Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Galerie > Fotogalerie Indoor

 
livo-growbox - Klikni zde pro originální téma
livo
Rozhodnul jsem se pokračovat v galerii. Teď už to stejně bude většinou o obrázkách. Zatím sem dávám jenom nákres, později budou i fotky.



Je to stará poctivá dřevěná skříň, má křídlový dveře, takže se do ní dobře může. Natřeno nabílo, nasávací větrák 12 cm, odtahový větrák 10 cm. Větráky jsou do PC, napájené dvěma 3-12 V adaptérama od vietnamců.

[Edited by livo on 01-10-2001 at 07:36 PM]
sativa
Máš to pěkně zařízený, prostě standartní skříň na pěstovaní, co pak tam budeš mít za modýlky? K4U
livo
Vlastně modýlek - 6 x K.C. 33 pěstovaný v samozavlažovacích květináčích, ze semen. Zatím se drží všech šest, pod světlo dány 26.9.2001. Jo a díky. :smoker:
livo
Fotky jsou nagrabovaný z videokamery, takže nic moc.

livo
Teď uvnitř

livo
Květináč - horní nádoba s knoty

livo
Jedna malá kytička :)

livo
A teď jedna kytička rozdvojená od miminka :)


Detaily naleznete zde: http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1425



[Edited by livo on 08-10-2001 at 08:15 PM]
livo
Tady jsou další pokroky po týdnu



[Edited by livo on 22-10-2001 at 06:36 AM]
livo
Trochu starší...

livo
A další den

livo
A mimo skříň



Tady to vypadá, že nebude asi potřeba zaštipovat, protože z každýho patra lezou dvě větývky. Kytky začínají dost houstnout a mám obavu, aby si nestínily samy sobě (self-shadowing :)).

[Edited by livo on 22-10-2001 at 07:00 AM]
livo
Shora

livo
A všechny
Už začínají být cejtit po místnosti, jdu shánět aktivní uhlí. Po 27 dnech jsem to teda ještě neočekával.



Obrázky pořád nic moc, ale myslím že se zlepšuju ;)

[Edited by livo on 22-10-2001 at 07:05 AM]
matrix
ČUS LIVO, začíná se ti to pěkně rozjíždět,za to ti patří obdiv,mě to jede asi 5tej den a nic moč!!!Hele na co to uhlí,to jsem tady nikde nenašel......dík za odpo ...
livo
Aktivní uhlí je do filtru na odvětrávání skříně a zabraňuje šíření odéru z kytiček po bytě apod., hlavně v době květu. Mrkni sem http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=1434 , použij vyhledávání a napiš třeba "smrad" ;). Btw, zatím jsem ho nesehnal, v Chomutově mi nabídli jenom 60 kg pytel - ha ha ha :) :) :)
seňorita Lamparez
Ahoj Livo, no já byla ze začátku docela skeptická k těm samozavlažujícím květináčům (nemůžeš tolik kontrolovat množství zálivky, květináč nemá možnost vyschnout, atd.), ale teď musím uznat že ti to jde moc pěkně! Gratulujua a přeju stejně úspěšný další růst. (k4u)

s.Lamparez.
livo
Pustil jsem se do toho, protože jsem viděl různý obrázky zeleniny ;) a kytek a když jsem viděl, že jsou o 100% macatější než při běžným pěstování při minimální péči, prostě jsem neodolal a risknul jsem to. I proto to tady popisuju dost podrobně, možná i otravně, ale chtěl jsem celej vývoj zdokumentovat pro případný zájemce, nebo aby se ukázalo, že tudy cesta nevede. Zatím to vypadá že to jde. Btw, kytky jsou teď vysoký něco přes 10 cm, tloušťka stonku se blíží 1 cm (cca 8 mm) a šíleně se to větví. Fotka "Shora" je jenom pro ilustraci mohutnosti rostlin - šířka květináče je 26 cm. :smoker:
TommyBoy
Dobre to delas Livo, moc dobre :bandit:
K2U
Stinitko s odtahem sis delal sam?
Vetracek v odtahu je jakej? (cena, výkon)?
Tom

At zije 250W taky si to pod ni jedu, ale ne tak hezky jako ty mam problemy...

[Edited by TommyBoy on 23-10-2001 at 01:40 PM]
livo
ad stínítko: stínítko jsem si nechal přivézt z Ereky, to nerezový za 750,- Kč. Odtah je hliníkovej rukáv 2 m (možná moc dlouhej, ale zkrátit se dá vždycky). Do stínítka jsem udělal otvor cca 10 cm - to byla fuška, protože ten nerez je tvrdej jako svině a na koleně to není žádnej med (vyvrtat po obvově 5 mm vrtákem po 5 mm dírky a pak prostříhat). Rukáv jsem k tomu přilepil natvrdo nějakým metal epoxydem.

ad větrák: ten je do PC zdroje, je umístěnej na "střeše" skříně. Výkon neznám, ale průměr rotoru je cca 8 cm, cena asi 150,-.

Samotnej odtah, ale nestačí - zkoušel jsem to jet bez nasávání a nestačil to uchladit. Samotný nasávání bez odtahu to taky neuchladí - ideální je kombinace obojího - teď udržuju teplotu kolem 26°C. Osobně si myslím že nasávání je dost důležitý - větrák (do PC, průměr 10 cm, asi za 240,-) jsem zabudoval napevno (přilepil já vůl) a teď musím vzduch směrovat různejma pomůckama.

Kdybych to stavěl znova s tím co už teď znám, tak bych to udělal asi takhle: větrák nasávací by byl na rukávu pohyblivej a zavěšenej, aby se mohl dobře směrovat proud vzduchu. Foukám na kytky dost velkej vítr, prostě simulace pole.

Stínítko bych vyřešil taky jinak, ale to chce namalovat. Nakreslím to a pak to sem hodím.

A jinak máš pravdu, 250W je pro tenhle účel ideální, mám GE Lucalox a jede to pod ní pěkně. Výška nad kytkama je asi 40 cm.

Přeju dobrý trávy :smoker:
matrix
Zdar livo, hele já používám místo toho aktivního uhlí klasickej filtr do vysavače - ETA - stojí kolem 130,- kč - já ho mám gratis,ale jde hlavně o to,že je dobře tvarovatelnej,pouze minimálně snižuje výkon větráku a to hlavní je , že když už je cítit,nebo vidíš že je zasviněnej,tak ho normálně vypereš,já ho mám pranej asi 8x a je furt gut - když použiješ aviváž,tak ti to ještě pěkně provoní místnost s almarou.....
...mějte se mooooc pěkně a vysmátě.......livo držím palce,fakt ti to pohodově košatí.... ;o)))
livo
Tady je schematickej nákres stínidla, jak bych ho postavil kdybych začínal znova. U klasický hranatý paraboly (třeba z Ereky) mi dost vadí boční stěny, který brání většímu rozptylu světla a tudíž při nižší poloze svítidla (kdy je větší intenzita) dochází k zastiňování rostlin, který jsou umístěný dál od středu. Materiál bych použil hliník, ale natřel bych ho nabílo. Snad je to z toho obrázku jasný.



to matrix: Sice jsem to měl vymyšlený trochu jinak, ale dík za tip!

[Edited by livo on 23-10-2001 at 07:31 PM]
livo
Dostal jsem do PM dotaz na filtraci smradu. Protože si myslím, že by to mohlo být zajímavý i pro ostatní, tak ho sem dám i s odpovědí:
citace:
Originally sent by HoumBoj:
Cus Livo , hele s tim pachem budu miit taky brzo problemy a ten Sorbex se me fakt zalibil ale vystrasila me jedna vjec.,,Snizuje nezadouci vlhkost,,.-co si vo tom myslis.Myslis ze to bude problem , jinak je to vecicka za 7pjetek tagze fakt levnost.


Zdar,
nevim, se Sorbexem nemám zkušenosti, nepodařilo se mi ho sehnat v kamennejch obchodech a na dobírku na to kašlu - jinak je to malá krabička a pochybuju, že by mohla extrémně snížit vlhkost v celý skříni. Nejlepší by bylo vysypat obsah dvou krabiček a vyrobit filtr přímo do odtahu. Zkus experimentovat a určitě na něco přijdeš.
Já jsem nakoupil uhlíkovej pachovej filtr do friťáku (56,-) a v OK elektronik měli něco podobnýho do lednice (uhlíkovej pohlcovač pachů). Do odtahový roury jsem dal takový voňavý granule do vysavače (nasypal jsem je do plátěnýho pytlíku) (btw jsou i tyčinky) no a odér, kterej případně unikne je ovoněnej. Zatím je to v pohodě. Pokud bys ucpal odtah přímo třeba těma uhlíkovejma filtrama (friťák, lednice), je potřeba zvýšit výkon odtahu, nebo přidat do skříně ještě jeden PC větrák, kterej bude ovívat vrcholy kytek - prostě bude potřeba víc chladit.


[Edited by livo on 07-11-2001 at 10:17 AM]
livo
Zdar, takže s fotoreportáží :) jsem minule skončil 21.10. Dneska si můžete prohlídnout holky o týden starší a pár dalších obrázků (kdyby se to moderátorovi zdálo moc, tak ať něco umázne ;)):


livo
Zdá se mi, že fotky se začínají lepšit :smoker: . Tady jsou kytky pvrvní den na 12/12:


livo
8. den v květu:


livo
...a z dnešního dne:


livo
:p:

livo
Jedna holka na denním světle, hmm, kočka :sun: :


livo
Kytky se tak pěkně větví, že jsem je ani nezaštípával:


livo
Pokus o detail kořenů, který prorostly otvorama pro knoty do spodní nádoby:



Tohle je obrázek pro skeptiky ;)

[Edited by livo on 11-11-2001 at 11:27 AM]
livo
Další pokusy o detaily pomocí videokamery (analog) :smoker: :


livo
Pomalu se to rozjíždí :sun: :


livo
No a tohle je pro dnešek vše. Další obrázky budou až po sklizni ;) :


livo
... a pro velký úspěch přidám ještě jeden :sun:


livo
Tady dole to nejsem já ani gardener, je to fotka z overgrow :D:D:D:D:D:D:D:D

[Edited by livo on 12-11-2001 at 08:33 PM]
GARDENER
Teda LIVO, ty jsi kouzelník :sun:
Ještě že se dneska už za takové "kouzelné skříňky" neupaluje na hranici - už by jsi doutnal :frog:
Moc se těšim, až dostanu trošku z těch tvejch krásnejch holek do svý starý vypálený šlukovky (dočkám se viď ?)
Po každé exkurzi mám hubu plnou slin a žádný větrání přez uhlí tomu nemůže zabránit :smoker:
Přez to, že je vše na nejlepší cestě ti přeju trochu toho mičurinského štěstí až do zdárného konce. Zahrádkářům zdar a těm co hledají vlastní cestu zvláště :D

P.S. Bude to vypadat nějak podobně ??? :wink:

livo
pár květů

livo
...

livo
...

JFKALFA
postni celkovej pohled :)
livo
Celkový pohledy se mi nedařej. Kamera se nějak nesnáší se žlutou


JFKALFA
diky, zkus to bez vybojky treba jen s zarovkou (usporkou) :) nebo nejakej reflektor ze strany pohledu :)
livo
to JFKALFA:
už jsem to tak chtěl udělat, ale je to mooc komplikovaný :D . Až budou palice větší, tak se o to pokusím (jestli zase nezvítězí lenost :D). K+
livo
Dobrá, s bílým světlem:


JFKALFA
diky, to sem chtel videt, nemas to moc velky ?
JFKALFA
diky, to sem chtel videt, nemas to moc velky ?
HoumBoj
Maash to fakt pjekny.Karma už k tobje letí,zvlášt za ten nadhernej vysokej prales :)
livo
to JFKALFA: asi joo, pustil jsem je do květu asi ve 30cm a po 21 dnech má ta největší větev 95 cm (10 cm pod lampou), nejmenší má 63 cm. Podle katalogu by měly indoor dosáhnout až 1,25m, ale vypadá to, že už se zastavily :smoker:. Příště dám jenom dvě kytky a pojedu ScroG. Poprvé se člověk asi nějakým chybám nevyhne ;)
livo
Koukněte jak to kvete ;) :

livo
Tady je největší palička 33 den v květu - myslím, že to vypadá slibně:


livo
Trochu blíž


Jacks
Teda Livo, klobouk dolu. Doma zatim jedu, tak nejak, nouzove.Na jare, se pustim do kompletni prestavby. Po tech fotkach co sem videl, myslim ze zkusim to co ty, fakt dost dobry.
Dik
livo
Tak tady kveteme 38. den a začínám vodovou kůru (flush)


livo
...

budvar
máš to fuckt heský........:bandit: K+
livo
Zdar všichni,
Jednu paličku jsem, protože se nějak moc vytahuje, musel začít trošku trénovat. Trochu se zdeformuje, ale bude se moci dál rozvíjet. Už neměla kam růst a v parabole jí bylo dost teplo. Tady jsem uvázal stonek pod paličkou:

livo
... a druhým špagátem jsem zafixoval paličku:


livo
... a tady je to trochu z větší vzdálenosti:

TommyBoy
Livo moc pjekny paldy, skoda ze nejedes Scrog to bys mel jeste vetsi urodu, urcite by to stalo za pokus...
Jinak jsem dle tveho navodu pridelal, odtah na lampu z boku. http://grower.cz/forum/showthread.php?threadid=2061 , je to 4 obrázek
Nebyl to vetsi problem, protoze moje stinitko nema bocnice, ale vcera jsem udelal odtah zhora rovnou nad vybojkou a funguje to lepe... Vrtal sem sice jak vzteklej jako ty HEHE ale povedlo se :sun:
Good Luck
livo
to Tommyboy:
Díky. Když pozoruju jak se daří těm palicím co jsou nejblíže světlu (tu co jsem ohýbal, tak má něco přes 20cm) a že výnos úměrně klesá se zvětšující se vzdáleností, tak lituju, že jsem scrog nerozjel hned. Navíc pokud se seženou kytky, který se dobře větví, musí bejt výnos minimálně trojnásobnej a to píšu bez přehánění - mít všechny palice jako je ta jedna co ujela do vejšky, tak fííha. Ale teď jen co sklidím, tak mám připravený dva řízky a ty půjdou pod pletivo. Udělám ho jako ty, použiju strunu, dík za inspiraci. Btw, myslím, že dvě kytky mi budou stačit, KC33 má spoustu bočních větví a na nich rostou další větvičky i bez zaštípávání.
Takže: přidávám se ke scrogařům :pimp: a těm co se rozhodujou jak začít doporučuju SCROG :smoker:
livo
Musel jsem skolit tu největší palici, protože jsem potřeboval dát světlo o nějakej ten cenťák níže. Tady je v celku:
livo
Tak je teda tady

livo
a tady

livo
Vánoce budou asi hezký :smoker:. A tady je pokus o detail. Jinak je to jedna z posledních fotek co sem dávám, už nebudu prudit. Příště sem dám ještě tu hromádku, která bude ze všech kytek, abyste viděli jak to může pod 250W vypadat. I když to asi nebude supervýkon, já jsem za něj rád a děkuju všem growerům a growerkám za pomoc a podporu. Tak zatím a dobrou chuť :p::



P.S.: Nelituju, že jsem si vybral tenhle model :p:

[Edited by livo on 18-12-2001 at 07:50 AM]
GARDENER
opravdu nemáš LIVO proč litovat - moc chutný a potentní modýlek :D :D :D :smoker:
TommyBoy
To prece neni, zadna pruda. Me tvuj serial bavil a bavi tak to koukej dokoncit vcetne fotek pri sklizni a fotek urody!!!! Je to takhle dobre, protoze to pesteni je pak pro zacinajiciho naprosto srozumitelny na obrazcich..
Keep Going K+
Tom
livo
Jasně, že to dokončím :smoker:

livo
Je částečně sklizeno, tady je malá uzkázka pár paliček ležících na A4:

livo
Manikuru jsem provedl důslednou, nezůstal tam skoro ani lísteček. Tady jsou horní patra připravená k sušení (zbytek se ještě sluní :sun: ):

livo
A jeden detail:

livo
Takže ta palice už je suchá a bez stonku toho je 4g, nic moc, ale je to dobrota :smoker:
hh-top
Jsem sice poté, co jsem kvůli indooru téměř vyhořel zcela "přírodní typ" ale dovolil jsem si nakouknout a musím říci, že se mi to tu líbí. Třeba to jednoho dne ještě jednou přehodnotím. Fakt se na to hezky kouká! Hned bych s tebou jednu kozí nožku ukroutil.

[Edited by hh-top on 24-12-2001 at 03:58 PM]
livo
to Monty: taky bych se s tebou rád sešel u piva a dobrýho kouře na kus řeči. S gardenerem se scházíme každou neděli, je už to taková tradice, probereme události za uplynulý týden, inspirujeme se k vyšším výkonům a nápadům :satan: no a druhý den hurá všechno (co si zapamatujeme :)) vyzkoušet v praxi :smoker:

btw, úroda postupně dosychá, tak to průběžně odvažuju a zatím jsem se dostal na 77g, je to nic moc, ale napoprvé :sun: to myslím jde. Celkem to odhaduju na 100 - 110g - hurá, nějakou dobu bude co kouřit. A jinak k sušeným paličkám musím ještě připočíst zatím 5g dobrých krystalků vyklepaných z listí po manikůře. Další várky se ještě suší :bounce:
hh-top
ale někde v Praze, tak jsem pro. Bude mi ctí poznat soudobé "mičurince." Tak jsme si říkali za komančů. Dejte mi, prosím, vědět na "soukromé lince." BTW, Walhalla tuhle psal taky něco v tom smyslu, že není zrovna 100% ní abstinent. Možná by si dal taky říct. Ahoj, greenfingeři.
livo
Zapomněl jsem napsat, že jsme ze Sudet, takže naše setkání zůstane zatím v oparu budoucna ;)
hh-top
Jezdím tu a tam k ženině rodině za Ústí n/L. Pomůže to?
livo
:D no do :beer: je to pořád trochu z ruky...:smoker:
hh-top
Lidé, kteří se mají setkat, se nemohou minout!
livo
Tak a vše je nasušeno. Celkem je toho 104g a zatím 5g zlatýho prášku z listí (ještě nějaký listí mám, ale nebaví mě teď sítovat :satan: ). Moc toho není, ale vím proč, takže druhej pokus bude určitě lepší.
Btw, regulovaným opýlením dvou paliček se mi podařilo získat 18 krásných semínek. Samec byl pěkně nízkej, košatej a samici jsem vybral tu, která byla rozdvojená už od vylíhnutí, taky pěkně košatá a nízká se spoustou krystalů. Jsem zvědavej na potomky :p:.
High :smoker:
Hlava
Koukám taky sklizeno :smoker: , máš to moc pěkný :sun: přeju pěkný čoudy :) K4U .


Čau :devil:



netopeyr
yak livo začal mě ispirovalo abych sem dal návrh nový skříňě, snad vás to inspiruye.

livo
Jak kvete KC33? Hezky... :smoker:

livo
:slizoun: .

ROMIS
moc hezkyy
Akmall
tak to je rachot,dobře zpublikovaný,proto karmač.
Jen tak dál!!!
jimmy
pekny dik za tvuj serial.k plus:D:
livo
Nezkoušel, já jsem skromnej a přijde mi líto za to vyhazovat prachy :smoker:, mám pořád jenom tu 250 sodík a ve velkym to rozjíždět nechci. Jinak všem dík.
hh-top
máš recht, štěstí je schopnost, spokojit se s tím, co máme. Kdo chce víc, začne bloudit v kruhu. Ahoj...
DoktorCanna
Naco tam mas zabudovanu siet5x5 cez ktoru musia vsetky rastlinky prerast???
Vdaka za odp.

VELMI PEKNE>>KAAAAFOORJUUU:sun:
livo
citace:
Původní příspěvek od DoktorCanna
Naco tam mas zabudovanu siet5x5 cez ktoru musia vsetky rastlinky prerast???
Vdaka za odp.

VELMI PEKNE>>KAAAAFOORJUUU:sun:


Já tam sice žádnou síť nemám :sun:, ale asi myslíš scrog - zkus zadat do hledání http://grower.cz/forum/search.php SCROG a dozvíš se víc ;).
bBoOrReE
dik!
nadhera!!
k+


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma