Grower.cz je největší autorita v oblasti pěstování konopí na českém i slovenském internetu. Veškeré sekce jsou přístupné pro anonymní čtení. Pokud se nespokojíš s pouhou návštěvou a chceš se aktivně zapojit do diskusí ve fóru a na chatu, odpovídat na inzeráty a šifrovaně komunikovat s tisíci dalších pěstitelů soukromými vzkazy anebo se pochlubit svou fotogalerií - Registruj se! - Získáš inspiraci i cenné rady!
Dnes druhy den suseni v boxu tepota 20-21C vlhkost 49-53% ,docela dobre se da udrzet stabilitni prostredi v mistnosti kde je box.
Od 14.00 zacne dnes treti den suseni.
Ale preci jen asi bude neco spatne!
Kdyz jsem je daval susit nadherne vonely svou charakteristickou vuni.
Po jednom dni suseni ztratily kvety trochu na sile sve vune.
Edit:
Znovu jsem kontroloval vuni a ted se zda ze to nesmrdi tak uplne jak jsem popisoval puvodne, jen to ztratilo svou charakteristickou vuni jakou to melo pred zacatkem suseni.
Tak nevim, uvidim co to udela az to bude sussi za delsi cas.obdobi.
Naposledy upravil Madical-Strains 25-01-2017 v 11:11 AM
Napadlo me jeste vice spomalit proces suseni tim ze bych pres den vypnul odtah a poustel ho jen cca 3x denne vzdy cca na 15 min aby se vymenoval vzduch v boxu a pres celou noc bych ho nechal bezet.
Plisne bych se nebal jelikoz vlhkost jde spise dolu a stale ji udrzuji na tech 50%. Snad se k tomu nekdo z vas kdo rozumi suseni vyjadri do vlakna.
Cus! Hele moje zkusenost je takova ze to "vymizeni" vyrazneho aroma kere si citil pri kose je normalni ... jak se odparuji ty ruzne sajrajty asi to prebije aroma pryskirce ... podivej na tema CURING urcite najdes dost ... po nasuseni ja udelam manikuru jeste oddelim jednotlive jahudky od stonku oberu zbytky listku a jde to vse do sklenic kde to "zraje" ... tam to teprve dostane spravny grady a opet se zvyrazni aroma a chut tot moje zkusenosti ... procti a vyzkousej treba jen s par palicema
Susim ted uplne presne jako ty akorat ze nemam pritah a udrzuji prvni 3 dny doporucenou 50% vlhkost a teplotu kolem 20C ,po 3 dnech zvysim vlhkost na 60% a budu se snazit na 18C.
Po 3-7 dnech kdy zacnou praskat vetvicky oberu jeste listecky a hned do sklenic na 3 tydny.
Postupuju dle navodu tak snad jsem tedy nic neposral, jen si vse hned beru k srdci tak me to trochu vydesilo.
Osobne se klonim k tomu nazoru ze to zrani ve skle ( curing ) se na chuti podepise vic nez jesli budes susit na 40 procent vlhkosti nebo 60 ... ale treba ma nekdo jinou zkusenost ... ja po letech outu sem zvyklej pri kose proste hodit palicku do trouby na 90 stupnu nech to proschne ... a podle chuti uz se da cca usooudit jaky bude vysledek ... pokud to skrabe uz z trouby jako krava tak to po jakemkoli curringu nebude upe ono ... pokud uz z trouby je chut jemna je to pro me znameni ze to bude goood a ma cenu tomu dat extra peci ...
Pri mem prvnim grow jsem nemel zvhcovacku tak jsem susil na 35%-40% vlhkosti tak jak to mam bezne v pokoji, s pustenym odtahem a ofukem a presusil jsem to z duvodu prave tech 40% nebo tim ofukem, jedno z toho to bylo urcite pricinou. Takze se snazim tomu presuseni vyhnout a vse dodrzuji striktne.
Ok, zkusim jednu palicku dosusit fenem rychleji (troubu nemam)
a prubnu to !
To finalni zpracovani je alfa omega co se tyka chuti ... bohuzel ikdyz toho nactes milion chce to proste praxi ... nic jineho nefunguje ... drzim palce ))
Madi, vetev ti nesmi prasknout,to uz je pozde,ona musi jen tak jako lupnout a ty vlastne do sklenic davas ne uplne suchy palice a kazdy den je otevrit,ve sklenici by jsi mel mit tak 62% vlhkosti. Ale to urcite vis. At se dari.
Ano vim ale co nevim ....co znamena presne termin "lupnout"
Kdyz zlomim vetvicku tak to se to zlomi uz ted, zlomi se jakakoliv vetev a udela to ostry uhel (neohyba se) ale zatim to nevydava zadny zvuk to lupnuti.
Na dotek uz jsou pupeny sussi ale stale mekke .
Tak jesli te dobre rozumim ,ted kazdy den zlomit vetvicku a az to slysitelne lupne tak vyndat z boxu ,rozdelit na palicky a cele palicky dat do sklenic ? Nebo palicky do sklenic rozdelat na ty male dilky ze kteryvch je slozena palicka?
When buds are finished drying, you'll be able to snap off the smallest buds with your fingers without leaving a "string" of plant behind. "Stringiness" means there's still too much moisture inside.
google prekladac..
Jsou-li pupeny dokončení sušení, budete moci ulomí nejmenší pohárky s prsty bez zanechání "string" rostliny za sebou. "Stringiness" znamená, že je stále ještě příliš mnoho vlhkosti uvnitř.
po uprave nesmyslu...
Jsouli pupeny pripraveny na konec 1.faze suseni v boxu budete moci nejmensi-nejspodnejsi tenke vetvicky zlomit mezi prsty bez (aniz by..) se ulomily....a ted nevim bez ceho a to je dulezity. umel by to nekdo prosim prelozit aby to davalo smysl? Prekladac to preklada -snury rostlin za sebou.
Naposledy upravil Madical-Strains 26-01-2017 v 08:36 AM
Kdyz se ti zacnou oddelovat palicky tak uz je pozde podle me . To lupnuti zni jak kdyz zlomis malou zivou vetev z nejakyho stromu, jakoby v tom lupne ,vetev se nalomi,ale neodpadne. Ale pokud to nahazis do lahve tak zbytkova vlhkost se o to postara, jak uz tady bylo receno, muzes cist milion clanku a muze to radit tisic lidi a presto se to muze podelat. PRAXE je k nezaplaceni.
Ja se stim fakt neseru, proste to seknu , prasknu do boxu ,az to trochu poschne,tak to dam na pecici plech at to neprofukuje zespoda . Palice si tam udelaji svoji vlhkost a krasne to schne , jen musim davat pozor at to nezatuchne protoze sou tam dost nahusto. Podle me to moc hrotis a chces tomu udelat uplne krasny podminky ,ale nekdy je potreba zmenit metodu suseni nez podminky v byte.
Edit. Myslim tim ze to rostriham na palicky a dam na ten plech, podmisku, kus plata , proste cokoliv co neprofukuje. Ted tak susim jeste jednoho mrzaka ,cca 5g 60% vlhkosti ,je to hozeny na podtacku od kvetinace a uz je to 2 tydny , stale to voni a struktura je vlhka,porad gumova ,nic se nelame ,nic nelupe .
No ja jsem v prvnim kole ani nesusil a nesral jsem se s tim vubec a prave to dopadlo spatne, odjel jsem na tyden a kdyz jsem se vratil bylo to uz presuseny.
Prave ze nemam praxi tak to poprve musim delat podle nejake vychytavky podle ktere se pozna ten spravny cas a to prave nemuzu prelozit.
A az to takhle udelam parkrat tak az pak muzu pouzivat zkusenost z praxe.
Sak ja to tak myslel . Kontrolovat, zistovat jaky podminky sou pro tebe nejlepsi atd atd. Se za nekym stav at ti ukaze jak ma vypadat susina a hned budes vedet
No a je lepsi to dat do sklenic driv nez pozde?
Jako treba ty bys to do tech sklenic jeste nedal protoze to poznas ze to jeste neni pripravene ale ja bych to dal treba o 3 dni driv do sklenic a casteji ,treba 5x za den bych nechal na par minut otevrenou sklenici.
Kdyz nechas palice na te vetvi shcne to pomaleji a lepe se vychyta ten pravej cas ... kdyz to hned z fleku rozstrihas na jednotlive palicky je pak daleko mensi ta doba kdy to je akorat a snadneji se to presusis ... ja dicky necham viset vetve cele ... po cca 5 ay 7 dnech del velikosti odseknu ty prebytecne stonky a necham male palicky ale porad na zbytku vetvi ... na omak uz by to melo byt suche ale uvnitr porad vlhke ... t o je faze kdy vemu krabice klasicke vetsi a do nich to naskladam aby to nebylo moc navrstvene klidne at se dotykaj ale jen abys zakryl dno ... krabuce zavru taky aby to dychalo ale neslo svetlo ... takto pokracuju a kotroluju .. obcas zkusim vzit malou palicku a zkusim podrtit a koukam na strukturu ... cucham jak to voni ... prvni sou dicky ty mensi palicky ... postupne co je akorat suche ze to neni po andrceni mokre ale je to taakove vlacne tak to ostriham ze stonku a zacnu ladovat do sklenic ... sklenice mam zase pri cca 15 stupnich zatemnene ... nesmi se v nich srazet voda na stenach to je znamka ze mas malo suche a musis dosusit. sklenice prvni tyden co den otevru a necham nez dohulim brko nadechnout . dalsi tyden kdyz jde vse ok to nechas dychat uz treba jen 2x a dalsi pokud je vse ok uz vubec ... dulezite je to kontrolovat opravdu ... kazde otevreni poradne do toho dat rypak a nasat ten smrad ti napovi jesli se tam nedeje neco spatneho ... no a po mesici az dvou je to hotove ... takto upravene zabalim do mensich balicku prirodniho papiru po cca 10g - 20 g a kazdej balicek omotam lepenkou ... popisu a pak jdou balicky do mrazaku. Tot muj postup. Papir v mrazaku jeste tosku vytahne vlhkost takze material po rozmrazeniu a vybaleni je dobre do 2 tydnu max zpracovat proto takle mala gramaz. Tot muj postup at se dari!
Jinak ja mam povesene take cele rostliny i se stonky aby to vysychalo pomaleji.
Ted jsem kontroloval jak to ted voni a uz se pomalinku vraci ta zemita vune!
Tak jste meli opravdu pravdu, to jsem moc rad , uz jsem se bal ze jsem tu vuni zazdil.
Pozval jsem dnes rano k sobe jednoho kamose co vim ze obcas huli travu.
Potreboval jsem znat ucinky materialu.
Takze ja sam to bohuzel popsat nemohu jelikoz jsem s nim nehulil ale rikal ze ma fakt vybornou chut , ze tak dobrou travu pry dlouho uz nekouril a vubec neskrabe v krku, tvrdil mi ze i pekne voni.( z radiatoru ) Jedine negativum co pry citil tak mel 20-30 vterin pocit paleni v krku hned pri koureni ale jen na chviku a pak to odeznelo a uz to bylo ok. No, pravda, neni to zadny kazdodenii hulic ale dava si tak 1-2x do mesice.
Nejdriv 20 minut absolutne nic ! Uz sem si zacal rikat ze jsem to asi vazne sklidil prilis brzo.
On si zaleval zrovna kafe a najednou pry jakoby rana do hlavy ,takova rana ze se az leknul a upustil na zem tu varnou konvici a prevrhl ten hrnek s kafem. Nevim jesli to jen na me nehral ale kazdopadne me to pripadalo opravdu realisticky. Tak jsem mu udelal druhe kafe radeji sam.
No sedel tady zmastenej jako snehulak a pousmival se , obcas neco prohodil moc mu nebylo rozumet takze jsme mezi sebou moc nekomunikovali ,trvalo to presne 50 min. A vubec se mu uz nechtelo do prace , nakonec odesel ode me az ve 13,h to uz mel byt hodinu v praci.
Kdyz jsem chtel ubalit toho jointa tak mi to nedovolil abych tam toho materialu nedal pry moc a vurval me to z ruky ze si to ubali sam a dal si tam fakt malo priblizne 1/4 nebo dokonce 1.5 mnozstvi co dal tabaku.
Ale s vysledkem jsem docela spokojen na to ze tam mel jen par drobecku.....
Doufam ze pocit paleni v krku ktere na chvilku pocitil ze zmizi po tom Curingu.
Akorat ten zacatek ze to trvalo dlouhych 20 min nez to na nej zapusobilo a pak ten kratky ucinek ,50 min. asi taky neni nic moc, co?
Me by to ale urcite skolilo vic, proto az budu delat caj tak bezkokosoveho oleje a pak jen opatrne po kapickach a pomalu zjistit davkovani.
Tento test z topeni neni nikdy presne stav po klasickem suseni ale napovi )) pokud je chut jak popisujes je to znamka ze urcite si dej s curingem praci a bude to jeste lepsi ... stavy taky zesili neboj ... rozdil mezi prvne proschlyma palicema kere vyhulis a tema po curingu je fakt velkej v sile pak mi sam napis )
Ted uz jsem vypnul uplne topeni a zvysil vlhkost na 60% a budu kontrolovat rano i vecer zda bude pri ohnuti vetvicky slysitelne krupnuti ,jakmile to slysitelne lupne ,vyndam z boxu a roztriham na palicky ,oberu od zbytku listku a dam do sklenic.
Diky Whoau !
Dik i vsem ostatnim co me poslali rady pres pm !
Takze zaver , zatim vetvicky hlasite nepraskaji ale je to uz tyden co susim, radeji jsem to uz sdelal do sklenic jelikoz se mi zdaji i ty male opravdu suche ,radeji je dosusim pomaleji. Lepsi nez presusit.
Vahu jsem zatim od nikoho nesehnal abych to mohl zvazit.
Az vahu sezenu tak navazim a odmenim samozrjeme vyherce !
Sklenice 5l vlevo nejvetsi palicky, sklenice 5l vpravo spodky tech palicek ze slenice v levo. Prostredni sklenice drobne zbytky.
Listecky jsem uz nesundaval jelikoz jsem cetl ze na zdravotni ucely ,caj ,cannabis coconut extract jsou tam velmi zadouci.
Uz jsem si delal asi 3x caj z NEkarboxylovanych kvetu jen zalite varici vodou s panenskym kokosovym lejem.
Vyborna chut , vybory pocit , zadne silne psychicke zazitky jen velice prijemne. Zadne panicke ataky! Ucinek-bolest odeznela po 10 min.
Pokud bych to pred tim dekaboxyloval tak by pravdepodobne byly psychoaktivni ucinky velmi silne.
Zajimalo by me vazne kolik to muze byt alespon priblizne.