Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
rady:sog nebo scrog???? - Klikni zde pro originální téma
jestedman
zastrihni je a priprav si pletivo
IMHO v tvém případě lepší scrog
cru_ci_fix
..ak ich mas so semen tak jedine SoG
...ak klony..bezvyhrad ScroG
Flí
neni nahodou SoG zpusob pestovani pri kterem prepnu rizky na kvet ihned po zakoreneni?! v nejlepsim pripade je z jednoho rizku asi 30ti centimetrova palice.to je SoG ne?
cru_ci_fix
SoG - Sea of Green - More zelene ..mozes klony aj zo semen...

ScroG - Screen of Green - Pletivo selene ...iba klony...problem je ze zo semen nevis ci je samec ci samica..tazko sa to potom rozpleta...

..ak mas klony..nevahaj a ScroG..najlepsie V-ScroG...
Když jedeš ze semen (pokud nejsou feminizovaná) tak se scrog nedá, protože pak samce vyplejtat jak debil..
Jo a záleží taky jak máš velkou skříň, jestli větší tak jeď sog, protože budeš mít větší výnosy, pokud máš do 1m vysokou tak určitě scrog, ale výnosy nebudou takový si teda aspoň myslim. Zdárec
cru_ci_fix
..u toho SoG-u treba mat hlavne vykonnejsiu vybojku...
Warl0ck
sog se 400W.. hned pepnuty rezany na 12/12 .. ma s tim nekdo pls. zkusenosti, jako jak se mu po-te vytahly apod. ? .. diky..
Jaamal
warl0ck - no ja to zkousel a nevyslo to podle mych predstav.Mel jsem 8 kytek v hline a 2 v bubleru. Ty v hydru byly ok. Ale ty v hline se tolik nevytahly a korenovy bal byl celkem maly.Bocni vyhonky nestacily poradne vyrust a zesilit.
Zalezi na modelu.
Bejt tebou tak pouziju vice klonu a to huste vedle sebe viz. toto : http://grower.cz/scrog.html
Precti si tu cast o SOG
At to roste
bruggi
2cru_ci_fix: sog ze seminek?! jedine z klonu.
ad wataz, da se to moc pekne uz od 150. napr. satanyslavuv grow.

2warlock: jahudka jede sog pod 400 bez rustu, tak mu na to mrkni.
Jahudka!
Warl0ck - Neni to tak jednoznacny jak se na prvni pohled zda.Zalezi hlavne na modelu kterej chces timto zpusobem jet.Nektery modely se vytahujou hrozne moc a vyrostou ti klidne na 70cm i kdyz je das rovnou na 12/12.

Dal bych ti takovy univerzalni rady ktere jde aplikovat na temer kazdej model pri SOG technice s vynechanim doby rustu..Jednak je dulezitej prostor okolo kytek a proto jich tam nedavej zbytecne moc nebo se to cely skurvi a palice budou malinky a vytazeny.V tomhle pripade je lepsi min nez vic a opravdu to tak je.Vic kytek na danou plochu se nerovna automaticky vetsi vynos,ale spis stejnej vynos,daleko vic prace a vytazeny a malinky palice,zaroven vetsi moznost plisne.Pocitej tak s 30 rostlinami na m2 aby to bylo optimalni a nemels v prubehu vetsi komplikace.Na kytku je to cca 18x18cm plochy.Tohle minimum pro rostlinu bych v kazdem pripade dodrzel.


Kvetinacky muzou mit skoro jakoukoliv velikost.Dejme tomu od 0,25L hliny(na fotce) do 1,5L.Vetsi kvetinacky bych uz na SOG nepouzival a navic vynos je skvelej i v tech nejmensich (0,25L) kvetnikach.Pocitej cca 13g z 30cm kytky.Vetsi kvetniky jsou zbytecny a ma to jen tu vyhodu,ze nemusis tak casto zalevat.

Tak a ted jak na to?Zasadis zakoreneny rizky a dej je rovnou na 12/12.Jakou pouzijes hlinu je celkem jedno.Staci obycejna pro pokojove kvetiny + 1/3 perlitu.Hnojeni je nutnosti,protoze v tak malem objemu substratu kytky vsechny ziviny vycucnou behem par dnu.Doporucil bych hnojivo hesi kvet od zacatku do konce.Vyhodou je,ze je to jen 1 slozka,takze odpada prace s michanim dalsich slozek a navic to po nem skvele roste treba oproti AH.AH bych se do hliny po predchozich zkusenostech v prvnim growu vyhnul a sel radsi do hesi ktery mam odzkouseny..Nezapomen,ze je muzes vysusit pokavad nebudes v pestirne zvlhcovat a nebudou mit jeste dostatecne vyvinuty korenovy system.Proto to chce vybirat rizky s co nejlepsimi koreny,casto je zpocatku rosit a do spodniho tacku (pokavad nejakej mas) nalejt co nejvic vody aby v ni rizky primo staly.To je nejlepsi a nejjednodussi co muzes udelat aby jsi hned zpocatku nemel problemy s uschnutim rezu.Takhle to budes delat cca 5 dni a pak uz se o ne muzes starat jako o jakykoliv jiny kvetinky.

Ted jak to udelat aby jsi nemel kytky moc velky,pripadne malinky?
Az budes mit kytky v roomu 15 dni 12/12 tak vsechny zastipni na 15cm.Toho se bat nemusis,ony to v pohode jeste dozenou.Sice se ti to nebude chtit delat,protoze v tehle fazi uz mivaji 0,5cm palicky,ale to neres,o nic neprijdes.Kyticky co do 15 dne 12/12 nedosahly 15cm,nech tak jak jsou a nezastipuj je.Pokavad tohle dodrzis,mel bys mit keriky cca 30-40cm vysoky,pekne vetveny (ty zastipnuty) a zbytek kytek bude mit pekny salamy odspoda az nahoru,stejne jako na fotce.To jsem zkousel v roomu jeste nez jsem rozjel tenhle http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=25320 SOG.Ted tam mam kytek zbytecne moc a s pristi varkou je budu muset s nejvetsi pravdepodobnosti trochu ubrat a navic prvni kytky zbytecne moc prerostly protoze jsem je nezastipnul.Ted to uz delam jak mas popsano vys a vsechno je OK presne tak jak ma byt.




etno
jahudka: jako moc dobry navod hodne mi to pomohlo ... thx
Dracek
=Jahudka! Mel by jsi nejaky seminka z teto kyticky??
Warl0ck
Jahudka!! K+ .. ses fakt borec.. diky.. Myslim, ze to nepomuze jenom me :).. Ctl jsem techniky v magazinu, ale tam moc o sogu nepise a hlavne neuvadi tam vyssi vataze nez je 250W a me zajimalo hlavne, co mam cekat ohledne vysky.. Thx & Peace Warl0ck!!
Max65
Zdravím
sem úplný začátečník a s indor pěstováním nemám žádné zkušenosti.
ae zaujala mě právě metoda SOG .. bohužel nemohu si dovolit matkárnu na řízky. Všude se píše že SOG ze semen nejde, ale nikde není napsáno proč, nebo sem to aspoň nenašel. Rozměr skříně 50x50x80cm (š:h:v) a osazeno to bude 70W son-t.
Proto se ptám jaké nevíhody by měly rostliny přepnuté po několika dnech na 12/12. nebo by to nešlo ubec ?
Předem dík za odpověď
M.
Hanizek
Max65: 70w je na SOG málo. SOG můžeš jet ze semen (samce pak prostě jenom vyhodíš). Na 70w je nejlepší ScrOG - ten ale ze semen půjde špatně (samce by jsi potom musel vyplétat z pletiva).

http://grower.cz/scrog.html Tady to je celkem pěkně vysvětleno.
bruggi
70W je pro normalni scrog malo, lepsi je vertikalni scrog ala gman nebo carlos. zkusil sem a nemelo to chybu.
na sog to chce aspon 150w lepe 250w.
Max65
Tohle už sem si četl, ale dík.
Bohužel jak píšeš u scrogu bych pak neměl jak vyplést samce.
No a právě že u SOGu sem si myslel že není potřeba výkoné slunko. když sou rostlinky nízké. Takže by je i ta 70w mohla prosvítit.
Moje zkušenosti sou ovšem nulové takže dám na radu a zkusím něco jiného.
M.
bruggi
nic proti, ale cetl si FAQ?!
nekdy je lepsi moc nemyslet a neco si nastudovat;)
btw na variantu seminka+sog se vykasli. kup si ctyri poradny rizky, mimochodem to bude to nejlepsi investice v tvym budoucim snazeni, a rozjed ten v-scrog. jinak to je ztrata tvyho casu, ikdyz jestli ho mas dost, tak se meze nekladou:D
Max65
Čtu co se dá :), ale je tu toho tolik že nestíhám :).
Ok nerjdřív to pořádně projdu a opak se uvidí. Sem tu reglej od včerejška a už teď zzoho mám hlavu jako balón. Tak dík za odpovědi a ať se daří
toos
pan Jahůdka...
jako obvykle strhující výklad :D
dík chlape za menší rozbor! :wink:
rozjíždím pc grow tak to vidím na 1-2 řezy a pořádný...
a šup s nima na 12/12 :p:
těch 30-40cm je pro mě důležitých... :chef:

tak ještě jednou dík a gl v dalším zkoumání a pěstění :p:


[EDIT: tak teda aspoň 3-4dny 18/6 a až pak na 12/12 pokud nebudou mít dobře rozvinutý kořenový systém, jakože určo nebudou... podle tohodle ]:mutant:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma