Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Chci z hlíny přejít na hydro / aero … zajímá mě Váš názor, zkušenosti .. cokoliv co Vás napadne
Box 120x120x200
Světlo 600w + cooltube
Hnojit bych chtěl Advanced nutrients micro ..
Nejdřív jsem koukal po Dripu Atami Wilma 16x11L
Tento systém jsem si prohlížel dlouho, ale došel jsem k názoru, že nechci mít problém s ucpávání trysek a „prát“ se s časováním čerpadla … závlahy = Wilmu ne
Po té jsem koukal po NFT Gro Tank PRO 1m
velmi se mi zalíbil .. vlastně tam se vám nemůže co ucpat .. prostě 24/7 teče voda , jednoduchý nenáročný systém bych řekl .. Jediné co jsem tak koukal, že dost lidí má problémy s plísní, ale to se dá řešit přidáním peroxidu v určitém poměru, že?
Pak jsem koukal po Amazonu 116 Aero systém
také se mi velmi líbil, jen se bojím ucpávání trysek a podobně .. Amazon mě dost láká i kdyby byl o něco složitější na čištění nebo manipulaci Hlavně ať se mají kyti dobře !
Hledám něco co pojede i přes naší kohoutkovou vodu .. strašně naprd voda .. každý 2 dny musím čistit zvlhčovačku od vodního kamene .. takže se bojím, že když si koupím Amazon / Wilmu, že mi do týdne nebudou stříkat trisky nebo něco podobného ..
Hledám něco jednoduchého a spolehlivého.
NFT +– 6600 Kč ; Amazon 116 +- 6000Kč .. cena nerozhoduje, rád zaplatím za to co funguje.
Máte někdo zkušenosti s NFT x Amazonem ?
Co by jste mi doporučili na základně Vašich zkušeností nebo myšlenek?
Původní příspěvek od odo Caf! Pokiaľ nemáš vhodnú vodu s EC okolo 0,1 tak NFT nerozbiehaj a na aero rovno zabudni!
Co Ťa vlastne vedie k nápadu prejsť zo substrátu na hydro?
Mám vstupnú vodu 0.6 a za sebou niekoľko úspešných kôl v amazone :-)
Nerozmýšľal si o RDWC systéme? Páči sa mi od AlienHydroponics.
Ja si poridil WILMU pred mesicem. Vodu mam 0,5. Jako pestebni medium mam keramzit. Zavlaha mi jede non stop, a kiticki si jen cvachtaji spokojenosti...
odo vždy som v tom šiel GreenHouse PowderFeeding - grow zložka je len jedna, kvetová je tiež len jedna ale podľa dĺžky kvetu si vyberieš najvhodnejšie z troch typov+ testoval som booster ale z môjho pohladu to bolo zbytočné - pokial tam neperieš vysokú intenzitu svetla, nemáš uzavretý okruh v boxe so supplovanim co2 tak tie boostre ani nie sú potrebné. Na začiatok začínam s ec max 0,8, na druhý deň ak vidím že sa rastliny chytili a začínajú rásť zvyšujem na ec 1.0, deň na to 1.2 - proste držím sa zásady že rastliny nemajú rady extrémne výkyvy a skoky. Ale popravde teraz aero nejdem, skúšam bio radu hnojív od GHS + podarilo sa mi zohnať fľašu MammothP - bakteriálny inokulant a pokial to človek používa správne je to pecka.
I s 0,4 - 0,5 EC vstupní můžeš použít NFT/ Amazon, akorát si pak dej práci s čistěním na konci kola. Vstupní 0.1 má 5% lidí , odo je jen trochu mimo
Wilmu jsem zkoušel, NFT mám a zůstal jsem u něj. S Amazonem zkušenosti nemám, má ho kámoš (2x) a je to sice uvedené jako aeroponie. Ale na aeroponie to nemá dostatečný tlak, velikost kořenový nádrže atak. Je to spíš hydro ještě.
Co ti můžu říct :
Wilma : Nízká cena, poměrně složitější sestavení ale nic hroznýho. Jehly se občas ucpou, takže je třeba to kontrolovat, a poměrně srání s keramiztem (proplachy, puffrování).
NFT: Nízká cena, sestavení za 5 minut, čerpadlo se těžko ucpe, je poměrně v pohodě. Hodně jednoduchý systém, při použití místo RW kostek ten nový AgroWool z holandska tak je nemusíš ani puffrovat, drží PH v pohodě, doléváš jen vodu. Nikdy jsem plíseň v NFT neměl, musíš vyříznout díry tak aby se ti tam nedostávalo skoro vůbec světlo a nebýt prase
Amazon (pouze co jsem viděl u kamaráda jak funguje a jeho poznatky), poměrně kvalitní systém za dobrou cenu, roste to rychleji než v NFT (nic převratnýho, přepneš třeba o 2-4 dny dřív). Trochu upraveného keramitzu. Trysky mají tendence občas přestat pracovat (kupoval za rok 2, jedna stojí 100 až 150 takže nic hroznýho), čerpadlo je v pohodě.
Při použití hnojiv Canna a Cannazymu nebudeš mít problém, nastavíš si do kalkulátoru vodu podle tvojeho vstupního EC a vypočítá ti to, mají to fakt vymakaný, takže se nemusíš bát, že by to nefungovalo