Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Ahoj pestitele. Letos pestuju prvnim rokem, dostal jsem seminka z recka, a dalsi koupil z dutch passion. 9 kytek z recka jsem uz sklidil, nadherny tlusty palice, dvoumetrovy kytky, uplne hnedy vsechny blizny, krasne vonavy.. uz tyden a pul je susim na pude, kde je ale vlhko, tak jsem je prenesl domu do mistnosti, kde jsem zatemnil vsechny okna, zapnul odsousec vlhkosti a kytky zavesil nebo rozlozil na sita.. nektery jsou uz suchy, ze jim krupne stonek, ale asi tim jak uschly tak smrdi jak seno, nebo spis vubec nevoni.. tak jsem je dal do sklenic, zasrouboval, a dal do chadna a tmy a kazdej den je otviram na pul hodky kvuli vymene vzduchu. Zde na forum jsem se docetl, ze za nepristupu vzduchu v tech sklinkach probiha proces dekarboxylace, coz je rozklad chlorofylu a dalsich nezadoucich latek. Muj dotaz tedy zni, zda kytky, ktery ususenim prestaly vonet, opet dostanou ve sklenicich tu spravnou vuni, a nebo mam do sklenic dat jeste ne uplne suche palice, ktere zatim pekne voni. Otevrel jsem na provetrani vrsky dneska, a voni to jak kdyz delas ganja maslo :-)
Diky za odpovedi
nejlíp i s fermetací... když máš kopec venku, ideální. Ale opatrně ať to nezapaříš moc nebo to nezplesniví.
Já zkosim celou kytku... prosychá pomalu a to je základ. Tejden až 10 dní ale pořád to nedoschne uplně. A právě až na povrchu bude suchá, ale uvnitř se bude nějaká "vláha" pořád držet... tak sou na řadě sklenice, hlídat a sem tam vyvětrat (jednou za dva tři dny, ne každou půlhodinu) Po dvou měsících je to lahoda.
Preschly kytky zpatky svy "aroma" uz nechyti, bohuzel.
My potřebovala promluviti si zblízka s malá hojivá bylinka. Ať svět prolétáva se kolem okolo. - Sulik
nejlíp i s fermetací... když máš kopec venku, ideální. Ale opatrně ať to nezapaříš moc nebo to nezplesniví.
Já zkosim celou kytku... prosychá pomalu a to je základ. Tejden až 10 dní ale pořád to nedoschne uplně. A právě až na povrchu bude suchá, ale uvnitř se bude nějaká "vláha" pořád držet... tak sou na řadě sklenice, hlídat a sem tam vyvětrat (jednou za dva tři dny, ne každou půlhodinu) Po dvou měsících je to lahoda.
Preschly kytky zpatky svy "aroma" uz nechyti, bohuzel.
Cetl jsem thready o curingu, ale nejspis ne vsechny, to, cos napsal takhle strucne, jsem hledal.. dekuju.. o te fermentaci jsem cetl, ale venku uz tejden prsi a vlhkost 98 procent jak v pralese, nevim, jestli je to optimalni, kdyz je max 12 stupnu celsia.. ty my no name odrudy prokrizeny vonely ze zacatku jakoby ovocno borovicove, jako horskej vzduch s citronem, nebo tak nejak.. mam od dutch passion shamana, kterej voni nadherne, pak passion 1, ta voni trochu jemneji, a frisian ducka, a ten voni zase trochu jinak, ale porad je to sto a jedna oproti tem krizenym.. myslim, ze az budu susit ty kupovany, tak budou mit lepsi aroma.. kazdopadne sem napisu vysledek, doufam, ze tenhle thread pomuze i nekomu dalsimu. Jeste jednou diky..
Elda