Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj přátelé,
snad jsem téma nezaložil ve špatné sekci. Jsem totiž začátečníkem nejen v pěstu, ale i na tomto fóru, které jsem se snažil předtím co nejvíce nastudovat apod., abych tu udělal snad co nejméně ostudy . Samozřejmě budu rád za jakékoliv rady/tipy apod.
Pěstování bude probíhat na terásce v 9ks White Widow XXL (Dinafem) a 6ks AK47 (Natural Seeds) , oboje fem. automaty.
Substrát pro pokojovky se špetkou guana + 30% perlitu.
Hnojení nechci, kor v mých začátcích a dle názorů zde, že automaty hnojení extra naspasí, nijak zvlášť přehánět. Pořízen tedy Trypack Outdoor do Biobizzu.
Vdova se dala naklíčit 29.3.2019 a zatím se sluní doma na parapetu. U AK47 netrpělivě čekám na dodání a půjde hned na klíčení. Cca po půlce května plánuju první zlo a to přesazení do větších květníků - dle diskuzí 15l stačí na auto? a ven s nima ať se větraj.
Zatím v krušných začátcích a s vírou v
lepší zítřky
Čus, automaty bych nepřesazoval. Jsou hodně háklivé na stres a přesazení je na pár dní zastaví, což je u automatu hodně.
Klidně bych sázel do 0,5L kelimku od piva(musí byt tma na kořeny) a prořízl bych dno a to dal celý do dalšího kelimku v kterým by byla jen dirka takže na jednu rostlinu použiješ dva kelímky.
Tím pádem až přijde na přesazení tak bych sundal spodní kelímek a prdnul to v tom prvním kelímku do hlíny, nějak šikovně
Možná to pujde vymyslet nějak lépe jednodušeji , účiněji... to jsem to tak jen hodil napad z hlavy .. třeba najdeš lepší řešení do budoucna
Já osobně tohle nikdy nezkoušel vždycky jsem sázel rovnou do největšího květináče co jsem měl, když jsem pěstoval automaty.
Ahoj ahoj .... Králhrášek : Já doufám, že to není nějak extra brzo, i podle místních vláken mi přišlo, že by to mohlo být ok. Proč myslíš, že je to brzo? Počítám s tím že pak ven alespoň půjde schopná kytka.
S tím přesazováním vím, že to je průser no .... Tu AK47 určitě plánuju odjet v kelímkách. Podle mě, když to pak budu přehazovat do květináče a ten kelímek po dýlce rozstřihnu tak, abych s tím nějak extra nemanipuloval, tak by to mělo proběhnout v pohodě .... přinejhorším přijde poučení do časů budoucích
lepší zítřky
Ahoj, už jsem psal do několika vláken a plně souhlasím s Linkotem. Je prostě brzo na výsadbu. Venku jsou noční mrazy a za oknem máš prd světla. Každý rok se tady směju všem nedočkavcům.. Takhle ti z toho nic moc velkýho nevyroste. Co se týče toho přesazování, tak mírné předpěstování v menším květníku neuškodí, ale musí se brzy přesadit. Chce to ale více opatrnosti, protože jak ten kořenový bal ještě není prorostlý, tak se má tendenci rozpadat a jakmile se rozpadne, tak zaseknutí je na světě. Já to dělám tak, že si nechám pod lampou rozjet týden v malých, kytky mají tak 2 patra a jdu s nima hned do skleníku kde je den nebo 2 nechám aklimatizovat a šup do velkýho. Dříve jsem také sadil rovnou do velkého a rozdíl jsem zatím nezaznamenal. Spíše bych řekl, že je lepší tento můj nový postup, protože od té doby mi vyrostou vždy keře, ale to může být i genetikou.
I tak přeji hodně štěstí a ať to roste ;-)
Původní příspěvek od Váchy 55 Ahoj, už jsem psal do několika vláken a plně souhlasím s Linkotem. Je prostě brzo na výsadbu. Venku jsou noční mrazy a za oknem máš prd světla. Každý rok se tady směju všem nedočkavcům.. Takhle ti z toho nic moc velkýho nevyroste. Co se týče toho přesazování, tak mírné předpěstování v menším květníku neuškodí, ale musí se brzy přesadit. Chce to ale více opatrnosti, protože jak ten kořenový bal ještě není prorostlý, tak se má tendenci rozpadat a jakmile se rozpadne, tak zaseknutí je na světě. Já to dělám tak, že si nechám pod lampou rozjet týden v malých, kytky mají tak 2 patra a jdu s nima hned do skleníku kde je den nebo 2 nechám aklimatizovat a šup do velkýho. Dříve jsem také sadil rovnou do velkého a rozdíl jsem zatím nezaznamenal. Spíše bych řekl, že je lepší tento můj nový postup, protože od té doby mi vyrostou vždy keře, ale to může být i genetikou.
I tak přeji hodně štěstí a ať to roste ;-)
Váchy 55: Hmm, tak jsem pro příště zase moudřejší s tím časem .... Snažím se tomu po večerech přisvicovat CFL 200W, tak snad to bude mít aspoň nějakej efekt ... S tím přesazováním jsem četl, že je to zlo u automatek, nicméně to už jsem to měl v květináčích .... takže to AK zkusím udělat tak jak říkáte v těch kelímkách
lepší zítřky
Tak po lehké depresi, kterou jsem dostal ohledně brzkého zasazení, jsem se rozhodl, že přesadím o svátkách. Nakonec přesazeno do 10l květníků ... jel jsem kvůli nim z našeho vidlákova 40km, takže po zjištění, že větší nemají jsem to přesadil do nich. Osobně bych řekl, že se kytkám celkem daří, tak doufám, že mě tu někdo nepřistihne u dalšího omylu Přesazeno do substrátu na muškáty + perlit. Nyní Bio Grow od Biobizzu dle tabulky. Už aby se dalo vyndat ven na terasu, společně s dalším kvítím se mi to přestává vejít na parapety
lepší zítřky
Ahoj. Zatím to vypadá fajn, jen s tím hnojením bych počkal. Skoro každý substrát, který koupíš v obchodě (píšeš, že si použil obyč substrát pro pokojovky) má v sobě nějaké živiny, se kterými si rostlina na nějaký čas (většinou týdny) vystačí, Grow bych tedy ještě rozhodně nedával, ani v malém množství.
Já třeba začínám hnojit, až když si o to rostlina sama řekne a začnou se mírně projevovat první známky deficitů (většinou se jako první projeví nedostatek dusíku- světlají listy). Což nikdy není dříve, než cca ve 4 týdnu růstu. Záleží na strainu a na dalších podmínkách. Dle mého- méně je někdy více a u hnojiv to platí dvojnásob.
Úplně bez hnojiv to taky jde...Ať to roste!
Původní příspěvek od trisuli Ahoj. Zatím to vypadá fajn, jen s tím hnojením bych počkal. Skoro každý substrát, který koupíš v obchodě (píšeš, že si použil obyč substrát pro pokojovky) má v sobě nějaké živiny, se kterými si rostlina na nějaký čas (většinou týdny) vystačí, Grow bych tedy ještě rozhodně nedával, ani v malém množství.
Já třeba začínám hnojit, až když si o to rostlina sama řekne a začnou se mírně projevovat první známky deficitů (většinou se jako první projeví nedostatek dusíku- světlají listy). Což nikdy není dříve, než cca ve 4 týdnu růstu. Záleží na strainu a na dalších podmínkách. Dle mého- méně je někdy více a u hnojiv to platí dvojnásob.
Úplně bez hnojiv to taky jde...Ať to roste!
Ahoj, díky za radu. Mám z toho trochu strach, takže jsem tomu dal spíš menší množství a 2 kola. Takže OK není problém počkat. Původně sazeno do substrátu pro pokojovky, teďka i s balem (díky bohu se ani jeden nerozpadl) do substrátu pro muškáty. OK, počkám dle Tvé rady. Díky moc
lepší zítřky
Kdyžtak se podívej na balení toho substrátu, co vše to obsahuje. Takhle malé rostlinky moc živin nepotřebují a zároveň jsou velice náchylné na přehnojení. Takže když hnojit, tak počkat až spotřebují živiny ze substrátu
Zdar máš to pěkny škoda že venku není lepší počasí budu sledovat jak ti to valí . S tím přesazováním je nutny dát bacha aby člověk moc nedotrhal kořeny zvlášť u automatu to platí dvojnásob.
Původní příspěvek od sadař22 Zdar máš to pěkny škoda že venku není lepší počasí budu sledovat jak ti to valí . S tím přesazováním je nutny dát bacha aby člověk moc nedotrhal kořeny zvlášť u automatu to platí dvojnásob.
Díky moc .... hele přesazování nakonec super ... jedno ťuknutý a vypadlo mi to komplet s balem. Vypadlo akorát pár smítek hlíny, takže to holky zvládly parádně. Evidentně žádnej zásek taky nepřišel a daří se jim. S tím počasím to je na houby, už bych to potřeboval vyhodit ven, ale vydržím no.
lepší zítřky