Jak dostat z kytky max v den sklizně ?? - Klikni zde pro originální téma |
virgill |
hemp_ty ty vole to uz je moc aji na me.... takze: az prijdes na to jak si pichnout do ruky rezavej hrebik aby ti to nepritizilo ale pomohlo tak to stejne udelej aji te kytce a mas vyhrano. ja fakt nevim co tady furt resite je vedecky dokazano ze nejlepsi je kdyz konopi vytrhne ze zeme pes posledni z rodu krve kralovske ve smrtelne agoni.... |
|
|
jestedman |
hemp_ty: a co zkusit vzít rezavej vrut a narvat ho tam šroubovákem, nebo si nech zreznout ty sešívačky a narvi je tam narážečkou. a nezapomeň to prosím potom kosit rezavým nožem a hulit jen v rezavý fajfce, ale bacha na halušky
stejně ti to nepomůže |
|
|
hemp_ty |
:D:D:D:D:D:D:D:D:D
dám vědět až to sklidím chlapci
uvidíme jestli hřebíčky fungujou....kámoš má řízek ze stejné samice, a jeho kytka je jestě větší než moje, on metodu hřebíku nevyzkoušel já jo.....uvidíme řekl slepý a šlápl do hov**
za pokus to stojí.......buď to kytce přitíží nebo naopak....udělal sem si testovní kytky a různě na nich zkouším,a tohle taky zkusím
Erixon : akuvrtačka pomohla:D:D:D:D |
|
|
Erixon |
Srovnání by bylo relevantní jenom za předpokladu že pokusný kytky rostly ve stejných podmínkách(substrát, hnojky, délka přímého slunečního záření...) - genetika samotná dělá cca 50% výsledku.
Další předpoklad k úspěšnému srovnání je testování skupině na lidí který nemaj tušení o tom v čem by měl být rozdíl mezi testovacími vzorky.
ps. neber to jako prudu, ale jaký byl důvod k rozdělení odpovědi do tří přízpěvků? To že budeš mít pod nickem napsáno stálý člen vůbec o ničem nevypovídá... |
|
|
|
hele, k tomu vasemu propichovani stonku,
propich jsem teda nekolik vetvicek pod palicema a uvidi se teda jestli se neci stane, tak za tyden dva dam vedet, myslim ze to bude prokazatelnej dukaz, (pokud to nesklidim driv, mame tu zkurveny pocasi tak cekam na par peknejch dni /pokud naky vubec bodou/ a sklidim) PS vaze si toho_ nebylo to vubec klehky zapichat hnusny draty do kyticky, snad se teda na neco prijde |
|
|
greenjerry |
tak jak to dopadlo ?? |
|
|
|
no mozna ze lehkej rozdil tam byl, ale nevism jestli je to prokazatelenej pokus, tezko rict |
|
|
Expiry |
Souhlasim s Harym.
Sice jsem nemel moznost takto osetrenourostlinu ochutnat ale pri dalsi sklizni urcite vyzkousim.
Teoreticky!
Rak bych ze kdyz zahrejes ty koreny,tak jako u cloveka <kdyz z mrazu skocis do horky vany>dojde k roztazeni bunek,cev a zilek ktere zasobuji rostlinu zivinama a tudiz si myslim ze je mozne ze rostazenim bunek muze dojit k vetsimu orutoku veskerych latek<mezi nimi i THC> do palic a takze kdyz nechate pak tu kytku i s korenama schnout,mohlo by to byt lepsi. |
|
|
virgill |
Expiry thc se nevytvari v kvetech ono ho tak kytka taha ze zeme korenama? tak co se vysrat na kytky dolovat rovnou ze zeme cisty thc? |
|
|
Expiry |
THC rostlina vytvari z latek ktere ziska z pudy a pri fotosinteze.Cela rostina obsahuje THC a nejaky cukry a podobny veci a tim ze ji oparis-roztahnes bunky akorat pomuzes tomu,ze se THC a cukry budou moct lepe pohybovat v rostline a tim dosahnes i lepsi chuti popripade vetsiho obsahu THC v nekterych castech.Je to jenom moje teorie a nemusis s ni souhlasit.Nikdo ti to necpe. |
|
|
sancha |
citace: |
Původní příspěvek od Expiry
Souhlasim s Harym.
Teoreticky!
<kdyz z mrazu skocis do horky vany>dojde k roztazeni bunek,cev a zilek |
dotaz, nevim: je rozdíl když člověk skočí do horký / vařicí vody? je stejná reakce u vařicí vody? a u kytky?
kamarád si tohle u outu taky pochvaluje .. rozumim tady těm argumentům ohledně šoku .. a finální chuti .. ale je to drasťárna |
|
|
Expiry |
Podel me to rozdil je,cim vetsi teplo,tim vic a rychlejs by se to melo roztahovat.Jeste me napadlo ze kdyz zahrivas kov nebo neco jinyho,tak zvetsujes vzdalenost mezi molekulama<uvolnujes je> a ony si tam pak muzou vesele behat :D. |
|
|
paepek |
nevim o zadnejch podobnejch vytunivkach nic....mozna to funguje mozna ne...jak tady nekdo rikal ze par kytek opari a par ne a ze lip zhulovali ty opareny muze bejt nahoda..rad bych byl aby to fungovalo:)...skusim to letos taky...nic na tom uz stejne nemuzu zklazit v den kdyz to mam vytrhly z hliny...leda ze by me do varici vody spadla cela...ale to ji neudelam...k tomuhle tematu y to chtelo treba carlose aby k tomu neco napsal..docala by me to zajimalo |
|
|
Arjan |
To s tím opařováním je v celku zajímavé asi to vyzkouším tak mě napadá že to trochu posunu dál pichnu to vařící vody rovnou (děda váří brambory praseti) ... |
|
|
Zedy |
Ze všech těch rad vyplývá, že je dorbé rostlině způsobit nějaký šok na který ona bude reagovat obranou a to tím že bude produkovat více pryskyřice, brání se tak roslina ne (sám pořádně nevím, tak abych neblábolil)? No a způsobit jí šok se dá několika způsoby, stačí se jen zamyslet od začátku, čeho chceme dosáhnout a jak by se to mohlo provést, tak když se někomu nelíbí vyvařování kořenů a propichování hlavního stonku, tak se dají vymyslet určitě i jiné způsoby jak donutit rostlinu se bránit ne (tvořit pryskyřici ve větším množství)? Co nemá ráda taková rostlina? Třeba nějaký škrcení, kroucení:D určitejch částí, nevím nevím, zrovna mě nic nenapadá:( |
|
|
Kohy |
Teď sem přišel na zaručenej způsob, jak dostat víc thc do palic, v den sklizně si udělám oprátku, kytku sklidím a oběsím ji na nejbližším stromě za vrcholovku kořenama dolů....a bude! |
|
|
|
Původní příspěvek od ddt V skutočnosti neexistuje metóda, ktorá preukázateľné prinútila zvýšenie tvorby THC. Bolo vyvinutých veľa techník postavených na mylných názoroch plynúcich z dávnych zvykov. Napríklad v Kolumbii farmári podväzujú hlavnú stonku čo priškrcuje prúdenie vody a živín medzi koreňmi a výhonkami. Tieto techniky nezvyšujú samotnú produkciu finálneho THC, no sú príčinou rýchleho dozrievania a žltého sfarbenia u kvetov (Partridge 1973). Prepichovanie klincami, trieskami borovice, guľôčkami ópia a kamienkami sú utajovanými ľudovými metódami slúžiacimi na podporu kvitnutia, chuti a tvorby THC. No ani jedna z týchto originálnych metód nemá rozumný podklad postavený na vedeckých základoch. Je známe, že byliny rastúce popri konope vytvárajú vzťahy symbiózy ovplyvňujúce produkciu esenciálnych olejov. Svetlo do tejto problematiky by snáď mohli vniesť experimenty s rôznymi bylinami ako napríklad žihľavou, ktorá je príbuzným druhom ku konope, v snahe zvýšenia produkcie živice. V budúcnosti by mohli byť objavené rôzne pestovateľské postupy, ktoré by špecificky podporovali tvorbu THC Někde jsem četl že když nastane čas sklizně ,tak se má vytáhnout rostlinka i s kořínkama a kořínky dát chvíli povařit aby ta síla z kořenú stoupla do celé rostlinky ... |
|
|
|
Siki |
pokud to de, tak 3 dny před skosením absolutní tma a výsledek je opravdu poznat.Vím, že nepíši nic nového, ale toto je jediný způsob, který se mi v praxi osvědčil. Pro nevěřící Tomáše...vyzkoušejte |
|
|
k/-\pr |
Zdravím.
Koukám že tu dlouho nic nenapsal, ale když už jsem si dal tu práci to vše přečíst :D, tak tady i něco připíšu.
Osobně proplachuju kořeny vroucí vodou a myslím že to je o něco lepší.
Teď mám na jedné kyti 2 palice,ale jedna je úplně mrtě pocukrovaná a druhá skoro ne-to nepobírám,tak třeba při sklizni na to přijdu a mimochodem pro případ jsem propíchnul pár stonků těsně pod palicema tak uvidíme ;) |
|
|
Ono |
Ahojte Groweri!:) Mám pár dotazov - keď dáte rastlinky na 2-3 dni do tmy:
- otrháte im predtým listy - aspoň veľké?,
- udržujete im teplotu a ventiláciu ako počas režimu tmy, resp. nakoľko je dôležitá určitá teplota?,
- polejete ich predtým, ako ich takto "vystresujete"?
Vopred vďaka.;) |
|
|
kubanecjam |
a co udržet pár dní před sklizní třebas možná stačí 2-3 dni vlhkost na min. třeba jestli by se podařilo 20-30%,ostřihat velké listy, to není tak brutální ke kytce, podle mně (a nejen) se bude kytka bránit seschnutí a vytvoří více pryskyřice na obranu, která zůstane při následným setnutí na svým místě, a neni třeba ubližovat pícháním, pařením, a jiným drastrickým způsobům na úkor klidého dožití. Jak se ke kytce chová tak se z kytky ozývá. Pýchá někdo hřebíky do jabloně snad k lepší chuti jablek ??
buřty v lese sou buřty v lese |
|
|
S.P.C. |
zdar kolegové pěstitelé
kamoš zpařuje ty kořeny a po zpaření obalí vetve v novinách a povesí proschnout, noviny utahne dratkem aby drželi na vetvích a palicích.. na konci noviny neuvazuje aby se pri te proceduře palice nezapařily a neztratili na chuti a vuni
ma stim dobry zkusenosti
a s tim hřebíkem...nápad me to prijde dobrej...
ale u nekterych kytek je křebík pro kytku jako včelka pro cloveka...
zabolí, poraní, a je klid...kvetina podle mejch zkušenosti roste i jen na vlakne..když se zlomí(při kvetení) stačí malej kus stonku a kytka vesele dál zraje akorát rychlejš a opravdu jak ze bylo zmineno opracdu produkuje víc pryskyřice kvuli zde již zminovanym vece...hlavne snahou přežít a zachovat...semínka |
|
|
Apofis |
Zajímavé názory, moje zkušenost, pod tíhou palic mi paár větví prasklo u hlavního stunku a držely jen tak tak na pár vláknech, po týdnu ty větve nabraly nehoráznou mohutnost.
Takže určitě na tom něco bude.
Letos budu také pokoušet. |
|
|
bassgooch |
tak ještě k tomu hřebíku....Můžete to zkusit třeba na takový jabloni, zkuste jí říznout nebo píchnout do větve a pak sledujte jestli bude mít jablíčka větší, sladší, červenější nebo rychleji uzrajou....Já jsem teda tuhle techniku od žádnýho sadaře neslyšel, takže si myslim, že to je zase jen jedna growpohádka, ale hádat se nebudu. Na druhou stranu je pravda, že to lámání určitým způsobem funguje, ale spíš bych řekl, že nepřímo. Jde jen o to, že se kyti prosvětlí a má více prostoru pro růst a že větev zesílí je logický páč musí unést sama sebe. Když jsem větve ohýbal (ne lámal) pomocí kolíků či šňůrek tak větve taky zesílili a to nešlo o žádný poškození či vyšokování kytky jen to pro ni byla nutnost.
Vycházim jen ze svejch zkušeností a názor nepředkládám jako pravdu, ale jen jako názor a mou zkušenost. Možný samozřejmě je, že to je všecko jinak....nepopírám
No kytku píchat ani pařit nehodlám, ledaže tu někdo dá solidní argument.
Tak hodně pryskyřice přeju.
Pokud by se Vám zdálo, že zasírám příspěvek samo rád smáznu
peace |
|
|
Portor |
Mozna je to blbost, mozna neni, ale napadlo me co takhle par dni pred sklizni rozpichat spendlikem primo palice.
Kdyz ze stromu v lese sloupnete kuru snazi se strom ranu zacelit pryskyrici, mozna by to mohlo fungovat i u marusky a prijde mi to logictejsi nez pichat hrebik do stonku.
Kazdopadne ja budu za par tydnu sklizet, rozhodne to aspon u nekolika palic zkusim a dam vedet. |
|
|
|
¨Czest :) .
Vyzkoušel jsem jak propíchnutí stonku hřebíkem tak i koupel kořenů
v horké vodě .
A s opařením kořenů v den sklizně jsem spokojený a doporučuju :goldcup: .
O propichnutí stonku naopak spokojenost nulová :confused: .......
At se zadaří z kytky dostat ten max. v den sklizně :) !!!
*** juli *** |
|
|
smogerrr |
sojte. ja to vidim tak maximalne na tu dvoj-troj dnovu tmu pred tym,nez ich sundam. ine opatrenia su podla mna zbytocne. |
|
|
Ono |
Zo všetkých "vychytávok" ma najviac zaujíma tá, pri ktorej sa rastliny nechajú na konci života 2 - 3 dni v tme, aby získali viac pryskyrice. K tejto informácii som v podstate došiel až pri prechode na indoor, pretože dovtedy som považoval za vychytávku radu: zberať počas dňa, kedy svieti slnko, pretože vtedy sa rastlina chráni väčšou produkciou pryskyrice.:cool: |
|
|
mintor |
noo hele stím šokem apod. např. máme na zahradě rajčata a když už nemohly dozrát venku, ulomíš je zelené i se stonkem a dáš dovnitř do pár dní se ztoho stonku přenesou poslední živiny do rajčete a ono dozraje. Takže by to teoreticky fakt mohlo jakkoliv fungovat, např. nalomení stonku, protpíchnutí.
K opařování, je přece pravda že tekutiny s teplotou zvětšují svůj objem, na takovem principu funguje např. teploměr.
Takže když si představit kytku jako teploměr a dole u kořenů ji pořádně spaříte vodou teoreticky ty zbytky živin ve stonku a kořenech se budou rozpínát a jelikož rostlina je zvyklá růst do vrchu a míza proudí nahoru, mohlo byto mít účinky, že tím roztažením se poseldní míza přenese do palic a vykristalizuje např. ....noo uvidime letos jedu poprvé indorr a určitě něco zkusím |
|
|
Nesss |
pro balkonovky je dobrý, hodit je tak na 2 dny do tmy na cely den...dobrej sok pro kytku a tzn. i více pryskyřice...me se o oplatilo a myslím že nejsem sám.... |
|
|
ween |
muj prispevek k thematu: studoval jsem neco ohledne stromu listnatych i jehlicnatych, a jestli to ma marihuana podobne s vylucovanim pryskyrice jako napriklad borovice, kazde poskozeni pletiva (kury nebo dreva) stimuluje produkci pryskyrice jako obranneho prostredku proti houbam, skudcum, nemocem..
zkusenost z outu: zlomena vetev (okousana) byla silnejsi a potentnejsi nez sousedni zdrava...
kdyz tak mne odmaznete..vac |
|
|
BloodyBeer |
mám takový jeden poznatek:
běhěm růstu jsem tvaroval větve a jedna mi praskla,ale byla uchycena a rostla dál......teď je z ní krásná orosená větvička oproti ostatním...
pak se mi podařila zlomit ještě jedna a opět to mělo stejný efekt, takže si myslím, že je to osvědčené a kytiček by se mělo trochu ublížit....taky jsem to neudělal naschvál a asi bych to až tak nepreferoval, ale pokud se vám něco takového stane, vůbec se nelekejte ;-) |
|
|
|
Ahoj všem,
mám pár dnů před sklizní, ale nedá mi to, stále nad tím musím přemýšlet. Tady na Groweru je toho opravdu hodně o střihání listů. Listy, jako továrna na energii by se asi neměli odstranovat, když pro to není důvod (např. v indoru málo místa). U mě ve skleníku mi to přijde zbytečné. Ale je opravdu tomu tak, a prosím pište jen ti, kdo to máte vyskoušené, že když v posledních fázích kvěru odstraním všechny listy až na okvětní lístečky, kytka dostane šok a tím se zvíší výnos, či kvalitu květu? Prolévám to ted !!!Final Solution!!! od AH, ten mění zbylé hnojvo na cukr a k tomu asi potřebuje listy. Čili pokud by má doměnka s tím šokem byla pravda, má to vůbec smysl odstranovat listy 3 dny před sklizní v kombinaci s final solution, či vůbec i bez ní?????????????????
Dýky za odpovědi. |
|
|
Hlava |
..sem ti to spojil , precti si to tady cely , jinak souhlasim s tim že propichování stonků rezavejma hřebikama je blbost viz dole cau Hlava
Původní příspěvek od ddt V skutočnosti neexistuje metóda, ktorá preukázateľné prinútila zvýšenie tvorby THC. Bolo vyvinutých veľa techník postavených na mylných názoroch plynúcich z dávnych zvykov. Napríklad v Kolumbii farmári podväzujú hlavnú stonku čo priškrcuje prúdenie vody a živín medzi koreňmi a výhonkami. Tieto techniky nezvyšujú samotnú produkciu finálneho THC, no sú príčinou rýchleho dozrievania a žltého sfarbenia u kvetov (Partridge 1973). Prepichovanie klincami, trieskami borovice, guľôčkami ópia a kamienkami sú utajovanými ľudovými metódami slúžiacimi na podporu kvitnutia, chuti a tvorby THC. No ani jedna z týchto originálnych metód nemá rozumný podklad postavený na vedeckých základoch. Je známe, že byliny rastúce popri konope vytvárajú vzťahy symbiózy ovplyvňujúce produkciu esenciálnych olejov. Svetlo do tejto problematiky by snáď mohli vniesť experimenty s rôznymi bylinami ako napríklad žihľavou, ktorá je príbuzným druhom ku konope, v snahe zvýšenia produkcie živice. V budúcnosti by mohli byť objavené rôzne pestovateľské postupy, ktoré by špecificky podporovali tvorbu THC Někde jsem četl že když nastane čas sklizně ,tak se má vytáhnout rostlinka i s kořínkama a kořínky dát chvíli povařit aby ta síla z kořenú stoupla do celé rostlinky ... |
|
|
|
BloodyBeer |
Trochu to tu nechapu o cem se tu bavite - oholit listy tyden pred sklizni proc ne .... ale jestli pestujete automaty tak ty potrebuji uplne jiny pristup nez sativa nebo indika. Vyborne o tom pise MedvedBrtnik v auto flower sekci
Zaroven nechapu proc Henesy lije final solution ve skleniku (ze by taky automat ??) Jinak final odstranuje zbytky hnojiv - ale nejenom z listu ale z cele kytky - zacina to od kraju a postupuje dovnitr rostliny a tim to vypada jako by se listy vystavily ....
tak at to roste :-) |
|
|
BloodyBeer |
no o genetice autoflower se tu nechcu bavit .... pokud mozno tak si precti ten navod od Medveda. Jinak ruderalis normalne sama shazuje listy ke konci kvetu takze to vubec nemusis delat .... spise bych dal radu - nezalevej podud mozno tyden pred sklizni (mozna jeste dele). |
|
|
|
Zdar neslišeli jste někdo o tom že když propíchu palice např. špendlíkem tak hodí nějakou pryskiřici navíc? |
|
|
|
no hele to je prošpikování palic, trocha uzenýho bůčku a ta mastnota udělá divy :D zkus thread " z čudky skéro" jinak se to taky objevilo tady http://grower.cz/forum/showthread....3580#post163580, ale logicky je to pičovina jak cip, pokud ti kytka vydá energii na zacelení rány tak určitě nebude tvořit krystaly thc. říká se sice že když jí stresuješ tak tvoří víc pryskyřice,ale v praxi jsou to spíš hermáče nebo zakrslý kytky. :D |
|
|
asi_sem_moc |
Raději si pořiď pořádnou genetiku ;) |
|
|
Winston Smith |
Původní příspěvek od BloodyBeer
Zaroven nechapu proc Henesy lije final solution ve skleniku (ze by taky automat ??) Jinak final odstranuje zbytky hnojiv - ale nejenom z listu ale z cele kytky - zacina to od kraju a postupuje dovnitr rostliny a tim to vypada jako by se listy vystavily ....
Proč by neměl mít final solution ve skleníku smysl? |
|
|
Hlava |
Původní příspěvek od TopsyKreets
Zdar neslišeli jste někdo o tom že když propíchu palice např. špendlíkem tak hodí nějakou pryskiřici navíc? |
Jo slyšeli jsme , ale žadnou pryskyřici jsme neviděli , nauč se trochu česky ...:eek:
Původní příspěvek od BloodyBeer
Jo to máš pravdu , zároveň ale FS má funkci že kytka pozná že je konec , tohle je vlastne takovej "rezavej hřebík do stonku" FS stejne jako Rippen od GHE obsahuje síru která kytku začne "zabíjet" zevnitř a kytka trochu rychleji dokvete , použival sem FS kdyz to vylezlo , po roce se přešel na Rippen a použivám ho pořad , jinak se to muze použivat kdekoliv , cau Hlava |
|
|
majzlik |
Já už několik týdnů před sklizní kytku vůbec nezalívám, v klidu vydrží přes měsíc bez vody. Když přijde den sklizně vytrhnu celou kytku i s kořenem, pak ten kořen na několik minut ponořím do nádoby s horkou vodou, kytku pověsím kořenem ke stropu, na kořen dám igelitový pytel a zavážu, tak nechám do druhého dne, pak ho sundám a kytku dál suším pověšenou kořenem nahoru.
Kamarád těsně před sklizní pouští na NĚKOLIK VTEŘIN na kytku horské sluníčko, kytka se hned bíle osype :)) Prý se musí fakt jen chvilku aby to kytku nespílilo. Já to nezkoušel, pěstuju outdoor, tam to moc nejde :)) |
|
|
majzlik |
kořen zabalený v igelitu |
|
|
jamall |
Původní příspěvek od hary
jo vyndáš kytku a kořeny ponoříš tak na 5min do horké vody ale poádně horké |
myslim ze je lepsi kdyz prolejes rovnou celej kvetinac,tim aspon sparis vsechny koreny a ne jen tech par zlamanejch co pak vytahnes z hliny,tim padem mi melo jit do kytky vic zivin,nemyslis?
Peace and grow more weed! |
|
|
jamall |
Původní příspěvek od oton
já myslim, že je to teda pěkná pičovina, něco jako že se kytky po sklizni maj věšet i s kořenama palicema dolů, to už mám naštěstí dávno přežitý
zkoušel jsem kolikrát jak věšet celou kytku, tak hned po utrhnutí ji rozstřihat pěkně na paličky, veškerý neolepený listy okamžitě pryč, a vždy stejnej výsledek, proto dnes už jenom - hned ustřihat paličky a sušit! |
ja mam zase zkusenost s tim ze kdyz to povesim i s korenama a necham to tak uschnout tak mi palice zachovaj stejnou velikost jaky byli jeste neususeny a vzdy ty co jsem rovnou nastrihal jen na palicky a nechal susit tak ztratili objem a to silenym zpusobem(hlavne slo o uplne identickej model z rizku).tim ze nechas schnout celou kytku tak ji tim das akorat sanci aby vytahla ty zbytky energie ze stonku.
|
|
Sandman |
Původní příspěvek od jamall
ja mam zase zkusenost s tim ze kdyz to povesim i s korenama a necham to tak uschnout tak mi palice zachovaj stejnou velikost jaky byli jeste neususeny a vzdy ty co jsem rovnou nastrihal jen na palicky a nechal susit tak ztratili objem a to silenym zpusobem(hlavne slo o uplne identickej model z rizku).tim ze nechas schnout celou kytku tak ji tim das akorat sanci aby vytahla ty zbytky energie ze stonku.
Nechci rýpat, ale pokud se ti kytka vysuší a ztratí vlhkost v sobě kterou ztratit musí, tak v G to bude vždy stejný výsledek.. To, že neztratí na velikosti palic bych přisuzovla pomalejšímu vysoušení způsobené těmi kořeny. Pomalého sušení lze ovšem dosáhnout i jinak než sušením s kořeny. Jako například nižší teplotou atd. ;) Alespoň tohle je můj názor :) |
|
|
|
ad sklizeň za slunka - prostě přes noc ta kytka zpracovává to co načerpala přes den takže je vhodnější zrána kdy je to i nejefektivnější. sklizen za dne je horší já to nedělám ta pryskyřice je fakticky víc rozteklá a tim pádem se líp utře do všeho možnýho když je teplo
ps to neni jen můj teoretickej výmysl ,)
http://grower.cz/forum/showthread.p...5182#post125182
ad sklizen s kořenama - ta kytka si z kořenů čerpá cukry i po sklizni když jí je necháte. nebude to brutálně lepší ale počítá se to taky |
|
|
|
Ahoj, zajímalo by mě, jestli někdo zhasínáte před sklizní? Já to naposledy zkusil a opravdu mi připadalo že se víc osipaly pryskyřicí. Máte s tím někdo nějakou větší zkušenost? Hledal jsem hodinu v příspěvkách, ale je to jako v kupce sena. Díky |
|
|
|
Jo a hlavně jak dlouho? Já to skoušel jenom jeden den, teď bych riskl klidně dva nebo tři. |
|
|
|
a tady se podělím alespoň vizuálně s tím, co budu zítra a pozítří kositi. Chronic a Euforia, řezy 1 týden růst, kokos, hnojky od Hesi |
|
|
NORM |
někdy dva někdy tři dny.. jak se mě chce čekat,.. |
|
|
Onedan |
Ja taky nesvítím ty dva - tři dny potom vytahnu aji s kořenama, ty umyju v horké vodě, zabalim do tašky a pověsím na pár dní do boxu... a potom to jde do vakuukrabičky)) |
|
|
SHAVY |
To :onedan - proč horká voda ?? |
|
|
Onedan |
Abych řekl pravdu tak nevím =) strašně mockrát (kdysi!) jsem to tu četl že se mají spařit kořeny (to nedělám ale jen je umyvam v horké vode) takže jsem to tak zkloubil dohromady. |
|
|
MaaaYaaa |
Jen tak pro oživení, když už jsem to téma našel ..
Mam dilema těsně před sklizní: Celou kytku, nebo nevadí když jí nasekam větve a ty dam sušit?
Vždycky jsem sušil celý,ale přerostlo mi to přes hlavu a měl bych s tim sraní kdyby byla celá.. |
|
|
Mr. Figaro |
Májo myslim, že vtom neni absolutně žádnej rozdíl, já sušim vždycky po větvích - kvůli skladnosti ... Doufám, že mě místní šamani budou oponovat :D ..... |
|
|
Mystery |
Jak píše Mr. Figaro, lepší je sušit po větvičkách, mám vyzkoušeno že to pak lépe proschne. No a na druhou stranu tu kolují informace, jako že když jí budeš sušit celou i s kořenami, tak si ještě dodatečně vytáhne živiny do palic. Pokud jí sklidíš akorát, tak to nebude potřeba. |
|
|
Hullto |
Zdravím vás pánové,
doufám že naposledy:
- sušení s kořenama, píchání nesmyslů do stonku, spařování kořenů horkou vodou nebo kdoví čím, za účelem zvýšení produkce pryskyřice, nebo vylepšení final. produktu jsou ABSOLUTNÍ NESMYSLY !!!
- produkci pryskyřice na maximum má na svědomí samozřejmě genetika, dále snížená relativní vlhkost vzduchu v květové a hlavně dozrávací fázi (40%) a zejména pak pravidelné vysychání kořenového balu, kdy na posledních např. 4-5 dní nezaléváme vůbec. Další věcí je použití světelných zdrojů, které emitují více UV záření než standartní HPS. Poslední věcí je pak sklizeň na konci temnostní fáze, těsně před další fází světelnou. Neoddiskutovatelné výsledky jsou i při prodloužení poslední temnostní fáze, a to až na 48hod (max.) Ideálně se osvědčilo cca 36hod, potom rostliny sklidit. NIC VÍC, NIC MÍŇ !!!
Všechno ostatní jsou z hlediska biologie pouze fámy a nesmysly, asi jako to, že ježeček nosí jablíčka na bodlinkách a pak je papá, nebo že vám v noci vleze škvor do ucha a prostřihne vám ušní bubínek, nebo dokonce to, že M. Jackson byl od malička běloch ! |
|
|
xstix |
Nejlepší je kytce vyhrozovat likvidaci...každej vecer k nim chodim s nuzkama a jsem na ne tak zlej ze potej THC po kyblech :-) |
|
|
plyn |
zdar growers,mam tet dilema už mi to pekně zraje a někdo piše že nejlepší je den tma a pak den světlo a kosa někdo zase jen dva dny světlo a kosa jak to teda je a na co to má vliv tady tá periota na sklizen,kdo ví at prozradí díky plyn.:) |
|
|
koles |
No většinou se doporučuje dva a více dní tmy před sklizní. Sucho a tma by měly zvýšit produkci pryskyřice. Rozhodně bych nestřídal tmu se světlem, tím kytce akorát rozhodíš rytmus. |
|
|
fedousek |
někdo říká to a někdo zase ono... každopádně pravda je ta, že nikdo neví, co je nejlepší, takže každý si hájí to svoje... já osobně nedělám ani jedno a prostě to seknu, když už je to zralé :-) tím se nedá nic pokazit :-) |
|
|
Martin666 |
přesně jak píše koles, před kosou pár dnů tmy a sucho bez vody, kytku oblbneš a začne se bránit a produkovat vše co v ještě zbylo... |
|
|
Rascal33 |
A ještě používám fintu dovezenou kdysi z holandu a sice svítit poslední týden 14/10. Není to ještě tolik, aby kytka šla zpátky na růst a zároveň jí to do finále dodá více síly... |
|
|
Kmotr007 |
Zdravíčko,
pročetl jsem se až na konec tohoto tématu, ale jako všude v každém příspěvku se nic nevyřeší a jen se tady dohadujete.
Bohužel začínám pěstovat 1 rokem, a chtěl bych se zeptat, zda-li je dobré prolít horkou vodou kořeny nebo propíchnout hřebíkem?
Děkuji za jasnou a stručnou odpověď, pěstovat budu v boxu v hlíně 400W.
P.S: Když už píši komentář k příspěvku, chtěl bych se jen tak mimo téma zeptat, kolik hodin bych měl ze začátku jak dám malé kytičky do boxu svítit? Četl jsem, že někdo svítí ze začátku 24hod. denně 7 dní a pak dá 18/6 na růst a na květ 12/12 a než se to sklidí tak 2-3 dny nechat ve tmě.
Děkuji za radu, přeji hezký den.
Kmotr007 |
|
|
koles |
Původní příspěvek od Kmotr007
Děkuji za jasnou a stručnou odpověď, pěstovat budu v boxu v hlíně 400W.
P.S: Když už píši komentář k příspěvku, chtěl bych se jen tak mimo téma zeptat, kolik hodin bych měl ze začátku jak dám malé kytičky do boxu svítit? Četl jsem, že někdo svítí ze začátku 24hod. denně 7 dní a pak dá 18/6 na růst a na květ 12/12 a než se to sklidí tak 2-3 dny nechat ve tmě.
Děkuji za radu, přeji hezký den.
Kmotr007 |
K první otázce: většina lidí se s těmito metodami (jejichž přínos je špatně měřitelný - pokud vůbec) vůbec nenamáhá a maximálně nechá kytky na pár dní ve tmě, než je sekne (a někdo nedělá ani to).
Na mladé / na růstu se svítí 18/6. Můžeš jét i 24/0, kytky porostou rychleji, ale je potřeba jim zajistit optimální podmínky. Některé biochemické procesy jsou efektivnější za tmy a jiné za světla, proto si myslím, že je dobré to střídat. Jako začátečníkovi bych ti doporučil odjét první kolo standardním způsobem a experimentovat případně začni, až nabereš nějaké zkušenosti. |
|
|
Kmotr007 |
Děkuji za stručnou a rychlou odpověď koles.
Jen podotknu, že model mám euforii. |
|
|
LuckyBoy |
čau...tak "náš" fígl je tak 2-3 týdny (podle systému/média) před sklizní ještě stáhnout světelnou periodu na 10/14, takže přesně naopak, než jak píše kolega Rascal...kytky nahodí "druhé květenství", začnou jako kdyby znovu nakvítat a měl by se tím i zvětšit výnos, bohužel nemohu potvrdit, žádnej pokus nebyl proveden...každopádně je potřeba ještě alespon týden nechat na hnojkách...jako ideální kombinací je použití Ripenu při tomto přepnutí a trochu zvednout PH...palice se opravdu už jen od oka nalívají, zvětšují, tvrdnou a je vidět i docela masivní rašení nových chloupků...a před kosou ty 2-3 dny tmy a klidně i snížit teplotu...palice se potom opravdu ještě viditelně orosí...
tak ať se zelení... |
|
|
|
|