Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Kuřárna

Stránky: 1 [2] 
Smrt a jeji poselstvi - Klikni zde pro originální téma
Toxikoman
Agent Spliff - asi si tuto temu moc nepoxopil alebo sa snazis len spammovat ?
Agent Spliff
Toxikoman
Neberiem Ti pravo na nazor ani na omyl.

-asi si moj kusok moc nepoxopil alebo sa snazis len spammovat ?
Nakolko mi na Vas zalezi to najlepsie co pre Vas mozem urobit je to ze mi budete uplne lahostajni.
btw.nebudem filozofovat o smrti pretoze je to do prazdna.Uzivam si zivot.
Urcite nie tu pretoze vidim ze tu ludia nexcu diskutovat ale robit sa mudri a zaparat.
pozitron
Nizsie su napisane len cisto moje osobne nazory = IMHO = prosim nekamenujte ma za to ked sa nevyjadrim presne. Nemam to podlozene ziadnou literaturou atd...

Dr.Katz, Uvedomenie je dar, ktory sme dostali ako schopnost rozvyjat seba a svoju mysel. Uz praclovek mal tento dar (prirodzena evolucia), ale nemal ho dostatocne rozvynuty. Postupom casu sa zdokonaloval nas mozog, i jeho "funkcie". Dnes mame tieto funkcie tak rozvetvene a poprepajane, ze nemame ziaden problem vymyslat nekonecne zaujimave problemy, na ktore nepozname odpovede. Podla mna takto vznikli nabozenstva, teorie o Bohoch atd - rozvyjanim fantazie. Ludia si nedokazali vysvetlit mnohe situacie, avsak nutne toto vysvetlenie potrebovali, tak si vytvorili Bohov. Aby sa clovek dokazal vyrovnat s niektorymi "otazkami bez odpovedi", proste potrebuje akukolvek psychicku oporu. A nabozenstva tuto oporu ponukaju vo velmi prepracovanej forme. Sice som trocha odbocil od temy, ale ma to navaznost na otazky spojene s koncom zivota. Akekolvek otazky s tymto spojene su iba vysledkom nasho uvedomenia, dlhe tisicrocia vyvyjaneho az do dnesnej formy, podnecovaneho roznymi teoriami prameniacimi (okrem ineho) v nabozenstvach (ktore boli vyvynute zasa nami, nasimi myslienkami). V konecnom dosledku, ked vychadzame z nasich predkov a evolucie, tak iskra nasho zivota, nasa dusa, neni nijak realne podlozena - teda sledujuc moju teoriu o nabozenstvach (viz vyssie) je tato "dusa" opet vymysel ludi, a clovek ako taky je zasa len kopa "mäsa" ktora sice ma obrovsku devizu -uvedomenie- ale to je zasa len nejaka premenena energia v nasom mozgu, tvarovana skusenostami nasich predkov.

Nikomu neberiem jeho vierovyznanie, naopak - plne akceptujem nazory akehokolvek nabozenstva, avsak vo vnutri si uvedomujem, ze su to vsetko iba teorie ludi a ludskych mysli, ktore museli raz davno z niecoho vzniknut, a IMHO vznikli cisto z nasej mysli, nasej potreby chapat.

CAESAR, ked vychadzam z Wikipedie, predstavujem si pod zachovanim energie to, ze ked niekde energia ubudne (smrt), inde musi zakonite pribudnut, resp. energia nikde neubudne ani nepribudne, iba sa volne presunie (zachova). Narazas na problem "Kam sa presunie? -> nova forma zivota?" ? Ten si vysvetlit neviem, ale nepredpokladam ze presunutim energie vznikne moj novy zivot. V nasom okoli je nespocetne mnozstvo subjektov ku ktorym sa moja energia moze "pripojit". Proste moj zivot (vedomie, uvedomenie, dusa) smrtou vyhasne, a energia mnou dalej nespotrebovana sa vyda na pospas okoliu. A aky konkretny subjekt si z tej energie "ukradne" nejaku cast, to je na nahode. Pardon za laicke vysvetlenie, ale teraz to lepsie vysvetlit nedokazem, energiou som sa do hlbky este nezaoberal.

Edit: plne suhlasim s clenom cmoud [IRL]
Agent Spliff
yavar

V podstate si napisal to iste.Takto som to myslel.
cmoud [IRL]
yavar kazdopadne nato aby mohlo byt vedomie potrebujes "kopu masa" nebo alespon pamet[napr pocitac-a ten snad dusi nema??](nebo nejaku schranku kde to vedomi muze prebyvat) +nejaku energiju
Dr.Katz
ono se tady dobře teoretizuje, ale pak stačí jediný zážitek na vlastní kůži (např. astrální cesta, blízkost smrti apod.) a člověk má hned jasno. Já jsem takový zážitek měl po užití psilocybinu a vím, že dokážu existovat i bez tělesné schránky.
Agent Spliff
citace:
Původní příspěvek od Dr.Katz
ono se tady dobře teoretizuje, ale pak stačí jediný zážitek na vlastní kůži (např. astrální cesta, blízkost smrti apod.) a člověk má hned jasno. Já jsem takový zážitek měl po užití psilocybinu a vím, že dokážu existovat i bez tělesné schránky.

hej huby a lsd vo velkom.
cmoud [IRL]
dr katz :prosim ta este stale vlastnis svoju schranku?
Dr.Katz
vlastním, ale dokážu ji i opustit
clandestino
A dokazes se bez ni nejak projevovat?
Setth
Přečtěte si něco od Junga, o archetypech, vědomí a nevědomí a procesu individuace. Hodně se pohyboval na hranici metafyziky, ale stále spíše jako vědec - pracoval pouze s fakty. Byl to genius - něco jako Einstein jen v jiném odvětví. A podle mě dokázal moc pěkně popsat lidskou duši (bytostné Já) a mechanizmy s nimiž pracuje. Je to v podstatě mystika (individuační proces - kterým sám prošel), ale on to převedl do "věděčtějšího jazyka", který může být pro mnohé přijatelnější a srozumitelnější než "jazyk náboženství".

Zajímavé je však to, že člověk má téměř 60 let skoro vědecky podloženou cestu k lepšímu, spokojenějšímu a plnějšímu způsobu života a spolu s tím i poznání významu smrti, ale všichni se raději honí za prachama a tělesnými požitky a přitom se neustále bojí, že o něco z toho přijde.

Je to v podstatě závislost. Myslíme si, že celé naše štěstí je závislé na vnějších věcech nebo lidech - na kterých lpíme, či na vnějších okolnostech. Skutečně to tak může být, ale jen do té doby, dokud tomu věříme. Každý člověk může poznat, že nic z toho na čem lpí, k šťastnému životu nepotřebuje.

Ale kdo chce poznat pravdu, musí nejprve poznat sám sebe a svou vnitřní povahu a dopátrat se příčin svých myšlenek a reakcí. Jak? Bdělostí a neustálým sebepozorováním a analyzováním. I když cest je samozřejmě více. Ale jak už napsal kdysi Gustav Meyrink - Bdění, toť vše.

V člověku se nachází celý vesmír neboť vesmír i člověk byli stvořeni stejnou silou a proto všechna tajemství života i smrti, stejně jako všechna tajemství vesmíru, nosí člověk v sobě samotném. Ve své nejhlubší "přirozenosti".

Musím se přiznat, že někdy mi to všechno přijde absolutně šílený (to co tu píšu, je jen lehký odvar), ale je to tak šílený proto, že to je právě tak moc hluboce normální a přirozené. Trochu paradox, co? Jenže všechno to vychází z pouhých faktů na základě pozorování sebe sama, ke kterým se může dopracovat každý člověk, který upřímě hledá a snaží se vidět sebe i věci tak, jaké doopravdy jsou.
cmoud [IRL]
dr katz :reakce na 121: ty dokazes opustit sameho seba?nebo tva mysl nebo tve vnimani nebo co?
Dr.Katz
to Setth - vystihls to přesně tak, jak to vnímám i já. Jung byl génius, ale vědcům moc nevoní.
to Cmoud - ano, čas od času se mi skutečně podaří astrálně vycestovat. Přiznávám, že je to velice těžké a i když se tomu plně věnuji několik let, tak procento úspěšnosti je velice malé, ale je. Já se teda hlavně zabývám lucidními sny, ale ty úzce souvisí s astrálním cestováním a tak se mi občas namísto lucidního snu podaří vystoupit z těla a potulovat se po okolí. Já nevím,jestli je to moje mysl, nebo duše, já jenom vím, že je to úplně jiný svět, kde své hmotné tělo nepotřebuji. Žijeme v Matrixu.
cmoud [IRL]
a nemyslis ze to je mozne iba vdaka zivotu tvojej schranky ?moznost niekam sa vratit ?(a mohol by si sa supnut aj k niekomu inemu??
Dr.Katz
tak to nemůžu posoudit, dokud budu živ. To bych kecal,kdybych řekl, že jsem absolutně nazávislý na těle. To zjistím až po smrti. Já chci jenom říct, že to jde, že můžeš cestovat a přitom ležet v posteli. Ale například ve snu máš taky tělo, na které se můžeš dívat a osahat si ho a přitom máš ještě jiné, které spí a když ti to ve snu někdo řekne, tak se mu vysměješ, protože tomu nebudeš věřit. Tohle se mi už stalo a já si tedy myslím, že život je taky sen, ze kterého se probudíme, když umřeme.
cmoud [IRL]
"ve snu mas telo ktere si muzes osahat",ale vlastne ho nemas je to jen predstava tve mysle (podvedomia ktera je uveznena v schranke)vyvolana snem .ve stavu neni telo na ktere se muzes divat po poziti napriklad "kacka" jen halucinace(predstava) tve mysle(podvedomi ,vedomi)? podobnej zazitek jsem nemnel (aj ked chcel by som ale nejak som sa nedopracoval k aplikaciji latky ktora by mi ho navodila,alebo nie v dostatocnom mnozstve,jo trenovat to bez drog to je namne asi moc .astralni cestovani -pametas si nieci stoho kde si bol?a kde si bol ?ak si pametas, to co cestuje -nazvime to napriklad dusa-musi mat teda nieco ako pamet, to znamena musi??to byt nieco hmotne-elektrina vie prenasat data ale da sa na elektrinu(energiju)tie data ulozit?-kam sa tie vnemi ulozia. kam sa ulozia?
Dr.Katz
dobře, takže když je ve snu mé tělo jenom představa mé mysli, není tohle tělo, co mám teď taky jenom představa mé mysli? ve snu se můžeš dokonce na sebe podívat do zrcadla, ale většinou tam neuvidíš sebe, jak se znáš z tohoto světa. ve snu vypadáš jinak,máš jiný vzhled. ano, ze svých astrálních cest si můžu pamatovat kde jsem byl a co jsem tam dělal a mám to jistě uloženo ve své paměti v mozku. ale kde jsou potom uložené vzpomínky na minulé životy, když mozek zaniká? a kde se bere inspirace, nápady, intuice apod. když vědci přece tvrdí, že v mozku nemůže být nic, co nejdříve neprošlo našimi smysly a neuložilo se tam?
expiry_date1
Ozaj,ma teraz tak napadlo,či neviete niekto,odkiaľ sa berie energia,ktorá drží elektróny na svojich obežných dráhach okolo protónu(jadra,či ako sa to volá).Fakt ma to celkom zaujíma.Asi som moc hulil:D:D:D
Je to tá počiatočná energia z veľkého tresku?
kvasimodo
no mna napadlo, ze by to mohlo byt nieco ako je to so slnkom a zemou ... nas drzi od slnka gravitacna sila a mozno to tak funguje aj s jadrom a elektronmy okolo neho , len je to ovela mensie .... a tiez som riadne skureny :)
vaaanha
citace:
Původní příspěvek od expiry_date1
Ozaj,ma teraz tak napadlo,či neviete niekto,odkiaľ sa berie energia,ktorá drží elektróny na svojich obežných dráhach okolo protónu(jadra,či ako sa to volá).Fakt ma to celkom zaujíma.Asi som moc hulil:D:D:D
Je to tá počiatočná energia z veľkého tresku?

Tak ta energie při velkém třesku prostě vznikla, neřešme jak, bo já sám asi moc ani přesně nevím jak:D, ale prostě se předává dál a dál, a jádro si svoje elektrony drží sílami, ony se ty síly dokonce ňák menujou, ale to už si zas tak přesně nepamatuju...vlasně joooo...jaderné síly(myslim:D ) no takže opravdu něco na způsob slunce a planet;)
expiry_date1
Takže sme prišli k tomu,že všetko toto okolo nás je len energia,ak sa na svet pozriete pekne zblízka:D
Raz som videl také haluzné PPS-ko,začalo to nejakou galaxiou a každý obrázok sa priblížil,až na zem,strom,potom list,potom bunky.....atď až to vyzeralo zase ako ten vesmír:D
cmoud [IRL]
expiri no su este aj mensie veci napr superstruny...
expiry_date1
Jasne,to chápem,ale mám dojem,že som niekde čítal,že pomer veľkostí a vzdialeností elektrónov a protónov sa dá predstaviť vzdialenostiam planét v slnečnej sústave(samozrejme len veľmi hrubý príklad) a to keď si predstavím,tak si fakt pripadám len ako kus energie:D
kvasimodo
ale ak sa nemylim tak vedci ten moj napad :) vyvratili tym, ze elektrony okolo jadra behaju hocijako ale v urcitej vzdialenosti a planety okolo hviezd behaju po svojich drahach ...
kvasimodo
mna napadla taka haluz ... ked dinosaurus zomrel, tak sa jeho energia ulozila do pody ... clovek na pode sadi a pestuje a potom ked to konzumuje tak tu nahromadenu energiu uklada do seba ... inac povedane ze vlastne napriklad moja ruka bola mozno niekedy prdel nejakeho godzili .... :)
Dr.Katz
ať mi někdo vysvětlí, jak může z hromady kamení, která tady byla před vznikem života, vzniknout něco takového jako je člověk. Tohle mi prostě na celé té evoluci nesedí. Vznik živého z neživého. Myslím, že i kdyby se někdy vědcům podařilo sestrojit člověka, tak ho stejně neoživí, protože vědomí uměle nevytvoří. A to je podle mě to, co přežívá smrt těla, co tady prostě vždycky bylo a přesouvá se z jednoho těla do druhého, aby se mohlo projevovat.
jumpra
Na smrt dle me ted neni treba vubec myslet, hlavni je zit na plno!!je vseobecne znamo ze nic netrva vecne :)
cmoud [IRL]
DR:Katz: "ať mi někdo vysvětlí, jak může z hromady kamení, která tady byla před vznikem života, vzniknout něco takového jako je člověk." toto si myslel vazne?!?
CAESAR
cmoud [IRL]: z kamenia zrovna nie,z uhlík, vodík, kyslík, dusík, fosfor, sodík, draslík, vápnik, horčík, síra,bór, zinok, kobalt, mangán, železo, meď, molybdén a iné,to by ma teda tiez kurefsky zaujmalo,ze ako prisli tieto prvky na to,ze by sa mohli kadejako pospajat a vytvorit zivu bunku,pripadne aspon nieco tak zlozite ako su nukleove kyseliny,nech mi nikto nehovori,ze toto je nahoda,este k tomu,v takom mnozstve.lebo je to asi take pravdepodobne,ze ked si tu prdnem,tak to ucitia v galaxii vzdialenej 10 miliard svetelnych rokov
cmoud [IRL]
pocuj cezar a ako prosim ta rybi prisli nato ze maju vylizt s vody a stat sa plazmi?alebo inymi suchozemcami??
cmoud [IRL]
Ganja joe----takovou picovinu sem jeste neslysel....a prosim ta ako vznikli suchozemske zvierata??zeby najprv zili v mori ?...uf aku picovinu som zas napisal
Dr.Katz
jak je možné, že si nějaká rostlina usmyslí, že by mohla zkusit chytat hmyz, vymyslí geniální past ze svého listu a začne se jím živit? jak může rostlina vůbec vědět o existenci hmyzu? to by musela mít nějaké vědomí.
expiry_date1
Keď už to tu tak pekne rozoberáte,mňa vždy trápai otázka,odkiaľ sakra vedia nejaké mravce,že z listov nejakej rastliny sa dá vyrobiť melasa?:D (alebo čo to je).To,že to vie každá ďalšia generácia,možno sa to proste naučia,ale ako na to prišli?To musia mať schopnosť kombinovať a mať aspoň akú takú pamäť,aby si to mohli poskladať dokopy.Takže mravce podľa všetkého dokážu aspoň ako tak myslieť,nie?:D
cmoud [IRL]
dr katz -snazim sa ti najst co je pricinou toho na co sa pytas ale vseobecne je to evolucia zivocisnych a rastlinnych druhov :) ale rad by som si precital tvoje vysvetlenie !expire a ako prosim ta prisiel praclovek na pouzivanie nastrojov??
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od cmoud [IRL]
dr katz -snazim sa ti najst co je pricinou toho na co sa pytas ale vseobecne je to evolucia zivocisnych a rastlinnych druhov :) ale rad by som si precital tvoje vysvetlenie !expire a ako prosim ta prisiel praclovek na pouzivanie nastrojov??

Prisiel na to tak,lebo je pánom tvorstva:D a dokáže myslieť(kombinovať a uchovávať už spoznané informácie),tak na to prišiel,je proste všímavý:) ,ale mravce potom tiež!
Inak,ak priznáme existenciu Boha(v niečo vyššie verím aj ja,vlastne som o tom presvedčený:) ) ako niekoho(niečo) čo stvorilo vedomie,svet okolo nás,je tu otázka,čo stvorilo jeho?A keď ho nič nestvorilo,ako vznikol?
cmoud [IRL]
no niesom si isty ci mravce tiez ale aj oni maju mechanizmy na na "myslenie"-ved to je prave otazka ci je vedomie (dusa ,energia)schopna pracovat stymi ulozenymi poznatkami bez svojej schranky ?este otazocka na dr.katz preco si nepametam(ja a vetsina ludi )ziadne spomienky z minuleho zivota ?ale ano chcel by som(ak som nebodaj zil predtym-a vlastne bol som to ja:D a ked nie ja tak kto??)
cmoud [IRL]
yavar. som zastanca hmoty? kazdopadne si myslim ze jedno bez druheho by nefungovalo
kvasimodo
zvierata a rastliny maju schopnost sa prisposobovat .... vedsinou ked nieco zmenia tak to je dosledkom trvajucich zmien na zemi ... napriklad v mori uz zilo mozno tolko ryb, ze niektore druhy boli nutene zacat vychadzat na breh a chytat hmyz ... z tych ryb co na to prisli a prisposobili sa , sa casom mozno stali jastery a tie druhy ktore sa neprisposobili tak zahynuli ... a takysto zalezi aj na tom co komu chuti ak niektorym rybam chutili mensie rybky, tak im trebars narastli velke zuby a tym ktorym viac chutil hmyz tak dokazali vysoko skakat ... ked nam tak chuti hulit tak mozno nasim potomkom narastu nejake specialne pluca ktorym to vadit nebude :)
Dr.Katz
takže když něčemu nerozumíš, tak to nazvi "evoluce" a je to. Mravenec se naučí pěstovat houby, rostlina chytat hmyz, popřípadě posílat svá semínka po větru atd. Ale jak si např. pampeliška může uvědomovat, že existuje vítr a že když budou semínka na jakémsi padáčku z chmýří, tak to poletí? Tady přece taky muselo docházet k omylům. První prototypy semínek se musely zřítit dolů, další nelítaly vůbec, pak zase nedrželo semínko v padáčku atd. atd. ale to by pampeliška jako druh asi nepřežila, kdyby měla takhle experimentovat. Navíc se takové zkamenělé pampelišky s prvními prototypy lítajících semínek nenašly. Anebo prvohorní moře. Pořád nebylo nic a najednou obrovská záplava různých živočichů se složitými orgány. Žádný postupný přechod, prostě obrovský skok, jakoby zásahem zvenčí.
CAESAR
cmoud [IRL]: tak zober tie prvky ktore tvoria zivu bunku,staci prokaryoticku,zmiesaj ich dokopy a ci z nich vznikne zivot.

a ked chces dokaz ci je nieco po smrti,tak sa zober do peru a poziadaj dakeho ayahuascoveho samana,nech ta tam zoberie,mozno si povies,ze to neni ziadny dokaz,tak mam lepsie.poziadaj dakeho kamosa lekara,najlepsie anesteziologa,nech ta zobere na druhu stranu a nech ta potom zas nakopne.
cmoud [IRL]
Dr.Katz: jeste jsem si neprecetl tve vysvetleni .rad bych! jo a chripkovej virus take rozmysli a ma pamet protoze dokaze mutovat :) (pampeliska i seminko ktere se zriti dolu muze vyrast a postupem casu se rastlina prispusobila)ale otom prvohornom mori ,to je zaujmave (nemas nejaky dobry link? CAESAR :ale ja nemam niekolko milionov rokov cas. budem sa opakovat :"ked ma kamos lekar alebo saman zobere "tam"este stale vlastnim svoju schranku !a stale si myslim ze bez nej to fungovat uz nebude tak ako ona by nemohla existovat bez centra "toho"(mozgu)
cmoud [IRL]
4 Dr.Katz:Dobrý den,
upřímně řečeno, nezapřičiňuje to nic. Otázka tak jak jste ji položil, je
vpodstatě nesmyslná. Tato schopnost se vyvinula v průběhu evoluce a
masožravé rostliny si tedy dnes už nemohou vybrat, jestli hmyz chytat zrovna
chtějí nebo nechtějí... prostě nemohou jinak, ony neví co dělají,
nepřemýšlejí o tom, jsou to zkrátka obyčejné kytky. Masožravost se u nich
vyvinula proto, že v přírodě rostou na velmi chudých půdách, ve kterých
nejsou minerály, živiny... a tím, že chytají hmyz, si potřebné minerály
berou právě z kořisti. Doufám že se mi podařilo problém vám aspoň trochu
osvětlit.
S pozdravem a přáním příjemného dne
Stanislava Srbová ,slecna co sa zaobera mesozravkami(sarracenia.cz)
CAESAR
ked ta lekar vypne,tak aku schranku budes vlastnit?ved budes mrtvy a potom zase zivy.naco miliony rokov?ci si myslis,ze miliony rokov tie prvky rozmyslali ako sa spoja?
cmoud [IRL]
no ked ma vipne tak ma iba vipne s moznostou nakopnutia t.z odstavi moje srdce ale mozog este vzdy funguje(teda ak to nebude fakt "kamos"a nevipne ma na viac ako 5minut) !tz schranku vedomia(hmotny mozog)este stale vlastnim. prvky rozmyslali ako sa spoja:D :D to uz skuor prvoky rozmyslali ako sa vyvinut co je tiez blbost:D ale ako sa nato pozeras ty ?najprv nieco urobilo prototip cloveka(praclovek )a neskuor pridavalo stale vylepsenu verziju?:D:D alebo si nebodaj myslis ze nas sem vysadili ako rastlinky nebodaj nas niekto uplacal s hliny:D
cmoud [IRL]
no netvrdil jsem ze nemohou fungovat oddelene ale ze nas duch nebude fungovat bez nasej schranky-aj v spanku citis ze ti dal niekto facku (aj ked na schranke sa to neprejavi)a citis to podla mna vdaka mozgu nie?ako pocity vnemi sny halucinacie ale este sa vratim ktomu ze oddelene muozu existovat (teda iba jedna cast -neviem ci bez toho muoze existovat schranka?)ale je to len energia ktora nevnima neciti nepametasi.a ty vies?este som si neprecital tvoj nazor ?? diskusia nieje otom ze budem pisat ze neviem
CAESAR
cmoud [IRL]:hm,a co potom mozgova smrt?ked ta drzia pristroje,ale mozog nefacha,si zivy ci mrtvy?dalsia vec je,ako lekar urci smrt?zrenice neraguju srdce a dychanie zastavene,cize budes mrtvy a nebudes vlastnit ziadny mozog,alebo si myslis,ze kazdemu kto zomre robia CT a EEG,ze ci su tam este neni dake signaly? nepisal som o prvokoch,ale o prvkoch.
cmoud [IRL]
caesar som zivi lebo je zjavne ze jedno muoze ficat bez druheho ale obe su mojou sucastou nechapem dost dobre co si chcel povedat vetou ako lekar urci smrt?zrenice....no aspon co ja viem ked srdce prestane ficat tak nas mozog urcite par minut este pracuje normalne takze vlastne umierame trosku neskuor ako sme umreli:):D ano ?nie o prvkoch??:) uz som pisal ze aj virus chripky rozmisla!:D pretoze mutuje, sa prispousobuje novim podmienkam-evolucia:)
piiit
cmoud [IRL]: no ked sa mozem zapojit podla mna virus nerozmysla, on sa proste len vyvija a reaguje na podnety, prisposobuje sa... a vlasne je to o nahode.. raz za niekolko generacii sa stane nejaky defekt a je na prirode tento defekt posunula dalej alebo ho znicila....
Dalej smrt by som nevidel vobec ako nieco zle, ale skor ako prostriedok prirody na to aby uvolnila miesto novemu zivotu.
A hlave posolstvo smrti vidim asi v tom, ze kedze niesom vecny, tak by som si mal uzivat zivota co najviac.
to caesar: podla mna mozgova smrt je sprt celkova, hlavny je mozog, ked cloveku aj funguje telo a mysel nie, tak je koniec, jedine vziat organy a pa pa la la
CAESAR
nieje prvok ako prvok,su prvky ako vodik kyslik uhlik a prvoky ako napriklad z triedy Foraminifera.
inac uz sa tu tocime len dokolecka,ty o koze ja o voze.
inac netvrdil si predtym nahodou opak?ze jedno bez druheho nemoze byt?ka je vlastne vec o ktorej diskutujeme?ja citam ,ze :Smrt a jeji poselstvi,takze k teme,posolstvom smrti je oddelit astralne telo od fyzickeho.
jedna stara mudrost: telo je konom pre dusu a dusa je konom pre ducha
mydena
Smrt je dle mého názoru jakási přestupní stanice vedoucí do dalšího bytí.Duše je energie a ta neuhasne.Pouze se transformuje do další dočasné řekněme podoby.JEDNOU JSI TADY.Máš své poslání,až
ho splníš jdeš plnit jinam...dál.Tělo je schránka jako ulita měkkýše.jedna bez druhé se neobejdou a přitom si lezou na nervy.smrti se nebojím.
brambora
:death: podle mne smrt je krasna ale vetsina lidi se ji boji
CAESAR
citace:
Původní příspěvek od brambora
:death: podle mne smrt je krasna ale vetsina lidi se ji boji

ano,smrt je fakt krasna,hlavne ked umieras odhladu
cmoud [IRL]
pockaj ale sak umres iba tunak ne ?a zas na onem svete se narodzis a ficis oneco chytrejsi a radujes sa na opakovanie az ked budes uz uplne ale fakt uplne chytry umres naozaj :D
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od mydena
Smrt je dle mého názoru jakási přestupní stanice vedoucí do dalšího bytí.Duše je energie a ta neuhasne.Pouze se transformuje do další dočasné řekněme podoby.JEDNOU JSI TADY.Máš své poslání,až
ho splníš jdeš plnit jinam...dál.Tělo je schránka jako ulita měkkýše.jedna bez druhé se neobejdou a přitom si lezou na nervy.smrti se nebojím.

Taky sem někde slyšel že duše je vlastně enegie. To je docela logický, dokonce sem slyšel, že se duše dá i zvážit. Když člověk umře, tak zhubne přesně o 21gramů - to je fakt...byl na toto téma i natočen film(21 grams).
Jenže ta enegie dál nevnímá a nemyslí. Je to jen energie!
Až člověk umže tak bude jen nicota,,,,prostě nic,,,,najednou zhasneš,,,,takže dokuď žijete, žijte na 100%;) :)

:smoker:
CAESAR
aky by malo potom zmysel zit?
mydena
Mr.figaro:Nikdy nebude nic.Pořád je,bylo a bude něco.právě energie může být sebevětší,samostatná však není k ničemu.potřebuje nosič.jakmile je tento opotřebován čili neplní účel je nahrazen jiným.po jaké době zatím Nev?m.avšak to,že po smrti nebude nic je pro mne nepochopitelné a absurdní.
Mr. Figaro
CAESAR

Smysl života je čistě biologická záležitost, nejde o nic než jen o přežití druhu(matka příroda), smyslem života je udělat co nejvíc potomků a v klidu umřít. Samozdřejmě příroda nepočítala s tím, že se lidský druh rozroste tak, že už problém s přežitím druhu nebude, ale pořád sme jen kus dobře vyvinuté tkáně s velkým mozkem a to znás dělá lidi, žádný větší záměr v lidském životě není, to si jeno namlouvají všelijaké organizace - náboženské seskupení, sekty atd... - aby si ten život na zemi zpříjemnili, nebo naopak aby jim bezproblému vůči ostatním prolezly a čekaly, že po smrti něco bude, jenže bohužel není. Všehno to jsou jen výmysly nadnárodních istitucí( křesťanství, budhismus, hunduinsmus....), co mají lidem zpříjemňovat život a trochu pozvednout lidskou náladu - kdo by byl rád že za X let nebude nic? a že za to co dělal nebude žádná odplata? Tyto "víry" jsou založené pouze na nevědomosti. Nějaké výzkumné organizace už dávno ví že sou to jen bláboly a lži, jenže kdyby se na veřejnosti objevil důkaz o tom že po smrti není nic, než jen nic, tak by 50%celého světa(nevím přesné číslo) přestalo mít smysl života a to si na triko žádná instituse nebo společnost vzít určitě nechce. Toť můj názor
CAESAR
Mr. Figaro:ma to dost zasadne medzeri ta tvoja teoria,podla mna je zmyslom zivota dosiahnut dokonalosti.inac ak su podla teba jadrovi fyzici,astonomovia a podobne plni nevedomosti,tak ty musis byt potom naky exa genius.by si sa divil,kolkych ludi prave poznanie privedlo k presvedceniu ze zivot je nieco daleko viac ako len daka chemia
Mr. Figaro
Zdravim:)

yavar

Matka příroda, tím myslím živé věci.... Podle mě vše co žije má jediný záměr - přežítí druhu. To už je prostě dané. Člověk je také součástí přírody, sme jen opice s větším mozkem, obrazně řečeno. Neznám definici života, podle mě je to akorát opak smrti, ale božský záměr v tom nebude, sem realista a beru věci takové jaké jsou a jaké je vidím, proto se přikláním k přírodě a jejímu vývoji, ta může za život. V lidském životě zádný větší záměr není, akorát že lidská inteligence je natolik vyspělá(velký mozek, tedy poměr mozku v tělu), dovoluje nám přemýšlet nad všelijakými věcmi a ovládat instinkty. Co ty víš, je klidně možné, že kdyby ten první člověk, který objevil oheň a naučil se ho ovládat, se nikdy nenarodil, možná by si teď nepřemýšlel jaký je smysl života, ale jak se zítra najíst a jak si zvýšit uzemí přepadením nepřátelské tlupy a život by byl opravdu jen o přežití. Je to prostě v tom, že člověk dokáže přemýšlet a JE kreativní. (u šimpanzů tento vývoj teprve začíná a teprv se objevil klacík a kámen jako nástroj, je jen otázka času než přijdou na další věci, ale to až se více vyvinou po tom co se budou Xmiliónů let nepřetržitě rozmnožovat, nebo je tohle jejich vchol dokonalosti?to nevím) Od toho se odvíjí vše. I to že chodíš(nechodíš a zevlíš) do práce....vše je jen otázka vývoje, naprosto vše...Teď sem trochu odbočil od tématu....Jinak další odpovědi.....Nevím jak to myslíš s tím že se všechny věci co jsi zde napsal odrážejí ve hmotě...Ty věci jako jsou pocity, myšlenky, vzpomínky atd..to jsou jen mozkové pochody, nic víc nic míň, to má opice taky a neptá se jaký je smysl života, protože to k životu nepotřebuje, ta ho už dávno pochopila - rozmožit se a umřít(uvolnit místo dalším vyvíjejícím se generacím). Ohledně těch atomu.....ano řídí se samy, smysl jim dá to, že se narodíš a žiješ, v případě neživé hmoty jim dává smysl to, že jsou...větší smysly bych v tomhle nehledal....bůch není všechno, to jsou jen přirozené přírodní pochody.

Jedno malý OTčko:
Já si akorát nedokážu odpovědět na jednu otázku...jak vznikl prvotní vesmír? Je známo že tenhle vesmír není první, (vim to, neptej se mě jak, musel bych to hledat na netu). V prostředku vesmíru je červí díra(pořád se zvětšuje) kolem které se vše točí, jenže když de hmota tam musí jít i ven, takže velikost vesmíru zůstavá průměně stejná, jenže po nějaké době( po hodně dlouhé době :D ) se červí zvětší natolik že se hmota v ní začne čim dál tím častěji "kupit"- vesmír se pořád smršťuje a roztahuje, jenže v čim dál tím častějších intervalech a velikosti. Představ si to jako sinusovku která zvyšuje svoji frekvenci a velikost, až najednou přijde okamžik( bod 0), kdy se vesmír natolik smrští a černá díra uprostřed vesmíru vše pohltí, samozdřejmě nezvádne svoji neskutečnou hmotnost, zhroutí se a vzikne takzvaný "velký třestk".
Jenže kde to začalo, jak vznikl pvní vemír? Když mi na tohle realisticky odpovíš tak si Master :cool:...:)

CAESAR

Moje teorie má mezery to je jasný, jsem zde napsal jen takový základ, byla to akorát reakce na tvůj přispěvek jaký je smysl žit...kdybych to chtěl vysvětlit podroběji, jak to podle mě je, bylo by to samozdřejmě obsáhlejší. Ano v té dokonalosti máš pravdu, ta postupem času přijde, ale to je o tom přežití(člověk se pořád vyvíjí), když člověk přežije, tedy rozmnoží se tak k té dokonalosti nakonec dospěje....podívej se třeba na žraloky ty jsou zrovna na stupni dokonalosti, už X miliónů let se nevyvíjí. Nejsem žádný genius, jen sem do mého minulého příspěvku napsal svůj názor. Kdepak život je jen chemie, akorát člověk je tam moc inteligentní tvor že dokáže přemýšlet nad smyslem žití, a jeho přesvědčení ho přivede větším silám, jako že bůch či co, protože nechápe poč tu je, jenže nad tím vůbec přemýšlet nemá protože tu je jako zástupce své rasy a je jeho údělem rasu zachovat...Doprdele to už je hodin musim jít spinkat....
cosecha
Brzy začne svátek všech zemřelých dušičky.

Dušičky údajně pocházejí z Keltské tradice - svátku „Samhain“, kterým Keltové začínali nový rok. Slavil se v podvečer 1.listopadu a Keltové věřili , že se tuto noc prolíná náš svět se světem mrtvých. Zapalovali ohně, aby se duše mrtvých mohly přijít ohřát a strávit noc se svými pozůstalými. Z toho vyplývá i současná tradice zapalování svíček, kterou dodržujeme dodnes. Dnes zapálená svíčka symbolizuje život a jejím zapálením na hřbitovech tedy symbolicky prolínání světa živých se světem mrtvých.
O keltské samhainské noci se navíc spalovaly figuríny, které znázorňovaly loňský rok, smutek, trápení a starosti, které měly být rituálně spáleny s touto figurínou. Keltové tedy mohli nový rok začít s čistým štítem. Tato tradice se na rozdíl od zapalování ohňů (dnes svíček) neuchovala.

http://svet-literatury.wz.cz/clanky/cla_dusicky.htm
Mr. Figaro
No jo, jenže já věřim pouze na realitu, takže ti vysvětlení který chceš bohužel nedám...moc přemýšliš nad jádrem věci, jenže vysvětlení je omnoho prostší...
Jo a to s tim vzikem světa, jak myslíš že vznikl podle tebe, když si tak suveréní...Když sám nechápeš jak funguje "život" a co je smsl života, tak nemůžeš někoho poučovat, že takto není, když sám neznáš odpověď, třeba máme pavdu oba...;)...

:bong:
CAESAR
Mr. Figaro: keby bol zivot len chemia, tak mi povedz jediny dovod preco by som mal dodrziavat nejake moralne zasady a napriklad nesotit babku zo schodov?preco sa potom nezabijame navzajom jak divy,aby rozmnozovali len tie najsilnejsie geny?potom by pojem dobro a zlo bolo len dalsia fantazmagoria ktora len tak z nicoho nic "zaiskrila" v tej chemickej tovarni zvanej mozog.preco sa nesukame barzkde na ulici,ale mam rozne predsudky?tych otazok je take mnozstvo,ze nema zmysel hladat odpovede,treba zivot zit s otvorenymi ocami a odpovede prichadzaju same.no nic,nechce sa mi to tu rozpisovat,lebo by to bolo na x knih a myslim si ze kazdy ma ist svojou cestou a to co ma vediet sa v pravy cas dozvie,dovtedy mu to moze aj rovno pod nosom lezat a neuvidi to
Mr. Figaro
citace:
Původní příspěvek od CAESAR
Mr. Figaro: keby bol zivot len chemia, tak mi povedz jediny dovod preco by som mal dodrziavat nejake moralne zasady a napriklad nesotit babku zo schodov?preco sa potom nezabijame navzajom jak divy,aby rozmnozovali len tie najsilnejsie geny?potom by pojem dobro a zlo bolo len dalsia fantazmagoria ktora len tak z nicoho nic "zaiskrila" v tej chemickej tovarni zvanej mozog.preco sa nesukame barzkde na ulici,ale mam rozne predsudky?

Rád ti odpovim na všechno...:)...

Život je jen chemie, ve smyslu že všechno je hmotné a na nehmotné věci-bůh,posmrtný život atd...na ty nevěřim a je dost Nepravděpodobné že bych někdy i věřil, protože můj mozek je pořád zdravý. Vše je jen na nás jak si to vytvořímě...Těch důvodů je víc, např. nechceš jít do vězení, nebo nechceš aby si o tobě lidi řikaly:"to je ten co schodil paní novákovou ze schodů", nikdo nechce mít problémy, ta si je vědomě nebo dobrovolně nedělá(kromě zločinců, ježe ti za to také vždycky nemohou)...Jak už sem řikal všechny umělé věci sou vyrobeny díky lidské inteligenci, která se postupem času zvětšovala a to jak třeba Stůl, nebo Politika či Morální zásady, prostě vše v čem žiješ(samozdřejmě kromě přírody)...
Smrt bude pro mě vždy jen konec,.... samozdřejmě bylo by pěkné aby byl posmrtný život, jenže prostě to pro mě neni realita, takže na to bohužel věřit nebudu....
expiry_date1
citace:
Původní příspěvek od Mr. Figaro

Rád ti odpovim na všechno...:)...

Život je jen chemie, ve smyslu že všechno je hmotné a na nehmotné věci-bůh,posmrtný život atd...na ty nevěřim a je dost Nepravděpodobné že bych někdy i věřil, protože můj mozek je pořád zdravý. Vše je jen na nás jak si to vytvořímě...Těch důvodů je víc, např. nechceš jít do vězení, nebo nechceš aby si o tobě lidi řikaly:"to je ten co schodil paní novákovou ze schodů", nikdo nechce mít problémy, ta si je vědomě nebo dobrovolně nedělá(kromě zločinců, ježe ti za to také vždycky nemohou)...Jak už sem řikal všechny umělé věci sou vyrobeny díky lidské inteligenci, která se postupem času zvětšovala a to jak třeba Stůl, nebo Politika či Morální zásady, prostě vše v čem žiješ(samozdřejmě kromě přírody)...
Smrt bude pro mě vždy jen konec,.... samozdřejmě bylo by pěkné aby byl posmrtný život, jenže prostě to pro mě neni realita, takže na to bohužel věřit nebudu....

Inak,ani sa Ti nedivím,ja som bol rovnaký:) a preto sa nepokúsim Ťa o niečom presviedčať,viem,že pomocou argumentov,písaného slova apod. aj tak svoje presvedčenie nezmeníš:)

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma