Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

 
NFT pěstování - Klikni zde pro originální téma
snark
tak většina lidí co má nft tak bojuje s pHáčkem - na to si dávej majzla - piš si záznamy co to udělalo v časový linii atd atd - co nejpodrobněji - hodně ti to pomůže při výběru správnýho hnojiva
na peroxid se samo vykašli - jestli chceš lej tam enzymy - pro pravidelný použití třeba Atazym nebo AH enzymes+ nebo na jednorázový řešení problémů rychleji působící Cannazym
pokud budeš mít problém s kolísáním pH zkus zapojit do systému klasickej akvarijní filtr
Jahudka!
Akvarijni filtr pokavad je dobre zajetej (asi tak 3 tejdny) PH snizuje a to dost rapidne.Proto se ptam-v NFT systemu prirozene PH stoupa nebo klesa?Docela se o to ted zajimam protoze az dojedu moji prvni hlinu chtel bych zkusit nejaky hydro a ten NFT system se mi opravdu dost libi.
olda
záleží na vodě a typu hnojiv , například pražská voda + AH + AH doplňky : 1-2 den Ph lehce stoupá ( přidána kyselina ) , 3-4 den Ph drží , 5-6 lehce klesá ( místo Ph+ dolito vodou Ph 7,5 - to zároveň sníží EC které od 4 dne stoupá ) , 7 den pouze voda + enzymy . A další týden nanovo :) . Dá se časem naučit kolik kytky potřebujou na týden vody ( malý míň , velký víc ) abys nemusl vylejvat zbytečně drahý hnojiva , ten zbytek po týdnu se dá krásně odčerpat kusem hadice a tím čerpadlem co tam je :) . Zajímaly by mně podobné postřehy s jinou vodou a hnojivy .
olda
NE ,odpad vylejt . Myslel jsem tím že je zbytečný na malý kytky dělat plnou nádrž aby se nemuselo 75% vylejt :)
Jahudka!
Zajima me to samy.Moh by tu nekdo porovnat vyhody/nevyhody ruznejch hydro systemu a treba i narocnost obsluhy,starosti s tim atd.Taky jestli je vynos lepsi trebas v bubleru nebo NFT,jestli je v NFT kratsi doba rustu atd atd.
olda
mám rád NFT kvůli výšce ( nízký prostor ) , snadné obsluze , údržbě a minimu substrátu . klidně bych skusil květníky s kokosem zalejvat dripem ale to bych do nízkého prostoru nenacpal . bubler mně nikdy nenadchul . doba růstu může být v NFT kratší než třeba v tom kokosu . jinak 0.8-1g/1W :)
TalShiar
to nsk: Presne tak...myslim, ze ve FAQu je to pod "flushing"...mas tam myslim uvedene min. 4 dny...ale jde to zkracovat podle konce...

...enzymy...etc.

...osobne byl dal minimalne 4 dny jen cistou vody, at kytky dopalej palivo :D :wink:...mam vsak zkusenost pouze s bubbler (em)...dokonce sem ted daval jen 3,5 dne...neslo bohuzel jinak...a necitim v hulu zadny neprirozeny primesy v chuti! :bandit:

...snad alespon tohle pomuze...s enzymy zkusenost nemam, takze nemohu poradit ze zkusenosti :wink:

Mej se,

TS :satan: :punk:
UdL
Já dávám enzymy + vodu - 2 dny ať to co nejrychlejš spálí poslední živiny a pak den o vodě a kdo hulil můj matroš si nikdy na chuť nestěžoval! ;) Dobrý je ještě 4. den nechat úplně bez vody (hydro)

Takže 3 dny stačej bohatě... ;)
UdL
Osobně používám CannaZym, jinak enzymů je celá řada... Podle mě mezi nima velkej rozdíl nebude... ;)

Jestli seš loajální nějaký značce, tak to kup od nich, ať to nemusíš složitě řešit! :D
lampiao
vcelku sohlasim s oldou ohledne ph...jenom ten proces mam mirne rychlejsi. po vymene roztoku to 1. den mirne, ale fakt jenom mirne stoupne, paxe to drzi a kolem 4. dne to jde dolu a to tak, ze velmi!
jinak mi ten system vyhovuje - jak uz nekdo psal - dobra a jednoducha prace pri cisteni, pokud prepalis hnojky, da se to rychle resit (to samy ph), vyhoda oproti bublaku (asi, nemam s nim zkusenost, jen 1 zoufalej pokus v blate, takze porovnavam s tim:D) je, ze zivnej roztok kolem korenu "proudi", v poho proplachnes koreny ale taky to ma (alespon pro me) jednu velkou nevyhodu a to, ze tank je ve skrini a tim mam celkem vysokou vlhkost coz sem vo*sral peknou plisni. snad se budu pristi rok stehovat a to to udelam uplne jinak. nevim jestli sem to videl tady nebo na OG, ale systemek z tech nejvetsich (snad?) el. list, tank mimo skrin atd....
UdL
Prohlídni si tohle a podle mě by to nějak udělat šlo... ;)

lampiao
mel jsem na mysli spistoto s tim, ze bych pouzil el. listy. myslim, ze ty nejvetsi maj rozmer +- 120x120 mm, tank mimo skrin a hadici to tahnout dovnitr, na konci tech list nejakej okap a stahnout to zpatky do tanku....v palici to mam uz nakresleny celkem fajn, jenom neni prostor na realizaci:rolleyes:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma