Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Nemoci Rostlin a Problémy

 
Vzhledové změny na kytkách 2/3 - Klikni zde pro originální téma
TommyBoy
Tyhle thready by měly posloužit všem, kdo se ptají proč mi žloutnou, hnědnou nebo co.. listy.
Níže je adresa kde je originál v angličtině a autorem je Sterling (Díky jemu za to)

Autor: Sterling
Nalezeno na: http://www.overgrow.com/
Originál v anglickém znění je na: http://www.geocities.com/nutrientproblems/

V druhém díle změny způsobené základními živinami.

Zakrňování kořenů
Zakrnění kořenů postihuje rostliny v prostředí, které je charakteristické nedostatekem Ca, kyselostí půdy, toxicitou Al a toxicitou Cu. U některých rostlin se takto projevuje také nedostatek B (boru). Krátké kořeny jsou v těchto případech tlusté, podsadité, kolíkovité. Dochází také ke zbarvení systému do šeda či hněda.

Symptomy na výhoncích.
Nové výhonky se neotvírají; mladé lístky jsou překroucené; cípky listů jsou mrtvé; rostlina má bledě zelenou barvu = nedostatek Cu (měd)
Nové výhonky usychají nebo jsou mrtvé; stonek se láme; výhonky jsou zakrnělé; rostlina je zelená = nedostatek Ca
Mladé lístky mají bledě zelenou nebo žlutou barvu; růžicovité nebo mrtvé cípky listů; odumírá; rostlina je tmavě zelená = nedostatek B (bor)

MOBILNÍ PRVKY
Mobilní prvky vykazují na rostlinách změny zejména na starých listech, protože při nedostatku jsou tyto prvky spotřebovány ze starých listů na růst nových.

[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 08:57 PM]
TommyBoy
Dusík - Amoniak se nachází v rostlinách jak v organické podobě tak v anorganické podobě. Tvoří sloučeniny s C, H, O a někdy spolu S tvoří aminokyseliny, anminoenzymy, nukleové kyseliny, chlorofyl, alkaloidy a purinové báze.
Rostliny potřebují spoustu N během vegetační fáze, ale je snadné to taky přehnat. Přidali jste moc? Proveďte flushing čistou vodou. Rozpustný N (zejména nitráty) je ve okamžitě přístupný pro kořeny, ale nerozpustný N (například moč) musí být nejdříve rozložen bakteriemi v půdě, než se stane přístupným pro kořeny rostliny. Nepřhánějte to s amoniakem, který může interferovat s ostatními živinami.
Přílišné množství N zdržuje kvetení. Kytky by měly mít nedostatek N v posledních fázích kvetení pro lepší chuť produktů.

Nedostatek dusíku
Při nedostatku dusíku budou rostliny slabé, budou pomalu růst a budou zakrnělé. Kvalita a výnos sklizně budou významně sníženy. Staré listy žloutnou (chlorotisis) díky nedostatku chlorofylu. Kytky trpící nedostatkem dusíku jsou světle zelené až žluté, starší listy mohou odumřít a opadnout. Lemy listů nemusí být znatelně zkrabacené. Chlorosa se může rozvinout na celé rostlině. Stonek, stopka listu nebo povrch nižších listů může zfialovět.



Jak vidíte na obrázku ztráta dusíku (N) ze spodních listů během konečné fáze kvetení je 100% v pořádku.



Toxicita dusíku
Rostliny jsou často tmavě zelené a v ranném stádiu bohatě listnaté. Pokud je množství dusíku značné, listy budou usychat a začnou opadávat. Kořenový systém zůstane nevyvinutý nebo se bude zhoršovat s časem. Kytka a plody budou deformované nebo inhibované.
Začne se rozpadat cévní systém, a to znemožní kytce nabírat vodu. Kytka začne být velmi málo odolná vůči stresu.

[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 09:01 PM]
TommyBoy
Fosfor je součástí řady enzymů a proteinů, adenosin trifosfátu (ATP), ribonukleových kyselin (RNA), deoxyribonukleových kyselin (DNA) a fytinu. ATP je důležitý při různých energetických procesech, RNA a DNA nesou genetickou informaci.

Nedostatek fosforu (P)
Na obrázku vidíte značný nedostatek P během kvetení. Listy jsou tmavě zelené nebo červeno-fialové, mohou být i žluté. Listy se mohou zkroutit, zhnědnout a odumřít. Malé palice jsou hlavním symptomem nedostatku P.
Nedostatek P způsobuje také pomalý růst, slabé, zakrnělé rostliny. Barva rostlin bude tmavě zelená nebo s fialovou pigmentací na starších listech a stonku.
Malý nedostatek P během kvetení je normalní, ale přehánět by se to s fosforem taky nemělo. Červené stopky listů a červený stonek jsou normální genetickou charakteristikou pro mnohé variety. Červenání může, ale také způsobit kombinace nedostatku N, K, a Mg, takže červenání není prvotním a jedným příznakem nedostatku P. Přehnojení fosforem může způsobit nedostatek Fe (železa).
Fialovění = akumulace anthocyaninových pigmentů. Fialovění způsobuje celkové tmavé zezelenání rostliny s fialovým, červeným či modrým nádechem a je obvyklým průvodním jevem nedostatku P. Některé variety reagují na nedostatek P taky žloutnutím. Fialovění je normální pro některé variety.



Obrázek dole ukazuje nedostatek fosforu (P) během vegetační fáze. Mnoho lidí zaměnuje tento symptom s plísněmi či houbami, ale všimněte si poškození blízko konce listu, listy jsou zašedlé a mají křehkou texturu.



Toxicita Fosforu
Tato toxicita je poměrně vzácná a obvykle je limitována pH. Zvýšený obsah fosforu může blokovat přísun Cu a Zn.

[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 09:04 PM]
TommyBoy
Draslík ovlivňuje zejména vodní režim rostliny, a otvírání a zavíraní stomat. Draslík je potřebný pro akumulaci a translokaci uhlovodíků. Nedostatek K způdsobí redukci výnosů a snížení kvality.

Nedostatek draslíku(K).
Starší listy jsou nejdříve chlorotické, ale brzy se na nich vyvinou tmavé nekrotické skvrny (mrtvá tkáň). Nejdříve je možné pozorovat tento symptom na cípcích a okrajích listů. Stonek a větévky mohou slábnout a lehce se lámat, rostlina se může ohnout. Rostlina bude velmi nachylná k nemocem a neodolná vůči toxicitě. Symptomy vypadají stejně jako nedostatečnost Fe, ale navíc se cípky listů začnou kroutit a okraje jsou spálené a odumírají.
Přebytek sodíku (Na), který nahrazuje K a tím způsobuje deficit K. Zdroje sodíku jsou: jedlá soda "pro zvýšení pH", přehnojení hnojem nebo používání filtru na změkčení vody (který by se neměl používat). Pokud je problém v Na propláchněte půdu. Nedostatek K může způsobit vysoká koncentrace Ca nebo amoniaku a také studené počasí.



Toxicita Draslíku (K)
Draslík není obvykle přehnaně pohlcován rostlinami. Nadbytek K může zhoršit přísun Mg, Mn, Zn, Fe nebo Ca.

[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 09:06 PM]
TommyBoy
Hořčík je obsažen v molekule chlorofylu a je obsažen ve většině enzymů.

Nedostatek hořčíku (Mg).
Nedostatek Mg způsobuje žloutnutí (a posléze možná hnědnutí). Chlorosis se projeví na starších listech jako na prvních. Žloutnutí začíná na cípcích nebo okrajích listů a postupuje směrem dovnitř listu mezi žilkami. Všimněte si na obrázku, že žilky zůstávají zelené.
Všimněte si jak se na obrázku uprostřed a a nahoře listy ohýbají okraje nahoru jako kdyby žebraly? Žebrají, aby dostali Mg! Mohou se také kroutit.
Pokud chcete Mg nebo N nedostatek rychle zvládnout hnojte na list. Nebo do půdního mixu přidávejte dolomit 2 čajové lžičky na 4 litry zeminy.
Pokud začínate s vodou která má nad 200ppm pak je to opravdu tvrdá voda (studně) a zablokuje všechen Ca a Mg. Použijte vápenec nebo filtr na reverzní osmózu.
Mg může být blokováno přebytkem Ca, Cl nebo amoniového dusíku. Nepřeháněkte to s Mg nebo zablokujete příjem ostatních živin.







Toxicita hořčíku (Mg)
Projevy Mg toxicity jsou vzácné a neprojevují se vizuelně. Extrémně vysoké koncentrace Mg mohou blokovat ostatní ionty v živném roztoku.



[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 09:09 PM]
TommyBoy
Zinek hraje roli v enzymatických reakcích stejně jako Mn a Mg. Víc než 80 enzymů obsahuje pevně vázaný zinek. Zinek se také učastní tvorby chlorofylu a pomáhá chránit chlorofyl proti rozpadání.

Nedostatek Zinku
Nedostatek Zn se proojevuje jako chlorosis v mezi žilných částech nových listů a tvoří vroubkování jak vidíte na obrázku. To může doprovázet redukce velikosti listů a zkrácení mezi internody. Okraje listů jsou často zkroucené nebo svraštělé. Zárodky palic na větvičkách mohou v řadě případů odumřít.
Také dochází k jeho blokování při vyšším pH. Nedostatek Zn, Fe a Mn se často vyskytuje pohromadě a obvykle je způsobuje vysoké pH. Nepřehánějte přídavky mikroživin ale snižte pH. Pohnojte na list pokud kytka vypadá opravdu špatně. Použijte zinkový chelát. Při nedostatku Zn má mnoho druhů malé listy, zejména dřevnaté odrůdy. Mladší listy jsou velmi patrně menší než obvykle. Nedostaek Zn může také způsobit "růžovičatění" ("rosetting"); Stonek nestíhá růst za vrcholkem a to způsobuje ohyb nebo zlomení.



Toxicita zinku
Přebytečný zinek je velmi toxický a způsobí rychlou smrt. Zn interferuje z Fe a to způsobuje chlorosis díky nedostatku Fe.

[Edited by TommyBoy on 20-09-2001 at 09:11 PM]
Walhalla2000
pisu toto treba i proto, aby byly tyto prispevky vytazeny opet na svetlo. protoze jsou faaaaakt dobre a protoze mam ten dojem, ze jsem jim jeste nedal karmu... tak ted dostanou poradnej nasup...

TommyBoy
Diky za podporu boys.. Cekal sem na tohle trochu vice ohlasů, ale neva rek sem si ze to prijde casem a taky ze jo uz je to tady :)

Jinak slibuju ze dodam stopovy prvky do 3/3 az bude trocha casu
T.
Cpt. Pierre
No konečně na to jsem čekal.Bohužel nedokažu zde identifikovat mou chorobu: 3nedělní řízky jen zalívám pod zářivkou 2*13W a cípy listů jsou úplně černé.Nejblíže je nedostatek K a Mg to je dost podobný.Může to být tím že sem je nezakryl???
MUT
skvělý, už sem tu objasnil několik "záhzadných" projevů kytky. heh
Nejdřív Phosphorus a teď Magnesium
díkes žes to přitáhl na G. :)
pepsin
super,u toho dusíku druhý obrázek je nedostatek nebo toxicita dusíku,potřebuji pomoc už mi chcípla 5 kytka,děkuji
pepsin
ještě doplním že se to projevilo až po přepnutí na květ,když jsem je rozřezal na řízky tak se chytli všechny,i ty co jsem si myslel že jsou hotové,flushing jsem taky zkoušel a nepomohlo
harosek
kde seženu dolomit?Kytky začínaj nějak žloutnout.Mám podezření na to,že maj málo Mg. Jenom upřesňuju,že je mám za oknem v 5l květináči.Zalejvám je každej den,protože když je jeden den nezaleju,druhej den vypadaj jako kdyby chtěli chcípnou.
hi-chu
Mam takovy problem co tu neni popsan (fotky dodam brzy).
Jedna se o krouceni listu velice podobne obr1 u Mg. Jedna strana listu si rozhodne udelat obloucek mimo obyklou rovinu listu a cely list tim pokrouti. Jinak se ale nic nedeje-zloutnuti atd.
Postihuje uz rizky v rckwl, male i velke rostlinky pri rustu i pri kvetu. Vestinou se to tyka vrchnich listu (te vetve co zrovna jede nejlepe) ale neni to pravidlo - myslim ze to je jen o tom ze prave to vic roste tak je to vic videt. Je to zcela stejne u uplne rozdilnych rostlin a v ruznych fazich a v ruznych growboxech.
Vyskytuje se u hnojenych i nehnojenych, vystkyt nekoresponduje s jinymi priznaky mnoha ci mala hnojeni ktere se obcas nekde vyskytnou.
Co si o tom myslite?
mmed
Original v angl. znam, ale prece jenom moje rodna rec je cestina. Ta mi jde o hodne lip. Diky...
KaKaLaKe
Kdyz uz sme utoho co kytky potrbuj a tak, jak poznam dobry semeno ?
poznam to podle barvy ? terpve sem zacatecnik a zacinam..tak se ptam expertu ;) diky
.....parada..parada..parada....nedokazes si predstavit co som sa toho nahladal...a ten doprovod... no bomba....
Beer-Drinker
citace:
Původní příspěvek od KaKaLaKe
Kdyz uz sme utoho co kytky potrbuj a tak, jak poznam dobry semeno ?
poznam to podle barvy ? terpve sem zacatecnik a zacinam..tak se ptam expertu ;) diky



tak kdyz ti to reknu, jak sem to udelal ja.....ja sem si vybral velky semena s flekama.....dal sem to do vaty......bylo jich21 a vyklicilo mi jich20, ja si myslim, ze je to dost dobrej pomer:) max behem 2 dnu to mas venku:wink: tak kdyztak potom dej vedet, jak si dopad.....ja sem taky zacatecnik...tak cus....
akas
Fakt SUPER příspěvek ,ale nevim si rady.Kytku kterou mam doma v květináči jsem dal na tři dny do foliaku a ohnuli se okraje listu,na listech se objevili skvrnky a nyni od kraju usichají.
woodward
je to super jen bych to doplnil o pripadny postup "leceni" jak obohatit o dane prvky atd...ale fakt diky....kde bych sehnal dolomiticky vapenec a v jake forme a mnozstvi ho mam pridavat?
kiwano
hola! groweři mám problém s mími kitízz
jsou 45 den v kwětu všechno v poho až na filalovění listů v horní části rostliny nedostatek fosforu to asi nebude protože jedu AH doporučené koncentrace enzymi Phyt-amin Vermesfluid vše tak akorát a žádný šoky
změny nejsou tak hroné ,ale byl bych rád kdyby alespoň někdo nastínil co dělám špatně jo jedu to v zahr. substr.+perlit+kokos. Teplota okolo 22-15
když tak jim dopřeju flushing tím nic nepokazím a pokud se mi to povede připojím pár fotozz dík ...
herb,mrs. herb
Nedostatek dusíku-přesně takhle vypadali i moje zlatíčka!Bohužel se už nepovedlo je zachránit,ale pro příště....Jak se tomu mám vyvarovat?
Mr. Manson
JJ už jsem zjistil co jim je. 4ervenání asi zpusobuje nedostatek N,K,Mg a možná že i Phosporu. Ale nikde se tady nepíše čím tomu lze zabránit. Co mám přidta aby mi to přestalo červenat. Nejdřív zčervenají řapíky potom začnou spodní listy blednout až uplně zažloutnou. a odpadnou. Děje se mi to u všech. A vypadaj na tom hodně špatně help please...
KaKaLaKe
beer drinker no husty mels pravdu :))) hehe

nojo nechci prehasovat mistnost...tak se rovnou zeptam tady.... ehm koupil jsem si 250W sodik...ale mam zarovku nastavec na zarovku ale nedostal jsem zadnej kabel do eletriky proto tady je asi 10kg zelezna bednahehe L) nevim co stim mam delat asi to bude starter na eletriku prece jenom je to paaar watu.... je to i na dratky.... nemam vubec paru jak to zapojit a co stim udelat muze mi nekdo pokrocilej pomooooct pliiiz ??? diky moc
velbloud
tak tady davam fotku,prepl jsem na kwet a zacal hnojit na kvet a uz to kvete 4tyden a ty nejstarsi listy takto zloutnou... zkusil jsem snizit ph zalivky a zda se mi ze se to jeste zhorsilo....zkuste poradit
velbloud
tak nikdo nic neporadil,mozna to je tim ze to je spatna kvalita fotky,budu mit dnes ale asi fotak pujceny tak to vyfotim znova
odoctor
citace:
Původní příspěvek od velbloud
tak tady davam fotku,prepl jsem na kwet a zacal hnojit na kvet a uz to kvete 4tyden a ty nejstarsi listy takto zloutnou... zkusil jsem snizit ph zalivky a zda se mi ze se to jeste zhorsilo....zkuste poradit



Zdarek všem, tohle by me taky zajimalo, protože přesně takhle mi žloutnou nektery kyti outdoor, zajimavy je, že jedna je super, a druha kdyti ktera je asi 50 cm už stoji za howno :-(

Myslim si ale že je to i souvislost s kořenovym systemem, protože minulej rok podobnej problem, a ty kyti ktery žloutly a proste zustaly jen maly cca 30-60 cm, tak když jsem je při sklizni vytrhal tak nemely temeř žadny kořeny, no a kyti kterejm se dařilo dobře a měly hezky paldy, prorostly, proste roury jak ma bejt, tak ty mely samozřejme kořeny bohate rozvetveny, no mazec,.

no a taky vim,že kyti co jsem dal do pudy jen tak(outdoor), proste horska kamenita půda, tak VŠECHNY byly na shit-kořeny nedokazaly asi prorazit ty kameno nooo),
kdežto když jsem před přesazenim ven dobře pohnojil venkovni hlinu, prokypřil, a nasypal ješte navic pokojovej substrat, a to dost substratu cca pulku 10-litrovyho kyble na jednu rostlinu, tak bylo vše v oukeji! rozdil v kyti cca min. 200-300 procent lepši!!!

hm z toho plyne poučeni:

Nevyplati se na půde šetřit, protože z mejch zkušenosti ani hnojenim to pak už nedoženeš :-)

peace
velbloud
takze z toho plyne to, ze mam male kvetinace na tak vysoke rostliny... ze jo, myslite ze to ma jeste smysl presadit ??? kdyz to je 30 den v kvetu ?? to je uz asi pozde ne ?
odoctor
citace:
Původní příspěvek od velbloud
takze z toho plyne to, ze mam male kvetinace na tak vysoke rostliny... ze jo, myslite ze to ma jeste smysl presadit ??? kdyz to je 30 den v kvetu ?? to je uz asi pozde ne ?



nikdy neni pozde přesadit, ale ja už bych to ted nepřesazoval, jen bych zkusil pokud se ti zdá kytka dost velika a čekáš výnos a je to nejakej jmenovitej model na kterym ti zaleži tak bych zajistil venku flek s nejdelsi dobou sviceni slunce a vykopat jamu, koupit pudu v zahradnictvi, nebo si ji udelat, a ve dnu květináče udelej díry nebo dno uplně odstran a cely to prdni do ty koupeny nebo udělany hliny, uvidiš zda si kyti poradi :-)

btw v noci je už zima, kolem 7-8(cca 4 dny nazpet) a ted je koukam presne 15,2 stupnu.(podle toho jaggde)

peace
Celller
rhino- cau, jak jako slaby, jako, ze nejsou pekne horizontalne, jestli to pujde, tak je vyfot, problem bude mala wattaz, jestli je nemas prelity nebo prehnojeny a PH, neco ji chybi, to svetlo je hrozne slabe, v cem to mas?
Rhino
No tak mam to va takovy maly bedínce vylepenou alobalem. Tá žárovka je asi slabá - koupim silnější. Ta kytka je tak 13-20 cm vysoka.. Má tam 4 lístky a ty 2 nahore se mi právě zdaj trochu slabý. Zalejvám to jednou za den - po celym kvetináci a ne moc!
Gucspeed
...ve věku tří týdnů by rostlina měla mít nejméně dvě sady větví a nebo 4 shluky listů a vrchol....
.. jednoznacne slabe svetlo... zdar
Celller
zkus sehnat tu lampu, alespon 70w, myslim, jestli to pisu spravne Philips 70WSon-t plus, precetl jsem tady spoustu stranek a tohle je tak asi nejmensi wattaz pod kterou lze vypestovat, to by ses vesel do tisicovky a mel by si to i s objimkou, kabelem, nejaky vetracek z kompu a myslim, ze i malou skrinku od znamych, nevim jak mas tu bedinku velkou, ale pak pridas na svetle a bude tam velky teplo, zas vetrat, musis experimentovat, ty listecky na hore jsou normalne mensi, vis co, jak to roste, jsou zeleny? nejsou oschlý, rad ti pomuzu, taky chci zacit, uz mam dost materilu a informaci na to, abych zacal, je potreba to zkusit, dlouho jsem pestoval venku
zemi
vojta m - Zdarec, to je divný za 3 dny by malá kytička neměla využít všechny živiny, ikdyž substrát pro kaktusy podle mě není ideální. Kaktusy nejsou příliš náročné, stačí jim malý květináč a nízký přísun živin. Spíš bude problém v narušeném, nebo u řízků nedostatečně vyvinutém kořenovém systému. Jestli máš fotomašinu tak sem hod pár obrázků. Takhle těžko soudit...
Lu$$ieN
***********HELP**************
Zdar lidi jedu první sezónu ve skříni a mám problém s listama! listy schnou a hodně žloutnou kroutěj se nahoru ale nedokážu to identifikovat podle toho co tu je :/ pomozte mi někdo prosím
***********HELP**************
mikymil
ahojky mám problém spodní listy u kytek mi zežloutly ale pravidelně celé žádné fleky nic prote jsou místo zelemé žluté ostatní jsou celkem stejné co to může být
Jekyll
Moje kytiz maji taky to samé co Lussien...WTF is that ?
LAmater
Jekyll:Moje kytiz maji taky to samé co Lussien...WTF is that ?

Nepsal si snad,že ti to nekdo znicil?

http://grower.cz/forum/showthread.p...3829#post613829


2 Lu$$ieN :Řekl bych,že to je chyba v hnojení,pokud ti to dělá jen na starších velkých listech.
Eden
mne sa objavuju svetle flaky na listoch, ale iba na asi 5 percentach. nic vazne to nie je, rastlinky okrem toho vyzeraju zdravo, a rastu. mam tam 250 MH, asi 35 cm nad vrcholkami, odsavanie vzduchu tiez. neviem ci to je teplom, alebo to odraza alobal na stenach a vytvara hot spots, alebo je to hnojivom, skusim pridat foto, snad sa najde rada. vo FAQ to nie je.
Eden
mne sa objavuju svetle flaky na listoch, ale iba na asi 5 percentach. nic vazne to nie je, rastlinky okrem toho vyzeraju zdravo, a rastu. mam tam 250 MH, asi 35 cm nad vrcholkami, odsavanie vzduchu tiez. neviem ci to je teplom, alebo to odraza alobal na stenach a vytvara hot spots, alebo je to hnojivom, skusim pridat foto, snad sa najde rada. vo FAQ to nie je.

prikladam picture

http://grower.cz/home/potw.php?a...&photoid=207072
mikymil
mám dojem že je to přelitím nechal jsem je proschnout a už je to v pořádku hnojím Kristalonem jednou týdně a neměl jsem nikdy tento problém ale ted jsem zaléval každý den a začalo to žloutnout když zalévám ob den je to v poho
sedlak
dolomit sezenes v kazde lekarne bez predpisu
telnet
Chcel by som dodať,, vo vela príspevkoch je tu taká vec že nedostatok jednej či druhej látky,, každý kto má rastlinu je predsa hnojí,, znamená to že to nieje možné,, Najvačší pozor si dávajte na hádatká ktoré su neni videť a vošky,, plesne proti - treba kontrolovať,,,
všetky ostatné vírusové choroby sa nedaju odstrániť preto treba zabíjať vošky - prenášačov,, iný škodcovia sú neni tak podstatný,,

Vychodil som strednú plnohospodársku a som 1r. vysokej polnohosp.. tak viem očo ide ak chce niekto radu pokojne mi napíšte.....
daelahrazah
Zdravim vas potreboval by som jednu radu, na cerstvo vyklicenych rastlinach som mal tie prve dve okruhle listky a v priebehu jedneho dna uplne zmizli, doteraz nad tym premyslam co to mohlo byt a stale na nic neprichadzam, neviete v com to asi bude? mozno som kupil uz nakazeny substrat zo zahradkarstva aj so vsetkym tym svinstvom alebo co, prosim poradte ak sa to uz niekomu stalo...
j0llyj0k3r
daelahrazah: pobavil jsi me ale ne, svilusky Ti rozhodne behem jednoho dne nesezerou listy, to byl spis nejakej slimak, housenka, nebo jiny zvire, ale svilusky urcite ne, priste dej kolem malinkatych rostlinek provizorni parenicek z petflasky, do kteryho udelej par der aby do nej moh vzduch.. venku kolem kytky dej par kaminku popr. kdyz uz jsou vetsi tak kousek pletiva proti srnkam a zajicum.. A priste zkus nejdriv trochu hledat, cist a premyslet, nez bezhlave ospamujes nekolik temat stejnym dotazem :) peace
daelahrazah
j0llyj0k3r : no ze si sa pobavil tak to je fajn ale mne sa to stalo doma, proste nikde vonku, z dna na den listy proste zmizli a ostali len hole stonky, boli to tie dva prve listky....proste nerozumiem tomu, a hladal som na groweri ale nic podobneho som nenasiel tak som napisal tu, pestujem prvy rok tak vela toho este neviem...ale dik za odpoved...peace
blou
Zdar groweři,
mám problém s listy.Přesadil jsem zakořeněné řízky do hlíny hlíny ALL-MIX(prý je předhnojená a několik týdnů nemusím hnojit)má PH-6.2 a zalévám vodou s PH-6.2.Po dvou dnech po přesazení se začali na spodních listech dělat hnědé flíčky,které schnou a napadne pomalu celý list,který uschne.Teď už schnou i vrchní listy.Neměl jste někdo náhodou stejný problém?Nic stejného zde nemohu nalézt.Ale asi to pohnojím,nevím ale čím,nechci jim ještě více ublížit.Budu vděčný za radu.Chci je zachránit.
blou
zkouším poslat ty fotky,ale nejde mi to.Pc a já nejsme kamarádi
j0llyj0k3r
na vine je IMHO moc nizky pH na pestovani v soilu, zvys postupne na 6.5-6.8 a uvidis..
killlsmoker
cim muze byt tohle ? fotka je s 38 dne kvetu
Hlava
citace:
Původní příspěvek od killlsmoker
cim muze byt tohle ? fotka je s 38 dne kvetu


No jestli mysliš ty listy že jsou ješte přes ně další a je jich tam více , tak to je genama , nemělo by to bejt nejakej problém , proste kytka s jinejma listama jak mezi lidmi albín :p: cau Hlava
killlsmoker
Hlava: mne zajimalo to zloutnuti..... zaclo to tak s niceho nic.....
tagra1
citace:
Původní příspěvek od killlsmoker
Hlava: mne zajimalo to zloutnuti..... zaclo to tak s niceho nic.....


crazyben
Zdravím :)
Mám pár kytek na balkoně. Vím že půda má proschnout před dalším zalíváním, ale do druhého dne kytky povadnou ikdyž půda zůstává 1cm hluboko pořád relativně vlhká... po zalití se do 20 minut zase krásně narovnají...

V těhle horkách asi mají vyšší teplotu, pravidelně chodím rosit (a musím říct že opravdu často). Zalévám tedy deně a pochybuju že to bude přelití, když jim ta voda viditelně prospěje téměř hned.

P.S. Kytky byly od začátku zvyklé spíše na menší a častější dávky zálivky, půda ale vždy stačila proschnout ikdyž to na kytkách nezanechalo viditelné stopy... až teď jak jsou starší takhle povadávají?

Mají větší žízeň vlivem suchého a teplého počasí nebo se mám něčeho obávat? Kytky pomalu přechází do květu a bojím se že by to povadání listů a vršků mohlo poškodit celou úrodu.
Connoisseur
citace:
Původní příspěvek od crazyben
Zdravím :)
Mám pár kytek na balkoně. Vím že půda má proschnout před dalším zalíváním, ale do druhého dne kytky povadnou ikdyž půda zůstává 1cm hluboko pořád relativně vlhká... po zalití se do 20 minut zase krásně narovnají...

V těhle horkách asi mají vyšší teplotu, pravidelně chodím rosit (a musím říct že opravdu často). Zalévám tedy deně a pochybuju že to bude přelití, když jim ta voda viditelně prospěje téměř hned.

P.S. Kytky byly od začátku zvyklé spíše na menší a častější dávky zálivky, půda ale vždy stačila proschnout ikdyž to na kytkách nezanechalo viditelné stopy... až teď jak jsou starší takhle povadávají?

Mají větší žízeň vlivem suchého a teplého počasí nebo se mám něčeho obávat? Kytky pomalu přechází do květu a bojím se že by to povadání listů a vršků mohlo poškodit celou úrodu.


1.Nepíšeš, jak velké květníky používáš.
2. Nepíšeš, kolik vody denně dostává každá.

Tím pádem ti nedokážu poradit, ač bych si to velmi přál.
kelisek
Zdravím..chtěl bych poprosit o radu.. mam dvě kytky autdoor shiva skunk..Najedné rostlině mi začly 3 větvičky hnědnout a jako by se zastavil růst palic,,ostatní normalně rostou a mají zdaravou barvu;)Díky za radu..když nebudete vědět tak dam foto..ja osobě jsem se stimhle ještě nesetkal.
Karholc
Chlapi potřebuju poradit.Hnojivo jungle in da box.Všechny ostatní kytky co mám v zemi jsou uplně v pořádku.Ale mám takoviydvě v květináčich a už jak rostly tak zežloutly a cely se nějak spomalily a zastavili se.vždycky když pěstuju v květináču tak mě kytka zežloutne.Ještě není zralá,a začali opadávat listy.Nevite co by jim mohlo chybět?Diky moc!
Dr.Shadow
Karholc: Jak velká kytka? Jak velký květináč? Žloutnou odspodu listy, nebo zvrcha?

Primárně, kytka potřebuje místo pro kořeny, tím víc, čím je vyšší. Když ho nemá, začnou opadávat listy odspod. Pošli foto, koukneme na to.
Dylema
Zdravim vsechny G. Mam box 150x150 v nem 20 rizecku v hline svitim na 1000Hps,sou v 37 12/12 proble je ze kytky na bocich jsou o dost svetlejsi nez na stredu na vyvoj palic to asi nema zalivku dostavaji vsechny stejnou tak nevim predem diky.
Keen
zdravim, mam na pár kytkách hnědé fleky (vypadají jako by uplně odumřeli). Nevíte někdo co to je ? Plíseň?
teaman
To Keen: No vypadá to na ukázkový příklad plísně... :( ...
Harvepino
Ahojte groweri,mam taky isty problem ako Keen,pliesen v siskach :/ da sa so siskami nieco urobit ( mlieko,maslo,hash...) alebo ich mam vsetky vyhodit ?

Alebo ich poriadne ocistit a potom z nich nieco spravit? Poradte prosííím.
Alpinestars
pokud jses gurman tak to zhul, nekdo rika ze to zhuluej mrte, ja bych to vyhodil stejne jak 90% groweru, poradne vystrihat kolem jinak se ti to prolez vsude
slecna_k
Jedu poprvý indoor, holky krásně prosperovaly, ale je to tak 7 - 10 dní, co začaly bejt nemocný. Rve mi to srdce, měla bych už za pár dní sklízet a pohled do boxíku je žalostnej. Jedná se o model Big Bud.

Vypadají, jako by byly totálně usušený, na těch nejvíc nemocných nejsou skoro listy (jen kolem paliček jsou malý celkem zdravý lístky), ale zalejvám ob dva dny, zem neni nikdy uplně suchá, celou dobu jim to vyhovovalo. Napadlo mi, jestli to neni tím, jak začala bejt větší zima venku, tím pádem i v boxíku (mám okno na větračku a je koiusek od boxíku). Nebo nějaká plísen? Nebo nemůže to být tím, že jsem o tejden dýl začala hnojit v poměrech pro finish fázi a kytkám se tak lilo jedno hnojivo navíc? Nějaký kusy jsou na tom líp, nějaký mi přijdou uplně seschlý, viz foto (snad se mi povede nahrát).

Předem dík za všechny rady, je mi jasný, že ted už s tim asi nic moc nenadělám, o víkendu kosim, ale nerada bych, aby se mi to stalo znova :-(
C21H30O2
neda sa mi prispiet do temy Problemy s listy 6, tak to skusim sem:

na rastlinach, ktore sa blizia ku koncu mam pomerne dost listov, ktore zacali zltnut od krajov listu (smerom do stredu su este ako tak zelene).

myslim, ze to len rastliny vytahuju latky, ktore si ulozili do listov, ale nie som si uplne isty. viete mi niekto povedat, ci je toto normalne?

prva foto fotena bez blesku, druha s bleskom. v dennom svetle su listy trosku viac blede, ako na fotke.
petr616
To je normalni.kytka se zbavuje listu sama.
petr153624
Ahojte potřeboval bych radu z ničeho nic ni začali žloutnout rajčata a na krajích listech spalene špičky ph použivam 5.9 a ec 2.3. Při zaleti mam ec 1.8 a když roztok vyteče zespodu květinače tak ma 3.3. A rajčata přestaly rust tyto máji na foto 5 týdnu od řízku. Děkuji za jakoukoliv radu
Astronautr
Nejspis prehnojeninevim koliksnesourajsky ale ze mas vytok o puůlku vetsinezvstup naznacuje prehnojeni i tyzluty spicky souspaleny nejspis hnojema
Keen
Prolejt pořádně čistou vodou, nejlíp pod sprchu. Až bude EC na výtoku cca 0,5 tak to zalej znova čistou vodou s enzymama a za pár dnů by to mělo bejt ok.
tuffgong1
Určitě přehnojeny. Takže bych to proplách čistou vodou ..... Koukám, že už jsem byl předběhnut :-)
petr153624
Ok moc diky vyzkouším a pak dam vědět
petr153624
Ještě jsem Zapoměl napsat že mám vodu ze studny
tory92
Čauko chci se zeptat na tuto viditelnou změnu barvy..je to big bud jede jak blázen každý den jedno patro, svítim 18/6 250w cfl a není to automat... Hlína canna terra profesionál a hnojky biobizz ale na to ještě brzo... Ale vším sem si změny barvy, není do žluta...
tory92
http://grower.cz/home/viewer.php?userid=35747
cubonezz
Zdravím, mám 2 dny po přepnutí a spodní listy mi začly žloutnout až hnědnout. Dočetl jsem se, že to bude nejspíš nedostatkem vápníku a že se dá doplnit pomocí sádry, křídy. Rád bych to vyřešil pomocí roztoku, má někdo radu jak to namíchat? díky


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma