Jahudka! |
No ja to videl v jednom zahradnictvi ale pekne drahy.Snad 2 litry perlitu za 80Kc nebo tak.V bauhausu a techle superhyper srackach jsem videl jen keramzit. |
|
|
Thcmh |
Teď nevím vůbec co bylo jaké balení tak to trochu typnu :D
Perlit 5l - 48Kč, Keramzit 5l - 40Kč, zahradnický substrát s akt.hum. 10l - 30Kč, Půda pro Kaktusy 5l - 36Kč, Myslím, že v poho :smoker: |
|
|
Jahudka! |
No budu se muset po tom nekde podivat no zatim jsem jen orientacne koukal na ceny.
Hele jak sis udelal ty odkazy pod podpisem? |
|
|
Thcmh |
Viďel jsem jak se stím zabýváš a bez úspěchu :D
Hodím odkaz, protože to jsem napsat nejde, abys to pochopil :sun:
Tady je ukázka tak snad to pochopíš klik |
|
|
Thcmh |
foto 1 - perlit
foto 2 - substrát pro kaktusy
foto 3 - keramzit |
|
|
Thcmh |
přesazení mé blue berry
dále perlit promíchaný se zahradnickým substratem viz.foto 1
na spodku kýble šterk viz.foto 2
nahoře keramzit-vlhkost- viz. foto 3
přesazená blue berry viz. foto 4 :D |
|
|
Jahudka! |
To je jedna kytka blueberry?Hele to se ti vazne pekne vetvi.Zastipaval si to? |
|
|
Happy |
To Thcmh: vypada fakt huste... k+ |
|
|
Thcmh |
Blue Berry jsem nezaštipoval rozvětvuje se tak hezky sama :D
to Happy: dík za K+ |
|
|
Thcmh |
Nazdark lidičky, tak dnes mi s www.hydroponieplus.cz přišlo ventilační potrubí, ale jaksi jsem zapoměl 120průměr a objednal jen 100 a 150prum., tak budu muset ještě objednávat znovu :( |
|
|
Thcmh |
Tak a další zásilka, které trvala cca1,5měsíce mi dorazila. Jedná se o borosilikátovou trubici z www.merkat.cz ,kteří byli ochotni mi to poslat na dobírku, kterou mi přivezli až do domu :D za 360Kč :) |
|
|
Jahudka! |
Udej prumer,dylku ty roury.Ty mas ale lampu ne?Ta stavajici je spatna?A to ventilacni potrubi jsem koupil takovy ty plastovy hadice z PVC je to o dost lepsi nez ty alobalovy.Co jsem tu cet tak ty alobalovy se kazdymu rozpadaj.. |
|
|
crazyben |
Dobra prace at to vydrzi |
|
|
Thcmh |
Ta borosilikátová trubice má rozměry jak uvedl ,8´ Tu trubici přidělám na mé homemade stínítko a hned to bude cooltube :D Ventilační potrubí je alobalový snad vydrží :smoker: |
|
|
Thcmh |
Tak až teď jsem si zahrál na fotografa a připojuji foto :D
foto 1: Včera dané semínka do vaty Skunk#1 a hned jeden klíček :)
foto 2: Borosilikátová trubice
foto 3: Ventilační potrubí |
|
|
Happy |
Tak to je very nice... No je radost pozorovat jak se tvoje skrin vyvijji :frog: drzim palce at uspejes.. :) |
|
|
drtikol |
thcmh: ...rychlejsi nez stin;) jen pokracuj, zacina se to rysovat:) |
|
|
Thcmh |
Včera jsem se pokusil udělat 4 klony s Blue berry tak uvidím zda jsem to uděal správně a chytnou se :D Zatím na ně svítím úsporkou 20W 18/6. |
|
|
Jahudka! |
Tak to je dobry cece.Jak dlouho myslis ze by pod tou usporkou vydrzely?Ja bych taky udelal rezany,zatim je zivil pod usporkou a po sklizni hned zase hodil do skrine a tim padem bych nepotreboval matkarnu ze jo:)
A ta usporka je coolwhite?Jako tohle je naprosto genialni:rejp: |
|
|
Thcmh |
Dočetl jsem se, že matka může vydržet až 10roků a to je mazec :D Usporky jsou dvě 20W tak uvidím za jak dlouho nahodí kořínky. Grycon tady normálně pěstí pod usporkami a vypadají taky v poho jenže ja to budu ještě házet pod sodík :D |
|
|
NoN@me |
Wow, to je nadhera... How to grow your growbox, to se mi moc libi :) |
|
|
RachtY |
Ahoj tet chci take neco rozjet indoor...a tak tet neustale projizdim kategorii indoor a ctu si.....jinak vsem indooristum(samozrejme i out) preju hodne stesti...P3ac3 |
|
|
Thcmh |
Nazdarek lidičky, tak od pátku mě tak docela faká matkárna x řízkárna. Tímto zdravím "viridise" za jeho vychytaný způsob posílání řezů poštou :D
Upload později :D |
|
|
Thcmh |
Včera mi přibyli další kousky White widow a tím to zdravím loeX :D
V mé matkárně se teď nachází:
-durga matha
-misty
-blueberry
-blueberry x hawai maui vowie skunk
-white widow |
|
|
Frutexx |
Cuss :D
koukam uz si pekne pokrocil . . .
Ta jedna kyticka co tu mas jeji fotosku je opravdu roztomila - moc pekne se vetvi - ja se rozhodl nezastipovat tqakze uvidime jakse to vyvine.
V pondeli budu objednavat 2x 400W SONT :)
Mimochodem jesli mas matkarnicku s tema vsema modelama - myslis ze by do budoucna mohla zafungovat nejaka dohoda?
Hod sem naky dalsi fotosky tej matkarnicky . . .
Jinac zatim 3 a at to roste
Jinak sem ti chtel dat taky karmu abych ti to oplatil tak K+ leti :D
|
|
|
Thcmh |
Snažím si nachystat řezy na mou první jízdu 250W :D :D :D Až budou další řezy tak se určitě dohodnem :D |
|
|
Thcmh |
Po týdenní dovolené jsem se kuknul na mou Blueberry a náramně porostla a rozvětvila :D Přidám foto |
|
|
Thcmh |
Matkárna už frčí cca 1týden na 2x18W 60cm coolwhite, teď nemůžu vyfotit, ale foto dodám :D |
|
|
expiry_date1 |
Skús,prosím Ťa potom napísať nejaké postrehy z tej matkárne,či sa moc nevyťahujú a tak.Ja mám 3x18W-4000K a rozmýšľam,že jednu nahradím warmwhite,kvôli vetveniu.Som zvedavý,ako Ti to bude šľapať,držím palce. |
|
|
Thcmh |
Mám tam obyčejný 2x18W coolwhite 1150lm, warmwhite pomáhá více větvení??? není na květ? |
|
|
expiry_date1 |
No,ja som niekde čítal,že len pod coolwhite sa dosť ťahajú a zase len warmwhite,skoro vôbec nerástli,len sa vetvili.Niekde tu je nejaký thread,kde týpek skúšal dosť veľa žiariviek.Vraj je lepšie mať určitý pomer cool+warm(viac cool).A áno,warmwhite sú lepšie na kvet,ja ich mám teraz tiež.Možno by do matkárne boli najvhodnejšie plnospektrálne 6500K.Predsa len rastlinkám asi nestačí len časť spektra,aby boli zdravé.Aj keď žiarivky nie sú monochromatické,obsahujú skoro celé spektrum,len v iných pomeroch.Však uvidíš.Keď ten thread niekde nájdem,hodím sem link,bolo to dosť zaujímavé.
A ešte:z vlastnej skúsenosti(3x18W cool-3600Lumenov,plocha cca 45x35cm) patrá dosť ďaleko od seba,ale myslel som si,že som to proste zle zastrihával,možno to však bude inak,v každom prípade skúsim kombinovať. |
|
|
Thcmh |
Asi to taky tak vypadá, že se za coolwhite jen tahají, protože teď jsem je nechal týden bez dozoru a kotel se vytáhli tak asi budu muset sehnat nějaké lepší zářivky, Četl jsem tady, že se používají fluorosenční nebo něco takového :D |
|
|
drtikol |
coolwhite v kombinaci s warmwhite je nejlepsi teda esli se nepletu :bandit: |
|
|
expiry_date1 |
to Thcmh:ak máš možnosť,skús kúpiť nejaké tie raptilight,alebo nejaké také,ktoré vyžarujú také fialové svetlo,predávajú sa v akvaristikách.Neviem,či si sledoval thread o Nurturelite,tak z toho mi to tak nejak vyšlo,že by to mohlo byť vhodné na vyvážený rast.Alebo ak nechceš moc investovať,asi by stačilo dokúpiť k tým,čo máš nejakú úsporku,alebo žiarivku 2700K. |
|
|
Jahudka! |
Jmenuje se to trebas flora glo takova zarivka a maj ji v akvaristikach (sam jednu mam).Cena okolo 500.Na to ze takova zarivka vydrzi asi tak rok tak to je dost ukrutna cena.Sviti fialovocervene.Asi nejlepsi by bylo poridit nejakej mensi metalhalogenid s dlouhou vydrzi okolo 30000 hodin.Urcite by mel vetsi ucinnost nez zarivkya bylo by to daleko efektivnejsi. |
|
|
Thcmh |
Zde připojuji slíbené foto, posílání řezů poštou v klasické bublinkové obálce :D Zaslání je klasickou bublinkovou obálkou v které je uvedená obálka na kazetu, v které je namočený molitan, který celou cestu poštovní cestou vydrží vlhký a řezům se nic nestane a doručí se v pořádku :D
Každý řez označte, aby se poznalo co je co a je to :bravo: |
|
|
*PSH* |
Thcmh good napad, ale mel bych o ty rizecky trochu strach... Tma, malo kysliku... Ale z toho maj max asi jen shock a zpamatujou se rychle, posilal si to u nekomu? nepochcipalo to?:D |
|
|
Thcmh |
Já ne, ale byli mi takhle doručeny od "viridise" a to je koumák, dva roky praxe jsou dva roky :D Bez šoku a jistě :D Dopoledne pošleš a dopoledne přijde :D cca 24hod. tmy to zvládnou :D Je to odzkoušený a můžu jen doporučit :D |
|
|
Happy |
To Thcmh: Ta skrin je cool a to posilani rezu je hustota s klanim viridisovi poklonu to by mohlo do sine slavy :D :) PEACE at se dari |
|
|
Thcmh |
Valí na 100% :D Už se mi zdařilo 8řezů Blueberry a cca 8řezů bílé vdovy, které jsou zakořeněné :) Už se chystájí na růst pod sodík :D Se zářivkama jsem spokojen :) Foto dodám později :p: |
|
|
Jahudka! |
Thcmh-poradne to nafot tu matkarnu/rizkarnu a taky to jak mas daleko zarivky od kytek.Chci to videt.Me se to ze semen pod zarivkama moc tahlo.Jakej typ zarivek pouzivas?
Ať to roste :satan: |
|
|
Thcmh |
Foto zatím není možné :( Mám obyč coolwhite 60cm 18W a je to v poho, táhne se to, ale co se vytáhne tak je řez a z toho řízek :D |
|
|
expiry_date1 |
Celý problém je len v tom,že keď si chceš udržať rastlinky,napr. do jari na outdoor,tak je lepšie,keď sa vetví a nerastie moc do výšky,ako keď mám každý týždeň pár rezov,čo s nimi? |
|
|
Thcmh |
to expiry_date1: jedině dělat stále řezy a prodávat :D , taky bych to raději vyřešil tím větvením ať jich je jenom když potřebuji více a to teď je, protože za nedlouho rozjedu 1indoor :frog: |
|
|
Thcmh |
Tak tady je upload matkárny / řízkárny. Možná ji ještě zmenší, zatím je provizorně, ale funguje :D Zářivky 2x 60cm 18W coolwhite |
|
|
Thcmh |
Jak si poradit s označení kýtí? Nejprve jsem si napsal lístky a dal do květináčů, ale to se mi nelíbilo tak to označení v matkárně/řízkárně jsem vyřešil jsem to takhle :D viz.foto: |
|
|
Jahudka! |
Thcmh-pekny:D ja na to rozstrihal kelimky od jogurtu:).Twe ty mas matek.Tu ww a misty bych taky testnul.Planujes v budoucnu vymenovat nejaky rezany?Mel bych kdyztak potom ICE od nirvany ale to je jeste otazka 3 mesicu.Jeste bych testnul northern lights a black dominu.Tyhle modylky tu ovsem nikdo moc nema..
Jinak jak to roste ted?Nejak dlouho zadny fotoz z tvoji skrine. |
|
|
Thcmh |
to Jahudka!: Když bude řezanů přebytek tak určitě pujdou pryč :D Misty zatím je jen jedna tak to bude matička :D Zděchla mi Durga Matha :( :( V pěstírně zatím nic nejedu, ale už bych mohl :D Pácháč nemám a nevím co stím, protože mi láme hlavu :( Smrad musím zmírnit už i ta matkárna/řízkárna smrdí a co potom květ v pěstírně :frog: |
|
|
*PSH* |
No ja teda cumim:)!, psal jsem tu asi pred dvouma tydnama a poradne tomu nemuzu uverit jak si to rozjel:D! K+ fakt nice... Ja uz svitim a cca za tyden prijdou rizky takze taky budu zakladat thread... Tak at ti to vse vyde a at rostou... |
|
|
Frutexx |
Pekny - chtelo by to nejaky ty fotosky :-)
Ja uz jedu posledni mesic a pul kvet a pak sklizim.
Pak budu shanet naky rezany na dalsi varku :D . takse muzem domluvit a muzes me nazorne predvest posilani rezu postou :)
Na dalsi grow uz bych si tam predstavoval 10 hranatejch kvetinacu 20x20cm (Keramitz + rockwool) a naky poradny modely :D at se tech 800W ma kde projevit :D .
Zatim haaj a at to roste :) |
|
|
Thcmh |
Frutexx: dnes jsem přidal fota snad myslím, že v poho :D Ty máš 800W? přeji teda hodně zdaru :D Řezany můžem pořešit a poklábosit :D |
|
|
Frutexx |
To Thcm:
JJ mam 2x400W SONT osram :D neska sem si proto byl na poste :)
a dostal sem k tomu huste filtriky (dva stosy)
Fota dam az tak za tyden mozna dyl - at sou vydet uz nejaky vysledky :D
Cuss |
|
|
Thcmh |
Jaké filtříky myslíš??? |
|
|
Frutexx |
THCM:
Kdyz objednas z hydroponieplus.cz jakykoliv zbozi (nevim jestli nemusim bejt naka minimalni hranice nakupu) tak dostanes v baliku dva stosy filtru na baleni jointuu ;-) (s potiskem hydroponieplus.cz)
Tak asi tak - nj uz se tesim az budu objednavat AH . . . |
|
|
Jahudka! |
Frutexx-jo na ty tvoje 2 metly sem cumel.Docela hukot a fakt jsem to obdivoval.A ty sodiky to mas ty plantastar?
Jinak jsem taky ochotnej vymenit nejakej ten rizek jak jsem psal.Mam ale jen BB a ICE. |
|
|
Frutexx |
Cuss Jahudko:
Ty sodiky jsou z hÿdroponieplus.cz - jesi to sou plantstar to ti nereknu - klasicky osram 400W SONT.
Jinac s tema rizkama toho asi moc s vama napomenim - pac nic nemam :D . .
Tak se domluvime na nake te kacce ;-) . .
Jinac blueberry i ice bych bral :D - THCM ma taky fesny odrudy tak by bylo co pjestit . .
Zatim cuss |
|
|
Thcmh |
Můžem to určitě povyměňovat, zrovna teď jsem dělal Blueberry x hawai maui vowie skunk :D Bílé vdovy, blueberry, misty mám taky, a ještě se snažím Skunk #1-snad to nebude samec, ale pořádná matka :D |
|
|
Thcmh |
Na groweru když jsi něco objednáš tak taky dostaneš filtříky :D Když jsem si objednal drtič za kilo tak jsem je dostal :frog: Z hydroponieplus jsem objednával na nejvíc za 600Kč a nedošli asi až při vyšší částce :D |
|
|
Jahudka! |
Frutex-no az budu mit rizky coz muze bejt tak za mesic a pul tak bych neco smenil..Nechce se mi to prodavat to uz radsi jeden 2 kousky poslu zadara.Me se ten prodej moc nelibi.To je jako kdyz nekdo prodava huleni.To uz pak vlastne dyluje ze jo.No nic pak se nejak urcite dohodnem.Jinak ty moje rizky budou 1 generace ICE od nirvany zadnej sunt.Koneckoncu to vidite v mym trydu i kdyz je fakt ze vyfotit si kazdej muze co chce.Ale protoze jsem chtel mit jistotu v modelu proto jsem koupil seeds. |
|
|
Thcmh |
O tu Nirvánu bych taky měl zájem, tak až bude tak se snad domluvíme :D |
|
|
Frutexx |
Hosi - ja vam dekuji nejak se domluvime pres PM ;-) . .az to bude horet ;-) . . . |
|
|
Thcmh |
Určitě se snad nějak dohodnem :p: |
|
|
Thcmh |
Při rozjetí mé matkárny/řízkárny mě připadá, že to není vůbec takový problém si udělat své řezy jako na začátku když jsem si myslel, že to je úplně šílena a složitá věc - přitom na tom skoro vůbec nic není :D Používám rockwool a Stimulax I (práškový), na řez žiletku,nožík nebo co je po ruce :D |
|
|
Jahudka! |
Thcmh-ja si taky myslel ze to je neco silene slozityho.Stejne jako zastipovani.No a pak jsem koukal na ten film I grow chronic a uz se toho nebojim.Ten typek to tam ukazal naprosto nazorne ze by to zvladnul i debil :D |
|
|
Thcmh |
Tak ten film jsem neviděl, ale asi se pokusím ho sehnat :D S řízkama nemám problém, ale tu FIM moc nezvládám :( |
|
|
Thcmh |
Tak a je to tady :D rozjel jsem můj první indoor po dlouhém rozhoupání se k činu :)
Vybral jsem osazenstvo -
Blueberry
Blueberry x hawaii maui vowie skunk
Bílá vdova
Teplota je stálá 25-27 a to je si v poho :D
Cooltube profukuje EURO1 a stačí chladit, na odtah 120m3/hod, přítah-dva pasivní otvory bez ventilátorů průměr 100mm a 150mm, vše napojeno na potrubí |
|
|
matko291 |
Thcmh
Chcem sa opytat ten EURO mas priamo v cooltube alebo je nejako mimo cooltube umiestneny.Dik |
|
|
Thcmh |
to matko291: na CT je z levé strany umístěná aluflex roura a vní je EURO1, který fouká přes CT a z pravé strany ven ze skříně :D |
|
|
Jahudka! |
Thcmh-takze jestli jsem spravne pochopil tak mas veskerej odtah vzduchu z pestirny resenej pres CT?
Me na CT opravdu sere jedna vec-to vecny zasirani prachem a to jsem tam zkousel davat ruzny filtracni hmoty ale pak to neutahly ventilatory.Chtelo by to nejaky TD ktery dava vetsi tlak.Ale kdo ma za to davat 2500 ze jo:)
Jinak pekny.Jsem zvedavej jak se to bude vyvijet.. |
|
|
Thcmh |
Jahudka!- není to vyřešený odtah jen přes CT, ale mám tam ještě v levo nahoře Dospel 150m3/hod. a je to v poho, bóže trochu prachu-neřeším, jednou začas rozdělám což není až takový problém a vytřu prach :D |
|
|
matko291 |
Ja to zas chapem tak ze to je cisto uzavrete ako to chcem robit ja ze to je v podstate okruch
potrubie---EURO1 co fuka na vybojku----druha strana potrubie tepli vzduch von
a este ako mas ten EURac prichiteny ci je v prirube co je na kraji CT |
|
|
Thcmh |
Asi to chapeš dobře :) zleva fouká EURO1 na výbojku a pravou stranou jde teplý vzduch ven ze skřňě přes strop kde je díra :D |
|
|
matko291 |
ja tomu chapem dobre ja to mam tiez dobre len chcem vedet ako tam mas uchiteny ten EURO ci ti to neprenasa vybracie...
nejak takto to mas... |
|
|
Thcmh |
EURO1 mi připadá dost tichý, uchycené je to tak: EUROje daný ve 125mm aluflex rouře dlouhé cca25cm , která je přichycená izolepou k CT, Dodám foto, pokud to ještě nebude srozumitelné :) |
|
|
matko291 |
no ak mas po ruke tak mozes...Dik |
|
|
*PSH* |
nice work, davam ti to slibene K+:P |
|
|
Thcmh |
Po dlouhé době upload mé blueberry :D |
|
|
drtikol |
kolik dni je to kvetu? zakladni info chybi! ale podle datumu na fotkach to asi nebude nebo jo? za 23dni ti to takhle vyrostlo a nakvetlo? za 23dni? |
|
|
Jahudka! |
Thcmh - taky me zajima kolik dni jsou na 12/12.Zajimalo by me proc jsou ty palicky takovy roztrouseny a nemas tam ty pekny salamky?Taky bych chtel vedet jak je ta kyticka na fotce velka a trebas i velikost tech palicek...:)
A - ať to roste :satan: |
|
|
Thcmh |
Omlouvám se o zdělení informací :D Blueberry byla od května venku a taky venku začala kvést :D Kdo viděl můj venek, tak si určitě vzpomene :) 5,9 jsem chtěl rozjet in z řezů, ale po změně počasí k horšímu jsem si řekl, že je to škoda nenechat ji dozrát :D Řezy počkají a blueberry dokvete :D Ve skříňi je už cca 2týdny. Kýbl je 15-20litrů |
|
|
Thcmh |
Zkoumal někdo dobu květu blueberry? |
|
|
TIMEforce |
kolik se ti tam vejde kytek max?? |
|
|
Thcmh |
to TIMEforce: myslím tak 8kytek v 10litrových květináčích :) Uvidí se až v 1indoor rozjezdu :D |
|
|
drtikol |
10litru? zbytecne moc podle me, mel sem 4litrovy a stacily akorat...
jinak doba kvetu BB standart-kolem 60ti dni ne? |
|
|
Jahudka! |
drtikol - no oni stacej i 4 litry to mas pravdu.Ovsem moje zkusenost je takova ze jsem vyzkousel 4l a 12l.Zrovna ted v moji skrini.A vysledek je ten ze ty ve 4l byly znatelne mensi..asi o 50 procent mozna o 40.. |
|
|
Thcmh |
drtikol: Taky si to myslím, tak ji tam nechám ještě cca20-30dní a bude to optimální a celá doba květu tak těch 60dní :) Kdybych to rozjel v 5litrových tak by počet kýtí byl určitě jiný :D Uvidí se |
|
|
Thcmh |
Myslím si taky, že 10ti litrové mohou stačit, aby kýtí byly optimálně velké atd. |
|
|
Crackman |
Foto-Foto-Foto mi chceme foto...držím palce..:))) |
|
|
Thcmh |
Upload Blueberry :jumper: |
|
|
matko291 |
chcem sa opytat to EURO a ten Dospel co tam mas v pohode ti vymenia vzduch v celej skriní a nemas problem s teplotou? |
|
|
Crackman |
Jejda to je pěkné...kolik dní to necháš ZHRUBA na květu??díkes |
|
|
Thcmh |
Ventilace:
přítah - pasivní - 150mm průměr a 100mm průměr
odtah - ventilator DOSPEL 120m3/hod.
Cooltube - EURO1 100m3/hod.
Na ofuk pod CT mám 2ventilátorky na 12V z obou dvou stran :D
Teplota ve skříni 25-27°C, pod CT max 29°C |
|
|
Thcmh |
to Crackman: Kvete asi tak měsíc, ale pod lampou je tak 2týdny a jde to poznat :D Kvést asi ještě nechám 1-2týdny nebo sklidím :D |
|
|
Thcmh |
Mám tady menší problémek s kytkou v matkárně a vidím to poprvé:confused: Dodám fota, ale teď to nejak zkusím popsat :D
Všechny kytky mají periodu 18/6, ale jedna WW začali růst chlopky, ale nevím proč? Myslíte, že mohla začít kvést? jak to? Foto uploaduju :) |
|
|
Thcmh |
Upload kytky, která vyhodila pestíky nebo co, ale nevím z jakého důvodu, když na ni svítím jako na ostatni v matkárně/řízkárně 18/6 |
|
|
Jahudka! |
Thcmh - me nepripada ze by to kvetlo.Vyzkousel bych jeste pockat jestli poroste vic bliznicek..Jinak bych to prepnul na 24/0.Muzou to taky zpusobovat nevhodny zarivky ktery nemaj to spravny spektrum a kytka si pod nima mysli ze je podzim prestoze maj svetlo 18/6..Taky to muzes vyresit pridanim 1 zarivky nebo dat tam ty phillipsky 965 co mam ja..S nicim takovym jsem se nesetkal...Taky by to mohl bejt nejakej stresss.... |
|
|
Thcmh |
to Jahudka!: taky se s tím setkávam poprvé, tak se ptám :D
Dík |
|
|
Thcmh |
Dnešní upload Blueberry :D |
|
|
|