Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: [1] 2 
250W ala lednička - Klikni zde pro originální téma
Pan_Mlha
Ahoj všem =)
Po dlouhých večerech strávených četbou Groweru, jsem se i já rozhoupal.

Zatím bude probíhat stavba, seeds jsou snad na cestě, objednáno z http://www.nirvana-shop.com/ , už týden čekám.

Na skládce nalezená lednička je základem pro můj growbox.
Doma nalezený komplet Tesla SHC 250W velice potěšil.
Kousek okapové 10 roury i s kolenem, se válel ve šrotu.
Od kámoše zbytek bílé barvy 1000 vypalovací do 110°C.
Koupil větrák EURO 1. Za 326,- Kč
Plexisklo, šroubky, matky, vruty, díly stavebnice Merkur, silikon, PC ventilátory, to vše z domácích zásob.

Vnitřní rozměry jsou 50x43x70. Dveře jsou natřené, původně byly šedé, nebo hnědé, to už je fuck.
vlček
pripominka: ty rozmery sou na dweste padesatku docela dost maly a wyska uplne nejwic
dotaz: cos objednawal za semena pac na wysku (doufam ze to je wyska) 70cm neni wsechno
Pan_Mlha
Objednal jsem standart seeds White Widow a Top Indoor Mix, snad poznám co se dovnitř bude hodit nejlíp.
Pan_Mlha
Jakous takous cooltube jsem vyrobil z okapové roury kterou jsem roztáhl a nastříhal nůžkama, pokusím se jako odrazovou vrstvu použít onu vypalovací bílou barvu, pokud zhnědně vystelu to alobalem, nebo vyleštím. Pod výbojku přijde ještě plexisklo, možná časem dojde na sklo, uvidíme.
vlček
hmmm tak to newim esi ti to nepreroste chce to bud scrog nebo sog a rownou na qet ale na druhou warintu bys potrebowal nejspis matkarnu no su zwedawej pac si wem ze ti neco este zaberou pestebni nadoby jo a co za system wubec pojedes
no kazdopadne su zwedawej jak malaj kluk na ...
Pan_Mlha
Je to muj první indoor takže taky veliký pokus a chci dát dovnitř hlínu i bubler.

Počítám, že na květ budu přepínat velice rychle a každopádně zkusím SCROG.
Ke-Guglimugli
Taky jsem chtěl zkusit vše najednou, ale je s tím dost práce a pro začátečníka spousta nástrah. Nechci tě odrazovat, sám uvidíš.. ;) Chápu, že si to chceš vyzkoušet, ale já mám po takovéhle zkoušce už jasno: příště pouze jeden typ (buď hlína nebo hydro).
Navíc si neumím představit scrog při obou variantách současně, ale to možná vychytáš.. Ať se daří!
Pan_Mlha
Ke-Guglimugli: Tomu rozumím, sám si tím nejsem jistý, ale chtěl bych si to zkusit, každopádně dík za radu, ještě to zvážím.
wad
Tak to bude H.C. ale myslím že to nějak půjde. Nejsem teda nějakej moc velkej skiller ale myslím že bude fakt nejlepší dát tam SOG a bokem někde matku, mám dojem že tady na groweru jo měl někdo v krabici od cigár (možná Hlava). Jen budeš svítit 12/12 a dávat tam řízky... a ty se snad vlezou..pač 70 čísel je podle mě fakt málo. Ale držím ti palce a určitě to stejně uděláš jak chceš :) jen ten bubbler a hlína ..hmm..no nevim... ale jestli se ti to podaří tak to bude mazec :)
Pan_Mlha
Po prvním nátěru, přišel čas sesadit to dohromady a zhruba ukázat, co mám v úmyslu.

1) výfuk =)
2) ze dna

Nejsem si jistý jestli mám na škvíry ve spojích použít alobal, nebo to zatmelit silikonem, aby byl pokud možno takovej nějakej přetíratelnej no a samozřejmě teplu odolnej.

Provedu první zkoušku žehem. Uvidíme co ta bílá barva udělá po třech hodinách ve společnosti 250W a ventilátoru. Zatím bez plexi.
Pan_Mlha
hehe je to naopak..... jáá to veděl, že to tak dopadne =)
Pan_Mlha
Tak takhle se to rozsvěcelo. Mám radost =)
vypada to pekne.To plexi pred 250ku dat nemuzes,ja to zkousel-plexisklo se zacalo okamzite kroutit.Nech si vyriznout sklo ve sklenarstvi(doporucuju 3mm),stoji to par kacek.
Pan_Mlha
Po třech hodinách sem nenalezl na barvě žádné změny. Teplota v boxu se zdá být v pořádku. Okap je na dotek celkem chladný. Dám tam ještě to plexi a zapnu na 12 hodin. Uvidíme.

xerthon: Testoval jsem to mimo ledničku a plexi drželo, asi bude krapet jiný než to tvoje.
shortis
250W to nieje vela na taku malu(70cm) vysku??si zober kvetinace, cooltube a este stale musi byt rozdiel od rastlin a svetla min. vzdialenost 20-25cm. takze si to vypocitaj.
Pan_Mlha
Tak tuhle otázku jsem si taky položil. Taky jsem si, ale řekl, proč by to mělo být moc. Všude se dozvídám, že by v boxu měl být dostatek světla. Ta 250ka mi ho snad dopřeje dostatek nebo ne? Po předběžných testech jsem zjistil, že je perfektně chlazená, na plexiskle udržím ruku déle než 5 minut (pak mě to přestalo bavit =). Teplotu uvnitř jsem neměřil přesně, k tomu se dostanu až osadím horní odtahy a udělám spodní přítah

Jaká jsou tedy rizika takového výkonu v tak malém boxu? Problém tepla je vyřešen a problém s nedostatkem světla snad nehrozí =). Hrozí tedy, že mi to přeroste? Ale proč? Já si naopak myslím že pokud kýtí roste za světlem tak mi v tomhle případě udělá patra s menší výškou než třeba pod 70W, 150W nebo ne?.

Ano, budu nucen přepínat rychle na květ. A taky plánuju matku a řízky jak radí wad. O pěstebním systému zatím není rozhodnuto.

Navíc.... downgrade na 150, nebo méně bude hračka. Ale zase mě bude stát prachy, takhle to mám zadarmo (téměř). :pimp:
Pan_Mlha
shortis: jakej je důvod dodržení vzdálenosti rostlina - světlo min 20 - 25cm?? Tepla se nebojím :pimp:
Pan_Mlha
Dostal jsem mail od Nirvana Shop, penízky dorazily. Mám radost =)
mrakoplas
To mi taky neni jasny ja taky zacinam ale ne tak profi jako ty ale ve FAQU jsem cet ze co nejbliz ke svetlu ,ze ti to prave nebude tahnout moc za svetlem ale naopak to bude husci i kdyz vejska 70cm je uz extrem takze budes muset zastipovat ,zastipovat a zastipovat
Pan_Mlha
Po krátkém toulání na groweru, přišla rozhodující odpověď, sklo má lepší propustnost světla. Řezal jsem sklo o síle 3 mm. Ještě jsem k němu přilepil silikonem dva trojuhelníčky a to kvůli ohřátému vzduchu, aby mi neproudil do boxu. Sklo je od výbojky 3 cm vzdálené.

Praskne? Uvidíme. :flamer:
originalni uchyceni skla :-)
cLicK
drzim palce ... wypada to jako hodne slusne odwedena prace ...
Pan_Mlha
Prohlídka po 6 hodinách.

Sklo je v pořádku, ruku na něm udržím 3 minuty, rozhodně se zahřívá víc než plexi, což nechápu, když má mít větší propustnost. Ledaže by to způsobily ty trojuhelníčky. Ten vzduch se tam zřejmě víří a teplo se kumuluje, zkusím je natočit vnějšíma špičkama dovnitř, získají aerodynamičtější účinnost. Na opačnou stranu vložím do špiček malé 12V ventilátorky z grafických karet o průměru 4 centimetry. Natočím je tak, aby foukaly na místo kde je sklo nejvíce ohřáté, tj. přímo pod jádro výbojky ;-)

To jsem na ten tuning zvědavej. :cool:
Pan_Mlha
shortis: Takovéhle horizontální chlazení je snadno přenositelné a hlavně účinné. Dá se pověsit i do větší skříně, stačí jen přidat hadice. Pokud bych to řešil vertikálně, musel bych investovat do trubice z boroskla a asi by nešlo tak snadno přehodit jinam.

Vaše námitky k výšce boxu, začínají poněkud podrývat můj názor, že to bude stačit. Jó, chybama se člověk učí. A tady mám možnost se těch chyb vyvarovat. Kdybych na to byl sám... nevím, nevím. =)

Už sháním vyšší chladničku, pokud bude dřív než semínka, přehodím to do ní =). Z té malé třeba udělám nějakou tu matkárnu + clonbox. Čas ukáže.
vlček
podiwej se co pise maharsi treba zde a ja s nim w tomto plne souhlasim a i bruncuw nawod cool tubu je dost dobrej nawic lewnej
weci box na pestowani pod 250kou budes potrebowat takrka urcite
shortis
To vsetko je pravda. Ale zabudol zobrat do uvahy svoje moznosti, si obmedreny prestorom ktoreho nemas az tak vela. Budes mat sice viac urody pod 250 ak pojdes horizontal, ako pod 70 a vertikal. Lenze nebudes toho mat 3x ako by to malo byt ked peries podla vvataze.
pozri so toto http://www.overgrow.com/article/10/9 inspiracia ista
haha
Pan_Mlha
shortis: Haha. Hezký to je =)

vlček: To je fakt, že by se to ve vertikálu dalo řešit podobně jako brunco.

Co se výnosu týče, budu rád, když sklidím i malinko, přeci jen jedu prvně.

Co výška 120 cm, bude Vám to pánové stačit? Skříň fakt nechci stavět, ne že bych to neuměl. Už mam přislíbenou větší ledničku.

V téhle to nechám alespoň na růstu.

Respect.
vlček
2 pan_mlha: nejde o to co by wyhowowylo nam ale de o to co bude wyhowowat twejm kytkam ale esi te zajima ci bude 120cm wysky stacit tak bohate i na 100%ni satiwy
Pan_Mlha
vlcek: Hehe...... to je jasny :) :) nee. Chtěl jsem slyšet to druhý ;)
Pan_Mlha
:bravo: Dnes přišla semínka :bravo:
:bravo: 28.3.2005 Lucerna - Einstuerzende Neubauten - 25let :bravo:
Pan_Mlha
Přidávám detail připojení objímky k přívodu:
hnědá = přívod od startéru (fáze)
světlemodrá = pracovní vodič (zpětný)
zelenáAžlutá = ochrana (kolík na zástrčce)

A ještě finále chlazení výbojky, teplota v boxu, bohužel stále neznámá. Snad to bude dostatečně účinné =), už s tim nechci nic dělat, maximálně dám slabší sklo. Zatím 3mm.

Semínka (Top Indoor Mix) jsem zatím dal naklíčit na toaletní papír, po focení jsem je přikryl ještě jednou vrstvou papíru, zakryl horním víčkem aby se držela vlhkost (snad nechytěj plíseň :slizoun: ) a odnesl na tmavé a teplé místo. Viz: http://grower.cz/forum/showthre...d=2300#post2300 thx to Butch.
snark
řek bych že za odpovídající námahu by se dalo postavit cosi v čem by byla šance něco vypěstovat :D
N3oM
ta delana cool tube je hodne pekna a dava dost inspirace.. K+4U a tesim se na dalsi fota.. mozna udelam neco podobnyho pro svoji only 50tku ale podle tveho navodu se zda ze to nic nestoji takze dobra vecicka :)
Pan_Mlha
snark: řekl bych, že zde na Groweru je dokázáno, že se dá postavit něco, aby v tom vyrostlo cosi. :pimp:
Pan_Mlha
:eek: teplota 4cm pod sklem 38°C :eek:
Trojuhelníčky ze skla jsem musel zrušit.
Tak jsem je odříz žiletkou.
:bravo: teplota 4cm pod sklem 25°C :bravo:
HvihviG
Lety dlouho ověřená metoda pokus - omyl funguje sqěle! Jsi hlavička.
N3oM
jestli mas u 250tky teplotu 4cm pod sklem 25 tak ses fakt hodne velkej blazen :) v dobrym slova smyslu protoze budes moct mit kytky mnoheem bliz k lampe nez 25cm :)
Pan_Mlha
Tak se po 3 dnech ukázali první klíčky. Zatím 4 semínka. Už jsem je sadil do rašelinových květníčků, klíčkem dolů. O tom se tu vedla debata a můj názor je, že je to jedno, ten kořínek si stejně cestu dolů najde. =) Akorát, že když ho dám směrem dolů, nebude ztrácet čas a dříve se objeví děložní lístky nad povrchem substrátu. Auto taky dřív vyjede z garáže na vozovku pokud je čumákem do silnice a nemusí se pak otáčet. ;)

N3oM: Bohužel ještě nevím co mi to udělá z vlhkostí =( hned jak bude hen oný bazmek na měření, postnu foto.
Pan_Mlha
Než kýtí vystrčí první lístky pokusil jsem se zjistit v jakých časech běží noční proud. Zavolal jsem tedy na zákaznickou linku 800 900 666. Operátorka si vyžádala zákaznické číslo (nebo alespoň iniciály a adresu odběratele) a poté mi bylo zděleno, že kód mojí sazby je 81 a v této sazbě je noční proud tarifikován v časech od 1:45 - 7:45 v noci a od 14:20 - 16:20 odpo.. Je tedy jasné, že na cyklus 18/6 budu zapínat v 14:20 a vypínat v 8:20 to jest 8 hodin provozu na noční sazbu. Hmm.. je to skoro půl na půl :) . A na cyklus 12/12 tedy v 19:45 a vypínat v 7:45 to jest 6 hodin na noční sazbu a tady už to půl na půl je :D . Ale, vždy je nějaké ale, rovněž jsem byl vyrozuměn, že toto časové rozmezí se mění a je vhodné se občas informovat. Jak často, to už mi neřekla. :confused: vzhledem k tomu, že dnešní přepínače nočního tarifu jsou řízeny dálkově nějakým frekvenčním pulsem v síti si prodejce duhové energie může dělat co chce. :(
Mr. Manson
hmm tak tohle bude malá časovaná bomba(40. den květu bOOOm)

Na takhle malej prostor to bude fakt síla jen ze začátku to bude dost náročný na stříhání atd... doporučuji v/scrog... takhle by se ti to mohlo udržet pod tou 250W dost daleko
Pan_Mlha
Mr. Manson: já ti to věřím a mám docela stažený půlky když na to pomyslím.

Je fakt, že čekám hodně, ale hodně problémů s výškou, zároveň ale doufám, že to nějak vychytám.. Vůbec nevím co dám dovnitř za modely, přeci jen název Top Indoor Mix mi nic neříká, jen doufám že někteří zdejší borcí poznaj o které modely se jedná. Navíc na serveru kde jsem objednával nic víc nenapsali. A taky uvnitř pojedu řízky, ne ze semínka. Snad si tím dost zaštipování a stříhání ušetřím.

Mr. Manson: Jak jsem koukal tak taky nemáš zrovna velikou skříň, zato ale jedeš pod 70W. Myslíš, že ta 250ka bude moc? Já si to myslím taky, ale nic jiného zatím nemám. Tak sem jí tam frknul.

Sem na začátku jako tenkrát před 8 lety když se mi do ruky dostalo první semínko a já začal s outdooren, tehdá jsem ještě netušil, že se tomu tak říká :D . A nebýt G (díky a ještě jednou díky všem tady) tak do nějaký lampy ani nejdu. Ač mi polovinu ourody každej rok sklidily čorkaři :rocket: FUCK OF hajzlové, posledně mi otrhali polovinu kytek měsíc před sklizením, pak sem to nasranej vyškubal a hodil na kompost se slovy " Když já nic, tak nikdo" jedu venek na těch samejch místech, snad je to přejde, nebo začnou pěstit sami (jsem optimista [to je prý člověk, co nemá dostatek informací :D ]).

Naštěstí pěstí i můj brácha a spousta kámošů u nás, prostě nouze nikdy nebyla. Tohle beru jako takovej pokus a jak říká ta moje ženská " Ty jsi na tom pěstování úplně ulítlej" tak sem teď ulít na indooru. Než dojde k přepnutí na květ tak věřím tomu, že se s ledničkou provede taková spousta změn až z tohohle torza bude něco úplně jiného, ale stále 250W.

Možná to skončí ve vyšší ledničce, možná né. Možná to nezvládnu, možná jó. Ale každopádně to nějak dopadne. :angel: Na výsledek se těším a to mě naplňuje radostí, protože se zabývám něčím co je pro mne zcela nové a neznámé.

TAKŽE TÍMTO PROSÍM VÁS GROWERY O NÁPADY A RADY JAK COKOLIV VYLEPŠIT, POLADIT A VYCHYTAT. DĚKUJI.

:pimp:

PEACE and RESPECT to all. (nebo jak to tady říkáte) :punk:
Pan_Mlha
Konečně se mi podařilo sehnat parabolu na svícení, je to z nádražního sloupu. Vyměňujou to za novější typy, tak jsem z tý jejich hromady šrotu jednu zabavil. Průměr je akorát... 50cm. Začíná to vypadat moc zajímavě. :D

satanyslaf: Mřížky v ní bohužel nebyly :( asi udělám dřevěnej nebo plexisklovej rám vyplejtanej silonem. Do tý trubice dám nějakou tu halogenidovou 150ku nebo 70ku na růst (vyjmout to jde v pohodě) a nahoru přijde ta 250W :D průměr zvětšovat nebudu, dokud zas něco nenajdu. Je fak že se určitě dost světla kvůli malému úhlu vrací do výbojky, ale napoprvé to snesu. A prútok vzduchu je dostatečný, u výfuku mi to zhasne zapalovač Criket ve vzdálenosti 20 cm. Hučí to jak sviň, ale to neva.
Propanbhutan
Hele jak velky mas otvory na nasavani vzduchu???
Pan_Mlha
Propanbhutan: Hele já je ještě nemám udělaný.
Pan_Mlha
Sem se s těma 50ti docela sek, musel jsem parabolu o 13 cm zkrátit, aby získala průměr 43 cm.

Detail hrubého usazení stínidla na ledničku.
luckyBOB
teda..:) kdyby jsi ten vnitrek te paraboly pekne upravil a jeste trosku roztahl tak mas idealni stinidlo ktere smeruje 100% svetla primo na kytky coz se skoro nikdy nestane.a dao by se z toho udelat i paradni cooltube...neni spatnej napad..jen budes mit svetlo dal od kytek..asi teda..mozna..
peace
Matrixx
těď máš doma kus nádraží,dobrej nápad,to si potřeboval......s tim hlukem by se to možná dalo nějak pořešit izolací.......
Pan_Mlha
luckyBOB: pěkně upraveno bude, zatím je to nahrubo :D parabolu roztáhnout nemůžu, byla by elipsoidní a to se mi moc nelíbí a otvor na ní už je hotov takže dík za radu, ale nic z toho nebude.. A to že bude výbojka dál, mi umožní pěstit vyšší palice a k tomu nejni co dotat.

Matrixx: sqelý bude až ta lednice zaslechne píšťalku a odjede :D a hluk ten zatím řešit nebudu.
Pan_Mlha
Ostatní fanoušci jiných fotbalových klubů!! Nekamentujte mě :D Vybílená krabice od cigaret Sparta je teď stadionem pro zbývající 4ku neznámých z teamu Top Indoor Mix a 100% vyklíčeným ženstvem (netvrdím,že samic :D ) 10ti Bílých Vdov. Team Top Indoor Mixu utrpěl obrovské ztráty, při boji s nemilosrným TEPLEM 60°C :grrr: když byl odložen na wafky u okna a nějaký zimovřivec si zatopil. Zahájení zápasu odstartoval TIM o 6 dní před WW, která byla dnes nasazena. Myslím, že ve sqelé formě.

:crazy: :girl:

Drobnosti:
Trávník je osvětlen 2x15W a to SERA plantcolor + NARVA Oceanic nature. Rád bych znal názory na spektrum zářivek. Trubice staruje bastl za 500,-Kč, kterej si vzal na starost oba dva kusy.
Apofiss
Dávej si na mě s tou Spartou bacha:-)
Pan_Mlha
Top Indoor Mix 7den.

Substrát:

2x5l Agro Kaktus
1x5l Agro Pokojové s aktivním humusem
2x3l Agro Perlit
[edit] 1/3 Lignocelu (Apofis: Díky člověče, kokos tam je, já ho zapoměl napsat :confused: )[/edit]
K tomu přidal jsem přiměřeně kostní moučky a dolomitický vápenec.

Týden uleželé.
Výsledné PH 6,5.
Pan_Mlha
Už mám možnost qalitně měřit teplotu a vlhkost :D . Testil jsem vertikálních 250W, vnitřní povrch paraboly je smaltovaný a na pohled se zdá, že odráží méně světla než bílá barva. Natřu ho. Odtah zajistily dva horní PC ventilátory, v parabole zatím komínový efekt.

Trávník na Spartě byl přisvětlen 2x15W NARVA Oceanic Colour. Spektrum je na fotografii. Z měděného pásku jsem naohýbal rozpěry na zářivky přidám obloučky a potáhnu alobalem.
:bravo: Jedno místo je ještě volné :bravo: .
Pan_Mlha
Nedělní špíček mne přivedl na myšlenku jak uzavřít vzduchový okruh v cooltube z okapnice. Zkusím to jakoby zabalit. Proto jsem konce "stínidla" na druhé stran od objímky ohnul a zastříhnul, dole na vývodu pak nastříhnul a ohnul. Viz foto. Zbylé mezery překrývá alobal přilepený barvou, dám ho ve třech vrstvách (náhoda je blbec) :D . Uřízl jsem ohyb na výfuku, je to teď mnohem tišší. Sklo leží bokem a zesláblo na 2mm. :D Boční ventilátorky tam budou.

To růstové sluníčko je Osram HQI 150W. :punk:
Pan_Mlha
Alobal i ve třech vrstvách se mi zdá málo. Budeme tmelit. :bravo:

Dotyčné místo jsem přelepil samolepící síťkou na sádrokarton.

Namíchal a napatlal tmel. Za hodinu se dá přebrousit.
Pan_Mlha
Když už jsem míchal ten tmel, udělal jsem něco podobného v lednici, aby se parabola lépe usazovala. :D
Pan_Mlha
Co dodat....

Snad jen....
Top Indoor Mix: 4ka vpravo dole
White Widow: 10ka zbytek
miminka :baby: preju co nejmene samcu a hermousu
mrakoplas
Taky zacinam pod 250W ,ale musim rict ze ty to mas celkem vsechno hodne slozity,ale jak ctu tak si asi dost sikovnej a s tou parabolou to je fakt zajimavy nevim jestli jsem to pochopil ale ty jsi tim udelal vetsi tu vysku s kterou jsi mel problemy ze jo ?A teplotu se snaz aby byla do 30 stupnu.a jeste jak teda pojedes hydro nebo hlina nebo teda oboje jak si rikal? jsem na to zvedav:)
mrakoplas
Ja jsem vul ja koukam jak to mas v kvetnikach a pisuti jak pojedes.Tak sorry
Pan_Mlha
mrakoplas: Zůstanu napoprvé u hlíny. Musím někde nabrat zkušenosti. Parabola mi umožnila získat navíc cca 15cm. A to je docela dobrý néé :D , takže mi na kytíz zbude v boxu 50 čísel.

P.S.: Nebudeš mi to věřit, ale já jsem taky zvědavej :D
Pratcheta, toho čtu moc rád :punk:
Pan_Mlha
Špatná zpráva pro ty (a mne), kteří mají box z ledniček. Umělá hmota použitá jako vnitřní stěna má možná bílou barvu, ale světlo propouští asi ze 30% pryč. :grrr: To číslo je odhad, ničím jsem to neměřil.

Náhodou jsem kus plastu, který byl oddělen z vnitřního korpusu abych mněl otvor pro světlo z paraboly, přidržel proti oknu a HLE ono to prosvítá. Foto je ilustrační, kvalita nic moc. Na druhé straně plastu je škvíra v krabici od Sparet kde jsou výše zmíněné zářivky.

Co se dá dělat, kytíz sem šoupnul z5 pod zářivky a jde se natírat, (já to budu stříkat pistolí) :D .

To jsou věci v moři klidu. :pimp:
mrakoplas
Sice jsem zacatecnik ale 50 cisel si myslim ze by melo stacit.Takze se asi budes snazit aby ti vyrostly pekny husty keriky co ?A jak budes zastipovat protoze ja jsem zastip asi moc brzo a nato ze mam vysokou skrin 150 tak kytky po 20 dnech jsou cca 20cm velky .Tak jsem zvedav co vyroste.A taky jsem na poprvi v hline ale potom chci prejit na hydro je to lepsi :)
PS.jsi prvni ktery zna muj nick co znamena.Tak to si me mile prekvapil.
A at se ti strikani povede :)
Kuchta
No kámo nevím nevím 50 je dost málo já měl nabosledy bez coltubu 45 větve s palicema a stínítko asi 30 nad tím pasiv přívod vzduchu a slaboučkej odtah ale podle mě padesát ne dost málo:(:(.No ale uvidíme.
Peace a držím palce Kuchtěj Nesmrtelný :vampire:
Pan_Mlha
Přesadil jsem Bílou vdovu a stále je pod zářivkama. Květníky jsou 11x11cm. Top Indoor Mix bohužel nějak kolabuje. Odvezl jsem ho na rekonvalescenci na venkov. Navíc se už na Spartu nevešel. :rolleyes:
Pan_Mlha
Poslední úpravy, už na to doufám nešáhnu :D . 2mm sklo jsme objel silikonem aby to bylo konečně zcela odděleno.

Odtahové ventilátory z boxu jsem si dovolil nastříkat za chodu.
NoN@me
Tak ted teprv to stinidlo vypada coool ;) Ty wjetraky vydrzej skoro vsechno,jenom kdyz se ti barva nedostane az do lozisek,coz se mi nikdy nestalo
LOksa
Ked uz, tak poriadne... Vidim ze si si dal zalezat a mas to vazne dost vychytane. 50 cisel ti bude stacit... staci pouzit drot, pletivo alebo kolienka.... Ako ta tak sledujem urcite nieco vymyslis. Vela stastia.
RESPECT
Pan_Mlha
Ještě mě čeká pár drobných úprav. Dole přibyde jeden přisávací otvor. A do vrchního krytu paraboly se pokusím zabudovat odtah spolu s pachovým filtrem. Zatím jsem nevybral vhodný ventilátor.

Celkový pohled

Vertical 250W SHC Tesla
Horizontal 150W HQI Osram (vyjmutelná cooltube)
Pan_Mlha
Ultrasonická zvlhčovačka vzduchu za 750,- Kč z ECL

Dovnitř by se sice vešla, ale kam dám kytí :eek: ?

Trubky jsou ze sifonu ke dřezu na mytí nádobí.
hexamin
Pan_Mlha ta parabola zo stanice je podla mna ja pestovanie na picu blbo to odraza svetlo
W3m3n0
Hele tak ty to mas fakt hezky promakany! Jenom dotaz, to bude oboje svitit najednou? Jinak K+, samo
Pan_Mlha
hexamin: blbě? jak blbě? odražené světlo má blbý směr, nebo se odráží menší procenta? Uvnitř to bylo smaltované, teď je to bíle nastříkané. Rád bych věděl v čem je problém a proč. ;)

W3m3n0: Kdepak, dole pouze na růst, nahoře pouze na květ.
NoN@me
Tak jsem si to taky myslel.. byla by to dobra susicka,kdyz vypnes tu ultrasonickou vychytavku a zapnes obe vybojky :) Nechas kytky v kvetinacich a rovnou sbiras hotovej matros ;)
Šťovík
kdepak, je to nadhera, ses fakt sikovnej. s tou vejskou to bude trosku o nervy ale myslim, ze se to da urcite vychytat, sam mam 250W a vejsku, pockej mrknu, nebylo to vic jak 60 cm od hrany kvetniku k stinitku.
zadnej scrog jsem neresil a jen s pomoci zahradnickyho dratu ohejbal vetve ke stranam kvetniku, ale muzes udelat horizontalne mrizku a vyplejtat kytky do ni, urcite to bude rychlejsi a setrnejsi anebo tu lampu spustit trochu niz a udelat v/scrog a kytky vypletjat do valce okolo ni.
podle me bude nejtezsi (nebo to spis bude nejdyl trvat) vychytat cas prepnuti a taky vhodnou odrudu.
jsem moc zvedavej jak to bude dal :)
NoN@me
Jo mimochodem,ta parabola je nahodou dost dobra,je to skoro idealni stinidlo na tyhle skrine podle me (teda az na to chlazeni trosku) Mozna se muze zdat blbej tvar,ale kdyz tu parabolu patricne upravis,tak to snad ani nebude svitit do jednoho mista... Ale jak nad tim tak uvazuju,nevyplati se uz rovnou udelat novy stinidlo nez se srat s upravou stavajiciho... Ale kdyz uz tam je,a navic tak pekne posazeny (jak p***l na hrnec :D ) tak nevidim duvod na tom cokoli menit

Edit : Co je sakra lednice Bauknecht :beer: To je neco od Horsta ?
Kwjetoň
hele pan mlha má skříň na páru, to sem eště neviděl :p:
Pan_Mlha
Díky za pochvalné řeči a karmy od Vás :girl:
Už se móc těším, jak to poroste. :punk:

NoN@me: O tom nic nevím :D
Kwjetoň: To je mlha woe, tos nepoznal :D
hexamin
Pan_Mlha chcelo by to fyzika ale mam pocit ze som to info videl na stranke neakeho growshopu
Pan_Mlha
Rostou jako z vody :D

Asi začnu s hnojením.
Šťovík
hele takhle to ted vypada u me, myslim ze ani tech 60 cm neudelam :)
Kwjetoň
to mlha:
bysem ještě chvilku počkal, woe, ať je nespálíš...
anebo jo, ale jen majinko

hnojíš wuxalem?

btw. mlha? to mi něco říká...
kde já sem ji jen viděl?
že by u mně ve skříni...:D
ba ne, to bude pára, já ti nevěřim :sun:
Pan_Mlha
Samozřejmě že začnem slabě. :D

Namíchal jsem do 5l vody 1/3 odměrky Kristalonu Start.
Dnes ráno obdrželo kytí první dávku.

Wuxal dostanou až později.

Spartu nyní osvěžuje ventilátor. To aby jim zesílili stonečky.
lubo
nazdar mlha:-))
presne s týmto pomerom a hnojivom som hnojil a bolo to v pohode.dokonca som zalieval kazdu zalievku hnojivom a to pol odmerky do 2 l vody pri velkosti 5l kvetinacoch (hlina s pieskom 2:1)a zalieval som 1.5-2.0 dcl každý den.mal som v skrini velmi horuco,niekedy aj 40 stupnov.rastlinky rastli 1 cm denne,lebo za mesiac mali presne 30 cm a to som strihal po každom tretom poschodí:-)) tak vela zdaru priatelu!!!
ja bych souhlasil s Kwjetonem.Pockal bych.Bacha at kyti neprehnojis.
W3m3n0
Urcite to s tim hnojenim neprehanej, ted toho kytiz moc nepotrebujou a co potrebujou najdou zatim v zemine! Pak si to budes vycitat az je spalis tak bacha!
Kwjetoň
no jasný, že to kytky snesou, ale lepší je dávat bycha, woe...
já mam řízky cca 10 cm a zalejvám je wuxalem 2 ml na litr...
taky nejsem svatej, no :punk:
:afro:
Pan_Mlha
Dík za Vaši starost.

Spálit to rozhodně nechci :D protože chci potom spálit sebe :pimp:

Květník je 12x11x11. Každá kytí dostala 2dcl pohnojené vody. Což určitě není moc. Další dávka v 15 den. Na listy zatím pouze čistou vodu.
W3m3n0
Ok, tak je to spravne, vseho s mirou...
Kwjetoň
já teda většinou hnojim bez Mirka, nevim jak vy... :sun:
Pan_Mlha
Proužky alobalu pod kytičky a ještě něco nad zářivky :pimp: . To jim určitě zvedne náladu. Při zalévání ho sice budu muset odendávat, ale co bych pro ně neudělal, že ;) rozumíme si :D .

:girl:
Pan_Mlha
Přišel čas udělat z bastlu něco pořádnýho :punk:

To nalevo je vnitřek z PC zdroje, poněkud ošetřen od zbytečností. Startér je pro 150W, druhý pro 250W je nahoře u objímky. Tlumivky v pořadí 250W, 150W :confused: stopadesátka má dvoje vinutí proto je asi větší.
Kwjetoň
to mlha: co to máš za zářivky?
cool white / day light?

co myslíš že je lepší?

cool white cca 4000 K
day light cca 6500 K
Pan_Mlha
Zářivky jsou:
2x15W a to SERA plantcolor + NARVA Oceanic nature /spektrum foto zde http://grower.cz/forum/showthr...5808#post225808

2x15W NARVA Oceanic Colour /spektrum foto zde http://grower.cz/forum/showthr...6249#post226249

Já jsem vybíral podle spektra. Terarijní a akvarijní zářivky. Zatím se zdá, že se osvědčují.
vlček
pod alobalem ti stonky a hlina zacnou plesniwet bohuzel sem si to sam wyzkousel
Pan_Mlha
Hotovo, zapojeno. :bravo:

Pohled zezadu.

Pohled zblízka.

vlček: Sundal jsem je. Bude asi lepčí když odpařovaná vlhkost ze substrátu pujde do prostoru, než aby se srážela na spodku alobalu. Dobrá rada. Dík.

:beer:
lubo
nazdar
a foto rastliniek??? horím nedočkavostou.tak rád by som videl,ako znášajú to hnojivo,ako zas podrástli a snažia sa ti spôsobovať čo največšiu radosť:-))
ideš na to velmi rozumne: štvrť odmerky do 5l vody.
ale nemusíš sa báť,lebo ja som dával po týždni života stvrť odmerky tohto istého hnojiva-kristalon start do 2 l vody a nestíhal som sa čudovať.neprejavil sa ani náznak prehnojenia.týmto ťa však k ničomu nenabádam,len si chod pekne svojím tempom.držím ti palce
ps:píšeš že si zalial tie malinké kvetináčiky vodou o objeme 2 dcl.mne sa to zdá dosť .neviem ako často zalievaš,ale urob tak až ked bude viditelne pôda vodu potrebovať,lebo častá chyba je preliatie.
Pan_Mlha
Řekl bych, no prostě přijdou mi, že jsou maximálně v pohodě. Opravte mne pokud se mejlím.

lubo: taky držím palce. A k tomu zalití: Neboj potřebovali to jako sůl, květník byl proschlý až moc. :D
Pan_Mlha
Nebo že by genetika?
lubo
sú nádherné!!!!!!! len tak dalej priatelu:-)))
ked si pozrem fotku z predvčera...krása,idú presne ako ty hovoríš-ako z vody.mám radosť.
ps -tie poschodia sú preto tak,lebo majú dobré a dostatok svetla-neťahajú sa za ním
Kwjetoň
Pomýšleli jste taky na UFO?

btw. Blahopřeju ke kostce zelený Mr. Mist :p:


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma