Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Konvenční Zahrádky

Stránky: [1] 2 
Jak na pěstování Šalvěje Divotvorné v našich podmínkách - Klikni zde pro originální téma
Kapka1
Nazdar groweři, ahoj growerkině.
Před několika dněma jsem si pořídil řízek šalvěje Divotvorné. Chci jí pěstovat a množit, ale to bez optimálních podmínek nepůjde ( nebo půjde, ale dost těžko ). Tímto článkem chci všem, kdo si Šalvěj pěstuje, nějak přiblížit, jak na to, aby se této nádheréá a plně legální halucinogení kytičce dařilo :)

Zde je něco o Šalvěji Divotvorné:
Historie:
Mazatekové z mexické Oaxaky pěstují tento druh šalvěje na políčkách skrytých v hlouby lesa, daleko od lidí. Užívají listy v době, kdy nerostou omamné houby. Rozmnožují je řízky a pěstují na odlehlých místech. Tuto šalvěj označují jako žena - "La Hembra", zatímco pochvatec (Coleus pumilus) je muž - "El Macho". Lidových názvů mezi Mazatéky má šalvěj několik: "Hierba de la Pastora" přeloženo "pastýřovy listy", další názvy jsou v překladu "panenská tráva", "nebeský pastýř" a "Mariina tráva". U nás je známa pod jmény šalvěj aztécká či mexická.
V současné době převládá domněnka, že tento druh je totožný s halucinogennem "pipilzintzintli", který užívali staří Aztékové.

Popis:
Víceletá bylina dorůstající výšky až 1 metr s lodyhou vzpřímenou a málo větvenou. Vstřícné listy mají vejčitý tvar a pilovité okraje, bývají až 15cm velké. Namodralé 15mm dlouhé květy kvetoucí v prosinci jsou sestaveny v chudých lichopřeslenech dlouhých 40cm. Uvnitř pyskaté koruny mají pouze dvě tyčinky, jen jeden prašník je však plodný. Plodem jsou vejcovité hladké tvrdky.

Výskyt:
Domovem je pouze na pár čtverečních kilometrech pohoří Sierra Mazateca v Oaxace, kde ji používají Mazatékové při šamanských rituálech. Na šalvěji divotvorné je zajímavé, že je botanicky považována za produkt lidského pěstění. Divoce už zřejmě nikde neroste a o jejích semenech se tvrdí, že jsou neplodná. Může být tudíž rozmnožována pouze vegetativně pomocí řízků. Mazatéčtí šamani si tímto způsobem pěstují své rostliny na vzdálených a ukrytých lokalitách. Avšak na druhou stranu se objevují zprávy (i když ovšem dosud ne plně podložené), že tato šalvěj je schopna plodná semena vytvořit a že je to normální přírodní evolucí vzniklá rostlina. Ale ať už je to pravda nebo ne, mimo mazatéckou kulturní oblast se tato rostlina vyskytuje jen jako exot pěstovaný ve sklenících, který se naštěstí snadno množí řízky.
Převzato z www.biotox.cz

Z internetu jsem se dočetl toto:
Měla by se pěstovat v černé kompostové půdě s pískem a mít velkou propustnost kvůli kyslíku, který potřebují kořeny. Taky nesnáší přímé sluneční světlo, spíš 50ti až 80ti % stín. Jelikož je to studeno-vlhkomilná rostlina ( optimální teplota je 10 C až 16 C )
rozhodl jsem se, že si jí budu pěstovat v malým skleníčku. Až vyroste, sestrojím z drátu a fólie trošku větší. S vlhkostí není problém - každou chvíli ji rosím, ale pozor, Salvia Divinorium nesnáší přemokřenou půdu, ale taky nesnáší suchý vzduch a suché listy, což je příčina zasychání konců listů a tvoření takových černých teček. V mazatéckých horách každý den prší a SD je celý den mokrá. SD by měla mít dostatečné místo na kořeny, tak nešetřete místem.

Ja na to:
Ve skleníku budu mít malou mističku s perlitem a vodou, do které pude přes čerpadlo vzduch a tím ještě zvýším vlhkost.
Větší problém je už stou optimální teplotou. Jak mám udělat, když mam v pokoji 24 C a venku je 28 C, aby měla 10 - 16 C? Na tuhletu otázku jsem si nemohl dlouho odpovědět. Včera jsem ji přesadil do květníku, do kterého jsem udělal jehlou spoustu děr ( kvůli tomu kyslíku přece :cool: :). Dal jsem jí do plastového skleníčku, na dně je asi 1cm navlhčeného perlitu a řádně porosil, asi po deseti minutách jsem změřil uvnitř teplotu: 21 C.
Nějak to musím ochladit. Napadlo mě, že bych to mohl skusit ledem, ale ten po několika desítkách minut roztaje a každych 20 minut tam dávat led, no nic moc..... Dále mě napadlo, udělat ze strany do skleníku díru a nějak nainstalovat větrák z PC. Jenže ten sám osobě vzduch neochlazuje, byl by ktomu ještě potřeba chladič na procesor a ve skleníku nemůže moc cirkulovat vzduch, který by vysušoval listy. Dále mě napadl Peltieryho článek. Jenže jak ho tam nainstalovat? Ještě mě napadlo vodní chlazení, ale to už by bylo moc, nechce se mi do toho zase tolik investovat. Jaký máte tedy nápady na chlazení?
Budu moc rád za každý postřeh, nápad atd.

Snad jsem to vysvětlil srozumitelně, o co jde. Je to trochu zmatečné, poprvé píši delší článek.
Tak se mějte zatím!!!! :bandit: :bandit: :bandit:
kozzy
já mám momentálně čtyři rostlinky venku na balkoně, ale ve stínu a krásně rostou.
Když jsem ji měl doma, tak jsem podní měl trochu hlubší misku a v ní jsem se snažil mít stále vodu, kterou si rostlinka mohla stále brát a světčilo jí to velmi dobře.
Kapka1
Zdar,
mě taky přežívá, ale bohužel se jí tvoří takové černé tečky na listech, ikdyž to kroipm jako blázen. Každá rostlinka může být zvyklá na něco jiného, nikdo přece nevíme, odkud jsou její předci. Mohou být pěstované ve skleníku, nebo někde kde je zima, nebo zase vedro. Četl jsem, že si SD časem zvykne na okolní prostředí, ale trvá to hodně dlouho.
To kozzy: na fotce jí máš táke v misce s vodou? A rosíš jí? V jhakém substrátu jí máš a jak jí a čím jí hnojíš??? Nemá nějaké známky nedostatků? Třeba suché kroutící se listy, černé tečky na listech atd.. Třeba je to kravina stím odvětrávacím skleníkem, může být zvyklá na něco jiného a třeba bych jí tím akorát uškodil, ale chci zkusit, včem se má nejlépe.
Tak zatím a sílu SD!!!! :)
kozzy
V té misce se snažím mít stále vodu.
Rosím ji jen občas, tj. tak cca 2-5krát za týden jen když si vzpomenu.
Substrát je univerzální zemina( nebo tak nějak se to jmenovalo) a perlit.
Listy jsou v pořádku nic na nich není ani se nekroutí, jen když na ně zasvítí přimí slunce, tak jsou takové trochu jako povadlé takové vláčné.
Ale jsou v závětří na balkoně mi nefouká.
Kapka1
Tak to máš dobrý. Já mam balkon na jižní stranu, ale stín je tam v rohu, ale teď jí budu mít ve skleníčku dobma. Hele prosimtě, jak máš nahoře asi vlhký substrát? myslím úplně nahoře u stonku. Díky a cau :D
Engaren
Chtěl bych se zeptat, jestli už má někdo s šalvějí pozitivní zkušenosti při konzumaci???
Kapka1
No, je to velice silný halucinogen, ale dej si hledání a tady na Groweru uz nekolik článků o užívání atd. máš. Čau
Kapka1
A v jaký půdě jí máš a jak často jí zalejváš??? Díky
P.S. Nemáš foto?
Kapka1
TO Amalka:Tak to máš docela dobrý. A nemáš na listech žadný černý tečky? Jak často jí zalejváš a jakou má půdu??? Jak často hnojíš? Díky :D
To DUL: Četl jsem, že je těžky jí přimět vykvést a opylení je ještě těžší. Semínka tvoří vzácně, ale nejsou právě moc plodná. :(
W3m3n0
No ja mam taky salvej. Uz sem z ni udelal tri rizky a zije dal, fotka neni moc aktualni. Ted sem na ne par dni zapomel a z matky mi zacaly silene padat listy a jeden rizek trochu uschnul alle snad to prezije.
Kapka1
Týýýjo, dobrý. Hlavně to nemaž, je to good. Jak často jí zelejváš?
to V3M3NO: Pěkná, pls: Jakej to je substrát, jak ji kropíš, jak často jí zalejváš, hnojíš atd.. Díky všem!!! :-D
Kapka1
Noo, super díky, to potřebuju. Budu za chvíli totiž až mi trochu povyroste dělat řízky. Kde se dá sehnat ten Clonex a kolik stojí??? D9ky
kozzy
Já tedy se zakořeněním SD nemám vůbec žádný problémy, uříznout, udělat šikmej řez a šup s tím do vody do pařníku.
Zatím mi každej řízek pustil kořeny.
Kapka1
Já myslym, že by měla mít neutrální až mírně kyselou půdu, ale jen opravdu málo, abyste to nepřehnali. Radši jí víc roste, má to radši..... Zdar :D
kozzy
Vodu nijak neupravuju, normálně ji napustím z kohoutku a je to.
Ne skleničku nijak před světlem nechráním, jen když mi začne zelenat voda tak ji vyměním.
Kapka1
Ahoj lidi, potřeboval bych poradit. Černají mi konečky, ale i nekonečky listů u SD. ROsím několikrát denně. Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji moooc za jakoukoliv odpověd..... Díky CAU :)
pokud nemas uz moc velky kvetnik, tak vetsinou pomuze presazeni
Kapka1
Jo - ale cerstve sem ji presadil...
a to velky osychani zacalo az po presazeni?
Kapka1
Jo - nebylo velky - jenom proste zasychani konecku... Ted uz je to fpoho...
nj, taky mi porad zasychaji okraje listu, vyroste novej list, po case zaschne spicka a potom zacnou okraje celyho listu... na reseni sem zatim neprisel
Kapka1
Jo - tak nejak...
malo vlhko/moc vlhko? blby hnojeni? spatna zalivka? moc svetla? kazdopadne je to dost obvyklej problem u salveji pestovanych u nas
Kapka1
Jo to je, ale myslím si, že se to da zvládnout...
Kapka1
No podle me jerozhodne lepsi mit pod ni misku s vodou, bere si totiz kolik chce... Das sem potom fotky? Cus :)
a kua :) myslite ze by mohla byt chyba v tom, ze ji zalevam horem?
Kapka1
No treba jo, ale podle me moc ne, pokud ji moc neprelejvas... Spis ji hodne ros
Kapka1
Ok skus to...
JohnnieWalker
Chlapci ja som zo Slovenska Neviete kde by sa Dalo SD Zohnat aj tu uz Sa ju snazim Zohnat nejaky Ten rok A dnes som konecne natrafil na temu SD Som rad ze to tu niekto pestuje plz Pomozte ak viete čago.
Kapka1
Pozeraj www.rastlinky.sk
JohnnieWalker
To Kapka1 Diky Moc=Deste otazka ty si to stade obiednaval?
Kapka1
Ne - neobjednaval, ja sem ji mel z Growshopu, ale spoustu lidi tvrdi, ze je to velmi seriozni firma...
JohnnieWalker
No Super Tak si Ju bezim obiednat len co Budem mat Penasky diky Ludia
Kapka1
Prosim - nemas za co :)
Pan_Mlha
Co šalvěj a peroxid v zálivce a v postřiku, lze také použít?? Má někdo nějaké zkušenosti??
Kapka1
Hele tak to by me taky zajimalo, skusim, to, ale jaky myslis, ze by to mohlo mit ucinky?
Pan_Mlha
Jde mi o to, jestli to co je o peroxidu napsáno ve FAQ: http://grower.cz/forum/misc.ph...aqgroupid=7#103 funkuje i na jiný kytíz. Ale soudím že asi ano, no zkoušet to budu kdo vi kdy, až se mi šalvěj rozroste, samozřejmě.
Kdys je toto tema '' ne o marihuane'', mohu se zeptat, jestli se da koupit seminko bonsaje?
Kapka1
To Pan_Mlha: Jasně, čet sem taky ten článek a myslím, že to tady na tu kytičku bude fungovat tak, mimochodem neska sem si přines jeden řízeček, takže půjde do následujícího, mnou ozkoušeného a dobrého substrátu:
60% Zahradnický Substrát
20% Perlit
20% Jemně prosetý písek...
To Santcha: Seminko bonsaje? Co tím myslíš???
Budu sem průběžně dávat fotky.... takže zatim peace
mno proste.... Chci pestovat indoor..... tak sem mame rekl, ze budu pestovat bonsaje a nejaky zajimavy rostlinky ( co moc nezaberou misto).
a pak tam budu pridavat marihuanu. Budu mit matkarnu a hlavni pestirnu.
V matkarne bude max. 3 matky a pareniste na risky. a zbytek ty bonsaje...
a v hlavni bude jen cannabis...bonsaje me napadly proto, ze sou maly, takze by jich tam mohlo byt dost....nevite nekdo, jestli si nebudou nejak vadit? a jestli bonsaj nezdechne pod zarivkou 965 phiilps TLD ??? dik
Kapka1
Hele pokud ja vim, tak se bonsaje nepestujou ze seminek, ale musis si sehnat stromecek a oten se starat zastrihavat koreny atd... Jejich pestovani je dost narocny, takze ti radim, abysis tam bonsaje nedaval, a kdybysis ji chtel koupit, tak takova mensi stoji asi 600 Kč...
ja sem to prave nevedel jestli je ze seminek.....A stromecek 10 cm stoji 190 Kč

neporadil bsy me raci co tam teda mam dat misto tech bonsaji...dik
Kapka1
No dej si tam jiny kytky, treba naky, co koupis levne v kvetinarstvi, ktery maji radi teplo a slunce a rostou do vysky... Mezi to prdnes dva rizky, nebo tak nejak... Ja se chystam na uplne to samy... Budu si tam pestovat kyticky a mezi ne dam par rizku, pac mam zvidavy rodice...
Pan_Mlha
Santcha: o bonsajich více zde: http://www.bonsaj.cz

alebo sa pozri semka http://www.casopiszahradkar.sk/inde...&ArticleID=1763
Setth
Ahoj zkušení pěstitelé šalvějí. Dnes jsem si domů přivezl malý řízek šalvěje divotvorné a potřeboval bych pár rad vzhledem k tomu, že jsem zjistil několik problémů. Jako první a hlavní je ten, že jsem zjistil ulomený vrcholek = jedno patro, oné kytičky. Následně další je ten, že kytička je taková celkově dost povadlá (zdá se mi přelitá, ale nevim páč nemám zkušenosti) a zbývající lístky jsou trochu děravé - odřené následkem přepravy. Má otázka zní: co můžu udělat pro to, aby to ta holka pokud možno co nejlépe rozchodila? Vážil jsem kvůli ní dlouhou cestu.
Dekuji mockrat...jj ti rodicove :mad:
Kapka1
Jo, satci ji presadit do velkeho kvetinace, aby mela dost místa na kořeny a hodně jí zalejvat a častokrát rosit, a mysím, že bude spokojená...
Setth
Díky. Jen ještě jedna maličkost, jak kytičku zalíváte? Myslím tim, rovnou z hora nebo do mystičky? A jak často?
Kapka1
Zezacatku salvej zalej poradne zezhora, pak ji uz ale davej vodu jenom do misticky, bude si brat kolik chce...
Kapka1
Mam celkem problem se svoji Salveji, vubec nevim, cim to je... Dal sem ji prozmenu do substratu pro kaktusy a sukulenty a trochu perlitu... Ma strasne vypoukly listy ktery na koncich cernaji, pritom ji rosim snad kazdych pet minut, nebo kdy me to napadne, rano, kdyz pridu z prace a furt kdyz sem doma a zalita je taky hodne a ma vodu pod sebou a je v misce a okolo je vlhky perlit... Fakt se vni nevyznam, cim by to mohlo byt...
Kapka1
Ne - to si nemyslim.... Podle me je to jenom podminkama, ve kterych je... A stim asi nic nenadelas...
Kapka1
Jo - to asi jo... Ma celkem rada nizší teploty, protože přecejenom roste v horách a téměř 100%tní vlhkost...
Nemoralis
Jen takovy nazor, pratele: myslim, ze cele to podlampove rolniceni vzniklo jako dusledek anti - MJ represe, takze nevidim skutecne duvod proc pestovat pod lampama z temelinske elektriny neco co muzou lide leckde na svete pestovat prirozene pod sluncem. A globalni trh v oblasti legal drugs funguje jako vsude jinde, alespon do ty doby, dokud nam tu salvej taky nezakazou. Navic mi prijde, ze vytezky z domaciho pestovani jsou spise ubohe (mozna se mylim, vychazim z vlastnich, nepresvedcivych, pokusu).
Ale jinak nic proti vam SD lamparum, at vam roste.
Peace
Kapka1
Ano, je sice pravda, že je to kytka, která by se měla přirozeně pěstovat venku, nebo alespoň doma, ale ne pod lampou, protože je to magická květina a "nezaslouží si to".... Podle mě ti ale pod lampou neporoste tak rychle a dobře, jako ve svém přirozeném prostředí - u studeného potůčku v horách...
To Yavar: Souhlasím stebou, na to že je to plně legální květina, její ceny na komerčním trhu jsou dosti nepřiměřené, každý jí chce mít, viz zahradnické inzeráty - každý druhý se ptá na SD - jestli to bude takhle pokračovat, tak nám i tu překrásnou SD zakážou a to bude potom velice velká škoda... :(
Jinak se mějte a ať Vám roste... Kapka1:)
Kapka1
No, sice roste pod sodikem, ale jestli sis vsimnul, je to docela chci chcipacek se seschlyma listkama... A navic salveji dost dlouho trva nez se prizpusobi prostredi... Netvrdim, ze az budu mit skrin, ze tam taky na zkousku rizek nesoupnu :) to ne.... :D
bawy
zdravicko :) tak uš aj ja mam slavnu lady salvia ;) prisla mi z rastlinky.sk pohodica az na ten malinky kvetinac :) a klasicke problemy ;) ciernajuce konce listou :) ale to sa srpavi presadenim mylsim :) rosim tak 5-8x denne pridaam foto neskor ;)
Kapka1
Taky mam SD, rosím klido 30krat dennem kdyz si na to vzpomenu - a...
Kroutici se listy, a male cernajici konce... nevim cim to je, kvetinac ma velkej... Taky nekdy dam fotoz... Peace
Pan_Mlha
citace:
Původní příspěvek od Kapka1
Taky mam SD, rosím klido 30krat dennem kdyz si na to vzpomenu - a...
Kroutici se listy, a male cernajici konce... nevim cim to je, kvetinac ma velkej... Taky nekdy dam fotoz... Peace


Tak tohle se mi na šalvějce začalo taky ukazovat.. ale zvažuju, jestli to není tím, že používám městskou vodu, která je mimo jiné dost kamenitá a projevy na listech rostliny zřejmě napovídají o vysokém obsahu solí v půdě. Připomíná mi to totiž přehnojení, ale zatím jsem ji nehnojil tak tim to nebude.. podle mě má ta voda moc vysoký EC. Příště už dostane vodu ředěnou destilkou. Uvidíme jak se se nám povede.
Kapka1
Hele to je ale klidne mozny, neska jsem zpozoroval, ze dva nove vyrustajici listky se zacinaji kroutit :( :( :( ach jo, nevim co stim... Skus to co nejdriv, abych vedel, jak na to... Mejte se!!!
Kapka1
Jo, tim EC to asi nebude... Podlě me ji ovluvňuje spoustu faktorů, jako třeba světlo, VLHKOST, Ph?. substrát a vůbec všechny podmínky, protoýe na to neni přizpůsobená a trvá jí to strašně dlouho, než se přizpůsobí...
Pan_Mlha
yavar: nooo.... bral bych v úvahu všechny tyhle činitele, asi jsem se předtím špatně vyjádřil. :D
Kapka1
Ale se ŠAlvějí má spoustu lidí takovéto podobné problémy... Podlě me jhe to jenom nezvykem na prostředí... Minulou Salvej sem mel neustále ve fóliáku a rostla přímo božsky... Takže to bude asi tím... :)
Pan_Mlha
A jak šalvěj snáší přesazování?
Kapka1
Já myslim, ze dobře, kdyz se tisni v malym kvetinaci, tak ji presazeni do vetsiho rozhodne pomuze... Ale opatrne, abysi neposkodil koreny, je na to dost choulostiva...
Kapka1
Jo - s presazováním sem taky probmlémy neměl, drž se rad, co říká yavar, ale fakt dobrej je ten foliák... Dostaneš ji třeba v Bořivojově ulici, za pek kaček, ale je blbý jí tam takhle somrovat, ber si ji jenom k nejakemu nakupu... peace
Kapka1
Cau cau, je na žižkově? někde tam... jdi na atlas.cz a dej si mapy a najdi si to, neni to tak tezky... cau
dzonDebil
Nazdar pěstuji Šalvěj Divotvornou několik let tak mam několik základních postřehů.
miluje přesazováví,déšt vlhkost rosení vodu,dusno teplotu 16-18 stpnů,stín, proto si myslím že pod lampou ne e a občas plagron grow.
Usušený listy kůžit cucat papat bumbat,jíst můžete i čerstvé ele je to pro otrlé.
Ted na zimu ji osřihejte nařízkujte dejte na světlé teplé místo zalévejte a hlavně rositrositrosit.
Tak u Velkého Manithú ahoj
Kapka1
Cau cau, všechno je svatá pravda... Jenom substrát, hodně písku, černozem a krapet rohoviny :)tak cau
Cicmon
btw. ad Borivojova

,,,,, http://www.growshop.cz ;)
Kapka1
Jo jo :) na to sem zapomel :D
polux
No mam tu jedno nice foto: fsak posudte sami. SD- H/W strain, motherplant, asi 4 roky stara, sklenikova kultura.
Kapka1
Cau, hezka hezka :) tvoje? Co je H/W strain???
dzonDebil
Ja mam ostřihanou připravenou na jaro roste venku a měla 140cm
polux
to Kapka: Cau. Ano, jasne ze moja. Foto asi tyzden stare. H/W strain je skratka Hoffman - Wasson klon. Je to ten prvy a povodny klon SD, ktory bol zberany v horax Oaxaca. Ma hnusnu horku xut, a preto je vhodny skor na koureni. Existuju este aj dalsie klony (o ktoryx mozem samozrejme zatial len snivat :) ), a niektore su vhodne aj na zuvanie. Tiez sa lisia odolnostou a obsahom Salvinorinu A a B.
Kapka1
Jasne jasne... Chapu... ale tim chces rict, ze salvej, kterou treba pestujeme, nepochazi z Oaxacy?
Btw nemel by si tam jeden rizecek ( rekni si cenu ) pro me? kdyz je tak vzacnej...
polux
Nie, vsetky SD poxadzaju z prov. Oaxaca, lisia sa len terminmi registrovanyx zberov. Vacsina , ak nie takmer vsetok material co sa v EU vyskytuje patri k H/W strain. Ine klony su velmi vzacne. Ak uz mas SD, je to na 99% prave tento klon. Odrezky samo ze budem robit :)
JohnnieWalker
To:polux ahoj Ja by som mal tiez zaujem o nejaky odrezok Ako povedal Kapka povedz si cenu plz radsej kupim od teba ako z nejakej bot.zahrady vopred Dakujem
JohnnieWalker:)
Kapka1
Ne, ja mam salveje zatim dost, ja sem si myslel, ze je to nejaka vzacna salvej :) tak proto ty rizky... Odkud jinud mohou pochazej ty vzacne ricky, jak si rikal, kdyz nebudou H/w strain? Vsiml sem si, ze tvoje salvej ma krapet jinou stavbu listu a barvu... nevis cim by to mohlo byt?
polux
to Kapka: To mozu byt podmienky pestovania. Listy su rozne, ale klony salvii si potom udrzuju iny tvar. Tie vzacnejsie klony maju vsetko v USA. Ako inak :)
Kapka1
Jasne, ale cim sou tak vzacne? Vzdyt SD pochazi z Oaxacy... ne?
Kapka1
Jasne, salvejka se musi zpmamatovat z prvniiho soku z presazeni, todleto se mi stalo taky... Mas ale dobry, ze ji muzes mit ve skrini aby pres zimu mela dost svetla... :)
Kapka1
Jasne, taky se chystam na extrakt, teda az troochu povyroste... No nemuzu pac nemam misto...
vehicle
Tak sem si taky pořídil šalvějku pod okno, mám ji asi tak 2 tejdny a zatim se snad daří. Ze začátku mi docela černaly listy, tak sem se rozhod koupit foliovník, jenže v bauhausu nic použitelnyho, tak sem aspon koupil folii a postavil ho doma. Nic moc, ale učel docela plní, ještě ho musim trochu vychytat. Jinak kytku mam v substrátu pro zelený rostliny a palmy od Florie, dole a nahoře keramzit a hnojeni zatim žadný, akorat při přesazovani sem tam nasypal trochu stimulaxu. Jinak možná blbost, ale kytku jsem zaštipnul, tak sem zvědavej, jak to holka vezme. Co myslíte?
Kapka1
Ahoj, je fakt krasna. Odkud ji mas?
Jo, myslim ze pojede fpohode, ten stimulax by ji nemel uskodit.
JInak kdyz ji mas takhle ve sklenicku, myslim ze ji neni treba zalejvat ( teda u me to aspon tak je ) protoze pohlti tu okolni vlhkost, a kdyz ji rosis tak to taky pada na substrat. Jak byla zakorenena?
[CZ]Neon
Nevite co je zac odruda Borivojka? H/W ?
[CZ]Neon
2vehicle : krasna!!!
Kapka1
Jasne. Urco H/W pac jiny jsou vzacny. U nas v Evrope je to na 99% procent H/W.
[CZ]Neon
Kdyz to rikas... jen mi prijde skoda ze ty kytky/rizky z growshopu sou zvykly na tamnejsi prostredi
Kapka1
Jo to jo. Kdyz sem videl tu salvej pod tim metalhalidem, bylo mi ji docela lito. Uschly listy, proste bida...
polux
to [CZ]Neon: No ak by si vidiel niekde inny klon ako H/W , urcite jedine z dovozu :)
vehicle
2Kapka1: Mám jí přes kámoše od jednoho typa tady z G, co už je udajně odstraněnej. Jinak kytku nezalejvám, ta voda pod květináčem se tam drží ještě furt od přesazování, kdy sem ji prolil. Rosim x-denně. Řízek byl zakořeněn tak akorát na přesazení. Jinak z toho "zaštipku" už lezou malinkatý větve, tak vypadá, že se to chytlo, nebo alespoň doufám :c))

Neon: dík
Kapka1
A vsem se lisijinej klon nez H/W strain?
polux
to kapka: Hlavne tvarom listov, zubkatostou, vzrastom, a samozrejme aj obsahom ucinnyx latok. Beznejsi je este Luna strain, ktory by sa k nam mohol dostat, ale ostatne sa pestuju velmi zriedka.
Kapka1
No ale vzdyt salvej pochazi z oaxacy, odkad jinat jsou ty ostatni klony? H/W strain je prece ten z oaxacy, ten pravej co pestovali indiani, je to tak?
[CZ]Neon
Kapka1: souhlas
polux
to Kapka: Fsetky klony su prave, a fsetky aj ucinne. Rozdiel fsak maju v povode. Aj ked fsetky poxadzaju z Oaxaca, rozdiel je v tom, kedy a kto ix zberal. H/W strain je jeden z tyx najstarsix, ostatne klony maju povod v neskorsix zberox na lokalitax, a Luna klon poxadza z mimoriadne ojedinelyx vysevov, a je to teda vzacna udalost, ze sa vobec podxytil a zacal mnozit.
Kapka1
No a myslis, ze jsou nejake klony i unas v evrope?
polux
to Kapka: No ak aj su, tak o nix zatial neviem. Bezne sa predava H/W strain, ktory pochadza zo Sk, a pokial som sa dopatral, tak ten ma povod v Hollandsku. V Amerike teraz leti Luna klon.
Kapka1
Ale jak muze mit puvod v holandsku nebo v sk kdyz pochazi, z oaxaky? Jako ze tam byl dovezenej a tady vtech zemich byl vyslechtenej/rozmnozenej?
Jo tak jsem zjistil, ze jsou este palatable strain a Cerro Quemado strain...
Jinak prikladam fotky:
1: Andromeda vypestovana ze seminek
2: Wasson/Hofmann strain v kvetu
3: Luna strain
Kapka1
Dyk jo :) odtamtat to mam, ty strainy... Fotky sou od jinad. Ale docela me zaujala ta luna strain, ma uplne jinou stavbu listu, vlastne je skoro cela jina...


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma