Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: [1] 2 
Smrt a jeji poselstvi - Klikni zde pro originální téma
THC-Aktiv
Myslim, ze Smrt je neco jako poradnej ulet, no jaky mate vy predstavy o tom co bude po tom?
ddevil
Tak ja nemam o tom co bude potom opravdu zadne predstavy absolutne nic neocekavam,,,,, a proto si uzivam kazdeho dne, to co bude potom...?????
Zacnu zase pekne od zacatku, at za par stoleti v tech zivotech nemam hokej :)
Vysmátá cyklistka
Doporučuju knihu Psychedelie, seženete aktuálně za pouhejch 49,-Kč v Levnejch knihách ( víte, jak jsou ty velký obchody všude po republice).
První díl je překladem z Tibetský knihy mrtvých, pokud se smrti třeba někdo bojíte, nebo jste zvědavý - tohle je výtečnou přípravou, doporučuju nejdřív si pokouřit a pak si číst a dostanete na smrt zase zcela jinej pohled, kterej opravdu stojí za to.
Druhá část knihy je o LSD, třetí část o Ketaminu.
Výtečný počtení, výtečná zkušenost.
Dude
Tibetská kniha mrtvých je docela dobrej manuálek, na její motivy právě Leary s Alpertem a Metznerem (asi, ta paměť taky blbne...) vydali v 60s Psychedelickou zkušenost (zas si nejsem jistej názvem) jak řídit cíleně tripa, taky docela dobrý... Mimochodem smrt je jedna z nejdůležitějších věcí v životě, tak je dobrý si vztah k ní ujasnit (i když to je asi úkol na celej život).
hh-top
Osobně si myslím, že mě osobně se to netýká. Žiju jaksi s pocitem, že jsem tady tak nějak na furt. Promiňte, napořád! Pokud už se tomu otřelému tématu věnuji, zabývám se jím poněkud šíře. Ne na bázi jednotlivce, ale jaksi...ehm..masově, že? Ona smrt jaksi, ve velkém, lépe vynikne...ehm, že ano? A také se na ní...ehm... jaksi...více vydělá, víte?

Lidomor.


První zemřel Číňan, Japonec hned druhý.
Večer zdraví do svých pyžam, ráno byli tuhý.
Pak Němec, Ital, Čech a Rus,
pak počet mrtvých ztratil vkus.
Šel Španěl, Řek a za ním Nor,
bylo to jasné, je tady Lidomor!


Je tady Lidomor a nezná hranice,
svět se chvěl v základech, svět šílel v panice.
Je tady Lidomor, odpor je na nic,
včera si panu vzal, dnes zemřel panic.
Je tady Lidomor a nemá konce,
vzpomeňte na Číňana, vzpomeňte na Japonce!


Ti dva šli první, tak začal Lidomor.
Vybral ty z nížin a pak vzal i ty z hor.
Šli jeden za druhým, kapali jako mouchy,
nakonec nezbyl lidský tvor!

A my jsme mohli tenkrát jenom plakat.
Moře jsou od té doby slanější.
Psát jsme ještě nedovedli, jen nad hladinu skákat,
ach bože dej, ať osud ryb je šťastnější!
Ach bože nedovol, prosí tě delfín Knihomol.
THC-Aktiv
Ja si myslim, ze Smrt by nemela byt brana jako neco neprizniveho, jako duvod ke smutku, vim, ze je to pro blizke velmi tezke obdobi, ale stejne to jednou musi prijit ne? Ja osobne se smrti nebojim, jsem s ni smirenej, vim ze me muze potkat zitra, za rok, nebo prave ted, zkratka ziju s pocitem, ze smrt=zivot.
oton
co bude potom, no myslim že nic, protože mám na to pohled čistě fyzikální a přírodní, tim pádem zemřu a rozložim se, nebo mě sejmou žehem.

proto se řídím tim, že žiju přítomností a nemyslim na budoucnost a ani se nepatlám v minulosti, prostě vesele dál!!! :-)

přece život je krásná věc, a kdo myslí na to co bude, zbytečně ztrácí čas!

ale jinak se smrti nebojim, je to stejná součást života jako narození, a nevim proč obecně všichni berou smrt za něco špatného a narození zase oslavujou, (bavim se o přírodní smrti ne o utrpení..)
weedpolis
No, já doufám, že se dostanu do takovýho pěknýho města, který bude vystihovat jeho název Weedpolis...:D
campo
Je mozny v nebi hulit? Ja myslym ze jo, protoze, kdyz si zahulim, tak jsem v nebi. No obcas taky v pekle anebo v prdeli. Jestli to nekoho pobourilo, tak soorrrrri.
oton
co je nebe ????
THC-Aktiv
Není nebe, každá planeta je obklopena svou atmosferou jako skorapkou a krouzi v prostoru kolem sveho slunce, kazde slunce je stredem nekolika planet, jez putuji bez ustani kolem neho. Neni horejska ani dolejska, ani vzestupu ani sestupu.Co vidime, neni hmotne nebe, nebot nebe neni nic jineho nez vzduch, a ten je slozen ze vsech vyparu Zeme, bylo by tedy smesnou baznivosti klaneti se param.
Dude
Smrt je jenom přerod do jiný formy, energie se nikam neztratí, forem je spousta, víra možná pomůže, ale nezachrání, ani kartofel nepomůže...
oton
moje řeč, je to přece nekonečnej koloběh a hlavně hmota se přece nemůže nikam stratit, vždycky z nás je něco novýho i když nás v zemi rozežerou červy a pro přátele žehu, tam je to to samý :-))
juleni
Tak, tak. Telesnu schranku navzdy zozeru cervy, ale vedomie sa zluci zo vseobecnym vedomim tvorstva a o5 sa narodim ako novy jedinec. Je to v poho, zda sa mi to celkom slusny vyfic...
Charles
Stejne tak jako je nedilnou soucasti v zivote narozeni, tak i smrt. Takze bez smrti nelze zit, no kazdopadne jsem nekde cetl, ze po smrti se clovek dostane mezi tu sortu lidi se kterejma zil na Zemi, to znamena, ze vrah se dostane mezi vrahy, zlodej mezi zlodeje, dobry clovek mezi dobre lidi, tak je Vam asi jasny kam se dostaneme MY, no mozna je to dobre mozna ne.
Ch.
pan dan
Smrt je nevyhnutelne zakonceni existence nasich telesnych schranek a potazmo nasich eg (ze slova ego :) ) Mam viru, ze vsichni jsme jedno (Leary, Grof, Jung) nezavisle na nejakem prostorocasu ci cem, ze jsme jako kapky docasne vyvrzene nad hladinu oceanu se dvoji podobou - ego (3d realita strikne omezena fyzikou) a duch (astral).
Mozna je to trosku ulitly, ale me to do myho modelu "reality" krasne zapada...

Proc se smrti bat? Ja si myslim, ze i po ni bude fajn, dokonce vic fajn nez tady. To neznamena, ze bych se na neco takovyho tesil. Pouze se nebojim.
coco
ja myslim ze smrt je jenom přeměna formy života, ináč doufám že ze mě bude qalitní hnojivo
SUKI
No Ja se teda smrti nebojim!!Nevim beru to tak nejak..proste umrit musi kazdej..nechci umrit mlada,ale kdyz to prijde tak to prijde..
Mios
To THC-Aktiv
Tak človeče toto si podla mňa nepochopil. Nebo je niečo úplne iné a s prírodnými vedami nemá nič spoločné. Do neba sa može dostať iba duša nie telo. Nie je hmotná (je to otázka viery, nedá sa zmrať aspoň zatiaľ), takže nebo je mimo priestoru a času nie je nikde vo vesmíre ani mimo neho je proste na inej úrovni. Ak neveríš, že máme dušu, že naše ja je tu preto lebo náš mozog je príliš kompliovaný, nebudem ti to brať je to čislo tvoja vec. Potom nič ako nebo neexistuje, lebo po smrti sa ti mozog rozloží a už nebude žiadne Ja teda Ty. Ten tvoj príspevok ma sklamal, ale keď je to tvoj názor tak máš naň plnné právo.
Deu
Zajímavé téma, všichni o ní občas přemýšlíme. Naopak mě připadá, že jí spoustu lidí úplně ignoruje, a vůbec si neužívá života. Co je za hranicí smrti ? Zeptejte se nesmrtelných :smoker: :sun:. Mě se na tomhle světě docela líbí, takže tady ještě nějakou tu chvíli zřejmě pobudu, a pak zmizím zase někam jinam :). Člověk je jen smítkem prachu ve stopách času, a mým velkým přáním je, aby lidé tento fakt konečně pochopili a ve svých krátkých životech žili v této pravdě - ale oni ne, oni se stále budou pachtit za majetkem a mocí, a pak stejně umírat a znovu se rodit. Je to věčný koloběh, který se asi nikdy nezastaví, i když, kdo ví :).
Žijte dlouho a šťastně, přátelé !
fidelian
Líbí se mi ty řeči o prachovém smítku a času ,ale malá poznámka k pachtění za mocí apod. nikdy neuškodí.

Rozhodnutí, prohlášení a podobné závěrečné shrnutí či vyjádření názoru na jakýkoliv dotaz, problém (v našem případě soukromý názor snad na celý život a všechno) následuje doufám po zralém zvážení "pro a proti". Takže pokud říkáš pachtění za mocí a majetkem, já dodám pro mne logicky vyplývající otázku.
Kde bysme asi v dnešní době byli bez pachtění atd. ? Myslím si, že monitor do kterého čumím, mobil, který používám atd.... možná by byl možná ne.

Ale zase z druhé strany. Nebýt pachtění etc. nebyli by sme v ráji ? (nejsem věřící)
pan dan
zdravim
Mas pravdu. Kde bychom byli kdybychom meli cistsi zasady a mensi naroky? Nebylo by nikoho, kdo nam rika co je in a co je out. Zadny mobily, pda, pocitace. Zadny zpronevery, loupezna prepadeni, zadne bankovni instituce, zadni mocni a zadna luza. Byli bychom jen lide. Vic se od nas snad ani neocekava. A jak psal Deu: Clovek je jen smitkem prachu ve stopach casu a i mym pranim je, aby toto lide konecne pochopili.
Nas slavny pokrok nas poslal na slepou kolej. Tak, jak ted zijeme se vecne zit neda. Bud to chce know-how, ktere by nam nase civilizacni problemy vyresilo (treba nanotechnologie, ale to je na dlouhou dobu a jestli se toho vubec dockame), nebo zasah zvenci.
Kazdopadne na tomhle svete se jeste nejakou dobu budu pohybovat. A kam se dostanu po smrti? Nevim, jen jsem smiren s faktem, ze jednou mi tahle dovolena (nebo spis trest) skonci.

btw kdosi kdysi rek ze odpoutani (pro nekoho od Boha, pro jineho od Jednoty, je jedno jak to nazyvame) a lidska touha jsou jedinym zdrojem lidskeho utrpeni. Takze pokrok a "zlo" jdou ruku v ruce.

[Edited by pan_dan on 27-02-2002 at 04:39 PM]
jjja
NEbu se tady rozepisovat o smrti atd... atd.. protože vse uz bylo někdy napsano, nebo alespon myšlono...

Jenom se pozastavuju nad omezeností některých členů groweru.

JO a k tý smrti a pomíjivosti se docela hodí citát: I tohle pomine...

¨mějte se krasně
koles
je tomu tak vždy v tomto čase podzimním: groweři se pomalu ale jistě začínají odpoutávat od svých denodenních a přízemních starostí a v blaženosti vyvolané sladkým dýmem přejímají o mnoha věcech - tu možná o praktických a v běžném životě využitelných, však i o věcech nadpozemských a ryze imaginárních (nemám na mysli komplexní čísla). jedním z takových myšlenkových (po)zastavení může být i téma smrt a co bude po ní...

v těch několika málo výše uvedených příspěvcích se objevila trojice názorů, vystihující tři základní názorové póly (resp. dva a jeden nenázorový )

1. po smrti nic není
2. po smrti něco je
3. je mi to fuck......

ale proč to píšu? tedy, snažil jsem se dát dohromady malou sumarizaci. téma je to dosti široké a navíc věřím, že na zcela vyčerpané... prosím, pište dál


osobně bych rád, aby po smrti existoval jiný život - jiná forma existence. dokonce tomu věřím. nerad se uzavírám do rámců jednotlivých náboženských konceptů. existenci vědomí (aspoň toho!) po smrti chápu ve velmi obecných podmínkách (každému to jeho jest!). co nám je ale nabízeno? od křesťanství věčný život v království božím (mno, nebránil bych se =), budhismem věčný koloběh bytí (reinkarnací) a nakonec vymanění z koloběhu (když jste už fakt mazáci s vysokym levelem =), a tak dále... nejsem expert na náboženství. tolik tedy tedy dva nejrozšířenější světové názory, ALE: nezamlčují nám něco křesťané, nebo nekážou budhisti něco navíc? pojďme si o tom pokecat!

co si myslíte vy?
koles
respektive jí poskytl už Realist, když jsem psal můj příspěvek :)
Mr.FLOYD
Ja si zase myslim ze na smrt ma velky vplyv psychika cloveka ktora sa po smrti nestraca
proste kazdy v to co veri a ma vysnivane to sa mu splni zrealizuju sa jeho predstavy.Ale teda nesom si isty ci ta psychika ostava to je dalsi problem :(
Rory
tak sem si tu přečetl mnoho názorů na smrt a většinou měli společné to že se Nebojíte zemřít, nebojíte se smrti, nebojíte se o to co bude/nebude.... mam dojem že je přirozeností každého druhu aby se snažil přežít a tak si člověk vytvořil něco co bude po tom co zemře-protože to čeho se bojí (nebojí) není smrt, ale neexistence... kolik lidí zemřelo s úsměvem na tváři protože věřili že na ně nikdo nezapomene. že se o nich bude psát, vyprávět po generace...kolik velkých věcí se stalo jen ze sobeckých důvodů po sobě něco zanechat????
a VY co tvrdíte (věříte) že se smrti nebojíte, už ste třeba viděli někoho umírat?? nebo nějakou mrtvolu (např tělo pod prostěradlem u autonehody???) zamrazilo vás?? opravdu ste si řekli že být na jeho místě by bylo tak jednoduché??? vyrovnali byste se s tím že byste znali čas své smrti?? žili byste naplno do poslední chvíle, nebo byste žili jen pro smrt???

takže závěrem Já se tedy bojím SMRTI a nestydím se to říct, je to strach a bázeň ale zároven i respekt...

PS: nejsem věřící ani příslušník nějaký církve bo sekty, rád kalim, kravnu hulim a pěstuju
Ondřej
Možná to spíš patří do Zhuleneckých teorií a definicí, ale o tomhle jsme přemýšleli - jak můžeme vědět, co je po smrti, když nikdo ani neví, jaký je to umřít? Co když ve skutečnosti nejsme živí, ale jsme mrtví a to že někdo umře, znamená, že se reinkarnuje? Co když prožíváme smrt, a přitom si myslíme, že teprve přijde?

Já teda vím že přemýšlím o kravinách, ale děsně mě to baví :D
Varuker
Mno...mě osobně se líbí tahle věta:"Já se nebojím smrti,ale mám strach z toho,že budu tak dlouho mrtvej..."-to samozřejmě platí v případě,že by teda něco jako reinkarnace neexistovalo.Já tajně doufám,že existuje;)
Mr.FLOYD
No som rad ze sa v tomto dva roky zabudnutom drede zacalo o5 diskutovat lebo myslim si ze je to velmi zaujimava tema a neraz ma pri rozmyslani o tom zamrazi :(

Nemam v tom jasno nemam jasno v mojich nazoroch o smrti a tak som sa vdaka podnetu z tohto threadu rozhodol precitat nejaku tu zaujimavu knizku tak dufam ze pomoze :)

Floyd
kvasimodo
myslim ze citat knihy o smrti je zbytocne... kazdy nech ma svoj nazor na smrt. ja si myslim ze ked zomrieme tak sa s nami bude diat presne to iste co sa s nami dialo pred tym nez sme sa narodili ... cize nic... ale je to pekne na hovno neviem ci je to normalne v kazdom meste ale v tom mojom zomiera vela mladych ludi a povedsine moji kamarati cez vianoce mi zomreli 2 kamarati za posledne 2 roky zomrelo minimalne 10 ludi co boli moji znami z toho asi 6 ti boli mlady ludia ... je to na hovno ...
kvasimodo
jeden kamarat skocil z bytovky, druhy nabural, dalsi zomrel na rakovinu , dalsi sa zaducil , dalsi obesil, dalsieho zrazilo auto, ostatnych radsej uz ani nespominam je to smutne no co spravim je mi luto ze som im nevedel pomoct....
Mr.FLOYD
to KVASIMODO : no nieje to normalne a predstav si ze mame spolocne mesto a sa pozname takze viem o com hovoris...

Vies ale precitat si knihu o smrti nieje nanutit si nejaky nazor ide skor o to aby som chapal kazdej ponuknutej teorii ktora je mozna a sam to usudil ci to tak moze fungovat a potom si vybral popripade dotvoril nazor :) taze tak cuz
kvasimodo
mr.floyd: no jasne mas pravdu napriklad sa moze stat ze citas knihu a dotycny spisovatel ma skoro rovnaky nazor na smrt ako ty... takze beriem spet co som povedal ze je to zbytocne citat...
Lezec
Smrti se ani trochu nebojim a utrpeni pred smrti si nepripoustim. Smrt je podle mne neco prirozeneho. Nemela by se brat jako konec. Pohreb by mel bejt nejakej ritual kde se v dobrym vzpomene na zesnuleho a pak se oslavuje, ty smutecni pohrby, ktery zname sou hrozne deprimujici....
:D klasika-všichni mladý, nikdo se nebojí smrti a přitom minimálně část z nás čeká pomálá smrt, vykašlávání plic, dušení, bolesti. Mysleli jste někdy na to? Krom toho, že jste všichni hrdinové a věříte nebo nevěříte na něco po smrti, jste taky tělo. Není samozřejmost, že se člověk narodí zdravej a dokud mu opravdu něco není, neví, proč si vážit zdraví. To je apel kvůli přehnanýmu hulení, zvlášť klasickejch špeků.

Jinak smrt..můj názor už jsem psala jinde. Nevěřím, že smrt je konec, od malička považuju duši za samozřejmost. A duše se nemůže ztratit. Ani tělo se neztrácí. Když odejde duše, člověk zemře. Přestože ostatní (některý nebo všechny) orgány fungujou, člověk už může bejt úplně někde jinde. A nevidím důvod, proč smrt nesnášet nebo odivovat. Je to součást života, smrt je nutná. A měli bysme se odnaučit smrt tabuizovat, stejně jako zlikvidovat všeobecný přesvědčení, že kdo netruchlí nemiloval.
kvasimodo
vood: a ty hulis ako casto a akym sposobom? alebo nehulis? a ked ti zomrie niekto z blizkych tak netruchlis?
Mr.FLOYD
No asi vecsinou mladi to beru tak ako keby sa ich to netykalo ja momentalne zo smrti strach nemam ale stavim sa ze o desiatky rokov sa toho zacnete bat ako vecsina ludi ktora zacne dementiet a smrti sa zacnu bat myslim ze aj na mna to pride ale samozrejme sa budem snazit s tym strachom bojovat a vychutnat si zivot az do poslednej chvile...
kvasimodo
ono praveze ty starsi ludia sa smrti ani neboja ved je predsa rozdiel zomriet ako 20 rocny alebo ako 60 rocny... a ty co uz maju 100 tak uz by aj zomriet chceli... ja osobne by som radsej zomrel skor nez ako keby som sa mal posravat a nic si nepametat.... hoc s tou pametou je to niekedy fakt naprd :)
kvasimodo
aj teraz
Lezec
to vood: Smrti se nebojim od te doby co jsem mel tezky uraz a zdravi si velmi vazim, ale zivota si moc nevazim. Sem rad ze ziju, ale vzdycky budu stejnej silenec, kterej ma rad adrenalin. Az to prijde tak to prijde...
Kvasimodo: hulim, ale na moje názory to nemá žádnej vliv.
Truchlim, ale vim, že to není kvůli tomu zemřelímu, ten lítost nepotřebuje. Člověk naprosto sobecky vyvádí sebelítostí, trápí se vlastníma vzpomínkama a to vůbec není potřeba. Prostě se snažim všechno brát s nadhledem a nenechat se unášet zbrklejma emocema. A to nejen ve spojitosti s úmrtím, ale kdykoli.

Lezec: jsou lidi, co milujou riziko a těžko jim to někdo vymluví. Měla jsem spíš na mysli zanedbávání kvaliptní stravy, omezení zbytečnejch škodlivejch látok co do sebe házíme, lijeme, taháme. Já jsem totiž asi jako většina vždycky yla taková, že jsem skoro nejedla, když už, nebylo to nic výživnýho a ještě jsem byla hrdá na to, že mi nic neni. Vypila jsem denně jednu kolu, kouřila. Ničeho jsem si nevážila. Až teď, když mám menší ale vleklý zdravotní problémy, říkám si : není lepší se o sebe starat? Vážit si toho, že jsem dostala zdravý tělo?
Člověk k tomu asi musí dojít sám. Jen mě zajímá, kdo už k tomu došel a kdo pokouší, co je jeho tělo schopný vydžet, dokud nezačne samo prostestovat.
Mr.FLOYD
Kvasimodo: aha takze ty sa teraz smrti bojis ale cim si starsi tak ta ten strach opusta ?mozno u niekoho to tak je ale len par kuskov asi...Ten 100 rocny uz chce zomriet ale nie koli tomu ze uz sa neboji ale koli tomu ze ma strasne muky popripade sa tesi do vysnivaneho neba ako byva zvykom u krestanov...
Ja stale rozmyslam nad prirodzenou smrtou a predpokladam a dufam ze ta tak skoro nepride a tej inej sa nebojim lebo myslim si ze som dost opatrny clovek a bat sa toho co nikdy neovplyvnis nejakej nehody napr. fakt nema zmysel to by som potom nerobil polovicu kazdodennych vsednych zalezitosti....

FLOYD
ThomasK
Ahoj všichni!
Jsem mírně pod vlivem,a napadla mě jedna věc,kterou by jstem tady chtěl pořešit s váma. Co si myslíte že bude po smrti? Narodíme se snad znova, nebo nebude nic:?
Až budu ok, a budu schopen pořádně psát,napíšu i svou úvahu.
Pište, co myslíte .Ahoj.
Oralius
no ja som jemne liznuty ale ja si myslim ze potom nas caka brutal brana zaktorou budu vsetci ludia si len uzivat a bude to ako keby dalsi zivot v ktorom si len uzivas a lenosis:D:D:D..a nieje tam zlo:)..ale len peklo v tvare spekov:D:D:D:D..podme tam:D:D:D:D:D:D..zatim hosi a hosice:D
Fanny78
no, já jsem na sračky a stejně si myslím, že nebude nic. Prostě, jako když usneš a máš bezesnou noc. Prostě nic. Akorát, že se neprobudíš.
bylo b ykrasne, kdbych veril
very_hard
No ja mam v plane svoj posmrtny zivot rozvijat moj sen je ze po smrti ma dat spalit a moj popol pouzit ako hnojivo Pre vec ktrou v zivote najviac milujem a to pre ganju moju milu no stym ma naviedol film ktory veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmy moc rad pozeravam a to How High no a moj plan je potom strasit ludi co hulia mna :D
Nesmyslnost
Všichni příjdem do pekla...
mako
Heh...tak nad tymto som sa uz tiez zamyslal. Bolo by sice pekne ist do dakeho "raja" a uzivat si az... az hmmm, a tu som skoncil. Nebol by ten raj zachvilku moc plny ??? A potom, znova sa narodit, tak to je blbost :) .. aj tak si nic nepamatate, proste je to novy zivot a z toho plynie ze ani nemozete vediet ze ste predtym zili. A tak k mojmu zaveru-> Bude to ako zhasnut ziarovku v pestirne... proste tma a nic, a aj to vam bude jedno lebo budete mrtvi, jednoducho NIC. Docela tazko sa to opisuje, a mozno ma z vas nikto nepochopi :) , este sa zotavujem zo vcerajsieho vecera :-D. Ale nebojte , dost mozne ze to neboli ;) .
...mier...
MUZsRANAMI
PO SMRTI BUDES STALE TY
kostě
No ona ta otázka se dá řešit i tak zak vůdec poznáš že si mrtví protože lidstí mozek pracuje vlatně (vrychlosti vysvětleno) díky proudění krve a také ty srandy a ktyž dojde k zestavě a ukoncení proudění krve tak ješte asi tri minuty pracuje na rešení problénu a jeho vyřešení (v tomto vlastně hodně pododní počítači). Ale proc jsem to rozvedl protoze je to vjistém smyslu jakási první část pred smrtí, aby však mozek mohl efektivněji žešit poroblém zdavuje se nepotredníh čiností jako třeba centrum paněti a proto si nic nenůžeme pamatovat, takovéti věci s tím tunelem jdou rozumně vysvětlit zavíráním očí a upadáním do toho (řešícího programu).
no a kvěci, co potom? Tak ja si myslím že asi nic bude to jako bezesná noc a to je asi vše, jako kdiž půjdete večer spát a proste se neprodudíte.
Tuhle otázku lidé řeší už po staletí, nikdy ji však níkdo nevyřeší , protože to vlastně nejde, je sice mnoho varyant většinou ovlivněných v jstém sníslu nějakou církví, sektou a životním stilem.:confused:
OptieX
Hmm po smrti je samý, co je na konci vesmíru.
Lahvan_FlaskiCZ
tma, ticho, naprosty klid.
opak toho co zazivame cely zivot, pachteni se za penezi, stres, akutni potreba neco stihat a nekde byt, snazit se prozit ten svuj cas nejak pozitivne. ale k cemu nam to je? stejne nase telesne schranky shniji, vnoucata zapomenou.........
MastaHBlastaH
dnes som sa bavil prave na tuto temu s kamaratmi....
Moj nazor je,ze zivot je ako kliciace semeno,ked clovek zomrie je to ako ked vyklci semeno,je to koniec telesnej schranky,ale dusa alebo u semena koren sa vyvija do niecoho noveho,ovela vacsieho a zlozitejsieho. Sme natolko spaty z hmotnym svetom,ze si vobec neuvdomujeme energiu okolo nas,smrt je podla mna prave nasim splynutim zo sveta hmoty do sveta energie.
Ondřej
Blbost. Vymyslel jsem revolučn teorii: Co když je ve skutečnosti posmrtnej život to, co právě žijeme? Co když ten pravej život teprve přijde? Hm?
Firestarter
Jelikoz jsou podle me lidi jen mirne vyvynutejsi zviratka, ktery dokazou vic jak jen vyrizovat svoje pudy (i kdyz, jak kdy, ze? :)), tak si myslim, ze se nas zivot i smrt da srovnavat s jakoukoliv jinou formou zivota a zadna duse a posmrtny zivot neni. Dokazete si snad predstavit, ze maji vsichni tvorove svoje ráje a pekla, nebo se po kazdy smrti prevtelujou do neceho jinyho? Ale prdy, proste se nase telo sklada z bunek, ktery tvori nakej celek a po smrti se rozpadnou a zacnou tvorit celek neceho jinyho.

Sam tuhle teorii nemam moc rad, ale co se da delat, nejlepsi je nad tim nepremyslet, protoze az prijde nas cas, tak budem mit akorat bobiky s tim co bude dal, misto toho, aby jsme byly uz v klidecku a smireni s tim co prichazi.
waterpiper
Prisel jsem z hospy, podivam se na grower a zjistim ze je tady zalozene nove tema, ktere jsme resili v hospe, tak si rikam, ze musim prispet tim na co jsme prisli a zjistim, ze firestarter to tu uz napsal :) Nebudte naivni lidi, veskery posmrtny zivot je vymyslenou pomuckou pro lidi, kteri nevi jak se vyporadat s nevyhnutelnou smrti. Je jednoduche verit v neco krasneho co bude po tom az tu nebudem. Ale lidi vi hovno, takze mozne je vsechno.
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od waterpiper
Ale lidi vi hovno, takze mozne je vsechno.

Asi tak si to myslím aj ja:) .
Určite si nemyslím,že je koniec.Podľa mňa vedomie ostáva.
cru_ci_fix
2 mako: to ze v pestiarni zhasnes ziarovku..neznamena ze tam je nic....to ze nieco nevidis..neznamena ze to neexistuje...

...je to len nasa obmedzenost..ak nedokazeme svet vnimat inak..ako svojimi 5 zmyslami...

...myslim ze to co bude po smrti..zalezi od toho..co sme dokazali..urobili..tuna v realite...

...rozmyslali ste dakedy...preco sa tak smrti bojime..a stranime sa jej..??... ja jo..a mrte...podla man je to preto...preto sme tak radi tuna v realite...ze kazdim okamihom mozeme menit a premienat..seba..a tento svet.... a to sa podla mna uz po smrti neda... po smrti sa pozrieme do zrkadla..nasho zivota v realite..a podla toho budeme trpet...alebo rozjimat...

....verim aj v reinkarnaciu... aci preto..ze setko sa mi to zda..ako jeden mrte velky kolotoc...

....a rozmyslali ste o tom..ze co je to ta fantazia...ako to ze si niektory ludia dokazu predstavovat...nepredstavitelne... nenapadlo vas ze..tyto "obdareny ludia"...akokeby viac prenikly do sameho seba..do svojej duse...a videli..matne si spominali na predosle zivoty..na to co tam videli...

..co ak som minuly zivot...zil v inej dimenzii...niekde vo futuristickom svete..alebo vo svete prirody...proste inej casovej dimenzii...a po smrti..a naslednej reinkarnacii...do tejdo dimenzie...sa akosi..snazim dotvarat ten svet..zivot..co som zil v tej predoslej dimenzii...

...inak taketo filozovie mam mrte rad..hlavne ked som skureny...na totalku..a v tedy pracuje fantazia na plne obratky..a ked si to vypravame medzi sebou..setci zdeleny..tak ako keby sme si setci ten jeden obrazok premietali v hlave sucasne...proste si to vime setci predstavit..a navzajom to dotvarame..tieto filozofie..a na koniec koncime v krcovitom smiechu..ze co sme to vymysleli...

kua d;o)
Fanny78
no a nebylo by jednodušší říct, že prostě nebude nic?

Řešit pohádky je úkolem dětí a.......... církve :D
cru_ci_fix
..nevies ze spravna cesta je ta zlozitejsia....keby malo byt setko jednoduche..namame preco byt na svete...

..a nic je vymysel cloveka....takze keby nebol clovek nic neexistuje...a ono vlastne ani neexistuje...pretoze nic je nieco..co si clovek nedokaze predstavit..
Jahudka!
Obávám se,že bohužel nic:confused:
Dr.Katz
každý, kdo prožil pořádný houbový trip ví, že smrt je jenom další iluze tohoto matrixu, který tady žijeme, ale spíše jenom sníme. smrt je probuzení, je to návrat domů, ke své přirozenosti. není to žádný konec, je to brána, přechod k dalšímu životu. člověk není jenom shluk buněk, jak jsem tady taky četl. pisatel zapomněl, že ty buńky mají vědomí, pozorovatele a ten není z tohoto hmotného světa. lidi, kdy už se konečně probudíte?
Ono
citace:
Prostě, jako když usneš a máš bezesnou noc.


Bezsenné noci neexistujú. Sníva každý a vždy. Len nie vždy si človek sny pamätá, preto ten omyl. - trošken OT, ale čo už.

K téme: ja osobne si myslím, že niečo bude. Avšak neviem čo.:D
Altibo
Védská filozofie říká, že po smrti naše duše opustí tělo, a podle našeho karmického kreditu a podle toho, na co myslíme v momentě smrti, přejde do těla dalšího. Může to být klidně tělo zvířecí, nebo rostlina, nebo naopak třeba polobůh. A podle véd bude duše takto bloudit mezi těli tak dlouho, dokud nebude chtít přijmout tělo duchovní a žít ve společnosti nejvyššího Boha. ......
lordWilliam
Co se tyce toho co se deje po smrti si uvedomit co se deje jeste pred zivotem, dovoluji si vypujicit jednu povidku co jsem nasel na netu.

V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka. První se druhého zeptalo

* Věříš v život po porodu?
* Určitě. Něco po porodu musí být. Možná jsme tu hlavně proto, abychom se připravili na to, co bude pak.
* Blbost, žádný život po porodu není. Jak by vůbec mohl vypadat?
* To přesně nevím, ale určitě tam bude víc světla, než tady.
* Třeba budeme běhat po svých a jíst pusou.
* No to je přece nesmysl! Běhat se nedá. A jíst pusou, to je úplně směšné! Živí nás přece pupeční šňůra. Něco ti řeknu: život po porodu je vyloučený - pupeční šňůra je už teď moc krátká.
* Ba ne, určitě něco bude. Jen asi bude všechno trochu jinak, než jsme tady zvyklí.
* Ale nikdo se přece odtamtud po porodu nevrátil. Porodem prostě život končí. A vůbec, život není nic, než vleklá stísněnost v temnu.
* No, já přesně nevím, jak to bude po porodu vypadat, ale každopádně uvidíme mámu a ta se o nás postará.
* Máma? Ty věříš na mámu? A kde má jako podle tebe být?
* No přece všude kolem nás! V ní a díky ní žijeme. Bez ní bychom vůbec nebyli. Tomu nevěřím! Žádnou mámu jsem nikdy neviděl, takže je jasné, že žádná není.
* No ale někdy, když jsme zticha, můžeš zaslechnout jak zpívá, nebo cítit, jak hladí náš svět. Víš, já si fakt myslím, že opravdový život nás čeká až potom...

2Dr.Katz: Co se tyce silnyho houbyho (LSD) tripu tak to je jen slabej odvar toho co muzes zazit na ketaminu, to teprve zjistis co to je smrt a jeji vyznam ;-)
CAESAR
toto sa uz rozoberalo tu tu a tu

neviem na co zakladas novy trid,ked su tu uz take.to je ti tak zatazko,hodit do hladania smrt?
Dr.Katz
to lord William- tak ta povídka je naprosto dokonalá, prostě vystihující vše co jsem chtěl k tématu říct. geniální
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Dr.Katz
každý, kdo prožil pořádný houbový trip ví, že smrt je jenom další iluze tohoto matrixu, který tady žijeme, ale spíše jenom sníme. smrt je probuzení, je to návrat domů, ke své přirozenosti. není to žádný konec, je to brána, přechod k dalšímu životu. člověk není jenom shluk buněk, jak jsem tady taky četl. pisatel zapomněl, že ty buńky mají vědomí, pozorovatele a ten není z tohoto hmotného světa. lidi, kdy už se konečně probudíte?

Tiež som chcel...(po pochopení???) kričať:Zobuťe sa!!! Ale nejako som pochopil,že to nejde.Kto vie,ten vie a kto nevie,aj tak skôr neuverí,pokiaľ to nepochopí sám.Ale som spokojný,keď si myslím,že viem o čom je život:)
btw,toto je asi jeden z najstarších threadov:) viď dátum založenia:bong:
Frisbeeman
Jak říká klasik: "Nebojím se smrti,bojím se umírání"
Nebo moje další oblíbená fráze: Smrt je jenom začátek
zaya.cz
ganja joe jn to by byl dojeb kdyby bylo neco po smrti a nemohli tam pestovat.treba tam bude este neco lepsiho
to expiry: to se mi na houbach stalo taky hlavne poprve to sem byl uplne v jinych dimenzich!asi to nebude haluz chtel sem to nekomu neak popsat ale nejde to ale kamos co toho sned tolik co ja to videl a citel sejne jako ja :D

co bude po smrti?je tady hodne uvah a nektere mi sou blizko.no ale aby sme konecne vyresili problem, du se zabit a pak napisu jaky to je po smrti :D
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od zaya.cz
ganja joe jn to by byl dojeb kdyby bylo neco po smrti a nemohli tam pestovat.treba tam bude este neco lepsiho
to expiry: to se mi na houbach stalo taky hlavne poprve to sem byl uplne v jinych dimenzich!asi to nebude haluz chtel sem to nekomu neak popsat ale nejde to ale kamos co toho sned tolik co ja to videl a citel sejne jako ja :D

co bude po smrti?je tady hodne uvah a nektere mi sou blizko.no ale aby sme konecne vyresili problem, du se zabit a pak napisu jaky to je po smrti :D

No, u mňa sa to nejako zvrtlo,ale nie priamo po požití nejakého halucinogénu,ale cítil som,že niečo príde(akoby sa mi úplne vyprázdňoval mozog,pamäť) až prišiel ten stav,keď som v jednej sekunde prežil(videl?chápal?cítil?)celý svoj život.Potom som zrazu videl(chápal?) súvislosti v podstate všade.Trvalo to celé asi 3 mesiace,potom to pozvoľna prechádzalo až do stavu,keď som dokázal zase "materiálne" rozmýšľať,ale celý ten čas som bol schopný normálneho života,pracoval som normálne ďalej.To, čo som mal pochopiť som asi trochu pochopil(resp. presvedčenie mám:) ),žijem v podstate rovnako,len som si usporiadal hodnoty a na niektoré veci,situácie pozerám možno z trochu iného pohľadu ako väčšina iných ľudí.Ale asi to najdôležitejšie,aj keď budem len sám presvedčený o nejakej pravde,neznamená,že ak 1000000 iných ľudí bude mať iný názor,že musia mať pravdu:)
sancha
citace:
Původní příspěvek od Jahudka!
Obávám se,že bohužel nic:confused:


heheehehe :D:D:D

si porad nazor na tema smrti urovnavam ale pac jsem houbickovy i tripovy opojeni prozila netrapi me 'smrt je konec'

2 expiry_date1
to je husty nemas flesbeky?
expiry_date1
Nemávam,ale zmenil sa mi štýl rozmýšľania.Akoby som ostal na tripe,ale nikto to nepozná:) .V podstate som flashback nikdy nemal,občas také krátke záblesky,ale nič nejako nepríjemné,alebo rušiace v činnosti:)
btw,za tie tri mesiace som si v podstate vysvetľoval svoj život,vplyvy okolia,odpúšťal(aj sebe,to je fakt ťažké:) )atď...
zaya.cz
expiry to je huste 3 mesice me stacila jedna noc a myslel sem ze se z toho nevratim.jsem rad ze se mi to stalo na halucinogenu a ne v normalu jako ty to by me mozna za tri mesice nepustilo :D
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od zaya.cz
expiry to je huste 3 mesice me stacila jedna noc a myslel sem ze se z toho nevratim.jsem rad ze se mi to stalo na halucinogenu a ne v normalu jako ty to by me mozna za tri mesice nepustilo :D

Dúfam,že ma to nepustí celý život:D .Ale po tak silnom zážitku sa nedá zabudnúť:)
By som to trochu prirovnal asi ako keď si dáš papier,tak akoby so vošiel do izby a na sekudu zažal svetlo a videl,čo tam je.Ja som tam vtedy bol možno 5 min.:D
zaya.cz
to je docela dost.kdybych si vzal papir ani bych nemusel rozsvicet abych vedel co tam je :D btw jednou se mi stalo na tripu ze sem mel totalni smysl pro orientaci a to bylo na open airu a docela velkem porad sme se straceli, priroda atd..videl sem asi tak 10krat lepe a dal ostreji a kdyz sem sel napr nekoho hledat tak sem (aniz bych ho videl) vedel kam mam jit totalni intuice ale v tu chvili to ani intuice nebyla rikal sem si proc sem doted zil jak predtim kdyz myslet a chapat je tak jednoduche chapat prostor, veci ale nevidel sem to jako jinou dimenzi/svet takze to sem asi nepatri
expiry_date1
Ale smrť nemusí znamenať to,že ideš niekam inam,možno tu zostávame:) ,len sa nedokážeme vnímať.
zaya.cz
ja se odpoledne nezabil protoze sem byl moc zhulenej a neumel uvazat smycku takze sem nezjistil co smrt znamena :D
sancha
citace:
Původní příspěvek od yavar
poselstvi smrti .. zabivej se tim co je a ne tim co neni



jseš teda schopnej říct co je?
a co neni?
cernoch
ehm, no ja se nezabyvam tim, jaka je smrt a jestli a co bude po ni, to je jako bych se ukajel predstavou, ze jsem vyhral v loterii sto miliard dolaru a co s nimi udelam. smrt povazuju za jistotu, ktera me ceka, ale podstatne pro me je to, co ji bude predchazet. mam strach z bolesti a to telesne i dusevni. oboji se da diky MJ zmirnit nebo potlacit, diky za to.. potlacit se neda utrpeni blizkych, ktere bude trapit, ze odejdu ze sveta. to ve mne vzbuzuje smutek.
mettatron
sancha .. odpoved na tvoji otazku je duty zvuk .. hledej si sam odpovedi, jestli nejake chces
sancha
mettatron
spis nez jsem pokldala jen otazku 'co je a co neni' protoze bych to nevedela tak jsem chtela slyset co tim chtel yavar rict konkretneji .. v souvislosti s 'poselstvim smrti'
mettatron
kdyz vis co je a co neni .. nac se ptat? .. no co trebas, kdyz se zabivas tim co je jsi .. kdyz se zabyvas tim co neni nejsi .. a naco se zabyvat necim co neni, jsi mrtva? vsak ona te nemine, sama uvidis co to je. do ty doby muzes slyset co ches a dokud neochutnas mango, popis jeho chuti ti o nem moc nerekne .. ahhhh ..
sancha
:confused:
nerikam ze vim co je a co neni nechapu ze ses tak konkterne chytil zrovna toho ceho ses chytil co jsem napsala.. ty mas nazor ze ti neni nic do toho ze jsi mrtvej tak proc se o to starat ted me zas naopak tohle prijde zajimavy..jeste vic nez zajimavy .. chapes.. neresim tu otazku co je a co neni

edit .. strucne to byla recnicka otazka vic nez vyznamova ale preci jenom mi prisla trochu vecna ale nejsem uplne ve stavu se do toho nezacit zamotavat tudiz se presouvam do kanalu :D
kafevar
Po smrti nebude nic. Stejně jako před smrtí není nic. Všechno je jenom kauzalita vesmíru. Přijde mi to hrozně egoistický, myslet si, že jsme něco víc, než jenom snůžka hmoty a energie která se mění v čase podle danných fyzikálních zákonů. Mno, jsem tak trochu materialista.
freshman
pochopit význam, a něco z toho pochopení použít a změnit sebe dokud je člověk živ lze jen při plnym vědomí..... jakýkoliv zhulenecký teorie nebo vize ve zhulu jsou jenom slabym odvárkem, jsou rozhodně zajímavý, ale nikdy vás to nedovede tam kam může...nebo nemůže .....
Setth
Smrt a její poselství? Já bych tuto otázku položil trochu jinak, co takhle - život a jeho poselství? Jsem člověk, který "věří" že vše co se děje se děje z nějakého důvodu nebo za nějakým účelem. A to se týká i těch nejbanálnějších věcí, kterým ani během dne nevěnujeme pozornost.
A co je podle mě smrt? Cílem života. Je to chvíle, na kterou celý život čekáme a stejně tak bychom se na ní měli i celý život připravovat. Mnoho lidí kolem věří, že jsou bytostmi z masa a krve - tedy ty postavy, které vidí když se podívají do zrcadla. Já už vím, že "Já Jsem" tam někde uvnitř těla. Mé tělo jednou zemře, ale "Já" zůstanu živý, očištěný od tělesných tužeb a přání.
Smrt je jen začátkem opravdového života. Zde žijeme pouze předběžný život a budeme se sem vracet, dokud své vědomí dostatečně nepročistíme a dokud nepoznáme sami sebe - ne tak jak bychom se chtěli vidět, ale tak jací doopravdy jsme.
A až poznáme kdo jsme a budeme "s plnou bdělostí" prožívat sami sebe a svůj život, pak smrt již nad námi nemá kontrolu. Pak můžeme odhodit tu nádobu, ve které sídlíme, s kterou se stotožňujeme a lpíme na ní, a můžeme jít dál.
sancha
:D yavar
ano tak díky to jsem si chtěla přečíst
Dr.Katz
tajemství života je ukryto ve smrti
sancha
yavar
to dělam neboj :)
cmoud [IRL]
smrt je zmyslem zivota !
Toxikoman
cmoud [IRL] - nieco na tom pravdy je...;)

ja verim v Boha...verim ze po smrti je posmrtny zivot...kde je pole marihuany a ja budem v strede dakde s dakou pipkou :D
pozitron
Ja to vidim trocha vedeckejsie... Ziaden posmrtny zivot, ziadne sny, ziadne nebo, peklo, posmrtny chram, ziadne prevtelenie, ziadne mimozmyslove nieco... Proste nic, koniec. Clovek je len kopa mäsa, a jeho myslienky su len chemicke a elektricke reakcie v jeho mozgu. Ked zomriem, tieto reakcie sa zastavia a tym aj cely moj zivot. Uz nebudem nikam pokracovat, proste konec.
CAESAR
pozitron:a co taky zakon zachovania energie?
Dr.Katz
člověk sice je jenom kupa masa, prach a popel, ale ta kupa masa a kostí má UVĚDOMĚNÍ a toto uvědomění není žádná chemická reakce. Nemůže z neživého vzniknout živé, chyběla by tomu duše. Auto je taky kupa šrotu, ale funguje až s řidičem.
Toxikoman
pozitron: je to jedna z moznosti,, mozno vychadzas prave z chemickych reakci u drog...:D

Ked zistime aku tu ma ulohu clovek na tomto svete tak zistime o com je smrt ...

Da sa dobre nad tym uvazovat ked frcite na hriboch...v tedy vam myslienky a uvahy v hlave prebleskuju neuveritelnou rychlostou...Snad ked sa mi podari tento rok dake hribyky najst tak vam tu opisem vsetky mozne moje uvahy co ma napdnu :) heh
cmoud [IRL]
uvedomeni je podle mne jen cista energie(duse a ta ke svemu fungovani potrebuje tu kopu masa bez ni je to jen a jen energije )a kdyz schranka pohanena touhle energiji uhyne energie sni se rozpline a smicha se s energiji kolem nas a smitec (zadny odlisovaci znaky tohle je cmoudova energije tohle je energije Dr.Katza atd)
Agent Spliff
Smrt?Casu dost ale preco nie?
Chcete zit vecne?


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma