Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Životní Styl > Zákon a Právo

Stránky: [1] 2 
Bojite se fizlu kdyz jedete zhuleny autem ?? - Klikni zde pro originální téma
_houbajzz_
Zajimalo by me jaq to vlastne je kdyz me chytnou policajti a sem zhulenej na plech.......jaky maj moznosti...jesli sou naky rychly testy na zjisteni THC v krvi ? mate nekdo uz praktickej priklad? me se podarilo zatim pokazdy je svym zhulenym sarmem ochcat :)
Roman Dirda
Jednoduše se na ně usmívej a buď zdvořilej a slušnej,dáš jim doklady atd..Pokud nejsou sami huliči tak to nepoznají,zvlášť když používáš Visine:)
_houbajzz_
jasne vizinky sou vychytavka :)))) ale de me o to co ti muzou.... sem slysel a nakejch testech ve forme papirku (nebo neceho takovyho) a podle to ho jso schopny zjistit jesli mas nakou drogu nejenom ganju :)
Mr.Proper
Jak funguje Visine?
_houbajzz_
hele vizine si the best co se tyce cervenech oci...urcite to znas:) takze staci mala kapicka do kazdeho oca a za 10 min mas oci jako nowy :) doporucuju zkusit...zatim hoj btw: vizine jsou nutny pokud pracujes a obcas si zabafas takze hulte a hulte :)
ddevil
Pokud ja vim, tak v nemecku se bezne pouziva takovy papirek, ten ti vlolzi pod pazi a hned vidi jaxinatem.
nemyslim si ze ceska policie tyto vlastni, tak tosme klidni.

Jinak se sanzim hulit tak, abych nemusel ridit bezprosredne po hulení. Jednak <jaxem tu uz i psal> prostorova orientace, nic moc a vubec......
jooo a co bych z toho huleni mel, kdybych se musel na neco soustredit. Tak hough,

PS: vizine je supr.....
Haman
Mě už fízlové stavěli zhulenýho tolikrát, že už ani nevim kolikrát to bylo. A nikdy mi nic neudělaly takže žádný testy na THC určitě nemaj. Jednou mě zastavily (no zastavily, nejsdřív mě spíš chvíly honily) když jsem zrovna dokouřil. Byl jsem totalně v píči. A navíc bez techničáku (ten mi sebraly před týdnem), bez technický a bez přední značky. Vypotácel jsem se z auta a hodil jsem tam rybu. A fízl hned: Pyl jste něco? Já: Ne nic. A už jsem dejchal do balonku. Vůbec jsem ho nemoh ufouknout. Byly uplně hotový, že jsem nic nenadejchal.
Pak mě drtily ještě asi 30min nějakejma debilníma otázkama a že dostanu 500 pokutu. Ale nakonec tomu jednomu zavonil mobil a na druhym konci nějakej týpek, že už to pro něj má (drogy??). Fízlové se hned vypařily a bylo to bez pokuty.

[Edited by Haman on 18-12-2001 at 02:02 PM]
_houbajzz_
joooo......slusny....ale myslim ze spis nez pro huleni jeli pro nakou kokadu :) ...... co se tyce nasi police tak to se raci nevyjadrovat :) vsichni vite co tim myslim :))))) tak hlavne moc je nevytacejte a vizine s sebou
Tomasino
Tak na tohle téma mám pánové a dámy docela super story :D je to tak půl roku, co jsme s kámošem jen tak jezdili po známejch po Praze a těšili je svojí návštěvou a samozřejmě mořem špíčků, co jsme s nima vykouřili .... když jsme takhle jeli asi po 4 špeku, tak nás cca 15 min po jeho vykouření chytli chlupáči a to byl hukot ..... seděli jsme v tom autě totálně na hadry, oba dva oči jako angoráci a kámoš co seděl za volantem na tom byl ještě hůř než já :D tak jsme se na ně oba tak nějak uculovali a pánové se na nás pořád dívali, až ten jeden povídá "Alkohol před jízdou byl?" Karel se nějak zasek a skoro mu nemohl odpovědět, ale nakonec to ustál a vypadlo z ně storhé NE :) to samozřejmě nakoplo štětku a dal mu nějakej digi přístroj aby si dejchnul ... donutil ho skoro vyplivnout plíce (zkuste si někdy totálně na šrot vyfouknout co to jde a uvidíte co to s váma udělá :D nicméně Karel dofoukal a celej rudej mu podal onen přístroj. Mr. Policie na to mrknul a pronesl větu, která nás totálně rozštípala ... podíval se na přístroj, potom na Karla .. podal mu doklady a řekl : "V pořádku pánové ... SAMÉ NULY!!!!! Můžete jet." .... takhe věta v nás po rozjezdu vyvolala takovej záchvat smíchu, že jsme o kousek dál museli zastavit. Kdyby jen chudák věděl, jak moc jsme byli na totál, když mu přístroj ukázal samé nuly :D :D :D .... no bylo to fakt hustýýýýýýý :D
Hugo
Nevím jak vy ale v tomhle mám zásadu, že ani po alkoholu ani po trávě za volant nevlezu ani za nic. Nestojí mě to za to ryziko. Nemusíte udělat chybu vy. Stačí aby ji udělal někdo jinej a je to v hajzlu. Někteří policajti zas tak blbý nejsou a co by se dělo pak, kdyby na to přišli, na to nechci pomyslet. A ta nejhorší věc by byla kdyby to byla moje chyba. Ani kriminál, ani rozčílenej kdokoli ale vaše svědomí by mělo bejt to, kvůli čemu sedáte za volant naprosto čistí a způsobilí.
netopeyr
2ianick: v podstatě s tebou souhlasim, ale čeho si myslíš že dosáhneš? Uznávám, že yezdit zhuleney ye nezodpovědná kravina, ale kdyby si se snažil promluvit těm THCyezcum do duše a vysvělit yim že ye to blbost, tak by Ti dali víc za pravdu něž když yim budeš nadávat do čuráků.

PS:
2ianick: Furt se Ti nelíbí moye čeština? Tak si zapni moyí ignoraci, nebo to prostě ber yako určitey proyev svobody. Nesnášim beyt svázaney zákonama, pravidlama a yako stroyař i normama (českeyma, evropskeyma, svyetoveyma), mě by vyhovovalo se řídit yenom svědomim, ale někdo svědomí nemá, tak proto „vůdci naroda“ vymysleli zákony (asi to ye nezbytný). Ve volnym čase a bez něčího dozoru se zákonama neřídim a řídim se svědomim (yako věčina na GROWERu). Ustáleney pravopis beru yako normu kterou ysem svázaney, a kterou mi moye svyedomí dovolilo ve volnym čase porušovat.
Furt nelíbí? tak si mě vypni!
Yestli si to stima řidičema a tou češtinou tak nemyslel tak se upřimě omlouvám. (Co dělá slovník?)

PPS:
2THCyezdci: Když zákony běžne porušuyete řidtě se aspoň zmíněnym svědomim!!!


[Edited by netopeyr on 01-01-2002 at 01:57 PM]
debil
neznamená že když po ganje nemůžeš řídit ty,že já sem kvůli tomu debil...
Sido
Nezlob se Ianicku ale mam za to ze by jsi nemusel urazet lidi, o kterych nic nevis.Ja sam zhulenej muzu ridit celkem bez problemu, naopak treba jizda vecer v lete a k tomu spicka me pripada docela fajn.Hezky se na rizeni zaseknu a jsem mnohem poornejsi nez kdyz ridim nezhulenej.Nauc se ridit a uvidis sam ze je to zabava.Samozrejme pokud zhulim vice nez je zdravo za volant nesedam.I tak by jsi si mel trosku upravit slovnik.............
_houbajzz_
to ianick- hele priste posuzuj sam sebe a ne ostatni newim co jsi naridil ty ale je uz peknech par let ridim (bez veci nehody....jednou sem prisel o zpetny zrcatko :) ) takze jsem si zvyknul ridit i krapet zhulenej a myslim (poodle sebe) ze to neni nic nemoznyho....to ale neplati u chlastu! to ych se netrefil ani na krizovatku :) hulte a hulte :)
juleni
Soferujem uz nejaky ten piatok (posledne mesiace kazdy den (a kazdy den tiez hulim)) a zatial bez nejakej vaznej nehody (neratam napriklad vtaka-velkeho vtaka, ktoreho som prednedavnom sundal pri Holandskych hraniciach, ked sa na dialnici par metrov predo mnou rozhodol, ze si polieta pred prednym sklom). Som si vedomy toho, co vsetko sa moze stat, avsak ked som zhuleny, moja obozretnost pri soferovani sa zvysi aspon o 100%. Nepaci sa mi tvoj pristup a tvoje oplzle nadavky. Niekedy proste nemusis byt ako sofer vobec na vine ty a stane sa nestastie aj tak. Suhlasim, ze by za volant mali sadat len osoby, ktore predtym nepozili ziaden alkohol, omamne alebo psychotropne latky, ale v dnesnej dobe tomu bohuzial tak nie je ... Ked som bol pred par rokmi v Taliansku, bolo uplne bezne, ze ludia sli na veceru, nazrali sa, vypili popri tom hektolitre vina a kadejakeho ineho chlastu a potom sadli do auta a sli. V Nemecku napriklad mozes po uziti jedneho piva tiez soferovat. Kedze ja nie som velkym privrzencom alkoholu, nesadam za volant v podnapitom stave (uz som to vyskusal, bol som dost opity a zhuleny a nanestastie ma chytili policajti... Nejakym zazrakom som z toho vyviazol bez akejkolvek ujmy a odvtedy nikdy viac!). Takze som ostal len pri tom huleni. Soferujem rad a viem si to vtedy skutocne vychutnat.
Kurwa, co som to tu vlastne chcel? Jaj, uz viem. ianick - za tie nadavky mas u mna K- .
Tomasino
To: Ianick

Díky za tvůj názor kamaráde, nicméně nemůžu s ním souhlasit .... to že jsi ty vlezl za volant po požití alkoholu je sice dobrá zkušenost (třeba já bych po chlastu za volant opravdu nesedl :) nicméně co se hulení týče ... jezdim už docela dlouho a mám najeto opravdu hodně kilometrů a můži to říct, že na silnicích se pohybuje víc nebezpečnejch naprosto střízlivejch lidí než těch který jezděj vyhulený .... aporpos, píšeš, že jsi měl reakce a vidění naprosto mimo ... to je přeci jednoduchý :D na každého hulení působí trošku jinak a to že ty jsi byl totálně na sračky neznamená, že někdo jinej je na tom úplně stejně .... osobně znám lidi, který nezhulený jezděj víc nebezpečně a roztržitě než když si zahulej a rozhodně si nemyslim, že by lidi, který sednou za volant vyhulený museli bejt kokoti, čůráci a já nevim co všechno .... to bych takhle mohl častovat 50% našich řidičů na na našich silnicích, který jezděj naprosto střízlivý a jezděj jako hovada. Nevim, jak to vnímáte vy ostatní, ale osobně si myslim, že kdo v autě jezdí tak ví velice přesně o čem mluvim ... nebo ne? :D
_houbajzz_
Mluwis me z duse:) akorat tech ridicu neni 50% ale podle me je jich vic, ale co nadelame...... btw dekuji vsem co odpovedeli na tohle tema aspon vidim ze v tom nejsem sam :) a nezapomenout ze hlavni je jezdit bezpecne! a bez alkoholu :)
pan dan
Nebojim se. Jezdim pomalejc (neboli dodrzuju predpisy), jizdu si vychutnavam a hlavne koukam co se kde sustne. Ze SKODY 125L toho moc nevydojite. A co vydojite, to na zhulenost staci. Neni to 200-300koni, ktery musite sakra hlidat.

A co se mych zkusenosti se zhulenymi ridici tyce? Vetsinou v pohode, jezdej jako ja trochu pomalejc, ale fpoho...
Haman
Nauč se řídit a neurážej slušný lidi!!!! Až se to naučíš tak dej vědět.
ianick
jsem rád, že se můj záměrně velmi sprostý přípodotek setkal s takovým ohlasem. Obvykle se takle nevyjadřuji, ale tentokrát jsem tento způsob zvolil jako formu určité agrese. Vaše reakce potvrzují, že jsem se nemýlil, ale bohužel jste moje nadávky brali jakou útok na sebe, aniž byste se zamysleli, proč jsem po vás tak vyjel.
Většinou jste nepochopili princip, o který tady jde.
1) Nikdo vám nebere právo řídit v jakémkoliv vám subjektivně příjemném stavu. A ten pocit, že po zahulení řídíte líp, je skutečně jen subjektivní dojem. Neříkám to já, četl jsem to v odborné studii - zejména prostorové vidění je objektivně KO. Jiná studie o vlivu alkoholu na řízení popisuje podobné pocity mírně i více opilých lidí, kteří si myslí že řídí pozorněji a vnímavěji, testy prokáží naprostý opak, zejména v mimořádných a složitých situacích, kdy je třeba zpracovat najednou více informací, rychle vyhodnotit a rozhodnout se.
Naprosto si proto stojím za svým názorem, že kdo řídí jakkoliv ovlivněný čímkoliv, co ovlivňuje jeho smysly a schopnosti, které má ve střízlivém (i nezhuleném) stavu,
ten se chová vůči ostatním naprosto bezohledně a sprostě, protože je o h r o ž u j e . Může si tisíckrát myslet že po zahulení řídí jak Schumacher, realita je ovšem jiná.
Stručně - vaše svoboda končí tam, kde začíná svoboda moje.
2) Když se Vám stane za volantem nějaký průser, i vámi nezaviněný, a policajti zjistí ve vás THC, to budou teprve Severa a spol. na koni! Už vidím ty titulky: Zfetovaný narkoman účastníkem dopravní nehody! Pracující volají po přísném trestání uživatelů konopí!Mariuaha za volantem vraždí! apod.
3) Pokud jde o to moje řízení..Řidičák jsem dostal dva dny po mých osmnáctinách, a to už jsem pár měsíců zajížděl starého trabanta, kterého jsem dal dohromady.
A je to už velmi, velmi dávno... Od té doby jsem vystřídal pět aut, a naježděno mám po celé Evropě dost a dost kiláků. Odhaduju že pro většinu z vás jsem ve věku vašich otců.., mám proto zkušenost, ke které vy dojdete až za hodně dlouhou dobu. O řízení toho vím dost na to, abych věděl o čem mluvím, když odmítám vaši sobeckost. Za tu dobu jsem nepřišel vlastní vinou ani o to zpětné zrcátko.
Mám odpozorováno, že nejhůř se chovají za volantem dva typy lidí: a) důchodci v kloboucích, b) velmi mladí frajírci.
4) Jako jednu z nadávek jsem použil slovo kokot. Tímto se omlouvám kolegovi, který zde na groweru toto slovo používá jako nickname.

Vážení, koho jsem se dotkl, tomu se omlouvám. Věřím, že vás to přimělo k zamyšlení. Což byl smysl těchto řádek.


Hamane,

jestli řídíš často zhulenej, sorry, ale potom pro Tě (z výše uvedených důvodů), nemůžu v tomto smyslu považovat za slušnýho lida.


ianick
máš naprostou pravdu a myslím, že důvod, proč jsem použil nadávek, jsem už vysvětlil.
Mimochodem, někde uvádíš, že je ti asi 18?. Máš moje uznání, protože Tvoje názory jsou velmi rozumné.
:) Vypínat Tě rozhodně nebudu. Tvůj češtin Ti dá občas zabrat a .... někdy se zapomeneš a píšeš podle norem. Tuším včera jsem někde tady četl příspěvek s Tvým podpisem, a nějak jsem nechtěl věřit vlastním očím - byl skoro celý napsaný normálně a ne netopeyřinou!!! :) Ses nějak zapomněl, nebo co? :)
Co se týče zákonů - jediné zákony, které si zaslouží úctu, jsou přírodní zákony. Protože platí pro všechny bez rozdílu a nedají se novelizovat podle potřeby
Walhalla2000
no, fizlsu se ani tak nebojim, jako se bojim, ze nekoho sundam. Preci jen je mnohem vetsi pruser, se nekde vysekat nebo nekoho sejmout, nez kdyz clovekovi fizlove seberou ridicak nebo jen daj pokutu.

pravda, taky mne uz dvakrat zastavili tak, ze jsem sotva stal, davali mi nekolikrat dejchnout a tvrdili mi, ze jsem podezrelej... ale ja jim tvrdil, ze se prave vracim z Brna (chytli mne v Praze) a ze jsem k smrti unavenej a kdyz mne nebudou moc zdrzovat, ze za chvili budu v posteli. Jezdim bohuzel casto dost zhulenej ale nedelam to s lehkym srdcem a vzdy jedu radsi o par minut dyl, nez abych pak sedel par let v chladku. A alkoohol za volant rozhodne nepatri. Pred par lety jsem jezdil zcela bezne po dvou pivkach ze skoly domu, ale to uz je davno pase a dnes bych si to uz nelajsnul. Preci jen zhulenej nejak lip vnimam ten svet. I kdyz jak rikam, nedelam to s lehkym srdcem a snazim se to omezovat. A doby, kdy jsem si daval speka v zacpe po praze taky uz nejak pominuli... asi trochu dospivam a pobiram toho rozumu... Toho co o nem tolik lidi mluvi a ne kazdej ho ma...
weeno
Mám už odježděno asi tak 1.200.000 kilometrů a všechno bez nehody vlastní vinou - trvalo mi to přes dvanáct let tohle najezdit v různejch firmách. Tak snad Vám bude můj názor k něčemu. Po chlastu jsem se kdysi něco najezdil a kdyby to šlo vrátit, tak už bych byl rozumější a za volant nacucanej nesedal. Hlavně kvůli těm zbytečnejm dohadám, když mě zastavěj, stojí to člověka víc peněz a energie, než bych ještě byl ochoten investovat, radši za to koupím něco kytičkám. A za to by bylo sodíkovek na jednu místnost ( někdy je korupce dobrá ).
Ale po trávě to vidim jinak, nevím jak to máte hozený Vy, ale já po trávě vůbec nemám potřebu závodit, což je jev, kterej mě po chlastu občas chytil. Jedu si tak v klídku a když mě zastaví? No a co, dechový zkoušce se samozřejmě podrobim a jinak mi vážení policisté vyližte pr... , na krev mě dostanete jedině mrtvýho. Zatim mě ale vždycky dali tak maximálně dejchnout, sjeli mě za žárovku ( nebo proč mě zastavili ) a "šťastnou cestu pane řidiči".
Taky určitě hraje roli zkušenost, kdo umí za volantem hovno, bude ho umět i zhulenej, ale zatím jsem nikde nečetl, že by někdo třeba srazil chodce ( moje noční můra ) po travce.
weeno
A ještě, když se tak koukám z okna na tu bílou, mokrou a odporně kluzkou věc, která padá z nebe, tak na tomhle bych zhulenej nejezdil.


P.S.
Omlouvám se všem milovníkům zimních radovánek, ale já sníh a zimu prostě nenávidim.
Piskot
Chtel bych take zareagovat na tohle tema,protoze se me tyka tez.Ja osobne hulim 9rokem a ridim 10let.
Musim priznat,ze jsem jel uz doskrat zhulenej a parkrat i pod vlivem alkoholu.Takze vim o cem je rec.Ale to bylo v zacatcich seznamovani se s konopim.Tenkrat to byla pro mne i pro kamose co nekdy jezdivali se mnou legrace a zabava.Dnes to ale beru uplne jinak.
Jde tady hlavne o dve veci.Svym chovanim neohrozujete jenom sebe a sve spolujezdce,ale i vsechny ridice,cyklisty,chodce atd.Proste vsechny na silnici.O tom vnimani uz psal ianick,takze se nebudu opakovat.Ale zpomalene reakce jsou urcite.Mozna ne tolik jako po jednom prasku,ale pisete o nekolika jointech coz je opravdu dost.
A druha dulezita vec.Vetsina nebo vsichni na Groweru jste pro uplnou anebo castecnou legalizaci marihuany.Nebo ne?
Nadavate na Severu a ostatni z vlady,ale svym chovanim podporujete pravy opak.Prece nejde o to jestli to za volantem zvladate nebo ne,ale jde o to ze konate trestny cin a to bezohledu na to jestli je konopi legalni nebo neni.Nebo myslite,ze kdyz se zlegalizuje konopi pro pestovani a vlastni potrebu tak se zlegalizuje i rizeni pod jeho vlivem???Timhle akorat nicite povest lidi,kteri boj o legalizaci konopi mysli vazne.Pokud se dostane do podvedomi lidi,ze kuraci marihuany bezne jezdi zhuleni po ulicich kde chodi jejich deti do skoly tak Severa a ostatni budou na koni.Ja zastavam nazor,ze konopi je svata rostlina a mam k nemu uctu.Je lepsi ho kourit v dobe kdyz mame dostatek casu a vhodne misto a ne ve spechu nekde na hajzlu na nadrazi a nebo za jizdy autem.Tecka.
konart
To: ianick

...tvůj názor na věc se mi líbí, nemám k tomu co dodat.
Řídím už 11 let a za volant zhulenej nesednu. K4Y.

[Edited by konart on 20-12-2001 at 01:03 PM]
Haman
Tak chtěl jsem ti napsat něco hodně hlubokýho a chytrýho, ale mam v hlavě nějak moc myšlenek a moc to nezvladam. Už je to tak 20min co jsem kouřil a nabíhá to víc avíc... :satan: :satan: :satan: :satan: :satan:
ianick
Pro Piskot: Zlatá slova, líp bych to nenapsal.

Pro Konart: Díky za podporu, doufám, že lidí se stejnými názory na věc jezdí po cestách víc, než těch druhých.

Pro Haman: :D :frog:
hh-top
Do té doby jsme byli šťastné manželství a já se kvůli ježdění omezoval v pití i hulení. Oboje má svůj zákal na naše smysly a to je za volantem o kejhák. Jak auto zmizelo z baráku, jsme ještě šťastnější a já si nemusím odpírat.
mephisto
já se přiznám, občas jezdím i zhulenej. občas dokonce kouřím i za jízdy - řídím rád, pěkná muzika, pěkné počasí... prostě si to užívám-nezávodím.
Respektuji názor, že marjána za volant nepatří, ale občas prostě neodolám a ...
netopeyr
2iacnik
Moc dík za uznání (poslední dobou chytám ňáký dobrý fylosofostavy (to ye tim)), no yemi 16 a myslim , že ysem se k tomu fšude přiznal (student (stroyní průmka)). Ďelal ysem chyby v rozporu s netopeyřinou? Yestli myslíš ty problemi s poldama, tak se tam zmiňuyu, že ye to z Groweru, ale nevim odkud, tak že to tam vod nevimkud kopíruyu (tagže ysem to teda nepsal)

PS: Myslim, že yse tu tvoyí kritializovačtnost nastartoval yá. Sorry.
Aloo
Zdarec,

Já bych chtěl něco dodat k tomu hned prvnímu článku. Kdybychom se měli všichni zařizovat podle toho, jestli potom bude nějakej zkurvenej černoprdelník Severa v parlamentu na koni nebo ne, tak to by bylo v hajzlu.
To bysme potom jenom stáli doma v koutku a nesměli se pohnout. To bys pak nemohl řídit vůbec !!!, nebo bys třeba nechodil v botech, protože ti kurví nohy a ministerstvo MVČR platí moc peněz. Nebo bys nemohl ani dýchat, že posíráš už dlouhodobě atmosféru……

Pohoda a zdar
Piskot
to Aloo
Cau
Je prece jedno kdo sedi ve vlade.Rizeni pod vlimem alkoholu,travy,sedativ nebo drog je prece zbytecny risk a minimalne hloupost.Pokud by slo jenom o tebe tak budiz,ale znova opakuji ze v sazce je zdravi ostatnich.
A at se ti to libi nebo ne tak nemas zadne pravo ohrozovat zdravi jinych lidi.Mas pravo jenom na svoje vlastni "body".
Mozna ti jde o to,ze se necitis plne svobodny.Ale jak uz psal ianick tak svoboda kazdeho konci tam kde zacina svoboda druheho.A to je zakon "vesmiru" a pokud ho porusujes tak pletes bic sam na sebe.
Otazka rizeni pod vlivem neni vubec zavisla na zakonech CR,ale spis je to o vlastnim zpusobu uvazovani.Nejses-li opravdu velky sobec tak to pochopis.Anebo to pochopis casem.
Jsi na planete kde jsou nas miliardy.Uz to zarucuje,ze nemuzeme byt plne svobodni.Tak se neokradejme o ty zbytky,ktere nam ti panove ve vlade milostive nechali.Co rikas?Mej se hezky.

[Edited by Piskot on 21-12-2001 at 11:45 AM]
Moje osobni zkusenosti:

drogy ovlivnujici rizeni pozitivne:

Male davky marihuany a extaze ucinne zklidnuji jizdu.
Male davky kokainu nebo pervitinu zvysuji pozornost a vydrz.

drogy ovlivnujici rizeni negativne:

Opiaty - reakce v p**i, ztrata pozornosti
Alkohol - neopatrne rizeni
LSD, houbicky - halucinace, zmatenost, ztrata orientace
Marihuana, Extaze - velke davky pusobi mirne halucinogenne, zhorsena orientace
Kokain, pervitin - velke davky vedou k sebeprecenovani, neklidu a zbytecnemu riskovani

Z osobni zkusenosti muzu rict, ze krome alkoholu a halucinogennu se da ridit skoro na vsem, chce to jen s mirou!
weeno
Přirovnal bych řízení pod vlivem THC k telefonování za jízdy - někdo to umí a dokáže telefonovat a řídit bezpečně a někdo ne.
Piskot
to weeno
Jen konstatovani.
Pokud je mi znamo tak at rizeni pod vlivem THC nebo jak uvadis telefonovani za jizdy jsou v soucasne dobe v CR zakazane.
A zakazani telefonovani bylo prave kvuli udajnemu zvyseni nehodovosti.Takze vidis,ze na tom asi neco bude.
weeno
Marihuana je v CR taky zakázaná - a koho to zajímá? Nikoho k ničemu přece nenutim, jen jsem napsal svůj názor. Možná mám odcouváno, to co většina lidí najeto dopředu, jezdím od třinácti let ( motorka do šestnácti ), živil jsem se jako řidič MKD osm let a autem jsem jeden čas jezdil snad i na záchod. Je mi už přes třicet, tak snad vím co si můžu dovolit.


[Edited by weeno on 22-12-2001 at 01:04 PM]
weeno
Marihuana si s řidičem pohrává, horší než alkohol však není

Po praktických testech alkoholu a zbytkového alkoholu za volantem tentokrát přišla na řadu droga hodně diskutovaná, a jak ukázal test, i nadmíru nevyzpytatelná - marihuana. Někdo totiž po vykouření marihuanové cigarety dělá více chyb, reakce jiného se však zhoršit nemusí. I další výsledky dokazují, že marihuanou opojený řidič v žádném případě na silnici nesmí, přesto nemusí být pro ostatní tak nebezpečný jako řidič opilý. Opravdový problém však přináší bezradnost policie při odhalování drog během silniční kontroly, složité a nákladné je i zjišťování drogy z tělních tekutin v laboratoři. Marihuana se navíc v těle drží déle než alkohol - i několik týdnů.
Na test dohlíželi dohlíželi psycholog, lékař a policista, kteří se zabývají problematikou drog. Zkoušky absolvovalo trio testujících celkem třikrát. Za střízliva, po vykouření první (menší) dávky marihuany a naposledy po vykouření druhé, silnější cigarety. Jak se dobrovolníci během testu cítili? "Mám sucho v puse, trochu se mi točí hlava a ten plynový pedál je nějaký křivý (nebyl, pozn. red.)." Nebo: "Opravdu jsem vynechala kužel? Cítím se taková lehká."
Nad testem bedlivě dohlížel lékař Jakub Minařík, který pracuje v doléčovacím středisku pro závislé na drogách. Objasnil, jak to vlastně s marihuanou za volantem bývá. "Marihuana působí na člověka úplně jinak než alkohol," tvrdí Jakub Minařík. "Když někdo vypije pár piv, je z toho veselý. Pokud se ale opije, dochází k útlumu. S marihuanou je to mnohem složitější, působí jako katalyzátor. Když je někdo před kouřením dobře naladěn, euforie se ještě zvýší. Ale u toho, kdo se zrovna nebaví, vyvolá konopí spíše depresi." A právě v tom je velká záludnost marihuany - její nevyzpytatelnost.
Špatně se odhaduje i její účinnost. U alkoholu většina lidí ví, co s nimi dokáže udělat pět piv, ale u konopí kolísá kvalita vypěstované rostliny. V praxi se náladovost marihuany ukázala během všech kroků praktického testu. Zatímco dva z testovaných se navenek příjemně bavili, třetí osoba působila zachmuřeně. "Chtěl jsem se na ten test vykašlat a jít domů," řekl špatně naladěný řidič. "Už po první cigaretě jsem za volantem přestával vnímat okolí, zpětná zrcátka pro mne přestala existovat, stejně tak jsem neměl ani pomyšlení na bezpečnostní pás," přiznal se druhý den po testu. To dvojice obveselená marihuanovou cigaretou se bavila i za volantem. "Je to příjemné, čím dál tím víc mne to ježdění slalomu mezi kužely baví," neskrývala své pocity zástupkyně žen.
Zde se nabízí srovnání s loňským testem alkoholu, při kterém museli řidiči stejně jako letos bezchybně zvládnout slalom a pak s autem zacouvat do garáže. Ačkoliv množství vypitého alkoholu nelze s vykouřeným konopím srovnávat, zajímavé bylo, že i přes nemalou dávku marihuany byla tentokrát zručnost "zkouřených" řidičů oproti opilým mnohem lepší. Loňský test alkoholu byl mnohem víc ve znamení srážení kuželů a křivého zajíždění do atrapy garáže.
Test marihuany za volantem měl několik fází. Tři dobrovolníci (žena a dva muži) vykouřily pár marihuanových cigaret. Poté usedli za volant vozu, aby ukázali, jak se mění chování řidiče pod vlivem drogy. K tomu ještě absolvovali speciální testy u klávesnice přenosných počítačů, které přesně změřily změny v jejich vnímání, paměti a reakcích. Celý test doplnil oční test měřící ostrost vidění. Všechny zkoušky mimo automobil měly simulovat skutečný provoz - vypustit testované osoby do normálního provozu by nebylo možné.
"Ačkoliv na první pohled nejsou chyby řidičů nijak zřetelné, špatně by asi dopadlo, kdyby museli rychle zareagovat na kritickou situaci," tvrdí další pozorovatel testu psycholog Ivan Skalík, který se v praxi zabývá prevencí drogových závislostí. Právě rychlost, přesnost a správnost reakcí měřily během testu speciální počítačové programy, ostrost vidění vyhodnocovalo k tomu určené zařízení. "Opět se potvrdilo, že psychoaktivní látky působí odlišně než alkohol," komentuje výsledky měření Ivan Skalík. "Kromě toho, že marihuana na každého působí jinak, projeví se i to, jak ji kdo kouří. Někdo ji do plic umí natáhnout více, jiný zase méně."
Není proto divu, že výsledky byly u testujících různé. Osoba zmítající se v depresivní náladě začala po inhalaci drogy vidět ostřeji. "To má na svědomí jeden z účinků marihuany - zvýší smyslové vnímání," vysvětluje psychlog Ivan Skalík. "Ale vyloučit nelze ani to, že se zkoušená osoba zlepšila proto, že už byla v tomto testu zběhlejší. Nedávno totiž absolvovala podobný test s alkoholem v krvi." I u dvojice veselých řidičů se výsledky rozcházely. "U jednoho zůstala ostrost vidění nezměněna, ovšem poslední zkoušený rozlišoval o něco hůře než před požitím drogy." Co to znamená pro schopnost řídit auto? Vidění omámeného řidiče se může zlepšit, zůstat stejné, nebo se naopak zhoršit. To je další důkaz, jak je marihuana nevyzpytatelná.
Další výsledky vychrlil počítač. Reakce deprimovaného, kterému se zlepšil zrak, se naopak zpomalily. I v testu, jenž měřil pozornost, byly jeho výsledky horší. "To je typický příklad rizikového užívání marihuany. Reakce se zpomalují a člověk okolí vnímá jinak než před kouřením. Schopnost správně reagovat je riziková," říká Ivan Skalík. Jak je to nebezpečné pro řízení automobilu, není nutné příliš rozvádět.
I druhý testovaný muž reagoval na příkazy počítače pomaleji, mnohem častěji chybně. Zástupkyně žen tolik chyb nepáchala. Jako jediná z přítomných měla jen malé zkušenosti s inhalováním kouře, proto byla možná ovlivněna drogou nejméně.
Nevyzpytatelnost marihuany se dále projevila při pokusu zjistit, jak se v těle testovaných osob tato lehká droga zabydlela. Lépe než v krvi je přítomnost marihuany zjistitelná v moči. Rozbor odebraných vzorků v plzeňském Ústavu soudního lékařství potvrdil, že všechny tři osoby nastoupily do testů střízlivé. Po první cigaretě se droga překvapivě objevila jen v těle dvou osob. "Třetí osoba byla čistá buď kvůli špatnému inhalování, nebo se opozdil metabolismus a droga dorazila do moče se zpožděním," odhadoval lékař Jakub Minařík. Další překvapivé zjištění přinesl rozbor vzorků, které testovaní dodali až příštího rána. Marihuana byla v těle všech stále přítomná. "Není divu, možná byste ji tam našli ještě za pár týdnů," dodal Jakub Minařík
Piskot
to weeno
Ja jsem se te nechtel nijak doktnout.Dobra jsi bajecny ridic a je mozne ze i po vykoureni marihuany ridis stale stejne.Ja jen doufam,ze jsou takovi vsichni.
Chapej jde mi o to aby se na silnicich zbytecne neriskovalo.Ja osobne jsem zazil uz nehezke zazitky na cestach.A vzdycky je to nehezka podivana.
Zatim se v novinach nepise o moc pripadech zavinenych vlivem konopi.Ale ja osobne si myslim,ze je to jen proto ze Policie zatim nema techniku aby to na miste prokazala.Tak jak o tom pises.Anebo je pritomen i alkohol a v tom pripade se po THC nikdo nepidi.
Ja osobne znam cloveka,ktery mi jednou dost obsahle vypravel svoje zazitky po huleni.To co mi povidal o rizeni ani nechtej slyset.Jak se zasekaval na pristrojovce.Hlavne v noci kdyz pry hezky svitila.Jak ulitl na muzice z radia apod.Ja jsem samozrejme vedel o cem mluvi protoze jsem to zazil taky.Ale jak chces takovemu cloveku vysvetlit,ze dela kraviny.On mi tvrdil to same:"Ja ridim po huleni mnohem lip".
No ja nevim.Kdyz teda musite hulit tak aspon jezdete hooodne opatrne. Rizeni Zdar!
hh-top
Nechápu ale, proč jsi si dal takový holčičí jméno, když to, co jsi napsal, jsou chlapská slova, která klidně mohla být "napsána" mužným basbarytonem. Bu´d zdráv...

Kdo nekouří s námi...!
sunset
Piskot: Hele, jaxem tvuj prispevek cetl, dostal jsem se k tyhle vete. Cituji:

"Chapej jde mi o to aby se na silnicich zbytecne neriskovalo.Ja osobne jsem zazil uz nehezke zazitky na cestach.A vzdycky je to nehezka podivana."

----------------------------------------------------------------------
Ma kamaradka pracuje na JIPce. Kdyz mi obcas lici, v jakem stavu jim tam vozej lidi, chce se mi zvracet. A to se zrovna za mekotu nepovazuju.
Taky semtam jezdi s ambulanci a tak z ni nekdy vypadne, jak museli pacit dve hodiny cloveka z auta jen proto, aby jim za par hodin exnul na stole. Kdyz bych vam tu vypsal nektere jeji depky, sli byste hromadne blit uplne vsichni. Ona totiz nevidi krev, hovna, zvratky a roztekle mozky jen v televizi, ale v realu.

K+, mas to srovnany.
ianick
Malý příklad z řidičské praxe:
Stál jsem v chlívku na velkoparkovišti u Tesca v Brně. Seděl jsem v autě a čekal na ženu. Do volného kotce vedle mě parkoval někdo. Točil doleva tak šikovně, že svým pravým předkem poctivě oholil levý bok dalšího auta od zadního nárazníku až po přední dveře. A svým levým zadním blatníkem mi orval zadni nárazník. Prostě komedie. Vyběhl jsem, že mu taky jednu ťuknu do rypáku - a on to byl známý!! Stál tam jak hromádka neštěstí a furt mlel: Sem to nějak špatně odhadnul...
Zavolali jsme policajty - dali mu fouknout, ale byl čistý - žádný chlast.
Pointa na závěr - samozřejmě byl zhulený. A jeho zaměstnání: řidič MHD!!!
Takže opět opakuji, můžete mít praxi sto let, najeto milion kilometrů, ale jakmile jste zkouření - nesedejte za volant. To že po trávě řídíte tak nějak líp, si opravdu myslíte jen vy.
ianick
Ještě dodatek - tráva je pro mě pohodová záležitost a když hulím, tak vždycky jen, když mám čas a klid si to vychutnat. Autem jezdím denně přes dvacet let, a co vidím hlavně v posledních letech na cestách, se mi kolikrát ani nechce věřit. Jezdím rád, ale řízení pro mě není relaxace.
Opravdu nechápu, co z toho máte za požitek, když jezdíte zhulení.
Piskot
to hh-top
Proc zenske jmeno?Tam nad "s"ma byt hacek,ale ja nemam ceskou klavesnici.Takze musim psat takhle.
Piskot s hackem znamena ten maly oplatek.Zacali mi tak rikat uz davno chlapi v praci.
Za prve jsem piskoty obcas rad chroupal a za druhe jsem misto "ty pi.." rikal "ty piskote".Neni to tak prisprostle.Viiiiiiiiisssss????
to ianick and to sunset
Presne tak.Jsou z toho jen zbytecne problemy.A o zdravi ani nemluvim.Mate vsichni K+.
Chtel jsem dat do galerie fotku kterou jsem udelal asi pred mesicem.Kluci jeli z diskoteky a nedojeli.Videl jsem to ve 3 v noci na vlastni oci.Rano jsem tama jel podruhe a tak jsem si to vyfotil.Takovych fotek uz bych mohl mit spousty,ale pokazde sebou nemam fotak.Je to pak dobre ukazat lidem,kteri jeste zadnou vetsi nehodu nezazili.Aby videli co je to za humus.
Ale nemuzu prijit na to jak se to do te galerie dava???
Neporadi mi nekdo???
hh-top
A k tématu: dopravní prostředek si představuji jako smrtelnou zbraň a u všech uživatelů bych se dožadoval "čisté hlavy." Jinak je pravda, že to každý jinak prožíváme a každý z nás je tím jinak ovlivněn. Ale právě o tom ovlivnění to je, a zákon zde nemá jinou možnost než být černobílý. Taky jsem jel na sračky z pití a trávy, ale krokem a do nemocnice s malým děckem, které bylo bolestí v agonii a nebyl tam nikdo jiný s autem a řidičákem. Zvládl jsem to, ale byl jsem připraven poldovi podat papíry, nastavit ruce ke spoutání, ale nejdříve si vynutit pokračování převozu pacienta. Považuji to za výjimku z pravidla, ale jistou míru trestu bych přijal s pochopením. Tak to má být, nikdo nechce umřít na ulici, nebo dokonce na chodníku jenom proto, že někdo si pořídil trochu euforie a ventiluje jí na silnici. Ahojky
ianick
opět mi nezbývá, než přitakat. Kdo si vyřizoval zbrojní průkaz ví, jaké jsou kolem toho obstrukce.
Přitom střelnou zbraň typu pistole, revolver, brokovnice, považuji za méně nebezpečné věci, než auto v dnešním provozu.
Někdy mám pocit, že řidičák dnes dají každému, kdo se naučí číst a psát.
Kdyby se řidičáky dávaly za stejně přísných podmínek jako zbrojní průkazy - óóó jak by bylo na cestách krásně pusto.
Jenže - prodej aut, benzínu, nafty, náhradních dílů atd. tvoří velkou část státních příjmů.... a opět jsme u politiky.
Piskot
to ianick
Ahoj
Jen ti chci jeste rict,ze si me vcera malem zabil.
Kdyz jsem v tvem prispevku o tom incidentu na parkovisti cetl ty slova cituji "Vybehl jsem,ze ho taky t'uknu do rypaku".
Zrovna jsem pil kafe a uz jsem byl trosicku "on the way".
Me tak opravdu nehezky zaskocilo,ze jsem myslel ze je to muj konec.No nic uz se nezlobim.Ale tak nadherne slovni spojeni muze pochazet jedine z Moravy.Opravdu dobryyyy!!!
ianick
tož su fakt z Moravy. A čučím, že budu muset dávať bacha, co sem nakverbluju. Aby zas někomu nezaběhlo v chrochtáku...
No jsem rád, žes to nakonec rozdýchal. :) Bylo by škoda, kdyby v této diskusi ubyl jeden z mála lidí s rozumnými názory.
Díky.
Haman
Ten tvůj příspěvek s řidičem MHD mě fakt dostal. Ale neřek bych, že to bylo tim že byl zhulenej. Prostě neumí řídit i když má najeto miliony kilometrů. To je taky případ mýho fotra - má už taky pár milonů najeto a řídí čím dál tím hůř. Kdo neumí řídit za střízliva neumí to ani zhulenej. Nechci tvrdit, že řídit zhulenej neni riziko, ale taky záleží na tom jak moc si. Mockrát jsem měl tak hustý stavy, že jsem za volant fakt nesednul (ani bych netrefil do auta). Skrátka zhulenej Haman je na silnici menší nebezpečí než střízlivej vietnamec :sun:.
PS: Zhulená projížďka v pohodovym tempu je skvělá relaxace.
Jack
Já se fízlů nebojim, protože jsem bejvalej fízl. Takže mam od nich klid.
Dude
hm, zas je to takový obecný,mělo by se/nemělo by se a je to pravda. Spíš u mě je to vždycky vo konkrétnim člověku,naolik je zodpovědnej a má to srovnaný. Se spoustu lidí vim,že dokážou řídit i když jsou zkouřený a pokud by na to neměli tak by nejeli. S někym si do auta už nesednu i kdyby si dal jednoho práska. Ale to je moje osobní a je dobře,že se stát tohle snaží regulovat, spousta lidí si neuvědomuje,že tohle je věc,která opravdu zabíjí a zrovna u řízení mam občas docela strach,když vidim lidi,který v 5 ráno nasedají po party do auta...
GreenMary
zhulený muž za volantem = blázen s bombou

střízlivá žena za volantem = opice s bombou

co je horší...:)

[Edited by GreenMary on 03-01-2002 at 10:05 AM]
Piskot

Co je horsi ?....:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:.....nevim,ale me by zajimala tato rovnice:

GreenMarry za volantem=
a) zhuleny muz ???
b) strizliva zena ???


....:D :D :D :D :D....nic ve zlem priteli :sun:...jenom forek...:wink:
hh-top
Když hulíš, nejezdi když nemusíš. Když jezdíš, nehul jestli můžeš!

Kdo nehulí s námi...!
_houbajzz_
Panove jak tak koukam pekne se nam to tady tema prispewkama hemzi :)))
Dekuji vsem za vase nazory:))
PS ja mam hondu crx a zhulenej jezdim hodne casto .... a udrzet ty koniky pod kapotou neni snadny ale jak rekl nekdo predemnou nekdo to proste umi (ma k tomu patricne vlohy + hodne najetych kilometru) a nekdo to holt neumi ale pokud jezdi casto muze byt dobry ridic ale ty vlohy tam sou dycqy znan) :)))

a mimochodem jezdim rad a rychle a obcas si to prislapnuti plynu na krizovatce nebo nekde jinde neodpustim

kdo chce videt to prislapnuti plynu nebo moji karku tak http://www.hondaclub.cz/base/defaul...30§ion_id=6 btw ten prvni obrazek zrowna balim jointa :)))
hajte a hulte....ale za volantem OPATRNE !!! :))
ianick
... někteří lidé jsou tak nebezpečně nafoukaní a arogantně nadutí, až přes vlastní já nevidí ty ostatní...
Dude
2 Monty: N ojá radši ženskou za volantem, než kohokoliv jinýho, teda pokud neni fakt moct zpomalená (což občas bejvaj). Přijde mi, že chlapi občas trpěj takovym "macho syndromem", berou to moc osobně, což právě ganja i u chlapů vrací do takovýho ženskýho neagresivního stylu a potom se jezdí pohodovějš. Jsem příliš stoned.... TAk sorry snad to dává smysl...
hh-top
BTW, všichni muži dotazovaní v různých dotaznících na jejich schopnosti uvádějí, že je sice řada činností, ve kterých jsou spíše průměrní, ale zato že jsou vynikající milenci a ještě lepší řidiči:)!
Piskot


....no me to neda abych se neozval na prispevek od houbajzze.Jelikoz uz se mi nechce se rozepisovat tak jsem si dovolil malou upravu.....:D :D :D

Puvodni prispevek od houbajzze:
_____________________________________________
Panove jak tak koukam pekne se nam to tady tema prispewkama hemzi ))
Dekuji vsem za vase nazory)
PS ja mam hondu crx a zhulenej jezdim hodne casto .... a udrzet ty koniky pod kapotou neni snadny ale jak rekl nekdo prede mnou nekdo to proste umi (ma k tomu patricne vlohy + hodne najetych kilometru) a nekdo to holt neumi ale pokud jezdi casto muze byt dobry ridic ale ty vlohy tam sou dycqy znan) ))

a mimochodem jezdim rad a rychle a obcas si to prislapnuti plynu na krizovatce nebo nekde jinde neodpustim

kdo chce videt to prislapnuti plynu nebo moji karku tak
_____________________________________________

Ted trochu upraveno po mem:
_____________________________________________
Panove jak tak koukam pekne se nam to tady tema prispewkama hemzi ))
Dekuji vsem za vase nazory)
PS ja mam Toyotu Camry 2.2l a zhulenej rozhodne nejezdim hodne casto .... a udrzet ty koniky pod kapotou je celkem v pohode (a to jich mam 130..:p: ) ale jak rekl nekdo predemnou nekdo to proste umi (ma k tomu patricne vlohy+dobrej model skunku+ hodne najetych kilometru) a nekdo to holt vyhulenej neumi ale pokud jezdi casto muze byt dobry ridic i kdyz je zrovinka na kasi ale ty vlohy tam sou dycqy znan) ))

a mimochodem jezdim rad a s rozumem a obcas si to prislapnuti plynu na krizovatce nebo nekde jinde radsi i odpustim

kdo chce videt to prislapnuti plynu nebo moji karku tak ma smulu protoze nebudu machrovat.
_____________________________________________

Preju spoustu stastnych kilometru !!!
ianick
a dodávám: já mám Opel Vectra a současně přání, aby všichni, jenž si myslí, že na to mají jezdit jako kingové i zhulení, měli skutečně pravdu...
WiB
Asi před rokem jsem chtěl přespat jinde než doma a to mi nevyšlo,tak jsem sedl na motorku a jel asi tak 30km/h rychlostí dom.Hrůza,netrefil jsem levotočivou zatáčku a najel na její LEVEJ okraj,ustál jsem to. Od té doby jsem nechlastal před řízením. Naopak je to s hulením(jointík možná dva víc NE) to se mi pak řídí buď stejně anebo ještě líp. Nepraktikuju to často,ale nic proti tomu nemám!
Limba,CsC
(to je zajímavý-jak jsem četl o původu tvý přezdívky, vybavilo se mi, že jsem takovejch jako ty schroupal v období ranného mládí tuny....:D :D :D, teď ti nějak nemohu přijít na chuť...)
Ale jinak potlesk, poslední příspěvek má jiskru !!! K+

Jo a strach máme, neboť jsme to zkusili, ve 2 v noci nás bafli, my jsme u sebe měli jen občanku, auto bylo půjčený, nedokázali jsme jim ihned udat SPZ, nešel nám otevřít motor (aby mohli odkontrolovat-dle čísla motoru, zda jsme vůz nezcizili) a v kufru jsme měli 1. cenu z tomboly - velký kus dančí zveře...!!!:eek: :eek:
Jednou nám to tedy stačilo...
WiB
Tak to moh bejt pěknej průser,nechtěl bych tam s váma bejt při tom. Ale jak vidím,tak se Ti snad nic nestalo a už je všechno ok,ne?
Limba,CsC
Tak slušný, korektní a trpělivý policajty jsem ještě neviděl. Počkali, až se mi ten motor podaří otevřít, zkontrolovali číslo přes vysílačku, vrátili mi můj jedinej dokument a poděkovali !!!
(Já jim v duchu taky!!!)
skogen.van
.....o hulení za volantem toho moc nevím,neb jsem auto dal před lety do šrotu....ale o hulení za řidítky bych neco věděl.
...i když nejsem majitelem řidičského oprávnění na velký mašiny(jinak mám řidičák na všechno a jezdim už jedenáct let,na motorce samozřejmě dýl,takže nejsem žádný silniční ucho....to jen na okraj pro moralisty)nedalo mi to,a jednoho pošmurného dne jsem si přivezl od kámoše dvjeapůly jawinu,po nezbytnejch opravách a úpravách(mimochodem,ta motorka taky nemá papíry,ale na svou čest zde prohlašuji,že se ještě nehodlám zabít,a že ta mašina je v cajku)jsem konečně vyrazil.
vzhledem ke zde již zmíněným okolnostem se pohybuji pouze po okreskách a polních cestách a tak mne jednoho letního dne napadlo,což takhle zpestřit si prožitek z jízdy nějakým dobrým špíčkem?
jak jsem si usmyslil,tak jsem udělal.a bylo dobře.
ona ta jawa už má nějaký ty kilometry taky nakroucený a není to žádnej závoďák,takže moje maximální rychlost nepřekročí osumdesátku,ale můžu vám říct,že pocitu kdy jedete v létě vpodvečer vesničkama a krajina jen tak tiše brumlá okolo vás,se nic nevyrovná.......policaji jsem se ze začátku docela bál,jenže už jezdim třetím rokem a ještě jsem žádnýho nepotkal,natož aby mně stavěl......už aby bylo zas teplo......
dj dury
Nejlepší je stejně si zaject někam na parkoviště u lesa, dát faju a pak si pořádně zajezdit. ale bacha na plyn! a

:brzda se taky sem tam hodí.
beggha
HELLOU Houbajzz
Takze moje draha MATI pracuje u nami vsemi milovane FUCKING POLICE takze se ji na to obcas poptam a zatim by te rizeni ,klidne i zhulenyho na mraky,nemelo nak vaznejc znepokojovat.JO je pravda,ze uz maj naky vychytavky,tusim ze SRN,ale jsou to relativne drahy hracky takze to na tebe z 99,9%nevytahnou.Klidne se dal voz ve svy kare zhulenej az na pudu.
PORSCHAK
Založil jsem nový thread a nevěděl o tomto..., tedy přesměrovávám debatu sem.

PORSCHAK
Co si o tom myslíte a co zajímavýho jste zhučený v autě zažili? Sice se tady o řízení povídalo, ale vždycky jen tak nějak okrajově.
Řídím hrozně rád a hodně často, vlastně pořád, denně tak 100km určitě.
Tuhle jsem si zahulil v Polsku, když jsem se vracel domů a bylo to supr. Cesta ubýhala rychleji a co já všechno v tom autě dělal...
Když jsem se zhulil včera před jízdou, v káře jsem křičel různý nesmysly, tam se dá řvát cokoliv.Taky jsem povídal:"To je ostrost. To je úžasná ostrost.." - přišlo mi, že řídím naprosto dokonale...tak jsem se pořád chválil.
Musím běžet, potom přidám...

odpověd Hruuuuucon:...cíleně se zhulovat v káře je dost vošajstlich a nerad bych Tě potkal, ausgerechnet teď v zimě na silnici, až si budeš hulákat, že je to vostrost; nebo až zfučenej pojedeš po chodníku, gde povede moje žena mojí dceru ze školky... To bych Tě pak musel

Samozřejmě si dělej co chceš, ale hulit v káře, chlastat za volantem, hmm...nějak nevím, draku. Nedávno jsi tady plamenně brojil proti dýlování, OK.

Ale zhulit si lebku, než sedneš do káry je stejná chucpe - je to další zneužití jedný krásný kytky a až se někde vymázneš / někoho přejedeš (to ti samo nepřeju), tak si na tobě smlsne TV HOVNA, BLESK a spol a představí huliče zase jako nesvéprávný hovada...

Sám jsem tedy nikdy nic zfučenej v autě nezažil, zato brácha se dost ošklivě vymáznul v autě, kde seděli 4 lidé pod vlivem...vod tý doby v autě nehulí, jeden z nich přestal vůbec.

odpověd Chobot: Hruucoone, 100% souhlas. Ridit zhulenej je nezodpovednost a zhovadilost. Kdyz uz si to nakous, tak podle mne je to podstatne horsi nez dealovani, dealovanim totiz clovek neohrozuje nikoho krome sebe.

odpověd PORSCHAK: 2hruuucon: Soráč kámo, ale já vím, co si můžu dovolit, najel jsem moc a moc kiláků, myslím tak za poslední dva roky sto až stotřicet tisíc, a předtím taky moc.
Máš určitě pravdu v tom, že je to nezodpovědný, ale zase, je v tom spousta ALE.
Záleží na zkušenostech řidiče a stylu jeho jízdy. Určitě se nezřídim tak, abych si pletl pedály a neviděl na cestu, což by se mi po skaňourovi jistě stát mohlo. Jsem zodpovědný vůči sobě a druhým lidem na silnici. Myslim, že jsem dost ohleduplnej řidič, kdyby všichni jezdili jako já, byla by radost jezdit.
Můj kamarád se taky těšívá na cestu domů, říká, že "si to dá", já si to taky rád dávám, jedu pomalu, ohleduplně, přemýšlím o spoustě věcí a přitom si připadám, že jedu ještě zodpovědněji, než jindy, protože se na cestu soustředím, věnuju se jenom řízení.
Reakce řidiče pod vlivem THC jsou sice zpomalené, ale nedá se to srovnávat s alkoholem, když jsi hodně unavený, jsi schopen reagovat podobně rychle, možná i hůře.
Když někdo jezdí mizerně, těžko bude řídit zhulenej líp, to je jasný, asi bude mít větší problémy. Když pojede zhulenej někdo, kdo může učit ve škole smyku, asi to nikdo na něm nepozná.
Je to o zodpovědnosti. Já jsem zodpovědný.

2chobot: Srovnání s dealováním mi přijde absurdní, ale že může být řízení pod vlivem THC ještě horší? No to snad ne....
grassgeo
Každý by měl vědět v jakym je stavu, jestli za volant ano, či ne.. Já osobně buď sem zmaštěnej, že na řízení prdim, nebo jen tak do pohody a to zvládnu..
Jinak, kvůli chlastu jsem přišel o auto a na čas o papíry, starej dědula to do mě napral, já na hlavní, děda na vedlejší na stopce a tumáš!!! Jenže večer před tím byla oslava- nadejchal jsem 0,5 promile a bylo to v háji.
Tudíž chlast za volant fuckt nepatří. Hulčo podle toho, jak se kdo cítí, bych řek...
Jo, ještě ke kapkám- Visine je nahovno, drahej a kazí se!! Super kapky jsou Evercil- cena cca. 35 Kč, stejný účinek a dýl vydrží!!! čus
chobot
porshak: Jo, srovnani s delaovanim je absurdni, mluvil sem o tom jen proto, ze to hruucoon nakous. Ale trvam na tom, ze rizeni pod vlivem THC je horsi - duvod uveden vyse.

chobot
virus
no ja z nich strach nemam,i kdyz jak urcite uznate je to celkem neprijemny..no ale kdyz ste totalne na sr**ky,a bengum se ukazou na digosi samy nuly tak z toho musi bejt hodne v prdeli von sam taky:):D
čaba
Tak to me se stala prihoda.Jeden muj kamoš děla v jedne fabricce kde delaji stoly,dveře a ruzny nabytek ze dreva.No a,že ma udelanou nejakou fusku a potrebuje to odvezt.A do mojeho auta se to pry vleze.Tak jsem do toho sel.Kdyz jsem tam prijel mel pripravenych sest protipozarnich dveri.Na to ze mam celkem velke auto-omegu caravan,zhodil jsem zadni sedacky a pekne jsme je tam naskladali bylo to tak tak.Muj kamarad porad stihoval jesli nekdo nejde,nejede,porad se otacel.Ani se mu nedivim.Ale odjeli jsme v klidku a ze si pujdem nekde do pohody zahulit tak jsme vyjeli kousek za mesto.Auto jsme nechali na ceste a sli si sednout na pole asi dveste metru od auta.Sedime,balime,hulime,kecame a najednou vidime svetlo u auta.Co je,kdo to je.Jdeme pomalu,nenapadne k autu a jak se blizime rozpoznavame policajty.A jeje.Pruser.Byli jsme zhuleni na maderu.Kamos zacal,ze jdou po nem,ze nas nekdo videl a nabonzoval.Je to jasne.Divaji se na dvere.Ted auto u cesty a jeste k tomu az po strop naplnene novymi dvermi.Co ted.Ja jsem v tom taky.Moje auto.Jdem tam.Ted.Tak zhuleni.Nejdem.Sli jsme zpatky a vymysleli ruzne story o tom proc mame tolik dveri v aute a co tady delame.A na jednou odjeli.Sli jsme oklikou kolem jednoho marketu(co kdyby tam jeden zustal schovany)aby kdyby neco tak jako,ze jdem jenom okolo.Jenze oni tam maji u toho marketu policajti kameru takze jen jak jsme se vynorili z pole a sli pres parkoviste prisvisteli benga a co tady ted delame a my,ze se jenom prochazime a obcanky nemame.A oni na me vyhrkly moje jmeno,adresu a jestli to auto co tam stoji neni nahodou moje.A to jsem si rekl je to v prdeli.A jenom podotkl,ze si mam priste zavirat stresni okynko at my to nekdo neukradne.Nasedli a odjeli.A nas chytl takovy zachvat smichu z toho,ze zatim co my jsme hulily policajti nam hlidali auto.Tak nejak to bylo.



PORSCHAK
2čaba: Tak to by šlo....Akce jak svině.Už vás vidim, dva týpky zhulený namarast, co maj stíhu z flojdů a vůbec netuší. Už se vidim místo vás, haha...
dck
Zaujalo me IANICKOVO tvrzeni

"opět mi nezbývá, než přitakat. Kdo si vyřizoval zbrojní průkaz ví, jaké jsou kolem toho obstrukce.
Přitom střelnou zbraň typu pistole, revolver, brokovnice, považuji za méně nebezpečné věci, než auto v dnešním provozu.
Někdy mám pocit, že řidičák dnes dají každému, kdo se naučí číst a psát.
Kdyby se řidičáky dávaly za stejně přísných podmínek jako zbrojní průkazy - óóó jak by bylo na cestách krásně pusto."

Nevim mozna ted budu trochu off topic, ale rad bych tu popsal svuj zazitek, kdyz jsem delal zkousku na zbrojni prukaz, a kterej me osobne dost zarazil:
Jako prvni podminku zkousky musite napsat test ze zakona o zbranich, prvni pomoc, technicke veci atd. Sedelo nas si 20 v maly mistnosti, komisar rozdal testy, rekl neco ve smyslu ze si musi neco zaridit a odesel pryc, cimz zacala hlasita debata mezi vsemi uchazeci (otazky typu "ma nekdo trojku? je to acko nebo becko?" apod.)

Po testu, kterej meli vsichni prakticky na plnej pocet bodu (jak taky jinak), se slo na praktickou stranku zkousky, cili sborka a rozborka a samozrejme strelby. Z pistole (vetsinou CZ 75) se musite na 5 ran trefit alespon 3x do terce o rozmerech pul krat pul metru, to cely na vzdalenost 5 metru.
Prede mnou strilel takovej vesnickej chasnik. Netrefil se ani jednou, neveril jsem svym ocim. Proste terc se vratil absolutne neporuseny. To by myslim nedokazal ani normalni clovek ktery by v zivote pistoli nedrzel v ruce. Komisar prozkoumal terc, rekl: "To nevadi" a naladoval mu tam dalsich 5 naboju. Pri druhy serii se ten chlapik trefil 2x (do rohu). Po komisarovych slovech "V poradku" jsem se fuck zhrozil :-)))

Proste muj dojem je ten ze zbrojak daji kazdymu. Kdyz jsem delal ridicak, byl jsem z toho pekne vyklepanej a pres rameno mi porad koukal policajt. BTW tomu chlapikovi preju hodne stesti, jenom doufam ze mu ten prukaz propadne driv, nez si staci koupit bouchacku a nekoho (nebo sebe) zabit.
lauf
i kdyz v obou pripadech jenom jednou:), vitej do naseho klubu totálních debilů, idiotů, čuráků, zmrdů, chujů, kokotů a vylízanej naprosto bezohlednejch magorů...
vriter@cz
Ja jezdim zhuleny strasne rad a jeste zadni policajti nechytli. Nevim cim to je. :pimp:
Stanley
Už od doby kdy jsem začal hulit mám při řízení celkem vpohode vychzytávku: Zahulím - musím jet pomaleji. Když zahulím víc, musím ještě pomalej. A když su v knedli, zastavím a stojím, dokud mě to nepřejde. I když bych moc chtěl, prostě se nerozjedu...Určitě bezpečnější než chlast, ten funguje většinou naopak...Ale jinak si taky myslím, že za volant nepatří žádná droga.
borifield
posledni dobou mame na fizli stesti , stojime si na odbocce , vychutnavame spek(vecer),najednou svetla ze zadu ,koukneme a jsou to ONI.takze do sebe rychle cpeme zbytky speka (nic prece nesmi prijit na zmar - sice sme zmasteny jako psi , ale :D ) .vystupuje polda ,stahujeme okynka ,vali se dym .ted uz to neukecame .vase doklady obcane .kouka ne me 25 letej uniformista.ty samozrejme nemam , pozornosti se dostava hlavne ridici .po par prohozenych slovech (vsichni sme byli nasrac :)) sme propusteni se slovy :
"Ja vas kvuli ty trave prece nikam tahat nebudu .Jedte opatrne." no neni to skvely ,ze zvitezil rozum nad literou zakona ,ktera trochu pokulhava??
eMson
stejne jako nikdy nedocilis, aby si clovek rek - jo, dal jsem si panaka zavolam si DrinkSOS...
event. - dal jsem si speka zavolame na THC SOS ... ;)

jsou proste lidi kery budou mistri vesmiru po alkaci i potrave ... ehmmm chci rict po trave i po cemkoli hustsim (osobne si myslim ze alk je na tohle nejhustsi)

ale urazet se fakt nemusime - nikam to nevede

dont worry, be happy :)
eMson
musim ovsem sebekriticky priznat, ze po par spekach si jeste dovolim sednout za volant ...

po chlastu ale uz nikdy
Janice24
sama ridicak nemam, ale davam za pravdu tem co sedaj za volant zhuleny. Pritel s kamaradem si davaji spicka na cestu radi a musim rict, ze o to vic si to davaji a citim se s nima bezpecneji nez s kymkoliv jinym. Oni se na tom vazne zaseknou a jede se super a v klidku......kdyby meli v sobe nejakej alkohol, tak si s nima do auta nesednu, ale zhuleny jedou skoro lip nez v normalnim stavu. Faktem ale je ze se brko dava na delsi cesty(ne treba jen po Praze). no nic, jen jsem chtela pridat hlas zastancum a rict Ianickovi, ze vetsine tu je asi jedno, jestli jsi ve veku nasich otcu (o to spis bys asi nemel "vypoustet z ust" takovy nadavky) a na poucovani tu asi taky nikdo neni moc zvedavej...neco jinyho je napsat nazor a neco jinyho nekoho odsuzovat a nadavat mu........znam jen par naprosto zodpovednych ridicu a moji "soferove" patri mezi ne...zatimco pan inzenyr ekonom, toho casu na studiich na Harvardu jezdi jak idiot (136 km na trase sluknovsky vybezek - praha zvlada za hodinu a to projizdi od Dube az do Melnika skrz same zatacky, kde nekolikrat malem smetl protijedouci auta do prikopu)
zdravím všechny,
hned na úvod bych chtěla uvést na pravou míru fámu ohledně policajtů a jejich možnosti zjišťování drogy v těle...... určitě většina z vás má zkušenosti jak s marihuanou tak i s jinými látkami. Z toho co sem si zde ořečetla si nejsem jisté jak jste informováni o délce trvání těchto látek v těle a jaké jsou možnosti k jejich zjištění. Tyto látky se dají zjistit nejen krevními testy ale i (jak už zmínil ianick) slinnými testy a pak jsou tu proslavené testy z moči, které vám ukážou výsledek do pěti minut viz http://www.dynex.cz - jeden z největších výrobců testů nejen na drogy. nejen, že jsou tyto testy volně dostupný v lékárnách ale naší policií budou tyto testy využívány nejvíce vzhledem k rapidnímu nárůstu uživatelů drog. myslím si, že byl snad i na to podán návrh nebo, žeby už to bylo uzákoněný....to opravdu nevim ale někde v éteru to lítalo.
a víte jak dlouho se marihuana může udržet v moči? Doba trvání je až 30 dnů......samozřejmě určitým režimem se tato doba dá rapidně zkrátit.......
a k tématu fízlů se nebojim, když jedu v autě vyhulená, protože neřídim nechávám se vozit.
Dude
ty jo, já už se bojim fízlů i když jedu střízlivej nebo du pěšky...
eMson
ja uz se nebojim jenom fizlu
pajloo
ked idem autom tak sa nebojim panglow bo nemam wodicak (nesoferujem)
ale zato sa bojim ked idem kuknut kiticky ako rastu ci s poza krikow
nejaky ten zelenac newiskoci :)
Lahvan_FlaskiCZ
citace:
Původní příspěvek od Dude
ty jo, já už se bojim fízlů i když jedu střízlivej nebo du pěšky...


já se nebojím jenom policajtů. bojim se pořád a všeho. :(
kafevar
Zhulenej za volantem se především bojím sám sebe. A vůbec bych se nedivil, kdyby něco podobného napsal už někdo předemnou. On se totiž člověk může na tom řízení zaseknout tak moc, že si třeba nevšimne značky. Nebo mu posvítí protiauto do očí a zhulencům se oči adaptují pomaleji. Nebo... ale co se tady snažim? Lidi jsou nepoučitení a dokud někoho nepřejedou tak si pokoj nedaj.

A co se týče strachu z policie, kam se hrabe policajt na průměrně necrosadistickýho zubaře. :)
Gucspeed
absolutne nie..
MatrixHK
nedavno jsme s kamose pekne spaleni zastavili v centru HK jednom parku starou skodovkou ze si dame dalsiho a jak jsme ho odpalovali tak nekdo klepal na okno a podivam se dva policajti :-) tak kamos ho rychle tipnu ale cejtit to muselo od auta na hodne metru :-/ jsem mel na ne vymyslenou krane blbou historku o tom ze jsem jel pro vercajk hned kousek do skladu atd. atd. proste blbec tak si vsechno zapislovali a ze zavolaj auto na kontrolu alkoholu a drog :-( tak jsem myslel ze to semnou sekne auto potrebuju k praci jak sul a najednou z niceho nic se me zeptali jestli jsme neco nekourili a na rovinu jsem mu rekl ze jo a zniceho nic se zacali smat a rekli ze jsme pekny blbci ze jsme si meli najit jinaci misto a odvolali auto a dali me nakonec jen pokutu za prejeti chodniku zeptali se jestli nekdo nehulil kamos co odpaloval rekl ze on ne :-D a jeli jsme dal nekam jinam na speka :-)) si rikam ze by ten zivot byl nuda kdybych si takle nezahraval se zakonem a hledam cim dal a dal debilnejsi mista treba jsem parkrat hulil i na HL nadrazi :-))
jinak se nebojim :-)
Kubííííík
Nemam se čeho bát,protože když řídím,tak nehulim. Jinak samozřejmě znam hodně lídí co řídí zkouření a nikdy nebyl žadnej problem,ikdyž je stavěli. Mužou byt radi,že místo vykalenců,řídí vyhulenci:D. Ikdyž muj nazor je pořad takovej,že to za volant moc nepatří.
clandestino
Kubííííík: Naprosto souhlasím, zkouřený řídím maximálně půl kilometru od "hašišového doupěte" domů, a i přitom se bojím, že mě chytnou benga nebo že někomu ublížím.
tak, řidičák mam čtvrtým rokem, řídim asi pět let. Z toho čtyři roky zkouřenej. Autoškolu jsem dělal zkouřenej. Vim že mi někdo napíše že jsem nezodpovědnej a nebezpečnej. Jenže muj názor je ten, že když jsem zvyklej jezdit pod vlivem a nedělam si z toho těžkou hlavu, že jsem "požil", tak se můžu líp soustředit na jízdu. Když jsem pod vlivem ,nejsem agresivní a nemam potřebu závodit, kterou u sebe občas pociťuju ve střízlivým stavu.

Z cajtů mam samozřejmě strach, ale zatim když mě stavěli, tak mi dávali testy jenom na alkáč (jednou mě dostali když si říkam "pátek, to by tu mohli bejt" a voni mě děvky zastavili. Dali mi přístroj a prej ať jim fouknu. Tak do toho foukam ze všech sil a ta policajtka jenom "foukáte málo, foukáte málo" když ani napotřetí se nic nedělo, tak ten chlápek co byl s ní povídá "dyť to ufoukne i malý dítě". já už byl rudej v obličeji, furt foukal jak magor a přístroj nic. Pak si vzali ten náústek co mi dali a von byla vadnej - taková ta záklopka v něm byla zatuhlá a nešel skrz ní vzduch). Testy na THC prej už maj taky, ale jsou dost drahý, a myslim si že člověk by asi musel bejt dost na hadry, aby měli důvod mu ho dát.
maruna
Me se taky blbe ridi zhulenymu a jeste treba v noci,no hruza,ale co mam delat kdyz se chci vratit.
maruna: nehulit a pak řídit, to je jednoduchý
jungle brotha: no přesně tak, ten mechanismus zjišťování THC je vadnej, to je jako kdyby ti vzali bzorek z jater a z toho dělali test na alkohol. Ten tam zůstává pekelně dlouho. A THC testujou stejně. Oni ti totiž z těch testů řeknou "vy jste požil marihuanu!", ale neřeknou ti kdy.
Naštěstí na mě ještě nic takovýho nezkoušeli. Oni totiž maj metodický pokyny a v těch pokynech stojí, že ty testy maj používat jenom při velmi důvodným podezření - přeložený do normální řeči: jenom když bude člověk na hadry tak že nebude schonej vylézt z auta a odpovídat na otázky. Poud člověk suverénně vyleze z auta a s polišema normálně komunikuje, problém neni

edit: zasraná bezdrátová klávesnice
Exceptional
citace:
Původní příspěvek od Ramon_Dexter
jungle brotha: no přesně tak, ten mechanismus zjišťování THC je vadnej, to je jako kdyby ti vzali bzorek z jater a z toho dělali test na alkohol. Ten tam zůstává pekelně dlouho. A THC testujou stejně. Oni ti totiž z těch testů řeknou "vy jste požil marihuanu!", ale neřeknou ti kdy.
Naštěstí na mě ještě nic takovýho nezkoušeli. Oni totiž maj metodický pokyny a v těch pokynech stojí, že ty testy maj používat jenom při velmi důvodným podezření - přeložený do normální řeči: jenom když bude člověk na hadry tak že nebude schonej vylézt z auta a odpovídat na otázky. Poud člověk suverénně vyleze z auta a s polišema normálně komunikuje, problém neni

edit: zasraná bezdrátová klávesnice


souhlasím. Zažil jsem desítky silničních kontrol spálenej a nebyl problém.
tobex
Podle myho to berou v klidu, stalo se mi i ze to na mne poznali. A rikali jaka je skoda ze nemaj tester a delali si ze mne vylozene prdel. Ja jim samozrejmne tvrdil ze nehulim a do tech papirku co mam na palubce si motam vajgly :D Oni ty jejich testy jsou stejne soudne napadnutelny a myslim si ze ve finale, by obet tech jejich testu o ridicak neprisla.
Macek001
Mam kamarada, ktereho loni v listopadu prisel spek pred jizdou na nejakych 13 tisic a dva roky bez papiru. Postup byl rude oci - policajt - privolani auta s testem slin - odber krve - noc na zachytce, za mesic a pul spravni rizeni. Tak si myslim, ze minimalne v Brne to az tak v klidu neberou.
snazim se nejezdit moc strizlive3j. dost se pak nervuju a mam tendenci vyrazne casteji vybihat z auta s teleskopem.

jinak dulezity je aby v pripade ze ste zkoureny a benga vas vyzvou k testu na sliny nebo pot odmitnout. odmitnuti testu je preztupek doprovazeny stratou mnoha bodu a mozna i ridicaku, mozna je i pokuta 50 000kc. ale kdyz se testu podrobite a bude pozitivni, je to trestny cin a dete supem k soudu.
kdo z vas by chtel mit v zaznamech ze je skurka? da se tomu vyhnout.
sancha
citace:
Původní příspěvek od tobex
Oni ty jejich testy jsou stejne soudne napadnutelny


o tom se rozepiš prosimtě esli můžeš


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma