Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Zdravím všechny zkušené pěstitele 🙂 mám box 120x120x185 a svitim v něm zatím 600w MH. Byl bych rád kdyby ste mi napsali v jaké výšce máte umístěn reflektor nad vrcholky rostlin. Už jsem hledal snad všude a nedostal jsem konkretni a tak bych byl rád kdyby ste mi tu někdo napsal své zkušenosti. Díky moc za každou radu 🙂
Ahoj, při začátku růstu bych se nebál to dát co nejvýše Aby se pořádně vytáhly, a když se ti bude zdát že jsou moc vytáhle tak to samozřejmě dáš zas níž
Na růst jsem dával asi 60-80cm nad konečky.
Na květ +- 30 - 35cm na první 2-3 týdny květu , na zbytek květu jsem dával co nejblíže resp. dej to tak, že když dáš ke konečkům ruku bude to jen krásně hřát a né pálit
Klidně dávej postupně níž a níž a kdyby se začali pálit prostě to o kousek zvedni a budeš v klidu Já to sám trošku připekl všiml si toho asi až po 5 dnech a v pohodě
.. Záleží taky jak moc foukáš ofukem a kolik tam máš stupnu, doporučuju dát jeden ofuk aby to foukalo na prostor pod lampou, tím si malinko ještě pomůžeš ofuky jsou duležité foukat foukat foukat
Ja chci skusit 1vero 242w a ktomu 250 sodik na prostor 120*60*170.jen nevim jak se řidit vyškou jestli to držet zaroven 50čisel jako že jeto dohromady 500w nebo to klasicky držet nizko oboji ?
30-35 na sestikilo? :O to mě přijde jako hustej extrém... Vždyť ti to musí pálit pak jen do středu a kraje dostanou strašně málo světla. Nehledě na to že se to musí pálit... Myslím IR zářením, které rukou nepoznáš...
jako 30-35cm na 600W a ještě dávat blíž, co to máš za větrák, že to uchladíš? a jakou plochu s tím takhle nízko efektivně osvítíš? já mám 250W, 2 cirk. větráky + přítah + odtah a světlo 30cm nad a jsem rád za 28C.
Původní příspěvek od Jálo jako 30-35cm na 600W a ještě dávat blíž, co to máš za větrák, že to uchladíš? a jakou plochu s tím takhle nízko efektivně osvítíš? já mám 250W, 2 cirk. větráky + přítah + odtah a světlo 30cm nad a jsem rád za 28C.
Měl jsem cooltube a na něj ještě foukal velkým větrákem.
foto: http://grower.cz/home/potw.php?...&photoid=603520
a pohodička. Postranní květy byly stejně tvrdý a velký jako ty uprostřed takže asi výška v pohodě .. výšku jsem řešil podle oka a ruky(zkoušel teplotu rukou) a pohodka
cooltube bych už nikdy na IN nechtěl, příště kupuju nějaký Spudnik / LED
Já mám 2x 600 a snažím se teda 40-50cm nad. Mám dobrej ofuk co běží pořád tak někde mám i 30. Odtah nic moc a jeden jen 1x za 2hodiny 15 minut a nad 27c se nedostanu. Prostě sklep jen tak nevytopíš pokud není venku 30 stupnů
Zacinam na metru a holky pak dojedou k vrsku samy a popripade zvedam mival sem i 10 cm od vrcholku z odsavanym reflektorem a dobry bez odsavani drzim tak aby me nepalela ruka minimalne 2 minuty a taky dobry da se rict cim vic lamp tim to muze byt venku tot muj nazor na tuto problematiku
Nenecham si vzit svuj klid....možna to znas a vis jak to mam hozeny...