Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: [1] 2 
Indoor - hokuspokus - Klikni zde pro originální téma
Frutexx
Custe vsichni,
Jak napovida nazev - tak jsem se i ja pokusil o jakysi takysi indoor.
Mam to vsechno v krabici a je to velice nedoresene!
Krabice je velka 42x47x65cm - je z kartonu, ktery sem predtim optatril nekolikerym naterem vodniho skla, a pote oblozil steny alobalem - vim ze to neni nejvhodnejsi reseni, ale zatim lepsi alobal, nez nic! Odvetrani jsem vyresil 3mi PC vetraky na 12V.
Jakoze dva jsou umistene z boku a tahaji vzduch dovnitr - zaroven jsou ovsem ve stejne urovni jako vybojka (220W SON-H - je instalovana na pevno) takze zajistuji i funkci chlazeni. A 3 je umistena ve strope - a taha vzduch z krabice! Stinitko je zatim ve vyrobe.
Nyni jiz mam 10 kvetinek ktere jsou 3 dny stare a mam je v raselinaccich ve kterem je substrat pro pelargonie!!???!!
NYNI 1st problem: NEvim cim to, ale par kytickam se prvni listecky snazi sapat smerem vzhuru! Jsou dost vztycene - Proste smeruji ostre vzhuru. Nerozkladaji se do plochy.
Vlhkost se snazim zajistovat zatim rucne rozprasovacem - a to tak ze velmi casto krabici otevru - a rozprasim primerene mnozstvi vody do prostoru a na steny! - cinim tak cca 4-6 za den! .
Kyticky mam cca 15 cm pod lampou - kde ovsem zatim bojuji z vysokou teplotou - cca 33°C (coz snad vyresim pridanim dalsiho PC vetraku, ktery umistim o5 na strop a necham ho odtahovat vzduc z krabice) - Ovsem vim ze je to zase v rozporu s optimalni vlhkosti vzduchu - ketrou tezko udrzim v rozumnych mezich - pri takovemhle pruvanu!
Takze tot zakladni seznameni s mym problemem.
Budu rad kdyz me nekdo poradi s mym problemem (myslim si ze by to mohla byt nedostatcna zalivka).
A pokud by mel nekdo nejakou pripominku, radu, tip, nazor k memu prostoru a usporadani - BUDU VELICE RAD kdyz se to zde objevi!
Zatim zdar a vsem USPECH! . :))
:punk: :punk:
loeX
takže to že se ti tahaj je nedostatkem světla...co to máš za výbojku 220W? vyrábí se 250W...bude to asi nějaká rtut...tu vlhkost bych takhle do začátků nehrotil...stačí je občas poprášit a je to...
mcsow
mám ten problém taky, mám kytky venku a mám je přikrytý petflaškou, a větší teplota je samozřejmnost když sjou v takovýmhle skleníčku, tak sniž teplotu, a uvidíš, a myslim že 230w je do krabice docela dost, uveď přesný rozměry
mcsow
jsem se překouk,rozměry jsi zadal, ale stejně je ta 230w moc, sežeň si nějakou 100w nebo něco kolem toho
Gaba
mcsow má pravdu 230W je moc,dal bych si obrovskýho majzla na to aby jsi náhodou nevyhořel,krabice není nejvhodnější řešení.Do krabice bych dal něco,co jde snáz uchladit tj. 70W se mi zdá akorát.Toť můj názor.
Frutexx
Myslite ze tak velka wataz muze kytkam v tak malem prostoru uskodit?? . .-Nebo jsou Vase obavy jen z hlediska bezpecnosti? (jako abych nevyhorel) - Pac ta krabice je opatrena naterem z vodniho skla, ktere nehori. Zatim svitim 24h a zadne vyrazne otepleni sten krabice nepozoruji!. Krabice je dobre odvetravana!
Vzduch ktery z ni vychazi ma teplotu 29 °C - nybrz ovsem kdyz polozim teplomer ke kytickam na hlinu - teplota se pohybuje kolem 32 - 35 °C - v zavislosti na intenzite rozprasovani vody! Ale to ta vybojka (jeste jednou pro ty kteri si nezapamatovali wataz me vybojky - jedna se o SON-H 220W) prazi primo na teplomer! .
to 1st problem: nemyslel sem tim ze se vytahuji stonky do vysky! - vypada to spis jako by se chteli listky zavrit! . Nedostatkem svetla myslim ze to nebude.
BTW: Kdyby nekdo dokazal rict co to mam za vybojku - tak urcite sem s tim!. Sviti oranzovym svetlem - z toho predpokladam ze se snad bude jednat o sodikovou vybojku - ale znervoznuje me - ze vetsinou se pozivaji SON-T v trosicku jinych watazich.
Diks za dalsi tipy - zatim 3 :bounce:
Splif
Cus Frutexx:
1)myslim ze vyhoreni se bat nemusis, jen kdyz si mel neco spatne zapojeneho a treba nejakym skratem by to mohlo vzplat,ale to snad není tak casty pripad ne?!!!
2)Teplota 32-35° je kotel takze s tim bys mel neco udelat! pridej vetracky a mej skrinkku dostatecne vzdusnou! Vice odtahů=méně tepla
3)hod sem fotky, protoze jak pises ze se ti stonky tahaji do vysky! To muze byt tim ze mas mozna lampu moc vysoko!

Drzim palce at ti vse dobre dopadne.. peace
aaaaa
To Frutexx :Já si myslým,že s tou 250kou se ti to nevyplatí,vždyt tam se ti vleze tak 1 kytky!!asi bych to taky řešil tou 70sátkou!!Jo a teplota 33 stupínků na malé kytky je docela hafo!!Tak to zkus snížit,nebo si udělej nějakej ten odtah!Ten je hafo důležity.a jestli máš strach z ubytku vlhkosti, tak ho val na půl plynu!Já to mám vychytané tak, že mám prostě půlku toho větráku zakrytého, a když zase potřebuju plný výkon,tak to oddělám!Jo a na ty stěny bych ti doporučil místo alobalu isotermickou folii!!maj ji ve zdravotnických potřebách!!!čus
Frutexx
Cuss tak sem zase z5 !! . //behem par dni dam nejaky fotecky\\

Tak uz mi to roste cca - no od 22. kvetna kdy vylezli klicky napovrch! . .

Stale mam problemy s vysokou teplotou - ustalila se na 30 °C - coz se mi stale jeste nelibi!. (Zalivam kadzde cca 3 dny - po zaliti se teplota drzi na 27 °C a postupnym vysychanim substratu se teplota zvysuje az na 33°C pred dalsim zalitim).

Mam tam 10 kousku - vetsina ma 2 patra a rasej dalsi - ale nejsou stale jeste zretelna - jen jedna ma uz cely 3 patry a roste nejvetsi rychlosti (vypada to na samce asii! . vetsinou rostou rychlejc - noo nechame se prekvapit.
JENZE:
Nekterym kytkam zacinali zloutnout konce listku - coz se postupne rozsirovalo na cely list - a tak sem se rozhodl nektere zmrzacit!!! :-(
Proste postizeny casti sem bud urizl skalpelem a nektere z velke casti zlute listky sem odtranil cele - a tak jedna kytka prisla o cele prvni patro :-( - a vypada to ze se ji to asi nelibi - pac se nejak zadrhla - a nic se nedeje. Ale nekterym to ani nevadi se zda..
Samozrejme radsi bych se takovych opatreni zdrzel!
Dalsi problem spociva stale v tom, ze dve kyti porad svoje listy vzpinaji za svetlem! Zajimave je ze ostatni to nedelaji.
KYti Uz dostali jednou zalivku s hnojivem - bohuzel sem nemel zadny jiny nez KRistalon Pload a kvet - a tak sem udelal opatrnej slabej roztok - ??slite ze je to hodne spatny?? ale zase sem si rikal ze lepsi aspon naky ziviny nez zadny - tak sem to proste tak udelal! .
Dneska sem se rozhodl ze slaboulinkej roztok tohohle hnojiva rozmicham i do rozprasovace - takze ted na kyti tohle rozpasuju! .
Kyti sem i asi dvakrat kdyz bylo velmi slunecny pocasi vyndal na balkon . . . (Chtel sem jim od toho sodiku nechat trochu odpocinout).!

Takze takle pokracuju - hodim sem konecen naky ty fotosy - behem tydne by to melo bejt!

Zatim 3

PS: nestydte se a komentujte :D . .
Frutexx
Takze nejaky fotta uz sem poridil - neni to nic moc - sou foceny na HP735 - rozliseni 2Mpixely - ale problem nemuzu je sem uploadovat pac ma kazda kolem jednoho mega! - sem jdou jen do 0.5MB - co stim???
Please poradte nekdo jak sem mam narvat fota! . . hledam to ale ani do galerie nevim jak je dostat . . nikde sem zadnej uploadovaci formular nenasel . .
DIKS za tipy - jinac bez nich tu budou fota az to nejak vykoumam! .
Musíš si ty obrázky v nějakym grafickym editoru zkomprimovat,
nebo si ve foťáku změň rozlišení.
Thcmh
Ty obrázky musíš viz Pavlik, já používám Zoner Photo Studio 7,ale jsou i jiné.
Frutexx
tak uz sem to zvladnul . . .
Frutexx
posledni
Thcmh
Vypadají v poho :)
Frutexx
Takze Kyti budou mit novej domov! . . :bounce:
MAm skrin š/v/h - 114x145x46 cm - steny natru nejakym bilym lakem lesklym.
A dalsi vec - sehnal sem dve nadherny lampy - se vsim vsudy - ani neskrabnute - jenze bohuzel (nebo bohudik) - sou v nich 400W metalhalidove vybojky.
Otazka: Kdyz koupim 400W SONT od philipse - a nasroubuju to do patice pro metalhalidovou vybojku - BUDE to svitit tak jak ma???? . diks
Takze kyti tam presunu a necham na ne svitit zatim asi jen jednu tu lampu. Mno jeste uvidime jakto hreje - dneska si pro ne jdu!:bounce:
No a na kvet bych tam soupnul bud jestli budou finance na tu 400W vybojku - (teda ovsem jestli to pujde do ty patice pro MH vybojky), nebo bych tam dal tuto 220W SONH co s tim na kyti ted svitim + 70W SONT philips - ktery mam jeste ve skrini.
BTW: jednu kyti sem se pokusil zastipnout metodou FIM - tak uvidime zda-li sem to spravne pochopil.! .:)
Dalsi chci stipnout az uvidim jak se dari kyti po mem zakroku FIm :D
tot vse 3 :bong: :punk::punk:

PS: vyfotil sem na svym telefonu informativni fotecky - tak to zkusim sem hodit jestli z toho budete neco mit. Je to spatny rozliseni 640x480 - proste telefon noo . .
Frutexx
Kvetinac do kteryho chi dat dve kyti - do ty velky skrine - mam dva - takze ctyri kyti do ty skrine asi zatim - no mozna vic.
A skrin noo :)
wad
jakože nevím jestli je dobrej nápad dávat víc kýtíz do jednoho qetináče... spíš co kýtíz to qetináč... ale pokud tak buou dvě tak by to snad šlo, ale nejlepší nápad to není :(

pokud máš dvě MH tak je tam nech, ty sou na růst ideální a pak na qet jen našroubuješ 400W sodík a jedeš... siply clever :D
Gaba
Zařídil sis nějak tu teplotu?Přes 30 je to fakt mooc.Jak by tě bylo kdybys byl přes den nonstop v sauně:flamer:?!Jinak jestli máš možnost dát kytí samostatně do květináčů,bylo by to rozhodně lepší.Jednou jsem měl 3 kytí v jednom květináči a to samo nebylo vůbec dobrý-2 sem musel časem utnout-tak to pořeš raději dřív než já..Jak píšeš velikost skříně : 114x145x46 cm,tak tam se ti vejde hafo květináčů-na nich bys rozhodně šetřit neměl-těch pár kaček udělá svoje.A jak jsi psal,že mrzačíš kytí,když jim žloutnou listy:já osobně nepreferuju trhání,či jiné"mrzačení" kytí,protože kytka ze spodních listů bere energii na vegetaci=>žloutnou jí listy,až budou pro kytí nepotřebný,tak samy odpadnou-příroda to má vychytanýPEACE a ať tě to roste
Frutexx
to Gaba:
Tu teplotu budu resit az po presunu do ty vetsi skrine. Zatim to mam pouze v tom kartonovym boxiku.
Uz sem sehnal dalsi pestebni nadoby - 4 kyble od primalexu - takze kyti dam zvlast.
Frutexx
:-D
UZ se pripravuje skrin - osadil sem ji dvema 400W lampa :-D
BUDU ty lampy mit napevno u stropu - alespon prozatim - hejbat budu kytickama. . sem uz vnitrek lakoval a nic moc - asi v pondeli skocim spis pro tu folii do zdravotnickejch potreb:-)
TEPLOTA:
Kdyz sem zapnul obe dve lampy - bylo behem hodiny ve skrini vice jak 50°C
Potrebuji snizit teplotu alespon o 25°C ..
LAmpy oddelim jeste jednim sklem od pestebniho prostoru - pricemz lampy maji jeste jedno vlastni sklo. Do tohoto prostoru budu nasavat a odsavat vzduch 6 PC 12Vvetraky(8x8cm) - 3 na pritah a 3 na odtah.
JInak pestebni prostor pod sklem bude mit svojicirkulaci v podobe 4 techto vetraku - 2 na pritah a 2 na odtah + jeden vetrak 220V ktery bude foukat na kyti! .
DOUFAM ze se mi timto zpusobem podari ucinne chladit alespon jednu zapnutou lampu tzn. 400W vybojku - kdyby to uchladilo obe byl bych jedine rad - ale pochybuji :-X .
Zejtra pozejtri planuju dokonceni - mozna hodim fotky jak vypadaji ty lampy v ty skrini :D . .
Jinak muzete mi nekdo poradit a rict co si myslite o tom chlazeni - zda-to uchladim nebo ne?? . . diks
Zatim Cus
Frutexx
jesis marjaa! . JA ZABIIM SVYHO PSAAAA . . . kurva draat
Thcmh
50°C je dost.... Prihod fotky ať vidime, jak jsi pokrocil.
Mej se a pokracuj dale.
Frutexx
ZDAR :D
No takze sem pekne v haji - pes me ozral kyti kdyz byli na balkone - sem myslel ze me trefi slak!.
Sem je tam dal pac sem jim delal ten novej domov - a tohle me cekalo
:-Z
Nastesti sem mluvil s jednim clovekem - a necha me 3 rizky nejakeho skunku - model nevim jeste :-/
Ve skrini je situace nasledujici:
Sviti 400W metalhalidova lampa - steny jsou natreny na bilo - ale je to nahovno :-/ - zapojeny jsou 4 PC vetraky - lampy jeste nejsou oddeleny sklem ani nemaj jeste svuj okruh chlazeni a na dne skrini se pohybuje teplota kolem 35°C pri zapnute jedne lampe a zapnutem nasavani a vysavani :-).
Stav kyti: JSOU V prdeli :-Y - ani nevim jestli sem mam davat fota takovejch mrzakuu .-/
Alespon hned jak bude fotak hodim nejaky fotky skrine :D
ZAtim cuss
tekk_hudy
tak to je teda pechacek. Ale ne abys toho psika mlatil!!! Pes=nejlepsi pritel cloveka...
--- cili - nic o tom ze je nejlepsi pritel growera to nerika :wink:
Keep growing ... urcite se ti to povede :afro:
Frutexx
Veskere osazenstvo skrine pomalu ale jiste umira :-(
Jen snad dva kousky by mohli prezit - nicmene kuli dvoum no name kyti nebudu svitit 18h denne 400W vybojkou.
Takze je asi presadim do kvetinacu a hodim na balkon - a uvidime co se s nimi bude dit!
Do konce tydne dotvorim skrin do finalni podoby - a pristi tyden mam slibene ty rizky :-)
DOTAZ:
Sem ze severnich cech - a rizky jsou z Prahy - jak je co nejsetrneji prepravit - automobilni zatim nejsem!
Diks za typy zatim 3 :D
tekk_hudy
Pokud je dostanes fpoho zabaleny tak klido prevez ve vlaku ... taky sem s nima jel vlakem a jeste sem je mel cca 3hodky v uschovne na nadrazi :)) Prezijou to v klidku neboj :punk:
mcsow
2 frutexx: problém se psem mně taky potkal, sice mi kýtí nežral, máme masožravýho psa, ale pořád mi kopal díry vedle políčka na zahradě, a tím pádem mi je zasipával hlínou, nějakej čas jsem to odkopával, a stejně mi to nepomohlo, tak jsem se na to vysral, asi 5 kytek šlo do ...... a mám klid , sice mně to docela sere,ale 5x denně to odhrabávat se mi nechce
Frutexx
Sem ted mimo . . aktualizace prijde pozdeji - pracovni vytizeni - prace na skrini je nulova . . NEMAM CAS :-( . . ozvu se snad v prubehu prazdnin.
Zatim cuss
Thcmh
Až postpoupíš se skříní tak dodej fota jak jsi postoupil nebo úplně zhotovil :D Převážel jsem 2řízky Blue Berry vlakem a můj stav byl uplně v p**i :D a zvládl jsem to já i ony a vypadají v poho. S převážením nemám zas takové obavy :jumper:
Frutexx
sem zpatky
TAkze uz jedu dalsi kyti - mam je pod 400w metalhalid a dari se jim pekne - hodim fota :) BYE
Frutexx
CUss
Takze 4 tyden jedu novou varku.
Zasadil sem 10x outdoor model "od kamose" proste NONAME - (bohuzel zatim nemam prisun nejakych kvalitnich indoor rizku).
Skrin jeste zdaleka nevypada podle mejch predstav - nicmene kyti nevypadaj ze by meli neceho nedostatek ci naopak prebytek.
Zalejvam cca po 2 az 3 dnech a kazdou druhou zalivku dostanou obohacenou o kristalon start.
Rostou v mem namichanem substratu - zahradni humus + pisek.
Sviti 800W metalhalid 18/6 - a mam problemy s teplotou a vlhkosti!
Je tam kurva parak i pres 35 stupnu kolikrat - dyz nejsem doma vyschnou chladici a zvlhcovaci hadry kery sou na lampacha a pak teplota vzrusta - musim to jeste poresit nez koupim sodik kery tam soupnu na kvet.
Nicmene posudte samy - i kdyz fotky se o5 moc nevyvedli.
Frutexx
btw. rozhodl sem se ze kyti nebudu nijak zastipovat a budu soustredovat veskerou energii na vyvoj hlavni centralni palice. .

Jinak kouknete na treti fotku predesleho prispevku - obe lampy jsou metalhalid 400W - ta vlevo se me zda ze sviti do oranzova - cim to muze byt?? . .
vlček
esi to dobre chpu tak chces na sest kytek switit dwouma ctyrkilama tak tomu rikam luxus
proc jedna wobojka (mh) switi do oranzowa a druha ne muze byt zpusobeno starim wybojky nebo chybou negde w balastu a nebo tim ze to proste neni metla ale sodik
Frutexx
to vlček:
jj chci na to svitit dvema 400kilama
Vzhledem k tomu ze to sou ty nounejmy sem si rikal ze pod tema 2 ctyrkilama by to melo utvorit macatejsi sisky . .

a)Jinak zajimalo by me jak poresit problem tykajici se nahleho zvyseni spotreby el. energie - jakoze aby to nebylo nejako nekomu divny na CEZu a neposlali na me benga . . . :( Pac do blizky budoucnosti bych chtel jeste jednu takovou 800W skrin + nakou rizkarnu/matkarnu do ktery bych chtel soupnout neco jako 250W metalhalid.

b)Kytky uz maj od 20-27cm a cca v prumeru 7 pater rosotou uz takovej necelej mesic - KDY bych to mel prepnout na KVET? . z hdyroponieplus.cz uz mam objednany 2x400W SONT - tak pocitam ze nejpozdejch ve stredu bych to mel mit doma . . aspon doufam - abych uz to mohl prepnout na ty kvety :D . .
Zejtra si konecne prinesu od kamose fotak a snad nafotim konecne naky poradny snimky a ne to co sem sem rval az doposud :)
Tak zatim cest :) a 3
Apofiss
ad a) 800W nic neznamená a 1600W taky ne

ad b) už to přepni

čus
Frutexx
to Apofiss:
myslis ze uz to mam prepnout - ale nebude vadit ze tam sou zatim ty metly? . . ty sodiky mam uz objednany ale nevim kdy to dorazi . . .
Mno prepinam teda noo :)

Sem zvedavej za jak dlouho se projevej samci :) . .
Frutexx
Tak sem je zase prepnul zpatky na rust - pac skrin nemam jeste dokonale utesnenou a tudiz by se tam mohlo dostavat naky svetlo z venku a stejne by ty kytky kvest nemohly :)
Mam dotaz - Bude problem s tim prosvitanim do skrine skrz vetraci otvory s vetrakama? . . aby me to vykvetlo :)

Jinac sem jim trochu prostrihnul listy - a cetl sem tu v noci trejd kde sem se zbavil strachu ze zastipnuti - ale myslim ze uz je to docela pozde u me - nejvetsi kytka ma uz skoro 35cm - poradte mam to jeste zkusit?? . .
Odpoledne hodim fotky jakto vypada :)

PS: nekde sem tu nasel super link na hustej filmik o growingu ma cca 60 minut - je to opravdu dobre zpracovany . .
vlček
co ja wim tak s tim proswitanim swetla do skrine by problem byt nemel teda esi nemas super nachylnou odrudu (napr love potion1)
se zastrihem by taky nemel byt problem zastrihowat se da takrka w jakekoli wysce (minimum je ale asi we druhem patre)-doporucuju zkusit aspon lepe wyuzijes prostoru
ad ps: i grow chronic ze jo
Frutexx
to vlcek:
cuss jasne je to I gorow chronic
Jinak stipat fak asi nebudu - proste se na to vykaslu :D . . uvidime co to udela . . . A super nachylnou odrudu taky nemam - leda ze by ceska sativa byla extremne nachylna. :D

NAvic sem pritah stary lino tak ty nejvetsi skviry zadelam tim linem - takze teda zase prepnu na ten kvet :) a taky sem utesnil kamnarskym tmelem skviri okolo vjetrakuu - meli by pak lip tahnout snad :) . .

mno vecer naloaduju ty fota mnoo :)
Frutexx
mno tak fota budou az snad zitra - pac kamarad me pochcal pac nekde dava zausi naky pipince . . takze prej neska nemuze prijit a ja zadnej digit fotak nemam - takze dopiju vino a mazu chrapat :D

Takze ani prd kamos je debil a fotak nepritahne :-/ takze nevim kdy sem narvu fota :-/
Frutexx
Cuss takze sem udelal dalsi upravy na skrini:
-dotmelil sem vsechny diry kolem vetrakuu
-jeste jednou sem vzal vnitrek bilym primalexem :D
-utesnil sem vsechny skviry keryma mohlo do skrine prosvitat svetlo
-nejmensi kyti v nejmensim kvetinacku sem presadil do silenyho bong kvetinace
-v neposledni rade sem konecne pridelal teplomer do drzaku
-a sehnal sem si luxusni 1,5l tlakovej rozprasovac s regulaci od jemne mlhy po proud vody :D
-jinak svitim 12/12

Takze k dokonalosti zbyva:
-namontovat sodique
-nainstalovat sklo pod lampy
-dokoupit dva PC vetraky a dodelat odtahy a pritahy k chlazeni lamp
-nakoupit poradny hnojky - nevim poradte nekdo naky dobry za rozumnej peniz - predstavoval bych si wuxal super + phytamin
Poradte nakou kombinaci chemie - na hnojky a dalsi chemii sem si rezervoval 1000,- coz myslim ze bych neco dostat mel :D
-sehnat jeste vlhkomer
-koupit test na PH + PH+ a PH+ v akvaristice
-popr. dokoupit zvlhcovacku - (ale to bude stacit az na dalsi varku - ted stejne budu vlhkost postupne snizovat)

Dalsim vec kerou sem rozjel je stavba matkarny/rizkarny - ktera bude z puvodniho kartonoveho boxu

Takze asi tak zatim 3

PS: Zitra mi prijde na navstevu zkontrolovat kyti clen groweru.cz DRTIKOL - a prinese sebou snad i fotacek - takze by se tu meli objevit nejaky fota
Frutexx
tak a je to v prdeli :-/
Kdyz sem domontovaval posledni zamejsleny vetraky, tak nastala asi nekde chyba - po montazi sem chtel zasunout kabel od napajeni PC zdroje, kerej mi hnal vetraky, do site (jinak vsechno je to napajeny z jedny zastrcky - mam tam po casovaci roztrojku) - lampy sem mel rozsviceny a chtel sem tam prihodit i to vetrani - strcim a sleha jako krava - vyrazilo me to pojisky - Po nahozeni samozrejme PC zdroj v lufte a k tomu navic jedna metla vodesla - upne se uvolnil ten plechovej zavit od skla ty vybojky!!
MYslite ze by mohla odejit i strojovna? .

btw: koupil sem pro zacatek hnojivo wuxal super a ktomu jeste PH tester (kapaci - ne lakmusovej) - meril sem PH pudy a mam tam neco okolo tech 6.2 PH - coz by celkem slo :)
Dal sem zprovoznil matakrnu/rizkarnu a nazkousku sem tam hodil tri klony :) mam tam zatim dve usporky coolwhite17W a warmwhite17W

Mno a zitra me ceka zprovoznovani air systemu a montaz oddelovaciho skla kery sem neska objednal :)

Taky by me zajimalo za jak dlouho me dorazej ty sodiky z hydroponie plus ? :-/

zatim zdar
Frutexx
TAaakze diky Drtikolovi muzu nahodit naky fota :)
1) 400W matalhalidova vyboj¨ky po mensi kolizi :D
2)pohled do skrine :D
3)celkovy pohled do skrine :D
Frutexx
tak dalsi :D
Frutexx
dalsi
Frutexx
a psoledni kde je i matkarnicka s rizkama :D
drtikol
servus,
vypadaj good :bravo:

lepsi vetrani a bude to ok;) jinak jedno ctyrkilo na ten prostor staci bohate-do noname se to nevyplati;) :crazy: K+

peace
Frutexx
Tak sem opet trochu pokrocil v realizaci meho vymyslu :D
-nainstaloval sem sklo
-kompletne prepojil 12V okruh na vetraky - je jich celkem 9 a sou zapojeny po trech a kazdej okruh ma vypinac
-sehnal sem digitalni teplomer s cidlem - takze merim teplotu nad sklem i pod nim :) - jeste musim sklo utesnit aby nemohl opravdu zadnej teplej vzduch unikat pod nej - ikdyz teoreticky by mel teplej vzduch stoupat takze by to melo bejt OK
-setnul sem zatim jednoho jasneho samce
-do rizkarny sem dal 3 nakliceny semena nejakyho skunku model opet kamarad nevi :D ale pry to sou semena ze skunku - tak uvidime co se z toho vyklube + tam jeste sou 2rizky kery sem nazkousku stipnul z kytek kery sou ve skrini - zastip sem osetril korenovym stimulatorem - zasadil do hliny a preklopil "parnickem" ze dna petlahve - zatim nevypadaj ze by se jim chtelo rust :-)
-Mno velky kyti me uz zbyli jenom 4 - ale jsou to holky - jen jedna je jeste takova nejista - vcera dostali zalivku s wuxalem super + postrik kristalonem plod a kvet - sviti 12h jeden 400W metalhalid.
Teplota ted zkoumam a merim . . uvidime snad to bude v pohode :-)

Jinac nikdo neporadi co bych mel udelat nebo naopak nedelat?
Fota sem hodil - nejaky koment ohledne stavu kyti bych taky uvital - jesli vypadaji tak jak by meli. . . . Mno nevim nooo kazdopadne dyby se nekdo rozhod me neco sdelit urcite budu rad ;-)

Zatim 3 :)
Frutexx
Cuss zejtra sem hodim naky novy fotky . .
Naposled to zkusim - ale asi to vypada ze tenhle muj trejd necham smaznout - pac stejne koukam ze si tu neco brblam pod vousi a nikoho to moc nevzrusuje . . tak tu zbytecne nebudu zasejrat grower nakejma srac*ama kery nikoho nezajimaj . . zatim cest . . ;-)
a zitra chekujte fota
Frutexx
Tak nejaky ty fota o5
celkovy pohled
Frutexx
dalsi
1) skunk ze semene
2)celkovy pohled vyvazeni bile
Frutexx
:)
Frutexx
dalsi
Frutexx
a dalsi
Frutexx
a jeste :)
Frutexx
tak a posledni :D
Frutexx
Tak to je pro dnesek vsechno
DOufam ze alespon nekdo vyjadri svuj nazor na muj grow.
Nëjaky info:
-kytky sou v 8 dnu kvetu
-teplota 25°C
-dnes dostali zalivku cistou vodou
-na pristi zalivku mam diky drtikolovi pripraveny hnojky AH+enzymes+phytamin
-na poste mam z hydroponie sodiky kery behem zitrka nebo v UT vyzvednu
Tak a ted muzete neco poradit vy ;-) diks a zatim 3 :D
dab
nooooo.... metlu na quet :eek: budiz no... pak blby tvar tienidla .. skoda svetla,
pak> 2x400W je fakt moc na rast a ete aj NN :( potom uz 2x400 W na quet, ale to aj zamyslas, ak sa nemylim :)... to je f poho, i ked ten NN :rolleyes:
muhehe... tu je teda kritika ;)
aleba, ete pridam :) teplota 25 s jednou 400W-kou.. porid nejaky poriadny odtah, na 230V... 12V je slabota....
tod fcio, nech sa dari, karmaca som ti aj napriek kritike dal :D
Frutexx
to dab:
metla na kvet urcite nebude - dnes si jdu pro dve SONT 400W
s tvarem stinidla nic moc neudelam pac je zabudovane v lampe -
snad na dalsi varku ze bych lampy odstranil a udelal CT
takze dnes tam soupnu 2x400W SONT a uvidime jakse to zacne obalovat
S tim vetranim mas urcite pravdu - ale ted s tim uz nic delat nebudu - pockam na dalsi varku a koupim 2 poradny vetrone na pritah a odtah!

Jinak please radu! .
zajimalo by me jestli az tam dam ten sodik kyti prestanou hnat do vysky a budoü se jim spis tvorit palice nebo pojedou stale do vysky?
JA jen ze nejvetsi kyti ma skoro 85 cisel a zbejva ji ke sklu tak jeste tech 25 cm . . Nevim co stim podle me se tam nebude vejit!
please poradte jakto resit.

Ja mam nouzove reseni:
Vyndam ze skrine jedno ctyrkilo a dam ho do spajzu a s tou nejvetsi kyti - ostatni necham dorust pod tim jednim ctyrkilem.

Please zkuste nahodit neco jak pribrzdim rust do vejsky :D
ZAtim diks a cuss

PS: to dab: diks za karmu :)
dab
taaaak, nemas zac
ad. rust > ono je to mozno sposobene aj tou metlou, inak rataj ze vzdy po prepnuti "kus" vzdy vyrastie (od odrody), ale pak sa to ustaly a uz len sisule.
odporucam tu 85-ku ohnut (kludne aj nalomit)... najlepsie na to kolena, popr. stacia aj izolovane draty/abo vlasec na ryby (ci ako sa to vola... proste silon :D )
... nedavaj vonku 4-kilo skoda svietit na jednu... ;)
Frutexx
to dab:
okej tak ja se to pokusim nejak ohnout sice teda nevim jak na to ale zkusim to - a vecer sem hodim fotos jakto vypada . . A kdyztak me reknes jesli sem to udelal dobre ci spatne ;-)
Frutexx
MNo zkusil sem to ohnout - please poradte nekdo jesli sem to udelal dobre nebo spatne ;-)
Jesli je to v poho tak ja ji pak takle nejak zdratuju - jesli ne tak poradte jak bychto mel ohnout :) THX
dab
nooo.. dobre co by nie, len ono za quetu by sa moc ohybat nemalo :) len v pripade nutnosti... :D
... takze takto nejak to zdratuj, najlepsie co najskor a pak uz to nechaj nech kvitnu ;)
Frutexx
Tak uz konecne jedu 2x400W SONT :D
Je to luxus - jen nektery novy listecky se kroutej - smerem dolu a jeste do stredu listu se zkrucujou -
Please poradte nekdo cim to muze byt :D
diks a 3
Frutexx
cuss
takze teplota po zapojeni obou vybojek stoupla a ustalila se na 34,1°C 2 cm pod sklem - nad sklem presne mezi obema lampama v mirnem stinu u odtahu tepla je 48,4 °C.
btw vykuchal sem starou digestor a sehnal 220V vetrak (nebo spis turbinu nebo ja nevim co to je :)) se tremi stupni regulace. Chci ho dat na odtah tepla k lampam snad by to melo pomoct :D
HELP:(
Jedna kyti asi onemocnela :(
Ma zkrouceny zazloutly listy
MNo vecer hodim naky fotky tak mi alespon nekdo please v tomhle poradte ;-) budu velice rad ! :)
zatim cuss
Keramzit
2Frutexx Jakou mas vlhkost? Tohle krouceni listu delaji kytky, kdyz maj moc malou vlhkost, coz by bylo v tvem pripade pravdepodobne, kdyz si zapojil 2*400W a mas tam 35C.
Frutexx
Cuss
mno pravda vlhkosti tam moc neni - vlhkomer nemam ale vlhkost je nizka . . . Mozna bych mohl zkusit zacit zase trochu postrikovat rozprasovacem parkrat za den :). To jsem prestal delat pri prechodu a kvet pac sem myslel ze vlhkost v kvetu neni zas az tak zadouci.
thx keramzit :)
PS: fotky zatim nic . . nedorazil fotak
Keramzit
2Frutexx Jako, kdyz jim tam budes v pocatecni fazi kvetu (cca.do 20dne kvetu) strikat vodu, aby jsi jim zvysil vlhkost aspon na 50-60%, tak jim to rozhodne vadit nebude. Ale pak uz rozhodne vlhkost snizovat, protoze urcite nechces mit plisen. (ktera se pak ve velkym horku coz ty mas dobře šíří).

Jinak, kdyz jedes 2*400W, tak už jsi mel mit radsi misto jedny lampy davno porizenej zvlhcovac + dig.vlhkomer. At se dari a fotky posli.
Frutexx
tak sem je trochu postrikal . a budu je chvili kropit pres den :D
Tak naky ty fota: please poradte jeste nekdo co si myslite ze kytkam schazi - co bych mel udelat . .
Frutexx
dalsi
Frutexx
a posledni
Frutexx
Please tak poradi me nekdo? . . ja to opravdu nechapu - dam fotky ze se neco deje s kytkama - a nikdo neni tak hodnej a od ty dobroty vyjadrit svuj nazor co s nima muze byt - opravdu dik . . .:(
Thcmh
To žloutnutí listů by mělo spíše značit, že je přeléváš-nebo to tak není???
Frutexx
to thcm: cusss aspon nekdo ochotnej :)
Mno nevim jestli je to tim prelejvanim - pac zalejvam jednou cca ob 3 dny az kdyz je substrat proschlej - mimo to kdyby to bylo prelitim myslim ze by zloutly spise spicky listu.
Takle zluty list ma jen jedna kytka a jeden list na dvou cepelich.)
Mimo to me spis desi to zkrucovani listu - pac to maj skoro vsechny kyti - nektere cepele vic nektere min.
PLEASE poradte ;-)
vlček
2 frutexx: tak nekric a prosit taky nemusis :)
prispewek c70-1.fotka-teplotni stres (wysoka teplota 35 je kurwa moc esi uz muzes tak tam dej ten wetrak z digestore btw: pouziwal ho i hugila), 2. foto rek bych to stejny, 3. foto na listu uprostred rekl bych plisen nebo o5 wysoka teplota (poprosil bych o zaber na ten list mimo sodik-bude snadnejsi rict co to je)
a na ostatni fotky este prostudu ju zbytek threadu a neco napisu tak chwilu strpeni pls
hmmmm :rolleyes: tak edit mohl bys sem pls napsat system hnojeni se wsim wsudy (casowej plan pridawani enzymu a jak s phytaminem)
Black Mishak
Hmm, co ta teplota? Pořád ji máš tak vysokou? Ono zas na druhou stranu, pokud je tam horko, tak kyti taky potrebujou vodu. Paradoxne bych rekl, ze to nebude prelitim, ale nedolitim. Ty musis vedet, kdy ti to zacalo delat. (ale pokud to zalejvas 1 za tři dny, tak si myslim, ze je to ok. Co takhle skusit zalivat casteji, ale v malem mnozstvi?)

Good Luck
Thcmh
Tak přelitím to asi není když zaléváš cca 3dny to by bylo v poho...asi ta mega teplota a stres sní, musíš to ustálit a snad se vzpamatují a bude to ok, hlavně ustáli tu teplotu
Frutexx
to vlcek:
Hi :)
Hnojeni:
Wuxal super, Krystalon plod a kvet, AH (namichany v 5l barelu - vsechny tri slozky podle navodu na pocatecni fazi kvetu + enzymes + phytamin) kolik ceho nevim - michal mi to kamos ;-).
Takze zalivam vodou s upravenym PH pockam 2-3dny nez substrat proschne a hnojim. Co to mam v kvetu tak jedu:
- cista voda 4l
- voda + wuxal super 12ml/4l
- cista voda 4l + postrik na listy krystalon plod a kvet
- 2,5l AH (+ phytamin + enzymes) - naredeny trochou vody
- cista voda 4l + postrik na listy wuxal super (na 1,5l vody 6 ml wuxalu)
mno a ted se tam chystam soupnout zbytek tech AHcek cca v zitra pozitri.
Tak to je asi k tomu hnojeni.
Ty jo tu fotku zkusim udelat - ale fotak uz zase nemam - takze snad vecer si ho zase pujcim :).
Na vetraku z digestore uz se pracuje - jen zatim nemuzu vymyslet jak ho primontuju a jesli to k necemu bude - pac fouka obstojne to je bez debaty - ale ze by nejak tahnul to se rict neda - kazdopadne ho tam soupnu a uvidime . .
to Black mischak:
teplotu mam stale monstrozni :(
s tou castejsi zalivkou s mensim mnozstvim vody mam obavy- substrat mam obycejnej zahradni humus s piskem a to nevysycha zas tak dobre - tak bych nerad aby me uhnily koreny.

Jeste neco k ty teplote:
Kdyz zapnu vetrak k michani vzduchu ve skrini a necham otevreny dvere do skrine coz mam prave ted - tak teplota je nekde okolo 27,1 °C - jak to zavru vyleze to na 31-32 °C
MNo a tak se chci zeptat jesli to vadi ze dvere do skrine jsou otevrene? . . popripade proc to vadi diks ;-)
dab
Frutexx> ja len k tym dveram :D
... nevadi, ak ich zavries po zhasnuti svetla (pri kveteni musi byt tma :D )
a co z toho => slaby odtah!! ;)
Black Mishak
Hmm. Jako castejsim sem myslel treba kazdej den ale min. Myslim ze pokud tam mas takovy teplo, tak by to mohlo vysychat celkem v klidu. Takze pokud bys to zalejval rozumne, tak v tom nevidim problem. Jinak ten pisek je fajn, ale chtelo by to nejakou lepsi drenaz. Aby to lip odtikalo.

Good Luck
Frutexx
Cuss
ME se to nevejde do skrineeeee omg.
Jednu kyti sem uz dvakrat pri ohejbani nalomil - dnes rano celkem dost - ale verim ze to prezije sem ji vyztuzil.
Mno a ted nevim co stim - vrchni palice nalepena naskle uz to nema kam rust.
asi budu muset urychlene vyklidit spajz a premistit je tam . . .
ale bude to zatim bez vetrani . . musim do prace
nemam cas :(.
Ravax
Cuzzzzz,
ad 1)...přeqapuje mě,že používáš na takhle malou skříň 2x4kouli...je to přímo ďábelská kombinace.Proto ti možná listí jede dolů - kytka bude nejspíš vystresovaná.Ty jsi jí světlem navodil blížící se podzim,a místo toho má chuděra hycák jako prase.Druhá věc,co na to může mít vliv je vlhkost...myslím tím kdy zaléváš.Protože kytky by se měli zastříkávat večer před vypnutím lampy,nebo ráno alespoň hodinu před zapnutím,aby se nespálili.Psal si na začátku,žes tam měl nějaký hadry kvůli vlhkosti...ta by měla být teď ke konci tak 20-30%...bez fotek ti toho moc neřeknu...zkus příště scrog a zastřihávání.To by tě mělo udržet ve skříni v pohodě,ale před tím si pořádně několikrát pročti ten místní faq...je fucked super a já se ho řídím defuckto nejvíc.Na odkazech hledám už jenom různý vychytávky...
Hodně zdaru hombre a ať se ti to srovná,přeju !
Frutexx
Cuss
Faq mam prostudovany celkem dost . . je tam mnoho super informaci.
Kyti kera uz se tam nevesla sem nalomil a ohnul dolu - dve ted takhle ohybam vsude mozne po skrini.
Dalsi problem kery nastal je ten ze jedna kyti zloutne - ale ne odspoda - coz by bylo nedostatkem zivin nebo vody - ale zloutne ji vrsek - vypada to jako by ji svetlo palilo - jenze dalsi kyti sou celkem v pohode a to vrcholky maji jeste vejs.
Teplota je maximalne 30°C
hnojim obzalivku wuxal super
ph pudy v mezich 6,2-6,5
vlhkomer nemam - ale vzhledem k tomu ze obcas postrikuju tak by to melo byt ok.
Nevim pokusim se sem hodit nejake fotky - zksute nekdo poradit o co by mohlo jit ;-) dik
prdulka
jestli se ti kytky do skrine nevejdou tag musej ven - a co nejdriv .prestawěj skrin nebo to roslapej:):rejp: :rocket: a koukal sem na tvoje modylky a je to nno name ceska???? . . .mno to ve skrini nepestuj.!!!s tvoji malou skrinkou a tak vykonou aparaturou bych doporucil nizkopodlazni skunk:afro: zatim se mej
Sapik
tak podle me to ted uz musis nejak dojet,hlavne ze ta teplota je uz lepsi,ale priste jet radsi ScrOG...peace
Frutexx
cuss
Diky za rady - nejradeji bych to rozslapal a zasadil naky skunk - ale nakou praci sem na tom nechal a tak bych si chtel dat z toho alespon regulerniho jointa :D.
Mno plan mam asi takovej - necham jeste tak mesic mozna trochu dele kvest - co se nevejde na vejsku ohnu nebo zlomim.
Na pristi varku bych potreboval sehnat nejaky rezy - a videl bych to do skrine na deset kousku do ctvercovych kvetinacu - scroog - 800WHPS - komplet AH :)
Hodim naky fota opet ;-)
zatim zdar
Frutexx
Tak nejaky fotky :D
Please vyjadrete se jestli to vypada tak jak ma - je to 15 dni v kvetu :)
Pak mam problem s tim zloutnutim - na nekterych fotkach je to zretelne.
Frutexx
Na dalsich dvouch fotkach je patrny problem se zloutnutim vrcholku - please poradte cim to je!! . .Je to spaleny svetlem? .
Frutexx
a posledni dve
Jahudka!
Frutexx-Jestli to je jen na vrskach kytek tak je to podle me jasne teplem od lampy.Ze by to bylo prebytkem svetla to je blbost.

Zajimalo by me - jak mas vysokou tu skrin a kolik kytky merily kdyz jsi to prepinal?Vypada to dost huste jak to prerostlo:D
Frutexx
Cuss Jahudko :D
Mno kdyz sem to prepinal melo to nejakejch 33 cisel - nejvetsi kytka v nejvetsim kvetinaci.
A rozmery skrine jsou na zacatku tohohle trydu - jinac myslim ze je to tak kolem 100 cm
edit: Vcera sem nemel moc casu - tak doplnuji ted
Vyska skrine je 145 cm - vezmeme-li v potaz vysku prostoru nad sklem + vysku kvetinacu - zbyva mista pro kyti opravdu tak kolem jednoho metru . . .
expiry_date1
To žltnutie že by bolo spôsobené lampou?Pripadá mi to,akoby to strácalo chlorofyl,akoby tomu niečo chýbalo.Mne keď sa spália lístky tak zhnednú a uschnú(ale len pri priamom kontakte) a v druhej skrinke,kde mám klony a vysokú teplotu a nízku vlhkosť,tak to tiež hnedne,schne,ale nikdy to nevyzeralo takto.Ja si nemyslím,že by to bolo tým teplom,aj keď samozrejme sa môžem mýliť,sodík som ešte nemal.
Frutexx
to expiry_date1: cuss mno sam sem jeste neprisel cimto je - ale zajimave je ze se to dela jen lokalne. . postihlo to vrsek jedny rostliny + nekolik vrsku vyhonkuu dalsich rostlin.
Please poradte nekdo co to muze byt.
Postizene misto je svitive zlute - ve tme to vypada jak fluorescencni.
Postizeny je uplny vrsek a listky - rozvinulo se to odstredu cepelek listu nez od okraju - a palicky okolo toho postizeneho mista proste jakoby zarazily svuju vyvoj.
Muze to byt opravdu tim teplem ? .
Jahudka!
Frutexx-ja myslim ze jestli to delaj jen vrsky tak to bude proste spaleny.Mel bys zmerit teplotu.Jinak ty rozmery skrine mam dost podobny a ty tvoje rozmery jsem uz zapomel a nechtelo se mi to tam zase hledat:)
No uz teda dneska prepnu na kwet kdyz to vidim.Ja mam nejvetsi kytky 27 cm a kdyz vidim jak to vylezlo tobe:)
Frutexx
Cuss no tak je to teplem - uz sem na to prisel - thx jahudka
Takze sem kyti trosku jinak osadil do skrine - a trochu roztahnul a pridratoval :) . .tak aby nebyly tolik najebany na tom skle - nahore je opravdu jeste dost tepla.
Otazecka :)
Lampy maj svoje vlastni sklo + jsou jeste v prostoru nad oddelovacim sklem s vlasnim odvetravanim. Snizuje se ucinnost ty vybojky pruchodem pres sklo? . popripade jestli plati cim vic skel tim min to ta vybojka prosviti? . Napadlo me ze bych na dalsi varku udelal jeste jedno sklo a prostor mezi dvema skly bych take odvetraval - misto na kyti by nemel bejt problem - kdyz bude dobra odruda.
A jeste jak velkej ma na prosviceni vliv naprosta cistota - ja jenze u me nastal problem s udrzovanim cistoty skla . .
Jahudka!
Frutexx-O cistote me ani nemluv.Zrovna jsem docistil lampu.Fakt me to zasirani prachem uz sere.Bohuzel nemam tak vykonny ventilatory abych si moh dovolit tam dat jeste prachovej filtr.Muj nazor je ten,ze cisty by to bejt melo protoze na 100 procent ztraty jsou kdyz je tam prach a bordel.Tezko rict ovsem jak velky ztraty to jsou.Ja to cistim 1x tejdne.Nastesti jsem na to myslel uz kdyz jsem cooltube vyrabel,takze me to cisteni zase tak obtizne nejde ale i tak me to nebavi.

Sklo bys mel mit z borosilikatu kterej ma nejmensi svetelny ztraty (dej si hledat borosilikat).Tudiz kdyz tam prdnes jeste jedno sklo tak budou ty ztraty jeste vetsi.Mozna se dokonce pokavad tam budes mit obycejny sklo jeste zmeni nejak svetelny spektrum ale tim si jistej nejsem.Ja koupil borosilikatovou trubici ale ta snad ma prej udajne taky ztraty okolo 3 procent..Prohledej a procti si thready o borosilikatu tam toho najdes nejvic...

Dalsi vec-pokavad budes vetrat ten prostor mezi lampama tak to moc nepomuze.To teplo vytvari infrazareni a tomu proste nezabranis.Ja to vyresil ventilatorem kterej ofukuje nonstop lampu zespoda.To pomohlo opravdu hodne a srazilo to teplotu pod lampou o dobrejch 6 stupnu a v pohode ted na ni zespoda udrzim ruku coz predtim nebylo mozny.Lampa mela bez ofuku proudem vzduchu zespoda vic nez 70 stupnu.Ja doporucuju ofukovat zespoda to sklo.

Tak ať to roste :satan:
dab
> nie je ale moc idealne ofukovat vybojku pretoze aby slapala vybojka na sto procent tak musi mat urcitu svoju pracovnu teplotu... ak ju chladis tak tym padom vlastne klesa ucinnost vybojky... takze tak no ;) :D
Jahudka!
dab-no jo to je sice hezky,ale v kazdy cooltube je prece vybojka ofukovana.Myslis teda ze v cooltube jsou vybojky min ucinny protoze jsou nonstop chlazeny foukajicim vzduchem?Ja si myslim ze vybojka ma urcite nejakou provozni teplotu.Docela bych chtel videt nekoho kdo by dokazal aby vybojka mela trebas minus -5 a svitila:D
Neco na tom bude to uznavam.Treba vetsina zarivek sviti spatne uz kdyz je pod 5 nad nulou a hlavne nechtej startovat.
Frutexx
Cuss
podle me to ofukovani vybojky nema na jeji ucinnost zasadnejsi vliv
-Jak se pozna hermafrodit?. ja sem samce sklidil asi tak potejdnu co byly kyti na kvetu a vcera koukam ze cela jedna kyti je oprcana - sem premejslel jesli to nemuze byt hermafrodit a jestli treba takovej hermafrofdit nedokaze opylit dalsi kyti? . . Tak sem ji nemilosrdne vyhodil ven ze skrine pro jistotu - ostatni vypadaj v poho - jen sem tam se tvori nake to seminko.
Uz aby to bylo v cudu . . chce to poradny rostlinky.
Diks mejte se :)


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma