Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: [1] 2 3 
Priprava skrine 400W - Klikni zde pro originální téma
cityman
Pestuju hlavne v oknech uz par let, tak jsem se rozhodl pro skrin. Nejdrive bych potreboval poradit s velikosti. Mam rozmery vnitrku: sirka=116cm, vyska=148cm, hloubka=52cm. Vleze se mi dovnitr i matkarna? Puvodne jsem to tak planoval, ale ted premyslim, ze skrin neni az tak velka a mozna bych matkarnu oddelil.

Dale chystam stinitko se sodikem 400W dle navodu, co jsem tu nasel. Odrazovou folii uz lepim dovnitr. Mam jeste nevyuzite funkcni PC AT zdroje. Da se to k necemu vyuzit? Maji ty vetracky z 12V smysl?

Dik za vase pripominky, az zjistim, jak se vkladaji fota, budu vkladat dokumentaci postupu :)
viridis
Vzhledem k rozmerum tam budes mit dost teplo - matkarnu/rizkovnu tim padem jinam. Tlumivku si dej taky bokem, ukrutne topi. Je dobra finta mit extra okruh pro lampu - nasavani zvenku (nebo ze skrine), vyfuk od lampy mimo skrin - oddelene od zbytku.
PC vetraky s prumerem 80 tak max. na vnitrni pohyb vzduchu, na vetrani potrebujes neco vetsiho, pokud to chces mit na 12V (v PC zdroje), doporucuji treba WFB1212H nebo LE (tissi) (prumer120, vykon pres 100m3/hod).
cityman
Ok, matkarnu jsem teda zavrhl, casem do dalsiho kusu nabytku. Je treba oddelit i prislusenstvi k sodiku od zbytku skrine? Chtel jsem to zavesit ke stropu.

Vetrani resim vetrakem k sodiku 100m3/hod (dovnitr) a jeden vetrak ve skrini (ven) plus stolni vevnitr. Uchladim to? nebo bude potreba zvlastni okruh pro ten sodik s 2 vetraky?

PC zdroj asi bud nevyuziju nebo pouziju na chlazeni tech krabicek k sodiku.
cityman
Byl jsem mrknout na ten Cooltube, cena 2400 a kvalita nevalna. btw: vyssi cena diky logu Cooltube na sklu.

Shanim teda sodik 400W. Na groweru jsem nenasel nic o SON-T plus 400W E40. Je plus lepsi? Je levnejsi nez klasicka SON-T. Jeste maji agro, coz by bylo skvele, ale cena 3x vyssi.
cityman
Bambulion: dik za info, kazdopadne HLEDANI "son-t" nenaslo nic. Uz jsem to nastudoval :) a dnes jsem udelal nakup:

400W son-t plus + tlumivka + starter = 1426Kc
Kondenzator = cca 250Kc
2 vetraky 120mm, 160m3/hod = cca 500Kc

Tak ted uz jen stinidlo a jeho vetrani a jedeem.

Kazdopadne zatim jsem jahodovy ze zapojeni, starter ma 3 vyvody, v nakresech jsem zatim nasel jen se dvema. Nejak na to prijdu, jak to cele zapojit. Snad to tady nekde je a i to najdu :)

Brzo bude fotoserial. Komponenty jsou temer vsechny.
cityman
Ventilatory:

DP200A-2123XBL (byl posledni)
Vent. kuličkový SUNON 230VAC/22W, 3000ot, 182m3/h, 48dB, 120x120x38mm


DP200A-2123XSL
Ventilátor SUNON 230VAC/22VA, 2700ot, 161m3/h, 44dB, 120x120x38mm,550g

rozdil je, ze ten je kluzny. Tvrdili, ze jsou stejne, ale odtah maji ruzny. Tak to musim nejak vykombinovat, ktery bude lepsi pro sani dovnitr a ktery ven.
gunman
cityman, bacha, štartér na sodík má VŽDY tri vývody, ak to má dva, je to niečo iné. Navyše na každom slušnom štartéri aj tlmivke býva schéma zapojenia.
cityman
dik za info. prave, ze jsem tady nasel spoustu ruznych zapojeni, ale s ruznyma vyvodama. Ja mam 3 na starteru a 3 na tlumivce. Nejake schema tam je, to mas pravdu ;) ale zatim mi nic moc nerika :)
cityman
Uz se nemuzu dockat foceni, tak jsem hodil do galerie aspon nejake fotky rostlinek, co mam za oknem.
W3m3n0
Tak posli fotky nedostaveny skrine- ostatni z toho muzou dost vycist aporadit ti
cityman
Zatim neni co fotit. Dnes jsem ale konecne sodik pokusne zapojil - SVITI! :)

Dost mi pomohl navod: http://grower.cz/forum/showthre...&threadid=12173

Dalsi faze bude vrtani a lepeni folie. Fotky budou, ale jsem bez fotaku :( Vcera si ho pujcil kamos.
cityman
Tak jsem vam sem pripojil prvni fotky provizorne zapojeneho svetla. Jak je to s temi vzdalenostmi kabelu? Od starteru k sodiku musi byt, co nejkratsi? a mezi tlumivkou a starterem je to jedno ta delka?

Dnes me ceka vrtani dir na vetraky, vcera jsem musel vymalovat kumbal, kam prijde skrin. Zatim to jde jako po masle :)
cityman
Vzhledem k tomu, ze jsem LAMA, co se tyce eletriky, tak jsem pro stejne LAMY pripravil nakres zapojeni sodiku (zatim bez kondenzatoru, ten bude nasledovat) tak, ze ho musi zapojit i vase babicka. Lepsi nakres uz asi nebude. Pokud je tam neco spatne, hlasit, okamzite!
KABUTO
Možná bych měl pro tebe alespoň prozatimní řešení toho stínítka,záleží na tom jak jsi šikovnej :)

Když zajdeš do OBI či kamkoli do železářství,prodávaj tam plechové trubky ke kamnum (1m cca 80kč,maj různý průměry!) když v ní uděláš ve středu 2 zářezy o něco větší než je výbojka,ty propojíš dalším zářezem(stříhnutím) ve středu a roztáhneš,získáš celkem slušný stínítko,mezi ty 2 plochy lze vložit sklo.Trochu utěsnit,ale ne uplně,aby mohlo sklo dylatovat.

Pak už stačí pouze ze stran napojit roury s větrákama,nahoru přidělat 2 šrouby na přidělání rětízků(kvůli posunování vertikálně) a jedeš.
Dovnitř se dá nalepit Milar či vymalovat bílou barvou.

Nejni to nic moc,ale po otestování u kámoše v poho.

Měj se
cityman
KABUTO: dik za info, ale stinidlo je na ceste, respektive COOLTUBE, takze to bude pohoda. Zatim zapojeni a priprava skrine a pak finish se stinidlem. Rizky jsou taky zajisteny, tak snad bude vse probihat jak ma. Dalsi fotos budou brzy!
cityman
Tak dnes tu mame pokracovani. Priprava otvoru pro vetraky. Pujcil jsem si vrtacku, vyvrtal diry a pak specialnim "kruzidlem" udelal otvory. Prace to nebyla lehka :) ale zmaknul jsem to. Zde je vysledek.
cityman
Kompletni vysledek plus zapojeni Cooltube. Docela mi to dalo zabrat, nechtel jsem sundavat sklo. Po zkusenostech se strepy jsem na to fakt nemel naladu.
sOs
cityman:
Son-T Plus by sa mala list od obycajnej poctom vyziarenych lumenov na 1 wat. Ak by to bolo inak, opravte ma. Dik. Nech sa dari.
cityman
Tak jsem se jal konecne "tapetovani". Nejak mi vubec nevychazi cas a jen pracuju... Musel jsem se tedy pohnout dale. Mimochodem to tapetovani neni zadna sranda, 3 druhy lepici pasky (mimochodem doporucuji oboustranou pasku, je to nejlepsi. Koupil jsem nejakou na papir a dobre se to delalo. Horsi bylo zabezpecit jednotlive prechody folii.

1) zmet folie, kterou jsem si spatne nameril :)

2) oboustranna paska, zbyde po ni jen takove lepidlo na stenach a pak staci nalepit a pripadne poopravit. drzi to vcelku good

3) vysledek po par hodinach prace, 3 steny. Lepsi foto neudelam, nemam v pestirne misto... Ale pri zapojovani elektriny pujde strin jeste ven, takze nejake foto poridim.
cityman
Finalne jsem zapojil jednotlive komponenty (starter, tlumivku, kondenzator, sodik) a zavesil zatim dost provizorne na zadni cast skrine.

Ted probiha mereni teploty. V pestirne je celkem kosa, takze zatim testuju, jak moc hreje tech 400W. Lampa visi 75cm nad obycejnym teplomerem (jsem zvedav na vysledky, asi poridim digitalni i s vlkomerem) a bylo na nem 22 stupnu. Po 45minutach to vylezlo na 34. Jeste cekam, ze se to zvedne. Kolik muze byt max v uzavrene nevetrane skrini? ;)
cityman
Zapojil jsem ventilatory. Byl jsem upozornen, ze delaji kraval, stejne jsem si rikal, ze kdyz jsem v cihlaku, tak to bude v pohode. Kazdopadne moje kosmicka skrin po zapojeni vetraku vypadala, ze odstartuje. Dalsi pokusy odkladam na zitrejsi den. Ve dne kraval delat muzu a experimentovat dale.

Rizky cekaji, cas kvapi :)
cityman
jo a teplota se po hodine ustalila na 36 stupnu. Kazdopadne dalsi mereni bez vetraku nema smysl, takze zitra.

btw: zitra mam opet totalne nabity program vcetne nejake prace, takze doufam, ze si opet uletim na skrini. Bavi me to, ale cas musim rozdelit na milion jinych cinnosti :(
cityman
Probiha testovani s vetrakama, jeden fouka dovnitr a druhy ven. Cooltube zatim neodvetravam. Hluk se taky snizil, kdyz jsem kolem vetraku polepil folii ke skrini.
cityman
Pripojuju kompletni zapojeni elektriny pro LAMY do skrine vcetne vetraku a kondenzatoru. Snad nazorny nakres pomuze i tem mene zdatnym v elektrine.
cityman
Zatim mi horni vetrak fouka dovnitr a spodni ven, teplota zatim 32 stupnu a lehce to jeste stoupa. Bude treba udelat odtah Cooltube.
Sinuhet
Teply vzduch je nahore, takze odtaz se skrine ven bych radil radeji nahoru.
Dude
přesně jak řika egypŤan - teplej nahoře ven, studenej dole dovnitř;)
volcom
To DUDE: Stane se něco když je to naopak studenej nahoře dovnitř a teplej dole ven ?? . ...
W3m3n0
2volcom: hůř to chladí, pokud nemas cool tube tak to otoc. Fakt to tu teplotu dost srazi.
cityman
Diky za tipy, ja to tak nejak planoval, ale otocil jsem nejdriv horni dovnitr, mel jsem puvodne zapojene vetraky spatne, oba ven.

Momentalne testuju oba vetraky foukajici dovnitr, ale odtah ven bude taky asi nutny. Nestaci foukat hodne dovnitr cerstvy vzduch, nekudy ven vyleze :) Teplota po 15 minutach na 29 stupnu.

Jinak nad hlukem jsem uplne nezvitezil, momentalne je to hlucnejsi pocitac uzavreny v male mistnosti. Je to vcelku v pohode, ale zatim nevim jestli to bude moct byt nonstop v noci.

Jinak klony uz mam, zatim 2ks a jednu vetsi rostlinu, ktera zacina kvest. Tu bych docela narizkoval, neni uz pozde?
cityman
Teplota skoro po hodine zustala na 34 stupnu. Stale je to dost. Zitra pokracuju.
Sinuhet
Je pozde. Rizkuje se ve vegetacni fazi. Sice to teoreticky jde i z kvetouci, ale bude to spatne korenit. Poradnym svicenim pak muzes tu kytku ukecat aby prestala kvest. Hledej reveging.
cityman
Tak se mi odlomila vetvicka, kdyz jsem manipuloval s kytkama za oknem. Vrazil jsem to teda do "korenici tablety", ktera vodou nabobtnala a uvidim. Pokud nic, ususim, jsou tam palicky.
cityman
Rizky pripravene do skrine se za oknem zblaznily a rostou jako z vody. Dnes jedu zkusebni provoz s rostlinkama a zitra uz snad naostro. Koupil jsem hadici a budu cooltube odvetravat zvlast. Kazdopadne hadice je za 350Kc 2,5metru, prumer 125mm. Je idelane, co se tyce cena - vykon. Umelohmotne stoji 450kc (btw: nechapu, ze prumer 100 lze nakoupit za 260kc a 125 stoji 450kc, delka stejne 2m). Potrebuju ale taky umelohmotne vylisky, do kterych to uchytim na skrin. U tech me odradila cena, cca 140Kc za jeden vylisek, na kterem nic neni. Jeste zkusim zitra najit alternativu, jinak to zakoupim. SKrin uz odhaduju na cca 6-7000Kc.
cityman
Teplota se ustalila na 32stupnich. Tak zvazuju, ze ten odtah Cooltube nebude az tak urgentni. Rizkum hodlam svitit rovnou 12/12 cyklus.

Kyticky mam: 2x POWER PLANT a 1x NONAME a az se trochu zvednou, tak tam dam dozrat BLUE BERRY. Ma uz tak 20 cisel, takze by lampa musela byt vyse.
cityman
Jeste premyslim, kdy budu svitit. Zatim mam standardni smluvu s energetikou, takze je to v podstate jedno. V noci je z pestirny trosku slyset vetraky, ale myslim, ze v pohode. Sousedi by nemeli nic slyset. Ve dne se i ty vetraky ztrati v dennim provozu. Ale zase obcas maji prijit nejaci delnici, takze by bylo mozna vhodnejsi, aby mohli vyhodit pojistky a nemuseli se ptat, co to huci v pestirne.

Takze resim tohle dilema... co myslite?
UdL
Dej to, ať to jede přes noc a když by někdo měl přijít, tak to odpoj. ;)

...teď nevim, jestli jsem to napsal srozumitelně... Jsem :eek:
cityman
Asi jo, necham to bezet v noci. Prvnich 12 hodin probehlo, teplota v zaveru byla az 36 stupnu, takze dnes me ceka odtah.

Jinak pri pripojeni pres spinaci hodiny (analog) se mi nechtela rosvitit vybojka. Nakonec jsem to zapnul za zacatek prodluzky a jede to ok. Chvilku jsem ale znejistel, jestli ty hodiny jsou v poradku.
cityman
Za chvili dodam fotonavod,jak udelat odtah rychle, levne, efektne.
cityman
Vyrobil jsem dalsi otvor ve skrini (postup viz vyse) a premyslel, jak uchytit odsavaci rouru ke skrini.

1) Priprava kartonu, ktery se skvele ohyba a potrebneho naradi
2) Narezani hrany, ze kterych vyrobime uchyty na zadni cast skrine
3) Uchyty (vypada to nic moc, ale funguje)
cityman
4) Zohybany vysledny produkt (plastovy stoji 140Kc a neda se prizpusobit)
5) Kosmickou paskou prilepime k roure (doporucuji tuhle stribrnou pokud potrebuje vice jak 1metr na kazde strane cooltube. Je z OBI, stoji min a je ji misto 2m 2,5 metru)
6) Pripojime ke Cooltube kosmickou paskou
cityman
7) pripojeni k zadni strane skrine
8) celkovy pohled na odtah

Jinak nekoupil jsem Euro2 vetrak, ale foukam do odtahu stadardnim vetrakem (viz vyse), ktery mam na vnejsi strane skrine ledabyle pridelan na 2 vruty. Kraval to nedela a fouka to pekne. Zatim jsem netestoval teplotu, ale doufam, ze se snizi minimalne o 5 stupnu, tzn. pod 30stupnu. Tak drzte palce.
cityman
Klasika. Prechvalil jsem tu hadici, je uplne na picu. Jednotlive dily jsou z alobalu ci neceho podobneho nalepene na spiralovy drat. Bohuzel po nekolika hodinach se to zacalo odlepovat, takze mi zbyla sroubovice. Je to na hovno, radost jsem mel jen par hodin, jak mam skvely odtah... zkousel jsem to lepit kosmickou paskou, ale jde to blbe... Ostatni takove problemy nemaji, takze jsem to opet projel na plne care. Chtel jsem vam to vyfotit, ale vybili se mi 3 pary baterek do fotaku, takze nemam ani fotak. a dnes mam opet kytickam sviti. na picu, na picu, na picu :(
cityman
S pritelkyni jsme to polepily kosmickou paskou, drzi to, ale uz te hadici neverim. Jestli to prdne jeste nekde, jedu reklamovat do OBI. Takze koupim asi drahou bilou hadici, ta vypadala bytelne.
cityman
Teplota se ustalila na nekolik hodin na 29 stupnu, coz bych povazoval za uspech. Rano po vypnuti sodiku jsem se sel mrknout a teplota byla 32 stupnu. Zlepsilo se to tedy o cca 4 stupne tim odtahem. Mozna se mistnost uz pretopila teplym vzduchem. Jak to jeste lip uchladit? Vlastni okruh pro Cooltube mam a jeste jednim vetrakem foukam dovnitr.
IKlaB
Fuh, fakt pekne drahy spas. Ale inak parada. Ja mam tiez vzdy najvecsie stresy, ze co ak si to ludia vsimnu, a spytaju sa ma na to ... Raz som mal taku nejaku nic moc skrynu v prenajatej garazy, a majitel si to vsimol ... No pekne som sa zapotil, aby som z toho nejak vykluckoval ... :o)
cityman
Doufam, ze nevadi, kdyz budu trochu dokumentovat rust :) a jednou za par dni tady neco hodim. Mam pocit, ze za 2 dny je viditelne videt jak rostlinky lezou nahoru. Kdy je muzu zastipnout? Ted jsem je presadil a nerad bych, aby z toho mely sok jako ta treti, co nevypada, ze se z toho presazeni zotavi... Ty dve vepredu se maji k svetu.
cityman
Tak jsem setnul toho chcipacka, co nezakorenil. Skoda ho. Aspon, ze mel na okvetnich listcich malinke kapicky. Budou prvni vzorky z oken.
cityman
Nasel jsem si cenu za kWh u meho dealera :) el. energie a spocital si kolik zaplatim za dobu pesteni. Mam tam totiz jen 2 rostlinky a zajimal me minimalni vynos, abych si mohl rict, ze je to stejne jako kdybych to koupil, ale takhle je to moje a s laskou :)

Takze cena za kWh v mem tarifu D02 je 3.14Kc (jak to napadne pripomina PI). Budu svitit 2 mesice kazdy den 12 hodin, tedy cca 60 dni. A mam 400W sodikovou vybojku.

Takze:
doba sviceni: 12 x 60 = 720 hodin
prosvitim: 400 x 720 = 288 kWh
zaplatim: 288 x 3.14 = 904 Kc (mesicne 452Kc)

Pri dnesnich cenach za huleni, je to cca 4-5g. To znamena, ze pokud z tech dvou rostlinek dostanu nasuseno aspon 5 gramu, budu spokojen.

Pokud mam nekde nejakou chybu, tak me opravte.
cityman
Dnes jsem se definitivne nasral a pojedu do OBI jim hodit tu hadici na hlavu. Rozlepila se na dvou dalsich mistech, nema to s ni smysl. Polepil jsem ji ze vsech stran, ale stejne to nepomohlo.
cityman
doufam, ze ty umelohmotne bile hadice jsou o neco bytelnejsi
cityman
Akce se zdarila. Dovezl jsem pul (z jedne strany tube) hadice do OBI na reklamaci. Tam bez jakychkoliv problemu nabidli penize nebo nove zbozi. Rekl jsem jim, ze si vezmu jinou hadici a mam 2 metry bile, ktera vypada o neco lip. Jenze je toho jen ty 2 metry takze ne na obe strany. Budu mit tedy na jedne strane bilou a na druhe stribrnou hadici.
Sinuhet
Jelikoz, uz jedes na kvet, tak bych zastrihavani nedoporucoval. Pry je to vhodne spise ve vegetacni fazi.

Vypocet spotreby mas asi OK. Akorat ze jsi zanedbal ruzne ztraty a spotrebu vetraku, atd... Ono to bude zrat o neco vic, nez 400W.
cityman
S tim zastrihavanim nevim, kytky lezou strasne rychle nahoru. Svetlo mam od nich asi 15cm. Rad bych to zastipoval aspon nez vylezou naznaky kvetu.

Ad vypocet. Ja jsem tady neco malo zaokrouhloval nahoru a vetraky nezerou tolik (a navic netusim kolik ani muzou zrat). Je to priblizna cena a ty gramy jsem taky zvednul. I kdyby to bylo 10g, tak je to porad v pohode myslim na 2 kytky.
cityman
Probehla montaz hadice. Vypada to dobre, dokonce skrz hadici prosvita svetlo. Kazdopadne mam dotaz na uzivatele tech bilych plastovych hadic.

Co delate s tim previsem, co je tam navic? Po roztahnuti to totiz uz vubec nedrzi pri sobe a momentalne je hadice svesena lehce dolu. Az bude lampa vyse, budu to muset nejak vyresit.
Sinuhet
No ale to je snad spatne, ze tim prosvita svetlo.
cityman
Proc by to melo byt spatne? Cim vice svetla od lampy, tim lip ne? Mam osvetleno vice plochy ve skrini.
cityman
Lidi, cte to tady vubec nekdo? Jak dlouho po presazeni muzu zacit zastrihavat rostlinky, aby z toho nemely sok??
cityman
Resim dilema, poradte. Chtel bych dat uz palicatou 20cm vysokou Blueberry kytku z okna do skrine. Nebude vadit tem malym rostlinkam, kdyz se na ne bude svitit z vysoka? nebo mam pockat az se jeste vytahnout a pak tam teprve dat to blue berry? Cim driv, tim lip, za oknem se ji moc nelibi.
Sinuhet
Na cerstve rizky by se stejne melo zpocatku svitit zvysoka ale pokud ti to nevyhovuje, tak prece muzes ty male necim podlozit, aby byly vybojce blize.
cityman
tak jsem dal na rady a soupnul tam tu vetsi kytku. takze se tam ted smazi 2xPOWER PLANT a 1xBLUE BERRY

btw: co s tou bilou rourou? nejak nedrzi tvar. Jak to resite, kdyz zvednete svetlo vys?
gunman
Podložiť sa dá, ale je tam iný problém: na blueberku treba svietiť 12/12, nie?

p.s. teraz som si to pozrel hore a ty už vlastne máš aj tie malé prepnuté na kvet... takže no problem.
cityman
Jo jo, kamos mi dal ty rizky s tim, ze mam rovnou svitit na kvet, ze se to stejne vyzene nahoru. Nad BB je svetlo as 15cm. Je to dost?
cityman
Teplota ustalena na 30 stupnu, s otevrenym oknem je to ca o 2 stupne niz, coz uz je pro me prijatelne. Jenze je podzim, co budu delat v lete? Rozhodne svitit v noci, stejne jako ted.
Sinuhet
No v lete nebudes pestovat. Budes hulit zasoby a behat s vrtackou kolem skrine a vytvaret v ni ty vychytavky, na ktere prijdes behem neletniho pestovani. :-) Uz i proto, ze v lete treba budes chtit vypadnout na tyden pryc a tak bude dobre ve skrini nic nemit.
IKlaB
To je pravda. Do leta si treba vypestovat dostatok zasob, aby s tym neboli starosti, a opat sa pustit "do prace" az niekedy na jeseň :o)
cityman
Ja bych to spis videl na hydro. Nalozim tydenni zasoby do banoku a muzu vyrazit. No uvidime. Na leto by mel kazdy rad zasoby, protoze nikdo nic nema :)
IKlaB
Súhlasim. Inac, mala zase asi trochu priblbla otazocka. Jak je to s tým hnojením. To sa hnojí iba v dobe rastu, ci aj v dobe kvetu ?
Sinuhet
I v rustu i v kvetu.
cityman
Ja nehnojim vubec a nikdy jsem nehnojil. Mozna casem, zatim se mi to takhle libi.
cityman
Udelal jsem dalsi pokrok. Byl jsem mrknout na vlkomery, ale v Hadexu neberou karty a ja nemel hotovost. Solidni s teplotnim cidlem na kabelu, ale vlhkomerem jen na pristroji meli za 550Kc. Aspon jsem teda koupil v bazaru ventilator s plynulou regulaci otacek a nastavitelnym sklonem za 99Kc. Parada.
honza_heartofeurope
z vetracku bych mel zaky radost - je to skvely retro:-) a vlhkomer jsem vytahl z humidoru na doutniky - peknej budik mi tam bude viset. Pravdy je, ze bych taky radsi digital, jenze vsechny, co jsou cenove niz, nemaji cidlo na kabelu.
cityman
To mas pravdu. nejlevnejsi s cidlem na dalku je od conrada za 1600. V obchode jsem dnes videl nejakou "stanici" za 2200, ale aby mi to predpovidalo digitalni mracky, to fakt nemusim.

Z vetracku mam taky radost, vetsinou, kdyz to tak je, tak se neco ojebe :) Ale je supr za ty prachy :)
cityman
Ja vim, ze fotim az moc, ale kdyz mam ten novy vetracek :) A to pockejte az si poridim vlhkomer. To bude radosti.
kaltam
KABUTO :mohl bys to prosimte vysvetlit i pro vice nechapave lidi jako jsem ja mozna kdybys mel cas a poslal nejaky nacrt byl bych vdecny predem dik
cityman
po vzoru Sinuheta vkladam nejaka makra. Prvni je rostouci rizek a ty dalsi je blue berry z okna, ktere ted lehce svitim :)
cityman
fotky na 1600x1200 vypadaji lip, jdou perfektne videt ty kapicky na listcich.
cityman
Zacaly mi zloutnout listy. U nejvyssi kytky nahore a u tech malych dole.

Podle posledni moji teorie by v tom mohl hrat ten novy vetracek. Zlute listy jsou jen tam, kam dofoukl. Na tu uplne vpravo moc nefoukal a ta ma nejmin nazloutlych listku.
Sinuhet
Vyfotit, ukazat.
cityman
Tak jsem dnes sklizel jednu kytku z okna. Pod lupou uz mela docela zakalene kapicky a ty chloupky mela hnede tak v 90%. Takze jsem ji dnes setnul a predtim udelal jeste posledni fotky.

1) Tak tady mate moji ruku
2) jeste v kvetinaci
3) zavesenou na zdi, kde se bude nejaky ten tyden susit.

Z jine kytky jsem 2 dny susil vetevku, co se zlomila :) a dnesni testy dopadly vice nez priznive. Jsem vysmaty, ani jsem to necekal :)
IKlaB
Hej hej, aj mne zacali zltnut, na vacsej rastline uplne spodne. Z nicoho nic. Som si myslel, ze vela vody, nechal som im sucho, a odpadli uplne. Taze asi z mala vody to bolo ...
cityman
Lampu jsem zvedl, ale stejne mu nejvyssi listy dost zloutnou, asi se to pali.
cityman
Pripojuju detaily zlutych listu. Jsou takove zihane (celkem se mi ten efekt libi, ale kytkam asi ne).

Jak vysoko teda s lampou? nebo je to necim jinym? poradite mi nekdo??

btw: mam pocit, ze si tady pisu pro sebe...
cityman
IKlaB: ja je sice zalivam vice nez kytky v oknech, ale rikal jsem si, ze to potrebuji, kdyz jim pali slunko 12 hodin. Normalne odpadavaji zlute listky ruzne z rostliny, to jsem nikdy nijak neresil. Ale tohle mam novou zkusenost. Zlute nahore, spis jim bude teplo. asi tu lampu jeste zvednu.
cityman
teplota se mi vcera zvedla na 32 stupnu, tak jsem hledal problem a ta hlinikova hadice opet praskla. Dnes tedy vymyslim odtah jen z te bile hadice, metr z kazde strany by mel stacit. Kdyz tak budu kytky podkladat.
cityman
Tak mam snad uz definitivni odtah. Pokus c.3. Hlinikovy nesmysl jsem definitivne zavrh a dal napul ty 2 metry bile hadice. Ta je v pohode, libi se mi a dobre se s ni pracuje.
Sinuhet
Zkus tu zrusenou hlinikovou hadici nejak alespon priblizne napasovat na ten vetrak, pokud ti fouka do skrine a upevnit tak, aby sel ten cerstvy vzduch na vrcholky rostlin. A mimochodem zkus si dat ten teplomer z podlahy nekam k vrcholkum kytek, treba pochopis, proc jsou spalene.
cityman
Jestli jsou spalene, tak chapu proc. Na tom neni nic k nechapani. Ale ja nevim, jestli jsou spalene. Zvedl jsem svetlo uz hodne nahoru, tak snad to bude v pohode.

Jinak cekam na penizky a jdu si koupit digitalni teplomer s vlkomerem...
Sinuhet
Tak poves ten teplomer na snurku pod lampu. Treba tam mas porad pres 35. To je takovy problem?
Šťovík
Teda mě ten tvůj nákres zapojení připadá spíš jako od Lamy než pro Lamy. Každopádně je to fajn, že se takhle snažíš. :) :) :rejp:
Určitě se to dalo poskládat tak abys v nákresu nemusel křížit dráty a to uzemnění mě fakt dostalo. A to elektrice vůbec nerozumím.


citace:
Původní příspěvek od cityman
Vzhledem k tomu, ze jsem LAMA, co se tyce eletriky, tak jsem pro stejne LAMY pripravil nakres zapojeni sodiku (zatim bez kondenzatoru, ten bude nasledovat) tak, ze ho musi zapojit i vase babicka. Lepsi nakres uz asi nebude. Pokud je tam neco spatne, hlasit, okamzite!
cityman
Ja myslim, ze tam bude urcite vice stupnu. Kdyz das v lete na okno teplomer a bude ti na nej zhavit slunko, taky budes mit pres 40 a mozna i pres 50 stupnu. Teplota vzduchu prece nesmi byt vice jak 35.
cityman
Stovik: ja vim, ze jsem lama a proto jsem se to snazil nakreslit tak, at to pochopi jine lamy. Myslim, ze muj nakres se da pochopit, pokud nechapes poradne nakresy na tlumivce, kterym ja moc nerozumim.

Snad v tech nakresech neni nic spatne. A uzemneni :) to sorry, ani ja to nemam nijak pripojeno. Mely by se asi vsechny soucasti uzemnit co? ;)

To nebylo mysleno "zakopejte do zeme" :) ale "poradte si sami, ja tomu nerozumim"
cityman
btw: me samotnemu ten navod pomohl, kdyz jsem pak zapojoval skrin finalne.
Sinuhet
Kdyz uvazis, ze bilkoviny se srazeji pri cca 40 stupnich, tak pokud bude mit list kytky tech 40, tak bude mozna problem. Ale klidne si ten teplomer otoc tak aby ti na nej nesvitila vybojka primo, ale dej ho nahoru. Neco malo se uchladi odparem z listu, atd. Ale myslim, ze to moc neokecas. Ja mam primo pod vybojkou na jejim primem svetle 27.
cityman
Ja to zapichnu dnes do nejakeho kvetinace a budu sledovat teplotu. Jinak se zkratily hadice na odtah o metr, takze by to mohlo chladit lepe. A taky namam moc zahybu. Mel jsem pocit, ze to profoukava spatne. No uvidime. Tu alobalovou hadici zkusim nasmerovat z vetraku na kvitka.

Kazdopadne mas pravdu, ze to neukecam. Jestli je kytkam horko, tak je jim horko a je s tim treba neco delat.
Šťovík
No jen že kdybys ty součástky malinko přeházel, tak na tom nákresu nemusíš křížit dráty. Co se týče uzemnění, tak to na tlumivku ani nikam jinam nepřipojíš, leda bys to přicvakl na kostru tlumivky. Jen mě rozesmálo jak jsi ten drát popsal, protože takhle nic nezemníš :)

Teploměr se na sluníčku ohřejvá vlivem infra záření, tady je to spektrum mnohem omezenější do viditelné části (sodíkovka má především svítit a ne hřát), takže bych pod lampou ani tak neřešil jestli je teploměr na světle nebo ve stínu jako spíš jak je vysoko a jak je daleko od lampy.

Jinak držím palce, sám jsem chvíli po tobě začal zkoušet něco krapet menšího a není to žádná sranda :)

sinuhet: bílkoviny se nesrážej, ale denaturujou, většina až při cca 100 stupních.
Sinuhet
Zkus si to s vajecnym bilkem. Nevim jestli se tomu rika denaturace. Taky se to da dobre s ocni rohovkou, treba v mikrovlnce, ale to radeji nezkousej.
cityman
Lampu uz jsem zvedl hodne vysoko, merim teplotu ve vysce kvetu a porad to leze pres 30... To je zle, budu muset hodne strihat, aby kytky nelezly moc vysoko, nahore uz to neuchladim.

Nemel jsem pocit z groweru, ze by tech 400W byl proble uchladit. Jeste na to vymyslim fintu. Nemam odtah ze skrine, jen foukam dovnitr.
IKlaB
cityman : Kazdopadne ten odtah zo skrine by max. pomohol. Co sa tyka toho svetla, podla mna to uz mas aj dost vysoko, az az, ja mam kytky uz ovela vacsie a svetlo o dost nizsie. Ale problem s tym, ze by mi zltly horne listy fakt nemam ... Podla mna to nebude vobec svetlom, alebo tym, ze by sa palili ...
cityman
Tak cim myslis, ze to je? ty horni zlute za noc nektere zhnedly a to jsem meril teplotu u vrcholku a vetral celou noc tu mistnost. Teplota neprelezla (doufam) pres 28. Aspon namatkove kontroly behem noci to potvrdili. Tak v cem je trabl? Je pravda, ze zloutne hlavne ta dozravajici kytka, ktera byla za oknem az doted, takze nevim, kdy je ji treba sklidit. Musim to odhadnout.


Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma