Grower.cz ~ Pěstování MarihuanyGrower.cz ~ MarihuanaGrower.cz ~ Pěstování Marihuany
Grower.cz Grower.cz Archív > Pěstování > Základní Pěstitelské Informace

Stránky: [1] 2 
Jak dostat z kytky max v den sklizně ?? - Klikni zde pro originální téma
hop
Někde jsem četl že když nastane čas sklizně ,tak se má vytáhnout rostlinka i s kořínkama a kořínky dát chvíli povařit aby ta síla z kořenú stoupla do celé rostlinky ...

Jaký zpúsob používáte vy?
Ostříhat paličky a sušit jen paličky nebo celou rostlinu i s kořeny?
breeder
- o spaření kořenů jsem ještě naslyšel, ale možná je to dobrý

- já sklízím po etepách, nejdřív vrchní palice, pak začne pražit do spodků kytek a až vypadaj dozrále tak zkosim zbytek
- suším to po paličkách ve tmě

- doporučuje se sušit celou kytku s kořenama pověšenou ve tmě kořenem nahoru
Aleš
Já zastávám Carlosův názor - sušit se má dlouho a pozvolna.
Sušim celé kyti kořenama nahoru,zavěšený na temný a suchý půdě.
S pařenim kořenů jsem se ještě nesetkal,ale moc by mě to zajímalo.
Jarinov
Zdárek,
taky už jsem slyšel o vyhánění energie z kořenů do kytky. Asi to letos zkusim, ale nebudu je pařit a dám je rovnou do ohně. No uvidáme ;)
YOMi
todle sem taky slysel a zkousel, ale abych pravdu rek nak sem rozdil moc nepoznal.
Ofucker
To je nesmysl, v kořenech není thc. Ale to zapaření je kvůli tomu aby kytky schly pomaleji.
Marcus
Jak velkej rozdíl je v sušení ve tmě a na světle? Obecně nemá světlo na THC dobrý vliv, jde mi spíš o to jak velkej rozdíl v kvalitě sušiny můžu čekat? Bydlím v garsonce, tak budu muset sušit na světle, no co se dá dělat.
Walhalla2000
i kdyz bydlis v garsonce, tak zkus vyklidit jednu skrin a dej kytky tam. snad jich nemas tolik, abys nemohl vyndat nejakou budnu a povesit tam kytku. a kdyz to je nemozny, tak zkus aspon susit na zachode. Vetsinou tam byva sero az tma a sviti se tamjen obcas... A aspon tamnejaku dobu nebudes muset kupovat osvezovac vzduchu...

Marcus
A co vzduch? Na záchodě ani ve skříni mi teda zrovna moc necirkuluje
sunset
Markus: Zer hodne fazoli nebo podobne lusteniny a budes vejrat jak ti bude vzduch cirkulovat ;)
hary
Možná jste už slyšely o opeřování kořenů v horké vodě v den sklizně tak jsem to taky zkusil a ono to má něco do sebe nejprve jsem měl strach tak jsem udělal jen pár kytek dal je stranou a ostatní jsem sklidil normálně a čekal až uschnou pak jsem pozval kámoše a začela degustace a lépe chutnali kytky opařené delší učinek lepší chut prostě přište budu opeřovat kořeny u všech tak pro ty co rádi experimentují jeden docela dobrej typ čus
hary
jo vyndáš kytku a kořeny ponoříš tak na 5min do horké vody ale poádně horké
dote
zkusim je tam nechat dele treba 30 min budu furt prilevat dalsi horkou vodu.....uvidime
hexamin
to hary
kde si o tom pocul? pls
vies to neako vysvetlit?
dufam ze vsetci nadsenci napisu ako to funguje:-)
hary
no co jsem tak po té zkušenosti začal zjištovat od jednoho mičurince tak to má fungovat asi takhle kytka prý má hodně síly v kořenech prostě je tam to nejlepší a když se to opaří tou horkou vodou tak to všechno naběhne do kytky proto někteří pěstitelé suší kytky i s kořeny ale to není tak super jako je opařit tak to je vše
aaaaa
to hugila:
Musím s tebou souhlasit!!Nevím kde to vzal:confused: ,ale takovým věcem moc nevěřím!

Ale nic takového bych mojím kytičkám neudělal!!!:flamer:
Vilí-Zanej
...nevím co ještě všechno vymyslíte, já svoje kytičky každopádně pařit nebudu, stačí že je setnu...
ShamanNero
Nevím co je na tom pravdy....ale slyšel sem něco podobného....14 dní před sklizní se nemá vůbec hnojit ani zalejvat a když to tak uděláte a týden před sklizní dole propíchnete stonek nějakou tyčkou např. dřevenou tak kytce se začne mimořádně vytvářet THC....nevim co je na tom pravdy,ale u jedný kytky to s tim klacíkem zkusim...
Gaylord
Já bych řek že ve stonku něco je! Všechny důležité látky je potřeba protlačit do palic.... Kořeny naberou mňamky a krz stonek to tlačí do listí a palic, tudíš stonek je zasobovácí palivové potrrrubííí.....

Nicméně,pařit kořeny????
To je jak ve středověku, nešlo by to nějak vyřešit?
armaggedon
2shamannero: s tym prepichovanim mas pravdu.rastlina prezije sok a vytvara viacej THC.
KOSMEJ
Neodsuzovat, ja taky spařuju kořeny. Nevím přesně, jestli to vyžene mízu nahoru. Ale asi to něco dělá. Jednou jsem zkusil a už to dělám 4. rok
Gaylord
To ShamanNero

Kde přesně bych měl píchnout? A jak velkej průměr??
iboy
k tomu píchání:
zkuste to s rezavim hřebíkem, nejlepší je to zapíchnout do stonku
Gaylord
to iboy

Proč rezavej ? Někde ve spodní části nebo dokonce u země ? Dík
Albat
tak borci o tom jsem taky slyšel, jak se říká co nezkolí to posílí.
vždy jsem věšelkyti i outdoor s kořenama,pro zachování celistvosti vědomí kytky.

myslím, že pukám tak dlouho,že můžu prohlásit,že účinek kytky je převážně tvořenláskou jí danou + model a pěstební médium, takže sipředstavte že se zhulíte moc dobře, ale ažbyjste měli normálně vyplachtit z raše,tak vás tokopne jak sviňa(nevím přesně jakým způsobem) ale znát to bude.

jednou jsemkouřil skunk z prodeje a bylo znát,že toje makro a rychle ,jestlimi rozumíte.
Kokono
Hosi napiste nieco podrobnejsie o tom prepichovani stonku...sklizen outdooru sa blizi a kazdy dobry trik sa zide....tak co hosi jak na to ?
oton
já myslim, že je to teda pěkná pičovina, něco jako že se kytky po sklizni maj věšet i s kořenama palicema dolů, to už mám naštěstí dávno přežitý

zkoušel jsem kolikrát jak věšet celou kytku, tak hned po utrhnutí ji rozstřihat pěkně na paličky, veškerý neolepený listy okamžitě pryč, a vždy stejnej výsledek, proto dnes už jenom - hned ustřihat paličky a sušit!
zMazánek
Souhlasím s Otonem,jen si myslím že možná výhoda při zavěšení celé kytky spočívá v tom že se ty paldy ničeho nikde nedotýkají,oproti tomu rozstříhání.Ale to se dá samo taky řešit.
Myslím že tyhle věci jsou ovlivněný tím jakej ten člověk kterej to pěstuje je,myslím jako jestli je pure materialist,pak asi nebude moc spoléhat na zaříkávání kytek před sklizní a naopak jestli je spíš do toho duchovna,nerozstříhá tu kytku hned,aby třeba nenarušil její identitu,jak už tu někdo psal.
Každopádně myslim si že spaření kořenů,těm kytkám neublíží(něco jiného by to bylo kdyby se pařili třeba v růstu:) )
oton
jasně, já proti zaříkávání kytek a duchonu nic nemám, pokud to toho dotyčného baví, jen neberu to, když mi někdo tvrdí, že pak sjou kytky kvalitnější a silnější
wolverin
vie mi prosim vas niekto povedat k tejto veci ci je to pravda alebo nie ...vraj sa oplati pred skosenim dat rastlinu do tmy aspon na den, aby vyprodukovala viac thc . je to vobec pravda ?
zMazánek
2 wolverin:
Myslím že kdybys použil HLEDÁNÍ...:(
Ale nevím jestli při "použití"té tmy bude rozdíl vůbec postřehnutelný.
Jde o to že to té kytce neublíží(na konci květu),je to spíš trochu takový šok pro tu kytku.Jde taky o to na jak dlouho tu tmu chceš aplikovat.
Já osobně to dělám na den-dva-tři...a kytky ještě nic neříkali:)
mám to spíš jako mini úsporu energie :) než že bych od toho očekával zvýšení výnosu.
Vůbec nejlepší to máš když si to vyzkoušíš a uvidíš sám:) :) :)
wolverin
skusal som takuto vec s hermacmi - obral som vsetky kvet ktore mali, pockal som 2 dni a dal som 2 rastliny na 3 dni do tmy - skrine. polieval som to fakt za uplnej tmy, zastrete zaclony, pol noc ..daval som si na to bacha. a po troch dnoch ked som to vybral boli na niektorych vetvach nove kvety, ale uplne zlte. pripadalo mi to ako by tie rastliny vytlacili uz len z poslednych sil co to da a koniec ......hmm??? tak neviem.
kvety som obral a dal to znova na balkon ale ani po 1 tyzdni sa nic nezmenilo -nedialo ,tak som to dal dolu.... bol to len taky napad zda sa mi ze som to niekde pocul, zmojej hlavy to nebolo
jugador
opravdu by nekdo mohl (nekdo kdo ma vlastni skusenost ... nejlepe takovou ze porovnaval s normalni technikou) napsat plusy a minusy techto praktik! paření korenu se mi zda dost brutalni (samozrejme to uz je vicemene jedno pri sklizni) ale navic zrovna me by se stim ani nechtelo srat! (ty hliny a bordelu obrat a zbytek pak vymyt z hrnce fuj... a toho smradu co by z toho bylo!!!:() avsak druhy zpusob - poskozeni stonku se mi zda byt velmi dobrym napadem! (konezkoncu THC je pouhopouhou soucasti mizy rostliny, ktera zajistuje rostline zachovani dostatku vody ...brani vyschnuti atd., nejvic mizy se pak soustreduje do palic, aby stacily dozrat a mohli zajistit reprodukci (vrozeny pud pro zachovani druhu!) Tohle samozrejme kazdy vi nebo by si to zvladl odvodit, ja to jen zduraznuju proto abychom nezavrhovali tyto metody a nechali si poradit...
cili otazka zni... funguje to???????? predem dik vam skusenym za TIPZ! :)
Sinuhet
A jak souvisi zvysena produkce pryskyrice s ochranou pred proderavenim stonku? To bys teda nejsilnejsi huleni mel z kytek, ktere budou nejvic trpet. Takze jim nevetrej, nezalivej, nechej je po tme.
jugador
tyyyyyyyyy woe, to je jasny... nemuzes rostlinu poskodit v rustu nebo na zacatku kvetu... takova kytka se dozrani nedozije... abych odpovedel presne na tvoji otazku: souvisi to tak ze pokud takto zavazne poskodis stonek, kytka "na posledni chvili" ... "tesne" pred svou smrti vyda maximum do produkce priskyrice kterou tlaci do palic, aby jeste stacila pohlavne zcela dozrat a tim dat moznost vzniku dalsi generaci...
Ale takhle by to melo fungovat teoreticky... o praxi sem chtel vedet vic od ostatnich, tam smeroval muj prispevek... o pravdivisti teorie se hadat nebudu... (jeste dodavam ze samozrejme cast sily rostliny pujde do pokusu vylecit sva zraneni!)
PS: nechci byt rejpal:rejp:, ale nemyslis ze tvuj prispevek byl dosti utocne ladeny? Zakony prirody bych bejt tebou tak neodsuzoval (nezpochybnoval) ale osobne si to urcite nemyslel co?:D
Sinuhet
JEdnak moc te sily nevyda, protoze poskodis transport zivin od korenu k palicim. A dale porad nevidim souvislost mezi produkci pryskyrice a snahou o vytvoreni seminek. K seminkum zadnou pryskyrici nepotrebujes naopak produkci pryskyrice by se prece zbytecne vysilovala v situaci kdy zalezi na kazdem kousky energie. Radeji by ji mela venovat do tvorby seminek.

No ale zkus si to. Akorat nevim jak bys takovy pokus chtel usporadat. Mit dve zcela stejne kytky a jednu propichnout. Nadelat z nich vzorky a pak dvojitym slepym pokusem udelat na vetsim vzorku lidi zkousky kdo oznaci jaky vzorek za lepsi, atd... No to jsem zvedav kdo se o to pokusi. :-) Jo a jeste pred tim by to chtelo dve stejne kytky nepropichnute a stejny pokus na zjisteni zda se opravdu takove dve kytky od sebe nelisi.

Pripada mi to jako legenda. Slychavam o rezavych hrebicich kazdym rokem.
jugador
tak ciste kvuli tobe jeste jednou! souvislost mezi tvorbou pryskyrice a seminky je asi takova: Kytka musi ochranit nejdulezitejsi organ (kvet - reprodukcni organ) pred vyschnutim... nemuze davat vsechnu silu do tvorby seminek, protoze hadej co? neni oplodnena! a proto chce udzet tento organ... kapis? a o tomhle se stebou nebudu hadat, proc si teda jako myslis ze na palicich je nejvice pryskyrice??? nebo proc vubec naka pryskyrice je?
A za druhe v poslednim tydnu pred sklizni vetsinou provadim flushing a kytka uz tudiz tolik zivin nesosa a ani neni potreba, dostatek zasob a energie ma v listech, s kterych kytka umi obstojne sosat! (nemyslim ze by vubec celej kvet nemusela dostavat ziviny ale ze z listu muze nouzove brat!)
ps:nemyslim si ze takovej hrebik (potazmo cokoliv jineho) by tolik narusilo cévni svazky celeho stonku muj soukromy odhad je ze pokud vezmes tenky "hrebik" a kytku pekne vejpul rozstipnes (spusobis vertikalni ranku ve stonku, zhruba tak o delce 2cm) mohl by nadale probihat transport latek pres poskozenou cast rekneme tak na 80% a kazdym dnem klesat tak o 20% ...
O pokusu sem nemluvil, myslel sem nekoho kdo ma skusenost z predchozi sklizne treba a nasledujici s touto tech. a je si jist ze zaznamenal zmenu... pokud zmena neni jasne viditelna (cititelna) nemame se o cem bavit, a tato technika nema velkou budoucnost!
PS: uz s timhle koncim, vedeme debatu na (aspon z me strany) teoreticke urovni (nezkousel sem to) a tudiz si myslim ze nam neprislusi se o tom tady tak hadat... a krom toho zabirame misto nekomu kdo treba ma jinou uzasnou a overenou techniku sklizne kterou by chtel ukazat svetu:) takze nic ve zlym egyptane! cau
Sinuhet
Porad to nevysvetluje proc by kytka po propichnuti mela te pryskyrice produkovat vic. Bavime se o potenci ne? Nebo se bavime o rychlosti kvetu? Pak by se to dalo chapat. Potrebuji aby kytka rychle dokvetla, probodnu a ona jako ze bude spechat, protoze bude myslet ze umira.
jugador
mnooo, myslim ze by se to tak dalo chapat z casti, ale kytka zase o moc zrychlit dozrani kvetu nemuze, to bych tvrdil blbost! jedna se o to ze pokud bude palice dostatecne obalena mizou, vydrzi dele reprodukceschopna za timto ucelem rostlina bude chtit udrzet kvet do posledni chvile na ukor ostatnich casti. je prece blbost aby v tu chvili chranila hlavne listy zejo?...
na tomhle principu vystresovani, ci naruseni funguji vlastne skoro vsechny tyhle metody na zefektivneni sklizne. hlavni otazka je, zda opravdu tento "pud" rostliny prevysi "pud" zaccelovat pryskyrici ranu samotnou... ale uz koncim, fakt!:) tebe to bavi co? skoumat co si jeste nevymyslim:D
Gaylord
Hřebik ve stonku je na nic. Možná trochu na barvu palic nebo obsah železa,ale to už tu někdo psal
Pytel
Zdarec, někde sem tu taky čet, že je dobrý při sklizni uříznout kyti nad prvním patrem, kde jsou menší větve a paličky. No a tyhle paličky prej pak dorostou do velikosti těch nejlepších z vršku. Takže by mě zajímalo, jestli s tím máte někdo nějaký zkušenosti, nebo je to bezvýznamný...
jugador
mne take... :D
SalliMi.
Já už sice pěstuju nějákej Pátek, ale takový sviňstvo se s kytkou nedělá. Já ho namáčím do lihu na čtvrt hodiny a účinky jsou k nezaplacení. sorry jsem zas zmatlanej, ale je to lepší než co jsem do teď vyzkoušel
aenema
Koho tam namáčíš? Kačera?
Lukas Machala
TO Sinuhet
Jak souvisi kvet a poskozeni rostliny?
Rostlina mám jeden životní cíl - rozmnožit se.
Vše ostatní je druhořadé. Rozmnožuje se prostřednictvím květu, proto taky ta pryskyřice. Pryskyřice se na květině tvoří (trychomy/houby na listech) aby ji chránila. Chránila před sluncem, hmyzem a všemi možnýmy slimáky. Chrání to nejdůležitější co má a to jsou květy.
Takže kytce jde jen o to jedno a teď si představ, že jí nějakým způsobem poškodíš. Co se asi stane? Začne se bránit. Stane se z ní nasraná samice, který někdo ohrožuje potencionální potomstvo. Nejradši by Tě nakopla jenže jediný obraný prostředek, kterým disponuje je zrovna ta pryskyřice - žádný trny nebo kyselinu jako kopřiva totiž nemá.
Sinuhet
Lukasi, proste to zkus. Stejne tak muzu vymyslet teorii, ze se vykasle na pryskyrici a napre usili na zacelovani rany.
KOSMEJ
To sinuhet: No a to byla zakladni otazka toho chudaka, co se tady jen snazi zeptat, jestli to ma nekdo overeny, ze to pomaha. A ty tady furt prudis, i kdyz si to nezkousel.
Ke-Guglimugli
citace:
Původní příspěvek od hary
... pak jsem pozval kámoše a začela degustace a lépe chutnali kytky opařené
delší učinek lepší chut...

No esli jste to "degustovali" ten samej den, myslim, ze ten "delsi ucinek" je mnohem subjektyvnejsi a dyskutabylnejsi zalezitost nez "lepsi chut".. (S tou chuti by to jeste mozna slo, ale jak muzu posoudit, ktery z tech dvou klacku muze za ten stav, co mam.. ;)
A k tomu ta sugesce, ze.. :p: )
Nic proti podobnym experimentum, ale podle myho jsou to plane pokusy. To, co do ty kytky nedas za tech nekolik tejdnu, to do ni nakou sokovou terapii nenarves. A i gdyby to oparovani (nebo cokoli) fungovalo, gram navic to stejne nebude.. :(
Na tvou zakladni otazku se podle me nabizi jedina spravna odpoved: Sklidit ji! :)

Ale jak rikam, proti gustu zadnej dysputat :smoker:
Sinuhet
KOSMEJ: Jak chces takovou vec overit? Vetsina tech voodoo postupu co tu jsou (propichovani stonku, oparovani korenu) i v pripade funkcnosti bude mit tak maly vliv, ze to nemas jak zjistit.
aaaaa
tak to nevím jaký má vliv opařit kořeny!??podle mě to nemá žádný účinek!!
gona
to sinuhet:ja som urobil pokus na zastepenej rastline jeden vrcholec som prepychol a jeden nie asi tak 3cm pod vrchnou siskou prepychol som to dost hrubym klincom a stonka sa dost rozstiepila tak som si myslel ze som to dojebal aze to uschne pridem o tyzden a co nevidim ten neprepychnuty sa vyvijal normalne a ten prepychnuty coooze??? ten bol tak pokryty tymi krystalikmi pryskricou ci jak sa to vola ze az no a aj pri testoch to bolo urcite lepsie od toho neprepychnuteho takze rozhodne prepychovat
De la Vastierre
Pokud chcete mít v den sklizně kytku vyčištěnou od dusíkatých látek, pak ji 7-10 dní před sklizní zalíjte jednoprocentním roztokem sacharózy. Dusíkaté látky se použijí na tvorbu aminokyselin a rostlina nebude toxická žádnými dusičnany...
KROTWA
Zdarwím,
mám jeden dotaz.Na jaře sem dostal pár řízků něco sem hodil ven a jeden sem si nechal doma za oknem (trocha zeleně potěší),ale i když je moc pěkně rozvětvená ta paličky jsou mrňaví odhaduju že na celé kiťyčce je tk cca.20 g(nemám rád měrení na g ani to neumím na g ohadnout) Jak jeto možný ,6e by malej květináč (8l).?
Joaještě jedna otázka.Kytka už zralá má cenu ji nechávat v hlíně co nejdýl? Respektive hnojená byla naposled před 14 dnama. Poraď te pleseeeee
Sinuhet
ZA oknem rostou chudinky. Cos cekal? Proto ti kdo pestuji doma, pouzivaji umele osvetleni. Jen za dobre situovanymi okny (jihovychod) rostou slusne kytky.

Podle toho, kdy ji sklidis se meni i ucinky. Pry kdyz ji sklidis drive, bude spise speedovaci, nakopavaci. Kdyz pozdeji bude uspavaci, zmastovaci. Stredni zralost je pry v dobe kdy se pulka kapicek na listcich kolem palic zakali do mlecna. Lze pozorovat dobrou lupou.
KROTWA
to-sinuhet: Dík za radu akorát sehnat dobou lupu B) .Už se těším na prwního prdíka je to budha znáte někdo ten model? No kkamarád od ,kterýho ty řízky mám už sklízel(in-door) a celkem - výmaz!!
hary
tak pro ty co tvrdí že opařování nemá vliv opět jsem to po dlouhé době vyzkoušel a opět musím říc že MA'!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jen tentokrát jsem ještě troch více za experimentoval a chtěl jsem tomu přít na kůloub čím to je tak tentokrát jsem tam nechal kytku déle pak jsem zní ostříhal listy ty jsem pak kouřil a vubec nic ani jedn kop ani ze stonku jsem nic nedostal když jsem ho naložil do alkoholu(ale tady by to mohlo být tím že jsem to dělal poprvé a nemá zkušenost) tak mně tak napadlo jestli by tím opařením nemohlo dojít k uvolnění THC právě z listů a stonku a skončit to právě v palicích tohle je jen teorie ale opět jsem se ujistil že to vliv opravdu má
Accipiter
No ale jak jsi zjistil, ze to ma teda nejakej vliv-nejak jsem to z toho tvyho vzkazu nevicet.
Accipiter
Ale stejne si myslim, ze cela ta debata je o hovne-reknete mi nekdo o kolik dejme tomu % si myslite, ze se zlepsi kvalita jedince pri pouziti techto zp. Jo a k tomu zranovanim hrebikem nebo cim-osobne si myslim, ze lepsi je kytku na stonku jenom odrit z "kuze"-tim ji taky zranite a nenarusite cevni potrubi, ktere je potrene pro dodavky THC.
Sinuhet
Vy to tu furt popisujete jako by kytce kolovalo THC v zilach. Ze ji staci navrtat a potece THC. To je nesmysl.
Accipiter
No to by nebylo spatny.
Hanyz
Abych se jeste vratil k teorii propichovani stonku, stojim pevne na strane Jugadora. Teoreticky to uz probral do podrobna a sinuhet porad zada konkretni dukaz, takze mu nabidnu takovou alternativu. Rostlina je zivy organismus, ktery ma zivotne dulezite organy, zivotne nedulezite organy a medium pro prenos energie(mizu pro prenos zivin). Clovek je taky zivy organismus, ktery na tom je stejne jako rostlina popsana vyse krome toho, ze misto mizy ma krev. Kdyz clovek utrpi vaznejsi zraneni, nastane u neho pourazovy sok, ktery mimo jine zpusobi, ze se odkrvi horni i dolni koncetiny, aby byly zivotne dulezite organy dostatecne zasobavany krvi.
Sinuhet dale trvdi, ze ta miza se muze soustredit kolem toho hrebiku na zahojeni rany. Srovnani- Krev by se tlacila do mista zraneni, aby krevni desticky co nejrychleji zacelili ranu. Na prvni pohled pro nekoho mozna logicke, nekomu dojde hned, ze by to byla v podstate autodestrukce, protoze by to znamenalo, ze obrannym mechanismem tela je co nejrychleji vykrvacet. Uff to jsem se rozkecal
Jinak Jugadore, za vycerpavajici teorii K+ :afro:
Sinuhet
citace:
Původní příspěvek od Hanyz
Sinuhet dale trvdi, ze ta miza se muze soustredit kolem toho hrebiku na zahojeni rany.

Co? Kde?
Hanyz
To sinuhet: Prispevek c. 40. Jestli ale zacnes s tim zes to netvrdil ale jen uvedl jako dalsi (ne)moznou teorii, dak ti odpovidat nebudu. Nemam rad slovickareni a tahani se za kazde slovo. Nic ve zlem...
Sinuhet
Tak to jsme se nepochopili. Dle tveho prirovnani by to tiz teorii o propichovani hrebikem odpovidal clovek, ktery po zraneni nebude resit to zraneni ale zacne zbesile sukat aby mel potomky.
Hanyz
:frog: zajimave prirovnani ale asi jsi to nepochopil spravne. Poranena kytka se nezacne opylovat ale snazi se zachranit to nejdulezitejsi. Kytka na konci kvetu je pohlavne zrala a nejdulezitejsim jejim organem je prave kvet-palice. Zvysovanim prykyrice se brani vysuseni, stejne tak se zvysuje pryskyrice i na listech ktere pro kytku predstavuji plice. Fotosynteza ale probiha dal, protoze kytka ma porad svetlo i CO2. Rana se bude zacelovat take, ale ne prioritne, dulezite je prezit, ne zemrit v zahojenem stavu:angel: . Fakt uz nevim jak jinak bych ti to vysvetlil
virgill
no kazdopadne test kterej by to urcil neexistuje sest kytek vsechny (napohled) stejny a pritom pet napytel a jedna uplne supr nic sme nepichali ani nic poodobnyho a stejne byla silnejsi nez tech pet dohromady. no a ted si vemte ze by to byla kterou bych pokusne propichl tak bych si myslel jak to super funguje ale byl by to omyl pokud to chcete testnout tak dlouhodoby testovani na nekolik sklizni....
no kluci, ze se nestydite. pichat do kytek hrebiky?
spis bych se snazil, aby kytka mela idealni podminky. co se tyce uprav pred sklizni: ja ostrihavam velke listy, aby proslo svetlo i na ty paldy, na ktery se zapomnelo. snizim trosku lampu, ale zase ne grill ;) no a poslednich 14 dni total bez hnojek pripadne enzymy, ale to je samozdrejmost ;) husty palicky se ve vlhku se rady kamaradi s plisni tak pri kvetu pozor! vlhkost co nejniz a at palicovatej palice a hnednou trichomy :punk:
KABUTO
Opařování kořenů je opravdu blbost!Je to zase jenom stres.

Propichováním stonků rostlinu sice zesílí co se týče stonku,ale zase jí zpomalý(stres).

Souhlasím s Colkem,až na to že nestříhám ani velké listy.Prostě když jsou zdraví,tak je tam nechám.Třeba je střihnu na půl,nebo ustříhnu 1-2 paprsky.

Přesvědčil jsem se (alespoň u mě to tak funguje) že když je ostříhám třeba na začátku qětu,vytvoří se víc lístečků přímo v palicích,a to je pro mě nežádoucí.

Mějte se :)
Albat
tak já to také dělám také tak jak Kabuto . listy nechat suchý pryč a bez zásahu, možná tak kyti pohladit zazpívat jim a říct jim že už za chvíly dojde k reinkarnaci do svatého kouře :)

ale to možná přeháním,ale já to stejně dělám,když ti pak kouřím,tak chci čadílkovat dobrou energigi

zdar (úspěch)kytizzz
libber2
citace:
Původní příspěvek od Albat
tak borci o tom jsem taky slyšel, jak se říká co nezkolí to posílí.
vždy jsem věšelkyti i outdoor s kořenama,pro zachování celistvosti vědomí kytky.

myslím, že pukám tak dlouho,že můžu prohlásit,že účinek kytky je převážně tvořenláskou jí danou + model a pěstební médium, takže sipředstavte že se zhulíte moc dobře, ale ažbyjste měli normálně vyplachtit z raše,tak vás tokopne jak sviňa(nevím přesně jakým způsobem) ale znát to bude.

jednou jsemkouřil skunk z prodeje a bylo znát,že toje makro a rychle ,jestlimi rozumíte.

Tak nějak si představuju něco podobného a naprosto souhlasím,ale nezkoušel jsem just intuice.
:bounce: :rocket:
libber2
citace:
Původní příspěvek od Hanyz
Abych se jeste vratil k teorii propichovani stonku, stojim pevne na strane Jugadora. Teoreticky to uz probral do podrobna a sinuhet porad zada konkretni dukaz, takze mu nabidnu takovou alternativu. Rostlina je zivy organismus, ktery ma zivotne dulezite organy, zivotne nedulezite organy a medium pro prenos energie(mizu pro prenos zivin). Clovek je taky zivy organismus, ktery na tom je stejne jako rostlina popsana vyse krome toho, ze misto mizy ma krev. Kdyz clovek utrpi vaznejsi zraneni, nastane u neho pourazovy sok, ktery mimo jine zpusobi, ze se odkrvi horni i dolni koncetiny, aby byly zivotne dulezite organy dostatecne zasobavany krvi.
Sinuhet dale trvdi, ze ta miza se muze soustredit kolem toho hrebiku na zahojeni rany. Srovnani- Krev by se tlacila do mista zraneni, aby krevni desticky co nejrychleji zacelili ranu. Na prvni pohled pro nekoho mozna logicke, nekomu dojde hned, ze by to byla v podstate autodestrukce, protoze by to znamenalo, ze obrannym mechanismem tela je co nejrychleji vykrvacet. Uff to jsem se rozkecal
Jinak Jugadore, za vycerpavajici teorii K+ :afro:

Já si jen myslim,že se Vám Shinuet snaží jemně naznačit,(jak správně píšeš:"člověk,který se zraní nebo toho dotyčného někdo zraní tak ten jedinec utrpí šok)že ta květina,která utrpí tím diskutovaným "uměle vyvolaným"zraněním šok ti nějakým nejspíš duševním způsobem ten kopanec ve finále vrátí,nebo se mílým ohledně sdílení mé teze jako našeho společného názoru Shinuete?Maximálně jsem nastínil můj úhel pohledu na tu věc.
:rolleyes:
libber2
to everyone:ta karma,není to jen koloběh životů-zrození a smrti, tedy utrpení?Lepší skutky do budoucna =Dharma or not?Tagže ty Káčka co to má vlastně znamenat?Sorry za to zkomolení Sinuhet-e.
Sinuhet
libber2: Sorry, mylis. :-) Ja na to duchovno moc neverim. Nerikam ze neni. Ale proste ve svych argumentech s tim nepocitam.
libber2
Snad jednoduše,že všechno souvisí se vším.No nic každopádně ganja existuje a to je to hlavní.
P.S. ani sem nemyslel duchovní spíš duševní rozpoložení,jakkýkoliv nespecifikovaný jen pro upřesnění.Jedná se čistě o spekulaci,která nemusí být vůbec pravdivá.A co tvůj nickname a symbol(obrázek),že by tvůj první argument?
Dr. Timothy
newim jestli to uz tady nahodou nebylo ale starous BOG z overgrow doporucuje nechat kytkam dwa posledni dny pred smrti uplne zhasnuto ..udajne to ma ozkouseny coby trik na zwyseni mnozwtwi pryskyrice (swym zpusobem je to i logicky nowa pryskyrice se newysousi posledni dwa dny swetlem z lamp a tim padem udela wetsi kroupu:)) ..osobne to ale nepraktikuju
Dude
Dr. Timothy - Tma před sklizní
Frigo
Ještě k té akupunktuře hřebíkem.. Padlo zde biologické přirovnání obrany organismu marušky k lidskému.. Myslím že zásadní rozdíl je v tom, že pokud je lidské tělo poraněno snaží se zabespečit základní funkce a navrátit organismus k normálnímu stavu. Pokud je to podobné u kyti, myslíte si že je u ní tomu tak že : Bude dodávat do palic větší množství THC aby udržela to nejdůležitější co má ( jak se zde spekulovalo ), a to jsou květy ?? Notabene a o to jde neopylené ? Myslím že je to nesmysl.. Řekl bych že pokud je ve fázi kdy už květ nedozraje nemá to pro ni význam protože stejně končí, a pokud by dozrál, naco bude chránit květ když by neměl na čem dozrát ? Jako ženská - když si poraní krevní oběh myslíte že organismus bude všechnu obranu dávat do vaječníků a nestarat se o záchranu těla , tím spíš když ji ani nikdo nezbouch ? Nemyslím..
thepsycho
Ohledně tohodle vyvařování kořenů, tak vřele doporučuji.Osobně vyzkoušeno, po tom co sem kytičky opatrně vyhrabal z hlíny, taxem je kopl celé i s kořenama do hrnce, ale nezalíval horkou vodou, rovnou jsem je nechal vařit tak asi půl hoďky a pak je pořád i s kořenama dal vyset do spíše do tmy.
Mám taký dojem, že tímto způsobem vypláchnete ty chlorof(i/y)ly a různé látky, takže pak je to teprve pokouřeníčko a žádný škrabanec, teď bych to bez tohodle ceremoniálu už ani nedával.
A další výhodou je, že dokud kýtí nebylo vykouřeno, pořád bylo pěkně navlhlé, žádná sušina.madr je květinářka, a tahle věc se prý normálně frčí, když jsou květinky out, ale spíš u řezaných.
Ale je to prostě OK
virgill
thepsycho vyplavovat z kytky chlorofl je timhle zpusobem nemozne mozna naky maly procento ale fakt zanedbatelny. vlhkost huleni to asi taky tezko ovlivni. pokud chcete potentni huleni zacnete driv nez ve dne sklizne.
thepsycho
já fakt nevím jaké srance to vyplaví, ale na sto pro to udělá lepší kouřeníčko, však zkus, zda nevěříš.Hula
Sinuhet
thepsycho: Proved pokus se dvema rostlinami ze stejne matky pestovanymi vedle sebe ve stejnych podminkach. Jedne koreny spar a druhe ne. Pak dej vzorky do sacku, ktere ocisluj a nechej nekoho, kdo nevi co v kterem sacku je ohodnotit. Sezen takovych hodnotitelu alespon 10 a vysledky zpracuj. Pokud alespon 8 z 10 hodnotitelu oznaci vzorek s varenymi koreny jako lepsi (aniz by vedeli ze je to vzorek ze sparenych korenu), mas pravdu. :-)
virgill
srance to vyplavi ale jenom z korenu pokud sches pres koreny dostat z palic (pokud nehulis koreny) sracky ven tak flushing takze jak rikam pokud chcete ladit kytku tak dokud roste jinak nic moc sance.
thepsycho
Sinuhet: Dobrý nápad chlape, teď musím ale nějakou dobu počkat, až bude zas co hodnit svého, ale určitě to zkusím.Dikec
Cecylcompany
Já sem slyšel že kdyš kytku zalíváte odvarem z ocúnu(ňáká jedovata kytka) tak se prý zvýší obsah THC 5krát!!!!To bude beztak nějaká blbost, ale co vy na to????
CAESAR
tak to neviem,ale ocun obsahuje kolchicin(mutagen). daj si na groweri hladat kolchicin a to ti myslim povie dost
noob
proč rezavej to nevim ale muzes jich tam dat treba deset v ruzne casti kytky ona potom zacne vytvaret vice thc aby si zahojila rány:-)
Morfeus
caf pestju uz 5 rokem a zjistil sem ze pred sklizni je dobre nezalejvat kytka se vic brani proti uschnuti a vyprodukuje vic priskyrice

koreny taky macim do varici vody a pomahato jediny co sem nedelal je hrebyk ve stonku ale letos to prubnu a myslim si ze to zapokus stoji :)
The Farm
tak asi budu zatloukat kladivkem ten hřebik když už to kuru jako strom mam celkem giganty a pařit je ve vodě?je to velkem vklidu
Dude
morfeus - a jak konkretne to pomaha? napovez..
The Farm
nejspiš dostane šok ta začne vytvařet vic thc
rociik
mno to ze kytce zparite koreny plus jak nekdo na zacatku threadu podotykal ze pichnete spendlik do stonku, tak to se dela proto, ze kytka dostava shock a zacne z poslednich sil prat co nejvic THC(pryskirice) protoze to jsou jeji obrane latky...proto se taky tejden az 14 dni pred sklizni voholej vsechny listy a nechavaj se jen palice aby kytiz dostala zase shock a naprala tam co nejvic latek ktery mi hulici tak chcem:) Zpareni korenu dela spoustu lidi a je to dost stara metoda proto bych rozhodne nebyl skeptik a ty koreny pri vytrhnuti sparil...pichani spendliku asi vynecham ale rozhodne vohobluju listi a nedam kytce nakou dobu pit...svym zpusobem je to trochu nemoralni vudci kytce ale z hlediska vyzdimani celyho potencialu kytky je to to nejlepsi...takze kazdej podle sveho:))) HF
rociik
vidim ze to tady vsechno bylo receno tak se omlouvam ze se opakuju...thread sem encetl cely:)
aenema
citace:
Původní příspěvek od Cecylcompany
Já sem slyšel že kdyš kytku zalíváte odvarem z ocúnu(ňáká jedovata kytka) tak se prý zvýší obsah THC 5krát!!!!To bude beztak nějaká blbost, ale co vy na to????

Takže v případě mojeho Mazara kterej má 19,5% bych měl obsah THC ?.?. jo 97,5% TO JE BOMBA Kde prodávaj Ocůny?A co teprve Nevilles,ten má přes 20% tam bych se dostal až za kilo!!!!!!
Kam na to chodíš
rociik
lolecek:)
weider
u outdoorovej sklizne sa odporuca zbierat rano za rosi.Neviem preco,ale je to tak. A k tej diskusii ohladom zvysovania thc.Hmm.Ak ma rastlina dane v genoch 19percent tak viac z nej nikto nedostane.Mozno len nejakou mutaciou.Mozno za pomoci toho kolchicinu,ale rozhodne je,ci to bude aj lepsie potom na stavy.O to tu ide.
Erixon
weider:
Ráno proto že THC se vlivem světla přeměňuje na CBD.
Doporučuju přečíst botaniku konopí http://grower.cz/forum/showthread....3998#post203998 je tam mimo jiné i jak vznikla pověra o propichování stonků.

citace:
Původní příspěvek od ddt V skutočnosti neexistuje metóda, ktorá preukázateľné prinútila zvýšenie tvorby THC. Bolo vyvinutých veľa techník postavených na mylných názoroch plynúcich z dávnych zvykov. Napríklad v Kolumbii farmári podväzujú hlavnú stonku čo priškrcuje prúdenie vody a živín medzi koreňmi a výhonkami. Tieto techniky nezvyšujú samotnú produkciu finálneho THC, no sú príčinou rýchleho dozrievania a žltého sfarbenia u kvetov (Partridge 1973). Prepichovanie klincami, trieskami borovice, guľôčkami ópia a kamienkami sú utajovanými ľudovými metódami slúžiacimi na podporu kvitnutia, chuti a tvorby THC. No ani jedna z týchto originálnych metód nemá rozumný podklad postavený na vedeckých základoch. Je známe, že byliny rastúce popri konope vytvárajú vzťahy symbiózy ovplyvňujúce produkciu esenciálnych olejov. Svetlo do tejto problematiky by snáď mohli vniesť experimenty s rôznymi bylinami ako napríklad žihľavou, ktorá je príbuzným druhom ku konope, v snahe zvýšenia produkcie živice. V budúcnosti by mohli byť objavené rôzne pestovateľské postupy, ktoré by špecificky podporovali tvorbu THC Někde jsem četl že když nastane čas sklizně ,tak se má vytáhnout rostlinka i s kořínkama a kořínky dát chvíli povařit aby ta síla z kořenú stoupla do celé rostlinky ...

HerrFlick
mě napadla jiná věc. je to celekm prkotina, takže už možná někde tady visí, ale takto. letos to zkusím, vyreju kytku s co největším balem, popřípadě vykepnu z kýblu. mám to i to a to v době kdy budu chtít sklidit. a pak kytku i s balem dám do kýblu plnýho vody. hlína se odmočí, kytku zvednu, vodu vyměním a zase. uvidím, jestli to kytka na dva tři dny zvládne a myslím, že by za chvíli stála ve vodě a mohla se dobře propláchnout. ale nic zásadního od toho nečekám, ale uvidíme.

k sušení celé kytky: osobně si out očistím tak jako býva high quality indoor. ostříhat palice, vystříhat listy, protože to pak má lepší chuť. je o dost lepší mít pytel palic, než nalámanou kytku s lsitama v pytlu.
můj názor. ale bacha, ostříhání jedné kytky je dost práce a pokud to nedáte do pár hodin po sklizni, listy vadnou a jde to hůř a hůř.

já loni 220 g z jedné kytky takto pečlivě připravených palic a 4 lidi to dělali několik hodin. začal jsem sám a byl to porod.

jo a ty nůžky budou jak kdybste s nima stříhali měsíc tureckej med, tak bacha.
Jizvič
Zdarec, moje kyticky se chyli ke konci a proto sem vyhledal tento thread zebych z kytek vymackl maximum. Priznam se ze sem ho nedocetl do konce protoze od poloviny se uz jen resi jestli ano nebo ne u propichovani ci oplachovani. Rozhodne mam tedkom docela priznive podminky na vyzkouseni metody propichnuti stonku. Kytka asi 10cm nad kvetinacem zastrihnuta a vetvi se na dve casti asi pul metru dlouhe na konci dve asi 7cm velke palice skoro identicke tak vemu a jednu cast stonku asi v polovine propichnu malym spendlikem (do hrebiku ale nejdu zas ji nechci zmasakrovat) a druhou ne tak poreferuju jestli bude nejaky rozdil v tech palicich. Doufam ze mi kytka nechcipne to bych asi :flamer: GONA ktery rika ze to zkosuel na takove kytce a jedna cast ma okrystalizovanou a druhou ne tak moc. tak sem zvedav jak to dopadne, kazdopadne doufam ze to neni chyba protoze dotedka sem se o kyticky staral stylem ňu ňu ňu ťu ťu ťu a kyticky vypadaly spokojene: kytky pujdou na spalek do 14dnu.

Nj ale za pokus to stoji, te kytce uz to moc neublizi... Taky mi tu famu potvrdilo dost lidi z okoli ze by to tak nejak melo fungovat tak je to jen moje zvedavost jestli je to pravda nebo ne

Tak po pokusu s propichnutim stonku sem si nevsim niceho co by naznacovalo ze by to mohlo byt prinosem. Chtel sem tu dat fotky ale vzhledem k tomu ze rozdil neni viditelny a muj fotak je jen 3Mpix tak je to zbytecne. Jako velke minus bych uvedl zaporny pocit (slabsim povaham nedoporucuji) pri propichvavani kytky takze ja v tom urcite pokracovat nebudu a radsi se budu snazit dat kytce co jak nej v dobe rustu a kvetu jak je psano vyse...

No ja treba kdyz otrepavam z korenu hlinu tak to delam pod teplou vodou takze lehke opareni korene delam ale tezko rict jake to ma nasledky jestli pozitivni nebo opak ale lip se ta hlina dostane pryc z korene a nedela mi to pak v pokoji bordylek. Jestli se ti chce tak to vyzkousej i s tim propichnutim, kytce to nejak neublizi a treba dojdes k nejakym lepsim vysledkum.
hemp_ty
hele chlapáci,mám takovej dotaz.......už sem zkoušel propichovat stonky,ale jen takový ty tenčí co cedou k paličkám,protože mám jeden problém.......chctěl bych do svý zakrsliny narvat rezavej hřebík přímo dolů do stonku kousek od hlíny,ale problém je v tom,že stonek je fakt pevnej a hřebík tím jen tak nepropíchnu,a mám strach že když použiju třeba kladivo, mohl by se stonek kur**sky rozštípnout a to by mohlo kitičce řádně přitížit.........prosím poradte mi jak tam mám ten hřebík narvat,zatlašení palcem je fakt bolestivé a neuspěšné
detlef
Zkus třeba kružítkem, či šídlem.

Veškerý obsah Copyright ©MM - MMVI Grower.cz
Grower.cz je diskusní server a magazín o pěstování marihuany.
Fórum obsahuje více než 350.000 příspěvků o pěstování marihuany doma.
Naše on-line galerie je největší kolekcí fotografií pěstování
marihuany na internetu s více než 125.000 fotkami.
Magazín o Pěstování Marihuany | Diskuse o Pěstování Marihuany | Návody na Pěstování Marihuany Doma