Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Hydroponie

Stránky: [1] 2 
PEROXID VODÍKU H2O2 - využití - Klikni zde pro originální téma
Lackyfree
Z letáku jednoho groow schopu:

Se používá v hydroponických systémech ke zvýšení obsahu kyslíku a k udržování čistoty v systému. Slouží dalším mnoha účelům, které mohou ovlivnit řízkování a klíčení semínek. Peroxid vodíku v zálivce dodává rostlině další kyslík, který výrazně zlepší průběch fotosyntézy.
Přidáním peroxidu do zálivky pomůžemem i dalším metabolickým procesům rostliny:
- pomáhá zoxidovat těžké kova, které je pak kytí schopno střebat
- pomáhá kořenové struktůře k vývoji a výměně mrtvých kořínků za nové
- pomáhá transportu látek v rostlině - zlepšuje metabolizmus rostliny
- pomáhá stimulovat produkci proteinů - zlepšuje fotosyntézu
- pomáhá rozkládat úhlohydráty vzniklé hotosyntézou

Klíčení semínek a peroxid:
použij 10 kapek peroxidu do 1 litru odstáté vody. pomáhá lepšímu a rychlejšímu vyklíčení, semínko běžně vyklíčí za 24 hod.

Řízkování
přidáním 10 kapek/1 litr vody + běžná praxe s klony. Rychleji klon a zakoření.

Postřik
10 kapek/1 l vody na postřík od řízků do dospělosti.
Lackyfree
- zvýšený obsah kyslíku v živném roztoku
- zvýšená kořenová aktivita - vyšší příjem živin
- stimulace produkce proteinů (rostliných bílkovin)
- rozkládá úhlohydráty vzniklé fotosyntézou
- zvyšuje životaschopnost a obranyschopnost rostliny
- zvyšuje hustotu rostliny - tlusté stonky a užší patra
- zlepšuje fotosyntézu
- zlepšuje vyklíčení semínek
- zvyšuje úspěšnost řízkování
- čistí systém - hydro

Pokud vím tak mě bylo řečeno že se jedná o čistý peroxid v koncentraci 10%. Omlouvám se za chyby ale byl jsem prve zmaštěn - jak jinak. Skladujte peorxid při teplotě 15 - 20 stupňů C. Jinak pozor - je to pěkný prevít. Nemam zatím peroxid moc vyzkoušený, spíše se hodí pro hydro, ale jak jsem někde čet na groweru tak to lze použít i na půdu.


weeno
Karma letí.
Red Tornado
Jo, tak tohle jsem pred rokem cetl, ale nemel na to dost odvahy. Nasel by se tu nekdo kdo byl drsnejsi a uz to vyzkousel? Jinak to brzo zkusim opatrne sam. Jo a pozor, peroxid vodiku se prodava v koncentracich 3% (lekarske ucely), 10 a 30% (technicke ucely) tak nepomichat. U silnejsich nez ony 3% take jiz pozor na styk s pokozkou, oci a pod. vsak to znate.
K4U samozrejme.
viridis
Asi to vyzkousim, budu zitra asi smidlat blueberry - ta blbe koreni, tak uvidime. Jinak, pro uplnost - v kadernictvich pouzivaji (pred naredenim) H2O2 v koncentraci 60%.
Lackyfree
Mno já když jsem to zkoušel prvně (to jsem neměl tyto informace), tak jsem použil peroxid vodíku v koncentraci 6% a 25 kapek na 1,5 litru. Kytí to přežilo bezproblémů, zkoušel jsem to pouze jednou. Žádnou změnu jsem nezaznamenal - lil jsem to do půdy. Zkusím dnes postřik na dvou kytkách, takže pokud nemáte důvěru tak počkejte na mé výsledky.........
JFKALFA
hele a muzu to pridavat do zalivky s hnojivem a tak ?
JAyEFF
TO Lackyfree: no nemyslim si ze ta zalivka obohacena o h2o2 bude nejak extra ucinejsi, mam za to ze se bude v pude peroxid rychle rozkladat a to jak chemicky tak bilogicky a kyslik potom bude vesele zdrah porama pryc a neveril bych moc tomu ze se na nejaklou chvilku pozdrzi na kaficko.
TEn argument s tim ze po oxidaci tezsich kovu je zvysen jejich prijem je spise na skodu nemyslis ? Ja si osobne v kadmiu, olovu rtuti moc nelibuju. (mozna je to jenom spatne prelozeny, teda jestli to nebyl cesky napsanej letak)
DAlsi argument se kterym tak uplne nesouhlasim je ten kde by perooxid mel zlepsovat fotosyntezu. Takovyhle ucinky jsou znamy jenom u CO2 protoze do reakce vstupuje jako vychozi latka, a rychlost reakce je dana rozdilem mezi mnozstvim vychozi latky a mnozstvim produkovanych latek (v nasem pripade kyslik). Tzn. kdyz bude v systemu (rostline) vic kysliku (neverte ze se tam dostane z peroxidu, kterej jste pridali do pudy nebo na list) tak to bude mit spis tendenci tu fotosyntezu zastavovat, leda ze bys pridaval zaroven i CO2 a to mi prjde zbesily.
JA fakty nechci nejak sejckovat, ale cely mi to prijde celkem zbytecny.
NA druhou stranu ale verim, ze pro kliceni, rizkovani a hydroponii ma prichucovani roztoku pomoci H2O2 nejaky smysl.

TO JFKalfa: v roztoku hnojiv ti pracvdepodobne budou nektery soli ten peroxid rozkladat a kyslik bude vyprchavat
Lackyfree
to JAyEF:
jen klidně síčkuj - zřejmě si asi přes chemii odborník.... a to já ne. Jen jsem opsal to co bylo v letáku toho groowschopu - byl český ten leták.
Ohledně toho vstřebání těžkých kovů - nejspíše mi tam uniklo slovíčko - lépe - vstřebat. Sorry..... Jinak jsem toho názoru, že tím myslely to že se kytí s podporou peroxidu se dokáže lépe s kovy poprat........
Mno jinak ohledně přidání peroxidu do zálivky nebo jako postřik... možná máš pravdu - chce to jen zkusit, takže to zkouším, pak se uvidí.................

Mno je to komerčně zaměřený groowschop, takže informace na letáku mohou být nadnesené či nepřesné.
Ale zase na jejich obranu musim řict že tam taky prodávají special knihy na pěstění trafky (moooc veliké a v angličtině či němčině), které jsou fakt supr!!!!! Takže si myslím že to maj z těch knih, stejně jako plno jiných rozumů......

jinak hodně zdaru a čau.....
debil
jo taky sem to tedka cet.Asi do toho taky skáknu a vyzkoušim to.Jenom nevíš kolik za to chtěj?
JFKALFA
JAyEFF: jo dik :)
mozna bude mnohem jednodussi poradne vzduchovat hydro a poustet co2, cimz udelam defakto to samy ne ?
viridis
Taky si myslim, ze to bude neco jako vzduchovani v bublaku, ale na rizky to muze byt dobry - ono mi neprijde, jak bych mel vzduchovat vrstvu vody (ve ktery stoji rizky), tlustou 2-3 mm......to snad radeji ten perovid, tam bych to videl...
Roman Dirda
Píšeš,že ti řízky stojí ve vodě.Nedělá to neplechu?Neplesniví ti to?Ptal jsem se Smokalota a ten řízky pouze zvlhčuje rozprašovačem.
viridis
Nazdar - rizky mam v RW kostkach cca 30x30x30 [mm], praskovy STIMULAX 1 - krabicka se zelenym deklem, a asi 1 az 5 mm vody: podle toho, jestli jsem zrovna dolil, nebo se chystam dolit.....automatiku tam zatim nemam :(.
Mel jsem kdysi problemy s plisni, ale pote, co jsem jim prestal rosit a nedavam jim zadny dekl - styl PET flasky pro zvyseni vlhkosti, je po problemech. (Rada Dr. Smokalota.) Nektere odrudy by to asi nerozchodily (Nebula), ale se skunkem, durga mata ci blueberry (ta koreni tak 3 tydny - nejdyl) nejsou problemy, Sadim az tehdy, kdyz koukaji koreny, aspon 10 [mm]. Ted tam mam diky sve lenosti 3 rizky, ktery maji korinky vice jak 10 [cm]! a plisen tam nastesti neni....
Vlhkost je celkem nizka, a koreni to dobre - asi to bude tim, ze zvyseny odpar vody podporuje jeji ziskavani, cimz stimuluje rust korenu ????? snad.....nevim cim to teoreticky zduvodnit.

Jinak k tomu peroxidu: zkousel jsem (VELMI opatrne) a nepoznal rozdil: rekl bych, ze se rozlozil driv, nez mohl mit viditelne ucinky - asi by tam chtel prikapavat kontinualne a hlidat koncentraci, coz nevim, jak udelat....nechci si to spalit....
blackberry
Vyborne vlastnosti...popsal Luckyfree

osobni zkusenost:
davam na 1l 10 kapek do vody na klony...lepe a drif koreni...
pouzivam ho i pri cisteni systemu...i ty nejvetsi sracky{s prominutim} dokaze rozlozit behem dne.
Kytky jsou na pohled zelenejsi, a i rychlejc rostou.{rychlejsi fotosynteza}.

ovsem pozor na davkovani, je to kyselina, takze kdo mate treba kapilary a cistite se peroxidem, doporucuji pote proplachnout nekolikrat cistou vodou.
campo
Zajimava informace, zkusim to. Boze opatruj me ovecky, ehm, teda kyticky.
blackberry
pardon ne kyselina, ale peroxid.....
GoryTHC
Ja sem peroxid zkousel na lonsky venkovni urode. Pouze 3% do zalivky, jeden uzaver na konev vody. Kombinoval jsem to s OBM, vzdycky vo vikendu hnojivo a v puli tejdne peroxid, mel by trochu naleptat koreny, ktery se pak rozrostou => kytka ma vetsi prisun vody a zivin v dulezitem obdobi kvetu. Musi se ale vcas prestat, jinak je peroxid stejne jako hnojivo z kytky cejtit.
nobody4
Žádnej strach!!!!!!
Já používám peroxid v poměru 10kapek 30% peroxidu (původně byl moc silnej 60%, ale zředil jsem to na půl) na 1l vody. A vždycky to bylo f poho to, že by se měla používat desetinová koncentrace slyšim prvně (zdá se mi to málo). Myslim, si, že je to zbytečně slabý. Nehledě na to, že zmizí ten trojmocnej kyslík strašně rychle. A zbyde jen kyslík a voda -> takže nemá cenu si rozdělat víc roztoku a myslet si, že bude fungovat i třeba druhej den.
Používal jsem ho vždycky jen v hlíně a jednou za 7-14 dní (jaxem byl línej) průplach cannazymem (enzymy). Pozor, enzymy (atanzyme, cannanzym, BN zym atd.) nesmí přijít do styku z peroxidem jinak se znehodnotí!!!!!!!!!!!
Jo a ještě jedna podstatná část, používám ho JEN zálivkou. Rozpouští již neživé části organické hmoty (kořenového systému, a napomáhá odstraňovat přebytečné hromadící se soli) tím napomáhá lepšímu růstu kořenového systému, jeho provzdušnění a dezinfekci. V neposlední řadě taky schopnosti (kořenů) příjmat hnojiva - prostupnosti buněčné stěny kořenového systému.
Význam postřiku mi jaksi uniká, takže jestli máte někdo nějaké rozumné zdůvodnění?? Sem s ním!
Doufám, že to alespoň někomu helfne. N4
deno
Já mam za to, že když kytka spí, tak přijímá kyslík a vylučuje co2 - tim by se dal zdůvodnik postřik roztokem peroxidu ;)

Jinak dávám 5ml 3% h2o2 na 15 litrů
nobody4
2 Deno: Tak ti nevim, ale to znamená, že by jsi stříkal roztok peroxidu na "večer" kdy ti nesvítí výbojka. Nevim jak ty, ale nemám s tim dobrý zkušenosti, kdykoliv jsem stříkal na "noc" nedopadlo to dobře. Kytky jsou náchylný k plísním a to i přes dobrý odvětrání. Takže žádnej šlágr. N4
Shaka
Jedu to už 4 kolo v bublaku, používám 30% H2O2, 5ml na litr roztoku nového a 2 ml na litr pro dolevání, celkově se to osvědčilo, ale průser je, žo to zabíjí enzymy a vše živé (nevím v jaké míře), se solo AH to neva, ale pokud používáte ATA XL nebo kořeňák,tak se to navzájem mlátí, doporučuji nahradit ATAZYMEM, měl by mít v podstatě stjné účinky,ale je několikanásobně drážší :)))
Prskalius
Nazdarek
Taky jsem tu nekde nasel ze je to dobry proti larvam smutnice.
Teda do kokosu a do pudy.
Mate nikdo zkusenost?
Brunco
a skusali ste niegdo este inu chemiu?
mozno by bolo zaujimave supnut
do pody trocha alkoholu
ja ked som xel nieco skusat tak mi zatial vzdy prislo rastliny luto
a nechal som ju v klude
bioafgan
po prvi krat manipulovanie s 38percent vodikom a to technickym nedopadlo dobre. Polial som si obe nohy a dlane na rukach. Najprv nic a potom steklenie a nasledne obelenie pokozky. Potom ma to stipalo asi 2dni. Takpozor na manipulaciu. Lepsie je si precitat etiketu na flaske
viridis
Peroxid pouzivan na rizky, nakonec v koncentraci 1 maly panak (odhadem rovnou z flasky =~ 5 ml) 30% H2O2 do 1 l vody 1x denne. System je cistejsi a rizky koreni rychleji a bohateji, a to bez jakychkoli pridavku cehokoli. Doporuceno.
viridis
BohouRe, cos tam mel za hnojiva ? ze by to zreagovalo a skodilo ? Spise bych cekal procisteni systemu, nez plisen - velmi, velmi podivne. Jak to vypadalo ? (barva, konzistence, rozmisteni plisne /tluste konce nebo vlasky/, jake stari kytek) jestli vzpomenes.. dik.
no se tyce peroxidu do zalivky :
1. musite pouzit ciste mineralni hnojiva napr. advanced hydro....
2. nepouzivat zadne stimulatory do zalivky peroxid stimulatory stelirizuje....
3. ma smysl pouze u hydra... puda bez pudnich bakterii je na prd...
4. davkovani jak bylo na zacatku napsano se vstahuje k 30% koncetraci ale pokud jsou roztlinky uz vetsi tak snesou i vic ale to si otestujte podle podminek se to ruzni

takze usetrite za rustovy a kvetovy stimulatory.... a tyto dobroty jim date v postriku...... {phztamin, algan.....} pokud jim neco dobreho date na list tak je vhodne to druhy den oplachnout cistou vodou na procisteni poru,,, a treti den muyete splichat zas vodou + peroxid
pri pouyiti peroxidu je temer nemozne mit problemy z plisni.... je nejaka alergicka na peroxid......:)

kouri kour... chi:)
Brunco
napis navod

inac meral som ph a peroxid je neutralny
Vilí-Zanej
...co se týče klíčení s pomocí PEROXIDU-doporučuji!!!...asi před týdnem jsem nechal naklíčit semena(25kousků z Nirvany)...po sedmi dnech klíčení(v normal H2o dešťovce-mezi vrstvami toalet.pap.) mi naklíčilo pouze 13ks....vyměnil jsem vodu a přidal PEROXID VODíKU...za 24hod. mi naklíčilo dalších 9ks. Peroxid vodíku(COO) jsem použil 3%-ní(dostupný v každé lékárně) v poměru...17kapek / 0.5 litru vody!!!
Mr.goldie
2 Chitral...
Myslíš teda..že pěstuju-li v substrátu...nemá cenu připadávat do zálivky peroxid?? asi by to nejspíš vykosilo dosti pdních pozitivních činitelů že?!
1.ondras
K peroxidu bych dodal, že se používá i při pěstování psilocybe k.
Na www.houbay.org o tom píšou.Koncentrace 0,03% h2o2 zabíjí spory plísní a také bakterie avšak plíseň ji samotnou to nezabije.
u4eea
docetla jsem ze peroxid je libovej na seminka i rizky, ale porad nevim jestli je dobrej do hliny ci hydro???aneb v poho na oboje
mjslim ze obcas na procisteni bych nemel uskodit. ja jsem zavisla na enzymech takze ho tam nebudu davat tak casto treba jednou za tyden.

:jumper: :jumper: :jumper:
d.trucker
ja pouzivam 40 procent peroxid podle tohoto navodu
Zelda.cz
skvěle hoši dík k+ hlavně pro lackyfree-ho
drinker hulič
zdravim,

zajimalo by me, jestli nekdo pouziva peroxid pri flushovani v substratu? Jelikoz uz nemam cash ani cas shanet prave enzymes+ ci final solution, napadlo me, ze stejnou praci by mohl zastat i peroxid. To ze zlikviduje ruzne bakterie apod, prece pred sklizni uz nemuze vadit, naopak znici zbytky hnojiv, biologickeho odpadu, odsoli...
takze mam par otazek: pouzit 30procentni roztok, 5ml/l ? mate nekdo zkusenost s tim, ze to vyrazne ovlivni vyslednou chut? (co jsem cetl, kazdy rika stejne neco jineho) a je opravdu vhodny pro flush, ci se mylim?

diky za odpoved
BRAINDEAD
urcite pomuze zakryvat ty kostky,ta rasa se tam dela protoze ti na ne sviti
svetlo.S tim peroxidem bych byl opatrnej a dyztak spis do postriku primo na tu rasu.
metalsodik
Máte někdo tabulky jak se přepočte peroxid 35% na 3% který mám z lékárny. Když je někde 10 kapek 35 % kolik se dává 3%. Musí se to podle nich přepočíst a je na to vzorec , umí to tu někdo ?????
escobar
Tak včera jsem to vyzkoušel na substrát. Kytky pod 250W Phil, Son-t plus, byli povadlé, přehnojené, listy stažené bez síly už čtyři dny, byli zality vodou a nic.
Dal jsem 10 kapek 30% na 1,5L. Zalil jsem litrem. Kytky se vschopili a vypadaji hned vitálněji. Efekt byl rychlej.
Proto, jestli máte někdo problémy s kytkama, přehnojený doporučuju. Podle toho co jsem tady četl není dobré používat s hnojivem, ale budu to používat do každé zálivky jen s vodou, napomaha okysličení, kořenění..........
Fotky před a po, rozdíl je vidět.
metalsodik
Třeba to není přehnojením , ale máš težký a neprodyšný substrát , a peroxid ti tam dostal trochu toho okysličení.
escobar
Substrát je OK, na všem může být trochu pravdy, ale ty kytky ve předu jsem hnojil a ty vykazovali známky přehnojení, hnědli, žloutli, fleky na listech, listy dolu. Hnojivo Plagron Wuchs podle návodu. Ušmiknul jsem ty spodní poničený listy a dal jsem jim tu zalivku s H2O2. Holky vypadaj hned k světu. PH to být také nejspíš nemohlo, protože ho v zálivce hlídám. Ale jak řikám H2O2 holkám pomohlo a to je hlavní.
Mr.FLOYD
Skusal som preoxid na klicenie a mozem odporucat mne to zachranilo tohtorocnu sezonu lebo ine semena som nemal...
Z nulovej klicivosti semienok takmer 100 percentna a da sa povedat ze aj rychlo vyklicili...

Len by som sa chcel opytat ci to ma aj nejake nepriaznive ucinky na mlade klicky... :) thx

FLOYD
Co?
imho:
mám ozkoušeno, že když mi kořeny na hydru začnou třeba žloutnout, tak je tak 2-3x propláchnu 1-3% peroxidem, kořeny jsou vyběleny za půl hoďky....
dále mám dlouhodoběji (4týdny) kytiz přežijí i 0,5% obsah peroxidu vodiku, ale toho kyslíku pak tam je tolik, že musíte dodávat CO2 pro růst kytek (což je pak vidět wobrovskej denní přírůstek)....
pouzití peroxidu je na kytkach docela rychle videt (treba v porovnání s phytaminem kde neni vidět žádný rozdíl)

ke škodlivosti peroxidu: rozloží se na kyslík a vodu :)

btw.substrat to určitě dezinfikuje což asi není moc good pro biologicky hnojiva (nejen na substratu) a ani pro půdní bakterie ale ani pro škudce....:)
Kolom&n
mam dotaz da se to pouzivat i ve fazi kvetu??
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od Kolom&n
mam dotaz da se to pouzivat i ve fazi kvetu??

Určitě, zvláště pak při flushingu...;)
Co?
btw.já to dávám do roztoku furt...tak 1ml na 10l s "vírou", že mi uvolněný kyslík vytlačí z vody chlór...víc toho dávám tehdy, kdy kořínky změněj barvu nebo mi zelená perlit (obrůstá řasou zelenou)...
detlef
Nevíte kde se dá koupit peroxid s větší koncentrací než 3%? V drogériích jako je Rossman jsem ho nikde nesehnal :-/ A ptal jsem se na celkem dost místech... a nic. Pls poraďte.
Jaamal
detlef - musis zajit do drogerie kde se prodavaji barvy a tak.Taky se ted chystam to koupit. Nebo v growshopu ale tam to brutalne preplatis.Myslim ze tam maji 30 procentni a ten tam stoji pres 2 kila...ulet
detlef
Heh, tak sem tam sehnal jen 10% ... víc ani ránu :-/
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od detlef
Heh, tak sem tam sehnal jen 10% ... víc ani ránu :-/

Co řešíš, kdyš máš měné procentní peroxid vodíku tak ho přidáš prostě jenom víc...;)
weider
co vravite na tuto instant formu O2. Da sa to nejako vyuzit? Ja by som to osobne videl pridavat ku zalievke s hnojivom na vecer pred spanim alebo pre tych co maju bublery na noc do vody. Hm?

http://www.akvashop.sk/product_info...8c233577b912b3f
Co?
weider: jo to taky může být zajímavé....určitě to jednou zkusím (ale nejspíš to rozhodí minimálně EC, možná pH)...btw. kdysi se prodával peroxid vodíku v tabletách...

btw. pro ty co neumí ještě ředit roztoky http://yoohoo.euweb.cz/chemano/pg012.html
weider
wuaaau riadne haluze tie vypocty. Zlata dobra stredoskolska chemia. Dik. Mozno sa to raz hodi. A napisal som mail do toho akvashopu ci mi mozu poskytnut blizsie informacie o zlozeny tych tabliet. Tak som zvedavy. Potom to to hodim. A to EC a PH je mozne ze to rozhodi. Ale da sa to vpohode stabilizovat chemikaliami.
littles
pro pražáky. 30% peroxid vodíku za 30Kč/0,5kg
Drogerie ve Zlatnické ulici (kousek od Bílé Labutě)
hemp_ty
jejda lidi soráč možná ta otázka vyzní blbě,ale chtěl bych se vás zeptat kde jako ten peroxid vodíku seženu???....to je takovej ten co se prodává v lékárně na to když si potřebuješ něco poraněnýho vydesinfikovat????????Please odpovězte mi
Jaamal
hemp_ty: sezenes ho v drogerii, kde maji i barvy,laky,redidla atd. .Tam maji vestsinou 30%, coz je OK.Tady u nas ho maji za 49kc pul litra
citace:
Původní příspěvek od zednikr
Ja kupuju v drogerii 30 procentni ale v malo ktere to de sehnat jedině že by sis to objednal ja ho používám od nasazeni do konce v hydru jinak tady mate odkaz na ředění i si ho mužete objednat za 200 za litr čus
http://www.mladypestitel.cz/navody4.htm


No tak to je mazec. 200 za litr. U nas se prodava pullitrova flasticka za 35 Kc. Je to 30% roztok. Zkuste se ptat v drogeriich ve vetsich mestech. Treba v olomouci ho maji na dolnim namesti v barvy laky.
Mejte se
bassman
Teta drogerie 30% peroxid 35 Kc tez za 0.5l
hemp_ty
tak to je v klídečku;)lae nemohli byste sem jestě někdo napsat kolik toho 30% roztoku mám hodit do zálivky??!!A můžu to aplikovat i třeba jestě tak 14 až týden před sklizní???Nebude to chutnat hnusně???
Reggaemanista
citace:
Původní příspěvek od hemp_ty
tak to je v klídečku;)lae nemohli byste sem jestě někdo napsat kolik toho 30% roztoku mám hodit do zálivky??!!A můžu to aplikovat i třeba jestě tak 14 až týden před sklizní???Nebude to chutnat hnusně???

:faq:
Jaamal
zdar, jj peroxid nici enzymy. Ja to delam tak ze je obcas prolejvam peroxidem(vycistim korenovy system a provzdusnim ho). Enzymy davam skoro porad. Nedavej peroxid a enzymy dohromady, zbytecne bys plytval enzymy.
J
littles
Jaké máte zkušenosti s perpxidem a hnojivima?Kdyz dam hnojiva (pro hydro) podle návodu (Hesi 5ml/l) a dohromady s peroxidem (5ml/l) kztky po par minutach velmi vadnou. Kdyz ji pak dam uplne cistou vodu vzchopi se.
nevite co je za problem?
Jaamal
littles - kolika procentni mas ten peroxid? zda se mi to hodne co tam davas. Ja davam tak 30 kapek 30% peroxidu na litr...
Davej si bach at je nespalis. Kytky by se totiz mely vypruzit po aplikaci peroxidu
clandestino
Podle toho, co jsem se dočetl - nemíchat s organickými hnojivy - je asi blbost přidávat H2O2 do bubbleru s roztokem Wuxal Super + OBM. Rozloží to to OBM nebo to můžu používat?
Knight
clandestino: zkus na ty tvoje koncentrovany hnojky kápnout tvůj (30%?) peroxid, pokud to nezačne bublat (unikat kyslík), nebo se tvořit nějáká sraženina tak by se to mělo snášet

já používám h2o2 na "kypření" půdy, kdy naliju cca 1-2% roztok do hlíny, ve který mám semínko .. to pak ta hlína hezky nakyne uvolněnými bublinkami kyslíku jak máminy buchty a to pak panečku rychle roste :)
tskla
mohl bych peroxid použit na zalivku hliny dík
letnak
zajimalo by me zdalipak peroxid zveda EC ? vcera sem ho nalil do nadrze a EC se zvedlo za noc z 1.1 na 1.3 (nft). tak chcu vedet jestli je to tim H2O2 nebo mam zacit stresovat.
fukokuko
vite co je proxid vodika v lekarnickach, on je tusim 3 percentny, tak kolko by som ho mal dat do 1 litra vody ???
Dr.Shadow
Peroxid pro lékařský účely bych do hydra raději nepoužíval. Nevadí, že má nízkou koncentraci, vadí příměsi! (konzervant kys. benzoová, zpomalovač rozkladu fosforečnan draselný)

Ty mohou jednak škodit kytičkám (nemusí, mohou...jen teorie), mohou reagovat s min. hnojivy na nějakou "nevhodnou" substanci.

Také budou zbytečně zvyšovat EC roztoku nepotřebnýma látkama a zanášet médium.
Psychologg
Nedavno jsem ho taky potreboval,a sehnal jsem ho v barvach a lacich 1l 30-35% za 50 KC.
Cerda
Mel bych malej dotaz,
nemuze peroxid pri zalivce nejak poskodit Trichodermu, kterou mam na korenech?Diky
dejaVuCV
2Cerda: Nevim to presne, ale vzhledem k tomu, ze 3%-ni uz dezinfikuje, bych se bal, ze jo. Pokud se nenajde nekdo konkretne obeznameny, ktery by tady pouzivani s trichodermou doporucil, tak bych to radeji nedelal. Ale je to jen muj nazor.
Pace, djV ;) .
EASY917
ten lekarnickej 3proc. urcite nepouzivat ty primesi zvisujou znacne ph
citace:
Původní příspěvek od Dr.Shadow
Peroxid pro lékařský účely bych do hydra raději nepoužíval. Nevadí, že má nízkou koncentraci, vadí příměsi! (konzervant kys. benzoová, zpomalovač rozkladu fosforečnan draselný)

Ty mohou jednak škodit kytičkám (nemusí, mohou...jen teorie), mohou reagovat s min. hnojivy na nějakou "nevhodnou" substanci.

Také budou zbytečně zvyšovat EC roztoku nepotřebnýma látkama a zanášet médium.


citace:
Původní příspěvek od EASY917
ten lekarnickej 3proc. urcite nepouzivat ty primesi zvisujou znacne ph



No nevím, i "normální" peroxid má tyto příměsy. Nejsem sice chemik, ale peroxid vodíku (H2O2) musí mít nějaký stabilizační příměsi a je jedno jestli je pro lékařské, nebo technické/pěstební účely. Co si matně vzpomínám z gymplu, tak za normálních okolností neexistují látky, kde mají prvky stejné oxidační číslo. Aby byly stabilní a okamžitě se nerozpadaly, tak tam ty příměsi být musí. Jen můj laickej názor.

S peroxidem mám velmi kladné zkušenosti. Pěstuju v substrátu, peroxidem zalívám v koncetraci 5ml/1l H2O. Jak tady psal někdo předemnou, tak narozdíl třeba od phytaminu změny jdou po užití peroxidu vidět velmi rychle.
Užívám ho především kvůli nevhodně namíchanému substrátu (příliš těžký + moc kostní moučky). Nemíchám s hnojivy, ani s boostery. Nemyslím si, že fakt, že peroxid ničí půdní bakterie, je negativní. Hlína se pročistí a je připravena na další dávku hnojiva, příp. boosteru. Kytka je přijme a hlína může být znovu pročištěna. Where's the problem?
Hnojiva Plagron, AH grow/bloom excellerator, H2O2 30%. viz má galerie 08.


Co by mě ale zajímalo je to, zda se peroxid projeví v chutí výslednýho produktu. Nejlépe bych ho tam ládoval až do konce, protože kytkám zjevně prospívá, ale na druhou stranu se bojím toho, že to negativně ovlivní chuť. Máte někdo zkušenost?
dejaVuCV
Ahoj po delsi dobe.
2futeW: Dle myho neovlivni chut, jestli jo, tak neprimo. Peroxid vodiku se rozklada na vodu a kyslik (2xH2O2 -> 2xH2O + O2). Otazkou zustavaji ty primesy. Je mozny, ze peroxid rozklada neco z pudy a latek v ni obsazenych a to pak rostlina "vstreba". To by chut ovlivnit mohlo. Hold by to chtelo nazor nekoho fundovanejsiho.
Jinak ja jel vetsinou hydro. S peroxidem maximalni spokojenost. Pri rozumnem davkovani jen prinosy. Ted jsem si zalozil akvarko, tak ho hodlam taky testnout, ale celkove opatrneji, prece jenom rybickam nechci ublizit.
At to roste ;) , dejaVu.
Aahz
citace:
Původní příspěvek od futeW
...peroxidem zalívám v koncetraci 5ml/1l H2O.
Opravdu toho dáváš tolik, nesekl ses o řád? Ve FAQ je 10kapek/litr, což je cca 0.5ml/1l

EDIT: tak po přečtení tvého venkovního threadu vidím, že ses asi nesekl...ale celkem mě ta koncentrace (oproti doporučené) překvapuje, taková koncentrace je ve FAQ doporučená k čištění systému.
citace:
Původní příspěvek od Aahz
Opravdu toho dáváš tolik, nesekl ses o řád? Ve FAQ je 10kapek/litr, což je cca 0.5ml/1l

EDIT: tak po přečtení tvého venkovního threadu vidím, že ses asi nesekl...ale celkem mě ta koncentrace (oproti doporučené) překvapuje, taková koncentrace je ve FAQ doporučená k čištění systému.


Nesekl, nesekl. Zkus prozkoumat druhou stránku tohoto threadu. Viridis a ještě jeden uživatel ředí úplně stejně. Já vycházel právě z Viridise a kytkám to jenom prospívá. Pokud někdo víte o nějakých nežádoucích účincích takto vysoké koncentrace, která se neprojeví hned, sem s tím, jsem jedno ucho.
zdravim,jedu tři Amazony8 už počtvrtý a pro mě nej systém!!!!

Poradte prosím tady to na 100% nikdo neřek,peroxid mám 30% a dávám 1ml na Litr.Mužu i víc?????dik
RastaMorda
Znamena to tedy, kdyz pridat 30 proc. peroxid do 45 l NFT nadoby, nakapat tam 45 x 30 kapek?? Nebo staci jen namichat litr s 30 kapkama a pridat do zavlahy???

Diky za odpoved... Caves Amigos
RastaMorda
Cus vseci, nemate nekdo zkusenost s GS v zalivce spolecne speroxiem vodiku?? Zda-li se nebyji ucinky?? ....diky za info... peace
já bych to tu trochu dal dohromady:
- co se týče půdy - pokud máte nějakou levnou půdu která stejně nemá užitečný organismy spíš ty škodlivý (zárodky mušek apod) tak je to vhodný. ale pokud jste jako já orientovaní hlavně na organický pěstování tak je to zlo. prostě zabije nežádoucí hajzly ale i ty žádoucí který pomáhají takže pozor .)
rozmyslel bych si hlavně na co ho chci používat...
trochu sem vyzvídal a v Gshopu mi řekla že se to používá jako předstřik - tzn prvně postřik peroxidem s vodou a až potom stříkat normálně. to samý řekla o zálivce. připadá mi to minimálně divný, nwm co je na tom pravdy ale osobně budu používat na ty řízky jinak ne...
jo a taky jeden důležitej fakt - peroxid technický z drogerie prý není vhodný ! je potřeba koupit ten groušopáckej

jo a ty poslední otázky - nemíchejte to a radši se koukněte na začátek :david:
pan.smakovicka
RespectFlowers: Ja mam peroxid z drogerie a je na nom H2O2 35% v com to je ine jak z g shopu?
pro srovnání - ten z ghopu je 30%, litr stojí 250,- a je na něm napsaná firma petr souček - penta - výroba a prodej čistých farmaceutických a speciálních chemikálií

ten z drogošky je technický, stojí asi pětkrát míň což o něčem taky svědčí ;) ptal sem se různě a sice nedokázala odpovědět na tohle ale říkala že prostě za tu cenu to je peroxid asi ne tak čistý (nežádoucí látky - viz pár stránek z5) a tudíž ne tak kvalitní aby se dal používat pro rostliny, nanejvejš si s tim čistit spodky :teef:
dalas
Zdarec,používám tech. H2O2 33% z drogerie 48kč/L
Mám 50L bubler a dávám deně 100ml (2ml/L)
Hnojky AH(jen základ)+2xtýdně postřik Phytamin+growt/bloom ex.

Nikde žádnej problém, řási, sliz, ani náznak.Vzduchovací kameny se tak nezasírají jak když sem jel Enzymes+ místo H2O2.
Kytky rostou krásně, vůně hodně silná, palici nafouklí, kytka napohled zdravá.
Toť má zkušenost.
Mějte se
koogi
Caute nechci zakldat zbytecne nove tema kvuli jendomu dotazu a to ze mam v dripu celkem dost zelene rw kostky napovrchu bylo me receno ze to nevadi ale u nekterych se ukazal naznak plisne peroxid pouzivam pouze do nadrze a nikde jinde s rasama ani plisni nejsou zadne problemy muzete poradit co stym? Reseni by bylo je zakryt coz taky udelam ale nebude to postupovat dal? Dik
onyxxxxx
Zdravím všechny. Jedu už asi pět let NFT.
Peroxid používám 30%- na postřik 10 kapek/ litr , pravidelně-(každý druhý den) od řízků až do cca 14 dní do sklizně.
Rostliny jsou po nich silnější, zelenější, květy větší, nestalo se mi nikdy, že by spodní patra plesnivěla,atd.
Nemůžu si ho vynachválit-až na to,že je to žiravina jako prase, takže pozor na každou kapku bokem... :-)
Tři Kavky
citace:
Původní příspěvek od koogi
Caute nechci zakldat zbytecne nove tema kvuli jendomu dotazu a to ze mam v dripu celkem dost zelene rw kostky napovrchu bylo me receno ze to nevadi ale u nekterych se ukazal naznak plisne peroxid pouzivam pouze do nadrze a nikde jinde s rasama ani plisni nejsou zadne problemy muzete poradit co stym? Reseni by bylo je zakryt coz taky udelam ale nebude to postupovat dal? Dik


Pokud to chytlo plíseň, tak zakrytí ti nepomůže, právě naopak. Nicméně podívej se, zda je to skutečně plíseň, zelená řasa se na tom drží, to opravdu ničemu nevadí, ale občas tam lehce krystalizují soli a z dálky se to zdá jako plíseň, podívej se pod lupou, jestli to mí klasickou vláknitou houbovirou strukturu. Pokud ano, zkus výše uvedené koncentrace H2O2, nebo vezmi nějaký postřik proti plísni, nařeď ho a zlehka aplikuj.

Teoreticky by se dal použít i previcur, zředit a vzít štěteček a tu plíseň na kostce potřít.
Zdravím.. .Chtel sem se zeptat, jestli můžu peroxydem udelat postrik korenů na vybělení. Mám je hnědý z vysokýho pH doufam ze to není plíseň. abych nemusel H2O2 lejt do roztoku kde mám i enzimy....

1ml/1l? dík
matko291
mozem v pohode pouzit 35% peroxidik v pomere 1ml/L z farby lakov?
matko... jj muzes... ale dej o kapku min jak třicítky...
jozef
zdarec muzete mi nekdo napsat jak dlouho trva rozklad peroxidu ve vode??treba 60% peroxid
Mimochodem, na láhvi je napsána trvanlivost cca. rok. To jsem samozřejmě přešvihl. Dochází potom k nějakýmu rozkladu sloučeniny?
Tři Kavky
citace:
Původní příspěvek od futeW
Mimochodem, na láhvi je napsána trvanlivost cca. rok. To jsem samozřejmě přešvihl. Dochází potom k nějakýmu rozkladu sloučeniny?


Může, na kyslík a vodu... Pokud nedojde k porušení láhve špatným uskladněním. Pokud je obsah čirý a nesmrdí po plastech, ničeho bych se nebál. Podobné informace jsou spíš formální záležitost.
Pepas
Ahojte, mám zajímavej dotaz:
Dokázal by peroxid zabránit šířící se plísni ve skleníku rozprašováním do vzduchu, po listech, či otřením všech stěn ( v trochu vyšší koncentraci)??? Díky za názory ... :)
46, XY
Pepas: můžeš použít ;) na desinfekci se používá koncentrace cca 5 %. Pokud máš plíseň na stonku, tak se mi dobře osvědčily přípravky na bázi jódu (Jodisol, Jodonal).
Ředění 30 % H2O2 na 5 % je vodou, poměry H2O2 1 : 5 H2O
Spawnmaster
na předchozí stránce padl dotaz ohledně peroxidu a Trichodermy... já osobně si myslím,že při používání trichodermy či např. subculture je zaprvý používání peroxidu zbytečný - chránit rostliny mají právě tyto přípravky...zadruhý peroxid tyhlety šikovný houbičky jistojistě zabíjí - myslim,že peroxid nerozezná,jestli je plíseň pro kyti prospěšná či nikoliv ... KILLING EVERYTHING :-)
zivator
peroxid je nej je levnej a ucinej. Pouzivam ho se zakladnima hnojivama A+B od Bi cuzz a mam lepsi vysledky nez s tema predrazenejma sracickam jako boostery enzimy atd. Vrele doporucuji.
baracuda1976
jj peroxid je skvelej vcera jsem zakoupil v OBI a nemuzu to stale pochopit kytky do 2 hodin lehly a koreny totalne zhnedly ec letelo z 0,9 na 2,6 a ph padlo na 3,2 davkovani bylo 20 ml na 50l noveho roztoku tak to budu moct po mesici vyhodit ja se snad poseru kua jinak je to cerna lahev firma tusim KM plus tak opatrne
smoke85
citace:
Původní příspěvek od baracuda1976
jj peroxid je skvelej vcera jsem zakoupil v OBI a nemuzu to stale pochopit kytky do 2 hodin lehly a koreny totalne zhnedly ec letelo z 0,9 na 2,6 a ph padlo na 3,2 davkovani bylo 20 ml na 50l noveho roztoku tak to budu moct po mesici vyhodit ja se snad poseru kua jinak je to cerna lahev firma tusim KM plus tak opatrne


Jsi to zalil tím H2O2? Hydro? Dle barvy kořenů dostaly pěkný záhul. Dodržel jsi dávkování?
H2O2 je silný oxidant, takže to mohlo s něčím regovat :( (kov např.) a nebo jenom šok. Ale dle EC bych řekl, že problém bude tam. Jestli to ještě žije, proplach a uvidíš :)

Info všem:
!!!VŠE CO OBSAHUJE ORGANICKÉ SLOUČENINY NAPŘ. BÍLKOVINY TZN.
BIOHNOJIVA (BioSevia od GHE, BioBizz atd.),
ENZYMY, KOŘEŇÁKY A KVĚT. STIMULÁTORY OBSAHUJÍJÍ HORMONY (ne PéKáčko),
PROSPĚŠNÉ HOUBY - POLYVERSUM, BIOMAGIX, SUBCULTURE, PIRANHA ATD., PROSPĚŠNÉ BAKTERIE - TARANTULA ATD.
NEPOUŽÍVAT S PEROXIDEM VODÍKU - H2O2 !!! (JE TO KONTRAPRODUKTIVNÍ A ZBYTEČNÉ)

edit: Něco o :death: OXIDAČNÍM STRESU :death: http://cs.wikipedia.org/wiki/Oxida%C4%8Dn%C3%AD_stres

Mír a čaj :sun:
baracuda1976
cau hnojiva AH v bublaku zadnej korenac enzim ani nic jinyho pouzival jsem ho uy predtim jenze dosel a jediny peroxid co jsem sehnal byl tento a zadnej peroxid mi nikdy tohle neudelal .nic kovovyho v nadrzi nemam vodu pouzivam destilovanou a pri smichani litru destilovane vody s timto peroxidem mi to udelalo to co v nadrzi na vicku lahve je oznaceni 11/2012 mozna neco spatne ve vyrobe pridane latky nebo je to silnejsi nez 30% koreny jsou hnede az ke kostkam uz vic jak tyden stoji asi zhasnu jestli se to do patku nespravi chtel jsem jen na toto upozornit snad to nekomu pomuze cuz


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma