Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Mapito drip 400W upgraded (2006) - Klikni zde pro originální téma
Mr.Pipes
Detailní popis skříně a mé dřívější výpěstky lze shlédnout v předchozím threadu Mapito drip 400W by Pipes (2005).
Měsíc čekání na nové řízky jsem využil a na skříni zapracoval, přibyla technika napomáhající lepšímu klimatu, hlavně se ale pro tentokrát změní styl pěstování. Některé řízky už jsem zaštípl FIM technikou (hodlám všechny) a propletu je do SCroGu 4x4cm.
Bohužel se nepodařilo získat Belladony, jak jsem doufal, skříň je tedy osazena pěti kousky G13 Haze x Buddha's Sister a jedním Sharkem - pravá půlka, nalevo pak vepředu dvěma Mazary a vzadu opět čtyřmi řezy S.A.G.E. Na fotce je ještě vidět jeden náhradní S.A.G.E, který doufám nevyužiju a své slunce najde společně s dalšími kolegy v kamarádově novém boxu :)
Různorodost modelů se s mříží nemá moc rádo, navíc jak Sage tak G13 jsou převážně sativy (i když G13 jen z 60%), takže pevně doufám, že bude výsledek alespoň uspokojivě ScrOGovitý :D


Technické změny:

- vyměnil jsem ventilátor Euro 2 za Mixvent TD-350/125, přepnutý na nízké otáčky, aby nadělal méně hluku. Tak vytáhne 300m3/h (ještě že jsem kdysi koupil takhle silný uhlíkový filtr), což se velmi kladně projevuje na teplotě - u kytiček je krásných 23'C, tedy o 7 méně než s Eurem, které vytáhlo jen 150m3/h. Abych celý systém opravdu dobře odhlučnil, zavřel jsem ho do jeho původní krabice (jen jsem ji lehce zkrátil) a okolo vycpal molitanovou drtí (v Hornbachu kilo za 45,-), takže ventilátor leží v molitanu. Navíc je krabice zavěšena na gumových kroužcích, které perfektně tlumí rezonanci. Díky tomu slyším z ventilátoru jen hukot vzduchu nasávaného cooltubou, i když stojím v otevřené skříni :D

- mezi sněnu boxu a ventilátor pro pohyb vzduchu uvnitř skříně jsem přidal několik vrstev pryže, které úspěšně tlumí rezonanci ventilátoru o dřevěnou stěnu. Nicméně ventilátor sám je už po dvou sklizních chudák co rachotí a má problémy při roztáčení, takže brzy skončí v křemíkovém nebi, místě odpočinku všech elektronických bytostí ... "jak se praví v elektronické bibli - vlak bude pobývat s větrákem" (RD3-6, Poslední den, Kryten 2X4B 523P)

- do stěn skříně jsem 16cm od vršku květníků našrouboval téměř stovku malých háčků, z latičky vytvořil falešnou stěnu s háčky na straně dveří a až přijde ten správný čas, mezi háčky vypletu mříž pro ScrOG z tlustého rybářského vlasce, s oky o velikosti 4x4cm. Sice jsem mohl použít nějaké pletivo, ale přijde mi hezčí si tu mříž pěkně vyplést, než tam jen vrazit kus pletiva v rámu...

- dal jsem dohromady náhradní nádobu ke zvlhčovačce, originální nádrž se mi rozbila a stejně byla příliš malá. Nová nádrž má reálně cca 45L a protože dost bojuji s prostorem, použil jsem 2 boxy stejné jako na květníky (24L), které jsou spojené dvěma trubičkami, přilepenými tavnou pistolí. Zvlhčovačka je pak plněna pomocí čerpadla a nezpracovaná voda se vrací přepadem do nádrže. Kvůli omezenému prostoru jsem nucen použít čerpadlo dokonce i k plnění těchto nádob novou vodou... Detailní popis i s fotkami později.

- aby se mi pod polici vešla upravená zvlhčovačka, musel jsem polici o kousek zvednout. Je tedy o nějakých 10cm výš, čímž mi vznikl prostor pro zbudování plastových okapů pro čtyči zadní odkapové trubičky. Tím jsem docílil toho, že místo vaničky mohu použít třeba i kbelík nebo jakoukoli jinou nádobu - například když recykluji mapito a vanička je ho plná, nebo když ji vymývám... Flexou jsem rozřízl novodurovou trubku, přidělal ji k polici pomocí řetízku a dopředu jsem mezi okap a polici přidal kousek plastového čtverečku, abych docílil jemného náklonu. Zezadu jsou okapy samozřejmě zataveny. Ve vaničce bublají vzduchovací kameny, které by mohly dostat vodu na řetízek, proto jsem jej ještě přelepil lepící páskou, aby případná koroze nemohla kontaminovat zálivku.

- na stejné fotce je také vidět zavěšení vzduchovacího motorku přes gumové kroužky, stejně jako je tomu u ventilátoru. Navíc je hadička značně přiškrcena, čímž jsem opět značně snížil hlučnost systému, i když vzduchování je stále dostatečné. Také jsem se zbavil věčně nefunkčních přísavek tak, že ze závitové tyče M5 nařezané na 5cm kousky jsem zalitím vždy po dvou do plastu vytvořil cca 15ti gramová závažíčka, která jsem přidělal ke vzduchovacím kamenům plastovými stahovacími páskami.

Několikrát jsem hledal odpověď na dotaz, jak je moje skříň hlučná. Téměř vždy došlo i na přirovnání k PC. Sedím právě mezi skříní a svými dvěma stroji a protože neběží ten starý rachotivý ventilátor co přijde vyměnit, konečně mohu říct, že počítače mi nadělají hluku více. Ze skříně je slyšet jen nepříliš hlasité hučení vzduchu a jemné bublání vody...


edit: nevím proč, ale u několika příspěvků v tomto threadu se mi fotky přidaly v opačném pořadí, nebo jak zrovna systému zachtělo :(
Mr.Pipes
Ještě před instalací jsem nafotil nový ventík a rád bych vám o něm něco napsal, protože je to velmi vychytaná věc.
Ventilátory Mixvent TD se používají v profesionální klimatizační technice a jsou určeny právě k odvětrávání prostor i s nestandartními podmínkami jako je vlhký horký vzduch z koupelen atp., díky vysokému stupni jejich chránění (IP44). Nejmenší verzi (160tku) používáme v serverovně jako doplněk k dvouokruhové klimatizaci, což mě přesvědčilo o kvalitách tohoto výrobku. V odkazu jsou technické parametry tohoto ventilátoru označeny NO (nízké otáčky) a VO (vysoké otáčky). To proto, že lze každý TD ventilátor spustit na otáčky nižší (zapojením fáze na jinou svorku), čímž se docílí také nižší hlučnosti. Ta je na stránkách elektrodesignu označována jako akustický tlak...
K těmto ventilátorům lze také použít plynulé regulátory otáček ve verzi pod omítku nebo na omítku za přibližně 1800,-

Za ventilátorem mám uhlíkový filtr 300m3/h, ale ten je vždy lepší předimenzovat. Já si jej koupil původně k ventíku o poloviční síle, dnes bych pořídil o stupeň silnější.

Myslím si, že v součastné konfiguraci by mi CT měla uchladit i 600W lampu ... až jednoho dne odejde výbojka, možná koupím 400W metalhalid na růst a 600W výbojku i balast na květ. I když přes léto to asi nebude jednoduché uchladit, protože teplota v bytě býva velmi vysoko. Nezbyde než hodně větrat nebo koupit nějaký ochlazovač.
Mr.Pipes
citace:
PM od puljec:
ten pachovy filtr mas asi mimo skrin ..cos jsem usoudil ..
chci se zeptat koncovy pachac se da pouzit i na vyfoukavani vzchuchu ven nebo jen na nasavani z prostoru skrine ?? diky


ano, filtr je mimo skříň, konkrétně v 15cm prostoru za skříní, kde je umístěn také balast k lampě. vzduch jde ze skříně do CT, odtud flexou do ventíku a přes filtr ven. filtr se dá samozřejmě umístit i dovnitř a tahat přes něj směrem ven, ale pak nelze použít cooltube...

možná vás napadne, jak jsem ten filtr přidělal za skříň ... na fotkách v mém starším threadu lze vidět takový kousek dřeva vpravo na zadní stěně, vypadající jako by tam byl k ničemu. do něj je přes tenkou sololitovou stěnu skříně přišroubována polička, na které svisle stojí filtr :)
Mr.Pipes
Moje verze nádoby ke zvlhčovačce je tvořena dvěma 24 litrovými boxy s víčkem spojenými tak, aby zabírali co nejméně prostoru, pomocí dvou kusů rozvodné trubky 12mm, zalepenými tavnou pistolí. Kvůli manipulaci jsou ještě nahoře spojeny stahovací páskou. Spoj tvořený plastem je dostatečně pevný při manipulaci s prázdnými nádobami, nedá se s nimi ovšem hýbat, jakmile se naplní. Takový pokus skončil odčerpáním veškerého obsahu a opětovným lepením.

Přečerpávání vody funguje následovně: malým čerpadlem (300l/h, bohatě by stačilo i slabší) je voda vtláčena do homemade redukce a malé silikonové hadičky, kterou je hnána otvorem původní nádoby do prostoru zvlhčovačky. Samozřejmě se nestihne spotřebovat takové množsví vody, proto je v úrovni původní hladiny ve zvlhčovačce vytvořen odtok (musel jsem udělat silnější, jedna hadička nestačila) zpět do rezervoáru.

Na torzo původní nádoby je pouze přiložena trubka rozvádějící mlhu, nechtěl jsem jí přidělávat, ostatně ani nebylo jak - jakýkoli šroubek by zrezivěl a zatavit by to nemělo smysl, brzy bych to nechtíc utrhl. Nahoře na zvlhčovačce se tedy kondenzuje voda. Dvě dírky a správný náklon zvlhčovačky udělaly své a vše funguje jak má.

Jak už jsem naznačil v prvním příspěvku, bojuji s prostorem, proto i zvlhčovačka je umístěna takovým způsobem, že se k rezervoáru nedostanu tak, abych ho byl schopen naplnit vylitím kbelíku (znovu připomínám, že s poloplnými nádobami nelze hnout). Z toho důvodu jsem si pořídil ještě jedno, tentokrát velmi vychytané čerpadlo Nova od firmy Sicce (až 800l/h, vyklápěcí přísavky, vyndávací násadka na hadici aby se snadno sundávala, v řepském Hornbachu mají různě silné - tohle je za 550,-), které do přineseného kbelíku s vodou ponořím, připojím hadici od nádrže a vodu prostě přečerpám. S touhle hračkou je to otázka chvilky.

Nevím zda jsem na něco nezapomněl, pokud mátě nějaké dotazy, sem s nimi... :)

edit: ještě doplním takovou drobnost, že váha zvlhčovačky je trošku moc na víko rezervoáru a ten má z pravé strany (z levé je stěna..) tendenci roztahovat se. víko jsem tedy k nádobě ještě přilepil kouskem lepící pásky...
Mr.Pipes
aktualni fotecka policka :D
zfiře
hele nemaj bejt ty kvetniky nepruhledny aby je slunce neprosvitilo.co sem cet tak to kazdej uprednostnoval.ty tvoje jsou naoko hodne prusvitne..:confused: ].

M°°°°A out.

MODEDIT prenda: jedna červená ti snad bude stačit ;).BTW info,jak si dát něco pod čaru je na G taky,tak hledej ;).
Mr.Pipes
ty kvetniky maji modrou barvu, coz pusobi castecne jako filtr. bavil jsem se o tom s klukama v growshopu a rikali, ze by to vadit nemelo. kazdopadne je asi hloupost to treba natirat na cerno, tak by to akorat pritahovalo infracerveny zareni, cili teplo.
a ja s tim problemy nemam, kdyz mi to trochu chytlo plisen, tak jen uplne zezvrchu.

btw: mohl bys umaznout tu bandu tecek? ctu si G na telefonu s rozlisenim 640x200 a takhle dlouhy slovo celou stranku rozhodi tak, ze musim furt rolovat zleva doprava ... i kdyz to koukam i pri 1280x1024 :rolleyes: ... dik
coprus
Jojo,to TDéčko ti chválím.Tenhle thread by měl vidět Snark....konečně mám TDčkovýho spolubojovníka:):):)Kdyby jsi něco potřeboval (k Tdčkum i jinejm)-PM.
janiiis
super setup!! hlavně to TDčko je super. Na ventilaci se fakt nevyplatí šetřit.

Ohledně těch průhledných nádob - někdo mi říkal, že když svítí do roztoku, mohou v něm bujit všelijaký bakterie a nemoci. Já osobně na to používám alobal.

K+ for u
Mr.Pipes
diky diky :)

ja uvazoval, ze dam na to mapito odrazovou folii, jeste mi kus zbyl, ale zatim jsem na to nejak pozapomel :) a co se tyce svetlo vs. zalivka v rezervoarech, tak sice se tam trochu dostane, i kdyz jsou ty kvetniky nahore fakt natlacene, takze moc tam toho neprosviti - co se tyce vanicky, tak minule jsem to mel stejne a zadny velky problemy nenastaly, protoze to alespon kazdych 14 dni vymyvam, spis casteji. no a zvlhcovacku holt po kazdym grow vydezinfikuju stejne, jako to delam se vsim ostatnim a jede jen prvni mesic (v rustu), pak si kyti koriguji vlhkost uz samy ... snad to bude v pohode :D
matko291
ten titul Mr. tam nemas nadarmo K+
perfektna praca prehladne a dokonale tesim sa co s toho vznikne budem sledovat :wink:
a toto som si potreboval precitat o tom TD uvazujem aj ja nad nim a v tvojom setupe som nasiel odpoved na kazdu moju otazku :D

este jedna otazocka na teba mas tam na odvod vzduchu zo skrine este nejaky iny ventak ci bude stacit to TD?

a spominas nieco o serverovni a ADMIN zhana pamate do servera tak skus nieco poradit ked mas s tym skusenosti
http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=21750
Mr.Pipes
diky. mam tam jen TDcko, nic jineho, cokoli dalsiho by mi zase extremne zvysovalo hluk, coz nemuzu potrebovat... ono ja ho mam dost predimenzovane, takze mi ani nevadi, ze pritah je jen pasivni a navic zadnou dourou kudy by mohl vzduch dobre ale proste skvirama ve dverich a dirou pod polici.
r-man
Sorry za OT..ale TDcka jsme si se Snarkem uz vysvetlili, myslim ze uz je to OK...Jo a kdyby neco, jsme tri :-)))
Mr.Pipes
ja myslim, ze je nas vic. ted jsem tu nekde videl nekoho s 2x600W a TD petikilem...
precejen jsou to dobry, silny a malo hlucny ventiky :)
matko291
a bude nas viac co skoro :D
Mr.Pipes
jsem na tom mizerne s casem, takze ani prilis nefotim - tohle je stav z weekendu, kdy tam jeste nebyla sit, ta uz tam od vcerejska je a skupinka 4xSAGE (na fotce) uz ji pomalu proleza. nicmene jsem zjistil, ze mam vybity vsechny baterky do fotaku, cili aktualni fotecky pozdeji.
kazdopadne ta sit tam je spis pokusne, doufam ze napriste uz se mi podari vychystat alespon maximalne dva prevazne nebo uplne indikove modely, aby ten scrog za neco stal...
Mr.Pipes
jak je videt, sageove uz by par dni potrebovali prepnout na kvet (foto 1), mazari (foto 3, 4) za chvili taky, ale G13tkam (foto 2) jeste trochu casu zbyva - ta vpravo vzadu se tak podivne vetvi sama a ty ostatni jsem mirne zabrzdil prvnim pokusem o FIM. jak je videt, u sagu se mi povedl, zatimco u G13tek jsem to fikl prilis nizko. stejne tak sharka, taky ho to dost zbrzdilo. v levem miste v pravem prednim boxu byla drive taky G13tka, kterou jsem uz ale dostal trochu nalomenou, nejdriv vypadala ze prezije, ale nezadarilo se. na jejim miste je ten nahradni sage, ktereho jsem bohuzel taky zabrzdil spatnym FIMem :( ten by potreboval rust snad jeste dva tydny, mozna dyl...
a proto se ptam ... mam uz to prepnout, nebo jeste chvili pockat?
indicky-konopi
Koukám, že sis vybral celkem dost silný modely, doufam, že z nich vymáčkneš maximum...;) jinak ja bych to urcite jeste nepřepinal, páč se mi zdaj ty kyti ješte celkem maly nebo ty fotky zkreslujou, chtělo by to napsat vejšku...skříň máš vysokou 1,76m, což je paradička, tak žadnej spěch ne? Kor, když si nainstaloval siť, to tam mužeš strkat jak zběsilej:), jinak TDčko je luxus, až se mi posere ten můj rusák, tak do něj pudu taky, paxe mi libi vykoumana zvlhčovačka...moc dobry, zasloužíš si K+, už se těšim na paličky:)
Mr.Pipes
diky, jeste to chvili necham, jen ty sageove budou holt docela prerostly... sit je 16cm nad vrskama kvetniku.
2020
máš to pěkné type jen koukám na ten cooltube to je po domácku zmákle jestli jo kde si sehnal matroš dík za odpověd jinak K+
Mr.Pipes
2020: pro odpoved se prosim mrkni do meho prvniho threadu. sam jsem ji nedelal, ale mit tenkrat vic casu, urcite bych za ni dal podstatne mene :)
Mr.Pipes
jeste nejake fotesky

- aktualni celkovy pohled :love:

- aktualne Mazari pro Drevo-kocura ;)

- jedna z vrchnich sisek zralocka, se kterou jsem pred chvili provedl jednoduchy proces: stvoril jsem ze zeli mrkev :sun: ... mimochodem, pekelne cistou :satan:
indicky-konopi
Mozna kapanek OT, ale prosim te copak to mas za vahu? mam asi uplne stejnou jen nevim jaxe presne menuje, vazi ti taky do 250g s presnosti 0,1? Vzadu bys mel mit napsany TW-250?! Diky, jinak celkem našlaplá palička:D
Mr.Pipes
indicky-konopi: je to Dipse FS-200 do 200g s presnosti 0.05g. delaji hodne druhu co vypadaji stejne... www.dipse.com ... stala okolo 1100,-. samozrejme existuji mnohem kvalitnejsi znacky, jenze ty zacinaji u nejobycejnejsich vah na dvou a pul tisicich, takze kdyz chce clovek neco za rozumnou cenu, je v podstate jedno co koupi. totez to je treba s merakama. to vsechno, co se prodava po growshopech (mnohdy za ceny laboratorniho vybaveni) jsou v podstate pekny ksunty, jenze kvalitni vybaveni zacina opet nekde u 4 tisic za obycejnej pH merak, coz jest pro maleho pestitele castka vice nez nesmyslna...

edit: tim nemyslim, ze jsou to vyrobky nepouzitelne, pro nase potreby i tyhle "ksunty" myslim naprosto dostacuji. jen by me zajimalo, zda jsou nejaky drazsi pH meraky taky tak pomaly, jako Adwa. musim ho koupat aspon pul minuty, nebo radsi dyl, abych si byl jistej :(
Mr.Pipes
prave jsou v 31. dni rustu. dve G13tky a jeden SAGE se jeste nedotykaji site, ten pomalejsi Mazar ji proroste tak behem dvou, trech dnu, ale ostatni kyti uz jsou siti prolezle, coz znaci, ze uz vazne potrebuji prepnout. jdu tedy nechystat prvni kvetove papani, do zitra odlezet a pak uz jen vymyt vanicku a prestelovat hodiny...
Mr.Pipes
teplota je v pohode, pH sice kolisa, ale tak nejak v rozmezi ze by to melo byt ok. vlhkost je ale i pres mou zvlhcovacku docela mala, protoze mam proste hodne silnej ventik na ten prostor, kterej to vytahne ven.
ja uz jsem psal, co je nektery tak zpomalilo - zkousel jsem poprve FIM a ty Sage vlevo vzadu jsem stipl trochu vejs a je videt, ze se krasne vetvi a jednou rychle. ale nektery jsem stipl niz a tim jsem je dost zabrzil, peknejch par dni trvalo, nez se zase dostali do toho sveho tempicka ... holt chybama se clovek uci :)
taky uz jsem psal, ze tohle je prave kvuli rozmanitosti odrud, prvnimu FIMu a prvnimu scrogu takovej spis pokusnej scrog a poradny policko hodlam udelat napriste. to uz proste nejak pochystam 12 nebo 6 a 6 podobnejch a bude to (pevne doufam :D) vypadat uplne jinak...
2020
fin technika je zasraná spomalovčka to bude tím ale zase bude více větví
indicky-konopi
Ano přesně tak, je to obyčejny zaštipnutí akorat, že.........
Taky nevim gdo to takhle blbě nazval, ale když se řekne FIM, tak každej ví vo co de...když řeknu zaštipněte to, tak to každej zaštipne jinak...když řeknu štípni to fimkou, tak to kazdej štipne tak, že tam necha dejme tomu tu 1/3 vršku...tak proto to asi pojmenovali, ale proc takhle to ti nepovim...
2020
jasně že to pak promažem ne ta palice nemá žadnej extremní význam jen jsem nenašel to správné slovo pro to místo ze kterého vzniká květ na druhém obrázku je to co jsem myslel tou palicíhttp://grower.cz/forum/showthread.p...ht=FIM+technika
Mr.Pipes
panackove vy jste se mi tu ale pekne rozohnili :D
btw FIM neni nazvana podle zadnyho typka kterej to vymyslel, ale jednou se kdosi proste netrefil pri zastipovani, ale stal se ten efekt kterej zname, tak aby to mohl pri vysvetlovani nejak nazvat, proste zkratil frazi "Fuck I missed" ("Sakra ja se netrefil" (nevulgarni preklad :D))
me to teda ale taky prijde trosku divny, nazyvat to FIM, kdyz se snazim co to jde, abych se presne strefil a presne tu tretinu tam nechal ;)
Mr.Pipes
ted ale aktualni fotecka (6. den kvetu)
to leve misto v prednim pravem kvetniku je asi nejake proklete, protoze mi tam uz kdysi odesla ta trochu nalomena, ale dobre vypadajici G13tka a ten nahradni Sage co jsem tam misto ni vrazil se teda taky zrovna moc netahne, je sice rozvetvenej, ale malej. jedna G13tka jeste taky neni propletena, jinak uz je ale vse prorostle siti.
Mr.Pipes
15. den kvetu. maji uz pekne zacatky palic, pozdeji udelam samozrejme nejake detailky.
Mr.Pipes
leva pulka jsou ve predu Mazari, v prostred a v zadu Sage. v pravo jsou pak vzadu a v prostred G13 a ve predu je Shark a takovej mrzak Sage, kterej neni ani prolezlej mrizi.
nevim proc, ale vlevo vzadu mam proste vzdycky hrozne vytahlou kytku. jestli se mi to srane i po ctvrty, tak uz to prohlasim za ptavidlo :)
co se tyce te hustoty zapleteni, to je modelem, ty G13tky jsou proste takovy ridky, presto ze to jsou indiky. jinak zapletat jsem se snazil, ale chce to trochu cviku, holt prvni scrog :D
Mr.Pipes
rikam si jak to ale pripevnit...? asi privazat provazkem k mrizce, nic jineho nezbyde, aby to pekne drzelo. budu to muset provest, protoze ten dlouhan je fakt dlouhej a jedna ta g13tka se mi nechce vejit pod ventik. proto do budoucna budu shanet radeji indikoidnejsi modely, at je to nizsi. no mam slibenych 12 mazaru a uz se na ne mooc tesim :)
hary
co je chlape kde je pokračování
Mr.Pipes
Musim se priznat, ze diky pracovni vytizenosti se uz pesteni nevenuji tolik jako drive, prilis nefotim, proste jsou jen kytky ve skrini a obcas se jim postaram o vse, co potrebuji... Ale abyste nerekli, ze jsem Vam tuhle ourodu neukazal az do konce, tady jsou alespon ty nejhezci a celkovy pohled na kyti v akrobaticke poloze :)
Mr.Pipes
No a jelikoz jsem za tu dobu stihl jeste jednu sklizen (resp. za chvili se jdu pustit do sklizeni), tady je neco aktualniho. Jel jsem 5x Chronic (3. foto - vypadaji male, ale jsou tvrde jak sutry), 5x White Russia (4. foto), 2x Nebula (5. foto) a mezi Chroniky se opet objevil jeden dlouhan, ktery se od ostatnich trochu lisi (6. foto) - Chronik to neni, spis to vypada na vytahle rusko nebo neco jineho :)

Pestu zdar!
Mr.Pipes
k predchozimu grow jeste dodam, ze konecny vynos byl par g nad 300. tentokrat predpokladam podobne mnozsvi...

edit: tentokrat to bylo jen necelych 250, ale zato velice chutnych a silnych :)
lubo
cus cus ,si ma inspirace,mozna si to nekde psal,ale zajimalo by mne,ci ti ten pachac pohltil vsetok smrad z matrose v poslednych dnoch kvetu a kolko si mal teplotu v izbe,kdyz si mal to euro 2 .jde o to,ze mam taky 400w a pasivni pritah a td 160 m3 bez filtru ,skrin je v loznici,kde je cca 22 s.otazka druha zni,bude to td stacit na tu 400w? dik moc
Mr.Pipes
cau, to me tesi, vsechen smrad to pohlti, pokud jede ventik 24h denne, coz je kvuli vysoke vlhkosti stejne v kvetu potreba, takze ano... podstatne vic je nas byt provonen spalenym materialem ;) teplota je samozrejme vzdy individualni, me celej den do bytu sviti slunce, takze proto mam zapnuto v noci, aby byla nizsi teplota - pres den tady byva mnohdy vice nez tech 22, nekdy treba 27... u tech ventiku nejde taky jen o mnozsvi vzduchu, ale taky o tlak, ktery to je schopne udelat. TDcka jsou v tomhle ohledu dobra, filtr profouknou v pohode. pokud mas o neco lepsi podminky nez ja (coz beztak mas, tenhle byt je vazne slunecnej), mela by ti 160tka stacit (samozrejme porovnavam vuci memu setu, tedy polo-CT a ventik na hybani vzduchu, ktery taky docela pomaha srazet teplotu u kyticek).


maly dodatek ohledne police: pozor na vahu kvetniku, kyti jsou s pestebnim materialem nacucanym vodou podstatne tezsi, nez by clovek cekal, takze siroke polici je treba v zadu udelat nozicku, nebo z ni bude takove pekne U jako z te moji, kterou po teto sklizni vyhodim a udelam novou... taky vanicka je nesikovne velka, vymenim ji za mensi, cimz mi pod lici zbyde dalsi ulozny prostor, ktery se hodi na kbeliky s vodou na odstati a dalsi kramy, kterych uz okolo tohoto konicku neni malo :)
lubo
dik moc,cooltubu mam taky tak jak ty-jak dvojce k nerozoznani:-))
ventik na hybani vzduchu taky bude a co je nejdulezitejsi,nebude mi pachac znizovat tlak od td,protoze jak sem psal ho mit nebudu.
potesil si me moc diky!!!!
este neco,ten vzduch co tece do ct moc sliset? chci to totiz pianko.diky
Mr.Pipes
no vzduch rachoti, to je jasne. ale nijak extremni to neni, vice randalu mi nadela ten ventik na hybani vzduchu a vzduchovaci motorek na zalivku. samozrejme ze kdyz se skrin zapne v tiche mistnosti, je to poznat, ale protoze mam v te mistnosti 2 bezici pocitace a jsme u silnice (i kdyz mame protihlucna okna), ani prichozimu cloveku nic divneho neprijde, pokud tedy neprosvita ven svetlo...
lubo
jj,tak to dik,uplne dobry spravy!


skus vymenit vnitrni ofuk za PC vetraky,su doopravdy good,na 6w a nejsou slyset-max.200kacek,nebo je az tak nutny,aby tam bylo tornado?

prosvita ti to(svetlo) v noci?

vice randalu nadela ventik na hybani vzduchu ,jako proud cez CT o kolik %?
Mr.Pipes
tak na to nemam masinku nebo software ;)
proste to trochu huci, ale jde to vyladit tak, aby to nedelalo vyrazny zvuky, tak si toho pak clovek skoro nevsimne, i kdyz vi, ze tam neco hucet ma.. samotnej vzduch (CT) je takovej velmi nevtiravej zvuk, takze si ho clovek skoro nevsimne...

jinak radeji mam silnejsi pro ten pohyb, protoze stonky proti vetru bojuji, jsou silne a pak docela slusne udrzi i sisky jak moje ruka ;)
lubo
takze mne to(td 160) neuchladi ani 250w,ne to jeste 400! sem skalmanej,ale neva,objednam td 350 a doufam,ze to bude ok,protoze ,kdyz tam mam 400w tak 40 cm pod CT mam 31 stupnu a kdyz tam mam 250w tak je to podobny,nechapu,ale je to tak-5 stupnu rozdil,haluz vid?
Mr.Pipes
vzdycky jde o teplotu okolniho vzduchu. ta o neco stoupne a i kdyby jsi mel jakej chces ventik, proste bude vyssi nez v mistnosti mimo box. ze stejneho duvodu se zdraham, zda mam nebo nemam povysit na 600w, rad bych, ale obavam se, ze i kdybych ten muj ventik pustil na vysoke otacky, teplota u kyti uz bude moc. ale uvidime, sestikoule i s balastem se da z velkoskladu koupit za necelou dvojku, takze to asi zkusim :)
lubo
okolni mam cca 20 stupnu,ale kdyz to skusis,daj vediet do thredu
Storm
zdárek,zajímalo by mě jak fungoval g13 haze x BS?
Momentálně ho taky jedu, tak jakej mu mam nechat prostor.jinak další tam mám Sage,G13BW BW,G13 FR OC,Apollo 11 a Super silver haze.Budu je muset dost ostrihat, tak premejslim ktery jak moc ostriham.
Mr.Pipes
tak 600w se nakonec nekona, neuchladil bych to, uz vubec ne ted v lete. navic metr ctverecni, to je na 600w zbytecne maly prostor.
g13 haze bylo takove dost ridke. jak je videt vyse, u me se dobre darilo modelu Sage ;)
btw obcas neco v boxu mam, ale nemam cas okolo toho behat jako driv, proto dalsi fotky nejsou. nekdy se nedari prave kvuli nedostatku casu, kdyz se ale staram, vysledky byvaji podobne jako na zverejnenych fotkach ... skrin jsem upravil za posledni dobu pouze tak, ze jsem dovnitr pridal zarivkove teleso pro moznost udrzby i pri zhasnutem sodiku a take jsem koupil vetsi filtr, umistil jej dovnitr a vzduch je tedy nasavan nejdriv ze skrine pres filtr, bez prachu uz jde pres CT a dale ventilator ven z boxu. vyhoda spociva v nespinici se CT, kterou jsem drive musel kazdou sklizen cistit.
Mr.Pipes
zas jednou se pekne zadarilo, tak jsem neco nacvakal... co to je vam nepovim, pac tam toho mam hodne modelu a nevim co je co :(


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma