet vlhkost než u druhé varianty(vpravo), kde se spíše spoléhá na výborné odvětrání cooltube(Euro u obou stran). Nevim, nevim.....rozhodněte za mě...:smoker:

Vlhkost bych řešil pohocí malé nadržky nad stínítkem ve, které by se ohřívala voda a tím se urychlovalo její vypařování do prostoru-to bych chtěl pořešit ještě lépe, abych nemusel pořád doplňovat vodu nad stínítkem, byla by zde nádrž s větším objemem, která by vodu v nádržce automaticky doplňovala
....jinak všechno ostatní ještě reportnu v mim indoorku(ale to až budou kytky:) )

Díky za pomoc.....doufám že rozhodnete správně;)

Edit: Horní sou půdorysy a dolní obrázky sou bokorysy(z pravé strany)
EDIT2: Změna pravého obrázku, bylo tu úplně špatně(včera sem se do toho zasek zhulen a vyšlo z toho to co tu už neni:) ).....rozhodněte teď!
matko291
Mr.Figaro
ja to mam v skrini poriesene ako na tvojom obrazku vlavo
poviem ti ze som to mal v prvom growe tak ako je na obrazku v pravo
a neni to ziadna vyhra s tymi EURAmi su to shity,ak mas nizku skrinu bude to robit dost problemi
na obrazku v lavo tak to mam teraz ale je tam napojeny UFO 575m3/H a sa mi to takto paci roby ten ventak robotu za 2 ventaky,toto je dobry sposob ale jeden ventak este dam na vhananie cerstveho vzduchu dnu a budem mat vyhrate,nezabudny na koniec CT v pripade sposobu na lavej strane dat na koniec kde neni potrubie silonovu ponozku aby ti netahalo prach do CT.Vela zdaru a malo vysokych teplôt v skrini:D Mato
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od Drevo-Kocur
No co, umí ovládat počasí, tak mu prší i ve skříni


:pimp:........v ovládání počasí sem master:punk::frog:
Ale teď opravdu:), H2O sem myslel jako vypařenou vodu, vlhkost ve skříni........Na tom stínítku je voda ve vaničce která se rychle vypařuje(teplota stínítka; tipuju že by voda měla mít tak kolem 50-60ti stůpňů), a jelikož jeden větrák(ze zhora-PC) bude foukat(a asi i bude) na strop skříně, tak by ta vlhkost měla jít do dolních prostor skříně.....prostě by tam bylo víc vlhko.....:)

EDIt:
citace:
Původní příspěvek od Drevo-Kocur
Figaro (nejlepší čokoláda)



souhlasim.....:pimp:
Mr. Figaro
Tady sem se pokusil udělat 3D obrázek toho jak myslim, ře by to tam vypadalo a fungovalo...............

Teď mi došlo co sem to za kreténa a dal sem tam ten pacháč-k tomu pravýmu řešení.......To by přeci nemělo smysl:crazy:, sem to ale kus vola........Tak mě napadá co takhle udělat odtah pro C-filter někde zvášť....o přísun vzduchu by se staraly PC větráčky........Jinak UFO bych tam taky chtěl, jenže si budu kupovat ten nejmenší pacháč - 160m3/hod.....a na to by bylo ufo moc......EURO 2 má pry 150m3/hod takže tak akorát.


Nahoře sem ten obrázek předělal....myslel sem to takhle.....tohle se stane když člověk moc používá klávesovou zkratku CTRL+c,CTRL+V :D
Mr Proč
Cau pane coko
Ja bych doporucil to vlevo. Ja ted budu zarizovat novou skrin a chystam se to tam taky takhle udelat, jem misto cooltube budu mit zasklene stinitko, ale funkcne to bude to same a hlavne je to ekonomictejsi. To vpravo proste podle me za ty penize nestoji.

Preju highgrow
Mr. Figaro
to Fištekk
Taky bych se přiklonil k levé variantě, je to jednoduší a levnější,,,,to ufo se skvělej nápad, jenže má to dva háčky 1.je to opravdu dost drahá záležitost a 2. To UFO má velký rozměry.....nevešlo by se mi to do skříně....a kdyby jo tak by to v květu překáželo, když se podíváš do mýho indoorku v podpisu udivíš rozměry skříně....Jo a zůstanu u 250Ky, ta je tak akorát!;)

Mr. Proč -
Ano pravá varianta je docela drahá, sic by to bylo lepší, ale když bych porovnal Cena/výkon...tak ta levá je OK

Matko291 - Jojo to ufo to je luxus, ale jak už sem řekl fištekk-ovi tak rozměrově je to moc velké.....navíc tam bude 250ka takže zas takový závratný teploty korigovat nebudu, takže ten Euro2 postačí. Jo a s tou ponižkou to je výbornej nápad!!:)
matko291
Mr.
podla mna by si mal myslet do predu a urobit lepsie vetranie teraz a ked budes mat chut prehodit na vacsi kaliber nemusis mat strach z uchladenim
a UFO 250W nijak neublizi :D
Jahudka!
Mr. Figaro - Pri reseni vlevo pocitej s tim,ze se ti CT bude porad neskutecne zasirat a budes ji muset skoro ob den rozebirat a cistit.Pri reseni vpravo staci cistit cca kazdych 7 dni.No uvidis sam,za chvili te to vecny cisteni prestane bavit.Uz takhle ta sklenena roura ubira nejaky svetlo a kdyz je v ni pak prach,tak misto 400w to sviti jako 300w.takze zbytecne vyhazujes prachy za elektriku oknem.Muzes tam sice dat prachovej filtr,ale ten se taky samozrejme zasira,nezachyti vsechno a dalsi vec je,ze ti ho zadny euro 2 neutahne.Navic kdyz mas resenej odtah pres CT nemuzes regulovat vykon odtahu kterej je potreba mit zapnutej i pres noc.CT se ti pak samozrejme zasira i kdyz nesvitis,tudiz se zasira nekolikrat rychlejc nez pri samostatnem okruhu kde mas odtah zvlast.Nadrzka s vodou nahore bude prakticky k nicemu,ona totiz CT shora prakticky nehreje,protoze je tam stinidlo.Muze tam byt tak maximalne 45 stupnu,takze zvlhcovani bude mit skoro nulovou ucinnost.Bejt tebou koupim zvlhcovacku a mas vystarano,nebo se na zvlhcovani vykaslu uplne - taky to jde.

Ja bych volil variantu samostatnej okruh CT+samostatnej odtah.
matko291
Jahudka!
mohol by si ak by sa dalo to nejak graficky priblizit?
zaujimalo by to aj mna ako zlepsit chladenie :wink:
Jahudka!
matko291 - Nevim co myslis tim graficky,ale asi obrazek:p:.No nemam ted na to cas,ale mam to tak udelany v roomu.Je to stejny jako na obrazku vpravo,akorat sani do CT+vyvod z CT je primo shora roomu.Je to podle me nejlepsi reseni,protoze pri manipulaci s lampou nemas problem s kroucenim hadic a roury se jenom natahujou nebo smrstujou,takze minimalizujes i ohyby ktery kladou vzduchu nejvetsi odpor.Sani pro odtah by melo byt samozrejme zespoda roomu,nebo nekde zboku,ale dole a odtah nahore.Dalsi dulezita vec je ofuk ventilatorama CT zespodu.Tam doporucuju pridelat 2 ventilatory primo na spodek CT ktery foukaj proti sobe.To srazi teplotu hodne a zadne dalsi ofukove ventilatory nejsou treba.

Jak to zhruba vypada muzes videt treba tady.

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25320

A nebo tady,tam je to videt lip.Muzes videt,ze od odtahu pres CT jsem hned zpocatku upustil.Prispevek 28,fotka č1.Tam je reseni videt celkem dobre.

http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=17791
Jahudka!
fištekk - No k tomu jen muzu rict,ze jsem nikdy nemel odtah primo pres CT,protoze logika mi rika,ze do roomu jde stejne vzduch z mistnosti (tedy pokavad nemas samostatnej privod vzduchu z venku) a tak ten vzduch musi byt i s prachem kterej v mistnosti je.Tak a ted kdyz kyticky treba strikas vodou nebo tam cokoliv delas,samozrejme to CT hned natahne,takze myslim,ze by se pri tomhle reseni mela zasirat CT vic.Kdyz ja delam neco v roomu a to muze byt cokoliv,tak se do CT nic natahnout nemuze protoze nasava z venku roomu.Puvodne jsem to chtel taky resit jako je na obr vlevo,ale prave z tohoto duvodu jsem od toho upustil.Samozrejme zalezi jak moc je prasne prostredi kde room provozujes a pokavad tam moc prasno neni,muze to stacit,ale ja bych stejne sel do samostetneho okruhu uz z duvodu moznosti regulace odtahu podle potreby coz s odtahem pres CT dost dobre vyresit nejde.Navic kdyz se posere ten jeden ventilator v CT,prakticky prichazis i o odtah z roomu a kyticky lehce usmazis.

Vetsi hlucnost pri reseni dvouch samostatnych okruhu je samozrejme jasna,vzdycky je neco za neco:p:Pokavad je hluk na prvnim miste,asi bych volil reseni vlevo,pokavad chlazeni a spolehlivost,urcite bych volil 2 nezavisle okruhy.
matko291
ja to mam tak ako je na Mr.Figarom obrazku v lavo napojeny UFO 575m3/H ktory taha teplo z roomu aj od vybojky a posiela do rovno do komina a teraz mam na ceste dalsie TD 250/100 a ten bude tlacit vzduch z okolia priamo do roomu
matko291
fistekk lebo mam skrinu len 1,35m vysoku a to treba turbo chladit nestazoval by som si keby mal 2m :D
neni to ale sklep rodineho domu keby to bolo tak hej ale je to do okola tehla a ta zohreje a drzi
Mr. Figaro
Buďte zdrávi

teda teď už fakt nevim:mutant: . Podle uvedených názorů jsou asi obě varianty dobré. Levá je levná, ale za to těžší na údržbu, pravá vatianta je sic dražší, ale jak řekl Jahudka! nemůsí se stim člověk čistit každej den, jenže zase ta cena......Sem chudej student a do ty skříňky můžu momentálně narvat 3500...... Nejlepší by bylo kdybych to udělal podle pravý varianty a u toho cooltube vyhodil ty dvě Eura2 a dal tam nějakej pořádnej UFO, jenže na to opravdu momentálně nemám. Přikláním se k matkovi291 - do budoucna to bude určitě záruka zimy ve skříni, plánuju že 3ti in bych už dělal pod 4kilem.......
Má tu někdo zkušenosti s Levou variantou?opravdu to tak zasírá CT?
Jahudka!
Mr. Figaro - Je jasny,ze je nejlepsi mit poradnej ventilator kterej dava poradnej tlak,ale treba ja mam na okruhu CT 2ks ventilatoru (obycejne axialni) 180m3/hod a v pohode to uchladej.Kdyz mas totiz zvlastni okruh pro CT nemusi ventilatory davat az takovej tlak protoze na nich nemas pachac.Jedinej odpor vzduchu klade asi 2 metry hadice ktera je rovna a 2 kolena ohnuta z flexoroury.Tam kde bys mel mit pachac je odtah z boxu a to by asi obycejnej axial neprotah.Ja pachac nepouzivam a zadnej extremni smrad jsem nezaznamenal.Jo,je to trosku citit to uznavam,ale zase takovej extrem to neni a to tam mam ruzny modely.Pokavad to ale potrebujes dokonale zamaskovat,je jasny,ze pachac je nezbytnost.
matko291
Drevo tak to mam aj ja a pohoda ziadna spina tam nejde a este ak nahodou tak to ventak predsa vytiahne aj tie najmensie casticky sa nestihnu v tej CT usadit
podla mna varianta na lavo roby robotu za dva ventaky a to je predsa plus do penazenky
Mr.Figaro snaz sa tu na growery sa da dohodnut aspon ja som sa dohodol vzdy a teraz mam na ceste od isteho MODa ventak TD 250/100 za 1400 dobra cena nie? sice je pouzivany ale pri takomto ventaku sa pouzivanost strati :wink:
Jahudka!
Chces teda rict,ze kdyz dam pres sani puncochu pak se CT vubec nezasira?To se mi nezda,protoze ani pytlik z vysavace ti vsechno nezachyti,ale schvalne to vyzkousim.Me se CT zasira celkem dost a protoze me uz nebavi to vecny cisteni nejradsi bych od ni upustil,jenze se mi to nechce uz prekopavat.Navic cim vic zasrana puncocha,tim vetsi odpor vzduchu a tim silnejsi je potreba ventilator a pokavad to vsechno visi jen na 1 ventilatotu je jasny,ze pak stoupa i teplota v roomu,snizuje se ucinnost odtahu atd..Taky se muze stat,ze se to zacpe uplne (pokavad to nebudu denne kontrolovat) a to by byl pruser protoze by se mohl znicit jak ventilator (kterej by mohl v krajnim pripade zacit i horet) tak by se mohly usmazit kytky.Pokavad bys mel dostatcne silnej ventilator mohl by ti nacucnout tu puncochu nebo by ta puncocha vlitla primo na vybojku a pak je temer jisty,ze bys mohl vyhoret.Takze i tu puncochu to chce porad kontrolovat a mit ji poradne pridelanou aby se to nemohlo stat.To samy plati,pokavad se ten ventak posere (pak je vyrazene z cinnosti veskere chlazeni i odtah a cooltuba se ti muze ohrat klidne na 200stupnu i vic.Takze bych sel na 100 procent do tepelny pojistky).Taky z tohoto duvodu tam mam 2 ventilatory v serii.Tim se zvysuje davanej tlak,prutok vzduchu zustava stejnej a navic v pripade vypadku jednoho z ventilatoru se v podstate nic nedeje.
matko291
Jahudka!
ja tu pancuch mam prichitenu paskou lepiacou a este pre poisku tou cvakaciou rychlospojkou a pohoda ta pancucha sa pretiahne len trosicka ako taha ventak a cistil som ju asi za 3mesiace raz a ked som ju dal dole vsetko bola na tej pancuchce ten silon ako keby bol staticky a vsetko drzal po kope spitaj sa zenskej ked si ju oblieka ci jej neprska na tele co ma za dosledok staticka elektrina
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od Drevo-kocour
Levá varianta: Natáhneš punčochu přes konec CT, kudy se tahá vzduch ze skříně a máš klidAle spíše bych se zaměřil na fitraci pasivního/aktivního přívodu vzduchu, protože nejvíce sra*ek taháš přez přívod do skříně.


Punčocha by to možná vyřešila - k tomu CTčku..........ale ty PC větráčky - těch je kotel, musel bych si holt vyrobit nějaký ty fitry(:D zapunčochovaná skříň:punk: )

citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
Mr. Figaro - Je jasny,ze je nejlepsi mit poradnej ventilator kterej dava poradnej tlak,ale treba ja mam na okruhu CT 2ks ventilatoru (obycejne axialni) 180m3/hod a v pohode to uchladej.Kdyz mas totiz zvlastni okruh pro CT nemusi ventilatory davat az takovej tlak protoze na nich nemas pachac.Jedinej odpor vzduchu klade asi 2 metry hadice ktera je rovna a 2 kolena ohnuta z flexoroury.Tam kde bys mel mit pachac je odtah z boxu a to by asi obycejnej axial neprotah.Ja pachac nepouzivam a zadnej extremni smrad jsem nezaznamenal.Jo,je to trosku citit to uznavam,ale zase takovej extrem to neni a to tam mam ruzny modely.Pokavad to ale potrebujes dokonale zamaskovat,je jasny,ze pachac je nezbytnost.


Ukrejvat skříň nepotřebuju, de mi hlavně o ten pach, minulou in s C99 byl docela hustaj, kytky tak smrděly(mě to voní ale ostatním obyvatelům v domácnosti ne), že to bylo cejtit v celym bytě až na chodbu...:D. A to je fakt moc, pacháč prostě potřebuju pořešit.....Jinak to číslo co tam je-např. 160m3- to udává minimální sílu větráku nebo maximální? V zhlendem k tomu že se vyráběj i draší typy, tak typuj že tohle je maximální síla ventilátoru, takže by to Euro2 se 150m3/h bylo ideální, nebo ne?

>Matko291
Asi si dám inzerát do bazaru i když nevim jestli to pomůže. Euro je euro a UFO je UFO, určitě bude lepší jedno dobrý ufo s velkym průtokem(koupil bych si minimálně tu 360ku) než 2 eura s polovičním průtekem a navíc si všichni u toho Eura stěžují na hluk a malou životnost....Mno ještě uvidim:wink:
Jahudka!
matko291 - A kolik vrstev ty puncochy tam mas?Mas ji jen tak volne nebo hodne natazenou?Ja to vyzkousim,prave to zasirani prachem potrebuju vyresit.Jestli to mas stazeny svorkou tak je jasny,ze i kdyz by se to ucpalo,pujde vetrak v nepovolenejch otackach a hrozi riziko prehrati,ale porad lepsi nez aby to nacuclo tu puncochu.No stejne bych radsi koupil original prachovej filtr,ale ani jsem ho nikde prodavat nevidel.Vsude maj jen pachace.

Mr. Figaro - To je maximalni prutok vzduchu pri nulovym tlaku.To znamena pri chodu na prazdno a nic to nevypovida.U lepsich ventilatoru mas udavany tlakovy charakteristiky kde muzes videt zavislost prutoku vzduchu pri urcitem tlaku kterej ti klade potrubi,nebo spis tlaku kterej musi ventilator vytvorit aby ti to potrubi profouknul.

matko291
Jahudka!
tak akurat natiahnuta,vrstva jedna akurat na to je len silonkova ponozka co baby nosia klasicka ponozka len silonova:D
pocuj ta pancucha sa nezabije tym prachom nikdy to by si musel v skrini sekat beton:D
ja to mam v pomerne prasnom prostredi lebo tam neni podlaha pevna a nezasrala sa ta pancucha vobec
matko291
Jahudka! mas to tam dopisane :D
matko291
Jahudka!
Dakujem ale najprv si mal vyskusat aby si potom na mna nenadaval ak si nahodou pedant :D:D:D
Jahudka!
matko291 - Tak to se neboj,zadnej pedant nejsem.:p:Vyzkousim a uvidim,nic horsiho nez ze to nebude fungovat podle predstav se stat nemuze.Maximalne tu jednu puncochu:D
littles
Prachovej fitr se prodavaj např. http://www.elektrodesign.cz/index.p...LNG=cz&pid=1750

Taky jsem řešil zasírání cooltube prachem, timhle jsem problem celkem vyřešil. Je ale potřeba silnej odtah. Výhoda je že vložka se dám měnit, nebo třeba luxovat.Nevýho je že je to velký a drahý...
pecar
Zdravím všechny,

potřeboval bych zjistit, zda musím dát odvětrávání i ořed výbijku v Cooltube. Mám na Cooltube napojeny větrák ufo 225m/h. A vybojku 250w. Více je na obrázku. Myslíte že my to v pohodě uchladí?? A další otázka je co se stane s Cooltube když nepojede větrák?? Mám originalku z obchodu. Myslite že muže prasknout?? Jde od 250w vybojky takove teplo aby se to mohlo stat?? Já si myslim že ne, ale co když tady má někdo jiný názor.
Předem děkuji za odpověď.

Jinak teda je to muj první indoor. Sadím 6 let venku ale indoor mě zaujal natolik že to prostě musím zkusit.
Mr Proč
Muj osobni nazor je, ze tam ten vetrak davat nemusis a ohledne toho jestli ti muze prasknout, tak si myslim ze ne, je to delany ze silikobrokatoveho skla nebo ceho, takze by to melo vydrzet, ale zase nevidim duvod to ufo vypinat...
pecar
To byla jenom taková hypotetická otázka. Jen co kdyby. Vypínat to nebudu, jen regulovat. Ono s to ufo vycucne docela hodně.Každopadně dík.
aenema
citace:
Původní příspěvek od Mr Proč
Muj osobni nazor je, ze tam ten vetrak davat nemusis a ohledne toho jestli ti muze prasknout, tak si myslim ze ne, je to delany ze silikobrokatoveho skla nebo ceho, takze by to melo vydrzet, ale zase nevidim duvod to ufo vypinat...
mysliš asi borosilikát :beer:
dieselboy
pokud budou mit kytky den a výbojka bude svítit ...musí ufo chladit!!!
Mr Proč
mno, zalezi na urporadani tve pestirny, ale ve vetsine pripade musi.
Prosím o pomoc se sestavením boxu, můj první.

Zakoupil jsem BOX Dark Street 150.

K tomu naddimenzovaný odtah, který má průměr 200mm.

Chci svítit 600W kterou budu mít v cooltube.


Otázka zní, jak to mám zapojit, ideálně bych potřeboval nějaké schéma. Jak zavěsit odtah a kde, jestli dovnitř nebo ven v boxu, může být pachový filtr přímo na odtahu, nebo je třeba napojit tu "rouru" a pak až filtr ? A hlavně jak to mám napojit, když mám cooltube třeba průměr 120mm.

VEVNITŘ
Cooltube s výbojkou - přímo napojená roura s reducí (to je blbost ne ? snížil bych tak průtok vzduchu a limitoval odtah) - odtah - průduch ven z boxu -
VENKU
Roura - pachový filtr ?

Mělo by to být zapojeno takto ? Díky moc za všechny rady :)
Ahoj, díky, trochu mi to pomohlo .. akorát jsem někde četl, že je lepší dát odtah až za cooltube není to tak ?

.. at hledám jak hledám, tak cooltube s průměrem 200mm se tady v ČR snad nedá sehnat ... :( :( neporadí někdo prosím, jak to vyřešit když mám 200mm odtah ?
!ZAU!
http://www.moje-elektro.cz/ventilat...rubi-150-200-mm
zkus najit nějaky redukce jako tohle ..
Asi to udělám jinak ... vykašlu se na cooltube než snižovat výkon odtahu redukcema ... opravdu se nedá sehnat ani reflektor s odtahem, ani cooltube s 200mm .. škoda .. hledal sem snad všude
matko291
Ja mam nieco taketo
Hanyz
Najdi si v datasheetu maximální provozní teplotu ventilátoru. Většina není vhodná na odtah přímo od světla (snad krom ulity, která má motor mimo). Raději dej trubku odtahu ke stropu boxu
immortal
zdar chlapi sem tady první den:) chtěl bych vědět jestli to někdo dal celý pod cooltube? nebo během akce měnil stínidlo
immortal
když máš 20cm diru! dej tam redukci!! přeci:)
immortal
http://www.mazar.cz/cs/produkt/159-...25mm/?katID=105
kup tohle:)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma