Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie pod Sluncem

Stránky: [1] 2 3 
Lahvan's skleník 2006 - 4x Blue Mystic X Chronic - Klikni zde pro originální téma
Lahvan_FlaskiCZ
zdravicko, letos jsem se rozhodl zkusit par pokusu na kvetinach v mem sklenicku, praktikovat SuperCrooping, hnojeni slepicincemi, krome prvnich dvou tydnu, kdy si kyticky budou pochutnavat na chemce by Kristalon (Start).

genetika je F1 Blue Mystic X Chronic by Psilos (dekuju :) )

Sklenik mam pronajat za zalivani rajcat :( od me rodiny

zatim vydaje cca : 20,-Kč

nejde mi o výnos, jen chci vykoumat jak s co nejmenší výškou a náklady vypěstit co to jde. :sun:

mým cílem je co nejdetailěji zdokumentovat ohýbané květiny od semínek po finální jointy, proto budou fotoupdaty častější, vše dopodrobna popsáno pro growery, kteří chtějí tuto techniku zkusit také.

proto: cokoliv bude nejasného, ptejte se! :jumper: krome tuny OT. :)

edit: Připojuji velké díky ochotě a spolupráci MODů Claune a Jedubabka při úpravě tohoto threadu po jakéž takéž zpřehlednění. Takže: Díky!
Lahvan_FlaskiCZ
kvetiny budou zasazeny do obdelniku o stranach 50X100cm, necham vyrust cca do vysky 90cm, posleze budou ohnuty do uhlopricky a necham je hnat se NAHORU! :jumper:
Lahvan_FlaskiCZ
klíčení bylo zahájeno dne 03.04.2006 v 17:50 vložením 4 pokusných semínek do růžového toaletního papíru kvůli zamezení poškození klíčků. uvidíme co to udělá. :)

edit: ad toaletní papír- tenhle mám nejraději- ZEWA, vůůůbec neškrábe.
ad diakritika: v tomto hreadu jsem se rozhodl pokusně psát s diakritikou!!!! :punk:
Lahvan_FlaskiCZ
jasnacka, muzu. :D

když totiž kytku cca na metru ohneš dokud je pružná do vodorovné polohy, boční větve co už ti vyrustají, ti, jak změníš polohu květiny letí směrem nahoru- menší vzrůst. leč místo jedné velké centrální palice jich budeš mít tolik, kolik bočních větví. :D
můj pracovní název je MATENÍ KYTEK. :pimp:
ohýbám proto, že si nechci, nebo spiš nemůžu dovolit dvoumetrový košťata... z hlediska utajení je to dobré i pro venek, když to máš např v obilí.
Lahvan_FlaskiCZ
4Locus: tak samozdřejmě že to chvíli nechám přiviknout prostředí než do nich začnu cpát posilovače. :)
já mám osvedčenou směs jednou tydně slepičák+voda a jednou za čtrnáct dní kristalon, ale toho s Mírou, chemka je na prd.
edit: děkuji za karmy, po dvou letech je ze mě konečně dvoukostičkovej maník! :punk:
kavalera
Lahvan_FlaskiCZ: presne tuto metodu ohybania idem aj ja robit tento rok, videl som to u kamaratof a nadherny kricek z toho ide a ked este zastrihnes tie axialne vetvy tak to je potom vazny masaker :D
Lahvan_FlaskiCZ
právě proto jsem se letos rozhodl pro tuto techniku, se kterou, kromě toho co mám načteno tady z G. nemám zkušenosti, no, snad to dopadne dobře. :)

jinak venku bude vysazeno cca 15 sazeniček Orange Bud, podle toho, kolik jich vůbec vyleze...... :girl: , leč na to mám času dost, reporty budou umístěny taktéž tady.
kavalera
tu mam nejaku foto toho co chces robit...ale z tejto rastliny bol samec :(. tak jeho cesta rychlo skoncila v mlieku :D
Lahvan_FlaskiCZ
dobre foto, šest větví to docela jistí. :)
budu dělat v podstatě to samé, jen s tím rozdílem, že místo ohýbání za pomocí provázku a podoných neumětelských výmyslů :) k sazeničkám pri vysazení do skleníku zapíchnu metr dlouhé ocelové dráty o průměru 3mm, abych se vychnul riziku zlomení, květiny budou k tomuto drátu fixovány, což jim zároveň poslouží i jako opora. :D
uf, no nic, jde se pracovat. :punk:
Lahvan_FlaskiCZ
foto číslo 1- malý fóliovník, kde se budou aklimatizovat
foto číslo 2- skleník, kde budou slečny ubytovány
foto číslo 3- moji dodavatelé !BIO! hnojiva. :)
Lahvan_FlaskiCZ
tak, při dnešní kontrole už měly všechny 4 pokusné seeds vylezlé klíčky, během dneška si už budou lebedit v květináčcích. :D
Lahvan_FlaskiCZ
mno, tak naklíčená semínka si již hoví v zemině, konkrétně od firmy AGRO substrát pro výsev a množení, vlhčený, semínka klasicky 1cm hluboko, klíčky dolů. na spodní fotce je už jejich přechodné obydlí. :) další fotoupdate jen co vyrazí ven, což, jak to tak vypadá, bude 'cobydup'. :D
Lahvan_FlaskiCZ
tak, seeds se konečne probudily k životu, tři už vykukují, čtvrté je na cestě.
během dneška se vyřeší OrangeBud, kdyžtak postnu foto.
Lahvan_FlaskiCZ
tak a další fotoupdate je tu. během včerejška, kdy se do mých mazlíčků opíralo sluníčko pěkne povykočily ze zeminy na krásné čtyři centimetry. momentálně jim dosvěcuju úsporkou, ale sluníčko je sluníčko. :sun:

nechám je vyběhnout tak do třetího patra, pak po přesazení půjdou do aklimatizačního fóliovníku, kde si budou hovět dalších tak 10 dní, než je vysadím do divočiny skleníku.

ten podtácek otáčím, aby se mi mršky nenakláněly pořád do strany, dokud nebudou ve větším, kde už budou mít vodící tyčky. :D :wink:
Lahvan_FlaskiCZ
.
Lahvan_FlaskiCZ
vodícíma tyčkama jsem myslel dráty težené do úlopříčky obdélníka, terý hodlám čtyřma kytkama vytvořit. kytky budu vázat nějakou širší ztuškou, abych nepoškodil stonek. tak se pěkně a nenásilně ohnou do požadovaného tvaru, potřebného k dalším úpravám. :)
děkuji. :)
Jahudka!
Lahvan_FlaskiCZ - Myslim,ze to na tech 50x100 pujde tezko ukocirovat.Doba rustu u outdooru je hodne dlouha a ted si vem,ze na tu plochu budes mit 4 kytky jako v indooru.No jsem zvedavej jak dopadnes.Sam hodlam vyzkouset neco podobnyho,ale na vetsi plose.
Lahvan_FlaskiCZ
jasny, tu plochu beru jen orientacne, uvidim kolik mista vysockuju, ale snad vetsi plocha bude. :)
4 kytky jako v indooru sice ano, ale tyhle by se měly, pokud to pujde uhlidat hnát mimo toho ohnutí puze nahoru, ne snad tolik do šířky. mno, uvidím, s tímto nemám zkušenosti jak to bude ve finále vypadat, ale však jsem kluk šikovný, problémy zvládám hravě. :D :D
Lahvan_FlaskiCZ
jen další fotoupdate, jak se holky krásně zvětšují. :)
Lahvan_FlaskiCZ
tak, kytičky se mi zacínají motat, je třeba jim trošku upravit směr růstu (nahoru zatím), což, do dalšího přesazení a zasypání budu muset udělat špejlemi a nití. :)
Lahvan_FlaskiCZ
dalsi fotkečky mejch miláčků, už začínejí nasazovat druhé patro, jedště aspoň dvě a jdou Z DOMU! (do skleníčku, miláčči. :) )

omlouvám se za zhoršenou kvalitu fotek, MAKRO fotky a ostatní se mi nějak rozplizávají, snad to časem pořeším. :D

:afro:
Co?
flaski: že budou rostliny stejné nemůžeš předpokladat ani u klonů (pakliže nemáš všechny stejně starý a ze stejné pozice ufiklé)....a u semínek už vůbec ne :D
Lahvan_FlaskiCZ
4CO?: jasny, to chapu, ale udivují mě takové diametrální rozdíly při totožných podmínkách.
4Jahudka!: jasný že neuhlídám, mám tam ještě rezervu. navíc, jak jsi napsal, kytky v outdooru, kdy na ně nepraží v přesných cyklech sodík, mají host dlouhou vegetační dobu, kterou hodlám využít k co největšímu zužitkování prostoru, živin a kytek obecně...... :pimp:


jinak fotoZZ: udělal jsem novou prozatímní verzi záchytného systému, který zabraňuje květinám se nějak extrémně naklánět kurz SLUNCE. :sun:
kytku už mají dvě pěkná patra, třetí je na cestě. :girl:
Lahvan_FlaskiCZ
mám zde fotky technicého vybavení mého skleníku (jediné), a to pneumatický otevírač oken v závislosti na teplotě okolního vzduchu. tím šroubem se to dá regulovat od 20-35 stupňů celsia. ve skleníku je ještě jedno okénku na protilehlé straně, jenomže to už musím otevírat růčo. :D
kavalera
cazin00: pri tom ohybani mas skusenosti z nejakym vacsim vyskytom pliesne ???
Lahvan_FlaskiCZ
jj, taktéž by mě to zajímalo, protože kytky zkouším ohýbat prvně. fyzicky by se neměly dotýkat země, dám pod ně nějakou konstrukci, jestli myslíš od kontaktu se zemi. jinak jsem koupil včera Kuprikol, boufám, že plísně zlobit nebudou. :devil:
Lahvan_FlaskiCZ
jj, tak na metru bych to viděl. ale stejně vím že to nevyrdžím, takže tak reálně osmdesát centimetrů. :mutant:
ohnu je až ve finální výšce, postupně pomocí drátu, vidím to tak na týden postupného ohýbání, pak si v klídku fixnu axiální větve, FIMnu vršek kytky a ADIOS KYTKOS! necham ji se hnát hore kopcom. :D
Stoned_r41d3r
Nebo dej na zem netkanou textilii. Takova ta cerna latka,maj to v kazdym zahradnictvim.
Vyhody- prohratejsi puda
-mensi odpar z pudy
-zadny plevel
a myslim si, ze by to tady mohlo taky pomoct. Ja s tim mam na outdooru nejlepsi zkusenosti.
Lahvan_FlaskiCZ
další fotoupdate, květinky pěkně sílí, narůstá třetí patro, při výšce cca 10cm, ale ještě tak 1 cm dosypu substrátem. pěkně mi provoněly patro, prckové. :girl:

nechci nechávat kytky na zemi, přemýšlím o vytvoření alespoň nějakého dřevěného rostu, aby to aspoň trochu luftovalo. :D
Lahvan_FlaskiCZ
ještě pro představu, co udělá kytka, když jí pokorně ohnete ke slunci zády. :crazy: toto udělala jedna, jsem zvědavej jak ukočíruju čtyři. :D , no holt uvidím.
Lahvan_FlaskiCZ
to bylo trošku nadneseně řečeno, takže, drahý Foxane, to znamená že s ní seknu na zem anichž bych jí zlomil. :p:
G@nja M@n
to trosku nechapu jak to myslis nemohl by si to prosim nejak trochu rozvest ?
čepra
citace:
Původní příspěvek od Foxan
takže to myslíš tak, že ten hlavní stonek chytneš k zemi a ta kytka se tak rozvětví??


Koukni sem: http://grower.cz/forum/showthread.p...0150#post370150 , co tím básník myslel.

To Lahvan_FlaskiCZ: Ta poslední fotka je moc pěkná ;)
zasa
keby ste si radsej vsetic precitali ako to lahvan s tym ohybanim mysli tak by ste mu to nemusely zasierat threed kavalera tam dal aj obrazok ako to vyzera ked kytku ohybas a ked sa vetvi tak to vyzera tak ako dal lahvan posledne foto...radsej si prezrite celu galerku a potom davajte otazky...peace
zaSa

edit:a potom sa nedivte ze dostavate zaporne karmy...:rocket:
Lahvan_FlaskiCZ
4 čepra: děkuju, také se mi líbí. holt umíš. :wink:

ještě pro představu dávám foto, kterak to myslím- VĚTVE se ohnou nahoru, stanou se z nich jakoby vršky kytky. :D
Lahvan_FlaskiCZ
tak, dneska byla celá moje posádka po vynechání aklimatizace ve fóliovníčku vysazena do divočiny skleníku. teplota přes den konstantní kolem dvaceti stupňů, přes noc nejde pod 11, leč budu na ně ještě cca 14 dní dávat PET lahve, aby holky nenastydly. :p: Teď zatím ještě ohýbací dráty zapichovat nebudu, až budou květiny větší, zafixuju je na ně a plynule je budu za pomoci drátu tvarovat do smysluplné polohy. :crazy:

poté už jen fixace (roztahání větví) a nechám jim volný prostor. :wink:
Lahvan_FlaskiCZ
zdravím. jak již psal Stoned_r41d3r, dám pod ně netkanou textilii pro zmenšení odparu vody a pro lepší prohřátí země od slunce. na ni až budou květiny ležet, tám dřevěnou mřížku pro lepší odvětrávání, v létě vypomůže ventilátor.
G@nja M@n
tak co jak ti dou ja je mam tokove mirne fialove ale jinak sou fpohode asi je jim zima :D
Lahvan_FlaskiCZ
běžej krásně. pěkně se rozrůstají do šířky, asi neodolám a kvůli místu jednu pojedu na keříček FIMkou. :girl:
právě pod ně jdu dát netkanou textilii, během dne jestli nebudu zas někde na kaši postnu fotoZZ.

:jumper: AŤ TO ROSTE! :jumper:
Lahvan_FlaskiCZ
ták, den se se dnem sešel a je tu další fotoupdate. :) takže:

foto č.1: levá dvojice květin, ta nehoře byla FIMnuta
foto č.2: pravá dvojice, bez úprav
foto č.3: celkový pohled na moji posádku. :p:
foto č.4: detail FIMnuté kytičky
foto č.5: detail
foto č.6: detail

v pondělí dám ke květinám ohýbaci dráty+ ještě se poptám na ohýbací kolínka, zatím zalévám pouze vodou, hnojit začnu později, ať si kořínky zvyknou.
kavalera
Lahvan_FlaskiCZ: Co sa tyka kolienok tak tie by som teraz nenasadzoval...praskla mi z toho stonka ako hrubla, pockaj si radsej na sekundarny rast vetiev a tie pories kolienkami..inac ta folia co je na zemi zadrzuje vlhkost ?? lebo potrebujem nieco take na policko aby som nemusel chodit kazdy 2 den polievat..
Lahvan_FlaskiCZ
jj, je to netkaná textilile, snižuje odpary vody a slouží k lepšímu prohřátí půdy.
kolínka potřebuju až na ty větvičky, jak píšeš, stonek ohnu drátem.
kavalera
Lahvan_FlaskiCZ: no super..hned to idem kupit do Hornbachu, inac drzim palce nech ti to krasne rastie..budem sledovat tvoj theard ! :D
Lahvan_FlaskiCZ
dekuji dekuji, prodávají to v bílé a černé barvě kvůli slunci ve formátech myslim 1,5 X 5 metrů, a 3x10 metrů, ten menší formát stojí v Baumaxu cca 79,-kc
Lahvan_FlaskiCZ
tak, den se se dnem sešel a je tu další fotoupdate. :wink: květinám se bohužel kvůli přesazování a poškození kořínků zarazil růst, tak jsem je dneska nakrmil Krystalon(em) Start, květina, kterou jsem FIMoval se nevzdává a regeneruje lístky, asi se jí zásah nelíbil. ovšem neví, že se nevzdám, a jakmile ještě trošililinku povyrostou, FIMnu jí je zas a znova. :D
Jahudka!
Lahvan_FlaskiCZ - Slo by sem psat kolikatej to je den rustu?Me osobne by to docela zajimalo abych vedel kolik kytickam uz je.
Ta FIMnutá je na tech spodnich dvouch fotkach?
No jinak bych to zahrabnul vic do zeme (nemusis se bat) alespon po ty delozni listky,ale klidne az pod spodni patro.
Zahrabej to až po 1.patro, ty děložní lístky už máš stejně žluté, šmikni je a přesaď (další šok :eek: ).
Jahudka!
Ony to v pohode rozdejchaj.Chce to pres ne dat petky,je to pro ty malinky kytky rozhodne lepsi a dela se to bezne (sorry jestli to uz delas).Sezen si ty 5 litrovy a v klidu je priklop.To je i proti slimakum a jiny haveti.Tím je hezky odizolujes a jsou i mensi teplotni vykyvy a tak vubec je to lepsi..
Lahvan_FlaskiCZ
Jahudka:jj, ta FIMnuta je na poslednich dvou fotkach. mají 17. den růstu. dávám na ně otevřený PETky 1,5l. kde jsi pls viděl pětilitrový? zítra je přesadím a rovnou tedy zahrabu po první lístky, zárověn prozatím, dokud nebude stálé počasí odstraním tu tkaninu, abych mohl PETky dát kousek do země, dokud nemají pořádně rozvinuté kořínky. zítra postnu fotky, děkuji za konstruktivní kritiku.
Jahudka!
Lahvan_FlaskiCZ - Ty velky petky jsou napriklad od velkyho baleni rostlinneho oleje a nebo od velkyho baleni dobry vody.Jsou celkem bezne v prodeji.Pokavad je nechces kupovat,doporucuju se mrknout nekam do konterjneru na plasty.Tam je dost casto najdes.Sice je to humus,ale co by jsme pro nase krasky neudelaly ze?;)
Lahvan_FlaskiCZ
tak, rostlinstvo zahrabáno co se mi povedlo, pěkně rozvinuté kořínky co jsem koukal. :wink:
u té kytky co jsem zkoušel FIMnout ze rozrůstají lístky dál, počkám na další patro, nezchci brzdit další mými neohrabanými zásahy. :D
Jahudka!: hmmm, to mě nenapadlo, dekuji za tip, zatím to budu přikrývat PETkama dokud se nerozrostou. myslíš, že by kytkám navíc ve skleníku nevadila PETka nonstop? během následujícího ochlazení co mají meteorologové v plánu budu monitorovat kolísání teplot,uvidím jak to pořeším. :)

fotky 1-4 před zakopáním, 5-8 potom, pokus o marné makro, škoda žě sem nejdou uploadovat fotky cca s 8 megama. :D
gona
ahoj lahvan počuj o akom ochladzovaní to hovoríš???inak rastlinky v pohodke snaž sa nadalej a máš u mna schované k+;)
Lahvan_FlaskiCZ
tak, v noci o výkendu kolem jednoho stupně Celsia, což asi bude kritický. :(
zdroj: http://zpravy.idnes.cz/meteorologov...2416_domaci_cen
Jahudka!
Lahvan_FlaskiCZ - Jasne ze to nech pod tema petkama nonstop.Alespon do zmrzlejch nebo dokavad nebudou moc velky a uz se do nich nevejdou.Kytickam to urcite ublizit nemuze a jedine jim to prospeje a jeste snizis riziko omrznuti a zaroven mas ochranu proti vselijaky neprijemny haveti.Jasne,mas to ve skleniku takze by to melo bejt OK i bez petek,ale s tema petkama si myslim ze to holkam jen prospeje.

Jinak me prijde,ze jsou uz tak velky,ze by ty petky ani nemusely bejt potreba a nebo je tam dej jen pres ty mrazy.Kytky musej mit uz alespon 10 cm a to uz jsou celkem odolny.
No a ze jsi to zahrabnul je spravny.Na co mit zbytecne dlouhej stonek..Mno roste ti to pekne ;)

No a mrazy jsou svine tak pozor na ne.Ja mel par kytek na okne a stacilo na ne na chvilku otevrit okno a uz byly spaleny mrazem (v zime).Takze pres ty mrazy tam ty petky nasad urcite.
Lahvan_FlaskiCZ
Jahudka! ---->> ty PETky budu muset nějak pořešit, jelikož se mi kytíz už dovnitř nevejdou, musím ohýbat lístky, což dlouhodobě nevidím moc přijatelně, tudíž musím někde jak jsi mi poradil splašit ty plastový kanystříčky (buď) a nebo to budu zakrývat textilií, což bude asi možná lepsí, ale zas tam nemůže být nonstop, takže babo raď. :baby:
zatím se jen ochladilo, snad nebude přituhovat nějak fest, i když už jsou větší, tudíž otužilejší a odolnější. nicméně během zítřka postnu fotky, jelikož mě ty kytinky :love: udivujou- a to sice že letěj jak stíhačka do šířky a nahorů. že by ten Kristalon nebo to bude genetikou? nevim, nicméně Kristalon zatím vysazovat nehodlám, ovšem v úterý se poohlédnu po lepším papaníčku. :wink:

BTW děkuju všem za karmišty, nezklamu.
kavalera
Locus: vsak ked ich ma vo volnej zemi tak miesta pre korene je mrte dost :)
Lahvan_FlaskiCZ
existuje přímá úměrnost: co je dole, je i nahoře. :baby:
do stran se můžou rozrůstat kořínky jak chtějí, dolů mají dva metry hlíny, což stejně nevyužijou. :wink:
Jahudka!
citace:
Původní příspěvek od Lahvan_FlaskiCZ
existuje přímá úměrnost: co je dole, je i nahoře. :baby:
do stran se můžou rozrůstat kořínky jak chtějí, dolů mají dva metry hlíny, což stejně nevyužijou. :wink:


Ja jsem tu primou umernost v indooru pokořil :sun:

Doporucuju mrknout na fotku č7 a popis k ni :sun:

http://grower.cz/forum/showthread.p...7732#post387732

:smoker::satan::smoker:
Lahvan_FlaskiCZ
hmmmmmmm, máš ode mne Káčko za pokoření mýtu. :wink: :sun:
njn, holt elitní pěstitel. :D ale zase je rozdíl mezi sodíkem a Sluníčkem. :eek:
Jahudka!
Lahvan_FlaskiCZ - No ono to tak uplne jednoznacny neni.Napriklad by urcite nesla vypestovat kytka 2 metry vysoka z kelimku.Kytka v urcity vejsce zastavi rust,ale hmotu - palici tvori klidne dal bez ohledu na objem substratu.Ja bych rekl,ze je to celkem zajimavej poznatek a sam jsem to necekal.Je to proste nahoda a jsem z toho taky prekvapenej a jen me to utvrdilo v tom,ze pouzivat maly objemy kvetinacu se v indooru proste vyplati..

Jinak kytky maj silene velky koreny a myslim si,ze kdyz bys je dal do 50 litru substratu tak jsou schopny tim prorust.Kdyz jsem prohlizel korenovej system v 10l kvetinaci tak to bylo prorostly komplet.Myslim,ze koreny klidne 2 metry mit muzou.V podstate plati vypozorovanej vztah.Kdyz mas vetsi objem hliny,tim rychlejc kytka ros te,ma vetsi listy a je celkove statnejsi.Kazdopadne v indooru jsou podle me zbytecne velky objemy substratu zbytecny a obzvlast v malejch boxech.Nejvetsi roli ma svetlo,ale ty jsi si uz lampu zvolil (slunicko) a nema cenu sem tahat indoor zalezitosti..Taky chci letos zkusit outdoorek jentak pro zajimavost.Taky ve skleniku.Venku me to vzdycky nekdo slohnul,coz docela nasere a tak doufam,ze tentokrat to bude OK.
Lahvan_FlaskiCZ
takže další fotoupdate, za zmínku asi bude stát jen foto
č.8, to jest, jak se mi kytička zregenerovala po FIMku.
č.7, FIMnul jsem jinou květinku, pro lepší využití mista.
č.6, rostou! :wink:
Lahvan_FlaskiCZ
fotečka kterak se vyrábějí další větvičky. (snad) :D
Lahvan_FlaskiCZ
ještě přilkádám foto, jak to může dopadnout, když se to nechá letět jen tak do objemu. :D :D
Lahvan_FlaskiCZ
táááák, je du NEXT fotoupdate, posádka byla dnes zalitá roztokem 1L vody a 15ti kapek peroxidu (H2O2 myslim)
fotky 1-5: celkový pohled + nějáký předmět jako měřítko
6 a 7: následky FIMu, uvidím jak jsem uspěl s tímto pokusem
foto 8: bokorys
9 a 10: detail stonku
Lahvan_FlaskiCZ
and next detailZzZ. :sun:

kdyby něco, ptejte se, ale myslim že nic. :)
Lahvan_FlaskiCZ
tak, další otravný fotoupdate, kytíz rostou jako z vod(k)y, mají v cca kolem 25cm, hnojím je odstátou vodou, ve které se cca týden louhují slupky z banánů. :cool:

jediné statrosti mi dělají takový divný mravenečci s křídly, jsou na kytkách v houfech. sice není ani pod lupou vidět nějaké poškození rostlinného pletiva, leč mě štvou. :devil: btw jsou i na rostlinách kolem (paprika , rajčata)
Lahvan_FlaskiCZ
and next
Lahvan_FlaskiCZ
4 sSMash: jj, zaštípával jsem jen jednu, z který vykoumám keříšek, další jen ohnu a pak budu zaštipovat axiální větvičky. 2x FIM, leč kytka se z toho dycky dostane. :rejp: uz na to nemám eneržiji.
btw sosnul jsem si ty sety z www.t2b.org a sou fakt dobry, jedu v nich celej den. tak az se nachalujes, prozvon a zajdeme na nejaky speky. :punk:
Lahvan_FlaskiCZ
+ some fotozz, jak by měla květinka kvést. už aby to bolo, mňam mňam. :crazy:
JAHmaican
No začíná to vypadat zajímavě, tak sem zvědavej.. K+
Lahvan_FlaskiCZ
jj, už se těším, ale zatím jsem v pasti jak ten objem ukočíruju. :)
na 25 centimetrech uz by byly 4 axiální větve, což bude asi až moc. :D
no, nůžky zahálet nebudou.

edit: :afro:

hnojení: budu používat pouze BIO, na finále jsem si objednal http://eshop.klecka.cz/product_info...products_id/798

zabezpečení: původně jsem přemýšlel nad čidlem pohybu + halogenovou šajnu, ale to bych jim spíš posvítil, proto letos zkusím zabezpečovací trojkombinaci:
1.) žiletky - na provázku kolem palic
2.) autobaterie - trošku brutál, ale správně zapojená by neměla zabít. :)
3.) senzor pohybu - v kombinaci se sirénou, brutalitka. :wink:


čorky, třeste se, živý neodejdete!!!!!!!! :rocket:
Kytecka
fakt krasne kytecky kamo..vazne sa mi to paci...teraz uz take mat som rad...peace a vela statia..
Lahvan_FlaskiCZ
kdepak, během dneška s kolegou, členem sSMash jsem si to dokonale promyslel. ale jen ještě nevím jak to napsat. :frog:

snad to ale klapne. :D
Varuker
Zdravim Lahvane, kytičky máš zatim pěkný, vitalita z nich jen čiší a sou jak široký, tak dlouhý, což dokazuje, že mají dostatek sluníčka, žádný vytáhlý košťata..Super Crooping bych taky rád na pár svých holčinách chtěl vyzkoušet a páč seš zatim o kousek napřed, bude tvůj trýd pro mě inspirací nambr 1, takže chlape, všechno pěkně krok po kroku zdokumentuj, ať to můžu bez problémů vobšlehnout ja?:D malou zelenou mršku pro tebe a ať to roste:pimp:
Lahvan_FlaskiCZ
citace:
Původní příspěvek od Locus
Kdyz corka prijde, tak holt prijde a s tim nenadelas nic. A to ze mu zbyde nejaka ta pamatka.. Stoji to vubec za to?


stojí. :)
možná příjde, což o to, ale záleží na tom, jestli se tam vůbec dostane. nechci to nějak hardcore předimenzovávat, ale už mě napadlo i 220V zapojených do kostry skleníku. senzor pohybu dám pod kytíz, aby ho nepoštěli ptáci, moc bych se nevyspal. :D žiletky půjdou stopro. :)
řekni, hrnul by jsi se ke kytkám, když dostaneš pecku od proudu, pořežeš si ruce a k tomu všemu ječí siréna? ad siréna- musí se zadat do deseti vteřin od známky pohybu 5ti místný kód, jinak začne nepříjemně řvát. :D baterky v ní nejsou, pouze akumulátor. :wink:

btw jdu nafotit ted kytíz s nějakým meřítkem, koukal jsem, že se pěkně začínají vytahovat postranní větve, cca pozítří půjdou ze skleníku ven rajčata, takže bude i více prostoru...... :afro:
Lahvan_FlaskiCZ
tak je tu slíbený fotoupdate, popis:
foto c1.- detail vrsku zespodu
foto c2.- detail větvičky, na ní zárodky dalších větviček. :p:
foto c3.- detail stonku
foto c4.- zwei kytkos + jedny Startky
foto c5.- dalsi dve, jiz bez Startek
foto c6.- zase s cigárama - pěkně papriky zaostávají. :D
foto c7.- detail vršku pokusné kytíz, bude z ní (snad) keřík
foto c8,- detail bočních větviček.

zatím hnojeno pouze banánovou vodou, během výkendu dám naposledy Kristalon
Fantasie
Pekne mam vetsi, budou mit na podzim tak 2M fakt pekne
Nuclear
Pěkné, hoodně pěkné kyti. Takové si zaslouží profesionální ochranu. Nemusíš řešit sirény ani žiletky ani autobaterie, stačí si poskládat pár kousků tohodle a jsi v klidu

http://www.geocities.com/equipmentshop/demolitions.htm


kdybys nevěděl, jaká bude nejvhodnější pro tvou zahradu:
http://www.fas.org/man/dod-101/sys/land/mines.htm

Boom shankar, ať rostou :)
Lahvan_FlaskiCZ
jj, skleník nebo fóliovník je brutální výhoda, mezistupeň mezi INdoorem a total OUTdoorem, vyžší teploty, prakticky žádný vítr, nižší pravděpodobnost čorky atp. navíc na ně praží celý den sluníčko, takže se mohou pěkně opalovat. :sun:
dneska šly ven sousedi rajčata, takže kytíz mají více místa, jedna se dokonce kvůli rajčeti začala ohýbat sama, aniž bych chtěl. :D no, nechám ji narovnat a po výkendu je začnu ohýbat. vidím to cca na tři dny postupného ohýbání drátem, aby měly holky (snad :) ) čas se přeorganizovat a smířit s tím, že porostou už jen dostrany. :D

edit 4 Nuclear: :D hehe, zaminovat mě to ještě nenapadlo, pravdu díš. :D
Lahvan_FlaskiCZ
4 sSMash: kozlí samce ihned půjdou někam ven, kde je nechám v klidu růst jako zdroj pylu pro genetické pokusy napřesrok i jako zdroj do mléčných produktů. :frog:
kozlům a smaženicím zdar! :D
Trávníkář
Jo vsude zminujou tech 90 cisel..ono na tom asi neco bude :D :) vazne az to bude vetsi pac pak je kyti uz dostatecne mohutna na to aby se stim vyporadala jak ma :) to znamena ze na ty dylce 90 cisel ti obroste jak jenom to bude mozny....zato kdyz to ohnes uz takovyhle akorat se ti bude ruzne koutit a ten hlavni stonek bude takovej vlnitej a jako taky ti nak zacne obrustat ale myslim ze to nebude to pravy :) ale jak ces ,....tvoje kytii :) Peace! :)
Mesias
Tady bych řekl, že u toho ohýbání je to jedno kdy to začnete ohýbat, ale když to začnete ohýbat moc brzo tak ty boční větve budou pak do výšky dosti nepravidelně dlouhé a budeš to muset ohýbat hodněkrát, ale když má kytka metr tak se to ohne na jednou a boční větve by teoreticky mohli dosáhnout podobného vzrůstu... A každopádně s tím bude míň práce... Nespěchej! ...
Lahvan_FlaskiCZ
oki, oki, respect. :wink:

tak waitim do 90ti centimetrů. :bravo: dlouho to trvat nebude IMHO.

btw jedna kytíz se prijevila jako samička, IMHO samci se mají provařit jakio první, doufám ve 4 samičky. :girl:

během dne budou nějaký fotozz, pokud se mi ovšem nepodaří se nějak moc zbulat. :afro:
Jahudka!
Podle me maj hrozne malo mista.Jak daleko je mas od sebe?Ted uz s tim stejne neudelas nic,ale asi si budou dost stinit.(prispevek 89,foto č4)
Jinak to roste krasne,ale aby ne kdyz bylo v poslednich dnech tolik slunicka.
Lahvan_FlaskiCZ
Jahudka!: od sebe jsou nějakých 40 centimetrů X 90 centimetrů, budu je pokládat buď rovnoběžně nebo je budu muset uspořádat tak, aby holt měly co nejvíc místa. doufal jsem i v nějaký samce, tím by se mi můj úkol zlehčil, mno, uvidím. :wink:
Jahudka!
Lahvan_FlaskiCZ - Jenom bych chtel rict,ze jsem provadel selekci (jeste provadim) a opravdu se prvni zacnou projevovat samci.Alespon u me to tak bylo.Jeste bych si tim bejt tebou nebyl tak jistej,pokavad vylozene nevidis klasicky 2 blizny.Ono tam nakonec muzou ty kulicky jeste narust.
Lahvan_FlaskiCZ
Jahudka!: postnu foto, ale u jedny si jsem skoro jistej. :)
Lahvan_FlaskiCZ
táááák, slíbený fotoupdate. :p:
zaléváno zatím pouze banánovou vodou s deseti kapkami H2O2
Moc hezký silný kytky, ale myslím si, že předepsanou taktiku boje nevyplníš, ohýbaní tady nebude asi na místě. Kvalitní gentiky se prostě rozjednou tak, že to ani nebude třeba. Pro realizaci nápadu by jsi potřeboval je dostat alepoň o metr od sebe.

:beer:
Lahvan_FlaskiCZ
citace:
Původní příspěvek od Claune
Moc hezký silný kytky, ale myslím si, že předepsanou taktiku boje nevyplníš, ohýbaní tady nebude asi na místě. Kvalitní gentiky se prostě rozjednou tak, že to ani nebude třeba. Pro realizaci nápadu by jsi potřeboval je dostat alepoň o metr od sebe.

:beer:


zdravíčko. taktiku jsem si ''zatím'' uzpůsobil, ohnu jen 3 kousky, čtvrtý budu zaňípávat jako o život. :D
s tou genetikou to bude asi pravda, bo se mi ještě nikdy takovýmto bruntálním způsobem nic nerozjelo. ideální by byl pro ně prostor počítám tak minimálně dvojnásobný, ale nějaké ústupky jsem musel udělat, leč o skleník jsem stál MOC. zatím jedou fakt nádherně, zítra něco málo nafotím. btw ode dneška jsem začal aplikovat žiletky, člověk nikdy neví. :death:
Mesias
Sice nemám rád tyhle protičorkařské techniky, ale ve svym to je něco jinýho. Celkem se mi líbilo, když někdo psal, že má kolem zahrádky (doma) elektrický ohradník :) ... Já mám sice bezpečný balkon, ale už teď mě začíná mrzet, že pár lidí z vesnice ví o tom, že budu pěstit ve skleníku... Sice to bude jen jedna dvě kytky, ale i tak se bojím, že kluci z vesnice to vočorkujou... Doufám, že rychle vyroste můj novej pejsek (vlčák) aby mi kytičky vohlídal. Každopádně i já když tak na to kouknu musím uznat, že ohýbání asi nebude nejvhodnější... Ale kdyby jsi jak je to v tom záhonku do L ohnul dvě na jednu stranu a ty dvě na druhou stranu, tak by to asi vyjít mohlo... Každopádně by to znamenalo smrt těch sazeniček kolem - papriky jak to tak vypadá a tam dole to je sadba kedluben nebo něčeho, to stejně půjde ze skleníku ven ne? :) Pokud by můj přízpěvek překážel, písni mi a já to smáznu! :)
Lahvan_FlaskiCZ
4 Mesias: postuju foto, kterak si to cca představuju. kytka označená křížkem (modrým, stejně jako všchny mnou modře provedené úpravy Tvého obrázku) se nebude ohýbat vůbec, což by mi mohlo trochu místa ušetrit. zárověň se potom budu muset u ohnutých kytek zbavit přebytečných větviček, které by byly jen na obtíž.....
Mesias
Jo jasně, ale jestli se nepletu, tak se ti dvě kytky kříží což by nemuselo dělat dobrotu... Ale každopádně to budu sledovat, jak ohýbáš a formuješ. ;)
kavalera
jjaman: ty co davas :D vsak chce ohybat aby mal vela axialnych vetiev bez stresov(chvilkove zastavenie rastu) ktore preziva rastlina pri zastipnuti.
to je vsetko....
100Thermal
Lahvane, nečetl jsem sice tenhle thread, ale můžu ti zaručit, že krom toho, že kytky máš nesmyslně blízko sebe (ale pokud je to dočasně tak promiň, jak píšu, thread jsem nečetl), tak být tebou tak zaštipuju, zaštipuju a zase zaštipuju, protože ti z toho ve skleníku vyrostou strašně velký svině - vlastní zkušenost. Kytky můžou být až několikanásobně větší (do všech stran), než by byly venku.
čepra
No chlape, jsem opravdu zvědavej, jak to ukočíruješ. Jsou fakt dost brutálně na těsno. Nepřemýšlel jsi, že je ještě rozsadíš? Myslím, že by se to vyplatilo, protože ty kytky budou hovada.
1 a 3 mi připadnou hrozně blízko u skel, až budou velký budou se skel dotýkat a z toho plyne nebezpečí plísně. Já bych 4 nechal jak je, 2 přesadil, ajk ukazuje šipka, aby se zvětšil rozestup. A 1 a 3 šoupni jinam, stejně jako všechny zbývající.

Každopádně jsem zvědavej a držím palce.
Lahvan_FlaskiCZ
tak jsem tu s fotoupdatem, kytíz rostou až moc rychle. :D
tu zakroužkovanou kytku o výkendu vykopu a dám ji do velkého květináče, budu ji mít doma, zabírá mi, jak tu již pár lidí psalo prostor, mohla by zahnívat kvůli kontaktu se sklem a zapaření.
jináč stále žádné pohlavní znaky, buď jsem slepej jak cyp, nebo ještě nedozrál čas, což spíš. :p: bohužel nejsem hrdým majitelem zakořeňovače, tudíž nemůžu nařízkovat a nechat vykvést řízky kvůli zjištění pohlaví. :(
někde jsem tu četl, že se dá pohlaví zjistit na rostoucí kytce zatemněním jedné větvičky, která pak vykvete. chci se tedy optat, jestli s tím má někdo zkušenosti, spíš jestli ta kytka nevykvete celá, což snad né. díky za ohlady a karmy, PEACE. :bong:
Lahvan_FlaskiCZ
a ještě 3 fotky, ať je to pohromadě. :D

edit:
foto č.2 je srovnání stonku a zapalovače
foto č.3 je záštipek :p:
Anonymer
Skúus prosím spraviť detajlnejšiu fotku na to vetvenie, možno tam už niečo máš ;)
Inak moje rastliny su staré cca mesiac, a už teraz viem na 90 percent povedať, čo je čo :)
Takže na tvojich to už mozno ozaj bude tiež vidno
Inak, čo sa týka toho zakoreňovača, ja mám VETOZEN, a možem ho len odporúčať, btw stál cca 40 Sk tuším :)
Popr. skús cvaknuť vetvu a dať ju iba do vody, do nej daj trochu H2O2, a každý ďen tu vodu meň, mne to funguje, síce na nejakej ruži alebo čo to je, ale fachčí to :)
An.
Mesias
No se zatemňováním zkušenosti nemám, ale mám zkušenosti s tím, že když uděláš řízek a píchneš ho do dobré hlíny tak zakoření bez jakýchkoliv stimulantů a chemie... A vybral jsi správnou kytku. Dvě pak můžou jít nahoru k parpikám ;) a jedna dolů...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma