Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Indoor Pěstování

Stránky: 1 [2] 3 
Priprava skrine 400W - Klikni zde pro originální téma
IKlaB
Presne mam to iste. Akurat asi 3 dni dozadu, co som dal z okna do skryne. Mne zltnu iba spodne *- ale to uz bolo oknom, v skryni vsetko ok. Ale teplotou to isto nebude - 28 stup. nemoze robit trable. Fakt neviem, netusim ani len. Skus este dajake varianty preskumat - voda, hnojivo trebars, a take daco ...
Sinuhet
Teplotou jsou jen ty vrcholky te predni vysoke kytky. Ty zadni maji nejaky problem, ktery s velkou pravdepodobnosti najdes vyfoceny a vysvetleny na overgrow.
cityman
ostatni listy nezloutnou, jen ty vrchni u te jedne kytky. ty ostatni se vzpamatovaly... jeste nafotim
Sinuhet
Ty horni samozrejme zustanou spalene, ten proces je nevratny. Pokud ti nezloutnou dalsi, tak uz je to asi ok.
cityman
chapu, ze horeni je nevratny proces :) V pondeli koupim nejake hnojivo s fosforem a budu kytkam vypomahat. Rostou docela rychle, zitra je soupnu z podstavce na zem a mozna by bylo dobre je zacit strihat at nevylezou ze skrine.
cityman
Udelal jsem zastrihy, protoze se kytky zblaznily a rostou hodne nahoru. Zastrihy jsem soupnul do korenace a treba se to uchyti. Delam to poprve.
cityman
Aktualni stav skrine. Rostlinky rostou jak o zivot. Jednu jsem zastrihl a dal nize. Teplota uz vcelku stabilni kolem 30 stupnu. Uz se tesim na digitalni teplomer s min a max v pestirne.

Na jedne z fotek jdou videt ty spalene listy. Vypada to hur nez je, ale sere me to. Lehce jsem je prismahl, hudinky.
cityman
btw: vcera jsem zjistil, ze si pritelkyne susi spodni pradlo v me skrini!!! :) Az tam toho bude vice, tak vam to nafotim.
cityman
par groweru ji zna osobne, proto do toho bohuzel nepujde... takze jedine kamaradku a ta je ted v anglii. Jeste uvidime. Ty mas holt nejlepsi vysledky :)
cityman
Jak tak koukam do sve a vasich skrini, tak mam pocit, ze tam mam malo bylin :) Vsem vam to prerusta pres hlavu. Nemate navic nekdo jeste ze dva rizky do me skrine? Ostrava a okoli... Dikes
cityman
Neboj, uz jsem to zkousel... a jeste zkusim.

JInak zitra ficim pro ten digitalni vlhkomer a taky stimulax pro svuj prvni rizek.
cityman
Je lepsi mit mensi vlhkost pri kvetu a vetsi pri rustu. Ted svitim na kvet, takze to tak extra dulezite neni, ale pak se to bude hodit. Ted chci pristrojek hlavne na min a max za noc ve skrini kvuli teplote. Mam pocit, ze se to porad prehriva.
cityman
Kdyz bude vysoka vlhkost, dam tam neco, co ji bude zachytavat (budu hledat na groweru). Vim, ze tim teplotu nevyresim, ja chci jen informaci o teplote min a max v dobe kdy spim a nekontroluju skrin. Chci mit jistotu, ze se mi behem noci nevysplha teplota vysoko. Nic vic, nic min, jen presnejsi informace.
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od JardaXXL
Když 20, tak to snad poznáš vod voka a když 90, tak žádnej problém.
Podívej se na reakce pěstitelů na výsledky měření.
kuk na kyti a máš v tom jasno.
Teď mě ukamenujte, ale pokud s nima necejtíte, tak je nepestujte a rači si........

Kdyz s nima necitime, tak pestujme a naucme se s nima citit. Ty jsi mozna obdaren od boha a citis s rostlinami od sveho prvniho pesteni. Ja ne. Dovol mi tedy se k tomu propracovat pres ty meraky.
Sinuhet
Lepsi definice, nez v prostoru kolem rostlin, asi neni.
cityman
Lidi mam takovy mensi problem. Moje skrin je vybavena zamkem, ktery je zamknut. Skrin zaviram na horni strane takovym zahnutym vrutem. Kazdopadne cerstvy vzduch jdouci do skrine se hned spodem vyzene, proto mam mozna i vysokou teplotu. Pruser je, ze nemam klic od skrine, kterym bych odemknul, hermeticky uzavrel :-) a zase zamknul. Jak na takovy zamek? Zkousel jsem ruzne zahnute draty, ale asi to nedam. Jak mam popsat klic, ktery nevim ani jak vypada?
Dj.Cesla
cityman: Dej do vrtačky vrták do železa a do něj! poslední zoufalá možnost
cityman
Diky za rady :) Doufam, ze tech klicu neni moc a nejak to vyresim. Je to stara skrin, ceska bych rekl. Snad nebudu muset vrtacku pouzit, rad bych skrin zaviral. Ten zamek jsem uz mel 100 chuti sejmout nekolikrat.
honza_heartofeurope
jeste zkus kancelarskou spinku kde odehnes tu vnejsi cast a zbyde ti ta vnitrni (tvar to bude mit jako lehce zprznenej hacek). Minuly tyden jsem takhle otevrel zasuvku v kancelari, kdyz mi nejakej hodnej clovek chtel ulehcit zatez a ukradl mi z auta i klice. Pokud to neni nejakej special zamek, melo by to jit.
cityman
zkusim, ale zkousel jsem draty, inbus zahnuty a nic z toho nezabralo
cityman
Kvitka rostou jako o zivot. Kazdopadne maxima ve skrini za noc vyjedou az k 35 stupnum. Zkousel jsem ruzne nasmerovat vetraky, ale pod 30 se nedostanu. Dnes to uz bylo lepsi, s otevrenym oknem do mistnosti. Asi vyvrtam jeste pasivni odtah. Myslite, ze to nejak vyrazne pomuze?

Momentalne mam 2 vetraky a jeden stolni na ofuk kytek. Jeden Sunon chladi sodik a ten druhy vhani dole ve skrini verstvy vzdych dovnitr. Kdyz udelam nahore pasivni odtah (diru do skrine), pomuze to necemu? Bude teply vzduch sam vychazet ze skrine nebo je treba mu pomoct?

Dejte vedet, dnes mam vratit vrtacku :)
honza_heartofeurope
mam vyreseno pasivnim nasavanim u dna skrine (na kazdem boku 3 otvory promer 40 mm a jeden centralni odtah (sunon cca. 140 m3) nahore - to se jevi jako dobre reseni, ventilator nasava vzduch dirama u dna a ten projde celou skrini odspoda. Kdyz zapnu adtah od sodiku (samostatny prostor) a ze skrine soucasne, jsem max na 26 stupnu. 35 stupnu je asi hodne, zkus tedy vzduch spis vytahvat nez tlacit dovnitr.
cityman
zkusim tedy otocit ten vetrak co dovnitr nahani vzduch. Puser je, ze ho mam dole. no jeste to musim naplanovat... kazdopadne se mi libi myslenka pasivniho nasavani vzduchu dovnitr a odtahu ventilatorem. Jeste uvidim.
cityman
Tady jsou posledni fotky, dnes maji moje kyticky 14 dni. Jeste mesic a pul...
cityman
Mam na vas 2 otazecky, jelikoz jsem nenasel odpoved, zeptam se tady

1) za jak dlouho by mel zakorenit rizek v te hlinove tablete? Jak dlouho mam cekat, nez to zrusim jako nezdareny pokus?

2) Jak dlouho po prepnuti na kvet by se mely objevit prvni priznaky kvetu? Jede to 14 dni a zatim to roste jen nahoru jak dive.

btw: nedeste se strohych kvetin. Je to sativa, takze neni tak pekne vetvena a listnata.
cityman
Vyndal jsem rostlinky ze skrine, protoze mi to nejak spatne ostri a nic neni na tech fotkach z blizka videt.

Takze tady je jedna z power plant kytek. Je ji 15 dni a objevuji se prvni priznaky kvetu. Konecne
cityman
A tady je ta druha, ktera prosla rizkovanim. Jak muzete videt, jsou obe dost SATIVA :) Rostou ridce a napreskacku maji listy.
cityman
zkousel jsem nejaka makra, ale budu s tim muset na denni svetlo. Muj fotak to nejak nezvlada ve tme ani pod sodikem. Tak jsem vam z toho sestrihal aspon zajimave momentky :)
cityman
Nakonec se povedlo zachytit aspon 2 vrcholky. Jedna ma preflowering a druha flowering na plne pecky :) Snad se vam budou libit.
cityman
A uz jsem docela spokojen i se situaci ve skrini. Kviti se rozrusta do vsech smeru a za chvilku bude to BlueBerry zavazet, takze za tyden tak pujde pod nuz ;-)
honza_heartofeurope
ahoj, mas to uz pekny :-) akorat se to nejak nevetvi a nevetvi co? Ja uz tam opecovavam 4 maly PWP. Jak si dopadl nakonec s tou teplotou? Uz je to v pohode?
cityman
Ted diky tomu cervenemu vetraku pod lampou a smerovani prichoziho cerstveho vzduchu casem (case - bedna od compu... bez te diakritiky to vypada jako time) ke kytkam to udrzuju na 30 max.

Jinak ten PWP je hodne ridky. Holt se indica pestuje lepe, lepe se vetvi a roste a je hustsi, mensi a vubec :-) Ucinky budou doufam jine...
cityman
Kdyz tak koukam do te skrine, tak pokud priste sativu, tak max 3 kytky, kvetinace do trojuhelniku a maji optimalne svetla. Vice kytek bych tam asi nedaval. Puvodne jsem mel v planu 6 kytek, ale to jak vidim je dost nerealne. Pokud indicu, tak 4-5 kytek.

Uz abych se zacal zase divat po nejakych rizkach. Kdyby mel nekdo z Ostravy a okoli nejake rizky, klidne se ozvete, nejak se domluvime.
cityman
Premyslim, ze bych vam ukazal neco z me sbirky sluken, ale to by bylo treba zalozit novy thred a vsechno to nafotit. Vcera jsem jich z krabice vyndal pres 30. Jo jo, az se zkourim jako dobytek, tak to treba udelam. Mam nafocenu zatim tak pulku.
cityman
Zaficel jsem do nejvetsi prodejny klicu, co znam. Popsal jsem jim situaci, ze nemam klic od skrine, jestli jich nemuzu 10-20 koupit (dobry napad JardyXXL) a pak vratit a nechat si jeden. Oni, ze ne, ze mam vymontovat zamek. Tak jsem jim podekoval, to se mi nechce. Ten zamek je tam natukly hrebickama, takze by to asi zpet uz tak dobre nesedlo.
Sinuhet
Co se ti muze stat horsiho, ze na tom budes stejne jako ted? Ted ti zamek nefunguje, tak co hrozi po jeho vymontovani?
W3m3n0
ojojoj, to nasere, ted tam sou chudinky fakt jak ve vezeni...
cityman
Musim odlepit folii a zkusit oddelat zamek, ktery muzu znicit. Pripadne sezenu klic a zamek stejne nedam zpet, takze zbytecna prace... Ale nejspis to udelam. Mas recht...
cityman
Tak pujdu reklamovat pro zmenu ten digitalni teplomer - klasika, ja proste nemuzu nic rozumne koupit... Pri prepinani MIN/MAX se meni teploty na trech mistech: OUT/IN/Vlhkost. Obcas se stane, ze preskoci jen horni OUT cislo na max a na ostatnich je aktualni stav. Takze pri dalsim prepnuti se rozsviti max ty dolni dve a ta horni se da na minimum. Takhle se to zkurvi, takze uz nikdy nedostanu na oba displaye aktualni stav ve stejnem okamziku, stejne jako na vsech MIN nebo MAX. Musim resetnout a doufat, ze pri zmacknuti se to prepne dobre... Me se povede hackount i dig. teplomer...
cityman
uff, tak jsem si to po sobe precetl a na to si asi dejte speka :) sam to nechapu. Proste se to zkazilo
luckyBOB
tak sem si precetl az od zacatku a myslim ze ses na dobre ceste...preji ti hodne dobre rusty bratre...
zatim luckyGROW
cityman
Vlhkost se pri sviceni drzi mezi 30-50%, ve tme mam ale i 80%. Je to problem?
cityman
Diky za K+. Vim, ze pri kvetu mam mit co nejnizsi vlhkost, problem je to ovlivnit. Jsem spokojen s tou vlhkosti prumerne 40%, ale v noci mam vypnuto vse vcetne vetrani, takze vlhkost vyleze nahoru. Kytky v noci ale rostou minimalne ne?

Na pohlcovani vlhkosti jsem tam dal krabici od bot s pytlicky.

luckyBOB: dik za povzbuzeni :) Od zacatku? to jsi me potesil.
Sinuhet
asi by to chtelo nechat ventilatory bezet i potme. Kytky v noci rostou minimalne, ale plisne, ne.
cityman
zapnul jsem vetrak i pres noc a nesleze to pod 70%, takze nevim jak na to lip. Budu doufat, ze plisne nebudou.
honza_heartofeurope
wow! hned bych s tebou menil - teda alespon ted, kdyz se rozjizdeji cut's. Vcera jsem tam s pomoci hotovy mrize budoval maly pareniste abych se dostal alespon na 65% :-( Zase mam ale jistotu, ze az budu v kvetu, nebudu mit s udrzenim 40% zadny problem. Je mi ale divny, ze tobe to leze tak vysoko - skrin mame totiz hodne podobnou a nemyslim si, ze by tolik delala ta coolčubka. Ja mam jenom sklo, ale dobre utesneny od pestebniho prostoru. Myslim si, ze zaklad je pasivni odvetrani u dna skrine - to dela hodne. Jinak vetrak na vymenu vzduchu poustim max. 1x za hodinu na 5 minut a vlhkost naprosto OK
TheKeptn
cityman-hej chlape uz si koupil to hnojivo zkus ho mozna i vic zezelenaj a budou mit lepsi barvu ... a doporucuji ti kdyz uz tak na ty sktini nesetris zajit do growshopu a koupit aspon phytamin nebo AHcko...
cus
cityman
Dnes jsem dostal nejake rizky, tak jsem se rozhodl uvolnit misto ve skrini a poslal jsem BLUE BERRY do vecnych lovist. Predtim jsem se to pokousel jeste nafotit, ale zjistil jsem, ze foceni z blizka ten muj fotak uz nezvlada a makro uz je taky v prdeli. Co s tim? Mam olympus, zaruka uz asi nebude.. ma to smysl opravovat? je to c220 zoom
cityman
a jeste 3
cityman
Aktualne pohled do skrine po preskupeni. Pridal jsem 2 nove rizky: BUBBLEGUM a WHITE SKUNK. Sna se jim podari v pohode zakorenit.
cityman
A takhle vypadaji rizky POWER PLANTu po 20 dnech na 12/12
cityman
Provazi me totalni smula ve vsem a nevyhlo se to ani kytkam :-( Mam na nich nejake cerne tecky a usychaji mi z toho listy...

Mam chut si to hodit. Kytky jsou jen mala cast toho, co se deje... Uletel jsem spoustu tisic, nemam chut ani dychat :-(
Sinuhet
Asi svilušky.
cityman
Grower mi snad ted tyden nejel, tak nevim, co se deje. Kazdopadne ja bojuju se sviluskama. Kvitka dostaly sok, kdyz jsem je dal za okno do zimy, mely 3x denne sprchu s mydlem a vodou. Vypadalo to uz ok, tak jsem je vrazil zpet do skrine. Musky uz videt nejdou, ale listy postupne stale chcipaji, i kdyz v mensi mire... Takze dnes udelam asi jeste vlnu postriku vody a mydla a budu se snazit koupit nejakou chemii, kdyby bylo nejhure. Z toho, co jsem nasel na groweru:
AGRION DELTA
TALSTAR
BIOOL
OMITE (WP 30 nebo 570 EW)

Jeste pripojuju nejake fotky, jak ty listy usychaji. Jsem si uz skoro jisty, ze jsou to ony.

Priznaky svilusek:
- tmave fleky na listech
- vytvareji se suche mapy
- krouceni listu dolu, zloutnuti a naslede uschnuti
- ze spodni casti listu male bile musky - svilusky!

Nemaji rady vlhkost a teplotu pod 25 stupnu.
cityman
Vcera v noci jsem jim dopral posledni moznost se odstehovat. Kvitka jsem nemohl postrikat, protoze by se pod sodikem spalily. Takze ve finale jsem koupil OMITE W 30, 1,5g nasypal do misticky, udelal kasisku a nalil do PET lahve 1,5 litru. To je to nejmirnejsi davkovani, co uvadeji. Z pet lahve jsem odlil neco do rozprasovace a nanesl na kytky. DOufam, ze je to nejak nespali, protoze jsem jim udelal docela 'antisvilushky dest'. Ted sedi potme v koupelne a snad zakrok prezijou. Vecer jim zacina opet den...

Tak diky za podporu, bojuju do posledniho listku.
cityman
Jarda: kamo ze dvou duvodu.
1) nevim jak pusobi chemka na rostlinky a videl jsem tady uz prispevky o tom, ze to nekdo prehnal a kytky mu zdechly

2) pokud jsi nekdy polil kytku misto vecera nebo rana v poledne nekde venku, tak jiste vis, co se stane pres den s temi listy - spali se!
cityman
Trolejbus:
Dik za info a K+. Moje vetrani jsi popsal spravne. Snazim se nafouknout skrin... Chybama se clovek uci a ja v prvni fazi udelal jen 2 diry ve skrini pro pritah a odtah. Pak jsem vrchni diru vyuzil pro odtah Cooltube a zbyl jen spodni. Bylo by lepsi spodni otocit a dat foukat ze skrine? Momentalne bude k dispozici jeden vetrak a zvazuju jestli neudelat diru do stropu. Bylo by to idealni, ale pak nemuzu moc vyuzivat prostoru na skrini a taky se bojim uniku svetla. Uz ted mam pres dvere solidni pruh a obavam se, ze to jde videt z venku, musim to jeste proverit. Takze tot aktualni plan. Co si o tom myslite?
Sinuhet
Trolejbus: Ovsem mit ve skříni jen odtah je výhodné v tom, že máš jedno jediné místo kudy vzduch opuští skříň. Ve skříni je podtlak, takže máš jistotu, že ti vzduch ze skříně neuniká nějakou škvírou. Škvírami naopak vzduch vniká dovnitř skříně. Máš jen jedno místo, které musíš ošetřit kvůli pachu. Odtahový otvor. Ano má to i nevýhody, například právě ono zatěžování ventilátoru, který saje přes odpor celé té skříně atd... Holt nic není černobílé.
Sinuhet
Nevidím důvod proč by tam musel být podtlak jako kráva. I při tom nejmenším podtlaku se těžko budou pachové molekuly pohybovat proti směru proudění vzduchu. Spíše bych pojem jako kráva použil pro tebou zmiňované utěsnění. Taková skříň by musela být vzduchotěsná jako kráva. :-)

Ještě mě napadá zda není srovnatelné dát dva odtahové ventilátory za sebe jako dát jeden na odtah a druhý na přítah. Zařazením za sebe zůstane stejný průtok, ale zvýší se schopnost ventilátoru pracovat proti odporu.
cityman
Trolejbus: hele, ja ted to vetrani resim, takze zadny offtopic :-) Jsem rad, ze to tady probirate, kazdy napad se hodi. Potvrdila se mi teorie, ze by bylo dobre mit pritah i odtah. Chci to zkusit, protoze zatim jsem mel v planu jen pasivni pritah dole a odtah u stropu vetrakem.

Takze v klidu, kdyz je to k tematu. Dnes jsem zapujcil vrtacku a mam dalsi 220V vetrak stejny jako dalsi 2 co mi uz bezi. Euro na cooltube nemam, ale mam jiny, kterym tlacim vzduch skrz cooltube. Je lepsi foukat nebo sat skrz ty hadice a cooltube?
Maestro
Myslím že teorie hermeticky uzavřené skříně není rálně možná, takže já osobně hlasuju pro větráky, pasivní přívod vzduchu a teorie o podtlaku jsou zajímavé ale proč to dělat složitě, když můžeme jednoduše:beer:
cityman
protoze mame jen omezeny pocet der a vetraku :)
Maestro
PC větrák=+-100,-:frog:
Sinuhet
Nemluvil jsem o dvou odtazich vedle sebe ale o jednom odtahu osazenem dvema sacimi ventilatory ZA SEBOU. Takove ventilatory pak maji vetsi vykon proti odporu. Ufouknou vetsi vysku vodniho sloupce ktera se u ventilatoru udava. Je to vlastne jako bys ten pritahovy ventilator posunul z opacneho konce skrine primo k tomu odtahovemu. O hermeticke izolaci skrine jsi prave mluvil ty v souvislosti s tim, ze tam mas pritahovy vetrak. Pokud mas ve skrini podtlak, tak hermeticnost skrine neresis. Skviry nevadi protoze jimi proudi vzduch do skrine a ne ze skrine ven. Myslim si, ze bezny 12V vetrak s vykonem 70 CFM vytvori ve skrini dostatecny podtlak aby vzduch neodchazel jinudy nez prave pres ten vetrak.
tysh
...tak v první řadě po pročtení celého threadu moc moc moc chválím a hned posílám K+ za snahu ;)
Jsem na tom teď dost podobně jako ty, mám 1. skříň 400W a největší problém řeším s teplotou v rozmezí od 22 - 35 °C pak s odvětráváním. Je to taková komora, zděná s miniokýnkem u stropu, tak jsem si myslela, že to jako odtah bude stačit. Jinak na vršky kytí mi fouká jeden sunon, který si ale bere vzduch uvnitř skříně. Vlhkost po dobu růstu jsem po dlouhých bojích nakonec úspěšně udržela v rozmezí od těch 60 - 90% díky mokrejm hadrům apod... Tak doufám, že teď po přepnutí na květ se mi jí podaří bez problémů postupně snížit, páč mi kytí ještě pořád hrozně rostou. I přes všechny tyhle nepřízně jsou kytí moc krásný, rozvětvený, troche přerostlý díky pozdějšímu přepnutí na květ, ale jinak jsou to holky šikovný :wink: Potřebuju ale vysvětlit blíž trochu ten odtah. Ještě nemám koupenou ani tu hadici - líbí se mi ta bílá, co jsi koupil ty - jsi s ní spokojený, nebo jsi našel nějaké mouchy? No a aby to byl odtah od stínítka tak prostě tu hadici k němu připevním a jak to udělám s jejím koncem, protože logickou dedukcí :girl: když chci aby to fakt odtahovalo, tak by na konec tý hadice měl přijít větrák, ale opačně? jak to funguje třeba na hospodách? máte někdo nějaký tip, nebo foto jak by to mělo vypadat? celý grower mám dost prostudovaný, ale ne možná nejlépe, tak pěkně prosím o radu jak to má fungovat? dík moc, a jináč ať se ti daří!!!:beer:
cityman
Toz diky moc za K+. TU bilou hadici muzu jen doporucit, je naprosto bezproblemu. Dalsi poznatek je, ze je treba odtah z hadice udelat, co nejkratsi, aby ti to vetrak profoukl. Jinak pripevneno to mam dle navodu z kartovu, viz nekde vyse, na zadni cast skrine a ze zadu mam taky pripevneny ten sunon, ktery vhani vzduch dovnitr do hadice.

Jinak pokud jedes ze seminek a rust, tak to hodne stesti v vyskou ;) rostlin. Ja svitil rizkum rovnou 12/12 a zastavili se tak, ze mam max 15cm ke stropu misto na zvednuti lampy.

Jinak teplota mi ted v teplych dnech, kdy venku bylo k 20 stupnum, vylezla az na 35 pod lampou. Nechci kytky znovu spalit, takze chystam odtah ve strope skrine, coz by melo byt idealni.

Vcera bylo kytkam mesic! Takze jeste tenhle mesic a bude sklizen. DOufam, ze se mi nepremnozi zase nejake breberky.

Takze TYSH, pilne pestuj, jsem zvedav na vysledky.
cityman
Uz dlouho jsem nevlozil zadne foto. Je to tim, ze totalne nezvladam casove vubec nic a jeste se mi rozhodilo ostreni na digitalu. Je sice po zaruce, ale ve ctvrtek to nejak zaonacime a treba zaruku opet uznaji :)

Jinak na fotkach jsou kytky v regeneracni vane na postrik proti sviluskam. Dnes jsou na druhe kolo.
cityman
Tak to je aktualni situace ve skrini. Teplota: max 32, min 22. Vlhkost max 55, min 30.
tysh
Díkec, ale stejně tomu odtahu moc nerozumim - tobě vhání ten sunon vzduch tou hadicí z vrchu k lampě? zkus to pls vyfotit, když ti nebude zlobit foťák.
Jináč měla jsem řízky a v 21. dni růstu mi připadly malý - čéče viděla jsem to předtím jenom tu na fotkách, ale v reále ještě ne, no a pak když měli těch 25 cm v 29. dni, tak mi tu bylo doporučeno okamžitě přepnout - no holt příště budeme chytřejší :D
Jinak kytky spálený kupodivu nemám, ale bojím se parazitů a plísní. Asi 5 dní mi v růstu lítali kolem květináčů malý mušky, ale pak naštěstí zase zmizeli...

Takhle vypadaly kytí 2. den po přepnutí na květ - fotky z růstu mi bohužel byly z foťáku vymazány:cool:
tysh
No a takhle se vytáhly za 8 dní po přepnutí na květ - je to focený za svitu luny, takže kvalitka nic moc...

Takže zatim čajes
luckyBOB
chlape preju at ti to vyroste krasne..taky ted du do 400w tak doufam ze nam to pude obema....luckyGROW
cityman
tysh: tys to teda rozjela :) moc pekne. Pujcil jsem fotak a mam par maker ze skrine. Zkusim ti vyfotit ten vetrak, ale ja mam ted skrin u zdi, takze se to bude delat dost spatne.

Jo a odesel mi muj maly cerveny vetrak na ofukovani rostlin. Sel do vecnych lovist a uvnitr skrine to smrdelo jak v nemocnici. Odtah bych mel udelat idealne jeste dnes, ale ceka me divadlo, takze to asi nedam.
cityman
Mam tu pro vas par maker, kamaradka zapujcila Olympus, ktery kupodivu funguje.
cityman
Dalsi makros. Vse orezano a zmenseno na 640xNECO
cityman
Pomeril jsem kolik wattu mi zere skrin. Takze pro zajimavost:

400W + 2x Sunon - cca 570W
pocitac + monitor - cca 210W
vypnuty pocitac + monitor - cca 40W
(patral jsem, co tolik zere a je to monitor!! Mam 21")
vypnuta tiskarna - cca 5W
stanby vez Panasonic - 0W
(dobre vyrobeno)
varna konvice - cca 1900W
cityman
Delal jsem trochu upravy ve skrini. Udelal jsem odtah ve strope. Takze momentalne mam okruh na coltube (1 vetrak) a ve strope mam odtah (druhy vetrak) plus dira u podlahy, kde byl puvodne vetrak vhanejici cerstvy vzduch. Ten jsem zatim vyhodil. Takze pouze s temito dvema vetraky (strop a cooltube) dosahuji stejnych teplot jako s pritahem cerstveho a foukanim stolniho vetraku vevnitr (ten uz se dofoukal do vecnych lovist, nesvedcilo mu 24 hodinova sluzba). Docela me to prekvapilo. Je to takhle lepsi, jen potrebuju cerit vzduch jeste uvnitr, musim zakoupit dalsi retro stolni vetracek.

A posledni fotka je pro TYSH. Foceno ze skrine dolu. Je to zadni strana, jak mam prichycen vetrak ke skrini na tu kartonovou pridelavku, co je nekde vyse popsana jeji vyroba. Vetrak drzi na vrutech, kosmicka paska je tam jen, aby nefoukal vzduch i mimo urcenou diru.
cityman
JInak pestuju si bonsai :) Udelal jsem rizek z kytky, ktere jsem svitil 12/12. Rizek se chytnul a dokonce palicati. Ale neroste nahoru, takze mam tak 10cm, mozna 15 a vypada to, ze uz moc neporoste :) Jsem na ten experiment zvedavy
cityman
Tak jsem prisel o vetsinu listu na tech 2 kytkach, co jsem aplikoval chemku na svilusky. Po prvni aplikaci jsem mel pocit, ze se jeste vytvarely ty nechutnosti na listech (larvy ci co), takze jsem po tydnu a neco dal novou varku. Tentokrat na listech neco asi zustalo a umele slunce udelalo sve - lupa efekt. Mam propalene male kousky vsech listu (nebo je to neco jineho?). Mrknete na fotku.

Dalsi fotky jsou me male bonsaie :) Je to rizek z kytky prepnute na 12/12, takze rovnou kvete a je malicka.
Dj.Cesla
čau.. Nechápu jak to že mají někteří takoví problémy ze sviluškama. Já je mám taky ve skříni jen si tam tak lítaj a kytek se vyhýbají, pak se dotknou lampy a je ponich. To je život
Sinuhet
To o cem mluvis asi budou ovocne musky a ne svilusky. Ovocne musky mi tam litaji taky. Ziji v hline a vyroji se vzdy po zalivce. S nimi problem neni.
lordWilliam
Ne ne, jsou to svilušky. Letos jsem je měl taky, úplnou invazi. Jsou na listech, sajou štávy a prasej výbojku.
Sinuhet
Reagoval jsem na prispevek DJ Cesla. Kdyz mu nedelaji problemy, tak to asi nejsou svilusky.
lordWilliam
jj, nějak jsem si toho nevšiml :-°)
gunman
Tak mám taký silný dojem, že si rozlúskol večnú hádku. Ja ako fyzik som nikdy "neveril" na lupa-efekt (proste keď si to rozkreslíš, tak zistíš, že neexistuje geometrická konfigurácia, aby sa ohnisko utvorilo na povrchu listu), ale viacerí groweri sa stretli s "vypálenými" bodkami po postreku. Asi si na to prišiel :-)
cityman
sklizen se blizi, 1.12. bude suseni. Jinak uz mam vcelku jistotu, ze rizky, co jsem dostal od jednoho clena groweru byly bohuzel nakazene. Na jedne byly svilusky a na druhe nejaka plisen. Svilusky mi napadly puvodni 2 nejvetsi kvitka powerplantu, takze na nich po chemickem zasahu zbyly jen palice. No snad to bude aspon pozitivni ve finale pesteni.
tysh
citace:
Původní příspěvek od cityman
Delal jsem trochu upravy ve skrini. Udelal jsem odtah ve strope. Takze momentalne mam okruh na coltube (1 vetrak) a ve strope mam odtah (druhy vetrak) plus dira u podlahy, kde byl puvodne vetrak vhanejici cerstvy vzduch. Ten jsem zatim vyhodil. Takze pouze s temito dvema vetraky (strop a cooltube) dosahuji stejnych teplot jako s pritahem cerstveho a foukanim stolniho vetraku vevnitr (ten uz se dofoukal do vecnych lovist, nesvedcilo mu 24 hodinova sluzba). Docela me to prekvapilo. Je to takhle lepsi, jen potrebuju cerit vzduch jeste uvnitr, musim zakoupit dalsi retro stolni vetracek.

A posledni fotka je pro TYSH. Foceno ze skrine dolu. Je to zadni strana, jak mam prichycen vetrak ke skrini na tu kartonovou pridelavku, co je nekde vyse popsana jeji vyroba. Vetrak drzi na vrutech, kosmicka paska je tam jen, aby nefoukal vzduch i mimo urcenou diru.

Díkas za parádní detail - to bych mohla taky zvládnout... Teď mám málo času, ale ještě jeden dotaz - ten větrák ti fouká dovnitř? Jestli ano tak kudy ti ze skříně odchází ten vzduch? Jinak kytí už jsou docela parádní, ale nemám možnost teď fotit... Sice mám problém jak stahovat vlhkost, ale dá se to. Počítám že taky ještě tak 2 - 3 týdny a mohlo by se sušit :p: A co nového u tebe, už se blíží vytoužené finále?
cityman
vetrak fouka ze skrine ven. Nahore je teply vzduch, takze ho vyfoukavam pryc. DOvnitr nefoukam zadny a dokonce nemam uz ani ten stolni vetracek na ofuk chytek - shorel. Takze dovnitr se taha vzduch jen pasivne.

Jinak suseni jedne kytky probehne uz o vikendu, dalsi necham na pristi tyden. Uz se tesim, zastrihy ukazuji na dobrou urodu :)
Punkhead
Čus,omlouvám se autorovi tématu, že mu ho narušuji pár blbými dotazy ohledně zapojení výbojek.Bloudím v tématech už půl hoďky, ale nenarazil jsem na nic, kde by mi mohli poradit, a když jo, tak je téma už pěkně dlouho neaktivní. Připadne mně, jakoby se za ta léta existence servru z jeho návštěvníků stali samí odborníci, a tak nikdo už takové primitivní dotazy neklade.Kromě mě.Tak doufám, že se tu najde někdo, kdo mě nepošle někam,ale poradí. K věci:
Dají se na jeden startér (100-1000w) připojit dva sodíky 150w, každý má svou tlumivku? A stačí na oba sodíky jeden kondenzátor? A jaký výkon? Součet sodíků? A ještě něco: Nevíte, kde se dá kondík objednat na dobírku?
cityman
tak v tomhle ti kamo moc nepomuzu. rekl bych, ze to nejde.
Sinuhet
Na tlumivku ano, ta funguje vlastne jen jako odpor pro stridavy proud omezujici proud vybojkou. Ale starter? Vzdyt ten spina a vytvari vysokonapetove impulsy pro zapaleni te vybojky. Pokud nebudou obe vybojky startovat "po stejne krivce" tak bude jedna z nich dostavat VN i kdyz uz bude rozsvicena, nebo tak neco, ne? Cili ony se asi nakonec obe rozsviti, ale minimalne jedne to bude snizovat zivotnost bych rekl.
cityman
Konecne jsem dostal fotak z opravy. Zmen je spousta. Setnul jsem s tydennim rozestupem obe kvitka (8 a 9 tydnu) Power Plantu.

Z prvni kytky bylo cca 14g nasuseneho. Druha kytka se susi. Kazdopadne dle testu na vice lidech je to velmi dobre huleni :) Takze po vsech peripetiich je vysledek skvely.

Takze prikladam posledni fotky pred setnutim a kdyz se to susi.
cityman
susimeee
Sinuhet
Popis jak susis, prosim. Vsimas jak rychle ti to vsechno zesamozrejmi. Kdyz zacinas davas fotky jak se dela dira do skrine rozfazovane na nekolik ukonu. Kdyz susis, tak uz jen lakonicky 'susim'. :-)
cityman
zatim susim v pokoji, kde neni pohyb, je to samostatna mistnost s topenim. kvitko mam zavesene na snure vzhuru koreny (nohama). Susene ovoce nebylo vonave, takze susim jenom tak.
Sinuhet
takze jsi to vyrval i s koreny a susis vcelku?
TheKeptn
ufff .ted sem to docet.. pohoda citymane.. jen zkus priste dat vic kytek tak 4-6 mas skrin sirokou tak ji vyuzij do sirky.. hmm treba scrog .. sog nepremyslel si ?:wink: ... a pohraj si poradne s tvarem .. už jako rizek zastipni ohni nech dorust spodky a pak si s tim kolinka poradej..he:D tak hodne zdaru čus...
cityman
Takze lidickove, chtel bych vam vsem podekovat za rady, pripominky, napady a namety. Hulo se povedlo i pres svilusky, plisne a vubec. Je to moc dobry model, jak chutove, tak silove :)

Rozjizdim druhe kolo pesteni, to najdete v novem thredu.

http://grower.cz/forum/showthre...=&postid=195091

Zde se budu vracet k vychytavkam do skrine a jeji konstrukce.
cityman
thekeptn: kytky ted byly na ridko, protoze to byl jen takovy test. Nad scrogem jsem premyslel, ale zatim jeste zkusim jedno kolo normalne. Dik za rady, mozna to zadnu jemne ohybat, uvidim jak to pujde.
cityman
Takze celkove jsem odhadl (susilo se na vicekrat a uzdibovalo casto i pri suseni) vynos z prvni skrine na cca 50g. Coz je sice nic moc, ale na druhou stranu na prvni sklizen dost dobre po vsech tech plisnich a sviluskach.

Po vzoru Sinuheta jsem si spocital taky GE index
http://grower.cz/forum/misc.php...faqgroupid=3#21

GE index = 0.168

Ja vim, chabe, co :) 0.7 je rozumne... ale bylo to dobre.
carrel
KABUTO jak pises o tom stiunitku z konimove roury, jakou si tam mel zarovku a jaky sklo? prijde mne, ze ze pod 400W tab bude strasny vedro a normalni sklo by to nedalo

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma