Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
Mapito drip 400W by Pipes (2005) - Klikni zde pro originální téma
Mr.Pipes
Zdravím kolegové,
již nějakou dobu stavím a přestavuji svou skříňku, kterou bych vám tímto rád představil. Pro začátek (první sklizeň, viz historie níže) jsem jako pěstební médium použil hlínu, ale už od začátku stavby byl mým cílem drip. Druhé kytí, které mají za sebou asi tři týdny květu (na fotkách), proto rostou v průtokovém dripu a pěstebním médiu jménem Mapito.

Modely Great White Shark (pravá půlka) a Sage (levá půlka).

Vnitřní rozměry skříně: šířka 96cm, hloubka 90cm, výška 176cm - včetně místa pod policí na vaničku s živinami. Uvnitř je skříň oblepena bílou odrazovou fólií a osvětluje ji sodík Philips Son-T Plus 400W v cooltube s přítahem ze skříně. Ventilaci tvoří axiální ventilátor Euro 2 (120mm, 150m3/h) vyústěný do stejné místnosti (do prostoru za skříň) přes originál uhlíkový filtr 300m3/h. Přítah jen pasivní škvírami ve skříni. Uvnitř hýbe vzduchem 15cm stolní ventilátor (teplota u vrcholků rostlin se pohybuje okolo 30°C).
Drip tvoří tyto součásti: 90l vanička na roztok ("nádoba na maltu" :D ), na dně sedí 6 vzduchovacích kamenů tvořících neustále velmi malé bublinky, pohání je vzduchová pumpa Schego (jsou docela tiché např. oproti Elite, stačí slabá, já mám nějaký střed a dosti přiškrcenou hadičku, nicméně je vhodné použít pojistku proti průniku vlhkosti směrem do pumpy - může si "cucnout"). Dále fontánkové čerpadlo Eheim 700l/h (300l/h nemá dostatečný výtlak), rozvodná hadice 12mm, 18 tlakových čidel (aby se zálivka spustila ze všech kapilár ve stejnou chvíli), 4mm kapiláry (neucpávají se jako tenké) a odkapové jehly. Květníky jsou vytvořeny z 24l boxů s odtokovou trubičkou k Libra truhlíku na spodku (fotky viz níže).
Rostliny jsou zasazeny přímo do Mapita (drť rockwoolu a velmi vzdušné PE pěny) bez velkých rockwoolových kostek. Hnojím kompletním HESI Hydro dle návodu, vždy si připravuji 35l roztoku stylem napustit vodu do kbelíků > den odstát > přidat hnojiva > den odstát > srovnat pH a nalít do vaničky. Tu každých cca 10 dní vymývám, v růstu vydržel roztok těch 10 dní, v květu po pěti dnech přilévám dalších 35l (nebo o něco méně) a až podruhé umývám. Do zálivky přidávám i enzymy Cannazym na pročištění substrátu od odumřelých kořínků a tím lepší provzdušnění (jsou to živé kultury které časem umírají, čili je třeba je přidat až těsně před rovnáním pH). Zálivka 3x denně 10 minut naprosto dostačuje, Mapito zůstává pod povrchem neustále krásně vlhké. (Před zasazením je třeba jej na 3h namočit do odstáté vody se srovnaným pH, při recyklaci rozmíchat do vody ještě enzymy).
Elektronika je spínána pomocí několika digitálních časovačů, k měření pH a EC používám digitální měřáky Adwa a pro neutralizaci (ne)libých vůní, které se dostanou ven když vzduch nejde přes filtr (v noci) používám Vaportek Maxi.

Ještě pár slov k anketě: Do skříně jsem plánoval 12 rostlin v šesti květnících. Dva řízky už na začatku (zřejmě neopatrnou manipulací) odešli, proto je uvnitř 10 dosti na sebe namačkaných rostlin, plně zakrývajících veškerou plochu - prostě džungle. Proto mě zajímá názor ostatních pěstitelů, zda by nebylo lepší dát do skříně kytek jen 6 a jaký by to mělo vliv na výnos. Předpokládám totiž, že by při více prostoru narostly jednotlivé rostliny do větších rozměrů...
Aryan
radialni Euro2 ??? .... myslis ten vsemi growery (temi co s nim meli tu cest :D ) oblibeny axialni trubkovej ventak od Dospelu co nevydrzi vic jak 2 sklizne provozu ?
Mr.Pipes
jo tak to jsem popletl a opravil :)
pravda, uz mi taky jeden odesel (po prvni sklizni), ale v Hornbachu mi ho vymenili bez reci, tak pohoda :D
Mr.Pipes
nekolik dalsich fotek.

prvni je focena 28. rijna pri prepnuti na kvet. je tam zrejme, ze vepredu chybi jedna kytka, dalsi chybi uplne vpravo vzadu a ta vedle ni jela zpocatku velmi pomalu, ale nakonec se vzpamatovala.

ostatni jsou stare nekolik dni - uz se mi to zacina pekne palickovatet :D
Mr.Pipes
detail kvetniku:
jedna se o plastove boxy 24l z Hornbachu (original maji jeste vicko), kam je na vhodne misto zasazena odtokova trubicka k Libra truhliku, utesnena pomoci tavne pistole na silikonove tycinky. to je ostatne velmi sikovna vec, rozvodnou hadici na cerpadlo jsem musel pritahnout pomoci zelezne svorky, to by ale pod vodou nedelalo dobrotu ... stacilo jiz zatazenou svorku zalit do plastu :)

co na fotkach jeste neni, je maly kousek sitky (original proti moucham do okna), prilepeny na vnitrni stranu odtoku. bez ni by se trubicky urcite ucpaly.
Mr.Pipes
TROCHA HISTORIE

jak jsem jiz napsal drive, prvni sklizen probehla v hline a jednalo se o sest ruznych modelu. mezitim byly nejake problemy s nedostatkem drasliku, proliti hliny proudem vody a prihnojeni Wuxalem tenkrat pomohlo. nakonec z nich vyrostly pekne chutne kousky, ktere me 3 mesice zivily, s cimz jsem puvodne ani nepocital, s mou spotrebou :)

zpocatku jsem mel problem s teplotou, proto jsem poridil ultrazvukovou zvlhcovacku, ktera mi s timto problemem znacne pomohla. jak je videt na fotkach, pozdeji jsem ji umistil dolu pod polici a mlhu privedl vyse pomoci novodurovych trubek. bohuzel se mi ale podarilo original nadrz rozbit a stejne byla prilis mala, proto jsem si z dvou stejnych boxu jako jsou kvetniky udelal nadobu pro zvlhcovacku novou. zasoba tedy cini realne cca 45l. tuto upravu vsak nafotim a popisu az to zase budu potrebovat a nebude to rozlozene, tedy na zacatku dalsi varky.
problemy s teplotou se vsak vratily, jakmile jsem nemohl zvlhcovacku pouzit kvuli prilis vysoke vlhkosti v dobe kvetu. koupil jsem tedy cooltube. do budoucna pocitam i s nejakym kvalitnejsim vetrakem typu UFO nebo TDcko (podobna zalezitost), jen mi zalezi na hlucnosti, proto bych si v tomto nechal rad poradit...
Mr.Pipes
Drevo-kocur: ad odtok, jo v pohode, ty sitka jsou tam nutny, jinak by se to Lko asi ucpalo, ale s nima to jede krasne, odtyka az uplne po spodek...

expiry_date1: filtr profoukne v pohode, doporucuje se koupit o trochu silnejsi filtr nez je ventik, protoze profouknout to neni problem, ale az zacne po par skliznich slabnout ucinnost toho filtru, jeste nejakou dobu vydrzi. dimenzovany akorat jde pry po trech, ctyrech skliznich do kytek...
co se tyce hlucnosti, tak to nadela jednoznacne vetsi randal nez PC, dokonce i nez me 2 PC (ale zase s docela tichymi zdroji a CPU ventiky), ve kterych se vrti 6 disku a grafiky.
hodne randalu nadela ventilator ven, ten by sel odhlucnit - strcit do krabice a na gumove uchyty (to me ceka s tim TDckem nebo necim), totez vzduchovaci pumpa, ale s cim se asi prilis moc nenadela je ventik pro pohyb uvnitr skrine - nedela randal on sam ale vzduch co pres nej jde a taky vzduchovaci kameny. kdyz jsou u dna, prilis slyset nejsou, jen jako takova hlasitejsi sodovka :D , ale kdyz mi ty prisavky selzou a uplave nejakej nahoru na hladinu, taky umi udelat hezkej randal. to ale vyresim pridelanim vzduchovcich kamenu k nejakym malym podlouhlym sutrum za pomoci stahovacich pasek - jen co si nekde vzpomenu nejaky nasbirat :)
Mr.Pipes
no dobra, tak trochu detailneji, od nejdrazsich polozek:
2500 sodik
1925 hnojky (kanystr kvetu a litrovky ostatniho + malej supervit)
1768 mapito 2x 80l (ale slehlo si ze 160ti tak na 120l)
1499 pH merak
1499 EC merak
1380 cooltube
1350 filtr
750 boxy na kvetniky
750 zvlhcovacka
700 cerpadlo
625 vzduchova pumpa
a pak jeste tak 20 polozek za peto a min kazda - vsemozny potreby, elektricky rozvody, sroubky a hacky a jiny blbosti.
vyhoda u me byla, ze skrin jsem spichnul s tatou na miru z lamina co se mu valelo v garazi, takhle velkou vec sehnat hotovou skoro nejde a nechat si ji udelat vyjde na hrozny penize. nezbyva nez splasit nejakej material a kutit :)

celkem tedy cca 22000,- ale vcetne spotrebnich veci jako jsou hnojky ... mozna je v tom jeste par veci co se tak nejak "spotrebovali" pri vyrobe a ted uz nejsou, odhadem pocitam ze tak za 15000 by se dala postavit. kdyz se clovek bude trochu snazit, treba CT se da sehnat levneji nebo vyrobit za babku (ja na to nemel cas a tenkrat nebyly trubice ve sklarnach na sklade), uhlikac se da taky udelat z filtru do digestore a nejaky plechovky (to mi ale vysvetlil kamos az pred tydnem :( ) a sodik lze dneska taky sehnat i za levnejsi penize,kdyz to clovek koupi treba na svetelnym velkoobchode misto v growshopu (ten ja kupoval na tom velkoobchode, ale uz pred par lety, kdy tam stal tolik co dnes v gs).
Mr.Pipes
TROCHA HISTORIE pokracovani

jelikoz se mi asi nepodari pridat k prvnimu "historickemu" prispevku fotky tak jak bych chtel, jsou jeste nektere dalsi tady...

to co se na konci susi jsou jen 4 kyti z tech deviti, sklizel jsem to postupne jak dozravalo. a je to ve dvou radach za sebou, i kdyz to neni prilis videt :)
Ke-Guglimugli
Bohuzel se nemuzu zapojit do ankety, pac si myslim, ze ti tam klido-pido vleze i vic kousku nez 12.. Nemelo-li by.. :D
A proc si srazis teplou ventilatorem sezhora dolu? To mas tak vybornou klimu, ze si to muzes dovolit? :wink:
A o TDcku se zminovat nebudu.. :D
Kazdopadne respekt k tve praci, pane Pipesi, konecne neco sofistikovanejsiho! :bravo:
Mr.Pipes
diky diky, koukam ze nazory se velmi ruzni :) me jde o to, ze mam 6 kvetniku, takze mi logicky vychazi moznosti 6 a 12.

Ke-Guglimugli: ja mel ten ventik niz v levym zadnim rohu, ale kyti jsou uz tak velky, ze jsem ho musel premistit do mista, kde mi do nej nic neporoste :D
dr. sklenenka
že se zapojuju do debaty, ty ceny těch přistroju EC a PH by mne taky zajímaly. Nikde jsem na tak levné nenarazil
Mr.Pipes
nakupuju povetsinou v Natural Technologies a v Hornbachu.

filtr se da nechat repasovat, ale za takovy penize, ze se u techhle malejch uz vyplnati rovnou koupit novej (nebo to mozna nekde delaji levneji..?). i kdyz kdyby si to clovek udelal sam - ale ja bych si v tomhle asi neveril :)

Mr.Pipes
no jasne :) simax trubice 120 na 400mm 3mm tloustka stoji kolem dvou kil a dovezou ti to do k tobe nejblizsiho obchodu, kam dodavaj. luxus :D
Mr.Pipes
Dnes (20. den květu) jsem vyměnil zálivku a poprvé přidal PK13/14. EC 1,8.
Docela se začínám obávat, že mi kytičky přerostou nad lampu, protože rostou jak šílený a ta půjde šoupnout už jen cca o 15cm.
Mr.Pipes
asi to nechám jak porostou, jen listy protrhávám, za posledni 3 tejdny jsem toho mohl narvat tak plnou velkou igelitku :D
r-man
Ahoj, tagze par veci, snad ti to pomuze:
Cim vic budesh protrhavat listy, tim rychleji to poroste do vysky.
Pokud budesh kupovat TDcko, kup 250tku, a k tomu dvourychlostni vypinac( a samozrejme termostat). Jde to pak dat na pulku vykonu a tim se rapidne snizi hlucnost.

Jo a mas to moc pekny, K+
Mr.Pipes
expiry_date1: kdesi vyse jsi napsal, ze bubbler mit nebudes, takze z toho randal nebude ... ja taky nemam bubbler, jen je treba tu vodu ve vanicce neustale promichavat a provzdusnovat, k nemuz prave vzduchovy cerpadlo a kameny ve vanicce slouzi... je urcite dobre, aby ty kameny delaly male bublinky (jako ze sodovky), aby se voda dobre provzdusnila. i kdyz pravda, ja bych to v mapitu ani nepotreboval, protoze uz to je velmi vzdusnej material. ale hybat s tou vodou je potreba...
ad fotka: obcas nejakej vzduchovaci kamen utece na hladinu a to je pak randal celej den, protoze jim clovek nechce pres noc (ve dne) otvirat.
Jacob_Snow
Moc pěkná práce
Koukam ze se vylepsuje co to de jen tak dal a at to roste ... :bravo: ....







!!! will the party !!! :jumper:
Mr.Pipes
tak at je na co koukat :)

uz zacinaj cukrovat :punk: :D
Mr.Pipes
1: Trifid. Vsechny 3 vrcholky patri nezastiplemu keri rozlezlemu pres temer ctvrtinu skrine.
2: je to divny, ale v levym zadnim rohu mi vzdy vyroste dlouhan :)
3: totez v zajimavem modrem havu :wink:


btw: tentokrat jsem nestipal zadnou z kytek a nechal je proste jet... zato napriste uplne otocim - zkusim FIM do ScrOGu ;)
Mr.Pipes
27. den kvetu (vcera). v roztoku mi tak po tydnu trochu klesa pH, je mi divne, ze po takove dobe ... vzdy to spravim trochou hnojek a po deseti dnech stejne menim roztok, takze zadna tragedie :)


edit [bugreport]: proste nechapu, ze se ty fotky musi pridavat jak se jim chce ... tentokrat presne v opacnem poradi. ja vim z vlastni zkusenosti, ze se phpcko debuguje blbe, ale vsechno jde kdyz se chce... ostatne ja uz jsem nabizel, ze bych se na to podival... ale abych si jen nestezoval, neco co by mohlo pomoct - browser tag: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.7.12) Gecko/20050921 ... z wokenni Mozilly to nezlobi...
r-man
Mam na tebe dotaz...vidim u kazdyho vyvodu takovy malinkaty ufo, to je neco, co zabezpeci, aby se vsechny zavlazovaci jehly spustily zaroven? Pokud jo, odkud to je a kolik to stoji a jaxe to vlastne jmenuje?
Mr.Pipes
hehe vidis, ja to zrovna napsal k tobe do threadu :)
takze je to tlakovy cidlo, ktery si pocka na zvednuti tlaku v rozvodny hadici. v Natural Technologies maji 4mm kapilarovej system, neucpavaji se jako tenky...
Mr.Pipes
dalsi fotesky, 31. den kvetu

1: celkovy pohled
2: sharky
3,4: sage
5,6,7: sharky


ted jdu na tu CT, jsem zvedav jak mi to fotak pobere. no kdyztak to blesknu zitra az zhasne ...
Mr.Pipes
COOLTUBE

borosilikatova trubice simax 125mm, 400mm delka, 3mm tloustka. na koncich plechove objimky s hacky, na jedne strane s pruchodkou na kabel a prichytkou na objimku zarovky. stinitko je uvnitr.
Mr.Pipes
par dalsich fotek ...
expiry_date1
Mylar je fólia,ktorá sa používa na úpravu stien v pestiarni,mal by mať vysokú odrazivosť.Len neviem,či by takú teplotu vydržal,takže treba zistiť.Ale myslím,že ten plech je na to najvhodnejší.Istota je istota:)
Máš to fakt super!Dúfam,že Ťa stihnem potešiť ešte pred Vianocami:)
Mr.Pipes
40. den kvetu. po dvoudennim vyplachu cistou vodou maji zase Hesi papani. delaji mi radost! :D
Mr.Pipes
diky vsem za Kcka :)
r-man
2Drevokocur

Nekolikrat uz jsem to pres to DTPcko zkousel, a pokazde mi rekli, ze uz mylar nemaji, a ze ho nebudou kupovat, protoze to nikdo nechce. Prej to musej koupit v nejaky obrovsky roli, a pak jim to lezi na sklade. Dej vedet, jaxi dopadl.
Matrixx
to Mr.Pipes:tuze nevypadá to zle,myslim že to bude dobrý,ale chce to ještě čas,Pěstu zdar a K4YOU.....
Mr.Pipes
jojo, o Vanocich pujdou sharky a tak o 14 dni pozdeji sage ... no jeste uvidim jak budou vypadat :)
thx
Mr.Pipes
tak tady jsou zase nějaké fotečky, 49. den květu. včera dostali poslední hnojky, na Vánoce nebo možná dřív nasadím čistou vodu a týden na to půjdou... možná ještě ne všechny, ale většina.
jinak jsem se v průběhu týdne musel zbavit dvou mrzáků kvůli plísni, asi jak byli nízko, je tam vyší vlhkost. byli opravdu malí, z jednoho by nebylo skoro nic a taky nebylo a z druhého by bylo možná něco a něco málo visí ... taková ochutnávka, na kterou se potvora plíseň nedostala. doufám že s tím nebudu mít ve skříni další problémy.... :rolleyes:
Krychle
Prosim...ted momentalne nefunguje prikladani fotek..vydrz s tim, az to bude funkcni...dik:)
r-man
Budesh, pokud razantne nezmenish podminky v boxu. Plisen je svina, staci aby tam nekde litalo trosicku spor, a za tyden se to objevi na dalsi kytce. Je potreba hooooodne vetrat, kdyz neni jinej zpusob, jak snizit vlhkost. Jo a taky pomaha otrhat zbytecny listy, ty tu vlhkost nejvic produkujou. Pak rozevri rukama vsechny vetsi palice a koukni jestli nezacala nejaka plesnivet a pokud jo, okamzite s ni na rychly suseni pryc z boxu.
Mr.Pipes
krychle: jo vsim jsem si... ok

r-man: uz jak jsem sundal toho druhyho prcka jsem nechal zapnutej ventik i "pres noc". ty listy protrham, diky za radu. a vetrat se snazim, i kdyz moc casto to taky neni mozny :(
Mr.Pipes
mám menší problémek se samovolným zvedáním EC. netušíte čím to může být? že by se holkám nechtělo papat hnojení a dlabou jen vodu? pH 6.1, když jsem namíchal poslední a největší dávku Květu a PK13/14, bylo EC 1.61, po ani ne třech dnech je na 2.23. přidávám enzymy Cannazym a zálivka mapitem zase protéká zpět do zásobníku. moc prosím o radu, už se mi to stalo jednou, nějakou dobu to takhle haprovalo a pak to přestalo, ale netuším co bylo důvodem :(
díky
r-man
Myslim, ze to bude tim, ze se hodne vody odpari pri prutoku Mapitem. Udelej si zasobu odstate vody, a treba kazdy druhy den to trochu nared (samozrejme voda s upravenym PH). Ja mel tenhle problem kdysi kdyz jsem jel hydro, EC mi lezlo az na 2.8 i vic!
Mr.Pipes
tak to dekuji panove, budu redit :) ze to bude mit spojitost s mesicem bych si teda nemyslel ... a vida.
Mr.Pipes
koukam ze pridavani fotek uz zase chodi, takze jsem prihodil 49. den kvetu.

dnes dostali kyti cistou vodu a predpokladam ze za 9-10 dni (o weekendu na Silvestra) je pokosim. vsechny naraz, protoze uz jaksi nemam prostor na suseni, cili musim vyuzit prostoru growboxu. ostatne aspon uz tam je ventik a odtah :)
nicmene jsem nasel kousek plesnive palice, jedne z tech vysokych, nastesti skoro nahore, takze jsem ustipl asi 7cm vrsku a z toho pulku vyhodil a pulka je ok. snazil jsem se to prohlizet a nikde jinde jsem nevidel, i kdyz to predtim taky ne a vida :( .. plisen je pekna svine :rocket:
Mr.Pipes
po veceru s dvema fajfkami ruznych skankovych modelu jsem si vzpomel na ten kousek palicky, co se susi. ani bych necekal ze me to jeste hodi do nejakeho o dost jineho stavku... ale opak je pravdou. po prvnim prasku jsem uz hodne dlouho takhle nevypadal :smoker: :sun: :bounce: :frog: ... druhej prask ... :satan: :mutant: :eek: :wink: ... tohle se protaaaahne :D


edit: stejny pokus, jen na cistou hlavu ... a vypadam uplne stejne. po druhem prasku temer nefunkcni ... to pak clovek i tenhle radek pise nekolik minut :crazy:
Mr.Pipes
nacvakal jsem nejake detailky za zhasnuteho svetla, nicmene jsem zapomel prilozit nejakou vec k posouzeni velikosti. vezte tedy, ze na prvnim detailu je videt 20cm (SAGE), na druhem 16cm (GWS), na tretim 36cm (SAGE) a na ctvrtem 31cm (SAGE).

pri koureni toho ustipleho vrsku jedne palice me oproti produktu z hliny prekvapila jedna vec - ty palicky z hliny se o hodne smrskly, kdyz se ususily. tahle palicka zustala skoro stejne velka a naduta, jako kdyz byla mokra. jsem vazne moc zvedav na vynos :smoker:
Mr.Pipes
nadešel den D, 65. den květu. nebyla to jednoduchá práce, takovou džungli rozebrat, ale už se houpou. teď mám měsíc na usušení materiálu a upgrade skříně a pak - 12x Belladona :punk: :D

1: těsně před započetím operace
2: už se houpou hlavami dolů
3: několik nejhezčích s krabičkou zápalek, vlevo od ní SAGE, vpravo GWS
4: detail, vlevo SAGE, vpravo GWS
r-man
...Moc krasny dvojcata, ta posledni fotka. To by meli postavit v NY misto tech zbouranejch...
Mr.Pipes
diiky vsem za karmu... :)

dephp: EC jsem meril, i kdyz posledni mesic to dost kolisalo, snazil jsem se to drzet tak 2.0 - 2.4. nakonec jsem dal 10 dni proplach cistou vodou a tu jsem v polovine menil, protoze se za tech 5 dni zvedlo EC z 0.3 na 2.5 :)
Mr.Pipes
posledni fotka z prispevku c.52 se prave stala fotografii tydne. dekuji vsem kteri hlasovali. musim, rict ze to pro me znamena hodne, foceni i pesteni jsou me velke konicky a timto byly oceneny oba naraz :D
Mr.Pipes
usušeno a zváženo. do konce přežily 4 velké Sharky a jeden prcek, Sage pak 2 velké (ale teda skutečně keře) a jeden prcek. dohromady tedy odešly kvůli plísni či hned zezačátku 4 z 12ti květin.

S.A.G.E. (2. foto) ... 138g
GWS (3. foto) ... 157g
celkem tedy ... 295g

osobně jsem doufal, že z toho bude alespoň čtvrt kila, což se mi povedlo hezky překročit, čili jsem velmi spokojen. teď je materiál uskladněn s kouskem pomerančové kůry. 2 pytle listí (možná přidám i nějaké šišky) použiju na přípravu některého z pokrmů...
oba modely jsou velice silné co se týče zkouření, Shark je více happy, Sage více uzemní. co se komplatknosti paliček týče, je na tom samozřejmě lépe Shark (mostly indica), i když i Sage (mostly sativa) je pěkně hutný.
Mr.Pipes
v karme (za kterou samozrejme vsem moc dekuji) se mi objevil dotaz,kteremu modelu bych dal prednost,kdybych si mel vybrat... no musim rict ze to pro me neni jednoducha otazka, protoze oba modely zmastuji skutecne prepychove. Sage dokonce tak hodne,ze neni jednoduche s nim stravit napr. pracovni den,i kdyz s jinym kurivem je to denni chleba. ale mam velmi rad kompaktnost indikovych modelu a Sharkovu jemnou chut,takze by to byl asi prave Shark,ktereho bych si vybral - nicmene jsem velmi rad ze mam 2 modely a muzu si vybrat,jak se zkourim :D
Apofiss
Přesně to samé preferuju sám.Shark je opravdu pohodové kuřivo pro každý den, zároveň neurazí ani na pařbě!Přikláním se k názoru, že by člověk měl mít min. dvě potenčně rozdílné genetiky, právě z důvodu použitelnosti v různých situacích...

Mr.Pipes: moc pěkné!!!
Mr.Pipes
dekuji a souhlasim, nicmene ja chci jet scrog a to by spis chtelo jednu genetiku. ale ted jsem se dozvedel, ze belladony nebudou,tedy urcite ne vsechny,takze nevim nevim,jak to pujde :(
resenim by bylo dostat se do stavu, kdy bych opravdu kazdeho ctvrt roku kosil a tedy bych mel vzdy jak zasobu cerstveho,tak jeste dostatek z predesle varky - a pekne stridat lehci a uzemnovaci modely :D
Mr.Pipes
pokračování tohoto threadu se jmenuje Mapito drip 400W upgraded (2006)
je zde popsán upgrade boxu a později mé počínání se ScrOGem...
AEROCELL
Krasne sisule proste jednoznacne dobrej matros kamos..K+...:D


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma